View Full Version : Zbirni topic: NLO
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
prije par dana, negdje oko 12 ili 1, usred bijela dana, na nebu iznad NSB-a vidio sam dvije leteće, hm... stvari.
izgledale su vise manje kao neki baloni, crne boje, i jedna je stajala, negdje iznad filozofskog, a druga se kretala od nsb-a prema istoku...
ne tvrdim da su bili nlo-i, makar nisam uspio skuzit sta je to bilo, nego jedina stvar koja me fascinirala je da NITKO drugi nije uopce to primjetio... ljudi su hodali okolo i uopce nisu obracali paznju na to sto se desava iznad njih, jedino sam ja cijelo vrijeme gledao gore.
tako da sam zakljucio da zapravo razne urote i slicno uopce ne moraju biti tako komplicirane, jer vecina ljudi ne gleda oko sebe i stvari koje su neuobicajene uoce ne percipiraju... fascinantno.
ista stvar se desila i kada je prije nekoliko godina bio nlo nad zagrebom, ne znam da li se netko toga sjeca, bilo je po svim novinama (drito u to neko vrijeme je bila premijera independance day-a) e TO je bio nlo. ja i frend smo jedno pola sata buljili u leteca svjetla koja su radila stvarno cudne stvari, nad gradom od 1000000 stanovnika, negdje oko 6 sati navecer, mrak, hrpetina ljudi, NITKO NIJE NITI POGLEDAO.....
ne tvrdim da su bili nlo-i, makar nisam uspio skuzit sta je to bilo.
:cool:
Ignoramus
27.11.2006., 14:49
ista stvar se desila i kada je prije nekoliko godina bio nlo nad zagrebom, ne znam da li se netko toga sjeca, bilo je po svim novinama (drito u to neko vrijeme je bila premijera independance day-a) e TO je bio nlo. ja i frend smo jedno pola sata buljili u leteca svjetla koja su radila stvarno cudne stvari, nad gradom od 1000000 stanovnika, negdje oko 6 sati navecer, mrak, hrpetina ljudi, NITKO NIJE NITI POGLEDAO.....
Valjda su alieni došli pogledati komediju o sebi....:zubo:
tako da sam zakljucio da zapravo razne urote i slicno uopce ne moraju biti tako komplicirane, jer vecina ljudi ne gleda oko sebe i stvari koje su neuobicajene uoce ne percipiraju... fascinantno.
Je fascinantno. A činjenica je da su stvari zapravo vrlo jednostavne. No ljudi su skloni, valjda radi osjećaja važnosti, komplicirati posebice ono što im nije sasvim jasno. Npr. urote.
Percipirati neuobičajene događaje mogu samo sređeni, znatiželjni, zadovoljni i ljudi koji imaju vremena. Što će studoši koje muči ispit ili ljudi koji razmišljaju o tome kako će preživjeti do plaće, gledati u nebo. Njima bi NLO mogao sletjeti u dvorište a da ga oni ne registriraju.
Meni je samo žao što, iako spadam u gore navedene, nikada nisam vidjela ništa posebno neobično. :(
Endimion17
27.11.2006., 17:27
nemam blage što bi to moglo biti. inače, ogromna većina ljudi uopće ne gleda u nebo.
prije valjda mjesec dana ili više, na nebu su ti se pojavili krugovi (halo, pasunca, cirkumzenitalni i cirkumpolarni lukovi, itd) zbog rasipanja svjetla u atmosferi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:410px-Sun_halo_optical_phenomenon.jpg
napisao sam na threadu o chemtrailovima.
nebo je bilo fascinantno lijepo, izgledalo je kao da je zagreb u nekoj videoigri.
od kojih 500 ljudi koje sam pogledao za to vrijeme dok sam bio vani, troje ih je vidjelo, a samo jedan je gledao sa zanimanjem.
ljude nije briga za to. :confused:
El Tomo
27.11.2006., 18:30
zar se sundog prevodi kao pasunce???
Evo jednog http://www.skychasers.net/mcgee00-122-15.jpg
Endimion17
27.11.2006., 21:12
da, negdje sam čuo taj naziv. to "pa" valjda znači lažno. čuo sam i naziv "ćoravo sunce" i to na nekom forumu.
evo ovdje (http://www.blog.hr/print/?id=1621599551) sam napisao što sam vidio i stavio slike koje sam taj dan snimio mobitelom. očajne su i duboko žalim zbog toga. da mi je bila ona leća "riblje oko" i digitalni aparat, snimio bih zakon slike.
imam osjećaj da je tog dana jako malo ljudi vidjelo što se na nebu događa. čitam na stranici gdje piše o tim fenomenima koje su vjerojatnosti da ih se vidi i čini mi se da je sve ono što sam ja taj dan vidio prilično rijetki događaj.
BTW, zagreb je trenutno okupan gustom maglom :D
i imam laser :D
i uperen u nebo izgleda kao svjetlosna sablja :D
:jumping:
normall
28.11.2006., 11:19
Dobra ti slika , evo ja je stavio kao desktop background, samo joj je rezolucija mala, pa se sjebala :zubo: :zubo: :zubo: i razvukla.
mr.green
28.11.2006., 18:22
prije par dana, negdje oko 12 ili 1, usred bijela dana, na nebu iznad NSB-a vidio sam dvije leteće, hm... stvari.
Vjerojatno neke pretile vrane.
Pa ne može se svaku nepoznatu leteću pojavu identificirati kao NLO,bogamu!
normall
28.11.2006., 20:17
Pa ne može se svaku nepoznatu leteću pojavu identificirati kao NLO,bogamu!
Pa nego što je NLO, nego" nepoznata leteća pojava" :zubo: :zubo:
mr.green
28.11.2006., 21:50
Pa nego što je NLO, nego" nepoznata leteća pojava" :zubo: :zubo:
Pa NLO ti je onaj UFO...Ma znam ja to,jedan moj prijatelj ti je uholog.
Pa NLO ti je onaj UFO...Ma znam ja to,jedan moj prijatelj ti je uholog.
retard...........................
Kex Doomlich
30.11.2006., 18:33
izgledale su vise manje kao neki baloni, crne boje, i jedna je stajala, negdje iznad filozofskog, a druga se kretala od nsb-a prema istoku...
ne tvrdim da su bili nlo-i, makar nisam uspio skuzit sta je to bilo, nego jedina stvar koja me fascinirala je da NITKO drugi nije uopce to primjetio... ljudi su hodali okolo i uopce nisu obracali paznju na to sto se desava iznad njih, jedino sam ja cijelo vrijeme gledao gore.
I šta smo zaključili?
Pokraj NSBa geekovi gledaju nebo i čude se lampicama, a svi ostali normalni ljudi gledaju guzice i sise mladih studentica.
I šta smo zaključili?
Pokraj NSBa geekovi gledaju nebo i čude se lampicama, a svi ostali normalni ljudi gledaju guzice i sise mladih studentica.
.........geekovi znaju sto se događa, a ostali ne..
1-0 za geekove!
a osim toga, nabijem te :rofl:
Kex Doomlich
30.11.2006., 18:46
Nas ostale boli kurac za lampice. Ti tvoji marsijanci su isti kurac ko i egzibicionisti na nudističkoj plaži...samo pozeri i niš drugo... :zubo:
Glupa krava
01.12.2006., 09:29
I šta smo zaključili?
:rofl: :rofl: ahahahha...:D:D:D
Glupa krava
01.12.2006., 09:29
1-0 za geekove!
Stari moj, malo ces se morati potruditi da ga spustis za studentice...:D:B:B
Lazes, nema Zagreb milijun stanovnika, oko 800.000...
Galileo
01.12.2006., 17:00
1-0 za geekove!
Zato i gledaš lampice na nebu, kad te guzice i sise ne zanimaju... :lol:
mr.green
01.12.2006., 18:08
retard...........................
Joke............
Btw, bio sam prisutan u obadvije vrste situacija.
Prva scena je bila ta da sam skupa s prijateljicom, po danu, gledao jedan svijetleći objekt na nebu između dvije do tri stotine ljudi, u vremenu od 15-ak minuta, ali kad bih bacio pogled na ljude oko sebe, nitko kao da nije niti htio pogledati taj objekt. Osjećao sam se jako čudno gledajući sve te ljude oko sebe pa sam čak i pomislio da li haluciniram. Srećom, moja prijateljica je bila tu da potvrdi da ipak nisam na teškim drogama. Objekt se sastojao od jednog postojanog svjetla jarko crvene boje koje se nepomično nalazilo na nebu, rekao bih na udaljenosti od nekih 50-ak kilometara prema zapadu. Sjaj bih opisao gotovo kao zvjezdani, skoro bih rekao da je to bila Venera da nisam vidio da se tu večer "Danica" pojavila na drugom dijelu neba. Uostalom, sjaj je bio daleko jači od bilo koje zvijezde, a i dobro poznato mi je nebo iznad mog grada. Objekt se nalazio na nebu nepomično čitavih 10-ak minuta prije nego se počeo udaljivati od nas i polako blijedjeti. Stvar je bila u tome da je cijeli proces nestajanja trajao gotovo pola sata, znači ukupno vrijeme vidljivog trajanja pojave bih sveo na nekih 40-45 minuta, ali smo nas dvoje izgleda bili jedini koji su promatrali tu pojavu.
To se dogodilo prije otprilike godinu dana,a druga scena se odigravala prije 20 godina dok sam išao u osnovnu školu. Samo je problem što je ova scena bila stvarno spektakularna, a u većini NLO kronika iz naše zemlje se uopće ni ne spominje, mada se spominju pojave iz te 86. godine na nekoliko lokacija u RH.
Bila je poluoblačna ranoproljetna večer, mi smo izlazili iz škole, a vani su bili neki učenici koji su nam govorili da je "leteći tanjur" na nebu i da su vidjeli neke začuđujuće svjetlosne efekte. S nadom smo moji kolege školarci i ja na putu do kuće gledali u nebo ne bi li štogod uhvatili pogledom, ali ništa...
Tek kad smo stigli doma, ja i moj susjed smo znatiželjno izašli na balkon i promatrali nebo da bi nakon nekog kraćeg vremenskog razdoblja napokon vidjeli jednu fenomenalnu prezentaciju svjetlosnih efekata koji su dolazili od nekakve vrste letećeg objekta koji se nadvio nad gradom. Objekt je bio ogroman, veličine nekoliko putničkih aviona na visini od nekih par kilometara iznad grada, ali moguće je da se varam oko tih detalja jer ipak nisam tada to mogao usporediti s bilo čim. Sastojao se od tri svjetla nevjerojatnog, rekao bih vatrenog ili čak kristalnog, plavkasto-bjeličastog sjaja koja su tvorila pravilan trokut sporo se krećući prema jugo-istoku. Izgledalo je nešto slično kao da su na nebu zapaljene tri ogromne baklje. Svjetla su bila toliko sjajna da su se činila kao da su skup više malih svjetala, ali ipak formacija je izgledala pravilno i postojano. Ta pojava je na nebu trajala minutu ili dvije da bi odjednom iz donjeg desnog svjetlosnog kraka izletio jedan manji svjetlosni objekt i velikom brzinom nestao u oblacima, a glavna formacija je nastavila lagano se kretati polako ulazeći u oblak. To se moglo vidjeti jako lijepo i ostala mi je u pamćenju atraktivna slika ulaska objekta u oblak jer se to svijetlo tako lijepo odsijavalo od oblaka da je sve izgledalo nekako "holivudski". Nakon ulaska u oblak, objekt je nestao.
Epilog događaja je taj, da drugi dan nitko to više nije niti spominjao, osim nas nekoliko uzbuđenih klinaca kojima je to bila povremena tema razgovora u slijedećih par dana, a stariji su bili tako slabo zainteresirani za tu pojavu da mi je tek ostao u memoriji odnos ljudi prema toj pojavi u stilu nekakve zajebancije i pošalice.
Endimion17
01.12.2006., 18:33
Objekt se sastojao od jednog postojanog svjetla jarko crvene boje koje se nepomično nalazilo na nebu, rekao bih na udaljenosti od nekih 50-ak kilometara prema zapadu. Sjaj bih opisao gotovo kao zvjezdani, skoro bih rekao da je to bila Venera da nisam vidio da se tu večer "Danica" pojavila na drugom dijelu neba.
Venara se ne može pojaviti navečer nigdje drugdje osim na zapadu. Ujutro se može pojaviti na istoku i onda se zove "zvijezda Danica".
Vidio si Veneru.
Na drugom kraju neba (istoku) si eventualno vidio Jupiter. Daj datum pa ću ti sve provjeriti.
Etienne
01.12.2006., 19:37
nebo je bilo fascinantno lijepo, izgledalo je kao da je zagreb u nekoj videoigri.
od kojih 500 ljudi koje sam pogledao za to vrijeme dok sam bio vani, troje ih je vidjelo, a samo jedan je gledao sa zanimanjem.
ljude nije briga za to. :confused:
Istina :cry:
Malo sam offtopic, ali moram priznati da topicu o chemtrailovima, osim što me dobro nasmijao, moram zahvaliti i to što sam opet počela gledati u nebo. Prvo sam htjela vidjeti te avione i tragove koje ostavljaju, a sad mi je prešlo u naviku... tek toliko da vidim kakvi su oblaci danas.
mr.green
01.12.2006., 19:42
Venara se ne može pojaviti navečer nigdje drugdje osim na zapadu. Ujutro se može pojaviti na istoku i onda se zove "zvijezda Danica".
Vidio si Veneru.
Na drugom kraju neba (istoku) si eventualno vidio Jupiter. Daj datum pa ću ti sve provjeriti.
Za ovo prvo bih čak možda i mogao reći da me možda neki odsjaj varao i da je zaista možda bio neki fenomen odsjaja Venere uz opasku da je bila prilično nisko na obzoru, ali dosta daleko udaljena, što mi je ipak neobično plus sjaj koji nikad nisam primijetio u te "zvijezde-planete". Ali dobro, stvarno se možda radi o nekom odsjaju kojeg nisam imao prilike vidjeti usred bijela dana.
Za ovo drugo bih rekao da pretjeruješ jer stvarno ne mogu biti toliko lud da planet, zvijezdu, avion (helikopter) ili bilo što drugo, zamijenim za tako nešto. Ovo je bilo uživo, realno, spektakularno i iz vrlo bliske perspektive.
Točan datum mi nije poznat, ali bih rekao po odjeći koju sam nosio da je bilo rano proljeće ili kasna zima. Vrijeme promatranja je bilo otprilike u ranijim večernjim satima, između 18 i 20h, ali ti nisam rekao grad.
To se dogodilo u Zadru. ;) Čitajući neke kronike, pročitah da se sličan slučaj dogodio 86. u ZG u siječnju ili veljači (ako se ne varam), Zadar se nije spominjao.
Bio bih vrlo zahvalan za neke informacije u vezi tog slučaja.
Endimion17
01.12.2006., 20:16
relacija zadar-zagreb nije ništa za izgled neba, pa sam uzeo zagreb.
moraš mi dati godinu. važno je, jer se planeti miču po nebu. bio sam uzeo 1997 i eto ga - mars, kako si opisao to crveno.
ali daj što točnije vrijeme. dakle, godina, mjesec, dan, sat. minute ne moraš.
jer može biti stvarno svašta, nešto na zapadu, nešto na istoku.
jednom sam vidio plameno krvavi (ne mogu se bolje izraziti) polumjesec kako zaranja za otok Ugljan. 2-3 stupnja iznad obzora, počeo je tamnjeti da bi se na kraju spustio u tamu.
mr.green
01.12.2006., 20:54
Žao mi je, ali za prvi slučaj ti ne mogu dati točan datum nego samo to da se desilo pretprošlo ljeto na rivi.
Nema veze za to, iako mi je bilo stvarno neobično, iako takvo nešto nikad nisam vidio, priznajem da nisam astronom i da je moguće da se dogodila neka jednostavna stvar vezana uz prirodne nebeske fenomene.
Što se tiče ovog drugog slučaja, da si rekao da to formacija helikoptera u trokutastom rasporedu osvjetljava put s reflektorima, i da je onaj sitni objekt, koji se odvojio brzinom od nekoliko mahova, raketa zrak-zrak, možda bi realnije zvučalo, ali mjesec ili planet ili zvijezda ili komet ili meteor... jednostavno ne dolaze u obzir. :)
Btw, zaboravio sam napomenuti da se nije čuo nikakav zvuk za vrijeme trajanja fenomena, ali baš ni šušanj iz pravca promatranog objekta, te da se svjetla nisu ponašala na način reflektora.
Pokušat ću pronaći još neke podatke u svezi tog davnog slučaja, a ako potraga bude uspješna, izvještaj ću priložiti ovdje. ;)
marijan_e
01.12.2006., 22:34
PSMTR
Isto prije neki dan(nisan tija ništa pisad da me ne zajebajete)ali bila je kasnija ura možda 17:30 jer znam da je bio zalazak blizu i tako ja kroz prozor bacin pogled put brača i šolte kad vidin neki kratki trag dima i ispod nešto crno veliko(sad neznan koliko al kontajte koliko je brač od obale daleko a to je bilo između brača i šolte onaj kanal) i gledan ja to i taj bijeli trag dima se povećava a to crno se smanjuje. i posl je to crno nestalo i još je neko vrime taj trag dima osta pa se raspršija.....biće taj tvoj NLO se srušija
anway jeli ko ima ideju ša san to vidija,
Ignoramus
02.12.2006., 00:32
A morda si vidija ništo,a morda nisi,a čaaaa ti jaaaa znaaaam,braaaale
Shadowlady
06.12.2006., 01:30
gle, mr. green, nemoj se živcirati, meni cijeli život nitko ne vjeruje, a razlog je taj kaj svi misle samo na svoje bedove, i nisu ludi trošiti vrijeme na gledanje tamo nekoga neba. A najgore od svega je i kada vide NLO, bace grbu tipa: "pa to su tri guske, lete na jug" a guske ono okrugle kao reflektori prigušeni lebde iznad krova kojih 10 metara... čudne se stvari događaju.
I da, i ja sam vidjela te crne kugle, ali ih nitko nije spominjao nigdje. Vidjeli su i drugi na ulici, ali naravno: "to je balon" fora, kao da na toj visini nema trunke vjetra, i kretanje je stvarno izgledalo kao da je balon, navođeni... nemoj se truditi previše, tko ne vjeruje ne mora, samo će se jednom gadno iznenaditi.
I da, i ja sam vidjela te crne kugle, ali ih nitko nije spominjao nigdje. Vidjeli su i drugi na ulici, ali naravno: "to je balon" fora, kao da na toj visini nema trunke vjetra, i kretanje je stvarno izgledalo kao da je balon, navođeni... nemoj se truditi previše, tko ne vjeruje ne mora, samo će se jednom gadno iznenaditi.
ajde reci gdje i kad, zanima me da li je to isto ono sto sam i ja vidio...
bilo bi krasno kad bi to bilo bilo tako, jer je to dokaz da nisam potpuno lud :rofl:
mr.green
07.12.2006., 00:26
gle, mr. green, nemoj se živcirati, meni cijeli život nitko ne vjeruje, a razlog je taj kaj svi misle samo na svoje bedove, i nisu ludi trošiti vrijeme na gledanje tamo nekoga neba. A najgore od svega je i kada vide NLO, bace grbu tipa: "pa to su tri guske, lete na jug" a guske ono okrugle kao reflektori prigušeni lebde iznad krova kojih 10 metara... čudne se stvari događaju.
Eh, problem je u tome što nisi pročitala sve moje postove u ovoj temi. :)
Ali nema veze, ja sam kriv.
Pardoniram se.:mig:
Aerial_51
09.12.2006., 11:17
Ja ne znam da li da budem sretan ili ne, ali mene zbilja boli spolni ud za takve stvari :p
Ono, indiferentan tutta forca...
Jedno svjetlo na nebu manje ili više, apsolutno me nije briga :rolleyes:
Što vam je čudno u pojavama NLO-a i što vas to fascinira kod njih??
nikpalj
15.01.2008., 12:23
Sa yahoo-a:
"Several dozen people — including a pilot, county constable and business owners — insist they have seen a large silent object with bright lights flying low and fast. Some reported seeing fighter jets chasing it.
"People wonder what in the world it is because this is the Bible Belt, and everyone is afraid it's the end of times," said Steve Allen, a freight company owner and pilot who said the object he saw last week was a mile long and half a mile wide. "It was positively, absolutely nothing from these parts."
While federal officials insist there's a logical explanation, locals swear that it was larger, quieter, faster and lower to the ground than an airplane. They also said the object's lights changed configuration, unlike those of a plane. People in several towns who reported seeing it over several weeks have offered similar descriptions of the object.
Machinist Ricky Sorrells said friends made fun of him when he told them he saw a flat, metallic object hovering about 300 feet over a pasture behind his Dublin home. But he decided to come forward after reading similar accounts in the Stephenville Empire-Tribune.
"You hear about big bass or big buck in the area, but this is a different deal," Sorrells said. "It feels good to hear that other people saw something, because that means I'm not crazy."
Sorrells said he has seen the object several times. He said he watched it through his rifle's telescopic lens and described it as very large and without seams, nuts or bolts.
Maj. Karl Lewis, a spokesman for the 301st Fighter Wing at the Joint Reserve Base Naval Air Station in Fort Worth, said no F-16s or other aircraft from his base were in the area the night of Jan. 8, when most people reported the sighting.
Lewis said the object may have been an illusion caused by two commercial airplanes. Lights from the aircraft would seem unusually bright and may appear orange from the setting sun.
"I'm 90 percent sure this was an airliner," Lewis said. "With the sun's angle, it can play tricks on you."
Officials at the region's two Air Force bases — Dyess in Abilene and Sheppard in Wichita Falls — also said none of their aircraft were in the area last week. The Air Force no longer investigates UFOs.
One man has offered a reward for a photograph or videotape of the mysterious object.
About 200 UFO sightings are reported each month, mostly in California, Colorado and Texas, according to the Mutual UFO Network, which plans to go to the 17,000-resident town of Stephenville to investigate.
Fourteen percent of Americans polled last year by The Associated Press and Ipsos say they have seen a UFO.
Erath County Constable Lee Roy Gaitan said that he first saw red glowing lights and then white flashing lights moving fast, but that even with binoculars could not see the object to which the lights were attached.
"I didn't see a flying saucer and I don't know what it was, but it wasn't an airplane, and I've never seen anything like it," Gaitan said. "I think it must be some kind of military craft — at least I hope it was."
http://news.yahoo.com/s/ap/20080114/ap_ ... _sightings
:eek: to je Kennedyev duh kojeg su genetski tretirali alieni
sinkezg
17.01.2008., 00:54
Zanimljvo, nema komentara na ovoj temi. yahoova izmišljotina?
Klikam na link ali ne postoji više.
Evo preko yahoove tražilice našao sam link (http://www.kswo.com/global/story.asp?s=7623692).
Zašto Ameri uvijek kažu da je alien kod njih ? Jer ne smiju povrijediti međudržavne odnose. Inače su posvuda :kava:
uforadio
17.01.2008., 20:02
Povodom dogadjaja u Texasu, Larry King ce emitirati 3. specijal o NLO-ima na CNN-u u zadnjih 5 mjeseci.
Po CET vremenu to je subota 19.01.2008. u 03:00 h ujutro i u 11:00 h repriza.
U donjem tekstu;
Source: http://edition.cnn.com/CNN/Programs/larry.king.live/
Friday: UFO's in Texas?
Are UFO's descending on Texas? Locals say yes! Eyewitness accounts of
what they saw and heard this week. We're there!
Dosadasnje Larryjeve emisije:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=131826&page=16
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/2005/travanj%20-%20prosinac/larry.htm
Kompletan set reporta o Texasu:
http://groups.yahoo.com/group/AGETI/messages
Pozdrav
http://www.uforadio.ne1.net
sinkezg
17.01.2008., 23:17
Povodom dogadjaja u Texasu, Larry King ce emitirati 3. specijal o NLO-ima na CNN-u u zadnjih 5 mjeseci.
...
Zahvaljujem na obavijesti. U međuvremenu sam nabavio CNN :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFdleVJakZc
CNN objavio snimku UFO-a u Texsasu
A snimka je jača, točkica. :s
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=46045&_no_browse=1
sve učestaliji i učestaliji su nešto u zadnje vrime... :rolleyes:
John_Frusciante
18.01.2008., 23:55
Kad bi otvarali temu svaki put kad neka budala vidi "NLO" imali bi milijun tema na ovom podforumu:rolleyes:
gunsmith
19.01.2008., 12:37
Ja samo čekam kada će netko staviti temu:
Vanzemaljski hram ispod Metkovića
Snajper
19.01.2008., 13:24
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=46045&_no_browse=1
sve učestaliji i učestaliji su nešto u zadnje vrime... :rolleyes:
'Senzori koji se ugrađuju u mobitele loše su kvalitete i ne mogu podnijeti veliku svjetlost koja nastaje snimanjem u sunce. Zbog toga se često događa “greška” na snimci koja izgleda kao NLO.'
Toliko o tvojem NLO-u.
Stvarno tko sam ja
19.01.2008., 14:04
ti metkovčani imaju problema s raspoznavanjem oblaka, NLO-a te Baćinskih vozila
sinkezg
19.01.2008., 14:24
...
Pogledao sam emisiju danas u 11h. Dobar dio emisije je bilo dosta ponavljanja snimki prijašnjih emisija. Ne znam da li je tko zapazio da su bile i snimke Billy Mayera.
Ali, najveća legenda je onaj skeptik, bivši pilot. Kad svjedokinja kaže da je objekt bio toliko ogroman iznad planine da su ga ona i drugi svjedoci procijenili na jednu milju dužine, kad kaže da je bio potpuno bešuman, da je minutama prolazio iznad njihove kuće, da postoje možda deseci tisuća svjedoka (onda je vrlo vjerojatno da postoje barem tisuće), da su znale da je toliko velik jer je prekrio nebo pa se zvijezde nisu vidjele, on ju jednostavno i bez srama pita: "A vi ste trenirani promatač"?
Kad mu drugi kolega po struci, aktivni pilot kaže što je vidio, on izjavi da piloti nisu trenirani promatrači!!! WTF!!!! :eek:
http://www.youtube.com/watch?v=xFdleVJakZc
CNN objavio snimku UFO-a u Texsasu
Snimka je fakat loša, a UFO izgleda vraški nervozno....:kokice:
mandragora
19.01.2008., 18:49
to što se mainstram medij i to jedan od najjačih u svijetu bavi NLO-ima je zanimljiviji podatak od samih NLO-a
zakaj to nitko ne komentira, pitam se nije li to uvod nečemu. Ima li netko dokumentarac "Out of Blue"?
barca fan
19.01.2008., 20:41
ako ste gledali film dan nezavisnosti(bilo bi čudo da niste s obzirom koliko ga rtl reprizira) znate šta slijedi :moli:
mandragora
19.01.2008., 21:04
ako ste gledali film dan nezavisnosti(bilo bi čudo da niste s obzirom koliko ga rtl reprizira) znate šta slijedi :moli:to je malo pretjeran scenarij. mislim da su "ljudi u crnom" najtočniji scenarij
sinkezg
19.01.2008., 22:52
to što se mainstram medij i to jedan od najjačih u svijetu bavi NLO-ima je zanimljiviji podatak od samih NLO-a
zakaj to nitko ne komentira, pitam se nije li to uvod nečemu. Ima li netko dokumentarac "Out of Blue"?
Ako može moj komentar...?
Larry King ima (među ostalima) relativno često, koliko sam dosad uspio zapaziti, emisije posvećene fenomenu NLO-a i uglavnom ima iste goste-domaćine a izmjenjuju se gosti svjedoci (ili su svjedoci na video-linku). Emisije o NLO-ima otprilike su svakih nekoliko mjeseci u zadnjih godinu-dvije.
Moje mišljenje O emisiji Larry Kinga nije baš na visini tj. nisam impresioniran.
Denis Latin beats Larry King :D
Dokumentarac Out of the blue može se pogledati na google videu ili youtube. U nastavcima. :D
Pogledao sam i nisam baš bio impresioniran. Trebao bih pogledati Beyond the blue.
Znatiželjko
19.01.2008., 23:02
Evo danas sam baš saznao detalje od kolege koji je tada bio na terasi kafića ''Gatto''u Puli.Na nebu oko visine nebodera sa 30-ak katova udaljeno oko 500metara se pojavilo između 100-200 žutih jarko svijetlećih kugli,zajedno poslagane u obliku romba (slično kao da kvadrat okrenemo sa vrhovima gore-dole).Ta je formacija trajala oko 15 minuta ,na čuđenje ljudi iz tog kafića...5 min nakon pojavljivanja su dvije kugle krenule lagano prema zemlji i dole su se zadržale oko 30 sekundi,vratile se gore i sve zajedno otišle sa vidika...
Budući da je sve skupa strašno jako svijetlilo u visini ,trebalo je svjedoka biti do pola istre barem...pa se očekivalo da će pisati u novinama,nekim vijestima i tako....NIŠTA OD TOGA ,ljudi na kafiću su bili jedini očevici !!! Kolega je pitao poznanike iz policije,vojske jesu li imali kakve vježbe i sl.-ništa,nitko drugi vidio ni čuo.On zna pošto se time i ranije zanimao ,da je moguće nekakvim obljescima reflektora i takvih je slučajeva bilo,ali kaže da za ovaj slučaj nema šanse da se radi o tome !
Kako da su samo oni vidjeli ? Objašnjenje je dao u svijetu dosta proučavanom chanellingu,što se jednostavnije može objasniti da je u svim tim frekvencijama i kanalima nastala ''pukotina'' ka našem(ljudskom) kanalu(kao ka određenom TV kanalu npr.) i to samo u tom tankom smjeru prema kafiću...Oni upadnu tu i tamo u naš chanelling i to ne slučajno.Ima grupa koje se pokušavaju baviti i napredovati u sposobnostima ''vidjeti drugima nevidljivo'',odnosno chanellingom,ali je to opasno područje !!
Šta dolaze ONI kod nas tražiti na zemlju? Crpe neki oblik energije. U 90% su takva ukazanja ,duhovi ,vanzemaljci štogod s negativnim namjerama.Ukazanje ''boga''trojici buduće slavnih klinaca u portugalu na kojem su dan kasnije po ''božjem''obećanju morali okupiti mnoštvo na livadi(okupilo se oko 70000 ljudi) da vide igrokaz na nebu i dokaz postojanja,je prema njegovim riječima igra NJIH da od što više ljudi crpe energiju dok su bili pod hipnozom.
Uglavnom događaj iz Pule se kasnije sa IDENTIČNIM opisom pojavljivao i u SSSR-u,Meksiku,Brazilu...Uff otvara se tu dosta pitanja ,pitat ću ga za još teorija.
Slobodno šibajte sa pitanjima
Ja bi ga pitao zašto se namjerno tu i tamo pokazuju.
mandragora
19.01.2008., 23:19
Ako može moj komentar...?
Larry King ima (među ostalima) relativno često, koliko sam dosad uspio zapaziti, emisije posvećene fenomenu NLO-a i uglavnom ima iste goste-domaćine a izmjenjuju se gosti svjedoci (ili su svjedoci na video-linku). Emisije o NLO-ima otprilike su svakih nekoliko mjeseci u zadnjih godinu-dvije.
Moje mišljenje O emisiji Larry Kinga nije baš na visini tj. nisam impresioniran.
Denis Latin beats Larry King :D
Dokumentarac Out of the blue može se pogledati na google videu ili youtube. U nastavcima. :D
Pogledao sam i nisam baš bio impresioniran. Trebao bih pogledati Beyond the blue.
čuj slažem se s tobom što se tiče impresija i bezveznosti Larrya Kinga ali i bezveznosti CNN-a. No, taj CNN i Lary su glavni igrači u glavnim medijima zaduženi za kreiranje javnog mnijenja a ne za informiranje ljudi. Kolko pratim tvoje postove sigurna sam da ćeš se složiti.
E pa, kad glavni glavni igrači počnu pričati o ET-ju, - znači da se nešto veliko sprema. (Narod se priprema za jedan spektakularni obrat)
sinkezg
19.01.2008., 23:34
čuj slažem se s tobom što se tiče impresija i bezveznosti Larrya Kinga ali i bezveznosti CNN-a. No, taj CNN i Lary su glavni igrači u glavnim medijima zaduženi za kreiranje javnog mnijenja a ne za informiranje ljudi. Kolko pratim tvoje postove sigurna sam da ćeš se složiti.
Pozorno pratiš moje postove. :klap:
E pa, kad glavni glavni igrači počnu pričati o ET-ju, - znači da se nešto veliko sprema. (Narod se priprema za jedan spektakularni obrat)
Ne bih se baš složio s tobom.
Ne pričaju oni baš o ET-u već o NLO-ima. Ja bih tu ipak naglasio veliku razliku. Zašto? Preveliki "skok" bi bio ET a niti s NLO-ima nismo načisto. Možeš reći da NLO porazumijeva ET-ja ali ipak postoji razlika. Pretpostavljam da netko misli da bi to bilo "prešokantno" narodu. A također mislim da se narod baš i ne bi jako šokirao.
(Da, u načelu mislim da se nešto gadno valja. I da nas "sekunde" dijele od toga.)
Također mislim da će sljedeći am. predsjednik (Clinton a ne Obama) imati neugodnu zadaću objasniti američkom narodu da NLO-i postoje.
sinkezg
19.01.2008., 23:48
A meni nešto ovdje nije jasno...
Kako znamo da ekipa koja je po kafićima prvo kad sjedne za stol, istovari na taj isti stol 3 stvari: ključeve, cigarete i mobitel, kako se dogodilo da danas kad gotovo svatko ima mobitel s kamerom nije ništa snimio???
mandragora
20.01.2008., 00:00
Ne pričaju oni baš o ET-u već o NLO-ima. Ja bih tu ipak naglasio veliku razliku. Zašto? Preveliki "skok" bi bio ET a niti s NLO-ima nismo načisto. Možeš reći da NLO porazumijeva ET-ja ali ipak postoji razlika. Pretpostavljam da netko misli da bi to bilo "prešokantno" narodu. A također mislim da se narod baš i ne bi jako šokirao.
da, što se tiče ET-ja spika ide paralelno. korak po korak. Otprilike je problem kolko sam shvatila u tome što ima dosta raznih ET-ja pa kom opanci kom ono drugo.
evo zanimljiv linkić
http://www.jimmarrs.com/
Znatiželjko
20.01.2008., 00:04
A meni nešto ovdje nije jasno...
Kako znamo da ekipa koja je po kafićima prvo kad sjedne za stol, istovari na taj isti stol 3 stvari: ključeve, cigarete i mobitel, kako se dogodilo da danas kad gotovo svatko ima mobitel s kamerom nije ništa snimio???Bilo je to prije oko 20 godina.Taj sam tekst gore kopirao sa drugug foruma na kojem sam ranije spomenuo da je to bilo tada.
snajper aj probaj sa svojim mobitelom pa javi jel to istina...
biseru
sinkezg
20.01.2008., 00:48
Bilo je to prije oko 20 godina.Taj sam tekst gore kopirao sa drugug foruma na kojem sam ranije spomenuo da je to bilo tada.
Znači za nešto na temu NLO-a staro 20 godina ti si morao otvarati novi thread?!? Sjajno!
sinkezg
20.01.2008., 00:50
da, što se tiče ET-ja spika ide paralelno. korak po korak. Otprilike je problem kolko sam shvatila u tome što ima dosta raznih ET-ja pa kom opanci kom ono drugo.
evo zanimljiv linkić
http://www.jimmarrs.com/
Ehehe, ne slažemo se oko ET-a i NLO-a da idu paralelno. Ja mislim da prvo idu NLO-i a onda ET-i.
Koje drugo? Obujci? :mig:
Da, oko ovoga drugoga, slažem se s tobom. Živi bili pa vidjeli.
supergi
20.01.2008., 01:16
[QUOTE=Znatiželjko;12251159]Evo danas sam baš saznao detalje od kolege koji je tada bio na terasi kafića ''Gatto''u Puli.
[QUOTE]
:confused: Ti si cekao 20 godina da pitas kolegu ili sta....:confused::ne zna:
Eo vam u mom potpisu link gdje možete skinut dokumente sačinjene od FBI-a, njihove izvještaje i zapisnike o NLO-ima. Dokumenti su pisani tamo negdje 50-ih godina. Ima dosta toga, stranica iz novina itd... Fotokopije dokumenata. Neki imaju i oznaku "povjerljivo".
S4sh4nn
20.01.2008., 02:15
a sto mislite da use vlada namjerno radi ufo incidente kako bi naaprevila novog neprijatelja .ko npr prije sto je bio soviet republic ??
Madamoiselle
20.01.2008., 02:25
Ja sam vidila NLO na Žnjanu. I ja mu lipo mirno kažem 'Eno NLO', a on se smije. Pitam ga ja šta je onda? Pa nije NLO. Pa šta je? (3 točkice u pravilnoj formaciji se kreću čudnovatim putanjama) Pa nije NLO...
Mislim, hallo...znamo da postoje, u pećinama su ih crtali neandertalci, lete ima 2000 godina oko nas, svih vrsta, oblika, boja i veličina. Čemu zgražanje, nevjerica i šokiranje???
Mene više zanima npr. imaju li oni kućne ljubimce...Zamisli kako izgleda mačka jednog malog zelenog:cerek:(nije sprd, stvarno me zanima)
Dilbert_Zg
20.01.2008., 08:14
Vidis, kad malo bolje promislis elijeni su idelani neprijatelji. Mase su glupe, to je poznata cinjenica; i sigurno ce pupusiti price o vanzemaljskoj invaziji. Fakeas pokoji incident, zapocnes pisati o temi u mainstream medijima i eto paranoje... i dotoka friske love vojno industirjskom lobby-u. Eto npr. onaj Reaganov SDI- Strategic Defense Initiative bi se mogao dovrsiti...
Ali hladni rat sa imaginarnim elijenima i nije tako losa stvar... investiranje obranu od elijena izvuci ce nas iz recesije, razviti ce se nove tehnologije i pokrenuti nove industrije, otvoriti ce nova radna mjesta isto kao i za Hladnog rata SAD vs. SSSR
Dilbert_Zg
20.01.2008., 10:57
Pogledao sam emisiju danas u 11h. Dobar dio emisije je bilo dosta ponavljanja snimki prijašnjih emisija. Ne znam da li je tko zapazio da su bile i snimke Billy Mayera.
Kompletan folklor koji prati Ufologiju je jedno veliko ponavljanje, prezvakavnje istih starih prica, te nadodavnje novih fantasicnih "fakata".
Temu sam poceo pratiti krajem '70-tih i ranih '80-tih u svojoj pred-adolescntskoj dobi. To je bilo vijeme Bliskih susreta trece vrste (http://www.imdb.com/title/tt0075860/) , a i tadasnja TV Zagreb je tada prikazivala seriju Project U.F.O. a.k.a. Projekt Plava knjiga (http://www.imdb.com/title/tt0077065/) . Sjecam se da je u vrijeme prikazivanja serije tadasnji, tv magazin "Studio" (danas jos postoji kao podlistak Jutarnjeg lista) objavio pricu o otmici Betty i Barney Hill, sto je danasnji ufoloski klasik. Uz Studio, NLO fenomenom se je bavio i magazin Vikend - izdanje Vjesnikovih revija. Svaki tjedan izlazila bi nova NLO prica, u Vikednu su tada objavljene i ove legendarne fotke (http://www.share-international.net/slo/znamenja/bitmaps/ufo4.jpg)
Uglavnom mi klinci smo to sve pratili, vjerovali u NLO-e, prepricavali teme, nadodavali svoje detalje u pricu i stvorena je urbana legenda...
Uglavnom sve NLO teme koje se recikliraju danas na ovom forumu prezvakane su jos tada... i nakon godinu dvije NLO-i su postali out, a mene su pocele interesirati neke druge stvari.
Negdje '92-'93 kupio sam svoj prvi PC s modemom dobri stari 80386/DOS/Widoze3.11/Trumpet Winsock/Netscape i eto me preko CARNeta na Internetu (u svojim poznim studentskim godinama). Tada je do mene stigao koloplet prica o svejdocanstvu Bob Lazara, Area 51, Rosswell itd, itd. Intereasntno je da su pricice stigle u moj mailbox bas nekako u doba X-Files serije Mulder & Scully (http://www.imdb.com/title/tt0106179/) . Danas je prica o NLO-ima na Intermetu nabujala do epskih porporcija i bezbroj varijacija koje vise nema smisla nabrajati...
Nekako mi se cini da se je razvlacenje NLO teme po medijima do sada podudaralo sa velikom Hollywoodskim projektima. Ali istina je da danas - 2008 NLO-e eksploatiraju i manistream opinionmakeri i politicari. Stvarno je fascinantno da se u mainsteam medijima ozbiljno razmatra mogucnost postojanja NLO-a i elijena...
Zapavo nije bitno jesu li elijeni znasntveno dokazana cinjenica ili nisu... nekako mi se cini da je bitno ono sto sam napisao u svom prethodnom postu
@uforadio - please ukljuci se u ovu diskusuju, zanima me tvoje misljenje.
mandragora
20.01.2008., 11:24
Vidis, kad malo bolje promislis elijeni su idelani neprijatelji. Mase su glupe, to je poznata cinjenica; i sigurno ce pupusiti price o vanzemaljskoj invaziji. Fakeas pokoji incident, zapocnes pisati o temi u mainstream medijima i eto paranoje... i dotoka friske love vojno industirjskom lobby-u. Eto npr. onaj Reaganov SDI- Strategic Defense Initiative bi se mogao dovrsiti...
Ali hladni rat sa imaginarnim elijenima i nije tako losa stvar... investiranje obranu od elijena izvuci ce nas iz recesije, razviti ce se nove tehnologije i pokrenuti nove industrije, otvoriti ce nova radna mjesta isto kao i za Hladnog rata SAD vs. SSSR
da, ima smisla što govoriš. to je onaj scenarij na kojeg upozorava i Icke: stvori krizu, a onda ponudi "zaštitu".
No s druge strane, doista nije nezamislivo da postoji svemirska populacija koja ima svoje interese na Zemlji. Obim UFO materijala je toliko da prelazi razmjere urbanih legendi.
Sama činjenica što mnogi bivši vojni časnici matteroffactly iznose neke stvari ne znači da su uključeni u spindoctorism i plaćeni da u pomognu kreiranju "vanjskog neprijatelja".
Nedavno su me fascinirali transkripti briefinga s Reaganom. Ne znam jesi li naišao na to?
Dilbert_Zg
20.01.2008., 11:55
da, ima smisla što govoriš. to je onaj scenarij na kojeg upozorava i Icke: stvori krizu, a onda ponudi "zaštitu".
No s druge strane, doista nije nezamislivo da postoji svemirska populacija koja ima svoje interese na Zemlji. Obim UFO materijala je toliko da prelazi razmjere urbanih legendi.
Sama činjenica što mnogi bivši vojni časnici matteroffactly iznose neke stvari ne znači da su uključeni u spindoctorism i plaćeni da u pomognu kreiranju "vanjskog neprijatelja".
Nedavno su me fascinirali transkripti briefinga s Reaganom. Ne znam jesi li naišao na to?
Citao sam Reaganove transkripte na Misakovom blogu, sto se tice toga, nekako imam osjecaj da se radi o plodu maste. Ta prica se vuce sa http://www.serpo.org/ koji je refernecira na http://www.projectcamelot.org/ gdje mozes naci hrpetinu tzv. insidera, whistleblowera koji pokusavaju prodati mastovite pricice kao fakte, koje su kako se cini poprilicne budalastine.
Sto se tice Icke-a nekako mi i on podpada u istu kategoriju. Reptili ne postoje, postoje ljudi koje rade ono sto Icke pripisije reptilima... ali ako izbacimo reptile iz price, ostaje cinjenica da elite doista funkcioniraju ne nacin kako Icke opisuje.
Ustvari, bolje je stvarati krizu sa imaginarnim elijenima nego prziti sitotinju po srednjem istoku, moralnije je.
... ali ako izbacimo reptile iz price, ostaje cinjenica da elite doista funkcioniraju ne nacin kako Icke opisuje.
A onda i pretpostavke o cilju ostvarivanja interesa te "svjetske elite"- jedan centar financijske, vojne, informativne i ine moći ( jedinstveno svjetsko tržište, jedna svjetska banka, jedinstven program kontrole i nadzora ljudi, jedinstvena vojna sila, jedinstvena religija...) postaju lako moguće ostvarive.
Puno toga pokazuje da se ide u tom smjeru ( EU, MMF, širenje NATO-a prema Istoku, globalna informatička povezanost zahvaljujući kompjuterima, neomaltuzijanizam u zemljama s velikim brojem stanovništva, masovna ugradnja kamera za nadzor- posvuda, čipiranje ljudi...), još samo izrežirati stvaranje jedinstvene vojne sile. A Icke je naznačio kako bi se to moglo ostvariti: "elita" stvori problem- znači zajedničkog ( vanjskog) neprijatelja- aliene, onda čovječanstvo zavapi za pomoći, a "elita" mu ponudi rješenje- stvaranje svjetske obrambene sile- sve vojske pod jednu komandu, i kad " neprijatelj" bude poražen, narod sretan i zahvalan bude uvućen u totalitarizam, a da nije ni svijestan.
Veli Icke da ćemo slijedećih par godina, po cijelom svijetu, masovno viđati NLO-e. I ne samo njih, već i izdirigirane pojave dolazaka različitih mesija...:ne zna:
Dilbert_Zg
20.01.2008., 14:30
A onda i pretpostavke o cilju ostvarivanja interesa te "svjetske elite"- jedan centar financijske, vojne, informativne i ine moći ( jedinstveno svjetsko tržište, jedna svjetska banka, jedinstven program kontrole i nadzora ljudi, jedinstvena vojna sila, jedinstvena religija...) postaju lako moguće ostvarive.
Puno toga pokazuje da se ide u tom smjeru ( EU, MMF, širenje NATO-a prema Istoku, globalna informatička povezanost zahvaljujući kompjuterima, neomaltuzijanizam u zemljama s velikim brojem stanovništva, masovna ugradnja kamera za nadzor- posvuda, čipiranje ljudi...), još samo izrežirati stvaranje jedinstvene vojne sile. A Icke je naznačio kako bi se to moglo ostvariti: "elita" stvori problem- znači zajedničkog ( vanjskog) neprijatelja- aliene, onda čovječanstvo zavapi za pomoći, a "elita" mu ponudi rješenje- stvaranje svjetske obrambene sile- sve vojske pod jednu komandu, i kad " neprijatelj" bude poražen, narod sretan i zahvalan bude uvućen u totalitarizam, a da nije ni svijestan.
Veli Icke da ćemo slijedećih par godina, po cijelom svijetu, masovno viđati NLO-e. I ne samo njih, već i izdirigirane pojave dolazaka različitih mesija...:ne zna:
Cini se da polako prelazimo u off topic od eliena prema NWO.
Sve sto si napisla stoji i drustvo, kako se cini ide u tom smijeru.
Medjutim hajde mi pokusaj opisati koja i kakva je alternativa. Odavno sam izgubio iluziju o ljudima kao altruistickim stvorovima, ljudi su zapravo egoisticni, sebicni i moramo biti iskreni pa priznati - svatko od nas gleda kako bi drugog zajebo i ostvario korist za sebe. Upavo zato sto nas deteninira egoizam, ljudsko dustvo, da bi bilo koliko toliko funkcionalno trazi kontrolu. Spomenula si maltuzijanizam, Socijalni darwinizam je grozna stvar, ali hmm, dali je teorija u krivu... pitanje je.
mandragora
20.01.2008., 14:39
je, :ne zna:
da li je netko ovdje osobno bio otet ili vidio aliena ili spaceship ili nešto?
ja ništ od toga, osim ak alieni nisu u ljudskom obliku kak se priča, onda sam ih srela nekoliko. (hoću reći da su mi neki ljudi bili "malo" čudni)
Dilbert_Zg
20.01.2008., 15:00
je, :ne zna:
da li je netko ovdje osobno bio otet ili vidio aliena ili spaceship ili nešto?
ja ništ od toga, osim ak alieni nisu u ljudskom obliku kak se priča, onda sam ih srela nekoliko. (hoću reći da su mi neki ljudi bili "malo" čudni)
Eto moram priznati da nikad nisam vidio ni elijena, ni NLO, a toliko se o tome pise i covjek bi reko eto ih na svakom uglu, a mozda nesto nje uredu samnom, pa nevidim elijene:ne zna:
S4sh4nn
20.01.2008., 16:40
mene zabrinjavaju sljedece cinjenica ..dam se kladit da svi oni koji govore da vlada zataskava da ufo postoji ..da bi kad bi vlada priznala da postoje oni rekli da ustvari ufo ne postoji nego da nas usa ..plasi ..
2.molim vas pogledajte fotografije u.f.o a ..obratite paznju na dizaj ..
pogledajte fotke 5o tih pa do danas ..ako ufo i postoji ondda moram prizant da su puno gledeli hollywoodske filmove jer im dizajn prati trendove..prvi su bili skroz neaero dinamcni pa u 80 su postali spljiosteniji da ne kazam da su i u 60 izgledali ko kubanske cigare .a u 90 tima samo ko munje i sl..
inace u.s.a ja od sssr napravila velkog neprijatelja i najvecu prijetnju sto je dovelo do pozitivnog pomaka u tehnologiji i ekonomiji u.s.a ,,pa zasto nebi onda probali sa u.f.o ima napravit istu stvar ..
Medjutim hajde mi pokusaj opisati koja i kakva je alternativa.
Spomenula si maltuzijanizam, Socijalni darwinizam je grozna stvar, ali hmm, dali je teorija u krivu... pitanje je.
Obzirom da ove druge dvije rečenice isto vode u off topic, neću dati svoje mišljenje, osim ako se moderator ne složi. Iako smatram da su NLO-i dosta povezani sa WO.
Inače, ni ja nisam nikada vidjela NLO, a mislim da nisam susrela ni aliena ( ili ga barem prepoznala), no to ne znači da zato ne postoje.
mandragora
20.01.2008., 17:45
Obzirom da ove druge dvije rečenice isto vode u off topic, neću dati svoje mišljenje, osim ako se moderator ne složi. Iako smatram da su NLO-i dosta povezani sa WO.
Inače, ni ja nisam nikada vidjela NLO, a mislim da nisam susrela ni aliena ( ili ga barem prepoznala), no to ne znači da zato ne postoje.
ma slobodno ti reci kaj misliš, on ili off, jer to sa vanzemljakima je zbilja bizarno
Znatiželjko
20.01.2008., 19:52
Znači za nešto na temu NLO-a staro 20 godina ti si morao otvarati novi thread?!? Sjajno!Nisam trebao,ali jesam.Kakve veze ima ako je bilo prije 20 g.ako je nepoznato? Vjerovatno cjeniš sam sadašnje aktualne pojave,da počnu sa NLO-a bacati zlato po gradu i da si na licu mjesta da to iskoristiš.Malo sam slikovito objasnio,ali ...pravim ljubiteljima UFO je i stara nepoznata priča zanimljiva.
Znatiželjko
20.01.2008., 20:05
[QUOTE=Znatiželjko;12251159]Evo danas sam baš saznao detalje od kolege koji je tada bio na terasi kafića ''Gatto''u Puli.
[QUOTE]
:confused: Ti si cekao 20 godina da pitas kolegu ili sta....:confused::ne zna:Ne.Pa ni internet nisam imao do prije godinu.Upoznao sam ga prije 10 g.i jednom prilikom mi je ispričao ,rekao je da je sa njim bio još jedan kojega ja znam,ali sa tim drugim nisam o tome razgovarao.Jednostavno vjerujem tom ozbiljnom čovjeku,ali nije mi to neko veliko čudo bilo tada kada mi je to ispričao ,a ni sada.Čuđenje eventualno čuvam kad takav prizor bude djelovao na mene,pred mojim očima,čisto kao kad vidim nešto novo-ali što kad i nema nekakvih vidljivih posljedica na zemlju,kao da nas ne diraju,ne računam znakove na livadama to je malo presitno,što mi imamo sa njima,ako se dolaze hraniti energijom u redu ako nas ne grizu...jasno da UFO-a velesile i tehnologija pokušavaju iskoristiti za vlastiti napredak,ako je eventualno takvo stanje stvari.
sinkezg
20.01.2008., 23:47
...
Mene više zanima npr. imaju li oni kućne ljubimce...Zamisli kako izgleda mačka jednog malog zelenog:cerek:(nije sprd, stvarno me zanima)
Ama ti si pukla skroz!!! :buum:
supergi
20.01.2008., 23:49
oke ali ja nekuzim cemu takvo cudenje i nevjere u vezi NLO pa mislim ljudi oni su tu cijel vrijeme samo sto su vjerovatno i u nekoj drugoj dimenziji pa ih ne vidimo cijelo vrijeme
sinkezg
20.01.2008., 23:50
Ne. Pa ni internet...
...
Ok, oprošteno. Ali si bar u postu pogao napisati da je to bilo prije 20 godina.
Ovako, meni su baka i deda pričali da su bili tražili gljive po šumi i da su u sred šume na jednom proplanku naišli na krug utaknut u zemlju. Krug je bio promjera 15-ak metara i oko metar i nešto duboko u zemlji. Bio je to savršeno pravilni krug i utisak je bio vrlo vrlo glatak. Kroz šumu ništa tako veliko nije moglo doći do tamo jer je pregusta, jedino iz zraka. To je bilo pred dosta godina, možda čak i 20 kada su oni to vidjeli.
Ovdje nije upitno jesu li oni to vidjeli ili ne jer nisu osobe koje bi izmišljale.
Znači krug je sigurno bio tamo, još je tamo samo što ga je vrijeme polako načelo i zarastao je vjerovatno u raznom bilju i travama, ali pričali su mi da dosta dugao tamo ništa nije raslo jer oni često beru gljive i prolaze onuda.
Krug je bio tamo, baš ovako kako sam ga ja opisao, nije upitno da li je on bio tamo, samo je pitanje što ga je napravilo.
supergi
20.01.2008., 23:58
http://www.youtube.com/watch?v=MdK2QCgBAdA&feature=related
Snajper
21.01.2008., 01:38
snajper aj probaj sa svojim mobitelom pa javi jel to istina...
biseru
Probao bi, ali sam prestao vjerovati u paranoične američke propagandne kampanje negdje kad sam navršio 6 godina.
mandragora
21.01.2008., 10:26
ako imate neka pitanja i nije vam jasna situacija sa vanzemljacima, obratite se direktno :ne zna:
http://www.svemirci.org
Znatiželjko
21.01.2008., 11:35
http://www.youtube.com/watch?v=MdK2QCgBAdA&feature=related
Neznam u čemu je štos,ali glava tog stvorenja je kao napravljena i na pravoj visini za jedan šut nogom ....djeluje preglupo da bi bilo istinito,cijeli ovaj filmić
Spomenula si maltuzijanizam, Socijalni darwinizam je grozna stvar, ali hmm, dali je teorija u krivu... pitanje je.
Kako se uopće možeš tako nešto pitati? :confused: Onda bi i druge bolesne teorije koje su provođene u praksi, poput nacističkih i fašističkih, mogle dobiti svoju opravdanost.
Henry Alfred Kissinger, vrlo zao i loš čovjek, bio je oduševljen maltuzijanizmom i iskoristio ga je u provođenju svojih bolesnih interesa, te 1975. godine nagovorio blesavog Geralda Forda da potvrdi potrebu američke kontrole nad pitanjima svjetske populacije, a sve u smislu sigurnosti SAD-a.
Što je to značilo, a i još znači, za tucet zemalja koje je Kissinger stavio u svoj popis, vidjelo se kroz povijest. Sjeti se samo kako su u Brazilu provodili "preventivno- zdravstveno" cijepljenje djevojčica i žena- ali samo u reproduktivnoj dobi, a zapravo sa svrhom da ne mogu zanijeti; pa masovno proizvodili modificirani kukuruz koji je kod muškaraca izazivao sterilitet; pa masovna korištenja siromašnih Indijaca za eksperimentiranje s novim lijekovima- nakon čega su ili umirali ili ostajali u vegetativnom stanju, a za sitne novce i bez rizika od tužbi.....
To je toliko grozomorno i monstrumsko ponašanje, da mi je neshvatljivo da ga itko može i pomisliti opravdati. A ovo što si rekao " socijalni darwinizam"- po meni ne odgovara u potpunosti, jerbo narodi koji su bili izabrani za sprovođenje ideja maltuzijanizma nisu ni imali šansu, jer su napadnuti prikriveno i umjetno stvorenim neprijateljem.
Zato kad Icke kaže da je Kissinger reptil, spremna sam mu povjerovati. :mad:
Dilbert_Zg
21.01.2008., 15:27
Kako se uopće možeš tako nešto pitati? :confused: Onda bi i druge bolesne teorije koje su provođene u praksi, poput nacističkih i fašističkih, mogle dobiti svoju opravdanost.
Henry Alfred Kissinger, vrlo zao i loš čovjek, bio je oduševljen maltuzijanizmom i iskoristio ga je u provođenju svojih bolesnih interesa, te 1975. godine nagovorio blesavog Geralda Forda da potvrdi potrebu američke kontrole nad pitanjima svjetske populacije, a sve u smislu sigurnosti SAD-a.
Što je to značilo, a i još znači, za tucet zemalja koje je Kissinger stavio u svoj popis, vidjelo se kroz povijest. Sjeti se samo kako su u Brazilu provodili "preventivno- zdravstveno" cijepljenje djevojčica i žena- ali samo u reproduktivnoj dobi, a zapravo sa svrhom da ne mogu zanijeti; pa masovno proizvodili modificirani kukuruz koji je kod muškaraca izazivao sterilitet; pa masovna korištenja siromašnih Indijaca za eksperimentiranje s novim lijekovima- nakon čega su ili umirali ili ostajali u vegetativnom stanju, a za sitne novce i bez rizika od tužbi.....
Prije svega zelim rascistiti jednu stvar:
Ja ne podzavam, niti zagovaram Maltusove teorije.
Sto vise, nesvidjaju mi se; isto kao sto se tebi gade.
...ali nekako se bojim da svijet ide u tom pravcu.
Pa da informiramo one koji neznaju o cemu pricamo:
Thomas Robert Maltus 1766-1834 - Britanski demograf i teoreticar politicke ekonomije koji kaze otprilike ovo:
a) Jedinke ljudske rase se mnoze geometrijskom progesijom
b) Resursi koji podupiru opstanak ljudskih jedinki proizvode se aritmetickom progresijom
i to je uzrok drustvene nejednakosti, siromastva, itd, itd... Smatrao je da prirast ljuskih jedinki treba dovesti u ekvilbrij sa kolicinom raspolozivih resursa, koji podupiru zivot doticnih...
Ovo je jako pojednostavnjeno, koga interesira vise: http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_maltus
To je toliko grozomorno i monstrumsko ponašanje, da mi je neshvatljivo da ga itko može i pomisliti opravdati. A ovo što si rekao " socijalni darwinizam"- po meni ne odgovara u potpunosti, jerbo narodi koji su bili izabrani za sprovođenje ideja maltuzijanizma nisu ni imali šansu, jer su napadnuti prikriveno i umjetno stvorenim neprijateljem.
S ovime se slazem u potpunosti, o socialnom darviniznu sam razmisljo u kontekstu ukidanja socijalne drzave i prelaska na neoliberalizam.
Zato kad Icke kaže da je Kissinger reptil, spremna sam mu povjerovati. :mad:
Kissinger ipak nije reptil, ipak je samo covjek, a sve ovo sto si opisala; jedna grupa ljudi radi drugoj. Kad kazes da se radi o reptilima, rekao bih da se ne zelis suociti s istinom.
... Iako smatram da su NLO-i dosta povezani sa WO.
Medjutim, hajmo se vratiti na temu, zapoceli smo o NLO-ima u mainstream medijima... jako me zanima ovo o elijenima vs. NWO
supergi
21.01.2008., 17:36
Neznam u čemu je štos,ali glava tog stvorenja je kao napravljena i na pravoj visini za jedan šut nogom ....djeluje preglupo da bi bilo istinito,cijeli ovaj filmić
Ma to je bila zajebancija cista pa mislim daj ga pogledaj lol:rofl:
Madamoiselle
21.01.2008., 19:17
Probao bi, ali sam prestao vjerovati u paranoične američke propagandne kampanje negdje kad sam navršio 6 godina.
Snajper bi probao ali se boji surove istine, uspjeha američke propagande i da ga na kraju ne pojede mrak:D
Snajper
22.01.2008., 16:50
Snajper bi probao ali se boji surove istine, uspjeha američke propagande i da ga na kraju ne pojede mrak:D
A surova istina bi bila koja? Da okolo naokolo našeg planeta već nekoliko stotinjak godina lebde mali zeleni? ili su to mali sivi? I da uz sve to rade misteriozna polja u žitu i otimaju mlade i naivne ljude? Mislim da vjerovanje u postojanje NLO-a, odnosno u TAKVU vrstu NLO-a graniči sa onim u vjerovanjem u Isusa Krista - toliko puno "dokaza", a zapravo jako malo, čak nimalo.
Znači slažeš se da je to uspjeh američke propagande, a vjeruješ u postojanje malih sivih? Hm. Zanimljivo. To je isto kao da ja kažem da vjerujem u boga, makar znam da ga je izmislio čovjek.
Nemam ništa protiv da me pojede mrak. Dapače. Volim mrak. I da mi dođe taj jedan vaš "alien" pokazao bi mu koliko mrak može biti opasan za njegovo malo sivkasto dupe :D
Znatiželjko
22.01.2008., 17:09
Ja sam vidila NLO na Žnjanu. I ja mu lipo mirno kažem 'Eno NLO', a on se smije. Pitam ga ja šta je onda? Pa nije NLO. Pa šta je? (3 točkice u pravilnoj formaciji se kreću čudnovatim putanjama) Pa nije NLO...
Mislim, hallo...znamo da postoje, u pećinama su ih crtali neandertalci, lete ima 2000 godina oko nas, svih vrsta, oblika, boja i veličina. Čemu zgražanje, nevjerica i šokiranje???
