View Full Version : Razlike u cijenama
navalentna
08.07.2005., 12:17
Evo vako!
Ajmo usporedit cijene u dućanima koji su na dva metra jedan od drugog a imaju dosta različite cijene istih proizvoda, pa da malo uštedimo!
Evo ja ću prva: Nisam mogla vjerovat da cijena neutrogeninog tonika za problematičnu kožu kojeg kupujem za sestru i btw odličan joj je, košta u dm-u oko cirka 47,00 kn a u mulleru (koji je inače meni definitivno najskuplji za sve artikle) 34,90!!!!!
Isto tako parfem light blue by D&G košta 50 ml u Mulleru 250,00 kn a u Irisu 200,00 kn. Ipak se uštedi šta jest jest
Ne mogu se se sjetiti više za sad
mrkvich
08.07.2005., 18:35
gliss kur regenerator za kosu u mulleru 50 kn, u dm-u 35.
malo sam popiz**** kad sam to vidla.
Tigrica
09.07.2005., 16:58
molila bi da uzmete u obzir i Konzum, Mercator, ipercoop i slicno ili bar konzum za one koji nisu iz Zg, .... tako da i mi mozemo sudjelovati, naravno i dm,...
btw, jel ima u vasem gradu drogerija "Tus"?
u mulleru je puno stvari preskupo (npr. nivea q10 krema košta preko 60 kn, a u drugim dućanima se može naći i za cca 46 kn).
opet, muller ima dosta proizvoda koje dm nema.
Lali Puna
10.07.2005., 00:27
ovak, generalno...najjeftiniji je DM, naravno...od boljih parfumerija Martimex..Muller je dosta skup, ali ima sve na jendom mjestu, ima puno marki i proizvoda koje drugi nemaju, a i uvijek je dobro opskrbljen tak da mi se nikad nije dogodilo da tražim boju, a nema je (štoviše, puno sam puta iz Martimexa na trgi otišla u Muller, platila koju kunu više, ali kupila ono po što sam došla).
Limoni ne pohodim, a u Irisu samo razgledavam jer je skup.
mrkvich
10.07.2005., 14:52
zake je muller uopce tak skup?
cula sam da oni direkt uvoze proizvode iz zemlje u kojoj se proizvode recimo gliss kurr iz njemacke (je njemacka jel?), dok recimo dm iz madjarske i sta ja znam otkud.istina il...?
mueller uvozi iz njemacke (ili austrije) proizvode kojih nema i/ili se nisu uspjeli dogovoriti s uvoznicima za hrvatsku.
tako npr. možda taj gliss kur ili bilo kojii drugi proizvod mueller uvozi iz njemčke. ako je u njemačkoj taj proizvod pozicioniran na višu cijenu nego u hr (jer je takvo tržište, jer i konkurencija ima više cijene), onda će automatski uvezeni proizvod biti skuplji i kad ga isporuče u hr.
to što se gliss kur npr. ujedno i proizvodi u njemačkoj nema veze. ulogu igra pozicioniranje proizvoda.:w
undercover
10.07.2005., 21:12
Ariel i Persil iz Muellera su iz Njemačke a nisu za istočnu Europu kao oni iz ostalih dućana
ako vam se dade teglit vreća praška preko grada...
nightfall
10.07.2005., 22:23
Kupila sam kremu Happyderm ( kao i pola Foruma) u DM-u. Platila 54 kn. A danas sam ustanovila da ta ista u Getrou (ZG) stoji 42 kn. :p Dođe mi da plačem. :D
nightfall kaže:
Kupila sam kremu Happyderm ( kao i pola Foruma) u DM-u. Platila 54 kn. A danas sam ustanovila da ta ista u Getrou (ZG) stoji 42 kn. :p Dođe mi da plačem. :D
I u Metrou je 42 kn.
Lali Puna
10.07.2005., 23:14
nightfall kaže:
pa u Getrou je sve jeftinije
samo što su dva, to je ooogroman market često je gužva i uglavnom je procedura otić tamo - trebaš naumit i otić, nije ti usput, to mislim
i rijetko kad će ti se dat otić po jednu kremu
a DM.ova imaš posvuda, uđeš , kupiš kremu i to je to!
tako da - te tri kune sviše si platila komfor i manje utrošenog vremena
tako ja barem rezoniram
nekad nije bilo šanse da išta čega ima u Getrou kupim u DM-u jer sam znala da je jeftinije u G.
otkad radim, nemam više vremena za odlazak u Getro po 3 proizvoda kad mizatrebaju/potrošim ih
i znam da neznatno višom cijenom u DM-u plaćam ušteđeno vrijeme
zhene pishu da je razlika DVANAEST a ne tri kune.
Lali Puna
10.07.2005., 23:17
magic kaže:
zhene pishu da je razlika DVANAEST a ne tri kune.
to je princip!
ja nekad nisam htjela dat ni 50 lipa više!
Elektra
10.07.2005., 23:28
Ukratko, Getro je mnogo jeftiniji u usporedbi s bilo kime, ali kao što je Lali Puna navela, nije usput tako da se zaista ne isplati ići u Getro za jedan proizvod.
Ja samo znam kako je u Puli u gradu najjeftiniji dm i kako su sve druge parfumerije skuplje za par do i preko 15 kn. :eek:
kajbrijes
11.07.2005., 02:28
meni dm bas i nije jeftin, ide mi na...:mad: kupim 3 pizdarijice i eto 70kn! al u tim getroima i inim hipermarketima s bas ne snalazim najbolse...
martimex mi je najdrazi za dekorativnu kozmetiku...ljubazni su, cijene su prosjecne i imaju veliku ponudu....
limoni izbjegavam jer je jednom baba bila tako neljubazna :rospija: da mi se zgadio ...a sta cu,nisam ja kriva;)
iris mi je nekako jos u glavi iz soc-doba, pa zaboravim da i tam mogu naci nekaj kapitalistickoga:D :D :misli:
mrkvich kaže:
zake je muller uopce tak skup?
cula sam da oni direkt uvoze proizvode iz zemlje u kojoj se proizvode .....
Proizvode koji se prodaju preko uvoznika/distributera u Hrvatskoj dučani nabavljaju od njega.
Iznimka su manji dučani (pogotovo na području Istre) koji nekim svojim šverc kanalima robu nabavljaju u Italiji.
Neće P&G ili Henkel (koje tu spominjete) dozvoliti većim maloprodajnim lancima (tipa DM,...) da sami nabavljaju njihovu robu gdje se sjete. A i ti lanci nisu kod nas organizirani tako da bi tu robu sami uvozili.
To se može desiti samo u rijetkim slučajevima kada se matica odluči iz nekih razloga riješiti robe kod sebe.
Ni uvoz tak jeftin, treba platit analize, vodopravne dozvole (jer su kamikalije),.... A i npr. Procter se baš ne da zajebavat.
Od parfumerija u gradu najjeftinijij je DM.
Kad god imam neku veću narudžbu :D idem u Getro i tamo kupim od šampona, tampona, kreme, tonika, losiona, sticka, bla bla bla.
I Tuš drogerija nije loša što se tiče cijena i ponude.
:bla bla bla:
dm jest jeftin, ali drzhe samo odredjene 'kuce'.
magic kaže:
dm jest jeftin, ali drzhe samo odredjene 'kuce'.
Ma ok, to stoji. Ali ja ionako dekorativu kupujem rijetko i to redovito NE u Dm-u jer me nervira kad je sve razbacano itd.
Što se tiče "potrošnog materijala" :D, tih marki nadjem.
Nisam ja komplicirana kao ti :B :D ;)
navalentna
11.07.2005., 11:25
Dm je BIO najjeftiniji ali sad je već klasika kao i svi dućani nakon određenog vremena poskupio neke proizvode.
Po meni se definitivno isplati ići u Getro jer je još uvijek najjeftiniji u većini stvari. Evo glup primjer ali svima potreban (uz kozmetiku koja je tamo najjeftinija npr. ono mlijeko afroditino za tijelo je koliko me sjećanje služi desetak kuna jeftinije) toalet papir onaj palomin koji je u konzumu 16,00 kn, u getrou je 11,00. Isplati se bar za količinu koju mi koristimo doma. I Metro je sad već dosta povoljan ali onda se u takvim centrima napravi i malo veći shoping pa se to stvarno isplati.
Naravno i oni imaju određene marke pa kome treba...
Tigrica
11.07.2005., 12:11
navalentna kaže:
Dm je BIO najjeftiniji ali sad je već klasika kao i svi dućani nakon određenog vremena poskupio neke proizvode.
o cem ti pricas? nije, nego; dm je nekada bio skup, a sada je pojeftinio...ja sam to tako dozivjela...:D
a i stalno akcije imaju, drugi ne...
navalentna
11.07.2005., 13:34
Tigrica kaže:
o cem ti pricas? nije, nego; dm je nekada bio skup, a sada je pojeftinio...ja sam to tako dozivjela...:D
a i stalno akcije imaju, drugi ne...
Krivo! Proizvodi koji su kod njih jeftini su baš njihovi proizvodi a ostale stvari su nerijetko nešto skuplje nego drugdje. Te akcije su meni bezveze jer u njihovim katalozima ne mogu naći ništa što koristim a onih 15% ti može igrati ulogu ako kupiš neš za 1.000,00 kn inače ne vidim neke posebne uštede. A malo pogledaj pa ćeš vidjeti da svi živi imaju akcije, sniženja i sl. Prije su bili jeftiniji jer su privlačili kupce a sad malo pomalo... Nemoj me krivo shvatiti, naravno da su neke stvari možda i jeftinije ali ne sve. Hrpu stvari sam našla jeftinije u Ipercoopu a da ne govorim o onim većim centrima
Tigrica
11.07.2005., 14:06
navalentna kaže:
Krivo! Proizvodi koji su kod njih jeftini su baš njihovi proizvodi a ostale stvari su nerijetko nešto skuplje nego drugdje. Te akcije su meni bezveze jer u njihovim katalozima ne mogu naći ništa što koristim a onih 15% ti može igrati ulogu ako kupiš neš za 1.000,00 kn inače ne vidim neke posebne uštede. A malo pogledaj pa ćeš vidjeti da svi živi imaju akcije, sniženja i sl. Prije su bili jeftiniji jer su privlačili kupce a sad malo pomalo... Nemoj me krivo shvatiti, naravno da su neke stvari možda i jeftinije ali ne sve. Hrpu stvari sam našla jeftinije u Ipercoopu a da ne govorim o onim većim centrima
e pa meni je!
ja sam stekla bas suprotan dojam, a i je tako je, ono sto ja kupujem u dm.-u, (a ne mislima na njihove balea i ostale proizvode) je itekako jeftinije nego u ostalim trgovinama, npr, u Ipercoopu ne kupujem nikada kozmetiku jer je skuplja, uvijek me iznenade njihove cijene! Meni je dm prije definitivno bio skuplji! Ostali imaju akcije na proizvode koje ja ne kupujem, kao npr. pjene za brijanje, gel tusevi ineke kremice.... tako da se meni dm isplati definitivno, za ono sto ja kupujem..
navalentna
11.07.2005., 15:01
Tigrica kaže:
e pa meni je!
ja sam stekla bas suprotan dojam, a i je tako je, ono sto ja kupujem u dm.-u, (a ne mislima na njihove balea i ostale proizvode) je itekako jeftinije nego u ostalim trgovinama, npr, u Ipercoopu ne kupujem nikada kozmetiku jer je skuplja, uvijek me iznenade njihove cijene! Meni je dm prije definitivno bio skuplji! Ostali imaju akcije na proizvode koje ja ne kupujem, kao npr. pjene za brijanje, gel tusevi ineke kremice.... tako da se meni dm isplati definitivno, za ono sto ja kupujem..
Ma ja mislim da je sve to relativno. To što kažeš, ovisi o proizvodu. Ali definitivno ja kupim nešto na jednom mjestu, malo nakon toga nađem negdje drugdje jeftinije za poludit. Ali meni se stvarno desilo dosta stvari nać u ipercoopu ali mi nije usput. Tako sam i ja najčešće u dm-u. Ali me stvarno iznenadio taj tonik da je u mulleru jeftiniji i to za 15,00 kn. Ja sam i otvorila ovu temu baš iz razloga što se zna desit da su neke stvari začudo dosta jeftinije.
club delicious
11.07.2005., 15:54
Meni zapravo nije toliko iritirajuće kad je neki proizvod drugdje skuplji kunu, dvije. Iritira me kad ista stvar negdje košta 50kn, a drugdje 60kn. Kad to doživim, poželim nekog zadavit :E
Tigrica
11.07.2005., 15:54
navalentna kaže:
Ma ja mislim da je sve to relativno. To što kažeš, ovisi o proizvodu. Ali definitivno ja kupim nešto na jednom mjestu, malo nakon toga nađem negdje drugdje jeftinije za poludit. Ali meni se stvarno desilo dosta stvari nać u ipercoopu ali mi nije usput. Tako sam i ja najčešće u dm-u. Ali me stvarno iznenadio taj tonik da je u mulleru jeftiniji i to za 15,00 kn. Ja sam i otvorila ovu temu baš iz razloga što se zna desit da su neke stvari začudo dosta jeftinije.
je relativno je, ovisi ko sta kupuje...
Ja nikad ne usporedujem cijene.
Zasto?
Pa iz tog razloga sto u neke prodavaonice ne idem. Tipa, znam ja da je u Getorou X stvari jeftinije, frendica ode cesto, ali ja tamo ne idem. I sad? Sto? Da idem tam kad mi treba ne znam, jedna Veet kremica i ne znam... neki samponcek?
Ma radi par kuna, 10 tipa, mi se fakat ne isplati. A iskreno, niti ne razmisljam o tome (ak mogu 10 kuna doslovce bacit na neku žblj kavu koja mi prisjedne jer je ogavna, a onda mi se ne isplati radi 10 kuna trosit benzin+vrijeme da bi kao ustedila u Getrou-a usteda mi je... :zubo: kaj da velim).
Vecinu stvari kupujem u DMu, Lushu i Limoniu.
I Ipercoopu, ali samo ne trake za depilaciju jer su bezobrazno skupe u odnosu na DM koji je inace - preko puta Ipercoopa :D:D:D
ja idem u nabavku otprilike 2-3 puta mjesechno. uglavnom s popisom. tako da bi - shto se mene tiche, isplativo bilo otic i na mjesec :D
medjutim, imam malo problem shto ne mogu podnijet kupovinu u bilo kojoj prodavaoni, shto mi malo smanjuje mogucnost ushtede :tuzni:;) :D
magic kaže:
ja idem u nabavku otprilike 2-3 puta mjesechno. uglavnom s popisom. tako da bi - shto se mene tiche, isplativo bilo otic i na mjesec :D
E, upravo je o tome radi.
I ja rijetko idem u nekakve veeelke shopinge, ono kaj kupujem od dekorativne sminke je sica.
Jedino sto kupujem mjesecno je - maskara (dakle to je oko 70ak kuna, +/-5%), ovo ostalo kupujem rijetko (tipa 2 put godisnje puder, ruz... i tak to).
E a ove gluparije za njegu isto tako ne kupujem precesto. Traje to meni. A i kad kupujem 'na velko' 10 kuna (pa cak i 50 kuna) sim-tam me nece ubit.
Da svaki dan spusim 50 kuna, e to bi mi vec bio bed, al ovak... jebe mi se :zubo:
ma da, i meni je dekorativa najmanji troshak i trajeee....u svakom sluchaju bar po tri mjeseca. al to nekako ne brojim u velike i redovne nabavke.
magic kaže:
ma da, i meni je dekorativa najmanji troshak i trajeee....u svakom sluchaju bar po tri mjeseca. al to nekako ne brojim u velike i redovne nabavke.
Ni ja, al je trosak ne i to konstantni (bilo bi fora da imam dve maskare koje se pare i onda imaju mlade :zvrko: :))?
Enivej, kad smo kod stednje/ne-stednje... najvise me oderu na moru. Ne nosi mi se iz Zg sve sto mi treba, pa kao odlucim ubost nest tam (a to znaci stosta toga)... a cijene su poprilicno vece nego u Zgu :rolleyes:
E to mi ide na spolovilo!
ja nosim sve sa sobom :o
imam jedan 'tvrdi' mali koferic (oni ovalni neseseri, veseli, karirani, ko kineza 30 kuna) u kojem mi stoji sva kozmetika + ogledalo sa stalkom. i kad idem na put jednostavno to uzmem sa sobom.
magic kaže:
ja nosim sve sa sobom :o
imam jedan 'tvrdi' mali koferic (oni ovalni neseseri, veseli, karirani, ko kineza 30 kuna) u kojem mi stoji sva kozmetika + ogledalo sa stalkom. i kad idem na put jednostavno to uzmem sa sobom.
Ide mi to na spolovilo. Zakaj? Zato kaj moram to teglit sa sobom, pa onda to opet (nepotroseno) teglit natrag u Zg. A uvijek (prije kad sam to radila) sam tak i tak opeeet nekaj zaboravila (bitno!) i onda sam opet na pocetku :rolleyes:
E onda(k) sam ustanovila da jednostavno ne nosim nis - osim maskare iz Zga, pa ostatak kupim tamo.
Znam da je DM nesto skuplji (ali sve te pizdarije iz DMa mi se fakat ne vuce), a sjajila i ta sranja su :eek: cijena. Tak da cu ove godine ponest koje :D da ne bi bilo.
Znam, ti ljetujes negdje na osami, pa nosenje stvari sa sobom je neophodno. Ja ne. Pa si kao dajem satro slobodu da ne nosim nist. Kao... usteda prostora u autu :rofl: (koga ja obmanjujem da mi je znat, al dobro zvuci :D).
dora kaže:
Jedino sto kupujem mjesecno je - maskara
:eek: :eek: Maskara????
Dora, sori al daj mi otkrij tajnu, na šta ti mažeš tu maskaru da ti svaki mjesec treba nova? Mislim, ja ju stavim svaki dan pa mi traje bar pola godine. :confused: :D
Lali Puna
11.07.2005., 17:29
Cats kaže:
[B Mislim, ja ju stavim svaki dan pa mi traje bar pola godine. :confused: :D [/B]
:eek: :eek:
sad se ja čudim...
ja ju stavljam jednom tjedno, prosječno, pa mi nakon tri mjeseca jednostavno prestane imat iste performanse...
nije da je potrošena, ali je gušća, više grudica i tak...jednostavno kužim kad to više nije to.....
kupujem novu maskaru cca svaka 4 mjeseca...
a i počne imat onaj miris stare maskare....
Lali Puna
11.07.2005., 17:30
dora kaže:
(bilo bi fora da imam dve maskare koje se pare i onda imaju mlade :zvrko: :))?
kak slatko!
Cats kaže:
:eek: :eek: Maskara????
Dora, sori al daj mi otkrij tajnu, na šta ti mažeš tu maskaru da ti svaki mjesec treba nova? Mislim, ja ju stavim svaki dan pa mi traje bar pola godine. :confused: :D
Na picku si je mazem jebote :rolleyes: :D
Mazem je u jako puno slojeva i brzo se potrosi. Sta mislis sta s njom radim? Ono ostavim ju otvorenom pa cekam da se posusi? Il onak, iscrtavam konture po tijelu kao zabrijem da sam umjetnica naglo? :D
Lali Puna, ono o dve maskare koje se pare i imaju mlade naime, nije trebalo bit 'slatko', nego prakticno.
Lali Puna
11.07.2005., 17:49
dora kaže:
I ti se kao cudis - cemu konkretno? Ono da neko moze potrosit maskaru u mjesec dana pod preduvjetom da je rabi svaki dan u oblim kolicinama? O cudna mi cuda..
neeeee, dora, čudim se kako Cats, koja ju stavlja svaki dan traje pola godine
jer meni, koja ju stavljam rjeđe, traje kraće
kapiši? :D
edit: pa i citirala sam Cats, jebate!
Lali Puna kaže:
jer meni, koja ju stavljam rjeđe, traje kraće
kapiši? :D
edit: pa i citirala sam Cats, jebate!
Mea culpa. Krivo sam interpretirala tvoj post sebi u glavi :rolleyes: Vis da sam editirala svoj jer je s obzirom na ono kaj si mislila rec i rekla, idiotarija :D ili zgleda ko da ja patim od nekih halucinacija :D :rolleyes: :bozesacuvaj:
Lali Puna kaže:
meni traje ko Cats, cca pola godine, svaki dan stavljam. ne mijenja ni miris, ni boju, ni gustocu tj. nakon 6 mjeseci se pocne susit (a valjda i nema vise nista unutra)....
meni traje mjesecima ako stavljam samo jedan sloj jednom na dan.
iz toga zakljuchujem da bi mi isto trajala samo mjesec dana kad bih udvostruchila ili utrostruchila potroshnju :D
debelakrava
11.07.2005., 18:06
meni maskara traje po tri, 4 mjeseca...i ni onda je ne potrosim al ona dobije neki cudan miris pa je prestanem korisit
moje imaju chudan miris i kad ih kupim :D
dora kaže:
Na picku si je mazem jebote :rolleyes: :D
Mazem je u jako puno slojeva i brzo se potrosi. Sta mislis sta s njom radim? Ono ostavim ju otvorenom pa cekam da se posusi? Il onak, iscrtavam konture po tijelu kao zabrijem da sam umjetnica naglo? :D
Pa gle, upravo na ovom forumu sam naučila da od ljudi mogu svašta očekivat. ;) :D :D
I sad imam još i grižnju savjesti šta je topik otišo u krivi smjer... :o :D
navalentna
12.07.2005., 10:34
[QUOTE]dora kaže:
[B]Na picku si je mazem jebote :rolleyes: :D
Normalno da se čudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek: I ja se čudim! Pa i ja je trošim svaki dan, jednom minimalno i to u više slojeva pa mi traje!!!
No stvarno smo skrenule s teme.
I nije rasprava o tome da uštediš 10,00kn na 350 km, nego u dučanima koji su blizu! Ali i što se tiče centara, već sam napisala da se ide i po druge stvari a onda se usput kupi i ta kozmetika koja je jeftinija. Mislim oprosti ali meni je 50 kn puno!!!
Tigrica
12.07.2005., 11:16
ne znam kako vi, ali ja sam spremna zbog jeftinijih stvari ili cak jedne (ak je u pitanju gel od cekropije :D ) prevaliti na drugi dio grada, usput se rekreiram, i budem na svjezem zraku... i pocrnim :cool:
meni se to visestruko isplati!
valentina
12.07.2005., 11:32
ja nisam mogla vjerovati koliko je razlika u cijeni one najjeftinije garnier boje za kosu s maslinovim uljem! u dm-u 18,90, u konzuru preko 21 kunu, a u mercatoneu za 16 kuna!
navalentna kaže:
Normalno da se čudi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :eek: I ja se čudim! Pa i ja je trošim svaki dan, jednom minimalno i to u više slojeva pa mi traje!!!
Ja ovakve 'komentare' stvarno ne razumijem. Ono, ja ju potrosim u mjesec dana. Ti ne. I sto sad? To sto ju ti ne potrosis trebalo bi znaciti da ju nitko na ovom svijetu na potrosi? Ili sto mi zapravo zelis 'poruciti', ako uopce nesto zelis/hoces?
Ono samo se cudis?
Pa cudi se.
Mislim oprosti ali meni je 50 kn puno!!!
Meni nije. :kava:
Tigrica kaže:
ne znam kako vi, ali ja sam spremna zbog jeftinijih stvari ili cak jedne (ak je u pitanju gel od cekropije :D ) prevaliti na drugi dio grada, usput se rekreiram, i budem na svjezem zraku... i pocrnim :cool:
moj barba je s ruksakom na ledjima putovao biciklom u drugi grad po jeftiniju mineralnu.
dora kaže:
Meni nije. I opet negdje nastaje 'problem'? Trebalo bi mi biti? Zasto?
naravno da nije problem :)
meni je vaznije naci odmah nesto sto mi treba nego traziti nizu cijenu po gradu. ali ako je poanta topica da ljudi koji traze nizu cijenu razmjenjuju info u vezi toga, zasto inzistirati na tumacenju da to nije tvoj (ili moj ili ...) stil...?
naravno, ako ovaj gore komentar nije inzistiranje (ili podjebavanje), onda se unaprijed ispricavam jer sam krivo interpretirala :)
luca kaže:
naravno da nije problem :)
meni je vaznije naci odmah nesto sto mi treba nego traziti nizu cijenu po gradu.
O ovom izrekoh identicno misljenje tvojemu vec od prije nekoliko postova. Moj post je isao za tim (vidim da glumis 'odvjetnika' pa da te uputim na cinjenicno stanje) sto:
1. Zena se cudi mojoj potrosenoj maskari u 30 dana - na to da odgovorim po drugi put na istoj temi.
2. Cinjenici da mi se nejde do ne znam Getroa il tak nekog ducana koji mi je od ruke, da bi jednom mjesecno kad obavljam kupnju špeceraja ustedila 50 kuna (sto sam navela u jednom od postova) - te njezinom ponovnom cudenju tome 'jer njoj je 50 kuna puno!!!'.
ali ako je poanta topica da ljudi koji traze nizu cijenu razmjenjuju info u vezi toga, zasto inzistirati na tumacenju da to nije tvoj (ili moj ili ...) stil...?
Poanta topica?
Hm, ako bi isli ulaziti u poante topica i svrsihodnost odgovora koji su vezani uz temu (ovo je barem djelomicno vezano uz temu, iako ne pretjerano :D ruku na srce)... npr. bio jednom jedan topic u kojem je pitanje bilo: Koje hulahopke nosite? 95% odgovara na temi od jedno par strana je bio: Ne nosim hulahopke, od raznih autora. Pa sad... iako, da, cinjenica je da ne znam razlike u cijenama raznih ducana, pa mozda je vrijeme za :trk: :D
penelop@
12.07.2005., 13:07
maskara (http://arhiva.forum.hr/showthread.php?threadid=30404)
:cerek:
LadyInRed
12.07.2005., 13:17
ja sam vidim jedna od rijetkih koja misli da je DM dosta skup:D kada uspoređujem cijene, shvatim da je jedino Balea ono što je super jeftino u DM-u. ostalo je isto ili skuplje nego drugdje. i posebno me iritira što nema dosta robnih marki koje ja koristim. tako da je meni DM - usputna stanica.
imam 2 manje parfumerije-drogerije u Rijeci koje imaju sve što trebam plus sve ono što prodaje DM ali po nižoj cijeni. samo što imaju svega po 2 komada i male su pa babama nije gušt kupovati:rolleyes: :D zagrebačke parfumerije tek otkrivam....:)
velike stvari tipa detergente za veš, suđe i sl. kupujem u Getoru itd.
navalentna
12.07.2005., 13:46
dora kaže:
Ja ovakve 'komentare' stvarno ne razumijem. Ono, ja ju potrosim u mjesec dana. Ti ne. I sto sad? To sto ju ti ne potrosis trebalo bi znaciti da ju nitko na ovom svijetu na potrosi? Ili sto mi zapravo zelis 'poruciti', ako uopce nesto zelis/hoces?
Ono samo se cudis?
Pa cudi se.
Meni nije. :kava:
Zaboli me šta tebi je a šta nije. Očito svoju nadrkanost liječiš stavljanjem maskare pa je zato toliko trošiš! Uopće tvoji komentari nisu vezani za temu pa se nemoj ni javljat. Mislim ako je tebi svejedno uštedit par kuna, ne znam zašto se mučiti davanjem komentara.
navalentna
12.07.2005., 13:51
LadyInRed kaže:
ja sam vidim jedna od rijetkih koja misli da je DM dosta skup:D kada uspoređujem cijene, shvatim da je jedino Balea ono što je super jeftino u DM-u. ostalo je isto ili skuplje nego drugdje. i posebno me iritira što nema dosta robnih marki koje ja koristim. tako da je meni DM - usputna stanica.
imam 2 manje parfumerije-drogerije u Rijeci koje imaju sve što trebam plus sve ono što prodaje DM ali po nižoj cijeni. samo što imaju svega po 2 komada i male su pa babama nije gušt kupovati:rolleyes: :D zagrebačke parfumerije tek otkrivam....:)
velike stvari tipa detergente za veš, suđe i sl. kupujem u Getoru itd.
Bravo, u potpunosti se slažem, to sam i ja rekla
Tigrica
12.07.2005., 13:53
navalentna kaže:
Očito svoju nadrkanost liječiš stavljanjem maskare pa je zato toliko trošiš!
:lol:
navalentna
12.07.2005., 13:58
dora kaže:
O ovom izrekoh identicno misljenje tvojemu vec od prije nekoliko postova. Moj post je isao za tim (vidim da glumis 'odvjetnika' pa da te uputim na cinjenicno stanje) sto:
1. Zena se cudi mojoj potrosenoj maskari u 30 dana - na to da odgovorim po drugi put na istoj temi.
2. Cinjenici da mi se nejde do ne znam Getroa il tak nekog ducana koji mi je od ruke, da bi jednom mjesecno kad obavljam kupnju špeceraja ustedila 50 kuna (sto sam navela u jednom od postova) - te njezinom ponovnom cudenju tome 'jer njoj je 50 kuna puno!!!'.
Poanta topica?
Hm, ako bi isli ulaziti u poante topica i svrsihodnost odgovora koji su vezani uz temu (ovo je barem djelomicno vezano uz temu, iako ne pretjerano :D ruku na srce)... npr. bio jednom jedan topic u kojem je pitanje bilo: Koje hulahopke nosite? 95% odgovara na temi od jedno par strana je bio: Ne nosim hulahopke, od raznih autora. Pa sad... iako, da, cinjenica je da ne znam razlike u cijenama raznih ducana, pa mozda je vrijeme za :trk: :D
Evo još jednom da ponovim bit topica. Nitko ne traži danima stvar jeftiniju par kuna. Bit je ako ima BLIZU ili USPUT zašto bacat novce. Uostalom ovaj forum i je bit da se ne mora hodat ako netko zna informaciju o jeftinijim stvarima Nadam se da više ne moram objašnjavat.
dora kaže:
0. O ovom izrekoh identicno misljenje tvojemu vec od prije nekoliko postova. Moj post je isao za tim (vidim da glumis 'odvjetnika' pa da te uputim na cinjenicno stanje) sto:
3. Poanta topica?
0. rekoh isto sto i ti zato da vidis da mislim isto kao ti, da ne pomislis da je moj komentar zbog toga sto drugacije mislim o temi :D ne glumim odvjetnika, nego isto kao i ti (ili bilo tko drugi) komentiram ono sto mi zapne za oko :)
1. shvatih to i sama
2. shvatih i to sama i slozih se da ni ja ne trazim stvari :)
3. topic ima poantu koja tebi i meni ne znaci nista. moj komentar se odnosio samo na to da ako nama nema poantu da ne treba na tome inzistirati. to sam napisala samo zato jer mi se cinilo malo grubo....
a ne zato jer se ne slezem s tobom ili zato jer nisam shvatila sto tu pise ili zato jer se zelim svadjati ili ....
:)
luca kaže:
to sam napisala samo zato jer mi se cinilo malo grubo....
Sto ti se 'cinilo malo grubo'?
navalentna
12.07.2005., 14:29
luca kaže:
0. rekoh isto sto i ti zato da vidis da mislim isto kao ti, da ne pomislis da je moj komentar zbog toga sto drugacije mislim o temi :D ne glumim odvjetnika, nego isto kao i ti (ili bilo tko drugi) komentiram ono sto mi zapne za oko :)
1. shvatih to i sama
2. shvatih i to sama i slozih se da ni ja ne trazim stvari :)
3. topic ima poantu koja tebi i meni ne znaci nista. moj komentar se odnosio samo na to da ako nama nema poantu da ne treba na tome inzistirati. to sam napisala samo zato jer mi se cinilo malo grubo....
a ne zato jer se ne slezem s tobom ili zato jer nisam shvatila sto tu pise ili zato jer se zelim svadjati ili ....
:)
Ajme, od tolikog uvlačenja evo bure!!!
Ali evo i ja sam Vas shvatila. Znači ako ti nađeš stvar u recimo Irisu za 200,00 kn kupit ćeš ju jer ti je prekomplicirano otići metar niže do Name gdje je po 150,00 kn??
Bravo svaka čast cure!!!
:bonk:
Tigrica
12.07.2005., 14:34
navalentna kaže:
Ali evo i ja sam Vas shvatila. Znači ako ti nađeš stvar u recimo Irisu za 200,00 kn kupit ćeš ju jer ti je prekomplicirano otići metar niže do Name gdje je po 150,00 kn??
Bravo svaka čast cure!!!
ne boj se, nisi sama :D
ja te razumijem i sto si htjela reci, ....
slazem se s tobom
navalentna
12.07.2005., 14:43
Thanks!:w
Već pomislih da sam ja poludila!
dora kaže:
Sto ti se 'cinilo malo grubo'?
ono sto sam citirala kad sam odgovorila. isto tako, unaprijed sam se ispricala ako je meni zapelo za oko nesto grubo, a ti nisi tako napisala. kod pisanih poruka uvijek postoji mogucnost da neki stil nekome zvuci ljutito, grubo i bezobrazno, a netko drugi ga dozivi kao najnormalniji "ton"....
navalentna kaže:
Bravo svaka čast cure!!!
aha, ja ako nadjem neku stvar (tocno koju trazim) u ducanu A, ne ulazim u ducan B da vidim kolika je tamo cijena :)
btw, ne shvacam "uvlacenje" i ne shvacam "buru" :misli:
luca kaže:
ono sto sam citirala kad sam odgovorila. isto tako, unaprijed sam se ispricala ako je meni zapelo za oko nesto grubo, a ti nisi tako napisala. kod pisanih poruka uvijek postoji mogucnost da neki stil nekome zvuci ljutito, grubo i bezobrazno, a netko drugi ga dozivi kao najnormalniji "ton"....
Citam i nemrem vjerovat o cem pisem i sto citam, evo matere mi.
Cuj, svi nismo isti. Jel se slazemo? Da.
Svi imamo razlicite nacine ekspersije neke misli. Se slazemo? Da.
Svi nemamo iste misli. Se slazemo? Da.
Npr. ti si kao smirenija (lik ne netu, u zivo me boli spolovilo kakva si, no to i nema bas neke veze s ovim svim... kao da ovo uopce ima neke veze s bilo cim, al pravimo se da ima :D).
Ono laganini treba. Bar po par postova koje sam citala od tebe. To je u redu.
I volis metati smajlice tipa--> :) ili :D i tako to koji daju dojam kao nekog 'blazenog' (:rofl: serem) raspolozenja.
Ja ne.
To ne znaci da kad tipkam postove sam na rubu zivacnog sloma, nego jednostavno oni tak djeluju.
Evo, citaj Lali Punu. Nekad kad citam njezine postove dobivam 'dojam' da je treba tak nabrijana da to nije istina. A ziher nije. Da je luuuda, da pizdi, da je totalno nadrkana - jel bi dosla na Modu i trljala o ne znam... badicu?
Ne. Ali joj jednostavno postovi tak izgledaju jer tak pise i ne stavlja puno smajlica.
Jebiga.
Sto je ono bila tema?
dora kaže:
1. Citam i nemrem vjerovat o cem pisem i sto citam, evo matere mi.
2. Cuj, svi nismo isti. Jel se slazemo? Da.
Svi imamo razlicite nacine ekspersije neke misli. Se slazemo? Da. Svi nemamo isti literartni dar. Se slazemo? Da.
3. Npr. ti si kao smirenija (lik ne netu, u zivo me boli spolovilo kakva si, no to i nema bas neke veze s ovim svim... kao da ovo uopce ima neke veze s bilo cima, al pravimo se da ima :D).
I volis metati smajlice tipa--> :) ili :D i tako to koji daju dojam kao nekog 'blazenog' (:rofl: serem) raspolozenja.
4. Ja ne.
To ne znaci da kad tipkam postove sam na rubu zivacnog sloma, nego jednostavno oni tak djeluju.
5. Evo, citaj Lali Punu. Nekad kad citam njezine postove dobivam 'dojam' da je treba tak nabrijana da to nije istina. A ziher nije. Da je luuuda, da pizdi, da je totalno nadrkana - jel bi dosla na Modu i trljala o ne znam... badicu?
Ne. Ali joj jednostavno postovi tak izgledaju jer tak pise i ne stavlja puno smajlica.
Jebiga.
6. Sto je ono bila tema?
1. zasto? :confused: meni je zanimljivo naici na nesporazum i vidjeti zasto je do njega doslo :) ali ok, ako te smeta ova nasa blesava cakula, obecajem da je ovo moj zadnji post tebi na ovoj temi...
2. da, slazemo se :)
3. ja sam uglavnom smirena i svakakve pizdarije me vesele pa se kezim :D
4. pa da, to i ja kazem. vec sam puno puta skuzila da "ton" koji netko pise post nije isti kojim netko cita post.
5. s lali ne komuniciram previse i kakva je ona u RL ne znam, ali na netu mi izgleda kao raspizdjena, pa nemam bas volje s njom pricat. s tobom imam volje pricat jer mi ne djelujes bijesno....
btw, meni nesporazum ne znaci svadju.
6. tema je di jeftinije kupis tu maskaru kojom farbas spolni organ? :D
Tigrica
12.07.2005., 15:33
dora kaže:
Citam i nemrem vjerovat o cem pisem i sto citam, evo matere mi.
Cuj, svi nismo isti. Jel se slazemo? Da.
Svi imamo razlicite nacine ekspersije neke misli. Se slazemo? Da.
Svi nemamo iste misli. Se slazemo? Da.
Npr. ti si kao smirenija (lik ne netu, u zivo me boli spolovilo kakva si, no to i nema bas neke veze s ovim svim... kao da ovo uopce ima neke veze s bilo cim, al pravimo se da ima :D).
Ja ne.
Evo, citaj Lali Punu. Nekad kad citam njezine postove dobivam 'dojam' da je treba tak nabrijana da to nije istina. A ziher nije. Da je luuuda, da pizdi, da je totalno nadrkana - jel bi dosla na Modu i trljala o ne znam... badicu?
Jebiga.
Sto je ono bila tema?
ajme... :no:
bolje da ne kazem, ali... moram dora, "malo" mi u posljednje vrijeme djelujes jako nabrijano, sorry... :W
navalentna
12.07.2005., 15:34
luca kaže:
1. zasto? :confused: meni je zanimljivo naici na nesporazum i vidjeti zasto je do njega doslo :) ali ok, ako te smeta ova nasa blesava cakula, obecajem da je ovo moj zadnji post tebi na ovoj temi...
4. pa da, to i ja kazem. vec sam puno puta skuzila da "ton" koji netko pise post nije isti kojim netko cita post.
5. s lali ne komuniciram previse i kakva je ona u RL ne znam, ali na netu mi izgleda kao raspizdjena, pa nemam bas volje s njom pricat. s tobom imam volje pricat jer mi ne djelujes bijesno....
Ej!!!!! Ovdje nije tema nesporazuma između tebe i Dore (btw, ti si još luđa nego sam mislila ako ti Dora ne izgleda bijesna)
Ajde molim te ako ćeš se s njom nadjačavat otvori topic ok?
luca kaže:
Sad cu i ja pocet numerirat :D
1) Ne ne smeta me, postalo mi na neki cudan nacin zabavno.
6) :nono: Moja maskara svugdje dode isto (zapravo te dve koje rabim).
Misim da je u nekim ducanima razlika cijene 1-2 kune, tak da ne vjerujem da bi sto uspjela ustedit, osim da si prestanem maskarirat trepuske :D
Al hej, kao sto rekoh, jedini kozmeticki pripravak koji kupujem cesto.
Sjenila mi traju godinama.
Rumenila ne koristim.
Puder mi traje pol godine.
Ruz/sjajilo godinu, godinu i pol.
I za nevjerne Tome, samo mi se jednom dogodilo da se sjenilo pokvarilo :D Nakon 10 godina doduse :zubo: Ruz mi se za sad, nije pokvario.
navalentna kaže:
Ej!!!!! Ovdje nije tema nesporazuma između tebe i Dore (btw, ti si još luđa nego sam mislila ako ti Dora ne izgleda bijesna)
Ajde molim te ako ćeš se s njom nadjačavat otvori topic ok?
dobro, jesam li ja rekla da s dorom necu vise pricati na ovoj temi...
jel se moram ponavljat? :D
dora mozda izgleda ljuto, ali njen stil je cesto zajebantski (zato mi je ono sto sam ja protumacila kao grubost i zapelo za oko)
:) za razliku od nekih koji samo izgledaju ljuto :D ako netko zeli dalje na ovu temu nek mi nastavi na PM, da nano-valentnoj (uvijek ovako procitam tvoj nick) ne kvarim topic :)
Tigrica kaže:
ajme... :no:
bolje da ne kazem, ali... moram dora, "malo" mi u posljednje vrijeme djelujes jako nabrijano, sorry... :W
A gledaj... sto bi ja tu konkretno mogla/trebala uciniti? Stvarno ne znam...
Imam par mogucnosti (neke su tvoja osobna opcija):
1. Da pocnem stavljati mali milijon smajlica da netko ne bi ne daj Boze krivo shvatio post (koji je napisan u dobroj vjeri i jos boljem raspolozenju), sto je gotovo ravno grkljanskim tragedijama.
2. Prestat postat.
3. Ti me mozes staviti na Ignore opciju ili preskakat u nekoj temi.
4. Mogu ljudima poceti ici uz dlaku (hvala Cyn) i ne izricati svoje misljenje o necemu koje je suprotvno njihovom, da ne bi slucajno ugozila integritet njihovog forumskog lika i djela i ispala (najvise volim ovaj naziv) 'fasist', sto je zapravo ravno tome da ne postam.
5. Ne znam...
navalentna
12.07.2005., 15:52
luca kaže:
dobro, jesam li ja rekla da s dorom necu vise pricati na ovoj temi...
jel se moram ponavljat? :D
dora mozda izgleda ljuto, ali njen stil je cesto zajebantski (zato mi je ono sto sam ja protumacila kao grubost i zapelo za oko)
:) za razliku od nekih koji samo izgledaju ljuto :D ako netko zeli dalje na ovu temu nek mi nastavi na PM, da nano-valentnoj (uvijek ovako procitam tvoj nick) ne kvarim topic :)
Sorry ali meni ovo ne izgleda zajebantski nego podjebanski! Npr. ona tvrdi da šta će se maltretirat oko kuna a na početku je napisala da zbog trakica za depilaciju ide preko puta Ipercoopa u dm jer je jeftinije!!!! Pa ko je tu lud?
Gle, ja često svratim na forum ali ne javljam se tako često i ti si mi izgledala kao osoba koja ima znanja o kozmetici, a i rabila si dosta proizvoda kao i ja tako da si mi u principu simpa ali mi smetaju bezvezna prepucavanja:W
Tigrica
12.07.2005., 15:58
dora kaže:
A gledaj... sto bi ja tu konkretno mogla/trebala uciniti? Stvarno ne znam...
Imam par mogucnosti (neke su tvoja osobna opcija):
1. Da pocnem stavljati mali milijon smajlica da netko ne bi ne daj Boze krivo shvatio post (koji je napisan u dobroj vjeri i jos boljem raspolozenju), sto je gotovo ravno grkljanskim tragedijama.
2. Prestat postat.
3. Ti me mozes staviti na Ignore opciju ili preskakat u nekoj temi.
4. Mogu ljudima poceti ici uz dlaku (hvala Cyn) i ne izricati svoje misljenje o necemu koje je suprotvno njihovom, da ne bi slucajno ugozila integritet njihovog forumskog lika i djela i ispala (najvise volim ovaj naziv) 'fasist', sto je zapravo ravno tome da ne postam.
5. Ne znam...
6. ti si meni inace ok ;)
navalentna kaže:
Sorry ali meni ovo ne izgleda zajebantski nego podjebanski! Npr. ona tvrdi da šta će se maltretirat oko kuna a na početku je napisala da zbog trakica za depilaciju ide preko puta Ipercoopa u dm jer je jeftinije!!!! Pa ko je tu lud?
Gle, ja često svratim na forum ali ne javljam se tako često i ti si mi izgledala kao osoba koja ima znanja o kozmetici, a i rabila si dosta proizvoda kao i ja tako da si mi u principu simpa ali mi smetaju bezvezna prepucavanja:W
ma ok, svatko dozivljava drugu osobu na svoj nacin. ja dorine postove nisam analizirala pa vise ne znam kaj je pisala i koliko je luda :D
zao mi je ako mislis da se prepucavam s dorom ili tobom, stvarno mi to nije bila namjera.
evo, mogu napraviti jos jedan korak i ne postat vise uopce na ovoj temi, ionako ne pridonosim nista korisno.
jel ok? :)
Lali Puna
12.07.2005., 16:55
jebate, sad ću se ja počet brinut
ak dora ne djeluje bijesno, a ja da!
:D
dora, NIZ DLAKU NIZ DLAKU NIZ DLAKU NIZ DLAKU NIZ DLAKU
meni ti ne djelujesh bijesno, nimalo.
samo usiljeno :D
a dora mi je super :D chak i kad se ne slazhem s napisanim, postovi su za se popishat :rofl:
evo, jesam li dovoljno 'nizdlachna', vi bijesne :angeleye:
:B
Lali Puna
12.07.2005., 17:11
usiljeno?!?!:eek:
no, whatever, ne znaš me nego po onome što pišem pa valjda....
a bijesna jesam, ponekad
no bome to je i dorin stil, često
nema u tom niš loše
samo me začudilo da ja djelujem bijesno,a ona ne :eek:
ma, zapravo, who cares...
akk bi rekla afro, za mnom se ionako svaki dan okrenu deseci muškaraca, prilaze mi, zovu na kavu/seks/večeru, bračne ponude pljuštaju
pa me boli dupe za mišljenja vas jalnih!
primjetila sam da najvishe ushtedim kad kupujem planirano, sa spiskom, dva-tri puta mjesechno.
shto se tiche kozmetike, stvarno ne razbijam glavu, jer ju kupujem rijetko, mali broj proizvoda, pa stvarno ne znam koliku bi ushtedu trebala ostvariti da trazhim po parfumerijama gdje je jeftinije par kuna.
jedino ako mi netko dojavi da je negdje besplatno :D
Lali Puna kaže:
dora, NIZ DLAKU NIZ DLAKU NIZ DLAKU NIZ DLAKU NIZ DLAKU
Mislim napisati niz i napisem (iz nepoznatog razloga) uz :rolleyes:
Ah priviknite se :D nist bitno, svi znamo sto je pisac htio reci.
a dora mi je super chak i kad se ne slazhem s napisanim, postovi su za se popishat
E a vidis, ti :cerek: me ne mozes dozivljavati ko drugi ljudi na IMFu.
Postoji mala razlika.
Ti me (kolko je to moguce) nesto bolje znas od ne znam... svih ljudi na ovoj (recimo) temi pa me ne dozivljavas kroz ono sto pisem (bilo to glupo, pametno ili nesto trece), nego kroz ono sto si ti i ja pisemo i saljemo tu i tamo. Bar ja misim. Jer tak radim ja sama.
Kuzis?
Kad nekog znas malo bolje od postova napisanih na nekoj temi, to je drukcije.
samo me začudilo da ja djelujem bijesno,a ona ne
Ako cemo iskreno, rade nekom djelujem bijesno, arogantno i bezobrazno - nego recimo glupo.
Lali Puna
12.07.2005., 21:20
dora kaže:
Mislim napisati niz i napisem (iz nepoznatog razloga) uz :rolleyes:
Ah priviknite se :D nist bitno, svi znamo sto je pisac htio reci.
ma, nije bitno, al je presmiješno
meni
još napišeš hvala Cyn u zagradi
:five: :lol:
mrak!
Ako cemo iskreno, rade nekom djelujem bijesno, arogantno i bezobrazno - nego recimo glupo.
fkors!
nije da ja mislim da je nužno loše ak djelujem/š bijesno
samo ti meni na ovoj temi djeluješ totalno u bijesnom PMS pohodu...ono, nije mi bilo jasno kak Cats maskara traje pol godine,a ti odmah da kog vraga se ja tebi čudim:zvrko:
debelakrava
12.07.2005., 21:53
ok..pls...tema je super i mislim da je stavljena kako bi se pomoglo na sto povoljniju cijenu...
molim vas da ne zacathavate dalje il cu zatvorit, ok???
jel' zna netko gdje je najjeftiniji parfem light blue od D&G?
da prišapnem svom dragom kad mi ga opet bude kupovao za rodjendan:D
napisano je na početku da je u irisu jeftiniji za 50! kn no u mulleru
možda negdje još povoljnije?
nikad se ne zna...
Crow Jane
15.07.2005., 13:10
Na aerodromu u djutiću, cca 35 EUR :D
Na temu: ne uspoređujem cijene - potrepštine tipa gel za tuširanje itd. kupim u DM u ili Mercatoru, a kozmetiku u Mulleru ili većinom po djutićima ili pak vani u Sephori :cerek: Ok, ja znam da je Mercator skuplji od Konzuma, al je uredniji, i ljepši i stoput bolji pa zake ne potrošit 2-3 kn više ;)
navalentna
15.07.2005., 15:33
DJanko kaže:
nikad se ne zna...
Ovo što ti je Crow Jane napisala 35 eura to ti je 250 kn a toliko je i u Mulleru i u dm-u. Jedino ti je u Irisu po 200,00 kn a ako kupiš dezić koji ti je isto pakiranje kao i parfem-identično ali je slabiji intenzitet (ja ga prskam dnevno češće) košta u Irisu 150,00 kn
DJanko kaže:
Nikad se ne zna...
Pa zar Light blue nije samo u obliku toaltne vode i dezica. Ja jos nisgdje nisam vidjela parfem.
Inace tko bude isao u Amsterdam nek se pripremi na shoping parfema, izuzetno jeftini. Light Blue,npr se moze naci i za 16 eura.
Crow Jane
18.07.2005., 15:00
navalentna kaže:
Ovo što ti je Crow Jane napisala 35 eura to ti je 250 kn a toliko je i u Mulleru i u dm-u. Jedino ti je u Irisu po 200,00 kn a ako kupiš dezić koji ti je isto pakiranje kao i parfem-identično ali je slabiji intenzitet (ja ga prskam dnevno češće) košta u Irisu 150,00 kn
A jel? Može biti doduše. Ja platila Rush 35 ojra, a mislila sam da svi koštaju tolko u djutićima, pa je moguće da je D&G jeftiniji :o
patientia
30.04.2007., 17:47
Nisam nasla ovakav topic na kozmetickom podforumu, ako vec postoji, pliz uputite me na njega.
Jucer u Mülleru je jedna gospodja objasnjavala drugoj kako je kremu koja tamo stoji 80 i nesto kn u DM-u platila 50 kn. Nisam vidjela o kojoj kremi se radi, no koja god bila, razlika je preogromna. Jedno vrijeme sam koristila Schwarzkopf Brilliance boje za kosu, kupovala sam ih u Mülleru gdje su bile 50 i nesto kuna (naspram 30 i nesto u DM-u) jer su bile za njemacko trziste, kutija je bila drugacija (broj i naziv nijanse isti) i nekako mislim da su mi duze trajale. Znate li jos za koji takav slucaj?
E da, nedavno sam se zeznula, kupila sam Bourjois rumenilo u Nami gdje je 56.90, a u Kozmu je 52.90. Mogla sam za te 4 kune kupiti müsli plocicu :D
Nisam nasla ovakav topic na kozmetickom podforumu, ako vec postoji, pliz uputite me na njega.
Jucer u Mülleru je jedna gospodja objasnjavala drugoj kako je kremu koja tamo stoji 80 i nesto kn u DM-u platila 50 kn. Nisam vidjela o kojoj kremi se radi, no koja god bila, razlika je preogromna. Jedno vrijeme sam koristila Schwarzkopf Brilliance boje za kosu, kupovala sam ih u Mülleru gdje su bile 50 i nesto kuna (naspram 30 i nesto u DM-u) jer su bile za njemacko trziste, kutija je bila drugacija (broj i naziv nijanse isti) i nekako mislim da su mi duze trajale. Znate li jos za koji takav slucaj?
E da, nedavno sam se zeznula, kupila sam Bourjois rumenilo u Nami gdje je 56.90, a u Kozmu je 52.90. Mogla sam za te 4 kune kupiti müsli plocicu :D
evo ja cu ti reci sta ja znam npr .da neke stvari u irisu su za 5-10 kn skuplje nego u dm-u ,najvise se totice kremica od nivee pa nadalje
patientia
30.04.2007., 18:07
Navodno su te drogerijske kreme najjeftinije u Metrou, ali nemam karticu (a bed mi zicati), a ponekad su i multipackovi koje se mora cijele kupiti.
kod nas u kc su kašice za malu djecu skuplje oko 6 kuna u kozmu nego u dm-u. frendica mi rekla... za drugo neam pojma. :D
u ljekarnama znaju biti ogromne razlike.prije par mjeseci sam kupovala antibiotik,razlika u cijeni izmedu dvije ljekarne je bila 50kn.isto tako sam kupovala losion za lice: u jednoj ljekarni 25kn,u drugoj 15kn.
pretpostavljam da je takva situacija i sa kozmetikom.but why:confused: :confused: :confused:
Aberzeiah
30.04.2007., 21:21
mislim da je to sjenilo u Mulleru 64 kn?? :eek:
gadovi!
