PDA

View Full Version : Ručak za 25 osoba ( krizma )


hanacro
20.03.2008., 08:48
S obzirom da moje drago dijete ne želi proslaviti svoju krizmu u nekom od obližnjih restorana i olakšati muke svojoj majci:(, molim vaše prijedloge: što pripremiti, a da se ne ubijem od posla:rolleyes:, a opet da nije baš full klasika?!?:confused::ne zna:

Polly u tebe se uzdam :cerek:

polly
20.03.2008., 08:58
Polly u tebe se uzdam :cerek:

o sunce moje :grli:

daj ipak djetešce nagovori za neki restoran
da može i majka uživati u tom danu, a ne da rinta k'o zvijer 2 dana prije, leta kak luda mara na taj dan i onda još čisti i na kraju spadne s nogu

idem sad malo delat (mora se :zubo: ) pa kasnije ispišem ideje kako najbezbolnije pripremiti hrpu ukusnih jela



ps
a bi se možda djetešce dalo nagovoriti na nekaj neklasično? recimo objed kod kineza?

tough_cookie
20.03.2008., 09:08
mozda dijete zeli sudjelovati u pripremi rucka? :mig:

hanacro
20.03.2008., 09:19
o sunce moje :grli:

daj ipak djetešce nagovori za neki restoran
da može i majka uživati u tom danu, a ne da rinta k'o zvijer 2 dana prije, leta kak luda mara na taj dan i onda još čisti i na kraju spadne s nogu

idem sad malo delat (mora se :zubo: ) pa kasnije ispišem ideje kako najbezbolnije pripremiti hrpu ukusnih jela



ps
a bi se možda djetešce dalo nagovoriti na nekaj neklasično? recimo objed kod kineza?

Polly moja draga,

probala ja sve varijante :rolleyes:....
Bi ona ručak u restoranu ali, po njoj, to kratko traje pa je gospodična dala prijedlog, da se nakon ručk ide k nama doma, da se " malo " opustimo... do jutra:lol::lol:
Znači ručak u restaću ( cca 5-6000 kn ), pa večera ( i ostalo ) domeka ( cca 2000 kn ) .....ma za pop..... kak god zemeš, ja nadrapala:flop:
Pa onda si mislim, i ovak i onak se budem naradila, pa aj bar da uštedim koju kn..pa ću sve doma :confused:

hanacro
20.03.2008., 09:26
mozda dijete zeli sudjelovati u pripremi rucka? :mig:

Ma nemrem baš biti tak zločesta i reći da ona ne bi niš htjela pomoći :p.... samo kaj ću ih ja najvjerovatnije sve sterati van :D i sve sama napraviti....jer mi tak najbolje ide :mig:

polly
20.03.2008., 09:32
tak je to i kod mene izgledalo :D
mičite mi se svi s puta :azdaja:

bogu fala kaj sam sve te fešte odradila prije par godina, sad to ne bi mogla

kolače buš sama ili kupuješ gotove?

Jelica Izjelica
20.03.2008., 09:33
catering catering catering :D

CosmaShiva
20.03.2008., 09:40
u našem kraju se zna što je kod takvih fešta na jelovniku.
čobanac ili paprikaš od divljači.
odojak ili janje s ražnja naravno s puno salata koje se mogu i dan prije napraviti.
kolači se nešto sami ispeku a često se od žena-gostiju ponudi pa ispeče koji.
ja imam još jednu tetu koja mi za male novce peče kolače.
eto tako je meni izgledalo kad sam svoju djecu krstila.

hanacro
20.03.2008., 09:41
tak je to i kod mene izgledalo :D
mičite mi se svi s puta :azdaja:

bogu fala kaj sam sve te fešte odradila prije par godina, sad to ne bi mogla

kolače buš sama ili kupuješ gotove?

Ponudile mi se frendice za kolače...a ja odmah prihvatila :cerek:
S obziorm da već znam njihove vještine, svakoj sam zadala određene zadatke :kava:
Kumica ( inače slastičarka:mig: ) je rekla da bu donesla tortu koja bu dosta za sve :top:
Tak da bum ja možda napravila samo dva-tri po želji slavljenice :D

hanacro
20.03.2008., 09:42
catering catering catering :D

Ta mi se ideja SVE VIŠE SVIĐA :top::cerek:

Ima tko dobrih iskustava sa istima ( na području ZG )?

polly
20.03.2008., 09:43
Ta mi se ideja SVE VIŠE SVIĐA :top::cerek:

samo treba nać dobar, pouzdan i ne pretjerano skup

da čujemo koji vrijedi :ceka:

hanacro
20.03.2008., 09:53
u našem kraju se zna što je kod takvih fešta na jelovniku.
čobanac ili paprikaš od divljači.
odojak ili janje s ražnja naravno s puno salata koje se mogu i dan prije napraviti.
kolači se nešto sami ispeku a često se od žena-gostiju ponudi pa ispeče koji.
ja imam još jednu tetu koja mi za male novce peče kolače.
eto tako je meni izgledalo kad sam svoju djecu krstila.

Ma slično je i kod nas: plate s narescima; kontinentalna i ( ili) dalmatinska verzija, odojak ili janjetina s ražnja, francuska, tona kolača i hektolitri sokova i alkohola ....:D

CosmaShiva
20.03.2008., 10:29
Ma slično je i kod nas: plate s narescima; kontinentalna i ( ili) dalmatinska verzija, odojak ili janjetina s ražnja, francuska, tona kolača i hektolitri sokova i alkohola ....:D

pa eto šta tomu fali?
fino se stavi na stol sve i nek si uzme tko šta hoće. :top:

Jelica Izjelica
20.03.2008., 10:38
ne znam koji bi preporučila jer ne znam kako se kreću cijene. u zagrebu su najpoznatiji favory i catering majetić. treba to preporučiti netko iz branše :mig:

tough_cookie
20.03.2008., 10:41
Ta mi se ideja SVE VIŠE SVIĐA :top::cerek:

Ima tko dobrih iskustava sa istima ( na području ZG )?

mi na poslu cesto koristimo ove (http://www.catering-favory.com/) - od njih mi je sve prefino, cak su im i kolaci super. :top:

(samo se bojim da bi na kraju to moglo izac vise od restorana. al mozes trazit ponudu ili sama iskombinirat jela. e, da, zaboravih; mozes im reci ciljani iznos pa ti malo pomognu ili prilagode menu.)

edit: sad vidim da ih je i jelica spomenula. :mig:

blues_cat
20.03.2008., 10:59
Majetić je koma. Stvarno nije fina hrana. Restoran Paviljon na Zrinjevcu ima jako dobar catering.

hanacro
20.03.2008., 13:28
o sunce moje :grli:

daj ipak djetešce nagovori za neki restoran
da može i majka uživati u tom danu, a ne da rinta k'o zvijer 2 dana prije, leta kak luda mara na taj dan i onda još čisti i na kraju spadne s nogu

idem sad malo delat (mora se :zubo: ) pa kasnije ispišem ideje kako najbezbolnije pripremiti hrpu ukusnih jela


:misli: :ceka: :grli:

polly
20.03.2008., 14:31
:misli: :ceka: :grli:

pa ni to ovaj vikend

rastežu me kak majmuna na poslu i uz put delaj od mene idiota, pa mi se ne razmišlja o hrani

bum, č.r. :kiss:

hanacro
20.03.2008., 14:36
pa ni to ovaj vikend

rastežu me kak majmuna na poslu i uz put delaj od mene idiota, pa mi se ne razmišlja o hrani

bum, č.r. :kiss:

Kaj mi morti delamo u istoj firmi :lol::lol:

Kad stigneš....ima još cajta 2-3 tjedna
:kiss:

polly
20.03.2008., 14:39
Kaj mi morti delamo u istoj firmi :lol::lol:


mislim da ne
vjerujem da bi te već skužila

danas je specijalan dan :mad:

hanacro
20.03.2008., 15:00
mislim da ne
vjerujem da bi te već skužila

danas je specijalan dan :mad:

Da skužila? Namirisala :lol::lol::lol:

Kolači, janjetina, mladi luk i ostale domaće delicije

Ženo božja
21.03.2008., 07:29
Skuhaj juhu, kupi hladnih narezaka, sira, kupi pečeni odojak i janjca, napravi par kanapea za klince jer ionako oni baš i ne žele jesti, eventualno speci pipicu, napravi par salata i to je to eh da naruči kolače

Jelica Izjelica
21.03.2008., 09:37
pipicu?? :rofl: :lol:

polly
24.03.2008., 18:57
draga hana,
ajmo se posla primit http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/d030.gif

kod takvih nakuhavanja (nekad davno) najveći problem mi je bio premali prostor u frižideru i samo jedan rol
predložena jela možeš dobrim djelom pripremiti dan ranije, čak u potpunosti
na toliki broj ljudi ja bi od juhe odustala, neki si ju doma kuhaju


hladna predjela:
uz klasičnu platu sa pršutom, sirevima raznim, kuhanom/pečenom šunkom
- rolade sa sirom
ispečeš dan ranije biskvit kao za slatku roladu samo umjereno posoliš, ne umiješaš šećer, ali staviš par žlica ajvara ili par žlica dobro ocijeđenog, sitno nasjeckanog špinata (smrznut industrijski :top: )
kad se ohlade nafilaš ih sa svježim sirom pomiješanim sa malo vrhnja i dodacima po želji; sjeckana šunka, kukuruz, grašak, sjeckane šarene paprike, mladi luk,...)
čvrsto omotaš folijom i zaboraviš u frižideru do sutra
- paprike punjene sirom i jajem
očistiš paprike, napuniš svježim sirom začinjenim po ukusu i u sredinu utisneš tvrdo kuhano jaje, biraj manje paprike tako da se to jeje ne izgubi u njima
umotaj folijom i stavi u frižider do sutradan
fora izgledaju kad ih narežeš, okolo paprika, sa jajetom u sredini koje je obloženo sirom
recimo zelena paprika, sir obojan crvenom paprikom i jaje :cerek:
- salata od tunjevine - tuna iz konzerve, sjeckani kiseli krastavci, kapari, zelene i crne masline bez koštica, grah i/ili kukuruz, mladi luk, začinjeno i položeno na listove zelene salate
u tu salatu se može umiješati i riža
- salata od tjestenine - skuhaš neke sitnije pužeke i dodaš im sjeckanu šunku, sir, grašak, mrkvicu, kisele krastavce,..... povežeš sa majonezom i vrhnjem
sve možeš pripremiti dan ranije, ali majonezu i vrhnje dodaj sat ranije jer će tjesto inače sve popiti


