PDA

View Full Version : Mršavljenje - emocionalna potpora forumašica sa istim problemom

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

tamarix
10.05.2008., 22:42
Pa šta radi puding u tvojij kući -
slušaj to su ti prazne kalorije-ništa osim šečera,niiištaa!!!:rolleyes::flop:

Miss Piggy
10.05.2008., 22:43
imam zdjelicu pudinga od vanilje, tako bi ju mogla smazati...
ima netko podatak o kalorijskoj vrijednosti da me odgovori? :p

Pa, našla sam da ima oko 100cal na 100gr. Nije to puno, ali je UH. Dakle, zločesto. Odgovorena? :D

Miss Piggy
10.05.2008., 22:44
@tamarix: kako radiš salate? Nadam se da ne zaliješ sa puno ulja. Onda ti to više nije lagan obrok, nego upravo suprotno.

tamarix
10.05.2008., 22:47
U paradajz ne stavljam uopće ulje-meni je glavno da ima luka i soli.
A u druge sve manje-nadam se da će mi ove godine masline rodit da imam bar malo za salate(to se ja zafrkavam s 2 masline svake godine):lol: bude to berba stoljeća

zaručena
11.05.2008., 14:27
pojela poja čajne žličice pudinga, eto, tek toliko da probam kako je sestri ispalo :rolleyes:

tamarix, salate
karfiol (cvjetača) na salatu - skuhaš i začiniš, dodaš češnjaka
jel jedeš kineski kupus na salatu? samo opereš, izrežeš, začiniš i dodaš češnjak i vrhnje.
možda još kakva salata od tijesta s tunom? ali malo tijesta, samo ga skuhaš i trpaš povrće unutra.

tamarix
11.05.2008., 14:29
Tijesto??
Vrhnje??
Kako to?:confused:

tamarix
11.05.2008., 14:37
Nisam kineski kupus još pravila.
Danas prvi put tikvice na salatu.
Nisam navikla pravit salatu od tikvica , mrkve od mesa,od patliđana

googa
11.05.2008., 15:20
:top::sJa sam u godinu i pol dana s BMI 42,3 došla na BMI 24,5, metodama poznatim na ovom forumu.
Zakaj sam to napravila? Zato jer volim sebe.

:s ovo je super...danas mi je prvi dan dijete (UN) i također mi treba podrška ...uspijevala sam smršaviti...., ali od prije dvije godine...ne mogu izdržati na dijeti više od pet dana. ovaj put sam zaista odlučila...jer moram, odnosno moram jer se ne osjećam više dobro sama sa sobom...treba voljeti sebe, mislim da mi je ovo motivacija br1
svima želim sreću u skidanju kila

googa
11.05.2008., 15:26
Ja sam kupila , i kupila sam i suhe šljive i grožđice.
Eto tmuran dan,tmurna ja i kiks .:flop:

da i interesantno je da mnogo ljudi koji imaju problema s kilima upravo "padnu" na tmuran dan...što mi se događa...a tmuran dan ne smije biti izgovor...:kava:

tonya
11.05.2008., 15:37
Da, i ja sam popustila s par bajaderica. :brukica:

tamarix
11.05.2008., 16:15
Šro bi se moglo napraviti kad dođe tmuran dan?
Jer ti dani dođu, prije ili kasnije.:(

lady in red
11.05.2008., 16:33
:top::s

:s ovo je super...danas mi je prvi dan dijete (UN) i također mi treba podrška ...uspijevala sam smršaviti...., ali od prije dvije godine...ne mogu izdržati na dijeti više od pet dana. ovaj put sam zaista odlučila...jer moram, odnosno moram jer se ne osjećam više dobro sama sa sobom...treba voljeti sebe, mislim da mi je ovo motivacija br1
svima želim sreću u skidanju kila

joj Un dijeta :( meni je od te dijete stitnjaca totalno poludila, a i povracala sam od onog voca ujutro. cak mi je i doktor rekao da je ta dijeta skroz nezdrava

@tamarix - zato treba imati orbitek ili sobni bicikl. ja za trmurnih dana najvise i napravim na orbitreku jer mi se ne da bas izlaziti iz kuce ako ne moram :mig:

Stefani
11.05.2008., 16:41
Odlučila sam da napokon izgubim suvišne kilograme! Ali problem je-
Ne mogu držat nijednu dijetu jer dvaput tjedno sam na putu, tamo jedem perece, kifle..itd.
U restorane ne stignem otici. Probala sam sa jabukama ali tamo mi je potreban koncentracija tako da ne mogu gladovat i jest voce citav dan.
Imate li ideju sta jesti te dane?

njasa
11.05.2008., 16:56
evo i mene da se javim! jucer sam provela savrsen dan u setnji marjanom. danas standardni dorucak a za rucak sam pojela 5-6 komada pite zeljanice... za uzinu cu salatu, a za veceru malo zrnatog sira bez icega.
danas sam se prvi put od pocetka djete pocastila i to redom 72% tamne cokolade- uzivala sam u svkom grizicu :)
drz te se!

tamarix
11.05.2008., 17:03
@tamarix - zato treba imati orbitek ili sobni bicikl. ja za trmurnih dana najvise i napravim na orbitreku jer mi se ne da bas izlaziti iz kuce ako ne moram

:):):)mislila sam na tmurne u nama koji mogu biti i kad sunce sja,
ali nabavit ću si ja taj orbitrek bez obzira:lol:

tamarix
11.05.2008., 17:09
Stefany zbilja je to teško na putu

ali možda posni sir, malo jabuka, nemasni jogurt sa zobenim pahuljicama,kuhana šunka uz sir i tako nešto.Puno vode,a možda i nešto da poneseš od kuće skuhano prethodni dan.Malo je komplicirano ali??
Da možeš u restoran mogla bi si naručit neku finu salatu sa koječim zdravim, a možda bi bilo teško vidjeti što drugi oko tebe jedu.

zaručena
11.05.2008., 17:22
stefany, jedino je rješenje da si skuhaš dan prije i poneseš u plastičnim posudama,

tamarix, kineski kupus mislim da sam ok opisala, a vrhnja dodaš recimo pola čašice na jednu porciju salate. probaj. vrhnje je protein pa može i navečer. salata sa tijestom: skuhaš tijesto i preliješ hladnom vodom i ocijediš. a onda slažeš već prema ukusu, može mrkve, salate, kupusa, krastavca, tune, kukuruza,... na kraju začiniš i to je to :mig:

tamarix
11.05.2008., 17:54
A što je s masnoćama u vrhnju , a što je onda putar?:ne zna:

Stefani
11.05.2008., 18:37
Cure hvala vam na savjetima ali to ne mogu jer sa sobom nosim papire, a nemam ni gdje da jedem iz tih posuda. U busu, kaficu ..to je nemoguće.

Joj, kolko muke sa tim kilogramima!

lady in red
11.05.2008., 18:54
@tamarix - meni su zadnja dva tjedna bas tako tmurana i doslovno se ubijam u vjezbanju. ne znam sto bih da nemam orbitrek i da ne idem u teretanu :(

ali kad su meni tmurni dani ja jedem tek toliko da bas ne umrem od gladi jer uopce nemam apetita

@Stefani - ja uvijek ponesem jabuku i vrecicu badema. bademi su jako zasitni i zdravi

zaručena
11.05.2008., 19:54
Cure hvala vam na savjetima ali to ne mogu jer sa sobom nosim papire, a nemam ni gdje da jedem iz tih posuda. U busu, kaficu ..to je nemoguće.

Joj, kolko muke sa tim kilogramima!

a da svratiš negdje gdje prodaju sendviče od integralnog kruha, vegetarijanske i sl? razmisli gdje bi mogla ići po ručak tih dana kada si na putu, mora biti nešto...

njasa
11.05.2008., 20:25
da vam se javim prije vecere (par listova salate sa 2 zlize zrnastog sira i mix sjemenkama). odlucila sam da od sutra pocmen vjezbat, tj gimnasticirat. znam da ce mi ostat mlohava koza nakon skidanja kila, i zelim sta prije pocet sa oblikovanjem. jel mi ko od vas moze rec di mogu kupit onu elasticni vrpcu sa kojem se moze vjezbat?
donila mi je mame robe iz h&m neki komadi mi super stoje a za neke jos moram skinit 3-4 kila... sad iman i odreden kratkorocni cilj- stat u gace da me ne stezu....

tamarix
11.05.2008., 20:27
Sir i jogurt sa zobenim pahuljicama možeš jesti bilo gdje-i u kafiću i u autobusu, a nemasnu salamu isto tako.
Sve to isto tamo gdje jedeš kiflice:)

Miss Piggy
11.05.2008., 20:41
Bok, cure! Evo, sad sam došla doma. Bila sam na tom kvazi planinarenju i bilo je super. Hodala sam i ravno i nizbrdo i uzbrdo, negdje oko dva sata ukupno. :top: A grah sa kobasicama je bio božanstven. :cerek: Palačinke ne baš toliko pa sam ih morala 'popraviti' sa još jednim kolačom kod dečka. :D

Sve u svemu, nisam pretjerala, a lijepo sam se zabavila. Sutra dalje po starom.

@Stefani: Dobro ti je zaručena rekla: spakiraj zdrave sendviče! Možeš ih sama složiti ili kupiti. U Konzumu imaš one od tunjevine, u Pan peku isto drže bio sendviče... naći ćeš već nešto. Kad nisam doma, spakiram si i bademe i jednu bananu. Bananu je jednostavnije pojesti nego jabuku pa je to ok za put.

njasa
12.05.2008., 12:00
jel mi ko od vas moze rec di mogu kupit onu elasticni vrpcu sa kojem se moze vjezbat?

:)

emy
12.05.2008., 12:49
jel mi ko od vas moze rec di mogu kupit onu elasticni vrpcu sa kojem se moze vjezbat?

Pogledaj u turbo sportu:)

zaručena
12.05.2008., 19:28
nema nikoga danas? :ne zna:
ja sam odlučila malo promijeniti režim prehrane danas i poslagala sam si neku kombinaciju ove prehrane i one na kojoj sam prije cca godinu dana smršavila cca 8kg u pola godine. pa ćemo vidjeti hoće li biti kakvog pomaka. ispada da ovo kako se sada hranim je super ali za održavanje kilaže a meni to još ne treba jer još uvijek imam viška...

lady in red
12.05.2008., 19:44
znas sto sam ja skuzila? ja sam na slicnom rezimu kao i ti dva dana, pa jedan dan uopce ne pazim sto jedem, pa dva dana pazim i tako stalno. cisto da si malo sokiram metabolizam

googa
12.05.2008., 19:54
ja sam odlučila malo promijeniti režim prehrane danas i poslagala sam si neku kombinaciju ove prehrane i one na kojoj sam prije cca godinu dana smršavila cca 8kg u pola godine. pa ćemo vidjeti hoće li biti kakvog pomaka. ispada da ovo kako se sada hranim je super ali za održavanje kilaže a meni to još ne treba jer još uvijek imam viška...

ja sam na un dijeti...drugi dan..škrobni za sada mi dobro ide...mislim da ću ovo nastaviti definitivno. treba izdržati 21 dan da se tijelo privikne na nove navike...onda je sve lakše a o kojem režimu govoriš...otprilike:kava:

3,5djeteta
12.05.2008., 19:59

Pozdrav- možeš reći na čemu si to bila prije godinu dana:)- i meni treba neka promjena nakon UN-ke- a neznam s čime da počnem a da ne bude stihijski:ne zna:

lady in red
12.05.2008., 20:17
@zarucena - mislim da ti nije u prehrani stvar nego trebas malo vise vjezbati

njasa
12.05.2008., 20:42
dobro vecer! dan je uspjesno prosa. dosta smo bili vani, vozali se sa kolicima... danas je za rucak bila velika salata sa zrnatim sirom, tunjevinom i sa maslinama. za veceru cu zacinit malo posnog sira sa vlascem i to pojest sa mrkvom :)
dragi zaboravija kupit elasticnu vrpcu... valjda ce sutra... pocela sam osjecat da mi fali neka konkretna aktivnost
cuvajte se!

zaručena
12.05.2008., 20:54
pa prehrana mi se bazirala na ugljikohidratima i to me na kraju skoro dotuklo - poremetila mi se krvna slika zbog nejedenja mesa. jela sam niskokalorične ugljikohidrate, a meso samo ponekad, samo za ručak i to samo uz salatu. sad sam mislila ovako: te niskokalorične uh ostavih za doručak i večeru a meso s povrćem ostavit za ručak. za doručak nek ostane ili jogurt sa zobenima ili vege sendvič, za večeru vege sendvič ili voćni sokovi
sad ćete mi vjerojatno popljuvat večeru, al malo mi je već zlo od tune, posnog i zrnatog, mesa ili jaja za večeru...

Miss Piggy
12.05.2008., 23:51
I meni je zlo od posnog, tune ili jaja za večeru... :tuzni: Odlučila sam malo promijeniti rutinu: oko 8 navečer ću večerati jogurt i voće, a onda oko 10-11 (znači, prije spavanja) posni sir i paradajz. Moram si malo osvježiti kraj dana!

Inače, radim ko sumanuta danas. Jedan projektić moram predati sutra pa se mučim. Idem spavati. Ujutro radim, onda ručak pa teretana! :top:

Antonija23
13.05.2008., 10:39

pogledaj u nekoj sportskoj butizi. oni bi to trebali imati. mislim da prodavaju na metre, jer sam radila u jednoj takvoj butizi pa smo to tako pordavali, imaš ih raznih. ja sam tu traku dobila s onim dvd-om Renata Sopek. pa sam vježbala 2 mjeseca, nisam ništa smršavila, ali sam bila super učvrstila tijelo.

SamoMaloSebe
13.05.2008., 10:48
Jagode! Upravo sam jela naribanu jabuku i narezane jagode u jogurtu s malo cimeta... Nije sladoled, ali je kremasto i jede se sa žlicom... Nekako sam sretna. Samo moram prestati kupovati bučine koštice, pa prokleta stvar je zarazna kao ništa...

zaručena
13.05.2008., 15:52
:kava: pijem ih kao sumanuta već nekoliko dana
danas jela jogur sa zobenima
varivo od kelja i 1 krumpira s mljevenim mesom s tikvicama u umaku
neću uopće prognozirati što ću za večeru jer uvijek bude nešto treće :rolleyes:

njasa
13.05.2008., 20:11
nema nas danas puno... ili smo dobro zgrjesili ili smo vani na rekreaciji. sve u svemu ja danas cili dan nesto cokam, ali sve u granicama. dorucak je bija tipican, pa uzina kruska za rucak sam poila cak 2 pijata manistre sa bobon, posli sam 3-4 jagodice, jabuku i sad za veceru 3 fete ementalera zamotala u 3 fete purece sunkice i to tako pojela bez kruhica... mljac!
sad idem pit voooodu :)

zaručena
13.05.2008., 21:41
ja jeduckala svašta po malo ali nije prestrašno. i sad vježbala malo na orbiju, malo s renaticom, sve skupa sat vremena, osjećam se blaženo :cerek:

Miss Piggy
13.05.2008., 23:15
Buf, danas je bio tako-tako dan. Nekako se osjećam malodušno... Malo sam pretjerala sa ajvarom, ali inače sam ostala u okvirima dozvoljenog. Ma uhvatila me neka prolazna bezvoljnost i razmišljanja tipa 'baš sam smiješna...nikad neću skinuti sve te kilice...stalno se vrtim u krug...' bla...bla... Ali ono, idemo dalje! Znam da to samo početak PMS-a govori iz mene. :D

Sutra se moram napokon odvući do teretane. Bila sam preumorna ovih dana zbog posla. Nikako sve stići. No - sutra - bez isprika!! :azdaja:

kiki-ri
13.05.2008., 23:19
Buf, danas je bio tako-tako dan. Nekako se osjećam malodušno... Malo sam pretjerala sa ajvarom, ali inače sam ostala u okvirima dozvoljenog. Ma uhvatila me neka prolazna bezvoljnost i razmišljanja tipa 'baš sam smiješna...nikad neću skinuti sve te kilice...stalno se vrtim u krug...' bla...bla... Ali ono, idemo dalje! Znam da to samo početak PMS-a govori iz mene. :D

Sutra se moram napokon odvući do teretane. Bila sam preumorna ovih dana zbog posla. Nikako sve stići. No - sutra - bez isprika!! :azdaja:

što ima loše u ajvaru? mislim da je to bolji izbor nego ketchup.

tonya
14.05.2008., 00:15
Aaaah, napokon sam trčala danas! :top: Jučer sam se prejedala keksićima, danas sve pet! Osim što sam prespavala ručak, ne znam kako, ali barem sam unijela manje kalorija.

nea
14.05.2008., 02:47
nemam snage citat sve ispocetka, mozda s vremenom
ja sam isla na fitnes prije god dana i onda sam proslu godinu bila na manjoj operaciji i sve poslo niz brdo
sad opet pocinjem s vjezbanjem, ali ne znam kako da se hranim
ima vec mjesec dana imam velikih problema sa zeludcem, prvo su mislili da je cir ali nije izgleda jaki gastritis i masa hrane mi smeta (cak i zelena salata, i pomdore)
ne smijem biti gladna ali ne smijem ni puno jesti
hocu da smrsavim ali ne znam vise kako
koliko je dovoljno vjezbati, evo zadnjih par puta nisam ni isla jer me toliko bolio stomak, nisam se mogla ni saviti a pogotovo ga naprezati
pomagajte ako imate slicna iskustva ili neke savjete

Miss Piggy
14.05.2008., 08:44
što ima loše u ajvaru? mislim da je to bolji izbor nego ketchup.

