View Full Version : Povećano znojenje - hiperhidroza
Imam jedan problem stoga molim za pomoc od ljudi koji imaju ili su imali taj problem..
u 20setoj godini zivota sam i imam poveeecano znojenje u predjelu pazuha... Sad mene zanima dal postoji kakva krema ili nesto da se to vrati na normalu. Rexona i slicno nema nikakvog ucinka... :Slin:
Ako mislis na antiperspirante, naravno da nisu imali ucinka jer oni ne zaustavljaju znojenje, nego samo sprecavaju razvoj gljivica koje uzrokuju neugodan miris...
Meni je jedna homeopatkinja nudila nesto protiv toga ali sam rekao da mi nije nuzno, pa nisam ni probao... Ali mozda probaj kod njih... Osim ako mislis da je homeopatija sarlatanstvo... :E :misli: :D
Imam prijatelja koji se vec godinama muci sa tim. Nazalost, kod njega to nije ograniceno sam na podrucje ispod ruku vec i na stopala i dlanove...on zna o tome brdo, pa ako ti nesto treba, javi se.
Inace koliko znam, nekog efikasnog lijeka za to nema, vec postoji jedan operativni zahvat, a to je da se prerezu neakvi (ne bih zeljela sad nesti krivo provaliti) nesto, i to je to...tu operaciju naravno ne mozes obaviti ovdje. Prilicno je rizicna i skupa.
U protivnom, koristi se svime sto moze umanjiti znojenje...
Ava Adore
30.11.2003., 21:07
da nesto ti prerezu, izvade, ne znam tocno, ne sjecam se sto je pisalo u clanku... budem potrazila
osim operativnih zahvata mogu pomoci injekcije botulina (poprilicno skupe) koje se koriste lokalno na podrucju gdje je znojenje jace izrazeno i smanjuju znojenje na duze (odredjeno) vrijeme
Neke bolesti mogu uzrokovati hiperhidrozu, mislim da ih prije bilo kakvih intervencija treba isključiti. Osim toga...ja se bas ne bi zbog toga operirala.
Pogotovo kada je ta operaicija prilicno rizicna, vjerojatno zato sto to sto treba da izvade prolazi kraj nekih nervnih centara i postoji mogucnost da ostanes malo nepokretan...
S obzirom na to voda i Dove su najbolji moguci izbor! :)
Hoffman
21.05.2004., 12:12
Pretjerano znojenje,
jel postoje kakve tablete, kapsule... ???
injekcije botulina... skupo, ali navodno jedino ucinkovito sredstvo. primjenjuju se lokalno - ciljano za neki dio tijela.
negdje vec postoji topic na istu temu...
papa štrumf
02.06.2004., 20:10
pod pazuhom se znojim ko svinja, zbog stresa, probao dva dezodoransa ali nisu pomogla, jel ima kakvo učinkovito sredstvo osim inekcija ?
cesto mi se desi da se znojim ispod ruke i to samo desne. zanima me ima li jos netko takav problem i ima li nesto protiv toga? mislim ne stvara mi nikakav problem sta se mirisa tice, ali mi je grozno jer imam mokru fleku :bljak:
pomozite, plz!
Prolaznica
14.01.2005., 12:05
probaj u apoteci kupiti urotropin gel
Prolaznica
14.01.2005., 14:22
meni je pomogao ... isto imam problem s "krugovima" ispod pazuha ... nije da su nestali 100% ali su znatno smanjeni
cim odem dole u hr. idem po nju. koliko kosta ako mi mozes rec?
Moja frendica se preporodila sa dezodoranskom iz Lusha, puno manje se znoji, a probala je sve moguce antiperspirante i od svakog joj je bilo samo sve gore.
Hoffman
14.01.2005., 23:33
ako je to ekstremno.. (znojenje) ... to ti je bolest... zove se hiperhidroza... nema bas nekog ljeka.... osim kiruskog zahvata.... ako pusis i pijes kave... probaj prestat i vidjet ces da ces se manje znojit....
vishe puta sam srela osobe koje chuda chine protiv znojenja, a nije u svakoga prisutan poremecaj.
moramo znati da je izluchivanje sline, znoja i inih sekreta potpuno individualna pojava i ne mozhe se neko chudo uchiniti.
Bitno je postici nepostojanje neugodnih mirisa, a kolichinu znoja nek odredi tijelo samo.
Hoffman
15.01.2005., 11:52
ta tekucina koja izlazi nije neugodnog mirisa i nije kao normalan znoj kao kod napora... nego ostavlja samo neugodne mrljena odjeci ispod pazuha...
Kleine kaže:
cesto mi se desi da se znojim ispod ruke i to samo desne. zanima me ima li jos netko takav problem i ima li nesto protiv toga? mislim ne stvara mi nikakav problem sta se mirisa tice, ali mi je grozno jer imam mokru fleku :bljak:
pomozite, plz!
možda nosiš torbu na desnom ramenu, ili iz nekog drugog razloga desna ruka ti je priljubljenija uz tijelo;)
Prolaznica kaže:
probaj u apoteci kupiti urotropin gel
Može neke podrobnije informacije o ovome?
Hoffman kaže:
ako je to ekstremno.. (znojenje) ... to ti je bolest... zove se hiperhidroza... nema bas nekog ljeka.... osim kiruskog zahvata.... ako pusis i pijes kave... probaj prestat i vidjet ces da ces se manje znojit....
gle, kavu pijem mozda jednom na tjedan, pusim, ali ono, par na dan ( nemam vremena kad radim), i nigdje se po tijelu ne znojim ( osim ako nije ekstremno vruce ili npr. na fitnessu) i probala sam cak neke tablete od salvije, kao pomaze... pa neku kremu za koju su u apoteci ( u austriji) rekli da je super i da pomaze, mislim malo je manje, ali...
probat cu jos i urotropin gel....
Prolaznica
17.01.2005., 11:04
Annie1 kaže:
Može neke podrobnije informacije o ovome?
jednom davno ga je netko na ovom forumu preporucio protiv pretjeranog znojenja
inace gel dodje nekih 20ak kn i radi ga Galenski laboratorij iz Rijeke
Upravo ovaj tjedan idem po novu tubicu pa ti mogu napisati za sta se sve preporuca. Ako se dobro sjecam, pise da se koristi protiv pretjeranog znojenja nogu, ruku i ispod pazuha.
Nije da se znojenje zaustavi 100% ali barem smanji "kvadraturu" onih kolutova ispod ruke. :cool:
Prolaznica
17.01.2005., 11:05
lahor kaže:
Moja frendica se preporodila sa dezodoranskom iz Lusha, puno manje se znoji, a probala je sve moguce antiperspirante i od svakog joj je bilo samo sve gore.
blago joj se, meni nije nis pomogao :(
aktovka
28.01.2005., 18:38
Također se umobolno znojim. Krivim štitnjacu za to. :o
Često imam krugove na majci ispod ruke koje se eksponencijalno šire. :tuzni:
Pa prigodno citiram:
"Ja živim u kruzima koji se šire." :lol:
(Rainer Maria Rilke)
Daaaaakleeee....Mene jaaaaako zanima ako itko zna da li postoji kakav preparat za sprečavanje pretjeranog znojenja :confused:
Ima .
Zovu se anti perspiranti.
Ali nekad mogu biti korisni , ali mogu biti i stetni , jer zatvaraju pore kroz koje se luci znoj sto u nekim slucajevima moze dovesti do nezeljenih poslijedica.
Dakle to je ono nema rješenja pa pati dok je ljeto i moli se da brzo dođe zima
Thanks aniway
draga moja ima rjesenja... botox! nema nikakvih stetnih posljedica, najmanje godinu dana si mirna, jest da kosta, ali se isplati:top: :s :s :s
:confused:
Hm...objasniš please??? :D
Što je to i kako da dođem do toga i koliko to božanstvo košta :)
Prolaznica
28.06.2005., 12:44
kleine jesi bila? i mene jako zanima ta solucija ... daj pliz reci malo vise o tome (gdje i koliko $$$) ;)
Ja imam konzumenta koji je imal "poremećaj vegetativnih funkcija" i koji se znojil ko lud, a uz to je i odvratno smrdil, fakat neugodno za okolinu ..
Objašnjenje je bilo u nekom poremećaju organizma, a rješenje smo pokušali pronaći u "staničnoj prehrani" tj. redovitom unosu svih potrebnih mikro & makro nutrijenata kako bi organizam uspio izbalansirati te poremećaje, a nakon te "promjene prehrane" prva faza je bila da se miris povukao ali je znojenje i dalje bilo još izraženo, da bi kasnije i to prestalo i tih problema sada više nema .. :top:
Ayumi, možeš ukratko opisati kakva je tvoja prehrana, koliko vode piješ dnevno i kakvim aktivnostima se baviš tokom dana (sport, rekreacija, posao) ?
hummer kaže:
Ja imam konzumenta koji je imal "poremećaj vegetativnih funkcija" i koji se znojil ko lud, a uz to je i odvratno smrdil, fakat neugodno za okolinu ..
smrad se rješava redovnim pranjem, kako tijela tako i odjeće i donjeg veša koji se nosi i redovno mijenja :D
magriz kaže:
smrad se rješava redovnim pranjem, kako tijela tako i odjeće i donjeg veša koji se nosi i redovno mijenja :D
Bravo .. :klap: Otkrila si toplu vodu :D
Nisi nikad čula za onu izreku: "Onako kako se hraniš takav će ti i znoj imat "miris"" ? :confused:
hummer kaže:
Nisi nikad čula za onu izreku: "Onako kako se hraniš takav će ti i znoj imat "miris"" ? :confused:
onda ti jako smrdiš, sve na HL
Riječanka
28.06.2005., 14:53
...a znojenje je zaštitni mehanizam kojim se autoregulira tjelesna temperatura.
Bez vazodilatacije u kiži te pojačanog znojenja nema gubitka suvišne topline, može doći do poremećaja centra za regulaciju tjelesne temperature u produljenoj moždini, što za posljedicu ima hipetermijski šok i smrt.
Stoga, znojte se ljudi :ziba:
Naravno, tekućinu koja se pritom izgubi treba nadoknaditi, pijenjem vode...
Btw.iskreno sumnjam da postoji uopće ikakvo iole malo medicinskije pitanje i dilema na koju MacHummer ne bi imao odgovor : pijte HL bućkuriše! :E
Ipanema
28.06.2005., 14:57
bodul kaže:
Ima .
Zovu se anti perspiranti.
Ali nekad mogu biti korisni , ali mogu biti i stetni , jer zatvaraju pore kroz koje se luci znoj sto u nekim slucajevima moze dovesti do nezeljenih poslijedica.
Od antiperspiranata se ne znojiš manje.
Od antiperspiranata ti se znoj ne usmrdi.
A i ti ayumi isto postaviš temu kad je vani + milijun stupnjeva i kad smo svi znojni i ljepljivi ko prasci :D
hummer kaže:
Objašnjenje je bilo u nekom poremećaju organizma, a rješenje smo pokušali pronaći u "staničnoj prehrani" tj. redovitom unosu svih potrebnih mikro & makro nutrijenata kako bi organizam uspio izbalansirati te poremećaje, a nakon te "promjene prehrane" prva faza je bila da se miris povukao ali je znojenje i dalje bilo još izraženo, da bi kasnije i to prestalo i tih problema sada više nema .. :top:
Ayumi, možeš ukratko opisati kakva je tvoja prehrana, koliko vode piješ dnevno i kakvim aktivnostima se baviš tokom dana (sport, rekreacija, posao) ?
Prehrana mi se sastoji od ...hm...uglavnom bijelo meso + povrće i brdo brdo slatkiša :D
Vrijeme glavnom provodim učeći i baveći se sportom, i sve one stvari koje svi rade :)
Nemam problema s mirisima nego jednostavno primjećujem mi se lice užasno znoji i to me izluđuje. Eto...help?? :confused:
Ipanema kaže:
A i ti ayumi isto postaviš temu kad je vani + milijun stupnjeva i kad smo svi znojni i ljepljivi ko prasci :D
Am sowy :( don't be angwy at me ok???
Ipanema
28.06.2005., 15:31
Ayumi kaže:
Am sowy :( don't be angwy at me ok???
Ma ko je ljut? :confused:
Prolaznica kaže:
kleine jesi bila? i mene jako zanima ta solucija ... daj pliz reci malo vise o tome (gdje i koliko $$$) ;)
jesam bila sam. botox se inace uspricava i protiv bora, ali i za protiv znojenja. primjenjuje na pazusima (ili kako se vec pise),dlanovima i tabanima....
najprije se radi test sa jodom kako bi se vidilo gdje se tocno luci previse znoja,i ta se mjesta onda posebno tretiraju (tj vise se botoxa uspricava)
botox se uspricava sa onim malim spricama kao za inzulin, ja sam primila 60 sprica. ne boli. cijeli postupak traje oko pola sata ( test oko 20 min,i uspricavanje oko 10 min)
odmah se vide rezultati, a nakon 2 dana se uopce nisam vise znojila. botox djeluje navodno najmanje 12 mjeseci, i nakon prestanka djelovanja, osoba se manje znoji nego prije tretmana.
ok i sad ono vazno cijena... :eek: :no: € 40 za prvi pregled + € 500 za tretman:hebemu: :trk:
Ipanema kaže:
Ma ko je ljut? :confused:
Maaaa šalim se :D
Ipanema kaže:
Sorry, ali ovo nije točno. Antiperspiransi sadržavaju , najčešće, soli aluminija, koji sužavaju izvode žlijezda znojnica pa se na taj način smanjuje količina znoja.
S druge strane dezodoransi sadržavaju alkohol ili neko drugi sastojak (konzervanse) koji usporavaju bakterijsku razgradnju znoja čiji je rezultat smrdljiv. I naravno puno mirisa da prikrije neugodan smrad.
Ipanema
01.07.2005., 19:41
zhmigi kaže:
Sorry, ali ovo nije točno. Antiperspiransi sadržavaju , najčešće, soli aluminija, koji sužavaju izvode žlijezda znojnica pa se na taj način smanjuje količina znoja.
S druge strane dezodoransi sadržavaju alkohol ili neko drugi sastojak (konzervanse) koji usporavaju bakterijsku razgradnju znoja čiji je rezultat smrdljiv. I naravno puno mirisa da prikrije neugodan smrad.
Pa ja ne primjecujem da se ne znojim manje. Jedino sto primjecujem je ono najbitnije, a to je da znoj ne smrdi.
just Sandy
01.07.2005., 21:11
Kleine kaže:
jesam bila sam. botox se inace uspricava i protiv bora, ali i za protiv znojenja. primjenjuje na pazusima (ili kako se vec pise),dlanovima i tabanima....
najprije se radi test sa jodom kako bi se vidilo gdje se tocno luci previse znoja,i ta se mjesta onda posebno tretiraju (tj vise se botoxa uspricava)
botox se uspricava sa onim malim spricama kao za inzulin, ja sam primila 60 sprica. ne boli. cijeli postupak traje oko pola sata ( test oko 20 min,i uspricavanje oko 10 min)
odmah se vide rezultati, a nakon 2 dana se uopce nisam vise znojila. botox djeluje navodno najmanje 12 mjeseci, i nakon prestanka djelovanja, osoba se manje znoji nego prije tretmana.
ok i sad ono vazno cijena... :eek: :no: € 40 za prvi pregled + € 500 za tretman:hebemu: :trk: Ajme... Ne znam što bih rekla.
Kleine, možeš li napisati gdje ti je uštrcan botox (u koji dio tijela) i zašto te smeta(lo) znojenje u tolikoj mjeri da si se podvrgnula ovakvom tretmanu? Na ovo drugo pitanje mogu odgovoriti svi istomišljenici, zaista me zanimaju vaši stavovi spram znojenja.
Osobno, užasno me smetaju (na odjeći) vidljive mokre fleke od znoja. (Problema s mirisom nemam, znoj mi ne smrdi jer ga ne ostavljam da se sasuši pa da se opet oznojim pa da se opet osuši i slično, što razvija vonj, već se perem i presvlačim. Dakle, smeta me samo jer se vidi, iako se ne osjeti.) Međutim, znojenje je jedna od tjelesnih funkcija koja itekako ima svoju svrhu. Drago mi je što mi tijelo ventilira, prirodno održava temperaturu, izbacuje štetne tvari i slično. Nikad ne bih svjesno i namjerno kočila i suzbijala nešto tako prirodno i potrebno kao što je izlučivanje znoja. Estetski to riješavam načinom oblačenja - ili višeslojnim ili lepršavim ili kombinacijom boja... Nikako to ne bih činila uštrcavanjem otrova. Jer botox je otrov. Niti bih, čak i da mogu to učiniti ne trepnuvši, platila za to toliku pinku.
Da se razumijemo, ovo nije kritika; nipošto. Zanimaju me vaša mišljenja. I što biste ili jeste učinili po tom pitanju. Odnosno, kako prihvaćate neatraktivne prirodne senzacije vlastitog tijela. Kao što je, primjerice, znojenje.
just Sandy kaže:
Ajme... Ne znam što bih rekla.
Kleine, možeš li napisati gdje ti je uštrcan botox (u koji dio tijela) i zašto te smeta(lo) znojenje u tolikoj mjeri da si se podvrgnula ovakvom tretmanu? Na ovo drugo pitanje mogu odgovoriti svi istomišljenici, zaista me zanimaju vaši stavovi spram znojenja.
Osobno, užasno me smetaju (na odjeći) vidljive mokre fleke od znoja. (Problema s mirisom nemam, znoj mi ne smrdi jer ga ne ostavljam da se sasuši pa da se opet oznojim pa da se opet osuši i slično, što razvija vonj, već se perem i presvlačim. Dakle, smeta me samo jer se vidi, iako se ne osjeti.) Međutim, znojenje je jedna od tjelesnih funkcija koja itekako ima svoju svrhu. Drago mi je što mi tijelo ventilira, prirodno održava temperaturu, izbacuje štetne tvari i slično. Nikad ne bih svjesno i namjerno kočila i suzbijala nešto tako prirodno i potrebno kao što je izlučivanje znoja. Estetski to riješavam načinom oblačenja - ili višeslojnim ili lepršavim ili kombinacijom boja... Nikako to ne bih činila uštrcavanjem otrova. Jer botox je otrov. Niti bih, čak i da mogu to učiniti ne trepnuvši, platila za to toliku pinku.
Da se razumijemo, ovo nije kritika; nipošto. Zanimaju me vaša mišljenja. I što biste ili jeste učinili po tom pitanju. Odnosno, kako prihvaćate neatraktivne prirodne senzacije vlastitog tijela. Kao što je, primjerice, znojenje.
Dobro to je sve ok...nemam ni ja ništa protiv umjerenog znojenja ali imam kad je to jako znojenje, ne smeta mi ni na tijelu, šta presvučeš se otuširaš itd, smeta mi po licu jer me od brisanja i umivanja više peče faca i to me izluđuje. A i neugodno mi je ići po gradu znojiti se i stalno trackati po licu rukama ... :mama:
banderas
04.07.2005., 14:21
zhmigi kaže:
upravo tako, to i je razlika dezodoransa i anti perspiranta, nije svaki dezodorans anti perspirant i obratno.
dodouprolazu
04.07.2005., 14:36
just Sandy kaže:
Ajme... Ne znam što bih rekla.
Kleine, možeš li napisati gdje ti je uštrcan botox (u koji dio tijela) i zašto te smeta(lo) znojenje u tolikoj mjeri da si se podvrgnula ovakvom tretmanu?
.
Ovo i mene zanima. Ima osoba koje zaista imaju zdrastveni poremecej tj. da budu skroz mokre, 15 minuta nakon sto su se prosvukle ali to su jako jako rijetki slucajevi i onda i zdrastveno to pokriva. Pa s epitam kojih dimenzija mora problem biti da ne pomaze redovito tusiranje, friska roba i recimo lidera krema?
dodouprolazu
04.07.2005., 14:39
Ipanema kaže:
Pa ja ne primjecujem da se ne znojim manje. Jedino sto primjecujem je ono najbitnije, a to je da znoj ne smrdi.
Od pravog anti pespiranta se ne znojis na dijelu na kojem si ga nanjela. Tj. mozda se i oznojis ali sigurno ne prvih par sati. A kako je nase tijelo veliko i mozes se znojiti po ostatku tijela, ne cini mi se smrtno opasno, suziti kanalice zljiezda lojnica (eksterno) na tako maloj povrsini.
dodouprolazu kaže:
Ovo i mene zanima. Ima osoba koje zaista imaju zdrastveni poremecej tj. da budu skroz mokre, 15 minuta nakon sto su se prosvukle ali to su jako jako rijetki slucajevi i onda i zdrastveno to pokriva. Pa s epitam kojih dimenzija mora problem biti da ne pomaze redovito tusiranje, friska roba i recimo lidera krema?
pa... npr. kad se ujutro otusiras i nakon niti 5 min sta si obukao/la majicu vec imas mokre fleke bilo ljeto ili zima...:rolleyes: a to tako ruzno izgleda
redovito tusiranje i kremice i deo i tako to pomaze protiv neugodnog mirisa ali ne i protiv fleka:(
dodouprolazu
06.07.2005., 15:06
Kleine kaže:
pa... npr. kad se ujutro otusiras i nakon niti 5 min sta si obukao/la majicu vec imas mokre fleke bilo ljeto ili zima...:rolleyes: a to tako ruzno izgleda
redovito tusiranje i kremice i deo i tako to pomaze protiv neugodnog mirisa ali ne i protiv fleka:(
Kreme tipa Lidera sprecavaju znojenje znaci u idealnom slucaju fleka nema u ostalim slucajevima ih ima puno manje. Ovo sto opisujes je vec zdrastveni problem. U tvojoj drzavi (ako zaista jest problem dimenzija kao sto opisujes) to placa zdrastveno. Jesu li i tebi pokrili troskove?
znoj je tekućina bez mirisa (mislim komarci i ostale zainteresirane bube mogu ga registrirati na daleko, tu je i pas ali to su tvari koje ljudi ne mogu registrirati)
znoj počinje smrdjeti kad se počinju bakterije razmnožavati
ako se naždereš proteteina prije trčanja znoj će ti prije i jače početi bazdit, jer će se u njemu ižlučivat puno dušika koji je potreban bakterijama za sintezu vlastitih proteina, za razliku ako se najedeš ugljikohidrata
dodouprolazu kaže:
Kreme tipa Lidera sprecavaju znojenje znaci u idealnom slucaju fleka nema u ostalim slucajevima ih ima puno manje. Ovo sto opisujes je vec zdrastveni problem. U tvojoj drzavi (ako zaista jest problem dimenzija kao sto opisujes) to placa zdrastveno. Jesu li i tebi pokrili troskove?
ne nisu mi pokrili troskove, zasada ih navodno samo u linzu pokrivaju za te stvari:rolleyes:
redovito koristim oldspajsov denzić
prije par godina pojavio se bijeli koji je imao nevjerojatan učinak, opće se ne znojiš pod pazuhom
tek kad sam počeo koristiti drugo pakovanje, skopčao sam da to nije dezodorans nego antiperspirant (sprečava znojenje), a pošto sadrži aluminij koji se povezivao s Alchajmerovom bolesti, još je proizvod iz USA, prestao sam ga koristit
dodouprolazu
07.07.2005., 11:59
Kleine kaže:
ne nisu mi pokrili troskove, zasada ih navodno samo u linzu pokrivaju za te stvari:rolleyes:
Zdrastvena regulativa vrijedi za cijelu drzavu ;) jednako. To znaci da to tvoje nije bilo bas zdrastveni problem (slucajno znam osobu kojoj su to pokrili u austriji, ali njemu je to preporucio njegov doktor i pisao izvjesce za komisiju). Kod tebe je vjerojatnije bio estetski a ne zdrastveni zahvat u pitanju i to je u redu da se ne placa iz zajednicke blagajne svih osiguranika.
ma ja sam to radila privatno, jer nemam vremena hodat od doktora do doktora... a sta je ta osoba koju ti znas tocno radila, jer to jos navodno nisu odobrili jer se jos kao testira.. ma ne razumijem se ja u to jako:rolleyes:
ali ako je stvarno tako... sad je kasno ili ?:mad:
dodouprolazu
07.07.2005., 14:10
Kleine kaže:
ma ja sam to radila privatno, jer nemam vremena hodat od doktora do doktora... a sta je ta osoba koju ti znas tocno radila, jer to jos navodno nisu odobrili jer se jos kao testira.. ma ne razumijem se ja u to jako:rolleyes:
ali ako je stvarno tako... sad je kasno ili ?:mad:
Meni se cini da se ti nisi previse ni zanimala za verziju preko zdrastvenog osiguranja. O.k. ako nemas vremena onda je o.k. verzija platis sama i brze je gotovo. Inace doktor je tu i da ti da misljenje jer ti uopce preporuca taj ne bas zdrastveno 100% siguran zahvat. Taj zahvat su odobrili samo ga ne dobije placeno svatko kom se sprdne nego bas ljudi kod kojih je to do te mjere izrazeno (a takvih ima jako malo) da predstavlja bolest.
Naravno da je kasno, jel bi ti da ti oni unazad vrate lovu? :D
Ipanema kaže:
:D
Koliko ja znam
Antiperspiranti zatvaraju pore i sprijcavaju znojenje .
Deodoransi , pretvaraju neugodne mirise u parfeme , :D :D
A ima jos 1 kategorija , neznam tocno u sto bi isla , a to je da sprjecavaju raspadanje znoja i time ne oslobadjaju neugodne mirise , e sad , dali bi to bili sterilizatori ili neki druga kategorija , molim pomoc . :D
lamador
08.06.2006., 15:15
Kao zacetnik teme duznost mi je izvijestiti vas da bolujem od iste cijeli svoj zivot.
Bolest patoloskog pretjeranog znojenje nije uzrokovana psihickim poremecajem nego do njih dovodi. Dakle, upravo suprotno od onog znojenja koje se pri psihozama dogada u ostalih ljudi. To i jest glavna zabluda rasirena medu ljudima o ovoj bolesti, alui moram priznati i medu mnogim lijecnicima.
Dakle, etiologija je nepoznata, a lijeci se tzv. ETS - ENDOSKOPSKOM TORAKALNOM SIMPATEKTOMIJOM koja se u hrvatskoj ne radi. Kosta 7000 us dolara.
Ne vjerujem i ne ocekujem neki odgovor na temu, ali eto, cisto da vidim ima li mozda jos ljudi u hrvatskoj koji od toga boluju.
Isto tako molim cijenjene forumashe da ne pisu o tome kako im se ruke znoje kad su pod stresom i kako mozda imaju to stanje. Ako ga imaju, rijec mozda nije opcija, to ce sigurno znati.
lamador
08.06.2006., 15:48
otvorio sam novu temu hiperhidroza ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?p=5482837#post5482837)
inace, postoji aparat koji se provodi tzv. iontophoreza , elektricnom strujom , navodno super, ja probao, narucio aparat iz wuppertala i nije mi bas pomoglo.
probao sam neke sranjske usrane tablete kod homeopata, naravno nista.
e sad, botoxa me strah je rn itko ne pise o utrnulosti i popratnim pojavama, a nije bas ni da imam 1600 x ne ynam ni ja kolko bi mi trebalo, barem 6 injekcija svakih 6 mjeseci.
kod extremnih slucajeva kao sto sam ja , postoji tip u la-u koji radi ETS, to je navodno 100 % ucinkovito, al toga me najvise strah.
Ljudi pomozite..ja neznan sta je meni..unatrag godinu dana znojin se u podrucju pazuha malo previse, i zimi i ljeti..i sada san shvatila da se u kuci uopce ne znojin vec samo kada sam negdi drugdje, u gostima, negdi hodam, iden na fax, na faxu se katastrofa znojin, al kad dodjen kuci prestane!!!
Dali je netko imao slicnu situaciiju? Poludit cu..Nemogu nosit obicnu maicu jel se sve previdi..
A koristila san kremu vichy 7 days i prvih tijedan dana je pomogla i sada nista...
Dali je netko cuo za metodu jakog caja od kamilice, to san citala negdje ali nisam isprobala..ajme pomozite!!! Pitala san doktora za misljenje i rekao je da to nije dermatoloski problem i da je pretjerano znojenje normalno u pojedinim situacijama, ali ovo nije normalno bas...
nervoza ?
odeš kod privatnika i on sredi nekoliko žlijezdi i to je to
gottcha
09.10.2006., 22:41
možda pomogne
http://www.forum.hr/showthread.php?t=148937
Sigurno je nervoza i stres, znam da su mi se u skoli znojili dlanovi kad su me ispitivali.....pitaj doktora malo ili med. sestru one su u pravilu ljubaznije (barem one koje ja znam)
emergence
11.10.2006., 14:00
Sigurno je nervoza i stres, znam da su mi se u skoli znojili dlanovi kad su me ispitivali.....pitaj doktora malo ili med. sestru one su u pravilu ljubaznije (barem one koje ja znam)
moze biti stres, nervoza, hormoni, ali i klima i vlaga igraju veeeliku ulogu
lamador
14.10.2006., 10:28
mozda ti OVO (http://forum.hr/showthread.php?t=148937&highlight=hiperhidroza)
pomogne!
lamador
14.10.2006., 10:30
tema hiperhidroza je ovdje (http://forum.hr/showthread.php?t=148937&highlight=hiperhidroza)
krozprozor
21.11.2006., 15:33
bok!
vidla ja što je napisao lamador na tu temu pa eto, javite se svi koji imate taj problem jer me zanima jeste li možda našli nekaj kaj za to koristi.
p.s. radi se o prekomjernom znojenju
lamador
22.11.2006., 10:33
ne kuzi9m zakaj kopiras temu p[posve odvojeno kad i sama kazes da si vidjela da tema vec postoji. svasta stvarno.
lucija02
30.04.2007., 11:32
Možda netko zna kako suzbiti znojenje ispod pazuha??
emergence
30.04.2007., 12:06
nema rješenja.
meni je ok dove dezić u sticku
lucija02
30.04.2007., 12:19
nema rješenja.
meni je ok dove dezić u sticku
ma sve isprobano:mad:
new member
30.04.2007., 17:02
I ja mislim da nema rješenja, nema što sve nisam isprobala od dezića i krema. Ja sam problem riješila tak da kupujem majice isključivo u bojama na kojima se neće vidjeti mokre fleke ispod pazuha (uglavnom crne :D ), a miris za sada, hvala bogu, uspijeva prikriti svaki malo bolji dezić.
a da probate neku kremu, znam da postoji, sestra ju je koristila, ima je u ljekarni kupiti.
uglavnom, jaka je dosta, smije se mazati dva puta tjedno i sestra je bila zadovoljna
a mene brine znojenje dlanova? kako to riješiti?
normall
01.05.2007., 10:14
često se koristi kao pomoć lokalna otopina aluminijeva klorida, no lokalno , kronično znojenje može imati i psihosomatske uzroke, stres, zatim poremećaj metabolizma, hipertireoza, plućne bolesti, odvikavanje od lijekova i puno drugih
uzroka, zato je dobro napraviti jedan dobar sistematski pregled, koji bi uključio i neurologa i psihijatra.
često se koristi kao pomoć lokalna otopina aluminijeva klorida, no lokalno , kronično znojenje može imati i psihosomatske uzroke, stres, zatim poremećaj metabolizma, hipertireoza, plućne bolesti, odvikavanje od lijekova i puno drugih
uzroka, zato je dobro napraviti jedan dobar sistematski pregled, koji bi uključio i neurologa i psihijatra.
Preparati s aluminijem su otrovni i mogu dovesti do raka dojke. Rijetki su dezodoransi bez aluminija, ali ih ima.
Znojenje može biti neugodno, ali je posve normalno. Ići po bolnicama zbog toga djeluje promašeno.
a nista, glupo se sad liječit zbog toga.. sta je neko navea, crne kratke majice i to je to.. iman i ja tih problema al se ne zamaram previse time =/
normall
02.05.2007., 11:31
Preparati s aluminijem su otrovni i mogu dovesti do raka dojke.
to su urbane legende o štetnosti aluminija u dezodoransima.
premale su količine aluminija da bi ti se išta desilo.
Znojenje može biti neugodno, ali je posve normalno. Ići po bolnicama zbog toga djeluje promašeno.
znojenje jest normalna pojava, no "prekomjerno" znojenje nije normalna pojava i korisno je obaviti pretrage jer može biti znak ozbiljnijih endokrinoloških i inih bolesti.
to je i dobar razlog da osoba napravi barem jedan sistematski pregled u pet godina :D , tko zna tko što "vuče" u sebi, pa možda naleti na vrijeme spriječiti kakav ozbiljniji poremećaj.
ja se isto jakooo znojim ,ali i po zimi nema veze koje godisnje doba..moram imati samo neke tamnije majice..inace imam plavu jaknicu od adidasa,u biti gornji dio trenirke koji nosim umjesto jakne..e ljudi moji ,kada promoci to ,meni bed nema sta..full se znojim ,a vani ni sunca ,nicega..nema sta nisam probala,dezica,rolica ,stikova,nista ne pomaze..
Johnny B.
02.05.2007., 21:40
Ja često puta i zimi nosim kratke rukave jer mi je uvijek vruće i uvijek se znojim, a da stvar bude gora počeo sam dobivati alergijske reakcije na pojedine deziće :tuzni:
jel zna netko što o koristištenju botoxa za sprečavanje pretjeranog znojenja ispod pazuha i na tabanima - to je pred koji mjesec na HTV-u u emisiji Radni ručak spomenuo Glumičić.
Preparati s aluminijem su otrovni i mogu dovesti do raka dojke. ti imaš internet, jel tako? e pa, daj guglaj.
kronično znojenje može imati i psihosomatske uzroke, stres, zatim poremećaj metabolizma, hipertireoza, plućne bolesti, odvikavanje od lijekova i puno drugihzatim ljeto.. :D
Imam isti problem,,no ne vjerojatno u toj mjeri...Pojačano znojenje može biti zbog raznih stvari...Ja dok sam bila još u školi sam se znojila nenormalno,bilo toplo,hladno...svejdeno,a ispod ruke lokva..Bože sačuvaj...Od kad više nejdem u školu,manje se živciram,nema stresa,a ni tolkog znojenja..
Uglavnom,probala sam sve moguće deziće i niš nije pomoglo...recimo da je Dove bio malo djelotvorniji od drugih...No znojenje ti može biti zbog stresa,slabih živaca,hormona...itd..Ako smatraš da to tvoje znojenje nije kak treba,moj savjet ti je da posjetiš liječnika koji će te vjerojatno uputiti specijalistu na pregled...sretno:top:
U jednom časopisu vidio sam sljedeću poruku: «Nemojte dozvoliti da itko vidi vaš znoj!» Srećom, dobri ljudi misle na vas i suhoća je danas svakome omogućena. Upravo zato i postoji cijela paleta kozmetičkih proizvoda za olakšanje muka. Kako ne bi bježali od vas. Antiperspiranti funkcioniraju na principu zaustavljanja znojenja, koristeći neki aluminijski spoj, kao aktivni sastojak. (Znoja neće biti ni za vrijeme vrućina. Problematična pazušna zona ostat će ugodno suha.) Dezodoransi maskiraju nepoželjne tjelesne mirise na način da eliminiraju bakterije-uzročnike mirisa. (Slično djelovanje imaju i antibiotici.) Dopuštaju znoj, ali smrada neće biti. Dobra formula, ako vas ne smeta oblivenost nesmrdljivim znojem. No, jeste li se zapitali o sadržaju onoga što aplicirate na kožu iz dana u dan? Znate, ne radi se samo o lijepim mirisima... Pa, možda će trebati i pripaziti da izostanak mirisa drastično ne pomuti životnu sreću.
Koža je najveći organ ljudskog tijela. Izlučivanja putem kože važna su zbog nekoliko razloga. Znoj hladi tijelo u uvjetima velikih napora i vrućine. I povišenog adrenalina. Bez znojenja mogli bi doslovno zakuhati. Putem znojenja eliminiraju se i otpadne materije, odnosno štetni produkti metabolizma. Koža i njena prirodna lučenja predstavljaju i prirodnu zaštitu protiv vanjskih utjecaja. Tko bi rekao da je znoj tako važan! Treba li začepiti ispušne kanale?
Valja znati da kozmetičke tvari, nanesene na kožu, nakon 7 minuta dospiju u krvotok, a nakon 2 sata u jetru i mozak. To se ne može izbjeći i stoga treba paziti sa čime koža dolazi u doticaj. U sredstvima, koja se bore protiv znoja, centralni problem je aluminij. Nekoliko formi aluminija se koristi: aluminijev klorid, aluminijev cirkonijum i aluminijev klorohidrat. Svi se nalaze u mješavinama za antiperspirante, jer zatvaraju znojne žlijezde. Kažu da prestanak znojenja nije moguće realizirati bez aluminija. (Uzgred, koristite li aluminijske folije i aluminijsko posuđe? Koliko aluminija tako pojedete?)
Aluminij je lako topiv i dolazi do mozga bez problema. Puno se špekulira o vezi aluminija i Alzheimerove bolesti. Naime, u mozgu nekih bolesnika nađene su povišene koncentracije ovog metala. Dr Robert Rountree kaže: “Povećavati unos aluminija u svrhu tretiranja znojenja nije jako mudro. Tim više, što zabrinutost zbog utjecaja aluminija na mozak vjerovatno nije bez osnove.” Pritisnuti ovakvim kontraverzama, neki proizvođači pokušavaju umanjiti eventualne nus-pojave. Posebno “dizajnirani” aluminij, u formi aluminijevog sulfata, navodno se ne upija tako lako. I djeluje na ubrzano sušenje znoja, a ne na zatvaranje pora. Barem zvuči bolje, ako vas ideja manje štete zadovoljava.
Osim spojeva aluminija, kao najopasnijih sastojaka, postoji još cijela lista opasnih tvari, koje se koriste u preparatima protiv znojenja. Zapravo, možda niste ni svjesni rizika. Recimo, triethanolomin se spaja s nitritima iz tijela, stvarajući visokokancerogene spojeve. Dobra podloga za rak. I triklosan je na crnoj listi. Njegova zadaća je eliminacija bakterija. Na žalost, eliminacija se obavlja bez kriterija. Stradavaju i bakterije, koje su vrlo korisne. Cinkov fenolsulfonat može izazvati iritaciju kože, a kvaternium 18 dovodi do osipa kod onih osjetljivijih. Iako boje ovdje nisu posebno bitne (barem ja tako mislim), proizvođači ih ipak dodaju. Hm, možda neki ipak vole da im omiljeni stik bude nebesko plave boje. Drugi preferiraju limunsko žutu. A sve će prijeći u krvotok. Još jedna štetna kemikalija, bez ikakvog razloga.
Ima tu još jedna intigrantna tema, neposredno povezana s preparatima protiv znojenja. Dakle, mogućnost pojavljivanja raka dojke povezana je s nekim, za sada poznatim rizicima. Tu prvenstveno mislim na pojačanu estrogensku aktivnost (rana pojava prve mjesečnice je dobar indikator). Osobni izbor može također iskreirati sudbinu (kontraceptivne pilule, hormonska nadomjesna terapija, način prehrane, pušenje i alkohol). Utjecaj nasljednih faktora vjerovatno je puno manji nego se ranije mislilo. Za drugo se ne zna. Osim što se na naoko bezazlene preparate za reguliranje znojenja naveliko sumnja. (Ako očekujete da to potvrde i kozmetičari, uzalud ćete čekati. Vaše trošenje je veći prioritet od vašeg zdravlja. U velikim sistemima uvijek postoje «stručnjaci», kojima ne pada na pamet da se okrenu protiv proizvoda matične kuće.) Čvrstih dokaza još nema, ali sumnje su bezobrazno logične. Pođimo redom...
Pazušno područje nalazi se neposredno uz dojku. Preparati za tretiranje znojenja nanose se često, pa i prečesto. Frekvencija varira i do preko 5 nanošenja dnevno. Osobna higijena je svetinja, zar ne? Naravno, nanošenje na okolne zone nikada nije u cijelosti isključeno. Preparati se ne ispiru, nego djeluju kontinuirano i dugotrajno. Zabrinjava njihova upotreba u sve mlađoj dobi, čak i prije puberteta. Ni muška populacija ne zaostaje puno. To je u trendu. Možda zvuči čudno, ali ova kozmetika je u mnogim zemljama izjednačena s lijekovima, koji se izdaju bez recepta. Bez obzira na to, na proizvodu ne piše ništa o sigurnoj dozi. Ne piše ništa ni o eventualnim rizicima dugotrajne upotrebe. A ne piše ništa ni o opasnosti nanošenja na osjetljivu dječju kožu. Čovjek bi pomislio da nenavođenje informacija upućuje na sigurnost. Nažalost, nije baš tako.
Prema kliničkim zapažanjima, rak dojke neusporedivo se češće javlja u gornjem vanjskom kvadrantu nego u ostalima. I češći je u lijevoj nego u desnoj dojci. Službeno objašnjenje za «kvadrante» svodi se na veću količinu epitelnog tkiva u ovoj zoni. Mnogi liječnici već priznaju da je objašnjenje, u najmanju ruku, jadno. Ali ne znaju za bolje. Alternativna solucija možda se krije u «znojnoj» kozmetici. Kemikalije prodiru kroz kožu i zahvaćaju tkivo dojke neposredno uz pazušnu zonu. Udio raka u gornjem vanjskom kvadrantu rastao je paralelno s kozmetičkom ekspanzijom. Prije 80 godina, to je bilo oko 30%. Danas prelazi 60%. Trend je očigledan. Teško da se to može povezati s količinom epitelnog tkiva.
Po pitanju veće pojavnosti bolesti u lijevoj dojci, objašnjenje je vrlo jednostavno. Većinu populacije čine dešnjaci. Makar to i ne namjeravali, preparat ćemo jače i više nanositi ispod lijevog pazuha. Naprosto zato što je desna ruka obično jača i, recimo, dominantnija.
Ako već postoje indicije da sredstva za tretiranje pazušnog znojenja izazivaju ili doprinose raku dojke, tada zasigurno postoji neki problematični sastojak, potencijalni izazivač nevolja. Ovdje odmah moram napomenuti da uopće ne sumnjam da su komponente ispitane i da su dobile zeleno svjetlo za nanošenje na ljudsku kožu. Bez sumnje, kratkoročno se ništa neće desiti. Međutim, ne vjerujem da su poznate posljedice nanošenja preparata tijekom cijelog života. To bi predugo trajalo, a rezultati bi mogli biti porazni. Pogledajmo činjenice...
Glavni aktivni sastojci u antiperspirantima, spojevi aluminija, zasigurno predstavljaju perjanicu zla. Iako njihov način djelovanja nije u potpunosti razjašnjen, pretpostavlja se da djeluju na formiranje svojevrsnog čepa na vrhu znojne žlijezde. Time se zaustavlja omraženo izlučivanje znoja. Aluminij je, inače, vrlo otrovan. Još gore, vezuje se uz DNA. Stvaranje akumulacija aluminija u tkivu dojke može biti inicijator pojave maligne bolesti. Zbog blokiranja izlučivanja, raznorazni štetni sastojci unutar znoja ostaju blokirani ispred «čepova». Nužno potrebna eliminacija ne funkcionira i zarobljeni otrovi samo povećavaju štetu od kontinuiranog priljeva aluminija.
Pojačana estrogenska aktivnost je općeprihvaćeni faktor rizika za rak dojke. Uz prirodnu prisutnost estrogena, danas smo izloženi i zagađivačima, koji zauzimaju estrogenske receptore i oponašaju funkcije estrogena. Poznato je da se na takav način gomilaju pesticidi, pogotovo DDT. (Jedini načini njegove eliminacije su gladovanje i laktacija.) Izgleda da ista svojstva pokazuju i parabeni, uobičajni konzervansi u kozmetici za tretiranje znojenja. Istraživanja su potvrdila da jedino aplikacija parabena preko kože (a ne oralno) pojačava estrogensku aktivnost. Još nešto zabrinjava. «Estrogenske kemikalije», ne samo što mogu izazvati rak, nego i smanjuju efikasnost njegovog liječenja.
Dugoročna upotreba problematičnih kemijskih agenata, koji se koriste u preparatima protiv znojenja, ukazuje (barem) na oprez. Pogotovo zato što sigurna doza i sigurna frekvencija upotrebe uopće nisu propisani. Izgleda da postoji određeno razdoblje prije puberteta, kada su dojke osobito osjetljive po pitanju kancerogeneze. Uostalom, korijeni raka stvaraju se godinama prije eskalacije bolesti. Interesantno je da atomske bombe, bačene na Japan, nisu svima napravile istu štetu. Recimo, makrobiotičari su prošli bolje od ostalih. Djevojčice, koji su preživjele neposredni atomski udar, a bile su tada na pragu puberteta, znatno češće su obolijevale od raka dojke kasnije u životu (u odnosu na ostalu žensku populaciju).
Vaš miris ovisi o stanju unutar vašeg organizma. Dugotrajan i intenzivno loš miris (izbacivanje otrova je preintenzivno, da bi bilo normalno) ponekad upućuje na neki bolesni proces. Ako loš miris nije toliko jak, možda će vam male promjene u prehrani biti sasvim dovoljne da riješite problem. U prvom redu, trebali bi izbjegavati hranu, koju ne probavljate dobro. To su obično mlijeko i mliječni proizvodi (Ah, opet mlijeko!), ali može biti i nešto drugo. Provjeravajte i osluškujte ponašanje svog tijela. Reagiranje je sasvim individualno i ne može se dati generalna preporuka.
Znate, čovjek u principu lijepo miriše. Znojio se ili ne. Tjelesni mirisi kod zdrave osobe nikada nisu odbojni. Loš miris je odraz lošeg zdravstvenog stanja. Dubinsko čišćenje crijeva već je mnogima pomoglo. Inzistiranje na sirovom voću i povrću je druga mjera. Veći unos vode treća. Rekao bih da je znojenje potrebno poticati, a ne izbjegavati ga. Zapravo, što se čovjek više znoji, to manje zaudara. Lijek je u čišćenju putem tjelesnih filtera (limfni sistem, crijeva, bubrezi, pluća i koža), a ne u zatvaranju detoksikacijskih slavina.
Sprječavati znojenje nije zdravo!
Znoj treba neutralizirati nekim odgovarajućim dezodoransom...Hvala Bogu pa ih sad imamo na stotine. Jednostavno, tražite dok ne nađete,ali sa oznakom dezodorans, a ne antiperspirant!!
-katrin-
07.05.2007., 15:27
pa zar nije 95% dezodorana na trzistu s oznakom antiperspirant?? odnosno koji npr. to nisu??
agnessa
07.05.2007., 16:11
Znoj treba neutralizirati nekim odgovarajućim dezodoransom...Hvala Bogu pa ih sad imamo na stotine. Jednostavno, tražite dok ne nađete,ali sa oznakom dezodorans, a ne antiperspirant!!
Ovo definitivno potpisujem a svatko tko imalo vodi računa o svom zdravlju i ispravnoj higijeni zna to!
I sama sam vječito koristila te antiperspirante no nakon što sam oboljela i morala kompletno promijeniti način života našla sam izvrsne alternative.
Da ne ispada kako ovdje nečim "trgujem i nešto reklamiram" reći ću samo da nabavljam prirodno dobivene kozmetičke preparate koji usput prekrasno mirišu i znoj ne smrdi. Naravno, slažem se i s onim komentarom koji tvrdi da je pretjerano znojenje posljedica ipak nečega drugog.
Istina i da je ovo dobiveno prirodnim putem nešto skuplje ali ne bi ih više mijenjala ni za kakve industrijski proizvedene dezodoranse, šampone, kupke itd....
Treba se samo interesirati, educirati i pronaći rješenje....Ima ga.
ante dumbledore
07.05.2007., 16:41
arsen molim te u buduće manje postove...
*jezebel*
08.05.2007., 16:36
sprecavati znojenje je kao i suzdrzavati se od obavljanja nuzde...not good. svi se znojimo i nikome nije ugodno hodati naokolo flekav, a iz tvog posta se ne bi moglo reci da imas hiperhidrozu pa cemu onda tolika briga?
sto se dezica tice, vec ima dosta topica o tome, al' evo opet preporucujem naturally fresh CRYSTAL deodorant (imas u kamenu, sprayu i roll-on) - koristim spray (sastojci: prociscena voda i prirodne mineralne soli (potassium alum)) vec sigurno tri godine i u tom razdoblju nisam nijednom pozeljela promijeniti dezic (a prije sam to radila svaka 2 mjeseca), nema mirisa i ostalih nepotrebnih dodataka (soli samo ubiju vecinu bakterija prije nego sto stvore neugodan miris), a djeluje daleko bolje i dulje od svih dezica koje sam probala. nije agresivan, ne ostavlja mrlje na odjeci niti ljepljiv osjecaj na kozi. nesto je skuplji od ostale komercijale (oko 35kn), ali traje sigurno 2-3 puta duze od prosjecnog dezica tako da je zapravo veoma povoljan. mozes ga nabaviti u svakoj pristojno opremljenoj drogeriji.
nosi pamucnu odjecu. sto se biljaka tice, kadulja navodno smanjuje znojenje, a i bogata je mineralima pa ju je dobro piti preko ljeta. takodjer mozes ispirati mjesta koja se jako znoje uvarkom od kadulje. potici izlucivanje toksina pravilnom prehranom, unosom dovoljno tekucine i kretanjem pa ce ti i znoj imati manje neugodan miris.
u srednjoj skoli sam bila luda zbog znojenja pazuha i isprobala sve zive antiperspirante, ali imam dojam da sam se od njih zapravo samo jos vise znojila, a mrlje na bijelim majicama su mi ostavljali cak i oni koji su razvikani po tome sto ne ostavljaju mrlje. sada kada se pravilno hranim i imam dezic koji mi pase vise nema neugodnog mirisa. crystal naravno nije cudotvoran (nema 24-satno djelovanje), ali je, ponavljam, daleko bolji od svega sto sam probala. tu jednostavno vrijedi pravilo: manje je vise. a kada se opustis, problem ce postati puno manji.
Antiperspirante definitivno treba izbjegavati, jer znojenja mora biti, a to je i način kako se izbacuju štetni produkti iz organizma. Osim funkcije hlađenja, dakako.
Kod dezodoransa (koji dopuštaju znojenje, ali maskiraju neugodne mirise) svakako treba zaobilaziti preparate sa spojevima aluminija. Aluminij je vrlo otrovan. Većina uobičajnih dezodoransa sadrži aluminij, ali nađu se izuzeci. Recimo od Lusha ili Hauscke.
evo ja sad bila vani..za pet min sam bila ko da me netko vodom zalijo a nije ni toliko jos vruce..sta ce biti po ljeti.
emergence
08.05.2007., 18:46
ma dosta mi je vec tog pljuvanja po antiperspirantima!
to samo pljuju sretnici koji ne znaju kak je to hodat s lokvama ispod pazuha čitav život koje bez koristenja antiper smrde kao uginula živina:E :rofl:
bananarama
08.05.2007., 20:10
već sam pisala o tome ali evo opet, ja se jako znojim od 18 godine ali sam uvijek koristila obične dezodoranse, nije me smetalo. Imala sam tumor dojke u 21 godini, tako da su sva ta sranje o izbacivanju toksine potpuna glupost. i aluminijev klorid ne izaziva rak!!!
šta da kažem za žene od pedesetak godina koje vjerovatno nisu ni koristile nikakve dezodoranse prvih 30g jer ih nije bilo pa dobiju rak, a tek bake od 80 g.! a kad sam svom doktoru iznijela ovakvu dezinformaciju o antiperspirantima samo mi se nasmijao koje gluposti pričam!!!
ja znam da sprecavanje znojenja n ije dobro..ali sta da radim onda,da se pomirim s tim ili sta?jel ima sta u ljekarnama da neko nesta preporuci..
emergence
08.05.2007., 20:24
ja znam da sprecavanje znojenja n ije dobro..ali sta da radim onda,da se pomirim s tim ili sta?jel ima sta u ljekarnama da neko nesta preporuci..
nema nista bar za mene a probala sam sve zivo.
koristim godinama antiperspirante i to je to...nema nam spasa:flop:
:flop: ma bed mi u drustvu..ko da dve fontane imam ispod ruke:rofl:
emergence
08.05.2007., 20:35
kužim te. ja se recimo ne znojim na moru.
prodje i par dana bez dezica, naravno tuširam se :zubo: mogu nositi koju god ocu majicu ali tu u zagrebu dve fontane ....katastrofa. bas 2 velika koluta :zubo:
agnessa
08.05.2007., 21:20
Antiperspirante definitivno treba izbjegavati, jer znojenja mora biti, a to je i način kako se izbacuju štetni produkti iz organizma. Osim funkcije hlađenja, dakako.
Kod dezodoransa (koji dopuštaju znojenje, ali maskiraju neugodne mirise) svakako treba zaobilaziti preparate sa spojevima aluminija. Aluminij je vrlo otrovan. Većina uobičajnih dezodoransa sadrži aluminij, ali nađu se izuzeci. Recimo od Lusha ili Hauscke.
Koristim baš Lushove sapune i deziće u kamenu, Aromaticine preparate a od dr. Hauschke kreme, kozmetiku i paste za zube.:)
bananarama
08.05.2007., 21:32
odite na psihologiju temu hiperhidroza jer tamo ima sve opisano o tome kako nabaviti dezodorans prespirex koji je pomogao mnogima i skroz smanjio znojenje!
mocibob
09.05.2007., 10:41
Japanci imaju rjesenje... kirursko odstranjivanje znojnih zlijezda pod rukom... Biznismeni to rade da se ne vidi znoj kao znak slabosti, a zene da ne unistavaju skupe svilene kimonoe...
Za one koji se puno znoje:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=148937
radje cu nositi dve fontane pod rukom,nego riskirati rak dojke ili nekaj takvo...sigurno! pih
Molim da se javi netko tko je bio na botoxiranju! Vrijedi li to tih novaca?
imate li neki savjet da se sprijeci prkeomjerno znojenje ispod pazuha jer nevejrovatno mi je doadilo nema sta nisam probao rexonu ,adidas antiprespirante pa cak i one jace marke lacosta i te stvari..ali nikako da prestane jednostavno izadjem vani i vec nakon 20metara jas am mokar ispod pazuha....ako ima neko kakav savijet da mi da plizz:!!!!shvatam ja sve da je to normlano da se znojimo ali mislim da je stvarno neugodno kada izadjete grad podignete ruku a ispod je "lokva" pa et ako moze neki savijet i da mi pisete vse sto znate o Botoxu koji se ubrizga da li je neko probao ako je to funckionalno odmah bi uradio !!!!!!hvala unaprijed
ak si probao sve možda je problem u psihi? prevelik stres ili štajaznam?
bananarama
18.05.2007., 09:45
probaj Excipial forte, 48kn, ima ga u ljekarnama, baš je za to namjenjen.
a još bolje ako si iz ZG da u ljekarni Frabel naručiš prespirex, uvoze ga iz Njemačke i jako je dobar!
*jezebel*
18.05.2007., 10:17
na zdravlju imas vec jednu temu ''znojenje ispod pazuha'', na zenskom kutku ''antiperspiranti'' i na psihologiji ''hiperhidroza'';) .
evo...opet...citiram samu sebe.
iako nikome nije ugodno hodati naokolo flekav, sprecavati znojenje je kao i suzdrzavati se od obavljanja nuzde...not good.
sto se dezica tice, preporucujem naturally fresh CRYSTAL deodorant (imas u kamenu, sprayu i roll-on) - koristim spray (sastojci: prociscena voda i prirodne mineralne soli (potassium alum)) vec sigurno tri godine i u tom razdoblju nisam nijednom pozeljela promijeniti dezic (a prije sam to radila svaka 2 mjeseca), nema mirisa i ostalih nepotrebnih dodataka (soli samo ubiju vecinu bakterija prije nego sto stvore neugodan miris), a djeluje daleko bolje i dulje od svih dezica koje sam probala. nije agresivan, ne ostavlja mrlje na odjeci niti ljepljiv osjecaj na kozi. nesto je skuplji od ostale komercijale (oko 35kn), ali traje sigurno 2-3 puta duze od prosjecnog dezica tako da je zapravo veoma povoljan. mozes ga nabaviti u svakoj pristojno opremljenoj drogeriji.
nosi pamucnu odjecu. sto se biljaka tice, kadulja navodno smanjuje znojenje, a i bogata je mineralima pa ju je dobro piti preko ljeta. takodjer mozes ispirati mjesta koja se jako znoje uvarkom od kadulje. potici izlucivanje toksina pravilnom prehranom, unosom dovoljno tekucine i kretanjem pa ce ti i znoj imati manje neugodan miris. neobicno neugodan miris znoja zna upucivati na to da tvoje tijelo pod hitno treba ciscenje.
u srednjoj skoli sam bila luda zbog znojenja pazuha i isprobala sve zive antiperspirante, ali imam dojam da sam se od njih zapravo samo jos vise znojila, a mrlje na bijelim majicama su mi ostavljali cak i oni koji su razvikani po tome sto ne ostavljaju mrlje. sada kada se pravilno hranim i imam dezic koji mi pase vise nema neugodnog mirisa. crystal naravno nije cudotvoran (nema 24-satno djelovanje i ne sprecava znojenje), ali je, ponavljam, daleko bolji od svega sto sam probala. tu jednostavno vrijedi pravilo: manje je vise. a kada se opustis, problem ce postati puno manji.
btw, mnogi kazu ''staaaaaa antiperspiranti...ne uzrokuju oni rak...ja ga imala, a nisam ih koristila...''. ok, to je kod tebe slucaj, nitko s imalo mozga ne tvrdi da je rak dojke iskljucivo uzrokovan antiperspirantima, ali nismo 100% sigurni da nije stetno sprecavati znojenje (pogotovo na tako osjetljivom podrucju), a ako ima nesto sto bez velikih kompromisa mozes izbjeci da bi pazio na svoje zdravlje, zasto onda ne bi to i ucinio?
FIREFOX.
18.05.2007., 19:34
Zna li itko kako zaustaviti znojenje... kad sam vani il na poslu skoro pa konstantno sam mokar ispod pazuha. Koristim sve vrste dezodoransa, onih kamena i raznih krema i nis ne pomaze vidljivo. Nije da ima neugodnih mirisa, ali mi full smeta mokra majica il košulja ispod pazuha. Uostalom i svu obleku sam upropastio sa tim ispod rukava- od soli je sve izbljedilo itd itd. Nemojte mi samo reci da je to zbog nervoze itd. zna li itko za kakvu kemiju protiv toga ili sl. Unaprijed zahvaljujem.....
hannah_st
19.05.2007., 12:40
to mi lici na neku vrstu poremecaja hormona...nemozes se tako znojit kad je hladno:confused: :confused:
ante dumbledore
19.05.2007., 16:57
2 zamjerke: prvo pravilno napiši temu dr put dakle malim slovima
drugo kao što je već rečeno postoji tema...
BenSumatra
19.05.2007., 21:02
vjerujete li narodnoj medicini?
moja sestra se znojila i kad je čekala tramvaj pol sata, a vani je padao snijeg!
rješenje:
2X dnevno popiti čaj od kadulje
lucija02
20.05.2007., 00:22
Onda jel joj pomogla kadulja?
BenSumatra
20.05.2007., 11:09
Onda jel joj pomogla kadulja?
je, pomoglo je. pilje ga sada već 3 mjeseca, a počelo je djelovati nakon mjesec dana.
kaže da je čaj odvratan, al isplatilo se. možeš staviti med i limun :)
nije da se više uopće ne znoji, ali sada se više ne znoji po leđima i na tim nekim čudnim mjestima, samo ispod ruku, i to u manjoj mjeri!
janis05
20.05.2007., 11:12
probaj vichy-ev deo, kažu da je definitivno najbolji
hannah_st
20.05.2007., 11:15
JA san ipak vise za alternativnu medicinu,vjerujem jer je i meni pomogla....
ciganka
20.05.2007., 16:46
imate li neki savjet da se sprijeci prkeomjerno znojenje ispod pazuha jer nevejrovatno mi je doadilo nema sta nisam probao rexonu ,adidas antiprespirante pa cak i one jace marke lacosta i te stvari..ali nikako da prestane jednostavno izadjem vani i vec nakon 20metara jas am mokar ispod pazuha....ako ima neko kakav savijet da mi da plizz:!!!!shvatam ja sve da je to normlano da se znojimo ali mislim da je stvarno neugodno kada izadjete grad podignete ruku a ispod je "lokva" pa et ako moze neki savijet i da mi pisete vse sto znate o Botoxu koji se ubrizga da li je neko probao ako je to funckionalno odmah bi uradio !!!!!!hvala unaprijed
Probaj potraziti DrySol u ljekarni, ja sam sa znojenjem ispod pazuha imala problema vec duze vrijeme, ovo me spasilo. To je neki americki tonik, samo jednom sa se namazala, odmah je proslo.
Nisam sigurna da li se moze nabaviti dolje, ja sam u Canadi...
probaj Excipial forte, 48kn, ima ga u ljekarnama, baš je za to namjenjen.
jel to deo ili sta?
cuo sam da postoji neka vrsta ulozaka koji se stavljaju pod pazuh kod
prekomjernog znojenja.
Isti se na neki nacin fiksiraju i tijekom dana upijaju znoj.
Molim vas recite mi gdje se to moze nabavit.
hvala puno
Prolaznica
12.06.2007., 10:08
u dm-u ... na polici sa dezicima
ulosci se zovu till fly ili tako nekako ... plavo zuta kutija
prestigio
12.06.2007., 10:30
super stvar.
koliko mi ih treba dnevno?
u dm-u ... na polici sa dezicima
ulosci se zovu till fly ili tako nekako ... plavo zuta kutija
hvala ti puno. idem odmah po njih.
kako se koriste?
ima li ih vise proizvodjaca?
koji je najbolji?
jesu li stetni?
bananarama
12.06.2007., 13:22
na psihologiji ima tema hiperhidroza ili ti ga pojačano znojenje... tamo su skoro svi nabavili dezodorans prespirex i djeluje im super, nije jako skup 120kn ali traje dugo... mora se nabaviti iz inozemstva, jer ga nema u hr...
ali očito se isplati!!!
Imam kveščn:
Inaće sam mršaviji tip i nikada se nisam mogao oznojiti, štoviše, čak i kada samtrčao na suncu, u največoj žegi preko ljeta, jedva sam se oznojio.
No, u zadnjih 6 mjeseci počeo sam se znojiti ispod pazuha i kada mi je vruće (što mi je jako često), a i kada mi nije vruće.
Perem se svaki dan i ispod pazuha imam jako kratke dlake, ne izbrijavam se sa žiletom, ali se obrijem sa mašinicom i higijena mi je na vrhuncu.
Baš i zbog toga mi je često neugodno, jer bojim se da nebi netko mislio suprotno, a i meni to jako smeta. Smeta mi kada to vidim kod nekog drugog, a di tek kod mene.
Što mi je činiti? Kako to suzbiti i o čemu se radi? Zna li netko?
Radim sa ljudim, pa mi dođe da nekada pobjegnem s posla... Pola ormara mi je na poslu, presvlačim košulje svaki pola sata... :(
Bio bih vam jako zahvalan ako mi možete pomoći... Hvala! :top:
rose1985
05.10.2007., 16:51
Pogledaj temu o hiperhidrozi.
Hvala.
Shvatio sam i sada mi nije lakše. Nije nikakva bolest, već nervoza, stres i posao kojeg baš i ne volim...
Očekujem da će sve proći kada nađem novi posao...
ako ti je "običan" znoj, nemaš se kaj brinuti, redovna higijena (pohvaljujem :top: ), lagani dezić da NEUTRALIZIRA znoj
problem nastaje ako ti znoj zaista smrdi čim se oznojiš, a malo kasnije onak da ne možeš stajati kraj sebe - to onda trebaš provjeriti sa doktorom
wanda77
05.10.2007., 20:32
e to nocu se meni dogadja, probudim se toliko mokra da moram i kosu oprati...
ali imam problema sa stitnjacom pa je mozda vezano za to:(
to ide uz probleme sa štitnjačom.a šta ti ne valja sa štitnjačom,koje si pretrage radila?
maredoo
06.10.2007., 19:15
I ja imam problema sa znojenjem. I to već duže vrijeme... Pretjerano se znojim - u najkraćem opisu.
I kada mi je vruće i kada nije, i po zimi i po ljeti. Dezići ne pomažu. Znojenje je najizraženije na gornjem dijelu tijela, posebice pazuhu: voda! To mi stvarno predstavlja veliki problem - uvijek moram razmišljati o rezervnoj majci, o određenoj boji ili kroju odjeće (da se znoj ne vidi...)...
Može li me netko uputiti na mogući izvor problema.
Netko je spomenuo štitnjaču pa sam se prepala.
Inače, stres je vrlo čest kod mene, ali želim naglasiti da je taj problem prisutan već koju godinu, kroz razne faze života...
Pliz, savjet, uputnica, iskustvo...
problem nastaje ako ti znoj zaista smrdi čim se oznojiš, a malo kasnije onak da ne možeš stajati kraj sebe - to onda trebaš provjeriti sa doktorom
e, ja imam taj problem. :( od mog dermatologa nikakve pomoći - samo je slegnuo ramenima.
što da radim, kam da idem? upomoć!!!!!!!
matrix000
08.10.2007., 22:14
ja se znojim po dlanovima i po tabanima jako me sram kada nekome dajm ruku a ono mokro doktor jednostavno kaze ti imas takav metabolizam
I ja se znojim, posebno ispod pazuha, ne da smrdim ali mi roba jednostavno bude mokra. Moram paziti što ću obući na sebe. To traje sigurno 10 - ak godina već. Sve sam probala. Jedino kako sam si mogla pomoći je da si kupim one samoljepljive jednokratne - ajmo reći flastere ili nešto tako --- pa si naljepim s unutrašnje strane robe da se to ne vidi ti mokri flekovi. Ali to ne možeš kada imaš neku tanku majicu. Na košulje ide. I bez problema si. Što se tiče dezića uopće ne pomažu. Meni je jedino malo bolji od ostalih bio mužev crveni Old spice u sticku. Stvarno sam primjetila da se manje znojim. Ljudi vjerujte taj problem ima jako jako puno ljudi. A te samoljepljive kupujem u DM- u i oni su malo deblji nekakvi talijanski i kupujem si puno puno tanje u Mulleru u robnoj kući ali su oni puno nekvalitetniji. Nije im kvalitetna ona samoljepljiva traka. Ali su puno puno tanji.
Na tekuci sapun u dublju kadicu kapnes par kapi etericnog ulja lavande i cajevca,dodas mlaku vodu.U tome tocas 5 minuta ruke i jos 10 minuta noge.Potom ruke i noge namazes kremom uz dodatak cajevca ako moze i odes spavati u pamucnim carapama i rukavicama.Pomaze protiv znojenja i protiv gljivica.Samo treba to redovno u pocetku, a kasnije povremeno.Moze se u vodu dodati i jabucni ocat,no meni smrdi pa nisam.
maredoo
10.10.2007., 15:09
anaxy, kako se zovu ti "flasteri"?
I stvarno nitko nema odgovor, savjet, uputnicu?
U svakom DM- u imaš te talijanske malo deblje - žuta kutija sa plavim - i piše na njima TILL FLAI a na deklaraciji piše ovako: ulošci protiv znojenja, upijaju neugodne mirise satima upijaju znoj i štite odjeću.
Skineš samoljepljive trake i zaljepiš na majicu, sako ili košulju s unutrašnje strane tako da ne izgledaš kao zadnji idiot sa mokrim flekama na robi. To me je izluđivalo. A u City Centru u robnoj kući Muller ti se takve stvari nalaze kod onog pribora za šivanje i ne znam kako se zovu, ali ih jedva zaljepiš koliko su nekvalitetni. Probaj
Da, i nema nitko savjet, odgovor i slično. Svi su sve i svašta probali ali bezuspješno. Nisam još ništa pametno čula da je kod nekoga upalilo. Moje cure sve redom na poslu imaju tih problema, pa i one koje se nisu nikad znojile u zadnje vrijeme kukaju. Ja ne znam što se to događa.
-mobyXXL-
10.10.2007., 20:17
Da, i nema nitko savjet, odgovor i slično. Svi su sve i svašta probali ali bezuspješno. Nisam još ništa pametno čula da je kod nekoga upalilo. Moje cure sve redom na poslu imaju tih problema, pa i one koje se nisu nikad znojile u zadnje vrijeme kukaju. Ja ne znam što se to događa.
i ja se znojim ko majmun :D , ko gorila, jest da imam dvadesetak kila viška al znojit se u uredu i od malo hoda nije normalno. Čak i kad sjedim u uredu a imam dojam da je znojenje 100x jače kad sam il umoran ko pas , naravno tu mislim na onaj nekakav negativan umor od buljenja u monitor, živciranja kaj jebeni ploter ne radi šta treba, živciranja jer mi se srušio autocad ili kaj već, nerviranje od puno puno posla a jebeno malo vremena itd. I onda misliš na to i nerviraš se ko idiot. Zanimljivo pak recimo kad odem na sljeme ili bilo gdje drugdje u kvartu u dulju šetnju od par km u zatvorenim bakandžama i vječno predebelo obučen ne uznojim se ni upola ko u uredu aka na poslu makar se napješačim i to neprikladno odjeven. Mislim onak laički uz stres još premalo pijem i tekućine tj jednu colu od pol litre ili janu na dan + cca 2-3 kave . :confused: I da često sam frustriran, deprimiran, nervozan pod stiskom rokova... Al da bi stres mogao prouzrokovat intenzivno znojenje nije mi baš normalno. Ili sam ja već tolko puko ...:confused: :(
i ja se znojim ko majmun :D , ko gorila, jest da imam dvadesetak kila viška al znojit se u uredu i od malo hoda nije normalno. Čak i kad sjedim u uredu a imam dojam da je znojenje 100x jače kad sam il umoran ko pas , naravno tu mislim na onaj nekakav negativan umor od buljenja u monitor, živciranja kaj jebeni ploter ne radi šta treba, živciranja jer mi se srušio autocad ili kaj već, nerviranje od puno puno posla a jebeno malo vremena itd. I onda misliš na to i nerviraš se ko idiot. Zanimljivo pak recimo kad odem na sljeme ili bilo gdje drugdje u kvartu u dulju šetnju od par km u zatvorenim bakandžama i vječno predebelo obučen ne uznojim se ni upola ko u uredu aka na poslu makar se napješačim i to neprikladno odjeven. Mislim onak laički uz stres još premalo pijem i tekućine tj jednu colu od pol litre ili janu na dan + cca 2-3 kave . :confused: I da često sam frustriran, deprimiran, nervozan pod stiskom rokova... Al da bi stres mogao prouzrokovat intenzivno znojenje nije mi baš normalno. Ili sam ja već tolko puko ...:confused: :(
Ja mislim da je to isključivo i samo stres. Svi smo stalno u nekakvim rokovima i na poslu i u privatnom životu
nessa 123
10.10.2007., 22:10
stres ali onaj zakopan duboko u tebi, i dok ga ne iskopas... isti problem, ali cak i kad sam opustena. za poludit vise nis nemrem obuc
dobro, smeta vas količina. a jel ima netko problma s mirisom znoja kao ja? osjećam se kao pavle sam na svijetu, šmrc.
maredoo
12.10.2007., 12:18
Miris mi ne predstavlja veći probelm. Osim kod nekog težeg fizičkog napora, kada se stvarno uznojim, no onda nema toliko "tekućine"... ma sve zmotano kod mene...
Koristim naravno deziće, tako da se više osjeti njihov miris nego miris znoja (a i taj miris dezića mi već ide na živce jer ga stalno osjetim...)
-mobyXXL-
12.10.2007., 20:31
ono pa i miris može predstavljat problem pogotovo ak je znojenje jako izraženo na tabanima jer si cijeli dan u uredu u istim cipelama i nebreš si pomoć. Pereš se i mijenjaš čarape al treba imat i adekvatne cipele, nikako tenisice jer imaju uglavnom loš materijal i to neprirodan iznutra koji se za par sati usmrdi tj onaj textil. Alternativa sad po hladnom vremenu jest - bar meni dobre cipele koje su ipak malo solidnije napravljene a preporučam timberland sam neznam kak se zove tehnologija nešto tipa dual chasis, fora je u tome da se noga naravno znoji al ono kaj se ocijedi na taj materijal od čega je ona podstava za nogu u cipelama je kvalitetniji i ne smrde cipele nakon par sati. Inače po dijagnozi odgovara mi hiperhidroza i u biti mislim da to imam samo nažalost onaj najgori oblik. Da ti se znoje dlanovi nikad niš, ovak s tabanima je govno al ovo sad mogu bar zvadit van iz cipela i oprat te ponovo stavit nutra, nemora cipela cijela u vešmašinu jedini uvjet je redovno pranje i mijenjanje čarapa i to isključivo vunenih ili pamučnih, nikakva sintetika ne dolazi u obzir. Slična stvar i kod pretjeranog znojenja u području pazuha a najgore je bar meni kaj mi se znoji sam desna strana tijela i to samo kad sam u zatvorenoj zimskoj obući, po ljetu u sandalama i natikačama na poslu se super osjećam al ovo mi je govno:flop: I onda još razmišljaš makar si održaval higijenu dal smrdiš, dal smeta drugima, dal si bolestan možda i teže od te hiperhidroze (il kak već), kak si pomoć jer kojekakve lidere i scholl-ovi mi preveć ne pomažu al kažem u sandale sad nemrem malo mi prehladno a ni stres nemrem eliminirat jer se znojim pretežno samo na poslu. :rolleyes: :ne zna: :( Hm možda da pošaljem kolege na teren kopat grabe da mi ne smetaju :D :ne zna:
super_star
14.01.2008., 15:09
Molim da se javi netko tko je bio na botoxiranju! Vrijedi li to tih novaca?
Bio je moj frend i kaze da vrijedi svaku lipu!!:rolleyes:
Ja nemam tolko para tak da se moram zadovoljit s potragom raznih preparata..prelazim na prirodnu kozmetiku (sad vidjet cemo koliko je prirodno ono sto nam nude), al cu pregledat sve sta pise na svim bocicama u ducanima!!:eek:
Svi preporucuju onaj plavi natural dezic (jer nema aluminija). Nasla sam u mercatoru samo kristal, ja bi roll on..jel zna netko jel ima negdje drugdje?
sunčeko99
26.01.2008., 18:32
ne znam kako kod vas ali ja sam primjetila da se znojim kad mi je hladno. valjda od loše cirkulacije
sunčeko99
26.01.2008., 18:40
znojim se od 15 godine ispod pazuha... i to kad mi je hladno, a hladno mi je kad je ispod 25 celzijusa. vidjela sam da je to nekima povezano s cirkulacijom pa sam pocela piti ginko. pijem ga vec 2 tj i nisam sigurna da mi je bas pomoglo. da li znate nesto vise o tome???
erika85
11.04.2008., 10:29
kako riješit problem prekomjernog znojenja pazuha!! haha!
zvuči smiješno, ali ide na živce...ne mogu otić do trgovine i nartrag a da se ne oznojim!! i to se još onda usmrdi!! i to po ovom hladnom vremenu što je bilo prošlih mjeseci!!
ako netko ima ideju il nešt bila bih zahvalna!! osim deodoransa i stickova...to je sve već u upotrebi!!
čula sam negdje da se mogu izvadit te znojne žljezde!! ha! dobro to bi bilo pretjerano...ali zanimljiva opcija!!:D
Zvjezdica86
11.04.2008., 10:34
kako riješit problem prekomjernog znojenja pazuha!! haha!
zvuči smiješno, ali ide na živce...ne mogu otić do trgovine i nartrag a da se ne oznojim!! i to se još onda usmrdi!! i to po ovom hladnom vremenu što je bilo prošlih mjeseci!!
ako netko ima ideju il nešt bila bih zahvalna!! osim deodoransa i stickova...to je sve već u upotrebi!!
čula sam negdje da se mogu izvadit te znojne žljezde!! ha! dobro to bi bilo pretjerano...ali zanimljiva opcija!!:D
evo ja sam do nedavno imala taj problem...otusiram se....vec se oznojim...i to je cista voda...i grozno...tek tolko da isprljam majicu i da se ne osjecam vise ugodno...
isprobala sam svakakve dezice...od nivee, do rexone....preko, neutro...od sprejeva do stickova...i nista...
i nekako sam blesavo naletjela na vichy kremu...mala sa zelenim poklopcem...7 dana se zove...barem tu kod nas u svicarskoj...
cura u ljekarni mi je objasnila, kako se koristi, da mi je toplo preporuca je i ona ima taj problem....
imas upute unutra....i nije komlicirano...vidjet ces...ja je koristim koja 3 tjedna i super sam zadovoljna,,,:top:
jeste skupa ali vrijedi....
vrijedi probati
erika85
11.04.2008., 11:50
e puno ti hvala!! baš ću potražit!! vjerujem da bi trebalo i kod nas biti u apotekama i tak!!
tenks!!:mig:
Zvjezdica86
11.04.2008., 11:57
e puno ti hvala!! baš ću potražit!! vjerujem da bi trebalo i kod nas biti u apotekama i tak!!
tenks!!:mig:
ima i kod vas....sto posto....
vjeruj mi, super je...nek ti neko objasni kak se koristi...ova u apoteci...pa kazem ti, imas i upute nutra.....
i bas je deo krema, nije stick...pozz:D
HummingBird
15.04.2008., 14:21
Erika, jesi pronašla ovu kremicu? Koliko dođe?
Zvjezdica86
15.04.2008., 17:22
Erika, jesi pronašla ovu kremicu? Koliko dođe?
ta kremica ti dodje oko 70kn
airwest
17.08.2008., 22:24
Problem ili .....
Sjedim,lezim i sve sto radim uzasno se znojim,ZASTO???
Bundevica
18.08.2008., 01:40
Problem ili .....
Sjedim,lezim i sve sto radim uzasno se znojim,ZASTO???
Jesi u pubertetu? :D
Ako ne, možda imaš problema sa štitnjačom. Imaš li osjećaj da ti je stalno vruće?
program
18.08.2008., 09:48
Nervoza?
Hormoni?
airwest
18.08.2008., 11:22
Jesi u pubertetu? :D
Ako ne, možda imaš problema sa štitnjačom. Imaš li osjećaj da ti je stalno vruće?
Nisam u pubertetu,a jest mi stalno vruce.
Ovog momemta iz mene prbijaju grasci iz cista mira.Na godisnjem odmoru u ku ci,sjedim,nista ne radim....
airwest
18.08.2008., 11:24
Nervoza?
Hormoni?
Nervoza zbog posla,mozda,ali hormoni,ne vjerujem
matrix000
22.11.2008., 21:01
ispricavam ako vec ima tema
naime pretjerano se znojim na dlanovima,ispod pazuha i tabanima , rijetko odjednom po cijelom tijelu zanima me sta znate o toj bolesti.
i zanima me me dal postoje neke tablete da prekinu znojenje na par sati?
postoje. ali ti to nije nimalo preporučljivo. sjebat ćeš si organizam do kraja. ozbiljno kažem!
matrix000
23.11.2008., 11:47
kako se zovu? koje su nuspojave?
Sex-machine
23.11.2008., 11:48
jesi musko il zensko prvo reci?
matrix000
23.11.2008., 11:49
musko
Sex-machine
23.11.2008., 15:56
onda ok
thegirl
23.11.2008., 16:59
Inače prekomjerno znojenje ti se zove hiperhidroza. Imaš na psihologiji cijeli topic o tome.
Dosta pomaže dezodorans Prespirex, ima ga kupiti u ljekarnama. Odi malo na topi i pročitaj
ima dosta info o tome.
gle. lijekovi ti blokiraju organizam da se riješi svih toksina. ako se već prekomjerno znojiš to je sa razlogom. to može biti reakcija na nešto što tvom tijelu ne odgovara. način života, hrana, stres i konstantna napetost. moraš prvo liječiti uzrok a onda posljedicu. ako misliš da ništa od navedenog nema veze sa tobom probaj se jednostavno zdravo hraniti i puno se baviti tjelovježbom, koristiti dezodoranse i više puta na dan ispirati pazuh tek toliko da si ne sjebeš sve majice.
imaš na internetu vjerojatno puno tema o tome pa si upiši hiperhidroza, malo se educiraj i pozabavi se time. ali lijekove ti savjetujem da ne uzimaš pa čak ni ako se radi o tome da moraš izvesti neku curu na spoj :mig:
panika07
28.11.2008., 02:34
Već duže vrijeme (nekoliko godina) imam problema sa pojačanim znojenjem.
Naročito je izraženo u stresnim situacijama, neovisno o godišnjem dobu.
To mi predstavlja užasan problem, budući mrlje od znoja znaju biti ogromne (dosežu do prsa). Ima li netko savjet za ovaj problem?
Čula sam da postoje nekakvi nazovimo ih 'ulošci' koji se stavljaju ispod pazuha kako bi upili znoj. Zna li netko gdje se mogu kupiti i koliko koštaju?
Puno hvala.
http://www.google.hr/search?q=znojenje+site%3Aforum.hr&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
http://www.google.hr/search?q=hiperhidroza+site%3Aforum.hr&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
samo mi još reci otkad je znojenje ginekološki problem :zubo:
panika07
28.11.2008., 03:12
Pa, nisam znala kuda da stavim temu.
Žensko zdravlje mi se činilo logično.
Pa, nisam znala kuda da stavim temu.
Žensko zdravlje mi se činilo logično.
U DM-ovim prodavaonicama imaš te uloške...dođu ti oko 15 kn,njih 20-ak
marita13
28.11.2008., 11:39
To mi predstavlja užasan problem, budući mrlje od znoja znaju biti ogromne (dosežu do prsa). Ima li netko savjet za ovaj problem?
Čula sam da postoje nekakvi nazovimo ih 'ulošci' koji se stavljaju ispod pazuha kako bi upili znoj. Zna li netko gdje se mogu kupiti i koliko koštaju?
Puno hvala.
imaš u DM-u za kupiti kristalni kamen, raznih proizvođača, od 18 kn na dalje...stoji među deodoranima, nakon pranja namažeš s tim kao sa deodor... probaj, ja ga koristim godinama, a možeš nakon njega staviti i deodorans....garantirano nema mokrih mrlja...probaj pa se javi, baš me zanima
marita13
28.11.2008., 11:42
Puno hvala.
da, zaboravila sam napisati, nema ni neugodnih mirisa
Tamara,
02.12.2008., 16:43
kao dugorocno rjesavanje, mozda da pregledas stitnjacu? vrlo cesto je ona glavni uzrocnik jakog znojenja
Marina2501
15.04.2009., 14:45
da oživim malo temu;
nasekirali me ovi koji vele "Dove je ok." (k*** je dobar)
ili
"ne koristi antiperspirante!!"
to kažu oni koji se oznoje samo kad sat vremena dižu utege ili sjede pol sata u tramvaju u kolovozu, a inače ne. Drukčije bi govorili da se znoje 365 dana u godini, konstantno, osim kad spavaju. Ponekad manje obilno, ali ipak dovoljno da iritira, neugodno hladi, sprečava kupnju majci određenih sastava i boje itd... Zato....
ja se grozno znojim još od 13e. i količinski i mirisom. znam stati na sunce i promatrati kapljice vode kako mi na rukama izbijaju... isprobala svašta, ali ništa nije pomagalo do Bionsen dezodoransa. sada koristim samo njih već par godina. i dalje se jednako znojim, ali ne smrdim niti nakon 24 sata. zasmrdi se samo odjeća, ali i ne vidim smisla obući dva puta nešto u čemu se oznojim.
inače, kadulja nije loša, kao čaj i ispiranje, isto tako pratiti nakon koje hrane je jači miris pa izbjegavati..
nemoguće je nasprejati cijelo tijelo ako se znojiš posvuda, a onda zašto zatvarati pazušne žlijezde ako ti je mokro sve osim pazuha?
Drukčije bi govorili da se znoje 365 dana u godini, konstantno, osim kad spavaju.
ja se znojim i kad spavam. :ne zna:
zato i nemam pizdamu nego svaku vecer stavim cistu bijelu majicu kratkih rukava i ujutro ju bacim u pranje.
no znojenje (tekucina) samo po sebi nije bed, to ti treba zbog termoregulacije, ono sto je koma je smrad:
zato jutarnja higijena (ja i ako se uvecer otisuram ujutro se opet moram oprat ispod ruku), skinut dlake, mijenjat kosulje bar jednom na dan, rollovi razni i dobro pazit sto se jede: ne jesti friski luk, od toga npr znoj jako smrdi :kava:
nemojte se botoxirat, nije to bas zdravo :ne zna:
radje cu nositi dve fontane pod rukom,nego riskirati rak dojke ili nekaj takvo...sigurno! pih
nije stvar u fontani nego u smradu. ja uvijek imam fontane al ne smrdim :kava:
mandarina2507
16.04.2009., 18:43
nije stvar u fontani nego u smradu. ja uvijek imam fontane al ne smrdim :kava:
Ja se znojim kad je vani jako vruće a eto ljeta a tko će uvijek nositi tamne majice:(... isto imam fleke od znoja i ne smrdim,uvijek imam dove ili takvu neku glupost koja samo miriše i usput ostavlja fleke na majicama:) Tražila sam po trgovinama one "uloške" što se stave pod pazuhe,jel tko probao? Kaže ženska u Kozmu da se zovu "znojnice":lol: i kaže da ih inače imaju ali su im sve prošle tako da ja čekam novu "turu" pa da kupim.:)
slazem se da treba prvenstveno smanjiti stres koliko je god moguce,pokusati promijeniti prehranu...i botox mi se uopce ne cini ok po onome sto o fiziologiji znam kao studentica medicine.
e sad sto se stetnih stvari tice to stoji al ipak za neku potpuno zdravu prehranu i kozmetiku treba i porpilicno para...nije svakome omoguceno takvo sto jer najzdravije stvari su i najskuplje.
a sto se raka dojki tice...cure...redovito kontrola.od 20te godine redovito na uzv dojke..a takodjer OBAVEZNO raditi samopregled svaki 7.dan menze..tako da se ne brinite toliko za aluminij.
jer trujemo se svakako i sa svim stvarima tako da tesko je sve izbaciti al treba pokusati sto se moze.prvenstveno zdrava,svjeza prehrana :)
Marina2501
18.04.2009., 12:46
glupost; pa nisam se omotala folijom nego samo smanjujemo znojenje pod pazuhom što nije ugodno ni za vid ni za njuh, i ako dobro računam ostaje mi preko 90% mog tijela da izluči ono što treba izlučiti. Još jednom GLUPOST - bilo je testova koji su pokazali da upotreba antiperspiranta nema nikakve veze sa rakom. NIKAKVE.
Ovo definitivno potpisujem a svatko tko imalo vodi računa o svom zdravlju i ispravnoj higijeni zna to!
I sama sam vječito koristila te antiperspirante no nakon što sam oboljela i morala kompletno promijeniti način života našla sam izvrsne alternative.
Da ne ispada kako ovdje nečim "trgujem i nešto reklamiram" reći ću samo da nabavljam prirodno dobivene kozmetičke preparate koji usput prekrasno mirišu i znoj ne smrdi. Naravno, slažem se i s onim komentarom koji tvrdi da je pretjerano znojenje posljedica ipak nečega drugog.
Istina i da je ovo dobiveno prirodnim putem nešto skuplje ali ne bi ih više mijenjala ni za kakve industrijski proizvedene dezodoranse, šampone, kupke itd....
Treba se samo interesirati, educirati i pronaći rješenje....Ima ga.
Pretjerano znojenje apsolutno ne mora biti posljedica nečeg. Ti koristiš prirodne preparate i pomažu ti ali najvjerojatnije bi pjevala drugu pjesmu da imaš hiperhidrozu
Nisi čuo za ono da većina utrova u maloj količini može biti korisna? Kad bi izbacio sve te otrove iz svoje prehrane, lijekova, kozmetike za koje ni ne znaš da konzumiraš jer jednostavno u tim količinama nisu štetni...
Molim te se educiraj! Kako me nerviraju neuki ljudi koji očito koriste Internet ali ga NE KORISTE.
I za kraj link (http://www.antiperspirantsinfo.com/english/faq.php) za sve koji su se voljni educirati, tako da prestanu pričati babske priče drugima koji bi im mogli povjerovati.
glupost; pa nisam se omotala folijom nego samo smanjujemo znojenje pod pazuhom što nije ugodno ni za vid ni za njuh, i ako dobro računam ostaje mi preko 90% mog tijela da izluči ono što treba izlučiti. Još jednom GLUPOST - bilo je testova koji su pokazali da upotreba antiperspiranta nema nikakve veze sa rakom. NIKAKVE.
Pretjerano znojenje apsolutno ne mora biti posljedica nečeg. Ti koristiš prirodne preparate i pomažu ti ali najvjerojatnije bi pjevala drugu pjesmu da imaš hiperhidrozu
Nisi čuo za ono da većina utrova u maloj količini može biti korisna? Kad bi izbacio sve te otrove iz svoje prehrane, lijekova, kozmetike za koje ni ne znaš da konzumiraš jer jednostavno u tim količinama nisu štetni...
Molim te se educiraj! Kako me nerviraju neuki ljudi koji očito koriste Internet ali ga NE KORISTE.
I za kraj link (http://www.antiperspirantsinfo.com/english/faq.php) za sve koji su se voljni educirati, tako da prestanu pričati babske priče drugima koji bi im mogli povjerovati.
procitaj sta pise na kraju...ovo...
"This site is published by Unilever, one of the world's largest antiperspirant manufacturers"
zar mislis da ce jedna od najvecih firmi koja proizvodi antiperspirante reci...nemojte to koristiti..puno je otrova...povecava rizik raka dojke i slicno..
ajd malo razmisli!!!!!
@navaha&co
Tko hoće raspredati o teorijama raznih zavjera i urota od strane svih mogućih i nemogućih djelatnosti na kugli zemaljskoj...ima na Alternativi klub takvih forumaša pa nek se tamo mamuza ta tematika do nesvjestice.
Nemojte mi ovdje "rasvjetljavati" te globalne zavjere tako vam svih doboša Darkvuda....
@navaha&co
Tko hoće raspredati o teorijama raznih zavjera i urota od strane svih mogućih i nemogućih djelatnosti na kugli zemaljskoj...ima na Alternativi klub takvih forumaša pa nek se tamo mamuza ta tematika do nesvjestice.
Nemojte mi ovdje "rasvjetljavati" te globalne zavjere tako vam svih doboša Darkvuda....
trebor sorry... :(
ma ne volim kad tako netko krene pljuvati po drugim forumasima
AnelBihac
18.04.2009., 23:38
Ja imam te probleme.
To je zaista iritirajuce.
Kada sam opusten, kada nisam napet, ne znojim se..
Cim imam ispit, zurim nekuda, trckaram po gradu oznojim se nenormalno.
Kada vozim na duze relacije, malo sam napet, ne da to osjetim ali ono vzi se, povecana opreznost i znojim se..
Dijagnoza, stres pojacano znojenje - opusten nema znojenja...
Ja imam te probleme.
To je zaista iritirajuce.
Kada sam opusten, kada nisam napet, ne znojim se..
Cim imam ispit, zurim nekuda, trckaram po gradu oznojim se nenormalno.
Kada vozim na duze relacije, malo sam napet, ne da to osjetim ali ono vzi se, povecana opreznost i znojim se..
Dijagnoza, stres pojacano znojenje - opusten nema znojenja...
naravno da je stres cesti uzrok.prehrana takodjer...recimo ko pije puno kave.ma ima puno toga
Marina2501
21.04.2009., 11:53
procitaj sta pise na kraju...ovo...
"This site is published by Unilever, one of the world's largest antiperspirant manufacturers"
zar mislis da ce jedna od najvecih firmi koja proizvodi antiperspirante reci...nemojte to koristiti..puno je otrova...povecava rizik raka dojke i slicno..
ajd malo razmisli!!!!!
Evo, razmislila sam. I zaključila sam "researchers at the National Cancer Institute (NCI), a part of the National Institutes of Health, are not aware of any conclusive evidence linking the use of underarm antiperspirants or deodorants and the subsequent development of breast cancer"
citirano sa ove (http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/risk/ap-deo) stranice.
Sve u svemu nitko ne može povezati korištenje antiperspiranata sa rakom. Ako si izbacila sve sastojke koje možda mogu biti štetni a koje sigurno držiš na svojim policama u šamponima i kremama, poput parabena ili Sodium Laureth Sulfate onda :top: Ali nekako sumnjam.
Smeta me kad se okome na jedan sastojak koji zvuči štetno i nešto su načuli oko toga a ignoriraju masu drugih proizvoda oko kojih postoje ili su postojale sumnje da nije baš najzdraviji sastojak. Pretpostavljam da nie mobitel ne koristiš? I o uporabi mobitela se svašta pričalo...
Sve dok se ne utvrdi da šteti, ja nemam straha.
Marina2501
21.04.2009., 12:03
trebor sorry... :(
ma ne volim kad tako netko krene pljuvati po drugim forumasima
Preosjetljiv/a si; ne znam odakle ti da sam pljuvala po drugim forumašima. To što me nešto živcira, nije valjda da te i to smeta? Osim toga, u krajnjoj liniji hoću pomoć, zašto da netko komu se sviđa "hodat s fontanama pod rukama" ne objasniti da ima rješenja i da si može pomoć bez da oboli od raka! I da se ne mora mazati samo limunom ili kaduljom, već da može kupiti siguran, djelotvoran proizvod.
I stvaranje panike u tom smisli da nešto povećava opasnost od raka a da to nigdje nije dokazano je kontraproduktivno. Ako imaš super-svijest o svim sastojcima koje dnevno konzumiraš preko kozmetike i hrane i izbacila si sve štetno ili sve za što postoji makar i nano, mikro , mili šansa da je štetno (od navedenih parabena i sulfata, preko svih onih aditiva u hrani) - good for you, ali kao što rekoh, sumnjam, jer za to treba puno znanja i novaca. (Ni ja nisam, da se razumijemo).
smisnica
21.04.2009., 21:47
i šta ste odlučili,kako smanjit znojenje??jer to je i moj problem,ne miris,već samo to šta se vidi.90%majica mi je crne boje,jer se na crnom ne vidi i lakše je sakrit...za miris sam rješila sa dezodoransom jedne privatne "firme" koji je užasno skup(ali se isplati) i ne treba ga stavljati puno... nemojte mi reć da se manje nerviram,jer ne mogu,tj po prirodi sam takva,da me brinu gluposti.čak mi je dijagnosticiran sindrom iritabilnog kolona,tj kad se nerviram boli me drob,tj stalno...al navikneš...
jelena-85
21.04.2009., 21:59
rješenje ti je Vichy roll on (zeleni čep). a ako će ti to biti preslabo (ipak ne znam kolko se znojiš) onda će ti definitivno rješenje biti perspirex.
rješenje ti je Vichy roll on (zeleni čep). a ako će ti to biti preslabo (ipak ne znam kolko se znojiš) onda će ti definitivno rješenje biti perspirex.
vichy je slab za nekog ko se jako znoji
i šta ste odlučili,kako smanjit znojenje??jer to je i moj problem,ne miris,već samo to šta se vidi.90%majica mi je crne boje,jer se na crnom ne vidi i lakše je sakrit...za miris sam rješila sa dezodoransom jedne privatne "firme" koji je užasno skup(ali se isplati) i ne treba ga stavljati puno... nemojte mi reć da se manje nerviram,jer ne mogu,tj po prirodi sam takva,da me brinu gluposti.čak mi je dijagnosticiran sindrom iritabilnog kolona,tj kad se nerviram boli me drob,tj stalno...al navikneš...
oprosti al meni je suludo da trosis puno para na te proizvode a kazes da se puno zivciras
zar nije bolje smanjiti stres pa ti nece patiti ni zljizde znojnice niti ista drugo
Evo, razmislila sam. I zaključila sam "researchers at the National Cancer Institute (NCI), a part of the National Institutes of Health, are not aware of any conclusive evidence linking the use of underarm antiperspirants or deodorants and the subsequent development of breast cancer"
citirano sa ove (http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/risk/ap-deo) stranice.
Sve u svemu nitko ne može povezati korištenje antiperspiranata sa rakom. Ako si izbacila sve sastojke koje možda mogu biti štetni a koje sigurno držiš na svojim policama u šamponima i kremama, poput parabena ili Sodium Laureth Sulfate onda :top: Ali nekako sumnjam.
Smeta me kad se okome na jedan sastojak koji zvuči štetno i nešto su načuli oko toga a ignoriraju masu drugih proizvoda oko kojih postoje ili su postojale sumnje da nije baš najzdraviji sastojak. Pretpostavljam da nie mobitel ne koristiš? I o uporabi mobitela se svašta pričalo...
Sve dok se ne utvrdi da šteti, ja nemam straha.
trebor je upozorio pa se molim te drzi toga
svatko ima pravo na svoje misljenje tako i ti
naravno da treba izbaciti sto je vise moguce stetnih tvari ako nisu neophodne za zivot!!!!
Marina2501
22.04.2009., 10:37
trebor je upozorio pa se molim te drzi toga
svatko ima pravo na svoje misljenje tako i ti
naravno da treba izbaciti sto je vise moguce stetnih tvari ako nisu neophodne za zivot!!!!
Nije ovo moje mišljenje; oko toga jesu li zagrebački tramvaju uglavnom plavi nemam mišljenje, jer znam da su uglavnom plavi (ergo, ne trebam o tome mislit). Isto tako znam da nigdje nije dokazano da antiperspiranti uzrokuju rak (dojke u prvom planu). Dakle, ni o tom ne trebam mislit (dok ne dokažu eventualno suprotno)
Mišljenje imam, recimo (iako neću reći koje) o forumašima koji pišu stvari koje su negdje načuli, bez da se educiraju na tu temu i onda polu-informacijama "argumentiraju" svoje stavove. Sad jel to moje mišljenje ispravno, ne znam i ne zanima me, jer uopće ne moram biti u pravu. :top:
I trebor je upozorio tebe :kava:
P.S. umjesto tvoja tri zadnja posta, moglo se sve to lijepo u jednom, oprez! opet će te upozoriti :D
oooo
ja dobro znam o cemu se ovdje prica
ja sam uvijek znojna, cak i dok spavam, nema nam pomoci, osim cestog presvlacenja kao sto ja to i radim
zamisllite kao je lijepo raditi sa ljudima, kao sto to ja radim, i onda da mi se vide one prekrasne fuck... dvije fleke koje vire oko ruku,
bilo kakvu majicu da imam uvijek se vide, mrzim crne tako da one nikako ne dolaze u obzir
isprobala sam i kremu od Vichya, koju neki hvale, i te znojnice, koje kupim u Dm-u, ali meni se to od znoja odlijepi ili mi znoj dođe tamo gdje ne stigne znojnica, tako da to bas onda izgleda bolesno
najdraza su mi ona rjesenja od kojih mi ostanu predivne bijele fleke na majici, koliko sam ih samo vec pobacala zbog toga, to je jos jedan problem kod nas znojnika!!!
dakle, ja uzmem sa sobom jednu majicu ili kosulju na posao i presvlacim se, i to je to:mig:
jongerica
22.04.2009., 12:03
ja imam sličan, ali čudan problem.
ne znojim se naročito puno, ali kad se i najmanje oznojim osjetim onaj odvratni miris, pazite sad ovo, samo ispod pazuha desne ruke :eek:
naravno, održavam redovnu higijenu, nikada ne nosim jednu majicu dva puta, trudim se imati što više 100% pamučnih majica, ali znate kako je, danas u svakoj ima barem 5% elastina.
e,da, i super dezić mi je old spice. kakva su vaša iskustva s tim dezićem? ima li netko problem sličan mojem?
elpidika
22.04.2009., 12:07
na vaticu staviti malo jabukovog sirćeta i držati pod pazuhom neko vrijeme, nije trajno kao dezići, ali je prirodno
Marina2501
22.04.2009., 16:08
nema nam pomoci
ma ima pomoći :D Iako su na ovom pdf-u svi zabrijali na prirodne proizvode (za koje sam 100% u svemu osim dezodorana jer mi "narodni recepti" ne pomažu...) ja ću još jednom reć da je mene Perspirex rješio problema. Danas sam bila s frendicom na kavi i skužila sam dobila "krugove" i mislim si WTF=!/&% a onda se sjetih da ima već 5 dana da ga nisam stavila jer sam imala posla prek glave i navečer mi se nije dalo.... A treba ga staviti svaka 2-3 dana. Ali inače, sve do danas - NIŠTA! Staviš navečer, ujutro ispereš i staviš svoj regularni dezić.
Nije ovo moje mišljenje; oko toga jesu li zagrebački tramvaju uglavnom plavi nemam mišljenje, jer znam da su uglavnom plavi (ergo, ne trebam o tome mislit). Isto tako znam da nigdje nije dokazano da antiperspiranti uzrokuju rak (dojke u prvom planu). Dakle, ni o tom ne trebam mislit (dok ne dokažu eventualno suprotno)
Mišljenje imam, recimo (iako neću reći koje) o forumašima koji pišu stvari koje su negdje načuli, bez da se educiraju na tu temu i onda polu-informacijama "argumentiraju" svoje stavove. Sad jel to moje mišljenje ispravno, ne znam i ne zanima me, jer uopće ne moram biti u pravu. :top:
I trebor je upozorio tebe :kava:
P.S. umjesto tvoja tri zadnja posta, moglo se sve to lijepo u jednom, oprez! opet će te upozoriti :D
boli me briga :lol:
ok, ja se isto jako znojim...znači vani je -13 idem na faks i osjetim da sam mokra ispod pazuha a uopće mi nije vruće..uopće nema neugodnih mirisa ali stvarno nikad, ali kapljice znoja izlaze, samo ispod pazuha, nigdje drugdje...niti jedan dezodorans, antiperspirant ni kristali mi ne pomažu...imam 23 godine i stvarno mi je dosadilo nosit crne i bijele majce stalno... e sad, razmišljam o laserskoj operaciji...malo me strah kako bi to ispalo ali sam spremna probati...mislim da je manje štetno od botoxa a kirurg kaže da nije uopće štetno (znam da on to i treba reći)...ako itko ima ikakvog iskustva ili pozna nekog tko ima takvog iskustva molim vas napišite...
http://www.on-a.info/ljepota-i-zdravlje/medicina/laserska-operacija-za-kraj-znojenju.html
http://209.85.129.132/search?q=cache:DohNsBDFXHMJ:www.nacional.hr/clanak/46773/revolucionarna-operacija-protiv-neugodnog-mirisa+laser%2Bpazuh&cd=8&hl=hr&ct=clnk&gl=hr
http://www.sweating.co.uk/
evo vam nesto vise o laserskoj operaciji zlijezda znojnica pod pazuhom.
na ovom zadnjem linku vam je video kako postupak izgleda...pa eto nadam se da sam pomogla ovim da se vise upoznate s tehnikom za one koje zanima.
hvala na linkovima...:) sad me samo muče te "šljive" ispod pazuha i koliko bi se dugo trebale zadržati..( ne želim izgledati kao da me netko namlatio ispod pazuha:p)...sad još samo treba otići na konsultacije pa vidit sve s kirurgom...
hvala na linkovima...:) sad me samo muče te "šljive" ispod pazuha i koliko bi se dugo trebale zadržati..( ne želim izgledati kao da me netko namlatio ispod pazuha:p)...sad još samo treba otići na konsultacije pa vidit sve s kirurgom...
e to ne znam.jer to je jos poprilicno novo kod nas tako da ne znam ni koliko je ljudi bilo na takvome zahvatu,
al najbolje da sve pitas dr-a :top:
on kaže da ih je već dosta bilo i da su svi zadovoljni, nitko se nije vraćao obnoviti zahvat...e sad on mi nije spominjao rezanje tih rupica, nego samo laser, ja sam mislila da to ide preko kože..:ne zna: najvjerojatnije u utorak idem na razgovor jer smo se ovo sve čuli preko telefona...a i čitala sam da ne dođu svima ti otoci...valjda ću ja imati sreće ...hvala na odogovorima ;)
on kaže da ih je već dosta bilo i da su svi zadovoljni, nitko se nije vraćao obnoviti zahvat...e sad on mi nije spominjao rezanje tih rupica, nego samo laser, ja sam mislila da to ide preko kože..:ne zna: najvjerojatnije u utorak idem na razgovor jer smo se ovo sve čuli preko telefona...a i čitala sam da ne dođu svima ti otoci...valjda ću ja imati sreće ...hvala na odogovorima ;)
tako je...najbolje tamo otici pa vidjeti kako to tu rade.
eto sretno i nema na cemu ;)
evo ja bila na toj laserskoj operaciji pa ako nekog zanima nek se javi za detaljnije informacije...
Johnny B.
01.05.2009., 17:48
Napiši ovdje ukratko kako je bilo, koliko dugo je trajalo, kako je tekao oporavak, jeli ispunilo tvoja očekivanja, cijena....
Bilo kakve informacije su dobro došle :)
evo ovako...bila sam u utorak...sve skupa je trajalo oko pola sata...znači dobila sam lokalnu ispod pazuha, napravio mi je jedan mali rez i onda ti s laserom uđe i prolazi ispod pazuha, ne osjetiš ništa, samo malo ubod dok ti daje anesteziju i kad završi isto tako na drugu ruku...kad mi je davao anesteziju u drugu ruku je malo bolilo, anesteziolog kaže da jedna strana uvijek malkice više boli... kad je završio mi je napravio jedan šav ispod svakog pazuha i stavio one male flasteriće preko...stavio mi je sterilne gaze i rekao da ih skinem drugi dan...dobila sam antibiotike, novocef ja mislim, čisto preventive radi za infekcije...samo mi je taj prvi dan bilo malo čudno ispod pazuha dok nisam skinula sterilne i to vjerojatno jer su me one žuljale...kad sam ih skinula su ostali ti mali bjeli falsterići i to je to..konci će se sami otopiti za 7 dana, ne treba kontrola, samo je kirurg rekao da mu se javim ipak za 7 dana preko telefona da zna... ispod desnog pazuha od tad nisam ni kapljicu znoja imala a ispod ljevog mrvicu ali stvarno malo i to odmah drugi dan jer je vani bilo jako vruće a ja sam imala jaknu radi sterilnih jer mi bio bed...inače ništa...rekao kirurg ako nije sve otišlo da mogu doći za par mjeseci da se popravi..ovim prvim tretmanom se riješi 70 -80 posto..ali ja sam zadovoljna..uglavnom dok skineš sterilne to je to..ja sam odmah kratke rukave imala i nisam nikakve podljeve imala, ni malo...e sad cijena...ja mislim da je inače 350 eura, ja sam platila 300 jer sam dobila neki popust mali...i to je to..e da danas kupovala majce u bojama :cerek::cerek::cerek:
e da ja sam gledala onaj filmić malo više na stranici i to ustvari je tako osim što sam ja imala jedan rez a gore su tri i ja nisam imala nikakve podljeve i nije trajalo sat vremena nego malo više od pola sata sa pripremama i cijena nije ni blizu onome što piše u člancima..možda bi bilo bolje da nisam gledala te filmiće jer sam se malo uplašila a stvarno nije ništa strašno..eto ako sam nešto zaboravila slobodno pitaj..
e da ja sam gledala onaj filmić malo više na stranici i to ustvari je tako osim što sam ja imala jedan rez a gore su tri i ja nisam imala nikakve podljeve i nije trajalo sat vremena nego malo više od pola sata sa pripremama i cijena nije ni blizu onome što piše u člancima..možda bi bilo bolje da nisam gledala te filmiće jer sam se malo uplašila a stvarno nije ništa strašno..eto ako sam nešto zaboravila slobodno pitaj..
oprosti nisam htjela nikoga uplasiti :( al to je jedino sto sam nasla a sto bi koliko toliko koristiloda se vidi kako to otprilike izgleda...al evo bolje je kad nam netko iz prve ruke da svjeze informacije
otherkind
03.05.2009., 08:40
Antiperspiranti definitivno nisu zdravi, necu ulaziti u daljnje diskusije, sami ste odgovorni, i sami donosite odluke koje cete preparate koristiti. Vecina danasnje kozmetike sadrzi supstance koje se taloze u bubrezima i jetri i nakon duzeg vremenskog perioda izaziva karcinom.
Naucno je dokazano da cak i male kolicine aluminija u dezodoransima izazivaju rak dojke, pogotovo ako ih nanosite neposredno nakon depiliranja jer su pore tada otvorene i apsorbiraju duplo vecu kolicinu otrova.
Preporucila bih ti Lushove proizvode jer su prirodni u najvecoj mjeri u kojoj mogu biti http://www.lush.hr/?lang=hr
Isto tako, neugodan miris i prekomjerno znojenje ne mozes samo tako "zataskavati" ocigledno je da iza toga stoje druge stvari. Koliko god stereotipno zvucalo, ponovit cu jos jednom. Vrijeme je da promijenis svoje navike i nacin zivota
oprosti nisam htjela nikoga uplasiti :( al to je jedino sto sam nasla a sto bi koliko toliko koristiloda se vidi kako to otprilike izgleda...al evo bolje je kad nam netko iz prve ruke da svjeze informacije
ma nee, meni je super što si to stavila, samo hoću reći da sam očekivala tako nešto a bilo je puno jednostavnije..znaš da sam ja očekivala podljeve, a na kraju ništa...na to sam mislila, da će biti puno gore nego je što bilo...a tebi hvala za video...:mig:
emergence
03.05.2009., 10:14
Naucno je dokazano da cak i male kolicine aluminija u dezodoransima izazivaju rak dojke, pogotovo ako ih nanosite neposredno nakon depiliranja jer su pore tada otvorene i apsorbiraju duplo vecu kolicinu otrova.
pa daj nam onda neki link na tu studiju gdje je to dokazano:kava:
air_heavens
03.05.2009., 18:18
Ja se inače prekomjerno znojim,dakle to sam genetski naslijedila od strane majke a ona od svoje itd.Inače 14 mi je godina i doktorica me nikako ne pušta da bi mi laserski uklonili žlijezde znojnice,ili pak da mi je jednostavno "precviknu" te "žile".Inače to je koma,naročito sad kad dođe ljeto pa u školi,pa se pipamo,pa natežemo,a i neugodno mi je ovak pored nekog jer se počinje osjećati miris.Dezići ne pomažu nikakvi,ne postoji krema i dezić kojeg nisam isprobala.A nudi se i botox koji drži oko 6 mj. a cijena jednog je skoro pa 3 000 kn,i u svaki pazuh ti ga pikne 15 puta.A meni je to koma.Inače operacija košta 1000 eura.Jedino se bojim da nebi ta operacija ostavljala neke posljedice.Debljanje,šećerne bolesti,il kaj ja znam koje gluposti.Inače nalazi štitnjače i krvi su uredni.I tak ja živim sa tom "bolešću".Oblačim majice od onog tankog konca-vune preko kojih mi se to ne vidi.Al svejedno mi je to koma...:(:(:(:(:(:(:(:(
air havens totalno te kuzim, sve sam to prošla...sad sam se sa 23 godine toga naponon riješila pomoću lasera...ja sam se inače od toga "branila" crnim i bijelim majcama...
air_heavens
03.05.2009., 23:25
sindikat,reci mi gdje si to radila tak jeftino?
ja sam ti to radila u opatiji, ali vjerojatno ti je svugdje takva cijena...svi ti estetski kirurzi imaju otprilike iste cijene...
evo sad sam ti potrazila, dr. Maletić ti radi u Daruvaru a on isto to radi...mislim da svi estetski kirurzi imaju taj laser samo je pitanje tko ima bolji, jer ja naprimjer nisam dobila nikakve podljeve a doktor je dok je obavljao zahvat iskomentirao kako je jako zadovoljan tim laserom jer mu je novi...ako si negdje blizu opatije javi pa ću ti na pm poslati ime doktora, a ako ne nazoves neku ordinaciju blizu i pitaš dali to rade i koliko košta i onda provjeriš doktora na internetu..:rofl:
air_heavens
04.05.2009., 16:19
evo sad sam ti potrazila, dr. Maletić ti radi u Daruvaru a on isto to radi...mislim da svi estetski kirurzi imaju taj laser samo je pitanje tko ima bolji, jer ja naprimjer nisam dobila nikakve podljeve a doktor je dok je obavljao zahvat iskomentirao kako je jako zadovoljan tim laserom jer mu je novi...ako si negdje blizu opatije javi pa ću ti na pm poslati ime doktora, a ako ne nazoves neku ordinaciju blizu i pitaš dali to rade i koliko košta i onda provjeriš doktora na internetu..:rofl:
Da pitam zato,jer meni je dermatologica iz Medikola spomenula da oni to u Daruvaru rade,mama je zvala i kaže 1000 eura,inače sam iz Međimurja.
1000 eura za lasersku operaciju??? ma to ti je previše, pogotovo jer sam ja to radila kod dosta poznatog kirurga sa ponajboljom opremom...možda da na google potražiš neke estetske kirurge u zg ili varaždinu možda..to ti je puno novaca, 3 puta od onog što sam ja platila...za te novce ti se i do opatije isplati hehe...nadam se da ćeš pronaći nekog..
air_heavens
04.05.2009., 21:09
1000 eura za lasersku operaciju??? ma to ti je previše, pogotovo jer sam ja to radila kod dosta poznatog kirurga sa ponajboljom opremom...možda da na google potražiš neke estetske kirurge u zg ili varaždinu možda..to ti je puno novaca, 3 puta od onog što sam ja platila...za te novce ti se i do opatije isplati hehe...nadam se da ćeš pronaći nekog..
Molim te može neki njegov kontakt?Telefon,mail,adresa,web stranica?
Sve je dobrodošlo.
air_heavens
05.05.2009., 21:29
imaš pp... :mig:
Tnx,nadam se da će ubzo doć kraj mojim mukama.. :(
Seven7.
06.05.2009., 20:06
Pozdrav,
Posljednjih dana imam problema sa prekomjernim znojenjem ispod pazuha, tusiram se svako jutro, ali ocito nepomaze...
Dogada mi se kada sam u skoli, neovisno o stresu. Kod kuce nemam takvih problema.
Znojenje nema nikakav mirsi, zapravo, mirisim ugodno od dezodoransa / omeksiavca na majci, samo me smeta zasto se prekomjerno znojim?
Kako sprijeciti, nije mi bas ugodno skrivati lokvu ispod pazuha.
Hvala!
larakocila
06.05.2009., 21:17
pozdrav! probaj nekim kremama, pokušaj kupiti u ljekarni...:top:
iako neznam koliko ti je godina, ako si u pubertetu ( ako nisi, oprosti), to je normalna pojava, a i nema tu nekog rješenja, jel se slažeš? pokušaj kupiti majice gdje se ne vide tragovi znojenja. dezići, stickovi, parfemi, ali opet ne u prevelikim količinama...:)
Seven7.
06.05.2009., 21:56
Pubertet, tako je, 16 godina... Inace prije 2 tjedna nije se to dogadalo, mozda radi toplijeg vremena i slicno?
Dali odklanjanje dlaka pomaze ispod pazuha? Nemislim brijati, nego kartko podsisati?
Pubertet, tako je, 16 godina... Inace prije 2 tjedna nije se to dogadalo, mozda radi toplijeg vremena i slicno?
Dali odklanjanje dlaka pomaze ispod pazuha? Nemislim brijati, nego kartko podsisati?
to ti nece pomoci da smanjis znojenje moze jedino pomoci kod bolje higijene.
kupi ti antiperspirant(roll on,stick...ovisi u kakvom obliku volis)on ce ti smanjiti znojenje.
moguce zbog toplog vremena a i pubertet je takodjer jedan od uzroka.mozda neka hrana il pice koje cesce konzumiras u zadnej vrijeme(npr kava tj kofein-znaci i coca cola).mozda eto nesto sto inace ne konzumiras cesto a u zadnje vrijeme da
iako kazes da nisi pod stresom..mozda te nesto nesvjesno muci..ne znam
jednostavno probaj s antiperspirantom :top:
air_heavens
07.05.2009., 16:12
Pubertet, tako je, 16: godina... Inace prije 2 tjedna nije se to dogadalo, mozda radi toplijeg vremena i slicno?
Ja inače imam 14 godina,a znojim se prekomjerno od svoje 10-te godine,od početka poberteta.Inače to mi je nasljedno.Ako si dobila menstruakciju odprilike prije 2 godine ili manje,može da je to znojenje kronično.Jel ti se ko u obitelji tak znoji?Nemaš druge,nek kupovat majice u kojima se to ne vidi,ili ič na lasersko uklanjanje tih žlijezda znojnica.I još jedan savjet,redovito uklanjaj dlačice ispod pazuha,ako se budeš znojila i dalje,jer na njima se talože te bakterija koje se nekim dijelom ne ispiru u potpunosti.Jer sad kad dođe ljeto će se miris malo početi osjećati ak budeš bila sa društvom ili u školi više od 7 h.
P.S.Ja se kao i ti doma ne znojim,al škola i društvo,koma...:mad::mad:
chrissy
07.05.2009., 16:14
Imaš u dm-u za kupiti nekakve "jastučiće" koji se nalijepe na majicu, pa upijaju znoj pa nema lokvi... Nisam probala, pa ne znam dal funkcionira... :ne zna:
air_heavens
08.05.2009., 19:00
Imaš u dm-u za kupiti nekakve "jastučiće" koji se nalijepe na majicu, pa upijaju znoj pa nema lokvi... Nisam probala, pa ne znam dal funkcionira... :ne zna:
Ja jesam probala,međutim ako su te lokve zbilja velike,onda neće bit dobro,jer meni se to odlijepi od znoja,jer to ti ima neko slabije ljepilo na krajevima tog "uloška".A i inače mi zna doć znoj do polovice grudi po kružnici.Inače probaj neke kreme kao što su perspirex ili Excipial DeoForte,iako meni nije ni jedna pomogla... :(
Na slici je prikazano do kud moje lokve "graniče" hehhe,zato mi znojnice ne pomažu...:(
Seven7.
09.05.2009., 13:40
Neznam gdje si ti iskopala da sam zensko, no dobro, nije tolko strasno, rekoh, pocelo je zadnjih par dana, inace nisam nikad imao problema.
neko je postavio isto pitanje kod Opre, gost je bio neki lekar koji je coveku savetovao da ubrizga botox ispod pazuha :mad: zgrozila sam se
neko je postavio isto pitanje kod Opre, gost je bio neki lekar koji je coveku savetovao da ubrizga botox ispod pazuha :mad: zgrozila sam se
to se radi i kod nas.al skupo je.vise s eisplati ici na lasersku operaciju kojom se ukloni 70-80 posto zlijezda.al ipak...decko je u pubertetu pa mu se moze samo savjetovati cesce pranje pazuha i nanosenje antiperspiranta.
air_heavens
17.05.2009., 15:01
Neznam gdje si ti iskopala da sam zensko, no dobro, nije tolko strasno, rekoh, pocelo je zadnjih par dana, inace nisam nikad imao problema.
Pardon!Al kad sam u žurbi i ne gledam profile pišem u ženskom jer sam ja žensko pa mi je onda to automatik..:mig:
Ma kakav botox i kreme. Često pranje neagresivnim šamponima ito hladnom vodom, i kontroliraj težinu. Inače to je sasvim normalna pojava. Malo trči i prisilno se znoji pa će se znojenje u drugim situacijama smanjiti.
Vjerojatno bi trebalo malo manje jesti, pogotovo visokokaloričnu hranu.
:top:
lik22ml
20.06.2009., 21:42
bok bok...imam isti problem sa znojenjem i stvarno sam bio u neugodnim situacijama zbog toga jer ne zelim da netko vidi kolko se uznojim...vec duze vrijeme to skrivam i vec mi je pun k...toga pa sma se raspitao malo, ovo botox ne zelim jer da mi svaka 3 mjeseca ubrzgavaju nesto ispod pazuha je koma, zato sma se odlucio na lasersku operaciju..imas u opatiji, u zagrebu polikliniku sintezu i u daruvaru dr. maletica, ja sam bio tu u zagrebu na razgovoru s doktorom i dogovorio sam ovu srijedu operaciju...jedva cekam da mi se to makne iz glave ..i ja sam se poceo tako tek znojiti u srednjoj, valjda pubertet ali je nastavilo, makar mi nije vruce curi mi stalno znoj. ako vas zanima mogu vam rec nakon operacije kako je bilo, makar vec ima ova tema na forumu...pozzdrav i drste mi fige :))
lik22ml
20.06.2009., 21:45
imas u zagrebu polikliniku sinteza za prekomjerno znojenje... googlaj, kosta ti operacija 5000kn jos ovaj mjesec...ja sam se narucio u srijedu i jedva cekam :)
to je skupo...jedna cura je tu sto je o tome pricala platila oko 350eura
evo imam pitanje. sto uzrokuje pretjerano znojenje, nemislim sad doslovno pretjerano da u litrama tece :D vec ono, konstantno je 'mokro'..
depiliram se ,18god.
dal stres? nervoza? nemam pojma..ubiti i u skoli dok sjedim bez pretjerane aktivnosti mokra mi je majica..da napomenem da se ne znojim po celu i slicno, znaci samo pazusi. :mig:
sto koristit? isprobao sam masu deo stickova, sprejeva, svega..
ima nesto specijalno?ili neko sa slicnim problemom. tnx
bok!!
znojenje je normalan tjelesni proces. neki ljudi se znoje samo u pasuzima, drugi samo po licu ... ovisi od osobe do osobe. znojenje se ne smije i ne može spriječiti kao što nam govore na raznim reklamama za antiperspirante. treba samo spriječiti razvijanje bakterija koje potiču loš miris, a baš ovi antiperspiranti tu ne pomažu jer samo "prikrivaju" miris.
ja koristim dezić od sebameda. ima ga za kupiti u ljekarnama u verziji roll on ili dezić. i mogu ti reći da nema smrada. postoje i drugi dedići u prirodnijoj verziji koji su dobri, možeš se raspitati u dućanima tipa bio&bio.
sretno! :mig:
hvala na odg!
nije kod mene upitanju smrd ni neugodan miris, normalno se tusiram dvaput dnevno ujutro i navecer, koristim stick ili dezic pa nema smrada. vec mi je neugodno stalno s flekama na majicama. pa onda vec zadnje vrijeme kupujem majice na kojima se bas ne primjeti..:S
ej zack, i ja imam isti problem. Znači nije problem neugodan miris nego naprosto ogromne fleke ispod pazuha pa i u stanju mirovanja.
Al nemam nikakvo rješenje, dezić ovaj ili onaj neće te riješiti znojenja.:ne zna:
Znate kaj? A da probate onaj kristalni kamen? To je pravo čudo. Ne mislim da se ne znojiš od njega (jer to nije normalno), već mislim znojiš se ali nema baš nikakvog mirisa. Nakon tuširanja se smoči s vodom i namaže i super. Ima ga u ljekarnama. Ja u taj kamen nisam vjerovala sve dok ga nisam probala
air_heavens
17.08.2009., 23:15
Molim vas,nemojte treskati gluposti...Nikog ne vrijeđam..međutim pitanje je lijepo postavljeno..
"znojenje je normalan tjelesni proces. neki ljudi se znoje samo u pasuzima, drugi samo po licu ... ovisi od osobe do osobe. znojenje se ne smije i ne može spriječiti kao što nam govore na raznim reklamama za antiperspirante."
ovo me razljutilo,pitanje je lijepo postavljeno,i meni su svi pričali kako se znojiti treba,imamo viška žlijezda,svi nalazi u redu,lako je pričati onima koji se ne znoje,ili pak se oznoje u teretani i to mrvicu..a mi koji se znojimo sve bi na svijetu dali za jedan jedini dan bez znoja.
ja sam to sve prošla,doktora,endokrinologa,dezića,antiperspirant a itd!
Najjači antiperspiranti koji postoje su perspirex i Excipial deo forte.
Međutim nije mi ni to pomoglo,14 mi je godina.
Ispostavilo se da imam hiperhidrozu...malo googlajte pa ćete znati kaj je to.
E sad,kad ste proučili,bila sam na laserskoj operaciji žlijezda znojnica,tj. na uklanjanju..i sad od znoja samo z..
a isto sam hodala sa ogromnim flekama na majicama...tj..to su bile lokveeeee :)
ako imate pitanja javite..i sorry na ispadu
e sad,nije to nužno..možda si i pod stresom il neš slično
CroMan132
17.08.2009., 23:27
Znate kaj? A da probate onaj kristalni kamen? To je pravo čudo. Ne mislim da se ne znojiš od njega (jer to nije normalno), već mislim znojiš se ali nema baš nikakvog mirisa. Nakon tuširanja se smoči s vodom i namaže i super. Ima ga u ljekarnama. Ja u taj kamen nisam vjerovala sve dok ga nisam probala
Potvrđujem!
Kamen razara, znojenja gotovo da nema a kad ga i ima nema smrada niti bilo čega. Ja koristim kamen u tekućem obliku, ima ga u DMu, mala neugledna bočica, piše spray mist.
evo imam pitanje. sto uzrokuje pretjerano znojenje, nemislim sad doslovno pretjerano da u litrama tece :D vec ono, konstantno je 'mokro'..
depiliram se ,18god.
dal stres? nervoza? nemam pojma..ubiti i u skoli dok sjedim bez pretjerane aktivnosti mokra mi je majica..da napomenem da se ne znojim po celu i slicno, znaci samo pazusi. :mig:
sto koristit? isprobao sam masu deo stickova, sprejeva, svega..
ima nesto specijalno?ili neko sa slicnim problemom. tnx
Pokušaj s izuzetno kvalitetnim proizvodima Forever living products.. imaju dezić na kojem su radili 11 godina i ne sprečava znojenje ali neutralizira mirise. Ja ga koristim godinama i oduševljena sam njihovim proizvodima....nema u ljekarnama nego kod distributera, nešto su skuplji od ovih u dućanu ali vrijede svake lipe, vjeruj mi....
bananarama
18.08.2009., 20:56
kako točno kupiš taj forever living products?
blacksmith
27.08.2009., 16:22
bok
kestencic
27.08.2009., 17:32
istina, ta tema već postoji ali je toliko otišla daleko da mi treba 3 dana da sve pročitam. doslovno. imam hiperhidrozu od puberteta, ali nemam živaca ni volje čitati toliko postova. podržavam ovo.
ps: neke kaj koristi nisam našla, ali kad se jedanput pomiriš s tim i prihvatiš to, lakše ti je. obitelj i prijatelji znaju za to, i više se ne čude kad mi se iz dlanova cijedi voda nego mi daju maramicu ako imaju. jedino ja postanem živčana kad moram nešt važnije obaviti, a sve kaj primim je mokro (npr. nositi neke dokumente i sl.). to kaj su mi cijeli život bilježnice, knjige i testovi bilo mokri, s vremenom mi je postalo smiješno :)
remplir
28.08.2009., 19:07
Je li tko probao s pripravcima na bazi aluminij klorid heksahidrata? Mogu se preko recepta napraviti u ljekarni. Otopine ili gelovi za podrucje pazuha a cak i za lice samo je malo drugaciji recept. Mislim kako se moze dobiti kod doktora.
Vahidinstl
04.09.2009., 21:03
Evo i od mene pozdrav.. Imam isti problem znaci neograniceno znojenje jos od malog djetinstva.. Zivim u Americi, doktore razne sam obilazio, borio se s tim placao preglede, lijekove, cajeve. Cak sam i na biljne baze ishao, nishta mi nije pomoglo. Jedino nekada vrijeme utice na mene, znaci nagla promjena vremena, ili kad spavam, kad sam opusten ne znojim se. Bilo kakav kontakt s ljudima, djevojkama, profesorima ili slicno me oznoji da tako kazem. Zvao sam doktora u Kaliforniji u vezi te operacije ali ne smijem da se usudim. Imam termin kod jednog specijaliste zakazan za slijedecu srijedu pa cu vidjeti shta ce mi reci i javicu vam :).. Fin pozdrav i nemojte se brinut'... Jos mi je veoma drago da nisam sam u tom problemu...
nella17
14.09.2009., 17:38
ja sam čula za perspirex, navodno je super... al me zanima jel ga ima nabaviti u Zadru?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.