View Full Version : Rodin ugriz
Kakva su vaša iskustva s rodinim ugrizom kod klinaca? Mala od moje frendice, moje kumče, ima rodin ugriz na čelu, doktorica je rekla da će proći do godine dana, a sad ima 15 mjeseci, i još ga ima. Izblijedio je, ali nije nestao. Zašto to uopće nastane?
Moja sestra ima 8g, rodin ugriz na stražnjoj strani vrata se vidio još prije 2-3g, sad ga više nema.
I moj je Junior rodjen s 'rodinim ugrizom' ~ odmah u rodilishtu rekli su mi da ce biti poseban ;) i nabrojali desetak poznatih osoba rodjenih s oznakom - medju njima i Napoleon.
Mogu reci da mu se dosta dugo naziralo, na chelu, narochito kod napora, placha ili ljutnje.
A kako nastaje?
Roda nije pazila :D
Sta je to?MOja mama ima na celu izmedju obrva crvenilo ali samo kad se uzbudi,naljuti,ili kad joj tlak skoci.Ona to jos dan danas ima.Jel to ,to?
ja imam na potiljku, ne znam tocno gdje, mama povremeno provjeri da li je jos tamo :D navodno se jos jako slabo vidi...
bigblue2010
06.12.2003., 13:53
magic kaže:
odmah u rodilishtu rekli su mi da ce biti poseban ;) i nabrojali desetak poznatih osoba rodjenih s oznakom - medju njima i Napoleon.
To nisam znala. Moja beba to ima, na vrhu nosa :) , jos se cisto malo vidi, osim kad se naljuti, onda je bas crveno.
Znala sam ja da je moje dijete nesto posebno :D .
I moj bebac je poseban :p , ima rodin ugrir na nosu i izmedu obrva. Sada ima 19 mjeseci i jos je malo vidljiv, sto znaci da blijedi. No ja sam se toliko navikla na to da vise niti ne primjecujem... :rolleyes:
svako dijete je na svoj nacin posebno :)
sa ili bez rodinog ugriza :)
no ima ga i moja na zatiljku, pokrila ga kosa pa se ni ne vidi
a ima i jos jedan minijaturni na guzi,u obliku srca :cerek:
bit ce da ju roda prvi put nije dobro uhvatila :)
maristella69
11.12.2003., 10:10
Moje obje kćeri su imale tu flekicu boje vina na stražnjoj strani vratića, s time da je prva to imala i na kapku, a druga - malu točkicu iznad petice!! To je pravi rodin ugriz, nestaje za godinu/godinu i pol, ali to nije - rođenica (doživotna mrljica na koži).
Preslatko!:)
A sad, posebne su zbog nekih drugih stvari.;)
Nitko se nije potrudio saznati ZAŠTO se to pojavljuje?!:)
Bilo bi interesantno znati..
Meni su objasnili da to nastane iz dva razloga - ili zbog dugog stajanja bebine glavice u porodjajnom kanalu ili zbog 'prenaglog' izlaska...oboje dovodi do pucanja krvnih zhilica u mekom dijelu glavice shto se kasnije ochituje kao mrlja, a uslijed cirkulacije mijenja intenzitet boje.
magic kaže:
... ili zbog 'prenaglog' izlaska...oboje dovodi do pucanja krvnih zhilica u mekom dijelu glavice shto se kasnije ochituje kao mrlja, a uslijed cirkulacije mijenja intenzitet boje.
kod nas bi ovo pasalo
AgentScully kaže:
Moj mali je obican. On to nema.
Ma daj AS, ne zajebavaj ;)
Ja sam samo napisala shto su mi rekli u rodilishtu, jer bila sam ochajna, mislila sam da mu je to onaj hemangion koji se mora operirati jer mu je bilo JAKO izrazheno, pa su me tjeshili Napoleonom ;)
maristella69
11.12.2003., 12:03
A moja prva, još uvijek najposebnija, ti ima na uhecu, kod resice, jednu majušnu rupicu, teško se primjećuje ali nije nestala, još od kada sam je dobila u rodilištu!
Podsjeća me na one naše lutke iz djetinjstva kojima su frizurice bile učvršćene tako da su im zabili špenadle kroz kečku na uho.
Interesantno, ta majušna rupičica nikada nije nestala!
A od ostalih posebnih stvari, ima 'spinu bifidu', no ne onu koju vežemo uz patologiju, tj. rascjep kičme u fazi prenatalnog razvoja (uslijed manjka folne kiseline), već onu koju ima navodno svaki 3. čovjek na svijetu. Može se napipati kao račvasti završetak kičmice.
I - ima zaista nevjerojatno dugačke i zavinute trepavice.
Tome se čude zaista svi koji je vide, a ja si mislim da je čak malo i smetaju.
maristella69
11.12.2003., 12:22
Vidjela sam takav slučaj u rodilištu - sa mnom je ležala jedna ženskica, imala je crnomanjastu bebu sa puuuno kose koju su sestre iz vica češljale na gore (i još učvršćivale s onom Pavlovićevom), tako da su je zvali - Hugolina!! Eh što su joj radile od bebe..
E, ta žena je doma imala kćer od godinu dana, koja je kao beba bila posve ista. Kao da je dvojnicu prvoj rodila!:)
Moje su posve različite: prva plave svilene kose ko anđeo, put nježno bijela, a druga tamnosmeđe kosice, tamnija put.
Prva kažu moja (fizički), druga Njegova.
Sveki svršava kada vidi kopiju svog sina u njoj, a meni naravno slabo, jer sve što sveki kaže - pogrešno je!!:buum:
margarita
11.12.2003., 16:26
ja imam jednu na ledjima, malo vecu....kad sam ovog ljeta bila na moru u Dubrovniku jedno dijete pokazuje prstom na mene i veli mami - vidi mama ona teta ima Hrvatsku na ledjima :confused:
ona veli : da stvarno lici
pitam ja sta lici - sta vi pricate
kaze da mi je fleka na ledjima (povelika) u obliku karte Hrvatske :confused:
ja poslije gledala i gledala i nikako ne vidim da lici
sta zna dijete sta je Hrvatska jel :D
Kae ovo? Posebna obilježja forumaša i forumaške djece?:D
Pa i ja ću..... sin mi ima Salamunovo slovo:D a mrvica kromosom viška. Ajd da vidim tko će to nadmašit! :D :) :)
Babanroga
13.03.2006., 16:31
prvo cestitke tateku, mameku i curetku dobrodoslica!!! :cerek: :cerek:
a za ova pitanja su ti bolji ovi forumi:
http://www.roda.hr/
http://www.forum.mameibebe.net/
pa probaj postaviti pitanje na jednom od njih, tamo ima jaaako puno mama i tata i nesto ljudi od struke, pa ce ti netko sigurno pomoci...
puno pozdrava....
zizitop
28.03.2007., 20:58
Da ne otvaram istu temu nanovo, nadovezat ću se ovdje. Nadam se da će mi netko znati pomoći....
Beba mi ima nešto više od dva tjedna i danas sam primjetila na stražnjem dijelu glavice, zatiljku crvene mrljice. Nije to imala od rođenja, mislim da nije to imala ni jučer. Izgleda kao nekoliko mrljica spojenih, tamno crvene boje. Nije izbočeno. Pitam se je li moguće da je to rodin ugriz? Nigdje nisam naišla na podatak da se rodin ugriz može pojaviti dva tjedna (svejedno koliko) nakon poroda????
Ribica_lilly
28.03.2007., 21:02
Sto je to rodin ugriz??? Nikad cula... :confused: :o
zizitop
28.03.2007., 21:11
Puno beba se rodi sa tamno crvenom flekom na čelu ili na zatiljku (čula sam da male flekice iste vrste mogu biti i na kapcima, nosiću, uhecu) koja nestaje negdje do prve godine života.
Legenda kaže da su to mjesta gdje roda kljunom uhvati bebu kad je donosi roditeljima :))
Nije opasno, samo, eto, vidi se.
Haha, citala sam svoj odgovor na ovo pitanjei z 2003. godine kad nisam znala sta je to a eto sad imam curu od 2 godine koju je isto rod augrizla za celo (ko i njenu baku) i jos se samo vidi ako se bas jako naljuti, sto mi je skroz fora.
magic blue
28.03.2007., 22:15
a rodin ugriz se jos zove i poljubac andela :cerek:
Ja na stražnoj strani vrata imam crvenu flekicu od rođenja, mene je roda furala u kljunu ko da sam štene, pa kak je jako zagrizla, jer sam se stalno mrdala, cupkala i meškoljila, flekica ostala. Ozbiljno. Mogu vam pokazati. :)
Ja sam se rodila sa slovom "U" na sred cela:rofl:
Vidilo se (kaze mama) do druge godine, a poslje samo kad bi jako plakala i imala temperaturu!
MarinkaD
28.03.2007., 23:35
Meni su objasnili da to nastane iz dva razloga - ili zbog dugog stajanja bebine glavice u porodjajnom kanalu ili zbog 'prenaglog' izlaska...oboje dovodi do pucanja krvnih zhilica u mekom dijelu glavice shto se kasnije ochituje kao mrlja, a uslijed cirkulacije mijenja intenzitet boje.
Ja sam rodila carskim,prije dva mjeseca.Ima "rodin ugriz" na potiljku i vidi se samo kad se napreže(plač,kakanje,protezanje....).KOd nas bi bilo ovo prvo,dakle.:zubo:
Ali jel ima još kakvo objašnjenje?
Ovo mi zvuči malo nategnuto s obzirom da neka djeca to jako dugo imaju:rolleyes: .Zar crvenilo ne bi nestalo nakon poroda?
MarinkaD
28.03.2007., 23:37
poljubac andela :cerek:
Ovaj naziv mi se više sviđa!:cerek:
zizitop
28.03.2007., 23:50
A je li moguće da se to pojavi dva tjedna nakon rođenja? Ako je to od napora, je li moguće da joj je to došlo od plakanja?
htijela sam pitat zizitop dali joj se do sada bebi povukla flekica na zatiljku, jer i moja isto ima i isto joj doslo nakom tjedan, dva, ali nemam osjecaj da blijedi
klara_23
09.10.2007., 00:18
mojoj bebi je 8 mjeseci i 10dana
ima rodin ugriz na potiljku i na rubu ociju kod nosa,ove kod nosa su malo izblijedile ali ovaj na potiljku je jos uvijek crven a kad seljuti,place je jos crveniji
ja sam se isto rodila sa rodinim ugrizom i vise ga nemam ostala je samo mala tockica koju nitko ni ne primjecuje osim mene
i mala mi ima mongolsku pjegu tocno iznam guze mali plavkasti krugic
MarinkaD
09.10.2007., 00:22
htijela sam pitat zizitop dali joj se do sada bebi povukla flekica na zatiljku, jer i moja isto ima i isto joj doslo nakom tjedan, dva, ali nemam osjecaj da blijedi
JOš uvijek ima fleku.Ne vidi se uvijek.Kad mu je vruće ili kad plače(ili se razljuti:D ),vidi se malo jače.Ali to mi je tako slatko,najviše zbog naziva.:cerek:
Mislim da se manje crveni u navedenim situacijama nego kad je bio jako mali,ali ne brinem se zbog toga.Na zatiljku je i kosica će to pokriti čak ni ako nikad sasvim ne nestane.Kao nekim ljudima kojima se vidi cijeli život.:mig:
thx..ne smeta ni meni, ima slatku crnu kosicu bas do toga, samo me zanimalo jel izbljedilo kad neki kazu da ostane neki da prodje, njen je bas jako crven i nije velik, al ne znam dal raste kako ona raste
MarinkaD
09.10.2007., 08:40
Mislim da ne raste.Baš sam gledala nakon što sam pročitala tvoj post jer sam prestala obraćati pažnju na to.Izblijedio je,ali se često da vidit.(čitaj-puno se ljuti:rofl: ).
na kapcima i zatiljku je manje vidljivo ali je još tu...
Da ne otvaram istu temu nanovo, nadovezat ću se ovdje. Nadam se da će mi netko znati pomoći....
Beba mi ima nešto više od dva tjedna i danas sam primjetila na stražnjem dijelu glavice, zatiljku crvene mrljice. Nije to imala od rođenja, mislim da nije to imala ni jučer. Izgleda kao nekoliko mrljica spojenih, tamno crvene boje. Nije izbočeno. Pitam se je li moguće da je to rodin ugriz? Nigdje nisam naišla na podatak da se rodin ugriz može pojaviti dva tjedna (svejedno koliko) nakon poroda????
A to moj skoro stalno ima i to mu je od siperaka.Jedno vrijeme nije imao jer mu nisam stavljala a sad opet slini radi zuba pa mu metnem siperak i sad opet ima.To je necim nadrazena koza,nista strasno nebrini.:top:
Pa ja se nemogu sjetit jel moj Josip imao taj rodin ugriz:eek: :ne zna:
Je,imao je na celu!Sad vidla slike.Al nema vise!A on kad se rodio imao je kvrgu na glavi jer je dugo bio na izlazu a ja nisam imala snage tisnut ga jako pa je to imao.a sad se jedva skonta ta kvrga al jos je tu.
moja je rođena sa rodinim ugrizom i još uvijek joj se jako vidi a ima 8 mjeseci.
traxdata
10.10.2007., 17:15
isuse, topik iz naftalina:cerek:
sjećam ga se, jooooooooooooojjjjjjjjjjj, di su sve te stare forumašice???????????????????????????????????????? ???
:nostalgija:
moj mali isto ima rodin ugriz sa stražnje strane vrata, malo je izblijedio, ali nije još nestao..
Moj sin ga ima :cerek: i još uvjek se vidi iako je sada već 12 godina .
Kad se rodio bio je jače izražen , a sad slabije ..
Ja mislim da to ostaje for life ...
Pahuljica79
10.10.2007., 21:04
mi se rodili sa rodinim na zatiljku, koji je jos jako vidljiv
i sa rodinim medju okicama, koji je jako brzo nestao
i sa rodinim na kapcima, koji je jos uvijek tu
:cerek:
mi se rodili sa rodinim na zatiljku, koji je jos jako vidljiv
i sa rodinim medju okicama, koji je jako brzo nestao
i sa rodinim na kapcima, koji je jos uvijek tu
:cerek:
i mi imamo na zatiljku koji je jako vidljiv i na desnom kapku koji lagano blijedi ali je još prisutan:rolleyes:
i mi imamo rodin ugriz? (a što mi nemamo?)
na zatiljku velik - nosila ga roda velikog i jakog kljuna - pa se još vidi i na desnom kapku - polako blijedi
i mi imamo rodin ugriz? (a što mi nemamo?)
na zatiljku velik - nosila ga roda velikog i jakog kljuna - pa se još vidi i na desnom kapku - polako blijedi
identično je tako i kod nas....mm kaže da je našeg mališu donijela ćorava roda:lol:
pa ono sto je meni cudno je to da nikad u zivotu nisam vidjela nekog odraslog sa tim..ili se stvarno slabo vidi ili sam ja corava....ili izblijedi...stvarno nisam nikad to vidjela a sad ispada da sve bebice to imaju:)
strijelčica
13.10.2007., 22:47
Ja još uvijek imam otisak/ožiljak kako hočete.Mojoj mami su govorili proći e ,nebrinite ali još uvjek imam uspomenu:D ,srećom nije na tako vidljivom mjestu,na vratu jedino kad dignem kosu se malo viđše vidi.
ovo za ugriz na kapku...:misli:..ja prvi put čujem da i tu može biti...
Mihael ima na desnom kapku (u kutu kod nosa) crvenu mrlju..nekad skoro nevidljiva nekad jako vidljiva al kak on stalno trlja očo prstima mislili smo da se ogrebe, al uvijek je istog oblika....jel to ugriz :misli:
Pahuljica79
14.10.2007., 14:54
al uvijek je istog oblika....jel to ugriz :misli:
ja bih rekla da je!
i mi smo to imali po rodjenju, onak ko masnica ali odmah po rodjenju bila ljubicasto plava, pa crvena, pa nestala
Mihael ima na desnom kapku (u kutu kod nosa) crvenu mrlju..
Ida ima na oba oka isto tak u kutu kod nosa vidljive crvene žilice onak u mrlji. Od rođenja, u bolnici, a i patronažna mi rekli da je to rodin ugriz. A ima i na vratu ispod kosice - nisam odmah primijetila jer je imala tamnu gustu kosu, sad je svijetlija pa sam skužila...
Ja sam dugo mislila da mu se na vratu stvara crvenilo ono kao na pregibima, od vrućine, nošenja... :confused:
A to je valjda onda to...
i mi na vratu imamo od rođenja i baš se jako vidi još uvijek...pogotvo kad leži ili kad se ljuti i sl.....al ovo na oku nikako proć :lol:...sad me tek podsjetile da bi mogla roda biti
PiaLolla
22.10.2007., 21:30
Zuflja ima malu crvenu flekicu blizu zgloba kod shake.....kaj je moguche imati rodin ugriz bilo gdje? ili je se locira samo negdje oko glave?
Druga moguchnost je da joj je to neki mali ekcem, jer bash tamo ima suhu kozicu? Uvijek zaboravim pitati pedijatricuuuuuuuuuuuuu :(
to nije to jer vec sam par puta procitala da je ugriz fleka na zatiljku u kombinaciji sa flekicama na kapcima, izmedju ociju (iznad nosa) i iznad usnice pa je to nest drugo
u knjizi moja prva godina (koja se dobije u rodilištu) - negdje na početku - ima sve o tim mrljicama na koži poslije poroda, kako izgledaju, kako se zovu, gdje se nalaze
misiz S
26.10.2007., 10:55
Ja sam imala rodin ugriz po sredini čela pa do vrha nosa - nestala kroz par mjeseci :)
A kako sam bila ruuužna beba :D
Al sam se popravila :zubo:
mio mao
26.10.2007., 17:22
i moj mish ima rodin ugriz. na oba gornja kapka, i na korijenu nosa. star je tri mjeseca, a te flekice su vidljive skoro isto kao i prvoga dana.
i moj mish ima rodin ugriz. na oba gornja kapka, i na korijenu nosa. star je tri mjeseca, a te flekice su vidljive skoro isto kao i prvoga dana.
i moj na oba kapka samo:mig:
MarinkaD
31.10.2007., 10:16
Zaboravila sam napisati da je nama rodin ugriz nestao.:rolleyes:
Jučer pogledam i nema ga više.KOliko dugo neam pojma.:ne zna:
super, al vas ni nije bio strasan
nadam se da ce i nas ubrzo nestati beztraga
Niko ima na lijevom kapku. Za tjedan dana će 4 mjeseca, još ništa nije počelo blijediti
ja sam imala ogromnu, ružnu crvenu fleku preko cijelog vrha nosa koja mi je nestala tek u pubertetu :tuzni: i sad još imam malu točkicu crvenila na nosu između rupa
Meni je mama rekla da sam ju dobila jer su me sestre u bolnici držale za nos ne bih li pustila sisu nakon dojenja i da se tek tad pojavila ta fleka. :ne zna:
jel se to isto računa kao "rodin ugriz" ?
ja se još nikad nisam susrela s tim izrazom, jedino sam čula za engleski izraz "birthmark" i mislila sam da se to odnosi na neke mrlje na koži koje nisu madeži i ostaju ti cijeli život :confused:
MarinkaD
27.11.2007., 18:54
ja sam imala ogromnu, ružnu crvenu fleku preko cijelog vrha nosa koja mi je nestala tek u pubertetu :tuzni: i sad još imam malu točkicu crvenila na nosu između rupa
Meni je mama rekla da sam ju dobila jer su me sestre u bolnici držale za nos ne bih li pustila sisu nakon dojenja i da se tek tad pojavila ta fleka. :ne zna:
jel se to isto računa kao "rodin ugriz" ?
ja se još nikad nisam susrela s tim izrazom, jedino sam čula za engleski izraz "birthmark" i mislila sam da se to odnosi na neke mrlje na koži koje nisu madeži i ostaju ti cijeli život :confused:
Birthmark su madeži s kojima se rodiš.Nemaju veze s rodinim ugrizom.
Ovo što si ti imala,ako je to stvarno od sestara,nije rodin ugriz.S tim se rodiš.:mig:
Of topic:nisi li ti promijenila avatar?Imala si Seljaču,ili sam te zamijenila?:D
Eh, pa ja imam 36g. i još uvijek mi se vide rodini ugrizi na čelu iznad nosa i na vratu. Malo su blijeđi, ali se ipak vide. Vjerojatno su bili poprilični kad sam bila mala. Rođena sam na guzu, pa i to može biti razlog - težak porod.
mio mao
31.12.2007., 18:22
moje pitanje je za one čija djeca imaju rodin ugriz.
ovako: sinek ima 5 mjeseci, rođen je s rodinim ugrizom na oba kapka i na korijenu nosa. ovaj posljednji već je dosta izblijedio, no na kapcima je katastrofa. u početku je koža na tim mjestima samo bila crvena, no u zadnjih mjesec dana počela se dosta ljuštiti. ne znam šta da radim, pedijatrica kaže: to nije ništa, to će proći. pokušala sam mazati s nekoliko krema, djeluje kratkotrajno, npr. navečer namažem i ljuskice se ne vide, ujuto su kapci ponovo puni ljuskica. mislim da to možda ima veze s grijanjem, tj. suhim zrakom. ima li tko od vas ovaj problem i što poduzimate?
rodin ugriz nije nikakav problem...nekima prođe tokom godina nekima zauvijek ostane samo slabije vidljiv...Miahelu se i nakon skoro 9 mjesevi zna zacrvenit iza al to je sad jako slabo i kad je umoran odna mu se na oku malo primjeti...
a može biti od grijanja i suhog zraka-.....probaj namazat melelmom..
mio mao
01.01.2008., 19:14
između ostalog, probala sam mazati i melemom - ne pomaže. koža na kapcima puna je ljuskica, a crvenilo ne samo da ne prolazi, nego mi se čini da je zadnjih mjesec dana čak i jače nego prije. kao da mu smeta i hladnoća - kad se vratimo iz šetnje, čini mi se crvenije. koma, nadam se da će proći...
nasa curka ima imedju obrva, na celu. :cerek: kad se naljuti ili napreze postane ljubicast. sweeeeeeet....
jasmine
04.01.2008., 15:34
između ostalog, probala sam mazati i melemom - ne pomaže. koža na kapcima puna je ljuskica, a crvenilo ne samo da ne prolazi, nego mi se čini da je zadnjih mjesec dana čak i jače nego prije. kao da mu smeta i hladnoća - kad se vratimo iz šetnje, čini mi se crvenije. koma, nadam se da će proći...
moj stariji sin se rodio s rodinim ugrizom i sad ima 7 godina i dalje se vidi ali puno slabije osim kad se naljuti ili place onda bude ljubicasto.
sto se tice kremica za to sto ti djetesce ima,mi smo imali problem sa mladjim djetetom i probali sve i melem i na kraju smo otkrili a-derma kremu i s njom smo sve rijesili.imas ju u ljekarni i kosta oko 60 kn.probaj s tim mislim da se neces pokajati a u slucaju da ti i nepomogne za to mozes je mazati po licu i tijelu.
mio mao
04.01.2008., 23:06
moj stariji sin se rodio s rodinim ugrizom i sad ima 7 godina i dalje se vidi ali puno slabije osim kad se naljuti ili place onda bude ljubicasto.
sto se tice kremica za to sto ti djetesce ima,mi smo imali problem sa mladjim djetetom i probali sve i melem i na kraju smo otkrili a-derma kremu i s njom smo sve rijesili.imas ju u ljekarni i kosta oko 60 kn.probaj s tim mislim da se neces pokajati a u slucaju da ti i nepomogne za to mozes je mazati po licu i tijelu.
jučer kupila avent-ovu "magic cream", piše na njoj da uklanja suhe ljuskice. probat ću ga sada barem tjedan dana mazati time, možda pomogne. ako ne, kupujem ovu šta si mi napisala. thanx:)
Ja imam na vratu odostraga, uglavnom je ispod kose i solidno se vidi. Moja mala isto, zasad ne vidim da je blijedji nego kad se rodila, ali isto je uglavnom ispod kose
oraščić
01.12.2008., 02:37
Na prva 2 poroda nista,dok na 3.evo rode!Sad joj je skoro 8mj.i ne vide se vise(imala je na oku i vraticu).Obozavala sam je poljubiti u te tockice na potiljku,bas slatko!Neka vas ne brine,budite sretne da su zdravi!
ksenija_2
08.12.2008., 13:53
J asm imala Mongolsku mrlju, mama nije znala da se to tako zove, ali mi je rekla da su mi leđa bila plava.
Eto ispala sam dobro na kraju! ;) :D :rofl:
Joj, moj mali to ima! Prvi put čujem za naziv "mongolska mrlja". Ima ih dvije na području guze-donjeg dijela leđa, promjera 3-4cm, izgled kao masnica, tj. kao da ga je netko prebio :D Al ne nestaje (sad ima godinu i pol). Jel tebi nestalo i kada?
ja sam imala crvenu mrlju na čelu i to par godina nakon rođenja i onda je nestala
Joj, moj mali to ima! Prvi put čujem za naziv "mongolska mrlja". Ima ih dvije na području guze-donjeg dijela leđa, promjera 3-4cm, izgled kao masnica, tj. kao da ga je netko prebio :D Al ne nestaje (sad ima godinu i pol). Jel tebi nestalo i kada?
Nemam pojma kad je nestalo, valjda između prve i druge godine života...
Kćer mi ima dva rodina ugriza i mongolsku mrlju... :D:rolleyes::cerek:
sada ste me zainrergirale ....
od njenog treceg dana sam primjetila na podrujcju lijeve strane rebara svjetolo smedju mrlju ili da bolje kazem masnicu koja s vremena na vrijeme mjenja boje ...
meni to djeluje ko da ju neko stalno tu siska (a ne) pa onda je tu ta mrlja ...mjenja boje po potrebi da tako kazem..jednom kad ju skinem je smedja pa je onad crvena pa nekada skoro ko boja koze ali nije skroz ....
svaki put tuka :rolleyes::bonk: zaboravim pitati doktoricu sta je to a nemogu ni reci da ju ona nije primjetila (detaljno ju pregledava)ali nikada nije ni mene nis pitala ....zadnji puta kada smo bili muz se sjetio samo nije htio nis reci :rolleyes:
a ja ponovo zaboravila ....
i isto tako ima izmedju obrva crvenu jamo nazvati to tokom mada je is fekla koja se pojaca kada se uzruja i kada je ljuta ....
za to pretpostavljam da je posljedica poroda jer sam ju rodila u dva potiska i to prvi sam potpuno sama napravila bez da mi je neko reko(nije nikoga bilo a ja nisam cvilila )pa je jedno 5 min bila ni vam ni tamo ...
jel bi to bilo taj rodin ugriz ili mongolska mrlja ....
nikada nisam dizala paniku oko toga jer nema promjena na dodir samo na boji mjenja ...bitnije mi je to na rebrima ako neko zna ...mada cu se potruditi sjetiti kada dodjem iduci put doktorici ....:confused:
šta j taj rodin ugriz
Pogledaj sliku u mom potpisu.
Vidjet ćeš crvenu mrlju bebi između obrva i na vrhu nosa. E to ti je to.
Ujedno postoji i "druga strana" na tjemenu otraga, to kao ono kad ju je roda nosila u kljunu, ostao je otisak... Moju je S, očito onda nosila dvaput...:lol:
Ma daj 8472, ti to zoveš rodinim ugrizom? A kaj je onda ovo:
http://img149.imageshack.us/img149/7450/cetvrtitjedan003malaim2.th.jpg (http://img149.imageshack.us/my.php?image=cetvrtitjedan003malaim2.jpg)
Tu je mišica imala 3 tjedna :cerek:
Pogledaj sliku u mom potpisu.
Vidjet ćeš crvenu mrlju bebi između obrva i na vrhu nosa. E to ti je to.
Ujedno postoji i "druga strana" na tjemenu otraga, to kao ono kad ju je roda nosila u kljunu, ostao je otisak... Moju je S, očito onda nosila dvaput...:lol:
Prvi put i vidim i čujem , . Ali moja ima plavu flekicu na kosti između očiju, mislila sam da je to vena kao, Da li je "rodin ugriz" ?
marina3
11.12.2008., 07:51
joj pa i ja imam to na potiljku ,i mama zna nekad pogledat dal je još na mjestu:Da miška nema nigdje:)
Prvi put i vidim i čujem , . Ali moja ima plavu flekicu na kosti između očiju, mislila sam da je to vena kao, Da li je "rodin ugriz" ?
Nije. Ali i moja ima tu venicu negdje kod korjena nosa. Rodin ugriz je stvarno karakterističan. Na slici od moje male se to vidi. Uglavnom se manifestira iliti očituje kao slovo V po sredini čela, crvenilo na kapcima i odostraga na prijelazu glave u vrat.
Moja ima isto uz to i flekice na trtici.
Naravno sve se to manje sada vidi (2,5 godine) skoro ništa. Rodin ugriz možda uopće, jedino ovo na trtici malo.
Bebica ima rodin ugriz na čelu i dužinom cijelog kapka.Iz iskustva recite nakon koliko mjeseci,godina nestane te dali uopće ikad potpuno nestane?
Victoria 08
27.01.2011., 14:40
Moja M. ima na guzi rodin ugriz,ima godinu dana i nije se nimalo smanjio
Wedding
27.01.2011., 14:49
Bebica ima rodin ugriz na čelu i dužinom cijelog kapka.Iz iskustva recite nakon koliko mjeseci,godina nestane te dali uopće ikad potpuno nestane?
moja mala ga je imala na vratu otraga i nestao je nakon godine dana, od frendice sin ga je imao na celu i sad se ne vidi ali kada se rasplace onda se pojavi a mali ima tri godine:ne zna: - to ti je ful individualno
twisted.x.siste
27.01.2011., 14:50
moj bebač ima dvije crvene točkice u kutu oba kapka i veli pedica da je to rodin ugriz. da najčešće nestane do godine dana, a ako ne nestane do tada da u pravilu ostane. ne da Bog većeg zla.
jače se vidi kad se rasplače jer se kapilarice prošire.
moj bebač ima dvije crvene točkice u kutu oba kapka i veli pedica da je to rodin ugriz. da najčešće nestane do godine dana, a ako ne nestane do tada da u pravilu ostane. ne da Bog većeg zla.jače se vidi kad se rasplače jer se kapilarice prošire.
ma slažem se :mig: i ako je mojoj toliko modar kapak da izgleda kao da joj je netko šljivu posred oka poklonio :rofl:
twisted.x.siste
27.01.2011., 14:55
ovo za ugriz na kapku...:misli:..ja prvi put čujem da i tu može biti...
Mihael ima na desnom kapku (u kutu kod nosa) crvenu mrlju..nekad skoro nevidljiva nekad jako vidljiva al kak on stalno trlja očo prstima mislili smo da se ogrebe, al uvijek je istog oblika....jel to ugriz :misli:
tako i moj bebinjo
Moja nećakinja (5god.) ima iza na vratu. Nije se povukao...
Tako joj i mama ima, na istom mjestu. Super je da onako ulazi u kosicu pa se ne vidi...
Blackie
27.01.2011., 15:05
moja je imala na kapku, vratu i tjemenu. sad ima skoro 9 mj i skoro su svi nestali :top: :s
ridikul
27.01.2011., 15:10
moja je imala na kapku, vratu i tjemenu. sad ima skoro 9 mj i skoro su svi nestali :top: :s
i kod nas isto, kapak i vrat, 9 mjeseci, jako malo se vidi još, skoro ništa
monatina
27.01.2011., 15:22
i kod nas isto, kapak i vrat, 9 mjeseci, jako malo se vidi još, skoro ništa
Kod mene isto,sad ima 15 mj i nista se ne vidi:mig:
seni001
27.01.2011., 15:49
tako i moj bebinjo
i moja:D
fasinain
27.01.2011., 16:17
otvorila bezveze temu, i tek sad skuzila da to ima i moja beba.
na celu ima V. izgleda ka neka ogrebotina :ne zna:
ja sam ga imala na sred čela i to dosta velik,vidio mi se sigurno do srednje šk
groficaaa
27.01.2011., 17:54
mi imamo na oba kapka i na tjemenu.... tim da mislim da ovaj na tjemenu neće otić, jer ga ima i muž, i sveki, a i nećakinja.... al ovih na kapcima se želim rješiti!!
benjamin10
27.01.2011., 18:05
i mi ga imamo otraga na vratu i potiljku, kad se rasplače dobije jaku crvenu boju
MIROTTA
27.01.2011., 18:29
Mojoj je na kapku nestao skroz već sa šest mjeseci, a na čelu između obrva se vidi još uvijek povremeno, samo kad je vani hladno ili kad plače, a ovaj na vratu je stalno isti, ne prolazi, ali taj se ionako ne vidi :D
BlackLotus
27.01.2011., 18:35
joj pa moj je isto dugo imao između obrva flekicu koja bi mu postajala crvena s vremena na vrijeme :rofl: nisam to uopće povezala s rodinim ugrizom
I mi imamo rodin ugriz. Na celu slovo V, na kapcima, malo ispod nosica i iza glavica. Bilo je dosta izrazeno, a evo sad smo napunili 5 mj i puuno je manje. Na kapcima jedva vidljivo, ispod nosica jos tako tako, celo isto, u biti po mojoj procjeni smanjilo se vec sad za 50%. Ovo iza cisto sumnjam da ce otici, ali nije ni bitno, tu je kosa! Nadam se da ce ostalo nestat do kraja! :moli:
Imi imamo rodin ugriz.....:cerek:.....flekicu crvenu na desnoj nosnici.....8 mjeseci i još se jednako vidi kao i kod rodjenja....:D
osvojena
27.01.2011., 23:34
Mi imamo 3 komada:D(trtica,iza na vratu i blago na kapku)....imamo 4 i i pol mj....i isto je kao i prvog dana.
SunčicaVŽ
28.01.2011., 10:33
I mi smo imali 3 na čelu veliki u obliku slova V, flekicu na nosnici i otraga na vratu...vide se još uvijek, ali ne toliko intenzivno :-)
I moja L još uvijek ga ima između očiju, malo na kapcima i najviše crvenila na potiljku... Ima 6,5 mjeseci..
drea_zg
16.04.2011., 12:23
I mi imamo puno rodinog ugriza :rolleyes: Između obrva na čelu veliki, malo po jednom kapku i dvije točkice na nosu, odostraga na potiljku glavice i malo na vratu ispod kosice...Imamo i hemangiom (fala Bogu malecki) iza iznad guze..
Kako to nastane? Može li biti od stiskanja kroz porođajni kanal? Teži porod, 3 sata stiskanja kroz kanal (nakon što sam bila skroz otvorena i spremna za izgon), disproporcija zdjelice (ali ipak vaginalno rođena bebica!)
Nadam se da će nam izblijediti do godinu dana :)
moj maleni ima 3 g i rodin ugriz ima još s lijeve strane nosa flekicu od rodjenja..
na zatiljku mu se povukla
sara0103
16.04.2011., 12:30
moja ima dva na vratu odiza i jedan na kapku.
Bibi3456
16.04.2011., 12:42
Moja E je kad se rodila imala dosta veliki rodin ugriz iza na vratu i mali na kapku...sad,s 8,5 mj,na kapku vise nema a na vratu je ostao ali kao da je malo izblijedio...
naš je još tu,3,5 mj malena ima.
na čelu,kapku i potiljku.
sin 4 god je imao samo na potiljku,i dan danas još ima.
Sto je to rodin ugriz??? Nikad cula... :confused: :o
eto objasnjenja:
Možda vam beba ima male roze ili crvene točkice na čelu, kapcima ili stražnjoj strani vrata. To su kapilarice bliže površini kože a zovu se „rodin ugriz“. U potpunosti bi trebale nestati do treće ili četvrte godine.
moja ima na lijevom kapku :D
eto objasnjenja:
Možda vam beba ima male roze ili crvene točkice na čelu, kapcima ili stražnjoj strani vrata. To su kapilarice bliže površini kože a zovu se „rodin ugriz“. U potpunosti bi trebale nestati do treće ili četvrte godine.
moja ima na lijevom kapku :D
moj ima na nosu hehe
OOOOOOO
17.04.2011., 00:35
kako tocno izgleda taj rodin ugriz,ima kakva fotkica ?citala sam o tome malo i cini mi se da moj mali isto ima,na lijevoj strani nosnice ,kad to prodje?
Mi imamo na zatiljku. Uskoro bude kosica pokrila.
nosorog
17.04.2011., 12:44
moja je isto imala na zatiljku....nestalo sa negdje 10-11mjeseci
Mi imamo na nosu i na zatiljku.
Ja ne znam sto tocno smatrate za rodin ugriz....meni mala ima hemagnion ispod ljevog uha mali sirine cant sa 5mm al to je jako crveno...
Koliko ja znam rodin ugriz bude na celu i pozada na zatiljku...na celu u obliku slova V lagano crvenkasto-roskasto... Ostalo nije rodin ugriz mislim...
OOOOOOO
17.04.2011., 22:37
i mene isto zanima sta je u biti rodin ugriz,sta se smatra?moj ima ispod nosica,onako na lijevoj nosnici i neko crvenilo na lijevom kapku i prije je kao imao na zatilju,sad bas ne vidim:ne zna:
U onoj knjizi sto se dobije u paketu sretna beba rodin ugriz se smatra to na celu izmedju obrva u obliku slova V i na zatiljku....
marinella
18.04.2011., 12:26
Ja ne znam sto tocno smatrate za rodin ugriz....meni mala ima hemagnion ispod ljevog uha mali sirine cant sa 5mm al to je jako crveno...
Koliko ja znam rodin ugriz bude na celu i pozada na zatiljku...na celu u obliku slova V lagano crvenkasto-roskasto... Ostalo nije rodin ugriz mislim...
mi imamo sve to.al nama pedica rekla za onaj na čelu i jedan na zatiljku zapravo pri vrhu gave da su madeži :ne zna:
mi imamo sve to.al nama pedica rekla za onaj na čelu i jedan na zatiljku zapravo pri vrhu gave da su madeži :ne zna:
Pa neznam kak to izgleda kod tvog bebonje...jel bas bas uocljivo?
Pero_Kanister
18.04.2011., 19:37
Dajte neku sliku da vidimo šta je to, ja prvi put čujem za rodin ugriz :D
moj ima rodin ugriz u obliku slova U na čelu (ni manje ni više...) i na zatiljku gdje mu počinje vrat poveću crvenu fleku (recimo nekih 3*2 cm) za koju sam mislila da je osip od znojenja ili nešto drugo.. onda mi je nekidan jedna žena rekla da je i to na zatiljku rodin ugriz..ja sam mislila da je to samo na čelu..
to bi sve trebalo nestati..jel?
sreća da ima puno kosice pa se to na zatiljku toliko i ne vidi..
OOOOOOO
09.06.2011., 23:34
kazu sa nekih godinu dana jelda?mom na nosnici isto mala flekica,ali nekako mi se cini sve manje izrazena kako raste ili mozda vise ne idem toliko za tim:ne zna:
lotus_flower
09.06.2011., 23:35
moj ima rodin ugriz u obliku slova U na čelu (ni manje ni više...) i na zatiljku gdje mu počinje vrat poveću crvenu fleku (recimo nekih 3*2 cm) za koju sam mislila da je osip od znojenja ili nešto drugo.. onda mi je nekidan jedna žena rekla da je i to na zatiljku rodin ugriz..ja sam mislila da je to samo na čelu..
:lol::lol::lol:
sorry, smiješno mi, kod mene doli bi bio čudo od diteta, molili bi Boga da nikad ne prođe :rofl:
sad ozbiljno, moja mala ima rodin ugriz između obrva, ima 15mj i gotovo se i ne vidi više, sve je blijeđe iako se bome i dalje dobro zacrveni kad se naljuti :D
na zatiljku ih ima tri (dobro ju roda izgrizla :rolleyes:) i jako su crvena i dalje, ped rekao za njih da ne vjeruje da će proći ali ni ne vide se ispod kose (a neće se valjda kasnije furati na Sinead O'Connor ili pomahnitalu Britney :lol:)
I moj Ivan ima isto gdje i tvoj,za zatiljku prema vratu :)
Samo moj nema puno kosice :D
može biti i na kapku oka ...moj drugi je imao svugdje, u kutu oka, na čelu, na vratu...na oku se duže uopće ne vidi, na čelu se vidjelo do nekih 8-9 mj, na vratu se još malo vidi (i starijem se na vratu dugo mogao vidjeti ugriz, skoro do 3. godine)
al da, sve nestane, samo je pitanje vremena
Sada sam se prisjetila kada sam gledala fotografije od malog,imao je na kapcima ili rodin ugriz ili nešto drugo ali to mu se brzo povuklo
mojoj još stoji....doduše naprijed na kapku i na čelu,nasreću puno je svijetlije i neprimjetnije postalo nego onaj na zatiljku....taj je jako velik i jako modar...
moja je imala na kapku ...i sad ga vishe nema :))
ja ću se strgat na početke ove teme :lol:
uglavnom moj nema nikakve fleke al svejedno meni je poseban zato što je moj,znam da drugima nije jer to je tak,al preuveličavat radi fleka OMG :rolleyes:
ja ću se strgat na početke ove teme :lol:
uglavnom moj nema nikakve fleke al svejedno meni je poseban zato što je moj,znam da drugima nije jer to je tak,al preuveličavat radi fleka OMG :rolleyes:
ne žimku.. po tebi ispada da ti je žao kaj tvoj mali nema niti jednu fleku jer drugima nije poseban! :lol:
onda je moj malac po tome ekstremno poseban jer ga je roda cijelog izgrizla. i iza na vratu i po čelu i ispod nosa... ja to više ni ne primječujem a ljudi me znaju pitati kakav mu je to osip po čelu. :rofl:
OOOOOOO
10.06.2011., 13:28
e da,moj i na lijevom kapku ima ali se manje vidi pa nisam isla za tim,ali na nosicu vise,sve na lijevoj strani
monatina
10.06.2011., 14:27
moja cura je imala na kapku i na vratu,sve nestalo do godine dana
sad malac ima na oba oka i na zatiljku
Ereshkigal
10.06.2011., 15:33
moja cura je imala na kapku i na vratu,sve nestalo do godine dana
sad malac ima na oba oka i na zatiljku
I moja ima na kapku i vratu.:mig:
lala_dream
10.06.2011., 15:53
Moj malac ima iza na vratu
Jbt koja sam ja tuka, kad sam to prvi put skužila (imao je samo par dana), prepala se da je gadan osip i trk kod pedijatra :facepalm:! Žena me i dan danas čudno gleda :brukica:
libe2404
10.06.2011., 16:05
moja ima iza na zatiljku al ja to skužila nakon tri mjeseca jer ima puno kose :lol:
Ereshkigal
10.06.2011., 16:06
Jbt koja sam ja tuka, kad sam to prvi put skužila (imao je samo par dana), prepala se da je gadan osip i trk kod pedijatra :facepalm:! Žena me i dan danas čudno gleda :brukica:
:lol::lol: A čuj, mi mlade mame za sve paničarimo:) Sva sreća na mojoj dragoj extreme :grli: koju u svako doba dana davim porukama inače bi i ja vjerovatno stalno nekog zvala za svaku sitnicu:)
mirelkok
10.06.2011., 20:47
bok, evo i moja ima rodin ugriz, imala je (sada već izblijedio) na lijevom kapku, odozada na potiljku ispod kose je, pa se baš i ne primijeti, al ja znam da je tu... al pazi sada ovo: iste te boje kao na potiljku ima na desnom stopalu nepravilnu mrlju takve roza boje, tješim se da je to isto rodin ugriz a ne mladež nekakav... i da će nestati ili da će barem sa vremenom izblijediti... jel ima vaša beba tako nešto slično? ili je moja stvarno tako "special"? :cerek:
a nisam friška mama!!:lol::lol:
_Candy Candy_
10.06.2011., 21:03
bok, evo i moja ima rodin ugriz, imala je (sada već izblijedio) na lijevom kapku, odozada na potiljku ispod kose je, pa se baš i ne primijeti, al ja znam da je tu... al pazi sada ovo: iste te boje kao na potiljku ima na desnom stopalu nepravilnu mrlju takve roza boje, tješim se da je to isto rodin ugriz a ne mladež nekakav... i da će nestati ili da će barem sa vremenom izblijediti... jel ima vaša beba tako nešto slično? ili je moja stvarno tako "special"? :cerek:
a nisam friška mama!!:lol::lol:
Moja ima rodin ugriz na lijevom kapku koji je sad izblijedio, kao i onaj na tjemenu, jedino se još dosta vidi zadnji na potiljku.
Na lijevom stopalu ima hemangiom nepravilnog oblika koji je počeo bijeliti na nekim djelovima.
Rodin ugriz je crvenkaste boje, baš se vide žilice i nije ispupčen. Hemangiom je gusto tamno rozi i većinom ispupčen.
mirelkok
10.06.2011., 21:29
Moja ima rodin ugriz na lijevom kapku koji je sad izblijedio, kao i onaj na tjemenu, jedino se još dosta vidi zadnji na potiljku.
Na lijevom stopalu ima hemangiom nepravilnog oblika koji je počeo bijeliti na nekim djelovima.
Rodin ugriz je crvenkaste boje, baš se vide žilice i nije ispupčen. Hemangiom je gusto tamno rozi i većinom ispupčen.
hvala, ali ovo na nozi nije ispupčeno i uopće ne nalikuje na mladež ili hemangiom-znam kak to izgleda... pa se tješim da je i to rodin ugriz, u stvari baš mi je to simpatično na njoj, na njezinim malim stopalima... al možda će ju živcirati kada naraste, pogotovo u pubertetu...a možda i jeste neka vrsta hemangioma... sada više nemam pojma! šta onda s tim?
monatina
10.06.2011., 21:54
:lol:
odlicno al nije od Gavrilovica:mig:
ja kad sam to vidila u male prvi put racunam neki osip proc ce dok mi sveki nije rekla sta je:rofl:
ne žimku.. po tebi ispada da ti je žao kaj tvoj mali nema niti jednu fleku jer drugima nije poseban! :lol:
onda je moj malac po tome ekstremno poseban jer ga je roda cijelog izgrizla. i iza na vratu i po čelu i ispod nosa... ja to više ni ne primječujem a ljudi me znaju pitati kakav mu je to osip po čelu. :rofl:
poseban je meni,obitelji....ima djece meni nepoznate al kad ih vidim meni su posebni ....meni se kriterij posebnosti odudara od broja fleka tako da mi svakako nije žao kaj mi mali nema nikakve fleke.za rodin ugriz sam čitala da i nije toliko rijedak :ne zna:
pastirica007
13.10.2011., 11:40
moj malac ima 5 mj i ima rodin ugriz između očiju pa od korijena nosa preko čela, stalno gledam kad će početi blijediti, ne vidim neke velike promjene.
ima i na zatiljku točkice a te su malo izbljedile.
ponekad mi se čini da se na jakom svjetlu se slabije vidi ugriz, nego u prigušenoj prostoriju.
ali dosta je izražen.
sveki mi pokazala da i ona ga ima, a ja to nikad nisam primjetila, dok mi ona nije to rekla, ima ga na istom mjestu, ali je jako svjetlo rozi.
OOOOOOO
13.10.2011., 11:44
moj mali ima na samoj nosnici mali i na zatiljku isto,ali se ne vidi jako od kosice,ima 9mj,kad to uopce prodje?ali cini mi se da je ipak manje vidljiv nego kad se rodio
pastirica007
13.10.2011., 11:45
moj kad se naljuti, kad plače, onda to skroz ljubičasto jako dođe, ne znam kako i kad će to izbljediti.
a najviše komentare daju mala djeca kad ga vide, pitaju dal se ogrebao, ili dali se opekao :rofl:
OOOOOOO
13.10.2011., 11:47
moj kad se naljuti, kad plače, onda to skroz ljubičasto jako dođe, ne znam kako i kad će to izbljediti.
a najviše komentare daju mala djeca kad ga vide, pitaju dal se ogrebao, ili dali se opekao :rofl:
ja nisam mom primjetila da mjenja boju,mm ima na ruci tako i mjenja mu boju,npr po ljeti dok ne pocrni mu potamni i sta ti kazes ko poljubicasti ali njemu su rekli da je to neka pigmentacija,isto od rodjenja ima to
pastirica007
13.10.2011., 11:55
ja nisam mom primjetila da mjenja boju,mm ima na ruci tako i mjenja mu boju,npr po ljeti dok ne pocrni mu potamni i sta ti kazes ko poljubicasti ali njemu su rekli da je to neka pigmentacija,isto od rodjenja ima to
ovo što moj ima, je baš rodin ugriz, nekima prođe, tj.nestane, nekima ne. pa me baš zanima da li se zna zašto nekima nestane, a nekima ne, da li je stvar u količini i veličini i jačini, pa nekima ne nestane, trebala bih vidjeti slike sličnih situacija, pa bi mi bilo lakše usporediti.
OOOOOOO
13.10.2011., 12:00
ovo što moj ima, je baš rodin ugriz, nekima prođe, tj.nestane, nekima ne. pa me baš zanima da li se zna zašto nekima nestane, a nekima ne, da li je stvar u količini i veličini i jačini, pa nekima ne nestane, trebala bih vidjeti slike sličnih situacija, pa bi mi bilo lakše usporediti.
da i mene to zanima:ne zna:
pastirice moj mlađi je imao isti ugriz, jako se vidio dosta dugo, kad bi se naljutio ili plakao bio bi još vidljiviji, negjd eoko 1. godine je potpuno nestao, ne vidi se ni kada plače
moj mali ima na samoj nosnici mali i na zatiljku isto,ali se ne vidi jako od kosice,ima 9mj,kad to uopce prodje?ali cini mi se da je ipak manje vidljiv nego kad se rodio
I moj ima na zatiljku,samo moj ima jako malo kosice i vidi mu se
Imao je i na kapcima,to mu je brzo nakon rođenja nestalo
Sestra od mm kaže da ona još uvijek ima na zatiljku
OOOOOOO
13.10.2011., 12:37
onda ocito nekom prodje,nekom nikad
pastirica007
13.10.2011., 17:30
pastirice moj mlađi je imao isti ugriz, jako se vidio dosta dugo, kad bi se naljutio ili plakao bio bi još vidljiviji, negjd eoko 1. godine je potpuno nestao, ne vidi se ni kada plače
na pregledu kad je imao 3 mj, mi je pedijatrica rekla, kao, pa njemu se ovo ništa nije povuklo,a već je kao trebalo, i tako mi još veću bubicu uvalila.
a npr. kad ga stavim na trbuh, onda se to uopće ne vidi, baš fascinantno, i kad mu prođem prstom preko toga, onda je boje kože, normalno, ali samo s vremenom ne kontam koliko je izbljedilo, možda nešto sitno i je, sad je roskasto, a kad plače je jače boje.
baš super da je tvome malcu odjednom nestao oko 1. godine i da se uopće ne vidi, kad bi barem i mojem tako. :rolleyes:
nestat će, samo nekima ide brže nekima sporije.
Moj je još imao venu nasred čela u obliku slova V izraženu pa su mu i to pratili, zaboravila sam kako se zove.
Moja beba je rođena prije 10-ak dana i ima rodin ugriz na čelu... Imao ga je i njezin tata kada je bio beba, barem tako sveki kaže... Eto čini se da je i nasljednog karaktera, a mužu se u potpunosti povukao...
ZARA1402
17.10.2011., 14:55
Meni su rekli da na zatiljku uvik ostane, i moja je imala rodin ugriz na kapcima, baš joj je izraženo bilo. prošlo do godine dana, na zatiljku ostalo
lotus_flower
17.10.2011., 15:44
mi imamo rodin između obrva, samo mrvica se još vidi, ima 19mj i vjerujem da će skroz izblijediti kako bude rasla jer je u početku bio izražen, svi su mislili da se izgrebala.
a na zatiljku ima 3kom, jednakog intenziteta i dalje, ali srećom ima puuno kose da prekrije :)
ridikul
17.10.2011., 15:52
mi imamo na zatiljku i isti je od kad se rodila, al kosa je već duuuga pa se ne vidi :D, možda ako je u pubertetskim godinama bude uhvatila neka alternativna faza pa se bude šišala na milimetar:mig:
drugi nam je na kapku, još se vidi ali jako malo...pocrveni kad počne jako plakati ili se ljutiti :mig:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.