PDA

View Full Version : Pitanja i odgovori u vezi Neptuna i njegovih aspekata

stranice : [1] 2

Saradonija
02.02.2008., 23:47
Da Asc mi je Vaga.Tacno je da mi taj aspekt donosi ljubavne promene :mig: Znam da nije tema ili da se prebacimo na neku o Neptunu ali koje ti imas aspekte sa neptunom sa obzirom da ti je on vladar 5. Jel puno trazis i dajes u ljubavi ?Da li si sklona da privuces neke ljude za koje ustvari na kraju shvatis da su verovatno bili samo neke lekcije koje si trebala preci ?A onda kad sretnes to nekog ili bar mislis da je taj "neko" ispostavi se ogromna prepreka...naravno shvatis da je i to bila lekcija .
Pluton mi je samo u sekstilu sa neptunom i konj sa Asc.To kako ga mnogi ljudi ne osecaju mislim da prvenstveno zavisi od tog rada na sebi tj koliko dozvoljavamo da osetimo neke vise stvari i koliko istinski zelimo da naucimo.
:)

Moj Neptun: u Strijelcu u 2.k.- sekstil sa Plutonom, trigon Sunce, kvadrat Merkur, kvadrat Venera. Vladar 5.k. Istina, mnogo tražim u ljubavi, ali i dajem jednako toliko, nekad mi se čini i previše, u stvari ne osjećam da je previše tek kad počnem sebi štetit tim davanjem.
Istina često su mi u život ulazile osobe za koje bih s vremenom shvatila da su bili 'tek lekcije za odradit.' Bila su to teška i bolna iskustva jer mi Neptun kvadrira Veneru u Ribama koja je ujedno i vladar 7.k veza i k tome Venera ima inkonjukciju na Pluton. Šta da ti onda pričam.
I točno, kad osjetim da sam srela nekog tko mi se čini drukčiji od onih 'što su bili lekcije za odradit', ispostave se prepreke tipa ili sam ja zauzeta ili je on zauzet, ili nas razdvaja prevelika kilometraža - Neptun su stranci, ili tko zna kakva sve ne ograničenja....ponekad se pitam koja sila mi je dovela mog sadašnjeg nevjenčanog supruga u život jer do sad je uvijek svaki odnos koji mi je imalo više značio bio osuđen na propast...ili sam se ja razočaravala ili partner ili oboje (venera kvadrat neptun)...razmišljam jel to sad to...ili mi je i on još jedna 'lekcija za odradit'....a kad ja počnem osobu doživljavat kao lekciju za odradit...onda ne sluti na dobro...

venera80
03.02.2008., 00:06
Moj Neptun: u Strijelcu u 2.k.- sekstil sa Plutonom, trigon Sunce, kvadrat Merkur, kvadrat Venera. Vladar 5.k. Istina, mnogo tražim u ljubavi, ali i dajem jednako toliko, nekad mi se čini i previše, u stvari ne osjećam da je previše tek kad počnem sebi štetit tim davanjem.
Istina često su mi u život ulazile osobe za koje bih s vremenom shvatila da su bili 'tek lekcije za odradit.' Bila su to teška i bolna iskustva jer mi Neptun kvadrira Veneru u Ribama koja je ujedno i vladar 7.k veza i k tome Venera ima inkonjukciju na Pluton. Šta da ti onda pričam.
I točno, kad osjetim da sam srela nekog tko mi se čini drukčiji od onih 'što su bili lekcije za odradit', ispostave se prepreke tipa ili sam ja zauzeta ili je on zauzet, ili nas razdvaja prevelika kilometraža - Neptun su stranci, ili tko zna kakva sve ne ograničenja....ponekad se pitam koja sila mi je dovela mog sadašnjeg nevjenčanog supruga u život jer do sad je uvijek svaki odnos koji mi je imalo više značio bio osuđen na propast...ili sam se ja razočaravala ili partner ili oboje (venera kvadrat neptun)...razmišljam jel to sad to...ili mi je i on još jedna 'lekcija za odradit'....a kad ja počnem osobu doživljavat kao lekciju za odradit...onda ne sluti na dobro...

Tacno znam o cemu pricas.Ponekad mi se cini da trebam da odradim ili prozivim sve moguce kombinacije ne bi li konacno dosla do neceg konkretnog.Meni je neptun u kvadratu sa saturnom u devici, koji je u 11 kuci (dispozitor mi je merkur kvadrat jupiter)pa me on tera da zaista vidim na gorak nacin tu sustinu.I da stalno mi izmice,ali treba verovati i misliti pozitivno:mig:
Ali mi taj neptun daje i veliku kreativnost vezano za umetnost jer mi je i to neka vrsta hobija. Pa valjda i to da trazim pozitivno na kvadrat.
I meni su bili stranci uvek zanimljivi,jos mi je venera u 9.Bukvalno se potrefi, ali nista nije slucajno, da mi se od svih mladica dopadne neko ko je samo na proputovanju kroz zemlju.Smesno zar ne?

Pisacu ja jos na ovu divnu temu ali vise ne vidim na oci od gledanja u monitor pa moram da prekinem.
Veliki pozdrav za tebe i vidimo se ponovo na ovom forumu:mig:

venera80
08.02.2008., 14:04
Imam jedno pitanje:confused:
U lunarnom horoskopu, moj vladar 5 kuce - neptun pravi konjukciju sa suncem. Sve to se odigrava u vodoliji u 1 kuci.Dispozitor prve mi je (uran ) isto u 1 kuci, a saturn je u 7. E sad, kako da to protumacim ? Upoznacu nekog starijeg koga cu zbog konjukcije sunca i neptuna doziveti kao slaganje dusa?Ili doci ce neko iz proslosti jer je saturn retrogradan ali cu imati ilizije prema njemu,bas zbog neptuna? Mada mi se ne cini losim sve sto vidim u lunaru.Severni cvor isto mi pravi konjukciju sa suncem, ali ne sa neptunom...Ne znam ,mozda neko sa strane bolje uoci:kava::cerek:

Saradonija
10.02.2008., 21:22
Imam jedno pitanje:confused:
U lunarnom horoskopu, moj vladar 5 kuce - neptun pravi konjukciju sa suncem. Sve to se odigrava u vodoliji u 1 kuci.Dispozitor prve mi je (uran ) isto u 1 kuci, a saturn je u 7. E sad, kako da to protumacim ? Upoznacu nekog starijeg koga cu zbog konjukcije sunca i neptuna doziveti kao slaganje dusa?Ili doci ce neko iz proslosti jer je saturn retrogradan ali cu imati ilizije prema njemu,bas zbog neptuna? Mada mi se ne cini losim sve sto vidim u lunaru.Severni cvor isto mi pravi konjukciju sa suncem, ali ne sa neptunom...Ne znam ,mozda neko sa strane bolje uoci:kava::cerek:

Lunarni horoskop? Ukoliko nemaš kakav tranzit, direkciju teško da ćeš iz lunara vidjet kakvo upoznavanje. Jel imaš kakav tranzit ili direkciju?
Malo me zbunilo ovo šta pitaš....u lunaru ako ti je vodenjak u 1.k., kako ti onda Neptun može bit vladar 5.? U 5.k. onda mogu biti samo Blizanci ili Rak.

venera80
10.02.2008., 22:39
Lunarni horoskop? Ukoliko nemaš kakav tranzit, direkciju teško da ćeš iz lunara vidjet kakvo upoznavanje. Jel imaš kakav tranzit ili direkciju?
Malo me zbunilo ovo šta pitaš....u lunaru ako ti je vodenjak u 1.k., kako ti onda Neptun može bit vladar 5.? U 5.k. onda mogu biti samo Blizanci ili Rak.

Pogresno sam se izrazila :ne zna: mislila sam na natalnog neptuna vladara 5-kuce, da mi je sad u lunaru u prvoj u konjukciji sa suncem:mig:Ti dispozitori su bili objasnjenje za lunanarni horoskop ali se nisam lepo izrazila.U solaru za ovu godinu zakljucno sa majem(odnosno dok ne napravim novi) imam tranzit neptun kvadrat sunce. U progresiji dan za godinu, opoziciju neptun sunce.
Totalno sam pogresno formulisala pitanje,pa me zato nisi razumela.
Zato sam pitala sta bi mogao da donese taj tranzit jer mislim da ce ga sad ovaj lunar pokrenuti,a neznam kako jos da protumacim zbog ogromne simbolike:top:
A znam da imamo istu boljku, neptuncica pa zato pitam, kako se tebi cini? :cerek:

Saradonija
10.02.2008., 23:46
Pogresno sam se izrazila :ne zna: mislila sam na natalnog neptuna vladara 5-kuce, da mi je sad u lunaru u prvoj u konjukciji sa suncem:mig:Ti dispozitori su bili objasnjenje za lunanarni horoskop ali se nisam lepo izrazila.U solaru za ovu godinu zakljucno sa majem(odnosno dok ne napravim novi) imam tranzit neptun kvadrat sunce. U progresiji dan za godinu, opoziciju neptun sunce.
Totalno sam pogresno formulisala pitanje,pa me zato nisi razumela.
Zato sam pitala sta bi mogao da donese taj tranzit jer mislim da ce ga sad ovaj lunar pokrenuti,a neznam kako jos da protumacim zbog ogromne simbolike:top:
A znam da imamo istu boljku, neptuncica pa zato pitam, kako se tebi cini? :cerek:

e sad si me još više zbunila :confused: Prije nego razvrzlam ovu zavrzlamu reci mi imaš li kakav tranzit jupitera, saturna ili urana na natalni mjesec, veneru, neku planetu u 5. ili 7. ili na vladare 5. ili 7. a neovisno o lunaru i solaru

venera80
11.02.2008., 12:24
e sad si me još više zbunila :confused: Prije nego razvrzlam ovu zavrzlamu reci mi imaš li kakav tranzit jupitera, saturna ili urana na natalni mjesec, veneru, neku planetu u 5. ili 7. ili na vladare 5. ili 7. a neovisno o lunaru i solaru

U progresiji-dan za godinu, imam saturn kvadrat venera.E sad po normalnim tranzitima imam saturn konjukcija mars(mars mi je vladar sedme kuce) od 24.02 a bukvalno od kraja marta imam saturn sekstil venera i saturn konjukcija jupiter(jupiter isto gledam kao vladara 5 kuce, jer mi je 5 kuca u ribama).Znaci imacu konjukciju saturn na mars i jupiter i saturn u sekstilu sa venerom :)
Meni se iz toga cini da moze nesto da bude:D
Prvi put kad mi je tuda prosao saturn, jer sad ide retrogradno, nisam imala nikakvu vezu. Imala sam mogucnosti ali nisam osetila ono sto trebam da bih se upustila u vezu i rekla sam ili ono pravo ili nista :rolleyes:
Od 20.02 mi neptuna u tranzitima kvadrira sunce, a uran (uran mi po tranzitima vec dugo prolazi kroz 5 k.)mi kvadrira neptun , pa se stoga nadam necemu lepom:D
Nadam se da te nisam zbunila:)
Hvala ti na strpljenju! :top:

Saradonija
11.02.2008., 13:06
U progresiji-dan za godinu, imam saturn kvadrat venera.E sad po normalnim tranzitima imam saturn konjukcija mars(mars mi je vladar sedme kuce) od 24.02 a bukvalno od kraja marta imam saturn sekstil venera i saturn konjukcija jupiter(jupiter isto gledam kao vladara 5 kuce, jer mi je 5 kuca u ribama).Znaci imacu konjukciju saturn na mars i jupiter i saturn u sekstilu sa venerom :)
Meni se iz toga cini da moze nesto da bude:D
Prvi put kad mi je tuda prosao saturn, jer sad ide retrogradno, nisam imala nikakvu vezu. Imala sam mogucnosti ali nisam osetila ono sto trebam da bih se upustila u vezu i rekla sam ili ono pravo ili nista :rolleyes:
Od 20.02 mi neptuna u tranzitima kvadrira sunce, a uran (uran mi po tranzitima vec dugo prolazi kroz 5 k.)mi kvadrira neptun , pa se stoga nadam necemu lepom:D
Nadam se da te nisam zbunila:)
Hvala ti na strpljenju! :top:

Sad mi je jasnije.:) Saturnovi tranziti donose odnose koji su stabilni, ozbiljni itd. Ovi na mars i veneru tebi mogu ti donijet neki odnos koji će se sporo razvijati. Taj odnos nije tipa 'da se smrzneš' nego onako 'laganini.'
Ne bih se na tvom mjestu nadala nečem lijepom sa uran kvadrat neptun - uranski tranziti donose na brzinu odnose, a pod kvadratom uletiš i izletiš, još neptun-platonika, iskvadrirani neptun-razočaranje.
U progresiji kažeš saturn kvadrat venera-koliko je na to pametno nešto započinjati?
Pogledaj u solaru da li imaš aspekt solarne venere sa nekom solarnom planetom u 7.k. ili aspekt solarne venere na solarnog vladara 7.k. Ukoliko imaš povoljan aspekt, veza ti ne gine!:D

venera80
11.02.2008., 13:42
Sad mi je jasnije.:) Saturnovi tranziti donose odnose koji su stabilni, ozbiljni itd. Ovi na mars i veneru tebi mogu ti donijet neki odnos koji će se sporo razvijati. Taj odnos nije tipa 'da se smrzneš' nego onako 'laganini.'
Ne bih se na tvom mjestu nadala nečem lijepom sa uran kvadrat neptun - uranski tranziti donose na brzinu odnose, a pod kvadratom uletiš i izletiš, još neptun-platonika, iskvadrirani neptun-razočaranje.
U progresiji kažeš saturn kvadrat venera-koliko je na to pametno nešto započinjati?
Pogledaj u solaru da li imaš aspekt solarne venere sa nekom solarnom planetom u 7.k. ili aspekt solarne venere na solarnog vladara 7.k. Ukoliko imaš povoljan aspekt, veza ti ne gine!:D
Hvala na razjasnjenju:mig:
Imam, imam aspekte (Sad pricam za solar )mars kvadrat venera i venera opozicija pluton,pluton mi je u sedmoj kuci ,pri samom kraju7 kuce u solaru. A vladar sedme u solaru mi je jupiter u svom znaku strelcu u trigonu sa saturnom i kvadratu sa uranom.
Pomislila sam da, bas zbog tih napetijih aspekata imam neku sansu, jer sam primetila da meni samo oni deluju.Harmonicne aspekte uopste ne osecam,dok ove osetim :rolleyes:
Dispozitori opozicije pl i ve ali i ma kvadr ve su jupiter i mesec ali u slabom aspektu sesquiquadrate.Mars mi nije u 7k vec u ribama,pa zato gledam jupitera kao dispozitora.

Suspirium
28.04.2008., 10:25
Moram reći da sam Neptun upravo proučavao godinama upravo zato što je egzaktno smješten na mom ac-u i htio sam prodrijeti u njegovu srž i značenje.

Neptun je viša oktava Venere, no moramo znati da on vibrira na vrlo visokoj razini i da svi ljudi ne mogu ovladati njime. Zato se i zove prirodni malefik, dakle generalno djeluje loše pa čak i kad donosi dobro.

Kod umjetnika kod kojih je istaknut uvijek je donio i tragičan kraj.

Ono što je meni zanimljivije je Neptun u usporednom horoskopu.

Ako imate u usporednom horoskopu aspekt Marsa i Neptuna sa nekom osobom, pogotovo ako je kvadrat - osoba Mars se luđački zaljubljuje u osobu Neptun, ova ju opčinjava, međutim ovdje Neptun ima kontrolu.

ista je stvar sa mjesecom samo puno dublja.

ray ban
28.04.2008., 10:28
Suspirium,može pitanje?
ako imam sunce kvadrat neptun,znači li to da mi je neptun istaknut?

Elektra
28.04.2008., 10:32
Jedino sto sam ja kod sebe primjetila je taj neki osjecaj kao da dijelom sebe lebdim, recimo u nekom sam razgovoru koji mi je skroz zanimljiv i slusam, ali uvijek dio mene kao da lebdi negdje oktavu iznad tog razgovora i znam djelovati odsutno i nepribrano.
A da ne govorim o nezanimljivim situacijama i razgovorima. Nekad me strah da cu zapaliti samu sebe ili neku slicnu glupost napraviti, jer se mahom osjecam neprisutnom u svakodnevici. U zadnjih pola mjeseca izgorila su mi dva lonca, jer sam zaboravila da sam stavila kuhati. :eek:

uglavnom, eto... sto mudrija ekipa kaze o neptunu..a sto o ovom u 3.?

Ovo me jako podsjetilo na mene pa sam si išla pogledati gdje se nalazi, kad ono i meni je u 3. kući. :zubo:

Vidiš, mene nije strah da ću samu sebe zapaliti, ali da, dešavalo mi se da si stavim vodu kuhati i ja naprosto zaboravim i ona kuha nekih sat vremena i tome sl.
A što se razgovora tiče, to je u potpunosti istina. Ono, slušam i pratim, ali kao da jednim dijelom nisam prisutna i da, često mi kažu da djelujem kao da sam odsutna i ne slušam, a zapravo nije tako. :brukica:

ray ban
28.04.2008., 10:44
Suspirium,može pitanje?
ako imam sunce kvadrat neptun,znači li to da mi je neptun istaknut?

anyone?
vidim da mi Suspirium ne želi odgovoriti,pa ako netko zna odgovor,bila bih mu jako zahvalna :)

ray ban
28.04.2008., 10:55
evo upravo sam saznala da nije istaknut ako je u kvadratu sa suncem :s
istaknut je ako je na mc-u,ac-u ili u konjukciji sa mjesecom.

pascimotanasanji
28.04.2008., 10:55
Ovo me jako podsjetilo na mene pa sam si išla pogledati gdje se nalazi, kad ono i meni je u 3. kući. :zubo :

Vidiš, mene nije strah da ću samu sebe zapaliti, ali da, dešavalo mi se da si stavim vodu kuhati i ja naprosto zaboravim i ona kuha nekih sat vremena i tome sl.
A što se razgovora tiče, to je u potpunosti istina. Ono, slušam i pratim, ali kao da jednim dijelom nisam prisutna i da, često mi kažu da djelujem kao da sam odsutna i ne slušam, a zapravo nije tako. :brukica :

potpisujem sve :zubo:

... i dodajem još i retroaktivnost :mirko:
:cerek:

Suspirium
28.04.2008., 10:58
Ne

Jedan aspekt Neptuna nužno ne govori da je Neptun istaknut. Sunce kvadrat aspekt je svakako bitan aspekt za razumijevanje tebe kao osobe, no da bi Neptun bio istaknut primjenjuješ ista pravila kao i na druge planete.

- dakle u sjedištu = ribama, / to već dugo godina nema nitko :D
- u svom sjedištu u 12 polju
- u angularnim poljima
- dosta aspekata, istaknut postaje već od 3 +

ray ban
28.04.2008., 11:01
Ne

hvala!
misliš ako ima više od 3 aspekta(ovo 3+)?
jer moj neptun ima 5 aspekata.

EDIT:neptun mi ipak ima 6 aspekata.

Suspirium
28.04.2008., 11:04
procjena je uvijek individualna ali moje mišljenje je da ako Neptun ima 3 aspekta ili više - to znači ovaj plus, da je njegov upliv dosta prisutan.

ali ključno je sljedeće: Neptun je istaknut u svakom slučaju ako se nalazi u angularnim poljima 1,4,7,10 ako još pored toga radi barem tri aspekta i ako je jedan od tih aspekata aspekt sa Suncem ili Mjesecom tada možemo reći da je istaknut.

ray ban
28.04.2008., 11:09
Suspirium,puno ti hvala :kiss:
istaknut mi je nažalost(imam i aspekt sa mjesecom i suncem,i još 3 druge planete).
i jako osjećam taj neptun.

Suspirium
28.04.2008., 11:12
nije to loše vidi mene.

neptun egzaktno ac, trigon mjesec, blagi kvadrat sunce, zatim kvadrat mars :D

kod mene jebeno istaknut :D ali i to je jedan od astrologa zašto se bavim astrologijom ;)

ray ban
28.04.2008., 11:12
procjena je uvijek individualna ali moje mišljenje je da ako Neptun ima 3 aspekta ili više - to znači ovaj plus, da je njegov upliv dosta prisutan.

ali ključno je sljedeće: Neptun je istaknut u svakom slučaju ako se nalazi u angularnim poljima 1,4,7,10 ako još pored toga radi barem tri aspekta i ako je jedan od tih aspekata aspekt sa Suncem ili Mjesecom tada možemo reći da je istaknut.

tek sam sad shvatila;znači mora biti u tim poljima i imati te aspekte.
meni je u 11.polju,pa mi onda ipak nije istaknut :)
već sam se bila prepala :D

ray ban
28.04.2008., 11:15
nije to loše vidi mene.

neptun egzaktno ac, trigon mjesec, blagi kvadrat sunce, zatim kvadrat mars :D

kod mene jebeno istaknut :D ali i to je jedan od astrologa zašto se bavim astrologijom ;)

kod tebe je STVARNO istaknut :eek:

jel te mogu pitati nešto na PM u vezi kvadrata sunce-neptun(jer ga i ti imaš,a ne bih htjela da cijeli forum čita)?:D

Suspirium
28.04.2008., 11:16
možeš srećo :)

Suspirium
28.04.2008., 11:17
nisam još nešto dodao.

ljudi koji imaju Neptuna povezani sa Ascedentom ili Marsom su jako jako zgodni :D to morate znati. Pogledajte samo od W.Millera Neptuna kako je integriran u kartu.

Nažalost ako Neptun previše oštećuje Mars ako je kvadrat presnažan ili ako tu Uran ima još prste a Mjesec slab eto pedera.

to je odgovor na pitanje zašto su oni baš ultra zgodni muškarci svijeta većinom pederi.

pms
28.04.2008., 11:17

sekstil sunce
sekstil merkur
konjukcija venera
opozicija jupiter
konjukcija saturn
konjukcija uran

:ne zna:

ray ban
28.04.2008., 11:19
možeš srećo :)

evo poslala sam ti :)

ray ban
28.04.2008., 11:19
sekstil sunce
sekstil merkur
konjukcija venera
opozicija jupiter
konjukcija saturn
konjukcija uran

:ne zna:

u kojoj kući ti je neptun?

Suspirium
28.04.2008., 11:20
pms ti mora da si jako jako seeeeeeeeeeeeeeksi.

samo nisi zadovoljna sa svojim izgledom htjela bi biti još ljepša.

nemoj slučajno da uđeš u brak sa muškarcem Ribom jer te onda čeka pakao !

ray ban
28.04.2008., 11:22

on ti je muško :D

Suspirium
28.04.2008., 11:28
ma dobro onda žena riba. sve ostalo vrijedi šta sam napisao.

pascimotanasanji
28.04.2008., 11:28

ak baca da je nept end of 3rd house (retro ) i radi 7 aspekata (trine sunce i merkur, kvadrat s jupiterom i asc, sextil s marsom i plutonom i konj. s mjesecom ) :cerek: kaj, to se tumači ko istaknuto... il sam malo smušena iz eto, nekih dr razloga :zubo: :rofl:

nisam još nešto dodao.

ljudi koji imaju Neptuna povezani sa Ascedentom ili Marsom su jako jako zgodni

:mirko: :D

Suspirium
28.04.2008., 11:29
u tvom slučaju paca neptun je istaknut neovisno o tome što je u polju 3. 7 aspekata je stvarno mnogo.

kasnije ću posebno objasniti neptun u polju 3.

ja vas ljudi ne kužim čemu tako dugački nikovi da ih ne mogu zapamtiti :D

Elektra
28.04.2008., 11:30
Moj Neptun se, dakle, nalazi u 3. kući u Strijelcu, čini opoziciju sa MC (Ribe), kvadrat sa Asc (Vaga), te sekstil sa Plutonom koji je u 2. kući u Škorpionu.

Ima li to neko bitno značenje ili? :)

ray ban
28.04.2008., 11:35
mislim da je kod paca neptun istaknut samim tim što je u konjukciji sa mjesecom.

Suspirium
28.04.2008., 11:38
u pravu si ray ban.

____

ako neptun iz trećeg polja kvadrira ac to govori o teškom nepriajtejlu iz susjedstva, u najgoroj verziji govori o gubitku brata ili sestre, nikako nije dobro osim za književnost.

Elektra
28.04.2008., 11:42
ako neptun iz trećeg polja kvadrira ac to govori o teškom nepriajtejlu iz susjedstva, u najgoroj verziji govori o gubitku brata ili sestre, nikako nije dobro osim za književnost.

:eek:

Književnost? Ja i književnost nemamo veze jedno s drugim. :rofl: :D

pms
28.04.2008., 11:49

ahem

musko sam XD

additional info - u 8. je kuci u jarcu
+sekstil pluton XD

bio sam godinu dana u vezi s ribom...nikad vise te placljive debile kraj sebe

pascimotanasanji
28.04.2008., 12:25
u tvom slučaju paca neptun je istaknut neovisno o tome što je u polju 3. 7 aspekata je stvarno mnogo.

kasnije ću posebno objasniti neptun u polju 3.

tnx :) da, zato ga i osjetim... pogotovo u komunikaciji... kao da sam cijelo vrijeme u nekom svom private oblačku, mislim slušam ja i komuniciram i sve tako to :zubo: , al u biti brijem neki vlastiti đir paralelno sa svim što radim .
:ne zna: :ne zna: zagorele lonce, spaljenje košulje i potopljene kupaone neću ni spominjat :brukica: :o :cerek:

ja vas ljudi ne kužim čemu tako dugački nikovi da ih ne mogu zapamtiti

inače, za znanace sam pasci :D :D :cerek:

Suspirium
28.04.2008., 13:30
ahem

musko sam XD

additional info - u 8. je kuci u jarcu
+sekstil pluton XD

bio sam godinu dana u vezi s ribom...nikad vise te placljive debile kraj sebe

HAHAHHAHAH

ali kažem ja istina je, vodeni se znakovi lijepe na tebe jer tvoja venera generira neptun a to je sve voda.

sandy_
28.04.2008., 13:36
meni je Neptun na MC-u u 9. kući. i čini trigon sa Marsom...kako to tumačiti?:confused:

os 9. kuće je u škorpionu, ali Neptun je u strijelcu na samom kraju kuće. priljubljen uz MC.

Wonder Woman
28.04.2008., 15:24
Moj je Neptun isto na MC-u i u 9. polju, a vladatelj mi je Ascendenta. I još je retrogradan!
Hm, valjda to objašnjava nezadovoljstvo poslom, dugo traženje nekog zadovoljstva, zatim kasno školovanje koje privodim kraju.

Suspirium
28.04.2008., 21:02
ima itekakva konketne manifestacije. utječe na izgled, utječe na misli, tok razmišljanja, sposobnost laganja i manipuliranja. a o umjetnosti da ne govorim. - kao i svaka druga planeta ako se nađe na kritičnoj točki.

tvoja kolegica ga možda nema istaknutog pa zato.

GiRL
28.04.2008., 23:42
Hm, hm, kod mene je Neptun u 11.polju, ali me "zabrinjavaju" njegovi aspekti, točnije konjukcija s Mjesecom, opozicija sa Suncem i sekstil s Plutonom... to mi sve nekako tajanstveno i mračno izgleda...

Još sam Blizanka s podznakom u Vodenjaku, znači da mi ne gine Vrapče! :)

ray ban
29.04.2008., 14:55
Ako imate u usporednom horoskopu aspekt Marsa i Neptuna sa nekom osobom, pogotovo ako je kvadrat - osoba Mars se luđački zaljubljuje u osobu Neptun, ova ju opčinjava, međutim ovdje Neptun ima kontrolu.

ovo je živa istina!!:eek:
tek sad su mi neke stvari napokon postale jasne :s:s

Suspirium
29.04.2008., 15:09
prvo kad gledaš usporedni sa nekom osobom ne ideš od početka samoga - ako te zanima ljubav.

slaganje karaktera itd je bitno , međutim ono što ja želim istaknuti je sljedeće: mjesec venera mars su ključni i treba gledati kakve oni aspekte rade prema planetama druge osobe , s time da je venera bitnija kod žena a kod muškaraca mars.

mars je seks , naš seksualni poriv, i ako taj mars nije aspektiran od strane druge osobe nijednom planetom, nema nikakve seksualne privlačnosti i tu nema pomoći. kad je u pitanju mjesec i venera oni će govoriti o čistoj ljubavi.

donekle sličan je aspekt mars uran , ako je žena uran a muškarac mars, tu se jako brzo rađa privlačnost i jako se brzo poseksaj. kod mars neptun dolazi do opčinjenosti osobe mars i tu ima dosta razvlačenja jer osoba neptun igra svoju igru. kakvu igru igra treba vidjeti kroz poziciju samog neptuna u polju i znaku.

mars pluton će često donijeti opsesiju, seks do boli, još prodorniju opčinjenost osobe mars .

ray ban
29.04.2008., 15:27
prvo kad gledaš usporedni sa nekom osobom ne ideš od početka samoga - ako te zanima ljubav.

slaganje karaktera itd je bitno , međutim ono što ja želim istaknuti je sljedeće: mjesec venera mars su ključni i treba gledati kakve oni aspekte rade prema planetama druge osobe , s time da je venera bitnija kod žena a kod muškaraca mars.

mars je seks , naš seksualni poriv, i ako taj mars nije aspektiran od strane druge osobe nijednom planetom, nema nikakve seksualne privlačnosti i tu nema pomoći. kad je u pitanju mjesec i venera oni će govoriti o čistoj ljubavi.

donekle sličan je aspekt mars uran , ako je žena uran a muškarac mars, tu se jako brzo rađa privlačnost i jako se brzo poseksaj. kod mars neptun dolazi do opčinjenosti osobe mars i tu ima dosta razvlačenja jer osoba neptun igra svoju igru. kakvu igru igra treba vidjeti kroz poziciju samog neptuna u polju i znaku.

mars pluton će često donijeti opsesiju, seks do boli, još prodorniju opčinjenost osobe mars .

Suspirium :s:s

vidiš,ja sam uvijek mislila da jedino neptun od svih planeta nema nikakve veze u usporednim horoskopima.

proučavala sam dugo usporedne aspekte za ljubav mog života i moje(ja njemu nisam značila ništa),ali nisam mogla shvatiti zbog čega sam toliko bila opsjednuta.
nema aspekta venera-mars,za što sam mislila da je najbitnije.
i sada vidim da je moj mars u trigonu sa njegovim neptunom i u opoziciji sa plutonom.
i,da,mjesec mi je u trigonu sa njegovim neptunom.

uglavnom,odlično si to opisao :top:

EDIT:ja ću se ubit,zamijenila sam moje i njegove planete u tabeli:
njegov mars je u trigonu sa mojim neptunom i opoziciji sa plutonom,i
mjesec mu je u trigonu sa mojim neptunom.

white_yellow_pink
01.05.2008., 14:02

a sunce i venera?:misli:

kod mars neptun dolazi do opčinjenosti osobe mars i tu ima dosta razvlačenja jer osoba neptun igra svoju igru. kakvu igru igra treba vidjeti kroz poziciju samog neptuna u polju i znaku.

a neptun i muška venera?:misli:

to bi značilo da će se taj mars "seksati do boli":tuctuc: sa cijelom generacijom koja ima pluton u tom aspektu na njega

:lol:

krsnik
02.05.2008., 04:22
Moj Neptun je u Jarcu, u konjukciji s Jupiterom. Uglavnom produhovljava moj pristup prehrani i najjači je dok uporno služi (i dirigira uz neizostavnu poantu večere :D) za raskošnim stolom sve dok svi sudionici rituala ne shvate da svaki okus koji se okusi ima svoju notu, svoju priču.... pa makar to značilo da će za tim raskošnim stolom na kraju ostati samo jedna jedina osoba (ali duhovno oplemenjena :o), i to iz pristojnosti...
A stvoriti jelo (ilitiga kuhati) s dragom, miješati okuse dok se ne postigne savršenstvo i onda to pojesti, eh to je po mom mišljenju intimniji čin od samog seksa. Toliko po tom pitanju o mom Neptunu. :cerek:
Što se tiče drugih vrijednosti, Neptun me naučio da nema nekog pretjeranog smisla išta držati u čvrsto stisnutoj šaci jer kad je jednom odlučiš otvoriti (šaku, also), tek tada shvatiš da je to imanje bilo samo - iluzija. Moj Neptun u Jarcu vrlo je darežljiv po pitanju materijalnog blagostanja, ali samo (i jedino) pod uvjetom da to blagostanje ne prestane cirkulirati. Što više poklanjam, više dobivam, što se manje vežem za pare, više se lijepe za mene. I ne možeš ga prevariti, pa se napraviti pametan i dati nešto samo zato da dobiješ još više. :nono:
U Jarcu on traži malo veću žrtvu (koja nekome tko ima konjukciju s Jupiterom i nije neka žrtva....), a ta je shvatiti da je i vlastiti ego ponekad samo - iluzija.

Suspirium
02.05.2008., 11:23
white yellow ja ovdje govorim o približno egazaktnim aspektima a to cijela generacija nema.

white_yellow_pink
02.05.2008., 15:11
white yellow ja ovdje govorim o približno egazaktnim aspektima a to cijela generacija nema.

a nisi mi odgovorio na ostala pitanja....

Suspirium
02.05.2008., 15:18
ovako sunce i venera je super - to daje čisto neseksualnu zaljubljenost s time da je ovdje osoba Sunce u prednosti jer je ona voljena, a Venera daje tu ljubav.

Kad je u pitanju Venera i Neptun, tu je priča drugačija. Osoba venera se luđački zaljubljuje u osobu Neptun pogotovo ako je konjukcija u pitanju. Međutim to je dijelom i generacijski aspekt tako da treba ta Venera imati barem još jedan aspekt da može djelovati i na samog Neptuna.

white_yellow_pink
02.05.2008., 15:25
ovako sunce i venera je super - to daje čisto neseksualnu zaljubljenost s time da je ovdje osoba Sunce u prednosti jer je ona voljena, a Venera daje tu ljubav.
obostrana je konjunkcija.

Kad je u pitanju Venera i Neptun, tu je priča drugačija. Osoba venera se luđački zaljubljuje u osobu Neptun pogotovo ako je konjukcija u pitanju. Međutim to je dijelom i generacijski aspekt tako da treba ta Venera imati barem još jedan aspekt da može djelovati i na samog Neptuna.

ima... saturna u trigonu.

suspirium hvala na odgovorima.:mig:

Suspirium
02.05.2008., 15:36
da čujem jel istina šta sam napisao ?

ili se to tek treba aktivirati ;)

white_yellow_pink
02.05.2008., 15:39
da čujem jel istina šta sam napisao ?

ili se to tek treba aktivirati ;)

ovo.a neznam ni dali oće ikada...:tuzni:

Suspirium
02.05.2008., 15:41
da samo mi nisi rekla čije je venera čiji neptun.

ako si ti venera jao tebi. jer ovo govori o velikoj posvećenosti jedne osobe, a kako druga na nju reagira to ne znam.

white_yellow_pink
02.05.2008., 15:46
da samo mi nisi rekla čije je venera čiji neptun.

ako si ti venera jao tebi. jer ovo govori o velikoj posvećenosti jedne osobe, a kako druga na nju reagira to ne znam.

ko kaže da sam to ja!:lol::cerek:

zašto?šta se dešava onda?

venera je muška a neptun ženski. i saturn koji radi trigon na veneru je isto muški..
i ne zaboravi konjunkciju venere i sunca- u oba slučaja!
i da- mjesec je u 7. polju.. isto u oba slučaja! u jednom slučaju je egzaktni na samoj osi 7. polja..hehe...:cerek:

Suspirium
02.05.2008., 15:52
white daj mi pojasni nemoj mi u šiframa pisati.

ako si ti venera tebi je više stalo negoli toj osobi. venera trigon saturn daje dugu vezu ako ostale stvari potvrđuje, dakle ti osjećaš sigurnost sa tom osobom.

ako je konjukcija sunca i venere obostrana, dakle tvoje sunce i njegova venera i tvoja venera i njegovo sunce onda je to i mogući pokazatelj braka.

samo ponavljam - venera neptun je zaslijepljenost, teška zaljubljenost, ovdje je to slučaj - kod tebe. ovisno koliki je orbis moće ćemo odrediti kada dolazi do kulminacije tako nečega.

znaš, ranije sam rekao nezgodno je kad netko da nekoliko aspekata koje smatra važnima i onda ne dobijem potpunu sliku.

Suspirium
02.05.2008., 16:08
ovako nešto moram reći i to odmah sada.

ima nekih od vas koji ne vole da im se javno nešto piše pa mi se jave na pp i tu nastojim pomoći.

međutim koliko sam vidio kod white yellow ona je meni navela još niz aspekata koji su ključni a nisu ovdje spomenuti i vode na krivi trag. i onda ja u najboljoj volji da nekome pomognem ispadnem blesav jer nemam cjelovite podatke.

to se tako ne radi.

ne možeš dati dva tri aspekta pa nek ja slažem priču stavi link do obje karte pa ćemo vidjeti. jer ne možeš ti samo tako samoinicijativno procijeniti što je bitno a što nije.

aspekti neptuna sa suncem su itekako važni i mijenjaju globalnu sliku.

i molim vas da ubuduće tako radite.

white_yellow_pink
02.05.2008., 16:15
ovako nešto moram reći i to odmah sada.

ima nekih od vas koji ne vole da im se javno nešto piše pa mi se jave na pp i tu nastojim pomoći.

međutim koliko sam vidio kod white yellow ona je meni navela još niz aspekata koji su ključni a nisu ovdje spomenuti i vode na krivi trag. i onda ja u najboljoj volji da nekome pomognem ispadnem blesav jer nemam cjelovite podatke.

to se tako ne radi.

ne možeš dati dva tri aspekta pa nek ja slažem priču stavi link do obje karte pa ćemo vidjeti. jer ne možeš ti samo tako samoinicijativno procijeniti što je bitno a što nije.

aspekti neptuna sa suncem su itekako važni i mijenjaju globalnu sliku.

i molim vas da ubuduće tako radite.

ne ispadaš blesav zato..
nema veze onda.ništa zato.

:mig:

pms
02.05.2008., 19:42
Ma suspirium je kul, u 2-3 crte direktno rece o cemu se tu radi bez nepotrebnih estetskih dodataka epskih razmjera:mig:

mush mushi
04.05.2008., 20:59
A što se razgovora tiče, to je u potpunosti istina. Ono, slušam i pratim, ali kao da jednim dijelom nisam prisutna i da, često mi kažu da djelujem kao da sam odsutna i ne slušam, a zapravo nije tako. :brukica:

pa i kod mene je slično... zaboravim ako nešto grijem ili kuham, dobro da nije eksplodirao lonac već x puta :D, a kod razgovora ili predavanja ako nije nešto meni interesantno misli samo odlutaju ili slušam onako napola, jednim uhom

samo što kod mene nije u 3. nego u 2. kućici pa možda ipak nije stvar u kući :ne zna:

Suspirium
05.05.2008., 11:05
kod mene je točno na vrhu prve pa sam generalno zbunjen a ne samo oko kuhanja kave :D

aleksandra
07.05.2008., 16:58
super ja iman retrogradni neptun (6 kuca strijelac) koji je u konjukciji sa retrogradnim jupiterom (6 kuca jarac) i u trigonu je sa merkurom u trecoj kuci u djevici i u sekstilu sa plutonom u petoj kuci u vagi:D

Saradonija
07.05.2008., 17:06
kad se već hvalimo i moj neptun je retrogradan u 2. kući, novac i ja dva različita pojma...plus kvadrat merkur u ribama...e nek se javi veća zbunjola od mene...:)

cinober
07.05.2008., 19:47
evo i mog neptuna.
nalazi se u sedmoj kući u strijelcu, u velikom aplikacijskom trigonu s venerom.
u literaturi sam našla da takva velika ljubav venere i neptuna donosi umjetničke sklonosti (ja ih uz najbolju vjeru u sebe nemam), neki kažu veliku ljubav u životu, bilo je ljubavi, ali ne tako velikih, i s obzirom na položaj neptuna u 7. kući , bilo je obmana u braku.
zanima me zašto nisam osjetila tranzit jupitera prek natalnog neptuna.

cinober
07.05.2008., 19:49
kod mene je točno na vrhu prve pa sam generalno zbunjen a ne samo oko kuhanja kave :D

da nisi i vidovit?
imam frendicu s tim aspektom. ima luuude snove. jedino se jako loše pokazalo po nju ikakva konzumacija alkohola.

ray ban
07.05.2008., 20:16
da nisi i vidovit?
imam frendicu s tim aspektom. ima luuude snove. jedino se jako loše pokazalo po nju ikakva konzumacija alkohola.

cinober,možeš molim te malo pojasniti to u vezi tvoje prijateljice i konzumacije alkohola.
u kom smislu loše?
nije podnosila alkohol ili su joj se događale stvari opasne po život dok je bila pod utjecajem alkohola?

jer ja imam neptun u kvadratu sa suncem,pa sam malo zabrinuta.
kažu da osobe sa takvim aspektom moraju izbjegavati opijate bilo kojih vrsta.

Suspirium
07.05.2008., 20:22
[QUOTE=cinober;13941826]da nisi i vidovit?

joj krivo sam napisao sad ispravljam, da Neptun je odgovoran za vidovitost ali moraju biti upleteni i bliži planeti sa njime.

da ja jesam vidovit, ali na način da moram dodirnuti čovjeka da vidim. imam i snove ali ovo je glavno. astrologija mi je samo nadopuna.

bravo !

cinober
07.05.2008., 20:42
cinober,možeš molim te malo pojasniti to u vezi tvoje prijateljice i konzumacije alkohola.
u kom smislu loše?
nije podnosila alkohol ili su joj se događale stvari opasne po život dok je bila pod utjecajem alkohola?

jer ja imam neptun u kvadratu sa suncem,pa sam malo zabrinuta.
kažu da osobe sa takvim aspektom moraju izbjegavati opijate bilo kojih vrsta.

pa ona se boji kad tako sanja, ali ponekad joj se javljaju mrtvi. ne želi istražiti to, pa moram ispoštovati njenu želju.
i ponekad osjeti događaje, osjeti da će nešto biti.naravno unaprijed.
podnosi alkohol al se gubi u njemu na nenormalan način.
a jednom kad je bila mlađa su joj sipnuli nešto u piće. nije dobro ispalo po nju.

ray ban
07.05.2008., 20:51
zanima me zašto nisam osjetila tranzit jupitera prek natalnog neptuna.

vjerovatno si uz taj tranzit imala i još neki od tranzita koji je nadvladao taj.
ja isto nisam osjetila tranzit jupitera preko neptuna,jer mi je jupiter u isto vrijeme radio kvadrat na sunce.
to je samo jedan od primjera.
npr.sada mi je jupiter na ac-u,i trigonu sa suncem,ali ga ni malo ne osjetim,zbog trazita saturna preko sunca i plutona preko ac-a.

nadam se da si shvatila,malo sam nespretno opisala.

ray ban
07.05.2008., 20:52
podnosi alkohol al se gubi u njemu na nenormalan način.
a jednom kad je bila mlađa su joj sipnuli nešto u piće. nije dobro ispalo po nju.

znam šta misliš :(

cinober
07.05.2008., 21:01
nadam se da si shvatila,malo sam nespretno opisala.
nimalo nespretno, hvala.

ray ban
07.05.2008., 21:03
nimalo nespretno, hvala.

nema na čemu.

zvonkaaa
09.05.2008., 18:00
Po svemu pročitanom moglo bi se zaključiti da je mi je neptunić istaknut u natalnoj karti :zubo:
Kao prvo u konjukciji je s najvećim svjetlom u natalu, tj. suncem, tu se našao i merkur u tom steliju u kojem su njih dva u egzaktnoj konjukciji (sve je to strijelac, 8. kuća)
Koji je od ta tri planeta fasovao, to još pokušavam zaključiti, ali čini mi se da je najviše merkur, jer je em spržen od sunca, em pomućen od neptuna, em u strijelcu em u 8. kući
No podršku ovoj maloj plejadi nebeskih tijela pružaju drug saturn (uzemljenje, egziltiran na 20 stupnju vage) i pluton (fatalizam, odnosno sudbinizam u pogledima na svijet kao takav :D ) ..oba iz vage...u koju su umetnuti i 6. kuće i (hvalatibože) rade samo te prekrasne sekstile i nemaju drugih loših aspekata, tako da mi u životu baš dobro dođu
(to je već 4 aspekta)
peti akpekt je neki krbavi (5 stupnjeva) A kvadrat s (kukavičkim :mig: ) marsonjom iz djevice
i plus sve to po tablici koju nam je svojedobno fish izdilala da si izračunamo dominantnu planetu, neptun je pobrao titulu prve pratilje :D nakon jupitera, a prije venere

mislim da to znači da je istaknut, jelda?

i eto neptun me žigosao :rofl:
i baš mi je dobro, i iako nemam sluha ni malo, obožavam plesati, obožavam glazbu i trebam glazbenu kulisu u svemu što radim u životu
Malo jesam naivna, što se tiče vjerovanja ljudima, no za to je kriv i istaknuti strijelac, a ne samo neptun; no uspijem se smokontrolirati da se to ne vidi, a izdresirala sam se da koliko god mi se netko svidi na prvu, to znači da me može samo više razočarati na drugu, treću...

Neptun mi se sada smuca po 11. kući i još dosta vremena treba proći da uđe u 12. (15 stupanj riba).. i kako je ta 12 moja skroz ogromna (do 7 stupnja bika) brijem da ću imati 'veselu' (čitaj senilnu) starost...:D :zivili:

sasa62
09.05.2008., 18:26
Po svemu pročitanom moglo bi se zaključiti da je mi je neptunić istaknut u natalnoj karti :zubo:
Kao prvo u konjukciji je s najvećim svjetlom u natalu, tj. suncem, ...

Neptun u aspektu s suncem zna donijeti da je otac na neki način neprisutan u razvoju osobe... varijacije od nepoznatog oca, ili otac stalno na putu, ili na bilo koji drugi način nije bio prisutan...

Dorée
09.05.2008., 22:43
Neptun u aspektu s suncem zna donijeti da je otac na neki način neprisutan u razvoju osobe... varijacije od nepoznatog oca, ili otac stalno na putu, ili na bilo koji drugi način nije bio prisutan...

Da istina,imam taj aspekt i također moja sestra

Asteri
13.05.2008., 17:37
Imam Neptuna u prvom polju u kvadratu sa Marsom...

Nemam bas mnogo lepih reci za ovu kombinaciju. Racimo da oduzima previše energije i da me iscrpljuje navođenjem na nepotrebna razmišljanja. Prilično me kočila dok nisam nekako naučila kako da je stavim pod kontrolu (ako je to uopšte moguće... :rolleyes:)

Nevezano za lično iskustvo, aspekti sa Neptunom u natalnim kartama koje sam viđala uglavnom su ukazivali na preteranu idealizaciju, odbijanje da se prihvati realnost... nemam sad mnogo vremena da pojedinačna tumačenja, ali recimo da neka moja statistika govori o velikoj egocentričnosti kod ljudi koji imaju Neptun u aspektu sa jednim svetlom, pogotovo ako je u pitanju Sunce. Oni to najčešće osećaju kao "idealizaciju" ali, to je pre potpuno slepilo za realne prilike koje ih okružuju.

Sa Venerom, pogotovo konjukcija, daje neverovatnu lepotu i šarm (naravno, ako nije ugrožena Venera sa druge strane).

Izdvojila bih i kvadrat ili opoziciju sa Saturnom...Iako je generacijski aspekt, jako je težak i vlasnicima jako zagorčava život, a u lošoj varijanti nekom drugom planetom (bržom) može dati svašta - od psihotične osobe (Mesec), do delikventa (Mars) i kradljivca (Jupiter).

Suspirium
13.05.2008., 19:03
imam isti aspekt, a čuj takve aspekte prebacuješ u umjetnost ;)

Asteri
13.05.2008., 23:00
imam isti aspekt, a čuj takve aspekte prebacuješ u umjetnost ;)

Daaaa.... tako se i ja tešim ponekad ali ne uspeva mi uvek. :ne zna:

No, mogu ti reci da sam se uverila čak i u ono čuveno tumačenje da Mars kvadrat Neptun označava davljenje. :rolleyes: Tu bih dodala samo da je davljenje u tom slučaju "potpomognuto" silom (Mars) - mene zamalo da udavi neplivač kojeg sam pokušala spasiti.

Mada stoji činjenica da se Neptunovi aspekti daju nekako iscrpeti ako se baviš odgovarajućim aktivnostima (umetnost, astrologija, priroda ....).

Suspirium
16.05.2008., 16:03
evo reći ću vam neke utjecaje mog neptuna koji se odnose na poeziju, no prije toga vam moram reći da malo ako je moguće pogledate i takozvanu URANSKU ASTROLOGIJU dakle transneptunske objekte i transplutonske objekte.

Posjedon je Super Neptun dakle oktava više od samog Neptuna.

ja bih bio jako sretan kada bi bilo moguće ovdje otvoriti pdf karmičke i uranske astrologije. ne znam samo koliko za to imate volje, ali forumi na kojima ja moderiram je interes za tako nešto počesto veći od same natalne astrologije.

evo sad ću vam kopirati neke svoje uratke neptuna ;)

Zlata

Da sam barem list osušeni žuti,
Što u jesen leti svojoj smrti,
Što se u proljeće životom zeleni,
A za svoj miris dobije tek ljudski pogled ledeni.

Nitko me nije gledao sve dok sam zelen bio.
Nitko me nije volio dok se nisam osušio.
A kad mi je jesen posljednju boju dala,
Kada sam zasjao kao plamen zlata,

Svi su me voljeli, mene, moju boju žutu,
A sutra su me zgazili cipelom na putu.

Leela
17.05.2008., 14:55
evo sad ću vam kopirati neke svoje uratke neptuna ;)

Zlata

Da sam barem list osušeni žuti,
Što u jesen leti svojoj smrti,
Što se u proljeće životom zeleni,
A za svoj miris dobije tek ljudski pogled ledeni.

Nitko me nije gledao sve dok sam zelen bio.
Nitko me nije volio dok se nisam osušio.
A kad mi je jesen posljednju boju dala,
Kada sam zasjao kao plamen zlata,

Svi su me voljeli, mene, moju boju žutu,
A sutra su me zgazili cipelom na putu.

Bas sam jucer imala neku slicnu misao u glavi... ;)

Jel ovo Ne 120 Me? :mig:
(upamtila sam jer ga imam i ja, Ne 120 Me 0 Mo - moj kanal za sve) :)

Suspirium
17.05.2008., 15:27
Neptun 60 Merkur. ali i neptun 90 mars ali i neptun 120 mjesec, ali i sunce 90 neptun :D

12.kuća
17.05.2008., 19:35
Ako je 12.kuća u natalu naglašena ( Sunce, Merkur, Venera ), je li utjecaj takve 12. kuće jednako snažan kao da osoba ima naglašen Neptun?

Suspirium
17.05.2008., 22:25
pa da. to bi bila neka logika zar ne.

12.kuća
17.05.2008., 22:49
pa da. to bi bila neka logika zar ne.

Bi, bila bi:).

luda_do_daske
21.05.2008., 23:21
a ako je osoba na primjer riba i ima Neptun u 12 kući..i u točnom kvadratu sa Suncem, konjukciji sa ascedentom i još je dupli singleton...to bi definitivno bio naglašen Neptun,jel? :D
voljela bi znati što on radi tamo---jer mi je to nekako po meni jedna od najvažnijih planeta u horoskopu a o njoj ne znam puno osim da je mistična.i da nema happyenda...:(
ako je nekome naglašena u karti ona mora biti osobna na neki neosobni način :rolleyes:

luda_do_daske
21.05.2008., 23:26

ja znam slučaj nečijeg Sunca točno u konjunkciji sa Neptunom druge osobe, na istom stupnju. Neptun se zaljubio u Sunce i idealizirao ga do beskraja.ja bi mislila da bi trebalo biti obrnuto.

Suspirium
22.05.2008., 11:43
luda do daske - to je samo jedan aspekt i ne mira biti da se zato taj netko zaljubio. Neptun nije osobna planeta, i nije mogla tako djelovati, moralo je još nešto biti u pitanju.

Suspirium
22.05.2008., 12:03
meni je to krajnje naglašena planeta, koliko vidim i tebi je, međutim Sunce 90 Neptun je fatalan psihički aspekt, često se osjećaš izdanom , daješ si prevsioke ciljeve koje teško ostvaruješ a i ego može biti jak, no kod tebe su u pitanju ribe, pa bi ovo moglo ukazivati i na kompleks manje vrijednosti.

neuraoza se čuvaj jako.

luda_do_daske
22.05.2008., 22:57
hm, sad si me nazvao ludom i bila sam punih 5 stotinki sekundi uvredjena dok se nisam sjetila da mi je to nick :rofl: zakaj sam uzela ovaj nick! :confused:
ne, taj jedan jedini aspekt ne bi bio jedini razlog zaljubljivanja, naravno. ali je po mom mišljenju bio bitan za taj odnos...u principu, ako je Neptun u usporedbnom horoskopu u nekom aspektu sa osobnom planetom druge osobe onda je bitan. utječe na našu percepciju te druge osobe ili kako ona doživljava nas.

Suspirium
23.05.2008., 09:29
Hm...ne znam kako bi ti objasnio.

neptun je neptun. on nije naša osobna planeta, on je daleka maglovita energija i kao takav neptun vrlo rijetko govori o nama samima, govori o nečemu maglovitom, privlačnom, ponekad i nedostižnom što nas privlači.

Ponavljam osoba neptun ovdje ima kontrolu, sunce se lomi nad neptunom.

luda_do_daske
23.05.2008., 22:24
Hm, sele nas moderatori okolo po ovom forumu...ne da mi se proučavati u pravilima zašto bi se to dešavalo pa nema veze, valjda je ovaj topic bolji od onog - iz nekog Neptunovskog razloga :rolleyes:
Neću se dalje svađati s tobom oko tog Sunce - Neptun sukoba...lets agree to disagree!
Samo ti još šaljem vezano uz temu ovaj link jer mi se sviđa:

http://www.astrologyclub.org/articles/singletons/neptune/neptune.htm

i pogađa me u srce, Neptun u 12 kući bi po svoj logici bio ukidanje granica između te osobe i svijeta - baš kao što članak i kaže na jednom mjestu... :zivili:
Doduše naslov je Neptun as a singleton ali jako naglašeni Neptun bi vjerojatno imao isti efekt.

Fish 1968
23.05.2008., 23:00
Mala napomena za ldd i ostale astroljubce:

Vezano uz Neptuna za sada imamo dva topica. Jedan je topic "Neptun" namjenjen pisanju astroloških saznanja o tom planetu (tkz. edukativni topic), a drugi topic je "Pitanja i odgovori u vezi Neptuna i njegovih aspekata" namjenjen raspravama o osobnim aspektima u vezi Neptunčeka. Takav princip podjele će biti i za druge planete.

Na ovaj način će i novim i starim posjetiteljima foruma biti lakše doći do napisanih astroloških podataka, a i općenito je veći stupanj preglednosti jer se "općeniti" postovi lako izgube u moru forumaških pitanja i odgovora. :)

12.kuća
04.06.2008., 22:59
Evo, osvanulo mi je jedno pitanje vezano za Neptun:
utječe li Neptun u 06. kući na fizički izgled osobe ili bi baš morao biti na ASC ili u aspektima sa ASC?

luda_do_daske
05.06.2008., 01:08
ah, ali po meni Neptun u konjukciji sa ascedentom uopće ne utječe na fizički izgled nego čini osobu osjetljvom,pomalo i vidovitom ali samo zato što je toliko osjetljiva...to se onda može osjetiti i po zračenju, očima.Tvoj Neptun JE u aspektu sa ascedentom - opoziciji! zamagljuje tvoju percepciju drugih ljudi na tom mjestu.vjerojatno idealiziraš ljude previše.ili ih jako subjektivno vidiš. no u tvom slučaju on je i vladar mc-a!e tu bi mogao imati sličan utjecaj kao i na ascedentu iako ne tako jak...a i sunce ti je u 12-toj kući...sve skupa kad zbrojim - ti si osoba koja suosjeća sa drugima,bila bi dobar doktor, učitelj...možda neka alternativna medicina s obzirom da ti je i Uran u 6 kući?
ja samo pogađam, nisam pravi astrolog nego mi je to hobi...Suspirium će znati bolje...

Maddie
05.06.2008., 02:52
a neptun trigon asc?

Suspirium
05.06.2008., 11:18
hahhaah Suspirium će znati to bolje jer ima Neptun egzaktno na ac :D

zvonkaaa
05.06.2008., 15:42
hahhaah Suspirium će znati to bolje jer ima Neptun egzaktno na ac :D

Suspirium priča o sebi u 3. licu :D
jel i to zbog neptuna na ac-u?! :zubo:

luda_do_daske
05.06.2008., 21:01
hahahah...moj Neptun nije egzaktno na Ascu ali je ipak tamo negdje ali budući da se ti baviš astrologijom a mene do prije par mjeseci uopće nije zanimala nijedna natalna karta osim moje (ali nijedna, ne bi vjerovao koliko znam o astrologiji bez da sam proučavala ozbiljno ijednu drugu kartu, godinama mi je astrologija poznata i bliska, susrela sam se s njom prije jedno 20 godina, i neke knjige sam čitala, surfala a ni za vlastite ljubavne partnere mi se ne bi dalo više od 5 sekundi pogledati)....onda ćeš ti znati bolje! :zubeki: jer ja mogu upotrijebiti intuiciju i logiku ali ne i iskustvo sa ljudima.
ako neki aspekt nemam onda ga ne znam.mogu pogoditi, astrologija je logična ali ne i znati...
onaj smajlić nije u kontekstu neg nemrem vjerovati što sve ima ovdje! :lol:
ne znam što mi se desilo ali odjednom imam potrebu znati i druge stvari o drugim ljudima koje nisu samo moj svijet...:ne zna:

Astarte
09.06.2008., 11:32

Je li 'ista stvar sa mjesecom' znaci Mjesec-Mars aspekti ili Neptun-Mjesec? Ev nasla sam Mjesec(moj) trigon Mars (nj) :D

Mogu potvrditi zaludjenost Sunce(moje) trigon Neptun ...:mig: bas sam se pitala ima li u ofoj sinastriji nesto sto govori da sam ja d opsesiv van.