Mene više zanima npr. imaju li oni kućne ljubimce...Zamisli kako izgleda mačka jednog malog zelenog:cerek:(nije sprd, stvarno me zanima)Ja bi radije vidio nekog iz UFO ekipe u TVstudiju na informativnom razgovoru kad je već to sasvim normalna pojava, nego da se zanimam da li imaju papagaje i da li hrana s kojom ih hrane ima dovoljno vitamina.I je li ta hrana u zadnjih godinu dana poskupila.
idite na dan-dva u mexico. Njima su NLO-i tamo svakodnevna i normalna pojava, pa vam onda možda više neće bit čudno...
Screamer
23.01.2008., 01:00
http://www.youtube.com/watch?v=amWFuw24NHw
S4sh4nn
23.01.2008., 01:34
kao sto sam vec reko jedanput ..daj mi recite kako objasnjavate dizaj letjelica ufo-a od 50 pa do danas koji je skroz usskladu za hollywoodskim dizajnom iz filmova ... i sve do 70 tih nema ufo letjelica aerodinamicnog oblika cak su neki ufo izgledali i ko cigara tj ko cepelini .. sto zakljucujem da je to plod ljudske maste ili svemirci dobro prate trendovi i ravnaju se po nama ..
2 .ako vec mislite da su to oni i da imaju jebenu tehnoglogiju e pa nabijem im ja tehnologiju kad ih svako malo netko vidi ..
3.ako zele da budu vidjeni i ako su inteligentni onda koji k.. ne odu ljepo na oprah show i nek kazu ko su i kaj hoce...
dakle logike nema a jedina logika po meni je da su ufo proizvod prirode ili covjeka koji zeli manipulirat na neko nacin ljudima isto ko i crkva bogom isto ko i amerika teroristima isto ko i komunizam laznim ideologijama i nista vise od toga..
kao sto sam vec reko jedanput ..daj mi recite kako objasnjavate dizaj letjelica ufo-a od 50 pa do danas koji je skroz usskladu za hollywoodskim dizajnom iz filmova ... i sve do 70 tih nema ufo letjelica aerodinamicnog oblika cak su neki ufo izgledali i ko cigara tj ko cepelini .. sto zakljucujem da je to plod ljudske maste ili svemirci dobro prate trendovi i ravnaju se po nama ..
2 .ako vec mislite da su to oni i da imaju jebenu tehnoglogiju e pa nabijem im ja tehnologiju kad ih svako malo netko vidi ..
3.ako zele da budu vidjeni i ako su inteligentni onda koji k.. ne odu ljepo na oprah show i nek kazu ko su i kaj hoce...
dakle logike nema a jedina logika po meni je da su ufo proizvod prirode ili covjeka koji zeli manipulirat na neko nacin ljudima isto ko i crkva bogom isto ko i amerika teroristima isto ko i komunizam laznim ideologijama i nista vise od toga..
nije sve tako crno/bijelo !
možda neznaš, ali neki "NLO-i" su ljudski proizvod, napravili su ih po receptu od pravih "NLO-a"...
uforadio
23.01.2008., 12:43
<snip>
Fenomenalna recenzija legendarnog Billy Coxa iliti "usamljenog mainstream UFO bloga" na zadnji Larry King;
Source: http://www.heraldtribune.com/article/20080121/BLOG32/996238330&start=1
Monday, Jan. 21, 2008 at 2:46 p.m.
Larry King needs a new format
By BILLY COX
Friday night, for the third time in six months, Larry King went to the formula again on CNN: nutty graphics, a panel of nongovernment experts, eyewitnesses being dismissed by a designated skeptic, and a silly logo that asks something like, “Do You Believe in UFOs?” As if belief were a prerequisite to legitimacy.
This is fun entertainment, maybe, but it’s not news. News is stuff like this: Last summer, Jimmy Carter told a podcast called The Skeptics Guide to the Universe that he had never heard stories about his efforts to gain access to classified UFO data being blocked by former CIA director George H.W. Bush. But California attorney Danny Sheehan has gone around the country arguing that this is exactly what he was told by Marcia Smith of the Congressional Research Service.
Somebody’s lying. Get Carter, Sheehan and Smith to figure it out on the show. That’s news.
Get a real live Air Force spokesman to explain what Brig. Gen. C.H. Bolender, USAF deputy director of development, meant in 1969 when he wrote: “Reports of unidentified flying objects which could affect national security are made in accordance with JANAP 146 or Air Force Manual 55-11, and are not part of the Blue Book system.”
Get that person to explain why, if the USAF isn’t investigating UFOs anymore, they’re itemized as potential national security threats under Communication Instructions for Reporting Vital Intelligence Sightings. In the 1995 edition of Manual 10-206, for instance, you can find references in Chapter 5.7.3 of the Air Force Operational Reporting System.
That’d be news.
Get CIA historian Gerald Haines to explain his 1997 analysis — “A Die-Hard Issue: CIA’s Role in the Study of UFOs, 1947-90” — which ascribed more than half of all UFO reports in the late 1950s and early 1960s to U.S. spy planes. Ask him why his conclusions don’t mesh with Air Force data to the contrary. Haines doesn’t return phone calls.
Veteran UFO researcher/author Stan Friedman, who was featured on King’s Friday night panel, has a few suggestions for CNN, too. Invite a representative of the National Security Agency to the show. Ask him or her why 156 of its UFO documents generated between 1958 and 1979 remain largely redacted after years of legal wrangling.
“They say it protects sources and methods, and that may be true,” Friedman says from his home in New Brunswick, Canada. “But it always amazes me when I run into people who still can’t conceive of the idea that government secrets can’t be kept.”
If his mental and physical abilities are still intact, why not invite former Secretary of Defense and USAF Secretary Harold Brown on the show? “Here’s somebody,” says Friedman, “with an extraordinary career, who got a Ph.D. in physics, became director of Livermore Lab, and as a scientist became secretary of defense. He’s a policy guy, and I’d love to hear what he has to say.”
The list goes on and on. On the other hand, it’s a lot easier and safer for CNN to stick with the format. Even though it doesn’t make much sense.
“I don’t know why they have to keep wasting airtime with a skeptic who knows nothing about the event in question,” Friedman says. “If you have a show about a new treatment for heart disease, why would you put somebody on who says, ‘I don’t believe in it’?”
Dilbert_Zg
23.01.2008., 13:33
Fenomenalna recenzija legendarnog Billy Coxa iliti "usamljenog mainstream UFO bloga" na zadnji Larry King;
Source: http://www.heraldtribune.com/article/20080121/BLOG32/996238330&start=1
[...]”
@uforadio:
Ovdje smo krenuli razvijati interesantnu tezu o NLO fenomenu u mainstream medijima, obzirom ta mozemo reci da si ti jedan od vecih domacih poznavatelja tematike, bilo bi zanimljivo cuti tvoje misljenje.
A sto se tice Koxovog clanka... nist posebno, baba rekla - baba porekla...
uforadio
23.01.2008., 14:32
@uforadio:
Ovdje smo krenuli razvijati interesantnu tezu o NLO fenomenu u mainstream medijima, obzirom ta mozemo reci da si ti jedan od vecih domacih poznavatelja tematike, bilo bi zanimljivo cuti tvoje misljenje.
A sto se tice Koxovog clanka... nist posebno, baba rekla - baba porekla...
Hi.
A ne znam sto vas zanima. Sve je vrlo jednostavno. Prije svega Larry King je radijski voditelj starog kova - podsjeca na medijske veterane poput Waltera Cronkitea. Aktivan je jos od 60-ih kada je NLO tema imala drugaciji tip rasprave u medijima, a ono sto se zna, tema ga i privatno zanima. Poznata je jedna anegdota dok je bio radijski voditelj i dok je vodio nocni program, da je jedne noci izisao iz studija i kada je vratio rekao je slusateljima "da ga nije bilo jer su ga oteli izvanzemaljani" :)
Tijekom 90-ih napravio je jedan veliki UFO specijal pred Areom 51, kada je upravo izisla prica o Bobu Lazaru. Svoju praksu interesa nastavio je i na CNN-u. Osim NLO-a ponekad se kdo njega provucu i emisije o ostalim paranormalnim temama. Dosadasnja praksa bila je da svake dvije godine negdje emitira jednu emisiju i o ufologiji. No, donekle se sve promijenilo kada je u zadnje tri emisije sudjelovao i James Fox - emisija o 60. obljetnici Roswella i o konferenciji u National Press klubu probile su sve rekorde gledanosti tako da se i kuca jos vise zainteresirala za cijelu pricu. Fox je ovu emisiju o NPC konferenciji iz studenoga prakticki i organizirao i imao je upliva u scenariju. Nesto oko atmosfere na CNN-u nakon Foxovih intervencija mozete procitati ovdje;
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/TIK%20DO%20RAZOTKRIVANJA/najbolja%20nlo%20snimka.html#foxaftermath
Uglavnom cilj tih ufoloskih inicijativa je jos od Greerovih nastojanja u Clintonovoj administracji - potaknuti novu kongresnu istragu oko NLO-a (zadnja je bila 1966. sto je dovelo do studije Sveucilista Colorado i konacnog rjesenja UFO pitanja tj. "Condonove studije".)
Sto se tice Coxa on je jedan od rijetkih mainstream novinara koji vec dugo godina prati ufologiju. Prije je pisao za Florida Today i clanci su mu legendarni. Sada pise za Herald Tribune. Suradjuje nekoliko desetljeca s Grantom Cameronom i vrlo dobro poznaje temu. Posebno su zainteresirani (Cox i Cameron) oko tragova koji ukazuju da su Gerald Ford i Reagan imali predsjednicki NLO briefing (ovdje ne govorimo o nedavnim transkriptima od Victora Martineza). Ford je prije svoje smrti to i potvrdio "off the record" jednom od Cameronovih kontakata koji poznaje Forda. Pokusali su od njega iscijediti da li je vidio film slijetanja u bazi Holloman. Potvrdio je "off the record" da je imao briefing, no na spomen "Hollomana" rekao je "don't go there - don't go there" (parafraziram). Anyway Cox je tocno otisao u centar zadnjih rasprava u ufoloskoj zajednici, a to je gostovanje Cartera u nedavnoj podcast radio emisiji gdje ga je konacno netko eksplicitno pitao za njegov pokusaj NLO istraga unutar administracije. Ono sto je rekao izravno negira informacije koje dugo godina kruze u ufoloskoj zajednici oko informacija koje dolaze od Marcie Smith (koja je jos uvijek aktivna u istrazivackom odboru Kongresa) i Daniela Sheehana koji je i dalje aktivan i radi sada u Edwardsovoj predsjednickoj kampanji (imao je nedavno i intervju na Art Bellu - preporucam za poslusati - evo download linka;
http://tinyurl.com/2c7d7a
I tak...ma ima svega...Uglavnom pritisak se vrsi na sve strane, a medijima - prvenstveno CNN-u je to trenutno i privlacan savez.
Sto se tice politicara i sve zescih istupa u medijima oko teme, evo bas sam producirao DVD koji sadrzi preko 60 raznih clipova iz zadnjih 60 godina gdje politicari komentiraju ufologiju.
Evo linka:
http://www.presidentialufo.com/ufos_and_politicians.htm
DVD ce biti predstavljen na medjunarodnoj UFO konferenciji u Laughlinu u Nevadi u veljaci, a tijekom godine bude i na ostalim konferencijama.
Pozdrav
Dilbert_Zg
23.01.2008., 16:18
Daniela Sheehana koji je i dalje aktivan i radi sada u Edwardsovoj predsjednickoj kampanji (imao je nedavno i intervju na Art Bellu - preporucam za poslusati - evo download linka;
http://tinyurl.com/2c7d7a
I tak...ma ima svega...Uglavnom pritisak se vrsi na sve strane, a medijima - prvenstveno CNN-u je to trenutno i privlacan savez.
Poslusao sam Sheehanov interview, interesantno je da je iznesena teza koja potvrdjuje moju prepostavku o famoznom vojno industrijskom lobby-u, kojem jednostavno treba novi neprijatelj koji ce pokenuti novi ciklus investicija.
Moglo bi se desiti da se u neko dogledno vrijeme u medijima pojavi "breaking news..." hoce li ta prica biti psyop, ili stvarni fakt... to nije ni bitno, bitno je da se lova zavrti.
No ja bi ipak stavio svoju lovu na psyop...
Sto se tice politicara i sve zescih istupa u medijima oko teme, evo bas sam producirao DVD koji sadrzi preko 60 raznih clipova iz zadnjih 60 godina gdje politicari komentiraju ufologiju.
Evo linka:
http://www.presidentialufo.com/ufos_and_politicians.htm
DVD ce biti predstavljen na medjunarodnoj UFO konferenciji u Laughlinu u Nevadi u veljaci, a tijekom godine bude i na ostalim konferencijama.
Pozdrav
Zahvaljunem se na linku, ovo ce mi skratiti gripozne dane, komentirati cu kad pregledam.
uforadio
23.01.2008., 17:23
Poslusao sam Sheehanov interview, interesantno je da je iznesena teza koja potvrdjuje moju prepostavku o famoznom vojno industrijskom lobby-u, kojem jednostavno treba novi neprijatelj koji ce pokenuti novi ciklus investicija.
<snip>
Taj pristup definitivno ima svoje zastupnike. Npr. dr. Carol Rosin je u svibnju 2001. na Disclosure konferenciji iznijela svoj navodni razgovor sa Wernerom Braunom gdje navodna lista pogodnih neprijatelja "ide-ici ce" ovim redoslijedom;
hladni rat / Reaganov Star Wars program / teroristi / asteroridi / ET prijetnja
Hrvatski prijevod njenog izlaganja je ovdje;
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/eseji/NPC%20Disclosure%20konferencija_prijepis.pdf
30. stranica u dokumentu je s Rosin.
Sheehan je isto na 27. stranici.
Sto se tice vojno-industrijskih lobija preporucam svjeze-nedavne intervjue s predsjednickim kandidatom Denisom Kučinićem u kojima ima srodnih referenci ( Osjecaju se i Sheehanovi otisci prstiju)...
http://podcast.abovetopsecret.com/atsmix_2769.mp3
http://www.wjr.com/getpodcast.aspx?sid=6552&lid=5157&id=547267&source=1&url=http://wjrpodcasts.com/podcasts/frankbeckmann/Kucinich-11108.mp3
mandragora
23.01.2008., 18:22
@uforadio
koje je tvoje osobno mišljenje o situaciji? da li stvarno imamo vanzemljake koji nešto petljaju ili se izmišlja scenarij radi novih ratova i kontrole stanovništva?
Dilbert_Zg
23.01.2008., 23:34
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/eseji/NPC%20Disclosure%20konferencija_prijepis.pdf
Sjecam se te konferencije, bio i live streaming iz National Press Cluba na Internetu. Tada prezentirana svjedocanstva su stvarno djelovala spektakularno, konacno su i insideri progovrili... medjutim samo na prvi pogled. Ti ljudi su obavjestajci, neki su raspolagali ovlasti pristupa strogo povjerljivm informacijama, neki su, kako kazu, raspolagali pristupom dokumentima najvise razine povjerljivosti, pa su otisli u mirovinu, ili su promjenili poslodavca i propjevili...
Pretupstavljam da je identitet i CV tih ljudi identican. Nekako vjerujem, ako si zaposlenik nekakve turbo tajne obavijestanje agencije i ukoliko raspolazes pristupom takvim dokumentima, citav zivot ostajes vezan omertom, i dovoljno je da netko samo pretpostavi da namjeravas propricati i popapa te mrak.
Izlaze li takve informacije u javnost bez odobrenja, siguran sam da ne. Jesu li to istinite informacije, nisam bas siguran. Medjutim najintersantnije je pitanje, zasto su odlucili pricu plasirati u javnost na taj nacin?
da li stvarno imamo vanzemljake koji nešto petljaju ili se izmišlja scenarij radi novih ratova i kontrole stanovništva?
Jedno ne isključuje drugo.
uforadio
24.01.2008., 13:53
Sjecam se te konferencije, bio i live streaming iz National Press Cluba na Internetu. Tada prezentirana svjedocanstva su stvarno djelovala spektakularno, konacno su i insideri progovrili... medjutim samo na prvi pogled. Ti ljudi su obavjestajci, neki su raspolagali ovlasti pristupa strogo povjerljivm informacijama, neki su, kako kazu, raspolagali pristupom dokumentima najvise razine povjerljivosti, pa su otisli u mirovinu, ili su promjenili poslodavca i propjevili...
Pretupstavljam da je identitet i CV tih ljudi identican. Nekako vjerujem, ako si zaposlenik nekakve turbo tajne obavijestanje agencije i ukoliko raspolazes pristupom takvim dokumentima, citav zivot ostajes vezan omertom, i dovoljno je da netko samo pretpostavi da namjeravas propricati i popapa te mrak.
Izlaze li takve informacije u javnost bez odobrenja, siguran sam da ne. Jesu li to istinite informacije, nisam bas siguran. Medjutim najintersantnije je pitanje, zasto su odlucili pricu plasirati u javnost na taj nacin?
Vecina insidera iz Disclusre projekta popela se na "brod" i prikupljena je tijekom 90-ih kada je unutar Clintonove administracije pokrenuta i Rockfellerova inicijativa i ozbiljna nastojanja da se NLO podaci konacno objave. U to vrijeme, kongresnik Steven Schiff pokrenuo je i sluzbenu istragu o Roswellu, a po Pentagonu i Bijeloj kuci odrzavan je niz NLO briefinga. Greer se sastao s prvim Clintonovim ravnateljem CIA-a James Woolseyem gdje su raspravljali o konacnoj objavi podataka. Greer i astronaut Apolla 14, Edgar Mitchell takodjer su odrzali i niz briefinga u Pentagonu poput sastanka s Thomasom Wilsonom, tadasnjim ravnateljem DIA gdje su Wilsonu predane i kodne racunovodstvene sifre odjela u kojem su locirani projekti "revirzibilnog inzenjeringa". O tome ste inace mogli gledali i u nedavnom satelitskom intervjuu s astronautom Mitchellom u NRZ. Koliko znam, emisija ce se opet reprizirati negdje u ozujku.
No, sto se tice vecine insidera u Disclosure projektu, oni su se djelomicno ili sasvim slucajno susreli s NLO podacima i uglavnom nisu radili konstantno u okviru nekakve infrastrukture oko toga. Za neke ocevice, poput Clifforda Stonea, smatra se da ih je Greer neoprezno ukljucio u set prezentacije zbog dvojbenih navoda u svom CV-u, zbog cega i danas trpi velike kritike od svojih kolega u SAD-u.
No, Greer je napravio odredjeni standard koji se koristi za nastavak pritisaka, poput nedavne konferencije ponovno u NPC-u od 12.11.2007. gdje su sudjelovali obavjestajni i vojni strucnjaci iz 7 razlicitih zemalja. Ono sto je razlika je svakako puno bolji pristup, a to je pritisak prema priznavanju legitimnosti fenomena NLO-a bez interpretacije.
dacho21
24.01.2008., 14:15
Arna je u pravu:D
uforadio
24.01.2008., 14:40
@uforadio
koje je tvoje osobno mišljenje o situaciji? da li stvarno imamo vanzemljake koji nešto petljaju ili se izmišlja scenarij radi novih ratova i kontrole stanovništva?
Hi Mandragora. Huh, koje tesko pitanje :)
Dugo je proslo od kada sam ga zadnji put cuo.
Ukoliko govorimo o NLO-ima, problem u cijeloj situaciji odnosi se na to sto je od pocetka autoritet nad tim pitanjem preuzela vojna domena koja je u konacnici nastojala tom pitanju zadati i konacno rjesenje krajem 1960-ih. No, ono sto je zaista iznenadjujuce je izuzetna upornost obnavljanja NLO rasprava koje u javnom zivotu i vojnoj domeni traju vec preko 60 godina. Cak dapace, umjesto da potencijal "zabluda" i "nevaznih tema" u potpunosti umanji svoju amplitudu kroz odredjeno vrijeme, tema konstantno dozivljava svoj uspon, a opozicija mainstreamu zaista je sve vise u domeni VIP osoba i visokih duznosnika.
Ukoliko se radi o zabludi, tema je svakako opet vrijedna izucavanja. U tom slucaju biti ce to zaista intriganta tema za buduce diplomske radove u okviru drustvenih znanosti gdje ce biti zanimljivo promatrati situaciju u kojoj je postojala veca skupina ljudi koja je ozbiljno razmatrala tezu da su NLO-i izvanzemaljski u prijelazu iz 20. u 21. stoljeće.
Neke zanimljive paralele koje bismo tu mogli povuci bio bi recimo fenomen "kanala na Marsu". Ova izuzetna rasprava pocela je krajem 19. stoljeca kada je postojala opozicija i u ozbiljnim astronomskim krugovima da su navodni kanali, "koji se vide kroz teleskope", produkt sustava navodnjavanja inteligentnih bica na Marsu. Naravno konacni pad teorije uslijedio je tek u 1960-im godinama 20. stoljeca kada su misije Mariner ukazale da se radilo o obicnoj zabludi. Danas, naravno nitko vise ozbiljno ne razmatra teoriju o "kanalima na Marsu".
Ukoliko se cijela ufoloska enciklopedija pokaze na kraju kao mit biti ce to takodjer jedan zanimljivi primjer ljudske prirode i samoobmanjivanja s obzirom na uporno trajanje fenomena.
Naravno, ukoliko se pokaze suprotnim, implikacije ce takodjer biti bezgranice - to je i jedan od mnogih argumenta koji bi mogao objasniti takvu kontroverznost fenomena i njeno pozicioniranje unutar vojne, a ne civilne domene.
Sto se tice suvremene znanosti i izvanzemaljskog zivota, usprkos opoziciji koja raste, tema je i dalje u potpunoj margini. Glavna rasprava ne odnosi se na to da li izvanzemaljski zivot postoji, vec da li nas izvanzemaljska inteligencija posjecuje. Trenutni konzensus u znanstvenoj zajednici smatra da to nije moguce zbog ogromnih astronomskih udaljenosti. Takodjer jos jedna od paradigmi je i Fermijev paradoks. Termin je nastao na osnovu razmisljanja fizicara Enrica Fermija koji je na jednom rucku izjavio "ukoliko nas izvanzemaljska bica posjecuju, gdje su onda? Posto ih ne vidimo, znaci da to onda nije moguce."
Opozicija tvrdi da se takvo posjecivanje upravo odvija kroz susrete NLO-a, no argument koji pokusava pobiti taj kaze "da to opet nije moguce jer bi u tom slucaju izvanzemaljska civilizacija eksplicitno prikazala svoj dolazak covjecanstvu". Naime, znanstvena zajednica smatra da "posjecivanje bez javnog i eksplicitnog ukazivanja nije moguce jer bi takva bica bila toliko eticki napredna da bi se odmah prikazala covjecanstvu zbog znanstvenih utemeljenosti i doprinosa za obe civilizacije". Dakle "tajnovito letenje" ne bi bilo inteligentno. Medjutim, postoji i niz znanstvenih radova koji nastoje pobiti logiku Fermijevog paradoska smatrajuci je potpuno antropocentricnom i koja apriori zakljucuje odredjenu situaciju bez apsolutno ikakvih podataka. Drugim rijecima, Fermijev paradoks je nasa zelja odredjenog slijeda dogadjaja kako mi smatramo da bi to trebalo izgledati. Zakljuciti da je nesto logicno za "nekoga" cije su nam "vrijednosti i kulturoloski sustavi" apsolutno nepoznati, ne mora prema tome oznacavati i ispravan zakljucak.
I tu je ono gdje se danas i dalje lome koplja. No, broj nastojanja i ljudi koji su ukljuceni u razotkrivanje same teme, zaista ukazuje na njenu vaznost. Naravno, interpretacija je ono o cemu se moze raspravljati.
Moje misljenje je upravo takvo. Tema je od izuzetne vaznosti. Postoje ozbiljni tragovi i inidicije koje ukazuju da bi tema mogla biti izvan konteksta nasih danasnjih tehnoloskih dostignuca i spoznaja. Izvanzemaljci? Mozda. Mozda opet i ne. Konacne dokaze nemamo, pa prema tome ne mozemo to ni bezuvjetno tvrditi. Istina, signal podataka koji ukazuju na takvo objasnjenje, doista je jak. Niz podataka i projekata koji ukazuju na takvo nesto dosao je u javnu domenu zahvaljujuci neslaganjima unutar obavjestajnih krugova zbog tehnoloskog monopola. Podaci koji sve vise izlaze na svjetlo dana, nisu produkt plemenitih nastojanja visokih duznosnika vec nepravda koju osjeca dio onih "koji tapkaju u mraku". Npr. to je i osnovi motiv francuskog COMETA reporta iz 1999. (http://hostanje.net/~transfer/uforadio/eseji/cometa%20intro.html) koji nije nastao zbog etickih znanstvenih nastojanja vec zbog opomene Pentagonu koji podatke ne dijeli sa svojim saveznicima. Svi ti tragovi zasluzuju da se provjere i dalje nastave proucavati bez obzira na ishod odgovora.
Najveci sum u ufologiji su nazalost "oni koji su vec odlucili". Oni koji tvrde da su NLO-i ET letjelice nisu nista drugaciji od onih koji smatraju da su NLO-i nesto poputno prozaicno.
Nazalost tema se uvijek stereotipno povezuje s vjerovanjima, a to za konacno rjesenje tema uopce nije relevantno. Jer ufologija nije stvar vjerovanja, vec proucavanja.
Kao sto je Michio Kaku rekao u svom inspirativnom citatu "Let this investigation begin". To je i moje misljenje.
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/audio/Kaku.htm
Read ya.
Dilbert_Zg
24.01.2008., 15:44
[...]
Neke zanimljive paralele koje bismo tu mogli povuci bio bi recimo fenomen "kanala na Marsu". Ova izuzetna rasprava pocela je krajem 19. stoljeca kada je postojala opozicija i u ozbiljnim astronomskim krugovima da su navodni kanali, "koji se vide kroz teleskope", produkt sustava navodnjavanja inteligentnih bica na Marsu. Naravno konacni pad teorije uslijedio je tek u 1960-im godinama 20. stoljeca kada su misije Mariner ukazale da se radilo o obicnoj zabludi. Danas, naravno nitko vise ozbiljno ne razmatra teoriju o "kanalima na Marsu".
[...].
Vidis, kad si spomeno Mars i kanale, sjetio sam se Wellsove (http://en.wikipedia.org/wiki/Orson_Welles) radio adaptacije Wellsa (http://en.wikipedia.org/wiki/The_War_of_the_Worlds) , koja li je histerija nastala... no tada su se pojavli i prvi trash SF-ovi u formi stripa: Buck Rogers, Flash Gordon, etc... tada nas je pop kultura pocela hraniti elijenima. Pop kultura jako voli fenomen elijena.
Zamisli sto je 1938 godine napravila radio drama, a sto bi se danas moglo napraviti uz pomoc Industrial Light & Magic...:)
Ukoliko se cijela ufoloska enciklopedija pokaze na kraju kao mit biti ce to takodjer jedan zanimljivi primjer ljudske prirode i samoobmanjivanja s obzirom na uporno trajanje fenomena.
Pa zar leteći objekti nisu spominjani još u vedskim spisima? A negdje sam čitala da su mogući dokazi postojanja istih pronađeni na arheološkim iskopinama starih civilizacija ( Egipta, Maja, Asteka itd...).
Bi li se mit mogao tako dugo održavati, ili fenomen UFO-a ipak ima uporište u zbiljskim događanjima?
Dilbert_Zg
24.01.2008., 15:52
Arna je u pravu:D
Ali nikako nas ne zeli upoznati sa tezom...:ne zna:
Ali nikako nas ne zeli upoznati sa tezom...:ne zna:
Pa nisam primjetila da uopće nekoga zanima. :D
I zapravo ne znam kak bi to prezentirala...:misli:
Osobno mi je logično da postoje vanzemaljci ( bez obzira da li se radi o bićima iz istog ili različitih denziteta). I nije mi strano da takva bića posjećuju Zemlju od davnima, pa sve do današnjih dana. Obzirom da su očito i tehnološki daleko razvijeniji od nas, ne vidim što bi ih naši postojeći fizikalni zakoni ograničavali, bilo prostorno, bilo vremenski.
Zašto dolaze? E to je već drugi par rukava. Ali može se pretpostaviti da su i oni, na neki način, uništili svoj matični planet, pa traže odgovarajući za preseljenje vrste. Ili jednostavno dolaze ovamo iz znatiželje i zato što mogu ( svemirski turizam :D). Možda nam žele pomoći u našem razvoju, a možda nas žele pokoriti ( tko zna što imamo u unutrašnjosti planeta- a da o tome nemamo pojma :ne zna:).
A sad ono drugo: svjetski establishment ima spoznaju o tome. Zašto ne? Možda među nama ima tih vanzemaljaca, lijepo uklopljenih u našu svakodnevnicu, koji samo čekaju pravi trenutak za ostvarivanje svojih interesa. Možda su oni sami- taj vladajući vrh.
Možda njih ima manje nego Zemljana, pa rade na tome da nam smanje broj ( ratovima, umjetno stvorenim boleštinama, a kako im do sada nije uspjelo- planiraju neku nuklearnu kataklizmu / ako im radijacija ne smeta/, ili će nas otvoreno napasti svojom svemirskom flotom.)
A ako nisu u svjetskom vladajućem vrhu, onda ljudotine koji jesu- imaju neki dogovor s njima- ono, bit će njihovi zemaljski nadglednici nad ljudskom radnom snagom; ili vladajući ljudi nemaju pojma o svemu tome- pa će biti zaskočeni kao i svi mi.
Znači, sve je moguće- osim ako nije. :cerek:
P.S.
Opet će biti onaj film Dan D ili kak se već zove- o napadu vanzemaljaca i ulozi svemoćnih Amera u organiziranju globalne- ujedinjene svjetske odbrane od aliena.
I tko kaže da takvi filmovi ne omogućavaju povlačenje svojevrsne paralele sa, recimo, daVinchijevim, Jules Verneovim i inim maštarijama ( predviđanjima?) o budućnosti, a od kojih su se mnoge i obistinile. :ne zna:
mandragora
24.01.2008., 20:11
previše je toga ako.
već sam odavno došla do zaključka da nas racionalni um samo navodi na prikupljanje podataka i sortiranje. vrijeme je da se ozbiljno pozabavimo ostalim spoznajnim i perceptivnim mogućnostima i sposobnostima.
evo link zanimljiv na tu temu http://www.soultravel.se/2007/1231-ET/Lyn_Buchanan.shtml
Ωmi$terΩ
24.01.2008., 20:47
Navodno vidjeni marsovci!
UBERSOLDAT
25.01.2008., 00:30
Neznam kako je moguce da 90% vanzemaljaca ima 2 ruke, 2 noge, "pravilnu" glavu, 2 oka, prste i kožu slične nama(višim primatima), usta, nos,...ma sve mi je pretjerano slično na čovjeka!
Kao da su večina očevidaca fanovi star treka :rofl:
Meni je logičnije da ako tamo vladaju malo drugačiji uvjeti: tlaka, gravitacije, razine zračenja, snage centralne zvjezde, utjecaj i broj "većih" prirodnih satelita, kem.sastav planeta, starost planeta, jačina i postojanost mag.polja, sastav atmosfere, putanje planeta, klimatski uvjeti, položaj i, putanja i veličina susjednih planeta........itd (sve ovo utječe na izgled i tijek razvijanja živih organizama) da alieni nesliče toliko nama, več možda imaju 4 para vidnih senzora u infracrvenom spektru, nemaju noge već pužu zbog poveče gravitacije na matičnom planetu, ciklus parenja im je ko vinskoj mušici (180 puta u 2h života :lol:)...itd
Večina njih sliječe i otima "jadne" amere, valjda su ih zamjenili za čimpanze, pa pune svoje zološke vrtove.
Uglavnom se voze u kratko-dometnim anti-gravitacijskim letjelicama nalik na frizbi (uvijek isti dizajn, a golfič je svoj dizajn promijenio 5 puta u zadnjih 20 godina). Ugrađuju nam neke"navodne" urđaje za pračenje (valjda da znaju koliko puta dnevno obavljamo životne obaveze) :rofl:
To meni sve smrdi na paranoyu poremečenih i izkopleksiranih staleža u SAD-u, koji nisu zadovolji svojim jadnim životima, pa za to optužuju čelavog ET-a. :top:
Dilbert_Zg
25.01.2008., 00:46
[...]
Ali može se pretpostaviti da su i oni, na neki način, uništili svoj matični planet, pa traže odgovarajući za preseljenje vrste. Ili jednostavno dolaze ovamo iz znatiželje i zato što mogu ( svemirski turizam :D). Možda nam žele pomoći u našem razvoju, a možda nas žele pokoriti ( tko zna što imamo u unutrašnjosti planeta- a da o tome nemamo pojma :ne zna:).
A sad ono drugo: svjetski establishment ima spoznaju o tome. Zašto ne? Možda među nama ima tih vanzemaljaca, lijepo uklopljenih u našu svakodnevnicu, koji samo čekaju pravi trenutak za ostvarivanje svojih interesa. Možda su oni sami- taj vladajući vrh.
[...]
hmm... zar im nije efikasnije na brzaka uletiti, ozezati elijenskim zrakama smrti, ono srediti nas ko' u Independence Dayu, nego desetljecima, tj stoljcima plesti niti zavjere sa pohlepnom elitom?
hmm... zar im nije efikasnije na brzaka uletiti, ozezati elijenskim zrakama smrti, ono srediti nas ko' u Independence Dayu, nego desetljecima, tj stoljcima plesti niti zavjere sa pohlepnom elitom?
Možda im iz nekog razloga to nije interes. :ne zna: Što ako ih je puno manje od ljudi, ili im ljudi trebaju za nešto- recimo moraju zaposjesti naša tijela da bi mogli funkcionirati na Zemlji; ili smo im iz nekog razloga potrebni za razmnožavanje; ili jednostavno sami nisu jedinstveni u namjerama- zašto i među njima ne bi bilo dobrih i loših momaka, pa i oni prolaze kroz borbu dobra i zla? Ili su, jednostavno, već stoljećima ( što njima i ne mora biti tako mnogo- možebit im je vremenska dimenzija bitno različita od naše) prisutni među nama, pa smo možda i ti ili ja- zapravo njihovi potomci? :p
uforadio
27.01.2008., 09:41
Nakon prvotnog demantija zrakoplovstva oko NLO vidjenja u Texasu, zrakoplovstvo je sada preuzelo odgovornost nad slucajem.
Povodom toga, Larry King je 24. sijecnja realizirao 4. emisiju o NLO-ima u zadnjih pola godine (2. o Texasu - prva je bila 18. sijecnja).
Kratak isjecak za sada ovdje;
http://www.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2008/01/25/intv.lkl.texas.ufo.sighting.cnn?iref=videosearch
somekindofmonster2
27.01.2008., 11:37
sad vjeruj ne vjeruj,na sve to sto ste pitali ja san tu pronasao odgovore:
http://www.val.hr/php/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=69
jesi siguran da su odgovori koje si pronaša TOČNI ?
uforadio
29.01.2008., 18:37
Nakon prvotnog demantija zrakoplovstva oko NLO vidjenja u Texasu, zrakoplovstvo je sada preuzelo odgovornost nad slucajem.
Povodom toga, Larry King je 24. sijecnja realizirao 4. emisiju o NLO-ima u zadnjih pola godine (2. o Texasu - prva je bila 18. sijecnja).
Kratak isjecak za sada ovdje;
http://www.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2008/01/25/intv.lkl.texas.ufo.sighting.cnn?iref=videosearch
Evo sada je dostupan cijeli dio 2. emisije o Texaskom vidjenju;
Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=rFBmICZNsbE
Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=LuD1LkkneKc
Prijasnja prva emisija - 18. sijecanj - dostupna je ovdje;
Part 1
http://www.youtube.com/watch?v=QjHgyUOXhb4
Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=QHSIgZZ5QBM
Part 3
http://www.youtube.com/watch?v=swKClXBsNWA
Part 4
http://www.youtube.com/watch?v=ZeKnB8aLI-Q
Part 5
http://www.youtube.com/watch?v=Sx6bKMuIKNE
Part 6
http://www.youtube.com/watch?v=gRIHCWGpKeQ
revolucijonar
30.01.2008., 16:32
ja sam ga vidio nedavno.
gledao sam zvijezde i tako to.uživao u kristalnom nebu iznad svog otoka,kad vidim neko svjetlo,4 puta sjajnije od venere,koju sam također mogao vidjeti.
stajalo je na mjestu i vrlo slabo treperilo.nisam vidio tako sjajnu zvijezdu ili planet nikada i mislim da ni ne postoji.
gledao sam u to više od pola minute i nije se pomicalo uopće,zatim se okrenuo da pomazim psa,vratio pogled i ničeg više nije bilo.
alesmaher
30.01.2008., 23:03
vidio i ja na sekundu i po tek
ustvarisam snimao mobitelom u vožnji dim od požara kratko pa zaustavio i došao nabliže pa nastavio snimati kad sam stavio na komp .u prvi sekund se učini kao da nešto preleti tanjurastog zamućenog oblika i nestane . probao sam analizirati sliku po sliku ali pošto je cijela snimka prije pauze tek 1,8 sekundi onda neznam više šta je dali je ptica pa sam rukom u vožnji trznuo pa ispalo tak kak je. ali bar izgleda zanimljivo dok skratim film na 20 sekundi bit će postavljen na razmatranje ..
siskara
02.02.2008., 11:31
Al kretalo se pravocrtno i oko 5-6 min sa velikim crvenim svijetlom iza njega, kažu da je bilo ogromno, kao 10-tak Boeinga u jednom...
Izgleda da su svi izvanzemaljci čovjekoliki.
Hvala Bogu da liče na nas ili mi na njih inače mislim da bi nas istrijebili potpuno!
Ima dosta tih snimaka o izvanzemaljcima a mi želimo JOŠ!!!!:jumping:
:trk:
:trio:
gunsmith
02.02.2008., 22:58
ja sam ga vidio nedavno.
gledao sam zvijezde i tako to.uživao u kristalnom nebu iznad svog otoka,kad vidim neko svjetlo,4 puta sjajnije od venere,koju sam također mogao vidjeti.
stajalo je na mjestu i vrlo slabo treperilo.nisam vidio tako sjajnu zvijezdu ili planet nikada i mislim da ni ne postoji.
gledao sam u to više od pola minute i nije se pomicalo uopće,zatim se okrenuo da pomazim psa,vratio pogled i ničeg više nije bilo.
Pfff...
Ne znam zašto ali nikad ne vjerujem ovima što kažu da su ga vidjeli. :ne zna:
revolucijonar
03.02.2008., 05:20
Pfff...
Ne znam zašto ali nikad ne vjerujem ovima što kažu da su ga vidjeli. :ne zna:
u redu,ali što je onda ovo što sam vidio?
ne lažem u vezi onog što sam vidio.daj mi drukčiju interpretaciju
gunsmith
03.02.2008., 13:19
u redu,ali što je onda ovo što sam vidio?
ne lažem u vezi onog što sam vidio.daj mi drukčiju interpretaciju
Ne kažem da lažeš. Nego da mi je teško povjerovati da je to bio NLO.
printscreen
04.02.2008., 23:25
http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://www.crowdedskies.com/images/new_grey.jpg&imgrefurl=http://www.crowdedskies.com/grey_alien.htm&h=412&w=492&sz=28&hl=hr&start=1&tbnid=WEW4gjQaNDDh7M:&tbnh=109&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dalien%2Btype%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26 hl%3Dhr%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN
printscreen
04.02.2008., 23:29
meni nekad dođu alieni u posjet , al niko mi ne vjeruje , ja se veselim svaki put kad dođu :kava:
gunsmith
05.02.2008., 12:59
meni nekad dođu alieni u posjet , al niko mi ne vjeruje , ja se veselim svaki put kad dođu :kava:
not funny.....not funny at all. :kava:
UBERSOLDAT
06.02.2008., 18:51
Nikad nisam vidio NLO, al se nadam da ce mi se ispunit želja!
Osobno nevjerujem da su nas došli posjetit iz nekog dalekog zvjezdanog
sustava. Ovo je nešto sasvim drugo (nemogu utvrdit što),
ali znam da su brojke viđanja NLO-a na nebu prevelike da bi to svi bili
posjetioci iz nekog udaljenog svijeta.
Tolika su česta viđenja u zadnje vrijeme da bi čovjek pomislio; "pa ovi ovdje žive".
Kada bi bili iz udaljenih svijetova; nebi bilo tolike posjete,
i kao prvo stupili bi s nama u kontakt.
Ima puno ljudi koji bi ih otvoreno prihvatili kao bića. :)
Ja mislim da nisu nešto pretjerano agresivni, ali nisu baš ni predobri;
- ako su istinite otmice, jer onda nas omalovažavaju
(to je kao što mi uspavljujemo one lavove, i stavljamo im odašiljače,
pratimo ih, snimamo, gledamo kako love i žive,
a oni naše safari_jeepove vjerojatno promatraju kao NLO u nekom
afričkom rezervatu :D )
gunsmith
09.02.2008., 12:43
Nikad nisam vidio NLO, al se nadam da ce mi se ispunit želja!
.....
i kao prvo stupili bi s nama u kontakt.
.....
I ja bi da mi se ispuni ta želja.
Pitanje: kako znaš da već nisu stupili u kontakt s nama??? :confused:
UBERSOLDAT
09.02.2008., 19:20
Pitanje: kako znaš da već nisu stupili u kontakt s nama??? :confused:
Pa neznam, ali predpostavljam :D
Ovo je uber misterij jel zna netko što je to????? :kava:
zole052
11.02.2008., 21:06
Exopolitics is the study of the key individuals, political institutions and processes associated with extraterrestrial life.
zivio google :kava:
zanimljivo, novi pojam.
možemo očekivati da će biti primjer kao i sa globalnim zatopljenjem, terorizmom i slično (sve novi pojmovi), da ćemo uskoro dočekati i primjenu ovog pojma u naše svakodnevnice.
Doć će nam vanzemaljci kad tad, našoj generaciji kladim se 100% :D
Omega Phoenix
11.02.2008., 21:59
Doć će nam vanzemaljci kad tad, našoj generaciji kladim se 100% :D
2012. godine. Bilo je nekoliko topica o tome. :D
Zašto bi nam se uopće javili? Ako su uspjeli doći čak do Zemlje, tada su mnogo razvijeniji od nas tj mi smo za njih primitivci.
Teško da će glumiti Enterprise sa misijom upoznavanja života na Zemlji, prije bih rekao da žele rude, posebice bakar i željezo.
Zašto bi nam se uopće javili? Ako su uspjeli doći čak do Zemlje, tada su mnogo razvijeniji od nas tj mi smo za njih primitivci.
Teško da će glumiti Enterprise sa misijom upoznavanja života na Zemlji, prije bih rekao da žele rude, posebice bakar i željezo.
po tvojim zaključcima već su davno došli
al ak svi briju o Bogu na nebu očito su vidli aliene!!!
edit: bog gob i god dog su pogrdni nazivi i vjerojatno nisu točni
Tko će ga znat više.
Vjerojatnije je da će doć do 2012, moja pretpostavka.
Jer ako je 2012 godina prijelazna, tada sva istina mora biti otkrivena do tad.
Ako nije, onda tek počinje velika predstava.
Omega Phoenix
11.02.2008., 22:08
po tvojim zaključcima već su davno došli
Ključna riječ mojeg posta je AKO :mig:
al ak svi briju o Bogu na nebu očito su vidli aliene!!!
Znam jedan članak o tome, ali iz iskustva znam da svi govore kako je tekst smeće pa ga ne želim staviti, ali mogu ti poslat na pm ako želiš
Ključna riječ mojeg posta je AKO :mig:
Znam jedan članak o tome, ali iz iskustva znam da svi govore kako je tekst smeće pa ga ne želim staviti, ali mogu ti poslat na pm ako želiš
može može pošalji da pročitam :kava:
r3d5p1d3r
13.02.2008., 17:46
Neznam da li je netko vec stavio link; http://www.net.hr/znanost/page/2008/01/23/0530006.html
...i sta mislite? Opticka greska ili...?
ciroxyz
13.02.2008., 23:39
Neznam da li je netko vec stavio link; http://www.net.hr/znanost/page/2008/01/23/0530006.html
...i sta mislite? Opticka greska ili...?
do optike :D
i ako ima zivota negdje u svemiru, ja sam nekako siguran da to nije na marsu... mozda jedino neke bakterije ili nesto takvo, ali inteligentna humanoidna bica, to siguno ne :flop:
dacho21
14.02.2008., 17:10
i ako ima zivota negdje u svemiru, ja sam nekako siguran da to nije na marsu... mozda jedino neke bakterije ili nesto takvo, ali inteligentna humanoidna bica, to siguno ne :flop:
S time se slazem 100%,nema sanse da na Marsu ima inteligentnih bica.
r3d5p1d3r
14.02.2008., 18:37
Tako i ja mislim, jer mars je vec ionako previse istrazen. Ali mozda ovo bice nije sa marsa, mozda je samo videno tamo , hocu reci mozda mu tamo nije dom ali je ipak bil tamo :ne zna:
dacho21
15.02.2008., 13:39
Tako i ja mislim, jer mars je vec ionako previse istrazen. Ali mozda ovo bice nije sa marsa, mozda je samo videno tamo , hocu reci mozda mu tamo nije dom ali je ipak bil tamo :ne zna:
U vezi toga postoji 101 mogucnost,tako da se previse ne isplati raspravljati o tome,jer nema nikakvih konkretnih dokaza.:kava:
UBERSOLDAT
16.02.2008., 03:11
hahaha, 12% svih tijela u kuiperovom pojasu su sastavljeni od čistih elementarnih metala ( najčešće od željeza i nikla ). Zašto bi onda kolonizirali zemlju, ako u solarnom sistemu imaš čega god očeš od rude. Npr čitava vanjska kora na marsu je izgrađena pretežno od željezovih oksida
- vanzemaljci nikad neće stupit s nama u kontakt, zato jer smo u konstantnom zaostatku za njima
( u tehnologiji, inteligenciji, kulturi i ko zna u čemu još )
- svako naše novo otkriće kaska za njihova 3 nova otkrića :D
( a uostalom ako nam se i jave, to će biti u pojedinačnom kontekstu, a ne masovno, jer je čovjek čoporativno stvorenje koje u masi gubi razum )
alesmaher
17.02.2008., 23:57
evo slike http://img81.imageshack.us/my.php?image=poartrsat0010004dg5.jpg
http://img81.imageshack.us/my.php?image=poartrsat0010003ck5.jpg
http://img81.imageshack.us/img81/2631/poartrsat0010002fy2.jpg
http://img81.imageshack.us/img81/6733/poartrsat0010001uo5.jpg
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article857527.ece
http://dnevnik.hr/scena/zanimljivosti/zena-snimila-nlo-iznad-londona.html
ts, ts, ts, ts :zvrko:
Nikad ne vjeruj ženi koja laže.
@gentSMITH
29.02.2008., 20:55
Ovo stvarno izgleda j... stvarno. Baš kada gledaš imaš dojam kako se kreće. Jedna od boljih slika NLO-a.
ZENKAIpower
01.03.2008., 14:00
Stvarno imate cudne ideje. Da vanzemaljci nece stupit sa nama u kontakt zato sta su razvijeniji?? Ko da je to sprecavalo razvijenije kulture na ovom planetu da stupe u kontakt sa slabije razvijenima:rolleyes:
aj ti stupi u kontakt sa mravima pa nam javi šta misle o nama... :rolleyes:
gru_sekcija
02.03.2008., 02:01
http://english.pravda.ru/society/anomal/20-02-2008/104144-UFO_sanctuary-0 prvo sklonište NLO-a otvoreno u Rusiji
ZENKAIpower
02.03.2008., 11:04
aj ti stupi u kontakt sa mravima pa nam javi šta misle o nama... :rolleyes:
I to je tebi kao smijesno:confused: Mozda stvarno nece da stupe u kontakt bas zbog tebe:lol:
uforadio
02.03.2008., 14:26
Dodatne potvrde navodnog UN-ovog sastanka o NLO-ima...
Radim na osiguravanju telefonskog intervjua...
Stay Tuned.
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/TIK%20DO%20RAZOTKRIVANJA/UN.html
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/TIK%20DO%20RAZOTKRIVANJA/UN.html#unconfirmed
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/eseji/ujedinjeni%20narodi%20i%20nlo-i.pdf
mandragora
02.03.2008., 15:05
opaaa! ovo je jako interesantno!
@gentSMITH
02.03.2008., 16:10
Ono što je zanimljivo kod ovoga jest da je dotična osoba koja je to slučajno fotografirala izjavila da je ona gledala što je slikala i toga nije bilo i tek kada je pregledavala je naišla na to. Eksperti za NLO-e ne mogu naći da je fotografija lažna.
Dilbert_Zg
02.03.2008., 17:06
Stay Tuned.
[...]
opaaa! ovo je jako interesantno!
Yap, ovo je interesantno, ako je istinito, breaking news ce se dogoditi 2009. Bas me zanaima sto ce se desiti.
Krešimir
03.03.2008., 12:59
Ima li netko pretpostavku na koji način se ti NLO-i maskiraju da su nevidljivi oku, a ipak se mogu snimiti?
Prije par mjeseci su i kod nas na dnevniku objavili neki takav snimak i tip isto nije ništa vidio golim okom (negdje iz Benkovca ili tih krajeva). Navodno Reichovi 'orgonski topovi' mogu 'skinuti' tu nevidljivost.
Ne maskiraju se nlo-i nego prolijeću pre brzo i mi ih ne vidimo zbog naše tromosti oka, dok fotoaparat okine sliku u stotinki sekunde i uspije ga uhvatit u prolazu...
Krešimir
03.03.2008., 17:52
Ne vjerujem, one slike nisu snimljene u jednoj sekundi. A i na filmu se nekad vide duže vrijeme.
S4sh4nn
04.03.2008., 01:20
to bi onda trebo bit jebeno dobar fotic ili kamera da se nekaj tak desi inace bi se vido sam blur nekakvi ili mrlja
onda je druga opcija da aparat vidi širi spektar nego ljudsko oko...
@gentSMITH
04.03.2008., 06:16
NLO-i su kamuflirani za ljudsko oko ali za druge stvarčice nisu :top:
S4sh4nn
04.03.2008., 20:03
gle kontradikktorno ... ond abi se moglo rec i da slikari koji su kakti slikali nlo imali vid ko fotoaparat ...a ovakav fotic da uhvati sliku koje ljudsko oko nemoze bi more bit prejeben... ali mobitel nema veze sa tim kamera na njemu je jednaka coravixu .. :D.. poanta ove slike je sljedeca :::: photoshop ::::
phopshop radi cuda .. lol ..2 ja sam siguran daq svemirci lutaju oko zemlje da bi se javili ..ako su inteligentni ...:D
uforadio
05.03.2008., 15:01
Stay Tuned.
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/TIK%20DO%20RAZOTKRIVANJA/UN.html#unconfirmed
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/eseji/ujedinjeni%20narodi%20i%20nlo-i.pdf
Novi update:
http://groups.yahoo.com/group/AGETI/message/8572
Stay Tuned.
mandragora
05.03.2008., 15:09
Novi update:
Stay Tuned.
mene zanima je li točno da Vatikan ima svoju ufo "jedinicu" ili su članci o tome hoax (secretum omega, Corrado Balducci ...itd)
siskara
06.03.2008., 10:31
ima 10-tak stvarno lijepih videa, u Parizu, Novom Sadu, Havajima.....
meni se najviše sviđa onaj u Parizu zbog neobičnog oblika (prekrasno) a i onaj ne sjećam se sad gdje je što dugo stoji pored zgrade pa nestane....
Dilbert_Zg
06.03.2008., 11:18
Novi update:
Stay Tuned.
Nevjerovatno je da ovo nitko ne kometira, spomiju se visokopozicionirane osobe UN-a i MMF-a, interesantno ce biti pratiti kako ce se razvijati. Medjutim, ovo nije prvi puta da se u UN-u bave NLO fenoemnom. O ovoj prici (http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/2999914/index.do)uforadio sigurno zna vise detalja.
Čiča-miča...
No, 1979. godine u Grenadi je izveden državni udar. Nova, ljevičarska vlada Grenade pokrenula je kampanju za Gairyjevo diskreditiranje prikazujući ga kao osobu koja vjeruje u “crnu magiju” i “leteće tanjure”. Politički preokret u Grenadi zaustavio je napore da se pitanje fenomena NLO-a podigne na svjetsku razinu pa rezolucija “33/426” nikada nije zaživjela u praksi. Ni jedan državnik nije ponovno pokrenuo pitanje o NLO-ima pred Glavnom skupštinom UN-a.
uforadio
06.03.2008., 13:28
Nevjerovatno je da ovo nitko ne kometira, spomiju se visokopozicionirane osobe UN-a i MMF-a, interesantno ce biti pratiti kako ce se razvijati. Medjutim, ovo nije prvi puta da se u UN-u bave NLO fenoemnom. O ovoj prici (http://www.vecernji.hr/newsroom/zanimljivosti/2999914/index.do)uforadio sigurno zna vise detalja.
Yep, to je kompilacija mog prosirenog clanka za Vizionar koji je available here;
Nedavno je bio inace i incident s tim clankom. Bio je pejstan i autorski potpisan pod drugim imenom u magazinu Auri ovdje;
http://www.magazinaura.net/content/view/366/73/
http://www.magazinaura.net/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=366
Koliko se sjecam ekipa iz Aure morala se ispricavati Teledisku, ali nisam pratio detaljno sve.
Sto se tice nove price o UN-u raspravama gdje sheramo informacije u real time sve imate ovdje;
http://lucianarchy.proboards21.com/index.cgi?board=futuretalk&action=display&thread=1203011953&page=1
Kako sada stvar stvoje, Gillard Lorent ce uskoro dati telefonski interview for the record...Prije par dana vratio se u Pariz...a tada...
Stay Tuned
uforadio
06.03.2008., 13:31
Evo i analiticke mape...
http://www.upload.mn/view/nmgb0hwscxm6x7jdjc1c.png
Dilbert_Zg
06.03.2008., 16:40
[...]
Nedavno je bio inace i incident s tim clankom. Bio je pejstan i autorski potpisan pod drugim imenom u magazinu Auri ovdje;
http://www.magazinaura.net/content/view/366/73/
http://www.magazinaura.net/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=366
Koliko se sjecam ekipa iz Aure morala se ispricavati Teledisku, ali nisam pratio detaljno sve.
[...]
LOL, pa tekst ti je marnuo Mijo Mirkovic a.k.a. Mate Balota:rofl::rofl:
uforadio
08.03.2008., 17:00
Novi update - cijeli slucaj doveo do skandala;
NAVODNI SASTANAK UN-a PROUZROČIO SKANDAL UNUTAR UFOLOŠKE ZAJEDNICE
Prijetnje, lažni životopisi, sudske tužbe, otkazi...Iskaz Gillesa Lorenta o navodnom sastanku u UN-u na temu NLO-a, prouzročio skandal unutar ufološke zajednice...
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/TIK%20DO%20RAZOTKRIVANJA/UN.html#skandal
Dilbert_Zg
10.03.2008., 23:10
Novi update - cijeli slucaj doveo do skandala;
NAVODNI SASTANAK UN-a PROUZROČIO SKANDAL UNUTAR UFOLOŠKE ZAJEDNICE
Prijetnje, lažni životopisi, sudske tužbe, otkazi...Iskaz Gillesa Lorenta o navodnom sastanku u UN-u na temu NLO-a, prouzročio skandal unutar ufološke zajednice...
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/TIK%20DO%20RAZOTKRIVANJA/UN.html#skandal
Hm, stječe se dojam da čitav ufološki folklor lijepo funkcionira na razini "tzv. anonimnog ali pouzdanog izvora", međutim čim se pojave imena stvarnih osoba, evo skandala, demati i prijetnji. Tok ove priče samo potvrđuje činjenicu da se ipak samo radi o fikciji, ma koliko željeli dokazati suprotno.
No možda sam u krivu.
uforadio
11.03.2008., 17:59
Saga se nastavlja...
http://hostanje.net/~transfer/uforadio/TIK%20DO%20RAZOTKRIVANJA/UN.html#saga
http://groups.yahoo.com/group/AGETI/messages
Ninja75cro
23.03.2008., 00:53
gle kontradikktorno ... ond abi se moglo rec i da slikari koji su kakti slikali nlo imali vid ko fotoaparat ...a ovakav fotic da uhvati sliku koje ljudsko oko nemoze bi more bit prejeben... ali mobitel nema veze sa tim kamera na njemu je jednaka coravixu .. :D.. poanta ove slike je sljedeca :::: photoshop ::::
phopshop radi cuda .. lol ..2 ja sam siguran daq svemirci lutaju oko zemlje da bi se javili ..ako su inteligentni ...:D
Moze pitnjce? :rolleyes:
A su i nasi pretci po pecinama crtali fake slikica da nas zahebu???:kava:
S4sh4nn
24.03.2008., 13:58
to sto su nasi preci crtali je cista glupust jer ako ti vjerujes u to analogno tome ja mogu zakljucit da.. svemirci nisu mjenjali tehnologiju 2000 godina..ako su pametni i razvijeni wtf?? .2 neki kak ti nlo i slice sesirima pa mogu zakljucit da su koristili i sesire..nasi preci su crtali i vile i zmajeve .prema tvom zakljucku mora da su i oni postojali ..i postoje....takvi crtezi ako si ih i vidio su totalno nategnuti mogu bit i sesit i avion i leteci tanjur i ptica i tako dalje i dalje...
Ninjarijeka
24.03.2008., 16:39
to sto su nasi preci crtali je cista glupust jer ako ti vjerujes u to analogno tome ja mogu zakljucit da.. svemirci nisu mjenjali tehnologiju 2000 godina..ako su pametni i razvijeni wtf?? .2 neki kak ti nlo i slice sesirima pa mogu zakljucit da su koristili i sesire..nasi preci su crtali i vile i zmajeve .prema tvom zakljucku mora da su i oni postojali ..i postoje....takvi crtezi ako si ih i vidio su totalno nategnuti mogu bit i sesit i avion i leteci tanjur i ptica i tako dalje i dalje...
To sto su crtali vile i zmajeve opet ima veze sa vanzemaljcima!
S4sh4nn
24.03.2008., 17:52
analogno tome ja mogu tvrdit da to nisu vanzemaljci nego reptili ili jos bolje vrtni patuljci ...i takav razgovor nema nikakvog smisla..jer ak se pozivas na denikena koji je najveci seljak i fejker onda se ja mogu pozivat i na ickea .. uff..
da, elita vlada. tocno. icke je u nekim stvarima u pravu. to sto si nabrojila su cinjenice. UN im je baza.
nazalost vecina covjecanstva su glupi mediokriteti, bez puno pameti kao do sada, lako povodljivi, pa stoga takva vizija vrlo je moguca. kako uvjeriti glupi narod da nlo-i nemaju takvu namjeru? vec naprotiv, trebamo spas od njih, pripadnika moci. mozda se povijest ponavlja!?
nisu tu samo elita, ufo, reptili, deniken i hipijevci poput ickea, tsariona i sl.
totalno iscrpljen planet je u totalnoj krizi, uz pojacanu aktivnosti zemlje, prenapucenosti, pa sve do krize morala... definitivno sve to vodi pomisli da se neke promjene vec desavaju ili ce se desit.
jedva cekam da me pokupi neki ufo. brisem odavde za sada. pa kad se dobro zemlja zdrma, mediokriteti i elita poubijaju, i pocne novo doba vodenjaka...
vracam se. see you later...
da, elita vlada. tocno. icke je u nekim stvarima u pravu. to sto si nabrojila su cinjenice. UN im je baza.
nazalost vecina covjecanstva su glupi mediokriteti, bez puno pameti kao do sada, lako povodljivi, pa stoga takva vizija vrlo je moguca. kako uvjeriti glupi narod da nlo-i nemaju takvu namjeru? vec naprotiv, trebamo spas od njih, pripadnika moci. mozda se povijest ponavlja!?
nisu tu samo elita, ufo, reptili, deniken i hipijevci poput ickea, tsariona i sl.
totalno iscrpljen planet je u totalnoj krizi, uz pojacanu aktivnosti zemlje, prenapucenosti, pa sve do krize morala... definitivno sve to vodi pomisli da se neke promjene vec desavaju ili ce se desit.
jedva cekam da me pokupi neki ufo. brisem odavde za sada. pa kad se dobro zemlja zdrma, mediokriteti i elita poubijaju, i pocne novo doba vodenjaka...
vracam se. see you later...
dobro si ti to isplanikal:D
siskara
27.03.2008., 15:14
Čekam da se izvanzemaljci jave!
I ja se pitam zašto ne komuniciramo do sada više, pa toliko dugo godina dolaze na zemlju,
možda u nekim tajnim projektima su razgovarali sa njima ali nema tih snimaka koliko sam gledao....:)
Gandalf_suba
28.03.2008., 03:08
Zašto gledat u nebo da dođu i da se pojave, možda su već tu!?
kurac 2
29.03.2008., 18:32
evo nešto zanimljivo.
što kažete.
http://www.youtube.com/watch?v=8SXb64S59kM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=DyatTcXbxmY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=HNSIVM1bdHw
http://www.youtube.com/watch?v=B8ME51RONEU
predzadnji video na kraju je zanimljiv
a europa je naravno najviše najebala
jako zanimljivo pogotovo su mi facinantni razni oblici u zitu. skidam mu kapu tko god to napravio. kompliciranost tih kreatura stvarno je zapanjuca. gledo sam neke dokumentarce gdje su dokazivali da sve to pravi covijek... Moj jedini zakljucak nakon tog dokumentarca je bio no way...
vrlo dojmivo, mada neke one slike malih i velikih sivih se najvjerovatnije radi o lutkama, a što se tiče onih krugova, makar seam gledao neki dokumentarac u kojem skupina ljudi govori i pokazuje kako oni to rade noću pomoću dasaka i konopaca, nema šanse jer ak je čovjek u mogučnošću tako nešto napraviti u mraku i tolikih dimenzija, svaka mu čast, ali u protivnom stiglo nam intergalaktično društvo
Predator28
30.03.2008., 05:33
http://www.disclosureproject.org/
Dojmljivo, mada one noćne slike bića ne bi uzeo zdravo za gotovo.Ne da ne vjerujem, al teško za vjerovati s obziro na današnju tehnologiju photoshopa :top:
od iduceg mjeseca u Engleskoj pocinje polako nova sezona formacija u zitu :)
Sve je vec spremno: http://www.cropcircleconnector.com/2008/2008.html
jaoo vjedva cekam da bude smak svjete i volio bi to dozivit da svi ovi manijaci umru zajedno samnom lol..tak da odemo svi ko ekipa ali naravno to se nebu desilo :lol:..jbga ali svakoce imat svoj pravi mali smak svjeta to je istina ..
