PDA

View Full Version : O svijeći...

Sentimental
12.01.2003., 16:57
Radi se o njih dvoje. U jednom trenutku svoje veze dogovorili su zanimljivu taktiku. Našli su svijeću visoku dvanaest palaca, debljine palca. Na početku veze zapalili su je jednom tek toliko da vide koliko brzo gori i ustanovili da gori jedan palac na sat. Svijeće je ostalo još samo jedanaest palaca. Dogovorili su se kada neće moći riješiti neki problem, u trenutku kada će im ego biti bitniji od uzajamne ljubavi, ostavit će gorjeti svijeću dok oboje ne shvate kako se sa svijetlom njihove svijeće istapa i njihova veza. Za paljenje svijeće bila je potrebna prisutnost njih oboje jer nikome nije bilo u interesu da ju zapali sam. To bi značilo da namjerno minira njihovu ljubav. A voljeli su se jako.

Svijeća naravno nikad nije bila upaljena, jer kad god bi započeli svađu, vizualizirali bi svijeću kao simbol svoje veze kako polako izgara, nestaje, rastapa se. Nije gorjela sve dok...
Jedne večeri on se vratio iz grada. Ona je spavala. On je više i nije mogao pogledati. Upalio je svijeću na njenom noćnom ormariću i tiho se išuljao iz kuće. Iz njihova ljubavnog gnijezda. Jednom zauvijek. Ona se probudila ujutro i prvo na što joj je pao pogled bila je izgorjela svijeća. Znala je da je veza bespovratno izgubljena. On je otišao. Jednom zauvijek.

Vidjela ga je još samo jednom, pogled joj je slučajno odlutao kad je par godina kasnije išla na posao. Tada je već završila fakultet. Tramvaj je prolazio glavnom ulicom, a u njemu on sa nekom mlađom crnkom i dijetetom u rukama. Vizualizirala je izgorjelu svijeću. Zaželjela mu je da završi poput te svijeće.

Par tjedana kasnije gledala je Dnevnik. U strahovitoj eksploziji plina izginula je cijela mlada obitelj. Dvoje mladih ljudi i njihovo dijete. Na ekranu se pojavila njegova fotografija. I onda nestala. Još koji trenutak je ostao otisak u njenim očima, a onda je svakog traga nestalo. Kao što je i njega nestalo. Kao što je i ljubavi nestalo.

Ovu priču sam čuo neki dan od jedne cure koju sam upoznao preko Neta i par puta smo se našli na kavi. Malo sam je samo dramatizirao tek toliko da ne bude suhoparno prepričavanje.
Meni se samo jedna misao po glavi:
Be careful what you wish for...

Vera Pavladoljska
12.01.2003., 17:44
Previshe.Previshe.

Idem.:cry: :(

Kesten
12.01.2003., 18:40
Školski primjer odvratne sentimentalnosti.

Nimoy
12.01.2003., 20:06
tuzna prica,all mixed up feelings,strahota jedna...uzas.cak i da nije istinita,svakoga mora uzdrmati..

12.01.2003., 20:22
hmmm, pa meni je pomalo boring.

Patagonija
12.01.2003., 20:43
Jedne večeri on se vratio iz grada. Ona je spavala. On je više i nije mogao pogledati

tu si ispustio dio ili..?:confused:

a, priča... da nije to neki lanac sreće? ako ne pošalješ 10 primjeraka do ponoći ljubav tvog života će te napustit u roku od 4 dana, a ti ćeš izgorit u požaru koji će zahvatit i susjedov stan i njegovo šestero djece, pa ćeš završit u paklu.... Pero nije shvatio ovo ozbiljno, sljedećeg dana pogodio ga meteor, a sve što je u životu želio bilo je da ga Barica voli...

Sentimental
12.01.2003., 21:45
Prica je istinita koliko je za vjerovati osobi koju vidis par puta na kavi i dopisujes se prije toga par mjeseci... dakle vjerojatno je... lanac srece nije... ne brini... namjerno je pisana kao los ljubić, jer do bola tako mi je i zvucala, kad sam razmisljao i dozivljavao je... ali s druge strane toliko mi je apsurdna da mirne duse bih rekao da je istinita... u svakom slucaju necu ulaziti s te strane u analize... podav...

LaTiTeA
12.01.2003., 22:01
Meni je isto tuzna... Ali sam isto ostala :confused: na ono zasto ju je ostavio?
Mislim, znam da nije bitno za pricu, ali bas me zanima

magic_tree
12.01.2003., 22:47
LaTiTeA kaže:
Meni je isto tuzna... Ali sam isto ostala :confused: na ono zasto ju je ostavio?

A čuj to se ne smije reć jer onda priča zasigurno ne bi bila toliko tužna. Pod dva, njena želja nema veze s onim što se dogodilo. I pod tri: da ga je zaista voljela ne bih mu ono poželjela kad ga je vidjela. Sebičnjakuša :rolleyes: :flop: .

Vjeveric
12.01.2003., 23:05
Priča je... Ufff.. Što reći? U svakom je slučaju dobra, dok me nagnala na razmišljanje :)

Život je ipak splet slučanosti. Jednom smo se zezali sa jednim frendom pitajući ga kome će ostaviti žutog Forda kad umre. Pogunuo je u prometnoj nesreći za par dana i svi su iz našeg društva pored tuge osjećali i krivnju koja je varničila među nama. Razum tu ne pomaže. Jednostavno, osjetiš se krivim. Točnije, zloslutnim.

A opet... Ljudi su skloni teatralno prepričavati doživljaje. Nugatino i mašta mogu svašta.

Septembar
12.01.2003., 23:58
LaTiTeA kaže:

pa valjda sto je imao drugu zenu i s njom dijete

softic
13.01.2003., 12:29
očigledan primjer koliko je "jaka" bila njihova ljubav... tj. u ovom slučaju njena ljubav prema njemu...
Zaželjela mu je da završi poput te svijeće.
ne znam... bez obzira na to što je otišao, bez obzira što je svijeća izgorjela, njezina bi reakcija trebala biti drugačija...
razmišljam malo... našao sam se u sličnoj situaciji... i pomislio sam samo: "neka s njim bude sretnija nego što bi bila sa mnom"... eto

13.01.2003., 13:58
koliko sam primjetio ovdje se najcesce savjetuje da se nadje druga svijeca. lijepo u trgovinu po lampu i paket baterija.

Sanjar61
13.01.2003., 15:27
Strašno!:confused: :(
No, od uvijek sam pristalica teorije da je na zlo dovoljno samo pomisliti...ono je uvijek negdje tu, spremno za djelovanje. Elem, slažem se: pazite o čemu razmišljate; only positive thinking!:top:

LaTiTeA
13.01.2003., 16:57
Je, zbilja strasno...
A i najezila sam se od ove price sa zutim Fordom. Uzas!

Priznam, jednom sam "frendu" poslala sms tipa "Nadam se da si bolestan i da lezis u krevetu..." (znam, gadura sam, ali eto) i nakon 2 tjedna mi se javio sa "Jutros sam imao sudar, evo me u bolnici..."

Zbilja pazite sto zelite drugima... moglo bi se i ostvariti...