PDA

View Full Version : Borg

illegale
02.12.2003., 00:51
Ne mogu vjerovat da nemate temu o Borgu. Jos uvijek sam uznemiren u vezi toga.

Anyway, sto mislite o Borgu? Tema je dosta iscrpna, ne znam odakle da pocnem, pa necu jos :).

C'Tebo
02.12.2003., 01:25
Kardasijanci su ratoborni.
Ferengiji su čangrizavi seksisti.
Romulanci su ksenofobični.
Klingonci su nerealno pre-ratoborni.
Borg su religijski fanatici.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Well, somebody oughta make us look good"
President of the United Federation of Planets

GaelGarciaBernal
02.12.2003., 01:32
Bolje da si me ovo pitao prije nego sto sam gledao Voyager. Jer sada mi se cine kao najgore pussies u galaksiji.

Sta, Borgovi? Let me at them! - Kathryn Janeway

Friedhelm
02.12.2003., 09:02
GaelGarciaBernal kaže:
Bolje da si me ovo pitao prije nego sto sam gledao Voyager. Jer sada mi se cine kao najgore pussies u galaksiji.

Sta, Borgovi? Let me at them! - Kathryn Janeway
Kawasaki 3P bi rekao "Malo vas je, malo vas je, pičkice!!!"

tuk'bah
02.12.2003., 10:09
C'Tebo kaže:
...Borg su religijski fanatici.
...
I.L je Borg? :misli: :no:

Friedhelm
02.12.2003., 13:33
Iako su mi borgovi jedan od temeljnih čari ST-a njihova je cijela priča puna rupa.

* oni su doslovce svu pamet univerzuma popili, ali se nisu opametili.
* Često se u trekijevskim dokumentima na netu spominje da oni trebaju asimilirati druge da bi preživjeli, no u prvom boardanju Picarda i ekipe u kocku, lijepo su se vidjela borgovska dječica; tj. bebe u inkubatorskim ladicama.
* Sinoć se Đonvejnica za tili čas provozala do 1 ly pred Zemljom. Zašto to Borg nikad nije iskoristio.
* kada se puca na dronove - uvijek se prvog ubije, a onda drugi prilagode štitove frekvenciji fazora, a zapravo - šta - Umjesto da se prilagode svim mogućim frekvencijama fazora pa da postanu imuni na njih.
* Nadalje, toliko su civilizacija asimilirali a recimo nisu se uzdigli do Q-a, odnosno nisu asimilirali njihov kontinuum. Onda ipak nisu tako strašni.
* Nisam se nikad previše trudio saznati koja je uloga (osim dramaturške) Matice - jer ako se radi o kolektivnoj svijesti - ona ne treba vođu. Kao da mi u mozgu imamo jedan centar koji je svjesniiji od ostalih...
* Borg je toliko pametan, a opet temelji se na humanoidu... Moraju disati, jesti, regenerirati se, ne podnose radijaciju... Trebali su asimilirati ona energetska bića što sama lebde svemirom ili barem klingonce :mig:
* Kolektiv drži zajedno mreže potprostornih kom-linkova. E sad, je li to kao ethernet - svako sa svakim, ili postoje neki nodovi/hubovi/routeri, no kako god okreneš milijarda dronova treba milijardu frekvi samo da bi svatko od njih imao ulaz u svijest. Jer dronovi nisu kao računala u LANU pa da komuniciraju kad nešto imaju za reći - oni su KOLEKTIVNA SVIJEST - a tok svijesti je neprekinut.

Možda će me sad neki napasti zbog toga što sam napisao, ali nema veze - ja o svemu tome ne razmišljam kad gledam ST. Meni je borg cool.
Imam dva pitanja - U kojoj se epizodi kojeg serijala prvi puta javlja Borg?
- Je li se netko sjeća u prvoj sezoni Andromede bila je jedna civilizacija strojeva, koji su isto bili kolektiv, ali onda su pokrenuli revoluciju, i sve je bilo gotovo u jednoj epizodi... Nešto više o tome?

GaelGarciaBernal
02.12.2003., 19:09
1. Borgovi su se prvi put pojavili u epizodi Q Who iz 2.sezone TNG-a, mada se indirektno spominju jos u prvoj sezoni, u epizodi kada se Enterprise srece sa Romulancima nakon 50 godina sutnje. Borgovi su tada unistili niz stanica na Fed-Rom granici.

2. Andromeda je toliko grozna da je odbijam gledati.

8472
03.12.2003., 20:28
GaelGarciaBernal kaže:

2. Andromeda je toliko grozna da je odbijam gledati.
Ma jeli stvarno Andromeda spada u ovu grupu ili se zezate???

8472
03.12.2003., 20:32
:D
SPECIES 8472 !!!
:D

GaelGarciaBernal
04.12.2003., 10:41
Da li Andromeda spada u koju grupu?

zezi
09.12.2003., 20:54
Ja imam hrpu nedoumica u vezi Borga:
ako oni ne razvijaju svoju tehnologiju nego samo asimiliraju, kojoj vrsti su uzeli one stitove koji se prilagodjavaju, transwarp, postupak asimilacije, nanosonde i uopce kako je nastao borg?
:misli:

Blackadder
10.12.2003., 00:18
zezi kaže:
Ja imam hrpu nedoumica u vezi Borga:
ako oni ne razvijaju svoju tehnologiju nego samo asimiliraju, kojoj vrsti su uzeli one stitove koji se prilagodjavaju, transwarp, postupak asimilacije, nanosonde i uopce kako je nastao borg?
:misli: Izbaci 'r' pa ćeš vidjeti zašto je uzaludno postavljati takva pitanja. :D

BillGatesMustDie
11.12.2003., 10:17
http://www.cmar-net.org/phpBB/images/smiles/borgsmile.gif

BootBoy
11.12.2003., 21:44
sto se tice cinjenice da je voyager dosao do zemlje samo tako, a borg nije:

mislim da borg ne drhti svake noci prije spavanja razbijajuci glavu oko toga kako ce pokoriti zemlju... nije Bush!

njima je sasvim svejedno.... pokorit ce zemlju kad-tad... ima i drugih rasa