PDA

View Full Version : "Kolegica" s posla...

stranice : 1 [2] 3

individualka
06.01.2008., 20:40
JA moram popustati jer inace nema rjesenja....Sve se svodi na to da "ja stalno trazim nesto od njega, a on se ne zeli mijenjat jer ga trebam prihvatit kakav je bla bla..."

I onda jap itam imam li pravo rec da me nesto smeta i boli? Pa on na to da naravno da imama i onda kad kazem evo opet problema jer ja " opet nesto zahtijevam i tako unedogled....."

Moram li napomenuti da uvijek ostaje na istom otkud smo krenuli? A ja ne zelim cekat da mi zivot prodje svadjajuci se oko stvari koje se nikad ocito nece rijesit....On tesko popusta jer ima svoje neke musice, a ako i popusti u razgovoru onda je to zbog mira u kuci i iducom prilikom ce mi se to obit o glavu....

Bas je teskog karaktera.....A trazit malo njeznosti od njega to je ravno ne znam cemu....Trazit NASU da me uzme za maskotu...

Sve sta ja radim ne vidi se jer je to " sve sta zene ionako moraju napravit", a kad on baci smece ja trebam rec: ajme hvala ljubavi sto bi bio tako dobar i bacio smece?!?! Katastrofa....Sve se vise jezim ovih svojih odgovora...Sve sto prije nisam htjela rec na glas sad sam napisala....:eek:

zbog ovog svega sto si napisala i sama vidis da puno toga ne stima..
i sad izlazi na vidjelo i samoj tebi

kisikana
06.01.2008., 20:47
Koliko se sjećam na jednom skroz desetom threadu je lunalu napisala da i ona i muž joj imaju 27 godina...i nedavno su se vjenčali, znači ne radi se o balavcu koji je sa svojih 20 uletio u brak pa ga sad puca neiživljenost i ostala sranja...

zlocestoca
06.01.2008., 20:49
Koliko se sjećam na jednom skroz desetom threadu je lunalu napisala da i ona i muž joj imaju 27 godina...i nedavno su se vjenčali, znači ne radi se o balavcu koji je sa svojih 20 uletio u brak pa ga sad puca neiživljenost i ostala sranja...
nema veze koliko imaju godina
po onome sto je napisala reklo bi se da temelji za brak bas i nisu bili najzdraviji - pretpostavljam da se svadbica desila po nekoj inerciji, nakon x godina hodanja :ne zna:

prije ili kasnije sve ovo lose je moralo "isplivati" van....

po meni, bolje prije, dok u igri nije jos i dijete ili dva...

zlatna
06.01.2008., 22:43
Lunalu, hani....hani. Gle. Uf..totalno te kužim. I u pravu si. Teret si mu. Trenutno jesi. Trenutno je sav u ovoj priči. Ako se ti ne trgneš i ne pokažeš zube, s vama je gotovo, razumiješ? Jel shvaćaš?

Odmakni se mentalno i emocionalno od te priče. Bit će dovoljno vremena da on to ispravi ako reagiraš pravilno. Ovo nije pravilno. On tebe sad stavlja na čekanje i radi po svome, a što ti dulje čekaš da se on odluči, to sve više odlazi u materinu.

Pokaži mu da te gubi, i da s tobom nema zajebancije, da ćeš otići iste sekunde ako te nastavi lagat i glumiti gljivu. To je jedini način.

dakle, procitaj jos jednom sta je bicica napisala .. dobro da ne moze bolje :ne zna:

i nemoj se bedirati previse .. ovdje se svi problemi malo prenapusu ali ponekad je to i potrebno da bi shvatila sta ti se upravo dogadja

zapravo si ti i u nedostatku kuje patila od manjka njegove paznje i njeznosti .. vjerovatno te zato sada duplo vrijedja sto toliku paznju poklanja nekoj drugoj, a prema tebi mu je sve tesko i nepotrebno

Miss Marple
06.01.2008., 23:38
Ok, pokušala si ono što bi svako razuman pokušao.
Racionalno s njim razgovarati.
Pažljivo mu dati do znanja da ti smeta.
Otvoreno i ranjivo mu pokazati koliko ti smeta.

I ono- jebe se njemu.

Pa ništa, sada se prestani ponašati kao pokislo mače.
Prestani je spominjati, prestanu mu davati do znanja da te se tiče, prestani ulagati ti u tu vezu emocije i iskrenost i otvorenost.
Počni zaista živjeti s njim kao cimer.
Posveti sebi pažnje, dotjeruj se kada ćeš na posao, planiraj vrijeme odvojeno od njega- otiđi na kafu, u šetnju, u kino...
Nemoj biti hladna ni osora, budi ravnodušna.
Ako ga to ne trgne, ako mu čak bude odgovaralo- onda znaš na čemu si, tu više nema emocija s njegove strane za tebe.
A onda sama razmisli šta ćeš...ja znam šta bih ja.

pliva plava
06.01.2008., 23:40
Katastrofa....Sve se vise jezim ovih svojih odgovora...Sve sto prije nisam htjela rec na glas sad sam napisala....:eek:

citala sam prvu stranicu i htjela ti reci da stvar nije ni do tebe ni nje,nego do tvog muza,ako te hoce prevariti,ucinit ce to,mozda ne sa ovom,nego sa nekom drugom i ti tu malo mozes uciniti.
A kako obicno biva na forumu,odgovori drugih pocnu povlaciti tvoja razmisljanja u raznim smjerovima,pa ces i sama doci do neceg.
To ti je najvrednije sto mozes dobiti.
Mlada si i kratko u braku,izanaliziraj sada mozes li skupa sa njim preboljeti djecje bolesti medjusobnog bracnog odnosa.
Ako ti se razviju u kronicne,a ti se upetljas u djecu i kredite,onda si tek u trapuli.

lunalu
07.01.2008., 08:24
Evo sredilo se vise manje.....

Razgovarali smo i napokon je sisao s oblaka i poceo slusat...Uglavnom, skoro pa da je prekinuo komunikaciju s namigusom, a za "dugotrajnost" postupka dao je opravdanje koje se odnosi na to da je on poceo vec nakon prvog naseg razgovora primjenjivat tehniku otkantavanja, ali zbog "mog pristupa" :eek: :eek: nije nasao za shodno meni rec da je shvatio da je u krivu vec se inatio jer "necu ja njegove postupke kontrolirat i bla bla..."

Objasnila sam mu da je odmah rekao da ima namjeru srezat tu glupost s tom priglupom fufom da do svega ovoga ne bi doslo, a on je samo slegnuo ramenima...

Neki jednosatvno nikad nece reci da su u krivu, ali dobro...prihvacam i ovakav rasplet...Jos samo ostaje vidjet kako ce se nastavit ponasat prema meni i rekla sam mu prvim iducim slicnim ponasanjem prema meni, put pod noge i pa pa :trk:

Obozavam ga, ali ne toliko da trpim nesto sto nisam zasluzila....Postovanje je sada jedino sto trazim, dobro, uz jos malo sitnica ali necemo cjepidlacit...

Hvala vam svima na svakom savjetu, svi su dobro dosli- pogotovo oni malo grublji i kritizirajuci, to mi je pomoglo da otvorim oci za sve daljnje, ne daj Boze, situacije....Sad mi ostaje samo cekat i vidjet razvoj situacije...

Locutus of Borg
07.01.2008., 08:34
@lunalu

baš si mi zašećerila početak ovog radnog tjedna :(
Situacija je krajnje dramatična i po mom mišljenju imaš dvije mogućnosti:
1. boriti se za muža jer iako je hladan, tvrdoglav, nepovjerljiv i sl. ti ga voliš takvog i za takvog si se udala. (nemoj ovo shvatiti kao da ti se rugam, ali tako si ti opisala situaciju)
2. odlučiti da, iako imaš 27 god. (kao da je to neka starost :D ), da nisi prestara za ponovno izlaženje i traženje partnera jer kao što se tu kod nas kaže "bolje sam nego loše kumpanjan".

Dobro razmisli! Ima jedna pjesma od Daleke obale – "Mrlje" i stihovi idu nekako ovako: "…ona je za tebe zvijezda u daljini i kad joj priđeš u njezinoj nutrini primjećuješ mrlje koje tebi škode i ti je ponovo puštaš neka ode …" Odnosno moraš sama razmisliti zašto si se udala za tog čovjeka. Da budem konkretan, ako si se udala jer ga voliš i od je čovjek s kojim se vidiš da sudnjeg dana onda u akciju!!!, ali ako si se udala iz bilo kojeg drugog razloga osim ovog navedenog onda moraš odlučiti da li ćeš se "mučiti" ovako i još bitnije do kada ćeš se mučiti! Žao mi je ali ako ste se oženili tek tako i on se ponaša ovako to će biti muka što god ti učinila, nažalost (jer nema tu dovoljno ljubavi)

A sada pretpostavimo da ste se oženili jer ste si "the one" i da si se odlučila boriti za muža. Opet imaš dvije mogućnosti:
1. pokazati zube –> ovo o čemu priča ženski dio forumašica i sve kako su one napisale … ili
2. alternativni način razmišljanja -> pretpostavimo da je muž nezadovoljan jer si ti hladna (ne kažem da je tako, ali možda …) Probaj ga ponovo zavesti! Ono što dobiva na poslu neka dobije doma 2x bolje. I onda kada se situacija izgladi i kada kolegica "ispadne iz igre", onda neka pati za ove muke koje sada prolaziš! Jer bi bilo užasno nepravedno da za nagradu što šmuca okolo dobije tvoje "zavađanje".
Samo ti njega zavedi natrag pa onda neka pati jer u ako ga sada budeš stavljala na red možda skroz ode kolegici :(

Locutus of Borg
07.01.2008., 08:36
sorry na prethodnom postu....
vidim da je stvar došla na svoje... :mig:

Eh ipak će biti bolji tjedan :D

lunalu
07.01.2008., 08:51
sorry na prethodnom postu....
vidim da je stvar došla na svoje... :mig:

Eh ipak će biti bolji tjedan :D

:mig: MOram reci, osjecam se duzna nakon svih vasih brizljivih savjeta. Udala sam se jer ga volim vise od svega, i ne sumnjam da je i s njegove strane tako....Boli me sve ovo jer nam je veza bila uvijek " presavrsena, romanticna.."

Mozda bas zato, kad se odjednom to promijenilo osjetila sam veliku prazninu i strah....Zelim da bude kao i prije, da opet budemo jedno drugom sve na svijetu- znam da jesmo, ali on je to poceo manje pokazivati...Bar u ovoj situaciji....Mozda se sad opet vrati sve na staro. Drzim ovo jednom njegovom fazom....

kisikana
07.01.2008., 09:40
Znači iz nekakvog ponosa nije prekinuo kontakt, i ne samo to, nosio je mob u wc da slučajno ne vidiš što u tom mobitelu ima kao i činjenica da je postao hladan.... bojim se da to nije samo zatišje pred buru, njegovo smirivanje situacije da nastavi po svome :( ... Nadam se da je samo faza

lunalu
07.01.2008., 09:51
Znači iz nekakvog ponosa nije prekinuo kontakt, i ne samo to, nosio je mob u wc da slučajno ne vidiš što u tom mobitelu ima kao i činjenica da je postao hladan.... bojim se da to nije samo zatišje pred buru, njegovo smirivanje situacije da nastavi po svome :( ... Nadam se da je samo faza

Mobitel nosi u wc jer igra igrice:lol:

Violently happy
07.01.2008., 09:59

jes vala..mnogo su dobre te sajber/sms seks igrice..:top: :mig:

gven_s
07.01.2008., 10:18
Evo sredilo se vise manje.....

Razgovarali smo i napokon je sisao s oblaka i poceo slusat...Uglavnom, skoro pa da je prekinuo komunikaciju s namigusom, a za "dugotrajnost" postupka dao je opravdanje koje se odnosi na to da je on poceo vec nakon prvog naseg razgovora primjenjivat tehniku otkantavanja, ali zbog "mog pristupa" :eek: :eek: nije nasao za shodno meni rec da je shvatio da je u krivu vec se inatio jer "necu ja njegove postupke kontrolirat i bla bla..."

Objasnila sam mu da je odmah rekao da ima namjeru srezat tu glupost s tom priglupom fufom da do svega ovoga ne bi doslo, a on je samo slegnuo ramenima...

Neki jednosatvno nikad nece reci da su u krivu, ali dobro...prihvacam i ovakav rasplet...Jos samo ostaje vidjet kako ce se nastavit ponasat prema meni i rekla sam mu prvim iducim slicnim ponasanjem prema meni, put pod noge i pa pa :trk:

Obozavam ga, ali ne toliko da trpim nesto sto nisam zasluzila....Postovanje je sada jedino sto trazim, dobro, uz jos malo sitnica ali necemo cjepidlacit...

Hvala vam svima na svakom savjetu, svi su dobro dosli- pogotovo oni malo grublji i kritizirajuci, to mi je pomoglo da otvorim oci za sve daljnje, ne daj Boze, situacije....Sad mi ostaje samo cekat i vidjet razvoj situacije...

Nemoj previše očekivati:kava:

Znam da si sad u sedmom nebu,jer ste sve rasčistili i riješili i jer ti je obečao da će biti fer,ali dušo time tvoj problem nije riješen:nono:

Tvoj problem nikada nije bila "kolegica s posla" nego tvoj muž,a ako želiš nastaviti svoj brak(a čini se da želiš)tvoj problem ostaje i to u tvom domu(i u krevetu i za stolom).

I možda sam u krivu,ali čini mi se da te on ne voli dovoljno:ne zna:,o poštovanju neću ni govoriti:rolleyes:

lunalu
07.01.2008., 10:22
Nemoj previše očekivati:kava:

Znam da si sad u sedmom nebu,jer ste sve rasčistili i riješili i jer ti je obečao da će biti fer,ali dušo time tvoj problem nije riješen:nono:

Tvoj problem nikada nije bila "kolegica s posla" nego tvoj muž,a ako želiš nastaviti svoj brak(a čini se da želiš)tvoj problem ostaje i to u tvom domu(i u krevetu i za stolom).

I možda sam u krivu,ali čini mi se da te on ne voli dovoljno:ne zna:,o poštovanju neću ni govoriti:rolleyes:

Nisam u sedmom nebu....I dalje analiziram situaciju i spavam s jednim okom otvorenim, kako se kaze....Kako sam i rekla, vidjet cemo nastavak situacije...

Locutus of Borg
07.01.2008., 10:26
@lunalu

Ma nije mi jasno radite li vi dvoje u istom uredu/firmi ili ne?

gven_s
07.01.2008., 10:27
Držim ti fige!

Stvarno želim da sredite stvari!

pliva plava
07.01.2008., 10:34

kupi mu gameboy,a ti kopaj po mobitelu ako si sigurna da ces se znati nositi sa onim sto mozes tamo naci.
Rascisti sama sa sobom sto i kako,pa ces spavati u miru.

poduzetna
07.01.2008., 10:36
Ajmeee, do čega je to ova tema došla?!
Priča je počela s prebliskim odnosom muža i kolegice, nastavila se s prijetnjama upućenim "namiguši" i sada ta priča dolazi (čini mi se) do svog vrhunca sumljanjem u muža, i uopće u kvalitetu vašeg braka...
Moje mišljenje je da si preuveličala situaciju i da se tu nije odigralo ništa više od koketiranja.

lunalu
07.01.2008., 10:39
@lunalu

Ma nije mi jasno radite li vi dvoje u istom uredu/firmi ili ne?

ne

lunalu
07.01.2008., 10:40
Ajmeee, do čega je to ova tema došla?!
Priča je počela s prebliskim odnosom muža i kolegice, nastavila se s prijetnjama upućenim "namiguši" i sada ta priča dolazi (čini mi se) do svog vrhunca sumljanjem u muža, i uopće u kvalitetu vašeg braka...
Moje mišljenje je da si preuveličala situaciju i da se tu nije odigralo ništa više od koketiranja.

Nisam nista preuvelicala....Tocno je onako kako sam napisala....Objektivnost mi je profesionalna deformacija...I analiticki karakter takodjer...

Aurora21
07.01.2008., 10:48
Ne pretjeruješ :) Oni nešto muljaju vjeruj mi jer govorim iz vlastitog iskustva :mig: Malo poprati poruke ako možeš pa će ti možda sve biti jasnije. A to koketiranje skoro uvijek izraste u nešto veće i jače. Ne znam, ne zvuči mi sve to nekako bezazleno kao što neki pišu. Pripazi si na muža :mad:

poduzetna
07.01.2008., 10:50
Nisam nista preuvelicala....Tocno je onako kako sam napisala....Objektivnost mi je profesionalna deformacija...I analiticki karakter takodjer...

Nisi preuveličala?! :misli:
Pazi, ne mislim da si umetnula u priču detalje koji nisu istiniti, nego si na sve to preburno reagirala.
Pretjerala si (po meni) čim si pomislila na obračun s "namigušom" i to na način da joj ti nešto prijetiš, to mi je stvarno jadno, ispada da ti je muž trogodišnjak koji nema kontrolu nad svojim životom.

Aurora21
07.01.2008., 10:53
Sorry, nešto sam zaboravila. To što je on rekao da je prekinuo s namigušom malo uzmi kao rezervu jer sve je među njima isto samo TI za to ne znaš. Pokazala si da ti to smeta i on je lukavo tebi za zadovoljstvo rekao jedno, a sa strane radi potpuno istu stvar. Stara moja puno sreće ti želim... :rolleyes:

Aurora21
07.01.2008., 10:53
Pazi, ne mislim da si umetnula u priču detalje koji nisu istiniti, nego si na sve to preburno reagirala.
Pretjerala si (po meni) čim si pomislila na obračun s "namigušom" i to na način da joj ti nešto prijetiš, to mi je stvarno jadno, ispada da ti je muž trogodišnjak koji nema kontrolu nad svojim životom.

Ajd samo zamisli sebe u toj situaciji...

poduzetna
07.01.2008., 10:57
Ajd samo zamisli sebe u toj situaciji...

Da, zamišljam se u toj situaciji, dapače, svakodnevno se susrećem s takvim (ili sličnim) situacijama i nikad mi ne bi palo na pamet da ja nešto idem raspravljat s takvim ženama, to mi je :flop:

lunalu
07.01.2008., 11:01

Da si citala temu od pocetka onda bi vidjela da sam napisala da se ne zelim spustat na taj novi pubertetlija i obracunavat se s njom, niti njenom muzu ista govorit....

Sve se radilo na osnovi MOG razgovora s MM....:kava:

Aurora21
07.01.2008., 11:04
Ja bi se i na to spustila da pokažem fufi gdje joj je mjesto, a bogami i on bi dobio svoje. Ako se ti s tim susrećeš skoro svaki dan svaka ti čast ja s tim ne bi mogla živjeti. Da mi muž drugoj piše poruke, stalno mi stavlja pod nos da si odgovaraju i čak na wc nosi mob da bi se s njom čuo...mislim da ipak nisi u toj situaciji. Drugo je ako neka namiguša baci pogled na mog muža, ali ne i on na nju i još da mi se hvali s tim... bljak

Burmanska mačka
07.01.2008., 11:07
Da, zamišljam se u toj situaciji, dapače, svakodnevno se susrećem s takvim (ili sličnim) situacijama i nikad mi ne bi palo na pamet da ja nešto idem raspravljat s takvim ženama, to mi je :flop:

Jadna ti. A zakaj to trpiš? Kaj ti je suprug neki Brad Pitt pa ga opsjedaju horde žena?:ne zna:

Locutus of Borg
07.01.2008., 11:08
ako nije gnjavaža, imam još jedno malo pitanjce :D
što se u biti promjenilo da je vaš razgovor sada drugačije završio? ono inače bi ste se posvađali i ostalo bi sve po starom, a da ste se dogovorili. Što se promjenio?

zed_alive
07.01.2008., 11:15
Zed dušo, ne kakaj. :D
Mislila sam da si bistriji dečko.

Nisi nikad čuo za zlatnu sredinu?
Ma trošim vrijeme i riječi, a ti ionako ništa ne razumiješ.