topla predjela, a i glavna
- rolice kao caneloni
uzmeš na placu debelo tijesto za burek
zdinstaš faširano meso kak inače radiš, napraviš od tijesta i file tanke štrudlice, narežeš na podjednake komade i položiš u vatrostalnu posudu, zaliješ paradajz umakom, pokriješ folijom i staviš u rol
ili pomiješaš friški sir, jaja i dobro ocijeđeni špinat, nafilaš štrudlice koje zaliješ vrhnjem, pokriješ folijom i staviš u rol
pred kraj s obojeg skineš foliju


prilozi:
- zapečene krpice, može tako i riža
skuhaš krpice
popržiš dimljeni špek/vratinu i luk na zlatno i umiješaš u krpice, staviš u vatrostalnu posudu i zaliješ mješavinom vrhnja i jaja
zapečeš u rrolu
- pita od krumpira
skuhani krumpir sitno nasjeckaš, dodaš mu poprženi špek i luk, vrnje, jaja, začine
u oblik za tortu položiš lisnato tijesto ili prko (kupovno, naravno), ubaciš krumpir i po vrhu po želji posipaš sirom, zapečeš
- pekarski krumpir
narežeš krumpir na ploške, obilno luka na šnite, papriku svježu na rezance, špek na kockice, malo svježeg paradajza na kockice
sve to dobro pomiješaš i začiniš solju, češnjakom u prahu i paprom, staviš peč u pleh
- povrtni rižoto
konzerviran grašak, kukuruz i mrkvu dobro ispereš i prokuhaš
zdinstaš rižu i umiješaš povrće, umiješaj i komad putra
može i malo šafrana za boju i aromu

meso :klopa:
- svečana štefica
faširano napraviš kao za faširance
u oblik za srneći hrbat najprije stavi foliju, pa šnite hamburgera poprečno kao crijepoce, na to faširano i u sredinu utisni tvrdo kuhana jaja
- punjena vratina ili krmenadli
trabaju biti u komadu
zarežeš šnicle, ali ne do kraja
između stavi po komad špeka ili sušene vratine, pršuta te šnitu zdenkinog edamca (taj se ne topi pretjerano, pa neće sav iscuriti) začini po želji (češnjak, papar, mažuran, trave,..)
poveži koncem da se ne rascvjeta i speci
- zapečena puretina s gljivama
pureća prsa nareži na kocke ili prutiće, popeci ih u tavi
male šampinjone popeci na luku, izmiješaj sve to i stavi u vatrostalnu posudu
zalij sa vrhnjem i zapeci
- picek ala pizza
tanke šnicle pilećeg filea položi u protvu, premaži ih paradajz umakom , pokrij poprženim šampinjonima (poprženim da ne puste previše vode) pospi origanom, pospi ribanim sirom
prekrij folijom i peci u rolu, pred kraj makni foliju i zapeci
- pileći bataci u korici
poleće batake (boca + zabatak) na gusto omotaj šnitama špeka
položi ih na gusto u protvu i tako ispeci u rolu
- punjeni odojak/janjac/teleća rebra
komadu odojka ili janjca izvadi kosti tako da napraviš veeeliki šnicl ili napravi đep u telećim rebrima
napravi punjenje od suhog kruha narezanog na kockice i poprženog, poprženog luka i špeka, vrhnja i jaja
ili od faširanog mesa kao za faširance
u svaku filu možeš staviti i graška, mrkvice, kukuruza, paprike,.. što već voliš
napuni i zarolaj odojka ili janjca i zaveži ga koncem da se ne raspadne u pečenju
teletinu napuni i zašij
- svinjeći ili poleći file kao file wellington
popržiš narezane šampinjone na luku, u hladno umiješaš malo vrhnja i jaje
na lisnato tijesto premažeš nadjev i položiš meso, zamotaš i dobro sljepiš tijesto da nadjev ne iscuri i ispečeš
- pašticada s njokima
- divljač (valjda još uvijek prodaju srnetinu u metrou) sa knedlama od kruha

salate:
- matovilac sa grahom
- zelje sa zelenom paprikom narezanom na tanke rezance i ribanom mrkvom
- rotkvice, mladi luk, paradajzi trešnjice


ja imam jedan mali problem :zubo:
kod mene je to sve od oka
nit znam mjere, nit zna napamet kak se dugo nešto sprema

akont-ciko
25.03.2008., 11:11
moj ti je savjet da u jelovnik uključiš jedno jelo koje tradicionalno muški spremaju tipa kotlovine, roštilja ili čobanca u bilo kojoj verziji, tako da sebi olakšaš, a muške zaposliš pa će i tako sinek sudjelovati u cijeloj priči
btw. je li krizma u subotu ili nedjelju i u koliko sati, to ti isto utječe na slaganje jelovnika....

hanacro
25.03.2008., 14:37
draga hana,
ajmo se posla primit http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/d030.gif

kod takvih nakuhavanja (nekad davno) najveći problem mi je bio premali prostor u frižideru i samo jedan rol

Polly draga....tak mi je i samoj...doduše imam dva fiđa i dva rola....ali kod ovak velikih nakuhavanja i to mi je malo :( jedino se nadam da nebu jako toplo pa da bum dio klope mogla imati vani na terasi

predložena jela možeš dobrim djelom pripremiti dan ranije, čak u potpunosti
na toliki broj ljudi ja bi od juhe odustala, neki si ju doma kuhaju
Tak sam si i ja nekaj mislila ( sam mi još juha treba )

Fakat si puna ideja...koliko mi je samo trebalo da sve pročitam i " vizualiziram " :p....a koliko bi mi rebalo vremena da sve to i napravim:lol:
Mislim da ima nekih vrlo interesantih ideja koje bi mogla svakako i iskoristiti...ono sa roladama mi je zgodno :mig:
Moglo bi se tu svašta iskombinirati...:cerek:
Hvala ti draga na ovako iscrpnom postiću :)


ja imam jedan mali problem :zubo:
kod mene je to sve od oka
nit znam mjere, nit zna napamet kak se dugo nešto sprema

Polly, to mi zaista nije problem :D

polly
25.03.2008., 14:41
....a koliko bi mi rebalo vremena da sve to i napravim:lol:


pa ne sad sve odjednom :D
ja sam samo ideje nabacala :)

a ti ipak odaberi restoran :D :D :D

hanacro
25.03.2008., 14:49
moj ti je savjet da u jelovnik uključiš jedno jelo koje tradicionalno muški spremaju tipa kotlovine, roštilja ili čobanca u bilo kojoj verziji, tako da sebi olakšaš, a muške zaposliš pa će i tako sinek sudjelovati u cijeloj priči
btw. je li krizma u subotu ili nedjelju i u koliko sati, to ti isto utječe na slaganje jelovnika....

Krizma je u subotu u 11 h..tak da planiramo ručak oko 13-14 h.
A ova tvoja ideja da malo i muške uključimo u kuhanje...je zaista već bila na razmatranju, jer jedan od gostiju je pasionirani ( naravno, amaterski :D ) kuhar :lol: i zaista mu dobro ide spremanje " na otvorenom " ( roštilj, kotlovina, čobanac i ostale delicije iz kotlića ).....ALI....s obziorm da je i (afirmirani rok bubnjar :cerek: ) i da ima gažu na taj dan, zaista ga ne mogu opteretiti s time....a ostala muškadija je niškoristi :flop:

hanacro
25.03.2008., 14:55
pa ne sad sve odjednom :D
ja sam samo ideje nabacala :)

a ti ipak odaberi restoran :D :D :D

Imam ti ja neke kombinacije u glavi :cerek:
Predjelo bi mogla napraviti doma, a za glavno naručiti catering.... čak sam dobila jednu JAKO dobru ponudu :s i sve sam biliže toj odluci :mig:
Jer kak si i sama rekla...i ja bi se malo zabavljala taj dan :tulum:

polly
25.03.2008., 15:04
Predjelo bi mogla napraviti doma, a za glavno naručiti catering.... čak sam dobila jednu JAKO dobru ponudu :s i sve sam biliže toj odluci :mig:


super plan :top:

ajd reci čija je ponuda :)

crvenkapica33
25.03.2008., 15:05
hana, mislim, ako ti nije prekasno, ja bih ipak rekla catering :mig:

isprobano u familiji. :ne zna:

crvenkapica33
25.03.2008., 15:06
:rofl:

vidim da si se "opametila" :lol:

stvarno je to tlaka i mrtva si danima prije i poslije

hanacro
25.03.2008., 18:04
super plan :top:

ajd reci čija je ponuda :)

Da ih ne bi reklamirala prije vremena ( moram ja to osobno isprobati :mig: ), poslat ću ti na PM....a ak se pokažu zaista tak dobri kak su mi neki rekli da jesu....e onda ih bum i ja svim peporučila :top:

hanacro
25.03.2008., 18:06
hana, mislim, ako ti nije prekasno, ja bih ipak rekla catering :mig:

isprobano u familiji. :ne zna:

C. koji ste cetering naručili? Kak ste bili zadovoljni?

tough_cookie
25.03.2008., 20:54
Da ih ne bi reklamirala prije vremena ( moram ja to osobno isprobati :mig: ), poslat ću ti na PM....a ak se pokažu zaista tak dobri kak su mi neki rekli da jesu....e onda ih bum i ja svim peporučila :top:

moze i meni pm - i ja sam davala prijedloge :mig:

akont-ciko
25.03.2008., 21:56
ak je takva situacija, krizma u subotu u 11, onda možeš računati ručak između 13 i 14, to znači da će ti ljudi doći gladni pa ti za to trebaju naresci kao predjelo da ih zabaviš nečime te ne postanu nervozni
ako je subota, to ti isto znači da će ti se gosti zadržati duže, trebat će ti i više hrane i pića
moj prijedlog
hladno predjelo ( naresci, sirevi, i te stvari)
juha
odojak ili janjac uz još jednu vrstu mesa tipa piletine
uz salate i priloge
kolač i torta
time si pokrila i moguću večeru za one koji ostanu duže

hanacro
26.03.2008., 07:31
ak je takva situacija, krizma u subotu u 11, onda možeš računati ručak između 13 i 14, to znači da će ti ljudi doći gladni pa ti za to trebaju naresci kao predjelo da ih zabaviš nečime te ne postanu nervozni
To je i moj plan :cerek:

ako je subota, to ti isto znači da će ti se gosti zadržati duže, trebat će ti i više hrane i pića
moj prijedlog
hladno predjelo ( naresci, sirevi, i te stvari)
Plus nekaj sa Pollyne predivne liste hladnih predjela :mig:

juha E to ZIHER ne bum.....zaista nije problem skuhati juhu...ali dodatih 25 tanjura + 25 žlica + vrijeme koje se gubi sa serviranjem juhe i naknadno kupljena istog posuđa.....:flop: Odustajem od juhe

odojak ili janjac uz još jednu vrstu mesa tipa piletine
To je bio moj prvi izbor:D Ali ak uzmem catering, bila bi kombinacija piletine, svinjetine, teletine .....sa žara, pohano i dr.

uz salate i priloge
Naravno, brdo različitih salata.....Prilog bi išao isto iz ceteringa... kroketi, šampinjoni sa žara, neki krumpit tipa pekarski i sl.

kolač i torta
To mi je najmanji problem :mig:

time si pokrila i moguću večeru za one koji ostanu duže
Naravno da bu većina ostala duže ( možda bake i dede odu nekaj ranije...nadam se :p )

polly
26.03.2008., 14:23
Plus nekaj sa Pollyne predivne liste hladnih predjela :mig:


možeš i francuz punit nečim
pa paštete iz kućne radinosti - pileća jetrena, tuna, čvarci
možeš složiti sendviče sa sirom od onog tamnog kruha iz DM-a kao boeme, pa narezati na kockice i trokutiće, fora izgleda

imaš jedan topic sa punjenim paradajzima
i topic od atlantis s filmskom večerom za prijatelje, tam ima isto podosta ideja

hanacro
27.03.2008., 07:52
možeš i francuz punit nečim
pa paštete iz kućne radinosti - pileća jetrena, tuna, čvarci
možeš složiti sendviče sa sirom od onog tamnog kruha iz DM-a kao boeme, pa narezati na kockice i trokutiće, fora izgleda

imaš jedan topic sa punjenim paradajzima
i topic od atlantis s filmskom večerom za prijatelje, tam ima isto podosta ideja

Da...toliko ideja a tako malo vremena :rofl:
Ja francuz punim sa faširanim mesom + naribani sir i dr. i bude najmi- njami :p
Na blogu naše drage forumašice http://www.damijenestoslatko.bloger.hr/default.aspx?id=649937 našla PREDIVNU ( a tako jednostavno za napraviti )paštetu...tak da sam i to dodala na listu :cerek:
Ak sve napravim kaj planiram, na kraju bu predjelo bilo raskošnije od glavnog jela :lol:

hanacro
27.03.2008., 07:55
možeš i francuz punit nečim
pa paštete iz kućne radinosti - pileća jetrena, tuna, čvarci
možeš složiti sendviče sa sirom od onog tamnog kruha iz DM-a kao boeme, pa narezati na kockice i trokutiće, fora izgleda

imaš jedan topic sa punjenim paradajzima
i topic od atlantis s filmskom večerom za prijatelje, tam ima isto podosta ideja

Kak radiš paštetu od tune?
Ja radim onu sa ringlicama, kaparima ( ili kis. krastavci ), buco sir, majoneza, kuhano jaje, senf...i naravno, tuna.

PrittPen
27.03.2008., 21:11
pa ako napravis dovoljno predjela mozes uopce ne radit glavno jelo i to napravit kao svedski stol, te time ustedit na cateringu te dobit na dodatnom druzenju i minglanju :D

hanacro
28.03.2008., 08:43
pa ako napravis dovoljno predjela mozes uopce ne radit glavno jelo i to napravit kao svedski stol, te time ustedit na cateringu te dobit na dodatnom druzenju i minglanju :D

Osobno sam uvijek ZA švedski stol....i u principu to prakticiramo kad nam je društvo u rasponu cca od 20-45 g.:cerek: ali kad nam se pojave dedeki i bake ( over 70 )..e to onda postaje problem :mig:
Dosta čudno reagiraju na švedski stol :lol::lol:

polly
28.03.2008., 09:10
Kak radiš paštetu od tune?
Ja radim onu sa ringlicama, kaparima ( ili kis. krastavci ), buco sir, majoneza, kuhano jaje, senf...i naravno, tuna.

isto tak

a jetrenu napravim ovak
jetrica (cca pol kile) narežem na sitno, 1 veliki lukec na rezance i to popržim na putru (ili masti, bitno je da je masnoča koja se posle opet stisne)
onda ih ubacim u mikser skup sa štamprlom konjaka i 1 slatkim vrhnjem, dobro pobiberim, posolim i zmiksam
dost ispadne tekuće, ali se fino stisne u frižideru
meni tak fino jer volim okus jetrica, dodaci su mi suvišni
nism ju radila goooodinama, baš sam se sad fino podsjetila na nju :klopa:

hanacro
28.03.2008., 09:35
isto tak

a jetrenu napravim ovak
jetrica (cca pol kile) narežem na sitno, 1 veliki lukec na rezance i to popržim na putru (ili masti, bitno je da je masnoča koja se posle opet stisne)
onda ih ubacim u mikser skup sa štamprlom konjaka i 1 slatkim vrhnjem, dobro pobiberim, posolim i zmiksam
dost ispadne tekuće, ali se fino stisne u frižideru
meni tak fino jer volim okus jetrica, dodaci su mi suvišni
nism ju radila goooodinama, baš sam se sad fino podsjetila na nju :klopa:

Fino zvuči :cerek:
Mislila sam paštetu staviti u one male modliće za puding ....super mi tak izgleda na platama....
kaj bi se ta tvoja pašteta mogla dovoljno stisnuti da se ne raspadne kad ju izvadim iz modlića :mig:

polly
28.03.2008., 09:50
pa nekad se je
ali ju stvarno nis radila odavno
možda ju napravim ovaj vikend pa ti javim

baš bi bila štnosna u tim modlekima
ja imam te za puding (kao mali kuglofi sam bez rupe) od silikona, to bi moralo onda lagano skliznut

hanacro
28.03.2008., 10:36
pa nekad se je
ali ju stvarno nis radila odavno
možda ju napravim ovaj vikend pa ti javim

baš bi bila štnosna u tim modlekima
ja imam te za puding (kao mali kuglofi sam bez rupe) od silikona, to bi moralo onda lagano skliznut

Budem i ja napravila za štih probu :cerek:
po onom drugom receptu s bloga

Možda da malo namastim modliće ili stavim prozirnu foliju za svaki slučaj....da se dobro prslikaju reljefi :mig:

happygoose
28.03.2008., 10:46
isto tak

a jetrenu napravim ovak
jetrica (cca pol kile) narežem na sitno, 1 veliki lukec na rezance i to popržim na putru (ili masti, bitno je da je masnoča koja se posle opet stisne)
onda ih ubacim u mikser skup sa štamprlom konjaka i 1 slatkim vrhnjem, dobro pobiberim, posolim i zmiksam
dost ispadne tekuće, ali se fino stisne u frižideru
meni tak fino jer volim okus jetrica, dodaci su mi suvišni
nism ju radila goooodinama, baš sam se sad fino podsjetila na nju :klopa:

chija(koja) jetrica:kava::D

polly
28.03.2008., 10:55
pileća jetrica :klopa:

a jel znate kak su fina pohana :Slin:

hanacro
28.03.2008., 10:57
chija(koja) jetrica:kava::D

Pileća :cerek:

hanacro
28.03.2008., 10:58
pileća jetrica :klopa:

a jel znate kak su fina pohana :Slin:

Kak si ti brza :mig:
A kak ih pohaš, na pariški ili bečki?

polly
28.03.2008., 11:00
bečka klasika :D

super nešto
(puno toga je meni super, zato mi i je vaga zbrisala pod krevet :tuzni: )

hanacro
28.03.2008., 11:01
bečka klasika :D

super nešto
(puno toga je meni super, zato mi i je vaga zbrisala pod krevet :tuzni: )


Ja sam svojoj izvadila baterije :lol::lol::lol:

Btw, kaj radiš kakav umak uz to?

happygoose
28.03.2008., 11:02
pileća jetrica :klopa:

a jel znate kak su fina pohana :Slin:

fala..
bum probala..ja ih obicno skuham u juhi..samo ja i moja princeza to jedemo.:D

happygoose
28.03.2008., 11:03
Pileća :cerek:

fala:mig:

polly
28.03.2008., 11:05
Btw, kaj radiš kakav umak uz to?

ja ti nisam od umaka
napravim samo paradajz i hren uz govedo i tu je priči kraj

daj mi pohanih jetrica i škaf šalate, ja sretna kak pajcek (što se i vidi :rolleyes: )
niš mi uz to ne treba

hanacro
28.03.2008., 11:08
fala..
bum probala..ja ih obicno skuham u juhi..samo ja i moja princeza to jedemo.:D

A kod mene samo moja princeza to ne jede :(

Meni su fina onak malo prodinstana sa šampinjonima i vrhnjem za kuhanje...pa uz to pire od krumpira ili riža...uz zelenu salatu ...najmi-njami
Kak bi rekla Polly: uz ŠKAF zelene salate :)

happygoose
28.03.2008., 11:20
ja sam se frapirala...ona je od mene trazila jednom iz mog tanjura...i tak je i nastavila jesti...ali recimo nisht drugo od iznutrica nece...osim ak nije bash bijelo meso ili mesto sa kostiju..

happygoose
28.03.2008., 11:31
nego imam jedno pitanje, a tice se jednog graha...ovdje kod mene samo bijeli, crveni(pinto) ili ovaj grah, se prodaje..kukuruzara nema..

http://static.howstuffworks.com/gif/black_eyed_peas2.jpg


kak se to zove kod nas i ima li ga?

polly
28.03.2008., 11:55
A kod mene samo moja princeza to ne jede :(

moja jedna ih obožava, druga ih neće ni gledat

kak se to zove kod nas i ima li ga?
ima ga, ali ne znam kak se zove :ne zna:

happygoose
28.03.2008., 12:00
a nish onda..zvacu ga crnoochni grashak:D...mozda na drustvenom pdf..pomognu..

fala...:)

polly
28.03.2008., 13:40
black eyed peas = mletački grah, crnookica
sjetila sam se da sam jednom čula "okan"

chiquita
28.03.2008., 14:20
vi ste mi tak smešne i silne.

ženska bi kuhala za 25 ljudi, za što manje vremena, i da što manje kičme boli poslije a sad se već raspravlja o raznim paštetama s modlekima, punjenim paprikama sa sirom i jajcem upiknutim, pa punjeni paradajzi, pa mali sendvičci od kruha iz DMa....

meni bi, brat bratu trebalo jedno tjedan i pol da pripremim sastojke za sve to i još 2 tjedna da mi jedna tura tako nečeg uspije.

:D

opće ne želim razmišljati da ću ikad u životu MORATI kuhati za 30 ljudi!

polly
28.03.2008., 14:35
opće ne želim razmišljati da ću ikad u životu MORATI kuhati za 30 ljudi!

ja sam u osnovnjaku kuhala 3 dnevna obroka za 20 šljakera na privatnoj baušteli :zubo:

nije problem tolki u kuhanju, nego kaj na dan krizme i mame imaju pravo da budu odmorene, bez podočnjaka do kolena, s friškom frizurom i prozračnom žbukom na faci, da imaju vremena sa gostima popričat, poveselit se i tancat do duboku u noć
a ove sve spomenute pizdarije se mogu i dan ranije spremit :mig:

hanacro
28.03.2008., 14:47
vi ste mi tak smešne i silne.

ženska bi kuhala za 25 ljudi, za što manje vremena, i da što manje kičme boli poslije a sad se već raspravlja o raznim paštetama s modlekima, punjenim paprikama sa sirom i jajcem upiknutim, pa punjeni paradajzi, pa mali sendvičci od kruha iz DMa....

meni bi, brat bratu trebalo jedno tjedan i pol da pripremim sastojke za sve to i još 2 tjedna da mi jedna tura tako nečeg uspije.

:D

opće ne želim razmišljati da ću ikad u životu MORATI kuhati za 30 ljudi!


Jest da je malo vremena...nemrem si uzet tjedan dana godišnjeg za to..... bum ja to stigla i za dan - dva....nije to baš tako teško :rolleyes:

Kao prvo, ja VOLIM kuhati i primati goste :mig:

S obziorm na prigodu okupljanja, želim da ta klopa bude ipak malo posebnija....ne ono tipa odojak + francuska...nego puno malih sitnica.... koje bude znatiželju i pomalo ljude vesele :D

A klopa je samo jedan dio ....
Da vidiš samo ostala planiranja: dekoracija stolova....cvijeće, aranžmani.... ( otišla čak i na topic Vjenčanja :lol: )
Pa traženje prigodne haljine, frizure, make-up.... :rofl:
Kaj ćeš... takva sam!
Koliko god posla, mene to još uvijek veseli....:cerek:

hanacro
28.03.2008., 14:52
ja sam u osnovnjaku kuhala 3 dnevna obroka za 20 šljakera na privatnoj baušteli :zubo:

nije problem tolki u kuhanju, nego kaj na dan krizme i mame imaju pravo da budu odmorene, bez podočnjaka do kolena, s friškom frizurom i prozračnom žbukom na faci, da imaju vremena sa gostima popričat, poveselit se i tancat do duboku u noć
a ove sve spomenute pizdarije se mogu i dan ranije spremit :mig:

Vidiš kak Polly pametno zbori :cerek:
To ti je iskustvo.....neću se ponavljati, sve je već rečeno: več su je i neke žene htjele ženiti....a red je već pooodugaačak :lol::lol:

chiquita
28.03.2008., 14:56
Jest da je malo vremena...nemrem si uzet tjedan dana godišnjeg za to..... bum ja to stigla i za dan - dva....nije to baš tako teško :rolleyes:

Kao prvo, ja VOLIM kuhati i primati goste :mig:

S obziorm na prigodu okupljanja, želim da ta klopa bude ipak malo posebnija....ne ono tipa odojak + francuska...nego puno malih sitnica.... koje bude znatiželju i pomalo ljude vesele :D

A klopa je samo jedan dio ....
Da vidiš samo ostala planiranja: dekoracija stolova....cvijeće, aranžmani.... ( otišla čak i na topic Vjenčanja :lol: )
Pa traženje prigodne haljine, frizure, make-up.... :rofl:
Kaj ćeš... takva sam!
Koliko god posla, mene to još uvijek veseli....:cerek:

ma svaka ti čast.:D
ja sam si tvoju situaciju preslikala na svoju pa me odmah počela smrzavica drmati. :zubo:

pa ak će ti se dat poslikaj kak bu to sve zgledalo (dobro, frizuru ne moraš :zubo:) al te plate i te kerefeke. da vidimo kak je sve ispalo.

hanacro
28.03.2008., 15:04
ma svaka ti čast.:D
ja sam si tvoju situaciju preslikala na svoju pa me odmah počela smrzavica drmati. :zubo:

pa ak će ti se dat poslikaj kak bu to sve zgledalo (dobro, frizuru ne moraš :zubo:) al te plate i te kerefeke. da vidimo kak je sve ispalo.

Aj može....:top:

Naravno...ak bum zadovljna sa svime :lol:

Idem sad domeka još malo planirati :cerek:

happygoose
28.03.2008., 15:22
black eyed peas = mletački grah, crnookica
sjetila sam se da sam jednom čula "okan"

fala:)

argh
28.03.2008., 15:23
svaka cast ako vas to toliko veseli...kod nas svih je to puuno jednostavnije... za pocetak su berme u sklopu vecernje mise :D... muz ode po 5-6 porcija lignji, 10-ak pizza, odojka, cak se i salata i kolaci kupe, dodat krumpira i gotovo, brzo i jednostavno, to je varijanta bez restorana, pobacaju se svi kartoni, tanjuri strpaju u masinu i domacica se ne uspije ni umoriti

KAMA SUTRA
28.03.2008., 20:52
pileća jetrica :klopa:

a jel znate kak su fina pohana :Slin:


heh...ja znam, ja znam! ja ih poham na bečki! obožavam to, a čak ih jedu i oni kaj baš ne ljube jetrica. malo su zakamufliranta s tim šlafrokom!:D

ninchyzg
30.03.2008., 20:53
kod mene će bit odojak
yeah =)

hanacro
31.03.2008., 09:28
kod mene će bit odojak
yeah =)

U kombinaciji sa nekoliko salata, to je izvrsno riješenje za ovakve prigode :top:

Ali, s obzirom da mi volimo feštati :mig: već smo u nekoliko navrata ( XX puta ) na stolu imali odojka, janjetinu i sl. kombinacije...tako da sam se ovaj put odlučila ipak za nešto drugačiji menu :cerek:

polly
31.03.2008., 09:31
sorry hana,
ovaj vikend nije bio dobar za trulkastu stariju gospođu, a i delalo se (a i vura se pomakla :mad: )
tak da niš od sprobavanja paštete
čak i bi da mi je netko donio friška, lijepa jetrica

hanacro
31.03.2008., 09:37
isto tak

a jetrenu napravim ovak
jetrica (cca pol kile) narežem na sitno, 1 veliki lukec na rezance i to popržim na putru (ili masti, bitno je da je masnoča koja se posle opet stisne)
onda ih ubacim u mikser skup sa štamprlom konjaka i 1 slatkim vrhnjem, dobro pobiberim, posolim i zmiksam
dost ispadne tekuće, ali se fino stisne u frižideru
meni tak fino jer volim okus jetrica, dodaci su mi suvišni
nism ju radila goooodinama, baš sam se sad fino podsjetila na nju :klopa:

Evo draga sam da te obavijestim: pašteta uspiješno napravljena ( svaka pohvala za recept s bloga ); jedva se uspijela stisnuti u modlekima....sve su odmah smazali uz komentar da zakaj sam tak malo napravila :lol::lol:

Ovo je već telepatija.....uopće nisam vidjela tvoj zadnji post :)

morino
31.03.2008., 14:31
Ta mi se ideja SVE VIŠE SVIĐA :top::cerek:

Ima tko dobrih iskustava sa istima ( na području ZG )?

radio sam za vise njih i po meni ti je najbolje pogledaj si u google kosović
lik ima zakon kuhinju(najbolju klopu).

morino
31.03.2008., 14:47
uglavnom uzmes standard

pršut+kulen+izbor sireva

salate hobotnica,grčka,francuska

toplo po guštu kako volis tipa ražnjiće,male zagrebačke orly puretinu,zelene rezance s plodovima mora,ili umak 4 sira njoke
ma imas brdo opcija.
polje možeš štrukle

i onda kolače+ recomo voćne ražnjiče s čokoladom.

fora je kod kućne izrade u tomu sto nemas abažur,iste vrste tanjura i pribora u toliko primjera,iste čaše a da ne pričam o zaj prije i poslje.
jedino ako ste u kući složiti neki veliki roštilj.

hanacro
01.04.2008., 08:24
uglavnom uzmes standard pršut+kulen+izbor sireva
salate hobotnica,grčka,francuska
toplo po guštu kako volis tipa ražnjiće,male zagrebačke orly puretinu,zelene rezance s plodovima mora,ili umak 4 sira njoke
ma imas brdo opcija.
polje možeš štrukle
i onda kolače+ recomo voćne ražnjiče s čokoladom.
Sve izgleda jako lijepo a vjerujem i da je i jako fino.
Btw, ni cijene nisu loše:)


fora je kod kućne izrade u tomu sto nemas abažur,iste vrste tanjura i pribora u toliko primjera,iste čaše a da ne pričam o zaj prije i poslje.

To može zaista biti problem....ali ne i u mojoj kući jer moj špajz servis + beštek je za 24 osobe :cerek:
A vezano za pospremanje i pranje posuđa, to stoji da je zaj...i prije i poslije ....ali već smo se navikli; i ja i MM i moja preilica koja će sve to riješiti u par šihti :D

jedino ako ste u kući složiti neki veliki roštilj.

To je bio prijedlog MM....koji je sam odmah prihvatila ( čitaj: meni manje posla :mig: ) ali smo ipak odustali jer nikad ne znaš kakvo će biti vrijeme :ne zna:

Na kraju je pala definitivna odluka za catering :s

polly
01.04.2008., 08:31
Na kraju je pala definitivna odluka za catering :s


jel to znači da je bilo fino :mig:

hanacro
01.04.2008., 08:34
jel to znači da je bilo fino :mig:

Polly, draga, pa tebi bi prvoj podnjela izviješće :cerek:

Btw, krizma je 12.04. :mig:

polly
01.04.2008., 08:59
Btw, krizma je 12.04. :mig:


sad mi još samo adresa fali :rofl: :rofl: :rofl:

hanacro
01.04.2008., 09:04
sad mi još samo adresa fali :rofl: :rofl: :rofl:

A teško to saznati :D
Mislim da smo jedini u ZG koji imaju tak rano krizmu :cerek:

KAMA SUTRA
01.04.2008., 09:59
A teško to saznati :D
Mislim da smo jedini u ZG koji imaju tak rano krizmu :cerek:


znam da Sv.Ana uvijek ima rano krizmu....hmm.?:mig:

hanacro
01.04.2008., 11:13
znam da Sv.Ana uvijek ima rano krizmu....hmm.?:mig:

Sv. Ana :confused:
To ni moja fara :mig:

polly
01.04.2008., 11:46
ja to nemrem pogodit :tuzni:

hanacro
01.04.2008., 12:04
ja to nemrem pogodit :tuzni:

Samo za tebe i ostalih, danas cca 5000 forumaša: RKT ŽUPA UZAŠAŠCA GOSPODNJEGA :mig:

Pardonček, 3346 forumaša :)

hanacro
03.04.2008., 19:44
Po želji krizmanice, osim torte ( parfe od sira dimenzije " boli glava " ), bit će bečke kocke, esterhazy ( iliti ga kak se već piše ) kocke, kolač od metra ( nemrem bilivit, al to se njoj sviđa )....i sad nam fali nekaj ( izdašno, a ne komplicirano) od kokosa...a da nisu baš rafaelo kuglice :rofl:

Kakve ideje nudite :)

polly
04.04.2008., 08:06
ja sam ti valjda već sve ponudila :ne zna:

e, a jel tamo piše recept za neke čokoladne kocke s kokosom
jako jednostavno a ide tak da se zmučka biskvit sa kakaoom/čokoladom, pol ulije u protvu i na pol speće, pa na to ide griz skuhan u mlijeku (a more i puding) s hrpetinom kokosa i gore ostatak tijesta, pa se speće do kraja i onda se još zalije čokoladom
jednostavno, brzo a fino :klopa:
a može i vani preživjeti jer je sve pećeno, glede prostora u frižideru

mauna
04.04.2008., 08:15
Čupavci?
Šubare?
Ili jedan (nemam pojma kak se zove) gdje se ispeku kore od bjelanjaka, šećera i kokosa, a krema napravi od žumanjaka, mlijeka, gustina... Fino i jednostavno.
Doma imam recept za oblatne s kokosom, ali mislim da se zove Rafaelo rolada. To onda ne dolazi u obzir?

hanacro
04.04.2008., 08:29
ja sam ti valjda već sve ponudila :ne zna:

e, a jel tamo piše recept za neke čokoladne kocke s kokosom
jako jednostavno a ide tak da se zmučka biskvit sa kakaoom/čokoladom, pol ulije u protvu i na pol speće, pa na to ide griz skuhan u mlijeku (a more i puding) s hrpetinom kokosa i gore ostatak tijesta, pa se speće do kraja i onda se još zalije čokoladom
jednostavno, brzo a fino :klopa:
a može i vani preživjeti jer je sve pećeno, glede prostora u frižideru

Zanimljivo :cerek:
Idem pregledati one fajlove kaj si mi poslala...to bi moglo biti u " kremastim kolačima " :confused:

polly
04.04.2008., 08:32
a vjerojatno :D

bum i ja pogledala pa tipnem
a našla sam sad još 2 jednostavna u "kupus fazi", ti nisu prepisani pa ih niti nema u onom što sam ti poslala
napišem ti ih :)

hanacro
04.04.2008., 08:34
Čupavci?
Šubare?
Ili jedan (nemam pojma kak se zove) gdje se ispeku kore od bjelanjaka, šećera i kokosa, a krema napravi od žumanjaka, mlijeka, gustina... Fino i jednostavno.

Čupacve obožava..... ali nekak mi se neda petljati s time ( ja radim malo manjih dimenzija jer volimo kad čokolada duboko uđe u biskivit :D ) ...ali tko zna...+ je to kaj ih se more i dva dana ranije napraviti :top:
A šubare...voli mama:cerek:
A ovaj treći prijedlog sam papala ....ne znam kak se zove, nešto kao kokosov san ili sl.... jako fino:mig:

hanacro
04.04.2008., 08:36
a vjerojatno :D

bum i ja pogledala pa tipnem
a našla sam sad još 2 jednostavna u "kupus fazi", ti nisu prepisani pa ih niti nema u onom što sam ti poslala
napišem ti ih :)

kaj jednostavnije to bolje :mig:

mauna
04.04.2008., 08:45
Postoji kolač "Ništa naročito". Biskvit sa kakaom, i kuhana krema s kokosom. Kao što mu i ime kaže, ništa naročito, ali je brzo gotov.

polly
04.04.2008., 08:48
izvoli draga :)

PRVI
Tijesto:
6 bjelanjaka utuć u čvrsti snijeg sa 12 jušnih žlica šećera
Kuhačom umiješati 2 jušne žlice brašna i 15 dkg kokosa, ispeći
Krema:
6 žumanjaka pomiješati sa 2 vanilin pudinga, 1 na vrh žlicom brašna, 6 žlica šećera i skuhati u 8 dl mlijeka
Kad se ohladi umiješati u pola (125 g) pjenasto izrađenog putra i dodati 10 dkg kokosa
Premazati preko ohlađenog tijesta
Gore može glazura od čokolade ili samo ribana čokolada, kokos,…

DRUGI
Tijesto
10 dkg putra, 8 dkg šećera, 1 jaje, ½ pecilnog praška, mlijeka po potrebi
Umijesiti prhko tijesto, stavit ga na pola sata u frižider, razvaljati i stavit u protvu
Premazati nekim pekmezom po ukusu
KREMA I
20 dkg kokosa
4 dl mlijeka
20 dkg šećera
10 dkg grožđica
Pomiješati i staviti preko tijesta, zapeći
KREMA II
4 jaja i 4 žlice šećera dobro izmiksati i onda umiješati 4 žlice brašna
Premazati preko kokosa i ispeći do kraja

hanacro
04.04.2008., 08:57
izvoli draga :)

PRVI
Tijesto:
6 bjelanjaka utuć u čvrsti snijeg sa 12 jušnih žlica šećera
Kuhačom umiješati 2 jušne žlice brašna i 15 dkg kokosa, ispeći
Krema:
6 žumanjaka pomiješati sa 2 vanilin pudinga, 1 na vrh žlicom brašna, 6 žlica šećera i skuhati u 8 dl mlijeka
Kad se ohladi umiješati u pola (125 g) pjenasto izrađenog putra i dodati 10 dkg kokosa
Premazati preko ohlađenog tijesta
Gore može glazura od čokolade ili samo ribana čokolada, kokos,…

DRUGI
Tijesto
10 dkg putra, 8 dkg šećera, 1 jaje, ½ pecilnog praška, mlijeka po potrebi
Umijesiti prhko tijesto, stavit ga na pola sata u frižider, razvaljati i stavit u protvu
Premazati nekim pekmezom po ukusu
KREMA I
20 dkg kokosa
4 dl mlijeka
20 dkg šećera
10 dkg grožđica
Pomiješati i staviti preko tijesta, zapeći
KREMA II
4 jaja i 4 žlice šećera dobro izmiksati i onda umiješati 4 žlice brašna
Premazati preko kokosa i ispeći do kraja


Ti si moja dobra vila :grli:

hanacro
04.04.2008., 09:00
......
Doma imam recept za oblatne s kokosom, ali mislim da se zove Rafaelo rolada. To onda ne dolazi u obzir?

To bi moglo izgledati, onak, dekorativno :mig:
Ajd, pls, ak ti se bude dalo, pošalji receptić :cerek:

mauna
04.04.2008., 09:37
Napišem recept ali tek popodne. A evo kaj sam dosad našla.

KOKOS PRUTIĆI

1 dcl vode
30 dag šećera
12 dag margarina
25 dag suhih keksa
10 dag kokosa
rum
čokoladna glazura

Šećer zakuhajte u vodi. Maknite s vatre, dodajte margarin i miješajte. Kad se otopi umiješajte ribane kekse i kokos. Smjesu stavite u uljem namazani kalup. Pričekajte da se ohladi pa prelijte čokoladnom glazurom i izrežite.


KOLAČ OD KOKOSA

Biskvit
5 dag margarina
4 jaja
20 dag šećera
12 dag brašna
malo praška za pecivo
mlijeka po potrebi

Krema
20 dag šećera
4 žlice vode
10 dag čokolade
15 dag margarina
10 dag kokosa

Skuhanu kremu preliti po biskvitu.

KOLUTIĆI

Čajni kolutići (Kraš) se namaču u mlijeku. Od njih se radi sendvič s filom između. Nakon toga se uvaljaju u kokosovo brašno, a rupice zapune rastopljenom čokoladom.

Fila
1 margarin
4 žumanjka
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
malo ruma
10 dag kokosovog brašna


KOKOS ŠNITE

Mjera je čaša od jogurta.
2x brašno
2x mlijeko
1x ulje
2 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2x šećer
2x kokos
Ispeći, i kad se ohladi preliti čokoladnom glazurom.


PITA OD KOKOSA S JABUKAMA

45 dag brašna
1 margarin
4 žumanjka
15 dag šećera
1 prašak za pecivo
Umijesiti tijesto i podijeliti na 2 dijela. Jedan dio staviti u protvan i namazati pekmezom. Na pekmez staviti jabuke (eventualno ih prodinstati da puste vodu). Snijeg od 4 bjelanjka izmiskati s 15 dag šećera i 15 dag kokosa i staviti preko jabuka. Preko svega naribati drugi dio tijesta i staviti peći.


SOČNI KOLAČ

Tijesto
10 dag oraha
10 dag kokosa
10 dag grožđica
1 dcl ulja
4 jaja
1 prašak za pecivo

Preljev
20 dag šećera
2 dcl vode

Glazura
1 šlag pjena
3 žlice mljevenih oraha

Pečeni kolač (još vruć) preliti vrućim preljevom. Na ohlađeni staviti glazuru.


Možda nisu baš svi prikladni za ovakvu svečanosti, ali možda posluže kao ideja za nešto drugo.

hanacro
04.04.2008., 09:59
Napišem recept ali tek popodne. A evo kaj sam dosad našla.

KOKOS PRUTIĆI

1 dcl vode
30 dag šećera
12 dag margarina
25 dag suhih keksa
10 dag kokosa
rum
čokoladna glazura

Šećer zakuhajte u vodi. Maknite s vatre, dodajte margarin i miješajte. Kad se otopi umiješajte ribane kekse i kokos. Smjesu stavite u uljem namazani kalup. Pričekajte da se ohladi pa prelijte čokoladnom glazurom i izrežite.

Ovo mi izgleda ko " bajedera od kokosa " :mig:



KOLAČ OD KOKOSA

Biskvit
5 dag margarina
4 jaja
20 dag šećera
12 dag brašna
malo praška za pecivo
mlijeka po potrebi

Krema
20 dag šećera
4 žlice vode
10 dag čokolade
15 dag margarina
10 dag kokosa

Skuhanu kremu preliti po biskvitu.

Skuhanu :confused:
A...mislim da kužim :top:


KOLUTIĆI

Čajni kolutići (Kraš) se namaču u mlijeku. Od njih se radi sendvič s filom između. Nakon toga se uvaljaju u kokosovo brašno, a rupice zapune rastopljenom čokoladom.

Fila
1 margarin
4 žumanjka
15 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
malo ruma
10 dag kokosovog brašna

Zgodno..ali ipak za neku drugu priliku :mig:




KOKOS ŠNITE

Mjera je čaša od jogurta.
2x brašno
2x mlijeko
1x ulje
2 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
2x šećer
2x kokos
Ispeći, i kad se ohladi preliti čokoladnom glazurom.

Ovo je fakat jednostavno! :top:


PITA OD KOKOSA S JABUKAMA

45 dag brašna
1 margarin
4 žumanjka
15 dag šećera
1 prašak za pecivo
Umijesiti tijesto i podijeliti na 2 dijela. Jedan dio staviti u protvan i namazati pekmezom. Na pekmez staviti jabuke (eventualno ih prodinstati da puste vodu). Snijeg od 4 bjelanjka izmiskati s 15 dag šećera i 15 dag kokosa i staviti preko jabuka. Preko svega naribati drugi dio tijesta i staviti peći.


SOČNI KOLAČ

Tijesto
10 dag oraha
10 dag kokosa
10 dag grožđica
1 dcl ulja
4 jaja
1 prašak za pecivo

Preljev
20 dag šećera
2 dcl vode

Glazura
1 šlag pjena
3 žlice mljevenih oraha

Pečeni kolač (još vruć) preliti vrućim preljevom. Na ohlađeni staviti glazuru.

Ovaj sočni bi mogao biti dobar :cerek:


Možda nisu baš svi prikladni za ovakvu svečanosti, ali možda posluže kao ideja za nešto drugo.

Hvala ti...fakat si se potrudila :five:

hanacro
04.04.2008., 10:14
Kak vam se ovaj čini :misli:

http://www.coolinarika.com/recept/kokosov-san

Mislim da bi mogao biti dobar :klopa:

polly
04.04.2008., 10:21
Mislim da bi mogao biti dobar :klopa:

to nije dobro, to je fantastično :klopa: :Slin:
nama doma je u top 5 kolača
poznatiji je kao "rafaelo kocke" :mig:

samo kaj ti nisi tražila nešto jako jednostavno :rofl:

našla sam još par, pa dobiš i to :)

hanacro
04.04.2008., 10:29
to nije dobro, to je fantastično :klopa: :Slin:
nama doma je u top 5 kolača
poznatiji je kao "rafaelo kocke" :mig:

Ja tebi vjerujem na riječ :cerek:


samo kaj ti nisi tražila nešto jako jednostavno :rofl:

Ma dobro...jesam :rolleyes: ali nije problem napraviti ni nekaj komplicirano AK je provjereno dobro :mig:



našla sam još par, pa dobiš i to :)

S obzirom kaj se sve nudi, na kraju bum morala napraviti BAR dva od kokosa :lol:

mauna
04.04.2008., 10:38
Hvala ti...fakat si se potrudila :five:[/QUOTE]

Ma nema problema, kolači su mi oduvijek bili slabost. Ali zato nedobog da trebam napraviti kelj ćušpajz i faširance - studiram odmah sve recepte od Vučetićke do coolinarike.

polly
04.04.2008., 10:40
AMERIČKE KOCKE
Tijesto 1.
6 žumanjaka izmiksati sa 7 žlica šećera, dodati 40 dkg mljevenih oraha, 5 dkg kokosa, 4 dkg brašna, ½ pecilnog i lagano umiješati snijeg od 6 bjelanjaka, ispeći
Tijesto 2.
4 žumanjaka izmiksati sa 3 žlice šećera, dodati prašak od 2 pudinga od jagode ili maline, ½ pecilnog i lagano umiješati snijeg od 4 bjelanjaka, ispeći
Fila
2 pudinga slatko vrhnje i 6 žlica šećera izmiješati sa 2 dli mlijeka, ukuhati u 6 dl mlijeka, hladno umiješati u 20 dkg pjenasto izrađenog putra i dodati 20 dkg kokosa

Tijesto 1. premazati sa pola kreme, poklopiti tijestom 2. premazati sa ostatkom kreme, išarati otopljenom čokoladom

KOKOS-VANILIJA KOCKE
Tijesto:
5 bjelanjaka izmiksati sa 10 dkg šećera i sokom 1 limuna, lagano umiješati 15 dkg kokosa, 2 žlice brašna i ½ pecilnog, ispeć
Krema:
1 vanili puding izmiješati sa 3 žlice šećera, 4 burbon vanilin šećera, 5 žumanjaka, 1 žlicom brašna i 2 dl mlijeka, ukuhati u 6 dl mlijeka
Hladno umiješati u pjenasto izrađeno ½ (125 g) putra, premazati preko hladnog tijesta
Krema 2:
Pola litre slatkog vrhnja istući i premazati preko vanilin kreme
Posuti kokosom.

ČOKO-KOKOS KOCKE
Tijesto:
2 jaja izmiksati sa 2 šalice (od 2 dl, ja naravno to prepolovim) šećera, umiješati 1 šalicu ulja, 1 šalicu mlijeka, 2 šalice brašna, 2 velike žlice kakaa i 1 pecilni
Pola uliti u protvu i ispeći na pola, na polu pečeno staviti vruću kremu, preliti ostatak tijesta i ispeći do kraja.
Krema:
1 litra mlijeka, 1 šalica šećera zakipiti i ukuhati 10 ravnih žlica griza. U kuhano odmah umiješati 20 dkg kokosa.
Na kolač staviti čokoladnu glazuru.

Možeš tijesto prije dodavanja kakaa podijeliti na pola, pa kakao dodati samo u polovicu.
Prvo staviš u protvu tamno tijesto. Tako dobiješ šareni kolaček, smeđe-bijelo-žuto-glazura.
Glazuru možeš staviti i od bijele čokolade ili šećernu

hanacro
04.04.2008., 10:47
Ma nema problema, kolači su mi oduvijek bili slabost. Ali zato nedobog da trebam napraviti kelj ćušpajz i faširance - studiram odmah sve recepte od Vučetićke do coolinarike.

Vučetićkina kuharica mi je bila Biblija, tam negdje sa 12-13 g.kad sam počela otkrivati tajne kulinarstva:cerek:

Da je onda bilo interneta :mig: možda bi sada bila kulinarski guru npr. kao gola kuharica ..... ili kao Polly :lol::lol::lol:

hanacro
04.04.2008., 11:06
AMERIČKE KOCKE
KOKOS-VANILIJA KOCKE
ČOKO-KOKOS KOCKE


Nemoj više, pls. :rofl:
Zgublia bum se totalno.....i nebum znala izabrati :lol:

polly
04.04.2008., 11:06
meni ovo jako fino KOLAČ OD JABUKA I KOKOSA

Tijesto:
- 2 jaja
- 2,5 dl šećera
- 1,5 dl vode
- 3 dl brašna
- 1 prašak za pecivo
Jaja se izmiksaju sa šećerom. U smjesu se dodaju ostali sastojci. Tijesto se izlije u namašćenu i posipanu brašnom protvu. Tijesto se ispeče.

U malo vode skuha se 1,5 kg očišćenih i na tanke listiće narezanih jabuka. Jabuke se dobro ocijede i stave na pečeno tijesto.

Fila:
- 4 jušne žlice putra
- 2 dl šećera
- 2 jaje
- 20 dkg kokosa
- 2 vanili šećera
Svi sastojci se izmiješaju i prokuhaju na pari.
Fila se rasporedi po jabukama i kolač se stavi u pečnicu da se gornji sloj zapeče.

Poslužiti dobro rashlađeno.

polly
04.04.2008., 11:07
Nemoj više, pls. :rofl:
Zgublia bum se totalno.....i nebum znala izabrati :lol:


sorry,
pobegel mi je još jedan :zubo:

zuko
04.04.2008., 11:46
jao ubit će me ona jetrena pašteta tamo negdje s početka, to ću prvo napraviti kad se skinem s dijete :)

stellaa0407
04.04.2008., 11:55
draga hana,
ajmo se posla primit http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/d030.gif

kod takvih nakuhavanja (nekad davno) najveći problem mi je bio premali prostor u frižideru i samo jedan rol
predložena jela možeš dobrim djelom pripremiti dan ranije, čak u potpunosti
na toliki broj ljudi ja bi od juhe odustala, neki si ju doma kuhaju


hladna predjela:
uz klasičnu platu sa pršutom, sirevima raznim, kuhanom/pečenom šunkom
- rolade sa sirom
ispečeš dan ranije biskvit kao za slatku roladu samo umjereno posoliš, ne umiješaš šećer, ali staviš par žlica ajvara ili par žlica dobro ocijeđenog, sitno nasjeckanog špinata (smrznut industrijski :top: )
kad se ohlade nafilaš ih sa svježim sirom pomiješanim sa malo vrhnja i dodacima po želji; sjeckana šunka, kukuruz, grašak, sjeckane šarene paprike, mladi luk,...)
čvrsto omotaš folijom i zaboraviš u frižideru do sutra
- paprike punjene sirom i jajem
očistiš paprike, napuniš svježim sirom začinjenim po ukusu i u sredinu utisneš tvrdo kuhano jaje, biraj manje paprike tako da se to jeje ne izgubi u njima
umotaj folijom i stavi u frižider do sutradan
fora izgledaju kad ih narežeš, okolo paprika, sa jajetom u sredini koje je obloženo sirom
recimo zelena paprika, sir obojan crvenom paprikom i jaje :cerek:
- salata od tunjevine - tuna iz konzerve, sjeckani kiseli krastavci, kapari, zelene i crne masline bez koštica, grah i/ili kukuruz, mladi luk, začinjeno i položeno na listove zelene salate
u tu salatu se može umiješati i riža
- salata od tjestenine - skuhaš neke sitnije pužeke i dodaš im sjeckanu šunku, sir, grašak, mrkvicu, kisele krastavce,..... povežeš sa majonezom i vrhnjem
sve možeš pripremiti dan ranije, ali majonezu i vrhnje dodaj sat ranije jer će tjesto inače sve popiti


topla predjela, a i glavna
- rolice kao caneloni
uzmeš na placu debelo tijesto za burek
zdinstaš faširano meso kak inače radiš, napraviš od tijesta i file tanke štrudlice, narežeš na podjednake komade i položiš u vatrostalnu posudu, zaliješ paradajz umakom, pokriješ folijom i staviš u rol
ili pomiješaš friški sir, jaja i dobro ocijeđeni špinat, nafilaš štrudlice koje zaliješ vrhnjem, pokriješ folijom i staviš u rol
pred kraj s obojeg skineš foliju


prilozi:
- zapečene krpice, može tako i riža
skuhaš krpice
popržiš dimljeni špek/vratinu i luk na zlatno i umiješaš u krpice, staviš u vatrostalnu posudu i zaliješ mješavinom vrhnja i jaja
zapečeš u rrolu
- pita od krumpira
skuhani krumpir sitno nasjeckaš, dodaš mu poprženi špek i luk, vrnje, jaja, začine
u oblik za tortu položiš lisnato tijesto ili prko (kupovno, naravno), ubaciš krumpir i po vrhu po želji posipaš sirom, zapečeš
- pekarski krumpir
narežeš krumpir na ploške, obilno luka na šnite, papriku svježu na rezance, špek na kockice, malo svježeg paradajza na kockice
sve to dobro pomiješaš i začiniš solju, češnjakom u prahu i paprom, staviš peč u pleh
- povrtni rižoto
konzerviran grašak, kukuruz i mrkvu dobro ispereš i prokuhaš
zdinstaš rižu i umiješaš povrće, umiješaj i komad putra
može i malo šafrana za boju i aromu

meso :klopa:
- svečana štefica
faširano napraviš kao za faširance
u oblik za srneći hrbat najprije stavi foliju, pa šnite hamburgera poprečno kao crijepoce, na to faširano i u sredinu utisni tvrdo kuhana jaja
- punjena vratina ili krmenadli
trabaju biti u komadu
zarežeš šnicle, ali ne do kraja
između stavi po komad špeka ili sušene vratine, pršuta te šnitu zdenkinog edamca (taj se ne topi pretjerano, pa neće sav iscuriti) začini po želji (češnjak, papar, mažuran, trave,..)
poveži koncem da se ne rascvjeta i speci
- zapečena puretina s gljivama
pureća prsa nareži na kocke ili prutiće, popeci ih u tavi
male šampinjone popeci na luku, izmiješaj sve to i stavi u vatrostalnu posudu
zalij sa vrhnjem i zapeci
- picek ala pizza
tanke šnicle pilećeg filea položi u protvu, premaži ih paradajz umakom , pokrij poprženim šampinjonima (poprženim da ne puste previše vode) pospi origanom, pospi ribanim sirom
prekrij folijom i peci u rolu, pred kraj makni foliju i zapeci
- pileći bataci u korici
poleće batake (boca + zabatak) na gusto omotaj šnitama špeka
položi ih na gusto u protvu i tako ispeci u rolu
- punjeni odojak/janjac/teleća rebra
komadu odojka ili janjca izvadi kosti tako da napraviš veeeliki šnicl ili napravi đep u telećim rebrima
napravi punjenje od suhog kruha narezanog na kockice i poprženog, poprženog luka i špeka, vrhnja i jaja
ili od faširanog mesa kao za faširance
u svaku filu možeš staviti i graška, mrkvice, kukuruza, paprike,.. što već voliš
napuni i zarolaj odojka ili janjca i zaveži ga koncem da se ne raspadne u pečenju
teletinu napuni i zašij
- svinjeći ili poleći file kao file wellington
popržiš narezane šampinjone na luku, u hladno umiješaš malo vrhnja i jaje
na lisnato tijesto premažeš nadjev i položiš meso, zamotaš i dobro sljepiš tijesto da nadjev ne iscuri i ispečeš
- pašticada s njokima
- divljač (valjda još uvijek prodaju srnetinu u metrou) sa knedlama od kruha

salate:
- matovilac sa grahom
- zelje sa zelenom paprikom narezanom na tanke rezance i ribanom mrkvom
- rotkvice, mladi luk, paradajzi trešnjice


ja imam jedan mali problem :zubo:
kod mene je to sve od oka
nit znam mjere, nit zna napamet kak se dugo nešto sprema

:s:s:s zeno, svaka cast! upravo si mi dala ideje za menije slijedecih godinu dana :top: jos jednom :s

hanacro
04.04.2008., 12:22
jao ubit će me ona jetrena pašteta tamo negdje s početka, to ću prvo napraviti kad se skinem s dijete :)


Mogu ti samo reći da je bila FANTASTIČNA :Slin::klopa:

stellaa0407
04.04.2008., 12:27
eh da se ukljucim malo, po pitanju kolacica izlazem da napravis one male cokoladne kuglice...prejednostavno, minimum truda (rekla bih i troskova), a mozes ih napravit milijun, dobro dodju!
ugl, radila sam tijesto tako da sam izmijesala maslac, secer u prahu, nadodala ribane cokolade, mljevenih oraha, stavis malo ruma il nekog cokoladnog likera, event. malo mlijeka i jednostavno oblikujes kuglice i uvaljas u kokosovo brasno... i po zelji uguras neki ljesnjak, badem il tako nesto u njih... prejednostavno, a ukusno! samo sto sam ja mjere odredjivala tocno po receptu pa su mi ispale malo preslatke...eto! :)

hanacro
04.04.2008., 13:10
eh da se ukljucim malo, po pitanju kolacica izlazem da napravis one male cokoladne kuglice...prejednostavno, minimum truda (rekla bih i troskova), a mozes ih napravit milijun, dobro dodju!
ugl, radila sam tijesto tako da sam izmijesala maslac, secer u prahu, nadodala ribane cokolade, mljevenih oraha, stavis malo ruma il nekog cokoladnog likera, event. malo mlijeka i jednostavno oblikujes kuglice i uvaljas u kokosovo brasno... i po zelji uguras neki ljesnjak, badem il tako nesto u njih... prejednostavno, a ukusno! samo sto sam ja mjere odredjivala tocno po receptu pa su mi ispale malo preslatke...eto! :)

I ja slično radim te kuglice..... ali mi se neda baš sad petljat s time :rolleyes:
Si videla koliko sam si još drugo posla natrpala :rofl:
Ali...nebum sada kukala.....sve to ide u "mamim " staž :cerek:

polly
04.04.2008., 13:46
hanica,
imaš zgodnih stvari i na nepećenim kolačima
roladica, kokos košnica, .... :D

mauna
04.04.2008., 15:34
Našla recept za roladu od oblatni, jedino što je, hm, ovaj,.... recept je u stvari za "ravne" oblatne, to kaj sam ju ja sfrkala nije bitno. Glavno da se može. I koliko se sjećam, masa je bila dosta čvrsta, mora se raditi vrlo brzo dok je vruća ili staviti malo više vode. Znači

RAFAELO OBLATNE

2,5 dl vode
40 dag šećera
45 dag mlijeka u prahu
1 vanilin šećer
15 dag kokosovog brašna
10 dag prženih mljevenih lješnjaka
35 dag putra

Skuhati sirup od vode i šećera, dodati putar. Kad se sve rastopi dodati mlijeko u prahu i sve dobro izmiješati. U 1/3 smjese umiješati lješnjake, u ostatak kokos. Premazati oblatne kokosom, pa lješnjacima pa kokosom. Po želji zarolati ili rezati na kocke.

I još samo jedan kolač.

ROMBOVI S KOKOSOM

Tijesto
25 dag oštrog brašna
25 dag putra
15 dag šećera
2 jaja
malo soli
2 vrećice vanilin šećera
Umijesiti prhko tijesto, razvaljati u protvan i premazati s 2 žlice pekmeza od marelice.

Nadjev
15 dag kokosa
10 dag oraha
10 dag šećera
1 vanilin šećer
5 dag putra
3 žlice vode
Rastopiti putar, šećer sa 3 žlice vode, pa dodati orahe i kokos, premazati po tijestu s pekmezom i sve zajedno speći.
Ohlađeno preliti čokoladnom glazurom. Ohlađeno narezati na rombove.

polly
04.04.2008., 19:23
jadna hana :rofl:
toliko izbora, tako malo vremena :tuzni:


I koliko se sjećam, masa je bila dosta čvrsta, mora se raditi vrlo brzo dok je vruća ili staviti malo više vode.

kaj se toga tiče
kuhinjska krpa (platnena) sa namoči i doooobro ožmiće
na nju se položi oblatna i kako upija vlagu, tako se lagano frće
onda se tako ostavi kratko vrijeme (ne satima, da se ne pretvori u blato), nafila i sfrće bez problema

polly
04.04.2008., 19:27
i hana
znaš li da se od kokosa da narediti jako fina baklava? :klopa:

hanacro
07.04.2008., 07:24
i hana
znaš li da se od kokosa da narediti jako fina baklava? :klopa:

:azdaja:
:tuctuc:

hanacro
10.04.2008., 09:53
Krizma je ove subote:rolleyes: danas popodne krećemo u radne pobjede :kava:

S obzirom da u moje drage prijateljice, sve jedana kuharica bolja od druge:mig:, zadužene svaka za po ( samo ) jedan kolač, moja malenkost danas peče ( jedan - jedini kolaček ) i to kokosov san :klopa:

Ali zato će mi petak biti :bonk::horor::visi:

Izvješće slijedi :)

hanacro
10.04.2008., 09:58
Polly,
kaj misliš jel ipak ( danas ) prerano za paštetu ( onu od pilećih jetrica ):ne zna:

polly
10.04.2008., 10:01
ovo je fakat telepatija
malo prije ulazim u sobu i pomislim, moram pitat hanu jel već nakuhava :rofl:

četvrtak? imaš dosta mjesta u frižideru? pa moglo bi
iako bi ju ja rađe sutra radila

polly
10.04.2008., 10:02
a mesinu donose oni sa pm-a?

Ruda
10.04.2008., 10:05
Polly,
kaj misliš jel ipak ( danas ) prerano za paštetu ( onu od pilećih jetrica ):ne zna:
ja mislim da je jer ako ju dobro napraviš, ne bude ti izdržala do subote:D
ja sam jučer radil paštetu od tunjevine, kao, bude za danas, više od pola je otišlo

hanacro
10.04.2008., 10:09
a mesinu donose oni sa pm-a?


Ne....došlo do promjene plana:mig:
Opet iz VG ali drugi catering :cerek:

hanacro
10.04.2008., 10:10
ovo je fakat telepatija
malo prije ulazim u sobu i pomislim, moram pitat hanu jel već nakuhava :rofl:

četvrtak? imaš dosta mjesta u frižideru? pa moglo bi
iako bi ju ja rađe sutra radila


Ma rekla sam ti je da smo mi " kozmički " povezane :lol::lol:

hanacro
10.04.2008., 10:16
ja mislim da je jer ako ju dobro napraviš, ne bude ti izdržala do subote:D
ja sam jučer radil paštetu od tunjevine, kao, bude za danas, više od pola je otišlo

Da vidimo receptić za paštetu od tunjevine?

Ruda
10.04.2008., 10:58
Da vidimo receptić za paštetu od tunjevine?
-dvije pikse (konzerve) tunjevine (oko 360g)
-3 slane srdele (bilo ih je 5, ali sam dvije pojeo)
-4 kisela krastavca (3-4 pojedeš dok to sve pripremaš)
-2 češnja češnjaka
-1 pečena paprika
-pola majoneze (drugu polovicu sam pojeo)
-oko 50g maslaca
-peršin
-par kapi tabaska

tunjevinu sam ocijedio od ulja i sve sam usitnio u onom mikseru-sjeckalici (nemam pojma kak se zove)....dobio sam kao kremu....i to je to

veli žena da nije u životu jela bolju paštetu, klinac se udavio u njoj, a bogami i meni je bila dobra iako ju ne volim previše
obaveznu namazati na prepečeni kruh (najbolji je bijeli, koji inače ne kupujem , ali sam ga kupio samo zbog paštete)

btw. pasale bi tranu i kapare, ali ih nisam imao

mauna
10.04.2008., 11:10
Tako otprilike i ja radim (samo bez paprike), jedino što se meni sviđaju komadi pod zubima, pa ne izmiskam sastojke neko nasitno nasjeckam. Dodam još desetak maslina, ružmarin i bosiljak.

hanacro
10.04.2008., 11:26
-dvije pikse (konzerve) tunjevine (oko 360g)
-3 slane srdele (bilo ih je 5, ali sam dvije pojeo)
-4 kisela krastavca (3-4 pojedeš dok to sve pripremaš)
-2 češnja češnjaka
-1 pečena paprika
-pola majoneze (drugu polovicu sam pojeo)
-oko 50g maslaca
-peršin
-par kapi tabaska

tunjevinu sam ocijedio od ulja i sve sam usitnio u onom mikseru-sjeckalici (nemam pojma kak se zove)....dobio sam kao kremu....i to je to

veli žena da nije u životu jela bolju paštetu, klinac se udavio u njoj, a bogami i meni je bila dobra iako ju ne volim previše
obaveznu namazati na prepečeni kruh (najbolji je bijeli, koji inače ne kupujem , ali sam ga kupio samo zbog paštete)

btw. pasale bi tranu i kapare, ali ih nisam imao

Ma da ...sve su to samo varijacije na temu :cerek:
Neke stvari su kaktiga obavezne...naravno tuna :lol::lol: pa ringlice ilitiga inčuni, slane srdele....kapari ili karastavci...
Isprobala sam razne kombinacije tipa:
- sa topljenim sirom + maslac
- sa kuhanim jajimama,
- sa parmezanom
- sa majonezom, bez majoneze.....

Priznajem, ovaj tvoj dadatak ( pečena paprika ) još nisam srela :mig:
Vjerujem da je bilo fino:klopa:

Ruda
10.04.2008., 11:35
Ma da ...sve su to samo varijacije na temu :cerek:

slažem se:top:....staviš kaj imaš

akont-ciko
14.04.2008., 12:15
Pa, hanacro, gdje si grešna dušo? Mi se raspisali, pucali od kreativnosti, savjeta, rasprava, ti rekla kak se sve događa 12.4. i sad ništ?
Da čjuemo kak je bilo?
Ili se još trijezniš:D?

hanacro
14.04.2008., 12:15
Evo, drago društvo, samo da vas obavijestim da je dan D prošao i da sam sada puna dobrih informacija (tips &trick)što i kako u ovakvim i sličnim situacijama :D

Kao prvo, PRIZNAJEM: Definitivno sam pretjerala sa klopom:lol::lol:

Nakon što sam svim na odlasku udjelila po platu klope i tanjur kolača, još nam je ostalo za kompletan nedjeljni ručak ( nas 5+1 ) + za večeru + za današnji gablec ++++

Sve me strah kako ću se riješite preostale hrane:rolleyes:

atlantis
14.04.2008., 12:21
samo daj adresu :D (ne kuha mi se :D)

hanacro
14.04.2008., 12:30
Pa, hanacro, gdje si grešna dušo? Mi se raspisali, pucali od kreativnosti, savjeta, rasprava, ti rekla kak se sve događa 12.4. i sad ništ?
Da čjuemo kak je bilo?
Ili se još trijezniš:D?

Si videla, u istoj minuti smo poslale postiće:lol::lol:
Vidiš da vas nisam zaboravila :cerek:

hanacro
14.04.2008., 12:38
samo daj adresu :D (ne kuha mi se :D)


Mogu ti reći da se ni meni baš više ne kuha a bogmeš ni ne primaju ( trenutno ) gosti http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c023.gif

Ali zato ( ak te to može utješiti ), ti si mi cijelo ovo vrijeme bila prva asocijacija na nizozemsku salatu :lol::lol:

Tko god me je pitao kakva mi je to salata...ja se mam sjetila tebe :D

atlantis
14.04.2008., 13:11
:rofl: a kakva je to salata :zubo: :D

zezam se za kuhanje... meso je vec vani, meni je isplaniran :o

akont-ciko
14.04.2008., 15:14
Si videla, u istoj minuti smo poslale postiće:lol::lol:
Vidiš da vas nisam zaboravila :cerek:

vidio sam

hanacro
15.04.2008., 07:21
vidio sam
http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a096.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c023.gif

hanacro
15.04.2008., 08:39
Kak vam se ovaj čini :misli:

http://www.coolinarika.com/recept/kokosov-san

Mislim da bi mogao biti dobar :klopa:


Evo samo da vas obavijestim da je moja malenkost radila ovaj kolačić....i da je ispao FENOMENALAN :klopa:
Naravno, ja ne bi bila ja, a da nisam nekaj malo promjenila :mig:
Sobzirom da su mi se kore nekak učinile malo suhe, zalila sam ih sa malo toplog mlijeka i zaista je rezultat bio onak kak sam si i mislila da bu :cerek:
Svima koji vole kokos...preporučujem ovaj kolač:top: