PDA

View Full Version : Server problem

karlo-zg
26.11.2003., 00:02
Poštovani!
Imam jedan veliki problem.
Radim u jednoj firmi koja održava računala jednoj državnoj firmi, koja nije u najboljem financijskom stanju.
Nedavno je direktor te firme postavio zahtjev da se jedno neiskorišteno računalo iskoristi kao file server za potrebe firme. Možda ne cijele firme, ali uprave sigurno.
Kako sam već rekao, ta firma nije u najboljim financijskim mogućnostima, pa je zahtjev da se iskoristi računalo i licenca za windowse koji su već tu ali koji se ne koriste.
Sada dolazim do konkretnog problema. Kako napraviti file server na Windows 95 OSR?
Računalo koje nam je na raspolaganju je Intel Pentium 80 MHz, sa 16 MB radne memorije, dva diska (jedan od 540 MB, drugi od 320).
Šta treba napraviti da to profunkcionira kako treba?

Equilibrium
26.11.2003., 00:15
A jel ima to čudo opće mrežnu karticu? Kako je organizirana mreža po firmi?

nenoXtreme
26.11.2003., 08:30
i pitanje je koji su OS-ovi drugih računala u firmi!???

daj podataka još!:rolleyes:

nenoXtreme
26.11.2003., 19:08
jel bude tu još informacija ili ne??? :mad:

@slafko thnx :top:

@SVI OSTALI:

Šta je "stručnjaci" ???? Niko nema ideju!?? A znate otvorit 100000000000001 thread tipa INTEL vs NEKI_QURATZ_TAMO!

:(

ps
i zayebavat mene i Equija da chatamo! :B

karlo-zg
26.11.2003., 21:32
Već sam mislio da je topik nestao, koliko sam ga tražio po forumu! Ali neka je premješten na Help.
Ovako: Ima mrežnu karticu, nekakovu 10 megabita, sa UTP i BNC spojnicama.
Ostala računala po firmi imaju instalirane Windows 95 i Windows 98.
Malo smo se danas bavili time ali nismo našli neko rješenje.
Kako uraditi da se na tom računalu sa Windowsima 95 korisnici prijavljuju sa svojim korisničkim imenom i šifrom i da imaju različita prava što se tiče čitanja, uređivanja i brisanja podataka?

Lamp
26.11.2003., 22:07
karlo-zg kaže:
Malo smo se danas bavili time ali nismo našli neko rješenje.
Kako uraditi da se na tom računalu sa Windowsima 95 korisnici prijavljuju sa svojim korisničkim imenom i šifrom i da imaju različita prava što se tiče čitanja, uređivanja i brisanja podataka?

Joooj, možeš li ikako odustati od te ideje? Samo ćeš imat problema s tim, čak i ako ti proradi... Win 9x simply ne podržava security mehanizme potrebne za to što tebi treba :( Da ne spominjem kako pod 9x resursi cure na sve strane, pa bi morao restartat server svakih dva tri dana... Jednostavno se ne isplati...

nenoXtreme
26.11.2003., 23:53
Probaj NT lupit na tu kantu :misli: