PDA

View Full Version : Recept - Američke palačinke


buci_bu
03.02.2008., 21:03
Ljudi jel može recept za ove fine debele palačinke http://www.najblog.com/media/576/20061113-palačinke.jpg

Hana_
03.02.2008., 21:37
http://img27.picoodle.com/img/img27/4/2/3/t_njamm_685dada.jpg (http://www.picoodle.com/view.php?img=/4/2/3/f_njamm_685dada.jpg&srv=img27)

...sve ja to "od oka" ali skuzit ces, mora bit gusce
ne odvajam bjelanjke.. ..skroz fino ispadnu ovak brzinski

secer
dva jaja
vanilija
mlijeko
par kockica maslaca

u posebnu posudu metnem brasno, sodu bikarbonu ( pola vrecice praska za pecivo) i malo soli

dodam to sve prvoj smjesi i dobro mijesam da se ne stvore grudice od brasna

i na tavu

...u tavi mi stanu cetiri male palacinke, stavis na tavu malo borovnica kad ides okrenut palacinku na sirovu stranu ...onda bude mljac
...ili s nutellom i bananama
..sirup od javora
...pekmez od rogaca i smokvi

Hana_
03.02.2008., 21:44
evo s neta slikica

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:2LgLZcPaZ3R2cM:http://www.bfeedme.com/wp-content/uploads/2007/02/berry-pancakes-recipe-2-21-07.jpg

http://tbn0.google.com/images?q=tbn:x-WFyecX6ydPHM:http://www.foodsqueeze.com/blogimages/whole-wheat-pancakes.JPG

Karmela
04.02.2008., 02:56
U tijesto za placinke stavi malo praska za pecivo, ispeci.
Prelij ih tamnim javorovim sirupom i voila! :mig:

Savanah
04.02.2008., 07:45
S nekog foruma sam kopipejstala ovaj recept i uvijek radim po njemu.


Američke palačinke


2 1/2 salice brasna
1/3 salice secera
1 prasak za pecivo
malo soli
2 salice mlijeka
2 jaja (bjelanjke tuci odvojeno)
1/3 salice ulja

U suhe sastojke dodaj ove "tekuce" i mijesaj...bjelanjke dodaj na kraju.

Peci u lagano zamascenoj tavi, okreni kad ti se na gornjoj strani pojave mjehurici.

Ako volis voce, prije okretanja poslazi na palacinku borovnice, jagode, jabuke ili banane.

kiksy
04.02.2008., 19:37
ček,kako to pečete,isto jednu po jednu?

Hana_
05.02.2008., 00:47
pa napisala sam gore

meni stanu 4 u tavu

Rozea
09.02.2008., 15:18
Ovo sam ja sad pravila,i nisu mi baš nešto ukusne,pravila sam ih s bananama.

Savanah
09.02.2008., 16:40
Ja ih radim bez dodavanja voća i poslije ih mažemo sa nutellom,marmeladom,preljevima....svi ih obožavamo...tijesto mi je kao biskvit.:klopa:

Karmela
10.02.2008., 15:18
Ovo sam ja sad pravila,i nisu mi baš nešto ukusne,pravila sam ih s bananama.

:eek:
mozda si ih jela s bananama? :misli:

Goleo
12.02.2008., 13:27
Savanah, THNS na receptu, sinoć sam ih pravila i ispale su odlične, moja curka je bila oduševljena:s!
Jeli smo ih s čokolino namazom, miješanom marmeladom te onom od jagoda, ali ni s medom nisu loše:D!

BTW Zna li itko gdje u Splitu ima kupit javorov sirup?

:)

polly
12.02.2008., 13:53
BTW Zna li itko gdje u Splitu ima kupit javorov sirup?

:)

di i u zagrebu :zubo:

drže to dm, mercator, konzum,... sad već skoro pa svi

reptilia
12.02.2008., 14:10
samo kaj je skupo dosta :tuzni:
al meni će teta donijet iz amerike...tam je to deset puta jeftinije :lux:

kiksy
12.02.2008., 14:46
S nekog foruma sam kopipejstala ovaj recept i uvijek radim po njemu.