Nema ničeg lošeg u ajvaru. Fenomenalan je. :D Ali to je nekih 250-300kcal koje nisam planirala za taj dan. :nono:

nemam snage citat sve ispocetka, mozda s vremenom
ja sam isla na fitnes prije god dana i onda sam proslu godinu bila na manjoj operaciji i sve poslo niz brdo
sad opet pocinjem s vjezbanjem, ali ne znam kako da se hranim
ima vec mjesec dana imam velikih problema sa zeludcem, prvo su mislili da je cir ali nije izgleda jaki gastritis i masa hrane mi smeta (cak i zelena salata, i pomdore)
ne smijem biti gladna ali ne smijem ni puno jesti
hocu da smrsavim ali ne znam vise kako
koliko je dovoljno vjezbati, evo zadnjih par puta nisam ni isla jer me toliko bolio stomak, nisam se mogla ni saviti a pogotovo ga naprezati
pomagajte ako imate slicna iskustva ili neke savjete

Uf, ne znam što bih ti rekla. Da li ti je doktorica dala neki popis hrane koju smiješ jesti? Ili savjetovala što da radiš?
Najbolje da jedeš puno malih obroka - nećeš osjetiti glad, a ubrzat ćeš si metabolizam. Nadam se da ti od toga neće biti loše.
Nemoj pretjerivati s vježbanjem ako ti trenutačno nije dobro. Bolje puno hodaj, svaki dan odradi sat vremena barem. I to ti je već dobra vježba za početak!

ljubač
14.05.2008., 10:45
Evo i mene nakon dužeg vremena.
Izgubila sam čak 2 kg u mjesec dana.
Evo primjer mog jelovnika:jujtro Nestle fitness pahuljice sa light mlijekom ili bio pecivo sa malo pureče šunke.Međuobrok jabuka,kruška ili jogurt.Ručak meso cca 200 gr + kuhano povrće i salata (velika zdjela),večera riba ili meso,tuna ili jaja sa povrčem.Prije spavanja mala šalica mlijeka.Nekad naravno iskočim iz omjera,pojedem komad pohanog ili kolač ali eto....trudim se!
Ne vježbam baš a morala bih...
Dali ste čuli za novi proizvod od Ortisa MethodDraine Slimming??To ču si kupiti pa probat..

Gutaperka
14.05.2008., 12:07
ako je on (http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/video-smrsavio-cak-235-kilograma.html) mogao smršavit onda možete i vi.Prije mu je prijevozno sredstvo bio šleper a nada se da će moć normalno hodati

Miss Piggy
14.05.2008., 16:45
Điz! :eek: Garant mu je u prvih 50kg otišla samo voda! :rofl:

Došla s posla. Hodala sat vremena. :top: Predobro ručala. Sad skupljam energiju za teretanu. Pijuckam bijeli čaj da me kofein malo digne. :D

njasa
14.05.2008., 20:59
dobila sam svoju elasticnu vrpcu danas pa cu pocet malo vjezbat...
inace do prije 3 sata je sve bilo divno i krasno a onda sam navalila! nisam pojela kolicinski koliko kalorijsi- cilu cokoladu, 7-8 gumenih bonbona i 2 fete kruva sa majonezom i sirom. sta mi je to trebalo :(
ali sutra nastavljam ka da nikad nista nije desilo. idem skuhat caj i pijuckat ga prije spavanja

zaručena
14.05.2008., 21:50
svi imamo takvih dana, neki više, neki manje...

Miss Piggy
14.05.2008., 22:26
dobila sam svoju elasticnu vrpcu danas pa cu pocet malo vjezbat...
inace do prije 3 sata je sve bilo divno i krasno a onda sam navalila! nisam pojela kolicinski koliko kalorijsi- cilu cokoladu, 7-8 gumenih bonbona i 2 fete kruva sa majonezom i sirom. sta mi je to trebalo :(
ali sutra nastavljam ka da nikad nista nije desilo. idem skuhat caj i pijuckat ga prije spavanja

Kad je bal, nek je maskenbal! :D Barem si to 'izbacila iz sustava'. Dalje po starom i sve će biti ok.

Eto, bila u teretani. Pošteno se naradila! Idem i sutra, odmah ujutro. :mirko: Onda malo čišćenja kućice, pa ručak. Radim kuhani slanutak u umaku od rajčice, dva kuhana krompira i paradajz na salatu.A za desert svježe trešnje! Jedva čekam!! :klopa:

Gutaperka
14.05.2008., 22:29
evo čitam o onom (http://http://www.net.hr/zdravlje/page/2008/05/14/0250006.html) tipu šta je bio težak 560 kila a uspio je skinut 235 kg,sad kad je nešto smršavio našao je i djevojku.Zanimljivo kako nekim ljudima samo time što smršave puno toga krene u životu,pogotovo po pitanju cure/momka.A često i na poslu.Evo ovdje (http://http://www.zonediet.com/OurFaithfulZonerManuelUribe/tabid/181/Default.aspx) ima njegova dijeta.Čak nije htio na operaciju smanjenja želudca niti bilo šta drugo ali će izgleda morat skidat višak kože kad smršavi

lady in red
15.05.2008., 00:20
pa on i dalje ima 325 kila. i nasao si je curu?!? pa sta nije bilo da on jos ne moze niti hodati normalno?
po mojoj slobodnoj procjeni trebalo bi još minimalno 225 kila skinuti i još uvjek bi bio krupan...

a sigurno tip ima neki metabolički poremećaj. pa da dan i noć jede ne znam kako je uspio 560 kila skupiti

tamarix
15.05.2008., 08:35
Ja se bojim da će on riknuti kad smršavi,neznam dal će to njegov organizam podnijeti.Moglo bi mu biti zima i svašta još.
A i cura bi mogla na razmatranje:ne zna:

njasa
15.05.2008., 15:43
eeevo mene opet nakon grjesne veceri!
dansa za dorucak jogode i acitofil, uzina jabuka a za rucak piletina sa gljivama i leso krumpiric. sad iden pojest dvi mrkvice, a za veceru cu opet malo koke. dobila sam svoju elasticnu vrpcu. veceras cu prvi put vjezbat kad maloga uspavam. jel ok vjezbat navecer? ujtro jednostavno neman vrimena.

njasa
15.05.2008., 19:53
svi nestali... cini se da su kili nestali!
iden ja vjezbat!

Miss Piggy
15.05.2008., 20:10
eeevo mene opet nakon grjesne veceri!
dansa za dorucak jogode i acitofil, uzina jabuka a za rucak piletina sa gljivama i leso krumpiric. sad iden pojest dvi mrkvice, a za veceru cu opet malo koke. dobila sam svoju elasticnu vrpcu. veceras cu prvi put vjezbat kad maloga uspavam. jel ok vjezbat navecer? ujtro jednostavno neman vrimena.

Vježbaj kad god stigneš. :mig: Navečer nakon vježbanja (napornijeg), smiješ pojesti i nešto sa ugljićima, ako te lupi jaka glad.

Uspješan dan. Bila u teretani, poslije čistila stan, a popodne visila kod frendice. Doduše, pekle smo palačinke, ali bila sam jako dobra - pojela sam samo dvije tanke tanke i napunila ih sa svježim jagodama! :cerek:

Inače, slanutak mi je ispao predobar. Ajme, savršeno! Uživala sam u svakoj sekundi ručka. Sutra će biti opet!! :klopa:

Usput, sutra moram do krojačice dati šivati dva para hlača. Ne mogu više ovako - sve hlače mi padaju i grooooozno stoje! Baš me sram izaći takva iz kuće. :brukica:

kiki-ri
15.05.2008., 20:49
Kad je bal, nek je maskenbal! :D Barem si to 'izbacila iz sustava'. Dalje po starom i sve će biti ok.

Eto, bila u teretani. Pošteno se naradila! Idem i sutra, odmah ujutro. :mirko: Onda malo čišćenja kućice, pa ručak. Radim kuhani slanutak u umaku od rajčice, dva kuhana krompira i paradajz na salatu.A za desert svježe trešnje! Jedva čekam!! :klopa:

kako radiš ovaj kuhani slanutak u umaku od rajčice?

Miss Piggy
15.05.2008., 22:42
kako radiš ovaj kuhani slanutak u umaku od rajčice?

Baš sam danas napisala recept na netu. Na RIF-u je, mislim na temi 'Smršaviti zdravom prehranom ...'. Enivejs, tamo gdje se zadnjih par dana pričalo o slanutku. :D

Gipsyqueen je stavila još par recepata koji zvuče njami, ali samo ako imaš štapni mikser...koji funkcionira... :tuzni:

tamarix
16.05.2008., 00:20
Ja kupila rogač ,a sad čitam da je ima dosta šečera u sebi,hm šteta :rolleyes: jeli tko od vas koristi rogač ??:misli:

chilimama
16.05.2008., 07:35
Ja kupila rogač ,a sad čitam da je ima dosta šečera u sebi,hm šteta :rolleyes: jeli tko od vas koristi rogač ??:misli:
Ja koristim rogač. Obožavam ga. Dodajem ga u posni sir kad se zaželim slatkog...ujutro ili popodne (ne navečer)...Jednom -dvaput u tjedan dana ti neće upropastiti dijetu a ti ćeš si fino zasladiti život taj dan...Naravno, govorim o jednoj do dvije čajne žlice rogača na 100-150 g sira......
I da..to bude jako gusto pa se mora malo smekšati s jogurtom, tek toliko da razrijedi, vidjet ćeš i sama..dobiješ jedan kompletan obrok s tim...jutarnji na pr.

tamarix
16.05.2008., 11:06
Da samo nigdje nisam mogla pronači kalorijsku vrijednost rogača,al zato znam da nam je cimet pravi saveznik:)
Ima tih nekih začinA koji baš pomažu i razbijaju monotoniju, samo se treba sjetit.
Ajde otkrijte neke svoje tajne i trikove ako ih imate-to bi bilo baš zanimljivo-sitnice koje život znače:mig::)

chilimama
16.05.2008., 11:54
100g rogača ima 228kcal....(ima i 91,5g UH; 4,7g proteina;)...U dvije čajne žlice možda oko 20g ...pa i nije toliko strašno...Bolje je malo slađe s rogačem , nego biti cijeli dan ljut radi 50kcal...Ja ionako sladim kavu svako jutro i jednu popodne sa šećerom, normalno...Mislim, nije da ne znam, ali mi jednostavno kava nije kava ko nije slatka i ne želim si zagorčati dane i dane ...ionako sam prihvatila režim, drago mi je zbog toga, ali želim i nešto "opasno"...:mig: Čokoladu ne pamtim kad sam zadnji put poželila...kolač sam pojela jedan prije sedam dana a prije toga ne znam...(možda sam i zaboravila:p) Ma svejedno, ako pazim, pazim, pa imam pravo nekad pogriješiti, jel tako...Neka rogača...
I ja cimet koristim i mislim da je limunova korica isto vrlo ukusna ili narančina, ofkors, kao začin u siru, jogurtu...Daje novi okus a ne deblja...

rokas
16.05.2008., 14:43
OVAKO, JA IMAM 42 KG, VISINA 158CM.. IZBACILA SLATKO, GAZIRANO, DVD RENATE SOPEK BROJ 1 I ŠETNJA... PUNO VODE, BAR 2 LITRE DNEVNO.. I JOŠ NEŠTO, NIGDDJE NE MOGU NAĆI NIŠTA ZA OBUĆI JER SAM PREMRŠAVA.. STRUK JE 55CM, BOKOVI 81, SISE 81..... A NIGDJE NIŠTA ZA MENE...

SamoMaloSebe
16.05.2008., 17:34
A kaj se rogač može jesti ako nije termički obrađen? Mislim, ja sam ga uvijek susretala samo u kolaču... I nije mi valjao. Ali sad mi je SVE fino - uskoro će godina dana zdravog života (da ne kažem izgladnjelosti za oblizekima) pa čak razmišljam da probam...

Miss Piggy
16.05.2008., 18:03
'dan, curke! Što ima? :mig: Meni skroz ok ide danas. Bila sam kod krojačice i komentirala je kako sam lijepo smršavila :top: Moje hlače su joj sad top-prioritet jer je vidjela kako mi sve grozno visi i jadala sam se kako nemam ništa za obući. :D

Ručala opet slanutak sa krumpirom, a sad uživam u bijelom čaju i jednoj jabuci sa cimetom. Cimet je strava!

Nisam baš puno hodala danas (stvarno mi se nije dalo), ali sam vježbala popodne - oko sat vremena (Winsor pilates i Walk away the pounds). Tako da - uspješan dan!!

@njasa: Kako ti ide vježbanje sa elastičnom vrpcom?

@SMS: Godišnjica !! Jeeeee! :tulum: :tulum: Bravoooooo!!! Ajd, reci, jel se isplati svo to 'gladovanje'? Jesi sretnija sad nego prije godinu dana? Da li se bolje osjećaš?

SamoMaloSebe
16.05.2008., 18:16
Nije baš JOŠ godišnjica, ali će uskoro... A koliko se isplatilo... pa... stvar je u tome kaj sam ja i sa svojim 105 kila bila poprilično pokretljiva. vozila bicikl, planinarila, stizala svugdje i nije mi toliko smetalo, a kad si cijeli život veliki bome se navikneš i na muke s odjećom, kupovinom i sl. - ne znaš za bolje. Sad sam se razmazila - baš bila ovaj tjedan u kupovini - vooolim ovaj stil maica kojih ima posvuda - široko oko struka :cerek: ... Lakše je kad ti svi ne pametuju, daju savjete, komentiraju... Nikad nisam mjerila zadovoljstvo u životu preko kila tako da ne mogu reći da sam nešto sretnija jer sam mršava. Ja se osjećam slično, ali me DRUGI doživljavaju drugačije - pozitivnije, pa te to 'pokrene' prema većoj pozitivi, htio, ne htio...
Papala sam popodne naribanu jabuku, narezane jagode u jogurtu s cimetom (njami...), a za nekih pola sata ću još posnog sira i paradajz i jedan stirpol... I vježbala sam Renaticu i sat vremena sobnog bicikla... Tako...

njasa
16.05.2008., 18:32
jucer je vjezbanje proslo skroz ok, ali stvar je u tome da nema neki "prirucnik" po kojem bi vjezbe sa elasticnom vrpcom mogla radit nego ja to sve otprilike radim kako meni pada napamet da bi moglo. danas mi je bija bas dobar dan - ujtro doruckovala kajganu sa mladim sirom i acitofil, za uzinu triiiisnje, a za rucak crni rizot, maloprije sam opet jela trisnje, a za veceru cu kokosji batak. veceras kad mi moj mali macak zaspe opet vjezbam!
ima li koja stranica na netu sta bi je vi preporucili- vezano za vjezbanje, prehranu, djete....

lady in red
16.05.2008., 18:54
www.sparkpeople.com ako znas engleski i http://www.exyu-fitness.com/forum/index.php

zaručena
16.05.2008., 22:23
jucer je vjezbanje proslo skroz ok, ali stvar je u tome da nema neki "prirucnik" po kojem bi vjezbe sa elasticnom vrpcom mogla radit nego ja to sve otprilike radim kako meni pada napamet da bi moglo. danas mi je bija bas dobar dan - ujtro doruckovala kajganu sa mladim sirom i acitofil, za uzinu triiiisnje, a za rucak crni rizot, maloprije sam opet jela trisnje, a za veceru cu kokosji batak. veceras kad mi moj mali macak zaspe opet vjezbam!
ima li koja stranica na netu sta bi je vi preporucili- vezano za vjezbanje, prehranu, djete....

pitaj na rifu da ti netko preprži renatu sopek, prvi dio je valjda s tom gumom. a sutra izlazi treći dio, loptica, trbušni ples...

njasa
17.05.2008., 07:35
cure fala na savjetima!!!
ja se osjecam super, doruckovala sam, moji muski su u setnji a ja se idem rekreirat- peglat robu. danas ce bit riblje juhice i ribe sa gradela za rucak- mmmm. steta sta nesmin mocit kruv u maslinovo ulje :( :zubo:
lady in red- logirala sam se na sparkpeople, pari mi zanimljivo za pracenje napredka u kilazi ali i otprilike kaloriske vrjednosto prehrane.
pooozdrav svima!

zaručena
17.05.2008., 13:42
nema nikoga danas :ne zna:
ja jela zobene u jugortu a za ručak krumpire na malo masnoće u mikrovalnoj i salatu od svježeg finog špinata
sad :kava:

tamarix
17.05.2008., 16:25
Kako svježeg, nisi ga znači najprije skuhala?

Miss Piggy
17.05.2008., 16:28
I ja ću :kava: uskoro, nekako je težak i sparan dan pa mi se baš spava. A i trebam dobiti stvari za dan-dva pa mi je energija na nuli.

No, unatoč svemu, bila sam danas u teretani i oznojila se prestrašno. Postaje užasno vruće! Dok sam na steperu, sve se cijedi sa mene! Ručnik bi se moglo ožmikati poslije! :D A stavila sam laganiju trenerku... Bit će pakleno...

Ručala sam jako dobro i lagašno. Cimerica je napravila povrtnu juhu (ubacila je kapulu, mrkvu, peršin, grašak, đumbir...), a ja sam sebi poslije složila kajganu sa šparogama. Salata: jedan posoljeni paradajz. Odlično mi je sjelo! :Slin:

Nekako mi se ne ide nikamo danas. :ne zna: Mislim da ću ostati doma i čituckati... Laganini dan. :cerek:

hentai_girl
17.05.2008., 16:31
isss... ja sam zelim da dodjem ispod 60kg...
imam 66 na 165cm visine, a to izgleda odurno... pogotovo na nogama... fuj...
prosle godine sam imala 77kg, al meni izgleda ko da se nije nista promijenilo...

Miss Piggy
17.05.2008., 16:47
prosle godine sam imala 77kg, al meni izgleda ko da se nije nista promijenilo...

Pa, sve ovisi o tome kako si građena. Mislim, ti si po težini u rasponu normalnog BMI! I sigurno si presubjektivna: nikako ne možeš izgledati isto kao sa 77! :mig:

hentai_girl
17.05.2008., 16:54
Pa, sve ovisi o tome kako si građena. Mislim, ti si po težini u rasponu normalnog BMI! I sigurno si presubjektivna: nikako ne možeš izgledati isto kao sa 77! :mig:

sta se tice IBM-a... i da imam 55kg pisalo bi da je normalan (idealan)...
kuzim sama da sam u faci mrsavija... i mozda malo u struku, i mrvicak na trbuhu, al inace mi nis nije drugacije...:(
malo vise truda pa cemo vidieti...

tamarix
17.05.2008., 17:04
Kakav težak dan , tako bi nešto slatko npr . tiramisu -da me nešto digne.
Ništa idem si uzet malo rogača:(

hentai_girl
17.05.2008., 17:08
Kakav težak dan , tako bi nešto slatko npr . tiramisu -da me nešto digne.
Ništa idem si uzet malo rogača:(

baka mi upravo spekla kolaca:cerek:
ali si nedam da jedem slatko:(:(:(

kasnije bum si pojela paradajza i dvopeka...:top:
(nekako sam opsjednuta kolicinom kalorija...)

zaručena
17.05.2008., 17:58
Kako svježeg, nisi ga znači najprije skuhala?

pa nisam, listove oprala, narezala, začinila

zaručena
17.05.2008., 18:02

evo ja sam sličnih dimenzija kao ti. vježbam od prvog mjeseca i dosta mi se figura promijenila. salo po nogama i guzi se smanjilo, celulita hrpa nestala, samanjio se šlauf oko struka, jedino sa stomakom nisam zadovoljna, mislim, je on manji no nekako mi je još velik :( kad obučem hlače niskog struka ispadne mi mala škemba

zaručena
17.05.2008., 18:05
kuzim sama da sam u faci mrsavija... i mozda malo u struku, i mrvicak na trbuhu, al inace mi nis nije drugacije...:(

mi sami sebe najlošije vidimo ako se gledamo odozgo. jedino ogledalo može pokazati promjene, ali gledajući se odogzo, stalno sam si ista. kad sam prije 5 godina imala 52 kile i idrugima zgledala anoreksično, meni su se moje noge činile bucmaste :rolleyes:

hentai_girl
17.05.2008., 18:30
mi sami sebe najlošije vidimo ako se gledamo odozgo. jedino ogledalo može pokazati promjene, ali gledajući se odogzo, stalno sam si ista. kad sam prije 5 godina imala 52 kile i idrugima zgledala anoreksično, meni su se moje noge činile bucmaste :rolleyes:

jedino se i gledam u ogledalo... sise su malo velike tak da :D

i najgore mi kad mi vele da nisam debela a ja se poledam, pogledam te KOTACE oko sebe (doslovno)... imam sala, i to PUNO:(:(:(

Miss Piggy
17.05.2008., 20:22

Da li vježbaš ili samo paziš na prehranu? Možda si premalo jela pa su ti otišli mišići, a ostalo je salo. :ne zna:

Šteta što se nisi mjerila - centimetri su objektivan pokazatelj napretka! Možeš sad početi, te brojke su super za motivaciju! :top:

Ajd reci što obično jedeš, kad, koliko, kako vježbaš...da vidimo da li možemo pomoći. :mig: I koliko imaš godina?

njasa
17.05.2008., 20:49
evo mene... uzasno sam stufa. dorucak je bija standardan, za rucak juha od ribe, 3 krumpirica i jedna ipo riba. nisam izdrzala pa sam 2 fetice kruva umocila u maslinovo ulje... za veceru sam pojela fetu friskog ananasa... znam da nije najpametnije jest voce navecer, ali cistila sam ananas i zamirisa mi je...
sutra mama radi articoke punjene bobon i bizima- moje naaaajdraze jelo :)

hentai_girl
17.05.2008., 21:53
Da li vježbaš ili samo paziš na prehranu? Možda si premalo jela pa su ti otišli mišići, a ostalo je salo. :ne zna:

Šteta što se nisi mjerila - centimetri su objektivan pokazatelj napretka! Možeš sad početi, te brojke su super za motivaciju! :top:

Ajd reci što obično jedeš, kad, koliko, kako vježbaš...da vidimo da li možemo pomoći. :mig: I koliko imaš godina?

iam 16god. i svaki dan poslje skole idem na jarun napraviti 2 kruga na rolama... (zadnjih mjesec i pol) svako rolanje mi traje nekih 45min...

a sada sto jedem... 4.dan bolnicke dijete mi je danas...
inace sam skroz prije par mjeseci izbacila slatkise, masne stvari, a vise od godinu dana sam vegetarijanka...

bianca1i
17.05.2008., 22:02
čitam vaš topic već neko vrijeme, i ne mogu odoliti da ne napišem par riječi.

viška velikog kg nemam, zapravo malo da, ali tamo di triba :mig:
nastojim se redovito baviti vježanjem, najviše individulano uz pomoć savjeta jednog prijatelja-trenera.
međutim, stalno idem s nečim novim pa je upravo ispred mene novi Renatin cd. odlučila sam sebe počastit sa, nadam se, malim znanjem iz trbušnog plesa, a počet ću od sutra i s vježbanjem s malom žutom loptom.

želim reći, da svima želim puno uspjeha, da nastavite s novim, zdravijim i boljim stilom života i u budućnosti, da budete zadovoljne, sretne, ma, zapravo da se obožavate :mig:

zaručena
18.05.2008., 13:19
iam 16god. i svaki dan poslje skole idem na jarun napraviti 2 kruga na rolama... (zadnjih mjesec i pol) svako rolanje mi traje nekih 45min...

a sada sto jedem... 4.dan bolnicke dijete mi je danas...
inace sam skroz prije par mjeseci izbacila slatkise, masne stvari, a vise od godinu dana sam vegetarijanka...

jesi li vegetarijanka koja je samo izbacila meso ili koja je pronašla drugi izvor proteina?

hentai_girl
18.05.2008., 13:25
jesi li vegetarijanka koja je samo izbacila meso ili koja je pronašla drugi izvor proteina?

jedem jaja, sve mlijecne i sojine proizvode... i obozavam rizu :mig:

njasa
18.05.2008., 14:29
č

želim reći, da svima želim puno uspjeha, da nastavite s novim, zdravijim i boljim stilom života i u budućnosti, da budete zadovoljne, sretne, ma, zapravo da se obožavate :mig:

HVALA!!!!
ovo je bas lipo.

ma ja sam ti i sa viskom kg sritna i zadovljna, dapace ja sam sama sebi bez mane :)
ali nakon trudnickog dijabetesa i sadasnjih bolova u kicmi ipak sam odlucila skinit kile pa da budem jos savrsenija (ako je to moguce) ha ha :D

njasa
18.05.2008., 14:32
danas je super dan, roko nije grintav opet spava. za dorucak je bija acitofil sa sjemenkama i ananasom, pola jabuke i 2 fete sira (bez kruha, a u rucku sam uzivala!!!! pojela sam 3 articoka sa bobon i bizima- moje naaaajdraze jelo!

zaručena
18.05.2008., 17:23
ja ručala juhu od gljiva, pileći file i rižu sa sojom te salatu od svježeg špinata.

kiki-ri
18.05.2008., 17:47
HVALA!!!!
ovo je bas lipo.

ma ja sam ti i sa viskom kg sritna i zadovljna, dapace ja sam sama sebi bez mane :)
ali nakon trudnickog dijabetesa i sadasnjih bolova u kicmi ipak sam odlucila skinit kile pa da budem jos savrsenija (ako je to moguce) ha ha :D

njasa koliki ti je šećer, meni je graničan 6,5. Prolazi li taj trudnički dijabetes ili ostaje zauvijek. Koliki je BMI?

njasa
18.05.2008., 18:07
njasa koliki ti je šećer, meni je graničan 6,5. Prolazi li taj trudnički dijabetes ili ostaje zauvijek. Koliki je BMI?

trudnicki secer vise neman, ali 50% zena koje su imale trudnicki secer kroz 10 godina mogu dobit dijabetes. ja sam ga inace drzala pod kontrolom iskljucivo prehranom. BMI 35,08 :(

kiki-ri
18.05.2008., 20:05
trudnicki secer vise neman, ali 50% zena koje su imale trudnicki secer kroz 10 godina mogu dobit dijabetes. ja sam ga inace drzala pod kontrolom iskljucivo prehranom. BMI 35,08 :(

Moj BMi je 33,8. Tu smo negdje. A graničan šećer ćemo riješit jedino ako skinemo kg. A koliko ti je sad šećer graničan ili u granicama normale. Meni je uvijek oko 6,0, a sad zadnji put 6,5!

hentai_girl
18.05.2008., 20:16
kak bi ja sad rado pojela jedan (il dva...) kinder bueno... cokoladu nisam jela vise od mjesec dana : (
al nesmijem!... coviece, kak sam si stroga, uzas...

njasa
18.05.2008., 20:32
Moj BMi je 33,8. Tu smo negdje. A graničan šećer ćemo riješit jedino ako skinemo kg. A koliko ti je sad šećer graničan ili u granicama normale. Meni je uvijek oko 6,0, a sad zadnji put 6,5!

ako govoris o seceru na taste meni ti je uviko oko 4. sad ga vise neman, a oce li se pojavit neznam... moram kupit trakice za mjerac secera pa malo cesce pratit situaciju.
od kad pazis na prehranu? jel vjezbas sta?

njasa
18.05.2008., 20:33
kak bi ja sad rado pojela jedan (il dva...) kinder bueno... cokoladu nisam jela vise od mjesec dana : (
al nesmijem!... coviece, kak sam si stroga, uzas...

pojedi tunjevinu sa dvi pome i neces vise bit gladna!!!!

kiki-ri
18.05.2008., 21:18
ako govoris o seceru na taste meni ti je uviko oko 4. sad ga vise neman, a oce li se pojavit neznam... moram kupit trakice za mjerac secera pa malo cesce pratit situaciju.
od kad pazis na prehranu? jel vjezbas sta?

Da o njemu. Radila sam i OGTT ali on mi je bio uredan. Ono kad popiješ šećer pa ti vade krv nakon dva sata. Uvijek sam na nekim dijetama, sa povremenim izletima, ali nikako da smršavim. Vježbam slabo. Ima sjedeći posao. I u tome je najveća frka.

njasa
18.05.2008., 21:39
Da o njemu. Radila sam i OGTT ali on mi je bio uredan. Ono kad popiješ šećer pa ti vade krv nakon dva sata. Uvijek sam na nekim dijetama, sa povremenim izletima, ali nikako da smršavim. Vježbam slabo. Ima sjedeći posao. I u tome je najveća frka.

ja sam ti prije desetak dana odlucila da necu jest nista iz kesice, konzerve i sa kojekavim dodacima. umisto bilog kruha jedem razeni ili integralni, umisto tvrdih sireva jeden mlade ili svjeze sireve, za dorucak jogurt sa sjemenkama i feta kruva sa necim, za rucak se ne ogranicavam (naravno da pazim na kolicinu, ali jedem i manistre i rize i krumpira), a za veceru (po savjetu sa ove teme) jeden proteinske obroke, tunjevinu ili sir ili jaje. za uzinu jeden voce ili povrce. pijem dosta vode, to i inace radim pa mi nije problem. a pocela sam i vjezbat. kupija mi je muz elasticnu vrpcu pa kad uspavam roka vjezbam pola sata. jedan put sedmicno se pocastim redom tamne fine cokolade. vec sad vidim pomake po odjeci. inace nosim konf broj 46-48, a zelim do sedmog miseca (kad budemo krstili naseg malog macka) stat u 44. i nema te sile koja ce me u tome sprjecit! :)

kiki-ri
18.05.2008., 21:45
ja sam ti prije desetak dana odlucila da necu jest nista iz kesice, konzerve i sa kojekavim dodacima. umisto bilog kruha jedem razeni ili integralni, umisto tvrdih sireva jeden mlade ili svjeze sireve, za dorucak jogurt sa sjemenkama i feta kruva sa necim, za rucak se ne ogranicavam (naravno da pazim na kolicinu, ali jedem i manistre i rize i krumpira), a za veceru (po savjetu sa ove teme) jeden proteinske obroke, tunjevinu ili sir ili jaje. za uzinu jeden voce ili povrce. pijem dosta vode, to i inace radim pa mi nije problem. a pocela sam i vjezbat. kupija mi je muz elasticnu vrpcu pa kad uspavam roka vjezbam pola sata. jedan put sedmicno se pocastim redom tamne fine cokolade. vec sad vidim pomake po odjeci. inace nosim konf broj 46-48, a zelim do sedmog miseca (kad budemo krstili naseg malog macka) stat u 44. i nema te sile koja ce me u tome sprjecit! :)

I JA bi trebala isto tako, samo bez riže i krumpira) I koliko imaš kg manje u 10 dana?

njasa
18.05.2008., 21:56
I JA bi trebala isto tako, samo bez riže i krumpira) I koliko imaš kg manje u 10 dana?
ma mozes i rize i krumpira za rucak, nista ti nece bit od dva skuhana krumpira ili pijata nekog rizotica od povrca. mislim da sa smrsavila 3-4 kila. znam da na pocetki kili idu jako brzo jer se gubi voda. ja sam sritna ako budem ubuduce gubila kil, kil ipo po tjednu.

napustam vas, cujem moga malog muskica kako se meskolji pa ga idem smirit.
drage i dragi moji drz te se!

kiki-ri
18.05.2008., 21:59
ma mozes i rize i krumpira za rucak, nista ti nece bit od dva skuhana krumpira ili pijata nekog rizotica od povrca. mislim da sa smrsavila 3-4 kila. znam da na pocetki kili idu jako brzo jer se gubi voda. ja sam sritna ako budem ubuduce gubila kil, kil ipo po tjednu.

napustam vas, cujem moga malog muskica kako se meskolji pa ga idem smirit.
drage i dragi moji drz te se!

pa super je to 3-4 kg za 10 dana. I ja bi isto htjela 1 kg tjedno. Da ne bude prenaglo. Pozdrav

njasa
19.05.2008., 15:37
ima li koga?

njasa
19.05.2008., 19:43
svi skinili kile pa nikog nema :cheer:
ja danas standardno- jedino sta sa za popodnevnu uzinu pojela kompot od jabuka sa cimetom a ne svjezu vocku. a sad se mislim ocu li sir za veceru, jaja ili tunjevinu....

SamoMaloSebe
20.05.2008., 09:19
Jučer sam probala miješati rogač u kremasti jogurt... A ono. Svašta čovjek pojede kad je očajan i još se uvjeri kako mu je baš fino... Ali i dalje me muči - rogač bez termičke obrade?!!! Kaj stvarno?

chilimama
20.05.2008., 09:25
Jučer sam probala miješati rogač u kremasti jogurt... A ono. Svašta čovjek pojede kad je očajan i još se uvjeri kako mu je baš fino... Ali i dalje me muči - rogač bez termičke obrade?!!! Kaj stvarno?
:D
Nije ti fini rogač u jogurtu? Meni je prekrasan...A zašto sumnjaš u njegov ukus i li što? kvalitetu? bez termičke obrade? Pa rogač se jede onako u komadu mahune, grickaš ga....Ja ne volim jer mi smetaju koštice, draži mi je onako mljeveni...Dođi u Dalmaciju , pa ga beri i jedi...

tamarix
20.05.2008., 14:23
Pa može se prokuhat u malo mlijeka -eto ti termičke obrade.
Ja sam ako "nekad prije" radila s makom za kolače,šmrc,šmrc.:(

SUMMER79
20.05.2008., 14:46
HELLO SVIMA!

eto i ja započela tu famoznu UN dijetu...i ne znam šta bi rekla i zapravo sam malo u nedoumici da li ju nastaviti.

Komentari nekih nutricionista i stručnjaka i nisu baš zavidni..da naravno da se svi slazu da se kile gube, ali zbog samog koncepta dijete nakon šta se ta dijeta skonča da se kg brzo vraćaju. što znači da se su promjene u metabolizmu minimalne ili nikakve.
Ispada najobičnija dijeta, a takvih ima na stotone. smisao bi trebao biti promijeniti način prehrane ali dugoročno...tako da nikad nismo u frci kako treba smršaviti i to naravno prije ljeta.

ova dijeta traje 3 mj, i sta onda nakon toga? rezultati su kratkoročni.

Kakva su vaša iskustva? voljela bi da me razuvjerite.:ne zna:

njasa
20.05.2008., 15:30
HELLO SVIMA!

eto i ja započela tu famoznu UN dijetu...i ne znam šta bi rekla i zapravo sam malo u nedoumici da li ju nastaviti.

Komentari nekih nutricionista i stručnjaka i nisu baš zavidni..da naravno da se svi slazu da se kile gube, ali zbog samog koncepta dijete nakon šta se ta dijeta skonča da se kg brzo vraćaju. što znači da se su promjene u metabolizmu minimalne ili nikakve.
Ispada najobičnija dijeta, a takvih ima na stotone. smisao bi trebao biti promijeniti način prehrane ali dugoročno...tako da nikad nismo u frci kako treba smršaviti i to naravno prije ljeta.

ja sam ti prije godinu dana na un smrsavila oko 18 kg. nakon toga sam ostala trudna. a sad nakon trudnoce nisam se vratila na un djetu ego sam prominila prehrau. ne jedem apsolutno nista iz kesice, konzerve ili bilo kakvim e dodacima tj konzervansima. za dorucak pojedem integralnog kruha sa posnim sirom ili sa purecom sunkom i acitofil sa sjemenkama, za uzinu jedem voce ili povrce, za rucak jedem sve zivo (osim friganog) i manistru i rizu i piletinu i ribu, i krumpir. a navecer napravim kajganu ili pojedem tunjevinu u salamuri sa pomon ili tako nesto (glavno da su proteini). uz to pijem nezasladene cajeve i vode. imas kupit super mikseva za caj budu super ukusni i zavaraju glad.
ako nije neki problem daj mi reci koliki ti je BMI. oni koji imaju puno za skinit brze na pocetku skidaju kile, a oni koji imaju normalan BMI bez tjelovjezbe (samo sa pravilnmprehranom) sporije skidaju kile.
i u pravu si da ti ne trebaju djete nego promjena prehrane! ako ti je tesko prominit prehranu, kreni sa malim stvarima. npr. umisto bilog kruha jedi integralni, umisto kojekakvih salama jedi purecu sunku, umisto slanih grickalica jedi suncokretove ili bucine sjemenke. najvaznije ti je da pocmes!
samo naprid! uz sve to je vazno da se i zasladis! 1-2 puta tjedno pojedi malo svoje omiljene slastice. ja nediljom posli rucka uz kavisu pojedem red ili dva tamne fine cokolade i gustam u njoj :cerek:

njasa
20.05.2008., 15:40
Pa može se prokuhat u malo mlijeka -eto ti termičke obrade.
Ja sam ako "nekad prije" radila s makom za kolače,šmrc,šmrc.:(

pa ko ti brani da sad u 2-3 deca mlika prokuhas 2-3 zlice rogaca i dodas zlicu griza + malo cimeta ili vanilije (u mahuni) pustis da se ohladi i po tome narizes par jagoda - i uzivas u tome!
mjenjat prehranu ne znaci zauvik prestat jest slatko ili slano! kad te uvati zelja za necim nadi zdravu alternativu tom jelu! mislim da ti je to puno bolje nego da pojedes kupovni puding sa slagom ili kakav vocni jogurt!

Miss Piggy
20.05.2008., 17:04
Mmmmmm...grizzzzz... :Slin: Ne smijem ni maštati o tome, njasa, odmah ću dobiti kilu-dvije! :rofl:

Beh, kod mene ništa novo. Sva sam izmoždena od posla, a i nikako da napokon dobijem stvari. Sve me boli, energija na nuli, ali nikako pa nikako. Već mi je dosadio taj PMS. :rolleyes:

Moram se natjerati sad na odlazak u teretanu. Moram! Baš sam mlitava... :tuzni: Drmnut ću si jednu nesicu pa put pod noge!! :top:

tamarix
20.05.2008., 17:10
Usput da vas pitam jel netko peče paradajze i paprike u rerni i preko njih onaj posni sir-hm to mora da je fino.Jednom sam jela paradajz na roštilju s origanom.Bilo je super . Moram vratit sve stare dobre i ZDRAVE stvari.

Miss Piggy
20.05.2008., 17:41
Povrće na gradele ili u pećnici je strava! Možeš i malo šampinjona dodati! :Slin: Baš sam mislila idući tjedan eksperimentirati sa tikvicama, paprikama i patliđanom... hm... kad nađem vremena ću svakako o tome razmisliti!

chilimama
20.05.2008., 18:24
Usput da vas pitam jel netko peče paradajze i paprike u rerni i preko njih onaj posni sir-hm to mora da je fino.Jednom sam jela paradajz na roštilju s origanom.Bilo je super . Moram vratit sve stare dobre i ZDRAVE stvari.
Mi to redovno radimo ali sa sezonskim povrćem...Naime, što uberem to jedem...Ne kupujemo ni papriku ni pomidore , ni ostalo po marketima...To me plaši zbog uzgoja....Inače nisam radikalna , ne pretjerujem u promoviranju organskog uzgoja ali paprike iz Nizozemske su mi , hm, u najmanju ruku too much ...Imamo dosta naše salate, zelja, da bi se kupovalo nešto što nije vidjelo ni sunca ni mjeseca... Ja tako, a vi kako hoćete...Inače, volim povrće s roštilja..i sve ostalo...

SamoMaloSebe
20.05.2008., 18:29
Mučim se mučim pokušavajući smisliti što ću jesti za produženi vikend - idem na izlet u NP Mljet - autobusom... Prva pomisao - sendviči. Super. Kako napraviti sendviče bez kruha i sira?!!! Mliječni proizvodi bi se pokvarili, a ne mogu baš tri dana biti na jabukama dok svi ostali drobe jafa kekse... Tako nosim stiropol, buđolu, uzet ću žitarice - možda uhvatim kakav dućam s jogurtom po putu, koju papriku, hrpu jabuka... Imate još koji prijedlog?

*PriNcEzA*
20.05.2008., 19:38
Pozz svimaa

Otvorih nedavno neku temicu (Ne mogu dalje)... I evo sad skužih ovu... stvorena za mene...
Pokušavam već dugo, ali ne ide baš najbolje s dijetama
Nisu to neke strogo određene dijete, jednostavno pokušavam jesti što manje(ne izgladnjujem se, jednostavno imam na umu to da ne idem uvijek do krajnje sitosti)
no, unatoč tome, često posustajem, zalomi mi nešto slatko, zalutam u pekaru...

Sada sam se uključila ovdje i čvrsto odlučila da ću ostati i što duže pokušati držati se promjene... Pokušavam promijeniti prehranu.
E sad dolazim do pitanja. Od kada sve mijenjam nije mi raznolik meni...

Trebaju mi ideje, što bih mogla pojesti kao lagan doručak i večeru, a da nije visokokalorično i da ne "širi", kakve set novitete uveli u prehranu i šta izbacili????

njasa
20.05.2008., 20:25
Mučim se mučim pokušavajući smisliti što ću jesti za produženi vikend - idem na izlet u NP Mljet - autobusom... Prva pomisao - sendviči. Super. Kako napraviti sendviče bez kruha i sira?!!! Mliječni proizvodi bi se pokvarili, a ne mogu baš tri dana biti na jabukama dok svi ostali drobe jafa kekse... Tako nosim stiropol, buđolu, uzet ću žitarice - možda uhvatim kakav dućam s jogurtom po putu, koju papriku, hrpu jabuka... Imate još koji prijedlog?

ka prvo nemoj se opterecivat hranom kad ides uzivat u prirodi!!!! ides zeno bozja na mljet- otok koji je bog napravija sebi sedmi dan da se odmara na njemu!!!!
sta se tice papice ko kaze da ne mozes kruh. kupi ovaj kruh mljac (ttp://de.images.search.yahoo.com/images/view?back=http%3A%2F%2Fde.images.search.yahoo.com% 2Fsearch%2Fimages%3Fp%3Dsonnenblumenkernbrot%26y%3 DSuche%26fr%3Dyfp-t-501%26ei%3Dutf-8%26js%3D1%26x%3Dwrt&w=500&h=375&imgurl=static.flickr.com%2F2304%2F2238080837_4102d 9052b.jpg&rurl=http%3A%2F%2Fwww.flickr.com%2Fphotos%2Ffarrus ka%2F2238080837%2F&size=166.7kB&name=Brot%20[34/365]&p=sonnenblumenkernbrot&type=JPG&oid=306f1085f457ba3e&fusr=Farruska&tit=Brot%20[34/365]&hurl=http://www.flickr.com/photos/farruska/&no=3&tt=3) ili wasa (http://images.search.yahoo.com/images/view?back=http%3A%2F%2Fimages.search.yahoo.com%2Fs earch%2Fimages%3Fei%3DUTF-8%26p%3Dwasa%2520crackers%26rs%3D0%26fr2%3Dtab-web%26fr%3Dyfp-t-501&w=500&h=500&imgurl=static.flickr.com%2F1125%2F1364499029_1d2ec f6a6e.jpg&rurl=http%3A%2F%2Fwww.flickr.com%2Fphotos%2Fx99ell edge%2F1364499029%2F&size=270.2kB&name=Wasa.&p=wasa%20crackers&type=JPG&oid=cf851319110c3e5a&fusr=x99elledge&tit=Wasa.&hurl=http://www.flickr.com/photos/x99elledge/&no=2&tt=93) i u njega stavi purece sunke i list salate eto ti zdravi sendvic. uzmi jedan zrnati sir sa sobom. narezi u kakvu plastiku krastavaca, uzmi sa sobom jabuke i trisnje (nemoj to drzat u kesicama nego obavezno u plasticnim posudicama da ti se ne zgnjeci). voce peri tek malo prije nego sta ga budes jela, jer ako ga puno prije operes istrunit ce ti. kupi susene kolutice jabuke za grickat i uzmi saku dvi kikirikija za gulit (nemoj onaj posoljeni nego u ljuski). pretpostavljam da cete rucak jest u restoranu- tu naruci povrce sa zara ili pilece filete. ima puno toga, na tebi je da izaberes sta volis!

tonya
20.05.2008., 20:27
Preskočila sam užine danas. Skužila sam da na poslu vrijeme tako brzo proleti, da zaboravim jesti. :ne zna:
Nabijam kondiciju trčanjem... Kile stoje...

njasa
20.05.2008., 20:28
*PriNcEzA* ja sam ti prije godinu dana na un smrsavila oko 18 kg. nakon toga sam ostala trudna. a sad nakon trudnoce nisam se vratila na un djetu ego sam prominila prehrau. ne jedem apsolutno nista iz kesice, konzerve ili bilo kakvim e dodacima tj konzervansima. za dorucak pojedem integralnog kruha sa posnim sirom ili sa purecom sunkom i acitofil sa sjemenkama, za uzinu jedem voce ili povrce, za rucak jedem sve zivo (osim friganog) i manistru i rizu i piletinu i ribu, i krumpir. a navecer napravim kajganu ili pojedem tunjevinu u salamuri sa pomon ili tako nesto (glavno da su proteini). uz to pijem nezasladene cajeve i vode. imas kupit super mikseva za caj budu super ukusni i zavaraju glad.
ako nije neki problem daj mi reci koliki ti je BMI. oni koji imaju puno za skinit brze na pocetku skidaju kile, a oni koji imaju normalan BMI bez tjelovjezbe (samo sa pravilnmprehranom) sporije skidaju kile.
i u pravu si da ti ne trebaju djete nego promjena prehrane! ako ti je tesko prominit prehranu, kreni sa malim stvarima. npr. umisto bilog kruha jedi integralni, umisto kojekakvih salama jedi purecu sunku, umisto slanih grickalica jedi suncokretove ili bucine sjemenke. najvaznije ti je da pocmes!
samo naprid! uz sve to je vazno da se i zasladis! 1-2 puta tjedno pojedi malo svoje omiljene slastice. ja nediljom posli rucka uz kavisu pojedem red ili dva tamne fine cokolade i gustam u njoj :cerek:

*PriNcEzA*
20.05.2008., 21:15
Dakle, mislim da nemam puno kila za skinuti... ah kako ironično... kažem da ih nema puno, a meni se čini kao da ih je 100 previše... kad samo pomislim koliko će mi trebati da ih skinem. Uglavnom, riječ je o 8-9 kila viška. MOžda nisu ni kile toliki problem, jer IBM mi je na granici s normalnim, ali imam veliiiiiik šlauf i općenito sva moja težina su masne naslage(uh kako to užasno zvuči). Kao da sam velika lopta, kosti mi se ne vide ispod šlaufova, a mišića, au njih nikad nisam imala...

zaručena
20.05.2008., 21:34
ja imam isto nekih 9 kg do ideala. teško je to. ali vježbanjem ide nekako. renata sopek i orbitrack.

njasa
20.05.2008., 21:52
ja imam isto nekih 9 kg do ideala. teško je to. ali vježbanjem ide nekako. renata sopek i orbitrack.

zaručena ti je dobro rekla! ako i izgubis kile mjenjanjem prehrane, salo ce ti ostat. sala se rjesavas samo vjezbanjem :)

njasa
20.05.2008., 21:55
ja sam vecerala mladog sira i pola krastavca. i odvjezbala sam pola sata sa trakom... sad pijuckam vodu i bas se dobro osjecam!

Miss Piggy
21.05.2008., 08:50
Javljam da sam se jučer uspješno odvukla u teretanu! :cheer: Nije bilo lako, ali odvježbala sam dosta na steperu i malo radila ruke.

I da - uvijek zaboravim da se nakon vježbanja čovjek zapravo osjeća ODMORENO! Kad sam došla doma, imala sam brdo energije i odmah sam produžila kod frendice kojoj sam do pola noći objašnjavala pojam genija u klasičnom njemačkom idealizmu (jadna, uči za ispit). :rofl:

Danas malo plaćam cijenu jučerašnje euforije - jedva sam se digla, sad čekam da me kava lupi i sve me boli jer sam napokon dobila stvari!!! :jupi:

Miss Piggy
21.05.2008., 08:55
Pozz svimaa

Otvorih nedavno neku temicu (Ne mogu dalje)... I evo sad skužih ovu... stvorena za mene...

Sada sam se uključila ovdje i čvrsto odlučila da ću ostati i što duže pokušati držati se promjene... Pokušavam promijeniti prehranu.
E sad dolazim do pitanja. Od kada sve mijenjam nije mi raznolik meni...

Trebaju mi ideje, što bih mogla pojesti kao lagan doručak i večeru, a da nije visokokalorično i da ne "širi", kakve set novitete uveli u prehranu i šta izbacili????

Bokić! Drago mi je da si nas našla! :mig:

Znaš, otkad ja radim na ovom zdravom lifestyleu, meni mi je postao raznolikiji! Isprobavam nove recepte, unijela sam puuuuno više povrća i općenito isprobala razne vrste hrane koje inače možda ne bih.

Ako imaš prilike kuhati, svakako počni! Nikad nije prerano za naučiti! :top:

Na putovanjima volim grickati svježu mrkvu. Spakiram si najlončić i to mi traje cijeli put. Moj uobičajeni sendvič je raženi kruh sa kajganom unutra. :Slin: Možeš uzeti i neke dvopeke. A za slatko: spakiraj malo sušenog voća ili nešto slično.

SUMMER79
21.05.2008., 09:57
ja sam ti prije godinu dana na un smrsavila oko 18 kg. nakon toga sam ostala trudna. a sad nakon trudnoce nisam se vratila na un djetu ego sam prominila prehrau. ne jedem apsolutno nista iz kesice, konzerve ili bilo kakvim e dodacima tj konzervansima. za dorucak pojedem integralnog kruha sa posnim sirom ili sa purecom sunkom i acitofil sa sjemenkama, za uzinu jedem voce ili povrce, za rucak jedem sve zivo (osim friganog) i manistru i rizu i piletinu i ribu, i krumpir. a navecer napravim kajganu ili pojedem tunjevinu u salamuri sa pomon ili tako nesto (glavno da su proteini). uz to pijem nezasladene cajeve i vode. imas kupit super mikseva za caj budu super ukusni i zavaraju glad.

Ej tnx na odgovoru...

ja sam mali kampanjac šta se tiče prehrane...
iako kod mene ti je primorska kuhinja, nema nekih teških jela, masu ribe, povrća , meso lešo, salatica, ne pijem ni gazirano

nego je fora šta imam faze kad ne pazim, u smislu jedem navečer, pa umjesto jedne štangice čokolade pojedem cijelu itd:D ako me razumiješ.j

job mi je takav da dosta sjedim i na putu sam često.. a nisam se trošila dovoljno :) mislim na neku rekreaciju naravno.

i eto skupi se kroz par godina, naslagica.

meni su te dijete i smiješne i u principu ih ne odobravam, ali eto probala jesam, ja uživam u iću i piću i ne mislim se toga nikada odreći..

fora je u glavi naravno tj psihi.. svakodnevnoj i doživotnoj samodisciplini od prehrane do tjelovježbe prvenstveno radi zdravlja...jer mladji ne idemo:D

BMI mi je cca 25 ako se ne varam, nije bed slobodno komentiraj.

pozz iz ri

SamoMaloSebe
21.05.2008., 10:29
Ajde da se nakon dugo vremena i ja imam čime pohvaliti: napokon sam se makla s neke mrtve točke koje me tako duuuugo tištila - danas imam kilu manje. I odmah sam manje gladna! Bit će nešto! Ponovno...

kiki-ri
21.05.2008., 14:16
HELLO SVIMA!

kile su se vratile svima koje je poznam i koji su bili na UN dijeti, osim mome mužu. A druga stvar kod UN dijete je ta što mi je toliko oslabio imunitet da me napadalo sve živo. Mogu reći bizarne stvari od nekakvih alergija (takvu u životu nisam imala) do upale zglobova. Možda bi meni to svejedno bilo došlo, ali kako se potrefilo u isto vrijeme, vjerujem da je to od toga. Probaj sa zdravom prehranom i vježbanjem. na ovom topicu ni 1 cura ti nije na nekoj posebnoj dijeti, nego se samo pridržavaju nekih pravila. Pročitaj malo pa ćeš vidjeti. Za doručak jedu zobene i jogurt, za ručak meso i povrće, a za večeru obavezno proteine znači tunu, sv. sir ili slično. Za međuobrok ubaci koju voćku. I obavezno je vježbanje.

Miss Piggy
21.05.2008., 17:03
Ajde da se nakon dugo vremena i ja imam čime pohvaliti: napokon sam se makla s neke mrtve točke koje me tako duuuugo tištila - danas imam kilu manje. I odmah sam manje gladna! Bit će nešto! Ponovno...

Yuuuuuhuuuuu! :tulum: Bravooooo!!! Jel to neka posebna kilica? Prijelomna? :mig:

Iskoristi euforiju i kreni dalje!! Super se zabavi na odmoru!!

SamoMaloSebe
21.05.2008., 19:04
Hoću... Samo da ne vratim tu istu kilu. To je jedna od onih koje sam već jednom izgubila paponavljam - ti znaš o čemu govorim...

lady in red
21.05.2008., 19:15
ja sam jos uvijek u fazi kad sam prenervozna da jedem. i zbog toga sam počela baš nekako ružno mršaviti. noge su mi se stanjile, a trbuh mi izgleda veće :(

njasa
21.05.2008., 20:57
BMI mi je cca 25 ako se ne varam, nije bed slobodno komentiraj.

pozz iz ri

tvoj BMI je idealan! mislim da ti trebas oblikovat tjelo, a ne skidat kile :) eh da je meni BMI 25... doc cu ja i do toga :cerek:

njasa
21.05.2008., 20:59
ja sam jos uvijek u fazi kad sam prenervozna da jedem. i zbog toga sam počela baš nekako ružno mršaviti. noge su mi se stanjile, a trbuh mi izgleda veće :(

trgni se. koliko je god prejedanje lose za organizam toliko je i izgladnjivanje lose! ma znas ti to ne treba ti se govorit. a to sta ti trbuh raste, mislim da je to u tvojoj glavi, jer nema nikakve sanse da ti drob raste dok nejedes!
pinjur u ruke i pojedi nesto slasno i zdravo :

njasa
21.05.2008., 21:03
evo mene opet :)
jutros standardni dorucak, za rucak sam pojela dva pijata manistre sa tunjevinom (nisam ih prepunila, pa ispadne da je to ka jedan pijat :zubo: ) za uzinu je pala jabuka, a za veceru sam u dvi fete purece sunkice zamotala malo posnog sira. sad pijuckam vodu.
a sutra sam sebi napravila povrtnu musaku (sa krumpirima i tikvicama) a mojima obicnu musaku- bas cu uzivat!
SamoMaloSebe bravo za skinutu kilu!!!!!!

tamarix
21.05.2008., 21:06
A šta baš svi imate zobene za doručak.?
Nisam to ni znala, jel to po south beach savjetima.
Evo ja od danas pa slijedečih 15 dana neču taknuti ugljikohidrate ,osim one u povrću.:)

kiki-ri
21.05.2008., 21:08
Evo ja od danas pa slijedečih 15 dana neču taknuti ugljikohidrate ,osim one u povrću.:)

zobene nisu po south beach! To sam baš pročitala na ovom topicu.
Onda idu li što kilice dolje, tamarix?

kiki-ri
21.05.2008., 21:11
evo mene opet :)
jutros standardni dorucak, za rucak sam pojela dva pijata manistre sa tunjevinom (nisam ih prepunila, pa ispadne da je to ka jedan pijat :zubo: ) za uzinu je pala jabuka, a za veceru sam u dvi fete purece sunkice zamotala malo posnog sira. sad pijuckam vodu.
a sutra sam sebi napravila povrtnu musaku (sa krumpirima i tikvicama) a mojima obicnu musaku- bas cu uzivat!
SamoMaloSebe bravo za skinutu kilu!!!!!!

ovo mi se sviđa za veceru sam u dvi fete purece sunkice zamotala malo posnog sira, moram probat

njasa
21.05.2008., 21:26
ovo mi se sviđa za veceru sam u dvi fete purece sunkice zamotala malo posnog sira, moram probat

pa ako jos imas mrvu vlasca- genijalno je! uopce ti ne falu kruh uz to!

njasa
21.05.2008., 21:27

znam da u sauth beach djeti ima dosta voca. mislim da i voce zbog secera u sebi spada u ugljikohidrate. mozda sam u krivu!
super je sta si to odlucila- drzim ti fige da izdrzis!!!!

kiki-ri
21.05.2008., 21:40
znam da u sauth beach djeti ima dosta voca. mislim da i voce zbog secera u sebi spada u ugljikohidrate. mozda sam u krivu!
super je sta si to odlucila- drzim ti fige da izdrzis!!!!

Po SB dijeti je prva 2 tjedna zabranjeno svo voće, a nakon dva tjedna se može uvesti natrag voće osim:
Ananas
Banane
Grožđice
Konzervirano voće
Industrijski voćni sokovi
Lubenica
Voćni sokovi

njasa
21.05.2008., 21:55
Po SB dijeti je prva 2 tjedna zabranjeno svo voće, a nakon dva tjedna se može uvesti natrag voće osim:
Ananas
Banane
Grožđice
Konzervirano voće
Industrijski voćni sokovi
Lubenica
Voćni sokovi

ja sam imala originalnu south beach knjizicu na eng i cini mi se da su ananas, papaja i takvo neko voce dozvoljeni jer sagorjevaju masnoce... ma na brzinu sam je citala pa vjerojatno nisam u pravu

kiki-ri
21.05.2008., 21:58
ja sam imala originalnu south beach knjizicu na eng i cini mi se da su ananas, papaja i takvo neko voce dozvoljeni jer sagorjevaju masnoce... ma na brzinu sam je citala pa vjerojatno nisam u pravu

to ti je ova knjiga od dr. Agatsona prevedena na hrvatski i prepisano iz nje. A ovu na eng nisam imala prilike vidjet pa ti ne znam

tamarix
21.05.2008., 22:38
Imam ju ja sad doma (posudila u knjižnici) a vidjet ću za ananas i ostalo.
A moje kile samo 2 manje i sad stoji.Teško mi je nešto strožije al evo izbacit ću i jabuke i sve za 15 dana.
Da se ja mogu kretati sve bi bilo bolje,nego se vučem ko prebijena mačka.

chilimama
21.05.2008., 22:51
Da se ja mogu kretati sve bi bilo bolje,nego se vučem ko prebijena mačka.
:cerek: Di si ti, tamarix, ove dane??? Nestade....A bravo za dvi kile što si makla...i bolje da se vučeš ko krepana mačka nego da ležiš po kauču ko krepana mačka
:top:
Dobra ti je south beach...i zdrava!!

Stefani
22.05.2008., 11:12
Jel netko držao dijetu 9 kg? I kako je prošao na toj dijeti?

njasa
22.05.2008., 12:16
Jel netko držao dijetu 9 kg? I kako je prošao na toj dijeti?

a sta je to :ne zna:
mi ti ovde vecinom nismo na djetama nego kombiniramo zdravu prehranu + vjezbanje + emocjonalna potpora!
a u koliko dana se izgubi tih 9 kg?

tamarix
22.05.2008., 12:28
:cerek: Di si ti, tamarix, ove dane??? Nestade....A bravo za dvi kile što si makla...i bolje da se vučeš ko krepana mačka nego da ležiš po kauču ko krepana mačka
:top:
Dobra ti je south beach...i zdrava!!

Ma slušaj ,sram me doč kad se nemam čime hvalit:rolleyes::(
ovi vaši uspjesi djeluju na mene deprimirajuće.:mad::azdaja:
Inače nisam se mogla suzdržati od 5-6 banana odjednom.
A di ima najbolja ponuda onih vaših orbitreka??
ja ću po to do PUle ili Rijeke morat:ne zna:

tamarix
22.05.2008., 13:01
A di ste sad svi , sigurno nešto kuhate:rofl:

usput kako kotira ajvar u vašim:rolleyes: našim krugovima-naime ja ga obožavam:mig:

Stefani
22.05.2008., 13:09
a sta je to :ne zna:
mi ti ovde vecinom nismo na djetama nego kombiniramo zdravu prehranu + vjezbanje + emocjonalna potpora!
a u koliko dana se izgubi tih 9 kg?

Za 2 tjedna se izgubi 9 kg.

http://www.zena.hr/clanak/dijete/dijeta_9_kg/187.aspx

tamarix
22.05.2008., 13:35
Dijeta je dobra ali dosta stroga i ipak treba vidjet dal se fizički radi -
a što se metabolizma tiče, teško mi je vjerovati da si tom dijetom osigurao promjenu od tri godine:confused:

chilimama
22.05.2008., 13:36
A di ste sad svi , sigurno nešto kuhate:rofl:

usput kako kotira ajvar u vašim:rolleyes: našim krugovima-naime ja ga obožavam:mig:
Ovih dana je o ajvaru bila riječ, baš ovdje negdje..mislim da je miss piggy o njemu nešto linkala...(sori ako griješim) Uglavnom možeš, samo ne kruha.. Ne znam za ponude orbitreka, ali nema ti druge nego u najbliži veći centar pa vidi ( intersp, metro, merkator, pevec) najskuplji su u sportskim specijaliziranim trgovinama...
A ni ja nisam baš prezadovoljna sa sobom, ali ne dam se... nema popuštanja...i ako se svaki dan s nekom glupoišću zanesem, svejedno ne odustajem...najgore ti je pasti u depresiju pa odustati...ako treba svaki dan ponovo, a jednom će nam iz guzice u glavu doći da je najbolje vježba, pravilna prehrana i eto ...samo ne treba žuriti....

Miss Piggy
22.05.2008., 14:03
Bok, ekipa! Nije nam baš neki 'praznik'. Kišica, oblačno...bljaaaaak! Ali dobro mi dođe dan odmora. Sutra opet u žrvanj! :D

Baš mi se kuha blitva pa sam došla malo pogledati kako vi napredujete.

@tamarix: Podravskin ajvar (blagi) ima oko 80kcal/100gr. Nije to loše, samo ako se jede bez kruha, kako je njasa rekla. Ja sam u napadu jake želje kupila jednu teglicu prošli tjedan i toćala pileća prsa u ajvar. :rofl:

@SMS: Yep, znam kako je to gubiti iste kilice dvaput, čak i triput. Jaaaako depresivno! Zato sam odlučila da nema šanse da to više IKAD radim! Evo, baš sam izgubila one dvije koje sam natukla kad mi je barba umro i sad mogu ići samo dolje!! :zmaj:

tamarix
22.05.2008., 14:11
Ma nedam se ni ja , ali pola tegle ajvara mi je stvarno zalet,

,a ništa zato se sad mogu družit s vodom, baš sam žedna.
Otkrivam neka nova jela npr, pečeno povrče u rerni i s dosta origanato mi je super.
ma cure ja imam jako puno kila i ako hoću izbjeći dijabeters, bolne zglobove i . . . morat ću od sada pa nadalje skroz ovako jesti, a to nije lako.

Zašto su ljudi koji imaju dijabetes disciplinirani ,a dok su zdravi neide baš:confused:
U zadnjih mj. dana sam nasjeckala povrća više nego u godinu dana ,pa to je skroz drugi život i nije to samo tako lako .Mislim , lako je neko vrijeme ,ali cijeli život:confused::confused::confused:

Miss Piggy
22.05.2008., 15:03
Ja što više povrća nasjeckam, to se bolje osjećam! :) Iskreno uživam u istraživanju novih jela, obilasku placa, a osjećaj da sam si skuhala nešto zdravo, fino i dijetno, mi je jednostavno predobar!!

Mislim, i mene s vremena na vrijeme sve to umori. Naravno da je lakše kupiti pecivo ili pizzu u pekari i najesti se, nego razmišljati unaprijed, tražiti namirnice, visiti za štednjakom...

Ali, isplati se!! To je najbitnije! I zašto ne tako cijeli život? Ne vidim ni jedan dobar razlog! :ne zna:

tamarix
22.05.2008., 15:27
Nema dobrog razloga za loše stvari, a ovo je način da se gubi puno vremena i puno truda treba uložiti, a to je nekad teško ili si na putu ili ti se žuri ma ima situacija a ja moram reći da brzo hvatam one stare loše navike.Jedan dan ako si dozvolim sendvič ili kolač ode sve nizbrdo(jako kvarljiva roba):eek::rolleyes:

tamarix
22.05.2008., 16:45
Hrana s posebnom namjenom
Samljeveni plodovi rogača dodaju se u razne čajeve protiv kašlja i za zaustavljanje proljeva, ali i u preparate za mršavljenje, «energetske» pločice, te surogatima čokolade i kave.

Evo što sam pronašla,sad se bavim istraživanjem:rofl:

chilimama
22.05.2008., 17:49
Hrana s posebnom namjenom
Samljeveni plodovi rogača dodaju se u razne čajeve protiv kašlja i za zaustavljanje proljeva, ali i u preparate za mršavljenje, «energetske» pločice, te surogatima čokolade i kave.

Evo što sam pronašla,sad se bavim istraživanjem:rofl: :top:
Tako sam i ja istraživala, pa se malo zaigrala...Navukla se na komp. pa se ne dam...

njasa
22.05.2008., 20:07
Nema dobrog razloga za loše stvari, a ovo je način da se gubi puno vremena i puno truda treba uložiti, a to je nekad teško ili si na putu ili ti se žuri ma ima situacija a ja moram reći da brzo hvatam one stare loše navike.Jedan dan ako si dozvolim sendvič ili kolač ode sve nizbrdo(jako kvarljiva roba):eek::rolleyes:

mislim da se u sve sto bar malo vrijedi treba ulozit truda i vremena a i ljubavi, zasto bi prehrana bila drugacija. naravno da to iscrpi covika, ali bar znas zasto se trudis i boris. a kad se prejedamo i hranimo smecem nemamo od toga apsolutno nikakve koristi!

moras cvrsto odlucit kad ti se i zalomi koji slasni sendvic da nakon toga ne ides nizbrdo, nego nastavis putem kojim si prije krenila! :)
bravo na -2 :cheer:

njasa
22.05.2008., 20:15
dorucak standardni, rucak jedna ipo povrtna musaka i salata, uzina jabucica a sad se mislim bili vecerala... iden po dvi fete purece i dvi fetice mladog sira!
sutra ce mi bit 7 dana odkad se vazem "za ozbiljno" (onih deset dana prije nisam racunala jer se gubi voda) bas me zanima jesam li sta skinila :)

Miss Piggy
22.05.2008., 21:15

Koliko sam ja shvatila, ti trenutačno ne radiš, a sinovi su ti dovoljno veliki da se mogu brinuti sami za sebe. Dakle, SAVRŠENO vrijeme da se okreneš sebi i svom zdravlju! Iskoristi maksimalno ovaj period kad imaš manje obaveza i posveti se zdravoj hrani i mršavljenju! Kad opet počneš raditi, bit ćeš si zahvalna na SVAKOM kilogramu manje! :mig:

tamarix
22.05.2008., 21:20
Ja sam danas jela ajvara , sira. mesa mljevenog, paradajza .luka krastavaca i to svega dosta . I mogu vam reć da se osječam slabašno, i plačljivo.Eto to me prati al šta ću.
Sad razmišljam o još jednoj salati i pljeskavici?:ne zna::confused:
Ipak bi trebalo nekako bar prvih 5 kg pa da malo lakše udahnem zraka.:rolleyes:

njasa
23.05.2008., 07:30
jutros sam se vagala. u 7 dana je otislo 1.4 kg. skoro pa kil ipo! jupiiiii!
bas sam sritna

hentai_girl
23.05.2008., 08:24
i ja sam se vagala... u 9dana otislo 2,9kg, sam ne vidi se bas...
al kai ces, treba se vjezbati >xD

SUMMER79
23.05.2008., 09:47
tvoj BMI je idealan! mislim da ti trebas oblikovat tjelo, a ne skidat kile :) eh da je meni BMI 25... doc cu ja i do toga :cerek:

hahaha ma njasice trebam ja skinut, točnije istopiti se barem 5 kg, ma kakav idealan broj!

da barem...

SUMMER79
23.05.2008., 09:57
kile su se vratile svima koje je poznam i koji su bili na UN dijeti, osim mome mužu. A druga stvar kod UN dijete je ta što mi je toliko oslabio imunitet da me napadalo sve živo. Mogu reći bizarne stvari od nekakvih alergija (takvu u životu nisam imala) do upale zglobova. Možda bi meni to svejedno bilo došlo, ali kako se potrefilo u isto vrijeme, vjerujem da je to od toga. Probaj sa zdravom prehranom i vježbanjem. na ovom topicu ni 1 cura ti nije na nekoj posebnoj dijeti, nego se samo pridržavaju nekih pravila. Pročitaj malo pa ćeš vidjeti. Za doručak jedu zobene i jogurt, za ručak meso i povrće, a za večeru obavezno proteine znači tunu, sv. sir ili slično. Za međuobrok ubaci koju voćku. I obavezno je vježbanje.

Eto..slažem se skroz...

zdravo se ja hranim i vježbam,ali očito ne dovoljno i samo mi fali malo malo discipline :D...
pa se nekad malo previše opustim...no dobro.

a ovo šta se tebi događalo za vrijeme UN dijete ili kako god se zvala , vjerujem. ja probala to 7 dana, pa mi se skoro svaki dan vrtilo u glavi, baš jedno čudno stanje i nenormalno.

A slušaj kad organizam preslabi, imunitet pada i eto te, kao meta za razno razne prehlade, alergije i sl. boleštine.

Ma bit će sve 5 , sve žene su lijepe na svoj način...kažu...i ja se slažem:mig:

Antonija23
23.05.2008., 10:27
Eto..slažem se skroz...

zdravo se ja hranim i vježbam,ali očito ne dovoljno i samo mi fali malo malo discipline :D...
pa se nekad malo previše opustim...no dobro.

a ovo šta se tebi događalo za vrijeme UN dijete ili kako god se zvala , vjerujem. ja probala to 7 dana, pa mi se skoro svaki dan vrtilo u glavi, baš jedno čudno stanje i nenormalno.

A slušaj kad organizam preslabi, imunitet pada i eto te, kao meta za razno razne prehlade, alergije i sl. boleštine.

Ma bit će sve 5 , sve žene su lijepe na svoj način...kažu...i ja se slažem:mig:

s tvojom zadnjom rečenicom se slažem, jer samo mi žene smo nezadovoljne svojim tijelom. muški nas, u većini prihvate takve kakve smo, a mi uvijek nešto kompliciramo, e tu sam jača, tu imam sala, tu bi smršavila.
ja sam s onim flasterima skinula stvarno par kila, a i primjetila sam da mi patate nikako ne odgovaraju, odnosno škrob, jer me tako napuhuje, da umirem poslije. zato sam ga izbacila iz prehrane, i sad se bolje osjećam

njasa
23.05.2008., 19:02
i ja sam se vagala... u 9dana otislo 2,9kg, sam ne vidi se bas...
al kai ces, treba se vjezbati >xD

super!!!!! :cheer: sigurno se vidi, jer meni ljudi govore da se primjecuje da sam smrsavila (oni koji neznaju da sam na djeti), kako se tebi nece sa 2.9 manje primjecivat. samo tako nastavi!

njasa
23.05.2008., 19:06
danas tipican dorucak, za uzinu sam pojela sacicu neposolljenih indiskih orascica, za rucak pr feta sira i manistu, basm mi se sad jede jabuka....
bas se dobro osjecam sa promjenom prehrane :)

njasa
23.05.2008., 22:10
malo mi steka probava pa sam za veceru pojela jabucicu i sad pijem mlake vode da ptofunkcjonira. kako ste vi inace. blize nam se sve topliji dani, jel onda jedete manje ili vise. kad su vrucine ja jeden manje, ali se i manje krecen pa to dode na isto.

njasa
24.05.2008., 08:12
za dorucak je pala jabuka, jogurt sa sjemenkama i saka trisanja i saka jagoda- mljac!

Miss Piggy
24.05.2008., 08:58
Jučer je bio shity, shity dan...koma... ništa na poslu nije išlo kako treba i iznervirala sam se jako. Na povratku doma (oko 8 navečer) samo sam htjela kupiti pola kile sladoleda, odvući se doma i buljiti u neki film. :tuzni:

Hvala bogu, na vrijeme sam se zaustavila!! Umjesto toga, napravila sam ogromnu voćnu salatu (banana, naranča, kivi, jagode) i uživala! :cheer:

Evo, ovo je bila jedna mala pobjeda. Danas isto radim cijeli dan... sad pijuckam jacobs, onda moram prati kosu, srediti se, popeglati i već u 11 van iz kuće...nikad kraja...

chilimama
24.05.2008., 09:31
Evo, ovo je bila jedna mala pobjeda. Danas isto radim cijeli dan... sad pijuckam jacobs, onda moram prati kosu, srediti se, popeglati i već u 11 van iz kuće...nikad kraja... Blago tebi..:top:..ja cijeli tjedan nekako nisam imala rada pa sam se nekoliko puta izneredila izborom utjehe...A bilo je i tiramisu i okruglica od oraha i keksa i sendviča od mortadele.....Zaludu sam vježbala svako jutro ....dođe popodne , meni koma i udri... a jutros me dere žgaravica od salametine..:(:mad:

Probat ću se liječiti ribom , blitvom i salatom...
:confused: Što raditi kad ne znaš što raditi...zna ko?

tamarix
24.05.2008., 09:45
Bravo Piggy,dobro si se izvukla.
Meni je isto bio jučer koma dan.Vozila sam se do Rijeke, bilo je kiše i bilo me malo i strah i trema jer sam išla ginekologinji.
na benzinskoj sam kupila benzin, čips i po putu stalno maštala o nekim kremastim kolačima. Baš sam bila nervozna.
Na povratku sam zalutala ,jednostavno neznam izači iz
Rijeke i uvjek fulam.Tako bi voljela da je netko bio samnom.
Onda sam kupila kikiriki i maštala o bananama.
Kupila sam jedno 8 banana i 2 kefira i to nasjeckala pomješala i smazala.
Jedino mi je drago što nisam kupila torte i baklave -bilo bi to nakon skoro dva mjeseca ustezanja.(bemu, ovo me jako podsječa na alkoholizam)
Chilli , ja imam isti problem i mislim da se zove emocionalno prejedanje kad se osječaš prazan i nemaš što raditi.
Da si bliže pozvala bi te k meni na neki izlet, čisto da si razbiješ monotoniju:)
Ja se spremam farbat zidove i stavljat neki kamen -to ču sve ja.
Chili izmisli nešto novo ,kreativno-možda to pomogne.

tamarix
24.05.2008., 09:51
Sestra od doktorice je cijelo vrijeme pričala o nekoj svadbi , o nekim kolačima ,kako su se svi angažirali-ma joooooooj ( a ja več mjesec i pol ništa slatko osim banana, datula, rogača, suhih šljiva:rolleyes:nekad mi se čini ko da sam marsovac_pale sam na svijetu-šmrc

Miss Piggy
24.05.2008., 10:25
Čuj, tamarix, 8 banana i 2 kefira ti je oko 1000cal, čak malo i više. Za to si mogla pojesti pola kile sladoleda ili 300gr kremastih kolača. Znači, nije važno ako se ti suzdržavaš od slatkog kad te iste kalorije natučeš na 'zdravoj' hrani. Naravno da su banane, rogač itd. prirodnije i bolje po sastavu, ali kalorije su kalorije, šećer je šećer...

Znači, poradi na količini! Radije napuni želudac blitvom nego bananama! :mig:

tamarix
24.05.2008., 10:27
ok to je istina glede kalorija, samo ja da počnem s kolačima ne mogu se zaustavit ni tAJ DAN ni sutra ,ni prekosutra.S bananama sam malo normalnija.:rolleyes:

laura7
24.05.2008., 13:34
Ja sam u godinu i pol dana s BMI 42,3 došla na BMI 24,5, metodama poznatim na ovom forumu.
Zakaj sam to napravila? Zato jer volim sebe.

pomozi mi pliz. imam 30 kila viška. kako da smršavim? mrzim sve oko sebe koji su mršaviji, a ne mogu prestati jesti.za mene je hrana jedini cilj u životu.jel znaš gdje ima jeftina liposukcija?

lady in red
24.05.2008., 13:40
cura koja je to napisala je smršavila uz pomoć trakice za želudac. probaj pogledati taj topic

njasa
24.05.2008., 13:52
rucala bob i manistru, fetu mladog sira i fetu BILOG kruva... za veceru cu palamide :)

kiki-ri
24.05.2008., 14:14
Bravo Piggy,dobro si se izvukla.
Meni je isto bio jučer koma dan.Vozila sam se do Rijeke, bilo je kiše i bilo me malo i strah i trema jer sam išla ginekologinji.
na benzinskoj sam kupila benzin, čips i po putu stalno maštala o nekim kremastim kolačima. Baš sam bila nervozna.
Na povratku sam zalutala ,jednostavno neznam izači iz
Rijeke i uvjek fulam.Tako bi voljela da je netko bio samnom.
Onda sam kupila kikiriki i maštala o bananama.
Kupila sam jedno 8 banana i 2 kefira i to nasjeckala pomješala i smazala.
Jedino mi je drago što nisam kupila torte i baklave -bilo bi to nakon skoro dva mjeseca ustezanja.(bemu, ovo me jako podsječa na alkoholizam)
Chilli , ja imam isti problem i mislim da se zove emocionalno prejedanje kad se osječaš prazan i nemaš što raditi.
Da si bliže pozvala bi te k meni na neki izlet, čisto da si razbiješ monotoniju:)
Ja se spremam farbat zidove i stavljat neki kamen -to ču sve ja.
Chili izmisli nešto novo ,kreativno-možda to pomogne.

nešti zalutat u Rijeci, jedan ulaz, jedan izlaz. Jedino što grade ceste, pa samo jedna cesta otvorena, pa velika gužva. A što si radila u Rijeci, tamarix?
Meni je najgore kod Vas onaj rotor, skreneš na krivom mjestu i odeš u krvi dio grada. Dobro da muž vozi.

tamarix
24.05.2008., 14:22
Meni je najgore kod Vas onaj rotor-a di je to.
Neznam ja te izlaze jer ja se negdje smotam i završim u Opatiji,dođe mi da idem svaki tjedan bar i da to izvježbam , ovako jedamput godišnje-i ja se ljepo pogubim:rofl::rofl:

tamarix
24.05.2008., 14:26
Ili krenem prema LJubljani, , jednom sam išla skroz gore kroz tunel Oštrovica -mislim,lijepo se vidio Trsat , ma divota:lol::lol:

kiki-ri
24.05.2008., 14:45
Ili krenem prema LJubljani, , jednom sam išla skroz gore kroz tunel Oštrovica -mislim,lijepo se vidio Trsat , ma divota:lol::lol:

imaš pp.

Miss Piggy
25.05.2008., 00:02
Evo, dovukla sam se doma...totalno krepana. Sutra ujutro opet moram do grada, ali što sad - barem ću hodati. :top:

Razmišljam gdje da uguram teretanu idući tjedan. To će biti malo problematično, ali stvarno želim odraditi svoja 3x! Možda već u ponedjeljak ujutro zbrišem, ali vidjet ćemo kako će se obaveze posložit.

