PDA

View Full Version : sony p92

kemik
10.12.2003., 14:42
Jel ima netko od vas sony p92 ili je bar cuo nesto o njemu?

Procitala sam sve na Steve's digicams, i sve mi se to cini super, ali bih ipak htjela cuti komentare nekoga tko ga je imao u ruci...

Brock
16.12.2003., 14:46
Radije uzmi Sony P8. Nije neka razlika u cijeni, a P8 je dosta manji, ima metalno kućište i... treba li ti stvarno 5mp?

Ja sam mislio uzeti P8, ali sam onda dobio P10 bez PDV-a pa me isto ispao... I nikad ne slikam sa rezolucijom većom od 3mp, a i većinu takvih slika i smanjujem..

kemik
16.12.2003., 14:49
Ma, ne treba mi 5 mp, ali mogu lako zamisliti situaciju u kojoj bi mi moglo trebati, pa ce mi biti zao sto nisam uzela 5mp a trenutno imam love za tako nesto.
Kazes, ti imas p10. Jesi zadovoljan s njim? jel i on ima metal case?

Brock
16.12.2003., 15:37
Ja sam i više nego zadovoljan!

Pogledaj review na Steve's digicams. Da... i on ima metalno kućište.

Moja preporuka u toj klasi (mali, metalno kućište, 3xoptika i više od 3mp) ti je i Canon IXUS 400... ima 4mp i vrhunski je aparat...

Ja sam još uzeo dodatni Memory stick od 128Mb koji je oko 450kn (kupuj samo original!) i 2 torbice (1 mala za fotić i 1 malo veća za AV kabel, punjač, USB kabel i serijski Memory Stick - 32Mp). Torbice su Case Logic po 40-ak kuna.

Koliki ti je limit love?

kemik
17.12.2003., 09:42
Bok!

Cini se da se ovaj thread pretvara u nas chat, ali to je OK. Cuj, nemam neki limit love (ajmo reci 4 kkn), tu negdje. Eto, sad se nekako ima...

Imam opasku na Canon Ixus (ovo je cisto zenski i razumjet cu ako me vise neces shvacati ozbiljno): ruzan mi je!!!!

Hocu neki lijepi aparat (sonyji su mi super) a najljepsi mi je Pentax Optio S4.

Brock
17.12.2003., 10:28
Hehe... ajde da se i ja zapričam sa nekim...:D

Baš mi je frend prije par dana kupio Pentax optio S... sladak je, ali je definitivno premali... nemaš ga za kaj uhvatit.. a tipke za kontrolu su mu presutne... ak imaš duže nokte ili deblje prste(muškarac)... nema šanse da ga možeš koristit bez problema.

Kod SONY-a je super to što je izdužen i optika mu je pomaknuta na lijevo, tako da ga možeš dobro primiti, a da ti se prsti ne dotiču leće...

P10 se može nabavit za nekih 3350kn (www.forster.hr), i još daš 450kn za originalni Sony-ev Memory stick od 128 MB (Europatrade u Maksimirskoj) i neku sitnu lovu za dobru torbicu... i sve te ispadne ispod 4000kn i svi sretni!:D

Brock
17.12.2003., 10:35
Eh.. zaboravih reć...

Sony ima jako dobru bateriju... može se puniti u aparatu i možeš ga koristit dok se puni (za razliku od IXUSA gdje se mora izvaditi za vrijeme punjenja). Baterija se puni nekih sat i pol, a traje oko 3 sata konstantnog igranja.... ili 3-4 dana normalne upotrebe.

I... Sony koristi info-lithium bateriju koja ti daje informaciju o trajanju baterije (različite vrijednosti vremena pri snimanju i pri pregledavanju slika) i jako je precizna.

kemik
17.12.2003., 10:40
Ok, i'm convinced. Bit ce Sony P10, pa se jos mogu veseliti s kupovinom torbice, dodatne baterije, memorija... A i bozic ce (i rockas) pa se mozda nesto zaleti i kao poklon! Pa sam ispod 4000 kn!

Jesi ti kakav strucnjak za fotice, ili ti je dosadno pa se malo dopisujes sa mnom tek toliko?

Brock
17.12.2003., 10:49
Nisam stručnjak... samo sam prije mjesec dana kupovao fotić... pa sam se naučio nekim stvarima koje mi nije teško podjelit sa drugima...

Eh... ako misliš duže vremena izbivat iz kuće i nemaš di napuniti fotić... imaš jedan Sony-ev model pod oznakom P12.

P12 je tehnički identičan kao i P10, samo što je tamno plave boje (skoro crni) i dolazi u paketu sa originalnom torbicom i još jednom baterijom. Imaš ga u HG Spotu za 3460kn... to bi ti bilo savršeno rješenje!

Samo kupuj originalni Memory Stick... možda je 50 kn skuplji od zamjenskog, ali imaš garanciju godinu dana... Frend je prije nekog vremena kupio SD karticu u HG Spotu i riknula mu za 2 mjeseca i nema garanciju... a baš nije jeftina stvarčica...

kemik
17.12.2003., 13:19
Da, to sam i ja vidjela, ali:
- torbicu imam, a tu je i moment bozica i potencijalnih poklona
-baterije mi dodatne vjerojatno nece trebati...

tako da je ipak p10!

Brock
17.12.2003., 14:07
Inače... baterija ti je oko 500kn! (za neke druge proizvođaće i više!)

Paaa... ugodnu kupovinu i javi utiske!:W