Također mi je glupo kako se mogu razlikovat cijene u ljekarnama npr. Kupim yasmin za 94 kn pa za 86kn..
littlefoot78
30.04.2007., 21:37
Kao što je Patientia rekla, u Mülleru su neke stvari skuplje zato što su namjenjene europskom tržištu, a ne istočno europskom kao mnogi proizvodi. Ali to često znači da su ti proizvodi i kvalitetniji. Ja sam to najprije skužila po omekšivačima (npr. Lenor). A to mi se gadi jer ako nam izvoze proizvode koji su manje kvalitetni od onih koje prodaju u EU znači da misle da smo glupi. E pa nismo!!!:mad:
Btw. koristan topic! :s
patientia
30.04.2007., 21:56
Kako se krecu cijene ArtDeco sjenila? U Nami su 36 kn, u Mülleru 36 i nesto lipa. Koliko su u Limoniju i Perfume Shopu (Estetic Uvema)?
muller je skuplji od dm-a, primijetila sam, u iris ne idem. ali, neutrogena losion za suhu kozu u mulleru je oko 50 kn, a u apotekama oko 80. premda, sad kad promislim, zadnji put u mulleru sam vidjela hrpu proizvoda od pantena i loreala koji mi se nisu cinili skupljima nego u dm-u.
patientia
30.04.2007., 22:19
Manhattan Clearface ima slicne cijene u DM-u i Mülleru (ali u DM-u se dobiju naljepnice za popust).
mousse od čokolade
30.04.2007., 22:43
u Mülleru je skuplje, a i treba biti.. bar neke stvari! naime stvari iz dm-a se pune i proizvode u mađarskoj, poljskoj itd, i uvelike su nekvalitetniji (pogotovo se to vidi kod deterdzenata i sampona za kosu loreal!), dok su stvari iz müllera vecinom njemacke-francuske i talijanske proizvodnje. tako da se za sampon, deterdzente, omeksivace i slicno isplati dati par kuna vise u mülleru...
cinnamoroll
30.04.2007., 23:05
u ljekarnama znaju biti ogromne razlike.prije par mjeseci sam kupovala antibiotik,razlika u cijeni izmedu dvije ljekarne je bila 50kn.isto tako sam kupovala losion za lice: u jednoj ljekarni 25kn,u drugoj 15kn.
pretpostavljam da je takva situacija i sa kozmetikom.but why:confused: :confused: :confused:
što se kozmetike, dječje hrane i sličnog, cijene variraju od ljekarne do ljekarne, svaka vodi svoju politiku.neke su fer pa stavljaju samo pdv i maržu,a imaš i grabežljivijih.
također zavisi od koga nabavljaju i koliko,ima roba rabat ili nema,itd uglavnom bezbroj varijacija na temu
no lijekovi su svugdje isti jer je njihova cijena upisana u registar i kao takva je nepromjenjiva.možda si uzela drugu jačinu, drugi oblik ili duplu količinu.a ako zaista se radi o istoj stvari,šokirana sam.
o kojem se antibiotiku radi i koja ljekarna?tj koje ljekarne.
dali su ti ga bez recepta?
ako nisu baš toliki muljatori,jedino su se mogli zeznuti pri kalkulaciji cijene,ali mislim da bi ih trebala obavijestiti svakako.nedaj da te pljačkaju.
sori ako davim,ali takve me stvari užasno zanimaju
Muller u City centru je daleko jeftiniji od onog na trgu. Na trgu je dobavljač Slovenija, a tamo direktno Njemačka.
Mikado štapići (ko ih nije probao nek se kaje...onak, fino obloženi čokoladom..njami) na trgu koštaju 17kn, a u citiju 10!!!!
Muller u City centru je daleko jeftiniji od onog na trgu. Na trgu je dobavljač Slovenija, a tamo direktno Njemačka.
Mikado štapići (ko ih nije probao nek se kaje...onak, fino obloženi čokoladom..njami) na trgu koštaju 17kn, a u citiju 10!!!!
da, i ja sam to primijetila u city centru, ne na trgu.
Ponosna
01.05.2007., 12:55
Sve ovisi o tome na kojoj se lokaciji ljekarna ili parfumerija nalazi.
patientia
01.05.2007., 12:55
Onda bi u King Crossu trebalo biti jeftinije jer je na periferiji grada...
Ex ponto
01.05.2007., 13:31
Za birtije se naplaćuje lokacija, ali za ljekarne... to nema nikakve veze.
što se kozmetike, dječje hrane i sličnog, cijene variraju od ljekarne do ljekarne, svaka vodi svoju politiku.neke su fer pa stavljaju samo pdv i maržu,a imaš i grabežljivijih.
također zavisi od koga nabavljaju i koliko,ima roba rabat ili nema,itd uglavnom bezbroj varijacija na temu
no lijekovi su svugdje isti jer je njihova cijena upisana u registar i kao takva je nepromjenjiva.možda si uzela drugu jačinu, drugi oblik ili duplu količinu.a ako zaista se radi o istoj stvari,šokirana sam.
o kojem se antibiotiku radi i koja ljekarna?tj koje ljekarne.
dali su ti ga bez recepta?
ako nisu baš toliki muljatori,jedino su se mogli zeznuti pri kalkulaciji cijene,ali mislim da bi ih trebala obavijestiti svakako.nedaj da te pljačkaju.
sori ako davim,ali takve me stvari užasno zanimaju
prvo sam kupila minociklin i pilatila ga 93kn,kad sam ga popila isla sam kupit novu kutiju(to se kupuje sa receptom).
Dakle, dodem u ljekarnu nasuprot primjenjene i veli mi zena da ima dva minociklina (dva razlicita proizvodaca),jedan 150kn i onaj isti koji sam ja pila 140kn, ista stvar i u ljekarni na trgu i onda sam ga na kraju nasla u centralnoj ljekarni (kod dolca) za 93kn.?????
Saireen
02.05.2007., 17:35
i ja sam primjetila da su u ljekarnama velike razlike, oronazol šampon je u jednoj 70 kn, u drugoj 90... i yasmin tablete sam vidjela razliku od 10, 15 kn, užas
Aberzeiah
02.05.2007., 17:44
u Mülleru je skuplje, a i treba biti.. bar neke stvari! naime stvari iz dm-a se pune i proizvode u mađarskoj, poljskoj itd, i uvelike su nekvalitetniji (pogotovo se to vidi kod deterdzenata i sampona za kosu loreal!), dok su stvari iz müllera vecinom njemacke-francuske i talijanske proizvodnje. tako da se za sampon, deterdzente, omeksivace i slicno isplati dati par kuna vise u mülleru...
:eek: Kaj?? To nisam znala,prasci jedni... :azdaja:
Oćeš reć da iste stvari u dm-u i mulleru su u stvari različite po kvaliteti?
Ja sam jednom čula da je ista spika s dućanima s robom. Kao,da nama ide roba slabije kvalitete,pa tako Levis kod nas i negdje u Europi ima različitu kvalitetu robe..:eek:
Cigarette Smoker Fiona
02.05.2007., 18:22
Ja sam jednom čula da je ista spika s dućanima s robom. Kao,da nama ide roba slabije kvalitete,pa tako Levis kod nas i negdje u Europi ima različitu kvalitetu robe..:eek:
ooooo, da! :mad: dieselice iz italije ja nosim vec 5 godina, frendici su se dieselice iz zagreba poderale za doslovce 2 mjeseca. moj tata ima raybanke iz italije vec 11 godina, sjeo je na njih (kad ih ostavi na sicu u autu :zubo:) bezbroj puta i nista, moje iz zagreba pukle kad su mi ispale i frend ih je samo sutnuo (dakle nije stao na njih). kupila pretprosle godine replayke u zg i pukle po savu nakon jedno 4 mjeseca. :cool: uvjerila sam se iz osobnog iskustva da nista skuplje od 500 kuna ne treba kupovati u hrvatskoj jer se zbog razlike u kvaliteti isplati otici po to u graz/italiju.
Patkica_ST
02.05.2007., 22:31
Znam da adaptirano mlijeko nije kozmetika, ali u ljekarni Hanžić je kutija Milumila 70kn. Okruglo 20kn manje nego na svim drugim mjestima.
mousse od čokolade
02.05.2007., 22:37
:eek: Kaj?? To nisam znala,prasci jedni... :azdaja:
Oćeš reć da iste stvari u dm-u i mulleru su u stvari različite po kvaliteti?
je.. to je nazalost tako! odi jednom pogledat fore radi.. jezike na poledini proizvoda u dm-u i jezike na poledini proizvoda u mülleru , te naravno zemlju porijekla pa ces vidjeti za koje je podrucje namijenjeno :)
meni je baka rekla za deterdzente.. ( a kaj baka veli - to je zakon :zubo: ), kaze da su joj od ariela (ili kojeg vec) iz dm-a ostali nekakvi ugrusci praska po vesu. i taj ariel je ja mislim iz madarske.
dakle, da, vecina istih proizvoda kaj ti bude u dm-u je nesto losije kvalitete..
cinnamoroll
03.05.2007., 08:43
da, sve ovo što ste spomenule cijena može varirati, npr oronazol zavisi od koga je naručen pa se po tome i formira cijena, mi ga dajemo po najmanjoj cijeni pošto je naše zastupstvo+ide akcija 5+1 pa se dodatno cijena umanji.veleprodajna je 65 kuna.ako ljekarna kupuje istu stvar od nege druge veledrogerije koja je to kupila od nas, dakle cijena mu je veća,pa je i njima cijena veća.yasmin kod nekih veledrogerija ima rabat,kod nekih nema.kod nas je cijena i sa pdvom 74 kune...
minociklin nije na listi pa zato cijena varira od ljekarne do ljekarne.
o dječjoj hrani isto da ne pričam.
svaka veledrogerija ima svoja zastupstva i svoje ljekarne, pa je ustvari lako otkriti gdje je što jeftinije.
zuzi666
03.05.2007., 09:11
da, sve ovo što ste spomenule cijena može varirati, npr oronazol zavisi od koga je naručen pa se po tome i formira cijena, mi ga dajemo po najmanjoj cijeni pošto je naše zastupstvo+ide akcija 5+1 pa se dodatno cijena umanji.veleprodajna je 65 kuna.ako ljekarna kupuje istu stvar od nege druge veledrogerije koja je to kupila od nas, dakle cijena mu je veća,pa je i njima cijena veća.yasmin kod nekih veledrogerija ima rabat,kod nekih nema.kod nas je cijena i sa pdvom 74 kune...
minociklin nije na listi pa zato cijena varira od ljekarne do ljekarne.
o dječjoj hrani isto da ne pričam.
svaka veledrogerija ima svoja zastupstva i svoje ljekarne, pa je ustvari lako otkriti gdje je što jeftinije.
A TKO STE TO VI?!! :confused:
Ja sam u DEU i primijetila sam da se i tu cijene istih proizvoda cesto razlikuju od ducana do ducana .Ista stvar i sa kozmetikom u apoteci .
NekaNovaJa
03.05.2007., 09:33
....... dok su stvari iz müllera vecinom njemacke-francuske i talijanske proizvodnje. tako da se za sampon, deterdzente, omeksivace i slicno isplati dati par kuna vise u mülleru...
Hoćeš reći da su u Müleru detergenti za rublje original?! Koliko si sigurna u to?
lioness
03.05.2007., 09:44
Muller u city centru je neusporedivo bolji od onoga na trgu, bas zato jer je njemacko zastupnistvo! vecinu stvari kupujem u dm-u i, ukoliko se ne radi o njihovoj marki, ove ostale kupujem iskljucivo na sniznjima ... ali budem jednom prilikom kupila i deterdjent u mulleru u citiju, cisto probe radi :D
mousse od čokolade
03.05.2007., 12:02
Hoćeš reći da su u Müleru detergenti za rublje original?! Koliko si sigurna u to?
kazem ti, rekla mi baka (a baka zna :zubo: )
patientia
03.05.2007., 20:18
Ja bas cula da su kod nas Levisice kvalitetnije jer se ne sivaju na dalekom istoku nego u Varteksu.
mousse od čokolade
03.05.2007., 20:37
Ja bas cula da su kod nas Levisice kvalitetnije jer se ne sivaju na dalekom istoku nego u Varteksu.
to da!
littlefoot78
03.05.2007., 20:53
Ako je ono što na njima piše laž, miris i kvaliteta sigurno ne lažu. Kad staviš rublje u Lenor kupljen u Mülleru, miris drži puuuuuno duže.
patientia
03.05.2007., 21:38
Ariel ne samo da je los nego i stetan za okolis i trebao bi na ambalazi imati tu oznaku.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Hazard_N.svg/120px-Hazard_N.svg.png
P&G je tuzio Potrosaca kad je to objavio, ali je potvrdjeno da je Potrosac bio u pravu.
Sugarplum Fairy
03.05.2007., 22:55
Ariel ne samo da je los nego i stetan za okolis i trebao bi na ambalazi imati tu oznaku.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6a/Hazard_N.svg/120px-Hazard_N.svg.png
P&G je tuzio Potrosaca kad je to objavio, ali je potvrdjeno da je Potrosac bio u pravu.
Znaš li možda koji bi još deterđenti (i ostala sredstva) trebali imati tu oznaku, ali ju nemaju?
Rock Star
03.05.2007., 22:59
Meni je Ariel totalno smeće! :flop:
a jesi ti sigurna da je to tako?
ja bas ne bi rekla..
jer caka je u tome da svaka firma ima svog uvoznika/zastupnika i svoje skladiste te organiziranu distribuciju po ducanima...
jedino ako na deklaraciji bas pise da je uvoznik iskljucivo muller..
patientia
03.05.2007., 23:24
Znaš li možda koji bi još deterđenti (i ostala sredstva) trebali imati tu oznaku, ali ju nemaju?
Znam da Ajax sapun ima tu oznaku (zbog nje sam odgovorila mamu od kupnje), ali za druge detergente nazalost ne znam. Nadam se da ce Potrosac to istraziti. Ja koristim Faks, Saponia sigurno ne prodaje losije proizvode u Hrvatskoj ;)
patientia
03.05.2007., 23:25
jedino ako na deklaraciji bas pise da je uvoznik iskljucivo muller..
Koliko sam primijetila, Müller je uvoznik svega sto prodaje.
cinnamoroll
04.05.2007., 08:37
za sve ću se složit osim za levisice :flop:
novomarofske su mi katafakingstrofa. slab materijal, brzo se raspadnu, a najgori su mi od svega ružni šavovi.uvijek kupujem originalne i traju mi godinama...
zuzi666
04.05.2007., 09:44
ne samo da ih je potrošač tužio zbog toga, nego i zato jer je Ariel za hrvatsko tržište lošiji (lošeg sastava) od onog za npr. Austrijsko! i to su isto uspjeli dokazati!!!! zato Ariel nikako!!!! iz principa ako ništa drugo!
onda bi vam mogla još spomenuti i Nestle koji ima otvorenu politiku da eksperimentira s GMO proizvodima u hrani za proizvode koji odlaze u zemlje poput Hrvatske! ja nemam ništa protiv GMO-a ali takav stav.........od mene zato neće dobiti niti lipu!!!!
Anadiomena
04.05.2007., 10:30
da,sve što je kupljeno vani i ista stvar kupljena ovdje,nemaju nikakave veze.
kao da naše tržište koriste da se rješe odpada i sl.a mi bi još to trebali kupovati.
ako imate još saznanja samo pišite !!
zuzi666
04.05.2007., 10:37
cinnamoroll, napisala si da su "negdje kod tebe" jasmin tablete 74kn. pa daj reci di?!!!! :s to je 12kn jeftinije od onog kaj ja plaćam u zagrebačkoj ljekarni!!! :E
Vulcano
04.05.2007., 10:39
za sve ću se složit osim za levisice :flop:
novomarofske su mi katafakingstrofa. slab materijal, brzo se raspadnu, a najgori su mi od svega ružni šavovi.uvijek kupujem originalne i traju mi godinama...
Zanimljivo.. moje su nedpoderive
patientia
04.05.2007., 11:04
"With this vast experience, Nestlé recognizes the potential gene technology has in the longer term to improve the quality, availability and nutritional value of food. Gene technology has the potential to increase food production and to support sustainable agricultural practices. In some instances, positive health effects have been confirmed. For those reasons, Nestlé supports a responsible application of gene technology for food production based on sound scientific research."
:bljak: :bljak: :bljak:
"The safety of our products and the integrity of the ingredients from which they are manufactured are paramount to Nestlé. Genetically modified crops, as all raw materials used by Nestlé, comply to strict regulatory and safety evaluations. WHO, FAO, OECD and numerous independent scientific bodies have concluded that genetically modified crops, including ingredients derived from them, that have passed food safety evaluation procedures, can be registered as safe for use in food production. Nestlé concurs with their shared opinion that such crops are as safe as their traditional counterparts."
"Consumers' confidence in the food they are buying is supported by having access to information. Nestlé's Consumer Services are well equipped to provide this access and thus are the first source of information, including the use of ingredients, derived from genetically modified crops, in Nestlé products. Many governments now have implemented or are considering regulations for the use and labeling of these ingredients. In the absence of a global agreement on the labeling of ingredients, derived from genetically modified crops, and recognising governments responsibility for the regulatory process, Nestlé strictly adheres to national laws and regulations regarding their labeling."
Ovo mi daje nadu. Mi imamo isti zakon kao EU, zar ne (sto bi znacilo da se mora oznacavati ako je prisutno vise od 0.9% GMO sastojaka)? Bolje ista nego nista.
"As a global food manufacturer and marketer, Nestlé takes into consideration local needs, cultural differences and consumer preferences as well as attitudes concerning the use of ingredients derived from genetically modified crops. In some regions of the world, governments have expressed a keen interest in this technology as a potential tool to address their country's future food requirements. Nestlé's long term experience in food production can be a valuable resource in finding the right balance between these elements. This may well result in different solutions in various regions of the world, without jeopardizing in any way the safety and quality of its products. Provided their safety is proven, as required for all ingredients, Nestlé will continue to use ingredients derived from genetically modified crops wherever appropriate."
http://www.nestle.com/Our_Responsibility/Gene_Technology/Gene+Technology.htm
Nemam nista protiv istrazivanja, proizvodnje lijekova (inzulin proizvode GMO mikroorganizmi), ali ludost je genetski modificirati vise biljke (ili zivotinje) kod kojih jedan gen ne znaci jedan protein i dati to ljudima da jedu bez ikakvih ispitivanja. Zato predlazem da zagovornici GMO hrane (poput velestovanog Radmana) sami konzumiraju takvu hranu tridesetak godina (da se vide posljedice na potomstvo), pa da tek onda, ovisno o rezultatima, proizvode s GMO-om vidljivo oznacene plasiraju na trziste.
Vulcano
04.05.2007., 11:09
Draga, ne bih Nestle proizvode kupila al ono nikad ;) Nikad ih nisam kupovala i nikad neću. Ne jedem hranu koju proizvode multinacionalne kompanije tog tipa :flop: Ipak, hvala na paste dopisu ;)
Vulcano
04.05.2007., 11:12
Zato predlazem da zagovornici GMO hrane (poput velestovanog Radmana) sami konzumiraju takvu hranu tridesetak godina (da se vide posljedice na potomstvo), pa da tek onda, ovisno o rezultatima, proizvode s GMO-om vidljivo oznacene plasiraju na trziste.
Od Radmana mi se :rigo: KOju on propagandu provodi PRO GMO, valjda ga dobro plačaju za to. Na spomen njegovog imena, jedan naš, također ugledan znanstvenik, prešutno je dao do znanja ovo - :flop:
patientia
04.05.2007., 11:29
Mozda je na Monsantovoj platnoj listi...
bikerica
04.05.2007., 11:56
Ljekarna u Kaptol Centru u odnosu na obu u Jurišićevoj je daleko jeftinija,
npr. Uriage krema za lice je 178kn, u Jurišićevoj 195kn..
Isto je tako i sa svim ostalim proizvodima,
pogotovo sa Lierac kremom protiv celulita, razlika 18kn i sa Nuxe...
londres
04.05.2007., 13:08
U Muelleru kupila osvjetljivač Bourjois za cca 100 kn kad ono u Iris ili di već nekih 70 i nešto kn.
Avene hidrance legere u PŽ košta 108kn, u NG 130!!
patientia
04.05.2007., 13:19
NG je Nova Gradiska?
zuzi666
04.05.2007., 14:28
Od Radmana mi se :rigo: KOju on propagandu provodi PRO GMO, valjda ga dobro plačaju za to. Na spomen njegovog imena, jedan naš, također ugledan znanstvenik, prešutno je dao do znanja ovo - :flop:
čuj, kad kao savjetnik premjera dobivaš pola milijuna kuna plaće godišnje, podupireš sve kaj ti kažu!!! :asshole:
Sugarplum Fairy
04.05.2007., 16:34
Ljekarna u Kaptol Centru u odnosu na obu u Jurišićevoj je daleko jeftinija,
npr. Uriage krema za lice je 178kn, u Jurišićevoj 195kn..
Isto je tako i sa svim ostalim proizvodima,
pogotovo sa Lierac kremom protiv celulita, razlika 18kn i sa Nuxe...
Netko je već negdje spominjao tu ljekarnu. Navodno je u njoj Eucerinov lip balm 20 kn, a u Jurišićevoj 40 kn...:eek:
Btw, je li istina da je u toj ljekarni kozmetika (kreme i sl.) izložena van pulta, pa možeš razgledavati?
Andjelcic
05.05.2007., 14:51
prije cca dva mjeseca sam kupila afroditinu vlazilnu kremu kamilica&zeleni caj u dm-u. kasnije sam vidjela da je u kozmu jeftinija 5-10 kn, ne sjecam se tocno, ali bila je dosta velika razlika.
Dwarf980
06.05.2007., 12:39
Ja sam nedavno si ubo toaletnu vodu escada magnetism u metrou za 228 kn a takav isti od 100ml u mulleru dodje oko 460kn....
Od sad u parfumerije idem samo nakon kaj snimim kaj od parfema imaju u metrou pa onda nabrzinu skoknem do parfumerije isprobat testere(u metrou ih nemaju) i onda natrag u metro si nes kupit jer su i do duplo jeftiniji nego u parfumerijama....
Recimo armani black code je oko 150kn jeftiniji u metrou....
Cigarette Smoker Fiona
06.05.2007., 20:16
Ja sam nedavno si ubo toaletnu vodu escada magnetism u metrou za 228 kn a takav isti od 100ml u mulleru dodje oko 460kn....
Od sad u parfumerije idem samo nakon kaj snimim kaj od parfema imaju u metrou pa onda nabrzinu skoknem do parfumerije isprobat testere(u metrou ih nemaju) i onda natrag u metro si nes kupit jer su i do duplo jeftiniji nego u parfumerijama....
ajd kad vec snimas, snimi kolko dodje moschino cheap&chic u metrou. :)
bikerica
07.05.2007., 13:05
Netko je već negdje spominjao tu ljekarnu. Navodno je u njoj Eucerinov lip balm 20 kn, a u Jurišićevoj 40 kn...:eek:
Btw, je li istina da je u toj ljekarni kozmetika (kreme i sl.) izložena van pulta, pa možeš razgledavati?
Istina je da je sve izloženo van pulta i da sve možeš razgledavati.
muller je po meni neopravdano skup za one stvari koje se mogu kupiti u dm-u. jednostavno ne dam 30% vise novaca za stvari za koje znam da inace kostaju manje.
garnier roll - on anticelulitni serum je u dm-u 53.90, a u kozmu 59.90... vidjeh danas i zaprepastih se... ali to još nije sve! geomar anticel-gel je u dm-u 89.90 za 400 ml a u kozmu 91.90 za 200 ml! e to mi je bilo iznenađenje, zbilja nemaju granica u kozmu...
extreme
15.05.2007., 17:43
garnier roll - on anticelulitni serum je u dm-u 53.90, a u kozmu 59.90... vidjeh danas i zaprepastih se... ali to još nije sve! geomar anticel-gel je u dm-u 89.90 za 400 ml a u kozmu 91.90 za 200 ml! e to mi je bilo iznenađenje, zbilja nemaju granica u kozmu...
ja sam u kozmu uglavnom uspoređivala cijene sa dm-om kod dekorativne kozmetike..
većinom je sve skuplje u kozmu....one jeftinije stveri po4-5 kn a neke skuplje maskare i puderi i po desetak kuna i više...
rezultat toga.....jednom ssam ušla u kozmo-i nikad više. nek propadnu. briga me i da su sto puta hrvatski ak su skuplji od njemaca...
patientia
15.05.2007., 17:51
Ali u Konzumu su mnoge stvari jeftinije nego u Kozmu. Recimo cokoladna sojina mlijeka, one vrecice za septicku jamu (ne pitajte)...
ja sam u kozmu uglavnom uspoređivala cijene sa dm-om kod dekorativne kozmetike..
većinom je sve skuplje u kozmu....one jeftinije stveri po4-5 kn a neke skuplje maskare i puderi i po desetak kuna i više...
rezultat toga.....jednom ssam ušla u kozmo-i nikad više. nek propadnu. briga me i da su sto puta hrvatski ak su skuplji od njemaca...
dm rulz :top:
extreme
15.05.2007., 18:09
...., one vrecice za septicku jamu (ne pitajte)...
ajd evo pitamo.....:zubo:
patientia
15.05.2007., 18:25
Ako je netko nedavno rucao nek ne cita.
Opako zastopani wc kojeg smo pokusali odstopati tako da mikroorganizmi pojedu, jelte, fekalije. Nije uspjelo. Sajla isto nije upalila, samo se vrtila. Uspjela je ruka omotana vrecom za smece.
Ako je netko nedavno rucao nek ne cita.
Opako zastopani wc kojeg smo pokusali odstopati tako da mikroorganizmi pojedu, jelte, fekalije. Nije uspjelo. Sajla isto nije upalila, samo se vrtila. Uspjela je ruka omotana vrecom za smece.
:eek: :rigo: zašto sam ignorirala upozorenje?!
extreme
15.05.2007., 20:29
[I]. Uspjela je ruka omotana vrecom za smece.
jebote...hrabro..nema šta!!!
patientia
15.05.2007., 20:34
Slazem se (srecom, ja sam toga bila postedjena).
raverica
15.05.2007., 20:36
prije cca dva mjeseca sam kupila afroditinu vlazilnu kremu kamilica&zeleni caj u dm-u. kasnije sam vidjela da je u kozmu jeftinija 5-10 kn, ne sjecam se tocno, ali bila je dosta velika razlika.
dobro da sam to pročitala jer ju planiram kupiti sutra ;) hvala :)
btw. kada sam kupovala maskaru skužila sam da su lorealove oko 5kn jeftinije u kozmu nego u dmu
Leilani
15.05.2007., 20:39
Dobro je znati.
Hvala na savjetu.
NekaNovaJa
16.05.2007., 08:36
Metro je onaj centar di tribaš imat karticu?
raverica
16.05.2007., 11:08
da, to lako posudiš od nekog
Leilani
16.05.2007., 12:19
da, to lako posudiš od nekog
Istina. I nitko te ne provjerava.
Electra8472
16.05.2007., 15:47
jer je Metro veleprodaja, pa je toliko jeftiniji. zato moras imat onu karticu da udjes...
irenko007
16.05.2007., 15:50
P&G je :E firma.neznam ni jel to smijem napisati,al baš me briga!!!!
patientia
16.05.2007., 16:38
Mislis na optuzbe da su sotonisti? To su Amwayevci prosirili, pa su nedavno najebali na sudu. No slazem se da su gamad.
irenko007
16.05.2007., 16:55
to nam je rekao profesor iz sociologije.nije amway gaj!
budem i ja na robiju:no: :visi: :angeleye:
patientia
16.05.2007., 20:09
Nije cudo da je jedan prof sociologije nasjeo, kad je 90 i neke nasjela i sama katolicka crkva u rvata, pa su mojoj mamici udijelili popis proizvoda i upute da ih izbjegava :rofl: :rofl: :rofl:
http://www.snopes.com/business/alliance/procter.asp
Navodno je glavni emvejevac neki sektas... Takve glasine valjda siri P&G :rofl:
irenko007
16.05.2007., 20:34
tnx,pat na linkiću..razuvjerila si me!a emvejevci me opako živciraju,bar ovi moji lokalni,totalni lešinari:zubo: :zubo:
patientia
16.05.2007., 20:55
Steta sto imaju takav nacin prodaje jer su proizvodi stvarno kvalitetni (barem ih svi hvale).
irenko007
16.05.2007., 21:19
ja sam bila učlanjena svojevremeno(nemoj misliti da sam zato rekla ono o P&G) ali nisam radila na mreži nego samo koristila proizvode.oni mi ne idu na živce zbog prodaje proizvoda već zato što stalno forsaju da radiš taj biznis i prodaju muda pod bubrege(obogat ćeš se..:blabla: ).a nama ni proizvodi nisu baš presuper-nije dobar omjer cijena-kvaliteta,nismo bili zadovoljni
patientia
16.05.2007., 21:29
Moze se uclaniti samo da se kupuju proizvodi? Ja bas cula da su super sredstva za ciscenje i artistry...
irenko007
16.05.2007., 21:43
da,možeš samo kupovati proizvode ali mama se učlanila na način da je htjela voditi biznis ali je brzo odustala jer su je iritirali,pa smo samo proizvode kupovali.
za čišćenje kuće se i meni stvari sviđaju(dugo ih se ima i blaga su a učinkovita,čiste a ne umreš od smrada klora).od artistrija je mama imala samo neki serum za mrlje i nije joj nešto bio,a ja sam imala neku stvarčicu za isušivanje akni i isto nisam bila 100% zadovoljna s obzirom na cijenu.a dekorativu nisam naručivala pa o tome neznam.hrana im je dosta skupa a mi ti brzo popapamo:D super im je maslinovo ulje,to mi se najviše svidjelo.
a onaj njihov prašak koji je kao najbolji proizvod nam je čisti užas-skup,ode začas a rublje sivo:flop:
patientia
16.05.2007., 22:30
O, pa oni imaju i hranu. Znam dva tipa koji su uclanjeni (ne znam jesu li jos uvijek), jedan nikako nije naporan (nisam mogla vjerovati kad sam saznala da je emvejevac), a drugi me pokusao nagovoriti da odem s njim na emvej kavu, pa sam se izvukla. Mozda bih mogla preko ovog prvog kupovati.
patientia
16.06.2007., 02:18
Sto je jeftinije u Kozmu nego u DM-u?
chichita
20.01.2008., 19:47
mislila sam otvoriti temu vezano uz cijene pojedinih proizvoda proizvoda, ako koga zanima koliko što dođe jer mu nije u blizini trgovina, parfumerija, ljekarna i slično, da upita ovdje... :D
npr. mene (trenutno) zanima koliko dođe baza za sjenila od art deco-a i manhattan-a, kokosovo prirodno ulje i balea ili alverde peeling za tijelo... :rolleyes:
vichyevka
20.01.2008., 19:58
mislila sam otvoriti temu vezano uz cijene pojedinih proizvoda proizvoda, ako koga zanima koliko što dođe jer mu nije u blizini trgovina, parfumerija, ljekarna i slično, da upita ovdje... :D
npr. mene (trenutno) zanima koliko dođe baza za sjenila od art deco-a i manhattan-a, kokosovo prirodno ulje i balea ili alverde peeling za tijelo... :rolleyes:
ja sam jucer kupila bazu za sjenila od manhattan-a i dosla je 42kn u mulleru
tinna01
20.01.2008., 20:19
Artdeco je oko 50-ak kn
balea piling za tijelo je 12.90 kn 200 ml, a alverde je 19.90 kn 150 ml
balea ima više zrnaca i gušći je, u alverde je kokos brašno umjesto zrnaca
deedeedee
20.01.2008., 23:56
najskuplja avene kremica? da se ne šokiram previše kad odem u ljekarnu po neku. :D
Brančika
21.01.2008., 00:14
najskuplja avene kremica? da se ne šokiram previše kad odem u ljekarnu po neku. :D
mislim da je to ona u lončiću, za suhu kožu, oko 160 kn.
iako, kad bolje razmislim, vjerojatno su skuplje one za zrelu kožu, ali to ti pretpostavljam ne treba?
avene puderi su oko 120 kn, i većina krema je 80-120 kn.
deedeedee
21.01.2008., 00:44
thanks. :kiss:
ma treba mi neka nova kremica, a pošto mi je avene termalna odlična, uzela bi si neku avene, za normalnu ili polusuhu kožu. dnevnu. i noćnu. i okoloočnu. :D
a možda i puder. i labello. http://degiorgi.math.hr/forum/images/smiles/anifaint.gif
OT: cijena Diorshow maskare?
lioness
21.01.2008., 09:18
maskare dior mislim da su u irisu oko 200 kn (198)
inace, vec sam to napisala na topicu dm - postoje razlike u cijeni i unutar dm-ova. bas sam u 3 dm- a gledala cijenu puma jamaica deo sticka (muskog) i u jednom je bio 34,90, u drugom iznad 50kn, a u trecem neka cijena izmedju ove dvije. u niti jednom od ta 3 nije bila posebno navedena akcija ni zacrvenjena cijena. tako da :ne zna:
jasmine
21.01.2008., 11:15
za dosta stvari sam se uvjerila da su u muuleru skuplje po nekih 20 do 30kn nego u limoniju i naravno skuplje su one stvari koje se inace mogu kupiti i u dm.u a s druge strane u dm.u su recimo anticelulitne kreme od afrodite skuplje i do 10 do 15kn nego u metrou i kad smo kod metroa isto potvrdjujem povoljne cijene pafrema.najvise me je iznenadila cijena hr korektora koji sam gledala u sephori i kostao je 280kn sto mi je bilo previse i nisam ga ni kupila iz tog razloga a neki dan kupila napokon taj isti korekrot u muuleru na trgu i tamo ga platila 205kn,to mi nije nikako jasno zasto tolika velika ratlika u cijenama.
u muuleru sam skuzila da su dosta povoljnije cijene njemackih proizvodjaca i recimo papirnati rucnici,oni kvalitetniji su u muuleru 18kn a u sparu 22kn i tako ima tu puno stvari o kojima bi se moglo pricati ali meni je najbolja stvar kad vidim cijene kod nas i cijene vani koje se narucuju,mislim nasi mlate porez na budale a mi moramo biti ti koji cemo njima puniti njihove bankovne racune.
zna neko koliko dodje ova krema/lotion:
http://a248.e.akamai.net/www.clinique.com/images/products/250x250/clq_68LE_250.jpg
link: ovdje (http://www.clinique.com/templates/products/sp_nonshaded.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY14112&PRODUCT_ID=PROD3304)
DIOR
Diorshow maskara - 194,00 kn
Skinflash - 221,00 kn
Mono sjenila - 179,00 kn
Dorshow rumenilo - 260,00 kn
Diorblush - 265,00 kn
Dior Addict ruž - 168,00 kn
Diorkiss sjajilo - 154,00 kn
GlossShow sjajilo - 185,00 kn
Forever puder - 260,00 kn
Diorskin podloga - 272,00 kn
Dior Addict lak - 140,00 kn
Diorlisse lak - 145,00 kn
CHANEL
Teint Innocence puder - 211,00 kn
Irreelle Blush - 267,00
Levres Scintillantes sjajila - 164-171 kn
Vitalumiere korektor - 263,00 kn
Le Vernis lak - 151,00
LANCOME
Color Fever Gloss - 178,00 kn
Juicy Tubes jajilo - 146,00
YSL
Maskara efc - 200,00 kn
NUXE
Creme Fraiche - 238,00 kn
Aromatični piling - 149,00 kn
Gel za umivanje (med) - 125,00 kn
Tonik za odstranjivanje make up-a - 110,00 kn
Hidratantna maska za lice 153,00 kn
Balzam za usne (teglica) - 87,00 kn
Krema za ruke i nokte - 87,00 kn
eto, toliko od mene :D :mirko:
deedeedee
21.01.2008., 18:38
:rofl: :rofl:
a baš si slatka. :zubo:
Elektra
21.01.2008., 20:30
Juicy Tubes jajilo - 146,00
Šta nije ovo nekad bilo 120kn? :eek:
Jojo Ungh
21.01.2008., 21:57
Shiseido Skincare multi-energizing Cream: 459 kn (na jagodi je 230 kn! kako nas deru ko ovce, točno dupla cijena :eek: :hebemu:)
tinna01
22.01.2008., 18:25
evo par cijena proizvoda Calvin Klein
sjajila-100 kn
ruževi 111 kn
rumenila 148
mono sjenila 106
duo sjenila 140
lakovi 74
jel zna neko, cca barem, koliko dodje eucerin krema za tijelo sa 10% uree ili ono za tusiranje isto s ureom?
Rock Star
06.02.2008., 09:46
Zna li netko koliko košta parfem Sarah Jessica Parker Lovely i gdje je najjeftiniji?
crystalmaiden
07.02.2008., 22:24
Zna li netko koliko košta parfem Sarah Jessica Parker Lovely i gdje je najjeftiniji?
u irisu je a brijem i u ostalim parfumerijama
30 ml 289 kn
50 ml 389 kn
100 ml 499 kn
crystalmaiden
07.02.2008., 22:28
mene uzasno iritira sto dekorativa malo po malo poskupljuje npr. lancome maskare su sa 196 kn prije par godina dosle do 218, i sad iz principa necu kod nas kupiti njihovu maskaru nego cu u njemackoj jednog lijepog suncanog dana
Jojo Ungh
07.02.2008., 22:41
Baš sam danas vidjela da je u Irisu na sniženju, točno 100 kn, mislim 30 ml.
Rock Star
07.02.2008., 23:02
u irisu je a brijem i u ostalim parfumerijama
30 ml 289 kn
50 ml 389 kn
100 ml 499 kn
Znači ko i u Kozmu.
Baš sam danas vidjela da je u Irisu na sniženju, točno 100 kn, mislim 30 ml.
Ma daj?! Hvala ti na informaciji, sutra trčim po njega! :trk:
Jojo Ungh
07.02.2008., 23:10
Ma daj?! Hvala ti na informaciji, sutra trčim po njega! :trk:
E, da, to sam vidjela danas u Irisu u King Crossu, ali vjerujem da je i u ostalima ista akcija. Imaju nekoliko parfemčića na velikom sniženju, između ostalog i SJP Lovely, JLo neki i još neka 2-3, zaboravila sam koja, samo sam prozujala kroz Iris.
Ali sam za Lovely baš zapamtila da je 100 kn, samo ne znam točno koliko ml, mislim da je 30. Pa otrči sutra, dobra je prilika ako to već tražiš :)
ray ban
07.02.2008., 23:48
mene uzasno iritira sto dekorativa malo po malo poskupljuje npr. lancome maskare su sa 196 kn prije par godina dosle do 218, i sad iz principa necu kod nas kupiti njihovu maskaru nego cu u njemackoj jednog lijepog suncanog dana
i mene to živcira!
zadnji ruž koji sam kupila od lancoma je trenutno u irisu 190 kn(ljetos je bio 170),a u Martimexu je 201 kn.
Rock Star
07.02.2008., 23:59
E, da, to sam vidjela danas u Irisu u King Crossu, ali vjerujem da je i u ostalima ista akcija. Imaju nekoliko parfemčića na velikom sniženju, između ostalog i SJP Lovely, JLo neki i još neka 2-3, zaboravila sam koja, samo sam prozujala kroz Iris.
Ali sam za Lovely baš zapamtila da je 100 kn, samo ne znam točno koliko ml, mislim da je 30. Pa otrči sutra, dobra je prilika ako to već tražiš :)
Odlično! Jako sam ti zahvalna na informaciji jer baš sam sutra mislila kupiti Lovely u Kozmu za 289 kn.
a jel se sjecas koji je od j.lo bio na snizenju?:zubo:
ili rock ako nisi jos otisla,daj mi samo pogledaj :moli:
Jojo Ungh
08.02.2008., 00:51
Mislim da je bio Glow, ali ne mogu jamčiti :)
Rock Star
08.02.2008., 01:54
Hehe, u međuvremenu ipak nisam imala priliku otići. :mig:
Idem ujutro, mogu javiti popodne, nadam se da ti neće biti kasno.
crystalmaiden
08.02.2008., 11:04
od j.lo je na snizenju still od 100 ml 399kn, a glow su samo body lotion i shower gel po 99 kn. cudi me da je lovely jos uvijek na snizenju u irisu, jer je to bila bozicna akcija,cijeli 12 mjesec i sada je vracena stara cijena tako je barem u ostalim irisima
ovaj mjesec je na akciji davidoff cool water muski i zenski, oba po 199 kn, s tim da je kod muskog 75 ml a zenski 50 ml
i jos uvijek je i kenneth cole reaction na snizenju
men 50 ml 149 kn
100 ml 299
women edp 50 ml 199 kn
edp 100 ml 249 kn
bl & sg 79 kn
Jojo Ungh
08.02.2008., 12:02
Ma da? A onda je možda Lovely ostao na sniženju samo u tom Irisu u KC-u :ne zna:
Ionako je taj Iris stalno prazan pa možda i dalje imaju ta ista sniženja ne bi li privukli kupce ili zbog nečeg drugog :ne zna: :ne zna:
Rock Star
08.02.2008., 12:15
od j.lo je na snizenju still od 100 ml 399kn, a glow su samo body lotion i shower gel po 99 kn. cudi me da je lovely jos uvijek na snizenju u irisu, jer je to bila bozicna akcija,cijeli 12 mjesec i sada je vracena stara cijena tako je barem u ostalim irisima
ovaj mjesec je na akciji davidoff cool water muski i zenski, oba po 199 kn, s tim da je kod muskog 75 ml a zenski 50 ml
i jos uvijek je i kenneth cole reaction na snizenju
men 50 ml 149 kn
100 ml 299
women edp 50 ml 199 kn
edp 100 ml 249 kn
bl & sg 79 kn
:(
Idem ipak u tri Irisa koja su mi blizu, možda ipak nađem Lovely.
