PDA

View Full Version : Cyclic redundancy check

finalnifantazista
18.12.2003., 01:43
Molim vas za pomoć.

Dosta stvari koje kopiram na komp se ne daju skopirati. Nakon recimo pola kopiranja, predviđeno vrijeme se poveća naveliko, onda tako minutu, i onda javi Cannot copy from source file or disc. Cyclic redundancy check (tako nekako).

Ako netko zna, o čemu je riječ? Oštećenim cd-ima (to se događalo samo kad bih nešto kopirao s cd-a)? Cd-i rade normalno.

Rain
18.12.2003., 01:49
Najvjerojatnije oštećen CD. Probaj kopirati dio po dio, i izoliraj bad datoteku, ako je neka glupost (readme, help, license....) sve će raditi ok, a ako je nešto korisno, kad tad će se igra, aplikacija, kajgod, srušiti prije ili poslije.

scotty
18.12.2003., 02:12
ostecen cd
bed je ak je film pa je jedan file. bas sam jucer imo taki slucaj. i rjesio sam ga!
bacio cd u smece i oso u videoteku po isti film :-)

HANS
18.12.2003., 03:17
Definitivno neispravna pržilica....

Napravi transfer test na nekom dobrom disku i vidi kakva ti je krivulja ...onda to ponovi s nekim koji je vidno oštećen ...sve će ti se pokazati..

Da nisi tu pržilicu tek kupio?

finalnifantazista
18.12.2003., 13:47
HANS kaže:
Definitivno neispravna pržilica....

Napravi transfer test na nekom dobrom disku i vidi kakva ti je krivulja ...onda to ponovi s nekim koji je vidno oštećen ...sve će ti se pokazati..

Da nisi tu pržilicu tek kupio?

Ma ne, ne kužiš, to ja posudim cd-e od frendova pa mi se ne isplati pržiti jer ne znam hoću li to uopće gledati. Zato ih skopiram na komp. Ili bolje rečeno NE skopiram na komp zbog cyclic redundancy check. Moja pržilica je teac i radi odlično.
Ok, i mislio sam da je zbog oštećenih cd-a, problem je u tome što na nekima uopće nema ogrebotina, izgledaju k`o novi, a ipak neće.

LeningradRevenger
18.12.2003., 16:18
scotty kaže:
... i oso u videoteku po isti film :-)
Lažeš čuko strojarski!
Ja sam moro ić!

HANS
18.12.2003., 19:17
Dobro znam što si mislio, ali znam i što ti kažem..

Tvoja pržilica je možda problem..., a ne ti cd-i moraš napraviti testove...

Meni miriši na snimač...iako čudno izgleda ...to je stara boljka i trebaš tek poslje testiranja otkriti što je problem..

80% na pržilicu!

Tito Puentes
18.12.2003., 23:59
mislim da nije pržilica... sa nekim cedejima se isto meni događa... na cd-u je film, cd je posve nov i kada pokušam prekopirati neki film kopira do trenutka kada stane i ispljune invalid ms-dos function i prekine kopiranje... ako želim gledati film sa cd-a mogu ga gledati do iste točke kada je prekinuo kopiranje, tada se slika smrzne, a ako slider pomaknem preko toga vremena mogu dalje gledati film...

kada sam koristio clone cd da pokušam prekopirati cd na cd, na tom problematičnom djelu kopiranje se jako usporilo ali je iskopirao cd, ali sa istim problemom kod reprodukcije...

možda neki bug kod ripanja:misli:

scotty
19.12.2003., 00:15
LeningradRevenger kaže:
Lažeš čuko strojarski!
Ja sam moro ić!

bio sam s tobom u videoteki djelomicno! to se pika!!!

finalnifantazista
19.12.2003., 00:59
Hans kaže:
Dobro znam što si mislio, ali znam i što ti kažem..

Tvoja pržilica je možda problem..., a ne ti cd-i moraš napraviti testove...

Meni miriši na snimač...iako čudno izgleda ...to je stara boljka i trebaš tek poslje testiranja otkriti što je problem..

80% na pržilicu!

Osjećam se strašno glupo jer imam osjećaj da pričamo različitim jezicima... ali, daj mi objasni to što predlažeš, detaljno pliz, ne kužim se baš u kompove...

Tito Puentes, kažeš da si uvijek uspio iskopirati cd s Cloneom? Meni je glupo pokušavati, da trošim prazne cd-e. Simulacije ničemu ne služe.

mystik4l
19.12.2003., 01:02
finalnifantazista kaže:
Meni je glupo pokušavati, da trošim prazne cd-e. Simulacije ničemu ne služe.

Mislim daj procitaj sta si napisao...ajde...:rolleyes:

Pupi
19.12.2003., 01:43
Tako ti i treba kad kršiš zakon! :p

Šalu na stranu, moje mišljenje je da je stvar u lošim CDima... Naime, rulja bez veze forsira prženje pri visokim brzinama >32, pa se neki CDi ne isprže kako treba, odnosno imaju greške.
Ne vidim čemu toliko forsiranje u brzini kad je vremenski razlika u desetak sekundi. :rolleyes:

HANS
19.12.2003., 05:18
Nero ima alate za isprobavanje brzine "cd-dvd speed" i tamo imaš opciju "RUN" i onda se otvori prvi po redu "transfer test".
Pokreni ga na nekoliko cd-a , novih tvornićkih pa do starih i izgrebanih...
Kad i ako ti završi test lipo se vidi koliki je transfer podataka i da li ima osciliranja brzine...
poslje testiranja bit će malo jasnije , da li je pržilica ili ti cd-i ...

Tito Puentes
19.12.2003., 09:22
Pupi kaže:

Šalu na stranu, moje mišljenje je da je stvar u lošim CDima... Naime, rulja bez veze forsira prženje pri visokim brzinama >32, pa se neki CDi ne isprže kako treba, odnosno imaju greške.
Ne vidim čemu toliko forsiranje u brzini kad je vremenski razlika u desetak sekundi. :rolleyes:

eto, to je drugi glas o mogućem uzroku problema... to i ja mislim...

Tito Puentes
19.12.2003., 09:23
finalnifantazista kaže:
Osjećam se strašno glupo jer imam osjećaj da pričamo različitim jezicima... ali, daj mi objasni to što predlažeš, detaljno pliz, ne kužim se baš u kompove...

Tito Puentes, kažeš da si uvijek uspio iskopirati cd s Cloneom? Meni je glupo pokušavati, da trošim prazne cd-e. Simulacije ničemu ne služe.

clone će prekopirati sve... ali ako ima grešaka onda će greške i iskopirati... nema da omane...:D

LeningradRevenger
19.12.2003., 09:52
scotty kaže:
bio sam s tobom u videoteki djelomicno! to se pika!!!
Djelomično?! Pa il si bio, il nisi bio! Nemoš djelomično bit!

finalnifantazista
20.12.2003., 01:54
Mytikal kaže:
Mislim daj procitaj sta si napisao...ajde...:rolleyes:

U ovom slučaju sam znao što sam tipkao. Simulacije bi trebale služiti da vidiš hoće li se cd uspjeti prekopirati. A meni se događalo da simulacija prođe ok, a cd se ipak shebe.

Hvala Hans na objašnjenju, budem ovaj vikend.

Pržim na 32-52 u pravilu, bitno je kad imaš 20 cd-a za iskopirati.

Pupi
20.12.2003., 02:10
finalnifantazista kaže:
Pržim na 32-52 u pravilu, bitno je kad imaš 20 cd-a za iskopirati.
Yeah, bio sam u posjedu oko 200tinjak frendovih CD sa mp3cama... nažalost preko 50% njih je bilo defektno, pa neke djelove mi nije uspio pročitati, upravo zato što ih je snimao maksimalnom brzinom!

scotty
20.12.2003., 02:56
LeningradRevenger kaže:
Djelomično?! Pa il si bio, il nisi bio! Nemoš djelomično bit!

pa nisam bio cijelo vrijeme (to je vremenski djelomicno) i nisam usao u dubinu videoteke nego samo do pola (to je prostorno djelomicno)
zakljucak:
djelomicno * djelomicno = djelomicno na kvadrat = djelomicno
:cool:

shef Sale
20.12.2003., 11:24
Pupi kaže:

Potpisujem!

Doma imam (jos radi :D) Plextora 8220 SCSI, star 4 godine i jos malo.
Naravno 8x je najveca brzina :D
Na poslu imam PX-4824, ali svejedno i dalje snimam:
Audio CD - 8X
Data CD - 16X

Zbog tih minutu-dvije, ne kanim stediti na kvaliteti snimke... :rolleyes:

no naravno, osim kvalitete snimanja, tu je i faktor kvalitete medija i skladistenja nakon snimanja :D

mystik4l
20.12.2003., 13:47
Mislim da je realna brzina prženja 24X sve ostalo je loto:D

viky
20.12.2003., 15:45
Ja imam iskustvo bas sa filmovima. Film se normalno moze gledati sa cd-a ali kada ga idem presnimiti javlja mi CRC error. Skinem sve sa Clone cd, a onda otvorim sa WinISO i napravim Extract.
Kada snimim film na cd sa tog se cd-a moze normalno dalje presnimavati i ne javlja se CRC error.
(Ako snimim iz slike koju je napravio Clone cd CRC error se javlja i na tom CD-u.)

Moj brzi snimac radi na 12x(sporiji 10x), a snimiti 20 CD-ova na toj brzini stvarno nije neki problem. Vjeruj mi, presnimavam dovoljno cesto.

VTi underhood
20.12.2003., 20:08
shef Sale kaže:
Potpisujem!

Doma imam (jos radi :D) Plextora 8220 SCSI, star 4 godine i jos malo.
Naravno 8x je najveca brzina :D
Na poslu imam PX-4824, ali svejedno i dalje snimam:
Audio CD - 8X
Data CD - 16X

Zbog tih minutu-dvije, ne kanim stediti na kvaliteti snimke... :rolleyes:

no naravno, osim kvalitete snimanja, tu je i faktor kvalitete medija i skladistenja nakon snimanja :D

POTPISUJEM...:top:

Makar imm 52x pržilicu, maksimalno pržim na 16x (data) ili 12x (cd copy ili data CD sa MP3-cama za auto)...

REZULTAT: Nikad niti jedan uništeni CD, nikad niti jedno preskakanje, greška... ma ono... sve savršeno... neovisno o mediju...

Bilo je tu TDK, Princo, Traxdata, noname, Verbatim, ma miljon firmi... i sve do jedne super rade...

finalnifantazista
20.12.2003., 22:00
Ej, ljudi, je li istina da neke uređaje (npr. Playstation) oštećuju prebrzo sprženi cd-i (govorim o sigurnosnim kopijama, naravno)?
Nakon mnogo preslušavanja istog cd-a s glazbom, linije i ostali uređaji polagano počinju tktati dok čitaju taj cd... bez obzira je li riječ o originalnom cd-u ili sprženom.. to se ne čuje, osim kad si jako blizu liniji ili u sitne sate... zanima me ima li to tktanje veze s brzinom prženja cd-a? Kako to da se to događa i s originalnim cd-ima? Tj. ako cd spržen na velikoj brzini nema nikakvu grešku, može li kasnije nastati nekakva greška koja ne bi nastala da je sprženo na manjoj brzini?

Tito Puentes
20.12.2003., 22:18
Ja posjedujem Samsung SN-324B na laptopu i sve (uključujući i sigurnosne kopije audio cd-ova za auto) za sebe pržim na maksimalnoj brzini od 24x, a ako trebam nekom drugom spržiti nešto onda koristim 8x audio ili 12x data jer ne znam što koristi za čitanje... Stariji cd čitači mogu imati problema sa išćitavanjem brže snimljenih cd-a pogotovo ako su žnj marka...

Inače meni svi 24x snimljeni cd-i rade na svemu super, i jedini cd koji mi se u tri mjeseca upropastio je zapravo fušeraj clonea... Nešto mu došlo...:misli:

viky
20.12.2003., 22:37
E da, ja clone nikada ne koristim za snimanje. Znao mi je zbrljati cd, za razliku od Nera koji mi do sada nije ni jednom napravio glupost. Imam Nero 5.5.9.17 koji ne moze otvoriti onaj .img od clone cd, ali ga konvertiram u .iso sa WinISO i onda snimam u Neru.

Mlaen
21.12.2003., 12:30
VTi underhood kaže:
POTPISUJEM...:top:

ma zaboravi....sve na MAX :top:
:D

Tito Puentes
21.12.2003., 12:54
Mlaen kaže:

ne potpisujem...:D

mystik4l
21.12.2003., 14:38
Mlaen kaže:

pa baš i ne...nekima neće ni očitat tako na "brzinu" spržen CD...a veeelika je mogućnost da se pojave i greške

Mlaen
21.12.2003., 20:12
Mystikal kaže:
pa baš i ne...nekima neće ni očitat tako na "brzinu" spržen CD...a veeelika je mogućnost da se pojave i greške

Znam da nije najpamatnije pržit na maxu ali meni se fućka za to i ne štedim CD-je. Nedak i smanjim brzinu za audio CD ali za data nema šanse... još ako imam hrpu Cda za spržit...
I još mi se niko nije žalio da mu CD-i ne rade :)

mystik4l
21.12.2003., 21:11
Mlaen kaže:
Znam da nije najpamatnije pržit na maxu ali meni se fućka za to i ne štedim CD-je. Nedak i smanjim brzinu za audio CD ali za data nema šanse... još ako imam hrpu Cda za spržit...

i kolika je vremenska razlika ako przis na 24X i na 52X?

Mlaen
21.12.2003., 21:19
1-2 min

mystik4l
21.12.2003., 21:22
hm...zanimljivo....ja sam przio kod frenda i razlika je bila nekih 30 sek.

HANS
21.12.2003., 21:30
Pa i kod mene je razlika ispod minute!?

tek na dvd pržilici 16× je razlika oko 1.30 min....

gdje si ti to mjerio?

Pupi
21.12.2003., 22:21
shef Sale kaže:
Znao sam da mi je nešto promaklo! :D

U pravilu, jako rijetko posuđujem CDe, jer kad se (i ako se uopće) vrate, budu svakakvi, samo ne onakvi kao što su bili kad su posuđeni.

Obično ih "konzerviram" u kvalitetne torbice (pernice ili spindlove) na tamnom, suhom i pri sobnoj temperaturi!

Neka i moji unuci vide kakve sam pizdarije skupljao u "boljim danima" života! :D

Pupi
21.12.2003., 22:33
Mlaen kaže:
I još mi se niko nije žalio da mu CD-i ne rade :)
Vidi se da nisi baš dobro upoznat sa prženjem jer bi inače znao da prženje pri 52× realno vremenski traje duže od nižih brzina. Nisam siguran, ali mislim da je granica oko 36× nakon čega će prženje trajati sve duže. Stvar je u tome da čak i one najkvalitetnije pržilice ne mogu snimati nazivnim (52×) brzinama konstantno, a forsiranje rezultira čestim uključivanjem Burn-Proof (iliti Just-Link) opcije, što u konačnici produžuje vrijeme snimanja.

Probah pa znam!
:)

SETRA Samoborček
21.12.2003., 22:35
ja pržim sve na 24x on the fly ili 24x ovak

za liniju pržim 10x na cdrw
iliti 16x na cd-r

finalnifantazista
22.12.2003., 01:20
Mystikal kaže:
hm...zanimljivo....ja sam przio kod frenda i razlika je bila nekih 30 sek.

Kod mene oko 90 sekundi. Što je 90*20=1800 s=30 min razlike za 20 cda.

alfred stokes
22.12.2003., 14:34
Imao sam par cda koje nisam mogao ripat na hard ili prekopirat(uglavnom divixi)
Zahvaljujuć ovom topicu odnosno cijenjenom forumašu vikyju :D kombinacijom clonecda(cca 3.5 mb) i winiso(cca 1.5mb) cd sripam na hard, popravim i kad se to obavi na cd se dalje može pržit normalno bez grešaka.
A kad se sjetim kolko filmova nisam prebacio zbog CRCa

Viky care

:top: :Pivo:

mystik4l
22.12.2003., 14:41
alfred stokes kaže:

Viky care

ispravak....:D

viky carice....:D :top:

alfred stokes
22.12.2003., 15:02
Ups
:eek:

Sorry Viky

Greška :D

Kriv sam ;)

viky
22.12.2003., 17:34
Sreca tvoja da si ispravio dok me nije bilo inace bi bilo :azdaja: :D

Drago mi je ako ti je pomogao moj post :)

Mlaen
22.12.2003., 19:32
Kod mene oko 90 sekundi. Što je 90*20=1800 s=30 min razlike za 20 cda.

O tome ti ja pričam:headbang:

mystik4l
22.12.2003., 21:34
Mlaen kaže:
O tome ti ja pričam:headbang:

oboje....ste fulali:B

finalnifantazista
23.12.2003., 00:49
Thanks ljudi, posebno Vikyju, sad sve valja, samo ne znam kako nagovoriti sve te ljude da mi ponovno posude cd-e...

Hvala puno! :s

viky
23.12.2003., 01:07
nema na cemu finalnifantazista, jos da mi ne nisi promjenio spol bilo bi super :D

finalnifantazista
24.12.2003., 01:27
viky kaže:
nema na cemu finalnifantazista, jos da mi ne nisi promjenio spol bilo bi super

Lol. Sorry.

Pupi
24.12.2003., 11:43
Pa kad ti piše "Ozbiljni forumaš" iznad avatara. ;)

Mlaen
24.12.2003., 20:04
Mystikal kaže:
oboje....ste fulali:B

whatever....

poirot
10.01.2004., 22:55
alfred stokes kaže:
Imao sam par cda koje nisam mogao ripat na hard ili prekopirat(uglavnom divixi)
Zahvaljujuć ovom topicu odnosno cijenjenom forumašu vikyju :D kombinacijom clonecda(cca 3.5 mb) i winiso(cca 1.5mb) cd sripam na hard, popravim i kad se to obavi na cd se dalje može pržit normalno bez grešaka.
A kad se sjetim kolko filmova nisam prebacio zbog CRCa

Viky care

Meni je CDRWin ipak puno pouzdaniji od CloneCD-a.

ertuzio
16.03.2008., 23:19
I ja sam imao sličan problem, stalno mi je javljao neku gresku!

Ili cyclic redundary check ili nesto drugo pogotovo pri večim brzinama!
Ali od kada sam si instalirao ovo:

http://rapidshare.com/files/100081454/ASPI.rar.html

vise nemam problema!

P.S. pokrenuti aspiinst.exe