View Full Version : fit for success, gem collection i slična sranja
Zar se ovaj narod nikada neće opametiti?
Prvo su tisuće popušile na financijskom inženjeringu, a sada dižu kredite da bi uplatili 2k+ EUR za skripte i predavanja na temu kako se obogatiti. I to plaćaju frajerima koji su cijelu godinu svako malo u crnoj kronici.:confused: Ljudska glupost je bezgranična.
Ajde priznajte jeste li išli vidit što je to:)
smotana2001
03.12.2002., 08:59
Htjeli mi to priznati ili ne ono što nas ždere je balkanski mentalitet...i tu nema pomoći...:( :(
Putnik92
03.12.2002., 14:27
Originally posted by smotana2001
Htjeli mi to priznati ili ne ono što nas ždere je balkanski mentalitet...i tu nema pomoći...:( :( Kakve sad to ima veze? Pa puse gradjani i s bankama, kako nece s prepredenim varalicama.
Secundo
04.12.2002., 10:04
Ma ne, to je beznadje. Postenim radom nikad na zelenu granu, pa se ljudi bacaju na takve stvari.
Ovo baš i nema puno veze sa balkanskim mentalitetom, radi se zapravo o tome da je ljudska pohlepa vraški gadna stvar. I kad se nekome servira 'mogućnost brze zarade' naravno da će prvo proraditi impulsivna želja za brzim bogaćenjem na lak način, a tek kasnije se javlja glas razuma.
Ista stvar funkcionira u državama koje nisu dio Balkana, a posebno 'plodno tlo' nalazi u u onim dražavama (ili društvenim slojevima neke države) gdje su građani siromašniji, nemotivirani za rad, i sl. O pameti i narodu ne bih puno govorio, ali je očito da to dvoje baš i ne ide zajedno.
Financijski inžinjering bi i danas opet upalio, a to se jedino može sprječiti edukacijom ljudi i usvajanjem zakonske regulative koja takve i slične makinacije svodi na najmanju moguću mjeru.
P.S. Kakve veze imaju banke sa 'piramidalnim sustavima' i financijskim inžinjeringom ?!!!
Secundo
04.12.2002., 10:34
Tocno, Martine. U Svicarskoj je bio slucaj piramidalnog sustava pod imenom "European Kings Club".
A sto je zapravo NASDAQ, Neuer Markt itd.? Dok su ljudi kupovali, sve OK, a nakon 2000. propast i veliko kukanje ("Da nam je netko to rekao ...").
Znaci sa balkanskim mentalitetom nema veze.
Mad Maxx
11.12.2002., 23:51
to što se razmećete bankovnim knjižicama bez pokrića stvarno je žalosno. svi ti vaši off-shore računi za off-shore firme vrijede samo u vašoj mašti. Uostalom kakva je to firma koja ima sjedište u Gibraltaru (to mi je poznato od negdje). Bilo bi bolje da ste sjedište napravili na Otoku svetog Mauricijusa. Zvučalo bi važnije, a tamo su vjerovatno i porezni zakoni slabiji. Uostalom znate li da Bill Gates prodaje Microsoft i prelazi u Gem. Traži da ga netko uključi ali nitko neće, jer vi uključujete samo najbolje prijatelje i one do kojih vam je stalo. Vi taj posao ne radite radi novaca već da pomognete prijateljima. I oni vam trebaju biti zahvalni. Što ste uzeli njihovih 900 Eura. Ma kako ste mi vi pošteni. Nije ni čudo što vas u ovome prevarantskom modernom svijetu(SAD, Njemačka) trpaju u zatvore. Ma vi ste heroji. Svaka čast. Što Njemci znaju o gospodarstvu. Kakav Mercedes, BMW, AUDI sve su to male firmice prema GEm-u. Kakav Japan. pa oni imaju samo Sony, Hondu, Kawasaki. Ma pojma oni nemaju kad nemaju Gem collection. Ali zato ga imamo mi Hrvati, a i Srbi hvala Bogu. Imaju ga i Bosanci. Dali nam ga braća Česi. To je nacija od silnog gospodarstva. Oni kažu da smo mi nazadni i da smo na balkanu, a nemaju Gem. Pa oni su nazadni. Za par godina će zemlje Evropske unije zatražiti prijem u Balkansku Gemoslaviju. Svaka čast samo naprijed. Spasite nas od naše bijede. Uzmite naših 900 Eura, a mi čemo vam biti zahvalni jer ste nam pomogli.
Pa nemreš mi reći da ljudi ne znaju u što ulaze? Svaka tvrtka koja nije registrirana na trgovackom sudu RH i koja ne plaća porez u Hrvatskoj ne radi legalno. Stoga, samo ljudska lakomost i gramzljivost pa makar i pod cijenu kriminala dovodi do toga da takva sranja cvatu.
Nevjerojatno kako lako ljudi prodaju svoje poštenje, svoj moral, svoje vrijednosti i sebe.
Trebalo bi ih sve kazniti i opaliti po džepu, jer oni i te kako znaju što čine, ako ništa drugo barem u trenutku kad se moraju obvezati da neće odavati tajne sadržaje sa seminara....
Mad Maxx
12.12.2002., 18:02
Sailore mislio sam na 900 Eura koje dobiju od čovjeka kojeg uvedu u "posao"
Znam dvoje ljudi koji su usli u taj lanac ( ovdje se za GEM katkad koristi termin firma, iako se to nipocemu firmom ne moze nazvati).
Dali su im 2290 Eura, oboje su dovukli jos jednoga i za to kolko ja znam dobili neke eure. Jako je zalosno sto su se oboje
prilicno promjenili. Ja sam bio na tom njihovom "info sastanku" i jos sad ne mogu vjerovat da ti netko tko te dobro poznaje moze prodavat takve gluposti. A i na taj cirkus sam dosao na prijevaru,
jer sam im rekao, da ne idem tamo ako je to neka prodaja ili ako treba trazit ljude i uvaljivat ih u nesto. Rekli su da je to neka vrsta menadžmenta. Onda mi jos frend koji je isao samnom kaze, kako ih on dobro poznaje i da je siguan da nas ne bi vodili na na neku glupost.
Mislim, da ljude treba informirati da ne budu naivni, jer da bi se novci dobili netko ih mora dati. A najcesce su ti "davaci novaca "ljudi koji bas nemaju
puno novaca i tesko im pokloniti nekoliko tisuca eura, odnosno kupiti taj cuveni "proizvod".
Originally posted by Gabs
Mislim, da ljude treba informirati da ne budu naivni...
Oni im izgleda stavljaju neki kua u piće, gljive, crack, onu drogu za silovanje (u mozak), što li, jer podivljaju i više ništa ne slušaju :confused:
Ma ni novine ne čitaju, samo u Jutarnjem u 10 dana bile su dvije stranice o tome, s tim da je novinar prilično potcijenio razmjere i uplaćene svote
Ma nemoraju im ništa staviti u piće, a i da štogod stave, to ne bi bilo duga vijeka. Ono na što GEM ide je čista psihologija.
Prvo se pojavi ekipa slatkorječivih ljudi u elegantnim odjelima, zatim te pilaju par sati, dovoljno kratko da ne popi***š, a opet dovoljno dugo da bi poslije i za mlijeko rekao da nije bjelo. Nakon toga zakuska, pa opet hvalospjevi, i tad ti se već vrti ono stlizirano slovo € ispred očiju, kao u crtićima (doduše u crtićima se radi od drugoj valuti, ali princip je isti;) ).
Oni koji na sve ovo najsednu, nesumljivo postaju vjerni sljedbenici, a u novinskim napisima vise samo 'zlonamjernu konkurenciju' koja ih želi odmamiti od njihove velike zarade.
;)
neovisan?
24.12.2002., 22:40
I da HTV, kao jedini utjecajan medij u ovoj zemlji (ne zavaravajmo se, u ovoj zelji se ne cita), nije nasao za shodno da narod upozori da ne nasjeda na te gadove. S druge strane, TV Slovenija je davala vise priloga o tome.
Sad su se razmilili u rijeckom kraju, ja sam svoje friendove upozorio da ne nasjedaju na ta sranja, jer mi je jedan friend jos davno postao zaludjen sa tim piramidalnim managementom. Vec tri godine zivi samo za to, postao je obican zombi, zapostavio bilo kakav drugi oblik zivota, s njim vise ne mozes ni na kavu, kraj njega je Jehovin svjedok vrlo razumno bice.
Ljudi, pazite se tih manijaka! Sve to treba u zatvor, jer ce ovdje nastati nova Albanija.
Što se ljutiš na financijski inžinjering i ine gluposti? Pa pred sobom imaš kladionica koliko hoćeš. Svaki drugi stanovnik igra loto ili nešto slično. I to je normalno? Nije.
Pogledaj kviz "Želite li postati milijunaš" Pogledaj samo naslov. TO nema veze sa znanjem. TO ima veze sa ljudskom pohlepom.
Okruženi smo time. A financijski inžinjering je,ako ništa drugo, bar malo sofisticiraniji. Ako ništa barem malo moraš napregnuti mozak da dokučiš što je to.
I što ti je kriv balkanski mentalitet.
To je ljudska osobina. Pohlepa, želja da se do nečega dođe bez prevelikih ulaganja i bez rada.
Pa vidi nas sve uostalom, kako kupujemo na akcijama. Jer, kao prošli smo jeftinije...he,he...šipak smo prošli jeftinije...ali eto svi imamo taj mentalni sklop....
To je tako. I dam se kladiti da si bar jednom u životu kupio srećku... zar to nije financijski inžinjering u malom????
IggyPop
30.12.2002., 03:45
Uskoro ce biti Latinica na temu Lanci srece-koliko smo naivni?, pa ce biti prilika razotkriti sve o ovoj raboti.:B
vjetar,
Kad malo bolje razmisliš, tu i nema puno sličnosti.
Od financijskog inžinjeringa tipa piramide korist ima samo uski krug onih koji su započeli piramidu i dio ljudi koji se uključi nakon njih, dok ne dođe do zatvaranja piramide. Država ne zarađuje ništa, a jednom kad se krug zatvori, sistem pada.
Kod igara na sreću uvijek postoji samo jedan krug, a iznosi su manji, i nikad ne dolazi do zatvaranja kruga. Država uredno ubire porez. A bilo koji sudionik u bilo kojem krugu ima podjednaku mogućnost za dobitak.
Ono što je isto i za jedne i za druge je 'princip uzajamnog kreditiranja' tj. uvijek masa ljudi izdvaja male pojedinačne iznose koji se onda spoje u jedan poveći iznos kojeg dobiva pojedinac.
nema sličnosti formalne...ali govorim o principu.
Princip je ljudska želja da dobije nešto bez ulaganja.
A taj princip je isti u : financijskom inžinjeringu, srećkama, kvizu za koji nije potrebno znanje nego doza kretenizma da se prijaviš i sramotiš se neznanjem da bi dobio 8 000 kuna, kupovanje salveta na akciji koje ti u stvari ne trebaju ali eto..jeftinije su...
Jel ima netko skripte koje se dobiju na tom predavanju? Treba mi barem tekst iz tih skripti ili skenirane skripte! Moze i na PM.
-Watashi!i!i!i-
05.01.2003., 13:58
Ja vise vjerujem lopovu jer s njim znam na cemu sam :p
Što ima lošeg u tome financijskom inženjeringu.
Po meni, ništa.
