PDA

View Full Version : Vaginalno probadanje

hm00
08.02.2008., 11:02
Unazad 8 mjeseci imam stalna probadanja (štrecanja) u vagini. Kao da me neko bode iglicama.:( Ginekolog kaže da je sve o.k. Analiza urina - uredna. Probadanja osjećam duž cijele vagine . Ima li sličnih iskustava ?

anchi:)
08.02.2008., 11:47
Ne znam da li se radi o potpuno istoj vrsti boli, ali i ja svakih nekoliko mjeseci osjetim jako neugodnu bol u području vagine (rekla bih jako neugodno probadanje, koje se širi poput munje; al sam ga objasnila) :D
te 2-3 minute ne mogu se doslovce ni pomaknuti jer to samo rezultira jos većom boli.
Nisam išla na pregled zbog toga pa ne znam o čemu se radi.

Pa ako netko zna sto bi to moglo biti, samo pišite! :)

Michaela
08.02.2008., 12:04
ja imam ta probadanja... ko da me netko nožem probije... al znam od čega.
Endomtrioza. :(

Ne plašim vas , samo kažem od čega mene boli.

simon3
08.02.2008., 13:07
Ne znam da li se radi o potpuno istoj vrsti boli, ali i ja svakih nekoliko mjeseci osjetim jako neugodnu bol u području vagine (rekla bih jako neugodno probadanje, koje se širi poput munje; al sam ga objasnila) :D
te 2-3 minute ne mogu se doslovce ni pomaknuti jer to samo rezultira jos većom boli.
Nisam išla na pregled zbog toga pa ne znam o čemu se radi.

Pa ako netko zna sto bi to moglo biti, samo pišite! :)

Ukoliko se bol javlja srediton ciklusa, riječ je tzv.ovulacijskoj boli, koja nastaje otpuštanjem folikula. To bi bila normalna pojava, dapače, poželjna, jer znači da je s tvojom plodnošću sve ok.

hm00
08.02.2008., 13:28
Na žalost nije samo u sredini ciklusa. Primijetila sam da jedini period kada me to ne bode je dok imam menstruaciju.
I ta bol nema veze sa aktivnošću , znači bocne bilo kad , sjedila , hodala , stajala...

Ivanicapeca
08.02.2008., 14:04
Cure, a jeli vi furate tangice, uske hlače i sjedite tako da držite nogu preko noge?

hm00
08.02.2008., 14:23
Tange - jedanput obukla i skinula ih za 5 min :eek:. Samo obične gaćice , bijele koje se peru na 90 st. Što se tiče
uskih hlača - pa , trapke mi baš nisu nešto komotne. Ali , nosila sam ih i prije ovih problema. Prkrižene noge -
šta ima netko da ne sjedi tako? Mislim dok šljakam (sjedim za kompom), to mi je omiljena poza.

Ivanicapeca
08.02.2008., 14:45
Tange - jedanput obukla i skinula ih za 5 min :eek:. Samo obične gaćice , bijele koje se peru na 90 st. Što se tiče
uskih hlača - pa , trapke mi baš nisu nešto komotne. Ali , nosila sam ih i prije ovih problema. Prkrižene noge -
šta ima netko da ne sjedi tako? Mislim dok šljakam (sjedim za kompom), to mi je omiljena poza.

Pa možda ti je taj šav nekako između nogu kad sjediš prekriženo točno na nekoj žilici koju pritišće i onda nema cirkulacije, pa ti se kasnije događa nešto kao trnci u nogama kad sjediš na njima ili klečiš.
Druga stvar koja mi pada na pamet je Bartholinijeva žlijezda. Možda imaš neku cisticu na njoj pa te boli. Pitaj dr. dali je moguće takvo što. Ja fakat pucam u mrak. Pogledaj link (http://www.aafp.org/afp/20030701/135_f1.gif) na sliku da vidiš di se to nalazi, pa ako je to otprilike tu negdje gdje osjećaš bol, moguće je da se radi o tome.

hm00
08.02.2008., 15:02
Pa možda ti je taj šav nekako između nogu kad sjediš prekriženo točno na nekoj žilici koju pritišće i onda nema cirkulacije, pa ti se kasnije događa nešto kao trnci u nogama kad sjediš na njima ili klečiš.
Druga stvar koja mi pada na pamet je Bartholinijeva žlijezda. Možda imaš neku cisticu na njoj pa te boli. Pitaj dr. dali je moguće takvo što. Ja fakat pucam u mrak. Pogledaj link (http://www.aafp.org/afp/20030701/135_f1.gif) na sliku da vidiš di se to nalazi, pa ako je to otprilike tu negdje gdje osjećaš bol, moguće je da se radi o tome.

Neće biti to. Ti bolovi su u samoj rodnici (možda sam trebala staviti naslov - probadanja u rodnici) - onako kao da me udari strujica odozdo prema grliću maternice. :ne zna:

Ivanicapeca
08.02.2008., 15:11
Neće biti to. Ti bolovi su u samoj rodnici (možda sam trebala staviti naslov - probadanja u rodnici) - onako kao da me udari strujica odozdo prema grliću maternice. :ne zna:

:ne zna: Stvarno čudno. Može biti jedino još da nije nešto s crijevima pa ti refleks pada na rodnicu koja je isprepletena živcima za razliku od crijeva.Nadam se da ćeš to riješiti. Meni i od same pomisli na takav osjećaj prolaze srsi:horor:

iva2110
08.02.2008., 18:28
Unazad 8 mjeseci imam stalna probadanja (štrecanja) u vagini. Kao da me neko bode iglicama.:( Ginekolog kaže da je sve o.k. Analiza urina - uredna. Probadanja osjećam duž cijele vagine . Ima li sličnih iskustava ?

imam ja, u vrijeme menge, ali imam osjećaj ko da me netko bode noževima:eek:, a ne iglicama:rolleyes:

hm00
08.02.2008., 19:51
imam ja, u vrijeme menge, ali imam osjećaj ko da me netko bode noževima:eek:, a ne iglicama:rolleyes:
A ima i toga - ponekad kao što kažeš noževima i to onak' brzinski , a nekad
je manjeg inteziteta.:eek:

third eye
09.02.2008., 15:23
da se pridruzim klubu.boli i mene.ja iskreno ne znam sto mi je a boli za umrijet.menstruaciju nisam imala 6 mj.a imam 17 god...fsh i lh hormoni su mi jako povecani,izvan svake granice normale,a nisam sigurna za sta oni sluze,iako sam se nacitala bog zna...jajnici su mi povecani al ciste se ne vide...kao nema ih.a to me boli svakim danom sve vise i vise..jedva cekam da odem da saznam szta mi se desava jer umirem iz dana u dan.:(

kiki-ri
09.02.2008., 16:30
da se pridruzim klubu.boli i mene.ja iskreno ne znam sto mi je a boli za umrijet.menstruaciju nisam imala 6 mj.a imam 17 god...fsh i lh hormoni su mi jako povecani,izvan svake granice normale,a nisam sigurna za sta oni sluze,iako sam se nacitala bog zna...jajnici su mi povecani al ciste se ne vide...kao nema ih.a to me boli svakim danom sve vise i vise..jedva cekam da odem da saznam szta mi se desava jer umirem iz dana u dan.:(

Draga, hitno kod ginekologa, nemaš što čekat. Premlada si!

third eye
09.02.2008., 16:35
idem u cetvrtak.strah me previse...

kiki-ri
09.02.2008., 16:42
idem u cetvrtak.strah me previse...

Nemoj da te bude strah. Gore ti ne može biti, nego što ti je sad kad uopće ne znaš što ti je. Uzmi i prijateljicu i dok čekaš red pričajte o nekim ugodnim stvarima. Kaži sama sebi da će biti sve u redu i tako će biti. Pregladat će te, dat će ti Dabroston i nakon što to popiješ, dobit ćeš m. i bit će sve u redu. Javi što ti je ginekologica rekla! Da nisi možda bila na nekoj dijeti, pa ti se organizam šokirao?

third eye
09.02.2008., 16:45
ne ja nikad nisam bila na dijeti.imam secer pa se moram zdravo hranit.ma meni su hormoni malo zajbani od 6.god.sumnjali su na preuranjeni pubertet,pa je bilo u redu ,pa godinu dana poslije secer i tako.a sredit cu ja to...sredila sam dosta bolesti koje su me uhvatile i sad moram i to.pokusavam bit pozitivac:)

asdf
28.02.2009., 21:28
pa evo, ja sam prije 8 godina oboljela od visokorizicnog hpv-a, cin2b, skoro cin3, ljecila se skoro punih 5 godina nikako da se situacija poboljsa i napokon je "nestao". u studenom 2008. sam imala jako stresan period zbog kojeg sam opet nakon svih tih godina pocela i pusiti(a cigarete i hpv ne idu zajedno, znam). istovremeno s tim me u prosjeku 10 do 15 puta na dan uhvatila ta probadajuca bol dolje unutra, meni je to otprilike smjesteno vise prema izlazu, ne bas duboko gore kod jajnika nego bas grlic maternice rekla bih, ako uopce mogu precizirati. i svaki me dan to tako hvatalo ta neugodna bol koja traje do desetak sekundi i prestane. uplasena otisla sam ginekologici ranije nego uobicajeno(4 mjeseca nakon zadnje kontrole) i ona me uvjeravala da vjerojatno nije nista. medutim, nalazi su pokazali da imam cin1, dakle ranica se vratila, za hpv nije sigurno, al on nije ni tema naseg razgovora. kaze ginekologica da vece upale znaju prouzrociti takvu vrstu bolova, ponekad.

neuništiva
02.03.2009., 18:03
Pozdrav djevojke. Ne bih vas htjela plašiti, ali kad je mene tako boljelo dijagnosticirana mi je endometrioza. Nije ni to tragično i strašno, ali najbolje što prije na pregled.

Jelenko05
27.04.2013., 16:39

Ovo je jako stara tema, al imam isti problem. Bila kod ginekologa, nalaz krvi, stolice, mokraće sve u redu a mene boli. To je tupa dosadna bola koja je više manje stalno pristutna već četiri mjeseca i kao što si rekla, nema je samo kada dobim menstruaciju. Ako si još aktivna, jel si našla di je problem ili možda netko ima slična iskustva i savjete? Ne znam više što da radim :(