PDA

View Full Version : Velika vecina Hrvata u dijaspori-teske seljacine

Direktor
13.12.2003., 21:44
:bljak:
Odnedavna zivim u Austriji gdje sam se doselio iz Zagreba.
Kao klasicni urbani tip pokusao sam uspostaviti kontakt sa meni slicnima u okolini. Kad gle cuda, oko mene sve same seljacine(ako me razumijete o cemu pricam posto seljacina nikad ne koristi taj izraz,jer ga ne razumije).
Zatim, mnogi su vrlo slabo obrazovani i ograniceni po mnogim tockama. Brije se na neke aute sa spojlerima(jedna od glavnijih karakteristika seljacina) itd.
Sve ovo isto vrijedi i za Srbe i Muslimane.
Vrlo je vazno da se svi oni dobro slazu(jer seljacina pozna svoga), a kada dodju kuci u svoje selo onda su veliki Hrvati(Srbi,Musl.).
Tako da gospodo moja, ja smatram da je dijaspora degenerirani ogranak hrvatskoga naroda, bas kao i provincija.
Vrlo ste teski i u mozak sjebani ljudi(maravno, ne generaliziram.
Imam i familije po drugim zemljama Evrope i vecina ih je isto tako sjebana.
Nazalost, morat cu se druzit sa Austrijancima, a mozda i Turcima, jer kako sam ovo vidio, cini mi se da su oni jos i manje zlo od nasih...

Winona
13.12.2003., 21:47
po tonu kojim si napisao ovaj post ( iako bi se u jednom dijelu s sadrzajem mogla i sloziti ) ne razlikujes se bas nista od seljacina koje opisujes.

traxdata
13.12.2003., 22:10
u velikoj vecini se slazem sa disom:D
cast izuzecima

FANCY
13.12.2003., 22:35
Ne nažalost griješiš. Nema seljačina i neseljeačina nego samo dobri i loši hrvati u diaspori.
Oko auta nemoj generalizirati jer volim i ja da je moja mašinica kako treba i kad dam gas da mi kičma ostane u sicu ili da svoj auto , perem usisavam i da je jednostavno za mene lijep itdd. Svakako sve ima svoje granice ukusa, manje/više. Ali sve ovo spada u zabavu i nešto za sebe.
A ako treba ponekad sjednimo pa raspravljalmo o planetama, svemiru, poljoprivredi, poskupljenima itdd a sve u granicama.
A ako nekomu fali ova čarobna riječ granica nebitno o čemu se radi ,gore navedenom hobiju ili razgovoru onda se isti već može lagano odstranit jer ipak ako znam nabrojit 9 planeta nisam fuckin Gagarin.
A što ćeš sve su to ipak naši ljudi.:D

TOMIC MIHOVIL
13.12.2003., 22:55
Ah koliko gorcine, sta li te toliko ogorcilo(bolje receno sjeblo),
da ti koja od seljancica nije dala nogu?
Ili se mozda seljacine nisu znale naklonit tvom visocanstvu(pa nisi vise u Zagrebu,nitko posebno ne sisa "diktatore"),budalino pa naravno da sam biras drustvo, ukolik bilo tko moze opstat u tvojoj blizini.:bljak:

Direktor
13.12.2003., 23:20
OK Fancy, vidim da posto si lijepo odgovorio na post da ne spadas u meni omrazenu kategoriju. Volio bi jos samo da mi jos objasnis ono o losima i dobrim Hrvatima.
A rodjo Mihovil se odmah prepozno i uzvrati paljbu sto je i jasno i ocekivano. Vidim prisutan je i kompleks Zagreba.
Ja sam inace ozenjen ovdje, i nemam kompleks vise vrijednosti i nije me nitko odjebo vec se imam sa kim druziti, naravno kada bi mogao slusat njihove pizdarije. Mozda, jednostavno, jos nisam upoznao pravu ekipu, mada mislim da vecinu jesam.
Uglavnom, ocekivao sam vise od jednog "evropskog" grada.

Banirani
14.12.2003., 00:06
Mozda, jednostavno, jos nisam upoznao pravu ekipu, mada mislim da vecinu jesam.Uglavnom, ocekivao sam vise od jednog "evropskog" grada

A da ti pokušaš malo sebe analizirat. Nije moguće da svi ostali nevaljaju i da su "seljačine" a samo si ti "fini gospon" kojeg jadnog nitko ne razumije. I šta si to više očekivao od "jednog europskog grada". Možda bi bilo lijepo da se ti prilagodiš "europskom" gradu a ne grad tebi.

Clea
14.12.2003., 00:26
ne znam, ja nisam seljačina...

pa ti ne bi mogla ništa reći po tom pitanju...

a ako ti se ne sviđaju, ne moraš se družiti s njima...meni nije obavezno da se družim s ljudima iste nacionalnsti, nego s onima s kojima me vežu zajednički interesi i način provodenja slobodnog vremena

baš me briga koje su nacionalnosti ak mi paše s njima biti...

ako ne, briga me koje je nacionalnosti

Direktor
14.12.2003., 01:02
Je, moguce je da sam samo ja fini gospon, da znas sto znaci biti gospon, ili bi mi rekli brijac tada ne bi tako zakljucivao. Ja nemam problema ni sa gradom ni sa vecinom ljudi u gradu vec sa "jugovicima", podstanarima evropske kuce.
Zao mi je samo da do sada jos nisam upoznao ni jednog covjeka koji je moj kalibar, kako god da ti to kurcevito zvuci...
Ko zna mozda bi se i stobom druzio da izujes opanke i prestanes slusati Tomsona...

Banirani
14.12.2003., 01:24
Zao mi je samo da do sada jos nisam upoznao ni jednog covjeka koji je moj kalibar, kako god da ti to kurcevito zvuci...Ko zna mozda bi se i stobom druzio da izujes opanke i prestanes slusati Tomsona...

Sad mi nije ni čudo da nemožeš niskim jer si napuhan ko' puran. Spusti malo nos možda ti se otvore oči.

PS
Opanke nikad nisam nosio a i Thompsona rijetko slušam.

Hellkin
14.12.2003., 02:55
Banirani kaže:

PS
Opanke nikad nisam nosio a i Thompsona rijetko slušam.

Ja ga NIKAD ne slusam jer me bole usi od takve muzike.

VENGO
14.12.2003., 05:44
Je moj direktore samo ti ime zvuci uzviseno,a sta mislis ko ide u dijasporu,onaj ko nije dovoljno jak da uspije doma.A to za muziku i bicve bile,largaj se toga.

Hellkin
14.12.2003., 06:10
VENGO kaže:
Je moj direktore samo ti ime zvuci uzviseno,a sta mislis ko ide u dijasporu,onaj ko nije dovoljno jak da uspije doma.

Kakve su sad ovo gluposti? Daj ne baljezgaj bez veze.

Vilko
14.12.2003., 06:26
Neka mi Bog pomogne da se odmah ne umete ART DIRECTOR .

23/06/03
mislim da je ista osoba vec dijelila svoju mudrost!

:flop: :flop: :flop:

:) ;) :cool:

Lisa
14.12.2003., 06:59
VENGO kaže:
Je moj direktore samo ti ime zvuci uzviseno,a sta mislis ko ide u dijasporu,onaj ko nije dovoljno jak da uspije doma.
:jumping: volim kad mi ovako pocne dan

vengo, jesu li Jesenice isto dijaspora :confused:
da znam jel to imam cast dotipkivati se sa istopatnikom :zubo:

Secundo
14.12.2003., 11:32
Direktor kaže:
Nazalost, morat cu se druzit sa Austrijancima, a mozda i Turcima, jer kako sam ovo vidio, cini mi se da su oni jos i manje zlo od nasih... Gospodine Direktore, jesi li malo razmislio kako pase tvoja navodna urbanost uz tvoj pausalni prezir Austrijanaca, naroda koji te je primio, ili Turaka, kojih ima svakakvih kao i Hrvata u dijaspori?

FANCY
14.12.2003., 12:01
Direktor kaže:
OK Fancy, vidim da posto si lijepo odgovorio na post da ne spadas u meni omrazenu kategoriju. Volio bi jos samo da mi jos objasnis ono o losima i dobrim Hrvatima.
A rodjo Mihovil se odmah prepozno i uzvrati paljbu sto je i jasno i ocekivano. Vidim prisutan je i kompleks Zagreba.
Ja sam inace ozenjen ovdje, i nemam kompleks vise vrijednosti i nije me nitko odjebo vec se imam sa kim druziti, naravno kada bi mogao slusat njihove pizdarije. Mozda, jednostavno, jos nisam upoznao pravu ekipu, mada mislim da vecinu jesam.
Uglavnom, ocekivao sam vise od jednog "evropskog" grada.
I kad sam bio u Hr nisam podnosio kad dođu domaći stranci i kad počnu pametovati kao da su popili svu pamet svijeta o nekim stvarima koje nemaju veze sa realnošću.
Naši ljudi u diaspori su opterećeni i samim tim što su diaspora , jer to z njih znači da se razlikuju po nečemu od svojih sunarodnjaka u hr jer su oni vanka a ovi su ostali u HR.
A najveće je zlo što ti isti kad dođu u HR sa nekim boljim autom nebitno tko su i što su ,odmah ih se diže u nebo kako imaju kako su pametni itdd. Neda mi se o ovom naglabati znaš i sam na što mislim.
Sve u svemu kad sam došao ovamo znao sam što su naši ljudi u većini slučajeva.,(čast izuzecima).
Ali pazi se prijateljstava i sa drugim nacijama jer danas na zapadu biti otvoren, prijatan, znači sam sebi zabiti nož u leđa.
Naravno nemožeš biti otpadnik ali granica mora postojati u svemu, nebitno o čemu se radi, prijateljstvo ili posao.(a to mi smeta uvijek na oprezu i sa svima pazi što kako gdje itdd))
Nemože mi netko biti najbolji prijatelj tko je došao iz Turske ili nekog Irana ili Iraka a tog čovijeka poznam godinu ili dvije a možda je on prije 10 godina klao djecu i ubijao itdd...
Naravno ovo je samo primjer ali kao što rekoh pazi se prijateljstva na godinu dvije. Možda ti netko od njih pomogne u datom trenutku i smatraj to dobrim djelom, dobrog čovijeka a ne prijateljstvom jer za prijeteljstvo treba mnogo više.
A na zadnju rečenicu nebih odgovorio jer će post biti rpedug. jednostavno volim reći AL SAM SE FUCKUNO U OČEKIVANJU OD ZAPADA I SVIM ONIM FILMOVIMA O SLOBODAMA , NAPRETKU, RADU, prosperitetu, JEDNAKOSTI MEĐU LJUDIMA I OSTALIM SRANJIMA KOJIMA TV I MEDIJI HRANE SREDNJI I NIŽI STALEŽ PUĆANSTVA.
Fuckin satelit TV.
:W

Mad Nomad
14.12.2003., 13:45
Direktor kaže:
...
Tako da gospodo moja, ja smatram da je dijaspora degenerirani ogranak hrvatskoga naroda, bas kao i provincija.

Znaci da i za sebe mislis da si degenerirani ogranak hrvatskoga naroda buduci si i ti u dijaspori, ako sam te dobro razumio.

Direktor
14.12.2003., 14:29
FANCY kaže:
I kad sam bio u Hr nisam podnosio kad dođu domaći stranci i kad počnu pametovati kao da su popili svu pamet svijeta o nekim stvarima koje nemaju veze sa realnošću.
Naši ljudi u diaspori su opterećeni i samim tim što su diaspora , jer to z njih znači da se razlikuju po nečemu od svojih sunarodnjaka u hr jer su oni vanka a ovi su ostali u HR.
A najveće je zlo što ti isti kad dođu u HR sa nekim boljim autom nebitno tko su i što su ,odmah ih se diže u nebo kako imaju kako su pametni itdd. Neda mi se o ovom naglabati znaš i sam na što mislim.
Sve u svemu kad sam došao ovamo znao sam što su naši ljudi u većini slučajeva.,(čast izuzecima).
Ali pazi se prijateljstava i sa drugim nacijama jer danas na zapadu biti otvoren, prijatan, znači sam sebi zabiti nož u leđa.
Naravno nemožeš biti otpadnik ali granica mora postojati u svemu, nebitno o čemu se radi, prijateljstvo ili posao.(a to mi smeta uvijek na oprezu i sa svima pazi što kako gdje itdd))
Naravno ovo je samo primjer ali kao što rekoh pazi se prijateljstva na godinu dvije. Možda ti netko od njih pomogne u datom trenutku i smatraj to dobrim djelom, dobrog čovijeka a ne prijateljstvom jer za prijeteljstvo treba mnogo više.

:W
Sve si ovo fino reko, i slazem se sa tobom. Prijatnost i otvorenost je opasna. Jebiga sta mozes.
U vezi kurcenja: upozno sam jednog decka koji je ubo Hondu Accord, novu, za 40000€, spojleri,sve, itd. Na kredu naravno. Poslije sam sazno da nece imat ni za najam stana, al kad stigne u svoje selo, jebiga braco...
Ovome striceku koji provocira moju urbanost: neda mi se objasnjavati mentalitet doticnih naroda, samo znaj da mene NITKO nije primio jer kod mene ne vrijedi teorija pravo krvi, pravo tla vec jedino medjunarodno pravo.
A ti Kokice meni nemoj onako drsko upadati u topic ako nemas sta reci, tim vise sto ti ni ostali postovi nisu nista doli hrpa pizdarija, prestani ljude hraniti sa svojim farmerskim otpadom...

Vilko
14.12.2003., 15:48
Direktore;

iz kojeg sela si dosao u Zagreb, da li se zvalo " ? "

za nekoga iz Zagreba znades veoma mnogo o zivotu u selu i seljacima!

Danas je svatko iz Zagreba !

Mayflower
14.12.2003., 18:12
I u cemu je problem? U potpunosti se slazem s onim sto je Clea napisala, naime ako ti ne pasu ljudi iz ex-Yu, ako ti nisu po ukusu, ako nemate niceg zajednickog, valjda ima drugih s kojima dijelis interese, nacin misljenja...
Svi znamo svakakve ljude, i u Hrvatskoj i u dijaspori. Meni recimo nije vazno kakav netko auto vozi, a posebno ako nemamo nikakvih dodirnih tocaka kao osobe. Ako ti nije stric, tetak ili bratic pa moras zbog porodice, nemas nikakvnog razloga s takvim covjekom provoditi vrijeme. Siroka ti je Austrija, ima ljudi...

FANCY
14.12.2003., 19:06
VILKO kaže:
Direktore;

A što to ima veze ako je netko na selu rođen i tamo živjeo i došao u Zagreb. Pa mislite li da su svi građani Zagreba nužno kulturni i pametni. I zašto uopće petljate definicu seljaka , koji je težak i pošten čovijek u odnosu na sve one malograđansko/građanske umišljenike.

Mayflower kaže:
I u cemu je problem? U potpunosti se slazem s onim sto je Clea napisala, naime ako ti ne pasu ljudi iz ex-Yu, ako ti nisu po ukusu, ako nemate niceg zajednickog, valjda ima drugih s kojima dijelis interese, nacin misljenja...
Svi znamo svakakve ljude, i u Hrvatskoj i u dijaspori. Meni recimo nije vazno kakav netko auto vozi, a posebno ako nemamo nikakvih dodirnih tocaka kao osobe. Ako ti nije stric, tetak ili bratic pa moras zbog porodice, nemas nikakvnog razloga s takvim covjekom provoditi vrijeme. Siroka ti je Austrija, ima ljudi...
Neshvataš ga i pogrešno zboriš.
Što misliš da disapora može birati kao u HR skim će da se druži mislim da ima toliko veeeeliki izbor??
I misliš li uopće da bi netko zbog nekoga putovao 200 km naveče i vodio ženu i djete na kavu, a dijete mora ujutro u školu u pol osam ili osam?????Hallo pa nismo u HR.

:w

Mayflower
14.12.2003., 19:11
FANCY kaze:

Što misliš da disapora može birati kao u HR skim će da se druži mislim da ima toliko veeeeliki izbor??
I misliš li uopće da bi netko zbog nekoga putovao 200 km naveče i vodio ženu i djete na kavu, a dijete mora ujutro u školu u pol osam ili osam?????Hallo pa nismo u HR.

Nismo u HR. Naravno da moze birati s kime ce se druziti, nije valjda okruzen samo "seljacinama" iz Hrvatske. Mozda sam se krivo izrazila - nitko ga ne sili da se druzi s Hrvatima, to je tocno neovisno o tome ima li ili nema drugih ljudi s kojima bi se druzio.

FANCY
14.12.2003., 19:25
Mayflower kaže:
FANCY kaze:

Nismo u HR. Naravno da moze birati s kime ce se druziti, nije valjda okruzen samo "seljacinama" iz Hrvatske. Mozda sam se krivo izrazila - nitko ga ne sili da se druzi s Hrvatima, to je tocno neovisno o tome ima li ili nema drugih ljudi s kojima bi se druzio.
Naravno da može birati i to ne osporavam ali jesi li svijesna šoka koji doživi netko tko dođe u neku stranu zemlju i još upadne u neku lijevu okolinu koja njemu ne odgovara??
A druženje sa drugim nacijama na nivou dolaska u kuću ili posjeta o tome nebih jer nije isto da ti u kuću uđe Pakistanac i da ga ponudiš pršutom ili da ti uđe neki Kinez a ti nemaš pojma o njegovim običajima.
A opet kad ti u kuću uđe netko iz HR znaš o čemu se radi. Da bi naučili dio kulture jednog naroda treba namanje 10 godina ali dali se na kraju isplati uopće to vrijeme potrošit na tako nešto i ktomu još taj se kolega vrati u svoju rodnu zemlju a ti o njemu učio toliko vremena i sve pada u vodu a ako je netko iz HR uvijek postoji prilika da se vidite??
Ali ovo je već generaliziranje što sam pojasnio i nije baš toliko poučno da se netko vodi ovim načinom prema nekomu koji sam ja opisao ali na kraju se svede na ovo.??Nažalost??

FFE
14.12.2003., 21:41
Direktor kaže:
Kao klasicni urbani tip pokusao sam uspostaviti kontakt sa meni slicnima u okolini. Kad gle cuda, oko mene sve same seljacine(ako me razumijete o cemu pricam posto seljacina nikad ne koristi taj izraz,jer ga ne razumije).
Zatim, mnogi su vrlo slabo obrazovani i ograniceni po mnogim tockama. Brije se na neke aute sa spojlerima(jedna od glavnijih karakteristika seljacina) itd.
Vrlo je vazno da se svi oni dobro slazu(jer seljacina pozna svoga), a kada dodju kuci u svoje selo onda su veliki Hrvati(Srbi,Musl.).
Nazalost, morat cu se druzit sa Austrijancima, a mozda i Turcima, jer kako sam ovo vidio, cini mi se da su oni jos i manje zlo od nasih...

I ja se uglavnom slazem s disom.:D

FFE
14.12.2003., 22:33
kokica2 kaže:
Nismo iznenadjeni. :rolleyes:

Svaka ptica svome jatu leti

A tebi mozda krivo? :D Zato ti odi lijepo na novogodisnji koncert Thombusa Puskomitraljeza i upoznaj skvadru svojega kalibra.

jimmy jazz
14.12.2003., 22:42
Direktor i kaj se ti sad cudish? to su sve ljudi iz tvoje domovine, koji su dosli sim i zadrzali navike i obicaje. to su ljudi iz tvojeg sela, iz tvojih gradova..
dobro jutro..Hrvatska..:D :D
..nekima treba malo duzhe da skuzhe :D
to kaj su vani malo koncentriraniji..jebiga, Direktore, bad karma te lovi..hoces joj moc pobjeci..il ces ostat urbani..seljak..;)

Direktor
14.12.2003., 22:55
VILKO kaže:
Direktore;

Nisam se htio na ovo obazirati niti obrazlagat svoje ZG porijeklo upravo da ne bi time povrijedio druge fantasticne ljude koji su prihvatili ZG kao svoj grad. Fency je ostalo dobro rekao.
U svom prvom postu sam lijepo rekao da seljacine ne razumiju znacenje te rijeci pa se u "tu mrizu" ulovio i vilko.
Ja znam mnogo i o selu i seljacima i seljacinama, a selo obozavam.Ti majmune citaj konstrukciju recenice i izgovor pa ces i po tome moci skuzit ko je iz Zagreba,a ko ne. I ponavljam, to nije toliko vazno.
Htio sam se jos samo osvrnut na to sto je Fency reko, i imao pravo, u vezi kruga druzenja u inozemstvu.Taj krug je uistinu vrlo uzak stoga i pisem ovo, a ostale nacije su takodjer podosta sjebane. Jedan banalan primjer:Upoznam Libanonca na Deutsch Kursu. I tako skompamo se mi.Stvarno simpa decko. Ja otvoren za sve ljude itd. Kad ja njega pozovem na pivo; ne moram ni spominjat kakav je tu sistem placanja i cascenja, kad on meni pocne brijat kein alkohol,Izrael, Amerika i ostala sranja.Doslo mi je da ga zadavim.Totalni debil. Dok sa nasima slicno samo sto njih muce druge brige tipa ko je kome jebo zenu, ko je sta reko...
Uglavnom pravi vatromet tastina.
Ja svejedno jos uvijek vjerujem u nase ljude i znam da postoje normalni posvuda.
Do tada cu se druziti sa Cesima i Spanjolcima kojih tu ima jer su ipak ponajslicniji nasem mentalitetu...

Direktor
14.12.2003., 23:01
Lko ili ne znam koji nas nogometas rece Baricu da je seljak, a ovaj se uvrijedi pa prozbori: kako ja mogu biti seljak kad cijeli zivot zivim u velikim evropskim gradovima, a onda bubne kako se Olic dobro snasao u Sovjetskom Savezu.
Nije seljacina, ali seljak jest i najbolje potvrdjuje da urbana ne konvertira seljana u urbanaog tipa...nuzno...

traxdata
14.12.2003., 23:05
Direktor kaže:
Do tada cu se druziti sa Cesima i Spanjolcima kojih tu ima jer su ipak ponajslicniji nasem mentalitetu...

pa cesi su super! i imaju dobro pivo:D

traxdata
14.12.2003., 23:06
kokica2 kaže:
Nismo iznenadjeni. :rolleyes:

Svaka ptica svome jatu leti

:rolleyes:
mislim da sam ti vec jednom napisala da spadas medju nepismene, a seres po drugima

NIPPON
15.12.2003., 00:12
kokica2 kaže:

ps..
Jebes Thomspona pokraj Slavka Sigurnjaka!:top:
if you know what I mean

Znam da ču zažalit ali Slavka čega:confused: :D
mogu si mislit kak to zvuči goli k je kad mačku potegneš za rep:rolleyes:

cunac
15.12.2003., 01:35
Direktor kaže:
Nisam se htio na ovo obazirati niti obrazlagat svoje ZG porijeklo upravo da ne bi time povrijedio druge fantasticne ljude koji su prihvatili ZG kao svoj grad. Fency je ostalo dobro rekao.
U svom prvom postu sam lijepo rekao da seljacine ne razumiju znacenje te rijeci pa se u "tu mrizu" ulovio i vilko.
Ja znam mnogo i o selu i seljacima i seljacinama, a selo obozavam.Ti majmune citaj konstrukciju recenice i izgovor pa ces i po tome moci skuzit ko je iz Zagreba,a ko ne. I ponavljam, to nije toliko vazno.
Htio sam se jos samo osvrnut na to sto je Fency reko, i imao pravo, u vezi kruga druzenja u inozemstvu.Taj krug je uistinu vrlo uzak stoga i pisem ovo, a ostale nacije su takodjer podosta sjebane. Jedan banalan primjer:Upoznam Libanonca na Deutsch Kursu. I tako skompamo se mi.Stvarno simpa decko. Ja otvoren za sve ljude itd. Kad ja njega pozovem na pivo; ne moram ni spominjat kakav je tu sistem placanja i cascenja, kad on meni pocne brijat kein alkohol,Izrael, Amerika i ostala sranja.Doslo mi je da ga zadavim.Totalni debil. Dok sa nasima slicno samo sto njih muce druge brige tipa ko je kome jebo zenu, ko je sta reko...
Uglavnom pravi vatromet tastina.
Ja svejedno jos uvijek vjerujem u nase ljude i znam da postoje normalni posvuda.

