View Full Version : primanje ISKON poste na Outlook
nikako da namjestim da na Outlook (6) primam postu s Iskona.
POP: pop.mail.com
SMTP: mail.cmu.carnet.hr (zbog toga sto se spajam preko SRCA)
napise mi ovo:
"Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for this include server problems, network problems, or a long period of inactivity. Account: 'iskon', Server: 'pop.mail.com', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Error Number: 0x800CCC0F"
sve sam probala i nece i nece, ... Di grijesim?
(hvala)
:)
pop.iskon.hr
mail.iskon.hr
ako si na XP ide sve ostalo automatski, jedino moraš postaviti (obavezno) da bira preko iskon mreže ! tako da dvoklikneš na ime maila i otvoriš "conection" i podesiš na iskon i samo iskon
Ako imas postu *@net.hr onda nece ici, jer samo adrese *@inet.hr dopustaju pop3 pristup, i ne mora biti s Iskonovog servera vec neko vrijeme...
Ako si na CARNETU odi se spoji preko ISKONA odi na korisnički račun i tamo jednostavno preusmjeri sve pristigle poruke na CARNET mail i riješena stvar, sve čitaš preko jednog mailboxa
kemik kaže:
Ako imas postu *@net.hr onda nece ici, jer samo adrese *@inet.hr dopustaju pop3 pristup, i ne mora biti s Iskonovog servera vec neko vrijeme...
da na *@net,hr sam,...
Mislila sam si da ne moze... :(
thx!
HANS kaže:
Ako si na CARNETU odi se spoji preko ISKONA odi na korisnički račun i tamo jednostavno preusmjeri sve pristigle poruke na CARNET mail i riješena stvar, sve čitaš preko jednog mailboxa
e, jako dobra ideja!!!
hvala ti puno!!!!
;)
VTi underhood
03.12.2003., 15:59
kemik kaže:
Ma kaj pričaš??? Ide preko NET.HR bez problema...
POP3 server je: pop.net.hr
Meni radi već 2 godine bez ikakvih problema...
ako sam dobro shvatio??
Ti se preko modemskog i logiranja na Hinet bez problema logiraš na Mailbox od iskona???!!! i to ti radi bez problema!!??
Besplatni webmail od iskona da radi preko outlooka??? probao, nece......nisam ni mislio da hoce....
HANS kaže:
ISKON ne pruza tu opciju da se preusmjeri posta..
steta
VTi underhood kaže:
Ma kaj pričaš??? Ide preko NET.HR bez problema...
POP3 server je: pop.net.hr
Meni radi već 2 godine bez ikakvih problema...
ne ide
"Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for this include server problems, network problems, or a long period of inactivity. Account: 'iskon', Server: 'pop.net.hr', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Error Number: 0x800CCC0F"
VTi underhood
03.12.2003., 23:23
Meni radi bez problema...
Jel se logirao preko Iskona, HT-a bilo koga... nema veze jer tak i tak imaš username i password za taj account...
Provider je bitan za SMTP server...
Nekaj vi krivo delate... znam još XY ljudi kojima sam to namjestio i RADI...
POP3: pop.net.hr
username:blablabla
password:*******
SERVER TIMEOUT - 1 minute
i to je to...
nema šansi da ba Iskonu ne možeš prosljediti poruke na drugi mail?To radi sigurno , a druga stvar zovi ih telefonom neka ti oni preusmjere?
iskon do prije nekih 7 dana stvarno nije davao opciju preusmjeravanja...
ali sad su to sredili... ulogiraš se i preusmjeriš kam god hoćeš...
glede providera... uopće nije bitno na kaj se spajaš za pop server... bitno je samo da kao smtp upišeš providerski...
e voala :)
Terkeš kaže:
iskon do prije nekih 7 dana stvarno nije davao opciju preusmjeravanja...
ali sad su to sredili... ulogiraš se i preusmjeriš kam god hoćeš...
glede providera... uopće nije bitno na kaj se spajaš za pop server... bitno je samo da kao smtp upišeš providerski...
e voala :)
mozda ako otvorim novi mail cu imati opciju preusmjeravanja jer u ovom svom nemam
drugo, upisala sam u SMTP providera mail.iskon.hr i nece!
Pa pitaj na PM VTI-a on će ti objasniti..(iako sam skeptičan)
thx, Hans
zbilja sam sve isprobala i nece nikako.
Dobro, nisam probala to sa se spojim preko HT Hineta
ali da ak tako i radi, ne zanima me.
Ne vjerujem ni 5 % da se moze outlookom otvarat webmail sa iskona, ne mislim na inet.hr nego na net.hr
VTi underhood
04.12.2003., 19:17
Pa ako ti kažem da može!!! 2 godine već tako radim i nemam NIKAKVIH problema...
Odi na ISKON i potraži si malo upute kako namjestit pop i smtp server...
Ma radi... garantiram glavom...
To bi bilo genijalno....... Idem probat podesit...
Al znam da me trazi pop i smtp....a sad ako to besplatni webmail podrzava...
Evo pokusavao, nije islo pa sam nazvao iskon podrsku korisnicima (imam filing da sam probudio coeka po njegovom glasu:eek: ) Naime to je moguche, ali jedino ako se spajas na net preko Iskona...
Tonii kaže:
Evo pokusavao, nije islo pa sam nazvao iskon podrsku korisnicima (imam filing da sam probudio coeka po njegovom glasu:eek: ) Naime to je moguche, ali jedino ako se spajas na net preko Iskona...
nije cudo kaj se to ne moze napraviti kad help desk ISKONA spava!!!! :zzz: !!!
:D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.