Svi oni koji pokrenu te lance sreće ili piramide ili multilevele uključe širok krug "naivnih budala" kojima poberu novce.
A ti naivci se na to love kao muhe na ljepilo. Na površinu izbija njihova pohlepa, lakomost i ostale slične karakteristike. Po meni uopće nije šteta takvima uzeti novac. Da se mene pita, u državi bi trebao postojati zakon koji bi uredio da se te budale ili kreteni još dodatno oporezuju, pa da osim onih koji im uzmu novce i država nešto zaradi.
luk2,
Ovdje nije rječ o financijskom inžinjeringu, nego o 'lancima sreće', 'direktnom marketingu', i piramidalnim shemama.
Financijski inžinjering je čista prijevara, još gora od ovoga o čemu se ovdje priča.
A što se tiče ove tematike, za državu je problem što se u ovakvim lancima vrti ogromna lova, ali nema nikakve evidencije, pa 'dobitnici' izbjegavaju plaćanje poreza na dobit.
Druga dimenzija je i činjenica da će najveći broj sudionika biti prevaren i opljačkan, a kako se radi o popriličnom broju stanovnika jedne zemlje, svaka vlast o tome mora voditi računa.
Koliko sam pročitao iz novina (mada njima nije za vjerovati) u našem zakonu postoji jedan članak koji se bavi upravo ovakvim prevarama, pa ako se radi o nezakonitoj raboti, jasno je da se protiv nje treba boriti i pravnim sredstvima.
O ljudskoj pohlepi i lakomosti je dosad sve već izrečeno.
Gianluca Vialli
15.01.2003., 21:18
Je, ja imam nekakvo iskustvo s takvim organizacijama.....ne bogato, ali znam ponešto.....naime, doživio sam pokušaje da me se uključi u onaj Amway....koji stvarno imaju širok raspon proizvoda....e, sad....došla jedna žena koju moja stara zna, vamo-tamo....i moja stara i ja odlučili otići na jedno predavanje...pretpostavljali smo o čemu se radi, al ono, ajmo vidjeti....(vjerojatno ste gledali onu Latinicu o ovoj temi, pa ćete uočiti obrasce ponašanja)....naravno, ulaznicu nam je platila ta žena, koja bi nam bila sponzor.....to prvo predavanje u biti nije imalo nikakve konkretne veze s Amwayem....to je bilo čisto predavanje o multi-level marketingu.....stvarno zanimljiv koncept, k tome još i odlično i zabavno predstavljen.....mogu reći da sam uživao.......o Amwayu kao tvrtki nije bilo niti riječi.....mi se šatro zainteresirali....pa dogovorili da idemo na sljedeći seminar koji je za one koji su već članovi, ali možemo i mi doći.....kad tamo, ljudi moji, prava sekta.......te ljudi dolaze na pozornicu, govore o svom uspjehu, ostatak razdragano plješće, razni hvalospjevi i idolopoklonstvo, ovo-ono.....osjećao sam se jako neugodno.....onda je bilo predstavljanje novih proizvoda, i tako.....fala kkurcu, završio seminar......ja otišao dolje do stola, da pogledam šta još ima osim tih proizvoda.......kad tamo skripte za uspjeh, razne knjige i brošure, audio-kasete da možeš slušati ideologiju i svakava sranja (čak ima i odvojeno, ova je za u auto, ova za doma).....čak sam kasnije našao na netu nekakve dokaze da te kazete zapravo služe za ispiranje mozga..nešto takvo sam i pretpostavio......nakon seminara nam je ta žena još objašnjavala kako sve to funkcionira, kako joj je Amway promijenio život, sada uživa u životu, ovo-ono....zanimljivo, svi ljudi s kojima sam razgovarao poslije tog seminara su ponavljali isto to, do u detalje, kao naučeno napamet.....(koja je to snaga uvjeravanja, uvjeriti nekoga da mu je 30 puta bolje nego prije, iako nije)......naravno, dress code je isto prisutan....sve fina odjela, kompletići i sl. stvari....meni je ta žena prigovorila da, ako ću se priključiti, moram se ljepše oblačiti, jer će me onda ljudi ozbiljnije shvatiti i slično......ja sam, naime, na ono prvo predavanje došao u tenisicama, izbljedjelim i poderanim traper hlačama odrezanim do koljena s dva ogromna proreza na guzici, a gore s majice se krevelji Mr. Bean....:D :D (kasnije sam shvatio da sam ih zapravo dobro parodirao :D )....
....zatim smo s tom ženom dogovorili da dođe do nas, pa da nam prezentira neke proizvode.....uze ona nekakvo sredstvo za čišćenje, pita starog jel puši...nakon potvrdnog odgovora, baci malo tog sredstva na krpu, pojuri prem vratima (smeđa su) i pređe krpom, kad na krpi smeđi tragovi...kaže ona, jel vidite, dubinski čisti, vuče dim iz drveta.....a onda da dokaže da to nije farba, nego stvarno dim, ode do ulaznih vrata, s vanjske strane obriše i opet smeđi tragovi.....aha....al na to je bila jebena reakcija mog starog.....kaže: kak sad to, pa nitko mi nije pušil pred vratima :D :D .....žena baš i nije skužila, al jebiga....
....onda, da to (ili neko drugo, ne sjećam se više) sredstvo skida hrđu s metala....dali joj mi neko zahrđalo zvono, kad stvarno skida naslage, zvono se sjaji, ko novo.....
.....žena nam još neke detalje objasnila, da moramo napraviti neku početnu kupnju, šta ti ga ja znam....pa onda, na kojem principu ćemo dobivati pare i sl.....a mi, sve super, evo sutra ćemo vam javiti.....žena otišla, a moj stari stavio četiri kapi Prila na krpu, trk prema vratima, prođe, kad ono duhanski dim...jebote, dubinski čisti....pa na zvono, malo protrlja, ono čisto za popizditi......toliko o kvaliteti i ekskluzivnosti tih proizvoda.....
....naravno, odjebali smo ženu......
....kasnije sam imao malo istraživanja po netu o tom amwayu....ljudi moji, koje su to tragične priče ljudi koji su se uspjeli izvući iz tog sranja.....raspadi najboljih prijateljstava, roditelji se odriču djece i obrnuto, raspad brakova, bankroti.....kad smo već kod love, našao sam, jedan tip je računao koliko je zaradio u tih nekoliko godina dok je bio u tome.....da skratim, nije ništa zaradio, bio je u gubitku....seminari, putovanja i ostale pizdarije su pojele i više nego je zarađivao....ne znam, možda još uvijek to imam sejvano na kompu, pa ću vam pokazati.....
......još prije tog amwaya sam bio na jednom predavanju Herbalife-a (isto MLM) jer sam tražio posao preko oglasnika, a nisam znao o čemu se radi....ista stvar, drukčiji proizvod.....
....moja poruka, bjež`te od takvih stvari.....
Pozdraf...
IggyPop
16.01.2003., 02:26
Ma, nije isti problem u MLM-ovim i Gem Collectionu. Naime, u MLM-u, ako si sposoban trgovac i možeš isfinancirati tečajeve i ostale seanse možda i uspiješ doći do neke love. U Gem Collectionu nema prodaje (osim magle), nego prijatelje moraš uvjeriti da je konačno isto što i beskonačno, dakle moraš bit i filozof i matematičar. GC je ustanovio mrežu, kao i MLM-ovi, ali po mreži ima tek protok kapitala (i to samo svježeg od novih članova), izostaje protok robe i usluge na čemu se može ostvaiti višak vrijednosti, tj. zaradu, GC bi bio na realnim temeljima samo kada bi taj uloženi novac oplodili na, recimo, burzi ili sl. Ali naravno za takav rad sa novcem potrebno je znanje, ali i vrijeme, što znači da se uloženo ne bi vratilo tako brzo, što ljudi koji su u GC ne mogu ili ne žele shvatiti, jer za učlanjenje u Gem Collection treba ispuniti JEDAN od ova tri preduvjeta:
- glupi si
- lakom si
- i glup si i lakom si.
P.S.
Nešto mi govori da je treći uvijet najpopularniji!;)
IggyPop,
Isti je problem i u MLM i u GEM Collection, jer koriste isti sustav piramidalne strukture (koja onda generira velike zarade), ono što ih razliku je način rada.
Kod MLM-a se prodaju stvarni proizvodi, a kod GEM Collectiona se prodaje 'poslovna prilika (za zaradu)' (one skripte služe samo za zakonsku regulativu). To je razlika.
A sličnost?
Pa, sličnost obaju sistema je u tome što za građenje piramidalne strukture s vremenom treba sve više i više ljudi, tako da se brzo dostigne maksimum. Kada se to dogodi, u GEM Collectionu više nema novih članova pa nema ni uplata, a većina uključenih u piramidu je na gubitku.
Kod MLM-a se povećanjem piramide stvara sve veća ponuda (što je dobro za inicijatora, jer ima veći izvor prihoda), ali loše za onoga tko prodava, jer tržište ima relativno fiksnu potražnju. Na kraju prodavači ostaju sa neprodanim proizvodima, skupo plaćenim brošurama, i manjkom novaca bačenim na putovanje, seminare, prezenatacije i sl.
Na kraju se sve svodi na to da jedinu zaradu ima onaj tko se pojavio na vrhu (ili vrlo blizu vrha) piramide, a svi oni koji su ispod, gubitnici su.
Malakay
16.01.2003., 17:07
Složio bih se s gornjim objašnjenjem.
Zato su svi noviji MLM lanci u SAD pokrenuli hype oko toga
da se možeš uključiti "na vrhu piramide".Time implicitno priznaju
da su tisuće drugih predestinirani da izgube lovu.
Je li možda netko zna koliko takvih lanaca već ima kod nas?
Je li netko možda imao iskustva sa DHS Clubom,koji je zasipao mailboxove svojim "jedinstvenim poslovnim ponudama" potkraj prošle godine?
Hvala.
IggyPop
19.01.2003., 05:35
Moja namjera nije bila niti obrana, niti napad na MLM-ove, želio sam se fokusirati na Gem Collectiion. Naime GC ima nekoliko dodirnih točaka sa MLM-om, pa mi se je učinilo da bi ih bilo dobro komparirati, jednostavno zbog jasnoće. Inače ne bi bilo teško dokazati da je GC klon MLM-a i to jednostavno pozivajući se na činjenicu da MLM-ovi postoje već 70-ak godina, a GC navodno 7 godina (ne uvijek pod istim imenom). Organizacija tipa GC ne posluje u jednoj državi sve to vrijeme (osim financijskih ispostava u Švicarskoj, Gibraltaru i SAD), jer kada dođe do zasićenja premješta se drugdje i mijenja ime. U svakom slučaju osoba koja je osmislila takav način prevare zaslužuje Nobelovu nagradu, a potom dugogodišnju robiju u nekoj saveznoj državi na Jugu SAD-a.:) :top:
pip the mute
19.01.2003., 13:31
bila sam na tom famoznom uvodnom predavanju za amway. ne treba reci da su me dobili na prevaru jer niko nije htio reci o cemu se radi, ali ajde kad mi je i sinulo, platila san kartu (meni to moj sponzor nije, valjda je zakljucio da san ja izgubljen slucaj) 10 kn (vrijedi, nisam se nasmijala odavno tako).
a sto me je najvise nasmijalo...
