View Full Version : Opera
Nemogu otvoriti operu(javlja mi "error initializin Opera").Prije sam ju otvorio ali mi se nije mogla spojiti na server.Šta se dogadja? PS.Jučer sam reinstaliro cijeli sustav i nakon toga je radila,sad zaje...,prije mi je radila super! :s :s :s
šo-ne kaže:
Nemogu otvoriti operu(javlja mi "error initializin Opera").Prije sam ju otvorio ali mi se nije mogla spojiti na server.Šta se dogadja? PS.Jučer sam reinstaliro cijeli sustav i nakon toga je radila,sad zaje...,prije mi je radila super! :s :s :s
Sad ju otvorim i kad pokušam otić na neku stranicu javlja mi "Could not connect to remote server" od te stranice(bilo koja str. POludit ću!!!
Sada su veliki problemui na NET-u pa možda to ima veze ukoliko si dobro podesio sve ,mislim na pretraživač..
Pitaj kod provajdera ali na moja tri kojim se spajam svi štekaju da boli koljeno...cijena je ista!
butters
08.12.2003., 19:24
Deinstaliraj Operu i potom je ponovo instaliraj..
Ako i dalje ne ide, skini najnoviju verziju sa www.opera.com
Predefinisana podješavanja Opere su takva da bez ikakvih dodatnih izmjena možeš koristiti glavnu vezu ka internetu, pa mi nije jasno kako samo ona ne radi :confused:
Reinstalirao sam je i imam najnoviju verziju i ne radi,neznam šta je!IE se normalno spaja,a Opera zeza!Radila je normalno i ništa nisam prčko po njoj i sad koma,za poludit!!!!Da li ima veze što sam obrisao njezine temporary internet file-ove iz "cache4"???:confused: :confused:
butters
08.12.2003., 20:50
Čini mi s da je u ovom slučaju važno potpuno je deinstalirati prije ponovnog instaliranja, a ne bi bilo loše vratiti se na stariju verziju (privremeno) - suština je da se, ukoliko aktuelna verzija šteka, instalira bilo koja druga, a zatim vrati ona koja je pravila probleme.
I, javi kad riješiš problem - biće zanimljivo čuti epilog
AxMi-24
09.12.2003., 16:21
Ja vozim najnoviju verziju i radi ko pdomazana :)
Operin cache je u njenom program direktoriju tako da temp int shit nema veze sa operom nego sa IE.
Probaj totalni deinstal ko sto je butters reko. Ocisti i registry pa instaliraj ponovo. Jer zbilja nekuzim zasto bi bilo problema. Ja ju cak koristim za logiranje na WLAN na faksu (dobijes IP tek NAKON logiranja).
:eek: :eek: :eek: Nevjerovatno,evo riješenja mog problema(još nešto nisam čak mogao ni Netscape skinut,ludnica): Naime,imam antivirusni program E-trust koji je dobar i sadrži i Firewall(koji sam prije koristio,pa sam prestao),i sad sam ga opet uključio i sve radi kako treba,ludnica!!!!:D :D :confused: :confused:
AxMi-24
10.12.2003., 08:52
Ah sta bi covjek radio bez kvalitetnih firewallova koji ti sjebu kompu ako ti se nesvidjaju. Ma divota. A mos mislit kako su sigurni aku se programeri zajebavali sa dijelom kako usera sjebat ako iskljuci stvar....
butters
10.12.2003., 14:01
Hvala što si naveo rješenje problema :top:
Šta možemo zaključiti?
Što se wiše windows korisnici zaštićuju - to su više podložni padovima sistema, greškama i napadima :D
Ako si dial-up korisnik (i nemaš stalnu IP adresu) Firewall možeš slobodno ukloniti. Šanse da te neko napadne su minimalne ako imaš bilo koji od najpoznatijih antivirusnih programa, i instalirane važne zakrpe OS-a..
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.