View Full Version : Sam neće raditi
Thurgood
15.12.2003., 11:05
hard disk, naime. na poslu sam dobio novi. WD 20 GB, nemam pojma gdje su ga iskopali ali u usporedbi sa starim ovo je premija :top:
e sad nastaje dramaturgija: ploča je Asus za PIII TUEP2-M ili tako nekako, sa Intel čipsetom. ne vidi taj disk ako je sam! ako stari vozi paralelno na istom kablu vidi oba, starog naravno vidi kako god hoću. ako je sam jednostavno ga ne vidi, nema ga i BIOS-u, ne prijavljuje ga među boot devices i naravno ne boota sa njega. a windoze XP instalirane, sve ok, master-slave odnosi u redu, BIOS nedavno flešan, probao na IDE1 i IDE2, sa i bez CD-roma i ništa...
stari disk sam stavio u ladicu da si nosim doma što treba, ali ništa od toga :(
prijedlozi?
Thurgood
15.12.2003., 11:15
ustvari.... bios je updatean sa najnovijim raspoloživim, a i taj je star 2 godine. noviji ne mogu pribaviti, osim ako imate kakvu kvalitetnu ideju. taj asus je u kurcu :rolleyes:
shef Sale
15.12.2003., 11:20
a jumper settings? :D
Morma priznati da NIKAD nisam imao problema s ASUSom, doma imam vec drugu asusovu plocu unutar 5 godina, n aposlu brdo raznih, od 440bx, appolopro133, tusl2-c, p4pe, sis645, barebone...nikad problema :D
Jedino WD zna ZEZAT oko jumpera i slicnih stvari...posebice kad je u igri ladica!
Thurgood
15.12.2003., 11:23
ma ladica je došla na zadnje, problem je bio i prije. WD na kojem je sistem je na master, a ova stara krama naravno na slave. što radi i kako radi cable select?
dobro da nemaš problema, stranice, download i support su stvarno sramota. niš ne radi :flop:
shef Sale
15.12.2003., 11:40
Ako znaš njemački, njemačke su bolje :D
Da, cable select je dobra stvar...u principu onda HD sam kuži jel master ili slave ;)
Jednom sam greškom ubacio WD master na kabel uz već postojeći master, i ispalo je generalno sranje, već sam mislio da je sve ošlo kvragu, ali je nakon nekog vremena, par gašenja-paljenja, prebacivanja jumpera proradio....
Thurgood
15.12.2003., 11:48
ma znam, ali ovaj ASUSupdate softver koji sam dobio sa pločom bi to sam trebao napraviti. imam 3 servera na izbor: .com .tw i .de. prvi ne radi uopće, sa drugog sam skinuo najnoviji koji je bio a švapski kaže da moram imati puno noviju verziju BIOSA (wird nur noch die Liveupdate-Version 3.30.01 oder höher von unserem Server unterstützt. Ältere Versionen funktionieren nicht mehr) da mogu napraviti update sa onim koji oni imaju na serveru i upućuje me da manuelno skinem ali su serveri non-stop, kao, preopterećeni. prevedeno ne rade :flop:
još ću experimentirati sa cable select :)
ushirlo
15.12.2003., 11:54
Imao sam takav slučaj - crkla elektronika na HD!
Thurgood kaže:
....taj asus je u kurcu :rolleyes:
:zmaj: nemoj mi po Asusu pljuvat..
ushirlo
15.12.2003., 12:05
Maky kaže:
:zmaj: nemoj mi po Asusu pljuvat..
Pljuc, hrak, izrig, ...
Thurgood
15.12.2003., 12:06
e baš 'oću, takav problem nisam ni na PCchipsu imao :B
možda bih trebao po WD-u hraćkat :misli:
e, idijotizma, na cable select sve radi, ali svaki put kad palim, gasim ili šaltam koji disk moram u biosu preštelavat :rolleyes:
stavi na auto :B
na kabelu ti stoji master i disk koji je na tom priključku uvijek će biti master ako je jumper na CS, isto vrijedi za slave. U biosu podesiš auto i bok, riješem problem.
shef Sale
15.12.2003., 12:29
Thurgood kaže:
možda bih trebao po WD-u hraćkat :misli:
:top: :D:D:D
Thurgood
15.12.2003., 12:39
Dugo, nema ništa od automatike, jer se WD stalno postavlja kao slave i ručno ga moram u biosu pod "boot devices" namještati kao prvog za bootanje. inače je automatski "none", a kad je i stari Conner u igri onda je on glavni. i stalno je master :mad:
Thurgood kaže:
Dugo, nema ništa od automatike, jer se WD stalno postavlja kao slave i ručno ga moram u biosu pod "boot devices" namještati kao prvog za bootanje. inače je automatski "none", a kad je i stari Conner u igri onda je on glavni. i stalno je master :mad:
pa je li on ima kakav jumper, mislim conner, kako ga spajaš, onaj priključak na kraju kabela je master i ako je na njemu i CS uvijek će biti master. U sredini je slave - pogledaj piše na kabelu. Stavi oba na CS spoji odgovarajući kraj kabela na odgovarajući disk i to bi trebalo biti to.
Thurgood
15.12.2003., 12:47
je da... ajd vidjet ću još za kabel
Thurgood
15.12.2003., 13:01
Dugo, fala ti ko bratu :)
premještanje kabla je pomoglo za cable select rad, ali master-slave i dalje neće :misli:
ma boli me kita, radi :tulum:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.