Američke palačinke


2 1/2 salice brasna
1/3 salice secera
1 prasak za pecivo
malo soli
2 salice mlijeka
2 jaja (bjelanjke tuci odvojeno)
1/3 salice ulja

U suhe sastojke dodaj ove "tekuce" i mijesaj...bjelanjke dodaj na kraju.

Peci u lagano zamascenoj tavi, okreni kad ti se na gornjoj strani pojave mjehurici.

Ako volis voce, prije okretanja poslazi na palacinku borovnice, jagode, jabuke ili banane.

jel tijesto isto treba malo "odmoriti" kao za palačinke? koje brašno ide,glatko ili oštro...i ove mjere,za koliko je to ispečenih palačinki?

raverica
12.02.2008., 19:49
evo ja sad sada maloprije radila prema receptu koji sam našla na coolinarici

Tijesto

3 jaja
115 g brašna
½ praška za pecivo
140 ml mlijeka
naribana korica limuna
1 vanilin šećer
malo soli

Priprema
1. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjcima dodajte brašno sa praškom za pecivo, mlijeko, limunovu koricu, vanilin šećer i zamijesite gusto, glatko tijesto.
2. Bjelanjke sa solju istucite u čvrstu pjenu, koju ćete, na kraju, umiješati u tijesto. Palačinke pecite na teflonskoj tavina umjerenoj vatri.
3. Ulijte malo tijesta u tavu i pecite dok ne dobije zlatnu boju i ne očvrsne.
4. Nepečenu stranu pospite ribanom čokoladom, borovnicama, malinama, ribizlama ili nekim drugim omiljenim dodatkom i okrenite palačinku, te nastavite peći dok obje strane ne dobiju zlatnu boju!


sve sam radila kako piše, osim vanilina, njega nisam imala a nije mi se dalo u trgovinu samo radi toga. ispalo je super i bez. peku se jako kratko, najfinije tople :cerek: :klopa: jeli smo ih s običnom marmeladom, sutra kupujem maple syrup :cerek:
s ovom smjesom sam napravila 9 komada

evo i slike ako koga zanima :)

http://img166.imageshack.us/img166/5043/dsc00232hhjez6.th.jpg (http://img166.imageshack.us/my.php?image=dsc00232hhjez6.jpg)

http://img406.imageshack.us/img406/7565/dsc00234khjkluqq1.th.jpg (http://img406.imageshack.us/my.php?image=dsc00234khjkluqq1.jpg)

http://img155.imageshack.us/img155/8950/dsc00229hhjkat9.th.jpg (http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc00229hhjkat9.jpg)

http://img406.imageshack.us/img406/6523/dsc00233jhgfgq3.th.jpg (http://img406.imageshack.us/my.php?image=dsc00233jhgfgq3.jpg)

:)

Savanah
12.02.2008., 20:21
jel tijesto isto treba malo "odmoriti" kao za palačinke? koje brašno ide,glatko ili oštro...i ove mjere,za koliko je to ispečenih palačinki?

Nema odmaranja kad ekipa čeka ;),ja stavljam glatko brašno i ispadne cca 20 palačinki.Ostalo sam ti opisala na pp.

atlantis
15.02.2008., 23:03
raverica hvala :)

probat chu ih napraviti po tvom receptu :)

raverica
15.02.2008., 23:12
raverica hvala :)

probat chu ih napraviti po tvom receptu :)

nema na čemu :mig:

radila sam ih i danas, svi bili zadovoljni (čitaj: sve su pojeli a bila je dupla smjesa :D)

croreiki
17.02.2008., 12:57
aa ako mi ovo uspje veceras , ubit cu boga u zeludcu :) .

