PDA

View Full Version : Problem s Explorerom - kad se upali odmah se ugasi

Nastassja
04.12.2003., 23:27
E joj, izgleda da sam si napravila neki problem i sad nemam pojma što je. Bila sam si instalirala probnu verziju antivirusnog programa Bullguard, na Kazi reklamiraju. I on mi je našao kao inficirani file i on automatski taj file stavlja u karantenu. Nakon što ga je stavio u karantenu, komp je pri paljenju tražio taj file.

To je bio ovaj file:
C:\WINDOWS\system32\cmd32.exe

E onda sam ga ja pokušala izvaditi, ali nisam mogla nikako. Onda mi je komp počeo praviti probleme i kočiti zbog tog Bullguarda i ja sam ga deinstalirala. Vjerojatno i s tim fileom. Komp je i dalje tarzio taj file, ali je radio normalno. 2 dana. Ili 1, nisam sigurna. Uglavnom sad kad sam pokušala upaliti Internet Explorer, on se podigne i u trenutku kad stranica treba biti učitana, samo se ugasi. I probala sam puno puta i različite stranice, ali nema šanse.
Sad sam na netu preko Kazee. :rolleyes:

Help me Obi-Wan Kenobi, you're my only hope. ;)

Blackadder
05.12.2003., 00:44
Nisam Obi, a bogmai ni Kenobi, al sam na mreži našao ovo:

Re: can anyone send me cmd32.exe for windows 98 I accidently deleted it when removing a virus

cmd32 is a file created by a virus and is not needed,when windows asks for that file it is because it is written in the registry to start up by the virus when you boot up your computer but your virus scanning program deletes the cmd32 as it should but doesnt repair the registry entry so you have to remove that entry from the registry,use hijackthis to scan your system for the cmd32 line and delete if you are unsure of going into your registry.

I ovo (http://www.sophos.com/virusinfo/analyses/w32shyneta.html) (na Sophosovom webu - ali ne znam je li to to.)

I pažljivo s Kazaaom!

slafko
05.12.2003., 07:48
dobro jutro nass :kiss:

desni klik na taskbar -> task manager.. klikni karticu "processes", u njoj klikni "image name" da ih posložiš po abecedi. pronađi proces koji se zove cmd32.exe, označi ga i klikni end proces, a zatim:

start -> run -> utipkaj regedit i zatim odi u:
HKLM\software\microsoft\windows\current version\run, kada dođeš tamo, na desnoj strani su ti ispisani programi koji se podižu zajedno s vindovsima. pogledaj koja linija pokreće cmd32.exe i obriši ju. zatvori registry editor i resetiraj kantu. ja bi disejblao i taj tvoj bullguard i obrisao file ručno.

Nastassja
05.12.2003., 11:06
slafko kaže:
dobro jutro nass :kiss:

desni klik na taskbar -> task manager.. klikni karticu "processes", u njoj klikni "image name" da ih posložiš po abecedi. pronađi proces koji se zove cmd32.exe, označi ga i klikni end proces, a zatim:
ja bi disejblao i taj tvoj bullguard i obrisao file ručno.
BA, zahvaljujem puno na informacijama.

Slafko, tebi isto... i sama sam bila tražila u regeditu, al nisam našla. Sad kad si mi ti pomogao, jesam... :cerek: Eh... da si mi barem bliže... ;)

Nego, moj komp je na njemačkom :hebemu: , koje je taskbar? :rolleyes: :o

:)

slafko
05.12.2003., 11:10
taskbar ti je ona trakica između gumba start i sata :)
kak je to na njemačkom?

Nastassja
05.12.2003., 11:43
slafko kaže:
kak je to na njemačkom?
Taskbar :bonk:.
Ma nisam uopće razmišljala, totalno sam se smuvala jer sam mislila da moram ići negdje u sistem.

Thnx!

Btw, nije ga bilo tamo. Jer to zato jer sam ga obrisala iz regedita?

Blackadder
05.12.2003., 11:48
slafko kaže:
kak je to na njemačkom? Tashenbären ist eine spezialle geschmäck versionen auf ordinären bären liegen unten das monitoren zusamen genomen arbeitleitung Deutschland, Deutschland über alles! Das Machine is nicht fur gefingerpoken und mittengrabben. Ist easy schnappen der springenwerk, blowenfusen und poppencorken mit spitzensparken. Ist nicht fur gewerken by das dummkopfen. Das rubbernecken sightseeren musten keepen das cotten-pickenen hands in das pockets - relaxen und watchen das blinkenlights.

slafko
05.12.2003., 11:52
Nastassja kaže:
Btw, nije ga bilo tamo. Jer to zato jer sam ga obrisala iz regedita? taj registry key gdje si brisala sadrži stvari koje se pokreću s windowsima. svaki današnji virus se redovno tamo naseli, tako da se izvrši pri pokretanju stroja.

Nastassja
05.12.2003., 12:21
Blackadder kaže:
Tashenbären ist eine spezialle geschmäck versionen auf ordinären bären liegen unten das monitoren zusamen genomen arbeitleitung Deutschland, Deutschland über alles! Das Machine is nicht fur gefingerpoken und mittengrabben. Ist easy schnappen der springenwerk, blowenfusen und poppencorken mit spitzensparken. Ist nicht fur gewerken by das dummkopfen. Das rubbernecken sightseeren musten keepen das cotten-pickenen hands in das pockets - relaxen und watchen das blinkenlights.
:lol:
E jesi lud, nije normalno! :rofl: