PDA

View Full Version : Dial-up....dual-boot

Arathorn
06.12.2003., 09:32
Stjecajem nekih okolnosti dok sam umrežavao komp za LAN sam morao instalirati Win2000 na sistem koji inače radi na XP Pro. Kada sam pokušao poslije toga bootati računalo sa XP-a, nisam mogao. Ok, petljaj tamo, petljaj vamo, repairam XP. Međutim, dok su se repairali izbrisali su mi sve dial-up connectione. Sada kada idem na Add new connection ne daje mi da kreiram link na internet preko modema (US Robotics 56k, eksterni), ostaje samo opcija Connect using a broadband connection that is always on. Računalo normalno komunicira s modemom kada pošaljem query i u Device manageru je modem ok instaliran. Nemam volje raditi format c:\autotest koji će mi Neno preporučiti odmah (:D), pa su savjeti dobrodošli.

Drugo pitanje...kako maknuti Win2000 sada kada imam dual-boot a da ne ostane nikakvih rezidentnih fileova, te da maknem odabir OS-a za boot?

P4 1.7
Intel D845PESV
256 DDR
Asus FX5600
WD 80 GB
D-link 530TX mrežna (kriva za sve ovo)

Ne znam hoće li konf. pomoći, no neka stoji.

sL!
06.12.2003., 11:09
pa ako si dizao win2k, vjerojatno si ih morao staviti na drugu particiju, pa jednostavno mozes tu particiju format x: (gdje x oznacava na kojem su ti disku win2k), a onda mozes ili iz win xp-a ili iz DOS-a otvoriti boot.ini i tamo brises ona 2 reda u kojima se spominje win2k!!! a za ovo s modemima, probaj reinstalirat drivere, ali teko nakon sto ove prijasnje potpuno maknes...

Arathorn
06.12.2003., 11:24
Probao sam jučer to sa driverima, ne ide. Opet ista stvar. Installing/uninstalling device također ne pomaže.

Za Win2000 znam da mogu formatirati particiju, no pozicionirani su na najveću particiju (50 GB) koja je skoro full i zbog toga format te particije ne dolazi u obzir. Nema nekakav Win2000 uninstaller? :D Mislim da mogu pobrisati Win direktorij, documents and settings i program files, pa onda namjestiti boot.ini kako si mi savjetovao. Thx.

sL!
06.12.2003., 12:45
u tom slucaju je tako onda najbolje! da postoji win2k uninstaller, nemam pojma, cekaj dok se jos ko ne odgovori, mozda imaju neku bolju soluciju...

LeningradRevenger
06.12.2003., 13:46
Arathorn kaže:
Sada kada idem na Add new connection ne daje mi da kreiram link na internet preko modema (US Robotics 56k, eksterni), ostaje samo opcija Connect using a broadband connection that is always on.
Je i ja sam imao identičan problem - koji se javio nakon što sam repariro XP. E sad ja sam to rješio sa good ol' fashion format c:, ali ima jos jedna stvar pa probaj, probaj pouključivat sve servise u msconfigu, a ako to ne bude šljakalo, onda ništa drugo doli format c:
E sad neznam jel to slučajnost il' koji k., al ja isto imam US Roboticsa 56k, eksternog.
Izgleda da je, tako me je jebalo dok sam prije imao staru ploču i AMR modem. Znači probaj sa servisima, a ako ne - onda znaš šta ti je činiti.

nenoXtreme
06.12.2003., 18:20
i sad sam ja šatro jedini koji brije na format c: !:p

yebo vas format c:! :D

naredba je: format c: /u /autotest

Rain
06.12.2003., 21:18
Meni se dešavala ista stvar, ima neke veze s driverima, moraš počistiti stare, izvaditi modem, vratiti ga i pustiti windowse da prepoznaju device.

Arathorn
08.12.2003., 00:34
Ništa nije pomoglo. Sada pišem sa svježe instalacije Windowsa XP i moram opet instalirati sve gluposti koje sam imao. Darn. :(

Hvala na savjetima.