Inače, danas sam jela malo, ali ne baš kvalitetno. U pauzi od posla sam otišla s dečkom na pizzu, a poslije i na slatkač. Uopće se ne grizem, bio je ludi dan.

njasa
25.05.2008., 09:00
dooobro jutro. ja jucer od umora nisam uspila veceat palamidu, ostavit cu je danas za veceru.
za dorucak sam jela jogurt sa sjemenkama , jagode i trisnje. za rucak ce bit koka sa mladim krumpirom i salatom, a sad idem brat murve iza kuce i posli pravim mermeladu :)

tamarix
25.05.2008., 09:06
Dobro jutro, a šta je to palamida??:ne zna:

njasa
25.05.2008., 10:04
Dobro jutro, a šta je to palamida??:ne zna:

riba :)

tamarix
25.05.2008., 10:13
Ahaa, e t o je dobro samo neče više biti friška. a nema veze
Ja bi mogla karfiol i sir ručati-bilo bi pametno:)

njasa
25.05.2008., 11:02
Ahaa, e t o je dobro samo neče više biti friška. a nema veze
Ja bi mogla karfiol i sir ručati-bilo bi pametno:)

jucer je bila friska kad smo je pekli na gradela. a kako je u frizideru nece joj nista bit. istina nije to onaj savrseni okus ka kad skines sa gradela, ali je svejedno fino!
di u ovo doba godine ima kaula (karfijola)

tamarix
25.05.2008., 13:06
:rofl:u trgovini:):)

njasa
25.05.2008., 19:54
:rofl:u trgovini:):)

pa nije bas stadun/vrime od cjetace. zasto nebi skuvala mladog boba ili mladih fazoleti, graska, cikle...

njasa
25.05.2008., 22:10
:zivili: zaruzila sam veceras. cili dan sve super, za veceru sam onda pojela komad piletine, a kako sam radila tortu od sira i jagoda oblizivala sam zlicu svako malo, a onda sam pojela ona dva kolacica i na kraju dvi fete integralnog sa light majonezom :rolleyes: :cheer:
tumorou is anadr dej. sva srica pa se tek u petak stajem na vagu

Miss Piggy
25.05.2008., 22:54
Uf, njasa, nije to ništa. Ne bi se to moglo nazvati pravim raspašojem. Sigurno se ništa neće primjetiti na vagi! :top:

Kad smo već kod vage, danas sam stala na svoju i imam za prijaviti senzacionalne vijesti! Službeno sam na najnižoj težini u zadnjih pet godina!! :tulum: Sad kreće napad na one stvarno tvrdokorne kilice koje sam skupila u prve dvije godine faksa. Menza, pekare, ispiti, ljubav... siguran recept za debljanje! :rofl:

I da, napokon sam došla u onu 'zonu' gdje mi se svaka kila manje jaaako vidi. Nevjerojatne razlike! I dobro je što mi svuda odlazi podjednako. Mršavija sam u licu, rukama, trbuhu, bedrima, nogama... svugdje! :cheer:

U svakom slučaju, ide mi sjajno, a još imam mjesec i pol teretane do ljetne pauze! Ima da stesam još barem tri dotad! :mig:

Gutaperka
25.05.2008., 23:07
jel neko zna di mogu više pročitat o mršavljenju u snu,od dr.Papea? Kad sam pročitao nešto o tome u novinama sjetio sam se da mi se znalo ponekad dogodit da,ovisno šta pojedem navečer,da sam ujutro lakši čak kilo do kilo i po

tamarix
26.05.2008., 08:21
Vau, to bi i mene zanimalo:mig:

chilimama
26.05.2008., 08:48
:tulum: :rofl: :mig:
Bravo, čestitam...blago tebi!! :top:Ja sam cijeli tjedan nešto grišila....ionako sam opočela gubiti volju jer mi se u ova dva mjeseca ništa, ali ništa nije pomaklo na bolje....nisam odustala ali sam blizu.:eek:..nemam pojam zašto: vježbam natašte, jedem proteine, ne uzimam slatko, izbkegavam zabranjeno....pa isto ni makac...tako sam ovaj tjedan češće posegnula za "utjehom":( :(

chilimama
26.05.2008., 08:49
......... to se možda voda gubi....ili je to opet neka bajka???
:kava:
Nađi pa nam piši o tome...:D

Miss Piggy
26.05.2008., 09:41
Bravo, čestitam...blago tebi!! :top:Ja sam cijeli tjedan nešto grišila....ionako sam opočela gubiti volju jer mi se u ova dva mjeseca ništa, ali ništa nije pomaklo na bolje....nisam odustala ali sam blizu.:eek:..nemam pojam zašto: vježbam natašte, jedem proteine, ne uzimam slatko, izbkegavam zabranjeno....pa isto ni makac...tako sam ovaj tjedan češće posegnula za "utjehom":( :(

Hvala!

Baš ne znam što bih ti rekla: da li se barem bolje osjećaš? Ono, zdravstveno? Mislim da ja ne bih izdržala da ne vidim neke pomake. Vaga stoji??!! A centimetri?

Možda je vrijeme za vađenje hormona. Ako zaista vježbaš, jedeš manje i sve, trebalo se već nešto dogoditi!

Gutaperka
26.05.2008., 11:09
..... to se možda voda gubi....ili je to opet neka bajka???
:kava:
Nađi pa nam piši o tome...:D

jedino što sam našao je ukratko o tome,ovdje (http://www.metro-portal.hr/vijesti/metro-instyle/mrsavite-zdravo-i-to-dok-spavate) ali nigdje nisam našao opširnije.Malo više ima u Slobodnoj Dalmaciji ali im nešto ne štima sa serverom pa je nedostupno,mislim da je to subotnj broj pa ko ima doma lako može pogledat.Uglavnom shema je da treba inzulin držat pod kontrolom navečer i to tako da se za doručak i ručak može normalno jesti,naravno sa što manje masti a za večeru izbjegavat bilo kakve ugljikohidtare i masti nego uzimat samo nešto bogato proteinima.Ne smije se bit gladan,nema međuobroka nego tri obroka dnevno,obavezna fizička aktivnost svaki dan jer fizička aktivnost drži inzulin pod kontrolom,razmaci među obrocima 5 sati.Toliko znam ali bi volio mali više pa ako ko naleti na neki opširiji članak molio bi da ga linkuje

zaručena
26.05.2008., 11:16
hou hou evo i mene! :cheer:
bila na produženom vikendu na moru, nahodala se, naplivala, nauživala... baš nisam dugo bila na moru i falilo mi je to. jela sam uglavnom povrća i mesa a za doručak ili kakav manji sendvič ili kajganu s kobasicama mmm
rezultata - kila manje. i to ona koja se spominjala dok me nije bilo - kila koju sam već jednom izgubila :cerek:
tamarix, ja sam ti stručnjak za zalutat, krivo skrenut i slučno :mig: samo ja onda stanem, isplačem se i onda mi se dragi Bog smiluje i pokaže mi pravu tablu na kojoj piše ''Slavonija'' :mig:

Miss Piggy
26.05.2008., 13:18
jedino što sam našao je ukratko o tome,ovdje (http://www.metro-portal.hr/vijesti/metro-instyle/mrsavite-zdravo-i-to-dok-spavate) ali nigdje nisam našao opširnije.Malo više ima u Slobodnoj Dalmaciji ali im nešto ne štima sa serverom pa je nedostupno,mislim da je to subotnj broj pa ko ima doma lako može pogledat.Uglavnom shema je da treba inzulin držat pod kontrolom navečer i to tako da se za doručak i ručak može normalno jesti,naravno sa što manje masti a za večeru izbjegavat bilo kakve ugljikohidtare i masti nego uzimat samo nešto bogato proteinima.Ne smije se bit gladan,nema međuobroka nego tri obroka dnevno,obavezna fizička aktivnost svaki dan jer fizička aktivnost drži inzulin pod kontrolom,razmaci među obrocima 5 sati.Toliko znam ali bi volio mali više pa ako ko naleti na neki opširiji članak molio bi da ga linkuje

Pa, malo opširnije o tome možeš naći na sad već bezbroj stranica teme 'Kako maknuti trbuščić'. :D Teške li filozofije... Sve što si napisao, mi radimo već mjesecima. Ništa novo. Pročitaj si topic i znat ćeš točno što trebaš raditi! :mig:

Gutaperka
26.05.2008., 14:29
Pa, malo opširnije o tome možeš naći na sad već bezbroj stranica teme 'Kako maknuti trbuščić'. :D Teške li filozofije... Sve što si napisao, mi radimo već mjesecima. Ništa novo. Pročitaj si topic i znat ćeš točno što trebaš raditi! :mig:
koliko si ti uspjela skinut kila u tih nekoliko mjeseci?

Miss Piggy
26.05.2008., 18:59
Sad će bit da sam 'na programu' tri i pol mjeseca i skinula sam 9kg (zapravo 11, dvije sam gubila dva puta :mad: ). No, uz to puuuno vježbam, znači nije da su mi samo ti pojačani proteini i nejedenje ugljića navečer dovoljni.

No, smanjila sam i centimetre, a bogme i nikad nisam imala ovakve mišiće u životu, ali to je tek početak. Imam ja još dugi put za prijeći...

tamarix
26.05.2008., 20:24
pokaže mi pravu tablu na kojoj piše ''Slavonija'' :):)

He,he, istočna ili zapadna:)

Gutaperka
26.05.2008., 23:52
Sad će bit da sam 'na programu' tri i pol mjeseca i skinula sam 9kg (zapravo 11, dvije sam gubila dva puta :mad: ). No, uz to puuuno vježbam, znači nije da su mi samo ti pojačani proteini i nejedenje ugljića navečer dovoljni.

No, smanjila sam i centimetre, a bogme i nikad nisam imala ovakve mišiće u životu, ali to je tek početak. Imam ja još dugi put za prijeći...

svaka čast :top: ide ti dobro.Onda više nećeš bit Miss Piggy nego Miss Twiggy.Samo se nemoj pretvorit u mišićavu zvijer

chilimama
28.05.2008., 08:47
..J a sam u balunu..tamo na drugom topiku pišem o mojim mukama i nema nikog da me utješi....

SamoMaloSebe
28.05.2008., 09:23
Sad sam još postrožila režim: svaki drugi dan samo voće za doručak umjesto žitarica i kad je god moguće vježbanje dvaput dnevno... Ne znam više čega da se odreknem... Naporno mi je više uopće planirati obroke - pa više razmišljam o hrani nego kad sam bila na vrhuncima kilaže. Bez veze...

Miss Piggy
28.05.2008., 09:45
svaka čast :top: ide ti dobro.Onda više nećeš bit Miss Piggy nego Miss Twiggy.Samo se nemoj pretvorit u mišićavu zvijer

Bez brige, nema puno šanse za to. Stvarno imam još dosta do cilja.

..J a sam u balunu..tamo na drugom topiku pišem o mojim mukama i nema nikog da me utješi....

Naravno da ima. :) Čuj, stvarno ne znam zašto tebi ne ide. Dobro su ti cure rekle - vodi dnevnik, možda se negdje kriju neke dodatne kalorijice. Čudno je da nisi ništa izgubila, zbog toga sam ti i predložila da provjeriš štitnjaču.

Sad sam još postrožila režim: svaki drugi dan samo voće za doručak umjesto žitarica i kad je god moguće vježbanje dvaput dnevno... Ne znam više čega da se odreknem... Naporno mi je više uopće planirati obroke - pa više razmišljam o hrani nego kad sam bila na vrhuncima kilaže. Bez veze...

Kako je bilo na Mljetu? Prema napisanom, mogu zaključiti da si ipak malo tulumarila sa papicom, right? :mig:
Pa, meni se čini da ti ne trebaš baš postrožiti režim nego ga se jako čvrsto držati! Sve je išlo ok dok si pazila na slatko, jelda? Nemoj se preforsirati, puknut ćeš i bit će ti svega dosta...

SamoMaloSebe
28.05.2008., 10:28
Mljet je bio... previše dobar da se upropasti glađu. I ljudi su mi masovno kupovali sladoled. I dijelili jafa kekse. Al usprkos tome sam preživjela. Ali me sad već ljuti statičnost kilaže. Nabrijala sam se da bi voljela ovo ljeto - prvi put u životu - kupiti dvodijelni badić. I to onaj koji dolje ima kao hlačice. Al za to bi trebalo skinuti još desetak kila. A ovim tempom, ako se nešto uskoro ne pokrene, neće. Pa otuda još malo više discipline. A i postalo je previše vruće za nositi jogurt na posao. Jutros sam doručkovala jabuku i hrpicu jagoda. Za ručak imam varivo od kelja i mljeveno meso. A navečer idem u kazalište, pa neću moći ništa usrati. Eto plana.

Antonija23
28.05.2008., 11:16
Mljet je bio... previše dobar da se upropasti glađu. I ljudi su mi masovno kupovali sladoled. I dijelili jafa kekse. Al usprkos tome sam preživjela. Ali me sad već ljuti statičnost kilaže. Nabrijala sam se da bi voljela ovo ljeto - prvi put u životu - kupiti dvodijelni badić. I to onaj koji dolje ima kao hlačice. Al za to bi trebalo skinuti još desetak kila. A ovim tempom, ako se nešto uskoro ne pokrene, neće. Pa otuda još malo više discipline. A i postalo je previše vruće za nositi jogurt na posao. Jutros sam doručkovala jabuku i hrpicu jagoda. Za ručak imam varivo od kelja i mljeveno meso. A navečer idem u kazalište, pa neću moći ništa usrati. Eto plana.

hej, evo ako će ti pomoći išta, moji savjeti su;
da od voća ne jedeš više od jedne babane na dan, jer one debljaju, čula sam isto za jagode da su pune šečera. npr. dobre su jabuke (iako one meni otvaraju apetit, kao da mi isprazne želudac), naranče, dinja, kruška-ona malo napuše, ali dobra je za čiščenje, pa kiwi.
pij dosta npr. limunade bez šečera, zelenog čaja isto bez šečera, jer su oni dobri za mršavljenje, i ananas isto!!! savjetujem ti isto da npr. za večeru pojedeš jogurt, manje masni sa krastsvcima, svježim, jer su i oni dobri za mršavljenje, možeš ih izgratati pa pomješaš skupam meni je to full dobro. i ono najbitinije ne miješaj hranu- znači ne meso i patate ili pastu, riž skupa.
tako da samo rasporediš.
nadam se da će ti ovo bar malo pomoći.
pozdrav

tamarix
28.05.2008., 13:46
..J a sam u balunu..tamo na drugom topiku pišem o mojim mukama i nema nikog da me utješi.

:)Koji balun? :) koji topik?:) Di da nađem te muke:ne zna:

_jer imam ih i ja_:(

tamarix
28.05.2008., 13:49
Jučer sam pola dana provela u vrtu, danas neznam kako se zovem od umora.
Ja to mogu, ja to hoču, ja to mogu, ja to hoču, ja to mogu ja to. .. . . . .:rolleyes::rolleyes: užAS

chilimama
28.05.2008., 13:53
Ja to mogu, ja to hoču, ja to mogu, ja to hoču, ja to mogu ja to. .. . . . . Dobra ti je ova mantra..:top:
Mogla bi i ja malo mantrati tako nešto, možda mi krene...:confused:

tamarix
28.05.2008., 14:04
Znaš šta ,dosta mi je ovih kila , dosta mi je bolova-sad završavam ručak, popit ču jednu tabletu protiv bolova i idem opet u vrt-kosit ,nosit smeće pljevit.
Evo to je moj začarani krug ,ja bi a ne mogu.
Sad mi je dosta-ili-ili

I di su ti te tvoje muke ozbiljno pitam na kojem topiku?:ne zna:

njasa
28.05.2008., 20:33
dobro vecer! evo nakon 2 dana lunpovanja, danas je super dan. za dorucak jogurtic i jabuka, za rucak rizot od tikvica i mrkvice, sad pijuckam vodu. danas sam se sitila da bi mogla uzet mjere pa vidit koliko cm nestaje. cice su mi najvece :zubo: nije ni cudo kad dojim!

kiki-ri
29.05.2008., 12:26

vjerojatno bi bio i veći rezultat u kg, ali mišići su teži od sala. svaka ti čast.

kiki-ri
29.05.2008., 12:31
Jučer sam pola dana provela u vrtu, danas neznam kako se zovem od umora.
Ja to mogu, ja to hoču, ja to mogu, ja to hoču, ja to mogu ja to. .. . . . .:rolleyes::rolleyes: užAS

Možeš, možeš, hoćeš, hoćeš, samo nastavi i dalje se kretat pa makar i sa malo odmora. Najgore je kad se ništa ne krećemo.

Miss Piggy
29.05.2008., 13:29

Uf, meni je dvodijelni kupaći još uvijek science fiction... :tuzni: Nadam se da će tebi krenuti! Ja ću ti se pridružiti iduću sezonu! :mig:

Važno je imati neki kratkoročni cilj. Eto, ja sam baš danas kupila ljetovanje krajem srpnja (idem s dečkom) i baš bih se voljela još malo stesati do onda.