Koji manijaci, ne razumijem? Pa jedva čekaš smak svijeta pa onda veliš da neće bit :confused::confused:
Sve ovo mi je nekako glupo, na onim slikama jedan vanzemaljac je veći od čovjeka, jedan je manji od 20cm, različita boja kože, građa, ko zna možda i oni imaju različite rase ali ta razlika u veličini..:nono:
E i davno sam gleda emisiju koju je pravila neka Nemačka tv i ekipa je jednu večer napravila neke krugove u žitu, i kad su se sutra vratili već su ljudi napravili štandove slikama...i ljudi su još govorili kako su vidjeli neke letjelice, svjetlo ovo-ono
Predator28
30.03.2008., 23:42
ma totalno los video, ovo je za babe, mislim da prihvata lazi i prestavlja ih kao istinu, same dezinformacije, dacu vam ja interesantne video snimke koji se bave profi nekim temama i dogadjajima, samo da ih nadje i postavljam
Predator28
31.03.2008., 00:05
The Disclosure Project (http://video.google.com/videoplay?docid=-1166743665260900218&q=The+Disclosure+Project&total=1009&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0)
The 2012 Enigma (http://video.google.com/videoplay?docid=-4951448613711060908&q=enigma+2012&total=62&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0)
Conspiracy of Science (http://video.google.com/videoplay?docid=6212753567602876674&q=earth&total=174041&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2)
Sve ovo mi je nekako glupo, na onim slikama jedan vanzemaljac je veći od čovjeka, jedan je manji od 20cm, različita boja kože, građa, ko zna možda i oni imaju različite rase ali ta razlika u veličini..:nono:
E i davno sam gleda emisiju koju je pravila neka Nemačka tv i ekipa je jednu večer napravila neke krugove u žitu, i kad su se sutra vratili već su ljudi napravili štandove slikama...i ljudi su još govorili kako su vidjeli neke letjelice, svjetlo ovo-ono
:lol:
nebi vjerovao da sam i ja gledala tu emisiju.
poanta je bila isprobati naciniti takve krugove.
a sve ostalo nema nikakve veze.
moja baba isto tako kao i ti prica. za nju mi je jasno, a tu je i senilnost, a
sto je kod tebe?
a sto se tice razlicitosti rasa, bilo bi mi potpuno suludo sa tobom u neke rasprave i diskusije ulaziti.
nemamo svi iste mogucnosti i sposobnosti. zisku?
Jesi siguran da dolaze sa drugog kraja galaksije.
ma kuzis, klinci se razbacuju sa tako velikim pojmovima kao sto je galaksija, a da ne kuze uopce sto pricaju. jedva da su dvojku iz fizike imali
goranbo
02.04.2008., 23:29
Otvorite si Google Earth, i u polje "Fly to" kopirajte ove koordinate:
30 30' 36.50'' S 115 22'52.00'' E
vidim trokut, na rubovima osvijetljen
Eleonora Bow
03.04.2008., 00:59
vidim trokut, na rubovima osvijetljen
Pa da! I što je to, molim lijepo? :D Ja ne znam, pa bih voljela da mi netko objasni. :)
nemam poima. tak je pravilan jednakostranican trokut sa svjetlima na vrhovima i svjetlima odzgor. i u centru.
pazi one rupe desno
i tocku svjetlu, desno, kao da zatvara jos jedan trokut
negdje smo u pustinji australije
Mr.Dogon
03.04.2008., 02:27
Novi Americko Britanski...:kava:
Novi Stealth projekt..prototip.
Pozdrav,
Mr.Dogon,:mig:
hm, vjerojatno ili sigurno?
Eleonora Bow
03.04.2008., 02:41
Novi Americko Britanski...:kava:
Novi Stealth projekt..prototip.
Pozdrav,
Mr.Dogon,:mig:
Ja bih rado dokaz takve pretpostavke. Ne možda na ovom konkretnom slučaju, ali eto možda neki dokaz da Ameri imaju vozilo/letjelicu tako dugačku i takve površine. Ili nešto tome slično? :)
goranbo
03.04.2008., 03:33
Nema čvrstih dokazani za jedno ni za drugo (da ima onda to ne bi bila tajna, a da ima dokaza potpun čvrstih i izravnih da je to NLO, tada bi vec bili u kontaktu s izvanzemaljcima. A ako mainstream uopce ignorira ili zataskava takve pojave, ne mozes e ni doci do cvrstih dokaza).
Medjutim koliko ja imam pregled stvari, cini mi se da je daleko je vise indicija odnosno posrednih dokaza da se radi o NLO-ima odnosno izvanzemaljskim letjelicama. Mislim na sve moguce vjerodostojne izvjestaje o NLO-ima, gdje se spominje oblik letjelica, nacin na koji se krecu, pa izvjestaje insajdera iz americke vojske, iz tajnih projekata americke vojske itd (o cemu mnogo govori Steven Greer)
Krešimir
03.04.2008., 09:25
To u Australiji je navodno antena ili tako nešto, već se raspravljalo o tome. http://dandare.wordpress.com/2008/02/02/googled-ufo-image-in-australia-what-is-it/
goranbo
04.04.2008., 03:10
To u Australiji je navodno antena ili tako nešto, već se raspravljalo o tome. http://dandare.wordpress.com/2008/02/02/googled-ufo-image-in-australia-what-is-it/
Zanimljiivo objasnjenje. Uz duzno psotovanje podsjeca me na objasnjenja krugova u zitu da ih je napravio vjetar i slicno.
I u toj "debunking" shemi upoadljivo fale bilo kakve fotografije navodne "antena facility" Meni je to prilicno smijesno, a nastaje kad netko a priori pristupa sa čvrstim uvjerenjem (koje po definiciji ni ne uzima biloo kakvu drugu mogućnost) da NLO-i nikako ne mogu postojati, pa na silu trazi i daje objasnjenja, i ako se uspije necega sjetiti, onda to stavi ko objasnjenje, makar nema nikakve veze.
Ovo je naime ovo konkretno objasnjenje s linka
Clive Marks, Director of the Nocturnal Wildlife Research Party Ltd from East Malvern, Victoria Australia wrote: [I am surprised that this image keeps doing the rounds as a UFO. It is a remote area antenna facility - as far as I know there has never been any mystery about it. The area has been cleared and leveled and the bright areas at the apex are just solar reflection due to soil disturbance” (extract from article).
Ukucavsi u google "remote area antenna facility" nalazim samo tri rezultata, i usva tri slucaja se citira tog istog covjeka, ako me raazumijete sto velim.
http://www.google.com/search?hl=en&safe=off&q=%22remote+area+antenna+facility%22&btnG=Search&lr=lang_hr%7Clang_sr%7Clang_sl
Onda imamo ovo http://images.google.com/images?hl=en&safe=off&q=%22antenna+facility%22+australia&lr=lang_hr%7Clang_sr%7Clang_sl&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
I ovo
http://images.google.com/images?q=%22antenna+facility%22+australia&um=1&hl=en&lr=lang_hr%7Clang_sr%7Clang_sl&safe=off&start=21&sa=N
I nigdje ema nicega ni izbliza slicnog ovome sto je tu na fotografiji, a za sto covjek navodi da je remote area antenna facilit.
ne bi morao nista ni traziti da je stavio fotografiju. Da je stavio, nisam bas ni ja toliko lud, kad bi vidio na fotografiji antena facility tocno takvog oblika, normalno da bi onda to prihvatio i znao da to nije NLO.
Ali ovako je to njegovo "objasnjenje" presmijesno, bar meni. (jer tak je mogao bilo tko rec, ah, ovi koji misle da je to NLO-u su budale, to je u stvari "ciganska karavana", poznato ej da oni mimaju obicaj raskrcit teren u obliku trokuta i zapalit baklje na coskovima, u sredini itd. )
Takodjer, jednostavno cete otkriti (a taj covjek ce se morat sakrit negdje, popokrit usima) za par mjeseci (kad postave nove satelitske slike) o cemu se radi. naime, ako je "trokut" jos tamo, to ce govoit u prilog da je to remote area antenna facility.
A ako ne bude bilo nicega na tom mjestu, ... izvedite zakljucak sami.
Makar, opet ce se moci naci pametnjakovic koji ce reci da to nije nista cudno, da su to zapravo pokretni "remote area antenna facilities", koji se svako malo sele po pustinji. (Al naravno opet nece ima nikakve fotografije niti ama bas nikakve dokaze za svoje tvrdnje. A da je to tako ko sto tvrdi, to bi se moglo stvarno vrlo lako dokazat)
ja nekako nikako da se naviknem na takve vrste "objasnjenja" i pojavu da im ljudi vjeruju. (I malo me to vrijedja ko covjeka... :))
http://www.burlingtonnews.net/listen.html
Krešimir
04.04.2008., 09:42
Ne tvrdim ja ništa, ali ako pogledaš, i oko trokuta ima mjesta koja blješte. Dakle, moguće je da se radi o odbljescima, posebno ako su u pitanju metalne kupole ili tako nešto. U sredini se vidi nešto što bi mogla biti sjena tornja. A ako ga na novoj slici ne bude, to može biti zbog drugačijeg osvjetljenja.
Evo još jedne rasprave o tome
http://www.ufo-blog.com/ufo-blog/labels/triangle.html
goranbo
06.04.2008., 10:18
Mislim da nema mjesta koja tako blješte i u takvom rasporedu, a usred ničega. A mjesta koja blješte na različite načine, nasumično porazbacanih (svjetlija zemlja ili tko zna što, drugi nagib itd., izgleda da mnogi uopce ne kuze kvalitet takvih satelitskih snimaka) ima naravno po citavom globusu.
Ma ni ja isto ne tvrdim nist, ne bi se htio nac da nekoga na silu nesto uvjeravam ;)
BTW, provjerite si one stranice od Guliana Marinkovica ili stranice od Nexusa (ili kupite novi Nexus, sad uskoro), i vidjet cete vijest zanimljivim UN sastancima na temu NLO-a
- Goran
Bassconnect
06.04.2008., 10:57
Niti ja ne želim nikoga uvjeravat, al mi se čini da su izvanzemaljske letjelice, krugovi u žitu i ostali fenomeni na razini intime i ljudskog vjerovanja, kao što je i Religija.
"Pravog" objašnjenja nema i sve se svodi na "bapske priče" o vukodlacima, vilama, zločestim cigankama koje nose djecu ako su zločesta itd, samo u novoj formi.
goranbo
06.04.2008., 11:28
To ti je isto ko da velis, meteoriti su stvar intime i ljudskog vjerovanja.
Takodjer, ko da kazes da je atom -- II -- , itd. Eto to je moje misljenje o tvom misljenju, hebiga
Ukratko, istina je ili ovo ili ono. nema pet istina nego jedna. A ako trenutno nema konacnih dokaza (a ja tvrdim da bi to bilo tek kad bi izvanzemaljci setali citavom zemljom, i jos povrh toga; mislim, jer ko nece vjerovat unesto, teskoo je naci dokaz koji eg a uvjeriti), dakle ako trenutno nema konacnih dokaza, mmoze se vidjeti zato je to tako.
je li uopce ista istrazeno? J eli to pkusao doc do konacnog dokaza? Jesu svi oni svjedoci svi izvjestaji policijski/vojni/ovi/oni mutikase i lazljivci i stoka sitnog zuba :D
Dalje, ako nema konacnih, izravnih dokaza, ajmo vidjet ima li posrednih dokaza. Itd.
Kao zakljucak, misljenje da je to stvar intimnog vjerovanja je stvar intimnog vjerovanja (a ovo nije lapsuz)
A razmatranje cinjenica i dostupnih podataka i informacija koji govore u prilog da su NLOi oko nas, je pak drugi par opanaka.
Ako ne znate, krajem drugog mjeseca se u UN-u raspravljalo o NLO-ima http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-68.htm
Sve vise i vise drzava otvara svoje dosad tajne arhive o tome, vjerodostojnih vidjenja ima sve vise i vise, itd itd. To je jedna gomila, u najmanju ruku posrednih, dokaza da imamo NLO-e.
EDIT: Znate li da je japanski ministar obrane - tamo inace vlada (vise manje prava) demokraicja, dakle nesto cija su nacela nepoznata najvecj vecini Hrvata jer mi to ovdje nemamo niti smo naviknuti na to - dakle da je japanski ministar obrane, posliej zastupnickog pitanja o toj temi, javno objavio politiku Japana u slucaju susreta s vanzemaljsim letjelicama u japanskom zracnom prostoru (ukratko: necemo ih napadati ako ne pokazuju neprijateljske namjere). Dakle cak i na tim razinama mse takve stvri ozbiljno razmatraju, i vjerjte me da se zna puno vise nego sto zna javnost, tako da je po meni promaseno sve to a priori odbacivati kao stvar vjerovanja. Vraga bi ja osobno vjerovo u njihovu prisutnost da nisam u zivotu naisao na tisuce indicija i dokaza koji to povrdjuju i da nisam uspio to nepristrano sagledati. (EDIT end)
NLO-e koji su u svakoj prilici potpuno neskodljivi.
A neko moze vjerovat, intimno dakako, da su to ruske ili americke tajne letjelice, vec godinama i desecima godina.
Mejdutim, nesto je propustio u tom svojem vjerovanju sagledati. A to je da , npr Amerikanci, svaku svoju novu tehnologiju te vrste gotovo instantno upotrijebe u ratne svrhe, i to ekstenzivno. A valjda svi znamo da NLO-a u ratnim djelovanjima nema. To je samo jedan aspekt nevaljalosti tog vjerovanja, drugi aspekt su svjedoci iz samih americkih sluzbi, treci. aspekt .. pa cetvrti itd.
Ali evo ja cu reci da stvarno postujem svakoga tko ne vjeruje u NLO-e :D (jer znam da ne zna sve podatke, ili da jekriv informiran, ili da ne moze ispravno sagledati podatke s kojima je bio u dodiru)
Samo mi se ipak cini da na svijetu ima vise razmisljanja svojom glavom, da bi bilo i vise prihvacanja cinjenice o postojanju NLO-a i vanzemajskog zivota.
PS: Ok ja samo ne znam sto ne bi bila bapska snimka. Kad je bapska snimka IR snimka s vojni lovca, ad je baposka prica snimka s kamere, snimka s Google eartha, kad su bapske price svjedocneja visokih casnika iz vojske, izvijesca vladinih agencija, visokih duznosnika itd itd. LJudi ocekuju (to im ne bi bilo bapska prica) da se 500 metarski NLO spusti na travnjak bijele kue ili na elizejske poljane, ali ne kuze da to tako ne ide, opet zbog vise razloga.
Krešimir
06.04.2008., 11:55
BTW, provjerite si one stranice od Guliana Marinkovica ili stranice od Nexusa (ili kupite novi Nexus, sad uskoro), i vidjet cete vijest zanimljivim UN sastancima na temu NLO-a
- Goran
I ja vjerujem, brate Gorane! Samo mislim da se ufolozi najviše diskreditiraju kad me pokušavaju uvjeriti da ima NLO-a i tamo gdje ih nema.
Koje su to stranice od Marinkovića?
goranbo
06.04.2008., 12:04
I ja vjerujem, brate Gorane! Samo mislim da se ufolozi najviše diskreditiraju kad me pokušavaju uvjeriti da ima NLO-a i tamo gdje ih nema.
Mislis li pod tim i na moj nacin iznosenja stvari?
Ok, svjestan sam ja da moze biti mnogo mana u iznosenju tih stvari, medjutim ipak sam misljenja da je to ipak manja "šteta" od potpune šutnje o tim stvarima. Takodjer, nitko nije savršen. Greer je jedan do najaktivnijih ljudi na svijetu po tom pitanju, razotkrivanju tih prikrivanja NLO-a, i obavlja stvarno kvalitetan rad na tom podrucju, ali opet zna u svojim knjigama "nadrobit" svasta (po mojoj procjeni 20-30% malo zabrije)
Nisam ih mogao pronac (a i nemam sad vremena), ali za ono radi cega sam vas na njih upucivao sam svejedno dao izravan link u prijasnjem postu. (ukucajte u google nesto od teksta s tog linka, ili najbolje neko ime, pa cete naci i te hrvatske stranice, radi se o nekom boardu s najnovijim vijestima s tog podrucja)
mandragora
06.04.2008., 12:37
pogledaj postove uforadija!
grudnjak
06.04.2008., 23:58
Otvorite si Google Earth, i u polje "Fly to" kopirajte ove koordinate:
30 30' 36.50'' S 115 22'52.00'' EStvarno zanimljivo, nisam nikada vidio nista tako cudno na ovom dosadnom planetu... to mi izgleda kao NLO koji je sletio u svoju tajnu bazu...
Stvarno zanimljivo, nisam nikada vidio nista tako cudno na ovom dosadnom planetu... to mi izgleda kao NLO koji je sletio u svoju tajnu bazu...
ovo je vec objasnjeno, nekakvo polje radio-odasiljaca/antena, tako nesto...
goranbo
07.04.2008., 00:59
ovo je vec objasnjeno, nekakvo polje radio-odasiljaca/antena, tako nesto...
To ej vec rečeno, a na prethodnoj stranici ovog topika su neka misljenja o tom "objašnjenju" (koje zapravo nije objašnjenje nego samom nečija izjava da to nije NLO nego nešto drugo, potkrijepljena prakticki ničim, premda se sad pojavljuju i neki "dokazi"u obliku fotografija, ali na njima je nesto sasvi drugo. )
Takodjer, na topiku Google earth se vodi paralelna rasprava. (I nemojte sma misliti da ja zelim tu nekome nesta dazivati, ja to vise promatram ko igru, recimo igru saha ili slicno :) Volim rasprave, ako su argumentirane. )
goranbo
07.04.2008., 01:43
http://www.panoramio.com/photo/3067541
Ovo gdje je radio telescope VLA SOCORRO (s one fotografije) nije pokriveno google earthom kvalitetno (ne vidi se skoro ništa)
Medjutim ponavljam da su to sve puno vece stvari od ovog NLOa. Samo ta jedna antena u Socorru je siroka 25 metara (http://www.britannica.com/eb/art-106478/Very-Large-Array-National-Radio-Astronomy-Observatory-Socorro-NM-The?articleTypeId=1), a pogledajte koliko ih ima! A a NLO je jedna stranica 100 m (ko cetiri te antene, jedna do druge)
Dake nemojte bit tak naivni u "pušenju" tih "objašnjenja. Imate google, imate google earth, ukucajte si malo u google eart ili google "australia radio telescope" ili "radio telescope array" itd pa cete vidjet kak to izgleda na satelitskoj snimci.
Ta "satelitska antena " izgleda ko bijeli krug, ili elipsa, dakle NI IZBLIZA SLICNO onim svjetlima na NLO-u, koja izgledaju bas kao svjetla.
Uglavnom, ti satelitski tanjuri se odlicno vide na google earth, jasno se vidi, i zato, ajte molim vas,
vratite mi malo povjerenje u pamet ljudskog roda ;) :)
goranbo
07.04.2008., 02:07
Evo zadnje od mene što se tiče ovoga, al moram još nekak poentirat
Dakle, @mimoza rules, @mrgi124, @2012, @krešimir, @pilates i mnogi drugi, nemojte nasjedat na stvarno priglupa instant "objašnjenja"
Pogledajte si na linku http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_radio_telescopes#Australia popis svih Radio Antena Arrays na svijetu i pogledajte kako izgledaju na google earth. Slicne su onom NLO-u ko nebo i zemlja...
Dilbert_Zg
07.04.2008., 11:10
[...]
Ako ne znate, krajem drugog mjeseca se u UN-u raspravljalo o NLO-ima http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-68.htm
[...]
Znamo, stovise tema je prodiskutirana u nekoliko ranijih postova ovog topica...
http://www.forum.hr/showpost.php?p=12896336&postcount=124
http://www.forum.hr/showpost.php?p=12958738&postcount=138
...ali, na nazalost kasnije se saznalo da je izvor price poprilicno nepouzdan...
http://www.forum.hr/showpost.php?p=13026750&postcount=143
...sto se obicno desava kada price o O NLO fenomenu krenu prema mainstreamu.
goranbo
07.04.2008., 13:53
Dakle mislis da je to patka?
Ja sam samo procitao taj izvjestaj (tj preveo ga), pa sam tako saznao za to, nisam dalje istrazivao. No cinilo mi se autenticno.
uforadio
07.04.2008., 15:25
Haj ekipa.
Sto se tice UN-a...
Nemam bas vremena azurirati nove informacije pa onda ovako na brzinu dok sve ne poslozim pregledno na stranice jer se stalno nesto novo dogadja, a i u 500 sam drugih stvari trenutno;
Prije svega Lorant je uplovio u totalnu anonimnost i odbija daljnja istupanja u javnost. Dogovor oko radio intervjua za Didiera Plagea nije uspio. Uloga Loranta ostaje misterij - obicna samoinicijativna podvala i koristenje trenda americke price o navodnom sastanku UN-a ili necija jednokratna uporaba osobe kako bi se ostetila glavna "curenja" s americke strane...
U medjuvremenu s americke strane i dalje pristizu novi izvori. Steven Greer koji je u pocetku bio skeptican oko UN price sada je istupio u javnost i tvrdi da je takodjer pribavio svoje izvore koji potvrdjuju pricu. Istup se dogodio u popularnoj Art Bellovoj radio emisiji "Coast to Coast" od 31. ozujka. Snimke sam uploadao kolegama prije nekih 6 dana - linkovi ce trajati negdje jos dan-dva pa ako zelite skinuti pozurite - ovo su linkovi - bude li problema javite pa cu ponovno uploadati:
Greer part 1
http://download.yousendit.com/3CA6DF410AACD894
Greer part 2
http://download.yousendit.com/951723EE04EB8E4A
Greer part 3
http://download.yousendit.com/6347442B1158DA7D
Vecina komentara oko navodnog UN sastanka odigrala se u prvom dijelu.
U medjuvremenu Michael Salla tvrdi da je pribavio jos jedan izvor s francuske strane tj. francuskog Ministarstva obrane kako kaze. Taj izvor B potvrdjuje da je vidio Loranta na vojnim sastancima za visoko pozicionirano osoblje. Taj navodni izvor B tvrdi kako su Lorantove generalije misterij, no covjek se krece u visokim krugovima.
Istupio je i istrazivac Dick Criswell koji tvrdi da ima svoje izvore oko sastanka u UN-u. Njegov izvor je navodno s meksicke strane. Kako kaze Criswell, njegov izvor mu je obecao poslati brosuru sa samoga sastanka sto bi moglo upiti na vise detalja i tragova. Na brosuru se jos uvijek ceka.
Sto se tice UN-a, tijelo za odnose s javnoscu UN-a odgovorilo je na mnogo zahtjeva koji su poslani u zadnjih nekoliko tjedana i demantiralo je bilo kakve sastanke oko NLO-a. Takodjer osoblje John Sawersa je demantiralo istu stvar.
U svakom slucaju prica je dosta ostecena nakon Loranta no ono sto je isto sigurno - to je da se saga i dalje nastavlja...
Stay tuned...
PS - Za one koji su uletjeli usred postova i ne mogu pratiti kronologiju, cijeli je background ovdje:
Pozdrav svima...
grudnjak
08.04.2008., 16:21
ovo je vec objasnjeno, nekakvo polje radio-odasiljaca/antena, tako nesto...Ne brini, samo sam sarkastican... inace slika je fakat cudna ali nebih bas rekao da je NLO... ipak mi izgleda kao nesto urezano u zemlju a ne kao nesto sto leti (doduse jaaako cudno)... a sto je to onda???
a sto se tice radio antene - nekak mi ne drzi vodu to objasnjenje, al moguce je da je nesto trece (vojna sranja neka) sto neki ljudi ne zele da bas svi znaju pa zato i objasnjavaju to antenama...
Dilbert_Zg
08.04.2008., 18:54
Dakle mislis da je to patka?
Ja sam samo procitao taj izvjestaj (tj preveo ga), pa sam tako saznao za to, nisam dalje istrazivao. No cinilo mi se autenticno.
Hmm, vjerovatno je patka. Naravno, mozda sam u krivu, ak' je prica istinita 2009 godine pocinje disclosure...
A zasto tebi djeluje autenticno?
sun-in-eyes
17.04.2008., 09:44
http://www.burlingtonnews.net/listen.html
Ovo bi trebalo staviti na popis nepoželjnih sajtova jer samo na početnoj stranici iznosi toliko laži i rasizma da landoverbaptist.org izgleda kao prava stvar.
http://www.rense.com/general50/tm_apr.htm
http://www.rense.com/switch.htm#anchor4495862
http://earthportals.com/Portal_Ship/log.html
onda ce ti se ovo svidjet.
Da ne otvaram novu temu- koji je ovo k....?
http://www.natelki.net/video/7311/nepoznati-leteci-covjek
a to ti je night elf na slowpoke mountu od 60%, zato je tak i spor :lol:
Evo vam ekipa jedan dokumentarac o NLO-ima. Jedan od boljih što sam gledao.
Link je u potpisu ;)
Mezomorph
08.05.2008., 17:33
Ovaj topic postaje...
Dilbert_Zg
08.05.2008., 23:15
Ovaj topic postaje...
... dosadan!!???
Da, kad nema ništa novih NLO-a u okolici :lol:
Mezomorph
10.05.2008., 10:02
... ma ima, samo nem aupornih istraživača i prezentera.
Dilbert_Zg
13.05.2008., 22:46
... ma ima, samo nem aupornih istraživača i prezentera.
Ma zapravo problem je sto se ista prica uporno reciklira, tj. sve je ispricano, nista se novo ne desava desetljecima...
... jedini adut koiji je ostao jest masovno ukazivanje elijena i/ili sveopce razotkrivanje, sto nikako da se desi:kava:
mandragora
14.05.2008., 15:10
taman mislimo da je postalo dosadno, ali kako je najavljeno sve više će toga biti u mainstream medijima:
dakle britanska vlada otvorila svoje ufo arhive!!!! (http://ufos.nationalarchives.gov.uk/)
članci kod nas:
britanci (http://www.net.hr/vijesti/europa/page/2008/05/14/0291006.html)
britanska vlada (http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-britanska-vlada-objavila-tajne-dokumente-o-pojavama-nloa/386722.aspx)
papa (http://www.index.hr/vijesti/clanak/papin-astronom-vanzemaljci-su-nasa-braca-ali-isus-ih-nije-posjetio/386697.aspx)
nlo iznad zagrebačkog aerodroma i krugovi u žitu
voila!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nlo-nadletio-zagrebacki-aerodrom/386167.aspx
[QUOTE=mandragora;14043672]taman mislimo da j.....
Molim te. Zar stvarno misliš da će sve, ama baš SVE ufo arhive dati ljudima pred nos, svašta.
Čemu se ti veseliš, ovo je već neznam koja vlada po redu koja je svom naivnom puku dala neke svoje "tajne". Ne kužim šta vlade dobijaju tom odajom tajni a u biti i nisu neke tajne već sve viđeno u svijetu.
Cijenjena i uvažena kolegice :top: mandragora, mislim da nije baš to takva exkluzivna vijest, al drago mi je zbog topića i volio bih da ostane što duže na ovom forumu.
Dal naša vlada ima isto kakav tajni arhiv ili se oni bave isključivo samo sa sobom i svojim ne/prijateljima.:)
mandragora
15.05.2008., 12:24
Molim te. Zar stvarno misliš da će sve, ama baš SVE ufo arhive dati ljudima pred nos, svašta.
Čemu se ti veseliš, ovo je već neznam koja vlada po redu koja je svom naivnom puku dala neke svoje "tajne". Ne kužim šta vlade dobijaju tom odajom tajni a u biti i nisu neke tajne već sve viđeno u svijetu.
Cijenjena i uvažena kolegice :top: mandragora, mislim da nije baš to takva exkluzivna vijest, al drago mi je zbog topića i volio bih da ostane što duže na ovom forumu.
Dal naša vlada ima isto kakav tajni arhiv ili se oni bave isključivo samo sa sobom i svojim ne/prijateljima.:)
pa dragi uvaženi kolega; uopće nisam nešto posebno vesela zbog vanzemaljaca u vatikanu; ali smatram svojom "obavezom" da zaljepim navedene informacije:ne zna:
protivno mišljenju mezomorpha i diliberta - čini se da uopće nije dosadno i da se u pozadini nešto valja, te bi uskoro na cnn-u mogao osvanuti ekskluziv - prijem vanzemaljaca u vatikanu i zajednički odlazak u bijelu kuću, pa onda kod kraljice. tim redom ili obrnutim.
pa sad ako to nije zanimljivo onda ne znam što je. ili smo svi skupa otupili od silnih senzacija u proteklih 100 godina?
pa dragi uvaženi kolega; uopće nisam nešto posebno vesela zbog vanzemaljaca u vatikanu; ali smatram svojom "obavezom" da zaljepim navedene informacije:ne zna:
protivno mišljenju mezomorpha i diliberta - čini se da uopće nije dosadno i da se u pozadini nešto valja, te bi uskoro na cnn-u mogao osvanuti ekskluziv - prijem vanzemaljaca u vatikanu i zajednički odlazak u bijelu kuću, pa onda kod kraljice. tim redom ili obrnutim.
pa sad ako to nije zanimljivo onda ne znam što je. ili smo svi skupa otupili od silnih senzacija u proteklih 100 godina?
Gle, danas ti je exkluziva kad ciganović šeče psa na špici a ne vanzemaljci kod pape. (šalim se)
Bojim se da je to opet samo uzaludno dizanje prašine, vjerujem u postojanje druge civilizacije i nebi me iznenadilo da se već konačno neko javi s one strane, al ne misliš da IPAK ljudi malo pretjeruju.
Možda se varam, ipak je to samo moje mišljenje
Citiram;
U sljedeće četiri godine objelodanit će se 150 dosjea o NLO-ima iznad Velike Britanije, ali, kako tvrdi ministarstvo, oni koji se nadaju dokazima o malim zelenim bićima bit će razočarani.:top:
mandragora
15.05.2008., 13:46
Citiram;
U sljedeće četiri godine objelodanit će se 150 dosjea o NLO-ima iznad Velike Britanije, ali, kako tvrdi ministarstvo, oni koji se nadaju dokazima o malim zelenim bićima bit će razočarani.:top:
da, primijetila sam taj dio :)
samo zaboravljaš jednu stvar! a to je da prosječnu populaciju, kao što si rekao više zanima gdi se šeće ona nakaza od ciganovića (možda je on vanzemaljac :eek:- sjeti se Man in Black!! :rofl: a oko vrata njegovog cujzeka se nalazi kuglica...)...i onda kad ih se putem medija počne kak se to veli "senzibilizirati" da osim ciganovića postoje i drugi vanzemaljci koji će se možda spustiti u vatikan na nedjeljnu misu, dolazi do kolektivne promjene svijesti!
onda mi na rubu prestajemo biti šačica ljudi sa čudnim interesima i stvar se drastično mijenja!
nisu wow! vanzemaljci - nego predstojeća reakcija zemljana.
da, primijetila sam taj dio :)
samo zaboravljaš jednu stvar! a to je da prosječnu populaciju, kao što si rekao više zanima gdi se šeće ona nakaza od ciganovića (možda je on vanzemaljac :eek:- sjeti se Man in Black!! :rofl: a oko vrata njegovog cujzeka se nalazi kuglica...)...i onda kad ih se putem medija počne kak se to veli "senzibilizirati" da osim ciganovića postoje i drugi vanzemaljci koji će se možda spustiti u vatikan na nedjeljnu misu, dolazi do kolektivne promjene svijesti!
onda mi na rubu prestajemo biti šačica ljudi sa čudnim interesima i stvar se drastično mijenja!
nisu wow! vanzemaljci - nego predstojeća reakcija zemljana.
Daj molim te reci šta bi se, po tvom mišljenju, dogodilo da se stvarno pojave ne u stilu filma poput dana nezavisnosti već ono s dobrim namjerama.
Moje mišljenje je da smo mi još uvijek šumski ljudi za jednu takvu međuzvjezdanu civilizaciju i mislim da bi to izgledalo kao kad čovjek uđe u kokošinjac, mislim da se i zbog toga ne žele nama prezentirati.
Svjetske vlade neznaju ništa više od ufologa amatera, po meni.
Jer danas u vrijeme net-a informacije se jako brzo šire i na dohvat su svakom čovjeku.
Problem je u tome šta ako su to ljudi koji su nekad živjeli na zemlji šta ako oni još i danas žive negdje duboko u moru ili pod zemljom... i tako iz krajnosti u krajnost.:ne zna:
Iskreno rečeno ja bih volio da se pojave za mog života, onda bi stvarno mogao reći da sam živio u SVEMIRSKOM DOBU.:top:
mandragora
15.05.2008., 21:54
Daj molim te reci šta bi se, po tvom mišljenju, dogodilo da se stvarno pojave ne u stilu filma poput dana nezavisnosti već ono s dobrim namjerama.prije svega mislim da "oni" nisu jedna skupina, svemir je prevelik! sigurna sam da ih ima cijela hrpa. vjerojatniji je scenarij da se pojavljuju u manjim skupinama i da djeluju lokalno.
Moje mišljenje je da smo mi još uvijek šumski ljudi za jednu takvu međuzvjezdanu civilizaciju i mislim da bi to izgledalo kao kad čovjek uđe u kokošinjac, mislim da se i zbog toga ne žele nama prezentirati.
ne bi ja baš toliko podcjenjivala ljudski rod. neka civilizacija može imati tehničke predispozicije da putuje po svemiru, ali možda ne mogu stvarati glazbu ili ne mogu osjećati ljubav (primjeri) ili im nešto nedostaje pa traže suradnju.
možda postoje i neke jako visoko razvijene civilizacije koje imaju daleko bolje uvide u stvarno stanje stvari i koje možda moderiraju situaciju u svemiru.
Svjetske vlade neznaju ništa više od ufologa amatera, po meni.
Jer danas u vrijeme net-a informacije se jako brzo šire i na dohvat su svakom čovjeku. vjerojatnije je da postoje grupacije koje znaju nešto više. navodno postoje super tajne službe koje se time bave. opet ne znači da baš svi imaju posla sa svim grupacijama koje nas hipotetski posjećuju.
Iskreno rečeno ja bih volio da se pojave za mog života, onda bi stvarno mogao reći da sam živio u SVEMIRSKOM DOBU.:top: :rofl: ja bi voljela da se pojave samo zato što sam znatiželjna, inače iskreno - uopće me se ne tiču vanzemaljci, nekako mi je prirodno i normalno da postoje kao što postoje i sva druga, nama znana bića.
no ipak mislim da se tu nešto veliko sprema čim papa ima potrebu davati izjave na tu temu! više-manje za vanzemaljce, mene zanima kako će ljudi reagirati. istina je a je net pun sadržaja o tome, ali koliko ljudi zapravo to shvaća ozbiljno? vrlo malo. dok se ne pojave na TV- kao da se nisu ni pojavili.
Dilbert_Zg
15.05.2008., 23:30
Vidim da se je ponovno zahuktala diskusija, pa krenimo redom:
dakle britanska vlada otvorila svoje ufo arhive!!!! (http://ufos.nationalarchives.gov.uk/)
članci kod nas:
britanci (http://www.net.hr/vijesti/europa/page/2008/05/14/0291006.html)
britanska vlada (http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-britanska-vlada-objavila-tajne-dokumente-o-pojavama-nloa/386722.aspx)
...vec vidjeno u Francuskoj, slazem se s uuffoo-om, nist' spektakularnog se nece razotkriti...
nlo iznad zagrebačkog aerodroma i krugovi u žitu
voila!
http://www.index.hr/vijesti/clanak/nlo-nadletio-zagrebacki-aerodrom/386167.aspx
...ovaj wannabe "krug u zitu" u usporedbi sa britanskim primjerima i nije bas spektakularan. Vijest mi nekako spada pod ufoloski trash, sa zadnje stranice tabloida, u stilu fotografija tocaka i mrlja na nebu koje navodno predstavlju NLO
papa (http://www.index.hr/vijesti/clanak/papin-astronom-vanzemaljci-su-nasa-braca-ali-isus-ih-nije-posjetio/386697.aspx)
E ovo je vec interesantno... vidim da je i Besker u danasnjem Jutarnjem listu obradio temu (http://www.jutarnji.hr/zanimljivosti/clanak/art-2008,5,14,vatikan_vanzemaljci,119470.jl) ali ipak ne bas na naslovnici, nego u rubrici Zanimljivosti u drustvu sa tipom koji je prodavao suprugu na eBay-u i robotom koji dirigira simfonijski orkestrom.
Ukoliko je informacija istinita, rekao bih da je Kongregacija za nauk vjere (a.k.a. Inkvizicija) nabacila kopernikanski obrat u doktrinu crkvene dogme. Naglasak je na dijelu recenice "ukoliko je istinito" ali ipak, bilo bi interesantno nastaviti diskutirati o motivima radi kojih bi Crkva promjenila stav o elijenima.
[edit:]
cudno je sto na Marinkovicevom site-u jos nema nista o Crkvi i elijenima, obicno promtno azurira sadrzaj kad se radi o ovakvim vijestima
gunsmith
15.05.2008., 23:35
Pa zašto bi Crkva mjenjala mišljenje o njima?
Samo je jedan odgovor.
mandragora
15.05.2008., 23:51
cudno je sto na Marinkovicevom site-u jos nema nista o Crkvi i elijenima, obicno promtno azurira sadrzaj kad se radi o ovakvim vijestima
koliko se sjećam pisao je o tome u svjetlosti ili nexusu, ne sjećam se; o službi Secretum Omega i Cristofu Barbatu
http://www.ufodigest.com/secretum.html
ne bi ja baš toliko podcjenjivala ljudski rod.
Ja ga ni ne podcjenjujem, al mislim, dok se vode ratovi, na jednoj strani svijeta gladni i nemočni na drugoj bogati i siti i još se razbacuju da dokažu svoju moč.
Rod koji naftu koristi kao osnovno gorivo već više od jednog stolječa, a kako je krenulo početkom dvadesetog stoljeća već smo morali biti na marsu, a ne sto godina koristiti jedan izvor energije kojeg svi kupujemo i na kraju če nas sve pokopati.
Ali ne, nekome je ovako najbolje "Najača smo država imamo najviše naftnih izvor i dobro se prodaje i pod svaku cijenu treba spriječiti svaki novi izvor alternativne energije jer nafta nas čini svakim danom sve jačima i jačima" i sad si ti zamisli dođu napredni (vjerojatno jesu jer su oni došli do nas ne mi do njih) ufači u ljepu našu i ponude neko strašno gorivo koje se nikad ne potoši i Hrvatska kroz mjesec dana postane vodeča sila u svijetu, al tu su oni koji će to spriječiti; M&B.:mig:
Sve me ovo podsiječa na film bogovi su pali na tijema i onu flašu cocacole.
Mislim da se vodeće zemlje svijeta ipak puno više boje ufaća, jer njihovom pojavom možda one to više neće biti, nama je ovak i onak sve jedno:)
nebeski plesač
16.05.2008., 12:45
Ja ga ni ne podcjenjujem, al mislim, dok se vode ratovi, na jednoj strani svijeta gladni i nemočni na drugoj bogati i siti i još se razbacuju da dokažu svoju moč.
Rod koji naftu koristi kao osnovno gorivo već više od jednog stolječa, a kako je krenulo početkom dvadesetog stoljeća već smo morali biti na marsu, a ne sto godina koristiti jedan izvor energije kojeg svi kupujemo i na kraju če nas sve pokopati.
Ali ne, nekome je ovako najbolje "Najača smo država imamo najviše naftnih izvor i dobro se prodaje i pod svaku cijenu treba spriječiti svaki novi izvor alternativne energije jer nafta nas čini svakim danom sve jačima i jačima" i sad si ti zamisli dođu napredni (vjerojatno jesu jer su oni došli do nas ne mi do njih) ufači u ljepu našu i ponude neko strašno gorivo koje se nikad ne potoši i Hrvatska kroz mjesec dana postane vodeča sila u svijetu, al tu su oni koji će to spriječiti; M&B.:mig:
Mislim da se vodeće zemlje svijeta ipak puno više boje ufaća, jer njihovom pojavom možda one to više neće biti, nama je ovak i onak sve jedno:)
svaka čast, lijepo je naići na nekoga koji jednako zaključuje
gunsmith
16.05.2008., 14:14
:D
grudnjak
18.05.2008., 23:53
... jedini adut koiji je ostao jest masovno ukazivanje elijena i/ili sveopce razotkrivanje, sto nikako da se desi:kava:
Ma cak je i to out u zadnje vrijeme... vise se ljudima neda izmisljati kako su vidjeli vanzemaljce, mozda zato sto vise ne dobivaju tolku medijsku paznju kao prije
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.