:D

ne priznajem ti ja zlatnu sredinu. jer ta bi značila da ti možeš tražiti bilo šta makar imala 0% pravo na to, i na kraju bi zahvaljujući svom traženju nategla na kompromis negdje između

jedini razlog zbog kojih ti muški na kraju pristaju na razne zahtjeve ti je 'mir u kući'. ali s vremenom taj 'mir u kući' pretvara u loše stvari

Burmanska mačka
07.01.2008., 11:16
Ja bi se i na to spustila da pokažem fufi gdje joj je mjesto, a bogami i on bi dobio svoje. Ako se ti s tim susrećeš skoro svaki dan svaka ti čast ja s tim ne bi mogla živjeti. Da mi muž drugoj piše poruke, stalno mi stavlja pod nos da si odgovaraju i čak na wc nosi mob da bi se s njom čuo...mislim da ipak nisi u toj situaciji. Drugo je ako neka namiguša baci pogled na mog muža, ali ne i on na nju i još da mi se hvali s tim... bljak

Iz iskustva znam da se s takvim ženskama ne isplati obračunavati osobno. Barem ja nikada nisam. Kaj nisi pročitala da joj je već spustila pred mužem. On je taj koji treba postaviti granice. No, to je njima teško. I mom se nabacivala jedna udana. Kao prvo je tvrdio da to uopće nije istina i da on to ne vidi, a to mu je osim toga žena od prijatelja pa se ne može prestati družiti odjednom. Nije mu bilo čudno da ga ova svaki vikend zove da se kod njih doma kartaju! I to bez mene. Na kraju mu je postalo jasno, zapravo ja sam pokazala zube pa su te njihove seanse prestale. To je bilo u prvoj godini veze, sad mu ne bih tolerirala niti jedan taj vikend s njom. I dan danas kad se sjetim toga, nakon 5 godina, uhvati me bijes. E da, i njih dvoje, odnosno svi troje su bili vezani poslom pa je kod njih visio po cijele dane. I onda još vikend. Evo, gotovo je, iznervirala sam se, idem ga sad nazvati i poslati u PM. Kad pita zašto, reći ću, nije važno.:lol: :lol: :lol: Eh, da olakotna okolnost u mom sluačaju je bila kaj ta ženska nije niti najmanje privlačna. No mene je sama ta njezina drskost iritirala,. I to kaj je bila bezobrazna prema meni, a ta moja budala uopće to nije primijetila dok jednom prigodom nije izvrijeđala, u napadu ljubomore i mene i njega,. Rekla nam je da smo se baš dobro naši i da zaslužujemo jedno drugo. Tak će se možda i ova kad tad otkriti. Nemre zmija dugo skrivati jezik. Sjeti se Šume striborove :mig:

zed_alive
07.01.2008., 11:17
Zed, kolega....nadam se da si potpuno iskren sa svojom curom i da joj o svemu govoriš...:top:

Cika Strile

ne govorim joj sve, baš kao ni ti ;) saznanje o nekim stvarima unijelo bi samo nepotreban nemir u vezu...potpuno nepotreban nemir

poduzetna
07.01.2008., 11:19
Da si citala temu od pocetka onda bi vidjela da sam napisala da se ne zelim spustat na taj novi pubertetlija i obracunavat se s njom, niti njenom muzu ista govorit....

Sve se radilo na osnovi MOG razgovora s MM....:kava:

"Ima li smisla s njom otvoreno razgovarat? Doduse vise sam pobornik razgovora s njenim muzem nego s njom jer ne zelim radit probleme dragom na poslu kad je napokon nasao posao koji obozava radit." - Ovo si ti napisala, zar ne?

Slušaj, ne znam zašto si prema meni tako neprijateljski nastrojena, stavila si temu da o njoj raspravljamo i iznosimo svoja mišljenja.
Ne moraš se žestit zato što se moje i tvoje (mišljenje jel) razlikuju :mig:

zed_alive
07.01.2008., 11:20
Vidi se da nisi bio u situaciji u kojoj ti kolege ili nadređeni zbog odjeba podmeću kajle:rolleyes:

Ne kažem da su svi muški takvi,ali ima ih koji zbog svog položaja misle da mogu imati svaku pi...ku koju zažele,jer ako je ne dobiju nju će koštati.
I nije to tako rijetko,njima je to sport,ništa više.
I što je najbolje oni će tvrditi da to njima nije potrebno,jer su zgodni,bogati,pametni :blabla:,a ta žena je za njih pre loša,nedovoljno fina,preružna:blabla:
To nije pitanje same privlačnosti nego moći i dominacije.

sad kad si to dotakla...to je malo drugi par rukava. u principu na kave ideš sa svojim nivoom, a ne sa nadređenima. a ako te nadređeni odluči, jelte, zajeb je, jer odjeb nebuš spriječila, odjebat ćeš tu kavu i to ti je već odjeb. to je zajebana pozicija

Smart_bitch
07.01.2008., 11:20
saznanje o nekim stvarima unijelo bi samo nepotreban nemir u vezu...potpuno nepotreban nemir

Kako sereš, jebote, kak ti nije neugodno :D :D :D

zed_alive
07.01.2008., 11:23
da ako ostane samo na podizanju ega..ali obicno se dogadja da vam se digne i jos nesto:lol:

o tome se i radi da joj doticni nije dao do znanja neke stvari..

to se događa i bez kave :D vjeruj, dijeljenje svega s ženama donosi samo nevolje...bilo je parova koji su pokušali funkcionirati na principu 'sve što mislim ti kažem'. u principu, brzo bi shvatili da to donosi samo sranja. sami smo se rodili, sami ćemo i umrijeti. nitko te nikad neće shvatiti u potpunosti, niti prihvatiti u potpunosti

zed_alive
07.01.2008., 11:26
Da si citao post i temu onda ovo ne bi napisao...

ali ja jesam čitao temu. ok, možda sam dio preletio a dio pažljivo čitao pa je poneki, možda i bitni, detalj i promakao. ali global je tu. ja čitam i između redova. čitam tvoju nesigurnost, tvoj strah, čitam i dio krivice koju osjećaš. da li se pitaš da li si ti toliko dobra žena svom mužu, ili ga doživljavaš kao svoj teritorij?

poduzetna
07.01.2008., 11:27

Da, u pravu si, nisam u toj situaciji, ali bilo je varijacija na temu s razlikom što je moj dragi znao postaviti stvari na svoje mjesto, sam, bez mojih intervencija. U suprotnom, naša veza ne bi štimala, ali ne bi zbog toga krivila neke "namiguše" nego sebe ili njega.

Smart_bitch
07.01.2008., 11:30
ok, možda sam dio preletio a dio pažljivo čitao pa je poneki, možda i bitni, detalj i promakao. ali global je tu. ja čitam i između redova.

Zed, majke ti, zašto prvo ekčuli ne pročitaš stvarne redove, a tek naknadno one koji nisu napisani? :zubeki: Uštedili bi si dodatnog objašnjavanja...

zed_alive
07.01.2008., 11:31
Joj zed, ajde molim te procitaj SVE moje postove jos jednom...

Tad ces mozda shvatit da sam vise puta napisala da vjerujem muzu, da je problem sto JEDNU kolegicu izdvaja od ostalih KOLEGICA, da on je napravio kompromis i toga se drzi sad. Ona ta koja uporno oblijece oko njega s glupavim djecjim forama i dekolteom do pupka, a on s druge strane treba vremena da kaze: gle, ne pase mi ovakovo tvoje ponasanje jer se tako kolege ne poslu ne ponasaju. On to nece napravit zbog svega sto sam lijepo napisala u prethodnim postovima.

Tako da te lijepo molim da ne generaliziras situaciju na nacin da sam posesivna, ljubomorna i priglupa zena koja svog muza" zarobljava" kako si ti rekao i da mu jadnom ne dam zivjet jer sam rospija i davez...

Citaj postove ako na njih odogovaras.....Iako, cijenim i tvoje misljenje jer se poklapa s ostalim muskim " razmisljanjima" - ja mogu bilo sto- ja sam frajer i nema tu nista lose, a kad zena( tvoja!!!) ode na primjer na posao i ponasa se ko ova doticna iz mog posta onda su zene drolje, kurve i ostalo...

A kad se ne radi o tvojoj zeni onda si ti jako ponosan jer te takva "dronfulja" favorizira pa ti dize sve sta se jos moze dic....

Primitivno i zivotinjski po mom misljenju...Samo nagon bez imalo mozga i ne daj Boze osjecajnosti i briznosti prema svojoj partnernici. Ne daj Boze....

Ispricavam se svim muskarcima koji ne spadaju u ovu skupinu, ne generaliziram muskarce.....Znam da ih ima jos na zemlji....negdje....

problem je što mu možda paše takvo njeno ponašanje. problem je što ti nisi voljna to prihvatiti. na kraju i flert je jedna jako lijepa zabava, ali flert je jako daleko od nečeg konkretnog. flert je čista dizalica ega, samopoštovanja. pa lijepo je saznanje da si još nekome privlačan osim onoj koja te je izabrala. a ti možeš 100-put napisati da vjeruješ mužu, ali nemaš povjerenja u njega. nije bitno ono što napišeš, bitno je ono što je u tebi

zed_alive
Sad mislim da si MM!! s ovim postom definitivno....:kava:

:rofl: ne, ali sam iz sindikata MM-ova... :rofl:

Burmanska mačka
Da, u pravu si, nisam u toj situaciji, ali bilo je varijacija na temu s razlikom što je moj dragi znao postaviti stvari na svoje mjesto, sam, bez mojih intervencija. U suprotnom, naša veza ne bi štimala, ali ne bi zbog toga krivila neke "namiguše" nego sebe ili njega.

Jesi li sigurna?

poduzetna
07.01.2008., 11:32
Jadna ti. A zakaj to trpiš? Kaj ti je suprug neki Brad Pitt pa ga opsjedaju horde žena?:ne zna:

:rofl: :rofl: :rofl: , okej, nemoj zahebavat, ne trpim ništa, mislim da se svi susrećemo s pokušajima zavođenja od strane suprotnog spola bili u vezi/braku ili ne, neki od njih su uporniji i izravniji, neki nisu :ne zna:
U svakom slučaju stabilnu vezu u kojem oba partnera znaju što žele tako nešto ne bi smjelo toliko ugroziti.

kisikana
07.01.2008., 11:32
Jesi li sigurna?

Vid' je što zakuhava :D

zed_alive
07.01.2008., 11:33
Nazalost, sve gore :( Svaki dan otkrivam kako je MM sve hladniji, ne osjecam nikakvu osjecajnost s njegove strane...Nasmije se prislino jednom dvaput dnevno i to je vrhunac....

zato što ti svojim trenutnim ponašanjem utječeš na vaš odnos...

kisikana
07.01.2008., 11:34

Tako je, rospija, na križ s njom! Umjesto da dopusti mužu da uživa sa "kolegicom" ona hoće zdrav odnos i normalan brak. Baš je govno :D

poduzetna
07.01.2008., 11:35
Jesi li sigurna?

Da, isto kao što sam i ja postavila na mjesto one koji su sa mnom nešto pokušavali.

zed_alive
07.01.2008., 11:36
Lunalu, hani....hani. Gle. Uf..totalno te kužim. I u pravu si. Teret si mu. Trenutno jesi. Trenutno je sav u ovoj priči. Ako se ti ne trgneš i ne pokažeš zube, s vama je gotovo, razumiješ? Jel shvaćaš?

tu si u pravu...

Odmakni se mentalno i emocionalno od te priče. Bit će dovoljno vremena da on to ispravi ako reagiraš pravilno. Ovo nije pravilno. On tebe sad stavlja na čekanje i radi po svome, a što ti dulje čekaš da se on odluči, to sve više odlazi u materinu.

...a ovo su već opasne igre

Pokaži mu da te gubi, i da s tobom nema zajebancije, da ćeš otići iste sekunde ako te nastavi lagat i glumiti gljivu. To je jedini način.

šok terapija? moglo bi upalit. dok god je iskreno a ne dio 'taktike'

Burmanska mačka
07.01.2008., 11:36
problem je što mu možda paše takvo njeno ponašanje. problem je što ti nisi voljna to prihvatiti. na kraju i flert je jedna jako lijepa zabava, ali flert je jako daleko od nečeg konkretnog. flert je čista dizalica ega, samopoštovanja. pa lijepo je saznanje da si još nekome privlačan osim onoj koja te je izabrala. a ti možeš 100-put napisati da vjeruješ mužu, ali nemaš povjerenja u njega. nije bitno ono što napišeš, bitno je ono što je u tebi

Gle, ja nemam ništa protiv flerta, ali kad flertaš radi to tak da nitko ne sazna, da ne zamaraš partnera s time jer nitko to ne voli. Svi mi volimo koketirati, ali volimo se i zavaravati da naši partneri to ne rade, odnosno ne volimo razmišljati o tome. Nije to stvar povjerenja. Nitko ne voli gledati da se netko nabacuje njegovom partneru, a još manje ako misli da mu je privlačan. U ovom slučaju suprug je pogriješio jer je pustio da sve to ode predaleko. Mogao je flertati, ali držati jezik za zubima i ne se doma kliberiti nad njezinim SMSovima i nabacivati ih ženi na nos. Pozitivno u ovoj priči je kaj mislim da taj njezin suprug nije tip koji bi varao, on se samo voli hvaliti. Mislim da kad bi je prevario ne bi izdržao da to ne kaže.

Aurora21
07.01.2008., 11:37

A njemu treba odati počast, on jadan nije ništa kriv... On je sve zakuhao, a ne ona i po meni je čisto normalno da je ljubomorna jer njegovo ponašanje nije normalno. Koji će ti ku... neka žensketina koja ti diže ego, vi muški mi bogami niste jasni...

zed_alive
07.01.2008., 11:40
Kako sereš, jebote, kak ti nije neugodno :D :D :D

pojasni ovo :mad:

poduzetna
07.01.2008., 11:41
Vid' je što zakuhava :D

Ma samo je ljubomorna jer je ona svom "naivku" morala otvoriti oči i pokazati zube :zubo:

Smart_bitch
pojasni ovo :mad:

Kae, ubola sam prstom u oko? :D :D Nemoj pizdit :D

Hani, ta tvoja rečenica je potpuno i savršeno nelogična, zato kažem da sereš :mig:

zed_alive
Zed, majke ti, zašto prvo ekčuli ne pročitaš stvarne redove, a tek naknadno one koji nisu napisani? :zubeki: Uštedili bi si dodatnog objašnjavanja...

ovi drugi ti kažu više, i manje lažu :mig:

kisikana
07.01.2008., 11:43
Ma samo je ljubomorna jer je ona svom "naivku" morala otvoriti oči i pokazati zube :zubo:

A tko je tvojem naivku otvarao okice? :p

Smart_bitch
07.01.2008., 11:44
Cure, cure, zaboga :rofl: Mir, svatko na svoju stranu ringa :D :D

poduzetna
07.01.2008., 11:45

Pa nitko, zato i je ljubomorna, čovjek sam prokužio :p

Burmanska mačka
07.01.2008., 11:46

He,he,he, ma kakvi. Nisam ljubomorna. Realna sam. A nisam niti tada bila ljubomorna jer kao što sam rekla, nije to bila neka konkurencija. Da nije bila bezobrazna prema meni, ja bi je pustila da pase oči do mile volje, pa i da se nabacuje. I dalje tvrdim da nema osobe koja ne uživa kad mu se ili joj se druga privlačna osoba nabacuje samo je pogrešno partneru to stavljati pod nos.

zed_alive
07.01.2008., 11:46
Tako je, rospija, na križ s njom! Umjesto da dopusti mužu da uživa sa "kolegicom" ona hoće zdrav odnos i normalan brak. Baš je govno :D

ma ne. ne stignem sve pisat. ne mislim da je lunalu ikakva rospija, ma ni blizu, engo htio skrenuti pozornost na to da su neke pojave rezultat sveopće klime koja je nastala radi problema, a ne same po sebi

KLCCLK
07.01.2008., 11:47
kad mene vidi sva se strese i zbuni :confused: .

Smart je jos na pocetku rekla da joj se ovo ne svidja, a meni je takodjer to najnezgodniji dio. uvijek postoji mogucnost da si je autorica teme i umislila, no ako je doista tako, onda to svakako upucuje da tu ima nesto vise od obicnog flerta.

sto se ostatka tice, po meni pretjeruju oboje. on si je malo previse dozvolio, a ona je malo previse posesivna. lako moguce da su to i uzajamne reakcije na te cinjenice.

osobno, ne bi mi se svidjelo da se partnerica bas tako ponasa i da dozivljavam takvu pricu, malo je to vise od obicnog flerta.
ali, iskreno, jednako mi se ne bi svidjelo da mi partnerica ima, nekoliko puta izrecen, stav "kaj ona njemu ima slat poruke izvan radnog odnosa". to je vec bolesna posesivnost, neovisno o tome sto ovdje, cini se, ipak ima i vise od toga. no, to ne negira postojece probleme s druge strane.

nemam nijednu kolegicu s kojom imam takve odnose i, ponavljam, mislim da je ovo ipak malo previse, ali isto tako imam prijateljice s kojima ponekad razmjenim par poruka i partnerica mi nema bas nikakvo pravo na tome prigovarat. kao ni ja njoj u suprotnom slucaju.

Burmanska mačka
07.01.2008., 11:48

Vidiš da je taj njezin svjestan svoje ubojite privlačnosti i stalno na oprezu. Svaki dan mora otkantati jednu obožavateljicu i to ispričati supruzi. Kao oružje nosi u lijevom džepu luk, a u desnom ćešnjak za one opasnije igračice.

Aurora21
07.01.2008., 11:48
He,he,he, ma kakvi. Nisam ljubomorna. Realna sam. A nisam niti tada bila ljubomorna jer kao što sam rekla, nije to bila neka konkurencija. Da nije bila bezobrazna prema meni, ja bi je pustila da pase oči do mile volje, pa i da se nabacuje. I dalje tvrdim da nema osobe koja ne uživa kad mu se ili joj se druga privlačna osoba nabacuje samo je pogrešno partneru to stavljati pod nos.

:top:

poduzetna
07.01.2008., 11:49

Pa draga moja, ja se potpuno slažem s tvojim mišljenjem :)

Burmanska mačka
07.01.2008., 11:49
Pa nitko, zato i je ljubomorna, čovjek sam prokužio :p

:rofl: :rofl: :rofl:

lunalu
07.01.2008., 11:52
ako nije gnjavaža, imam još jedno malo pitanjce :D
što se u biti promjenilo da je vaš razgovor sada drugačije završio? ono inače bi ste se posvađali i ostalo bi sve po starom, a da ste se dogovorili. Što se promjenio?

Iskreno- ne znam... Vjewrujem da mu je dosadilo moje "kokodanje" oko toga da se ta problemetaika rijesi i da su mu postali naporni skoro svakodnevni razgovori na istu temu....A mozda je i zaista sam shvatio da to sve skupa nema smisla ako mene izgubi....

Ako saznam javim:)

lunalu
07.01.2008., 11:57
"Ima li smisla s njom otvoreno razgovarat? Doduse vise sam pobornik razgovora s njenim muzem nego s njom jer ne zelim radit probleme dragom na poslu kad je napokon nasao posao koji obozava radit." - Ovo si ti napisala, zar ne?

Slušaj, ne znam zašto si prema meni tako neprijateljski nastrojena, stavila si temu da o njoj raspravljamo i iznosimo svoja mišljenja.
Ne moraš se žestit zato što se moje i tvoje (mišljenje jel) razlikuju :mig:

DRaga poduzetna, ja sam to napisala- tako je. Ali sam isto tako napisala kasnije da mi to ne dolazi u obzir kako sam i napisala...

I nisam neprijateljski nastrojena prema tebi...Zahvalila sam prije nekoliko postova na SVIM misljenjima, a posebice na onim grubljim i kritizirajuceg karaktera " jer su mi upravo ti postovi otvorili oci za buduce - ne daj Boze- situacije."

