PDA

View Full Version : Siemens C60


JIMI
01.12.2003., 15:12
Nabavo sam Data Cabel USB za siemensa c60. I naravno nisam dobio nikakav softwer sa njim pa dali ima kakav programčić da si mogu na svoj mob stavi :slike,melodije, igre itd. ????

Naravno da podržava USB Data Cabel !!!!!

sL!
01.12.2003., 18:12
evo ti direktan link na siemensovu stranica, soft ti ima oko 9,8 MB: www.my-siemens.com (http://www.my-siemens.com/MySiemens/CDA/Index/1,1652,HQ_en_0_product%253AMW%252FHD%252FHD%252FC6 0%252Fdanda_DASD,00.html)

merllin
10.12.2003., 20:20
*** JIMI,gdje si nabavio kabel za C60 i za koju lovu? :confused:

JIMI
11.12.2003., 19:22
USB Data Cabel u vip centru oko 300 kunića.
Znači onaj sa običnim izlazom ti je jeftiniji, ali je USB naravno bolji.

JIMI
11.12.2003., 19:27
On ti vrijedi i za modele S45,C55,M55,MC60 i još neke.
Softwer koji ti podržava usb ti je
ovdje (http://download.siemens-club.ru/files/explorers/dataexchangesoftware_v267.exe)

mystik4l
11.12.2003., 21:07
JIMI kaže:
USB Data Cabel u vip centru oko 300 kunića.
Znači onaj sa običnim izlazom ti je jeftiniji, ali je USB naravno bolji.

:misli:
hm....300 kn USB 150 Serijski.....
bolji.....po cemu je bolji osim sto brže prenosi podatke?

merllin
11.12.2003., 21:49
*** Na SL45i prebacivao sam sa serijskim kablom...spooooro,......na Accompli prebacujem serijskim...spoooorooo....

Fakat treba USB ako nemaš IR ili Bluetooth,vjeruj mi.

**Hvala za info o cijeni i dućanu !
(Accompli..."staro ili novo" '.....ma neznam,ali otkucaj u Googlu,pa buš vidio koji je to model.....Nema tipkovnicu nego touch-screen,odnosno oooogroooman display,a to ti je hibrid mobitela i PDA.....super za sve ovo kaj meni treba.Sastanci,podsjetnici,To-do,kreiranje neograničenih grupa tel. brojeva (npr. dućani,informat. tvrtke,familija,frendovi,poslovni suradnici,....i sve kaj ti padne na pamet....)......! a za nikakvu lovu !

*** No to je mobač isključivo za one kojima treba "baš to".Nije to za MMS,igranje,slićice ili kaj ja znam kaj već...... :cool:

Tito Puentes
12.12.2003., 12:57
Mystikal kaže:
:misli:
hm....300 kn USB 150 Serijski.....
bolji.....po cemu je bolji osim sto brže prenosi podatke?

nema povrata love...:D :D :D

sL!
12.12.2003., 13:50
JIMI, mislim da data exchange software ne podrzava USB, zato sam i stavio link na onaj drugi koji je predviden bas za C60!

JIMI
12.12.2003., 19:14
Ja imam taj i podržava. Samo ga moraš podesiti. Ako bude problema prilikom podešavanja javite. E jel se mogu mjenjati na c60 šeme boja? Znam da na m55 mogu pa zašto nebi moglo i na c60!

P.S. USB ti je još po nečemu bolji jer možeš puniti i mobać preko njega... fora...

sL!
12.12.2003., 20:47
ok, to je poznato od prije, ali recmo, ja imam onaj siemens station (di ukopcas data kabel i punjac;mob je SL45i), ali u podesavanju exchange soft-a mi nigdje ne daje opciju USB-a?! samo ima com1 i com2....

sta se tice colour scheme editor, probaj ovaj link (http://www.siemens-java.com/TEME/S55CS.rar). znam da je za seriju 55, ali mozda uspije i za novije, ako ne pogledaj na www.my-siemens.com

JIMI
13.12.2003., 21:09
Prvo i osnovno što trebaš napraviti je da instaliraš drivere za USB Data cabal. Ako nisi dobio (obicno jedan mini disc) javi imam ja.
Nakon toga instaliraj data exchange software v267.
U My Computeru pojavit će ti se ikona "MOBILE". Stisni drugom tipkom na nju i properties. Odaberi port i nakon toga u kvadratiću COM3.
Uštekaj mobać i pokreni program. TO BI BILO TO!!

Što se tiče punjenja imaš na data cabelu jedan gumb koji pomičeš gore-dolje i kada ti svijetli crveno znači da ti je uključeno punjenje pa ako hoćeš puniti uštekaš mob i to je to......

JIMI
13.12.2003., 21:11
I još nešto.... ne šljakaju color šeme.... neznam zašto ali napiše da ne podržava format ali imam ikonicu...
Možda ima negdje poseban program za ubacivanje tog shita.

sL!
14.12.2003., 13:22
ne namjeravam kupit USB kabel, samo nisam znao da moze Exchange soft na USB. namjeravam kupit citac kartica(prima MMC,SD,CF,i druge), a dode oko 200kn!

pogledaj na www.my-siemens.com za color scheme editor...

mystik4l
14.12.2003., 15:07
Tito Puentes kaže:
nema povrata love...:D :D :D

:jumping:

JIMI
21.12.2003., 20:35
E nešto me zanima. Siemensa C60 sam kupio u HTmobilu i kada ga upalim ili ugasim imam animaciju htmobila pa bih ju htio maknuti sa mobaca. U mobitelu nema opcije s kojom bi to mogao maknuti. Šta treba pobrisati?

I dali se mogu mjenjati ikone na C60, i prilikom čekanja da se nešto otvori ona animacija (baloni) ?

P.S. Dali ima gdje novih java igrica ili aplikacija (u boji) za skinuti sa neta? Bio sam na www.siemens-java.com ali većina njih su mi dosadne.

sL!
21.12.2003., 20:40
trebas ga flas-at sa novim softwareom, i gubis tu animaciju....

ikone mozes mijenjat sa ffmodv1.1 (potrazi malo po google-u), radi samo sa bin fileovima, tako da ces morat downloadat flash file sa telefona....

JIMI
21.12.2003., 20:50
A di naci novu verziju za flas-at?
Možeš li mi malo detaljnije objasniti kako mijenjati ikonice i ostali shit?

zezi
21.12.2003., 21:24
Probaj tu http://www.my-siemens.com/

JIMI
21.12.2003., 21:28
Gledao sam već tu ali još ništa nemaju što se tiče C60

scotty
22.12.2003., 00:32
JIMI kaže:
On ti vrijedi i za modele S45,C55,M55,MC60 i još neke.
Softwer koji ti podržava usb ti je
ovdje (http://download.siemens-club.ru/files/explorers/dataexchangesoftware_v267.exe)

e bome ne vrijedi za modele x45! tek za modele od x55 nadalje. modeli x45 imaju drukciji konektor na mobitelu i on je kompatibilan sa starim verzijama x35... imam oba pa znam...

sL!
22.12.2003., 10:06
ffmodv1.1: pomocu nekog softwarea skines kompletni flash file (npr V_Klay ili slicno) i snimis ga u bin formatu, onda ga otvoris sa ffmod-om i mijenjas slikice koje oces....

flash mozes skinuti ovdje: http://eh.student.utwente.nl/~landy/C60/C60_169100_UpdateTool.zip

JIMI
22.12.2003., 19:39
scotty kaže:
e bome ne vrijedi za modele x45! tek za modele od x55 nadalje. modeli x45 imaju drukciji konektor na mobitelu i on je kompatibilan sa starim verzijama x35... imam oba pa znam...

OK NEMORAS SE ODMAH LJUTITI ! :)

Znam i ja sada da ne podržava!
Je*iga tako su napisali... nisam ja kriv....
MA BITNO DA MENI RADI.....

JIMI
22.12.2003., 20:18
E sL! !!!!
Ja koliko sam skuzio krivo sam napravio !!!!!
Pa koja sam ja budala!

Ja sam isao napraviti update na mobac !!!!!

KOJI SAM JA KRETEN !!!

Ajde nema veze....ma da mi jos nisi objasnio nebi nista rekao...
Nema veze.

E imas par porukica pa vidi sta možeš......

Jeb,iga na pogreškama se uči !!!

šo-ne
22.12.2003., 20:32
Da li netko zna da li se može u c60 staviti firmware iliti software od npr. m55 ili mc60 i kako i gdje? Htjeo bi da mi mob ima organizer!!!!

scotty
22.12.2003., 23:37
JIMI kaže:
OK NEMORAS SE ODMAH LJUTITI ! :)

Znam i ja sada da ne podržava!
Je*iga tako su napisali... nisam ja kriv....
MA BITNO DA MENI RADI.....

ma okay :-)

šo-ne:
Da li netko zna da li se može u c60 staviti firmware iliti software od npr. m55 ili mc60 i kako i gdje? Htjeo bi da mi mob ima organizer!!!!

pa probaj. ako ne radi vrati stari...

sL!
23.12.2003., 10:28
vjerojatno mozes, ali samo na MC60, jer je m55 stariji model, tako da se to ne isplati......ali i ovo na MC60 bi tesko usopjelo, jer ti na C60 nemas integriranu kameru....

sL!
23.12.2003., 10:35
ja koliko sam gledao, nemam flash-a od C60 sa HR jezikom....ali ako nesto nadem, postat cu ovdje!

sad je najvaznije ako si ti zavrsio s tim updatem do kraja, tj. da li ti je mob proradio i da li jos uvijek radi?!?!?!

JIMI
24.12.2003., 12:15
Radi on normalno...
Čini mi se da je i bolji. Normalno verzija je 16.
Nema više onih bugova koje sam imao na verziji 12.

Šta treba dalje da mogu mjenjati color sheme?

sL!
24.12.2003., 12:21
dalje treba nac samo program koji ti omogucuje mijenjanje color shema.....

JIMI
26.12.2003., 19:48
E zanima me dali C60 podržava wav?
Nisam probavao stavljati wav datoteke, a baš i nemam nešto za staviti da isprobam.
Kada snimam s njim on snimljene datoteke stavlja u amr format i to nemožeš staviti za zvono pa me zanima ako bi podržavao wav onda bi se to moglo staviti za zvono. Zar ne? Ko na c55 i m55

sL!
27.12.2003., 10:51
jedini nacin da saznas je da probas staviti midi, pa ako ga podrzava, onda ce ga i svirat....