zena koja je drzala uvodno predavanje iz ekonomije i pricala kako je ona zivjela u njemackoj s dobrom placom, ali je sve to ostavila jer je amway neponovljiv, jedan jedini koji daje takvu zivotnu priliku koju samo budale ne bi iskoristile. to je firma s ljudskim karakterom, kao dobrodoslicu ti daje veliki popust pri kupovini (a kao, je li to vas trgovac iz kvarta radi, ne on je pohlepan i vas zakida, zena pita i sama odgovara).
e da, onda se raspricala kako je ekonomsko stanje u svijetu i kako su ljudi potpuno nesvjesni svoje mizerne situacije i kako u svijetu vlada SECESIJA (to je rekla bez da se ispravi), a publika ni da trepne.
pa se raspricala o kreditnom rejtingu rh i rekla da je on MINUS db4 (naucila s papira i povlaku cita kao minus), amway-ev rejting je db1 (niko nije pitao sto ce takvoj jednoj mocnoj firmi kreditni rejting) i kako hr moze samo sanjati o takvom rejtingu. ma bilo je toga jos:
ali najsmjesnije je to prodavanje imagea: zena s laptopom, projektorom na kojem se izmjenjuju slicice: sa samo 1h tjedno vi cete biti bogati i osigurani do kraja zivota i lude nebuloze, kako samo lijeni ne uspjevaju tako da oni nemaju tu sto traziti.
da bi upotpunili svoj image voze se dobra auta, ima i zidara koji navodno okrecu velike novce i ing. strojarstva koji je krenuo u to na nagovor zene.
poslije su me pozvali na pice: i super-ljigavim glasom pitali sto mislim o predavanju, zivotu i uopce o svemu tome. kad sam i rekla (a nisam bila njezna, ali ni nepristojna) poceli su me kolektivno napadati, a jedan od jacih bisera je bio "pa kako ti ne bi mogla prodati pastu za zube nikome? tvoja obitelj i prijatelji ne peru zube?" (btw. pasta njihova kosta 50kn). poceli su me napadati kako su usa proizvodi svugdje oko nas. pa me ispitivali je li nosis nike, levis i pijes colu, koristis li internet i mobitel i kad san rekla da ne pijem colu i ne nosim nike i levis, proglasili su me hipijem (sto nisam niti ja tako izgledam) i zenom van svih modernih svjetskih tokova, a moja najveca zivotna greska je neukljucivanje u njih.
i dalje nemam nista protiv amwaya i sl., ali ljudi ko takvi su potpuno neupuceni i svasta gutaju. ok, mozda i imaju neke dobre proizvode, ali to sto oni tamo rade je najobicnije navlacenje s laznim cinjenicama i nemaju pravo tako obmanjivati ljude. pa njihov pocetni set kosta vise od 400kn i oni na tome odlicno zaradjuju. o cijeni drugih proizvoda ni da se govori.
zanimljivost, pricala san dosta s prijateljima, i ja i oni koga god pitaju da se bavi time i koliko zaradjuje niko ne daje konkretne odgovore: sve nesto puno, koliko ti ne mozes sa svojom placom itd.
sori, ako vas udavi...
nego, zna li iko kako amwya placa porez? i sto je ona fora da ako neko radi i jedan sat tjedno smatra se zaposlenim (norma eu), ne znaci li to da se na taj rad treba placati doprinos?
Stvarno su više nego legendarni!!
Isto to se meni dogodilo prošle godine, samo što su mene htjeli u taj Amway uvući moji bivši kolege i prijatelji s fakulteta (razumio bih ovdje samo slabo obrazovane ili neobrazovane ljude, ali ---- to su diplomirani inženjeri !!!!!). Nakon što sam ih mjesecima uporno odbijao, pristao sam na "prezentaciju - upravo ovakvu, tj. na dlaku istu kao i na prethodnom postu". Prvo su, naravno, htjeli da platim ulaznicu, a kad sam im rekao da mi to ne pada na pamet, onda su se ponudili velikodušno da je plate umjesto mene. Moš" mislit"!!
No, da skratim, nakon predavanja smo isto krenuli neformalno na piće i tamo su me toliko ugnjavili da sam potpuno izgubio živce i morao sam postati neugodan prema njima.
Na kraju svega smo se razišli i oni danas nakon svega prolaze pokraj mene sa samo "bok" i okrenu glavu na drugu stranu od srama. Još sam čuo da su ih najbolji prijatelji napustili i ismijavaju ih.
Eh, lakomosti i pohlepe li ljudske !!!
Da je samo to?
Gdje su svi oni novci koje su izgubili !
Zlatokosa
19.01.2003., 18:14
amway je barem imao kakav takav proizvod.. ostaje nešto kao utjeha..ipak najbolje sredstvo za čišćenje..:D
Ali gem coll. je samo prodavao maglu..hajde, kad su se već okupljali da su barem imali neku menadžersku obuku, podršku u otvaranju posla..ali ovo, sastati se samo da bi uzeli lovu..
Na osnovu pročitanog iz novina zaključujem da su se ljudi koji su pristupali u gc ponašali kao da su u sekti..
illegale
20.01.2003., 04:19
heh. evo ja cu jedini priznat da sam se bavio neko vrijeme amwayem. tocnije, jedna preznentacija.
tocnije, u drugom srednje sam nakon sto su me istupili poznanici od staraca o cijeloj prici, sljedeci dan ponudio piramidu jednom frendu koji je bio opak potencijal. pa sam pomislio ako njega uvucem, onda se mozda i isplati srediti drugu polovicu.
sva sreca, tip me odjebo po kratkom postupku, pa sam i ja odmah reko dosta.
sto se tice tih shema, jedini nacin za razlucivanje te opsjene je ponuditi relevantne usporedbe. tipa, da bi ti u amwayu profitirao sa 2000 $ mjesecno, potreban je protok robe od recimo 100 000 $. A ukoliko osoba ima takav potencijal da uvuce toliko ljudi, onda joj se definitivno isplati bavit veleprodajom gdje ce okretat bar 10x vise.
