View Full Version : Famas na Maslenici
Danas sam gledao Tv Kalendar, prva tema je bila o bombardiranju Zadra te oslobađanju zaleđa, i prilično sam jasno vidio da jedan hrvatski vojnik drži FAMAS.
Koliko je to oružje bilo korišteno u ratu ako itko zna?
jako malo (ovo je jedini primjerak famasa za koji ja znam, isto tak znam i za jedan primjerak SA80 )
obicno je islo ovak
srbi maznu od unproforaca
a nasi od srba
Ivan Bajlo
22.01.2008., 21:17
Koristilo se sve i svašta, mislim da negdje čak ima fotke i Lewis strojnice iz Prvog svjetskog! :eek:
U skladištima TO se držala gomila opreme još iz Drugog svjetskog, a ljudi su kupovali sve do čega su mogli doći i nabaviti raznim kanalima, nekak sumnjam da je netko to maznuo od unproforaca pošto se sve moglo kupiti. :mig:
mastershooter
08.09.2009., 18:46
U RH su bila točno 3 FAmAS-a. Jedan sam imao u rukama 93. i pucao iz njega. Čovjeku ga je dao general Gotovina, a mislim da su i druga dva došla preko njega.
Nažalost, nisam fotkao, u to doba nisam mislio na fotke.
U RH su bila točno 3 FAmAS-a. Jedan sam imao u rukama 93. i pucao iz njega. Čovjeku ga je dao general Gotovina, a mislim da su i druga dva došla preko njega.
SA80 je došlo nekoliko stotina komada i 100-njak Ultimaxa 100.
rakijetina
08.09.2009., 22:44
Miješaš SA-80 i SAR-80. :mig:
:rolleyes: e sad i ja vidim.
Moj frend je imao i AUG-a(već sam pisao o njoj na forumu),sad se više nr sječam od kud i kako,ali sve NAJ,NAJ o njoj(milina za pucati)....:s:s:s
Čak se potajno nadao da će s vremenom postati standardna formaciska puškica u HV...
I Ultimax -i su fina robica,spasili nas na početku na baniji....:top:
Zanimljivo je uočit "francuski" utjecaj u HV...te ljetne službene odore (koje su iste boje kao i francuske), pa sad i VHS koja je uistinu preslikani FAMAS. Jel to naš Ante dizajnira vojsku ili šta? Još malo pa ćemo Leclerc kupit...i Rafale :top:
Mislim, bolje i to nego zagorec sa svojim ERO uzijima i ray ban cvikerima.
niner.alpha
09.09.2009., 11:00
Vjerovatno niti u MORH-u nisu ovako tocni...3 komada, ni vise ni manje!
I da, kako bi rekao bi moj KIK - "U vojsci se gadja, puca se na svadbi"!
FAMAS su Francuzi zaboravili na Maslenici. Pored drugih stvari...
rakijetina
09.09.2009., 12:56
I Ultimax -i su fina robica,spasili nas na početku na baniji....:top::top: Bili i ostali fenomenalna stvar. Ne bih ni danas imao ništa protiv da ih se nabavi tisuću-dvije...
:top: Bili i ostali fenomenalna stvar. Ne bih ni danas imao ništa protiv da ih se nabavi tisuću-dvije...
Mislim da bi morali...VHS će valjda zamijenit puške, a di nam je Squad Based Automatic Weapon? Morali bi razvit VHS varijantu s teškom cijevi i spremnikom velikog kapaciteta. Ili kupit Ultimax...
ML_croman
09.09.2009., 14:16
Još malo pa ćemo Leclerc kupit...i Rafale :top:
Što bi nam falilo :D
Ljudi koji bi to održavali, naša vojska voli tehniku čekić/malj tehnologije, dakle Rusku :(, a ne neku gdje trebaju školovani ljudi za održavanje.
mastershooter
09.09.2009., 19:39
Vjerovatno niti u MORH-u nisu ovako tocni...3 komada, ni vise ni manje!
I da, kako bi rekao bi moj KIK - "U vojsci se gadja, puca se na svadbi"!
FAMAS su Francuzi zaboravili na Maslenici. Pored drugih stvari...
Da, upravo tako. Ne sumnjam u podatak, jer mi ga je dao čovjek koji ga je imao. A gađati možeš i kamenom, a pucati možeš samo iz oružja (osim ako pucanje na gol ne smatraš pucanjem).:mig:
Što bi nam falilo :D
Ništa! Čak i Legiju stranaca bi imali...HVO...:lol:
ML_croman
10.09.2009., 19:05
Ništa! Čak i Legiju stranaca bi imali...HVO...:lol:
Prije ćemo mi Gospu vidit nego nove tenkove tipa (leclerc, leopard2, abrams..), avione tipa (gripen, f-16, typhoon, mig-29...) ili neki novi brod u HRM. Mislim da naši "novi" helsinkiji sa svojih 25 godina ne spadaju u nove brodove :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.