Hana_
17.02.2008., 18:38
evo ja sad sada maloprije radila prema receptu koji sam našla na coolinarici

Tijesto

3 jaja
115 g brašna
½ praška za pecivo
140 ml mlijeka
naribana korica limuna
1 vanilin šećer
malo soli

Priprema
1. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjcima dodajte brašno sa praškom za pecivo, mlijeko, limunovu koricu, vanilin šećer i zamijesite gusto, glatko tijesto.
2. Bjelanjke sa solju istucite u čvrstu pjenu, koju ćete, na kraju, umiješati u tijesto. Palačinke pecite na teflonskoj tavina umjerenoj vatri.
3. Ulijte malo tijesta u tavu i pecite dok ne dobije zlatnu boju i ne očvrsne.
4. Nepečenu stranu pospite ribanom čokoladom, borovnicama, malinama, ribizlama ili nekim drugim omiljenim dodatkom i okrenite palačinku, te nastavite peći dok obje strane ne dobiju zlatnu boju!


sve sam radila kako piše, osim vanilina, njega nisam imala a nije mi se dalo u trgovinu samo radi toga. ispalo je super i bez. peku se jako kratko, najfinije tople :cerek: :klopa: jeli smo ih s običnom marmeladom, sutra kupujem maple syrup :cerek:
s ovom smjesom sam napravila 9 komada

...


super, to je isto po sastojcima kak i ja radim, samo mi je bolje kad ne odvajam bjelanjca, jer su mi premekane , ne znam :ne zna:

jela ih neki dan s nutellom i bananama ( narezane na kolutice) mljacccccccc

croreiki
17.02.2008., 19:54
evo , vecerao sam ih. dobro , nije ispalo ko na slici , ali da je prefino , je. za namaz sam uzeo neki noname eurokrem , koji mi je omiljeni , nutellu bas i ne volim .

raverica
17.02.2008., 22:07
super, to je isto po sastojcima kak i ja radim, samo mi je bolje kad ne odvajam bjelanjca, jer su mi premekane , ne znam :ne zna:

jela ih neki dan s nutellom i bananama ( narezane na kolutice) mljacccccccc

meni je baš super u tome što budu pjenaste i tope se u ustima :klopa: baš ću jednom probati bez odvajanja da vidim kakve su

Noemi
18.02.2008., 12:52
evo , vecerao sam ih. dobro , nije ispalo ko na slici , ali da je prefino , je. za namaz sam uzeo neki noname eurokrem , koji mi je omiljeni , nutellu bas i ne volim .

molim te o kojem se eurokremu radi:) trazim zamjenu za nutellu:)

bubicaa
18.02.2008., 15:55
ja ih danas radim za večeru, nadam se da će biti uspješno :mig:

a inače, javorov sirup sam vidjela za kupiti i u kauflandu, ali dosta mi je skup, pola litre 77 kn mislim...

edit
završila s večerom... palačinke su suuuper :) ja probala s nesquik sirupom i poslije s nutellom i bilo je finooo. sad jedva čekam probat s voćem
(radila sam po receptu koji je tu stavila raverica)

raverica
18.02.2008., 18:55
super :top:

ja sam javorov kupila u dmu za 40kn, ali je prerijedak tako da je pola staklenke otišlo za samo jednu turu :tuzni:

Katrin
18.02.2008., 19:13
secer
dva jaja
vanilija
mlijeko
par kockica maslaca





2 1/2 salice brasna
1/3 salice secera
1 prasak za pecivo
malo soli
2 salice mlijeka
2 jaja (bjelanjke tuci odvojeno)
1/3 salice ulja





Tijesto

3 jaja
115 g brašna
½ praška za pecivo
140 ml mlijeka
naribana korica limuna
1 vanilin šećer
malo soli



zasto 3. recept nema ni ulja ni maslaca? :D

bubicaa
18.02.2008., 19:22
možda su ulje i maslac u onim receptima ne kao sastojci, nego za nauljiti tavu u kojoj se peče? :ne zna:

a jel dobar taj dm-ov javorov sirup, iako je rijedak?
baš ću malo pogledati po drugim dućanima koliko dođe

raverica
18.02.2008., 19:24
zasto 3. recept nema ni ulja ni maslaca? :D

zato što se smjesa ne lijepi na teflonsku tavu i ne treba uopće ulja pošto je fino pjenasta :cerek: puj ulje :D

raverica
18.02.2008., 19:25
možda su ulje i maslac u onim receptima ne kao sastojci, nego za nauljiti tavu u kojoj se peče? :ne zna:

a jel dobar taj dm-ov javorov sirup, iako je rijedak?
baš ću malo pogledati po drugim dućanima koliko dođe

dobar je, ali to mu je mana. po ovoj računici, imat ću ga još za max 3 puta a dođe 40kn

Katrin
18.02.2008., 19:28
zato što se smjesa ne lijepi na teflonsku tavu i ne treba uopće ulja pošto je fino pjenasta :cerek: puj ulje :D

vidis, vidis :zubo:

probat cu i ja taj recept ovih dana :D

bubicaa
18.02.2008., 19:36
a po tome mi se možda čak isplati i kupiti sirup negdje gdje je malo skuplji,ako je kvalitetniji

ja svima preporučam onaj recept koji je stavila raverica (i ja sam taj prvo našla na coolinarki)... jela sam ih prije par sati, i već razmišljam kad bude idući puta :D

hm... a što bi se moglo još stavljati na palačinke? ok, banane, borovnice... jel ide bilo kakvo voće ili?

atlantis
18.02.2008., 20:17
jel mogu slane? :zubo: :D :D narezat sunke i sira u tijesto :zubo:

polly
18.02.2008., 20:23
jel mogu slane? :zubo: :D :D narezat sunke i sira u tijesto :zubo:

može, kak ne :klopa:

ideš sad raditi? :driver:

raverica
18.02.2008., 20:30
jel mogu slane? :zubo: :D :D narezat sunke i sira u tijesto :zubo:

samo nemoj zabunom ubaciti vanilin ili šećer :D

javi kakve su ispale, čini se dobra ideja :top:

atlantis
18.02.2008., 20:37
može, kak ne :klopa:

ideš sad raditi? :driver:

cim se dragec i ja poklopimo doma na vise od dva sata :D


daklem negdje oko bozica kak nas je krenulo :rofl:

Hana_
18.02.2008., 20:59
malo previse komplicirate
sve od oka bacite unutra i bit ce super, samo da je gusce

jaja
mlijeka
secera
vanilije
brasna
praska za pecivo ili sode

i to je to, koja filozofija

boletus satanas
21.02.2008., 00:18
jučer sam ih napravile
ove s uljem
slijedeći put neću uopće mastitit avu

još su bolje danas kad sus e ohladile

mljac mljac

Katrin
27.02.2008., 17:07
pravila i ja danas :klopa:
bez ulja, na teflonskoj tavi. odvajala sam bjelanjke ovaj put, iduci cu probati sve zajedno.
radila sam duplu mjeru, pojelo se za 10 min :o :D

Dlapek
28.02.2008., 13:24
ispale su odlično,pečene bez ulja,mekane,lagane i mirisne.Jeli smo s Maple Syrup donešen iz Canade.Nekoliko ih je ostalo.Zamoljena sam da slijedeći put napravim "obične".
Ajd reci.....

Lilit
29.02.2008., 16:40
jel to treba bit deblje nego sta "obicne" palacinke pecemo? trebam izlit vise smjese na tavu? i kad jedete s bananama i cokoladom, jel dodate to dok su jos na tavi ili tek na tanjuru? thx :D

Katrin
29.02.2008., 16:58
jel to treba bit deblje nego sta "obicne" palacinke pecemo? trebam izlit vise smjese na tavu? i kad jedete s bananama i cokoladom, jel dodate to dok su jos na tavi ili tek na tanjuru? thx :D

deblje moraju biti. nisu fine tanke. onak prst-pola prsta debele. ja sam sad pravila prazne, ali kad budem stavljala dodatke stavit cu prije nego sto ih okrenem na drugu stranu.

Lilit
29.02.2008., 17:02
hvala :) a jel mora bit i gusca smjesa nego za nase palacinke da mi se ne prolije po tavi pa ispadne tanko :misli:

Katrin
29.02.2008., 17:32
mora biti gucsa. probaj recept koji je raverica stavila, po njemu sam i ja radila, samo malo vecu mjeru.
5 jaja
15 dkg brasna
1 prasak za pecivo
3 dl mlijeka
1 vanilin secer
malo soli

bjelanjke izlupas u snijeg, ostalo sve pomijesas posebno. na kraju dodas snijeg (mijesas kuhacom ili zlicom, nikako mikserom) i to je to. znam da volis sve po ps-u pa eto :D

Lilit
29.02.2008., 17:33
oki:) thx

raverica
29.02.2008., 19:39
radila sam jučer i sve se pojelo :cerek: frend je pojeo barem 10 komada što mi je veoma drago, znači da ih dobro radim :D

Jelica Izjelica
29.02.2008., 20:20
nagovorili ste me, veceres ih pecem po ravericinom receptu :cerek:

Hana_
29.02.2008., 22:32
..samo se malo ohrabrite i vidjet cete da necete "fulat" ako ne gledate te kolicine...najvaznije je stavit manje mlijeka i vise brasna,,,dobit gustu smjesu

sumsko voce metnem kad ih pecem ...odmah na palacinku, metnem i na gornju i na donju stranu,,,a banane volim stavit preko nutelle :klopa:

Lilit naravno da su deblje, ide prasak za pecivo ( ili soda bikarbona) moraju bit male, napuhnu se

Katrin
01.03.2008., 09:56
..samo se malo ohrabrite i vidjet cete da necete "fulat" ako ne gledate te kolicine...najvaznije je stavit manje mlijeka i vise brasna,,,dobit gustu smjesu



kad pravim nesto prvi put onda obicno po receptu radim i na mjeru da vidim kako treba biti, a dalje od oka :D

Hana_
01.03.2008., 11:11
ne znam, ja ne gledam recept kad pravim obicne palacinke, u ove ide samo malo vise brasna plus prasak za pecivo :) ma nije vazno, glavno da su vam okej te palacinke

ana ugarkovic ih je radila jednom u emisiji, evo

Priprema:

Napravite kremu tako da sa mikserom izmiješate mascarpone, slatko vrhnje, jogurt i sa šećerom dok smjesa nije relativno čvrsta. Umiješajte liker i narančinu koricu i ostavite da se dobro ohladi u hladnjaku, najmanje 2 sata.
Višnje zagrijte sa šećerom dok se šećer ne rastopi I umak ne zgusne. Ohladite.
Izmiješajte buttermilch i jaja sa vilicom u većoj posudi. Umiješajte rastopljeni maslac. Prosijte zajedno brašno, šećer, sol i sodu bikarbonu. Lagano umiješajte brašno u smjesu od jaja i buttermilcha tek toliko da se poveže. Zagrijte tavu za palačinke na umjerenoj vatri. Malo je namastite sa uljem ili maslacem i spustite na nju po žlicu smjese, tako da između svake palačinke ima oko 4 cm razmaka (jer će se tijesto raširiti). Posipajte s borovnicama i utisnite ih lagano u tijesto. Pecite palačinke s donje strane dok im se ne počnu pojavljivati mjehuri na vrhu, zatim ih okrenite sa spatulom i pecite s druge strane dok ne dobiju zlatnu boju. Držite palačinke na toplom dok ih sve ne ispečete. Poslužite palačinke sa višnjama I kremom.

Sastojci za 6 osoba:

500 ml mlaćenice
2 jaja
75 gr maslaca, rastopljenog i ohlađenog
210 gr brašna
2 žlice šećera
1 žličica soli
2 žličice sode bikarbone

za kremu:
200 gr mascarponea
100 ml slatkog vrhnja
150 ml jogurta
35 gr šećera
1 žlica cointreau ili grand marnier likera
naribana korica 1 naranče
300 g smrznutih višanja
100-150 g šećera

Jelica Izjelica
01.03.2008., 17:18
ovo je nešto prefino! :cerek:samo ih je jako malo ispalo, drugi put cu poduplat smjesu

buci_bu
12.09.2008., 08:26
mora biti gucsa. probaj recept koji je raverica stavila, po njemu sam i ja radila, samo malo vecu mjeru.
5 jaja
15 dkg brasna
1 prasak za pecivo
3 dl mlijeka
1 vanilin secer
malo soli

bjelanjke izlupas u snijeg, ostalo sve pomijesas posebno. na kraju dodas snijeg (mijesas kuhacom ili zlicom, nikako mikserom) i to je to. znam da volis sve po ps-u pa eto :D

A zakaj se ne smije bjelanjak izlupat mikserom?:ne zna:ja sam miksala i sve je ok ispalo.