no, good point cijele price jest da akviziteri koji se pokazu kao uspjesni u cijeloj prici (2%) ce uvijek biti rado vidjeni u mojoj firmi. a ja cu im ponuditi cak i 3x vecu placu. hipotetski naravno. ne saljite mi pm-ove :b
btw, sta mislite o onim shemama raznih prodaja gdje ekipa onda proda sve sebi, rodbini i poznanicima. Jel to eticno? (uglavnom se radi o prodaji osiguranja, no moze i ususavaca i tako dalje)
pip the mute
20.01.2003., 11:48
illegale,
pa koliko san ja skuzila pa dosta amway-tista prodaje u krugu: rodbina/prijatelji/poznanici, sto je strasno jer ako imas ok rodjaka/frenda, a on se pogubi u svojoj zivotnoj prilici zarade nastaje uzasan problem (iz vlastitog iskustva).
etika? daj molim te, doticni nikom nije davao popust nego naplacivao kao da ga prvi put u zivotu vidi, kao nece njega niko iskoristavati. ma bio je on ok covjek, ali se vratio opranog mozga.
pip the mute,
Ako ne ispostavljaju račun za prodanu robu, ne plaćaju ni porez, od PDV-a nadalje.
Za doprinose neznam, a ovo za jednostani rad u tjednu mislim da se odnosi na definiciju zaposleni/nezaposleni.
luk2,
Nisu se novci izgubili, nego prelili iz džepova lakovjernih u džepove onih iznad.
Zlatokosa,
GEM u biti nije ništa prodavao, nego okupljao ljude u piramide, kako bi oni pri vrhu ostvarili dobit.
illegale,
Ako misliš na akvizitersku prodaju tu onda ipak treba praviti razliku, iako postoji sličnost sa Amway-em utoliko što se ide na direktnu prodaju, i umjesto distributera proviziju uzima akviziter (i oni koji su u hijerarhiji iznad njega). Naime, kod prodaje preko akvizitera nema lanaca (zapravo ima, ali samo jedan, kao i kod svih drugih oblika prodaje/distribucije), MLM-a i uvećavanja broja prodavača.
Martin kaže:
pip the mute,
luk2,
Nisu se novci izgubili, nego prelili iz džepova lakovjernih u džepove onih iznad.
Pa, naravno da je tako.
Zato i kažem da one lakovjerne treba još i dodatno oporezovati, pa bi onda i država, tj. svi mi imali neke koristi. Eto te novce bi mogli dati za znanost-ionako je ovdje najviše asistenata s kojekakvih fakulteta.
Neka crkavica za njih.
Martin kaže:
P.S. Kakve veze imaju banke sa 'piramidalnim sustavima' i financijskim inžinjeringom ?!!!
Imaju i nemaju. I banka je piramidalni sustav, svojevrstan. Naime, banke nemaju u svojim blagajnama dovoljno novca za vratiti stedisima njihove uloge kada bi svi istovremeno pohrlili po njih. Zato banka gradi velebne gradjevine kako bi nas uvjerila da je dobrostojeca i kako bi mi bili impresionirani te svoje novce s povjerenjem dali njima.
Karticne kompanije naplacuju kamatu od 15 do 25 % i zar to nije zapravo lihvarska kamata?
Sjeca li se jos netko uopce hadezeovskog financijskog inzenjeringa sa "starom deviznom stednjom?"
doktor_no_7
26.01.2003., 19:46
Nisu svi piramidalni sustavi loši, tj. upotrebljavaju ih kod nas npr. osiguravajuće kuće, stambene štedionice, dokazane tvrtke s kvalitetnim proizvodima (Zepter, Oriflame, ...).
Kvalitetan akviziter ili posrednik može zaraditi jako puno a da ne bude pri vrhu piramide.
Problem je što su oni pri vrhu pohlepni, traže samo grananje mreže, a nije im važno hoće li i oni ispod njih nešto zaraditi. Za njih uopće nije bitno da li rade za npr. Allianz ili Amway.
Budući da sam i osobno uključen u neke od tih ML struktura, vrlo sam ogorčen kako netko i kvalitetan proizvod želi prodavati lažima. No, nije to ništa čudno jer taj sustav tako funkcionira, i to je to.
Na moju sreću, i poštenjem se može zaraditi, jer nisu svi ljudi ovce i poštenje znaju nagraditi.
Ne bih htio biti nasrtljiv, no rado ću neke stvari opširnije objasniti, naravno ako Vas zanima ...
e sad malo lekcije za neupučene oko Amway-a ... učlanjenje je 250 kn i od toga sponzor nema nikakve korsiti (otvara se račun i dobije se materijal o proizvodima i prodaji i sl.) ... garancija na učlanjenje je 6 mjeseci, tj. ako niste zadovoljni unutar 6 mjeseci sa Amway-om dobivate puni novac van .... postoje više od 20 sistema o mrežnoj distribuciji Amway-a (Amway nema nikave veze s tim) ... u Hr je više od 90% zastupljen Network Twentyone .... svaki čovjek je vlasnik svog posla, tj. može sa svojim downline-om poslovati kak on smatra da je najbolje ... uzmite u obzir da ima i puno vodoinstalera i sličnih, i da u puno slučajeva ne postupa se sasvim profesionalno ... na pozornici isto tako dolaze obični ljudi (a ne profesionalni govornici) ... i isto tak mogu mljeti kaj hočeju .... kaj se tiče obleke može se svako oblačiti kak hoče ... ali definitivno je bolje u odjelu jer se ostavlja dojam o profesionalnom poslu (mada tebe niko ne sprečava da si oblečen kak ti hočeš) ... na veče seminare (one jako skupe) dolazi isključivo profesionalni govornici iz tog posla (Doug Wead - voditelj kampanje Busha i savjetnik trojice am. predsjednika; Peter Cocks - 2. menađer Australije 2000. godine itd) ... kaj se tiče proizvoda oni nisu čudesni, jesu jedni od najkvalitetnijih ali nisu čudesni .... sve su redom koncetrati na koje se na početku malo teže priviknut (pasta za zube meni traje 5 mjeseci a dođe 35kn, tj. kupuje se planski) ... isto tako, postoji garancija na zadovoljstvo proizvoda, a to znači ako nisi zadovoljan proizvodom (cijena nije odgovarajuča ili slično), potrošiš ga cijelog unutar 90 dana i dođeš 90-ti dan sa računom i vrate ti novac u cijelosti (ovo sam osobno provjerio :D ) ... knjige koje možeš kupiti su bestselleri iz financija i gotovo sve pišu ljudi koji nemaju veze sa Amway-om ... (cca Robert Kiyosaki) ... ili knjige koje nas uče kako bolje komunicirati ... ima i knjiga o mrežnom marketingu ... svako kupuje što želi ... kazete su isključivo motivacijske .... :cool: ...