I kao vladar 7. kuce (sedma u Ribama) sta bi znacilo ako ode u 4. kucu u jednom slucaju, 5. u drugom? Ili da gledam Jupitera kao vladara? Ili obje planete?

Suspirium
09.06.2008., 12:07
mjesec mars govori o čistom seksu, a mjesec neptun je sveobuhvatniji djeluje na svim razinama.

zvonkaaa
09.06.2008., 13:42
Ono što je meni zanimljivije je Neptun u usporednom horoskopu.

imam sičuejšn :D

dakle moji sunce, merkur i neptun (strijelac) su u trigonu s njegovim marsom (lav) i mjesecom (ovan)
inače on je riba (naravno...) i njegovo sunce je u kvadratu s mojim stelijem u strijelcu i u opoziciji s mojim marsom u djevici

da se trudim ili je sve to zabluda :D :ne zna:

Suspirium
09.06.2008., 16:00
pa čuj znači da se lik jako pali na tebe, pogotovo ako je riba pod utjecajem je neptuna, e sad ako je tvoj neptun lik se jako brzo zaljubio u tebe, . moguće ljubav na prvi pogled, odmah si ga začarala, on je odmah uletio tebi, i ostao začaran :) divno. s obzirom da je ovo vatra ne bi se čudio da ste se jako brzo nakon toga poševili.

e sad ako je njegovo sunce u kvadratima znači da mu djeluješ nekako opasno, možda sirovo i negativistički. boji se odbijanja.

zvonkaaa
09.06.2008., 16:53
pa čuj znači da se lik jako pali na tebe, pogotovo ako je riba pod utjecajem je neptuna, e sad ako je tvoj neptun lik se jako brzo zaljubio u tebe, . moguće ljubav na prvi pogled, odmah si ga začarala, on je odmah uletio tebi, i ostao začaran :) divno. s obzirom da je ovo vatra ne bi se čudio da ste se jako brzo nakon toga poševili.

e sad ako je njegovo sunce u kvadratima znači da mu djeluješ nekako opasno, možda sirovo i negativistički. boji se odbijanja.

ajde :D
poševili se nismo još ja sam pristojna djevojka :D

a ovo posljednje bi onda objašnjavalo zašto se ponaša malo, hm, nelogično

Suspirium
09.06.2008., 18:09
always trust dady ;)

zvonkaaa
09.06.2008., 18:45
always trust dady ;)

a još je njegova venera u mojoj prvoj kući u laganoj konjukcijici s mojim AC-om
njegove kuće i sve to, ne znam...

Suspirium
09.06.2008., 19:09
to samo znači da je on tebi jebeno zgodan ;)

zvonkaaa
11.06.2008., 15:40
to samo znači da je on tebi jebeno zgodan ;)

A da? Jer kolega ( :D ) Dupor tvrdi suprotno, točnije da je venera ta koja zadrhti pri svakom susretu (to bi bio on) hehe

još sam malo čeprkala jer nisam ni išla za tim da je i moj mjesec (6 lava) u trigonu s njegovim suncem 28 riba, wooooho :D
da te podsjetim i njegov mjesec (oko 20 ovna) je u trigonu s mojim suncem (22 strijelac) ... osim ako nije rođen u ponoć i minutu, pa mu je mjesec na 16 ovna...ali i to bi se računalo ?!

Suspirium
12.06.2008., 16:35
pa da venera je ta koja drhti ? jesam ja nešto drugo napisao ?

zvonkaaa
12.06.2008., 16:57
pa da venera je ta koja drhti ? jesam ja nešto drugo napisao ?

ali venera je njegova, a asc moj..

ali ništa od toga suspiriume...ne drži ti teorija vodu, zaljubljen je u drugu, seljo (on, ne ti :D )

Suspirium
12.06.2008., 17:21
zvonkaa....

da li je on u nekoga zaljubljen ili nije ja ne znam.

međutim vaša sinastrija nema priliku raditi ako vi niste u nekom stalnom kontaktu.

to je kao da mene pitaš kako to da ne jebem Scarlet Johanson a imamo super sinastriju.

zvonkaaa
16.06.2008., 13:40
zvonkaa....

da li je on u nekoga zaljubljen ili nije ja ne znam.

međutim vaša sinastrija nema priliku raditi ako vi niste u nekom stalnom kontaktu.

to je kao da mene pitaš kako to da ne jebem Scarlet Johanson a imamo super sinastriju.

Suspiriume,

hvala ti što podcjenjuješ moju inteligenciju...meni je inače to jako zabavno kada ljudi rade :)

dakle, nisam te pitala za brada pitta, clive owena ili onog slatkog frajera s reklame za master-card;
nisam te pitala niti za nekoga koga znam iz viđenja a nisam ni riječ s njime progovorila, pitala sam te za osobu s kojom sam gotovo svakodnevno u kontaktu, i rekla sam ti da imam 'situaciju'...a to znači da smo malo i konkretizirali odnos od ispijanja kava i piva :D
e sad, niti ja od tebe tražim da bacaš grah, gledaš u kavu ili na temelju 2 aspekta proričeš budućnost i kažeš mi hoćemo li se ženiti i koliko ćemo djece imati...
samo me znaimalo postoji li tu neka kemija ili sam ja zabrijala...e pa očito sam zabrijala unatoč neptunima
samo sam to htjela reći...no hard feelings :mig:

over&out

Suspirium
16.06.2008., 15:02
napisao sam da ima kemije. čitaj bože moj.

Laureena
18.06.2008., 20:31
Da li mi neko moze reci nesto vise o kvadratu Neptuna na MC ? Da li ima ista korisno u ovom aspektu?

jagodica_bobica
18.06.2008., 20:40
Da li mi neko moze reci nesto vise o kvadratu Neptuna na MC ? Da li ima ista korisno u ovom aspektu?

e, imam taj aspekt i ja, uz miliju drugih aspekata na asc..
nešto korisno da li ima? naraFski da ima- neodoljiva privlačnost:p

Suspirium
18.06.2008., 20:50
ne nego zavjere na putu do uspjeha.

jagodica_bobica
18.06.2008., 21:05
ne nego zavjere na putu do uspjeha.

zavjere???:eek: sve ću ja njih :buum:

Laureena
18.06.2008., 21:05
a konjukcija neptuna i jupiter u 1.kuci + kvadrat mc? Velika zavjera ili velika privlacnost ?:D

Kako bi se se moglo vidjeti odakle dolazi zavjera?

Saradonija
18.06.2008., 21:15
a konjukcija neptuna i jupiter u 1.kuci + kvadrat mc? Velika zavjera ili velika privlacnost ?:D

Kako bi se se moglo vidjeti odakle dolazi zavjera?

velika zbunjenost po pitanju toga čime bi se htjela baviti, jupiter ti daje mnoštvo ideja a neptun s vremena na vrijeme iste zamagli. Važno je kojim kućama Jupiter i Neptun vladaju. S druge strane, kad shvatiš put kojim trebaš ići vezano za ono čime se želiš baviti, prepreke su novac i previsoka, nerealna očekivanja, također te prepreke dolaze i iz kuća kojima Jupiter i Neptun vladaju.

Suspirium
19.06.2008., 12:22
jupiter i neptun u 1 je super. ja bih ovo neovisno na kvadrat protumačio kao dobro. e sad ako mjesec baca dobar aspekt na ove 2 planete prepreke se svladavaju.

ako je slučajno uran na mc = fijasko, prije toga uspon ali na kraju fijasko.

ako je pluton, nakon životnog udarca se uspinješ, bitno je samo da nema planete na mc koja će aktualizirati taj kvadrat.

Hermione Granger
19.06.2008., 13:20
Što donosi Neptun u 1. kući ? Pročitala sam da, ondje postavljen, zamagljuje predodžbu drugih ljudi o odnosnoj osobi, da im ostaje donekle nejasna i nedorečena, te da ta osoba nepotpuno percipira svijet oko sebe... Neptun je vladar riba, pa bi se onda najbolje snašao u 12. kući, zar ne !? 1. kuća mi se ne čini dobrom pozicijom za Neptun.

Saradonija
19.06.2008., 16:59
Što donosi Neptun u 1. kući ? Pročitala sam da, ondje postavljen, zamagljuje predodžbu drugih ljudi o odnosnoj osobi, da im ostaje donekle nejasna i nedorečena, te da ta osoba nepotpuno percipira svijet oko sebe... Neptun je vladar riba, pa bi se onda najbolje snašao u 12. kući, zar ne !? 1. kuća mi se ne čini dobrom pozicijom za Neptun.

Kao što je Neptun u izgonu u Djevici, sukladno tome položaj koji je najdalji njegovoj prirodi jest onaj u 6.kući tako se tamo ne snalazi najbolje.
Što se tiče 1.kuće, to je kuća koja opisuje samu osobu a bilo koja planeta tamo tako i Neptun, daje osobine ličnosti. Znači, Neptun u 1. govori o tajanstvenoj, romantičnoj osobi, sklonoj maštanju i idealizaciji, u zavisnosti od ostatka natalne i stupnju razvoja osobe može dati alkoholičara, narkomana, ili s druge strane duhovnjak, empata koji daje sebe za dobrobit drugih. Sve zavisi i kako je Neptun aspektiran, te kakva je ličnost kroz Sunce i Mjesec, jer ako je taj dio loše postavljen, afliciran, eto osobe u kome su utkane najniže neptunove kvalitete...

Hermione Granger
20.06.2008., 07:22
Merci, Saradonija! :) Znači, kuća predstavlja neko područje života osobe, a planet(i) u njoj prenose neke svoje osobine, značenja, simboliku - na to područje!?Tako i Neptun u konkretno 1. kući, kako si rekla, svoje osnovne karakteristike prenosi na ono što 1. kuća predstavlja - ličnost, samu osobu!? Mislim da razumijem. Ja imam Neptuncheka u 1. kući i mislim da mi nije loše aspektiran i da nema neku podršku u mojoj karti jer nisam ovisna ni o čemu ( zapravo, računaju li se slatkiši ? :D ) i mislim da imam dosta jasnu predodžbu o svijetu oko sebe.No, s druge strane, veliki sam sanjar i jako pazim na to da ne bježim isuviše često u svijet mašte, jer bih tako mogla propustiti cijeli život koji se odvija sada. I još nešto: slučajno ili ne, ali poznam mnogo osoba koje imaju jakog Neptuna i koje se odaju ili alkoholizmu ili neumjerenom jelu. To onda vjerojatno znači da imaju neki negativan aspekt na Neptun ili da ostatak karte nije, uvjetno rečeno, dobar te ih tjera u ovisnost! Hvala još jednom, S.!

SmoothOperatress
30.06.2008., 14:47
I meni je Neptun na samom MC-u, u Strijelcu, u sextilu sa Plutonom i trigonu sa Jupiterom...i uz to su mi i Ribe na Asc...ajmo rec da postoji veliki raskorak između onog kako ja mislim da bi svijet trebao izgledati, mir trebao vladati:) i onog kako stvarno izgleda...nije se lako prilagoditi:D...

cecilia
08.07.2008., 19:10
Kod mene su istaknuti neptun i saturn. Ne - u strijelcu u 12.kući, Mjesec trigon Ne. Saturn u Vagi u 9.polju, asc -jarac.Teško je pomiriti to dvoje-snove i realnost. Jel ima tko sličnu situaciju

Nea 37
31.07.2008., 23:06
Evo mene s Neptunom u 12. kući i to u Škorpionu. U savršenom je trigoni sa Mjesecom u Raku (8. kuća) i Chironom u Ribama (3. kuća). Ne znam šta bi rekla o tome...intuicija mi je jaka i kad god je zanemarim - greška...
Imam i neke svoje periode kad se jednostavno izoliram od svega, ne mogu bez toga. Kad sam dovoljna sama sebi a sve ostalo svedem na minimum (naravno, ostaje uvijek ona nužna komunikacija sa vanjskim svijetom,ali ništa više). Ne traje dugo, ali se ponavlja.
Inače sam dupli Strijelac
pozz....:)

potente
10.08.2008., 17:32
velika zbunjenost po pitanju toga čime bi se htjela baviti, jupiter ti daje mnoštvo ideja a neptun s vremena na vrijeme iste zamagli. Važno je kojim kućama Jupiter i Neptun vladaju. S druge strane, kad shvatiš put kojim trebaš ići vezano za ono čime se želiš baviti, prepreke su novac i previsoka, nerealna očekivanja, također te prepreke dolaze i iz kuća kojima Jupiter i Neptun vladaju.
Slažem se,i još bih dodala da je ovaj aspekt čest kod djece iz miješanog braka-susret dvije vjere,ili ako je u vezi sedme kuće,može dati supruga druge vjere.Također,ljudi s ovim aspektom su vrlo praznovjerni.

potente
10.08.2008., 17:40
Ja sam ti stručnjak za Neptun,jer ga živim čitav život!Moj je u prvoj kući,u konjukciji s Mjesecom u Strijelcu.Senzibilna sam do boli,pomalo vidovita,okrenuta duhovnom,nerealna,nepraktična i naivna.Također sklona neurozama.I prejedanju.Kažu ljudi i fotogenična. Ovaj aspekt je u kvadratu sa Suncem-užasno su me razočarali ljudi,jer sam prenaivna i jako im vjerujem.Trenutno mi je tranzitni Neptun na Suncu-Bože pomozi.Totalno ludilo,osjećam se kao da sam živa rana.Donio mi je puno problema i razočarenja i jednu Ribu-ovisnu o meni,s kojom imam Mjesec u konjukciji s njegovim Marsom-živa istina,vrlo seksualan aspekt,ali s njegove strane,više,nego s moje.Prije sam imala muškarca čiji je Neptun bio u konjukciji s mojim Mjesecom-i ovo je istina,on je potpuno dirigirao ovom vezom.

hope_010
13.08.2008., 18:20
Neptunom su najviše i najčešće zadovoljni upravo astrolozi. ;) On je upravo ono što im je potrebno u radu.

Moj Ne je u natalnoj karti u 5. kući u Jarcu, radi trigon sa Ve u 1. kući-djevica, sekstil s Pl-škorpion i trigon sa Asc-djevica. Ali ne bih rekla da ga osjećam s obzirom na značenje 5. kuće, barem ne u nekoj velikoj mjeri. Sve do jednom. :D

Trenutno se nalazi nad natalnim Mo u 6. kući-vodenjak, gdje je već dulje vrijeme. I nikako da se pomakne. Uz to radi i mnoštvo aspekata, recimo opozicija sa Asc, kvadrat Mc, kvadrat Sa.... :(

Suspirium
17.08.2008., 13:15
Neptun je car :D što bi bez njega da mi nije točo na AC :D ne bi bio ovako....:D

Emilly2
18.08.2008., 11:58
Ja sam ti stručnjak za Neptun,jer ga živim čitav život!Moj je u prvoj kući,u konjukciji s Mjesecom u Strijelcu.Senzibilna sam do boli,pomalo vidovita,okrenuta duhovnom,nerealna,nepraktična i naivna.Također sklona neurozama.I prejedanju.Kažu ljudi i fotogenična. Ovaj aspekt je u kvadratu sa Suncem-užasno su me razočarali ljudi,jer sam prenaivna i jako im vjerujem.

De postavi kartu,i ja imam sve ovo..dodala bih jos jaku intuiciju,koju na zalost,jos uvek ne poslusam na vreme..

n.gemini
18.08.2008., 13:06
Cao, neptun mi je u 8. kuci u opoziciji s suncem i merkurom, a u kvadratu s jupiterom i saturnom :) moze li neko to protumaciti? :confused:

Maddie
23.08.2008., 16:41
Ti ćeš za sebe uvijek misliti da si preosjetljiva (Merkur opozicija Neptun), ali istina je da nemaš realnu sliku o sebi (Sunce/Merkur opozicija Neptun) jer si jaka i životna, dobro prolaziš u opasnim i kriznim životnim situacijama (Sunce trigon Pluton), ali vječno nezadovoljna sobom (Mjesec u jarcu).
jel se ovo odnosi i na aspekt sunce/merkuir kvadrat neptun,jest da je orbis preko 9°
što meni tako lijepo ne napišeš,nije valjda lose,pa nećeš:D

Fish 1968
23.08.2008., 16:46
jel se ovo odnosi i na aspekt sunce/merkuir kvadrat neptun,jest da je orbis preko 9°
što meni tako lijepo ne napišeš,nije valjda lose,pa nećeš:D
Svaka natalna karta je individualna, a orbis od preko 9° je prevelik za kvadrat. :)

Maddie
23.08.2008., 20:08
onda da zanemarim taj kvadrat s neptunom,a sta ga stave ak nema smisla da ga stave,i taj astro:D
pa daj ubaci neku lijepu rijec,ma koliko bila individualna,a može i koje upozorenje:D

Fish 1968
24.08.2008., 11:26
onda da zanemarim taj kvadrat s neptunom,a sta ga stave ak nema smisla da ga stave,i taj astro:D
pa daj ubaci neku lijepu rijec,ma koliko bila individualna,a može i koje upozorenje:D
Stavili su ga zato jer koriste tolike orbise. Tebi je Neptun vladar Sunčeva znaka te je za tvoju osobnost Neptun iznimno važno tijelo. Nalazi se u 4. polju i ima jake veze s tvojim korjenima i porodicom. Kako je i vladar 7. polja ima utjecaj na partnerstva u tvom životu. Dakle, osim što je Neptun tebi važan, to su točke kroz koje primarno djeluje. Pa što se tiče ovog kvadrata najbolje bi bilo da se malo osvrneš u prošlost i sama procjeniš njegovu "snagu" djelovanja. :)

12.kuća
30.08.2008., 00:05
Evo jedno pitanje:): koja je kuća tajanstvenija, mističnija, 12. ili 08.? Ili znak - Ribe ili Škorpion?

Saradonija
30.08.2008., 01:38
Evo jedno pitanje:): koja je kuća tajanstvenija, mističnija, 12. ili 08.? Ili znak - Ribe ili Škorpion?

tajne su Ribe, Neptun i 12.k.; definiraj mističnost...

Suspirium
30.08.2008., 11:42
12 je uvijek tajnovitija od bilo koje druge kuće, 8 se kad tad izrazi kroz Marsa, no 12 je uvijek u čarim neptuna.

raw
30.08.2008., 12:47

naravno Ribe, one imaju osobine od svih pomalo i nikad ne znaš što te čeka

Suspirium
30.08.2008., 13:33
kažem ribe definitivno :)

AnimalArmy
31.08.2008., 16:02
ljudi, a kaj znači Neptun u 3. kući?

jel to znači nekakvu čudnu i nejasnu komunikaciju?

jel to znači da sam ja drugima čudna i da ću bit krivo shvaćena?

katastrofa. :rolleyes:

Totto
31.08.2008., 16:44
ljudi, a kaj znači Neptun u 3. kući?

jel to znači nekakvu čudnu i nejasnu komunikaciju?

jel to znači da sam ja drugima čudna i da ću bit krivo shvaćena?

katastrofa. :rolleyes:

ovisi o ostalim aspektma, o vladaru 3 kuće, o znaku u kojem se nalazi.nije sve crno :cerek: možda ćeš pisati prekrasnu, maštovitu i intuitivnu prozu ili poeziju:mig:

Neptun uglavnom donosi "maglu", moguće je da će biti problema u razumijevanju drugih/tebe, al isto tako on teži nečem višem i većem od svakodnevice

Kuća u kojoj se nalazi pokazuje na područje u životu u kojem osoba često ignorira realnost, pa tako u 3. kući može ukazivati na maštarenje, nedostatak koncentracije, nemiran i kreativan um...