Rock Star
08.02.2008., 14:46
Onak je kak je Crystalmaiden napisala.
Nisam našla ni Lovely, nije na sniženju ni u Irisu u Maksimirskoj, ni u Branimir Centru. :( A baš sam se veselila kak ću dobro proći. :(
Jojo Ungh
08.02.2008., 15:14
Ja sam kriva, udavi me :mama: :mama: http://www.pic4ever.com/images/vahidrk.gif
Sad sam nazvala Iris u KC-u i nnnda, ja sam pogrešno vidjela: na sniženju je krema za tijelo i neki gel SJP Lovely, ali sam parfem više nije.
Sad mi je skroz neugodno :o:o
Ja sam vidjela prilično velike kutijice i mislila sam da su unutra parfemi, a zapravo su kreme i gelovi. Glupa sam http://www.pic4ever.com/images/dash2.gif:mama:
Sorry http://www.pic4ever.com/images/weep[1].gif
Rock Star
08.02.2008., 15:25
Ma daj, kaj brineš, nije to nikakva tragedija. Ko mi je kriv kaj si nisam parfem kupila tijekom 12. mjeseca.
Bit će još toga na sniženju. :grli:
Jojo Ungh
08.02.2008., 15:35
Ma krivo mi je što sam ti dala lažnu nadu (ja to najviše mrzim pa ono... :() i što si se cimala po Irisima zbog moje dezinformacije :brukica:
Ali, eto, neka bude bygones :kukuc:
jel efc svugdje ista ili je negdje jeftinija? zna tko
Rock Star
08.02.2008., 19:00
Ma krivo mi je što sam ti dala lažnu nadu (ja to najviše mrzim pa ono... :() i što si se cimala po Irisima zbog moje dezinformacije :brukica:
Ali, eto, neka bude bygones :kukuc:
Niš zato, bar sam se počastila nekim sitnicama. :top:
http://i1.tinypic.com/8g3vse1.jpg
Paleta za oči i lice - 216,00 kn
Ruž - 147,00 kn
Lak - 95,00 kn
Tuš - 147,00 kn
Bijela olovka za oči - 147,00 kn
Sjajilo - 134,00 kn
Sjenilo - 104,00 kn
Elektra
10.02.2008., 15:19
Sjenilo - 104,00 kn
:eek:
Nekad su njihova sjenila bila 70 i nešto sitno kn. Preko 80kn nisu sigurno. :flop:
Ne znam... prepisala sam cijene iz jednog časopisa... collistar uvijek ima reklame sa cijenama... :(
sve poskupljuju... isto kao što i juicy tubes prije bio puno jeftiniji nego što je to danas :(
zna li netko koliko košta bourjois 10 hour sleep effect tekući puder, ali u martimexu?
Mislim da je bio Glow, ali ne mogu jamčiti :)
od j.lo je na snizenju still od 100 ml 399kn, a glow su samo body lotion i shower gel po 99 kn
uf dobro..to mudi...dobar je samo miami glow :D
still je najogavniji..i mislim da je on vec jako dugo na snizenju,jer se ne proizvodi vise..ja sam ga vidla jos ljetos na akciji :zubo:
cure tnx na info :kiss:
mala cHrna
10.02.2008., 16:53
Ne znam kad ću stić do irisa da pogledam, jel mi zna netko reć koliko košta tekući puder Chanel Teint Innocence?
mala cHrna
10.02.2008., 18:49
263 kn u Irisu :D :kiss:
stvarno ne znam zašto sam očekivala da ću od tebe ili sponze dobit odgovor :D
tenk ju :kiss:
:o :o
nema na čemu :cerek: :kiss:
Sponza ri
10.02.2008., 19:54
stvarno ne znam zašto sam očekivala da ću od tebe ili sponze dobit odgovor :D
tenk ju :kiss:
:brukica: :D
idem ja napisat neke cijene :mirko:
chanel tekuce sjenilo- 201 kn
chanel ombre sjenilo-184 kn
chanel irreellee blush-267 kn
dior forever-265 kn
HR sensual clone-311 kn
E.L. pologa- 142 kn
chanel cristalle gloss-166 kn
chanel levres scintillantes-tu negdje ko i ovaj iznad
diroshow unlimited-195 kn
neda mi se vise :brukica:
mala cHrna
10.02.2008., 20:10
:rofl::rofl::rofl: frikušo :D
a danas baš razmišljam hoću li kupit forever ili HR i sad mi ti presudiš s cijenama :kiss:
Jojo Ungh
10.02.2008., 20:32
Diorskin Icone tekući puder - 272 kn
YSL Perfect Touch tekući puder - 295 kn
Collistar wet&dry sjenila - 108 kn
La Prairie korektor/iluminator - 400 kn
Shiseido Perfecting Lipstick - 203 kn
Calvin Klein ruževi - 111 kn
Dior Addict ruževi - 168 kn
Diorblush rumenila - oko 260
Anatomica
10.02.2008., 20:33
collistar wet&dry sam platila 98 kn u jednoj karlovackoj parfumeriji.
Jojo Ungh
10.02.2008., 20:37
U Limoniju su 108 :ne zna: :(
deedeedee
11.02.2008., 20:43
gdje je najjeftinija diorshowka? :moli: (bilo bi super da je negdje 120kn, a ne 200kn :rofl:)
Anatomica
11.02.2008., 20:45
U Limoniju su 108 :ne zna: :(
u mulleru 103.
gdje je najjeftinija diorshowka? :moli: (bilo bi super da je negdje 120kn, a ne 200kn :rofl:)
mislim da nije nigdje ispod 190 kn... :)
deedeedee
11.02.2008., 20:50
a jbg. morat ću prebolit. :D
Skittle
13.02.2008., 11:02
Zna li tko ljekarnu u zg-u gdje se najviše isplati kupovati Avene stvari?:moli:
zna li netko koliko košta bourjois 10 hour sleep effect tekući puder, ali u martimexu?
itko? :moli:
Elektra
13.02.2008., 14:45
:rofl:
nisamlu
13.02.2008., 15:52
kod mene je 1000 dinara, samo ja nikad da odem da je kupim :mig:
red dr@gon
15.02.2008., 16:11
itko? :moli:
U ri u limoni je 118 kn...Ja ga kupila :)
U djuticu na aerodromu u DE je YSL efc 21 euric, a t.e. 27!
Elektra
19.02.2008., 00:20
Kod mene:
Revlon colorstay - 89,00kn
Revlon skinlights iluminator - 100,00kn
Lena Leh
19.02.2008., 00:37
Koliko košta Clinique Pore Minimizer? :)
nisamlu
19.02.2008., 00:42
koliko kostaju ove nove MF maskare u boji? :kokice:
Elektra
26.02.2008., 00:16
MF pan stik shimmer - u dm-u 61 ili 64kn, u parfumeriji u mom gradu - 51kn. :eek:
uspavana ljepotica
14.03.2008., 11:45
Curke otvaram ovu temu jer sam zadnje vrijeme počela primjećivati da veća pakiranja daju veću cijenu ali isto tako kada pogledaš omjer sa manjom kremicom ispada da je veća jeftinija jer na manjim pakiranjima napumpaju cijenu koja je i dalje "mala" ali u odnosu na velika pakiranja je skuplje.
Da li ste to primjetili i da li gledate na veličinu pakiranja i cijenu ili gledate samo cijenu?
patientia
14.03.2008., 12:25
Uvijek gledam količinu proizvoda i pokusavam procijeniti koliko dugo ce mi trajati (recimo, sampon od 250 ml mi traje par mjeseci, a regenerator od 250 ml samo za 10 pranja kose). Kod nekih proizvoda, posebno krema za lice, sjajila, maskara, sjenila, namjerno se stavlja veca ambalaza kako bi se doimalo da proizvoda ima vise. Posebno me zivcira Sephora, njihova marka kozmetike, kolicine nisu navedene u mjerama iz SI sustava (grami, mililitri) nego u americkim mjerama :mad:
uspavana ljepotica
14.03.2008., 13:00
Slažem se potpuno s tobom vezano za Sephoru i mene to
živcira:o:o
svi su počeli stavljati nekakva manja pakiranja što ima kak ti manju cijenu a odnos cijene i količine me strašno ljuti:o pa kada pohledaš svi su počeli stavaljati kremice od 50 ml za ova istočna tržišta a te kremice kao imaju privalčnu cijenu od 19,90 ili 29,90 da cijena izgleda super ali za 50ml a onda odem van u njemačku i vidim isti proizvod od 150 ml za nešto malo veću cijenu nego što kod nas platim 50 ml .
sjajila, maskara, sjenila, namjerno se stavlja veca ambalaza kako bi se doimalo da proizvoda ima vise - i sa ovim se slažem pogotovo za maskare stave u dugu tubicu da izgelda ono sad sam mirna dugo kada za 2 tjedna poslije tuba je samo za izložbu:o:o
Uvijek gledam količinu proizvoda i pokusavam procijeniti koliko dugo ce mi trajati (recimo, sampon od 250 ml mi traje par mjeseci, a regenerator od 250 ml samo za 10 pranja kose). Kod nekih proizvoda, posebno krema za lice, sjajila, maskara, sjenila, namjerno se stavlja veca ambalaza kako bi se doimalo da proizvoda ima vise. Posebno me zivcira Sephora, njihova marka kozmetike, kolicine nisu navedene u mjerama iz SI sustava (grami, mililitri) nego u americkim mjerama :mad:
deelayla.
14.03.2008., 17:31
blažena diskalkulija :s
ja sam slijepa za bilo kakve omjere,sve mi je to apstraktno. :(
uvijek gledam na to koliko "zapravo" placam nesto, recimo, u dm-u, nikad ne gledam onu veliku, istaknutu cijenu, vec onu sitnu, koliko zapravo dodje 100ml ili litra necega, pa usporedjujem.
i inace, cak i kod dekorativne kozmetike, gledam koliko je sto mililitara, usporedjujem i kalkuliram. niti imam novaca na bacanje, niti imam namjeru placati porez na budale.
ali, govoreci iz iskustva, veliko pakiranje ne mora uvijek biti i jeftinije. sa cisto cjenovnog gledista, ponekad se zna dogoditi da je ono manje ipak jeftinije, bas zato sto vecina ljudi ocekuje da ce sa sto vecim pakiranjem vise ustedjeti, pa im namjerno nabiju cijenu. ili, meni osobno, veliko pakiranje necega sto koristim jednom, mozda dvaput mjesecno zapravo nece biti jeftinije, jer iako sam mozda platila i manje po mililitru, ako cu trecinu, ili cak pola proizvoda baciti (jer ce mu istjeci rok/jer cu naci nesto novo pa ovo vise uopce necu koristiti/jer poslije godine dana to vise necu moci vidjeti), manje pakovanje bi mi se sigurno vise isplatilo.
zakljucak: da, pazim na cijene i na sto trosim. zasto bih nesto platila vise ako ne moram?
Curke otvaram ovu temu jer sam zadnje vrijeme počela primjećivati da veća pakiranja daju veću cijenu ali isto tako kada pogledaš omjer sa manjom kremicom ispada da je veća jeftinija jer na manjim pakiranjima napumpaju cijenu koja je i dalje "mala" ali u odnosu na velika pakiranja je skuplje.
Da li ste to primjetili i da li gledate na veličinu pakiranja i cijenu ili gledate samo cijenu?
Jesam primjetila sam to i uvijek "nasjednem" na to misleci da cu ustediti koji dolar ako kupim vece pakiranje losiona i NARAVNO dosadi mi i onda skuzim da sam zapravo potrosila ono sto nisam smjela jer u vecini slucaja bacim ostatak u smece. :mad:
Baš sam danas naletila u Bipi na Garnier poklon set koji košta 79 kuna, a isti taj u dm je 90 kuna:rolleyes: Dosad nisam primjećivala takve stvari baš (bar ne kad je kozmetika u pitanju) ali mislim da ću odsad malo pažljivije gledat:o
Neki dan sam u Dm-a isla kupit Max Factor Mastertouch korektor i nije bilo nijanse ( cijena oko 56kn), odem u Kozma kad tamo cijena 52kn! :eek: I da, Bipa i Dm imaju poprilicne razlike u cijenama, Bipa je jeftinija :mig:
Ja svako toliko, zapravo više-manje redovito, gledam online letke od DM-a, Kozma i Bipe. Gledam i cijene po tim dućanima, al` kako sam rijetko u Bipi i Kozmu jednostavno teško da ću uspjet za puno stvari skužit gdje su jeftinije.
Na kraju mi se šoping ipak svodi na DM, što i nije toliko loše jer mislim da na njihovim proizvodima (recimo, sve proizvode za pranje i čišćenje kuće kupujem baš njihove, maramice, dnevni ulošci, tamponi, pilinzi za tijelo i stopala, maramice za cvike, vlažne maramice + hrpa toga što nekad kupim DM-ovo, nekad od nekog drugog) dosta uštedim.
raverica
20.12.2009., 13:58
onaj lorealov poklon paket s maskarom i torbicom je u kozmu jeftiniji nekih 5kn nego u dmu :) ne bih primijetila da ga dan prije nisam kupila po skupljoj cijeni :D
face_to_face
20.12.2009., 16:45
Ja sam pravi skener za cijene :D. Iako pretjerano ne pazim na omjer kolicine/cijenu. U zadnje vrijeme se kontroliram u shoppingu jer imam skladište nepotrebnih stvari :D. Treba se znati ograničiti na osnovno + klasično :) . Barem u mom slucaju jer ne volim eksperimentirat :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.