kaj se tiče piramidalnog sustava on je zabranjen u Americi i večini zapadnih zemalja ... ovaj posao potječe iz Amerike (gdje je zabranjeno zakonom piramidalno poslovanje) i star je 43 godine ... oko toga zakaj nije piramida postoji par caka .... prva je kad čovjek dolazi na 21% (i zadrži taj postotak 6 mjesci) odcjepljuje se iz tvog poslovanja ... nadalje, ti dobivaš od prometa njegove mreže 4% ako sastrane isto tak imač određeni broj bodova (tj. ako učlaniš 1 čovjeka i on dođe do velikog posla ti ne dobivaš ništ od njega) ... ako dođe i čovjek od tvog čovjeka na 21% ti dobivaš jednogodišnju nagradu (tu je već riječ o promilima) .. i tu staje ... više se ne dobiva od veće dubine ako neko dođe na 21% .... porez se uredno plača ... ako dobit ne prelazi cca 1500,00 kn novac dobivaš na Amway račun i možeš to zamjeniti za proizvode (znači, firma te ubiti plača proizvodima za nagradu) ... iznad 1500,00 kn otvara se obrt ili d.o.o. i novac dolazi na račun .... tam se znači plača porez ko i svugdje drugde ... Amway godišnje napravi promet od 9 milijardi dolara od svojih proizvoda i još napravi promet od 50 milijardi dolara od partner firma ... posjeduje 3A bankovnu garanciju (to će cijeniti bankari i pravi biznismeni, pošto Hrvatska ima 3B garanciju)
ima još dost o Amway-u, ali ako nekog to zanima ima svoje prijatelje u Amway-u pa nek njih pita ...
toliko o Amway-u ...:cool:
pip the mute
27.01.2003., 00:06
meni su ponudili učlanjenje u amway za 100dm, nije vrag da su snizili cijenu pristupa medju "odabrane"?
XeiX,
Morat ću te malo razočarati, ali banke nemaju nikakve veze sa piramidalnim sustavima. O 'piramidama' i multi-level-marketingu je sve već debelo pojašnjeno pa pročitaj gore, a banke nemaju novac u blagajnama jer se kamate na deponirana sredstva ne legu ko jaja ispod kokoši, nego se deponirana sredstva moraju uložiti u neki posao (izdavanje kredita, kupovanje obveznica, i sl.) .
Ljudi kod nas (obični građani) deponiraju svoje novce obično na one banke koje su im 's ruke' tj. tamo gdje im je najbliži pristup do njih, dok poslovni ljudi (vlasnici obrta, firmi i sl) biraju onu banku s kojima im je najlakše raditi. Ipak, sumnjam da bilo tko bira banku po veličini zgrade. ;)
A - ne, ne, ima jos o Amwayu. Da, da, fakat ima puno vodoinstalatera, jer da nema onda bi znali napisati ime onog Australca. Bas ti necu reci kako se pise, raspitaj se sam kod svojih "prijatelja" u mrezi.
Meni su suze uzhasnice isle na oci slusajuci ta vasa sranja s pozornice, narocito kad sam od dosade zbrajala koliku su lovu digli na ulaznicama.
Putnik92
27.01.2003., 17:03
dras_l kaže:
Amway ... posjeduje 3A bankovnu garanciju (to će cijeniti bankari i pravi biznismeni, pošto Hrvatska ima 3B garanciju) Gdje si to izvukao? 3B garancija? :cool:
Lijepo je onaj lik u Latinici (doktor kaznenog prava) objasnio koji sustav se prepoznaje i kažnjava kao piramidalni: onaj koji ima kao jedini cilj uključivanje novih članova odnosno ne radi se o prodaji nikakvih proizvoda. Gem Collection u taj opis ulazi u potpunosti a o Amwayu bi se dalo diskutirati jer kao nešto prodaju. Međutim na prezentacijama Amwaya se naglasak stavlja na uključivanje novih članova a ne na kupovinu proizvoda, barem sam ja stekao takav dojam.
Ali ima jedna stvar koja nije spomenuta a to su isto spomenuli u Latinici a to je logička zamka u koju svi upadnu: nemoguće je uključiti dovoljno ljudi da se ispuni cijela struktura jer već na šestom nivou (u dubinu) bi broj članova bio veći od stanovništva Hrvatske. Hoću reći vjerojatnost da netko uspije napraviti jako ozbiljan posao je jako mala jer, naravno, ima dosta drugih koji imaju iste nakane pa bi se moglo reći da je "gužva ne terenu".
Osim toga, mislim da je svima jasno da se velika zarada ne vrti oko prodaje kozmetičkih proizvoda nego oko ubiranja članarina te prodaje karata za prezentacije i motivacijskog materijala. Pomnožite samo podatak od planiranih 300.000 članova sa iznosom članarine pa ćete vidjeti da lijepi novčeki ipak sjednu nekom u džep.
I da mi samo netko kaže kakav je to posao za koji si čovjek mora pored ogledala u kupaonici zalijepiti pravila uspješnog poslovanja. Što ih onda uči napamet ili ih ponavlja kao mantru prilikom svakog pranja zubi i brijanja?!
A to što je Amway tako uspješna firma je jako lijepo za moćnike koji su njeni vlasnici ali na žalost velike mase običnih, zaglupljenih ljudi koji financiraju cijelu strukturu.
A čujte sad ovo,meni je susjeda dala ovo,to mi je diglo živac,a št je najgore to pije cijelo susjetstvo,svi s poludili.Radi se o soku od biljke noni sa tahitija,390 kunića date i kao on ljeći sve bolesti,čudo jedno,i naravno ne može se nabaviti u slobodnoj prodaji već prek0 mreže potrošača istoga.Tip amer se dobro sjetio zgrnuti lovu.Am ogu se kladiti da pitam rođenog tahićana da nikad čuo nije za biljku noni. i skužio sam još jednu glupost kao od te biljke dobiješ porast mišićne mase,ali ona gle čuda ne sadrži aminokiseline,a aminokiseline su građevna jedinica proteina,a oni su pak osnovni sastav mišića.Ma dajte molim vas.A kao taj kvazidoktor je istraživao i došao do zapanjujućih činjenica o djelotvornosti te biljke.Sad bi mi po njegovom trebali svi piti noni đus i trebali ukinuti medicinu i živjeti sto godina.Eto takvi dovode mlm na loš glas.
Ali nije mlm loš.spomenuo je netko i dhs,ali nije dhs slao ljudima pisma o poslovnoj prilici,već budale koje su se uključile,pa idu linijom manjeg otpora,najlakše je poslati ponudu na 10000 adresa.dhs u svom pravilniku strogo zabranjuje slanje spamova,i kad god dobijete spam možete to poslati dhs-u i taj član koji je to poslao automatski se isključuje.Ja radim u dhs-u već godinu dana i zarađujem 620 dolara,i to sdvakako nije piramidalni sustav gdje samo čekaš i trošiš pare,već stvarno treba kontinuirano raditi ako misliš živjeti od toga.Probao sam da ništa ne radim,ali to ne ide,odmah sam pao sa zaradom,ja i sad redovito svaki dan radim minimalno 2 sata i stalno smišljam nove promocijske mogućnosti,pomažem svojoj mreži,a ispod sebe imam 62 ljudi 62x10$=620$,dhs stvara nove vrijednosti,primarno se bavi prodajom,njima recimo amazon.com daje ogromnu proviziju zato što oni promoviraju amazon,tek sekundarno dhs daje mogućnost zarade u cilju da na taj način još više unaprijedi online kupovinu.U piramidalnom sustavu novac cirkulira od uloga budala,a manji dio njih dobije te novce,tu se ne stvaraju nove vrijednosti.Jedina sličnost takvih piramida sa dhs-om i sličnima je taj mlm način poslovanja.
playerq
13.02.2003., 15:43
sailor kaže:
Oni im izgleda stavljaju neki kua u piće, gljive, crack, onu drogu za silovanje (u mozak), što li, jer podivljaju i više ništa ne slušaju :confused:
Ma ni novine ne čitaju, samo u Jutarnjem u 10 dana bile su dvije stranice o tome, s tim da je novinar prilično potcijenio razmjere i uplaćene svote
Prilično sam siguran da ti "likovi" pripreme "pacijente" za takve natpise u novinama, tako da je pozitivan efekat informiranja prilično malen.
Anđelek
13.04.2009., 14:30
to što se razmećete bankovnim knjižicama bez pokrića stvarno je žalosno. svi ti vaši off-shore računi za off-shore firme vrijede samo u vašoj mašti. Uostalom kakva je to firma koja ima sjedište u Gibraltaru (to mi je poznato od negdje). Bilo bi bolje da ste sjedište napravili na Otoku svetog Mauricijusa. Zvučalo bi važnije, a tamo su vjerovatno i porezni zakoni slabiji. Uostalom znate li da Bill Gates prodaje Microsoft i prelazi u Gem. Traži da ga netko uključi ali nitko neće, jer vi uključujete samo najbolje prijatelje i one do kojih vam je stalo. Vi taj posao ne radite radi novaca već da pomognete prijateljima. I oni vam trebaju biti zahvalni. Što ste uzeli njihovih 900 Eura. Ma kako ste mi vi pošteni. Nije ni čudo što vas u ovome prevarantskom modernom svijetu(SAD, Njemačka) trpaju u zatvore. Ma vi ste heroji. Svaka čast. Što Njemci znaju o gospodarstvu. Kakav Mercedes, BMW, AUDI sve su to male firmice prema GEm-u. Kakav Japan. pa oni imaju samo Sony, Hondu, Kawasaki. Ma pojma oni nemaju kad nemaju Gem collection. Ali zato ga imamo mi Hrvati, a i Srbi hvala Bogu. Imaju ga i Bosanci. Dali nam ga braća Česi. To je nacija od silnog gospodarstva. Oni kažu da smo mi nazadni i da smo na balkanu, a nemaju Gem. Pa oni su nazadni. Za par godina će zemlje Evropske unije zatražiti prijem u Balkansku Gemoslaviju. Svaka čast samo naprijed. Spasite nas od naše bijede. Uzmite naših 900 Eura, a mi čemo vam biti zahvalni jer ste nam pomogli.
E DA SAM TO ZNALA PRIJE, NEBI POPUŠILI 2290 EURA!:bonk::bonk:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.