Samo ti i dalje iznosi svoje misljenje i stavove- vjeruj mi - svakom se veselim...

poduzetna
07.01.2008., 12:02
Vidiš da je taj njezin svjestan svoje ubojite privlačnosti i stalno na oprezu. Svaki dan mora otkantati jednu obožavateljicu i to ispričati supruzi. Kao oružje nosi u lijevom džepu luk, a u desnom ćešnjak za one opasnije igračice.

Evo, vidiš, opet ta tvoja ljubomora :rolleyes:

lunalu
07.01.2008., 12:03

Joj daj molim te.....U vezi je dvoje ljudi, zar ne???

Odavno smo iz spilja izasli, znas i zene danas rade i imaju pravo glasa i voze auta cak....:lol:

Ovi tvoji postovi su vec sasvim dovoljno, ako ne i previse rekli sami za sebe kakva si osoba i koliko postujes osobu s kojom si u vezi. HVALA BOGU jos ima osoba poput LoB :top: :s :s :s :s :s koje znaju cijenit zenu i prihvacat je kao 50% zasluga za sretan obiteljski, zajednicki zivot....

A ti Zed, sigurno si sam sebi dovoljan takav kakav jesi.....

poduzetna
07.01.2008., 12:16
DRaga poduzetna, ja sam to napisala- tako je. Ali sam isto tako napisala kasnije da mi to ne dolazi u obzir kako sam i napisala...

I nisam neprijateljski nastrojena prema tebi...Zahvalila sam prije nekoliko postova na SVIM misljenjima, a posebice na onim grubljim i kritizirajuceg karaktera " jer su mi upravo ti postovi otvorili oci za buduce - ne daj Boze- situacije."

Samo ti i dalje iznosi svoje misljenje i stavove- vjeruj mi - svakom se veselim...

Pa zapravo bi te moje mišljenje trebalo veseliti, jer sam među rijetkima koji misle da se ništa ozbiljnije nije odigralo. Opusti se i počni živjeti kao i prije svega toga.

zed_alive
07.01.2008., 12:49
Kae, ubola sam prstom u oko? :D :D Nemoj pizdit :D

Hani, ta tvoja rečenica je potpuno i savršeno nelogična, zato kažem da sereš :mig:

al ja 100% znam da se varaš ;) jer sve što sam napisao, napisao sam iz vlastitog uvjerenja...to je način na koji razmišljam

zed_alive
07.01.2008., 12:51
Iskreno- ne znam... Vjewrujem da mu je dosadilo moje "kokodanje" oko toga da se ta problemetaika rijesi i da su mu postali naporni skoro svakodnevni razgovori na istu temu....A mozda je i zaista sam shvatio da to sve skupa nema smisla ako mene izgubi....

Ako saznam javim:)

shvatio je da mu je pametnije progutati nego kompromitirati vaš odnos i prolaziti svaki dan kokodakanje; ali pazi, knedla u njegovom grlu će ostati, možda ti se ne čini tako ali on je taj koji je progutao na kraju;

Smart_bitch
07.01.2008., 12:54
al ja 100% znam da se varaš ;) jer sve što sam napisao, napisao sam iz vlastitog uvjerenja...to je način na koji razmišljam

A ja sto posto znam da i dalje sereš, i to pišem iz vlastitog uvjerenja :D :D :D

zed_alive
07.01.2008., 13:04
Joj daj molim te.....U vezi je dvoje ljudi, zar ne???

Odavno smo iz spilja izasli, znas i zene danas rade i imaju pravo glasa i voze auta cak....:lol:

Ovi tvoji postovi su vec sasvim dovoljno, ako ne i previse rekli sami za sebe kakva si osoba i koliko postujes osobu s kojom si u vezi. HVALA BOGU jos ima osoba poput LoB :top: :s :s :s :s :s koje znaju cijenit zenu i prihvacat je kao 50% zasluga za sretan obiteljski, zajednicki zivot....

A ti Zed, sigurno si sam sebi dovoljan takav kakav jesi.....

ne shvaćaš ti ništa
napadaš me zato što si shvatila da ja napadam tebe. a ne shvaćaš da je ovo polemika, verbalni sukob mišljenja u kojem emocije treba odijeliti; ovdje na forumu diskutiraš u najboljem interesu kako bi nadrasla svoju situaciju, napravila najbolje u njoj

kad to shvatiš, shvatit ćeš da je čak i onaj koji je u diskusiji na suprotnoj strani od tebe, privatno zapravo na tvojoj strani

meni je ova diskusija jako zanimljiva jer svi smo mi (makar potencijalno) u nekoj od usporedivih pozicija. tako si i ja mogu zamisliti kolegicu koja mi se počinje nametati

više manje svi smo se složili da kolegica nije čista. ostaje dvojbeno koliko je tvoj muž u glavi čist. na tebi je da se odlučiš koliko mu vjeruješ. s moje pozicije, u ovom trenutku ne vidim ništa što bi sugeriralo da nije. sva sumnjivost je na njenoj strani

meni je interesantno da je hrpa žena reagirala na topicu paranoično. a ja mislim da je tebi dobar smiren, reaksiran pristup. neki put manje je više. i ne želiš unositi šokove u vezu, jer ćeš uništiti atmosferu koju imaš s mužem. čemu?

veliš, dogovorila si se s njim. ok, smiri loptu, pokaži mu da je vaš brak baza, mjesto na kojem se osjeća dobro. pokaži mu da je tebe prvenstvenmo birao kao osobu, ne kao tijelo. jer tijelo stari, ali osoba ostaje, i ako nešto veže čovjeka, ako veza išta valja, ako ljudi išta valjaju, osoba je ta koja će ih vezati. a tu nema mjesta za iskrice. iskrenost će učiniti više. najteže je reći 'jako se bojim jer mi je jako stalo do tebe, ti si najvrijednije što imam'. no takva rečenica ima i najveću moć

zed_alive
07.01.2008., 13:05
A ja sto posto znam da i dalje sereš, i to pišem iz vlastitog uvjerenja :D :D :D

ok...a u šta ja to vjerujem?

Burmanska mačka
07.01.2008., 13:33
Evo, vidiš, opet ta tvoja ljubomora :rolleyes:

Draga, šala, šala. Nemoj sve shvaćati osobno :mig:

Smart_bitch
07.01.2008., 13:40

Ma jebe mi se u kaj vjeruješ. Ali rečenica, filozofija ti je totalno u kurcu. Ono, ja imam tajni nekih koje su tajne zato jer inače bi unosile bespotreban nemir u vezu. Ako bi unosile nemir - taj nemir nije bespotreban. Te tajne nisu tajne zato jer neće izazvati probleme, to si i sam rekao, dakle probleme će izazvati. A ako će izazvati probleme - te tajne nisu benigne.

Ili nisu benigne, kako ih ti predstavljaš ili ti imaš problem u odnosu, stari moj. Idr vej, ti nešto ne govoriš jer se bojiš posljedica. A posljedice neće nastati zato što eh, eto, ničeg nema, pa ti skrivam nešto jer je potpuno bezveze. Yeah, right. :kava:

Burmanska mačka
07.01.2008., 13:49
Ma jebe mi se u kaj vjeruješ. Ali rečenica, filozofija ti je totalno u kurcu. Ono, ja imam tajni nekih koje su tajne zato jer inače bi unosile bespotreban nemir u vezu. Ako bi unosile nemir - taj nemir nije bespotreban. Te tajne nisu tajne zato jer neće izazvati probleme, to si i sam rekao, dakle probleme će izazvati. A ako će izazvati probleme - te tajne nisu benigne.

Ili nisu benigne, kako ih ti predstavljaš ili ti imaš problem u odnosu, stari moj. Idr vej, ti nešto ne govoriš jer se bojiš posljedica. A posljedice neće nastati zato što eh, eto, ničeg nema, pa ti skrivam nešto jer je potpuno bezveze. Yeah, right. :kava:

Identično radi 99% muškaraca. Ako znaju da bi ženi nešto smetalo, oni će to svejedno napraviti, samo što će prešutjeti. E sad, jedan dio će prešutjeti zato što je to nešto, po njihovu mišljenju sasvim benigno, i ne žele bezveze uzrujavati partnericu (jer ona bi to krivo shvatila), a drugi do će prešutjeti zato kaj nekaj skriva i da bi izbjegao moguće posljedice po sebe.

Dr.Vito Dugonoga
07.01.2008., 14:07

Dobro si im sve rekao, ali...
Nije ni njima lako!
Zene su a htjele bi biti muskarci.
Pa pristanu virovat svoim osjecajima i zele znat istinu a istina je najruznije zensko i kad je cuju onda im se gadi kao i njezin iznositelj!I tako dokazu ono sto opovrgavaju!
Takve zbunjene u musku traze ono sto bi same trebale imati i onda ljubav i osjecaje daruju ili poklone muljatorima!
A sve cvrsto osudjuju ko zaostalost i zlo!
Najtragikomicnije u svemu tome sto im je ta "sloboda" poklonjena a i nametnuta...
Tako se bore za ono od cega bi tribale bizati...
Jebi ga, valjda ce neke dolazece zene skuzit trik i foru u njoj...I znat cinit takve ko ti- nepopustljive i sigurne u sebe i svoju muskost!
zenama treba muskost kod muskarca a ne kod njih!
Triba za to vrimena i jos vise kaosa!

Burmanska mačka
07.01.2008., 14:11
Nije ni njima lako!
zene su a htjele bi biti muskarci.
Pa pristanu virovat svoim osjecajima i zele znat istinu a istina je najruznije zensko i kad je cuju onda im se gadi kao i njezin iznositelj!I tako dokazu ono sto opovrgavaju!
Takve zbunjene u musku traze ono sto bi same trebale imati i onda ljubav i osjecaje daruju ili poklone muljatorima!
Naj tragikomicnije u svemu tome sto im je ta "sloboda" poklonjena a i nametnuta...
Jebi ga, valjda ce neke dolazece zene skuzit trik i foru u njoj...I znat init takve ko ti- nepopustljive i sigurne u sebe i svoju muskost!
triba za to vrimena i jos vise kaosa!

Što? Jel možeš u dvije -tri suvisle rečenice sažeti što u stvari želiš reći?

zed_alive
07.01.2008., 14:18

zamisli sljedeću situaciju. recimo da dobiješ 'nemoralnu' ponudu :mig: pretpostavimo da nisi 'kriva' za nju, došla je iz vedra neba. a doma imaš partnera koji uopće nije cool oko takvih stvari. i znaš da ćeš mu priuštiti prilično žifciranja ako mu kažeš, a vezi (time i sebi) priličan stres. da li bi rekla partneru što ti se dogodilo, ili ne?

zed_alive
07.01.2008., 14:20
Nije ni njima lako!
Zene su a htjele bi biti muskarci.
Najtragikomicnije u svemu tome sto im je ta "sloboda" poklonjena a i nametnuta...
Jebi ga, valjda ce neke dolazece zene skuzit trik i foru u njoj...I znat cinit takve ko ti- nepopustljive i sigurne u sebe i svoju muskost!
Triba za to vrimena i jos vise kaosa!

svaka čast, znaš dobro o čemu pričaš... :top:

Dr.Vito Dugonoga
07.01.2008., 14:20
Što? Jel možeš u dvije -tri suvisle rečenice sažeti što u stvari želiš reći?

Jesam li tebi ista reko?!

Vidis li ti njih, moj Zed...

Dokle vako...

Kucke su opet najbolje, jebu se i ne prave suvisle...

RADIOAKTIVNI
07.01.2008., 14:23
doma imaš partnera koji uopće nije cool.......

po ovome vidim da je netko pun samopouzdanja....... :(

kad rješiš taj problem bit če ti lakše u životu :)

lunalu
07.01.2008., 14:25
zamisli sljedeću situaciju. recimo da dobiješ 'nemoralnu' ponudu :mig: pretpostavimo da nisi 'kriva' za nju, došla je iz vedra neba. a doma imaš partnera koji uopće nije cool oko takvih stvari. i znaš da ćeš mu priuštiti prilično žifciranja ako mu kažeš, a vezi (time i sebi) priličan stres. da li bi rekla partneru što ti se dogodilo, ili ne?

Da, jer osobe koje su u braku jedno drugom govore sve. I jedno drugom su najbolji prijatelji i imaju povjerenja jedno u drugo. I ne vazu sto "smiju" a sto ne smiju rec. To je brak!!! I ne ljute se kad im partner kaze da nesto nije u redu, nego traze rjesenje da to isprave i ne ponavljaju greske.

Priznaju kad su u krivu, ne nabijaju na nos kad su u pravu, znaju za kompromise, znaju za razgovor i znaju za postivanje. Zasto?? Zato jer se vole iznad svega i zato su se obecali jedno drugom do kraja zivota.....Eto, zato!!!

zed_alive
da, vito moj...istina je kurva, kad je netko kaže najgora je šuga. istina je ono s čim se nitko neće suočit ili je neće izreći. ispadaju ko neke tajne Bratstva, a svima bi bilo lakše da se stvari shvate i prihvate kakve jesu, bez umanjivanja i bez preuveličavanja

Dr.Vito Dugonoga
svaka čast, znaš dobro o čemu pričaš... :top:

Aj ti to sad suvislo sazmi burmanskoj napasti...
Umisto da grebe i prede ona zastupa tebe:p

Smart_bitch
da li bi rekla partneru što ti se dogodilo, ili ne?

Zašto ne? Pogotovo zato jer bi mi to bilo smiješno :D :D

Osim toga, gle, malo si već zabrazdio u priču, jer ja ne bih ni bila s nekim kome tako nešto ne mogu prepričati kao anegdotu...a ti očito bi :mig:

zed_alive
07.01.2008., 14:32
Da, jer osobe koje su u braku jedno drugom govore sve. I jedno drugom su najbolji prijatelji i imaju povjerenja jedno u drugo. I ne vazu sto "smiju" a sto ne smiju rec. To je brak!!! I ne ljute se kad im partner kaze da nesto nije u redu, nego traze rjesenje da to isprave i ne ponavljaju greske.

Priznaju kad su u krivu, ne nabijaju na nos kad su u pravu, znaju za kompromise, znaju za razgovor i znaju za postivanje. Zasto?? Zato jer se vole iznad svega i zato su se obecali jedno drugom do kraja zivota.....Eto, zato!!!

probao draga moja lunalu, i nije se pokazalo uspješnim...shvatio sam da mi partnerica jednostavno ne zna hendlati čistu istinu...točnije, dio hendla dobro, dio hendla loše. ja sam ti najsretniji kad mogu reći čistu istinu

iskreno, šta bi rekla kad bi ti muž rekao 'jebiga, muško sam. lagao bi da kažem da mi se ne digne kita na kakvu zgodnu ženu, da ne poželim drugu. to mi je u krvi, tako nas je ustrojila genetika. i paše mom egu kad vidim da je zgodna žena zainteresirana za mene. diže mi raspoloženje, ljubav prema životu. ali ja sam tvoj, tebe sam birao, tebe volim i poštujem, i vjeran sam ti'

Burmanska mačka
07.01.2008., 14:34
Jesam li tebi ista reko?!

Vidis li ti njih, moj Zed...

Dokle vako...

Kucke su opet najbolje, jebu se i ne prave suvisle...

Ne zavaravaj se da si na razini Zeda. S njim se može suvislo raspravljati, a forum i jest tu da bi se raspravljalo. S druge strane tvoji su postovi sasvim besmisleni. Nisi niti trebao ništa reći meni. Ako pišeš ovdje, svatko ti ima pravo odgovoriti. Ako želiš nešto reći samo Zedu i nećeš da se drugi referiraju na to, pošalji mu PM.

Dr.Vito Dugonoga
07.01.2008., 14:37

Osim toga, gle, malo si već zabrazdio u priču, jer ja ne bih ni bila s nekim kome tako nešto ne mogu prepričati kao anegdotu...a ti očito bi :mig:

Mogu ja ...
To je u redu od tebe!
I ja bi se s tobom zezeo!
Al kad sam god reko nekoj zenskoj za drugu to ju je izjedalo, jer one to vise osjete nego li razume!!!
I odmah grizu jer ih to grize!
I ne viruju drugim zenama jer znadu kakve su zene!
I sto je zena veca faca ko zena manje podnosi druge!
dok ja,npr. mogu i upznat tog nabacivaca i cak s njim igrati nogomet zene uvik nabaivacici traze mane i zele je udaljiti!!!

Valja li sta... ovo moje...

Burmanska mačka
07.01.2008., 14:37
probao draga moja lunalu, i nije se pokazalo uspješnim...shvatio sam da mi partnerica jednostavno ne zna hendlati čistu istinu...točnije, dio hendla dobro, dio hendla loše. ja sam ti najsretniji kad mogu reći čistu istinu

iskreno, šta bi rekla kad bi ti muž rekao 'jebiga, muško sam. lagao bi da kažem da mi se ne digne kita na kakvu zgodnu ženu, da ne poželim drugu. to mi je u krvi, tako nas je ustrojila genetika. i paše mom egu kad vidim da je zgodna žena zainteresirana za mene. diže mi raspoloženje, ljubav prema životu. ali ja sam tvoj, tebe sam birao, tebe volim i poštujem, i vjeran sam ti'

Isto to vrijedi i za žene. Ili misliš da smo mi cijepljene od ega i taštine? Misliš da žene ne požele nekog drugog tipa, da tvoja žena niti ne pomisli na seks s drugim? Budi uvjeren da nije ništa drugačija od tebe, samo kaj je lukavija pa joj ne pada na pamet da takve stvari djeli s tobom.

zed_alive
07.01.2008., 14:40

e vidiš, i ja sam rekao neke stvari koje sam požalio. nisam bio pametniji nakon toga, niti je veza bila bolja, niti je moja bolja polovica išta više cijenila to što sam joj rekao. samo sam napravio šok i više scena. otada sam pametniji :mig:

što bi ti na mom mjestu? kad vidiš da će istina izazvati samo svađu, a ti ni kriva ni dužna? napominjem da nije bila identična situacija. poveznica je: kažeš istinu, nisi ništa kriva (ili je 'krivica' minorna), a na kraju ti se obije u glavu, a ti se pitaš zašto i čemu?

lunalu
07.01.2008., 14:41

Ovo je najbitnije od svega....Gleda i pornice pa mu ne visim nad glavom jer " mislim da me vara"...Dapace, pridruzim mu se....

Smart_bitch
07.01.2008., 14:43
e vidiš, i ja sam rekao neke stvari koje sam požalio. nisam bio pametniji nakon toga, niti je veza bila bolja, niti je moja bolja polovica išta više cijenila to što sam joj rekao. samo sam napravio šok i više scena. otada sam pametniji :mig:

što bi ti na mom mjestu?

Razmislila koliko mi se isplati biti u takvoj vezi.

Locutus of Borg
07.01.2008., 14:43
Isto to vrijedi i za žene. Ili misliš da smo mi cijepljene od ega i taštine? Misliš da žene ne požele nekog drugog tipa, da tvoja žena niti ne pomisli na seks s drugim? Budi uvjeren da nije ništa drugačija od tebe, samo kaj je lukavija pa joj ne pada na pamet da takve stvari djeli s tobom.

o ovome zed i priča :mig:

zed_alive
07.01.2008., 14:45

naravno da ne, mislim da su muškarci i žene vrlo slični. možda su jedino žene u nešto većem postotku 'zaključane' po pitanju privlačnosti ako su zaljubljene i zadovolj(e)ne. ne uvijek, ne svaka. muškarci su pak rjeđe zaključani, no to je kao neka tabu tema. nije dovoljno što sam vjeran, već bi trebao i kitu spriječit da se digne na pogled na drugu ženu? ne smiješ gledat!! pomislio si na grijeh? u ispovjedaonicu! na kukuruz!

ok, idemo u apostole

ronnie7
07.01.2008., 14:46
hendla?!:rolleyes:

zed_alive
07.01.2008., 14:47
Ovo je najbitnije od svega....Gleda i pornice pa mu ne visim nad glavom jer " mislim da me vara"...Dapace, pridruzim mu se....

bravo! :top:

vi ste si muž i žena. vi ste na istoj strani :mig: nitko vas nije prisilio na brak, ušli ste u njega jer ste to željeli :)

zed_alive
07.01.2008., 14:49
..

