PDA

View Full Version : Breaking Bad / spoileri

stranice : 1 2 3 [4] 5 6 7

fugazi
19.07.2012., 13:59
daleko sam ja od nostradamusa ali nema sanse da serija ode u smjeru jesse vs walt sukob. nema sanse. nije ovo sapunica

Lex Luthor
19.07.2012., 19:02
Svaki puta me oduševe kako se izvuku iz sranja, ali ovo s magnetom je :rofl: :s

zli_pablo
19.07.2012., 19:51
Svaki puta me oduševe kako se izvuku iz sranja, ali ovo s magnetom je :rofl: :s

Što je najgore prvo što mi je palo na pamet kada sam čuo za laptop je da ga nekako riješe magnetom. :)

Echoplex
19.07.2012., 20:32
Zna li netko što se desilo s waltovim hlačicama iz pilot epizode, meni je to promaklo :lol: sjećam se da su odletjele :rofl:
ako su ih skupili ovi iz DEA onda mi nije jasno kako nisu ništa povezali :D

chemical brother
19.07.2012., 23:22
Meni Beneke izgleda nerealno.

To sa Benekeom mi je malo bilo bez veze - prvo misliš da je mrtav, onda ga vidiš kako razbijene , obrijane glave (vjerojatno i slomljenog vrata) bulji u prazno pa misliš da se pretvorio u biljku, a onda problebeće kao nov i obeća da neće ocinkariti šta se desilo... Breaking Bad nas je navikao na najviše standarde i ovakve stvari mi se baš ne uklapaju.
A i ona priča sa magnetom, yo. Izvrsna ideja ,ali baš me zanima koliko će vremena trebati policiji da nađe otpad sa kojeg potiče golemi magnet i pritisne vlasnika. Jer nije baš da se takvi višetonski magneti mogu nabaviti u prvoj željezari.
Hehe....a najbolje od svega je što sad odlazim na malo duži odmor, a kad se vratim moći ću odjednom pogledati 5-6 epizoda:cerek:

william1
20.07.2012., 23:28
Dobar dan, gospodine Heisenberg. :s

La Familia
21.07.2012., 00:01
Ništa u toj seriji nije kako se na prvi pogled čini ;)

Ako je kraj toliko predvidljiv onda im uzalud one prošle 4 interesantne sezone.

Naravno da je kraj predvidljiv, jos od pilot epizode znamo da ce Walt skoncati od raka, znamo tocno i koliko mu je ostalo.

Možda smrt i jest jedini izlaz ali sigurno neće tako jednostavna kao i forumaške teorije.

daleko sam ja od nostradamusa ali nema sanse da serija ode u smjeru jesse vs walt sukob. nema sanse. nije ovo sapunica

Jeste vi uopce gledali prosle sezone BrBa? Mali Pinkman samo sto nije stao na Gusovu stranu (protiv Walta, naravno), sto ce se tek dogoditi kad dozna za trovanje malog, shvati da je izmanipuliran (Jane da i ne spominjem). Bila bi sapunica (neoprostiv dramaturski slamperaj) da se taj subob ne dogodi u zavrsnici. Svi bruje o tom sukobu, Gilligan daje hintove u intervjuima... Kako netko uopce moze reci, a poznavajuci lik Jessea, da je taj sukob izmisljen. Ne tvrdim da ce zaplet biti baziran iskljucivo na tom sukobu Jesse-Walt, na njih ce sasvim sigurno krenuti prikaze iz tog Madrigal Electromotive GmbH, najvjerovatnije i kartel (prvenstveno na Jessea i Mikea), ceka nas pravi "Mexican standoff (http://en.wikipedia.org/wiki/Mexican_standoff)" (s najmanje tri medjusobno zaracene strane).

---

Objavljene su nominacije Emmyja: http://www.emmys.tv/awards/64th-primetime-emmy-awards (PDF (http://www.emmys.com/sites/emmys.com/files/EmmyNoms64-Press-Release.pdf))

Outstanding Drama Series
Breaking Bad • AMC • Sony Pictures Television

Outstanding Lead Actor In A Drama Series
Bryan Cranston as Walter White

Outstanding Supporting Actress In A Drama Series
Anna Gunn as Skyler White

Outstanding Supporting Actor In A Drama Series
Aaron Paul as Jesse Pinkman
Giancarlo Esposito as Gustavo 'Gus' Fring

Outstanding Guest Actor In A Drama Series
Mark Margolis as Tio Salamanca

Outstanding Directing For A Drama Series
Breaking Bad • Face Off • AMC • Sony Pictures Television
Vince Gilligan, Director

Outstanding Cinematography For A Single-Camera Series
Michael Slovis, Director of Photography

Outstanding Single-Camera Picture Editing For A Drama Series
Outstanding Original Main Title Theme Music
Outstanding Sound Mixing For A Comedy Or Drama Series
Outstanding Special Visual Effects in a Supporting Role

:s

PeaceFrog
21.07.2012., 01:36
Lipo će se BB opet okititi emmyjima, potpuno zasluženo! :s

Jedino mi je možda Anna Gunn nešto ispod (vrlo visokog) prosjeka kvalitete glume u seriji...neusporediva sa Espositom ili Cranstonom.

La Familia
21.07.2012., 01:55
http://www.youtube.com/watch?v=dwvOL9iz2Kc

:cerek:

Skinite kompletnu epizodu Conana s Cranstonom, preporuka.

Echoplex
21.07.2012., 03:59
Ja bi voljela da ovaj put Esposito dobije, rasturio je prošlu sezonu :cerek::D

Septichar
21.07.2012., 12:10
Mislim da Esposito i Gilligan za Face Off moraju dobiti. Moraju. Dobro, možda Tim Van Patten :D

La Familia
22.07.2012., 01:05
Evo sneak peek za drugu epizodu: http://www.youtube.com/watch?feature=iv&src_vid=-6e9vLy4fjM&v=hA2fCS-SORw&annotation_id=annotation_865568

Evo i promoa za 5x02 "Madrigal": http://www.youtube.com/watch?v=sZ3Oqcwkkgw

BTW, kompletna "partnership" scena s Waltom, Pinkmanom i Mikeom prikazana je kod Conana.

SPOILER!

http://img684.imageshack.us/img684/6646/201207220044.png

Parafraziram po sjecanju:

Walt (Mikeu): Mike, znam da ti se iskreno jebe za mene. Imali smo nekih problema ja i ti, ali... Predlazem da emocije ostavis po strani te odluke.
Mike (Waltu): I jesam. Ti... si jebena nevolja. Steta sto mali to ne vidi, meni je sve kristalno jasno. Ti si vremenska bomba. "Tick tick ticking". I nemam namjeru biti u blizini kad eksplodira.

Ne, uopce tog Jesse-Walt sukoba nece biti, vec se lagano zakuhtava. :D Mike ce ga dobiti na svoju stranu i ozezi po Waltu, u gornjem promou vec rovari.

Inconnu
22.07.2012., 10:50
To sa Benekeom mi je malo bilo bez veze - prvo misliš da je mrtav, onda ga vidiš kako razbijene , obrijane glave (vjerojatno i slomljenog vrata) bulji u prazno pa misliš da se pretvorio u biljku, a onda problebeće kao nov i obeća da neće ocinkariti šta se desilo... Breaking Bad nas je navikao na najviše standarde i ovakve stvari mi se baš ne uklapaju.

Slažem se, ali imam pitanje samo kad smo već kod toga; može me netko samo podsjetiti šta se dogodilo s Benekeom? Znam da je udario glavom kao što je prikazano na početku u Previously on BB, ali ne sjećam se baš okolnosti, a nemam vremena ponovno kopati po starim epizodama. :ne zna:

Inače, dobra epizoda. Kao i svi, imam golema očekivanja i nekako imam osjećaj da se serija nikada više neće vratiti na one blistave trenutke treće ili četvrte sezone. Sjetite se samo one fantastične epizode u kojoj je nekih 20 minuta trajala scena s Gusom i njegovim partnerom iz Pollos hermanos kod onog nekog Dona, na kraju koje Tio ubija partnera pred Gusovim očima. :s ak me kužite, bojim se da takvih 'usputnih' dramskih dragulja više neće biti.

Da barem griješim...

fugazi
22.07.2012., 11:54
Skyler i Saul su Benekeu poslali doma one likove da ga "nagovore", on je htio pobjec pa se zapleo o tepih i pao, ili su mu izmaknuli tepih, tako nesto..

bokte koda je bilo prije 5 godina pa s ejedva sjecam :zubo:

La Familia
22.07.2012., 15:44
Slažem se, ali imam pitanje samo kad smo već kod toga; može me netko samo podsjetiti šta se dogodilo s Benekeom? Znam da je udario glavom kao što je prikazano na početku u Previously on BB, ali ne sjećam se baš okolnosti, a nemam vremena ponovno kopati po starim epizodama. :ne zna:

Skyler i Saul su Benekeu poslali doma one likove da ga "nagovore", on je htio pobjec pa se zapleo o tepih i pao, ili su mu izmaknuli tepih, tako nesto..

bokte koda je bilo prije 5 godina pa s ejedva sjecam :zubo:

Pa nije to bilo bas tako davno (kraj 4. sezone), Skyler mu je dala/posudila sve pare, kompletnu Waltovu "ustedjevinu". A budala ih potrosila. Nije vrag da se ne sjecate ovog: http://www.youtube.com/watch?v=PhPeAekdnfk

"I forgive you (http://www.vulture.com/2012/07/breaking-bad-recap-season-5-premiere-magnets.html)". :mig:

La Familia
22.07.2012., 21:28
SPOILER ALERT!

http://www.aintitcool.com/node/57184

Procisceno od spoilera:

The big news?
“Madrigal” is one of the best “Breaking Bad” episodes yet aired.

What else is AMC not telling us?
Pretty Scottish actress Laura Fraser (“A Knight’s Tale,” “Vanilla Sky”) joins the cast as what appears to be a major new character named Lydia. This episode is really all about my favorite “Breaking Bad” character, world-weary ex-cop and former Gus Fring henchman Mike Ehrmantraut.

What’s not so great?
After tonight, only six more 2012 episodes remain.

Inconnu
23.07.2012., 00:04
Pa nije to bilo bas tako davno (kraj 4. sezone), Skyler mu je dala/posudila sve pare, kompletnu Waltovu "ustedjevinu". A budala ih potrosila. Nije vrag da se ne sjecate ovog: http://www.youtube.com/watch?v=PhPeAekdnfk

"I forgive you (http://www.vulture.com/2012/07/breaking-bad-recap-season-5-premiere-magnets.html)". :mig:

Ma da, jasno je sad sve, hvala. Znaš kako je, ulete druge serije i važnije stvari, zaboraviš te neke detalje. Senilnost u ranim dvadesetima. :D

yello
23.07.2012., 11:31
gledam, gledam i gledam i pokusavam shvatiti sta je to toliko posebno i zanimljivo u ovoj seriji :ne zna:

bez obzira sto je dosadna i spora gledam i dalje ko ga jeb

billy walsh
23.07.2012., 14:11
Vraćam se malo na Gusa... Pretpostavljam da je njegov partner kojeg je ubio vođa Kartela bio i njegov partner u životu zato je tako jako želio osvetu, koliko se sjećam živio je sam( epizoda kad pozive Pinkmana na veceru)

593
23.07.2012., 14:16
dobra epizoda :top:

sharkyboy
23.07.2012., 14:56
da dobra epizoda mada mi se lydia kao novi lik ne svida bas pretjerano (mislim na lik, ne na glumicu)...ponasa se kao da je pocetnica u svemu tome, neznam nekako mi to nije uvjerljivo

SPOILER:

primjetio sam jedan detalj u ovoj epizodi, mozda je to razjasnjeno jos prije ali se ne sjecam jer sam davno gledao 4. sezonu...ugl walt i jesse su kod saula gdje mu pricaju o svojim novim planovima za posao itd, i problem je u tom jednom sastojku (methlamine??) kojeg nemogu nabaviti...kada su na sastanku kod mikea u kuci ne spominju taj problem, a opet on zna za to kad je kod lydie u kuci...malo mi je to cudno da je to samo greska u scenariju, pa pretpostavljam da on prisluskuje saulov ured...opet ponavljam da je mozda to prije vec prikazano, ali se jednostavno ne sjecam ako je..

Zoey
23.07.2012., 15:04
crystal ship! :s :cerek:

bit ce sranja... :ceka: :cheer:

@yello: serija nije dosadna i savrseno je posebna. svakome njegovo, jel. :D

yello
23.07.2012., 16:30
toliko mi je zanimljiva da mi je ovo prva serija koju gledam ubrzavajuci, ajde procitao sam de je 4 sezona showu, pa cu mozda i promijeniti misljenje, trenutno sam na polovici 2. sezone

ili ovo jednostavno nije, ono sto volim gledati

Baphomet
23.07.2012., 18:28
Neće biti ništa bolje ni u sljedećim sezonama. Najbolje da je prestaneš gledati i poštediš sebe muke.

Baphomet
23.07.2012., 18:31
Odlična druga. I meni je Lidija neuvjerljiva, kao da konstantno ima živčani slom.

los_igrac
23.07.2012., 18:57
da dobra epizoda mada mi se lydia kao novi lik ne svida bas pretjerano (mislim na lik, ne na glumicu)...ponasa se kao da je pocetnica u svemu tome, neznam nekako mi to nije uvjerljivo

SPOILER:

primjetio sam jedan detalj u ovoj epizodi, mozda je to razjasnjeno jos prije ali se ne sjecam jer sam davno gledao 4. sezonu...ugl walt i jesse su kod saula gdje mu pricaju o svojim novim planovima za posao itd, i problem je u tom jednom sastojku (methlamine??) kojeg nemogu nabaviti...kada su na sastanku kod mikea u kuci ne spominju taj problem, a opet on zna za to kad je kod lydie u kuci...malo mi je to cudno da je to samo greska u scenariju, pa pretpostavljam da on prisluskuje saulov ured...opet ponavljam da je mozda to prije vec prikazano, ali se jednostavno ne sjecam ako je..

Gus je mrtav i sve je u rasulu. Mike, koji je radio dugo vremena za Gusa, sigurno zna sve ljude koji su se brinuli da proizdvodnja i distribucija prođu na zadovoljstvo svih prisutnih. Očito je Lidija bila zadužena za metilamin pa ju je Mike pitao dal još uvijek može nabaviti bez da zna Walterove i Jessejeve probleme s nedostatkom metilamina.

Tsigalko 11
23.07.2012., 19:20
Ne znam, možda su moja očekivanja bila previsoka, al ova druga epizoda mi je bila totalno bezveze. :ne zna:

Jedina svijetla točka je kad Mike nadmudri onog ubojicu kod Kineza. :D

intercepts
23.07.2012., 19:36
I meni je Lidija neuvjerljiva, kao da konstantno ima živčani slom.

Ili jako dobro igra,pa imamo Gusa na kvadrat.

PeaceFrog
23.07.2012., 22:18
Druga epizoda nije na razini prethodne ali nisam to ni očekivao budući da je ono bila premijera sezone.

I meni se lik Lydie ne sviđa...prvo se pari neiskusna i sva isprepadana u onom restoranu a kasnije naruči ubojstva i realtivno se hladnokrvno drži dok je na nišanu :ne zna:

Zašto su oni njemci iz Madrigala došli u ameriku, ako se ono ubojstvo s početka dogodilo u Njemačkoj?

Btw, crystal ship :s http://i.imgur.com/tLYEc.jpg

david_1991
24.07.2012., 02:41
Ne znam kakva ste imali očekivanja za 2. epizodu sezone, al glupo je bilo očekivati neki spektakl. Nakon uvodnog pospremanja što je ostalo iz 4. sezone u 1. epizodi, sad se stvaraju timovi, uvode novi likovi, daju se neke informacije, sve to kao podloga za ono što slijedi. I tako će vjerovatno biti još i epizodu-dvije. Ovakve epizode su nužni preduvijet za one na koje ćete svršavati. Drago mi je da su sada više vremena posvetili Mikeu, lik mi je sve zanimljiviji i bit će važna karika. Jer kad sam vidio onaj trojac u Soulovom uredu, to je bilo osuđeno na neviđenu propast: zbunjeni i naivni Jesse, Soul kojem je jedino na pameti kako da se izvuće iz toga, te Walt koji se strašno napunio sa samopouzdanjem nakon svega, vjerovatno za sebe misli da je besmrtan.

Btw. John Cusack i Matthew Broderick su bili prvi i drugi izbor za Waltera Whitea, pištolj se tek onako, nakon 3. pokušaja umjerio prema Bryanu Cranstonu, sreća pa je tako ispali.

http://mojtv.hr/magazin/7863/tko-je-umjesto-b-cranstona-trebao-glumiti-waltera-whitea.aspx

fugazi
24.07.2012., 07:42
matthew broderick :rigo: jel to onaj iz 2 i pol muskarca :zubo:

meni bila sasvim ok druga epizoda :top:

mlaki
24.07.2012., 08:08
Pitanje - je li stvarno slučajno izgubljena cigareta? Nisam skužio kako je završila u usisivaču. U prošloj sezoni je teorija bila da je Saulov crnac kod prepipavanja uzima...

Chosma
24.07.2012., 08:12
Ma ne, Walt je tamo stavio cigaretu kako bi Jesse pomislio da ju je stvarno on izgubio. Međutim nije stavio pravu cigaretu, nego onu s bočicom u koju je nasipao sol. Pravu je ipak spremio, zlu ne trebalo :D

La Familia
24.07.2012., 16:12
Neopisiv gust od (Gilliganove) epizode, ni trenutka praznog hoda (sto me itekako znalo zivcirati u prosloj sezoni, od druge do sedme epse bilo ga je za napuniti skladiste). "For the Love of Mike", konacno mi je srce na mjestu. Pribojavah se da nece dobiti dovoljno prostora u seriji, trubim od pocetka da je upravo Mike jedna od najvaznijih karika BrBa... Fear no more, s ovom bi epsom Jonathan Banks komotno mogao dogurati i do Emmyja. :cerek: Mikeov prelazak s "Tick-tick-ticking. And I have no intention of being around for the boom" na "I'm in" ne iznenadjuje, nasao se u istom sranju kao i Walt - ostao je bez para. Sad znamo i tko su (bivsi) korisnici tih racuna na Kajmanskom otocju. Nije me zasmetalo nista u vezi Lydie (Laura Fraser), Mike je na pocetku epizode odbija bas kao i Walta, razlog je isti - $2 milijuna trebalo je biti sasvim dovoljno za povlacenje. Things have changed.

'The Caine Mutiny', na Mikeovom TV-u, savrseno uklopljeno u epizodu. :s

Kljucnog sastojka za pocetak "kuhanja" (methylamina) nema, ne cudim se da Mike to zna iz svojih izvora (upravo je Lydia, kao sefica americke ispostave Madrigala, bila zaduzena za nabavu istog). Ne ostavlja je na zivotu samo radi methylamina (snasli bi se i bez nje), Mike je ljudina. :D

Pitanje - je li stvarno slučajno izgubljena cigareta? Nisam skužio kako je završila u usisivaču. U prošloj sezoni je teorija bila da je Saulov crnac kod prepipavanja uzima...

