View Full Version : KAKO ISELITI STANARA
bolimeglava
03.01.2008., 12:27
:confused:
Molim savjet: u stanu imamo podstanara koji je prestao placati sve rezije, pa su se racuni popeli na preko 10000 kuna.
Imamo s njim potpisan ugovor, ovjeren kod javnog biljeznika.Stanar nije prijavljen u stanu.
Stanar se odbija iseliti mirnim putem.
sto sad?
Molim savjet: u stanu imamo podstanara koji je prestao placati sve rezije, pa su se racuni popeli na preko 10000 kuna.
Imamo s njim potpisan ugovor, ovjeren kod javnog biljeznika.Stanar nije prijavljen u stanu.
sto sad?
pokreni sudski postupak tužbu za iseljenje i radi plaćanja onoga što ti je dužan, pa će lijepo platiti i sudske troškove, kad neće milom onda silom, to što nije prijavljen u stanu nema veze glavno da imaš ugovor potpisan s njim:ne zna:
bolimeglava
03.01.2008., 13:41
i to je to? koliko takav postupak otprilike traje?
to sto nije prijavljen nije bas bezazleno. porezna tu nece biti na tvojoj strani, pa misli i na te troskove.
to sto nije prijavljen nije bas bezazleno. porezna tu nece biti na tvojoj strani, pa misli i na te troskove.
nisam skužila jel nije prijavljen na toj adresi ili nije prijavljen u poreznoj(kad su već sklapali ugovor kod JB)!? ali sve u svemu mora izaći nekako van, a mislim da troškovi poreza neće biti toliko veliki, koliko mu ovaj u međuvremenu može štete napraviti
bolimeglava
03.01.2008., 14:29
nije prijavljen ni na adresi ni u poreznoj.:(
ako ga nekako uspijem iseliti na divljaka ( iako nisam bas taj tip, a i on izgleda dosta rabijatan) - poslije nema nacina da utjeram dug, pretpostavljam?
sto sad?
Pustit ga u stanu dok sam ne odluči otići.
nisam skužila jel nije prijavljen na toj adresi ili nije prijavljen u poreznoj(kad su već sklapali ugovor kod JB)!? ali sve u svemu mora izaći nekako van, a mislim da troškovi poreza neće biti toliko veliki, koliko mu ovaj u međuvremenu može štete napraviti
A utaja poreza?
Zbog toga se po zakonu ide i u zatvor.
Ok, bez obzira na to dali si utajio porez ili ne, no ako nisi, oni ce utvrdit koliko si im utajio i to ti naplatit, novcano ili zatvorskom kaznom.
Sto se tice podstanara, ukoliko ga nisi prijavio legalno na toj adresi i ukoliko posjedujes dokaz o vlasnistvu tog stana, zasto jednostavno ne pozoves policiju i prijavis provalnika u svom stanu. Obzirom da on nema nikakvih dokaza da legalno bude u tvom stanu mislim da ce ga policija privest i ti ces imat free stan.
ne nije tome tako.
on nije provalnik ako ima stvari tamo i tamo živi.
jel plaća račune HEP-u i sl?
Policija ako dođe, neće ga izbacit van.
ALi pak oće branit ga ako ga vlasnik pokuša silom izbacit van.
dobro i onda koje je rijesenje? mislim gdje mi to zivimo? u Ugandi? Burkini Faso mozda? znaci jednostavno jednog dana odes na posao, i ne mozes se vise vratit u svoj stan jer ti je netko u medjuvremenu se uselio!
Dali zbilja onda moramo kao u Keniji svi sa ak47 zivjet i borit se za svoju pravdu?
Mislim nije mi jasna logika, imas nekoga u stanu, iznajmio si ga, ne zelis ga vise tamo, das mu rok za iseljenje i to je to, sto ako nece ic? nitko ne moze pomoc? treba li uzet stvari u svoje ruke?
Ponekad mi nije jasna ova zemlja...
:lol:
tako je svugdje u svijetu.
pa ako ti je stan prazan i nekontroliraš ga i neko ti se useli ne možeš ga izbacit ako mu ne osiguraš neki drugi primjeren prostor.
To mi je stvarno prvi glas, eto iskreno nisam uopce znao.
Jedno pitanje, a zasto onda ljudi kupuju stanove i dizu kredite kad je tako lako doci do stana? :)
pa jel znaš ti za neki prazan stan u današnje vrijeme?
Neznadar
07.01.2008., 17:36
:lol:
tako je svugdje u svijetu.
pa ako ti je stan prazan i nekontroliraš ga i neko ti se useli ne možeš ga izbacit ako mu ne osiguraš neki drugi primjeren prostor.
A zasto bi morao kontrolirati svoju nekretninu? Trebamo li placati zastitara da nam cuva posjed dok mi radimo ili negdje putujemo? Pa nismo u Venezueli! Da je ne bi neki neradnik prisilno "nacionalizirao", pa se uselio? Ti ocito nikada ne izlazis iz kuce, pa te tako nesto niti ne brine...
pa jel znaš ti za neki prazan stan u današnje vrijeme?
Da svoj drugi stan koji nije u Zagrebu, mislim da cu onda potrazit policijsku zastitu tog stana, nisam znao u kakvoj se zemlji nalazim.
Obicno su takve price isle za zemlje treceg svjeta, no opet nalazim se na balkanu.
Vrlo zanimljivo, stvarno me je ovo sad sokiralo.
little_devil
07.01.2008., 17:46
sto sad?
moja prijateljica je to rijesila na nacin da je netko od obitelji 24 sata provodio vrijeme u tom stanu sve dok podstanari nisu pukli o otisli, a poznanik na nacin da je iskljucio struju...
osim toga, zasto, kad izadje iz stana van ne promijenite brave i izbacite mu stvari?
promijeni bravu na ulaznim vratima dok ga nema doma. kad provali, prijavi provalu na policiju.
ne znam kakav ste ugovor potpisali i kojeg ste vraga potpisivali kojekakve ugovore bez smisla
A zasto bi morao kontrolirati svoju nekretninu? Trebamo li placati zastitara da nam cuva posjed dok mi radimo ili negdje putujemo? Pa nismo u Venezueli! Da je ne bi neki neradnik prisilno "nacionalizirao", pa se uselio? Ti ocito nikada ne izlazis iz kuce, pa te tako nesto niti ne brine...
PA ako je ne kontroliš, znači da ti ne treba.
A nekom drugom očito treba.
I zašto je taj kome treba ne bi koristio?
Da svoj drugi stan koji nije u Zagrebu, mislim da cu onda potrazit policijsku zastitu tog stana, nisam znao u kakvoj se zemlji nalazim.
Obicno su takve price isle za zemlje treceg svjeta, no opet nalazim se na balkanu.
Vrlo zanimljivo, stvarno me je ovo sad sokiralo.
PA nije policija tvoja privatna služba.
PA ili si sam čuvaj stan, ili plati nekog, ili plaćaj porez.
TAko ti je svugdje u razvijenim pravnim držćavama, ne samo na Balkanu.
Neznadar
07.01.2008., 18:12
Znaci, ja svoj novac ulazem u nekretnine, a onda mi se useli, te me izvlasti, netko tko svoj novac ulaze u kladionice, birtije i cigarete, jer eto, njemu treba stan, a sto ce meni dva stana? I moj automobil je preko noci parkiran, bi li isto tako bilo u redu da mi ga uzme netko tko se sprema u vecernji izlazak, jer meni ocito ne treba kad se ne vozim, nego sam ga zakljucao i ostavio pred kucom?
moja prijateljica je to rijesila na nacin da je netko od obitelji 24 sata provodio vrijeme u tom stanu sve dok podstanari nisu pukli o otisli, a poznanik na nacin da je iskljucio struju...
osim toga, zasto, kad izadje iz stana van ne promijenite brave i izbacite mu stvari?
Onda su ti podstanari budale - jer su pustili da neko u obitelji boravi u tom stanu- mogli su jednostavno zvati policiju, pa bi policija privela te "članove obitelji", pa bi gospoda imala zasluženo dosje do krahja života.
A taj poznanik nije imao pravo isključiti struju. DA su htjeli, ti podstanari su to mogli riješiti preko policije i suda, a gosp. poznanik bi morao platiti ponovno uključenje struje, pa mu sigurno tako nešto ne bi opet palo na pamet.
Nema vlasnik pravo mijenjati ni bravu ni bacati stvari van. To smije jedino sud.
Ovo je sad malo socijalisticko-komunisticko razmisljanje kada su u stanu od 70 kvadrata zivjele dvije obitelji, jer je tako to netko naredio.
Obzriom da je ovo "demokratska" republika sa kapitalistickim nacelima, onda netko moze imati nekretnina koliko zeli.
promijeni bravu na ulaznim vratima dok ga nema doma. kad provali, prijavi provalu na policiju.
i jedini provalnik za policiju i sud će biti vlasnik koji je bez znanja onih koji tu žive mijenjao bravu i onemogućio im da uđu u njihov dom.
Znaci, ja svoj novac ulazem u nekretnine, a onda mi se useli, te me izvlasti, netko tko svoj novac ulaze u kladionice, birtije i cigarete, jer eto, njemu treba stan, a sto ce meni dva stana? I moj automobil je preko noci parkiran, bi li isto tako bilo u redu da mi ga uzme netko tko se sprema u vecernji izlazak, jer meni ocito ne treba kad se ne vozim, nego sam ga zakljucao i ostavio pred kucom?
PA šta ulažeš suluudo?
Ko ti je kriv?
Ne, auto ti ne može uzeti ako mu to nisi dozvolio.
Ovo je sad malo socijalisticko-komunisticko razmisljanje kada su u stanu od 70 kvadrata zivjele dvije obitelji, jer je tako to netko naredio.
Obzriom da je ovo "demokratska" republika sa kapitalistickim nacelima, onda netko moze imati nekretnina koliko zeli.
To veze nema sa socializmom i komunizmom.
niko nikome ne brani da ima nektetnina koliko želi-
ali ne može sa njima radit što i kad mu se sprdne.
Neznadar
07.01.2008., 18:44
i jedini provalnik za policiju i sud će biti vlasnik koji je bez znanja onih koji tu žive mijenjao bravu i onemogućio im da uđu u njihov dom.
A oni koji su to isto napravli bez znanja vlasnika su posteni proleteri?
little_devil
07.01.2008., 18:49
Onda su ti podstanari budale - jer su pustili da neko u obitelji boravi u tom stanu- mogli su jednostavno zvati policiju, pa bi policija privela te "članove obitelji", pa bi gospoda imala zasluženo dosje do krahja života.
A taj poznanik nije imao pravo isključiti struju. DA su htjeli, ti podstanari su to mogli riješiti preko policije i suda, a gosp. poznanik bi morao platiti ponovno uključenje struje, pa mu sigurno tako nešto ne bi opet palo na pamet.
Nema vlasnik pravo mijenjati ni bravu ni bacati stvari van. To smije jedino sud.
ma nemoj, ja cu se tuzit i trosit novac zbog kretena koji mi ne placaju stanainu ili racune...
bi da, odmah van
da, podstanari ce rijesit to preko suda, ne placaju a onda ce ic tuziti najmodavca, aha
i uopce ne razumijem zasto ti toliko pristrano branis najmoprimce
Neznadar
07.01.2008., 18:49
PA šta ulažeš suluudo?
Ko ti je kriv?
A stan moze? A kruh u pekari? A steku cigareta u trafici?
Neznadar
07.01.2008., 18:51
Znaci, ne smijem kupiti stan ako ne mislim u njemu stalno boraviti? Sto mislis, treba li ljudima oduzeti sve vikendice, stanove i apartmane na moru? Tamo se smije useliti tko god hoce?
little_devil
07.01.2008., 18:58
o da moze, koja glupa razmisljanja imas
supher mali
07.01.2008., 19:04
sto me ovo nervira. sto ne moze covjek od pravih drzavnih usluga dobti riejsenej nego treba doc na forum?
cemu policija sluzi u ove male gradanske potrebe?
little_devil
07.01.2008., 19:11
sto me ovo nervira. sto ne moze covjek od pravih drzavnih usluga dobti riejsenej nego treba doc na forum?
ne moze, kolegica je u stanu imala zenu s dvoje djece, nije placala rentu i pravno ih nije mogla izbacit van, barem ne ,ako se ne varam, 3 mjeseca neplacanja pa onda sud, a sudstvo kod nas je - zna se kakvo... mozda je okrutno al oni su i rentali stan jer im je trebao novac...
supher mali
07.01.2008., 19:17
ne moze, kolegica je u stanu imala zenu s dvoje djece, nije placala rentu i pravno ih nije mogla izbacit van, barem ne ,ako se ne varam, 3 mjeseca neplacanja pa onda sud, a sudstvo kod nas je - zna se kakvo... mozda je okrutno al oni su i rentali stan jer im je trebao novac...
sve sam to vec cuo i imao postanare... mislim da bi trebale biti agencije tipa utjerivaci za ovaj slucaj. platis 700kn oni dodu i jednostavno ga presele na ulicu?! ovo nema smisla u ovoj drzavi...samo se zna dis e treba platit porez
i nek ide u samostan za beskucnike... samo i tamo treba platit porez? ahaha
little_devil
07.01.2008., 19:24
sve sam to vec cuo i imao postanare... mislim da bi trebale biti agencije tipa utjerivaci za ovaj slucaj. platis 700kn oni dodu i jednostavno ga presele na ulicu?! ovo nema smisla u ovoj drzavi...samo se zna dis e treba platit porez
najmodavci su takodjer odurna stvorenja, ja sam nedavno prolazila pakao trazeci poslovni prostor ali ti ljudi koji se dosele pa namodavcima rade probleme, ajd barem da budu fer pa se ponude da rade,ciste, peglaju il na bilo koji drugi nacin kompenziraju ratu al ne oni kazu nemamo i gotovo, nikom nista...
treba napisat interni ugovor u kojem ce stajati - ukoliko najmoprimac ne plati 2 mjesecne rate najmodavac ima svako pravo iseliti ga... to ovjeriti kod javnog biljeznika i gotova stvar...
supher mali
07.01.2008., 19:32
najmodavci su takodjer odurna stvorenja, ja sam nedavno prolazila pakao trazeci poslovni prostor ali ti ljudi koji se dosele pa namodavcima rade probleme, ajd barem da budu fer pa se ponude da rade,ciste, peglaju il na bilo koji drugi nacin kompenziraju ratu al ne oni kazu nemamo i gotovo, nikom nista...
treba napisat interni ugovor u kojem ce stajati - ukoliko najmoprimac ne plati 2 mjesecne rate najmodavac ima svako pravo iseliti ga... to ovjeriti kod javnog biljeznika i gotova stvar...
to uvjek. i jos grublje od tog navest!
a najbolje ti je ne primat nekog tko nema fiksnu placu (drzavnu). nek ti pokaze radnu knjizicu... ti svi sto rade na nadnicu ... nemaju od cega platiti
zalosno ali istinito
ajd barem da budu fer pa se ponude da rade,ciste, peglaju il na bilo koji drugi nacin kompenziraju ratu al ne oni kazu nemamo i gotovo, nikom nista... takvog ja jos nisam nit medu frendovima nit u normalnom lifu upoznao. hej pa nismo mi uzalut balkanci? m sto volimo pucat volimo ostat i duzni
Neznadar
07.01.2008., 19:37
to uvjek. i jos grublje od tog navest!
a najbolje ti je ne primat nekog tko nema fiksnu placu (drzavnu). nek ti pokaze radnu knjizicu... ti svi sto rade na nadnicu ... nemaju od cega platiti
zalosno ali istinito
ajd barem da budu fer pa se ponude da rade,ciste, peglaju il na bilo koji drugi nacin kompenziraju ratu al ne oni kazu nemamo i gotovo, nikom nista... takvog ja jos nisam nit medu frendovima nit u normalnom lifu upoznao. hej pa nismo mi uzalut balkanci? m sto volimo pucat volimo ostat i duzni
Bome ovi koji rade u drzavnoj sluzbi nemaju niti za kruh, a kamo li za najamninu. A i u glavama im je jos uvijek socijalizam, znaju samo za svoja prava, ali ne i za obveze...
Xenia 13
07.01.2008., 20:21
Zato što nije njegov i nitko mu nije dozvolio da se useli. Nek digne kredu ko sav normalan svijet.
little_devil
07.01.2008., 20:50
e a ovo nisam ni vidjela :s:s
prestrasno.....
ljudi rade mukotrpno da bi si mogli priustiti vikendicu i onda bi morali paziti da im se netko ne useli...kojim pravom... unajmila bi isti tren nekoga da ih izbaci van i promijenila brave, pa nek me tuze... samo ne znam kome bi me tocno tuzili s obzirom da nemaju nikakva prava
vidjela sam na televiziji slucaj gdje je majka troje djece ostala bez doma jer su joj se neki kreteni uselili u vlastitu kucu, poginuo joj je suprug i sad se nalazi u minijaturnom stanu jer si ne moze priustiti nista drugo... kako je to mogla dopustiti?
kakvi su uopce to ljudi? koji bi se uselili u tudji dom?
little_devil
07.01.2008., 20:52
to nije njihov dom niti ce ikad biti, oni ga iznajmljuju i u njemu mogu zivjeti dok placaju taj najam... kad vise nece platiti lete van jer nemaju nikakva prava...
pravi vlasnik moze s tim stanom napraviti sto god zeli...
little_devil
07.01.2008., 21:17
PA šta ulažeš suluudo?
Ko ti je kriv?
kad imas vlastitu nekretninu imas pravo bogatstvo, kako itko moze reci da je to suludo?
Ris hajde čovječe ne trkeljaj i trollaj. Lijepo napiši svoju adresu i vrijeme kada nisi u objektu u kojem živiš (jer se u tom trenutku očito ne brineš za njega i ne treba ti:lol:) pa da nas par poduzetnih anektiramo to što tebi ne treba. Što će tebi? Mi ćemo napraviti time-sharing i 24 sata na dan podijeliti po broju nas "anektaša" i možeš se kladiti da nikada neće biti prazan.:rofl:
Vezano za problem. Država je sa svojim zakonima po tom pitanju drlog. Ako prijaviš stanara poreznoj jedino se štitiš da u slučaju problema sa stanarom nemaš frku i sa poreznom. Ako je najmoprimac čovjek, a ne đukela prijaviti ge nema prevelikog smisla, no čovjek nikada ne zna kome iznajmljuje stan. E sad, naravno da će sada skočiti ljudi na mene što zazivam neplaćanje poreza no dok nemamo neki normalan zakon i ekspeditivan te besplatan sud (jer čemu onda taj porez) po tom pitanju, to je moj stav.
Ne iznajmljujem nekretnine, ali ovakve priče me jako ljute. Na taj način možemo "pobrati" masu stanova od npr. umirovljenika dok se odgegaju do doktora, trgovine, ljekarne itd. Pa nismo Siera Leone.
postoji mogućnost da se najmoprimac izbaci iz stana tako da sačekate kad nema nikoga u stanu, izbacite mu sve stvari, promijenite bravu i postavite zaštitare pred vrata (dvojicu po mogućnosti). ako pozove policiju ne dajte se smesti jer ni oni ne smiju u stan bez naloga a posebno nemojte dozvoliti da najmoprimac ponudi svoj angažman pri prčkanju po novoj bravi pajserom. u tom trenutku vi ste u protupravnoj poziciji, istina, ali najmoprimac je taj koji mora pokretati sudski postupak radi povrata posjeda a to se njemu sigurno neće dati. u najgorem slučaju može postupiti jednako kao i vi ali za to ćete biti spremni. policije se ne bojte, fućka se njima i za vas i za vašeg najmoprimca. ako vam i nalože da pustite gada u stan recite im e baš neću!. ne mogu vam ama baš ništa a ponavljam puca im neka stvar za privatnu svađu dva pjetlića.
ovo je najjednostavniji način. osim ako se želite natezati po sudu GODINAMA.
Bilobrkster
08.01.2008., 00:02
ček ček ček ček malo, npr ova situacija:
ja sam vlasnik stana, iznajmim ga nekome tko sa mnom o tome potpiše ugovor da će unajmljivati taj stan na period od 12 mjeseci a ja ću naravno plaćati porez koliko me već ide. nakon isteka tih 12 mjeseci taj netko ne želi izaći iz stana, da li taj ugovor kojeg smo potpisali išta vrijedi ili mogu s njim obrisat guzicu? :ne zna:
Ugovor "na bijelo" ti služi da ti, ako sra*e iziđe na vidjelo, još i Porezna ne skoči za vrat i retrogradno traži svoj dio najamnine (porez) + kazne itd. Ako dođe do sra*a policija će reći "imovinsko-pravni odnosi, idite na sud na svoj trošak" i to je što se njih tiče gotovo. Mo'š brisat i nos što se policije tiče.:mad:
Bilobrkster
08.01.2008., 12:12
FASCINANTNO!!! :lol:
a deder ti meni reci, ako ostvarim pobjedu na sudu u tom sporu kakvu naknadu štete mogu očekivati od unajmitelja? samo zaostatke za neplaćeno podstanarstvo ili još i duševne boli i sl.?
e da, idemo ljudi masovno iznajmljivat stanove, mislim ne svoje nego bit podstanari, jebate mukte stanarina i rashodi. koji eldorado, HRVATSKA :flop: dakle na temu podstanarstvo je jeftinije, DEFINITIVNO!!!! :s :s :s
EDIT: a jel moguće u ugovor stavit stavku da za svaki dan nakon isteka ugovora koji unajmitelj proboravi u mom stanu meni plaća naknadu u iznosu od npr. 200kn? bi li to bilo neko rješenje?
Neznadar
08.01.2008., 13:23
a deder ti meni reci, ako ostvarim pobjedu na sudu u tom sporu kakvu naknadu štete mogu očekivati od unajmitelja? samo zaostatke za neplaćeno podstanarstvo ili još i duševne boli i sl.?
Mislim da to nije tako jednostavno, nakon sto (ako i kada) dobijes presudu u svoju korist, tada pokreces novi sudski spor - za iseljenje! :D
supher mali
08.01.2008., 16:47
postoji mogućnost da se najmoprimac izbaci iz stana tako da sačekate kad nema nikoga u stanu, izbacite mu sve stvari, promijenite bravu i postavite zaštitare pred vrata (dvojicu po mogućnosti). ako pozove policiju ne dajte se smesti jer ni oni ne smiju u stan bez naloga a posebno nemojte dozvoliti da najmoprimac ponudi svoj angažman pri prčkanju po novoj bravi pajserom. u tom trenutku vi ste u protupravnoj poziciji, istina, ali najmoprimac je taj koji mora pokretati sudski postupak radi povrata posjeda a to se njemu sigurno neće dati. u najgorem slučaju može postupiti jednako kao i vi ali za to ćete biti spremni. policije se ne bojte, fućka se njima i za vas i za vašeg najmoprimca. ako vam i nalože da pustite gada u stan recite im e baš neću!. ne mogu vam ama baš ništa a ponavljam puca im neka stvar za privatnu svađu dva pjetlića.
ovo je najjednostavniji način. osim ako se želite natezati po sudu GODINAMA.
jako dobro ali zalosno di zivimo.
ja imam sve moguce dozvole. i da ja moram ovo procedurom to rijesavati? hvala drzavo i policijo sto mi cuvate moju imovinu za koju sam vam na pocetku platio porez pa prilikom iznamjivanja..opet se namucio naci klijenta...
a vi?
ovo govorim u ime svih. ja tih problema nema vise. ne primam ja nase gnjide samo ''strano'' meso
i vani sam se obogatio i opet se od vana bogatim...
ovdje? mozes samo postat zakorjeli romanticar
supher mali
08.01.2008., 16:50
ček ček ček ček malo, npr ova situacija:
ja sam vlasnik stana, iznajmim ga nekome tko sa mnom o tome potpiše ugovor da će unajmljivati taj stan na period od 12 mjeseci a ja ću naravno plaćati porez koliko me već ide. nakon isteka tih 12 mjeseci taj netko ne želi izaći iz stana, da li taj ugovor kojeg smo potpisali išta vrijedi ili mogu s njim obrisat guzicu? :ne zna:
ovo je prepametno pitanje za ovakve citatelje hehe
A oni koji su to isto napravli bez znanja vlasnika su posteni proleteri?
Vlasnik ih je pustio svojom voljom i nema ih izbaciti van kada mu se sprdne.
ma nemoj, ja cu se tuzit i trosit novac zbog kretena koji mi ne placaju stanainu ili racune...
bi da, odmah van
da, podstanari ce rijesit to preko suda, ne placaju a onda ce ic tuziti najmodavca, aha
i uopce ne razumijem zasto ti toliko pristrano branis najmoprimce
brani ih zakon.
ako si se htjela zaštit, mogli ste u ugovoru potpisat rok trajanja ugovora, prijavit ugovor i plaćat porez
Znaci, ne smijem kupiti stan ako ne mislim u njemu stalno boraviti? Sto mislis, treba li ljudima oduzeti sve vikendice, stanove i apartmane na moru? Tamo se smije useliti tko god hoce?
PA može se, naravno.
Provali bravu useli se, a ti ga ne smiješ silom protjerat van.
o da moze, koja glupa razmisljanja imas
ma nemoj, po tebi vlasnik može uzgajat kanabis, dilat kokain, radit atomsku bombu... jer je on vlasnik i može radit u svom prostoru što i kada oće.
pa služi policija poštivanju zakona.
zato će i zaštititi onoga koji živi unutra od terora vlasnika.
supher mali
08.01.2008., 19:37
pa služi policija poštivanju zakona.
zato će i zaštititi onoga koji živi unutra od terora vlasnika.
ja jos nisam cuo da postoji teror vlasnika vec teror od onog sto je unajmio... ti odguli svojih 30 dana i bjezi od tu????? i nikom nista (oglasa ima koliko oces)
ko je postao ovaj topik vlasnik ili stanar? kom je prekipilo
VeronikaN
08.01.2008., 19:51
Koliko znam,za najmodavca sve skupa(osim već postojećeg duga najmoprimca) miriši na enorme sudske troškove,cijenu odvjetnika i sam spor može trajati ohoho vremena.Najmodavac gubi svakako.
No nije mi jasno što doslovno kaže zakon:
Ako je podpisan i ovjeren ugovor s točno navedenim uvjetima.Kao na pr:ako najmoprimac ne plati režije i stanarinu 2 mjeseca dužan je iseliti...
Najmodavac plaća porez.
Zar i u takvom slučaju,neće biti izbačen van bez sudskog procesa?
I stanovati,uništavajući stan ne plaćajući ni struju ni vodu,a ni samu ugovorenu stanarinu,do tko zna kada?
ja jos nisam cuo da postoji teror vlasnika vec teror od onog sto je unajmio... ti odguli svojih 30 dana i bjezi od tu????? i nikom nista (oglasa ima koliko oces)
ko je postao ovaj topik vlasnik ili stanar? kom je prekipilo
pa prekipilo je vlasniku jer traži nešto na što nema pravo...
a jebi ga, možda ta žena nije imala para....
to vas ne zanima, je li!?
Neznadar
08.01.2008., 20:12
PA može se, naravno.
Provali bravu useli se, a ti ga ne smiješ silom protjerat van.
Pa zasto onda itko u ovoj drzavi kupuje stan, ili gradi kucu? Jednostavno provali, a nitko mu nista ne smije! Treba to sutra objaviti na naslovnicama svih novima, gradjevinska mafija ce preko noci propasti! :D
little_devil
08.01.2008., 20:12
pa prekipilo je vlasniku jer traži nešto na što nema pravo...
a molim te, gdje su ovdje prava najmodavca?
ja rentam ured, super, umjesto da platim najam ja cu otici u shopping i potrosit novce na sebe, to je u redu, zar ne?
zasto bi placala najam kad moj najmodavac nema pravo izbacit me, mrak, ajmo svi bit neodgovorni gadovi
vuci cu ga po sudu pa me mozda i izbaci nakon godinu, dvije...
little_devil
08.01.2008., 20:14
zasto bi to nju zanimalo kad je ona i rentala stan jer nije imala novaca?? :rolleyes:
pa i ti podstanari plaćaju porez, i oni imaju pravo na zaštitu.
a 99% iznamljivača uopće ne plaća porez na iznajmljivanje.
odi si sam u pučku kuhinju jest ako ti fali stanarina od postanara za hranu...
supher mali
08.01.2008., 20:16
nek drzava omoguci takvima pomoc? a ne mi...
(mi zivimo od tog)
zasto bi to nju zanimalo kad je ona i rentala stan jer nije imala novaca?? :rolleyes:
pa možda je tad imala novca...
u međuvremenu npr izgubila posao...
supher mali
08.01.2008., 20:17
Pa zasto onda itko u ovoj drzavi kupuje stan, ili gradi kucu? Jednostavno provali, a nitko mu nista ne smije! Treba to sutra objaviti na naslovnicama svih novima, gradjevinska mafija ce preko noci propasti! :D
ma pusti ga. lonac vruce vode se sputio na topik
nek drzava omoguci takvima pomoc? a ne mi...
pa niko od vas ni ne traži nikakvu pomoć.
oni samo traže svoje pravo.
osim toga; da država pomogne svima koji nemaju za svoj stan, vi ne bi imali kome iznajmljivat...
little_devil
08.01.2008., 20:20
osim toga; da država pomogne svima koji nemaju za svoj stan, vi ne bi imali kome iznajmljivat...
kako mene iritiraju ljudi koji su tako nerealno pristrani...
Zato što nije njegov i nitko mu nije dozvolio da se useli. Nek digne kredu ko sav normalan svijet.
Od kuda tebi da on može dignut kredit?
I kako mu niko nije dozvolio da useli? PA vlasnik mu je dozvolio...
kako mene iritiraju ljudi koji su tako nerealno pristrani...
to govoriš o sebi, jel tako!?
little_devil
08.01.2008., 20:23
pa niko od vas ni ne traži nikakvu pomoć.
oni samo traže svoje pravo.
koje pravo?
pravo da zive u tudjem stanu bez placanja i nabijaju racune najmodavcima??
imaju pravo, kao sto ja kao najmoprimac imam pravo...
imam pravo na boravak u uredu, ali jednako tako imam i obveze....do 5.1. platit mjesecni najam...
ne znam sto tebi ovdje nije jasno
takav ugovor bi bio irelevantan i nevažeći, i podstanar prema njemu ne bi imao nikakvih obaveza, jer takav ugovor nije u skladu s zakonom.
little_devil
08.01.2008., 20:25
to govoriš o sebi, jel tako!?
ja nisam nepristrana nego realna.... a ako ti ne vidis koje gluposti pricas ja ti tu ne mogu pomoci...
necu platit rentu 3 mjeseca i kad me najmodavac pita gdje je novac reci cu mu da se obrati tebi... jer po tebi nema razloga da ju netko placa
koje pravo?
pravo da zive u tudjem stanu bez placanja i nabijaju racune najmodavcima??
imaju pravo, kao sto ja kao najmoprimac imam pravo...
imam pravo na boravak u uredu, ali jednako tako imam i obveze....do 5.1. platit mjesecni najam...
ne znam sto tebi ovdje nije jasno
meni nije jasno kako tebi nije jasno da ga nemaš pravo izbacit dok ga sud ne izbaci, a sud ga neće izbacit dok mu ne nađeš alternativni smještaj.
ja nisam nepristrana nego realna.... a ako ti ne vidis koje gluposti pricas ja ti tu ne mogu pomoci...
necu platit rentu 3 mjeseca i kad me najmodavac pita gdje je novac reci cu mu da se obrati tebi... jer po tebi nema razloga da ju netko placa
Uzmi odvjetnika, masno ga plati, pa će ti on reći isto što i ja...
little_devil
08.01.2008., 20:26
a ti si sudeci po svemu podstanar koji zivi na grbaci jadnih ljudi
little_devil
08.01.2008., 20:27
Uzmi odvjetnika, masno ga plati, pa će ti on reći isto što i ja...
sto ce mi reci?
cuj neki ljudi su ljudi a neki smece, ja cu ostati covjek...
Bome ovi koji rade u drzavnoj sluzbi nemaju niti za kruh, a kamo li za najamninu. A i u glavama im je jos uvijek socijalizam, znaju samo za svoja prava, ali ne i za obveze...
Pričaš gluposti.
Oni u državnim/javnim službama najmasnije su plećeni.
Evo, pogledaj samo liječnike i profesore...
sto ce mi reci?
cuj neki ljudi su ljudi a neki smece, ja cu ostati covjek...
ja ne bih zavao covjekom nekoga ko izbacuje na ulicu ženu i djecu,
a sam živi u toplom domu.
a ti si sudeci po svemu podstanar koji zivi na grbaci jadnih ljudi
a ti si sudeći po svemu osoba koja je u privatizaciji jako moralnim načinom došla do velikog kapitala, i sad istim tim kapitalom cijediš one koji su nevini tvojim "poslovnim podzvizima" ostali bez kruha i krova nad glavom....
little_devil
08.01.2008., 20:32
ja ne bih zavao covjekom nekoga ko izbacuje na ulicu ženu i djecu,
a sam živi u toplom domu.
al bi zvao covjekom onog tko ne placa rezije nit najam i nije ga briga..
o cemu ti pricas, svatko ima rodbinu, prijatelje, poznanike..al da, najlakse je zivjet na teret stranca i bit govno
little_devil
08.01.2008., 20:33
a ti si sudeći po svemu osoba koja je u privatizaciji jako moralnim načinom došla do velikog kapitala, i sad istim tim kapitalom cijediš one koji su nevini tvojim "poslovnim podzvizima" ostali bez kruha i krova nad glavom....
imam 24 godine...molim te
i svatko normalan ovdje ce ti reci da sam racionalna a ti pristran, to samo ti ne vidis...
e a ovo nisam ni vidjela :s:s
prestrasno.....
ljudi rade mukotrpno da bi si mogli priustiti vikendicu i onda bi morali paziti da im se netko ne useli...kojim pravom... unajmila bi isti tren nekoga da ih izbaci van i promijenila brave, pa nek me tuze... samo ne znam kome bi me tocno tuzili s obzirom da nemaju nikakva prava
?
kako ti sama sebi skačeš u usta, to je nevjerojatno.
najprije za sebe kažeš da sve što si zaradila, zaradila si pošteno,
a u idućoj rečenici kažeš da bi do prostora došla na protuzakonit i kriminalan način.
:lol::rofl:
al bi zvao covjekom onog tko ne placa rezije nit najam i nije ga briga..
o cemu ti pricas, svatko ima rodbinu, prijatelje, poznanike..al da, najlakse je zivjet na teret stranca i bit govno
pa nemoj biti govno... ako ti fale pare od najamnine, odi kod rodbine pa žicaj njih... ko ti to brani!?
imam 24 godine...molim te
i svatko normalan ovdje ce ti reci da sam racionalna a ti pristran, to samo ti ne vidis...
da, oni koji su tu interesno vezani za ovu temu.
ja nisam interesno vezan za ovu temu.
little_devil
08.01.2008., 20:37
kako ti sama sebi skačeš u usta, to je nevjerojatno.
najprije za sebe kažeš da sve što si zaradila, zaradila si pošteno,
a u idućoj rečenici kažeš da bi do prostora došla na protuzakonit i kriminalan način.
a kako drugacije u ovoj drzavi? tko su ljudi koji se bespravno useljavaju u tudji objekt nego ktiminalci...
pa ne bi se valjda godinama sudila dok idioti zive na moj racun i unistavaju mi imovinu
to nije njihov dom niti ce ikad biti, oni ga iznajmljuju i u njemu mogu zivjeti dok placaju taj najam... kad vise nece platiti lete van jer nemaju nikakva prava...
pravi vlasnik moze s tim stanom napraviti sto god zeli...
zakon nije onakav niti smije biti onakav kakvog ti zamisliš da je i onakav kakv bi ti htjela.
zakon mora biti na sredini i podjednako čuvati i jednu i drugu stranu, što i je slučaj.
a još manje smiješ raditi što ti zamisliš da je pravedno i što bi tebi odgovaralo.
što se babi tilo, to joj se i snilo.
supher mali
08.01.2008., 20:40
meni nije jasno kako tebi nije jasno da ga nemaš pravo izbacit dok ga sud ne izbaci, a sud ga neće izbacit dok mu ne nađeš alternativni smještaj.
ovo je nesto nasmijesnije sto sam ikad cuo' ako si ti pravnik onda je ovo cudo od pravne drzave...
ja da mu ga trazim? Tko je meni cigle trazio za gradnju?
ugovor 2 mjeseca. nisi platio. ja imam papir da je prostor moj i da je tebi ugovor istekao ili ga se ne pridrzavas. (bilo bi dobro da vrsi uplatu s svojim imenom - tako automatski imas jos jednu potrdu)
sad sto se tice poreza i prijavljivanje... to je drugacije od soba stana, prostora... ljetnog iznamljivanja...
uglavnom. recimo da imas sve ove papire i ON ne zeli izac?
sto primjenit? imali izlaza iz ovog...? koliko ja znam samo natezanje i muka od mjeseca do mjececa... i to sve bez ikakvog obraza dok mu ne zaprijetis trazi dalje i na kraju ostane duzan
s toga je najbolje ne iznamljivat tim mjesecarima... koji se pojave s jednom torbom
najbolje cure...s njima manje natezanja...
a najbolje NE, jer ces vise zivaca izgubit nego zaradit
ali takav je posao? samo onaj tko nije iskusio ne zna
(di je ono sto unisti)
i sad se pojavi na kraju drzava i placanje poreza? di ste bili prije 50 godina?jos mi zaposli sina na svoje mjesto u uredu. kako se ljudi nece zalit? koji presing i to sve na 1000kuna. kao da ih mi zaradujemo klikanjem?
a kako drugacije u ovoj drzavi? tko su ljudi koji se bespravno useljavaju u tudji objekt nego ktiminalci...
pa ne bi se valjda godinama sudila dok idioti zive na moj racun i unistavaju mi imovinu
ne, to nije bespravno useljavanje.
pa kupiš im stan i neće više živjeti na tvoj račun.
little_devil
08.01.2008., 20:42
ajde ti digni hipotekarni kredit u banci, kad ne mozes otplacivati kredit uzmu ti kucu, zar ne? vrlo jednostavno
e pa vidis, kad vise ne mozes placati letis van...
logika
btw, da ne mogu otplacivati najam i placati rezije nakon 2 mjeseca bi otisla a ne radila probleme najmodavu ili se probala dogovoriti na bilo koji nacin...
a da nemam novaca za zivot molila bi prijatelji i rodbinu da me prime a ne bila smece i dopustala da netko drugi mora placati rezije za mene
e da, idemo ljudi masovno iznajmljivat stanove, mislim ne svoje nego bit podstanari, jebate mukte stanarina i rashodi. koji eldorado, HRVATSKA :flop: dakle na temu podstanarstvo je jeftinije, DEFINITIVNO!!!! :s :s :s
EDIT: a jel moguće u ugovor stavit stavku da za svaki dan nakon isteka ugovora koji unajmitelj proboravi u mom stanu meni plaća naknadu u iznosu od npr. 200kn? bi li to bilo neko rješenje?
little_devil
08.01.2008., 20:46
ne, to nije bespravno useljavanje.
pa kupiš im stan i neće više živjeti na tvoj račun.
pa nek si sami kupe stan, znas - neki ljudi radi, a posla uvijek ima, samo su ljudi lijeni
jako dobro ali zalosno di zivimo.
ja imam sve moguce dozvole. i da ja moram ovo procedurom to rijesavati? hvala drzavo i policijo sto mi cuvate moju imovinu za koju sam vam na pocetku platio porez pa prilikom iznamjivanja..opet se namucio naci klijenta...
a vi?
ovo govorim u ime svih. ja tih problema nema vise. ne primam ja nase gnjide samo ''strano'' meso
ne zaboravi da i "druga strana" plaća porez.
pa nek si sami kupe stan, znas - neki ljudi radi, a posla uvijek ima, samo su ljudi lijeni
a gdje će živjeti do ne zaradi?
od kuda tebi uopće da može raditi ili da može naći posao?!
Koliko znam,za najmodavca sve skupa(osim već postojećeg duga najmoprimca) miriši na enorme sudske troškove,cijenu odvjetnika i sam spor može trajati ohoho vremena.Najmodavac gubi svakako.
No nije mi jasno što doslovno kaže zakon:
Ako je podpisan i ovjeren ugovor s točno navedenim uvjetima.Kao na pr:ako najmoprimac ne plati režije i stanarinu 2 mjeseca dužan je iseliti...
Najmodavac plaća porez.
Zar i u takvom slučaju,neće biti izbačen van bez sudskog procesa?
I stanovati,uništavajući stan ne plaćajući ni struju ni vodu,a ni samu ugovorenu stanarinu,do tko zna kada?
mora isleiti ako ima gdje....
a ako se vlasniku ne isplati suditi, onda neka ga ne tuži....
little_devil
08.01.2008., 20:51
pa cuj ako je sposoban uci u tudji stan sposoban je i raditi...
osim toga on nije moj problem, ima svoje prijatelje i poznanike, nek njih moli za pomoc
a molim te, gdje su ovdje prava najmodavca?
ja rentam ured, super, umjesto da platim najam ja cu otici u shopping i potrosit novce na sebe, to je u redu, zar ne?
zasto bi placala najam kad moj najmodavac nema pravo izbacit me, mrak, ajmo svi bit neodgovorni gadovi
vuci cu ga po sudu pa me mozda i izbaci nakon godinu, dvije...
pa naravno da ne može svako upasti u stan i zadržati ga.
to mogu samo uni koji nemaju u vlasništvu svoj stan ili neku nekretninu.
little_devil
08.01.2008., 20:55
mora isleiti ako ima gdje....
a ako se vlasniku ne isplati suditi, onda neka ga ne tuži....
zasto bi ga tuzio ako moze promijenit brave i izbacit ga?
zasto bi njega bilo briga sto njmoprimac nema gdje zivjeti kad istovremeno ovog nije briga sto najmodavac mora placati njegove racune i sto zivi na njegov racun
little_devil
08.01.2008., 20:56
pa naravno da ne može svako upasti u stan i zadržati ga.
to mogu samo uni koji nemaju u vlasništvu svoj stan ili neku nekretninu.
pa ja nemam....
nemam nekretninu na svoje ime..
i?
super, idem u shopping potrositi novac za najam
da, za tebe koja imaš veza i vezica možda ima...
little_devil
08.01.2008., 20:58
ako si covjek zivjet ces kod rodbine i prijatelja ako nemas novaca, ako si smece zivjet ces na tudji racun
:amen:
pa cuj ako je sposoban uci u tudji stan sposoban je i raditi...
osim toga on nije moj problem, ima svoje prijatelje i poznanike, nek njih moli za pomoc
pa tvoj je problem dok god je pod tvojim krovom, htejla ti to ili ne.
nemaš ga pravo izbacit na ulicu.
i ako je sposoban radit, ne znači da ga neko želi uzeti da radi.
a prijatelje i rodbinu imaju i vlasnici, pa nek oni žicaju ako im fali novca....
little_devil
08.01.2008., 21:00
da, za tebe koja imaš veza i vezica možda ima...
ima za sve, uvijek mozes cistiti po kucama ili cuvati djecu, uvijek uvijek ima nacina da zaradis nivac....
btw. ja sam radila od 17-e godine.... i uz fax, zato da bi imala svoj novac
zasto bi ga tuzio ako moze promijenit brave i izbacit ga?
e sad ako ćemo tako; zašto bi najmoprimac da pusti da mu se promijeni brava i izbaci van kad mu može odsjeći ruke i noge*!?
little_devil
08.01.2008., 21:02
pa tvoj je problem dok god je pod tvojim krovom, htejla ti to ili ne.
nemaš ga pravo izbacit na ulicu.
i ako je sposoban radit, ne znači da ga neko želi uzeti da radi.
a prijatelje i rodbinu imaju i vlasnici, pa nek oni žicaju ako im fali novca....
lol pa nek me tuzi, ja bi ga izbacila i promijenila brave samo tako da mi treba novac.....
ako ne itekako bi radio i otplacivao stanarinu
ako si covjek zivjet ces kod rodbine i prijatelja ako nemas novaca, ako si smece zivjet ces na tudji racun
:amen:
pa kad živiš kod rodbine i prijatelja, to je isto život na tuđi račun.
morbidangel
08.01.2008., 21:03
Ovo je potpuni off topic. Zanima me je li forumaš Ris pravnik/odvjetnik ili samo piše da bi ga se čitalo:confused: jer ima postova (na ovoj temi) skoro koliko i svi drugi forumaši zajedno.
little_devil
08.01.2008., 21:03
e sad ako ćemo tako; zašto bi najmoprimac da pusti da mu se promijeni brava i izbaci van kad mu može odsjeći ruke i noge*!?
o cemu ti pricas????????????
ne izvrsava svoje obveze... u ugovoru lijepo pise da mora placati najam... pa nisu najmodavci karitas, ja ne znam jel si ti glup ili sto al ovo stvarno vise nema smisla
little_devil
08.01.2008., 21:04
pa kad živiš kod rodbine i prijatelja, to je isto život na tuđi račun.
pa je al zasto bi ja financirala nekog stranca?????
supher mali
08.01.2008., 21:04
ma ja cu ga platit, ja ti sto imamo zajednicko je: dodi prvog i daj pare.
sto se tice prijavljivanja gosta, itd--- to je kod nas spansko selo jer nit on zaradi veliku dnevnicu nit na taj ancin iznamljivac moze dovljno zaradit. a i opet trazit dozvole po uredima...netko jednostavno ne voli jer nema vece muke od te
supher mali
08.01.2008., 21:07
ovo nema smisla vise.
litle rekao sam ti utjerivaca dugova iskorisit za ove stvari. ili pozovi malo muske rodbine i amo koturaljka...
amen gotovo western way
ima za sve, uvijek mozes cistiti po kucama ili cuvati djecu, uvijek uvijek ima nacina da zaradis nivac....
btw. ja sam radila od 17-e godine.... i uz fax, zato da bi imala svoj novac
daj ne lupetaj,, ženo božja.
kad imaš 20 zgodina primit će te za svakakvu fizikalu...
al di će ljudi sa 50, 60!?
Neznadar
08.01.2008., 21:12
Pričaš gluposti.
Oni u državnim/javnim službama najmasnije su plećeni.
Da, 3000 kuna za VSS. :D
Ocito u skladu s radnim ucinkom: Lezi lebe da te jedem... :D
little_devil
08.01.2008., 21:13
daj ne lupetaj,, ženo božja.
kad imaš 20 zgodina primit će te za svakakvu fizikalu...
al di će ljudi sa 50, 60!?
pa gdje su zivjeli do tada???
lol pa nek me tuzi, ja bi ga izbacila i promijenila brave samo tako da mi treba novac.....
ako ne itekako bi radio i otplacivao stanarinu
Ma nemoj. I onda kad se ti mankeš iz kuće on provali unutra, pobaca tvoje stvari ,promijeni bravo i zove muriju na tebe...
o cemu ti pricas????????????
ne izvrsava svoje obveze... u ugovoru lijepo pise da mora placati najam... pa nisu najmodavci karitas, ja ne znam jel si ti glup ili sto al ovo stvarno vise nema smisla
jel ti svaćaš da je zakon iznad ugovora ili si glupa?!
Neznadar
08.01.2008., 21:16
Da, pogotovo takvi kao ti, koji ne zele raditi.
pa je al zasto bi ja financirala nekog stranca?????
pa ne moraš ga financirati.
niko od tebe ne traži da ga keširaš...
ovo nema smisla vise.
litle rekao sam ti utjerivaca dugova iskorisit za ove stvari. ili pozovi malo muske rodbine i amo koturaljka...
amen gotovo western way
da, tako se to kod nas radi.
ako ne možepš na legalan način zaradit, lomi ljudima noge i ruke ako te ne žele keširati...
little_devil
08.01.2008., 21:20
jel ti svaćaš da je zakon iznad ugovora ili si glupa?!
jel ti shvacas da zakon ne valja????
kog briga za zakon u ovom slucaju, neces na grbaci drzat stranca kojeg nije briga sto mu ti moras placati racune
Da, 3000 kuna za VSS. :D
Ocito u skladu s radnim ucinkom: Lezi lebe da te jedem... :D
Od 4000 do 9000.
pa gdje su zivjeli do tada???
PA možda u svom stanu.
Što želiš time reći!?
little_devil
08.01.2008., 21:21
pa ne moraš ga financirati.
niko od tebe ne traži da ga keširaš...
ne al moras placati racune koji su na tvoje ime???????
jel ti shvacas da zakon ne valja????
kog briga za zakon u ovom slucaju, neces na grbaci drzat stranca kojeg nije briga sto mu ti moras placati racune
pa tako reci odmah. ne želiš se držat zakona jer ti ne paše :lol:
a da ti paše, branila gi ga do besvjesti :lol:
i zalagala se za pravnu državu ko pijan plota :rofl:
little_devil
08.01.2008., 21:23
pa tako reci odmah. ne želiš se držat zakona jer ti ne paše :lol:
a da ti paše, branila gi ga do besvjesti :lol:
i zalagala se za pravnu državu ko pijan plota :rofl:
pa drzava ne valja kako god okrenes....
ja sam gotova s tobom
ne al moras placati racune koji su na tvoje ime???????
ne.
to mora plaćat on.
ako ne plaća, isključe mu struju, telefon, vodu...
pa drzava ne valja kako god okrenes....
ja sam gotova s tobom
također.
pzdrav !
i puno sreće u kriminalnoj karijeri, tebi i svim iznajmljivačima :s:s:s
red_shrike
08.01.2008., 21:31
A čuj, ja sam u toj situaciji naprvio ovo: promjeniop bravu i izbacio sve njegovee stvarivan. Alternativno, plati 1000 kuna skinjarma da ga svaki dan premlačuju tjedan dana i vidjet češ kako će izlaziti van. Zakon je sranje, i znam da je ovo ilegalno ali jednostavno nema izlaza. Da si ga prijavila poreznoj i u policiji isto ne bi ništa mogla uraditi. Sjeti se i ovoga: batina je iz raja izašla!
Dame i gospodo forumaši, Ris je tu da nam digne tlak i od teme napravi offtopic. Ima postova kao pustinja prašine. Ponaša se kao odvjetnik, a pošteno bi bilo da prizna da on to nije i da samo priča ono što misli. Vidim ja da se Ris drži lošeg zakona kao pijan plota, jer zakon je zakon. Sigurno bi isto tako zagovarao i ranse zakone, jer je*iga, zakon je tu da se poštuje, nikako kirtizira ili mijenja.
@Ris
Još mi nisi odgovorio, gdje živiš i kada te nema, pa da sebi uzmemo tvoj objekt u kojem živiš.:lol: Nisi, jer bi se onda vidjelo da nisi principijelan kako ovdje, nabijajući postove, glumiš.:W
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.