Laureena
23.09.2008., 02:43

Istina je da nikad nisam znala sta zelim, tako sam i upisala fakultet koji ne zelim, samo da bih nesto upisala i kad sam htjela odustati na drugoj god, roditelji nisu dali i evo vec sam pred sam kraj i moram ga zavsit a ne zelim..razocarenje je ogromno jer se ne zelim tim baviti :(. najradije bih odustala od svega, srusila sve mostove i pocela ispocetka ali ne moze... nemam pojma sta ce biti na kraju...:ne zna:

jupiter mi je vladar prve, a neptun cetvrte kuce,oba su u jarcu..

Dorée
15.11.2008., 20:37
i kod mene je neptun istaknut
inače je retro :D
neptun trigon sunce
neptun konjukcija uran
neptun opozicija asc
neptun sextil pluton i md

Suspirium
16.11.2008., 10:40
ma nema nitko jači neptun nego ja :D je li ima tko konjukcija ac , a da je orbis manji od 0,31 :D

ista
16.11.2008., 10:59
Ma kakvi, Neptun je na Asc bezveze :p, pola ljudi te u startu pogrešno shvati. Meni je bolji ovaj moj na Suncu, a nemam pojma na koji način utiče na mene :D.

Meni nikako nije jasan ovaj moj Neptun :zubo:. Šta bi značio sekstil s Marsom? Nikako ne povezujem, sem ono da snagu koristim da pomognem bakicama da pređu ulicu :zubo:.

Suspirium
16.11.2008., 11:04
idealiziranje krivih muškaraca hehehe

osoba se zaljubljuje u svećenika ili duhovnog vođu tijekom života. a opet ovisi o orbisu.

ista
16.11.2008., 11:14
E k vragu, u pravu si to za pogrešne muškarce. Sveštenici me ne privlače :zubo:. Orbis je 0 st:(
Znaš da mi to nije ni palo na pamet, zato što tumačim sekstil kao pozitivan aspekt. Više sam mislila da to ima veze s kvadratom Saturna i Venere, te na kontu neophodnih lekcija kroz koje moram da prođem:).
Još se ja čudim koji mi je đavo, što ponekad nekog tako idealizujem :confused: (možda je i zbog Meseca i Venere na egzaltaciji Neptuna). Sad samo čekam da mi se Neptun skine s Meseca :rolleyes:.

No, šta sad :kava:.

Suspirium
16.11.2008., 11:22
ja kad sam to rekao nisam mislio na Mars nego na Sunce 0 Neptun.

Moraš znati da niti jedan aspekt sa Neptunom nije u cijelosti pozitivan.

evo ti primjera.

vladar 5 polja Mjesec u sextilu sa Neptunom. A podznak Riba. Dakle to je jasna slika muškarca kojega vara žena a on to nikada ne saznaje. Srećom, Uran mu je 90 AC tako da on bolnu istinu saznaje od astrologa - mene.

E sad vidiš taj sextil je omogućivao dugo vremena uspješno varanje. Da je recimo bio kvadrat - on bi to otkrio.

Svaki aspekt sa Neptunom, ma kakav bio crpi i umara. Neptun jevampir ako se nađe u 12 recimo. Strani entiteti. Rijetko kada je čisti pozitivan kao i bilo koja vanjska planeta.

Evo ti još jedne astrosimboličke. Sunce 0 Neptun može označavati mornara recimo, u kojeg si bila ili ćeš se zaljubiti, a on zato prekida svoju vezu da bi bio s tobom. Ili bolje rečeno obećaje da ću je prekinuti ali to ne čini - neptun. I onda misteriozno nestaje. To bi recimo bio jedna primjera astrosimbolike u tvom slučaju.

ista
16.11.2008., 11:31
E bedak, kad imam oba aspekta :zubo:.

Kakvi sad strani entiteti s crnim Neptunom u 12? A šta je sa spaljenošću, ipak je udaljen 3 stupnja od Sunca?

Ja ne znam da li to može tako da se gleda, ali uvek shvatim na kraju da me kvadrati sa Saturnom izvuku i ja se osvestim. I kao da me nešto ipak čuva od potpune zaluđenosti :zubo:.

Boga mu poljubim, izbegavaću mornare :rofl:. Još mi je crni Mars u Ribama, kuku :zubo:. A to bi svakako mogao biti i neki umetnik, boem (Neptun), nešto čupavo i visoko (Mars u Ribama) :zubo:. Otkud nama u Srbiji, zemlji bez mora, mornari, pa zbog toga kažem da će pre biti da je ovo drugo :).

Suspirium
16.11.2008., 11:43
ma može biti i kemičar, bilo što u simbolici Neptuna.

A ovo za spaljenost: ja imam o tome svoje mišljenje i mislim da ono jedino funkcionira u horarnoj.

Reci mi kako bi Sunce moglo spaliti jednog dalekog neptuna. ;)

darja1
16.11.2008., 14:56
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2at_02_anonymous.49777.16879.gif&res=100&va=&cid=xkpfileaQ7FLa-u1203869549
Meni je 5, posao mi je usko vezan uz umjetnost (likovnu), nek netko baci pogled na aspekte pa kaže koju riječ...i da, ne žalim se na intuiciju, do sad me nije iznevjerila:)

ista
16.11.2008., 16:28
Reci mi kako bi Sunce moglo spaliti jednog dalekog neptuna. ;)Crni optimistični Jupiter na Asc me je naterao da se nadam da je tog izgubljenog Neptuna skeptično Sunce u Jarcu bar malo potpalilo po turu. :zubo:

Niš, idem se upucati. :zubo:

:kava:

raw
16.11.2008., 21:49
ma nema nitko jači neptun nego ja :D je li ima tko konjukcija ac , a da je orbis manji od 0,31 :D

ja ima neptun90asc a orbis je 0.29 hahaha

sad što je bolje

cecilia
19.11.2008., 23:20
imam neptun u strijelcu u 12.kući i često sam inspiracija drugima za njihova umjetnička djela, a imala sam i još imam tajne obožavatelje.(pratitelje).:mig:
Jedno vrijeme sam u srednjoj školi pisala pjesme ali za druge, valjda zato jer se mogu uživiti u tuđe osjećaje. No, inspiracija je trajala godinu dana. A otad sam ja inspiracija drugima.

papavero
20.11.2008., 00:54
Neptun u konjukciji sa Mjesecom, sve to u Strijelcu naravno - Sanjam na javi konstantno! :rolleyes:

Kocka je bacena
24.11.2008., 12:26
Suspirium mozes li mi reci kako ce ovaj Ne,uticati na moju karijeru?nalazi se dakle u 10. kuci,0 MC,vladar je mog ASC,od aspekata pravi Ne 30 Me, Ne 30 Sa,NE 72 Ma-dakle sve manji aspekti...zanima me kada na ASC imamo znak kako sto su ribe,skorpija ili vodoliji,koji imaju po 2 vladara,kome od ta 2 vladara dajemo repdnost,da li se u mom slucaju gleda vise Ne ili JU??????????

krademjabuke
24.11.2008., 19:24
Ja isto imam jak Neptun:p

NE 0 UR 0 VE 0 ME 60 MO 60 PL 120 AC
He he :p
I još mi je mjesec u Ribama:p

krademjabuke
24.11.2008., 19:55
Ja isto imam jak Neptun:p

NE 0 UR 0 VE 0 ME 60 MO 60 PL 120 AC
He he :p
I još mi je mjesec u Ribama:p

Zaboravila sam i Ne o Sa

zvjezdoznanac
10.12.2008., 11:51
Ju 0 IC

Već mi je Suspirium prorekao velik sprovod:D

šteta što ću tek tada doživjeti takvu čast :D

slava bi mi godila al samo ako se tiče posla, nikako ne slučajno zalutalih filmića na Internet:rofl:

"Zalutale" filmiće na internetu može ti donijeti Neptun u 3, pa ako ga nemaš, nemaš beda:D

Totto
10.12.2008., 11:53
"Zalutale" filmiće na internetu može ti donijeti Neptun u 3, pa ako ga nemaš, nemaš beda:D

nemam, Ne mi je u 7 k u Strijelcu :D

zvjezdoznanac
10.12.2008., 11:54
nemam, Ne mi je u 7 k u Strijelcu :D

Onda ti jedino može "dolutati" partner iz inozemstva:cerek:

Totto
10.12.2008., 11:57
Onda ti jedino može "dolutati" partner iz inozemstva:cerek:

al bez kamere, molim lijepo :rofl:

da, to mi je mnoštvo astrologa proreklo, kao i da će biti porijeklom uz vodu, moguće glazbenik, umjetnik...a ja biram sve samo takve ne :cerek:

zvjezdoznanac
10.12.2008., 12:02

da, to mi je mnoštvo astrologa proreklo, kao i da će biti porijeklom uz vodu, moguće glazbenik, umjetnik...a ja biram sve samo takve ne :cerek:

Umjetnik i glazbenik može biti, a ovo za vodu ne drži vodu:D. Može biti i duhovnjak, psihijatar, psiholog, astrolog a bogami i pop, ali malo teže kod nas, jedino da se udaš za njega vani:cerek:

zvjezdoznanac
10.12.2008., 12:05

Da, može ti muž biti i glumac, režiser, sve je to povezano sa simbolikom Neptuna. Ali zbog toga što je u Strijelcu biti će stranac, ili će živjeti ovdje ali neće biti porijeklom odavde.

Suspirium
10.12.2008., 18:55
inače žene sa neptunom u 5 aspekt venera često glume orgazam.

Totto
10.12.2008., 19:54
Da, može ti muž biti i glumac, režiser, sve je to povezano sa simbolikom Neptuna. Ali zbog toga što je u Strijelcu biti će stranac, ili će živjeti ovdje ali neće biti porijeklom odavde.

a kako su moji korijeni iz Bosne, mada sam rođena i odrasla u Kroejši može li mi zapravo Rvat biti stranac :cerek:

krademjabuke
10.12.2008., 20:36
Gle, kad se kaže 'stranac', koliko sam ja shvatila u svojim proučavanjima astrologije to se može odnositi i na osobu različitu kulturno, s obzirom na poglede na svijet, način života..Ne označava nužno da ti muž neće biti Bosanac ili Hrvat, već će biti različit od tebe..sada može biti i po religijskoj osnovi..npr. druge vjeroispovjesti i sl.;)

krademjabuke
10.12.2008., 20:37
inače žene sa neptunom u 5 aspekt venera često glume orgazam.

Koja žena ne glumi:rofl:

Back on topic, to je nekako logično...
Žena s aspektom Ve, Ne u 5. glumi i općenito

Totto
10.12.2008., 20:44
Gle, kad se kaže 'stranac', koliko sam ja shvatila u svojim proučavanjima astrologije to se može odnositi i na osobu različitu kulturno, s obzirom na poglede na svijet, način života..Ne označava nužno da ti muž neće biti Bosanac ili Hrvat, već će biti različit od tebe..sada može biti i po religijskoj osnovi..npr. druge vjeroispovjesti i sl.;)

e, sad...

po tom tumačenju stranac bi bio i čovjek kojeg ne poznajem :D

ne volem ta općenita tumačenja jer odjednom ima beskonačno mnogo kombinacija pa si ti biraj koja ti paše

stranac jest osoba koja nema hrvatsko državljanstvo i basta (ako ne vjeruješ, pogledaj Zakon o strancima:D)

S.C.
10.12.2008., 21:06
Umjetnik i glazbenik može biti, a ovo za vodu ne drži vodu:D. Može biti i duhovnjak, psihijatar, psiholog, astrolog a bogami i pop, ali malo teže kod nas, jedino da se udaš za njega vani:cerek:

A vidis, tako i meni rekose. Zbog Neptuna u 7. mora biti neki umjetnik, glazbenik ili duhovnjak....(a da nije psiholog?! :eek:)....ili jednostavno neki cudak :rofl: i njezna dusica zbog Mjeseca isto ovdje. Ali svakako "nije odavde" jer mi je 7. kuca u Strijelcu (Jupiter u 9.) i najcesce je bas negdje "kraj vode". :D Makar se ovi planeti nalaze u Jarcu. Dalje horoskop navodno kaze da i ja idem "vanka". Nece on doc k meni, nego ja k njemu. :zubo:

Isto Neptun u 7. moze oznacavati pretjeranu idealizaciju partnera i braka i nesretan krah tih iluzija....i braka. Ali s Neptunom u 7. osoba se s partnerom vrlo snazno veze, onako duhovno i zato bira osobu koja je za takvo sto i sposobna.

@ Totto:

Ako ti je Jupiter dobro postavljen, to moze govoriti o jako sretnom braku. :mig:

krademjabuke
10.12.2008., 21:59
e, sad...

po tom tumačenju stranac bi bio i čovjek kojeg ne poznajem :D

ne volem ta općenita tumačenja jer odjednom ima beskonačno mnogo kombinacija pa si ti biraj koja ti paše

stranac jest osoba koja nema hrvatsko državljanstvo i basta (ako ne vjeruješ, pogledaj Zakon o strancima:D)

Kad bi čitava Europa bila EU, stranac bi označavao ostale kontinente?
Ili vanzemaljce?
S druge strane, ja sam dala samo svoje skromno mišljenje, ne moraš se odmah bahatiti

Totto
11.12.2008., 07:56
Isto Neptun u 7. moze oznacavati pretjeranu idealizaciju partnera i braka i nesretan krah tih iluzija....i braka. Ali s Neptunom u 7. osoba se s partnerom vrlo snazno veze, onako duhovno i zato bira osobu koja je za takvo sto i sposobna.

@ Totto:

Ako ti je Jupiter dobro postavljen, to moze govoriti o jako sretnom braku. :mig:

Ju je u lavu, 4 kuća na samom IC-u, radi kvadrate sa ve i ma i sekstil sa Su-reć ćemo da je lijepo pozicioniran :D

ovo za iluzijje, već sam pisala - živa istina

sa Neptunom nema sredine - ili si "na sedmom nebu" ili "kao guska u magli" :D

sasa62
11.12.2008., 09:22

...ili samo funkcionira u odnosima s drugim ljudima po filingu ... jer mora biti ugodno... ako joj filing ne paše bježi iz takvog okruženja, bio to brak ili pak općenito odnos s drugim ljudima

Suspirium
11.12.2008., 11:25
Totto više gledaj Jupiter nego Neptun tu.

ja mislim da Neptun rijetkim ljudima donese neku duhovnost.

S.C.
11.12.2008., 13:19
...ili samo funkcionira u odnosima s drugim ljudima po filingu ... jer mora biti ugodno... ako joj filing ne paše bježi iz takvog okruženja, bio to brak ili pak općenito odnos s drugim ljudima

Je, istina. :)

Kada se prenese na opcenito odnos s "drugima" (7. polje) onda je upravo rijec o tom "posebnom filingu" na temelju kojeg ti taj drugi (ili ti drugi) moraju "lec" da bi uopce mogao ostati u takvom okruzenju. U suprotnom je tesko podnositi i naradije se bjezi iz tog ("tvrdog") okruzenja. To su vrlo fine, suptilne stvari. :D

Nije nuzno rijec o slicnosti, vec nekoj vrsti "prepoznavanja" makar se radilo i o razlicitostima (opet 7. kuca).

Ali posebice u pratnerskim odnosima (1 na 1), kao sto rekoh, mora biti ona "duboka" konekcija. Odnosno, da ju individua s Neptunom tako "ubere".

cecilia
12.12.2008., 00:12
Može li mi netko napisati koje su pozitivne strane Neptuna u Strijelcu u 12. kući. Na vrhu kuće je isto Strijelac. Aspekti su Mjesec u Djevici trgion Neptun i Saturn sextil Neptun. Znam da je u toj kući u središtu i da je u Ne u strijelcu dobar položaj. Na astro.com piše izrazita suosjećajnost, mogu se osjetiti tuđi osjećaji i sl. Vole pomagati, znaju opraštati. Prije sam bila suosjećajnija, možda zato jer mi je saturn nedavno prešao preko mjeseca u djevici, tuđe osjećaje mogu osjetiti ako su jaki-valjda zato jer mi je mjesec u 8.kući? Oprostiti mogu ali lakše stvari. Kakva je razlika Mjeseca i Neptuna? Mjesec mi je inače u 8.kući, za razliku od Neptuna nije baš naj položaj no odličan je aspekt Mj. trigon Neptun a loš Mj. kvadrat Uran. Hvala na odgovoru ::)

cecilia
13.02.2009., 20:37
Kakve osobine ima osoba sa Neptunom u Strijelcu u 12. kući? Aspekti su: trigon sa Mjesecom i sekstil sa Saturnom. Da li jak neptun djeluje loše na Merkur u Vodenjaku iako nema aspekata.

Bosanka_88
14.02.2009., 13:53
moj neptun, u jarcu, u 6 kuci, sunce sextile neptun, merkur kvadrat ne, mars kvadrat ne, saturn konj.ne, uran konj.ne i neptun sextile pluto
sta bi to sve trebalo da znaci :confused: posebno me zanimaju ove konjunkcije?!?! nesto lose, sto se tice posla, zdravlja?!
natalna je u podpisu!

hvala!!! :mig:

amstaff
15.02.2009., 17:31
neptun u sedmoj osim pjesnika,umjetnika,psihologa.... može za bračnog partnera dati i alkoholiča i narkomana!!uglavnom ako je neptun u toj ppoziciji,osobu u brak vuče lažni sjaj,a nedugo nakon ulaska u isti osoba doživljava razočaranje!!!

12.kuća
15.02.2009., 17:44
... pročitah gornji komentar pa bih pitala: ima li moj Ne veze sa 07. s obzirom da je u 06. no otprilike 4st od DC - a, karta je u potpisu, mogu li ga povezati sa 07. kućom ili je njegov utjecaj isključivo okrenut ka 06. kući?

amstaff
15.02.2009., 17:51
on je transcedentalna planeta,kad se govori o konjunkciji onda se uzima malo manje stupnjeva u obzir!
ne,nema ti nikakav utjecaj na sedmu kuču!

sue 1
15.02.2009., 20:28
Pozdrav svima na forumu na koji sam već poslala nekoliko postova koji su mi bili uredno izbrisani jer da sam kao postavila krivo pitanje na krivom mjestu.
Moja komunikacija je inače često neshvaćena ali ja se nikada zbog toga nisam osjećala "kriva" nego sam jednostavno prihvatila da me ljudi baš ne shvaćaju osim malobrojnih s kojima sam u istom filmu.Ima li to veze položajem moga neptuna i može li ga netko prokomentirati? Retrogradan je kao i jupiter s kojim je u konjukciji a oba čine iste aspekte i to opoziciju sa saturnom i opoziciju sa suncem te sekstil sa plutonom. Smješteni su u 3. kući u strijelcu.

zvjezdoznanac
17.02.2009., 08:51
... pročitah gornji komentar pa bih pitala: ima li moj Ne veze sa 07. s obzirom da je u 06. no otprilike 4st od DC - a, karta je u potpisu, mogu li ga povezati sa 07. kućom ili je njegov utjecaj isključivo okrenut ka 06. kući?

Normalno da ima, čak jače djeluje u 7.kući jer "nalijeće" na nju konjukcijom nego u 6.kući gdje je pri kraju pa gubi snagu. Znači djeluje u obje kuće ali uvijek jače na onu slijedeću nego na onu na kojoj je. To ti je 100% jer sam provjerio na nekih 200-300 horoskopa i uvijek ljudima tako djeluje:top:

Bosanka_88
17.02.2009., 20:50
Normalno da ima, čak jače djeluje u 7.kući jer "nalijeće" na nju konjukcijom nego u 6.kući gdje je pri kraju pa gubi snagu. Znači djeluje u obje kuće ali uvijek jače na onu slijedeću nego na onu na kojoj je. To ti je 100% jer sam provjerio na nekih 200-300 horoskopa i uvijek ljudima tako djeluje:top:

i kod mene u sestoj... :rolleyes: neki alkoholicar, narkoman :rolleyes: sta jos?
kako moze jace, ako je u sestoj...to je pravilo samo za neptun, ili postoji pravilo jos za neki planet, kucu?

S.C.
18.02.2009., 23:33
Pozdrav svima na forumu na koji sam već poslala nekoliko postova koji su mi bili uredno izbrisani jer da sam kao postavila krivo pitanje na krivom mjestu.

Evo, pokusat cu ti ja ukratko odgovoriti.

Merkur mi je u 9. kući sa saturnom, suncem a možda bi se i venera mogla tu ubrojiti jer se nalazi na samom kraju 8. kuće. Stelium možda? Svi ovi planeti su u biku osim sunca koje je u blizancima. Inače merkur mi uz sunce vlada još i ascedentom(djevica) te mjesecom(djevica), ima 7 aspekata (3 trigona, 2 konjukcije i 2 kvadrata), najdominantnija mi je planeta u natalu i nije retrogradan.

Moja komunikacija je inače često neshvaćena ali ja se nikada zbog toga nisam osjećala "kriva" nego sam jednostavno prihvatila da me ljudi baš ne shvaćaju osim malobrojnih s kojima sam u istom filmu.Ima li to veze položajem moga neptuna i može li ga netko prokomentirati? Retrogradan je kao i jupiter s kojim je u konjukciji a oba čine iste aspekte i to opoziciju sa saturnom i opoziciju sa suncem te sekstil sa plutonom. Smješteni su u 3. kući u strijelcu.

Ovo o cemu pises (osobito ovo podebljano) itekako ima veze s tvojim Neptunom u 3. kuci (komunikacija).

Vrlo je cest slucaj da individua s ovim polozajem Neptuna ima osjecaj kako ju drugi ne razumiju ili je tesko prate. Ovdje ti Neptun daje izvrsnu intuiciju i imaginaciju, bogatu mastu te zajedno s Jupiterom "prebacuje" tvoj um i nacin razumijevanja svijeta na jednu visu, puno apstraktniju razinu. Teme koje te zanimaju vjerojatno su daleko od onih svakodnevnih uobicajenih a slike i ideje koje tvoj um proizvodi tesko se mogu jasno izraziti. Sigurno i sama volis dozu nedorecenosti i tajanstvenosti u vlastitom izrazu, u bilo kojem obliku komunikacije (Neptun u 3.).

Osim toga, Merkur u 9. polju moze dati slicne "probleme". To je vrlo siroko polje Jupitera, apstrakcije, filozofije i visih oblika misli (Merkur ovdje daje "rasplinute misli") pa se s takvog podrucja tesko izraziti jednostavnim svakodnevnim rjecnikom (Merkur).

Opozicija Saturna na Neptun na relaciji 3. polje - 9. polje ukazuje na dozu straha od vanjskog svijeta i nepovjerenja u odnosu s ljudima. Kako i sama kazes, navikla si da te ljudi ne razumiju i moguce je da prema drugima ne pristupas direktno i otvoreno cisto iz straha od ponovnog nerazumijevanja. No, to radja sumnje i s druge strane, prema tebi. Takodjer su moguce i krive procjene u stilu da vjerujes ono sto ne bi trebala vjerovati dok istovremeno sumnjas u ono sto bi trebala vjerovati. Drugim rijecima, ponekad tesko razlikujes istinu od lazi.

Sama tezis istini (Merkur u 9. polju) i ako i slazes nesto (Neptun u 3.) to sigurno nije namjerno vec iz tvog cvrstog uvjerenja (Neptun0°Jupiter). (Inace taj Neptun s Jupiterom u konjunkciji daje "naivnog optimistu". Odnosno snaznu vjeru da je sve u redu cak i onda kada nije.) Takodjer, Neptun u 3. polju moze dati sposobnost da se sporazumijevas s ljudima i mimo rijeci (nekim drugim putevima).

S.C.
19.02.2009., 01:15
Meni nikako nije jasan ovaj moj Neptun :zubo:. Šta bi značio sekstil s Marsom? Nikako ne povezujem, sem ono da snagu koristim da pomognem bakicama da pređu ulicu :zubo:.

Neptun u kontaktu s Marsom prije svega rafinira njegovu sirovu agresivnu energiju ("rastace animalnu strukturu") a kod osobe se javlja snazan poriv za razvijanjem vise primjene Marsove energije. Najjednostavnije receno, potice osobu da djeluje (Mars) u skladu sa svojim najvisim idelima (Neptun).

Imsiragic kaze da dobar aspekt (kao sto je sekstil) daje borca (Mars) za religiozna uvjerenja/Boga (Neptun). :D A ja poznajem osobu s konjunkcijom ove dvije planete koja se u velikoj mjeri moze uklopiti u to tumacenje. :)

U biti.....Neptun daje ideje i to one najvise i najljepse, a skladan aspekt s Marsom omogucuje da se dobar dio tih ideja i vizija provede u djelo. :top: Sekstil ovih dviju planeta govori o tome da osoba radi na ostvarenju (Mars) svojih snova (Neptun).

Inace muskarcima daje posebnu magicnu karizmu i seksipil (jer su ipak oni Marsovci :D), ali u dobroj mjeri djeluje i kod zena. U oba slucaja daje osobi veliko povjerenje u vlastite zavodnicke sposobnosti (i uspjesno koristenje :D), ali i idealizaciju seksualnosti (kod zena i idealizaciju muskaraca).

Ponekad je seksualnost (Mars) idealizirana do te mjere da se uslijed razocaranja u "obicnom seksu" osoba odluci za celibat.

S.C.
19.02.2009., 01:25
Neptun u konjukciji sa Mjesecom, sve to u Strijelcu naravno - Sanjam na javi konstantno! :rolleyes:

Takodjer (moji u Jarcu). :five:

sue 1
19.02.2009., 21:48
Hvala S.C.! Jako lijepo obrazloženo i u mom slučaju pogođeno bar 80%.
Sjećam se također da mi je jedna osoba rekla da neptun u ovom polju nije baš poželjan za vozače ali da je dobro što u konjukciji s njim imam jupitera kao nekakvu zaštitu :driver:

12.kuća
19.02.2009., 21:55
... ako je Ne u 06. kući, tamo je u izgonu, zar ne? Pored toga je i u Strijelcu, koliko je dobar odnosno loš takav položaj Ne, ima li koju dobru stranu?

Bosanka_88
19.02.2009., 23:14
... ako je Ne u 06. kući, tamo je u izgonu, zar ne? Pored toga je i u Strijelcu, koliko je dobar odnosno loš takav položaj Ne, ima li koju dobru stranu?

dobro pitanje!!! :top: i meni je takodjer!!!
kao sto je zvijezdoznanac rekao, broji se kao da je u sedmoj kuci...pa bi trebaala gledat znacaj sedme kuce!!! koliko sam ja razumjela....vecinom je los... http://www.lendovisanje.com/forum/index.php?topic=25803.0

Fish 1968
19.02.2009., 23:27
Da, Neptun je u poziciji izgona u 6. polju, takva pozicija je poznata pod tkz. nazivom "tehnološki višak". No to je zato jer je jedna od manifestacija tog izgona - nezaposlenost ili barem nezaposlenost osobnih kreativnih potencijala ili pak u onolikoj mjeri koliko je to osobi potrebno. To je općenito pozicija u kojoj osoba teško nalazi posao po svojoj mjeri, ne zato što je zahtjevna ili nedovoljno posvećena, već zbog odsutnosti praktičnog duha. Zato je ovo dobra pozicija za bavljenje djelatnostima humanitarnog ili umjetničkog karaktera.

Kod ove pozicije je od suštinske važnosti da osoba pronađe zanimanje (posao) koje će je i neprestano inspirirati, a kada takav pronađe uvjeti rada i novac su joj sekundarna kategorija.

Bosanka_88
19.02.2009., 23:36
Da, Neptun je u poziciji izgona u 6. polju, takva pozicija je poznata pod tkz. nazivom "tehnološki višak". No to je zato jer je jedna od manifestacija tog izgona - nezaposlenost ili barem nezaposlenost osobnih kreativnih potencijala ili pak u onolikoj mjeri koliko je to osobi potrebno. To je općenito pozicija u kojoj osoba teško nalazi posao po svojoj mjeri, ne zato što je zahtjevna ili nedovoljno posvećena, već zbog odsutnosti praktičnog duha. Zato je ovo dobra pozicija za bavljenje djelatnostima humanitarnog ili umjetničkog karaktera.

Kod ove pozicije je od suštinske važnosti da osoba pronađe zanimanje (posao) koje će je i neprestano inspirirati, a kada takav pronađe uvjeti rada i novac su joj sekundarna kategorija.

wow :mig:
dobro receno!!! ja stvarno nekad razmisljam dali mene ista zanima:confused: veoma se tesko odlucim...sta bi voljela raditi, sta me zanima..
...nesto sam citala isto sto se tice zdravlja, da je nepovoljno....

minevra
20.02.2009., 02:49
neptun prva kućica(jarac) u trigonu sa suncem(9ta djevica)merkurom(9ta djevica) i venerom (9ta djevica)????

zvjezdoznanac
20.02.2009., 08:15
i kod mene u sestoj... :rolleyes: neki alkoholicar, narkoman :rolleyes: sta jos?
kako moze jace, ako je u sestoj...to je pravilo samo za neptun, ili postoji pravilo jos za neki planet, kucu?

"Svaki planet na kraju jedne kuće u konjukciji sa vrhom slijedeće do 6 stupnjeva djeluje u kući u kojoj se nalazi a još jače u kući sa kojom radi konjukciju". To je jedno od pravila astrologije koje će se naći u mojoj knjizi koju pišem(još samo moram naći izdavača:eek:). Simbolika Neptuna je svakojaka, to može biti alkoholičar i narkoman ali također i umjetnik(npr.glumac i pjevač) duhovna osoba(npr.psiholog,astrolog) i generalno svaka osoba koja se ne bavi nekim svakidašnjim već duhovnijim, maštovitijim i dubljim poslom

n.gemini
20.02.2009., 08:23
cuj Neptun u izgonu u 6.kuci... Znaci ima i to :rolleyes: ne samo da gledamo kad je sta u padu i slicno u znaku nego i u kuci... Jel to ista analogija kao i za znakove, npr. Saturn je u egzalataciji u 7.kuci, jer je takav u Vagi? :confused:

p.s. zvjezdoznanac pise knjigu... :confused: krasnoooo, meni s posvetom primjerak :p

zvjezdoznanac
20.02.2009., 08:36
cuj Neptun u izgonu u 6.kuci... Znaci ima i to :rolleyes: ne samo da gledamo kad je sta u padu i slicno u znaku nego i u kuci... Jel to ista analogija kao i za znakove, npr. Saturn je u egzalataciji u 7.kuci, jer je takav u Vagi? :confused:

p.s. zvjezdoznanac pise knjigu... :confused: krasnoooo, meni s posvetom primjerak :p

Tako je, sve se gleda, nije astrologija 12 znakova u novinama, to je zajebancija:rofl:. Za Saturna si dobro napisala, s tim da je u padu u Ovnu i u 1.kući, i tako se za svaki planet gleda. A knjigu dok napišem(trenutno sam na trećini) i dok nađem izdavača proći će još vremena(najjači tranziti su mi 2016-te, sve prije bi i mene iznenadilo:lol:)

ista
20.02.2009., 10:01
Najjednostavnije receno, potice osobu da djeluje (Mars) u skladu sa svojim najvisim idelima (Neptun). Apsolutno tačno. :)

Imsiragic kaze da dobar aspekt (kao sto je sekstil) daje borca (Mars) za religiozna uvjerenja/Boga (Neptun). Kod mene je to izraženo u ''borbi'' za duhovnost u ova bezdušna vremena, ne za instituciju religije (ipak mi je Pluton u 9. kući :D).

Inace muskarcima daje posebnu magicnu karizmu i seksipil (jer su ipak oni Marsovci :D), ali u dobroj mjeri djeluje i kod zena. U oba slucaja daje osobi veliko povjerenje u vlastite zavodnicke sposobnosti (i uspjesno koristenje :D), ali i idealizaciju seksualnosti (kod zena i idealizaciju muskaraca). Znala sam da bi' bolje prošla da sam se rodila kao muško :zubo:. Za idealizaciju su ponovo 100% u pravu (:rolleyes:).

Ponekad je seksualnost (Mars) idealizirana do te mjere da se uslijed razocaranja u "obicnom seksu" osoba odluci za celibat.Bravo! Vidiš, uvek sam mislila da je to Saturnovih kvadrata. Ali ti si sad to lepo formulisala. Upravo mi se gadi običan seks (i obične emocije).

Jako lepo pišeš, prodireš u suštinu, onako škorpionski, sviđa mi se to :).

ista
20.02.2009., 10:05
dobro pitanje!!! :top: i meni je takodjer!!!
kao sto je zvijezdoznanac rekao, broji se kao da je u sedmoj kuci...pa bi trebaala gledat znacaj sedme kuce!!! koliko sam ja razumjela....vecinom je los... Tebi nije pri kraju šeste, već je posred šeste, pa se gleda samo kao da je u šestoj. Nema veze sa 7. kućicom. Jesi imala nekad alergije na lekove, pogrešne dijagnoze, probleme s anestezijom?

Bosanka_88
20.02.2009., 13:25
Tebi nije pri kraju šeste, već je posred šeste, pa se gleda samo kao da je u šestoj. Nema veze sa 7. kućicom. Jesi imala nekad alergije na lekove, pogrešne dijagnoze, probleme s anestezijom?

na lijekove nisam sigurna :rolleyes: al imam alergiju (cvijetni prah, cigarete...)
...za pogresne dijagnoze, takodjer nisam sigurna, i to je moguce, treba se sjetit :confused: znam da je neptun u sestoj nepovoljan za posao i za zdravlje...citala sam bas ovo sto si spomenula..pogresne diagnoze..cesto mjenjanje posla?
hvala!!! :mig:

ista
20.02.2009., 14:26
Pa Neša izaziva zbunjenost tamo gde se nađe :). Nije on baš nepovoljan u smilu opasan, više donosi zabune. Tipa, meni prešao preko podznaka, postavili mi dijagnozu i 6 godina me lečili od bolesti koju nikad nisam imala :zubo:. Bolest je bila u simbolici Neptuna. Poenta je da mi ništa nije stvarno naškodilo, takav je Nele.

Oko potencijalne nemogućnosti u vezi budućeg poziva, samo se ti drži samosvesnog Sunca u Škorpiji i neće ti Neša moći ništa ;). Bilo bi lepo raditi nešto u simbolici Neptuna. Na primer - briga o starima (naročito kad je Ne u Jarcu), humanitarne akcije i slično. Tu bi se on lepo osećao. Ili možda neka hemija, farmakologija, tako nešto...

Bosanka_88
20.02.2009., 14:36
"Svaki planet na kraju jedne kuće u konjukciji sa vrhom slijedeće do 6 stupnjeva djeluje u kući u kojoj se nalazi a još jače u kući sa kojom radi konjukciju". To je jedno od pravila astrologije koje će se naći u mojoj knjizi koju pišem(još samo moram naći izdavača:eek:). Simbolika Neptuna je svakojaka, to može biti alkoholičar i narkoman ali također i umjetnik(npr.glumac i pjevač) duhovna osoba(npr.psiholog,astrolog) i generalno svaka osoba koja se ne bavi nekim svakidašnjim već duhovnijim, maštovitijim i dubljim poslom

:lol:
razumijem!!! kao naprimjer moj mars...ima karakteristika i ribe i ovna, 9/10kuca...
posto sam odkrila da mi ne vrsi utjecaj na sedmu kucu..ovaj moj neptun i vise me i ne zanima utjecaj sto se tice sedme kuce...al pomislila sam ipak..mozda i da...jer stvarno dosta idealiziram svakoga, barem na pocetku, onda se na kraju razocaram...znam da je to karakteristika za neptun u sedmoj...al et i kod mene vrsi utjecaj :cerek: il mozda je kod mene nesto drugo posredi...

...sto se tice knjige...mene prvu racunaj!!! :mig: :cerek:

Bosanka_88
20.02.2009., 14:40
Pa Neša izaziva zbunjenost tamo gde se nađe :). Nije on baš nepovoljan u smilu opasan, više donosi zabune. Tipa, meni prešao preko podznaka, postavili mi dijagnozu i 6 godina me lečili od bolesti koju nikad nisam imala :zubo:. Bolest je bila u simbolici Neptuna. Poenta je da mi ništa nije stvarno naškodilo, takav je Nele.

Oko potencijalne nemogućnosti u vezi budućeg poziva, samo se ti drži samosvesnog Sunca u Škorpiji i neće ti Neša moći ništa ;). Bilo bi lepo raditi nešto u simbolici Neptuna. Na primer - briga o starima (naročito kad je Ne u Jarcu), humanitarne akcije i slično. Tu bi se on lepo osećao. Ili možda neka hemija, farmakologija, tako nešto...

nije to fino prezivjet...sigurno si se dosta napatila :rolleyes: e bas zbog toga se i bojim...nedaj Boze, mogu otkriti neku bolest, koju nemam, ili uopce je ne otkriti ....moglo bi biti posljedica...
ovo si me ohrabrila kad si napisala, da nije bas opasan, nego samo donosi zabune...mada i to nije pozitivno:rolleyes:
...sto se tice posla, kod mene stvarno vrsi pritisak ovaj neptun...nemogu da se pronadjem ni u cemu, sta bih zeljela raditi, sta me zanima..mozda bas sto si rekla...neko umjetnicko zvanje...al to tesko kome uspije...pa mi ne preostaje nista...nego cekat sta ce se desiti!!!:)

ista
20.02.2009., 14:46
Ma nije ništa strašno, ne znači da će tebi tako, ja ga i natalno imam na Suncu, pa me stalno okružuju zbunjujuće okolnosti :zubo:. Ni ta fantomska bolest nije bila strašna, kažem, to ti je Neptun :). Više donosi neke nelagodnosti, ali ponavljam - ne i stvarne opasnosti. Ne brini se zbog njega, on je samo ponekad zbunjen ;).

maria_5359
01.05.2009., 13:58
Ne mogu da se ne nadovežem na ovo tumačenje:).
Meni je MC u Ribama, Neptun u 06. polju. Znate što ja radim na svom radnom mjestu u sredini u kojoj sve funkcionira po principu radit ću samo onoliko koliko me platiš i nimalo više? Jedva čekam da nekomu nešto treba pomoći, riješiti, uskočiti, utješiti i sl. Ljudi mi govore da sam dobra, a ja se u sebi svaki put nanovo čudim zašto oni ono što smatram sasvim normalnim gledaju kako nešto posebno.
Mislim da ne treba dodatno napomnjati kako se tamo osjećam...
I sasvim mi je jasno ispunjenje koje je žena osjećala baveći se dobrotovornim radom.
Znam, ljudi to naveliko iskorištavaju ali to je njihov problem...