Odgovoreno iznad. Predlazem ti da pogledas i ovo: http://www.youtube.com/watch?v=3BROfhjCycY

Mali se slomio, opet ga izmanipuliralo ko balavca, jao si ga Waltu kad Jesse dozna.

I preporuka za citanje, friski intervju s Gilliganom: "Breaking Bad's" Vince Gilligan on how he writes Walt, the danger of Google and why the show must end (http://www.salon.com/2012/07/23/vince_gilligan_ive_never_googled_breaking_bad/).

Corvus
24.07.2012., 20:00
Odlična gluma u ovoj zadnjoj epizodi.:s

david_1991
25.07.2012., 02:10
Promo za 3. epizodu:

http://www.youtube.com/watch?v=-mzUjSAsdJ0

La Familia
25.07.2012., 13:56
Jos jedan promo: http://www.youtube.com/watch?v=lh0t0Tm8ovI&feature=watch_response_rev

Ovo postaje sve bolje i bolje (citaj: ludje), Walta ce unistiti taj njegov bahatluk, okrenut ce sve protiv sebe. Pocinjem drukati za Mikea, nesvjesno. :D

Zanimljivo, svi smo ocekivali neke nove antagoniste (Madrigalovci, kartel), ispada da su sami sebi dovoljni. Parafraza one Durantove: "A great criminal is not conquered from without until it has destroyed itself from within".

billy walsh
25.07.2012., 23:34
Očigledno da se sve sprema u zadnjoj sezoni za veliki obračun između Waltera i Hanka...Pogled Hanka kad mu šef kaže da mu je Gus bio cijelo vrijeme pred očima,kao da mu je nešto sinulo:503:...a Walter se izGleda potpuno pretvorio u Heisenberga.

Očekivao bih da iza tog narko biznisa stoje Rusi,Srbi,Albanci,Kolumbijci... a ne Njemci malo neočekivano..

Baphomet
26.07.2012., 09:02
Ja bih više volio kraj gdje svo troje postaju važni kriminalci koji kontroliraju distribuciju droge. Naravno, dok bi išli ka tom cilju uništili psihički ili fizičke bi svu blisku porodicu, prijatelje...itd.

Bilo bi bezveze da kraj pete sezone bude sličan kraju 4. sezone.

fairy feller
26.07.2012., 10:10
Breaking bad se pokazala kao jedina serija od 15-ak koliko ih pratim koja ne moze razocarati. Svida mi se onaj novi zenski lik a slicna je walteru i mikeu zbog toga da iako se bavi nelegalnim radnjama i mutna je-sve bi ucinila za obitelj tj svoju kcer. Nema crno bijelih likova jer nitko u seriji nije skroz pozitivan ili negativan.

intercepts
26.07.2012., 18:09
Ja bih više volio kraj gdje svo troje postaju važni kriminalci koji kontroliraju distribuciju droge. Naravno, dok bi išli ka tom cilju uništili psihički ili fizičke bi svu blisku porodicu, prijatelje...itd.

Bilo bi bezveze da kraj pete sezone bude sličan kraju 4. sezone.

Upravo to.
Ne očekujem izklišejiziran kraj serije,koji je obilježen sukobom dvojice "veličanstvenih partnera",već nešto što će nadmašiti svačija očekivanja.

Možda bi kraj bio najbolji u stilu flashfowarda gdje se Waltova kćer u srednjoj školi prikazuje iz konteksta Grande bossa,iako ona živi u zabludi i velika je dobrica(upravo je ona ta koju je pokojna mamica žrtvovanjem uspjela odgojiti moralu,te je ona upravo ta koja nije svijestna niti mrvcie pakla koji je njezin otac prošao da bi ona bila gdje je). :cerek:

Dok možda Walter junior preuzima tj preuzeo je ulogu glavnog distributera i to je jedina pozitivna stvar koju mu je otac ostavio.Vidimo točno u prijašnjim sezonama koliko je mali opčinjen statusom jednog kriminalnog moćnika.

U mome bi pogledu ovo bio kraj za nadražiti se i pošteno doživjeti vrhunac od euforije. :cerek:

bigdog
26.07.2012., 18:45
mali je polu-retardiran

kemik
26.07.2012., 18:57
nije polu-retardiran nego ima cerebralnu paralizu :rolleyes:

Baphomet
26.07.2012., 19:19
Možda bi kraj bio najbolji u stilu flashfowarda gdje se Waltova kćer u srednjoj školi prikazuje iz konteksta Grande bossa,iako ona živi u zabludi i velika je dobrica(upravo je ona ta koju je pokojna mamica žrtvovanjem uspjela odgojiti moralu,te je ona upravo ta koja nije svijestna niti mrvcie pakla koji je njezin otac prošao da bi ona bila gdje je). :cerek:

Dok možda Walter junior preuzima tj preuzeo je ulogu glavnog distributera i to je jedina pozitivna stvar koju mu je otac ostavio.Vidimo točno u prijašnjim sezonama koliko je mali opčinjen statusom jednog kriminalnog moćnika.

Uhuhu...to bi bilo opako dobro :top:

intercepts
26.07.2012., 20:13
mali je polu-retardiran

To ne znači da je nesposoban na razmišljanje i zaključivanje,iako ima cerebralnu paralizu,čak suprotno;djeluje veoma inteligentno.

Molim te bože,daj neki flashfoward na samome kraju. :molise: :s

yello
26.07.2012., 22:46
Neće biti ništa bolje ni u sljedećim sezonama. Najbolje da je prestaneš gledati i poštediš sebe muke.

kako nece?, 1. sezonu i polovicu 2. sam na silu gledao

a ostatak, e to se zove serija :D

Boki000
27.07.2012., 02:21
volio bih da na kraju serije walt ispadne neki veliki narko boss koji će vladati još dugo godina :D

general Martok
27.07.2012., 12:44
Walt će na kraju postati Tony Soprano. :zubo:

intercepts
27.07.2012., 14:39
koji će vladati još dugo godina :D

Kako si ti to sebi zamislio??
Znamo da su Waltu dani odbrojani i da je samo pitanje vremena kada će ga karcinom dotući.To vidimo u prvome nastavku 5 sezone na samome početku,gdje je Walt opet počeo kašljati i piti tablete,što znači da mu se karcinom vratio.
A po njegovome se ponašanju da naslutiti da mu je kraj blizu.

Walt će na kraju postati Tony Soprano.

Ne bih se složio sa time.Walt je mnogo pedantniji,uglađeniji,sofisticiraniji,direktniji-spremniji na akciju,morbidniji od samoga Soprana.
Ja se nadam da ćemo dobiti Tonya Montanu novog doba.Toliko jaku ličnost da ga se generacijama neće moći dotući.Eventualno ostaje prostor za djelovanjem nekog nasljednika koji je opčinjen,tj biti će opčinjen Walterovom osobnosti i karizmom,netko tko će ga doživljavati Bad herojem.

Walt će taj kultni status(barem se nadam)pošteno zaraditi,biti će mnogih kojima će Heisenberg biti uzor,no jedna je osoba željna svega(podsvijestno);što je najbitnije ta je osoba neiskvarena a Walt je u kontrakciji odgaja. :cerek:
Daj bože da se ovo ostvari,ipak je to Gilliganov kalibar,ne prepušta on stvari slučaju,on mora to napraviti tj završiti na šokantan(drugačiji) način,ja se barem nadam.

fugazi
27.07.2012., 15:10
general martok se šalio, interceptsore :zubo:

intercepts
27.07.2012., 17:09
general martok se šalio, interceptsore :zubo:

Sa Heisenbergom nema šale. :usama: :D

Boki000
27.07.2012., 18:08
Kako si ti to sebi zamislio??
Znamo da su Waltu dani odbrojani i da je samo pitanje vremena kada će ga karcinom dotući.To vidimo u prvome nastavku 5 sezone na samome početku,gdje je Walt opet počeo kašljati i piti tablete,što znači da mu se karcinom vratio.
A po njegovome se ponašanju da naslutiti da mu je kraj blizu.

budući da je genijalac na tome polju, možda si sam nađe lijek :D

intercepts
27.07.2012., 19:59
budući da je genijalac na tome polju, možda si sam nađe lijek :D

To bi za seriju ovakvog kalibra bilo previše.

BioNQ
28.07.2012., 13:43
Nesto mi je mutna ona njegova zena... i da ce ga ona drukati... Ne bih se cudio da je ona utoka za nju i Hanka + ekipu koja je krenula na njega

R1982
29.07.2012., 11:54
Spremni za novu epizodu? :s

Zoey
30.07.2012., 11:18
Nesto mi je mutna ona njegova zena... i da ce ga ona drukati... Ne bih se cudio da je ona utoka za nju i Hanka + ekipu koja je krenula na njega

ovo sam i ja nedavno pomislila. ne znam bas dal ce ga cinkati, ali mislim da ce raditi probleme.:eek:

gledam trecu epizodu online, ali mi je net spor pa zastajkuje. :tuzni:
ali... :s

black.dahlia
30.07.2012., 13:59
Hihihihihi!

"From time to time you're gonna see these two.
As far as you're concerned, they are ghosts. You don't see 'em, you don't hear 'em, you don't say good morning. You don't speak unless you're spoken to.

On the other hand: if they tell you to jump, you don't ask what for. You jump.
And if you need a name for em, you call 'em Yes Sir and No Sir."

Ovu scenu vrtim stalno iznova i ne mogu prestati uživati ko prase.

Mike's the man!

Ovi bi trebali dobit nekakvog Emmyja on steroids.

593
30.07.2012., 14:18
pa skyler stalno radi probleme i pizdi :kava:

treca epizoda je dobra, jedino mi nije jasno zasto sad spominju victora. totalno odjednom.

kemik
30.07.2012., 15:05
Strašno mi se svidjelo kad je Skyler počela urlati na Marie "shut up, shut up, shut up..."

mislim, svi to mislimo, svi smo joj to rekli taman toliko puta tokom serije, pa nek joj je rekla i rođena sestra :top:

i, da, "oh, c'mon, he's probably threatened someone before breakfast this morning, grow a pair!" :zubo:

Septichar
30.07.2012., 16:42
pa skyler stalno radi probleme i pizdi :kava:

treca epizoda je dobra, jedino mi nije jasno zasto sad spominju victora. totalno odjednom.

Zato jer je u situaciji u kakvoj je Fring bio sa Victorom.

Inače, zanimljiv je način na koji Mike postaje ''pozitivan'' lik i na koji je moja naklonost prešla njemu. "Just Because You Shot Jesse James, Don't Make You Jesse James.''

PeaceFrog
30.07.2012., 17:05
Kakva epizoda, jedna od najboljih u seriji do sad! :s:s

Waltova faca kada je prvi put sreo Brocka...neprocjenjivo!
Skylerin slom i njen izraz lica kada Waltovi gledaju Scarface!
Ćaskanje uz pivo Walta i Jessija...sad, je li Walt sumnjao da bi Jesse mogao prekinuti sa onom svojom curom pa mu je ispričao onu priču o iskrenosti, ili se to u njemu opet budi ona (pod)svjesna želja da ga netko (Hank?) konačno uhvati?
Pest control :top:
Skinny Pete na klaviru :)

Iman osjećaj da će Walt krenuti protiv Mikea ubrzo!

Corvus
30.07.2012., 17:15
Waltova faca kada je prvi put sreo Brocka...neprocjenjivo!

Totalno, kakav neugodnjak.

Ja sam to shvatio kao upozorenje Jesseu da mu ne padne na pamet samome kuhati, jer ga je strah saveza Mike-Jesse.:ne zna:

Walt Jr.u ovoj epizodi nije doručkovao žitarice!:horor::headbang:

People Can Fly
30.07.2012., 20:11
Ja sam to shvatio kao upozorenje Jesseu da mu ne padne na pamet samome kuhati, jer ga je strah saveza Mike-Jesse.:ne zna:

Meni se čini da je to više komentar na Mikeovo ponašanje kod podjele, da si previše dopušta. Čini mi se logičnije i obzirom na Waltovu taštinu jer ga je sigurno pogodila Mikeova rečenica Just Because You Shot Jesse James, Don't Make You Jesse James.

Iz zadnje epizode, iznenađujuć je i izostanak Hankove linije priče. Šteta, taman su je zanimljivo otvorili, ali sigurno će se jako puno baviti istragom u sljedećim epizodama.

Baphomet
30.07.2012., 21:27
Odlična epizoda. :top:

Premalo para, morati će smisliti nešto bolje :D

vrba!
31.07.2012., 00:09
Meni je ova epizoda puno bolja od prethodne.Napokon su počeli kuhati (iako mislim da je kuhanje u RV-u nenadjebivo).A Walt nije maloga mogao pogledati.Pomislio sam da će Jesse sve ispričati Andrei.I hvala Bogu da je Skyler rekla Marie da začepi,ona mi je najiritantniji lik u seriji.

david_1991
31.07.2012., 13:15
Walt sad uništava sve oko sebe, i to bez trunke savijesti, sa onom blaženom, samopouzdanom facom. Kako je samo uništio Jesseu vezu, bez da je trepnuo. Čim je primjetio prjetnju, odmah je izmislio onaj mali govor nakon kojeg je znao kako će Jessi reagirati, jer ga već odlično poznaje. Sad će i Skayler ispast kurva pred cijelom obitelji zbog njega, kao da ionako nije dosta uništena.

Prejako mi je bilo kako su ubacili scenu Scarfacea s kojim Heisenberga stalno uspoređujemo, još Walt onako usput skomentira "Pa ovdje svi umru", a Skyler vidiš na faci da je to scenarij koji i ona vidi za budućnost svoje obitelji.

92marko
31.07.2012., 14:22
ufff, pogledao 4 epizode... jebena je serija :D jedva cekam ostatak

zli_pablo
31.07.2012., 18:53
Pre dobra epizoda.
Jedna od najboljih uopće.

PeaceFrog
01.08.2012., 00:41
@Morales77

Prejebena slika! :s
Tko je lik s gas maskom? Gale?

La Familia
01.08.2012., 01:34
Tko je lik s gas maskom? Gale?

Fact: The role of Gale on "Breaking Bad" was originally conceived for Philip Seymour Hoffman who the writers heard was a fan of the show.

Jebomepas, ovo cudo ce presisati i The Wire. Jos uvijek pod dojmovima 'Hazard Payja', napisem nesto vise sutra.

Inače, zanimljiv je način na koji Mike postaje ''pozitivan'' lik i na koji je moja naklonost prešla njemu. "Just Because You Shot Jesse James, Don't Make You Jesse James.''

Join the club! :cerek:

hope.cc
01.08.2012., 09:33
"From time to time you're gonna see these two.
As far as you're concerned, they are ghosts. You don't see 'em, you don't hear 'em, you don't say good morning. You don't speak unless you're spoken to.

On the other hand: if they tell you to jump, you don't ask what for. You jump.
And if you need a name for em, you call 'em Yes Sir and No Sir."

Ovu scenu vrtim stalno iznova i ne mogu prestati uživati ko prase.

Strašno mi se svidjelo kad je Skyler počela urlati na Marie "shut up, shut up, shut up..."

i, da, "oh, c'mon, he's probably threatened someone before breakfast this morning, grow a pair!" :zubo:

"Just Because You Shot Jesse James, Don't Make You Jesse James.''

Samo ću kvotat ove vaše citate :s:s:s kakva serija :s

david_1991
02.08.2012., 13:30
Promo za 4. epku:

http://www.youtube.com/watch?v=A5qA9g1jfqw

Sneak Peek za "Fifty-One":

http://www.youtube.com/watch?v=UFwP7S2BkZU

intercepts
02.08.2012., 19:41
Sad će i Skayler ispast kurva pred cijelom obitelji zbog njega, kao da ionako nije dosta uništena.

Pa Skayler i je kurva-što je tu sporno?Prevariti muža sa dvoje malodobne djece od kojih je drugo tek rođeno nedonošće.Da se razumijemo,napravila je sve to svijestno,a tome u prilog idu i njezini osjećaji.

Bilo je samo pitanje vremena kada će joj ta stvar doći na naplatu. :kava:

BD-zg
02.08.2012., 22:52
Pogledao 4 sezone u tjedan dana i mogu samo reči prejebeno:s:headbang::clint:
ne znam zašto sam izbjegavao tu seriju:ne zna:
Scenu kad gustav izađe iz raznesene sobe bez pola face moja žena je komentirala a u qurac lik je terminator:lol::lol::lol:

BioNQ
03.08.2012., 00:20
Vidim bit ce yebeno Skyler ce se sigurno izlajati kao odjednom je pece savjest no dok je onaj drapao sve je bilo ok... Nekako mi je drago kuhanje je opet in :D ali malo brate malo... crkavice su dobili... ocekujem da predu na vecu kolicinu...

Mike je u bio odlican... citati hehehehe bo-le-sno!

Slobodan!
03.08.2012., 03:10
je l' ko dobio utisak da je gustavo bio peder?

general Martok
03.08.2012., 07:13

Valjda zbog govora i kretnji. :zubo:

BD-zg
03.08.2012., 10:04

Metrosexualac:ne zna:
I jebena samokontrola kak bi mi rekli hladan ko špricer:D

vrba!
03.08.2012., 10:06
I ja imam takav dojam,ne znam u kakvom su odnosu bili Gus i onaj njegov partner sto su ga ubili u Mexicu.

Septichar
03.08.2012., 12:56
Meni se činilo da je to jasno. A možda i nije...

Gilligan has stated that he decided against the show officially confirming or denying whether or not Max and Gus were, in fact, lovers. However, Gilligan has said that if you were to imply this about their relationship, you "wouldn't be wrong."

Objašnjava neke njegove postupke.

intercepts
03.08.2012., 13:25

Prije bih rekao da njegov spoj uglađenosti,elegancije i finoće(hladnosti) odaje njegov šarm.
Ljudi obično imaju sterotipe da su opušteni ljudi homoseksualne orjentacije,tanka je linija između šarma i pederluka.
Ne bih se složio da je jedan toliki macho jebač volio primati u guzicu,možda davati da. :D

intercepts
03.08.2012., 13:27
A možda je i Walt shvatio da je gay,pa je to saznao u onome flashfowardu kada vidimo da nema prstena.Upravo je zato ljut na masu koja ga je "izdrukala"pa ih ide sve porokat! :D

david_1991
04.08.2012., 14:31
http://blogs.amctv.com/breaking-bad/BB-S5-RS-Cover-200x425.jpg

Face :headbang:

La Familia
04.08.2012., 15:03
http://blogs.amctv.com/breaking-bad/BB-S5-RS-Cover-200x425.jpg

Face :headbang:

http://www.pic4ever.com/images/47b20s0.gif

Cranston lost his virginity to a professional at age 16 while on a "teen police explorer" trip to Europe: "Beer is a nickel, and the hookers are cheap – it was 24 guilders, which I think was $8, to get laid. We're all writing home to our parents for more money, 'We're having such a good time, Mom and Dad! Please send more money! We promise to pay you back! We've got to protect the citizens from the hookers!'"

:rofl:

Video sa snimanja: http://www.rollingstone.com/movies/news/on-the-cover-breaking-bad-stars-bryan-cranston-and-aaron-paul-20120801

los_igrac
04.08.2012., 20:29

Pa pomislio sam to nakon one scene kad Hector piša u bazen pa veli onom drugom liku da se Gusu i njegovom partneru sviđa ono što su vidjeli.

THE-WIRE
06.08.2012., 00:04
Ova serija je stvarno vrh, jedna od najbolji u svom žanru. Ne volim je baš uspoređivati s THE WIRE-om, ali to je zato što smatram da ne spadaju u istu kategoriju. Noćas nova epizoda, ne mogu dočekat.

OF&H
06.08.2012., 12:51
odlična nova epizoda:lux:
bit će (očekivanog) fajta između waltera i skyler
najjače scene sa bazenom i kraj epizode sa satom:s:s
tick, tick, tick:D

593
06.08.2012., 13:18
dobra epizoda.

steta sto skyler nema rak. neki koji brzo djeluje. kako bi ja tukla to stvorenje, to nije normalno :Snajper:

i ova lydia :rolleyes: ...mislila sam da nije tako glupa, al' gilligan je odlucio da ipak je :ne zna: ...nikako mi to ne ide u njen lik, da ide sjebavat stvar nakon sto joj je mike upao u kucu i skoro joj oduzeo zivot.

i jel tko ima pojma zasto je walt ignorirao mikeovo upozorenje za lydiu? jel to u inat mikeu ili stvarno misli da lydia nije opasnost?

btw, zna li tko o kojem je satu rijec? meni baca na hamiltona, ali nisam sigurna.

@familia
ova serija je odavno prekrsila par stvari i zbog toga se nikad nece pribliziti 'zici'.

593
06.08.2012., 14:35
i pohvale na dubstepu :top:

593
06.08.2012., 14:45
hehe.

http://theoatmeal.com/comics/breaking_bad_hair

fugazi
06.08.2012., 15:06
skyler crkni. žica je sranje. to je to zasad.

Spike
06.08.2012., 15:47
Odlicna epizoda, zasada jako dobra peta sezona :)

skyler nemrem smislit ni pod razno, ljigavo stvorenje do ibera, fuj!

btw, zna li tko o kojem je satu rijec? meni baca na hamiltona, ali nisam sigurna.

evo ovaj :)

http://us.tagheuer.com/en/luxury-watches/monaco-watch

kad nas je nekih 35 000kn, mozda i vise :)

PeaceFrog
06.08.2012., 17:08
Sjajna epizoda, za nijansu slabija od prethodne!

Skyler: "Wait for the cancer to come back" :s
Mehaničar s početka: "Didn't have to replace windshield this time" :rofl:
Scena s bazenom i svađa Walta i Skyler (obije sastavljene od samo po jedne dugačke scene) su definitivni vrhunac...na trenutak sam pomislio da bi je Walt mogao i fizički napasti, ali sam shvatio da je ovim monologom i uništavanjem svake njene ideje napravio mnogo dublji i teži utisak. Zastrašujuće odlične scene!

Čak mi je i lik Lydie ovaj put nešto bolje sjeo. Doduše, trebala je znati s kim ima posla prije negoli je podmetnula onaj uređaj...iako mislim da će se Mike smilovati na kraju.

http://i.imgur.com/UApg5.jpg

Baphomet
06.08.2012., 17:57
Hm, sad znam gdje bi se mogla iskoristiti ona cigareta....:D

los_igrac
06.08.2012., 19:07
:)
http://www.amctv.com/shows/breaking-bad/dea-evidence-board

black.dahlia
06.08.2012., 19:37
Ova serija je zbilja sjajna.

Walter pomalo gubi kompas. Jesam li ja to dobro vidjela, ili je on zbilja stavio šešir s kojim ga policija ima na fotorobotu? Heisenberg. I onda se s tim vozio okolo? I sin ga je vidio u tome!
I pred malim je prodao auto za 50 dolara. I onda parkirao dvije mrcine pred kućom? Leasing? Kao da priziva!

Skyler puca po živcima, ne znam zašto svima ide na jetra, meni je ona fenomenalna. Sluti ubojice na svakom koraku i u pravu je. Osim toga, ima dvoje djece.

Mike drži stvar na okupu koliko god može, pitanje je koliko će izdržati.

Tic-toc-tic-toc...

vidocq
06.08.2012., 20:50
i jel tko ima pojma zasto je walt ignorirao mikeovo upozorenje za lydiu? jel to u inat mikeu ili stvarno misli da lydia nije opasnost?

Pa meni se ucinilo kao da je walt potpuno odsutan od zbivanja u sobi i uopce ne ferma ni mikea i jessea, samim time boli ga briga za cijelu situaciju s lydiom i jednio što vidi je krajnji cilj njihovog biznisa, da zarade ogromne svote para. A koliko se sjecam, ta scena slijedi nakon jednih od situacija s njim i skyler i tada mi se ucinilo da je tako hladan vise u inat zeni, zapravo, kao da je bijesan i samo zeli obavit posao da joj pokaze kako je u on u pravu.

593
06.08.2012., 23:20
@dahlia
o kojim ubojicama pricas?

@spike
hvala :top: ...jesi to negdje procitao ili sam skuzio? ja sam vec trazila taj podatak na netu, i vidim da su idioti napisali da je rolex u pitanju :rolleyes:

@vidocq
ima smisla, da. walt se tolko okurazio nakon sto je ubio gusa da sad misli kako mu nitko ne moze nista.

vrba!
07.08.2012., 00:18
Hvala Bogu da se riješio Aztec-a,jako ružan auto.Meni ona Lydia ispada sve gluplja i gluplja.Skyler se uzda u to da će se rak vratiti ali mislim da će je Walt prije toga psihički uništiti,nije mu smjela prijetiti djecom.

Echoplex
07.08.2012., 09:29
Promo za 5. epizodu

http://www.youtube.com/watch?v=hgD6cqymgmY

Corvus
07.08.2012., 09:55
Super epizoda, oprostili smo se od Pontiaca koji je bio poslijednji podsjetnik na starog Waltea White i na ono zbog čega je počeo kuhati.
Sada se može potvrditi da je Walter zbilja umro i da na scenu stupa Heisenberg(do one scene na početku sezone), Walt mi se zbilja počeo gaditi od ove epizode, iako mi je Skyler glupa, ona je u pravu što se tiće djece.
Lik je postao odsutan, samo razmišlja o lovi, kupuje skupe aute, neprestano nosi šešir, zasad imaju sreću što imaju Mikea pa sve drži kako-tako na okupu, no samo je pitanje vremena kada će stvari krenuti nizbrdo, a tu će stradati netko od njegove familije, u to sam siguran.

Promo za 5. epizodu
Čini se da glumi onaj Matt Damon br.2.:D

Morales77
07.08.2012., 13:34
http://www.youtube.com/watch?v=I51tM1EXziE

:rozi:

Trina Moe
07.08.2012., 18:29
skyler crkni. žica je sranje. to je to zasad.

molim te mi reci da pod tim 'žica' ne misliš na seriju :moli:

inače, ako izuzmemo početak koji mi je bio preslika pimp my ride, odlična psihološka epizoda gdje je, kao šlah na kraju, došla ona skylerina: "...for your cancer to come back" :s :s

intercepts
07.08.2012., 19:20
Promo za 5. epizodu

Jebote,ovo će biti prebolestno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

intercepts
07.08.2012., 19:24
Walt je presiguran,a to mi se ne sviđa.

black.dahlia
07.08.2012., 22:46
@dahlia
o kojim ubojicama pricas?

A to o Skyler. Ona se boji tog miljea u koji joj je muž uletio i ima potpuno pravo.

Ona ne želi odustati od normalnosti u kojoj je živjela cijeli život. I sama veli da ne želi da joj djeca budu dio svijeta u kojem se na ubojstva, droge itd. sliježe ramenima - "Shit happens".

Meni ona uopće nije ni loša ni dosadna, ona je jedan od pokretača radnje. Walt nema pojma gdje je i što se događa, ali ona itekako ima. Kao i Mike.

593
08.08.2012., 01:38
@dahlia
jos jednom, o kojim TOCNO ubojicama pricas?

istina je da je skyler pokretac radnje, al ona je pokretac DOSADNE radnje. s druge strane, walt je pokretac ZANIMLJIVE radnje.

slazem se da waltu prijeti opasnost (jer je u zadnje vrijeme postao neoprezan, covjek si je umislio da je nedodirljiv), ali nema potrebe da izmisljamo nekakve ubojice :ne zna:

PeaceFrog
08.08.2012., 10:34
istina je da je skyler pokretac radnje, al ona je pokretac DOSADNE radnje. s druge strane, walt je pokretac ZANIMLJIVE radnje.

slazem se da waltu prijeti opasnost (jer je u zadnje vrijeme postao neoprezan, covjek si je umislio da je nedodirljiv), ali nema potrebe da izmisljamo nekakve ubojice :ne zna:

Po čemu je Skyler pokretač dosadne radnje? Koliko se sijećam kroz seriju, ona je uvijek bila ona emocionalna strana Waltovog života. Osim nekoliko svađa i rasprava s Jessijem, dijalozi sa Skyler su uvijek bili nabijeni emocijama i nepredvidivi (samo pogledaj ovu zadnju epizodu). Likovi Skyler i Marie su upravo ono što je seriji nužno potrebno jer predstavljaju malu dozu "normalnosti" u Waltovom svijetu koji je postao sve samo ne uobičajen.Uz Jessija Skyler je najvažniji lik u seriji i ne bih je nikako opisao kao dosadnu.

S druge strane, Walt je itekako okružen ubojicama. Pa i on sam je ubojica. Ako baciš kamen na pet metara od Walta, postoji golema šansa da će udariti u nekog ubojicu. Takav je to milje gdje je on zalutao. Mislim da ako Walt nastrada nasilnom smrću, to će najvjerovatnije biti od strane nekoga koga već poznajemo (Mike, Jessie, Hank).

fairy feller
08.08.2012., 13:20
iako to nije bitno za radnju zanima me koja je godina u seriji. ako je sve počelo 2008. kad se serija počela prikazivat (waltova dijagnoza, kuhanje metha...) a u zadnjoj epizodi je rekao da je prošlo (gotovo) godinu dana od njegove dijagnoze znači li to da je u seriji 2009. godina? jel netko to pitao gilligana?

st sonic
08.08.2012., 13:43
iako to nije bitno za radnju zanima me koja je godina u seriji. ako je sve počelo 2008. kad se serija počela prikazivat (waltova dijagnoza, kuhanje metha...) a u zadnjoj epizodi je rekao da je prošlo (gotovo) godinu dana od njegove dijagnoze znači li to da je u seriji 2009. godina? jel netko to pitao gilligana?

to pitaš radi auta iz 2012. god. u zadnjoj epizodi ili? :)

mlaki
08.08.2012., 13:48
Naravno da je Skyler u pravu u potpunosti, a Walt je do kraja poludio i izgubio dodir s realnošću pa to ne vidi.

Što se pak Marie tiče, mislim da su neke stvari u seriji bile tek toliko da popune vrijeme, pa su poslije zanemarene. Tu mislim na dio o njezinoj kleptomaniji. Je li ikada bilo govora o tome zašto ona i Hank nemaju djece?

black.dahlia
08.08.2012., 18:49
@dahlia
jos jednom, o kojim TOCNO ubojicama pricas?

http://2.bp.blogspot.com/_UM5HSh0uwE4/S7H9u5zreMI/AAAAAAAABDc/3wVqTVzKeSo/s1600/Breaking-Bad-3x02-003.jpg

O onima koji su sa sjekirom ušli u njezinu spavaću sobu prije nekog vremena. O onima koji su njezinog šogora poslali u bolnicu. O onima koji su Waltu prijetili ubojstvom cijele familije (http://www.youtube.com/watch?v=J9cwsKHjTEk). O samom Waltu koji je sad postao "ubojica br. 1", dok mu ona pere zaradu.

Ona ne zna detalje svih tih događaja, ali ih itekako sluti.

Meni to uopće nije dosadno. Glumica je jako dobra, uloga je sjajna.
Sviđa mi se što taj lik nije kao iz Tarantinovih filmova, nego nju actually dira svo to ludilo u kojem se našla, ne ponaša se kao lik iz Marvel Comicsa nego kao normalna žena.

I još nešto. Ja znam da Skyler zna da su ova dvojica out of the picture. Ali ona isto tako zna da će njih zamijeniti drugi.
Npr., onakvi kakve je Lydia unajmila da pokokaju Mikeove ljude i samog Mikea.
Takvi događaji vrebaju stalno i Skyler zna da je pitanje dana kad će netko takav doći u njezinu kuću.

Oh, a šogor joj je upravo postao šef odjela DEA!

Uf. Jel sad jasnije?

halek
08.08.2012., 19:22
pukla skyler... dugo je i izdržala

šteta kaj je walt prodal auto. gledal sam na top gearu da je taj model med najgorima u usa, s obzirom na kaj se sve prošao u seriji, auto je mrcina

intercepts
08.08.2012., 19:53
http://2.bp.blogspot.com/_UM5HSh0uwE4/S7H9u5zreMI/AAAAAAAABDc/3wVqTVzKeSo/s1600/Breaking-Bad-3x02-003.jpg

O onima koji su sa sjekirom ušli u njezinu spavaću sobu prije nekog vremena. O onima koji su njezinog šogora poslali u bolnicu. O onima koji su Waltu prijetili ubojstvom cijele familije (http://www.youtube.com/watch?v=J9cwsKHjTEk). O samom Waltu koji je sad postao "ubojica br. 1", dok mu ona pere zaradu.

Ona ne zna detalje svih tih događaja, ali ih itekako sluti.

Meni to uopće nije dosadno. Glumica je jako dobra, uloga je sjajna.
Sviđa mi se što taj lik nije kao iz Tarantinovih filmova, nego nju actually dira svo to ludilo u kojem se našla, ne ponaša se kao lik iz Marvel Comicsa nego kao normalna žena.

I još nešto. Ja znam da Skyler zna da su ova dvojica out of the picture. Ali ona isto tako zna da će njih zamijeniti drugi.
Npr., onakvi kakve je Lydia unajmila da pokokaju Mikeove ljude i samog Mikea.
Takvi događaji vrebaju stalno i Skyler zna da je pitanje dana kad će netko takav doći u njezinu kuću.

Oh, a šogor joj je upravo postao šef odjela DEA!

Uf. Jel sad jasnije?

Ovo što ti pišeš nema nikakve veze sa logikom,možda paranojom ili nepraćenjem same serije i nepovezanošću same radnje.
Kakvi mrtvi ubojice?...Oboje su mrtvi i to zahvaljujući Gusu a ne Waltu,po istoj takvoj logici je mogao i Hank umrijeti te bi se po meni on više trebao bojati nego Walt...
Uostalom,Walt je u mat poziciji sa obzirom na ostale,ima i Hanka koji će se pobrinuti za djecu ukoliko i dođe do pizdarije....pa nije Hank bezveze na čelu DEAa,pa je li ti uopće pratiš i shvaćaš samu bit serije? :lol:
Ovdje se radi o čistoj dinamici i svaka osoba koja bi malo više racionalizirala bi shvatila da se ovdje radi o čistoj dobrobiti za samu familiju.

Skyler je kurva koju po kratkome postupku treba urokati bilo čime i da razmišljaš seksistički u vezi sa Skyler...
Za tvoju informaciju,kartel više ne postoji,rješio ga je Gus,točnije otrovao......ako bi se netkome trebo kartel osvetiti to je onda Gus,a pošto njega nema u krajnjoj liniji Mike-u,no opet;Mike je jako dobro informiran i upućen u sve što ide na ruku Waltu.....kojem ne preostaje ništa drugo nego preuzeti vodeću ulogu nad kartelom i početi postavljati uvijete svatkome tko mu se suprostavi...........
Htjeli mi to ili ne ova postava(ekipa)postaje sve močnija i preuzima glavnu ulogu nad područjem djelovanja......

Ja bi se više u toj poziciji bojao Hanka i Jessia sa kojima se Walt za sada igra... :D

TheColossus
08.08.2012., 21:15
Ova Skylar je takva j**ena kučketina da se nadam da će ju netko roknuti do kraja serije. Zgadila mi se još od onog trena kad je legla u krevet s onim gospodinčićem dok je njezin muž stavljao glavu na panj kako bi osigurao financijska sredstva za svoju obitelj (uključujući naravno i nju) za budućnost. A ovi ispadi u zadnjoj epizodi katastrofa. Još kad mu je rekla ono za rak, stvarno svaka čast kak izdrži i prelazi preko tog svega. Mislim logično je da je pukla od tog svega, ali preljub i ovakvi ispadi samoubojstva te totalno nepodržavanje i nepoštivanje muža joj baš i ne trebaju.

black.dahlia
08.08.2012., 21:26
Ovo što ti pišeš nema nikakve veze sa logikom,možda paranojom ili nepraćenjem same serije i nepovezanošću same radnje.
Kakvi mrtvi ubojice?...Oboje su mrtvi i to zahvaljujući Gusu a ne Waltu,po istoj takvoj logici je mogao i Hank umrijeti te bi se po meni on više trebao bojati nego Walt...
Uostalom,Walt je u mat poziciji sa obzirom na ostale,ima i Hanka koji će se pobrinuti za djecu ukoliko i dođe do pizdarije....pa nije Hank bezveze na čelu DEAa,pa je li ti uopće pratiš i shvaćaš samu bit serije? :lol:
Ovdje se radi o čistoj dinamici i svaka osoba koja bi malo više racionalizirala bi shvatila da se ovdje radi o čistoj dobrobiti za samu familiju.

Skyler je kurva koju po kratkome postupku treba urokati bilo čime i da razmišljaš seksistički u vezi sa Skyler...
Za tvoju informaciju,kartel više ne postoji,rješio ga je Gus,točnije otrovao......ako bi se netkome trebo kartel osvetiti to je onda Gus,a pošto njega nema u krajnjoj liniji Mike-u,no opet;Mike je jako dobro informiran i upućen u sve što ide na ruku Waltu.....kojem ne preostaje ništa drugo nego preuzeti vodeću ulogu nad kartelom i početi postavljati uvijete svatkome tko mu se suprostavi...........
Htjeli mi to ili ne ova postava(ekipa)postaje sve močnija i preuzima glavnu ulogu nad područjem djelovanja......

Ja bi se više u toj poziciji bojao Hanka i Jessia sa kojima se Walt za sada igra... :D

?!

Ne, ja ne kužim bit serije.
I ne sviđa mi se tvoj ton.

A sad idem.

black.dahlia
08.08.2012., 21:32
Ova Skylar je takva j**ena kučketina da se nadam da će ju netko roknuti do kraja serije. Zgadila mi se još od onog trena kad je legla u krevet s onim gospodinčićem dok je njezin muž stavljao glavu na panj kako bi osigurao financijska sredstva za svoju obitelj (uključujući naravno i nju) za budućnost. A ovi ispadi u zadnjoj epizodi katastrofa. Još kad mu je rekla ono za rak, stvarno svaka čast kak izdrži i prelazi preko tog svega. Mislim logično je da je pukla od tog svega, ali preljub i ovakvi ispadi samoubojstva te totalno nepodržavanje i nepoštivanje muža joj baš i ne trebaju.

O. M. G.

Naravno, to što joj muž kuha meth i truje stotine djece i odraslih, to nije bitno. Shit happens. Ona bi trebala "poštivati i podržavati muža". (Je li netko od vas gledao Goodfathera? Ni žena Michaela Corleonea nekako nije bila raspoložena za suradnju. Ah. Žene su kučke. Trebao joj je razbit nos. :kava:)

Ili se vi totalno zafrkavate ovuda. :lol:

fairy feller
08.08.2012., 21:44
to pitaš radi auta iz 2012. god. u zadnjoj epizodi ili? :)

ne jer nemam pojma koji su ono auti u zadnjoj epizodi i iz koje su godine modeli. pitam jer me zanima jel to sad u seriji 2009. ako je sve počelo 2008. kad se serija počela prikazivat.

BD-zg
08.08.2012., 21:45

Ima poslova i ˝poslova˝ mislim živiš od krvavog novca i stavio si apsolutno sve na kocku od toga da te kartel razapne i napravi krvavog orla a dok ti to rade rezbare ti familiju sjekirama tak da u ovakvoj situaciji se oprašta to što žena ne podržava muža da radi drogu a u dubini duše zna da je na neki način njen muž povezan sa pucanjem na njenog šogora
A to da se je malo ševila okolo jebi ga to im je u genima žena kad joj nešto pukne u glavu če to napraviti i ti stari moj se možeš postaviti na glavu da to spriječiš ali uzalud:mig:

Trina Moe
08.08.2012., 21:52
O. M. G.

Naravno, to što joj muž kuha meth i truje stotine djece i odraslih, to nije bitno. Shit happens. Ona bi trebala "poštivati i podržavati muža". (Je li netko od vas gledao Goodfathera? Ni žena Michaela Corleonea nekako nije bila raspoložena za suradnju. Ah. Žene su kučke. Trebao joj je razbit nos. :kava:)

Ili se vi totalno zafrkavate ovuda. :lol:

totalno te podržavam. mene je čak walt počeo nervirat u cijeloj ovoj priči.

PeaceFrog
08.08.2012., 22:07
Čemu ovoliko netrepeljivosti prema Skyler? Po meni je ona jedan od pozitivnijih likova usprkos preljubu i davanju novca Tedu...prema Waltu je mili anđeo!

Kako je rekla u jednom trenutku (prije počinjenog preljuba): "nisam se udala za kriminalca". Postati meth cook je bila Waltova odluka, i sve ono što je to donijelo (otuđenje, nasilnost, gomile laži, nevine žrtve...) je isključivo Waltova krivica. Skyler mu se osvetila jedino kako je mogla ("nemam tvoju magiju Walt") - preljubom.

Sjetimo se da je Walt odbio plaćanje lječenja Gretchen i Elliotta i da je mogao odustati od kuhanja u nekoliko navrata. Ono što ga je spriječilo u tome je njegova bahatost i ambicioznost - kuhanje metha je najveća stvar koju je napravio u životu ipak. Njegova priča da to radi za obitelj već odavno ne drži vodu. Skyler je zatočena u odnosu s mužem kojeg više ne prepoznaje.

Walt je naravno zanimljiviji i impozantniji lik ali nikako ne mogu više suosjećati s njim u odnosu na Skyler. Još tamo od kada je pustio Jane da umre u drugoj sezoni.

La Familia
08.08.2012., 23:26
Čemu ovoliko netrepeljivosti prema Skyler? Po meni je ona jedan od pozitivnijih likova usprkos preljubu i davanju novca Tedu...prema Waltu je mili anđeo!

Kako je rekla u jednom trenutku (prije počinjenog preljuba): "nisam se udala za kriminalca". Postati meth cook je bila Waltova odluka, i sve ono što je to donijelo (otuđenje, nasilnost, gomile laži, nevine žrtve...) je isključivo Waltova krivica. Skyler mu se osvetila jedino kako je mogla ("nemam tvoju magiju Walt") - preljubom.

Sjetimo se da je Walt odbio plaćanje lječenja Gretchen i Elliotta i da je mogao odustati od kuhanja u nekoliko navrata. Ono što ga je spriječilo u tome je njegova bahatost i ambicioznost - kuhanje metha je najveća stvar koju je napravio u životu ipak. Njegova priča da to radi za obitelj već odavno ne drži vodu. Skyler je zatočena u odnosu s mužem kojeg više ne prepoznaje.

Skyler je trenutno jedini glas razuma u obitelji White, cak i takva "luda". I jos pitaju "kojim ubojicama", spocitavajuci drugima na topicu "paranoju, nepracenje same serije i nepovezanost same radnje". :zvrko: Sto bi Skyler tek napravila, i kako se ponasala, da zna da su i Waltove ruke krvave. Tko tu nije ubojica?

Walt je naravno zanimljiviji i impozantniji lik ali nikako ne mogu više suosjećati s njim u odnosu na Skyler. Još tamo od kada je pustio Jane da umre u drugoj sezoni.

Zanimljivo je promatrati reakcije fanova serije na Redditu, vecina se lagano pocinje distancirati od Walta. Ja prvi, ne mogu vise drukati za njega (da se razumijemo, Gilligan i njegovi scenaristi od nas to upravo i zele).

Mislih nabaciti neki opsirniji komentar na "Hazard Pay" i "Fifty-One", nemam volje kad vidim da smo si ovdje poceli spocitavati paranoju. :flop:

@intercepts

Nikad na ovom topicu nismo zazivali modove, potrudi se da tako i ostane. Najljepse te molim.

p.s. Bryan Cranston has said (http://collider.com/bryan-cranston-lincoln-lawyer-2-sequel-total-recall-interview/185913/) that the next episode will also be “the biggest episode we’ve ever done as far as scope and cost.”

Zoey
08.08.2012., 23:51
eeeerm...? :misli:
vi se doista prepirete oko skyler i ubojica?!

umjesto da skupa ocekujemo kakva ce se sve sranja sve izdogadat i koliku cemo napetost dozivit? really? :ne zna:

ja bih se nekako voljela otarasiti svoje ljubavi prema malom. jer imam filing da ne bu dobro zavrsil. :eek: skyler ce stvarat probleme, imam filing da ce rec sestri. i iskreno, fali mi malo onaj bad-ass walt od prije, mada njusim da on ima neki plan. :D

TheColossus
09.08.2012., 00:57
A to da se je malo ševila okolo jebi ga to im je u genima žena kad joj nešto pukne u glavu če to napraviti i ti stari moj se možeš postaviti na glavu da to spriječiš ali uzalud:mig:

A je da :rofl:. Ma kontam šta želite neki reć u vezi Skylar, samo me nervira u seriji što kud je Walt i ovako u govnima do grla kroz seriju, još mu i ona zagorčava sve. I onda dodje kuć, jedva izvuče živu glavu i onda fino pizdarije s njom, ma uff.

PeaceFrog
09.08.2012., 01:16
Sto bi Skyler tek napravila, i kako se ponasala, da zna da su i Waltove ruke krvave. Tko tu nije ubojica?

Bryan Cranston has said that the next episode will also be “the biggest episode we’ve ever done as far as scope and cost.”

Skyler zna da je Walt likvidirao Gusa, toga je bar svjesna. A za ovo ostalo će najvjerovatnije saznat kad tad...i onda sebe ili Walta poslat u vječna lovišta!

Zbog trailera za slijedeću epizodu gdje se pojavljuje dosad nepoznat lik i Walt koji drži nešto preko ramena, vidim da dosta ljudi očekuje da će se konačno dogoditi ono "neoprostivo" djelo koje nam je Gilligan obećao od Walta.

Btw, kad ono prekidaju prikazivanje? Nakon 6. ili 8. epizode?

593
09.08.2012., 01:39
prekidaju nakon 6. epizode.

naravno da je skyler kurvetina koja je prevarila muza. nije ona to napravila radi osvete kako je netko rekao, nego se u to vrijeme nije osjecala povezano s waltom, a i impresioniralo ju je kako kako se beneke izborio za svoj posao. cudno, u tom joj trenu nije smetalo krsenje zakona, ali kad walt kuva, onda joj smeta. kad treba prat novce preko praonice, onda joj ne smeta. ma daj odjebi kravetino bolesna :Snajper:

i jos nesto...netko je spomenuo da droga ubija ljude. pa nije walt nikog na silu drogirao! isto tako mozes reci da je direktor hs produkta (tvrtke od koje zivi trecina karlovca) zlocinac jer prodaje oruzje koje ubija ljude!

sto se tice ovog sto ce bit dalje, to nek se netko drugi time bavi. nemam nista od toga ako ispadne da sam tocno pretpostavila da ce ovaj ubit ovog itd. :)

La Familia
09.08.2012., 01:56
8 epizoda, 2x8 u 5. (finalnoj) sezoni 2012/2013. To smo ponovili vec XY puta na ovoj temi.

Pusti crnu drogu, koliko puta je Walt ubio do sada?

593
09.08.2012., 03:41
nisam brojala, bitno da je. zasto pitas?

Corvus
09.08.2012., 09:05
Ajde, vidim da još ima razumnih ljudi kojima se Walter zbilja počeo gaditi.:D

Ako se ne varam, od njegove ruke su stradala samo ona dva dilera.

general Martok
09.08.2012., 09:37
Skyler je uvijek bila iritantna. Go, Walt! :D

dobrimag
09.08.2012., 09:57

Over the duration of the series, Walt has killed approximately nine individuals associated with the meth drug trade, and was indirectly involved in the death of two others. He, along with Jesse, are responsible for taking down four distinct groups and gangs involved within the drug trade.

Ova zadnja epizoda je dosta loša bila. Samo par dobrih scena. Ova Skylar je valjda namjerno pisana kao užasno iritantan lik, Walt se zajebava s njom valjda samo zato što ne želi izgubiti.
Mislim žena pere novac, vara, šalje mafijaše da zastraši lika i onda živčani slom je je Walt kriminalac. Mislim kaj je ona, svetica?

People Can Fly
09.08.2012., 10:41
Mislim žena pere novac, vara, šalje mafijaše da zastraši lika i onda živčani slom je je Walt kriminalac. Mislim kaj je ona, svetica?

Živčani slom se nije dogodio jer je Walt kriminalac, nego je zbroj svih događaja, pa tako i onog što je učinila Benekeu. Kada je željela poslati djecu od kuće, mislim da je bilo poprilično jasno da i sebe smatra problemom u toj priči, a ne samo Walta.

Ne razumijem kako nekome ova obiteljska priča u Breaking Bada može biti dosadna. To je ono o što je centralna tema serije, da se ispod raznih fasada skriva svašta. Fringova je srušena, a sada Skyler shvaća da njena obitelj odavno nije moralna vertikala društva kao što si tipična američka srednjeklasna obitelj priželjkuje.

Skyler se valjda naziva iritantnom da bi se stvorio junak od Walta, ali ovo nije serija o junacima, to bi valjda trebalo biti jasno.

dobrimag
09.08.2012., 11:40
Ne razumijem kako nekome ova obiteljska priča u Breaking Bada može biti dosadna. To je ono o što je centralna tema serije, da se ispod raznih fasada skriva svašta. Fringova je srušena, a sada Skyler shvaća da njena obitelj odavno nije moralna vertikala društva kao što si tipična američka srednjeklasna obitelj priželjkuje.
Dosadna je zbog toga što je loše napravljena. Skyler je nekarizmatična, tupava i razmažena. Walt je zlikovac, no većina njegovih akcija je bila zbog neprestanog cirkularnog kretanja iz kojeg je teško izaći, što bi barem Skyler trebala moći razumjeti budući da je u vrloj sličnoj poziciji.
Žena želi samodestrukciju i dramu, inače bi pokupila malu i odselila se, nije da nema para. A nemožeš reći da će publika voliti ženu koja želi dramu u obitelji...

Skyler se valjda naziva iritantnom da bi se stvorio junak od Walta, ali ovo nije serija o junacima, to bi valjda trebalo biti jasno.
Walt nikada nije bio junakom, a bogami nije više ni osoba za kojeg navijamo (barem u relanom pogledu, kroz njegove akcije).

deedeedee
09.08.2012., 11:44

ona 2 dilera u prvoj sezoni, pa ona 2 koja je pogazio, onaj kojeg je ugušio u podrumu, (Jane), Gus&ekipa, itd...

i ne mogu vjerovati da ima ljudi koji misle da je Skylerino jebanje sa strane gore od Waltovog ubijanja par komada ljudi, manipuliranja Jessejem i trovanja djeteta. :facepalm:

točno u tom trenu je i u meni prelomilo i prestala sam (u Waltu vidjeti Hala i) navijati za Walta. a kad je otrovao Brocka sam počela navijati da mu se što prije vrati rak :Skyler: i da krepa u najgorim mukama. :kava:

ne, Walt nije sve ovo učinio radi svoje obitelji nego isključivo radi svog ega.
kroz ovih 4, 5 sezona lik mu je (fantastično) doživio ogromnu promjenu od pozitivca do apsolutnog negativca i fascinantno mi je što to nisu primjetili ovi zauzeti nazivanjem Skyler kurvom.

People Can Fly
09.08.2012., 11:59
Dosadna je zbog toga što je loše napravljena. Skyler je nekarizmatična, tupava i razmažena. Walt je zlikovac, no većina njegovih akcija je bila zbog neprestanog cirkularnog kretanja iz kojeg je teško izaći, što bi barem Skyler trebala moći razumjeti budući da je u vrloj sličnoj poziciji.
Žena želi samodestrukciju i dramu, inače bi pokupila malu i odselila se, nije da nema para. A nemožeš reći da će publika voliti ženu koja želi dramu u obitelji...

Skyler je u ovom trenutku jednako nespretna u tome kao što je bio Walt na početku serije. Misliš da ona neće proći transformaciju? Ja bih rekao da se onaj flashforward odnosi upravo na sukob Skyler-Walt.

dobrimag
09.08.2012., 12:45
Skyler je u ovom trenutku jednako nespretna u tome kao što je bio Walt na početku serije. Misliš da ona neće proći transformaciju? Ja bih rekao da se onaj flashforward odnosi upravo na sukob Skyler-Walt.
Walt nije htio dramu i skrivao je svoje probleme pred obitelji, dok se Skyler (očekivano) "slama" baš pred obitelji. Drama queen samo takva, ali čisto sumnjam da Walt kupuje automatsku pušku za Skyler :D
Prije je ona napravila neko sranje i on je pred smrt mora zaštititi.

People Can Fly
09.08.2012., 12:52
Walt nije htio dramu i skrivao je svoje probleme pred obitelji, dok se Skyler (očekivano) "slama" baš pred obitelji. Drama queen samo takva, ali čisto sumnjam da Walt kupuje automatsku pušku za Skyler :D
Prije je ona napravila neko sranje i on je pred smrt mora zaštititi.

Drugačiji su. Kaže i Skyler Waltu da ne posjeduje istu moć kao on. Zato i ne mislim da kupuje oružje za nju, već za nekoga koga bi ona mogla poslati na njega. Mada može se okrenuti i odnos njega i Jessea, a može biti i za Mikea. Svi su kandidati, to je valjda jasno od početka serije, a takva postavka stvari je i razlog Skylerine paranoje.

dobrimag
09.08.2012., 13:30
Drugačiji su. Kaže i Skyler Waltu da ne posjeduje istu moć kao on. Zato i ne mislim da kupuje oružje za nju, već za nekoga koga bi ona mogla poslati na njega. Mada može se okrenuti i odnos njega i Jessea, a može biti i za Mikea. Svi su kandidati, to je valjda jasno od početka serije, a takva postavka stvari je i razlog Skylerine paranoje.
Mislim da imaš pravo to za Skyler, ona bi mogla vrlo lako biti odgovorna za flash forward, a što se tiče puške...jedino smo Hanka i Mika vidjeli koji bi mogli biti dovoljno opasni za to :D

mickey
09.08.2012., 14:03
kroz ovih 4, 5 sezona lik mu je (fantastično) doživio ogromnu promjenu od pozitivca do apsolutnog negativca i fascinantno mi je što to nisu primjetili ovi zauzeti nazivanjem Skyler kurvom.

blago receno... zadnjih par nastavaka si i ja razmisljam i pokusavam se sjetiti trenutka u kojem sa prestao navijati za njega... ne bih se cudio da do kraja sezone Walt postane bolje izveden negativac no sto je Gus bio(tesko, ali lako moguce :D )

kemik
09.08.2012., 15:05
zadnjih par nastavaka si i ja razmisljam i pokusavam se sjetiti trenutka u kojem sa prestao navijati za njega...
Kad je ostavio Jane da umre. Mislim da je Gilligan to napravio baš kao ključan, presudan trenutak transformacije, kad je potpuno nevinu djevojku osudio na smrt samo zato što se nije uklapala u njegove planove. Sve nakon toga je manifestacija tog 'mayhema' u njegovoj glavi.

593
09.08.2012., 15:13
sto se tice waltovog trovanja djeteta... walt je skuzio da u ovoj situaciji (kad mu gus u pustinji prijeti da ce ubit njega i njegovu obitelj) cilj opravdava sredstvo i da nece prezati ni pred cim kako bi se otarasio gusa.

je li walt znao da ce klinac prezivjeti?

http://health.nytimes.com/health/guides/poison/lily-of-the-valley/overview.html

ovdje pise da je bitno o kojem dijelu biljke se radi i o kojoj kolicini. moguce je da je walt znao koliko otrova treba da stvar bude ozbiljna, a da klinac ipak ne umre. kako je i bilo. ne kazem da sam u pravu, samo kazem da postoji mogucnost.

sto se tice toga je li walt pozitivac ili negativac...who the fuck cares...ja ne moram volit glavnog lika da bi bio zanimljiv. ali cini mi se da neki od vas zaboravljaju da negativci najcesce zanimljiviji od pozitivaca...uzmi recimo primjer dark knighta. postoji li osoba na planeti kojoj je batman bio zanimljiviji lik od jokera?

posto je ovo dramska serija, linije pozitivac/negativac su cesto nejasne...kao i u sopranosima, recimo. samo sto smo u sopranosima od pocetka imali mafijasa, a u breaking bad imamo prosvjetara koji se polako pretvara u psihopata. naravno da i dalje navijam za njega. ako walt umre, to ce bit u zadnjoj epizodi. jer gilligan sigurno nema muda da ubije glavnog lika prije nego sto zavrsi serija. toliko nepredvidiv nije.

BD-zg
09.08.2012., 16:45
Walt nije sve ovo učinio radi svoje obitelji nego isključivo radi svog ega.

To je i cilj nema ˝dobrih˝ u ovoj seriji (osim možda šogor jer lovi takve kao walt)
Za neke žena je kurva i to je grijeh iznad svih grijehova a to kaj je ovaj napravio par tona droge i smaknuo nekoliko ljudi to je OK prihvatljivo ponašanje

PeaceFrog
09.08.2012., 16:57
Nedavno sam reprizirao seriju (sad sam na 4. epizodi četvrte sezone) i primjetio sam da je Walt zapravo direktno kriv za Janeinu smrt. Osoba pod heroinom mora spavati na boku, što je Jane i radila kad je Walt ušao u sobu i pokušao probuditi Jessija. Sasvim slučajno je u tom trenutku okrenuo Jane na leđa - i onda je ostavio da umre u vlastitoj bljuvotini! :zvrko:

To mi je skroz promaklo kad sam prvi put gleda.

Eh, i jedina nelogičnost koje je moje nestručno oko ugledalo u dosadašnjem tijeku je scena s početka druge sezone. Naime, vidimo kadar s garažom Whiteovih i vidimo parkiran samo Waltov Aztec...nema onog Skylering crvenog! Slijedeći kadar prikazuje Whiteove (uključujući Skyler) kako jedu doručak nesvjesni toga da im fali jedan auto :)
Izgleda da Gilligan i ostali također mogu pogriješiti!

Aphex
09.08.2012., 19:31

Meni nije baš skroz jasno zašto ga Mike ne makne. Jesse može sam kuhati, to je dokazao. Jesam štagod propustio? :misli:

PeaceFrog
09.08.2012., 19:57
Meni nije baš skroz jasno zašto ga Mike ne makne. Jesse može sam kuhati, to je dokazao. Jesam štagod propustio? :misli:

Malo si me zateka s ovim pitanjem ali pari mi se da iako Jesse može sam kuhati, nije to na Waltovoj razini niti se može snaći u novim situacijama. Primjerice, onda kada traže novo mjesto za kuhanje (u drugoj ili trećoj epizodi nove sezone, već sam zaboravia), i Walt predloži one kuće gdje se zaprašuje. Jesse može kuhati po receptu (poput Victora) ali sumnjam da bi se snašao u nekim novim, drugačijim situacijama...jebiga, nije kemičar.

Uostalom, mislim da Mike (bar trenutno) nema razloga da likvidira Walta. A i Jessiju se to ne bi svidjelo (poklonio mu je sat zaboga u zadnjoj epizodi).

intercepts
09.08.2012., 20:28
?!

Draga moja,ti pričaš totalno nesuvisle stvari i nebuloze. :D

intercepts
09.08.2012., 20:33

Što je sa Gusom? :ne zna:

Nikad na ovom topicu nismo zazivali modove, potrudi se da tako i ostane. Najljepse te molim.
Hoćeš li mi molim te malo detaljnije pojasniti ovu izjavu(ili ti ga nekakvo nepisano pravilo)? :ne zna:

BumSlayer
09.08.2012., 20:57
Ova zadnja epizoda je dosta loša bila. Samo par dobrih scena. Ova Skylar je valjda namjerno pisana kao užasno iritantan lik, Walt se zajebava s njom valjda samo zato što ne želi izgubiti.

:facepalm:

Jedna od najboljih epizoda uopće.

Corvus
09.08.2012., 21:27
Što je sa Gusom? :ne zna:

Ubio ga Salamanca.:zubo:

Vidiš zaboravio sam na onog dilera iz prve sezone kaj je imao Tepihland.

La Familia
09.08.2012., 21:36
Živčani slom se nije dogodio jer je Walt kriminalac, nego je zbroj svih događaja, pa tako i onog što je učinila Benekeu. Kada je željela poslati djecu od kuće, mislim da je bilo poprilično jasno da i sebe smatra problemom u toj priči, a ne samo Walta.

i ne mogu vjerovati da ima ljudi koji misle da je Skylerino jebanje sa strane gore od Waltovog ubijanja par komada ljudi, manipuliranja Jessejem i trovanja djeteta. :facepalm:

Svaka vam cast, opet je lijepo navracati ovdje. :top:

Zanimljivo, ja sam na strani Walta bio do samog kraja 4. sezone, ni trovanje malog to nije promijenilo.

je li walt znao da ce klinac prezivjeti?

Naravno da je znao, Walt ne bi znao (dozirati). I zasto joj tepate "biljka", "otrov", "smrtonosni otrov"... Radi se o najobicnijim djurdjicama (http://www.cvijet.info/lukovicasto_cvijece/durdica___convallaria_majalis/7445.aspx) (da, ovim nasim, moj pokojni deda ih je zvakao). Je, otrovna je - u vecim kolicinama esencije.

sto se tice toga je li walt pozitivac ili negativac...who the fuck cares...ja ne moram volit glavnog lika da bi bio zanimljiv. ali cini mi se da neki od vas zaboravljaju da negativci najcesce zanimljiviji od pozitivaca...uzmi recimo primjer dark knighta. postoji li osoba na planeti kojoj je batman bio zanimljiviji lik od jokera?

posto je ovo dramska serija, linije pozitivac/negativac su cesto nejasne...kao i u sopranosima, recimo. samo sto smo u sopranosima od pocetka imali mafijasa, a u breaking bad imamo prosvjetara koji se polako pretvara u psihopata. naravno da i dalje navijam za njega. ako walt umre, to ce bit u zadnjoj epizodi. jer gilligan sigurno nema muda da ubije glavnog lika prije nego sto zavrsi serija. toliko nepredvidiv nije.

Vidi se da "ofrlje" pratis seriju, Walt nepovratno tone, iz onog "zanimljivog" lika transformirao se u tempirajucu bombu ("Tick-tick-ticking. And I have no intention of being around for the boom"). Vise nisam ni siguran da mu namjera nije bila smaknuti klinca (otrovati ga sa smrtnom posljedicom), onaj jezivi pogled na kaucu, upucen malom Brocku, govori vise od tisucu rijeci. Ta njegova bolesno prepotentna sujeta razara ga i vise od raka, 'mada samodopadni tipovi misle o sebi sve najbolje, cesto to skriva unutrasnju nesigurnost. To obicno potice obrambeno ponasanje kao sto je agresija, kada osjete da je njihova superiornost ugrozena'. Drugim rijecima, gazit ce sve pred sobom. S-V-E. Hodati po lesevima najdrazih?

Ispricavam se na tonu, samo slijepci ne vide da ce to biti centralni sukob (drugog) dijela 5. sezone. Sasvim je jasno kome ce se prikloniti Jesse, Pinkman ni nema drugog izbora. Vrhunac Waltova licemjerja pred Skyler bila je ona prica o poklonjenom mu satu, "i ti ces promijeniti misljenje o meni". Mos' mislit, je*at ce majku svoju kad Pinkman (sve) dozna. A doznat ce.

Aphex
09.08.2012., 21:46
Malo si me zateka s ovim pitanjem ali pari mi se da iako Jesse može sam kuhati, nije to na Waltovoj razini niti se može snaći u novim situacijama. Primjerice, onda kada traže novo mjesto za kuhanje (u drugoj ili trećoj epizodi nove sezone, već sam zaboravia), i Walt predloži one kuće gdje se zaprašuje. Jesse može kuhati po receptu (poput Victora) ali sumnjam da bi se snašao u nekim novim, drugačijim situacijama...jebiga, nije kemičar.

Uostalom, mislim da Mike (bar trenutno) nema razloga da likvidira Walta. A i Jessiju se to ne bi svidjelo (poklonio mu je sat zaboga u zadnjoj epizodi).
Je, ima tu nešta. S druge strane, Mike dobiva sve više i više razloga da ga rokne, previše mu se petlja u biiznis, propituje previše.

Naravno da je znao, Walt ne bi znao (dozirati). I zasto joj tepate "biljka", "otrov", "smrtonosni otrov"... Radi se o najobicnijim djurdjicama (http://www.cvijet.info/lukovicasto_cvijece/durdica___convallaria_majalis/7445.aspx) (da, ovim nasim, moj pokojni deda ih je zvakao). Je, otrovna je - u vecim kolicinama esencije.

Sirijusli? Zašto ih je žvakao?

Vidi se da "ofrlje" pratis seriju, Walt nepovratno tone, iz onog "zanimljivog" lika transformirao se u tempirajucu bombu ("Tick-tick-ticking. And I have no intention of being around for the boom"). Vise nisam ni siguran da mu namjera nije bila smaknuti klinca (otrovati ga sa smrtnom posljedicom), onaj jezivi pogled na kaucu, upucen malom Brocku, govori vise od tisucu rijeci. Ta njegova bolesno prepotentna sujeta razara ga i vise od raka, 'mada samodopadni tipovi misle o sebi sve najbolje, cesto to skriva unutrasnju nesigurnost. To obicno potice obrambeno ponasanje kao sto je agresija, kada osjete da je njihova superiornost ugrozena'. Drugim rijecima, gazit ce sve pred sobom. S-V-E. Hodati po lesevima najdrazih?

Scena sa Skylar gdje je rekao da mu 'neće oduzeti djecu' je djelovala prilično iskreno. Licemjerje?

La Familia
09.08.2012., 22:18
Je, ima tu nešta. S druge strane, Mike dobiva sve više i više razloga da ga rokne, previše mu se petlja u biiznis, propituje previše.

Exactly. Prvo je odbio Walta, kategoricno odbio, u dil s njima ulazi tek nakon neugodne spoznaje da je ostao bez svih para. Osim toga, Pinkman je vec dokazao da moze/zna 'kuhati' Blue Sky (http://breakingbad.wikia.com/wiki/Blue_Sky) i bez Walta.

Sirijusli? Zašto ih je žvakao?

Navika iz partizana.

Scena sa Skylar gdje je rekao da mu 'neće oduzeti djecu' je djelovala prilično iskreno. Licemjerje?

Prica o satu je licemjerje, sad bi manipulirao i njome. Walt je itekako svjestan da sve te pi*darije koje je napravio Jesseu ne mogu biti izgladjene samo tako, na pivici. Ona Pinkmanova utoka na njegovu celu apsolutno je zasluzena.

halek
10.08.2012., 22:25
možda je jesse stavio gps tracker u sat koji je poklonio...

593
11.08.2012., 03:20
@familia
kad si tako vidovit, daj reci brojeve za sljedece 6/45 izvlacenje :)

isto tako kao sto ti argumentiras svoje predvidjanje, ja bi mogla i neko drugo. ali ponavljam, necu se time bavit.

black.dahlia
11.08.2012., 16:56
Prateći Waltov "breaking bad" često mi pada na pamet ona cura s kojom je hodao u mladosti i koja se udala za njegovog kolegu znanstvenika. Walt je tada uvrijeđeno napustio vlastiti znanstveni projekt, a njegov kolega je pomoću toga osnovao firmu i dobro zarađuje, dok se on zaposlio u srednjoj školi i nastavio čuvati svoju ogorčenost.

Meni se čini da ova njegova kuhaonica teških droga njemu uopće ne izgleda kao zločin. On se ponaša kao čovjek koji je napokon uspio u životu, napokon više ne mora biti luzer koji pere tuđe aute nakon što ga izgnjave nezainteresirani klinci u školi; sve je to sad iza njega.

Činjenica da je izvan zakona tek je mala smetnja na putu njegovog uspjeha. Zato mu smeta to što Skyler odvodi djecu, što mu predbacuje skupe aute i sve ostalo. On sebe vidi kao nepriznatog genija koji je napokon dobio šansu. Zato je iskreno povrijeđen što ga se napada. On nema morala, on ima samo svoju opsesiju.

PeaceFrog
11.08.2012., 17:10
@black.dahlia

Yep, lijepo si to sumirala!

Walt ima vrlo čudnovat (sakat?) moralni svjetonazor. Izgleda da mu kuhanje metha ne predstavlja neku moralnu dvojbu, niti se ikad zapitao oko sudbine konzumenata tog njegovog proizvoda. On živi u vrlo uskom svijetu gdje gospodari njegov ego...sve ostalo su samo usputne žrtve. Kuhanje metha je najvažnija i najveća stvar koju je Walt u životu napravio. Iako, treba naglasiti, sam je kriv što nije uspio u profesionalnoj karijeri...sam je napustio "Grey Matter" nakon one veze s Gretchen.

Walt pak želi (pod)svjesno biti uhvaćen. To je više puta insinuirao Hanku. Mislim da je većim djelom tome razlog to što žudi priznanju, da se konačno vidi da Walter White nije spineless profesor u srednjoj školi već opasni i veliki Heisenberg, narko-boss.

Zanimljivo je da Gale, koji je prikazan kao jedan od rijetkih goody-two-shoes likova, dijeli isti moralni svjetonazor kao Walt...

black.dahlia
11.08.2012., 17:23
O, Hanka posebno ne voli! On mu dolazi na ručak i hvali se svojim poslom, on hvata opasne zločince, on ima veliku plaću, on kuži svijet. Walt je tek failure u usporedbi s njim.

Waltov sin kaže da je ujak Hank heroj!

Mogu komotno zamisliti Walta u nekoj groznoj sceni u kojoj Mike sprema egzekuciju nad Hankom, a Walt ga cinično gleda u oči ispod crnog šešira: "Meet Heisenberg, son of a bitch!"

Baphomet
11.08.2012., 21:48
Mogu komotno zamisliti Walta u nekoj groznoj sceni u kojoj Mike sprema egzekuciju nad Hankom, a Walt ga cinično gleda u oči ispod crnog šešira: "Meet Heisenberg, son of a bitch!"

To bi bilo odlično.

Javi ideju scenaristima :top:

La Familia
11.08.2012., 23:44
@593

Davno je to prestao biti tek "fan fiction territory", odnos Walt-Pinkman, temeljen na lazima i svim Waltovom manipulacijama Jessem, mora kulminirati necim gadnim po obojicu. Netko ce izvuci deblji kraj, davno je Seitz napisao (http://www.salon.com/2011/08/22/breaking_bad_recap_season_four_episode_six_cornere d/): "The two central characters on “Breaking Bad” are Walt and Jesse. And I’m guessing that the end of the series will come down to a confrontation between them. It’s a confrontation Walt can’t win." Sada znamo i puno toga vise, Waltove manipulacije Pinkmanom se nastavljaju, ne moze to trajati vjecno. Tick-tick-ticking. Uostalom, Gilligan je preveliki kalibar autora da od tog "story arca" na kraju i odustane, bilo bi to spustanje na razinu Steve Cvikica.

@black.dahlia
@PeaceFrog

Odlicni upisi. :top:

Nda, ako nekog zanima: 3 Storytelling Tips From “Breaking Bad” Creator Vince Gilligan (http://cinephilearchive.tumblr.com/post/29216310845) + nekoliko epizoda (PDF).

593
12.08.2012., 13:44
@dahlia
odakle hanku velika placa? :)

black.dahlia
12.08.2012., 15:32
@dahlia
odakle hanku velika placa? :)

Ma nije velika, ali Hank može prehranjivati sebe i svoju ženu njome, a Walt svojom ne može izdržavati familiju.

Nijedan od njih dvojice objektivno nije bio "uspješniji"; to je stvar Waltove percepcije.

intercepts
12.08.2012., 20:54

Jedan ego manijak nemože sam sebi dopustiti da vrhunac svoje imaginarne životne slave(svog ego tripa) pokvari (mogućim)ubojstvom osobe koja je prividno kroz sve četiri sezone "bolja"od njega;bilo bi prejeftino,a opet ovdje se igra dublja igra..
Prije bih rekao da će se desiti situacija gdje će Walt poniziti Hanka na način da će naš jadan Hank doživotno postati frustriran,potišten i pobjeđen.

A ako se u takvome aspektu dotičemo ljudske psihe i same evolucije,gdje još iz prapovijesnog doba imamo neverbalno natjecanje dvojice suparnika(što je ovdje više nego očito),tj gledamo na situaciju kao na natjecanje-takvu situaciju mogu jedino okarakterizirati kao apsolutni WIN.
Gdje će Walt direktno reći Hanku tko je i što je(možda u kontekstu posla-"Ja sam ti dao otkaz!"..)
Onda imamo mat poziciju gdje Hank očito postaje Haisenbergov pijun.(sjetimo se samo koliki je uzor Gus Waltu.)

Tako se ne bih čudio da Hank prije Waltu stavi pištolj na čelo nego obrnuto. ;)

a Walt svojom ne može izdržavati familiju
Kako nemože,pa i žena je radila?
Ovo je čista situacija osobe koja je pod pritiskom dugotrajne frustriranosti podlegla direktnome utjecaju društva i američke srednje klase iz čega se i rodila ta luđačka ideja.

La Familia
12.08.2012., 23:25
Kako nemože,pa i žena je radila?
Ovo je čista situacija osobe koja je pod pritiskom dugotrajne frustriranosti podlegla direktnome utjecaju društva i američke srednje klase iz čega se i rodila ta luđačka ideja.

Gledamo li mi istu seriju? A ja sam mislio da Walt boluje od raka i da su mu dani, jos u pilot epizodi, odbrojani. Ta inicijalna ideja s 'kuhanjem' bila je cista, plemenita cak, Waltu je jedini cilj bio obitelji osigurati nesto novaca za 'crne dane'. "Luđačka ideja" s Heisenbergom nastupila je nesto kasnije.

GljivaLudara
12.08.2012., 23:37
Kako Walt sinu, Hanku i Marie objasni gdje je i što radi po čitave dane?

La Familia
12.08.2012., 23:52
To je bar lako, kupuje "carwash" sampone, paste, ganja administraciju, papire, you name it. :D

Jedini "suspension of disbelief" mi je to njihovo kretanje po Albuquerqueu, tek sad se DEA sjetila pratiti Mikea. I Jesse je u evidenciji, u RL znali bi i kad prdnu.

http://i.imgur.com/dyYgL.png

:D

black.dahlia
13.08.2012., 00:17
Joj, još i on veli da shit sad tamo gets nešto crazy... Ful me zanima šta će to bit.

black.dahlia
13.08.2012., 09:28
Skoro sam imala srčani udar.

Ali dvije scene su mi epic:

"Everyone sounds like Meryl Streep with a gun to their head."

(Možda ovo i nije najbolja rečenica u epizodi, ali kako ja mrzim tu M. Streep! I to njezino cmizdrenje! Mike rulez!)

I onaj dio kad Skyler objašnjava Mikeu koja je priroda njihovog odnosa i zašto djeca ne smiju biti u kući. Izgleda da ni njemu to nije do sad bilo jasno.

U, to sam pogledala dvaput.

:zubo:

Corvus
13.08.2012., 10:28
Ajme, kakva epizoda.:s
Čak sam i pomislio da će se Walt otvoriti Hanku, kad ono...evo meni jedan.:facepalm:
Zadnjih 15 minuta sam sjedio na rubu stolice, a tek kraj.:eek::503:
Jbt, sad me zanima rasplet cijele situacije, tko će dočekati idući ponedjeljak.:D
Mislim da mali nije umro, odfurat će ga u bolnicu, on će imati blackout, no tko zna, nije da već nisu ubili jedno dijete, samo je razlika u tome što je ovaj klinac baš nevin.

Skoro sam imala srčani udar.

Drito!

ONeill
13.08.2012., 10:42
Nakon prošlotjednog lošeg nastavka, ovaj je bio prava senzacija. Ovaj nastavak pokazuje zašto volimo gledati ovu seriju :D

Kad je počela uvodna scena prije špice, sa onim malim, pomislio sam kakve to sad veze ima sa bilo čim. No, onda je došao kraj.
Tako mi i treba što sumnjam u Breaking Bad kvalitetu.

black.dahlia
13.08.2012., 11:16
Jbt, sad me zanima rasplet cijele situacije, tko će dočekati idući ponedjeljak.:D

Mislim da rasplet nije ni bitan. Još jedna stepenica na "putu prema dolje" je prijeđena i nema natrag. Ako dijete ostane živo, možda kaže što je vidjelo, a to si oni ne mogu dopustiti.

Sumnjam da bi klinac znao reći što je vidio, pa ne bih ni ja. Zbilja, kako povezati kamiondžiju, tri lika s alatom i drogu?

I tko je uopće taj plavokosi mladi dečko? Trovač žohara koji krade po kućama? Mahne klincu rukom, haaaj! i onda ga samo tako bez razmišljanja ubije na licu mjesta?

Echoplex
13.08.2012., 13:06
jbt koja epizoda :eek::eek: skoro sam pala sa stolice :eek:

očekivala sam da će jesse isprokidat walta zbog ovog što je učinio, a on skače i govori yeah bitch :lol:
možda nije svjestan da ih je walt izložio ali mike je sve vidio :D

ONeill
13.08.2012., 13:26
Zbog onog malog imaju sad većih problema od toga što ih je Walt držao dugo kod vlaka :D

People Can Fly
13.08.2012., 13:34
"There are two types of heist; one where they get away with it and one where there are witnesses"

Mislim da će Todd ubrzo postati dio uže ekipe. Vidjelo se već u prvom pojavljivanju, a ovom reakcijom si je možda i učvrstio mjesto. Barem kod Walta i Mikea, zanimljiva će biti Pinkmanova reakcija. Jesse je od početka malo emocionalno nestabilan, možda je Todd njegova zamjena? Možda će to biti okidač njihovog sukoba, ako do toga uopće dođe? Možda sam i skroz u krivu, moguće je i da će svi popizdit radi klinca.

Super mi je uspostavljanje poslovnog odnosa između Walta i Skyler, moglo bi reducirati obiteljske drame. Ipak, sad je pravi trenutak da Walter jr. sazna malo više o rabotama svojih roditelja, nerealno mi je da jedan tinejdžer kurca ne kuži što mu se zbiva pred nosom.

Corvus
13.08.2012., 14:32
Sumnjam da bi klinac znao reći što je vidio, pa ne bih ni ja. Zbilja, kako povezati kamiondžiju, tri lika s alatom i drogu?

Nemora kužiti, dovoljno je reći starcima za kanistre usred pustinje, a oni kasnije odu iz znatiželje i pozovu policiju, ali to više nije ni bitno jel je mali ipak mrtav, što je vidljivo iz ovog promoa http://www.youtube.com/watch?v=izXVSSyyW1Q.
Mike odlazi, Pinkmana će ovo emocionalno pogoditi, a Walt govori o carstvu koje će izgraditi. Još jedan dokaz da je Walter zbilja umro i da ga više nije briga čak ni za smrt nevinog dječaka, tko nakon ovog događaja još uvijek može navijat za njega.:ne zna:

Ipak, sad je pravi trenutak da Walter jr. sazna malo više o rabotama svojih roditelja, nerealno mi je da jedan tinejdžer kurca ne kuži što mu se zbiva pred nosom.
Drito, to što ima paralizu ne znači da je i retardiran, mada imam dojam da je ograničen.

black.dahlia
13.08.2012., 15:45
Evo i sneak peek, 6. epizoda:

http://www.youtube.com/watch?v=Ca3yMnFTkP0&feature=watch_response

Izgleda da Mike ipak ne odlazi jer na imdb piše da će igrat do zadnje epizode. (Osim što ja nikako ne bih da on ode! :D)

GljivaLudara
13.08.2012., 16:47
Ajme, koji kraj :eek:

Nakon ovoga, nema šanse da Jesse prihvati Todda, ali zato je sigurno dobio posebno mjesto kod Walta. :misli:

Gotovo je, ja odsad navijam za Hanka. :o

Randall Flagg
13.08.2012., 17:20
Koja epka :eek:

Zakon, jednostavno zakon...

zli_pablo
13.08.2012., 18:18
Mind Blown

Pre bolesno. Pljačka vlaka je bila toliko napeta da sam i zaboravio na klinca sa početka

@familia
ova serija je odavno prekrsila par stvari i zbog toga se nikad nece pribliziti 'zici'.

Koje to?

Meni je žica inače vrh, i zbog toga sam malo i pristran prema toj seriji :D

Inconnu
13.08.2012., 19:57
Mrzim ih. :s:cerek:

Malo mi je taj Todd bezveze. Tj. na bezvezan način ubačen u radnju, nekako niotkuda. Moguće da će mu Mike je*at mamicu, sumnjam da će ovo proći nekažnjeno.

Ali epizoda genijalna. Nekako sam baš početkom sezone pomislila kako, unatoč podjednakoj kvaliteti, 'nije to više to', jednostavno mi nije više bio takav gušt gledat kao prije, ali svaka čast, ponovno sjedim na rubu stolice.

Baphomet
13.08.2012., 20:18
Nisam dugo vidio na TV-u pljačku vlaka u sred pustinje :D

Uffff, a šta sad?

A ja se još na sredini epizode vrati na početak da još jednom pogledom tog malog jer mi nije bio jasan početak, ono, čuo sam vlak ali....

TheColossus
13.08.2012., 20:30
Preodlična epizoda, a tek kraj...:). Baš me zanima kakve će biti posljedice ovoga.

zli_pablo
13.08.2012., 20:36
Preodlična epizoda, a tek kraj...:). Baš me zanima kakve će biti posljedice ovoga.

Možda ćemo otkriti da je netko od njih nekrofiličar.

intercepts
13.08.2012., 20:53
Baš me zanima kakve će biti posljedice ovoga.

Walt će racionalizirati,Jessie histerizirati.

Za ovaj morbidni čin ubojstva je odgovoran Walt i to je jedinstveni stav,no opet nije kriv u potpunosti;kakva je to politika poslovanja kada ti neznaš sa kojim psihopatom imaš posla.
Dijete kao dijete,daš mu lizaljku i on bi možda prešutio,iako je mali bio u boljoj poziciji poradi upaljenog motora,no kad aje već pucao mogao je direktno u motor;dijete bi to sa vremenom potisnulo.
Ovo je bila reakcija tipično hladnog i bezosijećajnog sociopata;neznam koliko im je takva osoba pouzdana u biznisu.

GljivaLudara
13.08.2012., 21:04
Malo mi je taj Todd bezveze. Tj. na bezvezan način ubačen u radnju, nekako niotkuda. Moguće da će mu Mike je*at mamicu, sumnjam da će ovo proći nekažnjeno. Todd je prelak na okidaču da bi bio običan lopov u zaprašivačkoj firmi. :confused: Možda im ga je to upravo Mike namjestio. Djeluje kao da je od njega učio. Uostalom, Mike je taj koji ne ostavlja svjedoke...

People Can Fly
13.08.2012., 22:03
Možda im ga je to upravo Mike namjestio. Djeluje kao da je od njega učio. Uostalom, Mike je taj koji ne ostavlja svjedoke...

Teško, to su Saulovi ljudi. Po viđenom, Todd je jednostavno ambiciozan kriminalac. Zasad to sigurno paše Waltu. Sad me najviše jebe što na kraju epizode nema kadra s Waltovom reakcijom na ubojstvo, koja je ključna, tako da je cliffhanger još jači.

GljivaLudara
13.08.2012., 22:20
Teško, to su Saulovi ljudi. Po viđenom, Todd je jednostavno ambiciozan kriminalac. Zasad to sigurno paše Waltu. Sad me najviše jebe što na kraju epizode nema kadra s Waltovom reakcijom na ubojstvo, koja je ključna, tako da je cliffhanger još jači. Joj, da, zaboravih da im je to Saul naštimao.

Definitivno, cliffhanger i pol. :D

bigdog
13.08.2012., 22:38
ovaj todd je vjerovatno neki iskusni kriminalac, mike-ov

Corvus
13.08.2012., 22:41
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8omkhy9Kp1qczgg2o1_500.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8omkhy9Kp1qczgg2o2_500.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8omkhy9Kp1qczgg2o3_500.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8omkhy9Kp1qczgg2o4_500.gif
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8omkhy9Kp1qczgg2o5_500.gif
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8omkhy9Kp1qczgg2o6_500.gif

Nekako sumnjam da će Jesse olako preći preko ovog događaja, sigurno slijedi depresija i saznanje kakav je čovijek zbilja njegov bivši profesor. Možda napokon shvati Waltovo manipuliranje koje je koristio kako bi došao "do većeg cilja".

Waltova reakcija će biti pohvala Todu, jer je napravio nužnu stvar za nastavak daljne proizvodnje metha i proširenja biznisa, djelić toga je i u promou, vidi se da uopće nije potresen.

Zanimljivo je da su jedna od tema serije djeca. Zbog njih je sve počelo, a zbog njih će se sve početi i urušavati, smrt ovog klinca ga ne dira jer je nužna za biznis, ali kad strada netko od njegove djece zbog toga biznisa, bit će belaja. Ne bi se čudio da Jr. sve otkrije, pa da umre od strane nekog dilera ili čak od ruke samog Walta. Zato je Walt onako slomljen na početku prve epizode pete sezone, jer je shvatio na što ga je žena upozoravala i koju opasnost predstavlja za sve njih, drugim riječima zbog njegovog ega je stradala obitelj koju je u početku htio osigurati.

GljivaLudara
13.08.2012., 22:47
Ne bi se čudio da Jr. sve otkrije, pa da umre od strane nekog dilera ili čak od ruke samog Walta. Ok, sad pretjeruješ. On ne bi skinuo svojima dlaku s glave. :D

Jel i vama Todd isti Matt Damon? :D

Corvus
13.08.2012., 23:09
Ok, sad pretjeruješ. On ne bi skinuo svojima dlaku s glave. :D

Ona ludost iz druge sezone, kada je psihopat terao sina da pije onu rakiju ili "skoro" silovanje Skyler.

Ne pretjerujem, kaj ak mu mali zaprijeti da će reći Hanku, pa ga ovaj u naletu bijesa odvali ili mali pobjegne u Mustangu kojeg mu je Walt kupio i pogine. Nemora umrjeti direktno od njegove ruke, fizički.

BD-zg
13.08.2012., 23:19
Jebena serija več vidim nastavak velika plastična kada puna kiseline da ˝okupaju˝ malog:D
Jednostavno morali su to napraviti nema druge kaj bi klincu kupili mikić i rekli ˝ništa nisi vidio mi radimo za željeznicu˝ :rofl: Klinac bi sigurno nekom rekao i evo ti DEA šogora koji bi začas skužio koji je vlak tuda prolazio i što su prevozili u njemu i naravno sjetio bi se čelavog sa naočalama i kozjom bradicom
A kaj mislite kaj bi Mike napravio? nebi pucao u prsa malom nego sa 10cm u glavu
jeb ga tak je to okrutan svijet

Baphomet
13.08.2012., 23:21
Ili da Jr. dođe do plavog metha

Zla patka
14.08.2012., 00:22
Malo mi je cak kradja bila naporitis za gledati. Kraj je popravio sve. Skroz sam smetnula s uma pocetak nastavka pa sam imala ahaaaa efekt kad se mali pojavio.

Smudge
14.08.2012., 00:53
Kasnim, pa počeo tek gledati i vagam je li odlična ili solidna, odlična ili solidna, što li je svi hvale toliko, kad večeras na red dođe sedma epizoda druge sezone i sa marijačima koji sviraju vjerovatno najbolje otvaranje epizode bilo koje serije ikada, o glavi Dannya Treja na kornjači da i ne govorim...

Odlična... :)

david_1991
14.08.2012., 02:06
Jebena serija več vidim nastavak velika plastična kada puna kiseline da ˝okupaju˝ malog:D
Jednostavno morali su to napraviti nema druge kaj bi klincu kupili mikić i rekli ˝ništa nisi vidio mi radimo za željeznicu˝ :rofl: Klinac bi sigurno nekom rekao i evo ti DEA šogora koji bi začas skužio koji je vlak tuda prolazio i što su prevozili u njemu i naravno sjetio bi se čelavog sa naočalama i kozjom bradicom
A kaj mislite kaj bi Mike napravio? nebi pucao u prsa malom nego sa 10cm u glavu
jeb ga tak je to okrutan svijet

Ne bi Mike ništa klincu napravio, ima on svoje principe. Vidiš i u ovom promou za sljedeću epku da pizdi na Todda. Ono što sada očekujem je da Walt olako pređe preko toga, okarakterizira čin kao nešto nužno i prepozna potencijal u Toddu, neće ga se htjeti rješiti, dok Mike odlazi iz ekipe (vidi se također u promou). Jesse je previše emocionalan da bi preko ovoga prešao, neće htjeti raditi s Toddom, i ovdje bi moglo doći do onog razdora. Na jednoj strani Walt, Todd i ekipa, na drugoj Mike, Jesse i ekipa. Bit će krvi :clint:

GljivaLudara
14.08.2012., 11:17
Ona ludost iz druge sezone, kada je psihopat terao sina da pije onu rakiju ili "skoro" silovanje Skyler.

Ne pretjerujem, kaj ak mu mali zaprijeti da će reći Hanku, pa ga ovaj u naletu bijesa odvali ili mali pobjegne u Mustangu kojeg mu je Walt kupio i pogine. Nemora umrjeti direktno od njegove ruke, fizički. To bi bilo precheesy, ain't gonna happen. :D

Ili da Jr. dođe do plavog metha :(

PeaceFrog
14.08.2012., 11:44
Prije negoli sam vidio promo za slijedeću epizodu, pomislio sam da bi klinac mogao preživjeti pa bi ga onda Walt likvidirao da ne progovori i konačno završio transformaciju u potpunog negativca...no izgleda da ga je onaj Todd stvarno ubio. Ne znam što da mislim o tom novom liku, ne sviđa mi se na prvi pogled...isto kao i Lydia u drugoj epizodi. Iman osjećaj da je netko drugi trebao pucati u klinca, možda Walt ili čak Mike....ovako je nekakav anonimus napravio ovo zlodjelo koje će sigurno imati strašne posljedice.

I da, Heisenberg moment of the day:

Sky: "Out burying bodies?"
Walt: "Robbing a train."

La Familia
14.08.2012., 12:57
Seitz (http://www.vulture.com/2012/08/breaking-bad-recap-season-5-episode-5-dead-freight.html) mi krade misli, opet. "Dead Freight" podsjeca na jednu od onih epizoda iz sredine prosle sezone, ne vodi nigdje. Dijaloske dionice slabe (onaj Mikeov: "Just because you shot Jesse James doesn't make you Jesse James" vrijedi vise od svega izgovorenog u ovoj epsi), Waltovo nadjebavanje s Hankom "sitcomovski" neuvjerljivo, i Lydia pocinje iritirati (fakat, koja je uopce svrha tog lika?). Ni pljacka vlaka nije me impresionirala, em nisu mogli znati da ce se taj vagon zaustaviti tocno ispod njih, em je ono Waltovo inzistiranje na tocnom punjenju ispalo krajnje bedasto/neuvjerljivo. O onoj gluposti s "dark territory" planiranjem akcije da i ne govorim, jos samo cekas da se pojavi Steven Seagal i iskoci iz tog vlaka (http://www.imdb.com/title/tt0114781/). :ne zna:

Dolazimo do "uljeza" u ekipi, zavrsno propucavanje malog kao jedini smisao epizode. Pomislih na isto i prije citanja recenzije: "Breaking Bad has always had a great track record of forcing its lead characters to make tough, even reprehensible choices, but here that choice was taken out of their hands. Now the question isn't what to do about the boy, but what to do about his murderer, and the answer seems self-evident: kill him and dispose of both bodies."

Pozitivne strane su razgovor Skyler-Walt, i reakcija Jessea kao konacna potvrda otvaranja Pandorine kutije izmedju njega i Walta.

Ne bi Mike ništa klincu napravio, ima on svoje principe. Vidiš i u ovom promou za sljedeću epku da pizdi na Todda. Ono što sada očekujem je da Walt olako pređe preko toga, okarakterizira čin kao nešto nužno i prepozna potencijal u Toddu, neće ga se htjeti rješiti, dok Mike odlazi iz ekipe (vidi se također u promou). Jesse je previše emocionalan da bi preko ovoga prešao, neće htjeti raditi s Toddom, i ovdje bi moglo doći do onog razdora. Na jednoj strani Walt, Todd i ekipa, na drugoj Mike, Jesse i ekipa. Bit će krvi :clint:

Naravno, Mike je bio i protiv toga da se ubiju strojivodja i pomocnik. Mike definitivno raskida veze s Waltom, sasvim je jasno kome ce se prikloniti Jesse (mozda i ne odmah, postepeno, to ce se sigurno iskristalizirati do 8 epizode).

Sada imam(o) sasvim dovoljno informacija za jedno "fan fiction territory" predvidjanje:

– Walt Jr. dozivjet ce nesto gadno, sjeda rastrojen u tu nabrijanu pilu i dozivljava saobracajku s fatalnom posljedicom
– Skylar se u potpunosti gubi nakon pogiblje sina, optuzuje Walta, prijeti raskrinkavanjem svega Hanku/DEA-i. Walt je ubija ricinom iz prekidaca, izgleda kao da je dozivjela srcani udar
– puno toga nam govori ta scena Hanka i Marie u igri s malom, Hank u jednom trenutku, u sali, cak i govori da je nece vratiti Whiteovima. Mala naposljetku ostaje s Hankom i Marie, posvajaju je i podizu kao vlastito dijete
– Walt na kraju ostaje sam, vraca se po to oruzje i sukobljava s Jessem (i Mikeom?). "It’s a confrontation Walt can’t win."

:(

Moja 2 centa, drzite me za rijec.

los_igrac
14.08.2012., 13:23
Slažem se s familiom da je malo glupa ta priča s "dark territory". Mislim kad je već pojačana sigurnost mislio bi čovjek da je logično onda pokriti sve. Ali opet, to sigurno košta pa se možda ostavljaju rupe za koje se zna i za njih ostali mogu saznati ako imaju nekoga tko će im izdati ta mjesta. :ne zna:

Za vlak nisu ni morali znat da će baš taj vagon doći iznad mosta jer ih je još bilo barem pet. Nije samo taj jedan vagon prevozio metalmin.

Unatoč promou, sumnjam da će Mike otići..Ipak mu još uvijek treba lova. Ako ne za sebe onda za onu devetoricu. Također ne vjerujem da ima love za stvaranje drugog života kako bi bio siguran od DEA-e i ostalih jer da ima nema šanse da bi nastavio kuhanje s Waltom poslje svega...:ne zna:

I ja nekako mislim da će Walteru biti ubijeno jedno od djece. Karma te mora sustići kad tad. :)

Septichar
14.08.2012., 13:32
Ovo mi je definitivno najlošija epizoda u sezoni, a vrlo vjerojatno i uopće. Mislim da do sada nije niti jednom na ovaj način potpuno promašena bit serije. Nema onog 'finog' toka, dijalozi su nevjerojatno siromašni, čak je i neizbježna napetost tokom same pljačke na neki način izbjegnuta. Skyler se pojavila na tri minute i rekla tri ljigave, jeftino napisane rečenice... Walt je vjerojatno trebao sam ubiti tog klinca. Mislim da je nepotrebno odgađanje sukoba koji očito dolaze.

...

I ja nekako mislim da će Walteru biti ubijeno jedno od djece. Karma te mora sustići kad tad. :)

Da, Vince Gilligan je rekao da je to više ili manje filozofija serije.

La Familia
14.08.2012., 14:20
Walt je vjerojatno trebao sam ubiti tog klinca. Mislim da je nepotrebno odgađanje sukoba koji očito dolaze.

Slazem se, iritira koliko je nepotrebno uvodjenje tog novog lika Todda (i jos k tome Goodmanov igrac, mali je niknuo tamo ko gljiva poslije kise. Mike nikad ne bi dopustio taj ulazak novih, gladnih ustiju u ekipu, vec ih ima 9 na grbaci - sisu im vecinu zarade!). Imamo jos svega 11 epizoda do kraja, znamo kakva je Walt pi*da i sto je sve sposoban napraviti - cemu odgadjanje? Osim toga, Walt ocajno zeli zadobiti Mikeovo (straho)postovanje, ima li boljeg nacina od toga?

Ne, sad treba izgubiti jos epizodu-dvije na taj dramatursko-fabularni rukavac s Toddom. :503:

Da, Vince Gilligan je rekao da je to više ili manje filozofija serije.

Konstantno to spominje. Izgubit ce sve, hodati po lesevima najdrazih...

Septichar
14.08.2012., 14:51
Ne, sad treba izgubiti jos epizodu-dvije na taj dramatursko-fabularni rukavac s Toddom.

Točno to. Nešto što su mogli izravno riješiti, sada će se rješavati posredno s tim Toddom. Sve se prilično dobro razvijalo u jednom smjeru. Ako im je i bila namjera iznenaditi - što obično jest - nije dovoljno dobro izvedena. Imam osjećaj da je izgubljen još jedan savršen prikaz potpune-potpune transformacije; tolike priče o sigurnosti vlastite djece, a s druge strane bezosjećajno ubijanje druge.

(Da, istina, i Mikeovo olako prihvaćanje svega toga me razočaralo. ''No more half measures''? Lydia je trebala biti odavno mrtva.)

PeaceFrog
14.08.2012., 15:15
@Familia, Septichar

Sjajni postovi, upravo moje misli!

Todd je u potpunosti nepotreban lik, uveden u radnju bez ikakvog uvoda ili backstorya...čisti deus ex moment koji se lako mogao izbjeći.
Sama epizoda doduše nije baš tako slaba - ima tu podosta akcije i upečatljivih (zbog kamere i lokacije) scena. Uostalom, svaki kriminalac koji drži do sebe je bar jednom prisustovao pljački vlaka.

Waltovo glumatanje pred Hankom i njegova opsjednutost time da uliju točnu količinu vode/metlymina (ako se tako zove) mi se uklapa u lik. On sve više postaje neracionalna i opsesivna osoba tako da su mi te radnje uvjerljive.
Jedino što me smeta (osim možebitnih logičkih pogrešaka sa zaustavljanjem vlaka) je ta zadnja scena, gdje neki fucking anonimus Todd ubija klinca. :rolleyes:

Ali uostalom BB je zapravo (koliko god ga volio) prepun sporednih i šablonski izrađenih likova, koji služe samo kao pokretači radnje/emocija kod glavnih likova...tipa, Gomez za Hanka, Walt Jr. za Walta, Gale za Jesseja...ipak, zamislite što bi bilo da je recimo Badger ili Skinny Pete odgovoran za Janeinu smrt (ili Galeovu). Zbog toga mislim da je Walt trebao pucati u klinca, a ne "Todd".

No sve u svemu, peta sezona je za sad na sličnoj kvaliteti kao prethodne, tako da su i ove pritužbe vrlo minorne.

La Familia
14.08.2012., 15:16
Točno to. Nešto što su mogli izravno riješiti, sada će se rješavati posredno s tim Toddom. Sve se prilično dobro razvijalo u jednom smjeru. Ako im je i bila namjera iznenaditi - što obično jest - nije dovoljno dobro izvedena. Imam osjećaj da je izgubljen još jedan savršen prikaz potpune-potpune transformacije; tolike priče o sigurnosti vlastite djece, a s druge strane bezosjećajno ubijanje druge.

Najgore od svega, gledanost im drasticno pada (http://insidetv.ew.com/2012/07/25/breaking-bad-ratings-2-2/) jos tamo od 2 epizode. Nije to ni bitno, jebes gledanost na kablovskoj (otvaranje sezone srusilo je sve rekorde BrBa). Htjedoh reci, zamisli koju bi samo lavinu pokrenuli da su stvarno i "iznenadili" s Waltom koji propucava malog. Pretjerivanje? Apsolutno NE, svi bi brujali o tome, konacnoj transformaciji lika kakvog TV jos nije vidjela. Na Emmyjima bi ih docekali kao Bogove, APSOLUTNE televizijske BOGOVE! Sad imamo to sto imamo, "acting like such a jerk (http://insidetv.ew.com/2012/08/03/podcast-breaking-bad-big-brother/)" Walta i "potpuno promašenu bit serije" s repovima koje treba rjesavati u narednim epizodama.

(Da, istina, i Mikeovo olako prihvaćanje svega toga me razočaralo. ''No more half measures''? Lydia je trebala biti odavno mrtva.)

:503:

william1
14.08.2012., 15:26
Todd je odličan pokazatelj (ili pretkazatelj?) toga kako se situacija zapravo počnje otimati kontroli (ako je ikad i bila pod kontrolom)...

Septichar
14.08.2012., 15:36
Naravno da pljačka vlaka kao ideja nije promašena. Štoviše, ideja primitivne pljačke na mnogo višoj tehničkoj razini (što je, zapravo, sve što oni i jesu) je sjajna.
Možda sam ja očekivao nešto mnogo intenzivnije. Kad se Mike već našao u toj situaciji, ja sam ozbiljno očekivao da će izaći iz grmlja i ubiti ovu dvojicu inženjera, indijanca i Billa Burra (čije mi je pojavljivanje bez razloga popravilo sve). A možda se Mikea s razlogom drži na uzici dok ne dođe pravo vrijeme.

A i to za gledanost je istina. Treba im novi 'One Minute'. Nema smisla sve čuvati za zadnju epizodu.

david_1991
14.08.2012., 15:40
Todd nije nepotreban lik. To može postati, ali samo ako je ovo bilo sve od njega, ako je uveden u seriju samo kako bi ubio klinca. Ali ne vjerujem da će biti tako. Svi ste pisali da će protiv Walta ići i Jesse i Mike i Hank, ali tu ima ta jedna caka, ovo je još prerana epizoda da bi Walt išao sam protiv svih. Sad je dobio jednog lika koji nema savjest, koji je očigledno ambiciozan da postane žešći kriminalac, a i iz reakcije mu se vidjelo da je zadivljen planom. Točno ono što Waltu treba. Netko tko će mu se divit i tko će obavljat prljave poslove za njega. Za neku njegovu pozadinu i priču tako ima još vremena. Sad će postepeno ići razdor, a Walt još uvijek nije toliko šinuo da svojom rukom ovak direktno upuca klinca, takve stvari očekujem tek pred sam kraj serije kad će mu na sve strane gorjeti za petama. Sad je za to sve još malo prerano.

zli_pablo
14.08.2012., 15:44
Slažem se s familiom da je malo glupa ta priča s "dark territory". Mislim kad je već pojačana sigurnost mislio bi čovjek da je logično onda pokriti sve. Ali opet, to sigurno košta pa se možda ostavljaju rupe za koje se zna i za njih ostali mogu saznati ako imaju nekoga tko će im izdati ta mjesta. :ne zna:

Ne bi vjerovao koliko "crnih rupa" postoji u americi, pogotovo po pustinjama. To je najmanji problem u ovoj epizodi.

BD-zg
14.08.2012., 16:22
Sama epizoda doduše nije baš tako slaba - ima tu podosta akcije i upečatljivih (zbog kamere i lokacije) scena. Uostalom, svaki kriminalac koji drži do sebe je bar jednom prisustovao pljački vlaka.

Kak ti znaš do čega drži ˝pravi˝ kriminalac??? evo npr kod nas je vrh kad si premijer i mazneš pola milijarde kuna pred 4,5 milijuna svjedoka i svima im se smiješ u facu sa izrazom na licu ˝šta je jazavci možete mi ga popušiti˝ e vidiš toj klasi kriminalaca nije potrebno da orobe vlak niti im je potrebno da uletavaju sa kalašem u banku da bi ukrali neku siću i onda stjerani u kut od murije propucali si glavu:rofl:

intercepts
14.08.2012., 20:12
– Walt Jr. dozivjet ce nesto gadno, sjeda rastrojen u tu nabrijanu pilu i dozivljava saobracajku s fatalnom posljedicom
– Skylar se u potpunosti gubi nakon pogiblje sina, optuzuje Walta, prijeti raskrinkavanjem svega Hanku/DEA-i. Walt je ubija ricinom iz prekidaca, izgleda kao da je dozivjela srcani udar

Ti imaš dovoljno informacija pa čak bih se usudio i reći argumenata,ali bude li se rasplet(radnja)odvijala u tome smjeru,pokvariti će dojam serije samim gledateljima.
Kraj ove serije mora imati nekakav smisao,nemogu se svi poklati.

Junior je dovoljno mlad i nezreo,a traži uzora poput nekoga narko bossa(sjetimo se samo kojom je znatiželjom gledao Scareface),zamisli što bi se desilo da sazna da mu je stari vodeću u toj branši. :cerek:
Zašto to govorim,još uvijek nismo dovoljno dobro upoznali Juniora,on poradi svoje bolesti i nedaje prave osjećaje;ali zato se iz svega da zaključiti da i mali ključa od frustriranosti.Baš me zanima Juniorova reakcija kada sazna da mu je stari narko boss. :cerek:

Skyler će drukati Walta hanku?Nikako......Iz epizode u epizodu,Skyler se sve više boji Walta,jer je on upravo tempirana bomba,a to Skyler i sama zna.Tko zna na kakav bi se destrutivan potez Walt odlučio nakon stradavanja Juniora,zato nikako ne...plus toga,Junior preracionalno razmišlja da bi se tek tako jeftino razpičkao :mig: ;mali je inteligenciju naslijedio od starog,pustimo bolest po srijedi....
Neznam zašto,ali taj mali me nekako stalno bode u oči. :D

Ricin puštam za onoga tko će ga i zaslužiti;a to je osoba koja je jedina direktno suprotstavlja Waltu u svakovoj njegovoj situaciji,a njega je tehnički(mehanički)nemoguće rješiti...pogađate?-Radi se o Mikeu...

Veoma brzo,Mike bi mogao postati bezkoristan,stajati će Waltu bezpotrebno na putu.Em što postoji mogućnost da ga Hank stisne pa Mike progovori,em što Mike igra na tu kartu da Jessiu na jedan drugačiji način otvori oči;što će i naravno postići-kada ga Walt rješi ricinom! :D

Bilo bi najzanimljivije kada bi Junior u zadnjoj sceni skupa sa malom bio zatočen od strane kartela ili Jessia(što mi je logičnije),a Haisenberg poput Montane uletava u proboj;mali preživi,potisne i eto ti kriminalca......

M60 je puška visokog kalibra,koristi se za proboje i nepraktična je za "akciju"prilikom nošenja,Walt ju je očito uzeo za sigurnost,jer se najvjerovatnije radi o nekakvoj razmjeni gdje će biti malo više ljudi na okupu,i rekao bih ukopavanju(blindirana vozila-kartel?,uletavanje na prepad,kojekakav skup?).Walt nije toliki megaloman da si iz čiste objesti priušti M60 a polovično rukuje čak i pištoljem....

La Familia
14.08.2012., 22:10
Ti imaš dovoljno informacija pa čak bih se usudio i reći argumenata,ali bude li se rasplet(radnja)odvijala u tome smjeru,pokvariti će dojam serije samim gledateljima.

Kajgod, a kakvim ja to informacijama raspolazem? Radi se o najobicnijem "fan fiction territory" predvidjanju.

Kraj ove serije mora imati nekakav smisao,nemogu se svi poklati.

Sam kraj BrBa imat ce itekakav smisao, za pocetak ti je dovoljno pogledati De Palmin 'Scarface', moze i Hughesov (http://en.wikipedia.org/wiki/Scarface_(1932_film)). :mig:

black.dahlia
14.08.2012., 23:14
Joj, dečki, dečki, otišli ste u fanfiction, raščlanjujete sirotu epizodu da se od tarantula više ne vidi pustinja!

Išla sam vidjet koliko je dugačak vlak i kakvi su mu vagoni. :504: Vlak ima šest četvrtastih vagona i četiri cisterne. To bi trebalo još provjeriti, ali otprilike je tako. U svim cisternama je ta kemikalija (koja se nekako zove...) i svejedno je koju će cisternu načeti. Valjda su se unaprijed informirali koliko je to dugačko i kamo trebaju postaviti kamion. Dakle, nije baš nemoguće pogoditi gdje će vlak stati.
:503:

Meni se svidjelo kad Hank spušta rolete u kancelariji da ovi okolo ne vide njegovog wacky šogora. Baš se kuži njihov odnos i nekako mi je Walt odmah bio mrvicu draži.

Fanhp
15.08.2012., 08:48
Meni se svidjelo kad Hank spušta rolete u kancelariji da ovi okolo ne vide njegovog wacky šogora. Baš se kuži njihov odnos i nekako mi je Walt odmah bio mrvicu draži.

Hm, ja sam tu scenu shvatila da je Hanka sram Walta i kao pokušaj da se zaštiti od mogućih priča po uredu jer je ipak novi šef DEA-e.

black.dahlia
15.08.2012., 11:07
Hm, ja sam tu scenu shvatila da je Hanka sram Walta i kao pokušaj da se zaštiti od mogućih priča po uredu jer je ipak novi šef DEA-e.

I ja.

Hank se srami Walta i njegove mizerije što je vuče za sobom, najmanje od svega mu sad treba da to vidi cijela ekipa i da počnu priče.

A meni Walta žooo...

fugazi
15.08.2012., 13:00
@black.dahlia - pokusavam bar malo skuzit sto zelis reci al mi ne ide. zao ti je walta, sad ti je mrvicu drazi..zato sto je navuko šogora na par minuta van ureda da mu bubu postavi? :)

Zoey
15.08.2012., 13:07
@black.dahlia - pokusavam bar malo skuzit sto zelis reci al mi ne ide. zao ti je walta, sad ti je mrvicu drazi..zato sto je navuko šogora na par minuta van ureda da mu bubu postavi? :)

ne, nego zato sto je u tom trenutku iz perspektive agenata u okolnim uredima walt bio dobro ljudsko bice. cinjenica da mi znamo da nije ne ponistava osjecaj koji se stvori u covjeku kad vidi odraslog muskarca kako place. :ne zna: valjda.

fugazi
15.08.2012., 14:39
malo ste se preufurali u detalje. nitko nije gledao u ured niti je ikog briga sto ce dva sogora radit i o cemu ce razgovarat. nije ovo sapunica.

black.dahlia
15.08.2012., 15:00
Ma ne.

Je li netko gledao pilot ove serije? Kad Hank na zabavi povodom Waltovog 50. rođendana pokaže pištolj, a Walt ga onako nespretno drži u ruci:

W: (o pištolju) It's a little heavy.
H: That's why they hire men! (svi se smiju)

Onda komentira da W. s pištoljem izgleda kao Keith Richards s čašom toplog mlijeka.

Kad Walt nešto želi reći, Hank ga presiječe u pola rečenice i pozove društvo pred TV jer je on na tv kako hvata dilere!

Mislim da je to učvrstilo Waltovu odluku da ode kuhati tamo te kristale, nekako, to ga opravdava. Hank je svakodnevni podsjetnik da je W. "s mozgom velikim kao Wisconsin" tek luzer kojeg pred vlastitim djetetom ismijava običan policajac.

Kad je sad spustio te rolete da ga šogor ne bi osramotio, H. se ponašao kao da je još uvijek onaj početak u kojem je Walt slabić i luzer, nebitan lik kojeg trpiš "jer ti je rod", ali je toliko beznačajan da ga možeš jedino žaliti, uz dozu prikrivenog gađenja.
Hank je još u svom balonu. Koji samo što ne prsne. A meni baš drago! :zubo:

People Can Fly
15.08.2012., 15:34
Oni više ni približno nemaju takav odnos, Hank spušta roletne da Waltu pruži malo privatnosti, dakle radi njega ne radi sebe, što bi svaka osoba učinila.

Inače, Todd uopće nije naglo uveden. Još u prvom pojavljivanju kada se samoinicijativno obraća Waltu, iako im je rečeno da to ne smiju raditi, jasno je da će taj lik postati važniji u budućnosti.

GljivaLudara
15.08.2012., 16:14
Ja sam to spuštanje roleta skužila skroz drukčije (jednostavnije, for one). Kao, Walt zaplače, a Hank je na čudu jer ne zna što da kaže, vjerojatno ga nikad nije vidio takvog, ne snalazi se na riječima pred rasplakanim šogorom, pa radije pobjegne donijet mu kavu, a rolete je zatvorio kao što bi ih svi zatvorili da u uredu imaju uplakanog muškarca s privatnim problemom. :ne zna: Meni je Hank bio baš sladak tu.

halek
15.08.2012., 16:47
kakva epizoda :s :s
na početku epke sam si mislio kakve veze ima malac koji lovi tarantule u pustinji sa serijom, da bi ga tijekom epizode potpuno zaboravio i onda na kraju :eek: moram priznat, genijalno spojeno!

pinkman će opet puknut ja mislim...

cedokralj
15.08.2012., 19:58
kakva epizoda :s :s
na početku epke sam si mislio kakve veze ima malac koji lovi tarantule u pustinji sa serijom, da bi ga tijekom epizode potpuno zaboravio i onda na kraju :eek: moram priznat, genijalno spojeno!

pinkman će opet puknut ja mislim...

predobro mi je bilo ono kad ga je pitala skyler: zakopavaš tijela? ne, pljačkam vlak. :D

PeaceFrog
15.08.2012., 20:33
Hank mi je odavno najdraži lik u seriji. Ova scena s roletama je samo potvrda toga. Njegovo nesnalaženje u obiteljskim/emocionalnim situacijama, upadice u najgorem mogućem trenutkuu ("ooh, pool party!"), izigravanje macho lika na poslu..ma sve mi je kod njega toliko uvjerljivo i realistično. Kao što black.dalhlia kaže, za Hanka se i nije mnogo promjenilo u njegovom odnosu s Waltom od pilot epizode...on mu je rodbina i vjerovatno će učiniti sve za njega, ali uvijek je bila ona distanca između njih. Ipak Hank je dobrica i ono spuštanje roleta je uradio prvenstveno da ne bi nitko drugi svjedočio Waltovom breakdownu...what happen's in the family stays in the family.

La Familia
15.08.2012., 22:45
Alternate ending for last week’s episode of ‘Breaking Bad (http://www.youtube.com/watch?v=9nmxRGD2CLU)’

Septichar
15.08.2012., 23:55
Alternate ending for last week’s episode of ‘Breaking Bad (http://www.youtube.com/watch?v=9nmxRGD2CLU)’

:s Genijalno.

Komentar ispod: "From one bald man to another, No more Half Measures Walter."

La Familia
16.08.2012., 01:13
Komentar ispod: "From one bald man to another, No more Half Measures Walter."

Naravno, svi bruje o tome - je*o ih Todd. Znamo (http://www.reddit.com/r/breakingbad/comments/y89ov/heat_reference_s5e5_spoilers/) kako ce to zavrsiti,

a) s dvije bacve u pustinji: "Two polyethylene containers buried in the desert. One for Todd, one for the kid. Then no one ever talks about this ever again. Also, Sulfuric Acid."

b)

Todd nije nepotreban lik. To može postati, ali samo ako je ovo bilo sve od njega, ako je uveden u seriju samo kako bi ubio klinca. Ali ne vjerujem da će biti tako. Svi ste pisali da će protiv Walta ići i Jesse i Mike i Hank, ali tu ima ta jedna caka, ovo je još prerana epizoda da bi Walt išao sam protiv svih. Sad je dobio jednog lika koji nema savjest, koji je očigledno ambiciozan da postane žešći kriminalac, a i iz reakcije mu se vidjelo da je zadivljen planom. Točno ono što Waltu treba. Netko tko će mu se divit i tko će obavljat prljave poslove za njega. Za neku njegovu pozadinu i priču tako ima još vremena. Sad će postepeno ići razdor, a Walt još uvijek nije toliko šinuo da svojom rukom ovak direktno upuca klinca, takve stvari očekujem tek pred sam kraj serije kad će mu na sve strane gorjeti za petama. Sad je za to sve još malo prerano.

Jos gore, prerano je da Walt ostane sam - nakon tog razdora - pa ce dobiti Todda. Boze sacuvaj.

Inače, Todd uopće nije naglo uveden. Još u prvom pojavljivanju kada se samoinicijativno obraća Waltu, iako im je rečeno da to ne smiju raditi, jasno je da će taj lik postati važniji u budućnosti.

Objasnih/argumentirah zasto je Todd nepotreban lik u seriji.

Q&A s Deanom Norrisom (http://blogs.amctv.com/breaking-bad/2012/08/dean-norris-interview.php) (Hank Schrader):

Q: You just returned from Europe. Did you find that locals are tuning in to the show?

A: A little bit! It kind of felt like the first or second season was here for Europeans now. But it was Americans abroad who would stop me non-stop. It seems like a huge number of people have now become fans of the show. You really get the sense that it has permeated the culture in a much larger way here.

Vidi njega, sad se i vrijedjamo. :D

Q: Hank is back on his feet more this season. Is that a shift you've welcomed?

A: Yeah it is. The next thing for Hank to do is find out about Walt -- so they've had to find ways to keep him out of the action -- but now with Hank back on his feet a bit we're seeing the endgame coming around the corner.

Fala ku*cu, konacno.

Q: Is there anything about Hank that continues to surprise you after five seasons?

A: I've never quite figured out why he and Marie don't have kids.

PeaceFrog
16.08.2012., 01:57
"I've never quite figured out why he and Marie don't have kids"

Hm, uvijek sam imao dojam da imaju problema sa neplodnošću. Možda zato onako s guštom prihvaćaju Waltovu djecu!

intercepts
16.08.2012., 02:08
pokusavam bar malo skuzit sto zelis reci al mi ne ide.

Hank voza Walta,ali Walt kuži da upravo on drži sve konce u rukama-jebeni ego.
Walt će pomalo jebati Hanka,sve dok ovaj ne zakuha od frustriranosti. :cerek:

I neka ga jebe,Hank je tehnički to i zaslužio...da na kraju završi na psihijatriji;neznam da li mi se čini ali općenito Hank i Marie vode tuđe probleme,pri čemu je po meni njihov odnos površan i neutemeljen.Dok je kod Walta i Skyler situacija drugačija,njihov se odnos iako umazan lažima temelji na jakoj povezanosti(pretežito radi dijece).
Dolazm do zaključka da Walt želi razoriti brak svojih šogora....iako teškom mukom,dao im je na čuvanje svoju djecu(a ne bih se čudio da mu je to upravo i bio plan)......Walt će toliko psihički izmoriti Hanka,da će ovaj puknuti kao kokica. :rofl:
Zapravo će Hank pred sam kraj biti nebitan. :kava:

Oni više ni približno nemaju takav odnos, Hank spušta roletne da Waltu pruži malo privatnosti, dakle radi njega ne radi sebe, što bi svaka osoba učinila.
Pa da,u njihovom se odnosu promjenilo upravo to što se Walt manipulatorski počeo ponašati.

intercepts
16.08.2012., 02:19
nije ovo sapunica.

Naravno da nije,ali,odnos Walta i Hanka je veoma bitan.Hank od samoga početka djeluje macho,a Waltovo se ponašanje bitno mijenja.
Jedan od mnogobrojnih zakona prirodne evolucije glasi-jedan je Alfa mužja i on vlada;a Walt upravo to postaje,doduše i nažalost,on je to potiskao cijelo vrijeme.

a kakvim ja to informacijama raspolazem? Radi se o najobicnijem "fan fiction territory" predvidjanju.
Bez uvrede,ali pouzdati se na fan fiction territory predviđanje-je jeftino.Ovo je ipak Vince Gilligan;a ja i ti očekujemo da ova serija na kraju ostavi toliko dobar dojam da postane kultna.
Nadam se iskreno i pišem to po stoti put;nadam se da je neće usrati.

Baphomet
16.08.2012., 03:06
I ja se nadam da se neće na kraju svesti na običnu pucačinu između njega i Mike/Jessia

Septichar
16.08.2012., 10:08
Naravno, svi bruje o tome - je*o ih Todd. Znamo (http://www.reddit.com/r/breakingbad/comments/y89ov/heat_reference_s5e5_spoilers/) kako ce to zavrsiti,

Nedavno sam gledao Heat i nisam to nikako povezao. Zanimljiva teorija. Ipak, Waingro se pojavio na početku filma, nismo gledali ekipu u koju je upao kako funkcionira dvije, a dijelom i četiri godine. Uz sve ostalo što sam već rekao.

I neka ga jebe,Hank je tehnički to i zaslužio...da na kraju završi na psihijatriji;neznam da li mi se čini ali općenito Hank i Marie vode tuđe probleme,pri čemu je po meni njihov odnos površan i neutemeljen.Dok je kod Walta i Skyler situacija drugačija,njihov se odnos iako umazan lažima temelji na jakoj povezanosti(pretežito radi dijece).

Ne znam zašto misliš da je Hank to zaslužio. Meni je on oduvijek bio onaj tip umišljenog kretena koji ti je iz nekog razloga simpatičan. Uostalom, u više je navrata pokazao da nije toliko isprazan. Njegov lik se (uz Walta, naravno) razvio u dosta neočekivanih i zanimljivih smjerova.
Sve u svemu, ja i dalje najviše očekujem onaj trenutak u kojem Hank shvaća što se događa.

general Martok
16.08.2012., 11:16
Nevezano direktno uz seriju, ne znam je li itko prije spomenuo kako je Hank glumio u originalnom Total Recallu iz 1990. (jednog od marsovskih mutanata), dok Walt glumi u novom Total Recallu (glavnog negativca). :D

cedokralj
16.08.2012., 11:56
Hank mi je odavno najdraži lik u seriji. Ova scena s roletama je samo potvrda toga. Njegovo nesnalaženje u obiteljskim/emocionalnim situacijama, upadice u najgorem mogućem trenutkuu ("ooh, pool party!"), izigravanje macho lika na poslu..ma sve mi je kod njega toliko uvjerljivo i realistično. Kao što black.dalhlia kaže, za Hanka se i nije mnogo promjenilo u njegovom odnosu s Waltom od pilot epizode...on mu je rodbina i vjerovatno će učiniti sve za njega, ali uvijek je bila ona distanca između njih. Ipak Hank je dobrica i ono spuštanje roleta je uradio prvenstveno da ne bi nitko drugi svjedočio Waltovom breakdownu...what happen's in the family stays in the family.

i odmah je iša po kavu kad je walt krenu s emocijama. :zubo: inače ta scena mi je odlična kad krene plakat radi skyler i onda se ispostavi da je samo manipulacija u pitanju. a hank je zapravo posta pametniji otkad su ga upucali, to mu je bilo kao neko duhovno buđenje. :D

I ja.

Hank se srami Walta i njegove mizerije što je vuče za sobom, najmanje od svega mu sad treba da to vidi cijela ekipa i da počnu priče.

A meni Walta žooo...

ne bi reka, to pokazuje samo da je hank lik koji ne pokazuje emocije u javnosti (što je već više puti pokaza) i spusti je rolete da zaštiti walta, on se tako cilo vrime ponaša zaštitnički prima njemu i obitelji.

Ne znam zašto misliš da je Hank to zaslužio. Meni je on oduvijek bio onaj tip umišljenog kretena koji ti je iz nekog razloga simpatičan. Uostalom, u više je navrata pokazao da nije toliko isprazan. Njegov lik se (uz Walta, naravno) razvio u dosta neočekivanih i zanimljivih smjerova.
Sve u svemu, ja i dalje najviše očekujem onaj trenutak u kojem Hank shvaća što se događa.

hank je svjestan svojih mana i ograničenja i u tom je potpuno otvoren prema marie, zato su njih dvoje i toliko povezani.
meni je jedino ža što se nije već razvilo to da hank barem posumnja da je walt heinsenberg.

cedokralj
16.08.2012., 12:41
Prije negoli sam vidio promo za slijedeću epizodu, pomislio sam da bi klinac mogao preživjeti pa bi ga onda Walt likvidirao da ne progovori i konačno završio transformaciju u potpunog negativca...no izgleda da ga je onaj Todd stvarno ubio.

walt je napravi tu transformaciju još u drugoj sezoni kad je ubi (dopusti da se zaduši u rigotini) Jane. to je i sam reka kasnije jesseiu da je treba umrit te večeri. jane i avion su ga i najviše od svega mučili.

zli_pablo
16.08.2012., 15:16
walt je napravi tu transformaciju još u drugoj sezoni kad je ubi (dopusti da se zaduši u rigotini) Jane. to je i sam reka kasnije jesseiu da je treba umrit te večeri. jane i avion su ga i najviše od svega mučili.

To je bio samo početak

La Familia
16.08.2012., 18:55
The Study of Change: http://www.youtube.com/watch?v=LdEtXfqi70U

Jako dobro.

Objavilo naslov osme + kratki sinopsisi epizoda: http://tvlistings.zap2it.com/tv/breaking-bad/episode-guide/EP01009396

Gliding Over All

GLIDING o'er all, through all,
Through Nature, Time, and Space,
As a ship on the waters advancing,
The voyage of the soul--not life alone,
Death, many deaths I'll sing.

Walt Whitman

intercepts
16.08.2012., 19:13
Ne znam zašto misliš da je Hank to zaslužio.

Od samoga se početka između njih dvojice podsvijestno igra igra nadjačavanja,a to je očito u više smjerova.
Ego je zajebana stvar,pogotovo kada su oboje jako veliki ego manijaci i vole glumiti macho frajere,što je i više nego očito.

Smješno bi mi bilo da nakon 5 sezona potrage Hank tek tako sazna tko je Haisenberg.Walt će ga prije toga dobro uvući u igru živaca,gdje će se očito i Walt sam zapetljati.
Čak bi mi bila dobra i teorija gdje Walt otme Hanka,pa uzima M60 za svaki slučaj zaštite od specijalaca. :cerek:

Vidjeti će te,da će sa vremenom Skyler nesvijestno popustiti Waltu(te unjedriti u njegov zagraljaj),pa se isto tako ne bih čudio da se između njih zapali iskra u smislu Bonnie and Clyde,pa je Walt u više navrata pošteno po.ebe,ako se i ne rodi sasvim nova ljubav.
Skyler nam također pokazuje novu osobnost;iako je vrijedna kućanica,majka,poslovođa;glumi i prodaje finoću....

Skyler sve više naginje kurvinjskom stilu ponašanja(odaje je njezin govor tijela),što i dokazuje pušenjem;no do sada je djeci i mužu glumila uzor....a želi se rješiti i djece;to može značiti samo jedno-njezin preobražaj u pravu gaduru.
Bilo bi jako vidjeti i Skyler u jednoj od zadnjih epizoda kao dio suprotstavljenog klana(kartela?) Haisenbergu..... :s

KADA GORI,neka GORI DO KRAJA. :s

cedokralj
17.08.2012., 01:41
Bilo bi jako vidjeti i Skyler u jednoj od zadnjih epizoda kao dio suprotstavljenog klana(kartela?) Haisenbergu..... :s

KADA GORI,neka GORI DO KRAJA. :s

ja bi voli da se walt spetlja sa onom ludom ženom iz tvornice i da budu na čelu mafije, da useli u novu kuću di drugi mafijaši dolazu na rođendane zajedno sa hankom, marie i ostalima, da ispod praonice iznikne lab, a meth se prodaje kad se dojde oprat auto, da se skyler i jesse spetljaju, da sin bude krcat para, odustane od faksa, postane reper, ugradi skakutalo s početka serije u ono novo auto, nabilda se i zakači na bilo..

intercepts
17.08.2012., 03:14
da ispod praonice iznikne lab

Savršeno. :cerek:

Morales77
17.08.2012., 17:32
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m77un9Qhro1qfzhcoo1_500.jpg

La Familia
17.08.2012., 20:15
Rana "spoiler-free" recenzija 'Buyouta': http://www.tvovermind.com/breaking-bad/advanced-review-breaking-bad-5-06-buyout/#

It's simply that good.

In true Breaking Bad fashion, though, the game does not simply change on the flick of a switch, the change comes through a converging pattern of story geometry that eventually ends in a self solving equation with only one answer: the business must end. If you think this is a spoiler, prepare yourself — things coming to an end was an eventuality from the beginning, with "Buyout" you get the first salient glimpses of the Breaking Bad endgame.

"Buyout" truly is a game changer in every sense of the word.

:klopa:

Doctor Sammy
18.08.2012., 16:48
Izgleda da je Vince Gillighan ukrao životnu priču pravog Waltera Whitea :) :

http://www.index.hr/black/clanak/breaking-bad-u-alabami-policija-traga-za-stvarnim-walterom-whiteom/632114.aspx

GljivaLudara
18.08.2012., 17:00
Izgleda da je Vince Gillighan ukrao životnu priču pravog Waltera Whitea :) :

http://www.index.hr/black/clanak/breaking-bad-u-alabami-policija-traga-za-stvarnim-walterom-whiteom/632114.aspx :lol: :lol: Odlično!

DerrickRose
18.08.2012., 21:56
http://25.media.tumblr.com/tumblr_m77un9Qhro1qfzhcoo1_500.jpg

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

La Familia
19.08.2012., 11:57
http://img844.imageshack.us/img844/3320/coverss.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/6489/65589273.png
http://img269.imageshack.us/img269/4950/41805974.png
http://img694.imageshack.us/img694/7497/59559833.png
http://img833.imageshack.us/img833/1931/73721282.png
http://img189.imageshack.us/img189/9229/98226697.png
http://img528.imageshack.us/img528/2615/27520874.png
http://img259.imageshack.us/img259/8983/38193485.png

http://www.rollingstone.com/music/videos/inside-rolling-stones-breaking-bad-cover-shoot-with-bryan-cranston-aaron-paul-20120801

:cool:

-SOMEBODY-
19.08.2012., 19:32
U kol'ko otprilike dolazi nova epizoda na torrente?

Dosad sam gledao stare pa nemam pojma, sad sam vas uhvatio pa mi opet žao da moram čekat po tjedan dana. :D

Doctor Sammy
19.08.2012., 19:49
Pa ko i sve serije, nedugo nakon emitiranja, oko 3-4 ujutro po našem vremenu...

obelix88
19.08.2012., 21:47
Eto, nikad nisam nijednu seriju bas pratio osim Oz-a, ali Breaking bad je vrh :top: Odgledao ju u rekordnom roku i sad tjedan dana cekati za nove epizode. Can't wait :kokice:
I hvala vam na nekim 'hintovima' da bolje shvatim i uhvatim svaku scenu, dijalog i dijelice kako bi uspio sve to spojiti. Neki razgovori, monolozi, sam nacin snimanja kamerom, karakteri likova i cijela radnja, glazba za pojedine dijelove te sami citati su za pogledati vise puta. :s Gus jedan od najjacih likova ikad, Waltova preobrazba odlicna, Mike i Jesse su mi nenadmasni, Skyler tocno ono sto treba i kakva treba biti, Hankove reakcije super izrezirane. Jako realisticno, koliko moze biti u nekoj igranoj seriji, i sve potkrijepljeno gledatelju. Serija u kojoj ima odlicnog humora, velike napetosti i briljatnih 'thinking about it' fora.
Salud!

La Familia
19.08.2012., 22:48
Eto, nikad nisam nijednu seriju bas pratio osim Oz-a, ali Breaking bad je vrh :top: Odgledao ju u rekordnom roku i sad tjedan dana cekati za nove epizode. Can't wait :kokice:
I hvala vam na nekim 'hintovima' da bolje shvatim i uhvatim svaku scenu, dijalog i dijelice kako bi uspio sve to spojiti. Neki razgovori, monolozi, sam nacin snimanja kamerom, karakteri likova i cijela radnja, glazba za pojedine dijelove te sami citati su za pogledati vise puta. :s Gus jedan od najjacih likova ikad, Waltova preobrazba odlicna, Mike i Jesse su mi nenadmasni, Skyler tocno ono sto treba i kakva treba biti, Hankove reakcije super izrezirane. Jako realisticno, koliko moze biti u nekoj igranoj seriji, i sve potkrijepljeno gledatelju. Serija u kojoj ima odlicnog humora, velike napetosti i briljatnih 'thinking about it' fora.
Salud!

Lijepo receno, bas mi je drago da gustas u seriji. :top:

Neki razgovori, monolozi, sam nacin snimanja kamerom, karakteri likova i cijela radnja, glazba za pojedine dijelove te sami citati su za pogledati vise puta. :s

Fotografija je stvarno prica za sebe, BrBa je najvjerovatnije "najfilmicnija (http://www.youtube.com/watch?v=XkSk6-krSKY)" serija ikad snimljena. Samo neki od clanaka:

http://www.wired.com/rawfile/2012/08/the-look-the-feel-of-breaking-bad/
http://www.theatlantic.com/entertainment/archive/2012/07/the-stunning-visual-landscape-of-breaking-bad/260477/
http://www.resource411.com/411Update/Issue/Articles/Story.cfm?StoryID=1277
http://nymag.com/arts/tv/goodtvguide/66080/
http://www.forbes.com/sites/erikkain/2011/11/21/six-reasons-why-breaking-bad-is-the-best-show-on-television/
http://blogs.indiewire.com/pressplay/sheila-omalley-breaking-bad-part-2

Sjetimo se samo otvaranja 2. sezone: http://www.youtube.com/watch?v=mLhW8k2NN6o

Severed Head on a Tortoise: http://www.youtube.com/watch?v=iypBTQYnJi4

The Cinematography of Breaking Bad: http://www.youtube.com/watch?v=XkSk6-krSKY

Savrsenstvo, je*eno savrsenstvo. :cerek:

black.dahlia
19.08.2012., 22:52
@LaFamilia, hvala na ovom članku!
Najveselija mi je informacija da je Cranstonu Fox ponudio ulogu u kojoj je trebao igrati doktora. :)
Fox je tu seriju tako maestralno upropastio da je to čudo jedno. Još ne mogu k sebi doć.

Zadnja epizoda BB je došla k nama prošli tjedan na help-yourselves tek oko 5 ujutro. Tako da treba spavat do tada. :)