Locutus of Borg
07.01.2008., 14:50
@ronnie7

handle (eng.) = manipulirati, obraditi, baratati i sl. (hrv.)

Burmanska mačka
o ovome zed i priča :mig:

Ja se i slažem s tim. Ne pada mi na pamet da svom dragom idem pričati kako mi je zgodan kolega s postdiplomskog i kak vidim da se ja njemu sviđam i super mi je s njim koketirati. Zašto bih mu to išla govoriti? Ne radim ništ loše. Nemam nikakvih nečasnih namjera. Ne želim ništa od tog tipa, samo mi je zabavno i drago osjetiti da sam i drugima privlačna. Taština, ali ja to ne krijem. Tašta sam, pa kaj, većina je takva. Isto tak sam uvjerena da su i njemu druge žene i zgode i privlačne i da sigurno koji put razmišlja o njima. Ali tko može ljudima zabraniti fantazije? Samo, zaboga, treba šutjeti o tome.

Smart_bitch
..

Brzo editiraš, ali nedovoljno brzo. :mig:

Mislim da si i sam skužio gdje si se zajebo.

zed_alive
07.01.2008., 14:52
Razmislila koliko mi se isplati biti u takvoj vezi.

sori, krivo te shvatih...izbrisao prvi odgovor

ja sam učinio svoj izbor. otvoren sam gdje god to mogu biti, šutim gdjegod znam da moram, a kad se zajebem, popijem porciju i idem dalje :mig: ako prihvatim činjenicu da nisam savršen, moram i onu drugu da nije niti ona, zar ne? :mig:

Locutus of Borg
07.01.2008., 14:53
Ja se i slažem s tim. Ne pada mi na pamet da svom dragom idem pričati kako mi je zgodan kolega s postdiplomskog i kak vidim da se ja njemu sviđam i super mi je s njim koketirati. Zašto bih mu to išla govoriti? Ne radim ništ loše. Nemam nikakvih nečasnih namjera. Ne želim ništa od tog tipa, samo mi je zabavno i drago osjetiti da sam i drugima privlačna. Taština, ali ja to ne krijem. Tašta sam, pa kaj, većina je takva. Isto tak sam uvjerena da su i njemu druge žene i zgode i privlačne i da sigurno koji put razmišlja o njima. Ali tko može ljudima zabraniti fantazije? Samo, zaboga, treba šutjeti o tome.
:top:

šutnja je zlato :lol:

zed_alive
07.01.2008., 14:55
Brzo editiraš, ali nedovoljno brzo. :mig:

Mislim da si i sam skužio gdje si se zajebo.

jesam...al nije mi krivo što si vidla, jer i ono napisano stoji...svi mi živim donekle u iluzijama. možda je bolje tako, al onda tu i tamo dođe trenutak kad nam je bolje razbiti iluziju i prihvatiti istinu, nego mijenjati ono što imamo za nešto drugo što je ista stvar, samo da zadržimo iluziju...

zed_alive
07.01.2008., 14:56

upravo tako, potpisujem. tašta si (kao i ja), što je mana, ali si isto tako i iskrena i otvorena prema sebi, što je vrlina. 1:1 :mig:

Smart_bitch
07.01.2008., 14:58
jesam...al nije mi krivo što si vidla, jer i ono napisano stoji...

Stoji, naravno, samo što nismo o tome pričali :mig:

Iskreno, ja si ne mogu (više :mig: ) zamisliti da sam u vezi u kojoj moram paziti šta ću reći jer moj dragi može popiziditi na to, pa eto, radije ću prešutiti. Neću više. Taj period mi je završio krajem jedne srednjoškolske veze.

Jedino zašto ću nešto prešutjeti jer zato što nešto namjerno skrivam. A namjerno bih skrivala ukoliko nije benigno, ukoliko imam neke šeme koje su zaista nepoćudne po vezu.

Dr.Vito Dugonoga
07.01.2008., 14:59
[QUOTE=Burmanska mačka;12037887]Ne zavaravaj se da si na razini Zeda. S njim se može suvislo raspravljati, a forum i jest tu da bi se raspravljalo.

Pusti mi moje zablude, bona...
Bilo bi mi drago kad bi i ti bila na njegovoj razini pa bi onda razumila moje nesuvislosti

S druge strane tvoji su postovi sasvim besmisleni.

Neka su. Nek nisu ko tvoji, uvredljivi...

Nisi niti trebao ništa reći meni. Ako pišeš ovdje, svatko ti ima pravo odgovoriti. Ako želiš nešto reći samo Zedu i nećeš da se drugi referiraju na to, pošalji mu PM.

Jako ti "referiranje" :lol:
Ubila si me u pojam:p

Burmanska mačka
07.01.2008., 15:02
upravo tako, potpisujem. tašta si (kao i ja), što je mana, ali si isto tako i iskrena i otvorena prema sebi, što je vrlina. 1:1 :mig:

Vidiš, ja mislim da je lunalunin suprug u stvari još taštiji od tebe i mene. On je vjerojatno toliko tašt da ne može odoljeti da se vlastitoj ženi ne pohvali kako se zgodna kolegica pali na njega. I sad se zato zasluženo kuha u kaši koju si je sam skuhao.

Locutus of Borg
07.01.2008., 15:06
...Iskreno, ja si ne mogu (više :mig: ) zamisliti da sam u vezi u kojoj moram paziti šta ću reći jer moj dragi može popiziditi na to, pa eto, radije ću prešutiti. Neću više. Taj period mi je završio krajem jedne srednjoškolske veze.

Jedino zašto ću nešto prešutjeti jer zato što nešto namjerno skrivam. A namjerno bih skrivala ukoliko nije benigno, ukoliko imam neke šeme koje su zaista nepoćudne po vezu.

Slažem se s tobom, međutim nisu svi imali toliko sreće, znanja, mudrosti i što ti ja znam da sada imaju takvu vezu/brak. A uostalom vjerujem da ima ljudi koji ni ne bi željeli takvu vezu/brak (di se sve govori) zar ne? Pa pogledaj samo koliko imaš samo prijatelja i prema svakom od njih imaš nekakav drugačiji individualni pristup, zar ne? nekima možeš reći sve, a neki se naljute na pizdarije….

zed_alive
07.01.2008., 15:06
Stoji, naravno, samo što nismo o tome pričali :mig:

Iskreno, ja si ne mogu (više :mig: ) zamisliti da sam u vezi u kojoj moram paziti šta ću reći jer moj dragi može popiziditi na to, pa eto, radije ću prešutiti. Neću više. Taj period mi je završio krajem jedne srednjoškolske veze.

u životu igraš onim kartama koje su ti dodijeljene :mig:

nisam takav da mogu birat svaku koju poželim, niti mi je srce (bilo) takvo da odmah nakon prekida mogu uskočit dalje. moja žena je najbolje što sam upoznao na tom putu. biće je istinske dobrote i nesebičnosti. rekao sam joj puno puta: privukla si me izgledom (premda nije nikakva klasična ljepotica, ali meni je bila zgodna; jedino to je bitno zar ne?). ali ne zadržavaš me njime. stoga nemoj brinuti. ti si ona s kojom želim provesti ostatak života

a za ostatak sreće, dovoljno se sjetiti savjeta pokojnog babe atifa... :mig: :mig:

Burmanska mačka
07.01.2008., 15:07
[

Jako ti "referiranje" :lol:
Ubila si me u pojam:p

:mama: :mama: :mama: :bicedobro:

zed_alive
07.01.2008., 15:07
Vidiš, ja mislim da je lunalunin suprug u stvari još taštiji od tebe i mene. On je vjerojatno toliko tašt da ne može odoljeti da se vlastitoj ženi ne pohvali kako se zgodna kolegica pali na njega. I sad se zato zasluženo kuha u kaši koju si je sam skuhao.

wuahahahah...
pusti, optužen sam da sam lunaluin suprug...dokaz teoriji da su svi muški isti.. :D

Smart_bitch
07.01.2008., 15:09
nisam takav da mogu birat svaku koju poželim, niti mi je srce (bilo) takvo da odmah nakon prekida mogu uskočit dalje.

A jebiga onda :D :D

Greate White
07.01.2008., 15:10
Lunalu ima problema jer je naletila na beskrupuloznu osobu koja bi zbog zadovoljavanja svoga ega bila u stanju rasturiti kako svoj tako i tudji brak,vezu...
Veze ova storija nema sa obicnom kolegijalnoscu ili cak benignim flertom kojeg svatko od nas ima.Takodjer ovi muski forumasi su zabludjeli u pokusaju odvlacenja ovog topica na musko zenske odnose,poglede na zivot pa sve do geneticki uvjetovanog ponasanja muskarca kao lovca u svakom pogledu.
Pogresno,jer kao sto postoje beskrupulozni muskarci(dakako u daleko vecem broju) tako postoje i njihovi zenski pandani.
Jedna od glavnih karakteristika takvih ljudi je da uglavnom uspjevaju u svom naumu upravo iz razloga jer su spremni gaziti preko leseva da bi ga ostvarili.
Zbog toga smatram da ovo jos nije gotova prica.Zavrsetak ces draga Lunalu pronaci onoga casa kada tvoj muz nadje drugi posao ili gospodja nadje drugu metu.

zed_alive
07.01.2008., 15:11
A jebiga onda :D :D

jebije; its not ok...ok? :D

Dr.Vito Dugonoga
07.01.2008., 15:14
:mama: :mama: :mama: :bicedobro:

Ako ti je to potrebno i godi tvojoj tastini, neka ti bude:(

Burmanska mačka
07.01.2008., 15:18
Ako ti je to potrebno i godi tvojoj tastini, neka ti bude:(

Dobar.:top: :Pivo:

Dr.Vito Dugonoga
07.01.2008., 15:25
Dobar.:top: :Pivo:

Jos jedna intelektualna sponzorusa:(

draze mi je kad me zavode nego kad me osvajaju:p

talia
07.01.2008., 15:27

A sto bi ti rekao da tebi zena to kaze?
Varas se ako mislis da i zene ne osjecaju to isto...

Ali postoje granice dokle se ide s drugim ljudima.
Svakome se moze dogoditi trenutak slabosti, zato je bolje ne stavljati se u situacije da provodis previse vremena s tom drugom osobom koja ti je zgodna.
Posto ti se vec dize na nju.

Burmanska mačka
07.01.2008., 15:34
Jos jedna intelektualna sponzorusa:(

draze mi je kad me zavode nego kad me osvajaju:p

Intelektualna sponzoruša :cerek: Sjajno.

zed_alive
07.01.2008., 15:36
A sto bi ti rekao da tebi zena to kaze?
Varas se ako mislis da i zene ne osjecaju to isto...

Ali postoje granice dokle se ide s drugim zenama.

pa to i pričam ;) samo glupo mi je govorit o ženskom rodu kad muške ipak poznam ono kaj se veli, u dušu...

a inače, radije da mi niš ne govori; nema poante. nek mi bude vjerna, i ja hepi ;)

Burmanska mačka
07.01.2008., 15:41
pa to i pričam ;) samo glupo mi je govorit o ženskom rodu kad muške ipak poznam ono kaj se veli, u dušu...

a inače, radije da mi niš ne govori; nema poante. nek mi bude vjerna, i ja hepi ;)

Potpisujem.

ronnie7
07.01.2008., 17:00
@ronnie7

handle (eng.) = manipulirati, obraditi, baratati i sl. (hrv.)znan sta znaci ali nije mu to potrebno.

talia
07.01.2008., 18:44

OK, nista mi ne govori.
Ali nemoj ni ic predaleko s nekim, pogotovo ako znas da ta osoba zeli ic do kraja. Igras se s vatrom.
Dakle, ozenjen si, a ima neka zgodna zenska na koju ti ze dize, svidjas se i ti njoj. Po njenom ponasanju znas da bi ona isla do kraja, da bi prevarila svog muza s tobom.
I sad ces ti provoditi vrijeme s tom zenskom, zivkat je telefonom, povjeravat se jedno drugom, nalazit se sami i stavljat se u situacije di ste vas dvoje nasamo i nesto se moze dodgodit. I znas da ona zeli nesto vise. Sta treba cekat da te ona zaskoci, pa onda stat na balun?

Druga je stvar da popricas i nasalis se s nekim tko ti se svidja.

A sad zamisli da tvoja zena stvori takav preintimni odnos s tipom koji otvoreno pokazuje da zeli ic do kraja s njom, zeli spavat s njom...zar nece taj tip mislit da i ona zeli isto i prvom prilikom pokusat nesto?

gven_s
07.01.2008., 19:14

Neke stvari ne treba izgovoriti:nono:

Ako osoba s kojom živiš promjeni odnos prema tebi na način da te zanemaruje i sve manje vremana želi provoditi s tobom i sve u vezi s tobom ju živcira...Zar ne misliš da bi se zapitatao što se događa?:confused:

zed_alive
08.01.2008., 10:12
OK, nista mi ne govori.
Ali nemoj ni ic predaleko s nekim, pogotovo ako znas da ta osoba zeli ic do kraja. Igras se s vatrom.
Dakle, ozenjen si, a ima neka zgodna zenska na koju ti se dize, svidjas se i ti njoj. Po njenom ponasanju znas da bi ona isla do kraja, da bi prevarila svog muza s tobom.
I sad ces ti provoditi vrijeme s tom zenskom, zivkat je telefonom, povjeravat se jedno drugom, nalazit se sami i stavljat se u situacije di ste vas dvoje nasamo i nesto se moze dodgodit. I znas da ona zeli nesto vise. Sta treba cekat da te ona zaskoci, pa onda stat na balun?

A sad zamisli da tvoja zena stvori takav preintimni odnos s tipom koji otvoreno pokazuje da zeli ic do kraja s njom, zeli spavat s njom...zar nece taj tip mislit da i ona zeli isto i prvom prilikom pokusat nesto?

imam toliko toga u glavi da mi se iskreno u ovom odgovoru teško fokusirat...pa ću probati više toga reći

već sam rekao da mi nije u redu zivkati se s kolegama van radnog vremena. zašto? zato što imate priliku ispričati se za vrijeme posla, može i kratka kavica nakon posla ako se baš ne stigne, no obično se stigne na pauzi. čemu onda zivkanje doma? nije pristojno niti pošteno prema svom partneru

ako se radi o pak prijatelji(ca)ma van posla, to je drugo, normalno da se čovjek čuje telefonski, ili nađe na kavi

ja bi u svojoj vezi (tj braku) volio takvo povjerenje da mogu prijateljevat s bilo kim a da se vjeruje u mene. nemam to i lagao bih da mi nedostaje. smatram da bi svatko na ovom svijetu trebao imati takvo povjerenje od partnera. sve dok god ga ne zloupotrijebi.

doživio sam i stav 'stare prijateljice su u redu (makar nikad nije u redu, u praksi), ali nemaš što nalaziti nove prijateljice jer to znači da ti nešto kod mene nedostaje'. pa zar to znači da prijateljski život počinje umirati s vezom? jesmo li još uvijek u srednjem vijeku?

smatram da je vjernost stvar odluke, a da je za prijevaru potrebno dvoje. nema prijevare dok god je čovjek u glavi čvrst. doduše, smatram i da prijevara nije najgora stvar koju u krajnjem slučaju možeš doživjeti od partnera. najgore stvari su prijezir i odbacivanje, gubitak poštovanja, i oni doista označuju kraj jedne veze.

a budućnost nema nikakve garancije. dobro je netko rekao. ljudi u crkvi obećaju jedno drugom ljubav do groba, a doživotna ljubav ne može se obećati

onda...kako situacija stoji s flertom? isto kao i sa npr. alkoholom. tko ne zna stati s čašicom, bolje da je da se kloni alkohola jer nije za njega. isto je s flertom. nije za svakoga.

a kako stoji stvar s povjerenjem? pretpostavka je da biramo za partnera osobi kojoj vjerujemo. nije li onda dvolično vezom, brakom, deklarirati svoje povjerenje, i istovremeno odricati to povjerenje u konkretnoj situaciji?

možda bi bilo dobro kad bi ljudi o tom povjerenju razmislili na početku, i kad se ne bi vezivali sa ljude u koje nemaju povjerenja. ako nemaš povjerenja valjda postoji i razlog za to. pa ne želiš sebi valjda loše? :rolleyes:

zed_alive
08.01.2008., 10:16
Neke stvari ne treba izgovoriti:nono:

Ako osoba s kojom živiš promjeni odnos prema tebi na način da te zanemaruje i sve manje vremana želi provoditi s tobom i sve u vezi s tobom ju živcira...Zar ne misliš da bi se zapitatao što se događa?:confused:

onda očigledno postoji problem u tom odnosu, neovisno što se događa van tog odnosa. stoga se treba fokusirati na stvarne probleme a ne na vanjske okolnosti. no anjbolji rad nije svađa o problemima, već konkretna demonstracija ljubavi. nedostaje komunikacije? pa pričaj s tom osobom, iniciraj razgovore. i nemoj da razgovori budu samo istresanje tvog smeća. neka budu ugodni, neka budu interesantni tvom partneru. učini nešto lijepo za voljenu osobu, pokaži joj da ti je stalo do nje. uvijek počni od sebe, jer to je realno dio na koji najviše možeš utjecati

gven_s
08.01.2008., 11:03
Zed ja se zapravo slažem s tim što ti pišeš i s načinom na koji razmišljaš,ali u svemu postoji jedan mali problam,a to je da je brak ili veza zajednica dvoje LJUDI.
A ljudi su samo ljudi,griješe,imaju boljih i lošijih dana,umaraju se,zasičuju,imaju vrline i mane,strahove,ljubomore,razmišljaju racionalno,ali i neracionalno,reagiraju očekivano,ali ponekad i iznenade.Mogu se ponašati dostojanstveno,ali i nekorektno.

Nemoguće je naći nekog idealnog.
Ja u principu vjerujem ljudima,ali ima dana kad ne vjerujem ni sama sebi,a kamo li nekom drugom:ne zna:
Osim toga svaka veza ima uspona i padova,pitanje je samo kako će se osobe u toj vezi nositi s njima.
Neki će na prevaru odmahnuti rukom i reči "Pa to je samo sex!",drugi to nikada neće moći oprostiti.Različitim ljudima su ražličite stvari nedopustive.

U svakom slučaju ja nisam za stav baš me briga što on/ona radi,jer meni to izgleda kao da ti je zapravo sasvim svejedno.Ja sam više za stav "Ajmo se izboriti da nam bude bolje".Zajedno!
Naravno to ne znači da ću nekome visiti za vratom 24/7,ali zanimat će me gdje izlazi i s kim se druži i kad nismo zajedno.
Pa zar je to grijeh ili kontrola? Meni se to čini kao nešto ljudski!

zed_alive
08.01.2008., 11:09
stavr je da to nije 'izborit ću se za zajedništvo' već 'izborit ću se za svoj koncept'

i onda se izboriš pa tako malo po malo, mic po mic, imaš ga sve više u šaci

i onda kad muž shvati da ne može s tobom na otvorenoj razini, počne ti prešućivati. po potrebi i lagati. tako je učinkovitije, a divna li čuda, prolazi. postaje učastala 'gužva na poslu', svako malo su 'poslovni sastanci', ne voli kad ga se 'ometa pozivima na poslu'. a možda je čovjeku zlo od količine kava koje je popio na poslu :rolleyes:

pametni ljudi poštuju, uvažavaju, daju slobodu

love is like a bird:
first you capture it
then you set it free
if it comes back to you
it is meant to be

zed_alive
08.01.2008., 11:16
Ja u principu vjerujem ljudima,ali ima dana kad ne vjerujem ni sama sebi,a kamo li nekom drugom:ne zna:

ova rečenica traži posebni osvrt

postoji razlika između imati povjerenje i poklanjati povjerenje. naime, čak i u trenucima kad ne osjećaš povjerenje u sebi, kad te sumnje stignu, trebalo bi pokloniti povjerenje. ono što se nalazi u tvojim mislima, ne treba se uvijek znati. a vjeruj, u konačnici je možda čak i bitnije ono što iskažeš od onog što osjećaš u sebi. jer te konkretni postupci definiraju više od ičeg

gven_s
08.01.2008., 11:35
stavr je da to nije 'izborit ću se za zajedništvo' već 'izborit ću se za svoj koncept'

i onda se izboriš pa tako malo po malo, mic po mic, imaš ga sve više u šaci

i onda kad muž shvati da ne može s tobom na otvorenoj razini, počne ti prešućivati. po potrebi i lagati. tako je učinkovitije, a divna li čuda, prolazi. postaje učastala 'gužva na poslu', svako malo su 'poslovni sastanci', ne voli kad ga se 'ometa pozivima na poslu'. a možda je čovjeku zlo od količine kava koje je popio na poslu :rolleyes:

pametni ljudi poštuju, uvažavaju, daju slobodu

love is like a bird:
first you capture it
then you set it free
if it comes back to you
it is meant to be

Kad sam napisala "izboriti se" nisam mislila na "sebe",nago na "nas"(znači par),jer ako samo jedan ulaže i bori se i radi kompromise,a drugi ništa,a čemu onda sve to :ne zna:,to je jednostrani odnos,a moja veza nije takva.Mislim da ne postoje veze u kojima odmah sve klikne,na vezi treba radti:mig:

Tvoja sloboda je uvijek ograničena slobodom drugih ljudi.

Ja nikada ne bi učinila ništa što bi povrijedili osobu koju volim i od njega ne očekujem ništa manje:raspa:

zed_alive
08.01.2008., 11:44
Kad sam napisala "izboriti se" nisam mislila na "sebe",nago na "nas"(znači par),jer ako samo jedan ulaže i bori se i radi kompromise,a drugi ništa,a čemu onda sve to :ne zna:,to je jednostrani odnos,a moja veza nije takva.Mislim da ne postoje veze u kojima odmah sve klikne,na vezi treba radti:mig:

Tvoja sloboda je uvijek ograničena slobodom drugih ljudi.

Ja nikada ne bi učinila ništa što bi povrijedili osobu koju volim i od njega ne očekujem ništa manje:raspa:

naveo sam jedan dobar primjer, ali ne sjećam se da sam dobio itijedan komentar na njega

odlučiš se krenuti u teretanu. ili to redovito činiš. nebitno. u jednom trenutku tvoj dragi ti kaže da njega užasno smeta da ideš u teretanu, jer ga smeta ideja da te drugi muškarci gledaju u kostimu

što bi učinila? da li bi se dragovoljno odrekla teretane (jer ne želiš povrijediti osobu koju voliš)? kako bi se osjećala?

Smart_bitch
08.01.2008., 11:49
što bi učinila? da li bi se dragovoljno odrekla teretane (jer ne želiš povrijediti osobu koju voliš)? kako bi se osjećala?

Kompromisno rješenje. Ja se ne bih odrekla teretane, samo bih otišla tamo gdje primaju samo žene (usput idem u jednu takvu, ali to rade samo zato kaj nemaju dovoljno prostora za muške svlačionice, pa su već godinama samo za žene :D ).

Vuk sit, koza cijela.

Usput, opet, ne mogu, ne mogu i ne mogu si zamisliti da budem s ikim tko, umjesto da bude ponosan na to što me muškarci gledaju, bude u kurcu :ne zna:

Burmanska mačka
08.01.2008., 11:55
Ovaj se topic pretvorio u pravu filozofsku raspravu pa da i ja nešto pitam. Gdje je za vas granica? Recimo, imate povjerenje u partnera, ne smeta vam da ide na kavu s osobama suprotnog spola radi druženja, prijateljstva i starih i novih. E sad, recimo jedan od tih prijatelja-ica je vrlo privlačna osoba i vi znate (nije bitno je li vam rekao ili ste nanjušili) da se vašem partneru ta osoba fizički jako sviđa, a osim toga dijele puno zajedničkih interesa. Vi vjerujte da vas neće prevariti, ali da li vam smeta pomisao da mašta o drugome, da mu/joj je ta osoba strašno napeta i uživa u njegovom/njezinom društvu? Ne da li vam smeta načelno i da li ćete s pobuniti nego smeta li vam pri srcu? Ili vam je posve svejedno?

Smart_bitch
08.01.2008., 11:58
smeta li vam pri srcu? Ili vam je posve svejedno?

Smetalo bi za popizdit. Da, apsolutno bi mi smetalo. I ja sam samo žena i želim biti u njegovom centru pažnje. Osjećala bi se stavljenom na drugo mjesto (to muškarci vjerojatno neće shvatiti, jer idu logikom "pa tebe sam oženio, s tobom liježem, s tobom imam djecu, bla truć") a to je nešto što ostavlja gorak okus u ustima.

zed_alive
08.01.2008., 12:00
Kompromisno rješenje. Ja se ne bih odrekla teretane, samo bih otišla tamo gdje primaju samo žene (usput idem u jednu takvu, ali to rade samo zato kaj nemaju dovoljno prostora za muške svlačionice, pa su već godinama samo za žene :D ).

Vuk sit, koza cijela.

opet mi sjebeš primjer :D da li možeš zamisliti hipotetike radi da takve women-only teretane ne postoje, ili da tražim novi primjer?

ajmo...kaže ti dečko, smeta me da se viđaš s muškim prijateljima. a ti imaš najboljeg prijatelja od malih nogu, znaš ga 100 godina. bolji ti je možda i od svih prijateljica.

recimo da čak pristaneš čak ne viđati se s njim, nego se samo telefoski čuješ. a onda ti tvoj dragi kaže 'smeta me da visiš s njim na telefonu sat vremena' :confused: što onda?

Usput, opet, ne mogu, ne mogu i ne mogu si zamisliti da budem s ikim tko, umjesto da bude ponosan na to što me muškarci gledaju, bude u kurcu :ne zna:

ti ne možeš možda al nije to bitno jer neke žene mogu. eto ne možeš si zamisliti ni vezu s nekom osobom poput ove moje.

isto tak si ja ne mogu zamisliti brak s nekom ženom koja je prevarila nekad svog dečka. prevarila si jednom, tko kaže da to nećeš učiniti opet, u slučaju da bilo što pođe krivo?

al to sve skupa nije bitno...

Smart_bitch
08.01.2008., 12:05
ajmo...kaže ti dečko, smeta me da se viđaš s muškim prijateljima. a ti imaš najboljeg prijatelja od malih nogu, znaš ga 100 godina. bolji ti je možda i od svih prijateljica.

recimo da čak pristaneš čak ne viđati se s njim, nego se samo telefoski čuješ. a onda ti tvoj dragi kaže 'smeta me da visiš s njim na telefonu sat vremena' :confused: što onda?

Ti očito ne razumiješ :D :D :D

Ne pristajem na ucjene, ne pristajem na ograničenja, ne pristajem na svinjarije radi takozvanog "mira u kući". Rijetke su žene koje idu tom putanjom, to obično muškarci rade. Mir u kući je njima pojam radi čega će žrtvovati puno toga.Modifikacije nekih stvari i odnosa, neke sitne ustupke mogu napraviti, tipa ovog s teretanom. Dakle, ja se ne odričem svog užitka, a njemu dajem do znanja da poštujem njegov strah, i učinit ću nešto racionalno da mu pokažem da se ne mora brinuti. Ovo sa najboljim frendom ne bih napravila.

Ne dolazi u obzir da budem s takvom osobom. Ne više. Bila sam. Pod cijenu samoće, pod cijenu čega god hoćeš više ne želim niti ću biti s osobom koja mi brani moj normalan socijalni život. Jer takvu osobu ja ne mogu voljeti, jel me shvaćaš?

zed_alive
08.01.2008., 12:06
Ovaj se topic pretvorio u pravu filozofsku raspravu pa da i ja nešto pitam. Gdje je za vas granica? Recimo, imate povjerenje u partnera, ne smeta vam da ide na kavu s osobama suprotnog spola radi druženja, prijateljstva i starih i novih. E sad, recimo jedan od tih prijatelja-ica je vrlo privlačna osoba i vi znate (nije bitno je li vam rekao ili ste nanjušili) da se vašem partneru ta osoba fizički jako sviđa, a osim toga dijele puno zajedničkih interesa. Vi vjerujte da vas neće prevariti, ali da li vam smeta pomisao da mašta o drugome, da mu/joj je ta osoba strašno napeta i uživa u njegovom/njezinom društvu? Ne da li vam smeta načelno i da li ćete s pobuniti nego smeta li vam pri srcu? Ili vam je posve svejedno?

kod mene to direktno ovisi o povjerenju koje imam u osobu. svoju ženu mogu 'poslati' bilo gdje. rijetko ću osjetiti i tračak ljubomore. ali na neku drugu bi možda bio ljubomoran. ovisno o tome kako sam procijenio njen karakter. no takvu ne bih ženio :mig:

zed_alive
08.01.2008., 12:09
Ti očito ne razumiješ :D :D :D

Ne pristajem na ucjene, ne pristajem na ograničenja, ne pristajem na svinjarije radi takozvanog "mira u kući". Rijetke su žene koje idu tom putanjom, to obično muškarci rade. Mir u kući je njima pojam radi čega će žrtvovati puno toga.

Ne dolazi u obzir da budem s takvom osobom. Ne više. Bila sam. Pod cijenu samoće, pod cijenu čega god hoćeš više ne želim niti ću biti s osobom koja mi brani moj normalan socijalni život. Jer takvu osobu ja ne mogu voljeti, jel me shvaćaš?

ok. a lunaluin muž može reći 'ne pristajem na osobu koja mi ograničava s kim se družim'. i kaj bi sad trebao, razvesti se?

sori ali ja bi prije isforsirao stil 'radi po svom' nego predao zahtjev za razvod, ako već moram birati između to dvoje

zed_alive
08.01.2008., 12:12
koja je moja poanta? morat ću vikati. ima jednostavno neke stvari KOJE NE MOŽEŠ TRAŽITI OD SVOG PARTNERA. ta crta je individualna, ali ta crta postoji. oko nekih stvari, NEMA KOMPROMISA

pa nazovite je slobodom, ali neka sloboda mora postojati. a ne zatvoriti nekoga u kavez, radi svog mira. cenzurirati mu život. određivati što smije, a što ne smije

Smart_bitch
08.01.2008., 12:13
ok. a lunaluin muž može reći 'ne pristajem na osobu koja mi ograničava s kim se družim'. i kaj bi sad trebao, razvesti se?

sori ali ja bi prije isforsirao stil 'radi po svom' nego predao zahtjev za razvod, ako već moram birati između to dvoje

Ali ona mu ne ograničava da se druže. Jel mu postavila ultimatum da mora dati otkaz i više ne vidjeti tu osobu? Nije. Ona samo traži da, kad posao završi, ona bude u njegovom centru pažnje, a ne druga osoba.

Burmanska mačka
08.01.2008., 12:17
Smetalo bi za popizdit. Da, apsolutno bi mi smetalo. I ja sam samo žena i želim biti u njegovom centru pažnje. Osjećala bi se stavljenom na drugo mjesto (to muškarci vjerojatno neće shvatiti, jer idu logikom "pa tebe sam oženio, s tobom liježem, s tobom imam djecu, bla truć") a to je nešto što ostavlja gorak okus u ustima.

Slažem se od riječi do riječi.

zed_alive
08.01.2008., 12:17
Ali ona mu ne ograničava da se druže. Jel mu postavila ultimatum da mora dati otkaz i više ne vidjeti tu osobu? Nije. Ona samo traži da, kad posao završi, ona bude u njegovom centru pažnje, a ne druga osoba.

koliko sam ja shvatio, ona lagano traži da ju on 'odjebe', da prestanu prisno komunicirati, i u firmi, i izvan firme. da je odreže i da joj da do znanja do 'između njih dvoje ništa neće biti'. makar takav 'prijedlog' nije 'pao' uopće s njene strane

a zašto? radi straha

inače, ovakav zahtjev kako ti kažeš, je vrlo razuman, prirodan, pošten, i s njim se potpuno slažem

Burmanska mačka
08.01.2008., 12:21
kod mene to direktno ovisi o povjerenju koje imam u osobu. svoju ženu mogu 'poslati' bilo gdje. rijetko ću osjetiti i tračak ljubomore. ali na neku drugu bi možda bio ljubomoran. ovisno o tome kako sam procijenio njen karakter. no takvu ne bih ženio :mig:

Ne, ne, nije pitanje vjeruješ li. Prepostavka je da vjeruješ, ali je li ti teško pri srcu ako znaš da je tvoja žena otišla na kavu s tipom koji joj je strašno privlačan i u čijem društvu jako uživa? Ne da li ćeš joj braniti, nego kako ćeš se osjećati intimno.

zed_alive
08.01.2008., 12:29
Ne, ne, nije pitanje vjeruješ li. Prepostavka je da vjeruješ, ali je li ti teško pri srcu ako znaš da je tvoja žena otišla na kavu s tipom koji joj je strašno privlačan i u čijem društvu jako uživa? Ne da li ćeš joj braniti, nego kako ćeš se osjećati intimno.

u svima nama postoji određena razina nesigurnosti. kad bismo samo davali a ništa tražili, kad bismo samo voljeli a ništa strahovali, zapravo bi nam samo izazivalo veselje što naša voljena osoba uživa

ali mi nismo savršeni. mi ne želimo da naša voljena osoba uživa. mi želimo da ona uživa u našem društvu, skupa s nama

no to nastupa ona lajnica o poklanjanju povjerenja :mig: dakle, ideal mi je sloboda. možda se neću osjećati ugodno, ali radije ću se izboriti sam sa sobom da se prestanem osjećati neugodno, nego što ću tražiti osobu da eliminira sve okolnosti u kojima ću se i u kojima bi se mogao osjećati neugodno

a baza toga je. na kraju, povjerenje da moje poklonjeno povjerenje neće biti zloupotrebljeno...zar ne?

kineska:
promisli jednom dobro prije nego što nekome nešto ponudiš
dvaput prije nego što nešto od nekoga uzmeš
i tisuću puta prije nego što nešto od nekoga tražiš

(interesantni odnosi, 1,2,1000, zar ne? :mig:)

Smart_bitch
08.01.2008., 12:31
inače, ovakav zahtjev kako ti kažeš, je vrlo razuman, prirodan, pošten, i s njim se potpuno slažem

Pa sa time je ona i počela, bejbe :D samo što nije naišla na dobar odaziv.

Burmanska mačka
08.01.2008., 12:34
u svima nama postoji određena razina nesigurnosti. kad bismo samo davali a ništa tražili, kad bismo samo voljeli a ništa strahovali, zapravo bi nam samo izazivalo veselje što naša voljena osoba uživa

ali mi nismo savršeni. mi ne želimo da naša voljena osoba uživa. mi želimo da ona uživa u našem društvu, skupa s nama

no to nastupa ona lajnica o poklanjanju povjerenja :mig: dakle, ideal mi je sloboda. možda se neću osjećati ugodno, ali radije ću se izboriti sam sa sobom da se prestanem osjećati neugodno, nego što ću tražiti osobu da eliminira sve okolnosti u kojima ću se i u kojima bi se mogao osjećati neugodno

a baza toga je. na kraju, povjerenje da moje poklonjeno povjerenje neće biti zloupotrebljeno...zar ne?

kineska:
promisli jednom dobro prije nego što nekome nešto ponudiš
dvaput prije nego što nešto od nekoga uzmeš
i tisuću puta prije nego što nešto od nekoga tražiš

(interesantni odnosi, 1,2,1000, zar ne? :mig:)

Sve to stoji, ali osjećajima se neda zapovijedati. I sad je pitanje hoćeš li ti tvrdoglavo raditi po svome i ono što tvojoj voljenoj smeta da bi imao slobodu ili će žrtvovati malo te slobode, ako znaš da će ona biti mirna. Lunalunin suprug je pretjerao jer je dopustio da stvari odu predaleko. Mi možemo racionalizirati sebi do sutra, ali neće ljubomora zato proći jer je sama po sebi neracionalna. A osim toga, žena nekako uvijekk nanjuši kad ima razloga za brigu.

zed_alive
08.01.2008., 12:36
Pa sa time je ona i počela, bejbe :D samo što nije naišla na dobar odaziv.

i onda je pooštrila zahtjeve? :D

zed_alive
08.01.2008., 12:37
Sve to stoji, ali osjećajima se neda zapovijedati. I sad je pitanje hoćeš li ti tvrdoglavo raditi po svome i ono što tvojoj voljenoj smeta da bi imao slobodu ili će žrtvovati malo te slobode, ako znaš da će ona biti mirna. Lunalunin suprug je pretjerao jer je dopustio da stvari odu predaleko. Mi možemo racionalizirati sebi do sutra, ali neće ljubomora zato proći jer je sama po sebi neracionalna. A osim toga, žena nekako uvijekk nanjuši kad ima razloga za brigu.

kao i kod svega, kompromis :mig: moj se sastoji od toga da djelomično popustiš, djelomično tjeraš svoje, a djelomično prešutiš :mig:

Smart_bitch
08.01.2008., 12:37
i onda je pooštrila zahtjeve? :D

Pa da. Jer ako ima problema s onim malecnim zahtjevom, onda, stari moj, tu nešto gadno ne štima. I sam si rekao da je to prirodan i pošten zahtjev. Ako njega neće ispuniti...što ti to kazuje?

zed_alive
08.01.2008., 13:38
Pa da. Jer ako ima problema s onim malecnim zahtjevom, onda, stari moj, tu nešto gadno ne štima. I sam si rekao da je to prirodan i pošten zahtjev. Ako njega neće ispuniti...što ti to kazuje?

ne kazuje mi ono što i tebi

ja sam ti se recimo (i nisam jedini) opekao u prošlosti s nekim tvrdim ženskim stavovima. zavoliš krivu ženu, dogodi se. i onda sam shvatio da s muškim popuštanjem nitko nije u konačnici zadovoljan. odonda sam bio pametan. kad bih vidio ženu s 'muškim' stavovima i pristupom, 'u širokom luku'. fala, tko hoće, nek mu je. enivej, mogu razumijeti muške koji ne vole da im žene staljaju zahtjeve. tako da njegovo nepopuštanje, nažalost, ne govori ništa. ne mora biti 'u tom grmu leži zec'. štoviše, mislim da ne leži. čovjeku je odgovarala pažnja lijepe žene, a njegova (inicijalna) nepopustljivost je stav branjenja vlastitog prostora i vlastite slobode te prava.

međutim, shvatio je da je izazvao vraga, i pristao je na kompromis. ali ne svojom voljom, ne iz ljubavi, nego iz nužnosti. ovo valja zapamtiti. svaka takva stvar se kumulira i baca mrlju na odnos. pa kad se skupi takvih mrlja...

abuxl
08.01.2008., 13:52
ne kazuje mi ono što i tebi

ja sam ti se recimo (i nisam jedini) opekao u prošlosti s nekim tvrdim ženskim stavovima. zavoliš krivu ženu, dogodi se. i onda sam shvatio da s muškim popuštanjem nitko nije u konačnici zadovoljan. odonda sam bio pametan. kad bih vidio ženu s 'muškim' stavovima i pristupom, 'u širokom luku'. fala, tko hoće, nek mu je. enivej, mogu razumijeti muške koji ne vole da im žene staljaju zahtjeve. tako da njegovo nepopuštanje, nažalost, ne govori ništa. ne mora biti 'u tom grmu leži zec'. štoviše, mislim da ne leži. čovjeku je odgovarala pažnja lijepe žene, a njegova (inicijalna) nepopustljivost je stav branjenja vlastitog prostora i vlastite slobode te prava.

međutim, shvatio je da je izazvao vraga, i pristao je na kompromis. ali ne svojom voljom, ne iz ljubavi, nego iz nužnosti. ovo valja zapamtiti. svaka takva stvar se kumulira i baca mrlju na odnos. pa kad se skupi takvih mrlja...

:kava:
seksolozi bi rekli da je suština muško-ženske veze u nerazumevanju i cimanju,
a zapravo sto ljudi , sto ćudi '''ko će kome ugoditi'''

tako da je zajednica dvoje ljudi ipak težnja ka kompromisu
ako nema dogovora onda dolazi do ovakvih i sličnih situacija...
:ne zna:

mia99
08.01.2008., 13:53
Šta su to "tvrdi muški", a šta tvrdi "ženski stavovi"?

zed_alive
08.01.2008., 14:09
Šta su to "tvrdi muški", a šta tvrdi "ženski stavovi"?

stav 'hoćeš ili nećeš', 'uzmi ili ostavi', 'tako ili nikako', za mene je muški stav. ne pristaje ženama. od takvih žena diže mi se kosa na glavi u nekom emotivnom smislu. ne volim također žifčane, agresivne žene. jednostavno, ne paše

zed_alive
08.01.2008., 14:12
seksolozi bi rekli da je suština muško-ženske veze u nerazumevanju i cimanju,
a zapravo sto ljudi , sto ćudi '''ko će kome ugoditi'''

tako da je zajednica dvoje ljudi ipak težnja ka kompromisu
ako nema dogovora onda dolazi do ovakvih i sličnih situacija...
:ne zna:

pa jest

reče dobro townes van zandt u jednoj svojoj pjesmi...
i've got two girls
one's in heaven, one's below
one i love with all my heart
and one i do not know

svi mi hodamo s dvije osobe ;)

Smart_bitch
08.01.2008., 14:14
stav 'hoćeš ili nećeš', 'uzmi ili ostavi', 'tako ili nikako', za mene je muški stav. ne pristaje ženama.

A zašto ne, zede dragi :kokice:

Odnosno zašto da :mig: Zašto bi to pristajalo muškarcima, a ne ženama? Želiš li reći da žena nema prava na stav "hoćeš nećeš"? Ona mora pristajati na kompromise, prilagođavati se po defoltu, muškarac ne?

gven_s
08.01.2008., 14:21
naveo sam jedan dobar primjer, ali ne sjećam se da sam dobio itijedan komentar na njega

odlučiš se krenuti u teretanu. ili to redovito činiš. nebitno. u jednom trenutku tvoj dragi ti kaže da njega užasno smeta da ideš u teretanu, jer ga smeta ideja da te drugi muškarci gledaju u kostimu

Ti tvoji primjeri su izmišljeni ili stvarni:misli: U kakvom kostimu:lol::lol:,evinom???
Pa većina žena ima manje na sebi kad izlazi van na kavu nago na treningu:rofl:
To je otprilike zahtjev kao da ja kažem da me smata što on ide na plažu jer tamo ima puno žena koje su gotovo gole :lol:
Inače sigurno ne bi bila s takvim tipom,a ni on sa mnom:kava:,a da jesam vodila bih ga sa sobom nek i on malo pase oči:cool:

zed_alive
08.01.2008., 14:21
A zašto ne, zede dragi :kokice:

Odnosno zašto da :mig: Zašto bi to pristajalo muškarcima, a ne ženama? Želiš li reći da žena nema prava na stav "hoćeš nećeš"? Ona mora pristajati na kompromise, prilagođavati se po defoltu, muškarac ne?

nisam to rekao. nego smatram da ženama ne pristaje tvrdi pristup. lupanje šakom po stolu i to. brrr....bježim od toga :mig: ali kažem, tko voli, nek izvoli. možda bi i meni bilo nebitno da nisam imao iskustvo s ženom koja je to volila, i tada sam shvatio da to ne želim. ako već netko mora to biti, zed mora biti glavni :mig:

Smart_bitch
08.01.2008., 14:24
ako već netko mora to biti, zed mora biti glavni :mig:

:D :D :D

Samo što zed nije glavni ovdje, jer zed skriva beznačajne informacije od supruge da ona ne bi popizdila, jer kad popizdi onda je ona glavna :D :D

zed_alive
08.01.2008., 14:30
Ti tvoji primjeri su izmišljeni ili stvarni:misli: U kakvom kostimu, evinom???
Pa većina žena ima manje na sebi kad izlazi van na kavu nago na treningu:rofl:
To je otprilike zahtjev kao da ja kažem da me smata što on ide na plažu jer tamo ima puno žena koje su gotovo gole :lol:
Inače sigurno ne bi bila s takvim tipom,a ni on sa mnom:kava:,a da jesam vodila bih ga sa sobom nek i on malo pase oči:cool:

uu...
ne znam zašto, ali kad vidim pokoju skladnu ženicu u teretani, u pripijenom trikou, i još ako joj se nazire ili lijepo ističe rupica, lud sam :mig: kakva plaža...

no eto, gledaj to s perspektive lunaluinog muža. njegovu ženu smeta da se on druži u firmi s zgodnom ženom. da prisno pričaju. i možda si i on sad misli, šta će meni takva žena, koja nea povjerenja u mene. a kuži da je u tome vic, nihje glup. mislim, šta te smeta šta je ona 'agresivna' ili šta ona možda nešto hoće? kaj će se nataknuti na moj kurac bez mog pristanka? :confused: ili ipak meni ne vjeruješ, ha? :mig:

ne znam kako vas...al mene nepovjerenje ipak boli. mislim, ak mi ne vjeruješ da sam ispravan, pošten, a ja ti nikako ne mogu dokazati, kaj da radim, da te možda uvjerim da si u pravu? :mig:

kužite?

e a kaj je najbolje...stara muška mudrost kaže da se žene transformiraju udajom. 'usude' se puno više. dakle možda lik nije izabrao ženu kakvu ima, al jbg, to sad ima :mig:

gledajte to malo s obje perspektive. ja namjerno malo i lupam kontru jer ovdje prevladava nekakvo uvjerenje da je lunalu bijela, a njen muž (NJM) crna ovca, ali u stvarnosti to nije tako kako izgleda. ja vjerujem da su oni oboje gud ljudi, ali u stvarnosti su ljudi od krvi i mesa, i ne čine nužno sve dobro

mia99
08.01.2008., 14:33
Ja bih rekla da je Zed sretan što je našao ženu s kojom dijeli iisti stav o konstruktivnom dijalogu...

zed_alive
:D :D :D

Samo što zed nije glavni ovdje, jer zed skriva beznačajne informacije od supruge da ona ne bi popizdila, jer kad popizdi onda je ona glavna :D :D

a svaka žena zna popizdit zbog nekih sitnica...
recimo, kad probaš koktel iz kumine čaše :mig:

gven_s
Ovaj se topic pretvorio u pravu filozofsku raspravu pa da i ja nešto pitam. Gdje je za vas granica?

Ma to je ono na što ja ne znam odgovoriti:ne zna:

Nema za sve 100% postavljenih granica,to je sve stvar ljudi koji su u vezi i dogovora među njima:ne zna:

Ono što je za neke ljude ok,za druge je neprihvatljivo.

Smart_bitch
08.01.2008., 14:36

Ček, jel to neki eufemizam :D :D

zed_alive
08.01.2008., 14:37
Ja bih rekla da je Zed sretan što je našao ženu s kojom dijeli iisti stav o konstruktivnom dijalogu...

pa, zed je uglavnom one lucky SOB. nije to uvijek bio. ili jest? :ne zna: stvari nikad nisu tako crno-bijele u realnom životu, kompromis na koji netko pristaje drugom je neprihvatljiv (jel tako SB? :mig:) dok drugi pristaje na nešto što prvi možda ne bi prihvatio. bitno jest da se dobro upoznaš tko si i što si, i uz to iskustvo, malo pameti i dosta sreće...

zed_alive
08.01.2008., 14:39
Ček, jel to neki eufemizam :D :D

nije, već stvarna situacija. ti stalno misliš da ja nešto serem, a ja sam vrlo konkretan. evo, ovo je zadnji problemčić koji je bio nastao :D a tražilo je jednu noćnu diskusiju...

Smart_bitch
08.01.2008., 14:41
nije, već stvarna situacija.

Pa ne kažem ja da nije stvarna situacija, pitam jel eufemizam. Misliš na koktel iz kumine čaše ili na koktel iz kumine čaše.. :mig: :D :D

gven_s
08.01.2008., 14:48
uu...
ne znam zašto, ali kad vidim pokoju skladnu ženicu u teretani, u pripijenom trikou, i još ako joj se nazire ili lijepo ističe rupica, lud sam :mig: kakva plaža...

no eto, gledaj to s perspektive lunaluinog muža. njegovu ženu smeta da se on druži u firmi s zgodnom ženom. da prisno pričaju. i možda si i on sad misli, šta će meni takva žena, koja nea povjerenja u mene. a kuži da je u tome vic, nihje glup. mislim, šta te smeta šta je ona 'agresivna' ili šta ona možda nešto hoće? kaj će se nataknuti na moj kurac bez mog pristanka? :confused: ili ipak meni ne vjeruješ, ha? :mig:

ne znam kako vas...al mene nepovjerenje ipak boli. mislim, ak mi ne vjeruješ da sam ispravan, pošten, a ja ti nikako ne mogu dokazati, kaj da radim, da te možda uvjerim da si u pravu? :mig:

Evo napokon smo se vratili na temu!
To je njen muž i ona je vidjela promjenu u njegovom ponašanju prema sebi,da nije ne bi ni došla tema na forum.
Ja sam je upozorila da njem problem nije kolegica s posla nego njem muž i njihov međusobni odnos,koji neće biti bolji samim tim što će on prekinuti komunikaciju s kolegicom.
Ona na toj vezi može poraditi zajedno s njim ili može odustati.Ona je odlučila probati popraviti stvar i ja to cijenim.

Inače najbolji su muškarci koji tvrde da se žene promjene nako vjenčanja,a ne vide zašto se to dogodilo:bonk:
Pa zajednički život traži promjene,ne poznajem ni jednu dobru vezu u kojoj se ljudi nisu promjenili(ne mislim na karakter,nego na neke navike).

zed_alive
08.01.2008., 14:50
Pa ne kažem ja da nije stvarna situacija, pitam jel eufemizam. Misliš na koktel iz kumine čaše ili na koktel iz kumine čaše.. :mig: :D :D

a, sori. ne, doista koktel iz kumine čaše, kuma me ponudila, ja prihvatio, ženi nije sjelo...

problem je bio kaj je i žena imala isti takav koktel u čaši, jbg, zaboravio...:D kaj ćeš, pilo se...

kak bi ti reagirala na takvu situaciju?

lunalu
08.01.2008., 14:53
uu...
....

Mene ne SMETA da se on u firmi druzi s " zgodnom kolegicom.! Ima ih jos zgodnih u firmi, ako ne i zgodnijih. I tu nema problema, zar ne? Ja mu NIKAD nisam rekla da ne smije komunicirat sa zenama u firmi niti mi pada na pamet. Ne razumijem zasto me uporno pokusavas trpat u kos sa tom tvojom koja ti je popila mozak sa svojim zahtjevima. NISAM kao ona, ja sam normalna, liberalna pace mlada zena, visokog intelekta i obrazovanja kojoj smeta:

- naprlitana namigusa- ne bas izrazito inteligentna koja ulijece MM u ured kad ima hrpu posla ili nema uopce ( nema srama nikakavog)!!!
- naprlitana namigusa koja je udana i ne postuje ni svoj ni moj brak
- odnos koji je MM "razvio" s njom, izdvajajuci nju od ostalih kolegica, na nacin privatne komunikacije za vrijeme i izvan radnog vremena, dijeljenje privatnih informacija o MOM zivotu ( koje ona ne treba znat), a ne ponasa se na isti nacin s ostalim zenama u firmi- koje su baj d vej neke jos i neudane..

- to da ja moram CRTAT da je namigusa i borit se za nas dok je on paralelno u tim raspravama branio NJU, odnosno on kaze sebe.
- i to da nakon sto je s njom sveo komunikaciju na "poslovnu"- kakva je trebala bit od prvog dana, namigusa i dalje NE KUZI da ju ignorira i dalje ulazi u njegov ured...PA jel i njoj treba crtat???

Da joj ja na celu lijepo nacrtam u boji?

Problem

Smart_bitch
08.01.2008., 14:53

Ja to ne smatram "situacijom". :D

Sumnjam da bi i primijetila, ja gledam u svoju čašu najviše :D :D

zed_alive
08.01.2008., 14:58
Evo napokon smo se vratili na temu!
To je njen muž i ona je vidjela promjenu u njegovom ponašanju prema sebi,da nije ne bi ni došla tema na forum.
Ja sam je upozorila da njem problem nije kolegica s posla nego njem muž i njihov međusobni odnos,koji neće biti bolji samim tim što će on prekinuti komunikaciju s kolegicom.
Ona na toj vezi može poraditi zajedno s njim ili može odustati.Ona je odlučila probati popraviti stvar i ja to cijenim.

Inače najbolji su muškarci koji tvrde da se žene promjene nako vjenčanja,a ne vide zašto se to dogodilo:bonk:
Pa zajednički život traži promjene,ne poznajem ni jednu dobru vezu u kojoj se ljudi nisu promjenili(ne mislim na karakter,nego na neke navike).

hm...

al sad ostaje jedno hamletovsko pitanje...postoje tri mogućnosti:

1. do promjene (u njegovom ponašanju) je došlo radi 'pojavljivanja' 'kolegice'
2. do promjene je došlo radi problema u vlastitom odnosu, nevezano uz kolegicu
3. do nikakvo promjene nije uopće došlo nego je tako autorica to percepirala uslijed okolnosti
4. promjena je kontinuirana ali je autorica uslijed okolnosti 'otvorila oči' i skužila 'hej, to nije više kako je nekada bilo'

a zajednički život itekako traži promjene, al u biti, najveća slijedi prilikom transformacije u obitelj, po dobivanju prvog djeteta. evo nisam to doživio, jedva čekam iskustva :mig: no to su druge teme..

Godiva
08.01.2008., 14:58
...ja sam normalna, liberalna pace mlada zena, visokog intelekta i obrazovanja kojoj smeta:

- naprlitana namigusa...

Pa što ne kažeš... evo, sad je kristalno jasno zašto je čovjek zbrisao s napirlitanom namigušom. :top:

zed_alive
08.01.2008., 14:59

:D:top:

lunalu
08.01.2008., 15:00
Eh, pa sad je kristalno jasno zašto je čovjek zbrisao s napirlitanom namigušom. :top:

:lol::lol::lol::lol::top:

poduzetna
08.01.2008., 15:01

Upravo sam ovo boldano željela napisati, a kad bi i primjetila kao što si rekla ne bih to smatrala "situacijom".
O Bože i mi žene stvarno znamo biti teške..

Smart_bitch
08.01.2008., 15:03

I bog nama zna bit težak, pa kog briga za to :hekla:

lunalu
08.01.2008., 15:05

Kad bi barem muskarci koji put isto priznali za sebe....

Burmanska mačka
08.01.2008., 15:05
a, sori. ne, doista koktel iz kumine čaše, kuma me ponudila, ja prihvatio, ženi nije sjelo...

problem je bio kaj je i žena imala isti takav koktel u čaši, jbg, zaboravio...:D kaj ćeš, pilo se...

Ja pozitivno. Bolje iz njezine nego iz moje. Uopće ne podnosim da itko pije iz moje čaše, jede iz mog tanjura ili mi dira hranu prstima. Ekstremno sam gadljiva, šta ću:ne zna:. Netko će se sigurno zapitati kak se onda ljubim. S tim nemam problem, ali kad su hrana i piće u pitanju ne djelim ni zalogaje ni gutljaje. Još imam traume iz škole kad su me tražili griz sendviča.:horor:

zed_alive
08.01.2008., 15:11
začudilo je to i mene...to da je to percepirano situacijom...

dobro da nije primjetila kad mi je kuma navalila sise na leđa... :eek: :rofl:

zed_alive
08.01.2008., 15:12

lunalu, mi se malo zaigrali, a ovo je tvoj topic :mig: kaj ima nova kod tebe? kako je?

Suhi
08.01.2008., 15:13
a svaka žena zna popizdit zbog nekih sitnica...

Sad sam na čistu kako ti na ovom topiku istjeruješ neke vlastite frustracije.

Kuma ti je jedna od njih. Ti bi nju mrknuo i ona to kuži, pa te još namjerno pali.
Samo što si ti nepažljiv (baš kao i lunalu-in muž), pa te je žena (kao i lunalu svog MM) prokužila. A to joj se niti najmanje nije svidjelo (baš kao kod lunalu).
Taj koktel je bila kap koja je prelila čašu.

Sad se ti jado vadi iz govana.
Pa normalno da ti ultimatumi ne odgovaraju. Ne bi više smio buljiti u kumin dekolte.

: pokrivakristalnukuglu:

zed_alive
08.01.2008., 15:15
Još imam traume iz škole kad su me tražili griz sendviča.:horor:

:eek: :horor: :rofl:
a svi mi imamo svoje forice...treba to poštovat ;)

poduzetna
08.01.2008., 15:16

Ali ruku na srce, u tim fiks idejama nisu nam ni do koljena...

mia99
08.01.2008., 15:18
Meni "kuma" sitjuejšn i "napirlitana namiguša" sitjuejšn nekak nisu iste...

zed_alive
08.01.2008., 15:18

Sad sam na čistu kako ti na ovom topiku istjeruješ neke vlastite frustracije.

Kuma ti je jedna od njih. Ti bi nju mrknuo i ona to kuži, pa te još namjerno pali.
Samo što si ti nepažljiv (baš kao i lunalu-in muž), pa te je žena (kao i lunalu svog MM) prokužila. A to joj se niti najmanje nije svidjelo (baš kao kod lunalu).
Taj koktel je bila kap koja je prelila čašu.

Sad se ti jado vadi iz govana.
Pa normalno da ti ultimatumi ne odgovaraju. Ne bi više smio buljiti u kumin dekolte.

: pokrivakristalnukuglu:

hm...kuma me ne pali. većina frendica od žene me ne pale. srećom. jedna me pali :o al rijetko ju viđam, pa ok

tak da ne pali zaključak. bilo je mahinalno. kuma me ponudila, ja prihvatio. negdje u nutrini to je mrva drskosti i koketnosti, ali toliko beznačajna, da nije vrijedna niti spomena

talia
08.01.2008., 15:21

Ti nisi komentirao moj konkretni primjer, nego i nesto opcenito odgovorio i odvukao raspravu u filozofiju.

Postoji razlika u tome kako se zena obuce i ponasa u teretani.
Ako ide polugola i nabacuje se frajrima, onda muz ima pravo prigovoriti.
Ako ide normalno obucena i korektno se ponasa, zasto bi joj prigovorio?

Razlika je u tome da li postoji neka akcija od strane partnera ili ne...

Nego daj ti meni odgovorio konkretno na ovaj primjer:

Dakle, ozenjen si, a ima neka zgodna zenska na koju ti ze dize, svidjas se i ti njoj. Po njenom ponasanju znas da bi ona isla do kraja, da bi prevarila svog muza s tobom.

zed_alive
08.01.2008., 15:21

naravno da nisu usporedive

al kao što rekoh, pa da ponovimo. iz nekih znakova je jasno da ta ženskica na poslu nije čista. no da li je muž čist?

po meni...da nije čist, prije bi skrivao detalje odnosa s tom ženskicom, i rekao bi joj nemoj me zvati doma, te bi rješavao stvari s njom u firmi i van ženinog znanja

što vi mislite?

lunalu
08.01.2008., 15:24
naravno da nisu usporedive

al kao što rekoh, pa da ponovimo. iz nekih znakova je jasno da ta ženskica na poslu nije čista. no da li je muž čist?

po meni...da nije čist, prije bi skrivao detalje odnosa s tom ženskicom, i rekao bi joj nemoj me zvati doma, te bi rješavao stvari s njom u firmi i van ženinog znanja

što vi mislite?

Zed, dragi.....Nije ona zvala doma....Gluhi telefon....

Na mob su se culi, ali izvan radnog vremena...i vjeruj mi- nisu pricali o poslu...

zed_alive
08.01.2008., 15:24
Ti nisi komentirao moj konkretni primjer, nego i nesto opcenito odgovorio i odvukao raspravu u filozofiju.

Postoji razlika u tome kako se zena obuce i ponasa u teretani.
Ako ide polugola i nabacuje se frajrima, onda muz ima pravo prigovoriti.
Ako ide normalno obucena i korektno se ponasa, zasto bi joj prigovorio?

