View Full Version : Auto zvucnici malog promjera
Acidofil
03.12.2003., 19:45
kupujem auto zvucnike, al mi trebaju promjera do 10 cm (jer mi jedino takvi pasu naprijed ispod kom. ploce, a i otraga na vratima pasu isto samo takvi mali).. cist zvuk, solidan bas (da ne prduckaju pri javljanju doticnog) i tak...
pa, jel ima tko kakvu preporuku? (ak se ima opce kaj preporucat :) )
tnx
Nedavno sam si ugradio Pioneer zvučnike 2 naprije dva nazad 2-systemske, bas+visoki i mogu ti reći da nije loše imaju dobar zvuk iako mi se čini da pomalo zvuče piskavo sa više visokih tonova ali mi nesmeta ,čuju se dobro za tu lovu a promijer im je 10 cm.
A ponajviše ti bas i kvalitet tona ovise o jačini autoradia, ili pojačala ako imaš neko ugrađeno.
Ti zvučnici su otprilike 35 do 40W a svako pojačalo u malo boljem radiju ima 4 izlaza po 40 do 50W u najboljem slučaju, što je i više nego dovoljno osim ako nisi neki zagriženi audiofil u tom slučaju ovo nevrijedi za tebe jer sam govorio o srednjoj nižoj klasi.
Nije mi jasno, jeli zelis preporuku za marku, tip, ili trgovinu ili grad ili drzavu u kojoj mislis kupiti?
Nisi napisao nista pod lokacija .
SONY je u zadnje vrijeme izdao lijepu liniju: SONY Explode, max snage do 150W muzicke, znaci oko 50W RMS-a! ima ih i manje snage, pa onda ocito i razlicitih promjera. U GETRO-u su ovi najjaci u Rijeci bili oko 15okn!
Acidofil
04.12.2003., 09:11
bodul kaže:
Nije mi jasno, jeli zelis preporuku za marku, tip, ili trgovinu ili grad ili drzavu u kojoj mislis kupiti?
Nisi napisao nista pod lokacija .
dobrodosle su sve informacije, nda, bitno da je u hrvatskoj i okolica zg... :)
Bio sam prije godinu dana kupio za kombi Alpine zvucnike, isto male, al mi se ne svidja zvuk, bas nije bas, nekakav je plitak..
Za Xplode sam cuo dobre kritike...
cuj, s obzirom na cijenu, ja mislim da je kvaliteta odlicna! samo nisam siguran da li su 1 ili 2 - sistemci! A i pioneer ima isto dobre, samo sta su ovalni (3-sistemci)
Thurgood
04.12.2003., 17:26
Bio sam prije godinu dana kupio za kombi Alpine zvucnike, isto male, al mi se ne svidja zvuk, bas nije bas, nekakav je plitak..
iz 10 cm membrane ne možeš ni očekivati dubinu ;)
Acidofil
04.12.2003., 17:30
Thurgood kaže:
iz 10 cm membrane ne možeš ni očekivati dubinu ;)
:D vis to mi fakat nije palo na pamet... ima nesto i u tome :D
Thurgood
04.12.2003., 17:46
preporučio bih ti napraviti zadnju ploču drugu i na nju puknuti neke 16x9 ako ti zatreba malo dubine. najjeftinija kombinacija, pogotovo ako imaš malko jači, noviji radio, CD, što već :top:
a napred jebiga... nemaš puno izbora, osim ako postoje plastični adapteri za vrata, a to postoji za hrpu auta. nekak mi ovo miriši na Punta I, ha? e ako ima za kupiti takav adapter ( oko 200 kn npr. za Punta II ) onda kupiš 16 cm dvosistemski komponentni sistem, sa odvojenim visokotoncem koji smjestiš umjesto tog 10 cm gore. to ti je još nekih 400 čuna ali bar imaš cist zvuk i solidan bas :)
P.S. obično se kaže kakav je auto, radio... i to, znaš :mig:
Acidofil
04.12.2003., 18:14
Thurgood kaže:
P.S. obično se kaže kakav je auto, radio... i to, znaš :mig:
moje duboke isprike sto zaboravih otic toliko u detalje ;)
auto je kadett, karavan... :)
bed je sto mi i u vrata zadnja ne stanu puno veci zvucniki...
Acidofil kaže:
moje duboke isprike sto zaboravih otic toliko u detalje ;)
auto je kadett, karavan... :)
bed je sto mi i u vrata zadnja ne stanu puno veci zvucniki...
Škicni malo na plastiku koja pokriva stražnja vrata. Mislim da se na Kadettu karavanu tamo može ugraditi dodatni zvučnik većeg promjera. Naravno, ako ne voziš često kamenje ili neki rasuti teret jerbo bi u tom slučaju bilo šteta bacat lovu...
E da...
Otraga na one plastike ti osim desetki idu i mali ovali!
Acidofil
06.12.2003., 23:44
eh gledo sam u zadnja vrata, tamo vech imaju zvucnici (origigi opelovi - al membrana je dala svoje, ko i na prednjima) al su isto promjera 10, iako bi mozda i uspilo stat nesto malo vece..
i sam sam u istim problemima.
nevjerovatno kako su u A/6-A100 audijevim modelima ostavljeni mali otvori za zvucnike...originalni su 13 cm zadnji! mjesta niti nema za nesto vece bez dodatne obrade....
uspio sam uglaviti ove pionieer-e (http://www.interdiscount.ch/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=21771&langId=1&p1=10007&p2=10042&p3=10166) u koje sam upregao ovog clariona (http://www.clarion.nl/producten/radio-mp3/dxz738rmp.htm) i sound je shit .
zvucnici prolupaju vec kod normalne glasnoce ako se od njih trazi imalo basa.
Acidofil kaže:
eh gledo sam u zadnja vrata, tamo vech imaju zvucnici (origigi opelovi - al membrana je dala svoje, ko i na prednjima) al su isto promjera 10, iako bi mozda i uspilo stat nesto malo vece..
Na to sam i mislio...
Samo teško da ćeh ih ugurat pod plastiku... morat ćeš je ispilit i montirat ih na plastiku. Možda čak i podić malo sa (kako se kaže adattatore na Hr???) onom plastikicom koja se može nać u audio servisima ili ako znaš gdje se kupe proizvodi firme Phonocar, jer je moguće da neće bit dovoljno dubine za magnete...
Radi toga sam napisao da ovo možeš napravit samo ako ne voziš neki rasut teret jerbo ti zvučnik inače neće dugo trajat...
Acidofil
07.12.2003., 13:48
nebi bas volio tu plastiku rezuckat, ak nekaj krivo ispadne da ju ne unistim bezveze... razmisljam si napravit neki poklopac umjesto te plastike, pa ak zeznem nikom nis :)
a srecom ne vozim niti ne mislim bas voziti rasutih tereta tak da su po tom pitanju zvucnici sigurni :)
e, a jeli smeta ako se zvucnik sa magnetom primi za stjenku tih zadnjih vrata? Jer imam neke Aiwine zvucnike (koji naravno ne pasu pod plastiku) al ak bi i uspio plastiku prorezat za njih oni se uhvate sa magnetom za vrata... Jel to smeta zvucniku i/ili kvalitetii zvuka?
Acidofil
07.12.2003., 13:53
mr X kaže:
uspio sam uglaviti ove pionieer-e (http://www.interdiscount.ch/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=21771&langId=1&p1=10007&p2=10042&p3=10166) u koje sam upregao ovog clariona (http://www.clarion.nl/producten/radio-mp3/dxz738rmp.htm) i sound je shit
mislis li da je stvar u zvucnicima (iako za pioneer bi me to cudilo, IMO) ili u radiju? (Btw kolko si ga platio i gdje si ga kupio, vidim ima mp3... kako ti se cini radio?)
clarion je ok. kostao me 529 sfr. media markt.
ono sto se da procitati na onom linku je da clarion ima 4x51w. zvucnici mogu, kao, do 170 w max ali samo malo pojacano membrana lupa kao blesava.
uspio sam to smanjiti vracanjem basa na 120hz (opcije su 50/80/120hz), bas gaina na 5 od 7 te q-curve na 1.5, lupanje se smanjilo ali se bas izgubio...
zvucnici su jeftilen pionircici pa se i ne cudim bas nesto.
sada mi ne preostaje nego da nadjem dobre zvucnike 10cm promjera za prednja vrata i 13cm (eventualno 16) straznje. kod svih mora biti visokotonac posebno...heh...and kad bi bilo mjesta mejbi neki sub...
Thurgood
08.12.2003., 22:00
nemoj se čuditi, pajonirci i inače nemaju basa. kao da su svi rađeni da rade sa subom :rolleyes:
a i te snage... sve je to jako labavo. a clarion je ok, imam i ja jednoga :)
Acid, nemoj ništa na magnet lijepiti, ne valja ti ideja :zubo:
Acidofil
08.12.2003., 22:21
Thurgood kaže:
Acid, nemoj ništa na magnet lijepiti, ne valja ti ideja :zubo:
bice da me nisi skuzio, nebi ja nis ljepio, neg se oni "zaljepe" za vrata.. kuis, magnet -> lim ;)
Thurgood
08.12.2003., 22:28
ma skužio sam ja. budu ti cijela vrata brujala, imat ćeš ogromnu površinu membrane :zubo:
neće valjati. a i zvučnik mora biti zatvoren u tapecirungu, jer prostor u vratima glumi zvučnu kutiju. i mora biti što bolje fiksiran, da ne vibrira. sve to utječe na zvuk...
Thurgood kaže:
nemoj se čuditi, pajonirci i inače nemaju basa.
neznam. nisam imao iskustva s njima do sada. eh, da je bar na tome i ostalo, jel.
no, imao sam prije u jednom drugom autu roadstarove trostazne 16 cm 165w zvucnike ali su oni svirali kako treba. naravno u granicama klase kojoj pripadaju sto, opet, ovi pioniri ne odradjuju ni blizu.
Thurgood
09.12.2003., 09:14
probaj sa Magnatom :top:
Acidofil
09.12.2003., 11:37
Thurgood kaže:
ma skužio sam ja. budu ti cijela vrata brujala, imat ćeš ogromnu površinu membrane :zubo:
ma tooo, da se cuje onda i nutra i vani, zapravo da mi cjeli auto bude jedan veeelki zvucnik :D
imagine
31.01.2004., 11:29
najgori su mi onu debili koji "kvalitetu" zvućnika procjenjuju po tome koliko im se trese tablica-dođe mi povraćat na to jer od potencijala nekih kvalitetnih zvućnika nema ništa ako slušaš vibracije limova te stakla a ne zvuk iz zvućnika....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.