PDA

View Full Version : Parafinski tretman ruku

Anjuška
06.01.2008., 14:09
Da li neko zna koji parafin koriste kozmeticari za manikir?
Htjela sam kod kuce sama da isprobam. Znam da je u kozmetickom salonu u tecnom stanju i kad umocim ruke uhvati se kao vosak. Trazila sam u ljekarni parafin. U privtnoj su mi rekli da se to pravi samo u drzavnim jer se parafin mjesa sa jos nekim sastojkom. U drzavnoj su mi rekli da postoji parafin u tecnom i cvrstom stanju. Da se taj u cvrstom stanju nalazi u formi velikih ploca i da se on ne prodaje, da se koristi za pravljenje svijeca. Pretpostavljam onda da je taj u pitanju jer se oko ruku pojavi vosak kad se umoce u tu tekucinu. Da li neko zna malo vise o tome da mi pojasni? Da li uopste postoji nacin da se to kod kuce radi ili se mora samo u salonima? Hvala

patientia
06.01.2008., 14:17
Mislim da se parafinski tretman najcesce koristi kod bolnih zglobova za vjezbanje sake, bolesnik umoci ruku u parafin i stisce ga, kako se parafin sve vise hladi, sve ga je teze stisnuti. Ne znam bas koliko je cisti parafin dobar za njegu koze, to se ne upija. Je li osjecaj bio kao kad stisces rastopljenu svijecu?

Avon ima Planet SPA Arizona Hot Sands parafinski tretman za ruke i stopala, koristila sam ga kao najobicniju kremu. Vecina krema i sadrzi malo tekuceg parafina.

Anjuška
06.01.2008., 14:43
Prvo mi je kozmeticarka namazala ruke nekom kremom. Onda sam u posudu sa parafinom (izgledalo je kao obicna voda) tri puta umakala ruke, a oko njih se hvatalo nesto kao vosak. Zatim mi je na ruke stavila najlonske vrecice, a preko njih frotirne rukavice i to sam trebala drzati 15-ak min. Nisam stiskala taj vosak, vec samo tako drzala. Poslije mi je to skinula i nastavila sa tretmanom (potiskivala kozicu, sjekla, lakirala). Nisam nju pitala kako se pravi ta parafinska kupka, ali poslije sam cula da moze da se kupi. Medjutim, kad sam htjela kupiti desilo se to sto sam napisala u prvom postu.

ovchica
06.01.2008., 17:41
Navodno da se može to i doma. Poanta tretmana je da se od topline parafina bolje upije krema. Na kompu svom sam našla ovo:

Paraffin Hand Waxing
4-6 oz Old candles or paraffin
Vegetable oil
Plastic baggies
Flat tupperware big enough for your hands
melt old candles, or paraffin (you can buy at supermarkets) in a microwaveable dish until they melt. Apply vegetable oil or a thick lotion to hands, and then dip in warm (Never HOT) wax. Cover in plastic bags and then put hands into gloves or wrap in warm towels. Let set for 15. Peel off wax. And apply more lotion.

Nisam nikad probala, ja ih samo natrackam kremom i preko nabacim stare rukavice koja držim oko 1 sat dok se krema ne upije.

reader
18.02.2008., 10:20
Cijena parafinskih tretmana ruku?

reader
07.03.2008., 12:30
Gdje se mogu kupiti aparati za parafin? Neki samo za ruke...

happy familija
06.04.2008., 10:08
Kod mene u salonu parafinska kupka je 60kn.......
Aparat sam kupila na beautyu u Opatiji inace se mogu naci na mjestima gdje se prodaja oprema za kozmeticke salone....cijena je oko 1300kn.
Parafin kupujem u veleprodaji, s obzirom da imam salon...pozdrav

Email adresa obrisana jer nije dozvoljeno objavljivati privatne informacije.

chani
11.04.2008., 17:07
Mislim da se parafinski tretman najcesce koristi kod bolnih zglobova za vjezbanje sake, bolesnik umoci ruku u parafin i stisce ga, kako se parafin sve vise hladi, sve ga je teze stisnuti. Ne znam bas koliko je cisti parafin dobar za njegu koze, to se ne upija. Je li osjecaj bio kao kad stisces rastopljenu svijecu?
.
Mislim da se u nekom omjeru mijesa sa obicnim uljem, ima vise mogucnosti koristenja parafina u termoterapiji ...

littlefoot78
18.04.2008., 22:00
Avon ima Planet SPA Arizona Hot Sands parafinski tretman za ruke i stopala, koristila sam ga kao najobicniju kremu. Vecina krema i sadrzi malo tekuceg parafina.

Ja namažem ruke, stavim one pamučne rukavice i držim cijelu noć. Rezultati su zadovoljavajući.:)

finaly
01.10.2008., 15:35
MOLIM nekoga tko je radio parafin ruka da mi odgovori koliko dana može potrajati? Koliko mogu ostati nježne i fine ruke?
Imam jedan važan događaj,ne znam koliko prije otići kod kozmetičarke da se ne osuše do tog dana...Koža mi je užasno suha :(
HVALA puno!!!

leek
02.10.2008., 09:12
Tretman se mora ponoviti 2-4 puta, ovino o slučaju. Nakon 1 tretmana, ako imaš tako suhe ruke (ili ispucale) neće biti WOW! rezultata, možda tek dan-dva će biti ok. Nakon 3. ili 4. koža se regenererira.
Kozmetički parafini imaju u sebi razna ulja, losione i slične prćkarije, tako da ne samo da griju ruke i zglobove nego tim sredstvima i njeguju nokte i kožu ruku. Preporučam!

finaly
02.10.2008., 14:14
Tretman se mora ponoviti 2-4 puta, ovino o slučaju. Nakon 1 tretmana, ako imaš tako suhe ruke (ili ispucale) neće biti WOW! rezultata, možda tek dan-dva će biti ok. Nakon 3. ili 4. koža se regenererira.
Kozmetički parafini imaju u sebi razna ulja, losione i slične prćkarije, tako da ne samo da griju ruke i zglobove nego tim sredstvima i njeguju nokte i kožu ruku. Preporučam!

Hvala puno.Naručila sam se svakako dan prije ''tog događaja'':D Izdržat će...a svakako ponovim tretman.
Pozz!:top:

abba
25.06.2009., 16:40
gdje ima za kupiti parafin za ovaj tretman? ako netko zna i cijenu. hvala :)

leek
02.07.2009., 13:32
Ja prodajem i aparat i parafin i još koješta uz njega dajem za poklon....Novi, radio svega 6 puta, kupljen lani. Javi se na pp ako te zanima.

madeira
13.10.2011., 18:32
Da li je tko našao neki parafin za kućnu upotrebu, da se grije u mikrovalnoj itd.

Saandrich
15.11.2012., 13:05
Pozdrav cure, zanima me koja je najbolja krema tj maska nakon peelinga a prije nego se umoči u parafin? Razmišljam koju uzeti, htjela bi možda neku koja nema u sebi parabena i tih svih silnih sastojaka...više onako da je na prirodnoj bazi, hidratantna,hranjiva..jel to ok? Ako ima tko kakvo iskustvo bila bi zahvalna ;)
Hvala!!! ;)