PDA

View Full Version : Siemens SX1

Animal Mother
17.12.2003., 00:32
eto, izašao je na tržište, nakon podužeg čekanja....i izgleda da ima opet one standardne bugove koji se pojavljuju u Simensima(smrzavanje itd...)

trenutačno je ovo mobitelski kralj po mojoj skromnoj procjeni :D

cijena? :D :D :D -------------------> između 3500 i 4000 kn....
a toliko bih bio lud i dao toliku lovu za ovaj mobitel(naravno, da ju imam :) ) a nadam se da ću uskoro imat...

http://www.club-sx1.de/images/sx1testimg1.jpg

Ima radio, mp3, snima video clipove, fotografira itd...

Tehnički podaci (http://www.club-siemens.net/mobiles/sx1.shtml)
Galerija (http://www.club-siemens.net/gallery/sx1/)

Jango Fett
17.12.2003., 00:35
Malo si pogriješio podforum. Ovo je za Mobitele, bez obzira što ima multimedijske mogućnosti... ;)

Animal Mother
17.12.2003., 00:40
sorry, ne vidjeh podforum 'mobiteli'....

ma ko će se snać na ovom Forumu.hr :D

mystik4l
17.12.2003., 00:49
Dobrrrraaa pilaaa:top:

sL!
17.12.2003., 08:57
ovo se zove mobitel!!!!

P.S.sta se tice bugova, novi flash uvijek pomaze, naravno ako niko nema muda za napravit ga, nosi u servis.....

Martin
18.12.2003., 11:26
Pa i nije neka 'pila' od mobitela, osim što se radi o smartphone-u, pa se ne može ni uspoređivati sa običnimi aparatima.

Neobičan design (tipke uz rubove ekrana) u praksi onemogućava tipkanje jednom rukom, a mp3 i radio baš i nisu neke funkcije korisne za GSM aparat, uglavnom su tu da još brže istroše bateriju (koja i tako traje dan-dva uz minimalno korištenje.

A ni konkurencija ne spava. Do sada je Nokia već izbacila 6600 (direktni konkurent, nema FM radio, ali zato ima standardnu tipkovnicu), tu bi već trebala bit i Nokia 3660 (ista kao 3650 ali sa standradnom tipkovnicom umjesto od onog smjeha od 'digitalne simulacije analognog brojčanika'). Isto tako tu je i Samsung D700 (kojeg još nema kod nas) prvi Symbian60 aparat sa preklopnim designom, a uskoro izlazi i Sendo X (još tanji i lakši od konkurencije, i ugrađnom bljeskalicom uz foto-aparat.

P.S. Ne znam zbog čega je 'smrzavanje itd. (što drugo?)' standardni bug Siemensa.
Do sada sam imao isključivo Siemensove GSM uređaje, i nikad nisam imao te 'standardne bugove', može bit da je ova dva Siemensa koja sam ja imao proizvela Nokia?
Ali ne, nije moguće da je to bila Nokija, pa i njeni aparati se istu znaju 'smrznut'. Možda se smrzavanja standardni bug većine novih modela?! ;)

SETRA Samoborček
18.12.2003., 11:40
Martin kaže:
Pa i nije neka 'pila' od mobitela, osim što se radi o smartphone-u, pa se ne može ni uspoređivati sa običnimi aparatima.

Neobičan design (tipke uz rubove ekrana) u praksi onemogućava tipkanje jednom rukom, a mp3 i radio baš i nisu neke funkcije korisne za GSM aparat, uglavnom su tu da još brže istroše bateriju (koja i tako traje dan-dva uz minimalno korištenje.

A ni konkurencija ne spava. Do sada je Nokia već izbacila 6600 (direktni konkurent, nema FM radio, ali zato ima standardnu tipkovnicu), tu bi već trebala bit i Nokia 3660 (ista kao 3650 ali sa standradnom tipkovnicom umjesto od onog smjeha od 'digitalne simulacije analognog brojčanika'). Isto tako tu je i Samsung D700 (kojeg još nema kod nas) prvi Symbian60 aparat sa preklopnim designom, a uskoro izlazi i Sendo X (još tanji i lakši od konkurencije, i ugrađnom bljeskalicom uz foto-aparat.

P.S. Ne znam zbog čega je 'smrzavanje itd. (što drugo?)' standardni bug Siemensa.
Do sada sam imao isključivo Siemensove GSM uređaje, i nikad nisam imao te 'standardne bugove', može bit da je ova dva Siemensa koja sam ja imao proizvela Nokia?
Ali ne, nije moguće da je to bila Nokija, pa i njeni aparati se istu znaju 'smrznut'. Možda se smrzavanja standardni bug većine novih modela?! ;)

ma svi se smrzavaju sa prvim softverom, jedan flash sve rješava :)

Um
18.12.2003., 19:08
Mobitel je OK, ali je vise razvikan nego sto je. Ima dobre funkcije, velike mogucnosti, ali mislim da nece postici veliku prodaju na trzistu, tak da mozete ubrzo ocekivati SX2.

Animal Mother
18.12.2003., 21:20
što se tiče tipkanja jednom rukom - osobno tipkam sa dvije ruke jer mi je tako puno lakše i brže, a i mislim da većina ljudi tipka sa dvije ruke....vjerojatno su tako razmišljali i u siemensu pa su stavili tipkovnicu sa strane, što je originalno po mojem mišljenju...

tester tog mobitela je rekao da se slušanje radija sa punom baterijom(pa sve do prazne baterije) traje oko 10 sati....u svakom slučaju dosta, dok je za mp3 navedeno oko 3-4 sata

meni bi osobno, FM radio bio jako korisna funkcija, jer bi mi baš fino popunio vrijeme od 2 sata putovanja tramvajem do faxa i nazad....:p

Sendo X je ok mobitel, ali ima manje funkcija od SX1, dok 6600 izgleda ko buhtla, SX1 je veličinom otprilike ko SL55

JoZ@
18.12.2003., 22:08
SETRA Samoborček kaže:
ma svi se smrzavaju sa prvim softverom, jedan flash sve rješava :)
naravno u kucnoj radinosti:W

Martin
19.12.2003., 10:35
Koliko sam ja primjetio, većina ljudi tipka SMS poruke jednom rukom (i to lijevom) jer druga ruka (tj. prst) samo smetaju. Osim toga često je zgodno imati mogućnost jednoručnog rada sa mobitelom (ne samo za pisanje SMS-a), a to je kod SX-1 izuzetno otežano.

Da je design mobitela originalan, tu se apsolutno slažem, ali, isto tako je bio originalan i design Nokie 3650, pa su svejedno morali izbaciti model 3660, sa 'normalnom tipkovnicom'.

Sendo X za razliku od SX-1 samo nema FM-radio, sve druge funkcije su vjerovatno iste ili slične.

sL!
19.12.2003., 10:39
ja sam vidio da vecina ljudi pise sa obje ruke, a one koje sam vidio da pisu jednom rukom, pisali su desnom, jedino ako nisu bili lijevaci.....ali mislim da je tipkovnica napravljena full strava i vjerojatno ce biti potrebno neko vrijeme dok se vlasnici ne naviknu na taj polozaj tipki!!!