View Full Version : Pila
sad mi vise ne treba (jer sam se snasla s rucnom pilom) ali me zanima za ubuduce (jer cu nekad opet trebati, a vec mi je muka od ovih rucnih, a ni ubodne nisu tocno ono sto zelim):
kakve sve vrsta motornih pila postoje, kakvih su dimenzija, ima li modela koji imaju motor na struju, koje su relativno male itd...
hvala :)
covjece ovdje ima ima vise zena koje rade nesto same nego muskih....
samo nastavite tako
Ako pod motornom pilom podrazumijevas pilu za npr. rusit drvo, prepilat suvisnu granu na vocki, prepilat cjepanicu za vatru i slicno imas ih i benzinskih i na struju. Ove na struju su puno jeftinije i ako imas dovoljno dug kabl sasvim ok. Mi smo ovo ljeto kupili neku jeftinjacu u Pevecu kao pomoc kod gradnje vikse ( stalno nesto treba pilat) i pokazala se jako jako dobra. Lanac je jos sasvim ostar a prepilila je puno dasaka na kojima su djelovi betona :)
A kad bi ti nama rekla tocno sto bi pilila i koliko cesto i koliko velike komade , mogli bi ti preporuciti tocno sto ti triba .
Ovako je presiroka tema , jer pila ima puno vrsta i velicina i namijena i cijena i kvaliteta, iiiii
Juraj kaže:
Ove na struju su puno jeftinije i ako imas dovoljno dug kabl sasvim ok. Mi smo ovo ljeto kupili neku jeftinjacu u Pevecu kao pomoc kod gradnje vikse ( stalno nesto treba pilat) i pokazala se jako jako dobra. Lanac je jos sasvim ostar a prepilila je puno dasaka na kojima su djelovi betona :)
:lux: koliko je to veliko? ima li malih i laganih modela? koliko je otprilike kostala ta tvoja?
bodul kaže:
A kad bi ti nama rekla tocno sto bi pilila i koliko cesto i koliko velike komade , mogli bi ti preporuciti tocno sto ti triba .
Ovako je presiroka tema , jer pila ima puno vrsta i velicina i namijena i cijena i kvaliteta, iiiii
treba mi rijetko, ne prevelike stvari, uglavnom drvene....
"treba mi rijetko, ne prevelike stvari, uglavnom drvene"
onda ti treba zgodan susjed s pilom (bilokakvom)..
ps
pila lančanica (električna)
duljina mača 35 cm..
cca 700KN
taBaKera
11.12.2003., 14:19
Sorry za ovo ali moram:
Dosao muz sa posla i treba piliti drva. Trazi on pilu po cijeloj kuci i naravno pile nigdje nema. Zadere se on iz podruma: " Ej zeno di je opet ona stara pila?" A iz dnevne sobe cujes punicu: " Ak' sam pila pila sam za svoje novce !!!" :D :D :D
luca kaže:
:lux: koliko je to veliko? ima li malih i laganih modela? koliko je otprilike kostala ta tvoja?
Ova je bila s macem od 40 cm i kolko se sjecam ispod 700 kn. Sasvim lijeva i nepoznata firma, ali radi ko urica. Upravo mi bratic kaze da je jos prvi lanac na njoj i to bez brusenja. Bez frke mozes baratati s njom.
Juraj kaže:
Ova je bila s macem od 40 cm i kolko se sjecam ispod 700 kn. Sasvim lijeva i nepoznata firma, ali radi ko urica. Upravo mi bratic kaze da je jos prvi lanac na njoj i to bez brusenja. Bez frke mozes baratati s njom.
zvuci mi ok (700 kn mi je malo puno, za 50 eura ima Black&Decker ubodnih pila cisto lijepih...).
hvala na info :)
btw, gdje ima Pevec u Zg (i okolici)?
konspirator
12.12.2003., 13:42
eh eto male digresije po pitanju pile:
Pile Štef i Dragec drva, i nešto im baš i ne ide, pa Štef kaže Dragecu:
Je, Dragec, kaj je ovo, stara ti je pila.
A s balkona se začuje glas:
Ak sam pila, pila sam za svoje nofce.
Prijatelj
12.12.2003., 13:47
Stihl !:cool:
luca kaže:
zvuci mi ok (700 kn mi je malo puno, za 50 eura ima Black&Decker ubodnih pila cisto lijepih...).
hvala na info :)
btw, gdje ima Pevec u Zg (i okolici)?
Grrr... kaj ti na kraju treba ubodna pila ili lanacana pila. Nije to isto pa ni cijena nije ista. Ubodna pila reze do 4 cm debljine drveta a lancana puno vise.
Pevec imas na Zitnjaku a uskoro i u Jankomiru. Inace pila imas i u Bauhausu i na 100 drugih mjesta.
Juraj kaže:
Grrr... kaj ti na kraju treba ubodna pila ili lanacana pila. Nije to isto pa ni cijena nije ista. Ubodna pila reze do 4 cm debljine drveta a lancana puno vise.
Pevec imas na Zitnjaku a uskoro i u Jankomiru. Inace pila imas i u Bauhausu i na 100 drugih mjesta.
ma lancana :D (ubodnu sam spomenula zbog usporedbe cijena jerbo nijednu lancanu nisam nasla u svom marketu pa ne mogu usporedjivati cijene nego s tim...).
btw, za nekoga tko nikad nije kupio pilu "100 drugih mjesta" je malo opskurno :D
ok, znaci zitnjak, Pevec. tnx :)
gledaj da ti pila ima barem 1000 - 1500 W, važno je i podmazivanje. ima pila kojima ulje curi tj. kapa po lancu od vibre i sl. no ako gledaš da uzmeš pilu koja ima pumpu za ulje to ti puno znači, nema dugotrajnog korištenja bez podmazivanja.
imam pilu SKIL i fenomenalna je imam ju već 5 godina a prepilala je metre i metre drva, bila na x krovova i nikad ništa, radi fenomenalno.
el Torro
18.12.2003., 22:49
luca kaže:
treba mi rijetko, ne prevelike stvari, uglavnom drvene....
Potrudi se da bude isključivo drvene. Ukoliko ponekad kaniš rezati lim, beton, gumu, motorka bi te mogla razočarati ...
:D ;)
zgodan detalj. uglavnom drvene. nisam ni registrirao.
kakve sve vrsta motornih pila postoje, kakvih su dimenzija, ima li modela koji imaju motor na struju
Morala bi malo preciznije objasniti za što ti ustvari treba ta pila...Dali za piljenje debljih cijepanica drva, ili za nešto sitnije (daske. letve i sl.)...Lančanih pila imaš od najmanjih pa do velikih za profesionalnu uporabu (uglavnom za šumu)...Za malo veće komade drveta ne bih ti preporučio električnu pilu jer je preslaba, nego pravu motorku koja je najbolje i trajno rješenje za sve potrebe oko kuće.....
svojom električnom 40 cm mač, sam srušio mnogo kojekakvih stabala u kvartu. orah me fascinirao, bio je fakat velik. sve bez problema prezadovoljan sam. benzinska je bolja samo u tome što nisi ovisan o struje. sve drugo je tu negdje.
Bari Kent
07.05.2004., 13:03
A meni treba kružna pila i to za glatki rez. I još je bitno za napomenuti da se radi o jednom vrlo vrlo tvrdom drvetu, ekvivalentno hrastu. Dubina reza do 40mm bi mi bila dovoljna. Struju imam. Najbitnije je da je rez glatki.
Ima li tko nešto za preporučiti?:D
A meni treba kružna pila i to za glatki rez. I još je bitno za napomenuti da se radi o jednom vrlo vrlo tvrdom drvetu, ekvivalentno hrastu. Dubina reza do 40mm bi mi bila dovoljna. Struju imam. Najbitnije je da je rez glatki.
Mogu preporučiti ručni cirkular od BOSH-A. Zakon..
Bari Kent
07.05.2004., 15:24
buks28 kaže:
Mogu preporučiti ručni cirkular od BOSH-A. Zakon..
Tip? Cijena? Promjer lista?
Thnx.:D
Lee Champa
08.05.2004., 19:54
Pozdrav
Nije bitan toliko stroj (eventualno snaga) koliko je bitan izgled vidija zubi za fini rez.
Probaj sa nekom vidija cirkularom.
Ako nisi zadovoljan raspitaj se kod stolara za cirkular koji ima vidija zube brušene malo drugaćije
Tip? Cijena? Promjer lista?
Ne znam točno slovnu oznaku, ali zaleti se do PEVECA, BAUHAUSA ili sl. pa vidi..
BTW: Imaš za kupiti razne vrste listova...obično ti na poleđini bude objašnjeno za koji je tip materijala, brzinu vrtnje, vrstu reza,....
Bari Kent
10.05.2004., 13:37
Kupio pilu iz naslova...
n=4500rpm, D=185mm, dva lista se dobiju s njom.
Njemački proizvođač, čist fino zgleda, a pili....
Probao sam prepiliti komad svog tvrdog drva (brodski pod) jer će mi za to najviše trebati i.....savršeno! List ima 60 zubaca, naličje okrenem prema gore (jer su zupci kružne pile 'naopaki')...i nakon piljenja okrenem lice daske...glatki rez kao staklo. Mislim ono, savršeno glatki rez, nisam niti pomišljao da uopće može tak zgledat...bez ijedne jedine 'čupkice'.
Bilo je i Bosch-ovih ali sve neke s malim promjerom lista, istina da je veći broj okretaja, ali kad se izračuna obodna brzina, ova mi je ispadala povoljnija.
Nadam se da bu izdržala tih 800-tinjak rezova koje planiram napraviti (mislim pila, list lako promijenim)
blaenka
05.03.2010., 13:18
šta mislite o ovoj pili
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-02F5C9BB-29D15088/lidl_hr/hs.xsl/index_11292.htm
na akciji je drugi tjedan pa me zanima da li se isplati kupiti je?
ima li netko alat iz lidla kakve je kvalitete?
Prob1em
05.03.2010., 14:06
šta mislite o ovoj pili
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-02F5C9BB-29D15088/lidl_hr/hs.xsl/index_11292.htm
na akciji je drugi tjedan pa me zanima da li se isplati kupiti je?
ima li netko alat iz lidla kakve je kvalitete?
ima tri godine garanciju, ak krepa buju je popravili, a za te nofce nek krepa poslje tri godine ak oce...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.