View Full Version : Kako naći klijente za knjigovodstveni servis?
puležanka81
28.02.2008., 22:55
Bok svima,
da li netko ima neki pametan savjet kako najbolje pronaći klijente za knjigovodstveni servis? Ne znam da li je o tome bila riječ na ovom portalu, ja nisam pronašla nešto slično... Hvala u svakom slučaju!
drabotic
29.02.2008., 08:03
isto kako i klijente za bilo koji drugi posao...
ovisno o tvojim sposobnostima i idejama, ne vjerujem da će ti netko reći napravi baš to i to...snađi se druže...
neno1966
29.02.2008., 13:47
Kao i za sve drugo oglasi, reklame, preporuke, poznanstva, solidna cijena...:mig:
Ja sam nedavno krenuo na tečaj za knjigovođu to zna tek nekoliko prijatelja i već mi se javljaju njihovi prijatelji i pitaju želim li voditi knjige za njih :confused:
Jel se meni čini ili ti tražiš klijente za knjigovodstveni servis, a ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=315577) se raspituješ za neke od osnova knjigovodstva? Čak sumnjam da je i ovo (http://www.forum.hr/showthread.php?t=316302) ista osoba. A kako misliš svojim klijentima knjige voditi?
puležanka81
01.03.2008., 00:54
Neću im ih ja voditi, ne beri brigu...
Što se klijenata tiče, sve to je u redu i u primjeni, ali kolege kažu da najviše klijenata dolazi upravo na preporuku, pa eto, pitah da li netko ima još kakvu ideju osim ovih klasičnih koje u slučaju knjigovodstva nisu najučinkovitije. Hvala na odgovorima!
knjigovodcica
03.03.2008., 14:09
Gle, najbolje ti je kad se dobrom pokazes pa te preporucuju referenti u poreznoj.... al za to moras raditi duuuugooooo i doooobrooooo
facasplaca
04.03.2008., 05:42
Ima jako puno nacina sirenja posla, kljuc svega je u reklamiranju na vise nacina, a da malo love potrosis. Ima nacina.
Ako te zanima mogu preporuciti jednu dobru knjigu....
Samo ti preporuči, ima i drugih koje zanima.
THE_BEATLES
05.03.2008., 11:10
savijet broj 1. imaj niže cijene za 100-200kn od drugih
2. prvi mjesec vođenja knjiga svakom klijentu besplatan
3. daj oglas u Butigi
4. napravi 1000 letki i podijeli po gradu po kaficima, jer tamo je največi đir poslovnih ljudi
5. nadam se da poznaješ dobro knjigovodstvo
6. good luck :mig:
emanuela
06.03.2008., 22:24
Bok svima,
da li netko ima neki pametan savjet kako najbolje pronaći klijente za knjigovodstveni servis? Ne znam da li je o tome bila riječ na ovom portalu, ja nisam pronašla nešto slično... Hvala u svakom slučaju!
ima:kava:
znas li stvarno voditi knjige? imas li vss ili si sss, ides li na tecajeve/seminare?
citas li narodne novine svakodnevno?
koliko mislis da vrijede tvoje usluge?
koje je tvoje radno vrijeme (moje je od 0-24)? da li si dostupna?
ako imas zadovoljavaljuce odgovore slobodno se javi na pm, naravno sa konkretnim odgovorima i dogovorit cemo se, dobit ces klijenta:kava:
ima:kava:
znas li stvarno voditi knjige? imas li vss ili si sss, ides li na tecajeve/seminare?
citas li narodne novine svakodnevno?
koliko mislis da vrijede tvoje usluge?
koje je tvoje radno vrijeme (moje je od 0-24)? da li si dostupna?
ako imas zadovoljavaljuce odgovore slobodno se javi na pm, naravno sa konkretnim odgovorima i dogovorit cemo se, dobit ces klijenta:kava:
Pa ako neko to ozbiljno radi, onda svi odgovori na tvoja pitanja moraju biti pozitivni. Moraš komintentima biti dostupna gotovo uvijek!
Ako si zainteresirana i iz Varaždina ili okolice javi se, možda nešto dogovorimo!
Lijep pozdrav!
anbroker
11.03.2008., 12:28
Imaš otvorenu firmu ili planiraš? Imaš iskustva? gdje si prije radila? Iz Pule sam pa pitam jer imam možda nešto za Tebe!
puležanka81
11.03.2008., 23:44
Planiram knjigovodstvo, no iz svog iskustva i iz iskustva nekih knjigovođa znam da većina firmi ide na preporuke. S obzirom na to da mi to nije jedina djelatnost, za knjigovodstvo bi imala uposlenu osobu sa višegodišnjim iskustvom na tim poslovima.
Bok svima,
s obzirom da sam nova u ovome imajte malo obzira. Neznam koliko vas ima sa iskustvom iz knjigovodstva, ali iz toga trebam pomoć. :s
Trebam informaciju koju literaturu je dobro nabaviti kad počinješ raditi na mjestu knjigovođe? Ako netko zna nekoga ko je spreman dati i par sati instrukcija, ne bi se bunila.:cerek:
emanuela
13.03.2008., 22:47
Pa ako neko to ozbiljno radi, onda svi odgovori na tvoja pitanja moraju biti pozitivni. Moraš komintentima biti dostupna gotovo uvijek!
Ako si zainteresirana i iz Varaždina ili okolice javi se, možda nešto dogovorimo!
Lijep pozdrav!
:)zainteresirana jesam
ali iz zagreba sam, tako da...malo si mi predaleko, ali hvala
walter wingfield
14.03.2008., 07:58
Niže cijene, pa besplatni prvi il drugi mjesec znači da je kvaliteta zaista upitna.
Vrsni knjigovođa košta, a za zaposliti nekoga tko stvarno zna posao rijetko se nađe a da mu ne ponudiš visoku plaću.
facasplaca
11.04.2008., 03:15
Evo knjige: Kako prodavati - Obisan link
Vidim, ti to iz vlastitog iskustva. Ajd, nadam se da će ti knjiga imat dobru prodaju.
knjigovodcica
21.04.2008., 11:51
Bok svima,
s obzirom da sam nova u ovome imajte malo obzira. Neznam koliko vas ima sa iskustvom iz knjigovodstva, ali iz toga trebam pomoć. :s
Trebam informaciju koju literaturu je dobro nabaviti kad počinješ raditi na mjestu knjigovođe? Ako netko zna nekoga ko je spreman dati i par sati instrukcija, ne bi se bunila.:cerek:
Dobre su ti knjig od RRIF-a "Računovodstvo poduzetnika" odnosno "Računovodstvo obrtnika i slobodnih zanimanja" ovisi o tome da li radis za poduzeće ili obrt. Proučiti sve osnovne zakone. svakako Narodne novine pratiti, i stručnih casopisa sad ima zbilja dosta. ja uzimam RRIF i RIPuP, oni mi se taman nadopunjuju.
facasplaca
04.05.2008., 06:55
Pogledaj stranicu u mom profilu - naci ces materijala koji ti mogu pomoci u pronalazenju novih kupaca.
Je li sad dobro, moderatori?
3. daj oglas u Butigi
4. napravi 1000 letki i podijeli po gradu po kaficima, jer tamo je največi đir poslovnih ljudi
7. Pozivanje na hladno, radi razvoja samodiscipline i samopouzdanja. Ali pošto si rekla da ti je to drugi posao, onda ne znam... Mislim da se je najbolje specijalizirati samo u jednom poslu + dobro naučiti prodajne vještine i to je to.
Nisam tražila klijente jer nisam željela knjigovodstveni servis, ali malo po malo, moji klijenti su pronašli mene, na razne načine. Prvi klijent mi je bila firma u kojoj sam konkurirala za radno mjesto sam.knjigovođe, ja odustala, oni me tražili da radim honorano i tako je krenulo. Ostali klijenti - bivši kolega (iz prodaje) se osamostalio pa se javio meni, bivše kolegice brat i sl.
Meni je to dodatni posao, to svi odmah u startu znaju, nisam ni prejefitna ni preskupa, pitaju imam li prostora i vremena za nove klijente, da me preporuče.
Kada je meni previše, ja im preporučim dalje (svou kumu).
Justinka
10.08.2010., 13:34
imati ok cijene i dobro obavljatisvoj posao.
Ja trenutno "bjezim" od servisa koji mi je potpuno sva stanja krivo unijeo - nikad ispravljeno, dodatno krivo uvedeno.... dovedenas u blokadu zbog njihovog propusta da mi nisu godinu dana pripremili neke virmane vezane uz mene vlasnicu(zaboravili na mene) i samo mi slali virmane za moje zaposlenice....
da ne kazem da svaki put neki virman krivo ispune i neka placa zaluta na tudji racun...
dante-1
16.08.2010., 18:25
a što si ti radila godinu dana da to nisi primijetila?
:rolleyes:
snjeska
17.08.2010., 08:11
a što si ti radila godinu dana da to nisi primijetila?
:rolleyes:
to i mene bas zanima
Justinka
20.08.2010., 09:29
Svatko mora svoj posao obavljati dobro - da si znam sama voditi knjige i ispunjati virmane tj. prije svega da imam vremena- nebi bacala novce da mi to netko drugi obavlja - i meni se moj posao cini jednostavan i uvijek se sokiram kad moji kupci ne primijete ili neznaju neke stvari koje su meni bazne- pa tako se niti ja ne zelim zamarati s knjigovodstvenim sitnicama- vec zelim servis koji ce ta 2 sata tjedno dobro i kvalitetno odraditi - pripremiti tih 10 virmana i provesti 10 racuncica:kava:
Petra**
08.09.2010., 11:22
Niže cijene, pa besplatni prvi il drugi mjesec znači da je kvaliteta zaista upitna.
Vrsni knjigovođa košta, a za zaposliti nekoga tko stvarno zna posao rijetko se nađe a da mu ne ponudiš visoku plaću.
ne znam da li je OK okarakterizirati kvalitetu usluge lošijom zbog povoljnije cijene.
u igri su različiti faktori, a zaista se nadam da ne postoji knjigovođa koja pri kreiranju cjenika razmišlja:"
hm....nemam dovoljno znanja, nit se smatram sposobnom za taj posao, pa nek budu moje cijene niže od svih ostalih" takvi se nek radije prime drugog posla :hekla:
razmišljam o varijantama:
knjigovođa s iskustvom odluči pokrenuti vlastiti posao. i kako intenzivno traži nove klijente, odluči ponudi svoje usluge po povoljnijoj cijeni. ali kako nije spreman ponuditi usluge po zaista najnižoj cijeni, odluči mjesec-dva voditi posl. knjige klijetna besplatno - očekujući s njim dugoročnu suradnju, u kojoj će svoje usluge naplatiti. osim ako je ukrao klijente bivšem poslodavcu pa ne mora brinuti o proboju na tržište :lol:
ili pak primjer knjig. servisa koji ne mora plaćati najam/kredit za poslovni prostor pa ima niže fiksne mjesečne troškove i stoga može klijentima ponuditi usluge po povoljnijoj cijeni.
raspisala sam se jer sam dobila vrlo povoljnu ponudu prijateljice koja pokreće vlastiti posao. više ne znam dal smo samo vrageci:E koji ne vole konkurente ili nešto drugo...a svakako bih radije učila na tuđim greškama nego na svojim...
Jessica
08.09.2010., 12:38
Evo Petra, ja bi se slozila s tobom.
Ja sam imala skupog knigovodju pa je isto radila katastrofalne greske.
Dubravka20
08.09.2010., 17:15
Evo curke moje drage da vam "stari"knjigovođa nešto kaže(ma nisam toliko stara al sam rano počela raditi:))
Imali smo već prije nekoliko mjeseci raspravu pa evo pošto me dugo,predugo nije bilo ,uvijek mi je ova tema zanimljiva pa da vam kažem svoje mišljenje.
Nikad nemojte ni u jednom poslu konačnu ocjenu davatim na osnovi koliko nešto košta i ne stoji ona:ako ne znaš što je dobro,znaš što je skupo.
Knjigovođa bi ti trebao biti vodilja u poslu koji ti ne poznaš dobro,ili i ako znaš a ne stižeš..pa prema tome ako je dotična osoba poštena i moralna,tako će i odraditi svoj dio posla,naplatiti u nekim normalnim okvirima svoju uslugu,i biti ti od pomoći u svim problemima.
Žalosno je što se danas baš svatko bavi s tim poslom jer misle da je to posao gdje se lako zaradi i to me najviše smeta jer tko nije prošao sve loše i dobre strane vodeći računovodstveni servis stvarno ne može znati cijeniti taj posao.
Eto da ne dužim mogla big do sutra.:top:
klaudijak
08.09.2010., 18:47
kao vlasnica jednog servisa mogu samo reći to da u današnje vrijeme ne da svatko radi taj posao, nego ljudi nude mizerne cijene svojih usluga samo da bi privukli klijente, ali samo cijenom, pa se nakon nekog vremena ljudi žale da im se loše vodi i love se za glavu
a da ne velim kako je loša naplata
VTi underhood
08.09.2010., 18:51
potpis klaudijak... potpis na svaku riječ
malagala
11.10.2010., 18:23
Evo curke moje drage da vam "stari"knjigovođa nešto kaže(ma nisam toliko stara al sam rano počela raditi:))
Imali smo već prije nekoliko mjeseci raspravu pa evo pošto me dugo,predugo nije bilo ,uvijek mi je ova tema zanimljiva pa da vam kažem svoje mišljenje.
Nikad nemojte ni u jednom poslu konačnu ocjenu davatim na osnovi koliko nešto košta i ne stoji ona:ako ne znaš što je dobro,znaš što je skupo.
Knjigovođa bi ti trebao biti vodilja u poslu koji ti ne poznaš dobro,ili i ako znaš a ne stižeš..pa prema tome ako je dotična osoba poštena i moralna,tako će i odraditi svoj dio posla,naplatiti u nekim normalnim okvirima svoju uslugu,i biti ti od pomoći u svim problemima.
Žalosno je što se danas baš svatko bavi s tim poslom jer misle da je to posao gdje se lako zaradi i to me najviše smeta jer tko nije prošao sve loše i dobre strane vodeći računovodstveni servis stvarno ne može znati cijeniti taj posao.
Eto da ne dužim mogla big do sutra.:top:
Potpuno se u svemu slažem s rečenim.
Ipak razumijem i jednu i drugu stranu. Naime, stvarno je žalosno ko se sve bavi knjigovodstvom i na koji način.
Ja imam sličan problem. Iz privatnih razloga doselila sam se u ZG, a u gradu gdje sam prije živjela imala sam knjigovodstveni servis sa dugggoooogodišnjim iskustvom koji je preuzela jedna moja djelatnica.
Mislila sam da kad dođem u Zg neću imati problema oko pronalaženja klijenata s obzirom na iskustvo i sl. Ali dogodilo se upravo suprotno. Iako se i reklamiram i sve moguće ja imam trenutno dva klijenta od kojih naravno ne mogu funkcionirati tj. oni mi ne mogu dati mjesečnu plaću.
Moje pitanje je vrlo jednostavno. Kako u Zg pronaći klijente za knjigovodstvo. Prihvaćam svaku ideju...:top:
darknes
11.10.2010., 20:39
kao vlasnica jednog servisa mogu samo reći to da u današnje vrijeme ne da svatko radi taj posao, nego ljudi nude mizerne cijene svojih usluga samo da bi privukli klijente, ali samo cijenom, pa se nakon nekog vremena ljudi žale da im se loše vodi i love se za glavu
a da ne velim kako je loša naplata
Slazem se Klaudijak ali svemu dode kraj.... U SAD/EU da bi vodili knjige za neku firmu, morate imati certifikat Ovlastenog racunovode.... za kojeg je preduvjet naravno fakultet i najmanje 3 godine iskustva na vodecim racunovodstvenim pozicijama u poduzecu/ima..
Mislim da ce Hrvatska to vrlo brzo morati usvojiti kao i svoju praksu a s time vise nece biti toliko kukolja.. i tako naravno treba biti... Istina je i da postoje mnogi ljudi sa srednjom skolom ali sa odlicnim knjigovodstvenim znanjem takoder sa faksom a s nikakvim znanjem, ali mislim da su oni opet manjina i da je praksa EU odlicna.
Jessica
12.10.2010., 08:18
Slazem se Klaudijak ali svemu dode kraj.... U SAD/EU da bi vodili knjige za neku firmu, morate imati certifikat Ovlastenog racunovode.... za kojeg je preduvjet naravno fakultet i najmanje 3 godine iskustva na vodecim racunovodstvenim pozicijama u poduzecu/ima..
Mislim da ce Hrvatska to vrlo brzo morati usvojiti kao i svoju praksu a s time vise nece biti toliko kukolja.. i tako naravno treba biti... Istina je i da postoje mnogi ljudi sa srednjom skolom ali sa odlicnim knjigovodstvenim znanjem takoder sa faksom a s nikakvim znanjem, ali mislim da su oni opet manjina i da je praksa EU odlicna.
Po ovome sto ti pises pripravnici nikada nebi mogli dobiti posao.
Ovo si sigurno izmislio, jer znam da tako nije u EU (za SAD neznam).
I koji fakultet je za knjigovodje ( kod nas), tko ide na fakultet za tu struku, kad sa tecajem mnogi vec odavno rade. I imaju u radnoj knjizici zvanje knjigovodje.
I sto ce biti kad dodje taj zakon o kojem ti pises, svi ce ostati bez posla i sto? Izbrisat ce im se to iz radne knjizice?
lasangel
12.10.2010., 13:01
I koji fakultet je za knjigovodje ( kod nas), tko ide na fakultet za tu struku, kad sa tecajem mnogi vec odavno rade. I imaju u radnoj knjizici zvanje knjigovodje.
Poanta je u sljedećem: svaki knjigovodstveni servis morao bi imati najmanje jednog ovlaštenog računovođu koji će nadgledati i odobravati vođenje poslovnih knjiga.
Interesantno je da nikome ne pada na pamet otići na sud i zastupati neku osobu bez završenog fakulteta i položenog pravosudnog ispita, iako je možda pročitao jedan zakon...:ne zna:
ili drugi primjer: liječnik sa završenim fakultetom sigurno ne može obavljati transplataciju organa bez završene specijalizacije....
bitno je da knjige može svatko voditi (kuharice, lovci, kemičari...):kava:
VTi underhood
12.10.2010., 13:14
Poanta je u sljedećem: svaki knjigovodstveni servis morao bi imati najmanje jednog ovlaštenog računovođu koji će nadgledati i odobravati vođenje poslovnih knjiga.
Interesantno je da nikome ne pada na pamet otići na sud i zastupati neku osobu bez završenog fakulteta i položenog pravosudnog ispita, iako je možda pročitao jedan zakon...:ne zna:
ili drugi primjer: liječnik sa završenim fakultetom sigurno ne može obavljati transplataciju organa bez završene specijalizacije....
bitno je da knjige može svatko voditi (kuharice, lovci, kemičari...):kava:
slažem se u potpunosti:top:
Za neke djelatnosti je već i propisano da se nemogu obavljati bez zvanja "ovlašteni"... ako se ne varam, geodeti moraju biti ovlašteni da bi mogli pečatirati i potpisivati elaborate... geodeta bez titule "ovlašteni" može izrađivati elaborate, raditi izmjere, ali ne može te elaborate sa svojim poptisom i pečatom predati...
tako će vjerovatno biti i s knjigovodstvom... nitko ne kaže da se neovlašteni neće moći baviti knjigovodstvom... moći će se baviti ali neće moći potpisivati financijska izvješća...
dante-1
12.10.2010., 15:56
to što je netko "ovlašteni računovođa" kod nas nije nikakva garancija kvalitete i stručnosti. za što nam onda služi ekonomski fakultet, smjer financije i računovodstvo? kao to je manje vrijedno od nekog seminara na kojem polažeš ispit koji nije niti teži niti zahtjevniji od ispita na faksu (vidio ispit za ovlaštenog računovođu).
ne treba pretjerivati, kod nas mnogo toga nije uređeno kako treba da bi se koplja trebala lomiti na ovlaštenom ili neovlaštenom. bilo bi puno bolje da se uspostave kriteriji oko poslovanja i odgovornosti poduzeća, stručnosti ovlaštenih osoba koja poduzeća zastupaju. kod nas svatko može imati poduzeće i baviti se bilo čime što je stavio u opis poslovanja (ok, nemojte me doslovno držati za riječ, ali gledajmo malo širu sliku).
btw, VTi, koja je poanta izrađivati FI, a ne smiješ ih potpisivati ?? pa kako ćeš ih kontrolirati i potpisati ako, praktički, ih ponovno sam (kao ovlašteni računovođa) ne izradiš?
VTi underhood
12.10.2010., 19:24
btw, VTi, koja je poanta izrađivati FI, a ne smiješ ih potpisivati ?? pa kako ćeš ih kontrolirati i potpisati ako, praktički, ih ponovno sam (kao ovlašteni računovođa) ne izradiš?
pa o tome ja i govorim... nitko neće branit da se netko bavi knjigovodstvom (a to je opaska na post od Jessice koja je napisala da će onda svi ostat bez posla), ali taj će morat platit nekome da izradi... to se sad događa sa geodetima... on napravi sve izmjere a onda mu ovlašteni potpiše i uzme mu za to masnu proviziju... sve dok netko ne napravi sranje, pa onda odgovara onaj ko je potpisao a nije provjerio ono što potpisuje...
tako će i u knjigovodstvu onaj ko neće imat ovlaštenje bit jednostavno "operativac" u svojoj firmi dok će za kompliciranije stvari morat ili zaposlit nekog ili pak platit nekome da to potpiše...
Jessica
13.10.2010., 09:38
Nevjerujem da ce netko potpisivati i odgovarati za tudji rad.
Mislim da ce se to morati drugacije rijesiti.
lasangel
13.10.2010., 10:26
misliš da je održivo stanje u kojem kuharica, grobar, pekar (nadam se da se navedena zanimanja neće naljutiti) mogu bez ikakvog certifikata voditi poslovne knjige?
Jessica
13.10.2010., 11:06
misliš da je održivo stanje u kojem kuharica, grobar, pekar (nadam se da se navedena zanimanja neće naljutiti) mogu bez ikakvog certifikata voditi poslovne knjige?
Nije!
Ali cekaj malo, sta ce onda inspektori raditi kad budu profesionalci vodili knjige?:D
U svakom slucaju netko ce ostati bez posla.
kakodane
13.10.2010., 11:16
ajme jessica okani se ti knjigovodstva jer vidim da nimalo nisi u tome..za dobrog knjigovođu nije potrebna VSS, samo dugogodišnje iskustvo...ako ga nemaš, đabe su ti i tečajevi i knjigice raznorazne..
i da se nadovežem na tvoj post...i profesionalci griješe bezbrige.
13 god sam u ovom poslu i svakim danom nešto novo naučim, već se lagano i gubim od svakodnevnih izmjena. Išla sam i ja na raznorazne tečajeve, ali s oproštenjem to je sve K....od ovce! Znači iskustvo,iskustvo i samo iskustvo!!!
radila sam sa curama koje imaju završen ekonomski fax, pa nisu znali koji je konto blagajne, kupca i ostalih banalnih pizd.
Tečajevi služe onima koji su jako dobro upoznati sa svojim poslom i samo si nadopune znanje, al ovi padobranci kaj dođu i vele e od sutra sam knjigovođa, idem položit tečaj ...si mogu mačku o rep zavezat ( govorim sve iz iskustva).. Sve osobe koje znam samo sa tim tečajem, znaju AKO 1% knjigovodstva, tak da stvarno neznam o čemu ti pričaš. Žalim firmu kojoj ćeš ti voditi papire.
Btw. sad sam opet malo "pukla" na jessicu i znam da će mi opet lili upozoravajuću poruku poslati,ali neka..ali ovo je bilo jače od mene, ne volim takve ljude i točka..pozz
Nadam se da to neće biti predugog vijeka, a onda će svima biti bolje. Danas od šume (knjigovodstvenih servisa) ne vidiš stablo, a "poduzetnici" još uvijek taj dio svog poslovanja doživljavaju kao puko unošenje silnih papira u kompač, i to ne smije puno koštati. A najbolji su tečajevi u lokalnim bircevima kada svi postanu experti u knjigovodstvu.
Onaj koji se jednom opeče (čitaj "plati", ili previše plati, a nije trebao) vidi da je izdatak za dobrog knjigovođu zanemariv u odnosu na posljedice po džep.
VTi underhood
13.10.2010., 17:12
ja se iskreno nadam da nije održivo i da će doći dan kad će se malo reda uvesti u sve sfere tržišta... jer bi to značilo da bi svatko radio svoj posao tj. ono za što je školovan a ne da imamo danas takvu situaciju da 90% ljudi radi ono za što nikad nisu škole vidjeli...
Pa onda imamo električare koji rade ko vodoinstalateri, vodoinstalatere koji rade na građevini, ekonomiste koji rade kao informatičari, informatičare koji rade ko konobari, itd itd itd da ne nabrajam, mislim da kužite šta želim reći... ja već jako dugo nisam sreo nekog a da je tražio i pronašao posao u struci...
možda bi uvođenje reda rezultiralo smanjenjem nezaposlenosti:ne zna:
Jessica
13.10.2010., 18:25
...
Nisam ja knjigovodja nit ja kome vodim knjige.
Eto toliko da znas.
Nego tu se pomalo informiram o svemu, imam knjigovodju koji mi dolazi u firmu.
Citam dugo ovaj forum i ima dobrih savjeta kako za knjigovodje tako i za poduzetnike.
ko je te danas naljutio pa si lose volje
Citam dugo ovaj forum i ima dobrih savjeta kako za knjigovodje tako i za poduzetnike. Eeeee, ovo mi je puno bolja varijanta nego informiranje na šanku :top:
kakodane
14.10.2010., 09:36
Nisam ja knjigovodja nit ja kome vodim knjige.
Eto toliko da znas.
Citam dugo ovaj forum i ima dobrih savjeta kako za knjigovodje tako i za poduzetnike.
ko je te danas naljutio pa si lose volje
nema ljutnje, bez brige :) uvijek možeš pitat i informirat se, naravno, ali podcijenjivati knjigovođe nemoj!!
Jessica
14.10.2010., 10:30
nema ljutnje, bez brige :) uvijek možeš pitat i informirat se, naravno, ali podcijenjivati knjigovođe nemoj!!
Nepodcjenjujem knjigovodje, dapace... dizem :top:
Imala sam lose iskustvo s jednim knjigovodstvenim servisom. Onda sam odlucila cijelo knjigovodstvo i papirologiju voditi u firmi.
Sad mi je sve pod kontrolom i papiri svi na jednom mjestu.
Oni prije su mi znali i pogubit racune i neproknjizit.... ono, sta ona zna. Ma to je bilo povrsinski rad, nabrzinu... ma uzas.
U zivotu covjek mora svasta znati da bi egzistirao.
Citajuci vas, vidim da ste postali skoro pravnici. Jednostavno - zivot te natjera na to.
Mnogi ljudi nezele pomoci i dati ti dobar savjet, boli ih briga za tvoju firmu ( iako zivi donekle od tebe).... zato ja moram znati, zato ja ucim.
Na ovom forumu sam puno toga naucila. Malo pisem, ali citam svaki dan.
3. daj oglas u Butigi
pročitala sve postove s teme, al se moram vratiti na ovaj stari..koji me je najviše rasrdio u prvoj točki: budi jevtiniji..zabogamiloga! na što će se to onda svesti..kad bi onaj stoti od servisa bio jevtiniji od onog devedestedevoga, taj od devedesetosmoga..i tako redom..
i onda se čudimo što vlasnici poduzeća obezvrjeđuju naš posao ili ga ne doživljavaju drugačije nego "jednostavno unošenje dokumenata".
i čudimo se (u jednoj od tema pored) kako su nam plaće male..
kako neće kad si cijenu (posredno i vrijednost=važnost posla) rušimo sami..
ovlašteni ili ne (ok, prihvaćam i bitnost certifikata) ali složila bih se da je iskustvo najbitnije (naravno, uz stalnu edukaciju). uvijek nove situacije u koje nam poslodavci upadaju ili ih izmisle (za šankovima ili welnesima), uče nas uvijek novim manevrima. tako za svaku takvu biser ideju s argumentom:"kak je to njegova knjigovođa znala napraviti"..potonem pod stol..i pozovem da mi dopelja tu knjigovođu da i mene nauči kako: kupiti stan na firmu OD FIZIČKE OSOBE, ODBITI PRETPOREZ (po mogućnosti i na zemlju na kojoj je, iznajmiti ga fizičkoj-BEZ PDVa, izamortizirati kroz 2 godine, održavati ga svime što se doma u kuću ulaže,od aluminijske stolarije, do tepiha u kupaoni, a onda za dvije godine prodati po knjigovodstvenoj vrijednost :klap:
eto..ja to ne znam...a "ona iz pajdine firme je jevtiniji knjigovođa i to zna"...
sad mi prijeti opasnost da mi "jevtinija knjigovođa" dođe za šeficu! sama sam si kriva...tak sam skupa a još ne znam sve napraviti kaj se od mene traži..
pročitala sve postove s teme, al se moram vratiti na ovaj stari..koji me je najviše rasrdio u prvoj točki: .... uvijek nove situacije u koje nam poslodavci upadaju ili ih izmisle (za šankovima ili welnesima).....nej se srditi, sama si dala rješenje - više vremena provoditi na šankovima i welnesima :lol:
nej se srditi, sama si dala rješenje - više vremena provoditi na šankovima i welnesima :lol:
"ne stignem".
od frizeraja, kozmetikeraja, pedikeraja..:)
joshkorepete
15.10.2010., 17:21
radila sam sa curama koje imaju završen ekonomski fax, pa nisu znali koji je konto blagajne, kupca i ostalih banalnih pizd.
Tečajevi služe onima koji su jako dobro upoznati sa svojim poslom i samo si nadopune znanje, al ovi padobranci kaj dođu i vele e od sutra sam knjigovođa, idem položit tečaj ...si mogu mačku o rep zavezat ( govorim sve iz iskustva).. Sve osobe koje znam samo sa tim tečajem, znaju AKO 1% knjigovodstva, tak da stvarno neznam o čemu ti pričaš. Žalim firmu kojoj ćeš ti voditi papire.
Kao diplomirani računovođa mogu reći da nemam dovoljno iskustva da se usudim voditi knjige čak ni u svojoj firmici. Kao diplomirani računovođa mogu reći da samo neka poduzeća imaju propisani kontni plan tako da nas na fakultetu ne uče brojeve konta. To se radi u McŠkolama. (ionak u programu uz broj piše i puni naziv...)
dante-1
16.10.2010., 20:16
Kao diplomirani računovođa
koji si ti to faks završio ???
Kao diplomirani računovođa mogu reći da samo neka poduzeća imaju propisani kontni plan tako da nas na fakultetu ne uče brojeve konta.
ajme, kontni plan ne propisuju poduzeća, zar to ne znaš? i što si ti to učio na tom fakultetu za diplomirane računovođe?
:kava:
joshkorepete
17.10.2010., 11:12
Ako malo bolje pogledaš što sam napisao shvatit ćeš da nisam napisao da si poduzeća sama propisuju kontni plan. (To rade HNB, HANFA i Ministarstvo financija za neprofitne organizacije i proračunske korisnike) Kontni planovi RIF-a, RRIF-a i sličnih su samo prijedlozi nadogradnje na zakonske odredbe.
Ups, diplomirani ekonomist, smjer računovodstvo.
lasangel
17.10.2010., 17:14
Kontni planovi RIF-a, RRIF-a i sličnih su samo prijedlozi nadogradnje na zakonske odredbe.
nadogradnja zakonskih odredbi???? daj budi konkretan i napiši...je li ili nije propisan kontni plan za trgovačka društva....
btw...tko su RIF i RRIF, i zakaj su bitni u kontekstu kontnog plana poduzetnika..
joshkorepete
18.10.2010., 20:51
Ok. Kad već pitaš iako po tvojim zadnjim postovima vidim da savršeno znaš tematiku ;-) (mogao si i ti isto tako napisati...)
RIF- Časops koji izdaje Hrvatska zajednica računovodstvenih i financijskih djelatnika, RRIF- najčitaniji stručni časopis. Uloga u kontekstu kontnog plana je, kao prvo, preko njihovih urednika koji su članovi Odbora za standarde financijskog izvještavanja koji je donio HSFI (Hrvatske standarde financijskog izvještavanja), kao drugo, publikacijom "njihovog" kontnog plana, treće, opet preko istaknutih članova, redovitih konzultacija s nadzornim i zakonodavnim tijelima pri donošenju (pod)zakonskih akata.
E sad. Propisani su standardi financijskog izvještavanja. Propisani su oblici posebnih izvještaja (ima ih, valjda, milijun). Propisani su kontni planovi banaka, osiguravajućih društava, investicijskih fondova, društva za upravljanje fondovima, udruga, proračunskih korisnika i mislim da je to to. http://www.hnb.hr/propisi/odluke-nadzor-kontrola/kontni-plan/h-odluka-o-kontnom-planu-za-banke.pdf, http://www.hanfa.hr/uploads/30-07-12.pdf, http://www.ripe.hanfa.hr/repository_files/file/181/, http://www.mfin.hr/adminmax/docs/procisceni%20tekst.pdf
Kako sadržaj samih financijskih izvještaja je propisan najjednostavnije je prilagoditi kontni plan njima da nemaš puno posla kad je vrijeme za samu izradu ali nema zakonske obaveze da koristiš nužno taj popis. No, da potkrijepim, ima i pametnijih ljudi koji to spomenu i u predgovoru kontnog plana (thx Google...) http://www.rif.hr/uploads/knjige/kontniplannulti.pdf (predgovor, drugi odjeljak).
Ali opet, moje znanje je samo teoretsko...
lasangel
19.10.2010., 21:01
citat predgovora
"Zakon, u dijelu kojim se regulira računovodstvena tehnika ili računovodstveno evidentiranje (propisivanje poslovnih isprava, poslovnih knjiga i inventure) ne regulira eksplicitno kontni plan.
U poglavlju Zakona o „vođenju poslovnih knjiga“ (ZOR čl. 9.) nije uopće definiran kontni plan
za poduzetnike.
Tako kontni plan, kao osnovni tehnički instrument računovodstvenog evidentiranja zasnovanog na sustavu dvojnog knjigovodstva, samostalno razvijaju poduzetnici." (kraj citata)
a budući da su i RIF i RRIF samo poduzetnici, koji žive od prodaje magle, normalno je da forsiraju "svoje" kontne planove....
Gle, najbolje ti je kad se dobrom pokazes pa te preporucuju referenti u poreznoj.... al za to moras raditi duuuugooooo i doooobrooooo
Sorry što ovako upadam,
Može li mi tko iskreno napisati koliko se plaćaju knjigovodstvene usluge?
Naime, otvaram knjigovodstveni servis i nekoliko vlasnika obrta je pokazalo interes ali ih ne bi htio odma na početku prestrašiti prevelikim cijenama ali isto tako ne bi htio postaviti cijenu prenisku i tako ispast naivan.
Na početku bi vodio samo obrte.
Koliko naplatiti ugostiteljskim obrtima koji rade cijelu godinu, koliko naplatiti obrtima koji rade samo sezonski?
Još jedno pitanje, da li je bolje na početku da uđem u sustav PDV-a ili ne?
Cijenim svaki odgovor.
Sorry što ovako upadam,
Može li mi tko iskreno napisati koliko se plaćaju knjigovodstvene usluge?
Naime, otvaram knjigovodstveni servis i nekoliko vlasnika obrta je pokazalo interes ali ih ne bi htio odma na početku prestrašiti prevelikim cijenama ali isto tako ne bi htio postaviti cijenu prenisku i tako ispast naivan.
Na početku bi vodio samo obrte.
Koliko naplatiti ugostiteljskim obrtima koji rade cijelu godinu, koliko naplatiti obrtima koji rade samo sezonski?
Još jedno pitanje, da li je bolje na početku da uđem u sustav PDV-a ili ne?
Cijenim svaki odgovor.
Ako imaš interesa da uđeš u pdv tj ako bi ti ulazni računi bili značajni pa da ti se to isplati ona uđi ako ne onda ne jer ako uđeš dobrovoljno moraš biti 5 godina u sustavu pdv-a. Ja nisam ušla jer sam imala samo ulazne račune za manji najam i telefone pa mi se to nikako nije isplatilo..sad ulazim po sili zakona...što se cijena tiče, prosurfaj po stranicama knjigovodstvenih servisa pa nek ti to bude mjerilo..
Ako imaš interesa da uđeš u pdv tj ako bi ti ulazni računi bili značajni pa da ti se to isplati ona uđi ako ne onda ne jer ako uđeš dobrovoljno moraš biti 5 godina u sustavu pdv-a. Ja nisam ušla jer sam imala samo ulazne račune za manji najam i telefone pa mi se to nikako nije isplatilo..sad ulazim po sili zakona...što se cijena tiče, prosurfaj po stranicama knjigovodstvenih servisa pa nek ti to bude mjerilo..
Hvala na savjetu.
bok ljudi, vidim da temu eć duže vrijeme nije nitko komentirao,ali eto ipak se nadam nekom odgovoru s vaše strane....
situacija je sljedeća, imam završenu srednju ekonomsku i ekonomski faks. radim već 3 godine u velikoj firmi, prošla više odjela... od računovodstva, nabave, komercijale i sl... i sve 5, ali s obzirom da mi je plaća postala premala s obzirom na troškve i obaveze života, po glavi mi se mota misao da bi radila u nekom računovodstvenom servisu za početak honorarno....
vi u koji ste u tom poslu, kakve su šanse da me netko uzme honorarno s obzirom da sam slobodna samo vikendom i svaki dan iz 16h!?
također, razmišljam i o upisivanju tečaja za samostalnog knjigovođu da dobijem certifikat..ali nebi da mi to bude uzaludna investicija a ne znam od kud krenuti.. nego kažem, prvo bih negdje honorarno radila da uđem i u taj dio posla pa onda laganini se kroz godinu -dvije potpuno posvetila samo tome, otvorila možda privatno!?
svaki savjet je dobrodošao..... svjesna sam da je škola jedno,a posao i realnost nešto sasvim drugo..... i bez iskustva nema ništa,uzalud diplome i certifikati.... to jedino u kombinaciji s iskustvom onda i nešto znači!!
podgorac
29.07.2012., 16:30
Pozdrav svima,
imate li neki savjet ili prijedlog kako doći do klijenata kojima trebaju poslovi ovoga tipa, knjigovodstvenih usluga?
Bilo bi mi drago ako biste imali neki pametan savjet, reklamu, ili preporuku. Jer, javljam se ovdje pošto vjerujem da ima onih koji imaju neki dobar način. Hvala Vam, mnogo.
Imprenditore
31.07.2012., 17:48
Pozdrav svima,
imate li neki savjet ili prijedlog kako doći do klijenata kojima trebaju poslovi ovoga tipa, knjigovodstvenih usluga?
Bilo bi mi drago ako biste imali neki pametan savjet, reklamu, ili preporuku. Jer, javljam se ovdje pošto vjerujem da ima onih koji imaju neki dobar način. Hvala Vam, mnogo.
Hm, ući u neki posao a ne imati rješenje kako zarađivati mi se čini čudnim. Pretpostavka je da u svojoj okolini i među poznanicima imaš potencijalnih klijenata koji ako te poznaju (i ako imaju pozitivno mišljenje o tebi) bi mogli imati neku sigurnost i povjerenje u tebe. Usmena predaja ništa ne košta, a ponekad je najefikasnija.
Načina marketinga ima mnogo, možeš ih kombinirati više, ovisno o količini novaca i kreativnosti. Ako imaš viška novca, manjka kreativnosti javi se na pp da pomognem. Ako imaš i novca i kreativnosti, možeš i sama, a bez novca tugo i bogu si teška.
limunada
02.09.2012., 13:47
... kako doći do klijenata kojima trebaju poslovi ovoga tipa, knjigovodstvenih usluga?...
U kojem dijelu Lijepe Naše živiš, Podgorac?
Možemo napraviti nešto da baš tebe pronađu lokalni poduzetnici iz tvoje okolice koji pretražuju internet u potrazi za dobrim knjigovodstvenim servisom.
Javi se na PM ako si zainteresiran.
U kojem dijelu Lijepe Naše živiš, Podgorac?
Možemo napraviti nešto da baš tebe pronađu lokalni poduzetnici iz tvoje okolice koji pretražuju internet u potrazi za dobrim knjigovodstvenim servisom.
Javi se na PM ako si zainteresiran.
Ja sam zainteresirana kako doći do klijenata. Budući je ovo doba recesije i krize, mnogi moji komitenti su zatvorili, a do novih nikako doći! Ako imate kakav savjet, može!
limunada
14.10.2012., 09:37
Ja sam zainteresirana kako doći do klijenata. Budući je ovo doba recesije i krize, mnogi moji komitenti su zatvorili, a do novih nikako doći! Ako imate kakav savjet, može!
Pošaljite PM s vašom lokacijom i listom usluga koje nudite da vidimo koliko potencijalni korisnici pretražuju internet u potrazi za takvim tipom usluga.
Također mi pošaljite i vašu email adresu za daljnji kontakt (privatnom porukom; forum.hr ne dozvoljava javno objavljivanje privatnih podataka).
S obzirom na izmjene Zakona o trgovačkim društvima, siguran sam da će u narednom periodu biti dosta novih poduzetnika kojima će trebati dobar knjigovodstveni servis kao podrška u poslovanju. Vjerujem da biste i vi rado uzeli dio tog kolača, a ja vam u tome mogu pomoći.
lili p.
17.10.2012., 13:57
Ovo nije mjesto za reklamiranjem vaših servisa i usluga. Imate podforum Mali oglasi, te to tamo možete slobodno činiti.
Sve ovo gore muči i nas....kako? gdje? do sad sve na preporuku! Nikako naći klijenta! :( Na kraju ispada da svih 18 godina koliko je firma punoljetna pada u vodu! Iskustvo je najbitnije...ali problem kako do klijenta ostaje misterija!
Ovako, ja otvaram knjigovodstveni servis. zaposlit ću jednu gospođu na pola radnog vremena, i nas dvije ćemo raditi. iz razloga što sam ostala bez posla, a imam iskustva, smatram da mi je to najbolja ideja. E sad da li mi možete pomoći kako najbolje doći do klijenata na području grada zagreba.Naravno nudit ću manju cijenu i kvalitetu. Hvala VAm na svim informacijama i savjetima.
Ovako, ja otvaram knjigovodstveni servis. zaposlit ću jednu gospođu na pola radnog vremena, i nas dvije ćemo raditi. iz razloga što sam ostala bez posla, a imam iskustva, smatram da mi je to najbolja ideja. E sad da li mi možete pomoći kako najbolje doći do klijenata na području grada zagreba.Naravno nudit ću manju cijenu i kvalitetu. Hvala VAm na svim informacijama i savjetima.
hm, hm teško je na to odgovoriti kako naći klijente........moje iskustvo je oni su našli mene, e sad kako.......preporučili me jedni drugima....istina meni je to dodatni posao i nemam ih puno.....
GricGric
14.05.2013., 01:49
Kažu da se dobar glas daleko čuje, ali loš još i dalje...
Nakon nekoliko godina poslovanja, klijenti najčešće sami dolaze ponukani dobrim iskustvima svojih poznanika... To je najbolja i najučinkovitija reklama...
dante-1
14.05.2013., 09:09
Pa kao i kod svakog poslovnog poduhvata u 'rvata, prvo kreni, a onda se pitaj kako ..... :504:
Postoji nešto što se zove obrada i istraživanje tržišta i marketing. Ta dva elementa su nužna u svakom poslovanju (pored sotalog). Ukoliko ne znaš na što mislim, tada bi se trebala zapitati da li želiš otići u privatni posao.
Ovi što ti govore da će klijenti sami doći, nemoj ozbiljno shvaćati. Ima i dobrih knjigovodstvenih servisa koji zatvaraju jer su im klijenti loše poslovali pa nemaju dovoljno prihoda te propadaju.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.