sudeci po tvome vokabularu upravo je smijesno da ti bilo koga kategoriziras kao nekulturnoga ("seljacinu")

Mayflower
15.12.2003., 02:11
FANCY kazˇe:
Naravno da mozˇe birati i to ne osporavam ali jesi li svijesna sˇoka koji dozˇivi netko tko do?e u neku stranu zemlju i josˇ upadne u neku lijevu okolinu koja njemu ne odgovara??
A druzˇenje sa drugim nacijama na nivou dolaska u kuc´u ili posjeta o tome nebih jer nije isto da ti u kuc´u u?e Pakistanac i da ga ponudisˇ prsˇutom ili da ti u?e neki Kinez a ti nemasˇ pojma o njegovim obicˇajima.
A opet kad ti u kuc´u u?e netko iz HR znasˇ o cˇemu se radi. Da bi naucˇili dio kulture jednog naroda treba namanje 10 godina ali dali se na kraju isplati uopc´e to vrijeme potrosˇit na tako nesˇto i ktomu josˇ taj se kolega vrati u svoju rodnu zemlju a ti o njemu ucˇio toliko vremena i sve pada u vodu a ako je netko iz HR uvijek postoji prilika da se vidite??
Ali ovo je vec´ generaliziranje sˇto sam pojasnio i nije basˇ toliko poucˇno da se netko vodi ovim nacˇinom prema nekomu koji sam ja opisao ali na kraju se svede na ovo.??Nazˇalost??

FANCY, nije mi namjera svadjati se s tobom ali mislim da ovdje previse generaliziras (to i sam kazes). Koliko nekome treba da nauci dio tudje kulture zavisi - nekom godinu, nekom deset. A isplati li se ili ne isplati "potrositi" vrijeme na upoznavanje razlicitih ljudi i razlicitih kultura je stvar osobnog stava. To sigurno zahtijeva vise napora nego pokusati se sprijateljiti s nekim od "doma", ali mislim da se moze puno nauciti. Meni se u svakom slucaju isplatilo...

Broadway Blueshirts
15.12.2003., 05:26
Ja se potpuno slazem s Direktorom. ;)

Najvece "seljacine" su oni Hrvati koji su otisli u svijet s cudnim konceptima o:

1)Obrazovanju.

2)Drustvenim stalezima.

3)Kulturi.

4)Radu.

5)Opcem zivotu na Zapadu.

Sto netko voli imati auto od 40,000 Eura, slusa Thompsona, itd. ne cini ga "seljacinom."

"Seljacina" je onaj koji ima predrasuda, koji je netolerantan, koji je bahat, koji iskljucuje svaki dodir s drugima, jer eto, nisu na njegovoj "razini," nisu istog "kalibra."

Znate tko su pravi, kulturni ljudi, kulturni "gradjani?" Oni ljudi koji su tolerantni, koji imaju sluha za svakoga, pa za jako-uspjesnog biznismena, za automehanicara, radnika u McDonaldsu, itd.itd.

Ljudi koji se mogu uklapati s lakocom u bilo koje drustvo, to su pravi "gradjani." Oslobodjeni su predrasuda, tolerantni su, i neosudjuju nikoga.

A to sto se covjek moze uklapati, ne znaci da gubi svoj identitet, svoj kalibar, ako hocete...

Evo primjera:

Covjek, multimilioner, iz stare, gradske obitelji, obrazovan u elitnoj skoli, nadje vremena da se "upusti" u razgovor s ljudima koji su manje obrazovani, koji rade teske, fizicke poslove, koji su emigranti... On je vrlo svijestan da u 90% slucajeva, on nemoze razgovarati o nekim stvarima o kojima bi vjerojatno razgovorao s drugima njegovog kalibra. ALI, taj visoko-obrazovani multimilioner nema trunke okrutnosti, nema predrasuda, ne voli suditi nikoga, nije PRIMITIVAN, tolerantan je, i ima SLUHA za druge...za druge ljude, bezobzira iz kojega djela drustva oni dolazili...I ti ljudi ce postivati njega, bas kao sto je on nasao vremena za njih, kao sto on postiva njih, njihove zivote, njihov rad, njihova drustva, porijekla itd....

To su pravi kulturnjaci!

A vase kategorizacije, bazirani na cinjenicama je li netko vozi skupi auto, a mozda nema za jesti, je li netko slusa Thompsona...

Tragicno.

Hrvatska je prepuna "elite" i "elitista", sto je komicno.

I nemojte se cuditi kad stignete negdje na zapad i nitko vas ne prepoznaje. I nemojte se cuditi ako ljudima boli kita kakvo auto vozis, koju odjecu nosis, u koje kafice zalazis.

Recimo, ja uzivam kad netko sa "estrade" ode na zapad --i shvati da NITKO van Hrvatske, domovinske i iseljenicke, nema pojma tko su oni...tada se ja slatko smijem...

Jer, sudeci po ovoj "eliti" sto pise na IMFu, imaju jako visoka misljenja o sebi... a tek mogu zamisliti kakvo misljenje imaju javne osobe u Hrvatskoj.

A snobova ima na svakoj razini drustva. Tako da cinjenica sto ste snob ne cini vas pripadnikom elite...;)

Vilko
15.12.2003., 07:17
Direktor kaze:

Nije li ti pasalo sta se hvalis da si Ti gospodin covjek, dosao iz Zagreba?....a ja sam dodao iz kojega si sela dosao u Zagreb!

I vidi se da si primorac ili dalmatinac, ne da to za mene ista znaci,
jer ja postujem ljude kakovi su oni ...a ne kada se sami hvale ja sam GOSPODIN!

Mislim da sa 37 godine u inozemstvu i sa obzirom da sam 62 godine star ,sam sreo dosta "seljaka i gospode".

Sa postovanje nasem GOSPODINU DIREKTORU

:s :s :s

VENGO
15.12.2003., 08:20
Jako interesantno zvucu sva ova izlaganja oko ove teze.Ma nemoj mo se moji ljudi zavaravati da nas vani vise ceka med i mliko,prosla su ta vrimena lipa kada su "Gastabajteri"dolazili sa mercedesima doma.Sve se to izokrenulo naopako.Da ih samo pitam sve ljude mislin hrvate koji zive izvan "Lijepe nase"kako krpaju kraj sa krajem:eek: :confused:
A mogu tvrditi da svaki covik doma radi onoliko koliko radi vani bija bi duplo bogatiji:top: ,neznan tocno ali u prosjeku u nas se radi oko 6 do 7 sati dnevno.Neka mi neko rece koliko se vani radi ?Nista ispod 9 sati rada i to kakvoga rada.
Zato nije da se zove bezveze LIJEPA NASA samo neka dura:zivili: :zivili:

AgentScully
15.12.2003., 09:56
Ja necu nis komentirat.

Mala01
15.12.2003., 10:38
VENGO kaže:[/i]
A mogu tvrditi da svaki covik doma radi onoliko koliko radi vani bija bi duplo bogatiji:top: ,neznan tocno ali u prosjeku u nas se radi oko 6 do 7 sati dnevno.Neka mi neko rece koliko se vani radi ?Nista ispod 9 sati rada i to kakvoga rada.
Zato nije da se zove bezveze LIJEPA NASA samo neka dura:zivili: :zivili: [/B][/QUOTE]

Mislim da ti bas i nemas puno dodira sa stvarnoscu u lijepoj nasoj kada ovako nesto mozes tvrditi. Da mi je samo znati tko to radi 6 do 7 sati dnevno.
Ja tvrdim da se u RH nije nikada vise radilo a manje imalo (ne govorim o drzavnoj upravi i slicnim tjelima).
Radno vrijeme je 8 sati, pauza u to nije ukljucena, znaci da se na poslu provodi minimalno 8,5 do 9h i to se stvarno i efektivno radi. Puno se radi prekovremeno koje se naravno ne placa, mozes traziti i da ti se plati prekovremeno, ali to u pravilu znaci "ako nisi zadovoljan evo ti knjizica pa si trazi bolje".
Dalo bi se puno o tome pisati, ali ne mogu ne reagirati na ovakve tvrdnje jer nemaju veze sa stvarnoscu.

FFE
15.12.2003., 12:41
Broadway Blueshirts kaže:

Evo primjera:

Covjek, multimilioner, iz stare, gradske obitelji, obrazovan u elitnoj skoli, nadje vremena da se "upusti" u razgovor s ljudima koji su manje obrazovani, koji rade teske, fizicke poslove, koji su emigranti... On je vrlo svijestan da u 90% slucajeva, on nemoze razgovarati o nekim stvarima o kojima bi vjerojatno razgovorao s drugima njegovog kalibra. ALI, taj visoko-obrazovani multimilioner nema trunke okrutnosti, nema predrasuda, ne voli suditi nikoga, nije PRIMITIVAN, tolerantan je, i ima SLUHA za druge...za druge ljude, bezobzira iz kojega djela drustva oni dolazili...I ti ljudi ce postivati njega, bas kao sto je on nasao vremena za njih, kao sto on postiva njih, njihove zivote, njihov rad, njihova drustva, porijekla itd....

To su pravi kulturnjaci!

A vase kategorizacije, bazirani na cinjenicama je li netko vozi skupi auto, a mozda nema za jesti, je li netko slusa Thompsona...

Tragicno.

Nije ti mozda palo na pamet da ovakav primjer koji si opisao (samo ne znam zasto si ga okarakterizirao multimilionerom, jer multimioneri imaju sigurno drugog posla od 'cakulanja' s 'obicnim' smrtnicima) sigurno nece slusati Thombusa ili slicne njemu, to nije jednostavno njegov stil.

I nije ti palo na pamet da pametni ljudi koji nemaju sto za jesti sigurno nece odmah kupiti najskuplji auto, oni imaju svoje prioritete, a skupi auto dolazi tek na kraju.

FFE
15.12.2003., 12:43
VILKO kaže:
Direktor kaze:

Nije li ti pasalo sta se hvalis da si Ti gospodin covjek, dosao iz Zagreba?....a ja sam dodao iz kojega si sela dosao u Zagreb!

Mislim da sa 37 godine u inozemstvu i sa obzirom da sam 62 godine star ,sam sreo dosta "seljaka i gospode".

Vilkic, kako znas da je nas disa :D dalmos ili primorac?

FFE
15.12.2003., 12:46
kokica2 kaže:
nadam se da nisi mogel pobec ispod mete :mig: dok se sralo

LOOK OUT BELOOOOOOOW!!!
:B

Da malo pazljivije citas, a manje kenjkas skuzila bi da je traxdata cura.:rolleyes:

I fakat si nepismena do übera.:rolleyes:

NIPPON
15.12.2003., 13:01
FFE kaže:
Nije ti mozda palo na pamet da ovakav primjer koji si opisao (samo ne znam zasto si ga okarakterizirao multimilionerom, jer multimioneri imaju sigurno drugog posla od 'cakulanja' s 'obicnim' smrtnicima) sigurno nece slusati Thombusa ili slicne njemu, to nije jednostavno njegov stil.

gle za mene je taj thompson teški šund koji para uši ali nemreš tak generalizirat:rolleyes:
daj mi molim te objesni koji je to stil multimilijardera i zakaj on nebi mogao slušat nešto što se tebi ili meni ne sviđa:confused:

jimmy jazz
15.12.2003., 14:08
ajde ajde direktor gledaj da se nafcish to malo njemackoga pa bush mozda lakshe skuzil da Libanonci stvarno postoje i zakaj ne vole Izrael! :D :D..eto sad si doshel iz male socijalne sredine u malo veci grad pa si se iznenadil dok si videl ceg sve tu nema.. a mozda bus i skuzil kakva je razlika izmedju Barica-seljaka i nashih nogometasha-seljaka..:rolleyes: ili mislish da su svi zavrshili velke skole i nogomet igraju samo zato jer im se neda nekaj intelektualnije delati?...
a Zagreb je tebi centar svijeta..teski komplexi - za mnoga ljeta :D :D da parafraziram jednog nasheg pjesnika..

inace, praf ti je Winona rekla.. vidi ti se na kilometre kakvo naslijedje vuces..zalim slucaj. vrni se nazaj i odi na cugu sa svojim deckima, tam v tvom kvartu te najbolje razmu, i tam je svijet josh uvijek u redu!
:D :lol:

FANCY
15.12.2003., 20:23
Mayflower kaže:
FANCY, nije mi namjera svadjati se s tobom ali mislim da ovdje previse generaliziras (to i sam kazes). Koliko nekome treba da nauci dio tudje kulture zavisi - nekom godinu, nekom deset. A isplati li se ili ne isplati "potrositi" vrijeme na upoznavanje razlicitih ljudi i razlicitih kultura je stvar osobnog stava. To sigurno zahtijeva vise napora nego pokusati se sprijateljiti s nekim od "doma", ali mislim da se moze puno nauciti. Meni se u svakom slucaju isplatilo...
Kako kome, nepostoji dvoje isti osoba na ovom svijetu.:D

Direktor
15.12.2003., 22:41
VILKO kaže:
Direktor kaze:

:s :s :s

Ja sam, gsp. Vilko, u uvodnom postu spomenuo da sam iz ZG-a, i da sam urbani tip. I nista vise.
Kad su me drugi poceli povlaciti za jezik odnosno za *****...tada sam odgovorio na nj provokaciju da jesam gospodin za njih, u sto duboko i vjerujem(ZA NJIH). Inace se ne kurcim sa nikakvim gospodstvom, podrijetlom itd.
A ako ste na temelju mrize, a pored toga jos i pod navodnicima, zakljucili da sam Dalmatinac, tada vam cestitam na pronicljivosti i predlazem vam da se prijavite za neki kviz...

Direktor
15.12.2003., 22:46
jimmy kaže:

inace, praf ti je Winona rekla.. vidi ti se na kilometre kakvo naslijedje vuces..zalim slucaj. vrni se nazaj i odi na cugu sa svojim deckima, tam v tvom kvartu te najbolje razmu, i tam je svijet josh uvijek u redu!
:D :lol:

Imas ti praf. I da znas to bum i napravil za par dana, ipak je vkvartu najlepse.
Samo bi te jos nekaj stel pitati, jel ima de bolji Kebap neg na banofu...

-=zErO-oNe=-
15.12.2003., 22:49
Eh Direktore,

Dao si sebi za pravo da sudis o seljacima i seljacinama, mislim da si ipak u cijelom svom izlaganju najvise rekao o sebi i svojim mjerilima.

Direktor
15.12.2003., 23:40
Zao mi je sto ste se neki navukli na moja mjerila(a ta su oko 7:3 za degenerike), jer gadno je biti usamljen i hrabro prkositi vjetru...

