PDA

View Full Version : primanje ISKON poste na Outlook

Kosa
03.12.2003., 12:23
nikako da namjestim da na Outlook (6) primam postu s Iskona.

POP: pop.mail.com
SMTP: mail.cmu.carnet.hr (zbog toga sto se spajam preko SRCA)

napise mi ovo:
"Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for this include server problems, network problems, or a long period of inactivity. Account: 'iskon', Server: 'pop.mail.com', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Error Number: 0x800CCC0F"

sve sam probala i nece i nece, ... Di grijesim?

(hvala)
:)

HANS
03.12.2003., 12:33
pop.iskon.hr
mail.iskon.hr
ako si na XP ide sve ostalo automatski, jedino moraš postaviti (obavezno) da bira preko iskon mreže ! tako da dvoklikneš na ime maila i otvoriš "conection" i podesiš na iskon i samo iskon

kemik
03.12.2003., 12:36
Ako imas postu *@net.hr onda nece ici, jer samo adrese *@inet.hr dopustaju pop3 pristup, i ne mora biti s Iskonovog servera vec neko vrijeme...

HANS
03.12.2003., 12:43
Ako si na CARNETU odi se spoji preko ISKONA odi na korisnički račun i tamo jednostavno preusmjeri sve pristigle poruke na CARNET mail i riješena stvar, sve čitaš preko jednog mailboxa

Kosa
03.12.2003., 14:55
kemik kaže:
Ako imas postu *@net.hr onda nece ici, jer samo adrese *@inet.hr dopustaju pop3 pristup, i ne mora biti s Iskonovog servera vec neko vrijeme...

da na *@net,hr sam,...
Mislila sam si da ne moze... :(
thx!

Kosa
03.12.2003., 14:56
HANS kaže:
Ako si na CARNETU odi se spoji preko ISKONA odi na korisnički račun i tamo jednostavno preusmjeri sve pristigle poruke na CARNET mail i riješena stvar, sve čitaš preko jednog mailboxa

e, jako dobra ideja!!!
hvala ti puno!!!!

;)

VTi underhood
03.12.2003., 15:59
kemik kaže:

Ma kaj pričaš??? Ide preko NET.HR bez problema...

POP3 server je: pop.net.hr

Meni radi već 2 godine bez ikakvih problema...

HANS
03.12.2003., 16:21
ako sam dobro shvatio??
Ti se preko modemskog i logiranja na Hinet bez problema logiraš na Mailbox od iskona???!!! i to ti radi bez problema!!??

Tonii
03.12.2003., 16:49
Besplatni webmail od iskona da radi preko outlooka??? probao, nece......nisam ni mislio da hoce....

Kosa
03.12.2003., 20:41
HANS kaže:

ISKON ne pruza tu opciju da se preusmjeri posta..
steta

Kosa
03.12.2003., 20:45
VTi underhood kaže:
Ma kaj pričaš??? Ide preko NET.HR bez problema...

POP3 server je: pop.net.hr

Meni radi već 2 godine bez ikakvih problema...

ne ide
"Your server has unexpectedly terminated the connection. Possible causes for this include server problems, network problems, or a long period of inactivity. Account: 'iskon', Server: 'pop.net.hr', Protocol: POP3, Port: 110, Secure(SSL): No, Error Number: 0x800CCC0F"

VTi underhood
03.12.2003., 23:23
Meni radi bez problema...

Jel se logirao preko Iskona, HT-a bilo koga... nema veze jer tak i tak imaš username i password za taj account...

Provider je bitan za SMTP server...

Nekaj vi krivo delate... znam još XY ljudi kojima sam to namjestio i RADI...

POP3: pop.net.hr
username:blablabla
password:*******

SERVER TIMEOUT - 1 minute

i to je to...

HANS
04.12.2003., 00:49
nema šansi da ba Iskonu ne možeš prosljediti poruke na drugi mail?To radi sigurno , a druga stvar zovi ih telefonom neka ti oni preusmjere?

Terkeš
04.12.2003., 07:07
iskon do prije nekih 7 dana stvarno nije davao opciju preusmjeravanja...
ali sad su to sredili... ulogiraš se i preusmjeriš kam god hoćeš...

glede providera... uopće nije bitno na kaj se spajaš za pop server... bitno je samo da kao smtp upišeš providerski...
e voala :)

Kosa
04.12.2003., 11:47
Terkeš kaže:
iskon do prije nekih 7 dana stvarno nije davao opciju preusmjeravanja...
ali sad su to sredili... ulogiraš se i preusmjeriš kam god hoćeš...

glede providera... uopće nije bitno na kaj se spajaš za pop server... bitno je samo da kao smtp upišeš providerski...
e voala :)

mozda ako otvorim novi mail cu imati opciju preusmjeravanja jer u ovom svom nemam
drugo, upisala sam u SMTP providera mail.iskon.hr i nece!

HANS
04.12.2003., 14:09
Pa pitaj na PM VTI-a on će ti objasniti..(iako sam skeptičan)

Kosa
04.12.2003., 16:13
thx, Hans

zbilja sam sve isprobala i nece nikako.
Dobro, nisam probala to sa se spojim preko HT Hineta
ali da ak tako i radi, ne zanima me.

Tonii
04.12.2003., 18:53
Ne vjerujem ni 5 % da se moze outlookom otvarat webmail sa iskona, ne mislim na inet.hr nego na net.hr

VTi underhood
04.12.2003., 19:17
Pa ako ti kažem da može!!! 2 godine već tako radim i nemam NIKAKVIH problema...

Odi na ISKON i potraži si malo upute kako namjestit pop i smtp server...

Ma radi... garantiram glavom...

Tonii
04.12.2003., 19:42
To bi bilo genijalno....... Idem probat podesit...
Al znam da me trazi pop i smtp....a sad ako to besplatni webmail podrzava...

Tonii
04.12.2003., 19:57
Evo pokusavao, nije islo pa sam nazvao iskon podrsku korisnicima (imam filing da sam probudio coeka po njegovom glasu:eek: ) Naime to je moguche, ali jedino ako se spajas na net preko Iskona...

Kosa
04.12.2003., 22:47
Tonii kaže:
Evo pokusavao, nije islo pa sam nazvao iskon podrsku korisnicima (imam filing da sam probudio coeka po njegovom glasu:eek: ) Naime to je moguche, ali jedino ako se spajas na net preko Iskona...

nije cudo kaj se to ne moze napraviti kad help desk ISKONA spava!!!! :zzz: !!!

:D