:top: :top: :top: meni je isto MC u ribama, nat neptun u 6. polju... upravo mi je tranzitni neptun zakoračio u 9. kuću u vodenjaka...
što bi mi mogao donijeti?! :confused: :confused: :confused:
12. kućo, (heheh :D) tebi je već neko vrijeme tranzitni neptun u 9. polju u vodenjaku i imamo slične aspekte... možeš mi reći onako iz prve ruke - što me čeka?! thnx

maria_5359
01.05.2009., 14:24

pa ubit ću se! znala sam da od mene nikad ništa neće biti... :bonk:
istina je to... sva sreća pa se namjeravam baviti umjetnošću i to baš zbog toga jer želim što fleksibilniji posao koji ću voljeti do kraja života... zbog toga me ne bedira pomisao na studiranje do 30-e ako je to posao koji će me ispunjavati i činiti sretnom do kraja života :cerek: :top:

12.kuća
01.05.2009., 15:04
:top: :top: :top: meni je isto MC u ribama, nat neptun u 6. polju... upravo mi je tranzitni neptun zakoračio u 9. kuću u vodenjaka...
što bi mi mogao donijeti?! :confused: :confused: :confused:
12. kućo, (heheh :D) tebi je već neko vrijeme tranzitni neptun u 9. polju u vodenjaku i imamo slične aspekte... možeš mi reći onako iz prve ruke - što me čeka?! thnx

... meni je donio Fish:) da me nesebično ( Ne, Vodenjak ) prosvijetli višim znanjima i razumijevanjima ( 09. kuća ).

Sapientia
01.05.2009., 16:44
Ja sam nova na ovom forumu,citam vas vec duze vrijeme.Zanimalo bi me ako bi mi neko od vas strucnjaka mogao pojasniti malo o Neptunu u strijelcu u 12 kuci u kojukciji s AC. Ono sta ja primjecujem je pretjerana osjetljivost na ljude i okolinu,velika intuicija,bavim se pomalo i gatanjem.Jedna vidovita osoba mi je rekla da ce mi se to tek pokazati s godinama.Uglavnom stalno imam osjecaj da zivim u nekom drugom svom svijetu i to mi ljudi cesto govore.Ako ima netko s ovim polozajem Neptuna neka se javi i napise kako na njega djeluje-Hvala.:rolleyes:

12.kuća
01.05.2009., 22:42
Ja sam nova na ovom forumu,citam vas vec duze vrijeme.Zanimalo bi me ako bi mi neko od vas strucnjaka mogao pojasniti malo o Neptunu u strijelcu u 12 kuci u kojukciji s AC. Ono sta ja primjecujem je pretjerana osjetljivost na ljude i okolinu,velika intuicija,bavim se pomalo i gatanjem.Jedna vidovita osoba mi je rekla da ce mi se to tek pokazati s godinama.Uglavnom stalno imam osjecaj da zivim u nekom drugom svom svijetu i to mi ljudi cesto govore.Ako ima netko s ovim polozajem Neptuna neka se javi i napise kako na njega djeluje-Hvala.:rolleyes:

... nisam stručnjak:D no pokušat ću: s obzirom da je Ne u svojoj prirodnoj kući, a i u Strijelcu, to samo po sebi nije loše, samo se osoba treba dovesti i u sredinu koja će dozvoliti da se osobine ovako postavljenog Ne ispolje tako da budu shvaćene i prihvaćene, a ne da ih se gleda kako problematične jer to što je riječ o Neptunu ne znači da je sve osuđeno na propast. Ako živiš u " nekom drugom svijetu " to ne znači da se u njemu ne može pronaći nešto vrijedno vanjskom svijetu čija shvaćanja su često površna. Umijeće je biti sposoban spojiti vlastiti unutarnji svijet s odgovarajućim djelovima vanjskog svijeta. Možda kroz umjetnost, ezoteriju, humanitarni rad, pomaganje slabijima, bolesnima i sl.

Sapientia
02.05.2009., 14:47
... nisam stručnjak:D no pokušat ću: s obzirom da je Ne u svojoj prirodnoj kući, a i u Strijelcu, to samo po sebi nije loše, samo se osoba treba dovesti i u sredinu koja će dozvoliti da se osobine ovako postavljenog Ne ispolje tako da budu shvaćene i prihvaćene, a ne da ih se gleda kako problematične jer to što je riječ o Neptunu ne znači da je sve osuđeno na propast. Ako živiš u " nekom drugom svijetu " to ne znači da se u njemu ne može pronaći nešto vrijedno vanjskom svijetu čija shvaćanja su često površna. Umijeće je biti sposoban spojiti vlastiti unutarnji svijet s odgovarajućim djelovima vanjskog svijeta. Možda kroz umjetnost, ezoteriju, humanitarni rad, pomaganje slabijima, bolesnima i sl.

Hvala na trudu:) Slazem se s ovim da je umijece biti sposoban spojiti vlastiti unutarnji s dijelovima vanjskog svijeta-samo to je ono najteze,ne samo za mene nego opcenito za sve ljude,da nije tako,bilo bi manje frustracija,nezadovoljsva i ne prihvacenosti kod ljudi.
A sta se tice umjetnost bavim se pomalos njom,,slikam i pisem,to imam genetski u obitelji.Za ovo pomaganje bolesnima vise ne mogu,s tim sam se bavila,i nikad vise,to me je i dotuklo.Previse me pogadjaju tudje sudbine,a sad jeli neptun tu ima svoje prste ne znam.Poz...

skorpija_strela
06.05.2009., 16:23
a Neptun u 1 u jarcu...ne mogu jos da ga provalim
nemam umetniicke sklonosti
ne drogiram se
ne pijem(jedino kafu :rofl:)...antialkoholicar....
ne mastam previse
ne zamucuje mi pogled:rofl:
nisam neki sanjar sa velikim sanjivim ocima:rofl: posto cesto citam to tumacenje
jedino eto osetljiva...mada ni to vise nisam sigurna:kava:

problem mi je da povezem znak i kucu sa planetom
jos je taj Neptun ukljesten jer je vrh prve u strelcu
a vladar je trece...sta da uopste ocekujem od ovog Neptuna.....zavrsicu na tv-u?:lol:
znam ja sve to odvojeno ali kako uklopiti Ne sa cap i 1. kucom:ne zna:
nekako kao da mi jos nije proradio:ne zna: a mozda i jeste a da ne znam

luiz
06.06.2009., 00:20
neptun mi u 1.kuci. kaj to znaci?

Fish 1968
07.06.2009., 19:19
neptun mi u 1.kuci. kaj to znaci?
O tome je pisano na temi Planete u kućama (http://www.forum.hr/showthread.php?t=235804&page=2) (str. 2.)

dersette
27.06.2009., 22:09
Što bi značilo kad se neptun nađe u dvanaestoj u jarcu, a vladar neptuna(ribe) su u prvoj(sunce i merkur), dok vladar jarca(satun) isto u prvoj? Da li osim planeta u kućama ima specifičnije značenje taj odnos? Jer recimo i uran koji mi je u dvanaestoj, cijeli znak vodenjaka mi je ukliješten u 1.
Evo konkretnije pitanje, kakav je odnos onda moje dvanaeste i prve kuće?

jovana84
10.07.2009., 03:34
imam pitanja oko pozicije Neptuna jer par ovih opisa i slikama ,zaintrigirali ste me da vas pitam u vezi oko mog horoskopa koji je u 5.kuci u Jarcu stacionaran; Neptun je u sextile sa Plutonom;Venera mi je u kvadratu sa Neptunom, Mesec je u trini sa Neptunom,Merkur isto u trini sa Neptunom.
Sta to znaci?

procitala sam samo nesto sturo da zbog tih stvari imam probleme u zivotu sto se tice ljubavi jer previse preuvelicavam stvari i ljude :confused:
da cu imati neke skandale u zivotu...:ne zna:

neko mi je rekoa da imam bujnu mastu i da mogu da se posvetim i pisanju...
ali...svako prica drugo...

sta tacno znaci ova planeta kod mene?

hvala unapred.

šlampava
14.07.2009., 21:09
Meni se neptun nastanio baš tu negdje oko ljubavi :)
Venera i mars u ribama, međusobno u konjukciji, oboje na 29 stupnju.
2. kuća u ribama, neptun u jarcu u 12 kući. eh i taj neptun, takvi me tipovi i privlače kada malo bolje razmislim; osjećajni, mekani, misteriozni...

.aquarius.
14.07.2009., 23:42
da li neptun u konjukciji sa mjesecom i sekstilima sa marsom i neptunom, sve skupa u strijelcu u 8. kući ukazuje na probleme sa nasljeđivanjem imovine...i općenito na probleme oko zaslužene stečevine? nešto u smislu gubitka imovine koja je na neki način (pravno) stečena i "zaslužena"?

Sunce01
01.12.2009., 13:35
Što znači konjukcija Neptuna i Jupitera u 5 kuci u Vodenjaku? neke iluzije u vezi veze ili nesto slično?

dersette
02.12.2009., 22:08
bogatu bogatu maštu...
i možda optimizam u kombinaciji s iluzijama..tj. osjećaj da "znaš" da će se ostvariti???

daj reci
08.12.2009., 14:33
a Neptun u 1 u jarcu...ne mogu jos da ga provalim
nemam umetniicke sklonosti
ne drogiram se
ne pijem(jedino kafu :rofl:)...antialkoholicar....
ne mastam previse
ne zamucuje mi pogled:rofl:
nisam neki sanjar sa velikim sanjivim ocima:rofl: posto cesto citam to tumacenje
jedino eto osetljiva...mada ni to vise nisam sigurna:kava:

problem mi je da povezem znak i kucu sa planetom
jos je taj Neptun ukljesten jer je vrh prve u strelcu
a vladar je trece...sta da uopste ocekujem od ovog Neptuna.....zavrsicu na tv-u?:lol:
znam ja sve to odvojeno ali kako uklopiti Ne sa cap i 1. kucom:ne zna:
nekako kao da mi jos nije proradio:ne zna: a mozda i jeste a da ne znam

naravno da si antialkoholičar s neptunom u jarcu:mig:
mene zanima gdje ti je otišao saturn-znak,kuća,aspekti-pa ću ti reći više.
ovako površno-autoritativna,samostalna,razumna,nimalo fragilna,već upravo suprotno.zanima li te neka ideologija?grafika?napredna jesi,u svakom slučaju,trebaš krenuti.imaš snage.kreativna jesi,ali ne na sanjivom,eteričnom nivou.
btw,ti zamućuješ pogled drugome,a ne obrnuto...

12.kuća
08.12.2009., 23:05
... a kako tumačiti bikvintil Neptuna i Chirona, egzaktni?

skorpija_strela
09.12.2009., 03:07
naravno da si antialkoholičar s neptunom u jarcu:mig:
mene zanima gdje ti je otišao saturn-znak,kuća,aspekti-pa ću ti reći više.
ovako površno-autoritativna,samostalna,razumna,nimalo fragilna,već upravo suprotno.zanima li te neka ideologija?grafika?napredna jesi,u svakom slučaju,trebaš krenuti.imaš snage.kreativna jesi,ali ne na sanjivom,eteričnom nivou.
btw,ti zamućuješ pogled drugome,a ne obrnuto...

Saturn je otisao u 11 kucu u strelca
u konjunkciji sa Suncem(koje je u skorpiji)
Saturn pravi egzaktan sextil sa Mesecom iz vodolije(kraj prve, vrh 2. kuce)
nema vise aspekata:ne zna:

ideologija?
pa tesko , nisam zagrizena ni za sta previse
moji stavovi su nekako bas tipicno
strelacko-vodolijanski(Asc-sag i Mo-aqu)
sto ce reci liberalno-demokratski:D ali onako malo zesci jer sam Skorpija
sprovela bih zestoke mere za sve one koji ugrozavaju druge:D

a kreativna, pa imam ja tu zicu da stvari radim na svoj nacin , da imam cudne ideje ali to mu dodje i otkaceni Merkur u strelcu u konjunkciji sa Uranom u 12:rofl:
grafika-nisam talentovana za to

btw tenks za ovo:)

dersette
09.12.2009., 18:41
... a kako tumačiti bikvintil Neptuna i Chirona, egzaktni?

da, i mene zanima, općenito o odnosu Chirona i Neptuna, neovisno o kojem aspektu, zanima me njihovo međudjelovanje kada su u kontaktu.

TaurusMoon
10.12.2009., 23:15
Neptun u 2. polju - sextil sa Plutonom i trigon sa Jupiterom. Da li je dovoljno kao informacija ili treba jos nesto? Ne razumijem se bas.

Da li bi netko mogao nesto reci o ovom aspektu? :)

daj reci
11.12.2009., 22:52
Saturn je otisao u 11 kucu u strelca
u konjunkciji sa Suncem(koje je u skorpiji)
Saturn pravi egzaktan sextil sa Mesecom iz vodolije(kraj prve, vrh 2. kuce)
nema vise aspekata:ne zna:

ideologija?
pa tesko , nisam zagrizena ni za sta previse
moji stavovi su nekako bas tipicno
strelacko-vodolijanski(Asc-sag i Mo-aqu)
sto ce reci liberalno-demokratski:D ali onako malo zesci jer sam Skorpija
sprovela bih zestoke mere za sve one koji ugrozavaju druge:D

a kreativna, pa imam ja tu zicu da stvari radim na svoj nacin , da imam cudne ideje ali to mu dodje i otkaceni Merkur u strelcu u konjunkciji sa Uranom u 12:rofl:
grafika-nisam talentovana za to

btw tenks za ovo:)
zanimati se za neku ideologiju ne znači biti zagrižen za istu.to se onda zove fanatizam,otprilike:)
po ovom što si napisala naznaka ideologije postoji.al se sporo pomičeš prema onoj u koju se trebaš razviti.
a taj tvoj neptun koji je ovdje tema - po meni,preuzeo ga taj saturn u 11.koji traži orjentiranost na 1 cilj.trebala bi pomagati drugima,tu bi mogla čak i prosperirati(statusno,biti poznata širokoj masi ljudova).srodne duše su ti autoritativne osobe.imati ćeš ili već imaš izuzetno moćnog prijatelja(ima se para ima se s čim,stara duša...)
kaj ti dela tata?imaš puno zajedničkog s njim,karakterno.što starija tim više se vidi.ali i deda je u igri.
a taj neptun ti je slab skroz u vidu njegove tipične energije.
vizualan sam tip pa malo štekam kad si zamišljam kartu,sorry

daj reci
11.12.2009., 23:11
Suspirium,puno ti hvala :kiss:
istaknut mi je nažalost(imam i aspekt sa mjesecom i suncem,i još 3 druge planete).
i jako osjećam taj neptun.

nažalost??!!

skorpija_strela
12.12.2009., 00:34
zanimati se za neku ideologiju ne znači biti zagrižen za istu.to se onda zove fanatizam,otprilike:)
po ovom što si napisala naznaka ideologije postoji.al se sporo pomičeš prema onoj u koju se trebaš razviti.
a taj tvoj neptun koji je ovdje tema - po meni,preuzeo ga taj saturn u 11.koji traži orjentiranost na 1 cilj.trebala bi pomagati drugima,tu bi mogla čak i prosperirati(statusno,biti poznata širokoj masi ljudova).srodne duše su ti autoritativne osobe.imati ćeš ili već imaš izuzetno moćnog prijatelja(ima se para ima se s čim,stara duša...)
kaj ti dela tata?imaš puno zajedničkog s njim,karakterno.što starija tim više se vidi.ali i deda je u igri.
a taj neptun ti je slab skroz u vidu njegove tipične energije.
vizualan sam tip pa malo štekam kad si zamišljam kartu,sorry

dobro zavisi u kom kontekstu pominjes ideologiju:)
ona ponekad ima i ono negativno znacenje

ne zelim da licim ni na tatu ni na dedu
tata lenstina
a dede i jedan i drugi vrednice-ceo zivot rade kao mravi
na tatu licim fizicki
ali temperamenti su nam jako razliciti
on je melanholik , spor, bik,

kod mene je mama-TATA:)

volela bih da pomazem drugima, to da:)

Facies
12.12.2009., 14:05
Kod mene je Neptun 0 ASC U strijelcu u 12 polju i radi sextil sa Plutonom u 10 u Vagi i trigon sa Mjesecom i Saturnom u Lavu u 8 polju?Imam li ja mozda kakvih vidovnjackih sklonosti:Dili ako nemam sta bi ovi aspekti trebali da predstavljaju?

daj reci
12.12.2009., 14:10
dobro zavisi u kom kontekstu pominjes ideologiju:)
ona ponekad ima i ono negativno znacenje

ne zelim da licim ni na tatu ni na dedu
tata lenstina
a dede i jedan i drugi vrednice-ceo zivot rade kao mravi
na tatu licim fizicki
ali temperamenti su nam jako razliciti
on je melanholik , spor, bik,

volela bih da pomazem drugima, to da:)

ideologija-pogotovo napredna-ima takvo značenje tebi,jer ideš s minusom.znači,ovisi o stavu i već stečenom mišljenju,ali i predrasudama...no,nebitno.
najčešće si ne želimo priznati,ali imamo karakteristike onog roditelja koji nam se manje "sviđa" ili u tvom slučaju ne sviđa nikako očito.
imaš i od oca i od djeda po ocu-fizički i karakterno.
imaš i od mame,naravno,pa nije te tata sam napravio:D
mama ima velik utjecaj na tebe,to da.razmišljanja vam se mogu,intelekti,dobro poklapati.naklonost je velika.

12.kuća
06.01.2010., 12:07
... ako je u natalu Neptun naglašen i osoba osjeća njegov utjecaj i na osobnom nivou, kako kontakt sa natalnim Plutonom može utjecati na takav Neptun? " Skida " li mu on ružičaste naočale, prizemljuje li njegov idealizam i smanjuje li mogućnost zabluda koje donosi sam Neptun?

daj reci
07.01.2010., 01:42
nisam još nešto dodao.

ljudi koji imaju Neptuna povezani sa Ascedentom ili Marsom su jako jako zgodni :D to morate znati. Pogledajte samo od W.Millera Neptuna kako je integriran u kartu.

Nažalost ako Neptun previše oštećuje Mars ako je kvadrat presnažan ili ako tu Uran ima još prste a Mjesec slab eto pedera.

to je odgovor na pitanje zašto su oni baš ultra zgodni muškarci svijeta većinom pederi.

:lol::lol::lol: kakav piš!al istina.
a što se tiče neptuna s asc i marsom-imam 120 egzaktni na asc u lavu,90 s marsom(peder nisam :D al žena je bilo).sve bi bilo super da taj kvadrat učestalo ne donosi muškarce koji me ne puštaju na miru(bilo agresivnih situacija s druge strane).ne znam koliko sam zgodna jer sebe percipiram drugačije ko i većina nas,ali pišem ono što su mi drugi radili ili htjeli ili maštali:lol:napravit zbog mog neptuna u 5.s takvim aspektima. tim više jer je na neptunu i lilith. maloljetnoj su mi prilazili stariji,a i dosta stariji,ko sumanuti. bilo je jako ružnih situacija.sad ima i mlađih dosta i zna mi biti užasno neugodno jer bubaju na glas,komentiraju me čak i usred dućana kao da sam gluha.učestalo me se tretira i doživljava kao božanstvo što nije kompliment jer nema veze s realnošću. najsmješnije je da se ja gotovo nikad ne sređujem jer mi se ne da. uglavnom sam dobrano zakopčana. ne šminkam se jer patim od raznih čudnovatih alerg.reakcija(ne 90 ma).tako da ne znam koliko se radi o istinskoj ljepoti,dotjeranosti bla bla,a koliko bi rekla da taj neptun utječe na druge tako da oni misle da vide kako sam lijepa,a ja to u biti -nisam.

Bolji od tebe
08.01.2010., 22:28
Rolling Stonsi su davno opisali Neptun u društvu Venere :top:

http://www.youtube.com/watch?v=vBRuHzdKj-Q

dersette
09.01.2010., 00:37
Suspirium kaže:
nisam još nešto dodao.

ljudi koji imaju Neptuna povezani sa Ascedentom ili Marsom su jako jako zgodni to morate znati. Pogledajte samo od W.Millera Neptuna kako je integriran u kartu.

Imam neptun na ac-u i s marsom neki manji aspekt pa nisam lijepa. :o Možda zbog saturna na ac-u... :kava:

daj reci
10.01.2010., 19:19
Imam neptun na ac-u i s marsom neki manji aspekt pa nisam lijepa. :o Možda zbog saturna na ac-u... :kava:

konjunkcija nije uvijek ljepota.ali ali-bitan je cijeli natal.ima jako puno javnih osoba koje su izuzetno sexipilne,doista lijepe i imaju aspekte neptuna na asc i upravo-mars.
dobro si primjetila ovo sa saturnom.no,ni to ne mora ništa značiti.gledamo i neptunov znak i aspekt na dispozitora i kuće i kvalitetu etc. bitna ti je i venera i mjesec jako.ovi podaci koje si navela su nepotpuni i zato nisu dovoljni za konačni zaključak.
lijepi ljudi najčešće imaju lijepe roditelje.
no,svatko zna-ljepota je u oku promatrača.
neptun mars komba nije dovoljna.
neptun na asc može dati da te drugi u biti ne vide dovoljno jasno(pa samim tim ni tvoju možebitnu ljepotu) because he is d master of prerušavanja,skrivanja,da te vide kroz maglu na izvjestan način:top: među ostalim...

daj reci
10.01.2010., 19:32
... ako je u natalu Neptun naglašen i osoba osjeća njegov utjecaj i na osobnom nivou, kako kontakt sa natalnim Plutonom može utjecati na takav Neptun? " Skida " li mu on ružičaste naočale, prizemljuje li njegov idealizam i smanjuje li mogućnost zabluda koje donosi sam Neptun?

gotovo svi imaju nep aspekt pluton.bitan je dispozitor,neptunov doticaj s osobnim planetama,kuće...cijeli horoskop.

12.kuća
10.01.2010., 19:49
gotovo svi imaju nep aspekt pluton.bitan je dispozitor,neptunov doticaj s osobnim planetama,kuće...cijeli horoskop.

... evo ovako: Neptun je vladar MC - a, u Strijelcu je ( Jupiter mu je dispozitor ), a mene zanima koliko njegov sekstil sa Plutonom ( inače generacijski aspekt ) može biti " osoban " s obzirom da je Neptun vladar MC - a?

Nadam se da sam sada malo jasnija:).

daj reci
15.01.2010., 17:07
... evo ovako: Neptun je vladar MC - a, u Strijelcu je ( Jupiter mu je dispozitor ), a mene zanima koliko njegov sekstil sa Plutonom ( inače generacijski aspekt ) može biti " osoban " s obzirom da je Neptun vladar MC - a?

Nadam se da sam sada malo jasnija:).

malo jesi:D
jako,u tvom slučaju,jer sigurno znaš koliko je mc bitan.ti si zasigurno veoma požrtvovna osoba,dati,a ne pitam što mogu uzeti tip osobe.ako je vladar mc-a,a teže položen,možda svoj posao uopće ne doživljavaš kao posao(to je sa mnom slučaj,al meni je neptun u 5.u kvadratu s vladarem mc-a,venerom)ili ti je karijera nestabilna.medicina,umjetnost,gluma,pomaganje...to bubam na temelju ove šture informacije pa možebitno griješim.mislim da ti ne skida naočare nikakve taj pluton neptun aspekt:D

daj reci
15.01.2010., 17:19
našla sam malo vremena potražiti javne osobe(što žive što mrtve ladne)koje su zapamćeni sex simboli,lijepi ljudi,poznati,a imaju aspekt mars-neptun: Belluci(mars 90 nep),Reeves(m 120 n),Vincent Cassel(mislim da sextil),Mercury(m 0 n),Jolie(m 120 n),Michelle Pffeifer(m 120 n),Eva Mendes(m 180 n),Kim Basinger(m 0 n),Jim Morrison(m 120 n),Cindy Crawford(m 120 n),Tiger(m 180 n)....ima ih.najmanje je onih žena s kvadratom neptun mars.kvadrat daje puno veći elektricitet,žensku moć i sexepil.takve osobe su čarobne drugima najčešće.opozicija nešto manje.

skorpija_strela
15.01.2010., 17:45
našla sam malo vremena potražiti javne osobe(što žive što mrtve ladne)koje su zapamćeni sex simboli,lijepi ljudi,poznati,a imaju aspekt mars-neptun: Belluci(mars 90 nep),Reeves(m 120 n),Vincent Cassel(mislim da sextil),Mercury(m 0 n),Jolie(m 120 n),Michelle Pffeifer(m 120 n),Eva Mendes(m 180 n),Kim Basinger(m 0 n),Jim Morrison(m 120 n),Cindy Crawford(m 120 n),Tiger(m 180 n)....ima ih.najmanje je onih žena s kvadratom neptun mars.kvadrat daje puno veći elektricitet,žensku moć i sexepil.takve osobe su čarobne drugima najčešće.opozicija nešto manje.

a ima ga i Suzan Bojl-120
Serena Vilijams 120
Pati Smith-90
joko ono-0
j. dzoplin-90
barabara s.-90
sve sami seks simboli:kava:

daj reci
16.01.2010., 14:11
konjunkcija nije uvijek ljepota.ali ali-bitan je cijeli natal.ima jako puno javnih osoba koje su izuzetno sexipilne,doista lijepe i imaju aspekte neptuna na asc i upravo-mars.
dobro si primjetila ovo sa saturnom.no,ni to ne mora ništa značiti.gledamo i neptunov znak i aspekt na dispozitora i kuće i kvalitetu etc. bitna ti je i venera i mjesec jako.ovi podaci koje si navela su nepotpuni i zato nisu dovoljni za konačni zaključak.
lijepi ljudi najčešće imaju lijepe roditelje.
no,svatko zna-ljepota je u oku promatrača.
neptun mars komba nije dovoljna.
neptun na asc može dati da te drugi u biti ne vide dovoljno jasno(pa samim tim ni tvoju možebitnu ljepotu) because he is d master of prerušavanja,skrivanja,da te vide kroz maglu na izvjestan način:top: među ostalim...
....molim,škorpija strela?

S.C.
16.01.2010., 19:04
Ima li netko da kaze svoje misljenje o kvadratu Neptuna na Sunce i Mjesec (0°) u kontekstu licnosti i odnosa sa roditeljima? :)

skorpija_strela
16.01.2010., 21:12
....molim,škorpija strela?

jao osecam se tako prosveceno:rolleyes:

meni nije jasno samo odakle tebi ideja da je ovo pokazatelj lepote u zenskom horoskopu?
ajde Venera -Neptun recimo ali Ma-Ne?

zato sam ovo navela

daj reci
17.01.2010., 02:17
Neptun u kontaktu s Marsom prije svega rafinira njegovu sirovu agresivnu energiju ("rastace animalnu strukturu") a kod osobe se javlja snazan poriv za razvijanjem vise primjene Marsove energije. Najjednostavnije receno, potice osobu da djeluje (Mars) u skladu sa svojim najvisim idelima (Neptun).

Imsiragic kaze da dobar aspekt (kao sto je sekstil) daje borca (Mars) za religiozna uvjerenja/Boga (Neptun). :D A ja poznajem osobu s konjunkcijom ove dvije planete koja se u velikoj mjeri moze uklopiti u to tumacenje. :)

U biti.....Neptun daje ideje i to one najvise i najljepse, a skladan aspekt s Marsom omogucuje da se dobar dio tih ideja i vizija provede u djelo. :top: Sekstil ovih dviju planeta govori o tome da osoba radi na ostvarenju (Mars) svojih snova (Neptun).

Inace muskarcima daje posebnu magicnu karizmu i seksipil (jer su ipak oni Marsovci :D), ali u dobroj mjeri djeluje i kod zena. U oba slucaja daje osobi veliko povjerenje u vlastite zavodnicke sposobnosti (i uspjesno koristenje :D), ali i idealizaciju seksualnosti (kod zena i idealizaciju muskaraca).

Ponekad je seksualnost (Mars) idealizirana do te mjere da se uslijed razocaranja u "obicnom seksu" osoba odluci za celibat.
...

daj reci
17.01.2010., 02:34
nisam još nešto dodao.

...

S.C.
17.01.2010., 10:18
Nemojte da se svadite, zenske. :B I u zena je Mars dosta bitan (iako mozda manje izrazen) jer kod svih predstavlja aktivnu musku stranu, poduzetnost, akciju, nametanje, predvodjenje.....a cesto u ljubavno - seksualnom smislu, odnosno zavodjenju. Venera je pasivna i ona samo prima i privlaci (poglede, uzdahe), dok Mars aktivno krece u osvajanje. I jedno i drugo posjeduju i muskarci i zene. I same znate da ima zena koje su njeznije, plahije, uspavane, sramezljive, u njih je vjerojatno neki slabiji Mars pa su vise Venerin slatkasti tip. Ima i onih koje su malo aktivnije, hrabrije ili cak sto bi se reklo muskobanjaste. Ono, da popiju pivu s tipom na sanku. :D Te sigurno imaju neki grublji, aktivniji, "muski Mars". A opet, ima i onih koje nisu toliko sirovo agresivne ali samom svojom pojavom privlace ili "omadjijaju" jadno musko. E pa takve imaju neki spoj energija Marsa i Neptuna. Slicno vrijedi i za Venera/Neptun aspekte, ali oni se vise odnose na ljepotu, dok je Mars bas vezan za seksualnost. No u jednom i drugom slucaju, Neptun daje osobi neki neodoljiv subliminalni sarm. Naravno, ako se nisu bas svi drugi aspekti urotili protiv toga. :D

Eto, sad znate pa umjesto da se dalje prepirete odgovorite radije na moje pitanje. :D So/Mo 90° Ne istovremeno. Od krize identiteta, nejasnih odnosa sa roditeljima na dalje i sire...? Priti pliz. :cerek: :D

daj reci
18.01.2010., 03:27
Nemojte da se svadite, zenske. :B I u zena je Mars dosta bitan (iako mozda manje izrazen) jer kod svih predstavlja aktivnu musku stranu, poduzetnost, akciju, nametanje, predvodjenje.....a cesto u ljubavno - seksualnom smislu, odnosno zavodjenju. Venera je pasivna i ona samo prima i privlaci (poglede, uzdahe), dok Mars aktivno krece u osvajanje. I jedno i drugo posjeduju i muskarci i zene. I same znate da ima zena koje su njeznije, plahije, uspavane, sramezljive, u njih je vjerojatno neki slabiji Mars pa su vise Venerin slatkasti tip. Ima i onih koje su malo aktivnije, hrabrije ili cak sto bi se reklo muskobanjaste. Ono, da popiju pivu s tipom na sanku. :D Te sigurno imaju neki grublji, aktivniji, "muski Mars". A opet, ima i onih koje nisu toliko sirovo agresivne ali samom svojom pojavom privlace ili "omadjijaju" jadno musko. E pa takve imaju neki spoj energija Marsa i Neptuna. Slicno vrijedi i za Venera/Neptun aspekte, ali oni se vise odnose na ljepotu, dok je Mars bas vezan za seksualnost. No u jednom i drugom slucaju, Neptun daje osobi neki neodoljiv subliminalni sarm. Naravno, ako se nisu bas svi drugi aspekti urotili protiv toga. :D

Eto, sad znate pa umjesto da se dalje prepirete odgovorite radije na moje pitanje. :D So/Mo 90° Ne istovremeno. Od krize identiteta, nejasnih odnosa sa roditeljima na dalje i sire...? Priti pliz. :cerek: :D

ima dosta točnog u ovome što si napisala.će da se osvrnem:D
naglašen mars u natalu sasvim logično može donijeti atraktivnost kad je u aspektu s neptunom.upravo to što pišeš-"omađijaju" prisutne.ranije sam napisala ukratko da se mora kod žene gledati mjesec i venera(aspekti,znaci,polja,to se podrazumijeva),ali i kod muškaraca.sad ću podrobnije.
venera kao venera u aspektu s neptunom može dati ljepotu,ali ako je i mars dotaknut tim istim neptunom-tu fizionomiju,taj elektricitet,taj naboj ćemo pamtiti.to je logika stvari.zašto?neptun izuzetno utječe na izgled,psihu,ponašanje,osjećanje,zaljubljivanje... on je umjetnost u svim predivnim oblicima-od fotografije do plesa,muzike,slikarstva,filma...nije venera bezrazložno egzaltirana u ribama.isto kao što ne možemo fulati veneru u 12.(tim poljem vlada neptun)za razliku od venere u 1.polju(kojim vlada mars).opet-različita je manifestacija kod spolova.
neptun je mašta,intuitivno povezivanje,bezgranični eter,ne može ga se kontrolirati niti u potpunosti prozrijeti.kako uhvatiti maglu?kako uvjetovati poruke koje dolaze od "boga"?nemoguće.on je i elegancija,suptilnost pokreta,ali i emotivnih utisaka i ovozemaljsko,grubo i definitivno nisu za njega.senzitivnost.Praiskonska Voda.kada personi dotiče marsa(volja,moć,snaga,mišići,energija,želja,disper zija,sexualni poriv,kretanje u akciju,strast,želja za penetracijom,potreba za izbacivanjem energije,smjelost,dinamika,agresija,...Vatra)iz njihove simbioze može se roditi upravo sexualna čarolija.tekuća vatra.u ženskom horoskopu djeluje izuzetno jako na tom planu "mađijanja" muškarcima kako si ti savršeno napisala.jer neptun je i čarolija.kvadrat može donijeti sumanute partnere.slično djeluje opozicija.kada je neptun u 5.ili 8.polju tada jako djeluje na to kako muškarci osjete tu ženu.ali,kao što uvijek napominjem,taj aspekt sam po sebi,kao niti jedan drugi,nije sam po sebi(a i po meni)dovoljan za konačni zaključak.cijeli natal treba vidjeti.
također,žena s aspektom neptuna na natalnog marsa neće sex doživljavati kao puki sport...ali mars 90 neptun ili 180,ali čak i trigon-može biti veoma neugodan za psihu pa je nužno da osoba taj aspekt podigne na višu oktavu.
evo primjer mađijanja u nešto blažem obliku.moja prijateljica.osnovno trojstvo-sunce,mjesec,asc ništa posebno.nikakve egzaltacije,domicili,čak suprotno.među ostalim,nije lijepa.ali ima neptuna u 5.u trigonu na asc i marsa.iz nje izvire posebna energija,sexipil,momci zasline da ni ne znaju što ih je spopalo.
sutra ću ti ovo što si pitala.sad shvatih koliko je sati i ni mi dobro odma

S.C.
18.01.2010., 03:37
ima dosta točnog u ovome što si napisala.će da se osvrnem:D
naglašen mars u natalu sasvim logično može donijeti atraktivnost kad je u aspektu s neptunom.upravo to što pišeš-"omađijaju" prisutne.ranije sam napisala ukratko da se mora kod žene gledati mjesec i venera(aspekti,znaci,polja,to se podrazumijeva),ali i kod muškaraca.sad ću podrobnije.
venera kao venera u aspektu s neptunom može dati ljepotu,ali ako je mars dotaknut tim istim neptunom-tu fizionomiju,taj elektricitet,taj naboj ćemo pamtiti.to je logika stvari.zašto?neptun izuzetno utječe na izgled,psihu,ponašanje,osjećanje,zaljubljivanje... on je umjetnost u svim predivnim oblicima-od fotografije do plesa,muzike,slikarstva,filma...neptun je mašta,intuitivno povezivanje,bezgranični eter,ne može ga se kontrolirati niti u potpunosti prozrijeti.on je i elegancija,suptilnost pokreta,ali i emotivnih utisaka i ovozemaljsko,grubo i definitivno nisu za njega.senzitivnost.Praiskonska Voda.kada personi dotiče marsa(volja,moć,snaga,mišići,energija,želja,disper zija,sexualni poriv,kretanje u akciju,strast,želja za penetracijom,potreba za izbacivanjem energije,smjelost,dinamika,agresija,...Vatra)iz njihove simbioze može se roditi upravo sexualna čarolija.u ženskom horoskopu djeluje izuzetno jako na tom planu "mađijanja" muškarcima kako si ti savršeno napisala.kvadrat može donijeti sumanute partnere.slično djeluje opozicija.kada je neptun u 5.ili 8.polju tada ekstra jako djeluje.ali,kao što uvijek napominjem,taj aspekt sam po sebi,kao niti jedan drugi,nije dovoljan za konačni zaključak.

Pa apsolutno se slazem. :top:

Venera s Neptunom ce mozda prije dati tzv. "umjetnicku dusicu", osoba ce to pokusati kanalizirati kroz ovo sto si nabrojala....film, ples, muzika, fotografija.....dok ce Mars sa Neptunom vise pucati na privlacnost, seksualnost, karizmu.

daj reci
18.01.2010., 03:47
Pa apsolutno se slazem. :top:

Venera s Neptunom ce mozda prije dati tzv. "umjetnicku dusicu", osoba ce to pokusati kanalizirati kroz ovo sto si nabrojala....film, ples, muzika, fotografija.....dok ce Mars sa Neptunom vise pucati na privlacnost, seksualnost, karizmu.

a tu si,ptico
jasno:D
ali u mars neptun 90 ili 180 kombinaciji nužno je da ga osoba koristi u nekoj formi umjetnosti.može i varijanta sport kao umjetnost.da je persona na tom polju sporta umjetnik kroz svoju izvedbu.
mars 90 neptun je aspekt davljenja.bilo da to radi vam čovjek,situacija neka drastično,nuspojave na lijekove,čudnovate alerg.reakcije koje dovode do davljenja....imam ga.lijekove u širokom luku izbjegavam.prestala pušiti,piti.ljudski davitelji se još pojavljuju,na to mogu da utječem samo donekle LoL
imam i veneru 90 neptun.nema dana bez plesa,bar malo,za dušu,malo treba i otpjevati,povremeno nešto i napisati pa neki zid oslikati...
još nešto.bez obzira na minule dane i back stabin situacije-volim biti u društvu ljudi riba:)

S.C.
18.01.2010., 11:33
a tu si,ptico

Nocna ptica. :D

ali u mars neptun 90 ili 180 kombinaciji nužno je da ga osoba koristi u nekoj formi umjetnosti.može i varijanta sport kao umjetnost.da je persona na tom polju sporta umjetnik kroz svoju izvedbu.
mars 90 neptun je aspekt davljenja.bilo da to radi vam čovjek,situacija neka drastično,nuspojave na lijekove,čudnovate alerg.reakcije koje dovode do davljenja....imam ga.lijekove u širokom luku izbjegavam.prestala pušiti,piti.ljudski davitelji se još pojavljuju,na to mogu da utječem samo donekle LoL

Hmmm...alergija ili nuspojave na lijekove nikad nisam imala, ali farmaceutskih proizvoda se ionako debelo klonim. OK, od ovisnosti su me kroz dugih 8 godina drzale cigarete i to strasno, 2 kutije dnevno (minimalno:brukica:)...ali hvala Bogu na tranzitnom Uranu koji me prosle godine trigonom prosvijetlio. :D Sad vise ne mogu smisliti taj dim. :flop: Drugih ovisnosti nemam...a vele da je to cesto "narkomanski aspekt". :ne zna:

imam i veneru 90 neptun.nema dana bez plesa,bar malo,za dušu,malo treba i otpjevati,povremeno nešto i napisati pa neki zid oslikati...
još nešto.bez obzira na minule dane i back stabin situacije-volim biti u društvu ljudi riba:)

Vis ja imam sekstil i volim muziku i fotografiju. Bez plesa bih mogla duze, ali opocenito smatram da je to predivan nacin ispoljavanja duha. :) Slikanje nije moje podrucje, vise crtanje...ali to je do djelomicno i do Merkura, koji mi vlada kartom.