Spot Perdita
16.12.2003., 00:57
Tijekom jednog ljeta sam otisla na kupanje sa curom (nasom) koju poznajem i ovdje;zacudila sam se kad je otvorila usta, pricala je uzasno seljacki.
Shvacam ja sto Direkor hoce reci, medutim "degenirani ogranak nasek naroda" je stvarno pretjerano.Moji roditelji su porijeklom sa sela:vrlo su marljivi(sto imaju stekli su sami) i nikada nisu pravili probleme.

Broadway Blueshirts
16.12.2003., 05:27
FFE kaže:

I nije ti palo na pamet da pametni ljudi koji nemaju sto za jesti sigurno nece odmah kupiti najskuplji auto, oni imaju svoje prioritete, a skupi auto dolazi tek na kraju.

1) Pitam te ozbiljno: Jesi li ti mozda bolesna? Kako ti mozes znati sta svatko preferira, sta svatko slusa, voli --kako se svatko voli provest? Sto? Hoces nam reci da poznajes svakog bogatasa na ovome svijetu? Ma to sto ti pises je bolesno, ozbiljno ti govorim.

Iako bas hoces znati, ja poznajem najmanje 10 Hrvata -milionera koji slusaju i vole Marka Perkovica Thompsona, a ti se sad grizi sve do banke! :B Takodjer poznajem jednog bogatog Njemca koji zna mozda 50 rijeci hrvatskog, a voli Thompsonovu muziku!

2)Nisam mislio doslovno da nemaju sto za jesti, nego sam bas i ja pisao o prioritetima. Poznajem hrpu ljude koji trose bezvezno, a mogli su te novce potrosit na puno bolji nacin...a to ih ne cini "seljacinama."

Te ljude koje sam naveo zoves "obicnim smrtnicima?" Ma ti si obicni smrtnik...ajde prosetaj.

-=zErO-oNe=-
16.12.2003., 08:12
Direktor kaže:
Zao mi je sto ste se neki navukli na moja mjerila(a ta su oko 7:3 za degenerike), jer gadno je biti usamljen i hrabro prkositi vjetru...

Meni je zao sto su tvoja mjerila za ljude takva kakva jesu, i da su mozda drugacija ne bi bio usamljen i ne bi morao prkositi vjetru.
Ali ipak mi je tesko vjerovati da neko tvog profila (obrazovan, urbani tip i ....) nije u stanju naci ljude sa kojima se moze druziti sa zadovoljstvom, djeluje mi kao da nedostaje malo sirine i mogucnosti da se prilagodi novoj situaciji.

jimmy jazz
16.12.2003., 09:51
- neznam, ne jedem vishe taj Dreck od kebaba, masno meso koje se celi dan, il duzhe, vrti negdi..:bljak:

stari Maschu-cafe kod Schwedenplatza nudi dobru alternativu.

Secundo
16.12.2003., 09:57
Direktor kaže:
neda mi se objasnjavati mentalitet doticnih naroda, samo znaj da mene NITKO nije primio jer kod mene ne vrijedi teorija pravo krvi, pravo tla vec jedino medjunarodno pravo. Ajd, ovo oko medjunarodnog prava, to ubrojavam pod utopizam, pa neka ti bude oprosteno. A s onim o Austrijanaca si samo dokazao da si pun predrasuda, licemjeran i zato vjerojatno i neces nikad upoznati kulturnog Austrijanca, nego samo sebi slicne. Samo ti dalje zivi u tvojem uvjerenju, mjenjati misljenje je tesko i naporno.:rolleyes:

FFE
16.12.2003., 12:49
Broadway Blueshirts kaže:
1) Pitam te ozbiljno: Jesi li ti mozda bolesna? Kako ti mozes znati sta svatko preferira, sta svatko slusa, voli --kako se svatko voli provest? Sto? Hoces nam reci da poznajes svakog bogatasa na ovome svijetu? Ma to sto ti pises je bolesno, ozbiljno ti govorim.

Iako bas hoces znati, ja poznajem najmanje 10 Hrvata -milionera koji slusaju i vole Marka Perkovica Thompsona, a ti se sad grizi sve do banke! :B Takodjer poznajem jednog bogatog Njemca koji zna mozda 50 rijeci hrvatskog, a voli Thompsonovu muziku!

2)Nisam mislio doslovno da nemaju sto za jesti, nego sam bas i ja pisao o prioritetima. Poznajem hrpu ljude koji trose bezvezno, a mogli su te novce potrosit na puno bolji nacin...a to ih ne cini "seljacinama."

Te ljude koje sam naveo zoves "obicnim smrtnicima?" Ma ti si obicni smrtnik...ajde prosetaj.

ad 1 nisam bolesna, dapace zdrava sam kao 'dren':D, svakim danom mi ide sve bolje i bolje, a to sto pisem, pisem na temelju onoga sto sam dozivjela, cula, procitala, netko mi rekao, itd...

a te 'bogatase' koje poznajes, iliti HercegoFce :D, za njih me zaboli ona stvar...

'bogatas' ne znaci imati na kontu 200'000 Eura i voziti skupi auto, sto su kriteriji valjda velike vecine ljudi poput tebe

ad2 ja nisam obican smrtnik, to si upravo ti, jer si se vidim vrlo prepoznao u onome sto napisah, samo mi nije jasno kako se netko moze toliko nazivcirati samo zato sto neki ljudi ne vole npr. Thombusa :rolleyes:

FFE
16.12.2003., 12:53
-=zErO-oNe=- kaže:
Eh Direktore,

Dao si sebi za pravo da sudis o seljacima i seljacinama, mislim da si ipak u cijelom svom izlaganju najvise rekao o sebi i svojim mjerilima.

Hehe, vecina vas je napala Disu, i to samo zato jer je novi lik ovdje, i jer ste se prepoznali u tome.

I on ne govori o seljacima, dapace, mislim da o njima misli sve najbolje, jer danas biti dobar seljak koji zivi od onoga sto proizvede je zelja mnogih ljudi. On govori o 'seljacinama', i pritom misli na primitivce, kojih, stavimo ruku na srce, ima jako puno.

delija
16.12.2003., 14:29
Dosta o seljacima - ajmo malo o Seljancicama (uf...).:cice:

moncici
16.12.2003., 21:55
Znaci da i za sebe mislis da si degenerirani ogranak hrvatskoga naroda buduci si i ti u dijaspori, ako sam te dobro razumio.

bas tako... dobro pogodia.... :top:
ja predpostavljam, nas direktore nije ni sam svijestan toga, da je upravo i on dio te "dijaspore"... jedan individualac te cijeline :B

Direktor
17.12.2003., 00:32
Hvala ti Ffe,
ti , ne samo da si pametna, nego si zasigurno i lijepa...

Pusa...

-=zErO-oNe=-
17.12.2003., 02:59
Direktor kaže:
Hvala ti Ffe,

Pusa...

Pocet cu diskusiju i kad me neka cura pocne braniti onda cu joj se uhvatiti sa suknju.

Toliko o argumentima...:top: :bljak:

-=zErO-oNe=-
17.12.2003., 03:08
FFE kaže:
Hehe, vecina vas je napala Disu, i to samo zato jer je novi lik ovdje, i jer ste se prepoznali u tome.

I on ne govori o seljacima, dapace, mislim da o njima misli sve najbolje, jer danas biti dobar seljak koji zivi od onoga sto proizvede je zelja mnogih ljudi. On govori o 'seljacinama', i pritom misli na primitivce, kojih, stavimo ruku na srce, ima jako puno.

Nisam napao direktora, samo zalim za njegovim nacinom razmisljanja, jer bi neko takvog profila kako on sam sebe opisa morao biti u stanju malo fleksibiliniji biti nego sto on je.Neko tako obrazovan kao on bi trebao govoriti neki strani jezik pa komunikacija sa autohtonim stanovnostvom ne bi trebala biti problem, a tu izbora ima dovoljno.Samo sto je, kako se meni cini, balkanski mentalitet u njegovom slucaju taj koji stvara probleme.

A prepoznao se nisam u njegovim opisima, neme potrebe da dokazujem ni koliko sam obrazovan niti u kojem centru kojeg grada sam rodjen i zivio, niti je to potrebno biti da bih prepoznao da neko nije u stanju prilagoditi se bilo kojoj drugoj sredini koja nije "selo njegovo maleno, ljepse od Pariza." Nesto tipa: lako cu ja iz sela, ali kako ce selo iz mene...

Broadway Blueshirts
17.12.2003., 04:57
FFE kaže:
ad 1 nisam bolesna, dapace zdrava sam kao 'dren':D, svakim danom mi ide sve bolje i bolje, a to sto pisem, pisem na temelju onoga sto sam dozivjela, cula, procitala, netko mi rekao, itd...

a te 'bogatase' koje poznajes, iliti HercegoFce :D, za njih me zaboli ona stvar...

'bogatas' ne znaci imati na kontu 200'000 Eura i voziti skupi auto, sto su kriteriji valjda velike vecine ljudi poput tebe

ad2 ja nisam obican smrtnik, to si upravo ti, jer si se vidim vrlo prepoznao u onome sto napisah, samo mi nije jasno kako se netko moze toliko nazivcirati samo zato sto neki ljudi ne vole npr. Thombusa :rolleyes:

1) Ti si jedina sa iskustvima, blago tebi... a mi ostali cemo se sto bolje potruditi da i nadalje izvucemo koje-sta iz supka :s

2) Ti tumaci "bogatsvo" na svoj nacin, a ja cu na svoj. A upravo sam ja pisao o bogatstvu duha i covjecnosti. Samo sto je moj primjer bogatasa bogat i ovako i onako... sto, nisi mogla to shvatiti? Ma dobro si ti shvatila, nego ti i dalje zelis provocirati...iako ti ne ide bas dobro.

3) Neki od tih navedenih bogatasa jesu Hercegovci, neki su Dalmatinci, neki su rodjeni Zagrepcani... I? Jako si tolerantna, vidim.

Ti tvrdis da je moj kriterij "bogatstva" --novac. Moj upis daje zakljuciti suprotno. A ti izvrci koliko ti god srce zeli.

Ja, nit sam se prepoznao u tvojim upisima niti u direktorovim... a vi sanjajte i dalje.

Stakori jedni, malodusni.
:B

madmax3
17.12.2003., 06:23
ali nisu svi ljudi takvi u dijaspori, samo vecina:D

bolje nista ne radit nego se s takvima druzit. kad sam tek dosa 'downunder' upozna sam mnoge:hrvate,bosance,srbe i stvarno je tu bilo seljacina nad seljacinama(mislim ono :rolleyes: )

sad ko sve spada u seljacine a ko ne to je duga prica,
direktore dobro si reka da seljaci sebe ne mogu prepoznat...

ka sta sam reka nisu svi takvi i na kraju svako nadje svoje

jedini problem je sta u dijaspori ima puno puno manje nasih koji odgovaraju nekom 'standardu' kao recimo kod nas u gradovima...

i istina je da narodnu muziku mogu volit i slusat(mislim na ono 24 7) vecinom samo seljacine! mogu reci da jedan od sto ljudi koji slusaju narodnjake nije seljak ali za ovo ostalo:flop: .
jebiga i ja volim cut harisa djinovica(al samo onu 'i tebe sam sit kafano'... :zivili: ) ili tako neke...i jos neke ;)

ali ne prepoznavaju se samo seljaci samo po tome, kao sta rekoh duga je to prica...

jimmy jazz
17.12.2003., 09:10
Direktor kaže:
Hvala ti Ffe,

Pusa...
:D :D :lol: koje zavlacenje..pod suknju..:D

FFE
17.12.2003., 22:08
kokica2 kaže:
samo pazi da nebi naletio na nesto drugo.;..

mala mi zvuci malo harambashasta :) :) :)

Inace - Direktore -
cestitam na super provokatnom topicu... za koje nisam vjerovala da ce do ovdje dogurati - i jos nemogu vjerovati kako nisi uspjeo dobiti ban.

svaka cast!
to se zove TALENAT!

Pa cuj, pitaj moga muza koliko sam harambashasta.:D Mislim da bi ti odmah pala glava.:D

Direktor nije psovao i vrijedjao kao ti, zato i nije dobio ban.:B

koje zavlacenje..pod suknju..

Jimmy, Jimmy :D Sto si...ma...:mad: :D

jimmy jazz
17.12.2003., 22:16
FFE kaže:
Pa cuj, pitaj moga muza koliko sam harambashasta.:D Mislim da bi ti odmah pala glava.:D

je, bit ce da je to ta hercegovacka loza.. :D :D

-=zErO-oNe=-
17.12.2003., 22:21
FFE kaže:

Direktor nije psovao i vrijedjao kao ti, zato i nije dobio ban.:B

Sta ti je Direktor muz?Ili muz ne zna jos za direktora? ;) :D

FFE
17.12.2003., 22:30
-=zErO-oNe=- kaže:
Sta ti je Direktor muz?Ili muz ne zna jos za direktora? ;) :D

Hahaha, nije.:D

Jimmy, :D, ti dobro znas.:D

jimmy jazz
17.12.2003., 22:33
FFE kaže:
Hahaha, nije.:D

Jimmy, :D, ti dobro znas.:D

hehehe...znam te pusko josh dok si pistolj bila! :D

(nije joj Direk muz, al kaj ce covjek kad mu je sharmantna a on vidovit :D :D)

facasplaca
17.12.2003., 22:35
Ajmo zatvaraj, ovi chataju !

Kakve ovo ima veze sa hrvatima u dijaspori, tema teske seljacine i to....
Kaj je moderatori, di ste sad?

FFE
17.12.2003., 22:39
Cek', sada bu ti Kokicini klonovi dosli, pa mozes mirne duse nastaviti chat.

Mila
18.12.2003., 16:52
Direktor kaže:

Danima nisam bila na Forumu. I danas dodjem i nadjem ovo. :( Sad sam u komi. Pa ja sam pripadnik degeneriranog ogranka!!!:cry: Idem sad kuci. Sa svojim autom bez spojlera. I nazvat cu par prijatelja koji su se ovdje u Njemacku isto doselili iz Zagreba kao i autor teme i vidi cuda - svi su fakultetski naobrazovani. Reci cu im da su i oni degenerirani. Da sam danas saznala.

facasplaca
18.12.2003., 17:19
Mila kaže:
Danima nisam bila na Forumu. I danas dodjem i nadjem ovo. :( Sad sam u komi. Pa ja sam pripadnik degeneriranog ogranka!!!:cry: Idem sad kuci. Sa svojim autom bez spojlera. I nazvat cu par prijatelja koji su se ovdje u Njemacku isto doselili iz Zagreba kao i autor teme i vidi cuda - svi su fakultetski naobrazovani. Reci cu im da su i oni degenerirani. Da sam danas saznala.
Vidis kaj ti se desi kad ne pratis forum, odmah padas u ocima onih koji su jucer presli granicu i vidjeli svjetla grada, viknuli Pariz, tu ostajem, kad ono Leibnitz ;)
I u tom metezu i nagurivanju sa ostalim babama s placa skuzi tip da je on visoko obrazovan i da se nece druziti sa degeneriranim ljudima ciji je jedini smisao kupnja jeftinog praska, rize u kanti i petardi, vec mu je smisao dublji, intelektualniji, ali nitko ga ne shvaca...
I tada se okrece trojici na sanku cije zene bjesomucno jure u potrtazi za cim jeftinijom cokoladom za kuhanje i ukrasima za bor, i shvaca da su oni jedini pravi prijatelji koje je ikad imao, i koje ce ikad imati u dijaspori, naravno osim onih frendova sa sanka u svome kvartu....
Tako naslonjen na sank shvaca da ti stranci su stvarno bedasti jer pricaju samo svoj jezik i ne kuze njegove viceve, i sto je najgore niti ne zele nauciti vrhunski svjetski jezik kojim on barata, vec ga jednostavno ignoriraju, ti tasti i bahati austrijanci....
Tko su oni, tko je ta dijaspora koja mu se ne baca pod noge i nudi mu spas?
"Odgovor je jedino u tebi, odmakni se i vidi sliku u cjelini", rece mu poznata bakica-dealerica rizom i cokoladom na Tresnjevackom placu "sfrkni si jedan brzi prije nego bus krene i vrati se iz dijaspore u materinjo okrilje svoga kvarta."

Blue_Sunflower
18.12.2003., 17:21
Ma da bi rijec dodala.....:top:

Clea
19.12.2003., 17:54
fancy, ja volim upoznavati druge kulture...

i nemam problema ako mi na ručak dođe neki Kinez ili Japanac...spremim mu ono što ja jedem i volim

isto tako očekujem da i on napravi kad ja dođem kod njega, a to je da on napravi nešto što se kod njega jede ili što je nacionalni specijalitet...

tako ljudi uče o drugima...i šire svoje horizonte...i spoznaju da su sve te navike, običaji, ukusi samo relativni, da su ljudi ljudi unatoč svojim razlikama

a nespremnost na prilagodbu je jedna od stvari zbog kojih mnogi ne odlaze iz hrvatske...znaju da bi im falili njohvi prijatelji, običaji, navike...o tome treba razmišljati prije nego što se ode van

direktore, ako se tebi ne sviđa ukus ili zabava većine Hrvata u tvojem gradu, ne druži se s njima, ali ih nemoj vrijeđati...meni se ne sviđa većina glazbe koju ljudi oko mene slušaju...to ne znači da ću o njima odnositi zaključke bez premisa...
jedino to...to mi se ne sviđa, i zato si ti za mene jedna obična seljačina koja ne poštuje tuđi ukus i porijeklo...jer je slušati narodnjake jako uvjetovano porijeklom, a to ne možeš mijenjati...nas ukus je dosta uvjetovan okolinom i vremenom...

ja ne podnosim narodnjake, jer ih nikada nismo u kući slušali...da jesmo, možda bi mi to danas bila najbolja muzika na svijetu...uz tompsona...za kojeg ne bih ni znala da postoji da toliko o njemu ne čujem baš po raznim forumima...

slažem se sa onim što je napisao Broadway Blueshirts...

FFE...ti se isto ponekad ponašaš kao jedna obična seljanka...nemaš tolerancije, vrijeđaš ljude i nemaš razumijevanja za njihov ukus i slabosti...to je za mene biti seljačina, ne vidjeti dalje od svog nosa
takvi ljudi u dijaspori koje vi spominjete postoje, možda čak i u većoj mjeri, u hrvtaskoj...i ja ne bih željela da oni o meni govore ne znam šta samo zato što slušam drugačiju glazbu i bavim se stvarima za koje oni nikada nisu čuli...eto, zato ja takve ljude ne prezirem, ne govorim da su seljačine samo na osnovu njihovog izbora glazbe...jer sam shvatila da su ljudi različiti, da treba ponekad poštovati nečiji ukus i izbor...

možda ja na to tako gledam jer sam puno puta doživjela da me ljudi gnjave samo zato što npr. ne pušim, ne pijem alkohol, ne odlazim na mjesta na koja većina ljudi odlazi, bavim s enekim stvarima koje nisu uobičajene itd...ja se držim onoga da mene nema tko gnjaviti zbog toga što radim i volim, zato niti ja druge ne gnjavim zbog onoga što oni rade i vole

;)

mala_slatka
20.12.2003., 07:15
ja bi nesto i rekla al seljanka sam ,sto ces i ja sam dijaspora ,pa bolje da sutim jer ionako gospon direktor ne zeli da prica sa seljacima......:rolleyes:

Daphne
20.12.2003., 07:44
Jao, pa sad sam i ja seljance... Sta dijaspora ucini od mene :rolleyes: . Jos se osjecam i totalno degenerirano jer ja cak i ne vozim auto sa spojlerom :(

Nego, da i ovo "seljance" ukuca par rijeci osvrta na tvoj topic.
Nije da su ljudi oko tebe seljaci i da samo takve nalazis u dijaspori. U dijaspori je mnogo teze da se steknu prijatelji jer od jednom moras da krenes, ne sa pozitivne nule vec iz minusa. Nikad mi ovi prijatelji koje sam stekla ovdje nece biti ravni onim starim prijateljima iz Hr, nece im biti ni do koljena, samo zbog toga sta me sa svim tim starim prijateljima veze nesto vise, nesto kroz sto smo prosli u vrijeme naseg odrastanja.
I onda sam ih napustila da bi ostvarila karijeru "seljakuse". I od jednom, svi ljudi koje upoznajem, ovdje u dijaspori, su drukciji od mene. Slusaju drukciju muziku (narodnjake da specificiram), voze aute sa spojlerom, teski su materijalisti, ogovaraju, odmjeravaju, zavide...Moram priznati da je i meni par puta proletjelo kroz glavu:"Boze, seljacina..." i dan danas mi se to isto desi...ali vise ne nastojim da se uklopim sa njima, ne osudjujem ih, ne podcjenjujem ih, jednostavno se ne druzim sa njima jer nemamo nista zajednicko osim sta pricamo isti jezik (pricam o Hrvatima, Srbima i Muslimanima- ljudima sa podrucja bivse Yu). Zato ti ides dalje i prosiris svoj krug ljudi sa kojima se druzis. Pa ces naci prijatelje u Kinezima, Njemcima, Talijanima, Spanjolcima...da ne nabrajam...Oni doduse ne pricaju Hrvatski, ali sa njima imam nesto drugo sta nam je zajednicko...neke zajednicke interese. Isto tako imam i prijatelja sa podrucja bivse Yu koji mi i vise no pasu kao prijatelji.
Ne mogu da te osudjujem zbog tvog posta kao sta vecina forumasa cini. Razumijem te. Nije lako biti iseljenik. U svojim narodnjacima trazis dio doma, ocekujes malu Hrvatsku, kucu daleko od kuce...ali sve je drukcije. Ne dobijes uvijek ono sto hoces. A sta ti onda preostaje nego krenuti dalje i traziti to negdje drugdje... Mozda u susjednom dvoristu sjedi neki Japanac koji se isto tako razocarao u svoje Japance. Mozda bi ti on bolje pasao nego netko nas.
Ti njih zoves seljacima, oni tebe vjerovatno nekim pametnjakovicem ili umisljenjakom...vrijedjanje sa obje strane...a zbog cega. Nije vrijedno, ljudi smo, samo si jednostavno ne pasemo. Mozda je njihov nacin i bolji, tko ce ga znati...Zivi svoj zivot u krugu ljudi koji ti pasu, ne moras da se mijenjas, ostani ono sto jesi, samo si nadji takve i prijatelje.

Agri
21.12.2003., 02:00
GOSPODINE DIREKTORE!(samozvani)

Meni se čini da ste se vi razočarali u vaša osobna OČEKIVANJA, a ne u ljude koje nazivate seljačinama.

Žalostan je vaš nastup, jer iz priloženoga se vidi, da se nerazlikujete bas nista od seljačina koje opisujete.

Osobno smatram da ste vi ipak "TEK DOŠLI" i ovo vam je bio prvi šok.
Nezamjeravam vam, pa svatko može izletiti.
Ja vas razumijem, samo mi se način na koji ste to iznijeli nesviđa, jer ponizili ste mnoge, a to nije lijepo.

Banirani
21.12.2003., 04:33
Pustite direktora na miru više. Nije ni njemu lako. Tipičan primjer seljačića koji je otišao sa sela u grad pa mu onda njegovi seljani više ne leže, nisu njegov nivo.

PS
Direktor bi trebao da pročita djelo Branislava Nušića "Pokondirena Tikva". Mislim da bi se našao u njemu.

Direktor
22.12.2003., 01:56
Super si rekla Dafne,
svaka čast...
živio SKA...

Agri
23.12.2003., 00:30