View Full Version : diskmen
evo, moj me ljubimac nesto ljuti.
radi se o modelu sony d-ej955
a sto ne radi?
postal je presenzitivan.
kad sam ga kupil mogel sam ga bez problema nositi u dzepu hlaca i sviral bi na 1 razini g-protectiona... dok ga danas moram pazljivo nosti u torbi i pri naglijem pokretu se gasi. tamo u 6 mjesecu poslal sam ga na servis unutar garancije, i oni rekose da nista mu nije.
i to je moguce.
jel su mozda baterije oslabile??
al
1. kad stavim externe baterije isto je tako osjetljiv
2. kad ga prikopcam na adapter nije uopce osjetljiv
- al nisam siguran koliko mogu to uopce provjeriti jer to s adaptorom je drugo neg kad hodam uokolo.....
kak god, lecu nisam cistil [ako neko misli da je to nek mi lijepo objasni kak se to radi a da doticnu ne ostetim]
nove baterije me kostaju 50€
a ove od pocetnih 20 sati sviraju 15-tak sati sada
pise da se preporucuje kupnja novih kad se vrijeme trajanja prepolovi....
LeeBurn
27.11.2003., 16:15
Imam slican problem sa jednim svojim discmanom. Problem je (pretpostavljam) u azimutu plastičnog dijela koji se nalazi na osovini elektromotora, a na njega se stavlja CD. Pokusaj staviti CD i zavrtiti da prstom dok je ladica otvorena i provjeriti da li se disk ispravno vrti ili je u ekscentru. A ako je, mozes se j... jer je taj plastican komad nezamjenjiv sam po sebi, vec se mijenja skupa sa laserom, elektromotorom i ostatkom konstrukcije, tako sa je jeftinije kupiti novi discman.
Moguće je i da ima problema sa kontaktima oko baterije (sad nemam pojma kako taj discman radi...kakve baterije ima itd.) jer ako je osjetljiv kad je na baterijama a nije osjetljiv kad je na adapteru što se da zaključiti...
Još ga ti pokušaj malo tresti dok je na adapteru pa javi kako se ponaša!
Mlaen kaže:
Još ga ti pokušaj malo tresti dok je na adapteru pa javi kako se ponaša!
budem... bas sam o tome razmisljal.... :)
LeeBurn
30.11.2003., 10:00
Any progress?
ma nisam jos probal to s adapterom.
budem danas popodne, pa i onda javim.
nego, gledal sam kako se okrece cd [kak si rekel tam gore]. i cd, ovisno koj vise ili manje ide gore-dole ako se gleda horizontalno u cd. [stavil sam isti cd u plejer od frenda i isto ko i u mojem plesal cd...]
isto sam skuzil da preskace cim je dalje mjesto s kojeg cita. - prema rubu cd-a se lakse gasi, dok cesto prvih par stvari svira bezgresno. al opet to izgleda ovisi i o kvaliteti cd-a. ..da li je original, il kopija, pa opet i o kvaliteti kopije....
budem otisel u ducan pa tamo stavil cd i gledal kako se vrti u novim plejerima
koliko ide "gore-dole" :D
...toliko za sad...
evo....
proshejkal sam diskmena. i to u 4 varijacije.
:
1. ukljucen u struju - radi besprekorno. toliko da sam na tren osjetio ponosan sto ga imam
2. normalan rad [bez eksternih baterija] - stek-stek. uzas!
3. s eksternim baterijama - isto steka
4. samo eksterne baterije- oke radi
izgleda na kraju da je problem u baterijama. radi se o modelu nc-6wm [nickel cadmium] od 1.2V te 600mAh... neko je spomenul cini mi se da mozda kontakti s baterijama nisu u redu. mislil sam da ne moze biti problem s njima jer vadil sam ih 3 puta u godinu dana. al valjda od konstantnog nosenja diskmena su na kontaktnim dijelovima baterije malo izglebane. no ne znam koliko to moze utjecati. izvadil sam baterije i prikopcal diskmen na eksterne baterije i do sad je samo 2 puta se ugasil :D :D fak! ma, budem pogledal u hr kakvih ima alternativnih NC baterija jer sony dodu kojih 50€ sto me bas ne veseli.
budem stavil nove eksterne baterije i onda gledal kako radi. pa javim ovdje.
moze mi netko u meduvremenu reci kako se cisti leca?
[jer svugdje mi kiskmena ima...koliko god se trudio da ga nema svugdje...]
.
Leću čistiš sa posebnim CD-om za čišćenje leće.
I dalje mislim da je stvar u kontaktu:rolleyes: Pogledaj kako to izgleda iznutra pa javi.
kako izgledaju kontakti?
kod mene su valjda uobicajena lezista za baterije: na -dijelu mislim da su dva ispupcena o obliku: I> a za + je mjesto gdje se naslanja vrh baterije.....
baterija je lagano kao sto rekoh "postrugana" na mjestima spoja
ne znam de bi jos mogel gledati kontakte. otvaral ga nem.
kako god. jos sam primijetio, vec prije da i u originalnim cd-ima ima variacija valjda u nacinu snimanja; kvaliteti...
pri nekim se uz najmanji shake gasi diskmen
dok su neki cd-i shake resistatnt :D
ha ha....
PrittPen
03.12.2003., 03:43
lijepo si kupi iPod ko ja pa si miran :D
LeeBurn
03.12.2003., 07:23
PrittPen kaže:
lijepo si kupi iPod ko ja pa si miran :D
Daj mu dovoljno para za iPod. :D
LeeBurn
03.12.2003., 07:28
Zanimljivo mi je to sto ti vise preskace sto si blize rubu CD-a, jer su tamo cesto najvece oscilacije ako nije savrseno centriran. Isto tako mislim da i ovo ima veze: ako ti stavis vanjski adapter on iz njega povuce vise struje i bez beda moze kvalitetnije citati podatke koji se teze procitaju (zato sto se CD ne vrti optimalno potreban je veći intenzitet lasera, sto dodatno opterecuje izvor el. energije), dok ako imas slabiji izvor (rechargeable baterije) on preskace - mozda jer ne moze potegnut dovoljno struje iz njih. Provjeri za svaki slucaj kako se CD okrece (koliko ti se rub CD-a pomice).
a pomice se... koliko pojma nemam... mozda 1mm il malo vise...
kak god, cekam da odem u hr, posudim cd za ciscenje od frenda i kupim nove baterije...
...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.