Chome
12.09.2008., 10:54
A zakaj se ne smije bjelanjak izlupat mikserom?:ne zna:ja sam miksala i sve je ok ispalo.

Mislim da se smije ali dok je odvojen poslije kad sve zajedno umješaš onda se ne smije više mikserom.

Mayul
12.09.2008., 12:15
hm... a što bi se moglo još stavljati na palačinke?

Svašta. Na tebi je da eksperimentiraš. =)

Meni osobno su najdraže palačinke s čokoladom ili šećerom i orasima.

Ali imala sam priliku čuti za neke meni gadne nadjeve za palačinke poput telećeg mozga što neki čak smatraju poslasticom. Znači, zavisi o tvojim preferencama sa čime ćeš ih poslužiti.

Agata1979
12.09.2008., 12:17
Ja sam bila jednom u Kanadi kod tete i oni imaju neko posebno brašno za te američke palačinke i nikad više nisam jela tako fine. Jedino mi se javorov sirup nije sviđao, ali oni tamo imaju svakakvih voćnih sirupa koji su bili mljac.
Moj dragi je gledao negdje recept gdje umjesto mlijeka u smjesu ide stepko, ali nema ga nigdje za kupiti.Jel zna tko što može zamijeniti stepko ili ga ima ali pod drukčijim imenom?

buci_bu
13.09.2008., 10:06
Svašta. Na tebi je da eksperimentiraš. =)

Meni osobno su najdraže palačinke s čokoladom ili šećerom i orasima.

Ali imala sam priliku čuti za neke meni gadne nadjeve za palačinke poput telećeg mozga što neki čak smatraju poslasticom. Znači, zavisi o tvojim preferencama sa čime ćeš ih poslužiti.
Baš sam si danas razmišljala da stavim na onu neizgorenu stranu palačinke sira i šunke pa fino preokrenem, onda se sve fino rastopi i kad je maknem sa tave stavim još kečapa na to.Bum probala...

Mayul
13.09.2008., 11:58
Najbolji kuhari su oni najkreativniji. =) Ne treba se bojati probati nešto novo ili spajati okuse koji možda na trenutak izgledaju nespojivo. Istu stvar možeš učiniti i s jajima. Napraviš omlet i na jednu stranu staviš sir i komadiće šunke te potom tu stranu na kojoj je nadjev prekriješ s drugom.

Katrin
13.09.2008., 18:18
A zakaj se ne smije bjelanjak izlupat mikserom?:ne zna:ja sam miksala i sve je ok ispalo.

ne bjelanjak, nego kad se sve spaja :mig: pise dodas snijeg...

hro
14.09.2008., 11:29
Ja američke palačinke radim po receptu Jamie Olivera i budu prefine, onako divno pjenaste, ali samo čim se ispeku. Ako ih pustim 2 minute, nekako splasnu i više mi nisu dobre.

Sad imamo tehniku da pečemo i jedemo istovremeno, ali bila bih sretna da nađem neko rješenje da baš ne splasnu tako brzo...

kiksy
14.09.2008., 15:56
Ja američke palačinke radim po receptu Jamie Olivera i budu prefine, onako divno pjenaste, ali samo čim se ispeku. Ako ih pustim 2 minute, nekako splasnu i više mi nisu dobre.

Sad imamo tehniku da pečemo i jedemo istovremeno, ali bila bih sretna da nađem neko rješenje da baš ne splasnu tako brzo...

a možeš s nama podijeliti taj njegov recept..?

ruzy
14.09.2008., 16:08
evo ja sam ih sad pravila po receptu s prve stranice :D

mm koji inače ne želi ni probat nikakve palačinke osim klasičnih zamolio me da od sad pravim samo ove :D :lux:

jupi
14.09.2008., 21:05
evo i moj recept original iz Canada

dala nevista kanađanka i već ga desetak godina uspješno koristim,i svi me pitaju recept

1/2 male žlice soli
31 dkg brašna
2 velike žlice vanili šećera---2 kesice
1 mala žl.praška za pecivo--pola kesice
1/2 male žlice cimeta
1/2 male žlice sode bikarbone


1 užbačeno jaje
3,3 dcl mlijeka
1 velika žlica bijele kvasine--je stavim jabučnog octa
1 velika žl.ulja


mješaj kvasinu i mlijeko i pusti da stoji 5 min.
mješaj suhe stvari
mješaj jaje,ulje,i mlijeko s kvasinom
mokru smjesu ulij u suhu smjesu
mješaj kuvačom dok sve ne bude izmješano ali ne previše
ulij oko 30 g---(jedan kutal,kacolu)izmješane smjesu u vruču tavu---tefal --ne trba stavljat ulje kao kod klasičnih palačinki
pečeš dok ne dobije zlatno smeđu boju--šta je jako brzo ,i okreneš na drugu stranu
kad palačinke počnu izbacivat mjehuriće --gotovo

najljepše su mi kad ih namažem sa malo maslaca i pospem kombinacijom šećera i cimeta

a moja ekipa u kući obožava nuttellu stavit na pal..

prijatno

mali_gad
15.08.2009., 20:56
Ja sam bila jednom u Kanadi kod tete i oni imaju neko posebno brašno za te američke palačinke i nikad više nisam jela tako fine. Jedino mi se javorov sirup nije sviđao, ali oni tamo imaju svakakvih voćnih sirupa koji su bili mljac.
Moj dragi je gledao negdje recept gdje umjesto mlijeka u smjesu ide stepko, ali nema ga nigdje za kupiti.Jel zna tko što može zamijeniti stepko ili ga ima ali pod drukčijim imenom?

stepko radi ''mljekarna veronika'', pa ga probaj pronać. znam da imaju svoje štandove na placevima :)

palačinkožder
02.03.2011., 10:56
RECIPE : AMERICAN PANCAKES

INGREDIENTS
You will need:

2 1/2 cups flour
1/3 cup sugar
baking powder
vanilla powder
2 cups milk
2 eggs
1/3 cup oil
pinch of salt

INSTRUCTIONS:

1. Put the flour, sugar, baking powder, vanilla powder and a pinch of salt in a large bowl and mix them thoroughly together.
2. Put the milk, eggs and oil in another bowl and mix them together using electric mixer.
3. Mix the mixture from the first bowl with the mixture from another bowl using electric mixer until you get monotonous mixture.
4. Pour a bit of oil on a frying pan and using large spoon pour the mixture (the amount depends of which size you want the pancakes to be) on the frying pan.
5. When the bubbles appear turn the pancake and bake it briefly on the other side until it gets a golden color.
6. Serve the pancakes with chocolate, jam, maple syrup or fruit or just eat them alone.
And that's it! Enjoy !

Frank Jegger
06.08.2011., 15:45
Pozdrav ljudi, tek sam početnik s pravljenjem palačinki :D pa me zanima da lli se i ove palačinke trebaju okrećat kao i ove naše ili ... znam da je glupo pitanje ali eto da budem siguran. :mig:

shopgirl
06.08.2011., 16:33
samo sto ameri stave prasak za pecivo,pa su zato deblje.....

Nina Rosso
18.09.2012., 20:54
Ljudi, imam jedno pitanje :D Imam problema s tim palačinkama, nekada mi ostanu sirove na sredini >_< Pečem ih na srednjoj temperaturi, pazim da se mjehurići pojave na površini i da budu zlatnosmeđe boje itd, ali mi se to uporno događa :/ Recept je dobar, svi ga hvale, ali nešto očito krivo radim. Događa li se to vama? :S