Nego daj ti meni odgovorio konkretno na ovaj primjer:

propustih nešto očito...što je tu primjer točno? prozirna odjeća?

mia99
08.01.2008., 15:30

što vi mislite?

Apsolutno. Problem je što on ne vidi svoj odnos s njom kao problematičan, već je Luna ispala problematična.
Problematična je patološka ljubomora, ali ako znaš da ti je žena normalna, onda bi trebalo malo stati na loptu pa reći sam sebi - čekaj, pa kaj se ja moram svađat s ženom radi neke namigušice, ne moram...i ne pada mi to teško...

Suhi
08.01.2008., 15:31

U pravu si. Situacije nisu iste, ali rezultirale su jednakim reakcijama ljutitih žena. I jedna i druga su ultimativno tražile objašnjenje i pokajanje.

I dobile ga.

zed_alive
08.01.2008., 15:31

u koju da se od te dvije situacije stavim?
da li se muž nalazio nasamo na njom, osim kave nakon posla?

u situaciji u kojoj sam muž kojem žena izlazi...
ak se druži na poslu, pa prirodno je da se druži na poslu
ak se nalazi nakon posla, to već mora imati i neki razlog, tu se već malo mijenja situacija
nije mi u redu ni neposlovno zvanje izvan radnog vremena, jer ne vidim neku potrebu za time kad se več vide i razgovaraju nakon posla. ajde kratka porukica, to još kužim

a to što će netko mislit, nije mi bitno, jer za ostvarivanje nečeg treba dvoje

Miss Marple
08.01.2008., 15:34
Jesam ja jedina kojoj zed ide na živac :D
Ok, razumijem šta želiš reći, ali jel' baš toliko uvjeravanja svih u to potrebno, majku mu.

Osim toga ima nas kojima ne diže ego činjenica da se sviđamo nekome s kim ne želimo vezu.
Zapravo živo mi se fućka, bitno mi je da sam njemu napeta, jer njega želim u svom životu. Dizanje samopouzdanja na takav način sam prerasla još na pragu 20-ih.

zed_alive
08.01.2008., 15:35

Na mob su se culi, ali izvan radnog vremena...i vjeruj mi- nisu pricali o poslu...

no dobro, to sam mislio...
kak je ovih dana situacija?

Miss Marple
08.01.2008., 15:38

Jel' tvom mužu uvijek tako malo stalo do toga šta tebe boli?
Prezirem ljude koji ne znaju poredati u glavu prioritete, i to ni manje ni više zbog oduševljenja što se neko vlaži na njega.

zed_alive
08.01.2008., 15:38
Jesam ja jedina kojoj zed ide na živac :D
Ok, razumijem šta želiš reći, ali jel' baš toliko uvjeravanja svih u to potrebno, majku mu.

Osim toga ima nas kojima ne diže ego činjenica da se sviđamo nekome s kim ne želimo vezu.
Zapravo živo mi se fućka, bitno mi je da sam njemu napeta, jer njega želim u svom životu. Dizanje samopouzdanja na takav način sam prerasla još na pragu 20-ih.

možda muškima to diže samopouzdanje i ego
muški imaju otvoreniji gard prema ženskom upucavanju, nisu skloni toliko hladnom odbijanju, jer se ne osjećaju ugroženi. ak nisu zainteresirani, ne reagiraju

doživio sam jednom ponudu na poslu, od ajmo reći iskusnije žene. kad je već otvoreno nastupila, dao sam joj do znanja da nisam zainteresiran, i to je to. i dalje rado popričam s osobom, zafrkavam se. i niš loše ne mislim pritom. Bože moj :ne zna:

Miss Marple
08.01.2008., 15:43
muški imaju otvoreniji gard prema ženskom upucavanju, nisu skloni toliko hladnom odbijanju, jer se ne osjećaju ugroženi. ak nisu zainteresirani, ne reagiraju

doživio sam jednom ponudu na poslu, od ajmo reći iskusnije žene. kad je već otvoreno nastupila, dao sam joj do znanja da nisam zainteresiran, i to je to. i dalje rado popričam s osobom, zafrkavam se. i niš loše ne mislim pritom. Bože moj :ne zna:

Ok, to si ti.
Sve pet.

Ali imam dojam da sve ubjeđuješ kako je jedino prirodno reagovati na slične situacije tako što ćeš prihvatiti flert, ako te zabavlja, a što žena ne zna- to joj i ne smeta.
I ponavljam- ok, to je tvoj princip, i it's work for you.

Ali pobogu, svi kojima to nije način života, nisu nužno u krivu.

zed_alive
08.01.2008., 15:47
Jel' tvom mužu uvijek tako malo stalo do toga šta tebe boli?
Prezirem ljude koji ne znaju poredati u glavu prioritete, i to ni manje ni više zbog oduševljenja što se neko vlaži na njega.

marple, problem ti je u konfliktu koji nastaje

s jedne strane, prirodno je da ti je stalo da tvoja bolja (ili druga, votever) polovica ne pati

s druge strane, stalo ti je i da ti ne patiš, a patiš ako imaš osjećaj da ti netko kroji što smiješ a što ne smiješ. to je napad na tvoju slobodu

i javi se ta konfliktna situacija...u kojoj pobjeđuje životinja u tebi, jer na kraju, svi mi više volimo sebe nego partnera, i kad moramo birati...jebiga

zed_alive
08.01.2008., 16:01
Ok, to si ti.
Sve pet.

Ali imam dojam da sve ubjeđuješ kako je jedino prirodno reagovati na slične situacije tako što ćeš prihvatiti flert, ako te zabavlja, a što žena ne zna- to joj i ne smeta.
I ponavljam- ok, to je tvoj princip, i it's work for you.

Ali pobogu, svi kojima to nije način života, nisu nužno u krivu.

pa onak, više se argumentiram s ljudima. zato što nije loše suprotstaviti mišljenja. sama više naučiš, a i drugi imaju istu priliku

a ako ti se čini da sam dominantan u ovoj diskusiji, možda imam dobre argumente :mig:

inače što se tiče nekakvog generalnog savjeta, jedino što doista mogu savjetovati jest neki relaksirani pristup. povjerenje ne škodi, mislim da samo pozitivno djeluje, dobro je dati nekome priliku za malo slobode i individualnosti (i isto omogućiti sebi po fer principu), i fokusirati se na kvalitetu vlastitog odnosa, tj baviti se vlastitim odnosom, a ne okolnim ljudima.

čini mi se da je to recept koji ima najbolji uspjeh i najveću šansu. dom je mjesto za slaganje, ne za svađu. svaki drugačiji pristup može sam po sebi dodatno naškoditi, stvoriti napetosti, nezdravu klimu, nezadovoljstva. i na kraju, upitan je ikakav pozitivan efekt. muž može, poučen ovim iskustvom, iduću situaciju dobro sakriti, i tko zna kamo ga to može odvući...i di smo onda, šta smo onda?

zato...relax i malo povjerenja :) sigurnosti nema, ali radimo pozitivno i nadajmo se najboljem, i na kraju, vjerujmo u najbolje

Miss Marple
08.01.2008., 16:03
marple, problem ti je u konfliktu koji nastaje

s jedne strane, prirodno je da ti je stalo da tvoja bolja (ili druga, votever) polovica ne pati

s druge strane, stalo ti je i da ti ne patiš, a patiš ako imaš osjećaj da ti netko kroji što smiješ a što ne smiješ. to je napad na tvoju slobodu

i javi se ta konfliktna situacija...u kojoj pobjeđuje životinja u tebi, jer na kraju, svi mi više volimo sebe nego partnera, i kad moramo birati...jebiga

Dobro, napad na slobodu...
Želim slobodu da svaku noć večeram sa prijateljicom, zašto bih morala s njim, zašto da mi kroji šta smijem šta ne?
Želim slobodu da poljubim svakog muškarca, ne...nema to veze s emocijama, prosto bih htjela, zašto da mi uskraćuje tu slobodu?
Želim slobodu da šefa obradujem skupim parfemom, čini moje radno vrijeme ugodnim i uvijek primjeti moje nove cipelice, zašto bi to njemu smetalo, to je moja sloboda.

Vezu shvatam kao nešto na čemu radim, u šta ulažem, i ostavljam sebičnost po strani (mada sebičnost često shvatam fenomenalnom osobinom od koje ima više koristi)- ne zato jer sve to moram, nego zato što vrijedi.
Mnogo je jednostavnije bez svega toga, i lakše- ali zbog svega onoga što život s njim mi pruža, svjesno se odričem svoje slobode, jer mi je često više stalo do toga da njega ne vrijeđam.
A može se vrlo lako izvagati kada je bitnije nevrijeđanje njega od moje slobode da uradim nešto. I obratno.

Miss Marple
08.01.2008., 16:11
Vidi zed, ja uopće ne govorim općenito o muško-ženskim odnosima, izvan braka.
No o situaciji u kojoj je lunalu.
I meni je to neprihvatljivo, možda sam konzerva, možda sam posesivna. možda, možda...
Ali, lunalu smeta taj odnos, njen muž to ignoriše.
Obrazlaže to tako što se njih dvoje razumiju...ona to ne može shvatiti?!
Krije mob po wc-u, kao dječarac s playboyem.
Dopušta da neko (u ovom slučaju kolegica) spušta onoj s kojom želi provesti starost..."zar ti žena može zabraniti" ili kako već?
I u principu- ignoriše želje svog partnera i jasno joj daje do znanja da mu je od toga bitniji taj flertujući odnos.
E pa jebi ga.

zed_alive
08.01.2008., 16:12
to bi bila zloupotreba te slobode

ali razgovori pa i prijateljevanje s kolegicom, to još uvijek nije zloupotreba

iako je korak previše to zivkanje mobitelima

i sad, da je lunalu rekla 'gledaj dragi, nemam ja ništa protiv da se ti družiš s kolegicama, al daj nemoj trošit naše vrijeme vikendom/izvan radnog vremena, kad se možete ispričati u uredu', ispala bi heroj

muž bi s radošću poslušao jer bi shvatio da je žena 100% u pravu. dragi, prešao si neku crtu, dajem ti do znanja, to te molim i sve 5. e TO je relaksirani pristup

a ne da se u pristupu osjeća 'osjećam se ugroženom od te tvoje zgodne napirlitane kolegice, a i nemam baš povjerenja da nećete završiti u krevetu skupa ak nastavite ovako'

učili su nas krivo. nije (samo) pozitivan onaj koji je dobar, a negativan onaj koji je loš. pozitivan je onaj koji ima povjerenja, a negativan je onaj koji se boji. to je prava istina :s

Locutus of Borg
08.01.2008., 16:19
muški imaju otvoreniji gard prema ženskom upucavanju, nisu skloni toliko hladnom odbijanju, jer se ne osjećaju ugroženi. ak nisu zainteresirani, ne reagiraju...

Ovo ću posebno naglasiti i poduprijeti te u ovoj izjavi, jer samtram da nedovljno žena ovo shvaća na ovaj način :top:
i "bespotrebno" opterećuju prvenstveno sebe, a zatim i druge.

p.s.
ovo se ne odnosi na lunalu jer mislim da je ona u ovom slučaju bila u pravu

Miss Marple
08.01.2008., 16:19
i sad, da je lunalu rekla 'gledaj dragi, nemam ja ništa protiv da se ti družiš s kolegicama, al daj nemoj trošit naše vrijeme vikendom/izvan radnog vremena, kad se možete ispričati u uredu', ispala bi heroj

Ne bih rekla.
Bar ne na osnovu ovoga šta je lunalu rekla o njemu.

Da je sposoban zrelo razmišljati odreagovao bi na kolegičinu opasku ženi.
Ne bi se krio s mobitelom....jel' jedino meni to dno dna- jel' ta čisto kolegijalna konverzacija vrijedna takvog smiješnog ponašanja?
I ne bi mu argument bio- ja bih to riješio sam, ali sada neću jer ti to tražiš od mene pa ispada da mi naređuješ.
Ma derište mentalno.

Burmanska mačka
08.01.2008., 16:23
Ne bih rekla.
Bar ne na osnovu ovoga šta je lunalu rekla o njemu.

Da je sposoban zrelo razmišljati odreagovao bi na kolegičinu opasku ženi.
Ne bi se krio s mobitelom....jel' jedino meni to dno dna- jel' ta čisto kolegijalna konverzacija vrijedna takvog smiješnog ponašanja?
I ne bi mu argument bio- ja bih to riješio sam, ali sada neću jer ti to tražiš od mene pa ispada da mi naređuješ.
Ma derište mentalno.

Slažem se.

Locutus of Borg
08.01.2008., 16:23
@zed_alive

Iz svog malog skromnog životnog iskustva mogu reći da sam više uvjerio na svojoj koži da nije bitno samo što kažeš nego i kako to kažeš.

To je jednostavno tako :mig:

Locutus of Borg
08.01.2008., 16:26
@lunalu

Sorry biti ću malo zločest :D

Rekla si da muž na wc-u igra igrice na mobachu, pa si bacila oko da vidiš koji mu je high score? ili ipak ....

sorry nisam izdržao ... :D

sci fi
08.01.2008., 16:29
Pravi muškarac i gazda u kući bi trebao znati koji su mu prioriteti. Normalnom muškarcu bi obitelj trebala biti na prvom mjestu. Ako nešto ugrožava tu obitelj, koja je na prvom mjestu, onda pravi muškarac ne šuti kao pi.ka, ne skriva se pred svojom ženom i ne lupa doma šakom o stol nego objašnjava naprlitanoj fufi da mogu biti prijatelji, ali ako se hoće s nekim namigivat, neka nazove svog muža. Ako joj nešto ne odgovara, odmah zovemo njezinog muža da joj objasni, jer mi smo svoje rekli.

zed_alive
08.01.2008., 16:38
nego da nekaj pitam...

kak je uopće moguće skrivečki dopisivati se mobitelima kući? ok, moguće je još skrivečki poslati poruku s wc-a, al kak je moguće skrivečki primati poruke? kaj, držati mobitel stalno na silentu? kaj to nije onda sumnjivo samo po sebi?

ili kad te pita partner tko je to bio, slažeš 'ma prijatelj, kolega itd.'?

:confused:

Miss Marple
08.01.2008., 16:41
nego da nekaj pitam...

kak je uopće moguće skrivečki dopisivati se mobitelima kući? ok, moguće je još skrivečki poslati poruku s wc-a, al kak je moguće skrivečki primati poruke? kaj, držati mobitel stalno na silentu? kaj to nije onda sumnjivo samo po sebi?

ili kad te pita partner tko je to bio, slažeš 'ma prijatelj, kolega itd.'?

:confused:
Koliko sam shvatila počeo je trčkarati u wc s mobom onda kada je žena pokazala da joj je sve to ukupno prešlo granice dobrog ukusa.
Do tada mu je baš bilo fora kliberiti se u displej, objašnjavajući ženi da ona ne kuži njihovu zezanciju.

neka me lunalu ispravi :ne zna:

Smart_bitch
08.01.2008., 16:43
Gle, moguće je, i da, onda se ili šuti ili laže. I zato cijelo vrijeme govorim da popizdi, jer da je moj bivši popizdio kad je za to bilo vrijeme i nagurao mi mobitel u guzicu, možda bih se skulirala. Razumiješ?

zed_alive
08.01.2008., 16:45
Koliko sam shvatila počeo je trčkarati u wc s mobom onda kada je žena pokazala da joj je sve to ukupno prešlo granice dobrog ukusa.
Do tada mu je baš bilo fora kliberiti se u displej, objašnjavajući ženi da ona ne kuži njihovu zezanciju.

neka me lunalu ispravi :ne zna:

eto taj dio me mimoišao...
krivo je učinio. trebao je reći kolegici da mu ni slučajno više ne šalje poruke doma :mig:

Smart_bitch
08.01.2008., 16:47

To ti je zato jer čitaš između redova :kava:

Miss Marple
08.01.2008., 16:49
krivo je učinio. trebao je reći kolegici da mu ni slučajno više ne šalje poruke doma :mig:
Je, pa da rizikuje da ga kolegica, do čijeg mu je mišljenja očito vrlo stalo, proglasi mlakonjom.
Mislim da bi prije rizikovao da mu mobitel odleti u wc šolju.
Ili da supruga bude povrijeđena.

Kužiš...on ima svoju slobodu.

Burmanska mačka
08.01.2008., 19:54

E da, ali meni se čini da se on nije htio i ne želi odreći tih poruka.

Suhi
08.01.2008., 20:37
... jer na kraju, svi mi više volimo sebe nego partnera, i kad moramo birati...jebiga

:flop:
Ovo kao izričita tvrdnja zvuči jednostavno prestrašno. Ti si nešto gadno pobrkao. Upravo je sama bit ljubavi u voljenju nekoga više nego samog sebe.

učili su nas krivo. nije (samo) pozitivan onaj koji je dobar, a negativan onaj koji je loš. pozitivan je onaj koji ima povjerenja, a negativan je onaj koji se boji. to je prava istina

E, sad ili ja tu nešto nisam razumio ili je ovo čak i opasno.
Jedno je imati povjerenja, a nešto sasvim drugo biti glup i neoprezan. Onaj tko nema barem zrno straha ne može poštivati, pa samim tim i voljeti druge. Nedostatak straha je ili potpuna glupost ili opasni narcisoidni ekstremizam.

@Zed ajde ti sad reci kako objektivno izmjeriti nečiji strah ili nečiju nesigurnost? Je li kriterij za postavljanje granica preko koje netko ne želi prijeći na njemu samome ili na nekom drugom?

Ako ovdje lunalu pokušava postaviti neke svoje vlastite granice tko si ti da joj ih rušiš?

ronnie7
08.01.2008., 20:40
Ovo kao izričita tvrdnja zvuči jednostavno prestrašno. Ti si nešto gadno pobrkao. Upravo je sama bit ljubavi u voljenju nekoga više nego samog sebe.

lipo receno

Burmanska mačka
08.01.2008., 20:42
Eh da ta kolegica s posla zna kakvu je buru izazvala i kakve je rasprave pokrenula, zacijelo bi bila ponosna na sebe. :rofl:

Suhi
08.01.2008., 21:04
Gle, moguće je, i da, onda se ili šuti ili laže. I zato cijelo vrijeme govorim da popizdi, jer da je moj bivši popizdio kad je za to bilo vrijeme i nagurao mi mobitel u guzicu, možda bih se skulirala. Razumiješ?

E vidiš, iz tebe govori iskustvo. Ti znaš kako bi takav njegov eventualni postupak pokazao jednu vrlo bitnu stvar. A to je kako mu je do tebe jako stalo. Ukoliko to izostane, sve brzo ode u krasni trokurac.

@lunalu svom MM-u upravo to treba pokazati. Kako joj je jaaako stalo. Do njega, njihove ljubavi i njihovog braka.
Ako MM na to pljune, onda je i daljnji trud nepotreban. Što prije to sazna, to bolje.

I treba pizditi i dramiti. I treba postavljati granice i ultimatume. Rezati jajca i gurati mobitele .... hmm... gdjegod. :D

Jer samo jasno postavljene granice će joj donijeti mir. A ako njenom MM-u to predstavlja "ograničenje slobode" onda je bolje da sam odleprša prije nego što ga lunalu ponovno ne ulovi s prstima u medu (ili kako bulji u mliječnu stazu i KKK - kuša kumine koktele :D ).
Možda neka druga bude više tolerantna. Kao npr... namiguša iz ureda.

@Zed, što misliš kakve li tek namigušin muž slobode uživa? :mig:

talia
08.01.2008., 21:47
koja je moja poanta? morat ću vikati. ima jednostavno neke stvari KOJE NE MOŽEŠ TRAŽITI OD SVOG PARTNERA. ta crta je individualna, ali ta crta postoji. oko nekih stvari, NEMA KOMPROMISA

pa nazovite je slobodom, ali neka sloboda mora postojati. a ne zatvoriti nekoga u kavez, radi svog mira. cenzurirati mu život. određivati što smije, a što ne smije

Ti smijes raditi sto god hoces, s tim ce za odredjene postupke postojati odredjene posljedice, kao npr. da te partner ostavi, ili uzvrati istom mjerom.
Na tebi je da odlucis sto ti je prioritet.

talia
08.01.2008., 22:02
u koju da se od te dvije situacije stavim?
da li se muž nalazio nasamo na njom, osim kave nakon posla?

u situaciji u kojoj sam muž kojem žena izlazi...
ak se druži na poslu, pa prirodno je da se druži na poslu
ak se nalazi nakon posla, to već mora imati i neki razlog, tu se već malo mijenja situacija
nije mi u redu ni neposlovno zvanje izvan radnog vremena, jer ne vidim neku potrebu za time kad se več vide i razgovaraju nakon posla. ajde kratka porukica, to još kužim

a to što će netko mislit, nije mi bitno, jer za ostvarivanje nečeg treba dvoje

A zasto bi se tvoja zena (hipoteticki) uopce skompala, druzila i provodila vrijeme s tipom kojem OCITO nije na pameti prijateljstvo, nego seks? S njom. (Ocito njoj, ocito tebi, ocito svima).

lunalu
09.01.2008., 00:02
@lunalu

Sorry biti ću malo zločest :D

Rekla si da muž na wc-u igra igrice na mobachu, pa si bacila oko da vidiš koji mu je high score? ili ipak ....

sorry nisam izdržao ... :D

:mig::top:

Locutus of Borg
09.01.2008., 07:29
@zed_alive

Zed, smekšali smo te . Kada si se tek uključio u temu onda si bio zagovorljivi pristaša LM-a (lunaluinog muža) i muške slobode. Djelomična krivica za takav stav je i tvoje čitanje između redova, a sada kada si popunio praznine koje nedostaju sve se češće čuje iz tvojih usta ...krivo je učinio. trebao je ...

zed_alive
09.01.2008., 09:07
Je, pa da rizikuje da ga kolegica, do čijeg mu je mišljenja očito vrlo stalo, proglasi mlakonjom.
Mislim da bi prije rizikovao da mu mobitel odleti u wc šolju.
Ili da supruga bude povrijeđena.

Kužiš...on ima svoju slobodu.

mlakonja je čim (ako) toliko titra oko mišljenja kolegice...to je smiješno

sci fi
09.01.2008., 09:18
mlakonja, blago rečeno.

zed_alive
09.01.2008., 09:24
:flop:

ta tvrdnja je realnost

zato tvrdim da je istinska i najveća ljubav koja postoji ona roditelja prema djetetu. premda nije svaki roditelj takav, dobar dio roditelja voli svoju djecu bezuvjetno. što to znači? to znači da ako ti dijete napravi i najveću pizdariju, izvrijeđa te, omalovaži, iznevjeri, izda, ti ćeš ga svejedno voljeti. a ja ne znam koji muž voli svoju ženu na taj način, koja žena voli svog muža na taj način. ljubav partnera je uvjetna

razlučio bih ljubav prema nekom od potrebe za nekim. bit ljubav je isključivo u davanju, dok je bit potrebe primarno u primanju, iako postoji i potreba za davanjem.

nego nešto ću ti reći. koncept voljeti nekog više od sebe je najobičnija pizdarija i samozavaravanje. bit savršene ljubavi je ljubiti drugu osobu kao i sebe samoga. ne i više. savršena i apsolutna ljubav je ideal u svakom pogledu, prema drugome ali i prema sebi. ako nekog voliš više od sebe znači da tvoja ljubav prema samom sebi nije savršena. ljubav prema sebi nije kriva i nije egoizam. egoizam je kad samo sebe ljubiš

dakle to je ideal, ljubiti osobu kao što ljubiš sebe. ali ideali najčešće ostaju ideali. a u slučaju naših vrlih supružnika, evidentno je da i jedan i drugi sebe same vole osjetno više nego ono drugo. ali ne treba to osuđivati. to treba prihvatiti kao takvo, no nije loše imati to na umu. može samo popraviti čovjeka, pomaknuti ga na bolje

E, sad ili ja tu nešto nisam razumio ili je ovo čak i opasno.
Jedno je imati povjerenja, a nešto sasvim drugo biti glup i neoprezan. Onaj tko nema barem zrno straha ne može poštivati, pa samim tim i voljeti druge. Nedostatak straha je ili potpuna glupost ili opasni narcisoidni ekstremizam.

@Zed ajde ti sad reci kako objektivno izmjeriti nečiji strah ili nečiju nesigurnost? Je li kriterij za postavljanje granica preko koje netko ne želi prijeći na njemu samome ili na nekom drugom?

Ako ovdje lunalu pokušava postaviti neke svoje vlastite granice tko si ti da joj ih rušiš?

ako misliš na onu 'strah je dobar komu ga je Bog dao', definitivno si u pravu. ima stvari kojih se trebamo bojati. no isto tako, negdje strah radi i protiv nas. smatram da strah mora biti taj koji će nas upozoriti, međutim jako je krivo ako strah vodi naše postupke

uvjerio sam se na vlastitoj koži u to, puno puta

ne znam za objektivno mjerenje. govorim onako kako mislim, osjećam i vjerujem. inače, preporučam čitanje nekih od walschovih knjiga. čovjek je to dobro razložio. na kraju, u pozadini svake misli i svakog postupka nalaziš ljubav ili strah, ponekad (često i oboje). a ljubav je ono što gradi i čini stvari dobrim. što je onda strah?

strah natjera ljude na najgore postupke, stoga ga se treba čuvati. ne kažem da ga treba ignorirati, ali ako ti je on životni drajver, život ti neće biti bogzna što

sci fi
09.01.2008., 09:29
“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

zed_alive
09.01.2008., 09:38
Ti smijes raditi sto god hoces, s tim ce za odredjene postupke postojati odredjene posljedice, kao npr. da te partner ostavi, ili uzvrati istom mjerom.
Na tebi je da odlucis sto ti je prioritet.

to jako ovisi o tome tko je u pravu. ako je partner u pravu, onda ću valjda imati glavu da poslušam. međutim ako dođe do toga da ti partner počne oduzimati ono što te čini da se osjećaš dobro i ti se počneš osjećati loše, u konačnici nitko nema ništa od toga. ti ćeš ili bježati od partnera negdje drugdje (razmislite koliko muževa to ustvari i čini), ili ćeš nezadovoljstvo vraćati u brak. ništa dobroga

evo primjer. bavim se sportom, jednom tjedno odem nakon posla na trening, a nakon treninga sjednem s ekipicom na cugu, taj dan dolazim kasno navečer. taj dan je moj ventil. mogao bi se odreči nečega djelomično ili svega, ali falilo bi mi jako, ne bih se dobro osjećao. osjećam potrebu za tim treningom i tim druženjem.

mojoj ženi je krivo pomalo, jer iako se i ona može dogovoriti taj dan s nekim što ponekad i učini, ona ne trenira i ne može sebi ispuniti cijeli taj dan na način kako ga ja ispunim. stoga će navečer biti sama što joj je pomalo krivo. ali pregrmi, iako su počeli komentari 'zar moraš baš toliko dugo', itd.

no uskoro ću morati u teretanu, radi konkretnih vježbi za koljeno, bar na jedno 3 mjeseca. to znači minimalno još jednom do dvaput tjedno u teretani nakon posla. naravno, to bu bez cuge. kaj mislite, jel bu žena sretna?

zanimaju me vaši pogledi i razmišljanja o situaciji

zed_alive
09.01.2008., 09:47
A zasto bi se tvoja zena (hipoteticki) uopce skompala, druzila i provodila vrijeme s tipom kojem OCITO nije na pameti prijateljstvo, nego seks? S njom. (Ocito njoj, ocito tebi, ocito svima).

ma nisu stvari tako očite

imam jednu napaku. ženama koje mi se sviđaju znam diskretno pokazati da mi se sviđaju. ne kažem im, nego jednostavno to vide na meni, ja to ne skrivam (osim kad sam u društvu žene jer to bi bilo neprostojno)

masu puta sam skužio da te žene misle da ja nešto hoću s njima. neke su to i indirektno pokazale. a ja nisam imao nikaku namjeru uopće

nego na tvoja pitanja...recimo da je očito i da je tako. za ženu to bi bilo čudno jer žene su tako navikle izbjegavati muškarce koji su zainteresirani za njih ako one same nisu zainteresirane za njih. ali muškarci su drukčiji. spomenuo sam taj otvoreniji gard.

zato ti to žena uglavnom neće učiniti (osim ako ima zločeste misli ;)), ali ne mora značiti da muškarac to neće učiniti

......

stvar je u sigurnosti. pogledaj na LJES-u, mnoge žene koje su udane ili sretno zaljubljene i kojima nije ni na pameti varanje svojih muškaraca, koketiraju na netu. zašto? zato što vole koketirati, i zato što se osjećaju sigurnima

vidiš, muškarci se uvijek osjećaju sigurnima u takvim situacijama, neovisno jel RL ili net

Smart_bitch
09.01.2008., 09:50
mojoj ženi je krivo pomalo, jer iako se i ona može dogovoriti taj dan s nekim što ponekad i učini, ona ne trenira i ne može sebi ispuniti cijeli taj dan na način kako ga ja ispunim. stoga će navečer biti sama što joj je pomalo krivo. ali pregrmi, iako su počeli komentari 'zar moraš baš toliko dugo', itd.

Ti stvarno moraš po jajima hodat u životu :D :D :D

zed_alive
09.01.2008., 09:50
@zed_alive

Zed, smekšali smo te . Kada si se tek uključio u temu onda si bio zagovorljivi pristaša LM-a (lunaluinog muža) i muške slobode. Djelomična krivica za takav stav je i tvoje čitanje između redova, a sada kada si popunio praznine koje nedostaju sve se češće čuje iz tvojih usta ...krivo je učinio. trebao je ...

ok, propustio sam nešto. doista mislim da mu je inzistiranje na tipkanju bilo bezveze, nikakav potez. a ako je to voć radio, trebao je bar raditi to na pametniji način, da ga se ne skuži

ali i inače, nemoj mislit da sam (bio) na strani LM. htio sam samo stvoriti kvalitetnu opozicijsku poziciju diskusije, kako bih ukazao na neke momente o kojima se nije pričalo baš na topicu ;) kad je istina crno-bijela?

lunalu
09.01.2008., 09:53
to jako ovisi o tome tko je u pravu. ako je partner u pravu, onda ću valjda imati glavu da poslušam. međutim ako dođe do toga da ti partner počne oduzimati ono što te čini da se osjećaš dobro i ti se počneš osjećati loše, u konačnici nitko nema ništa od toga.

POstoji znacajna razlika izmedju objektivnosti i subjektvnosti..."Biti u pravu" odnosi se na realnu sliku stvari, odnosno cinjenicno stanje- nesto egzaktno.

S druge strane, " ono što te čini da se osjecas dobro" je osjecaj- cista suprotnost od neceg egzaktnog. Stoga, nije moguće povući paralelu izmedju toga da ovisi tko je u pravu. Tko moze odredit jesi li ti u pravu i po kojim kriterijima?? Ako sam po recimo po tvojim kriterijima " u krivu", a mene i dalje boli odredjeno ponasanje, hoces li napravit sve u svojoj moci da pokusas sprijecit da se tako osjecam ili ces rec: ti si u krivu i necu te slusat..Sto te boli to je tvoja stvar! Naravno govorim iz percepcije MM i mene ili tebe i tvoje zene...

Ako se ja osjecam lose zbog nekih postupaka svojih ili druge osobe, mozes li mi ti rec da sam u pravu jer se tako osjecam? Ne mozes, jer se radi o osjecajima, a osjecaji ne mogu bit " u pravu ili krivu". Osjecaj je osjecaj...

Zbog navodnih necijih "argumenata" da nisam u pravu oko toga sto mi uzrokuje takav osjecaj, ne mogu " promijenit osjecaj", on i dalje ostaje...Jer boli...A bolan osjecaj ne mozes rasclaniti na semantiku i argument..

Ne znam jel se da sto shvatit iz ovoga...Tesko je pojasniti ljudsku prirodu i subjektivnost, a osjecaje pogotovo jer su individulani i osobni.

sci fi
09.01.2008., 09:58
Žena bi mogla biti nesretna ako osjeti da je dodatno zakinuta za tvoju pažnju. Međutim, ako kvalitetno nadoknadiš izgubljeno vrijeme, žena bi mogla biti sretnija nego ikad.

Smart_bitch
09.01.2008., 09:59
Lunalu, kako si? Što se dešava?

zed_alive
09.01.2008., 10:03
Ti stvarno moraš po jajima hodat u životu :D :D :D

misliš da sam jedini? ;)

zed_alive
09.01.2008., 10:04
“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.”

i sve je to jako točno, my friend :mig:

Smart_bitch
09.01.2008., 10:05
misliš da sam jedini? ;)

Jel to bitno? ;)

Ali ako tebe tješi...

zed_alive
09.01.2008., 10:06
Žena bi mogla biti nesretna ako osjeti da je dodatno zakinuta za tvoju pažnju. Međutim, ako kvalitetno nadoknadiš izgubljeno vrijeme, žena bi mogla biti sretnija nego ikad.

i nadoknađivanje traži energiju koju nemaš uvijek, nemaš svaki dan ;) ne možeš stalno nadoknađivat...ali dobro razmišljaš

zed_alive
09.01.2008., 10:07
Jel to bitno? ;)

Ali ako tebe tješi...

pa da sam jedini, onda bih se zapitao ;) naravno da je bitno

Smart_bitch
09.01.2008., 10:10
pa da sam jedini, onda bih se zapitao ;) naravno da je bitno

Meni se to čini samo kao još jedna lame isprika. Kako je meni, tako je i masu drugih...ah, nije bitno, to je tako u životu...pa nije meni ništa gore nego što je mom ocu/djedu/tastu/prijatelju/drugu Titu bilo...

Ja to ne pušim, sori :D :D

VelmaX
09.01.2008., 10:11
zanimaju me vaši pogledi i razmišljanja o situaciji

Ti svoju ženu niti voliš, niti cijeniš, ali niti nemaš muda postavit se "muški" po principu "uzmi ili ostavi", kako ti kažeš. :rolleyes:

Budi frajer pa pokaži svojoj ženi ovaj topic, a onda se hvali kako si "pravo muško". :kava:

lunalu
09.01.2008., 10:13
Lunalu, kako si? Što se dešava?

Darling , hvala na pitanju.....

Dobro sam :) Zatisje je ...Nema rasprava, nema svadje...MM je promijenio ponasanje prema Onoj, izbjegava ju, vratio je zvuk na mob...Veseli me njegovo ponasanje...:s:s:s:s:s

Oboje smo mirniji, sretniji, nasmijaniji...:cerek::cerek:

Ona jos uleti kod njega, kao pozelit mu dobar tek i pripazit da se jadan ne "zagrcne " komadom kruha, ali dobro...Jednom u danu je prihvatljivo u usporedbi s onim prije- katastrofa...

Sad bi trebalo bit sve ok, nadam se...A nada je k... :D

sci fi
09.01.2008., 10:17
I priznanje slabosti može biti snaga. Jednostavno dođeš doma i kažeš ženi da si iscrpljen. Sigurno te neće poslati u 3 p.m. Uz pretpostavku da nisi svaki dan isrpljen. Za sve ostalo tu je mastercard.

zed_alive
09.01.2008., 10:21
POstoji znacajna razlika izmedju objektivnosti i subjektvnosti..."Biti u pravu" odnosi se na realnu sliku stvari, odnosno cinjenicno stanje- nesto egzaktno.

S druge strane, " ono što te čini da se osjecas dobro" je osjecaj- cista suprotnost od neceg egzaktnog. Stoga, nije moguće povući paralelu izmedju toga da ovisi tko je u pravu. Tko moze odredit jesi li ti u pravu i po kojim kriterijima?? Ako sam po recimo po tvojim kriterijima " u krivu", a mene i dalje boli odredjeno ponasanje, hoces li napravit sve u svojoj moci da pokusas sprijecit da se tako osjecam ili ces rec: ti si u krivu i necu te slusat..Sto te boli to je tvoja stvar! Naravno govorim iz percepcije MM i mene ili tebe i tvoje zene...

spomenuo sam, pitanje je konflikta. pogle jednostavno situaciju. boli te trbuh. ako te voli, muž će štošta učiniti da ti pomogne, i bit će mu žao da trpiš i patiš. on pomažući tebi ništa ne gubi, sve što učaže jest malo truda.

ali u tvojoj situaciji, ako učini da se ti u potpunosti osjećaš dobro, nije da ništa neće izgubiti. pomažući tebi on žrtvuje nešto svoje

nije li to jedna situacija u kojoj koje god rješenje odabereš, netko ostaje zakinut, na neki način, i netko će se osjećati loš(ij)e?

da li postoji nekakav pametan kompromis, kad govorimo o kompromisima?

Ako se ja osjecam lose zbog nekih postupaka svojih ili druge osobe, mozes li mi ti rec da sam u pravu jer se tako osjecam? Ne mozes, jer se radi o osjecajima, a osjecaji ne mogu bit " u pravu ili krivu". Osjecaj je osjecaj...

Zbog navodnih necijih "argumenata" da nisam u pravu oko toga sto mi uzrokuje takav osjecaj, ne mogu " promijenit osjecaj", on i dalje ostaje...Jer boli...A bolan osjecaj ne mozes rasclaniti na semantiku i argument..

Ne znam jel se da sto shvatit iz ovoga...Tesko je pojasniti ljudsku prirodu i subjektivnost, a osjecaje pogotovo jer su individulani i osobni.

strah je osjećaj. ne možeš kontrolirati što ćeš osjećati (recimo, jer u istini, na tome se može raditi ali nećemo sad o tome). ali možeš kontrolirati što ćeš reći, kako ćeš postupiti. da li ćeš slušati strah, ili razum

i možeš raditi na svojoj percepciji. percepcija je ono što utječe na doživljaj. a vidiš da je percepcija različita u različitim ljudima. a i sami ljudi se mijenjaju kroz vrijeme. nije li ideal da kako si starija postaješ sve opuštenija, da sve manje skačeš? želiš li sebe takvu? ovo sad nema veze s tvojim mužem, ima veze s tobom i sa životom općenito

strah te nije doveo u brak. da nisi imala hrabrosti zavoljeti, prihvatiti, ne bi do njega došlo. zašto bi te strah vodio u braku? :mig:

zed_alive
09.01.2008., 10:23
Ti svoju ženu niti voliš, niti cijeniš, ali niti nemaš muda postavit se "muški" po principu "uzmi ili ostavi", kako ti kažeš. :rolleyes:

Budi frajer pa pokaži svojoj ženi ovaj topic, a onda se hvali kako si "pravo muško". :kava:

a ti sudiš po sebi wilma. sjećam te se dobro i dobio sam sliku tko si i što si

zed_alive
09.01.2008., 10:24
Darling , hvala na pitanju.....

Dobro sam :) Zatisje je ...Nema rasprava, nema svadje...MM je promijenio ponasanje prema Onoj, izbjegava ju, vratio je zvuk na mob...Veseli me njegovo ponasanje...:s:s:s:s:s

Oboje smo mirniji, sretniji, nasmijaniji...:cerek::cerek:

Ona jos uleti kod njega, kao pozelit mu dobar tek i pripazit da se jadan ne "zagrcne " komadom kruha, ali dobro...Jednom u danu je prihvatljivo u usporedbi s onim prije- katastrofa...

Sad bi trebalo bit sve ok, nadam se...A nada je k... :D

super ;) samo budite dobri jedno prema drugome, i sve će biti u redu...

zed_alive
09.01.2008., 10:27
I priznanje slabosti može biti snaga. Jednostavno dođeš doma i kažeš ženi da si iscrpljen. Sigurno te neće poslati u 3 p.m. Uz pretpostavku da nisi svaki dan isrpljen. Za sve ostalo tu je mastercard.

ma nema problema, kad smo skupa jedno smo drugom glavni i uvijek nam je lijepo. osim kad se pograbimo oko nekog problema :D problem je nesklad njenih potreba i navika i mojih. ostaje da ja učinim pokoji kompromis, a na njoj je da se jednostavno navikne na ostatak. nema druge