Ljeto mi je inače živi horor - moram doma kod mame, a tamo je sve puno hrane, ujutro se pliva, popodne se jede... Ma što da kažem - katastrofa... ALI - ovo ljeto će biti drugačije! Više-manje sam odlučila da ću kupiti orbitrack tako da mi odlasci kući više ne budu noćna mora. :top:

Bianna
29.05.2008., 17:01
Evo i ja se pridružujem ovom topicu. Konačno da se negdje pozitivno priča o svemu. Odlučila sam skinuti nekih 5-7 kila. Niskog sam rasta i sve što pojedem užasno lako mi se prima a naravno rastem samo u širinu. Nije mi problem održavati neku težinu, ali teško mi je skinuti kile koje želim. Nije da ne volim svoje tijelo, ali znam da bih se bolje osjećala s tih nekoliko kila manje oko struka. Molim vas da mi kažete odakle da krenem. Već sam više puta pokušavala ali nekako uvijek odustanem. A ovaj put ne želim odustati, želim uspjeti. Molim za savjete.. Što izbaciti, čega se držati i slično.. kako ne posustati.. hvala svima

SamoMaloSebe
29.05.2008., 17:04
Ea. Ja ne kužim te ljude. Upravo sada kolega - po svemu normalan lik koji me gleda kako se već mjesecima patim sa zdravom hranom dolazi s velikom Dorinom i pričom kako je kupio upravo tu veliku da di je mogli podijeliti. Ne, hvala. I sjede i jede kraj mene. Još uvijek ne hvala. I onda mu još ostanu dva reda, zapakira ih i stavi točno ispred tastaure - ako me uhvati ŽELJA da se poslužim. Haaaalo?!!!!! AKO ako me UHVATI ŽELJA?!!!! Sad je ne bih probala da mi život ovisi o tome - iz čistog inata, ali ne mogu skužiti zašto to rade... Ludilo.

chilimama
29.05.2008., 17:47
.... ali ne mogu skužiti zašto to rade... Ludilo.
ma da.... a mogla si i saznat u što su se kladili, pa lažiraš okladu, podijeliš lovu i hebe ti se ...:lol: znaš da ima loših ljudi, ali nauči ih da ne varaju varalicu..:mig:

tamarix
29.05.2008., 19:34
To rade zato jer im je krivo što si jaka osoba, a čovjek je stvarno bio naporan.

zaručena
29.05.2008., 21:54
slabo se piše ovdje nešto otkad me nema :mig:
tamarix nije važno koja slavonija, samo nek je ravna :mig:
biana, na rekreacija i fitnes imaš dobrih savjeta baš za skinut tih zadnjih par kila
MP ja nosila dvodjelni kupaći, fućka se meni :mig: kome smeta nek gleda neke druge mršavice, ja sam žena s oblinama :cerek:

Zenabr1
30.05.2008., 08:29
Evo i ja se pridružujem ovom topicu. Konačno da se negdje pozitivno priča o svemu. Odlučila sam skinuti nekih 5-7 kila. Niskog sam rasta i sve što pojedem užasno lako mi se prima a naravno rastem samo u širinu. Nije mi problem održavati neku težinu, ali teško mi je skinuti kile koje želim. Nije da ne volim svoje tijelo, ali znam da bih se bolje osjećala s tih nekoliko kila manje oko struka. Molim vas da mi kažete odakle da krenem. Već sam više puta pokušavala ali nekako uvijek odustanem. A ovaj put ne želim odustati, želim uspjeti. Molim za savjete.. Što izbaciti, čega se držati i slično.. kako ne posustati.. hvala svima

Izbaci kruh,tjesteninu ,slatkise,a ubaci:puno tekucine,voce ,svjeze povrce,i nemoj vecerati iza 6sati,mozes si stavljati u vodu vitamine koji ce te odrzati,mislim na sumece vitamine(multivitamin,kalcij magnezij,c-vitamin)samo moras biti uporna,ja nemogu bez slatkog pogotovo kad moram dobiti mengu:mig::mig:

lady in red
30.05.2008., 09:45
@zarucena - meni je neugodno pisati kad se tako jadno hranim u zadnje vrijeme. mislim da imam poremecaj suprotan od 'emotional eater', ali ne znam kako se zove.
ali pocela sam se truditi da vise jedem zadnjih par dana i nadam se da cu se vratiti u normalu prije nego mi stitnjaca opet poludi. vec mi je pocela kosa jako otpadati :(

sto se kupaceg tice, ja sam jednodjelni zadnji put nosila tamo negdje u nizim razredima osnovne skole. od onda samo dvodjelne zato jer donji dio nosim 38, a gornji 32 :(:(:( pa tako mogu odvojeno kupovati djelove

Miss Piggy
30.05.2008., 10:08
Ea. Ja ne kužim te ljude. Upravo sada kolega - po svemu normalan lik koji me gleda kako se već mjesecima patim sa zdravom hranom dolazi s velikom Dorinom i pričom kako je kupio upravo tu veliku da di je mogli podijeliti. Ne, hvala. I sjede i jede kraj mene. Još uvijek ne hvala. I onda mu još ostanu dva reda, zapakira ih i stavi točno ispred tastaure - ako me uhvati ŽELJA da se poslužim. Haaaalo?!!!!! AKO ako me UHVATI ŽELJA?!!!! Sad je ne bih probala da mi život ovisi o tome - iz čistog inata, ali ne mogu skužiti zašto to rade... Ludilo.

Hm, a nisi pomislila da te možda tip pokušava zbariti? :mig: Mislim, moj dečko je imao istu strategiju - znao je da najviše od svega na ovom svijetu volim slatko pa mi se umiljavao slatkačima i čokoladama. Affection by proxy, kužiš?

Da je to bila neka bitchy žena u uredu, onda bih mislila da je čisto ljubomorna i saboterka. Ali muškarci ne razmišljaju tako, uglavnom.

@zarucena - meni je neugodno pisati kad se tako jadno hranim u zadnje vrijeme. mislim da imam poremecaj suprotan od 'emotional eater', ali ne znam kako se zove.
ali pocela sam se truditi da vise jedem zadnjih par dana i nadam se da cu se vratiti u normalu prije nego mi stitnjaca opet poludi. vec mi je pocela kosa jako otpadati :(

Pa, to se zove put u anoreksiju... Prevruće je za jesti, jasno, ali moraš! Najvažnije je imati stabilan raspored prehrane - ni previše, ni premalo. To je svima nama krajnji cilj! RAVNOTEŽA. Ovako si stvarno ne radiš uslugu. :(

Miss Piggy
30.05.2008., 10:15
E, a sad malo o meni. :D Pa, ovaj tjedan ide tako-tako iz čisto objektivnih razloga. :rolleyes: Naime, cimerica mi je imala rođus u nedjelju pa nam je kuća zatrpana pršutićem, sirićima, čokoladama... Jaaaako je teško odoljeti svemu tome, a moram priznati da mi baš ne uspijeva. :(

Nije da se prežderavam, daleko od toga, ali strašno sam slaba na jedan predobar, naravno punomasan, sir kojeg ona zna dofurati iz Dalmacije. Ono, čisto savršenstvo. :cerek: Skoro pa je bolji od paškog ili grobničkog. A ja svako-toliko prođem pokraj frižidera i maznem 'komadić'. :brukica: Pravim se da ne znam koliko to ima kalorija. :bonk:

I tako. Pojačala sam vježbanje, ali mi se svejedno čini da ovaj tjedan neće biti baš nešto produktivan. :(

3,5djeteta
30.05.2008., 10:20
E, a sad malo o meni. :D Pa, ovaj tjedan ide tako-tako iz čisto objektivnih razloga. :rolleyes: Naime, cimerica mi je imala rođus u nedjelju pa nam je kuća zatrpana pršutićem, sirićima, čokoladama... Jaaaako je teško odoljeti svemu tome, a moram priznati da mi baš ne uspijeva. :(

Nije da se prežderavam, daleko od toga, ali strašno sam slaba na jedan predobar, naravno punomasan, sir kojeg ona zna dofurati iz Dalmacije. Ono, čisto savršenstvo. Skoro pa je bolji od paškog ili grobničkog. A ja svako-toliko prođem pokraj frižidera i maznem 'komadić'. :brukica: Pravim se da ne znam koliko to ima kalorija. :bonk:

I tako. Pojačala sam vježbanje, ali mi se svejedno čini da ovaj tjedan neće biti baš nešto produktivan. :(

Pozdrav:w - suosjećam s tobom- ja sam se iza 1. maja vratila iz Toskane i donijela hrpu predivnih sireva- i sad kao i ti svako malo kraj frižidera - odrežem komadić:rolleyes:- čista nepatvorena dijeta:lol::cerek:

njasa
30.05.2008., 14:40
za rucak su bili domaci makaruni sa vrhnjem i sparogama i jedna kockica tamne coookolade- mljac! kupila sam aparatic za secer pa cu pocet ponovo pazit na secer :)
drz te se lipe moje!

zaručena
30.05.2008., 19:23

sto se kupaceg tice, ja sam jednodjelni zadnji put nosila tamo negdje u nizim razredima osnovne skole. od onda samo dvodjelne zato jer donji dio nosim 38, a gornji 32 :(:(:( pa tako mogu odvojeno kupovati djelove

prevruće je, možda zato malo jedeš. jel to znači na imaš velike sike ili malu guzu? :p

zaručena
30.05.2008., 19:25
a sad da se pohvalim, drž'te se drage moje :ceker:
upravo sam 43 minute vježbala na orbiju!!!!!!!!!!!!! :tulum: :tulum: :tulum:
i namazala se nekom anticelulitnom kremom - ma bit ću ko bombončić :cerek:

njasa
30.05.2008., 20:07
a sad da se pohvalim, drž'te se drage moje :ceker:
upravo sam 43 minute vježbala na orbiju!!!!!!!!!!!!! :tulum: :tulum: :tulum:
i namazala se nekom anticelulitnom kremom - ma bit ću ko bombončić :cerek:

bravo!!!!
ja cu sad obavit jedan velnes program- cupanje brcica, cupanje obrva, depiliranje, maska na lice, maska na kosu i struganje nogu :cerek:
rucak je bija od jucer- manistra sa sparogama, za uzinu sam pojela dvi sake trisanja i popila sok od jabuke i od murvi :)

zaručena
30.05.2008., 23:36
ja slavonac, ne znam šta su murve... :ne zna:

kiki-ri
30.05.2008., 23:51
Nije da se prežderavam, daleko od toga, ali strašno sam slaba na jedan predobar, naravno punomasan, sir kojeg ona zna dofurati iz Dalmacije. Ono, čisto savršenstvo. :cerek: Skoro pa je bolji od paškog ili grobničkog. A ja svako-toliko prođem pokraj frižidera i maznem 'komadić'. :brukica: Pravim se da ne znam koliko to ima kalorija. :bonk:

:(

i ja sam si malo ovaj tjedan priuštila tog punomasnog sira, i to grobničkog, a još je i mladi. Milina. Ne treba mi nikakvih salama. ali sirevi su moja boljka.

chilimama
31.05.2008., 00:40
ja slavonac, ne znam šta su murve... :ne zna:
jel znaš što je dud?..to je murva..

njasa
31.05.2008., 09:09
jel znaš što je dud?..to je murva..

tako je, to ti je dud. imas crni/crveni i bili. ajme je to fino. :mljac:
danas srdelice i krumpir pecen sa ruzmarinom i maslinovim + nekakva salatica. bas se dobro osjecam drage moje. kili malo stagniraju, ai sama sam kriva jer sam tri dana posteno bancila. a sad cemo opet krenit na put prema dole :cerek:

Miss Piggy
31.05.2008., 09:39
A buf, jučer sam opet prašila po siru... :brukica: Ma moram se skulirati! Ima ga još u frižideru, ali NE smijem više!! Danas nisam doma cijeli dan što je pozitivno, ali se bojim kad dođem navečer doma. Jučer sam prije spavanja grickala sirić... :tuzni:

Evo, čim ima nečega finog u kući, ja se raspadnem. WTF??! Gdje mi je volja? Inače sam super - već mjesecima sve radim kako treba uz rijetke i minimalne ispade, ali nisam zbog toga jača kad dođem u iskušenje.

No, danas sam se probudila žedna i jadna, želudac me boli, a malo i glava, i to bi mi trebalo biti dovoljno da ne ponovim jučerašnji dan! :nono:

lady in red
31.05.2008., 11:13
ma ja sam prekinula s deckom i zato mi se nista ne jede jer se jako lose osjecam i imam osjecaj da cu povracati ako ista pojedem i sve mi se gadi. cak i sladoled :( ne radim ja to namjerno. cak se trudim kad god mogu jesti sto kaloricnije stvari cisto da unesem taj neki minimum kalorija dnevno jer sam svjesna toga da ce mi stitnjaca opet poluditi ako tako nastavim.

@zarucena - neeeee, to znaci da imam veliko dupe, a grudnjak nosim 70AA :(

zaručena
31.05.2008., 11:34
ma ja sam prekinula s deckom i zato mi se nista ne jede jer se jako lose osjecam i imam osjecaj da cu povracati ako ista pojedem i sve mi se gadi. cak i sladoled :( ne radim ja to namjerno. cak se trudim kad god mogu jesti sto kaloricnije stvari cisto da unesem taj neki minimum kalorija dnevno jer sam svjesna toga da ce mi stitnjaca opet poluditi ako tako nastavim.

@zarucena - neeeee, to znaci da imam veliko dupe, a grudnjak nosim 70AA :(

upsi, ja pročitala da ti je gornji 38 a donji 32 :p :cerek: vidiš da se ne kužim u proporcije i centimetre (a imam ih, kako ne, na svim ''pravim'' mjestima :D)

joj tako sam se ja jednom osušila nakon prekida s dečkom. ironično je to što sam ja prekinula i znala da je to dobra odluka, čak štoviše, jedna od najboljih u životu, al svejedno, kile otišle samo tako. u 2 mjeseca njih cca 10. nekima sam izgledala anoreksično. prebrzo je to otišlo. čim sam se stabilizirala kile su se počele vraćati.

i da, znam šta je dud :p mljac, mljac...

njasa
31.05.2008., 22:42
dan je prosa uspjesno. nisam vjezbala lali sam brala murve, cidila 10 kg murvi kroz sokovnik, radila mermeladu i sok i sad sam crknuta ka da sam 3 ure vjezbala! sutra za rucak radim kus kus sa povrcem i piltinom. iden spavat.
drz te se.
p.s. lady in red moras se trgnit, jer ces totalno unistit zdravlje!

mafri
31.05.2008., 23:43
Bok!Evo mene opet malo k vama!
Bila sam prije pa sam otisla pa vidim da ste ljepo drustvance pa dodjo opet!:cerek:
Primatel me ponovo?

njasa
01.06.2008., 09:55
Bok!Evo mene opet malo k vama!
Bila sam prije pa sam otisla pa vidim da ste ljepo drustvance pa dodjo opet!:cerek:
Primatel me ponovo?

ovde su svi dobrodosli!!!!

zaručena
01.06.2008., 14:24
a u naš klub tko uđe ne izađe tako brzo :cerek: (nekako mi se čini da neću izaći nikada :p)
jučer sam 23 minute vježbala na orbiju, puno lošije od neki dan. kupila sam si sopekicu i 2 puta ju upalila, nekako mi je bilo važno da je ona meni tu i sad kad ju imam odjednom vježbam na orbiju... :ceka:

Janny
01.06.2008., 20:16
Pozdrav svima!

Čitam vas već neko vrijeme pa se odlučih pridružiti :mig:

Imam puno previše kilograma i radim na tome da ih bude u granici normale - u 3 mjeseca skinula sam 10kg - nikakva ekstra dijeta, jedem sve samo u puno manjim količinama (osim povrća :D).
Misija: još 20kg :kava:

njasa
01.06.2008., 20:51
Pozdrav svima!

Čitam vas već neko vrijeme pa se odlučih pridružiti :mig:

Imam puno previše kilograma i radim na tome da ih bude u granici normale - u 3 mjeseca skinula sam 10kg - nikakva ekstra dijeta, jedem sve samo u puno manjim količinama (osim povrća :D).
Misija: još 20kg :kava:

dobrodosla :cheer:
10 kg u 3 miseca je super!i meni je cilj doc do normalne kilaze. osim sta jeden manje ka i ti odlucila sam ne jest nista konzervirano ili iz ksice. za sad se toga dobro drzim.
ovde si na pravom mistu da te podrzimo kad ti sve dosadi, da te pohvalimo kad kili krenu put dole :)

Janny
01.06.2008., 23:02
hvala na dobrodošlici :)

Kako vrijeme prolazi sve je teže pa ovakva potpora dobro dođe.. Uostalom znate i same :D

zaručena
01.06.2008., 23:04
tko je danas vježbao 60 minuta??? :tulum:
a poslije toga pojeo vrečicu kokica iz mikrovalne :mig: hehe - ja!

zaručena
01.06.2008., 23:06
hvala na dobrodošlici :)

Kako vrijeme prolazi sve je teže pa ovakva potpora dobro dođe.. Uostalom znate i same :D

znamo, znamo :p
meni već mjesec - dva kilaža stagnira.

Janny
01.06.2008., 23:13
znamo, znamo :p
meni već mjesec - dva kilaža stagnira.

a dobro - bitno da ne ide gore :mig:

Miss Piggy
01.06.2008., 23:16
A beh, nemam se baš čime pohvaliti ovih dana... Jučer sam puno hodala, istina, ali sam pojela i nešto sladoleda. Danas jednu čokoladu... Grozno, znam. :brukica:

No, dobra vijest je da pršuta i sira više nema, a loša, naravno, to da ih je nestalo mojom zaslugom :zubo: Ok, barem me neće više mamiti. Kao na onoj reklami: kad te uhvati neodoljiva želja za slatkim - pobijedi ju čokoladicom. Kontraproduktivno, ali ima neke logike u tome. :misli: :D

Sutra je početak novog tjedna, i to jaaaako napornog što se posla tiče, pa se nadam da će me i to držati pod kontrolom. Mora!! :azdaja:

I da, dobrodošle nove curke! :cheer: Uvijek je lijepo vidjeti nova lica (odnosno avatare). :mig: