PDA

View Full Version : Kupovina nove Lade??

pavle čutura
21.03.2008., 18:19
Budući da mi treba jeftin auto za prijevoz od točke A do B sa velikim prtljažnikom zanima me nova Lada 2111 1,6 16V karavan. Dosada sam vozio nekoliko Lada s kojima sam bio dosta zadovoljan. Da li netko zna šta o njemu? I gdje ga kupiti? Surfajući malo po netu vidim da svi saloni prodaju samo Nivu. Tko je uopće generalni uvoznik Lade za Hrvatsku - Adria lada iz Zagreba ili Bugatti iz Osijeka? I jedan i drugi su bože pomozi. Dođeš u salon a oni nemaju uopće auto za razgledati. o probnoj vožnji da ne govorim. Možda da odem u Njemačku po nju?

zacky
21.03.2008., 19:00
Šutnja je zlato ili...
U Njemačku,a možda čak i bolje u Rusiju.

pazdrkan
21.03.2008., 19:02
uzmi Daciu rađe

autoscout
21.03.2008., 19:11
ja znam samo ovo: svaki put kad vidim nekoga u novoj ladi (karavan ili limuzina) nemrem doc k sebi od cudjenja - koj mu je kurac???????????'

cuo sam da trosi ko da nema sutra!
auto uglavnom los, kvari se i, mozda nekima nije vazno, RUZAN JE KO DJUBRE!

nije skup, al svejedno brate...:flop:

pavle čutura
21.03.2008., 19:17
uzmi Daciu rađe

Dacia MPV mi je ružnija od Lade. Znam da auto nije nešto ali je nov. Rekao sam prije da sam i prije vozio Lade (Special i Samaru) i nisam imao nikakvih problema s njima. Što se tiče potrošnje ugradio bih plin.

Jel netko zna šta o trgovcima? Kod kojeg bi bilo dobro otići?

zacky
21.03.2008., 19:56
Dacia je ružnija od Lade,a Lada čak dobro izgleda.

x-type
21.03.2008., 21:18
budući da ni kod jedne ni kod druge o nekoj estetici nema ni riječi, onda je ona sasvim sporedna stvar. dakle, dacia je bolja

pavle čutura
21.03.2008., 21:37
Ajde da prekinemo usporedbu. Odlučio sam se za Ladu, Dacia me ne zanima i dosta o njoj. Gdje kupiti Ladu?

nenocutlas
21.03.2008., 21:56
Ajde da prekinemo usporedbu. Odlučio sam se za Ladu, Dacia me ne zanima i dosta o njoj. Gdje kupiti Ladu?

vozio sam u bivšoj firmi to:mig: ak ti se sviđa kupi, ja nebi:lol:

vitrys
21.03.2008., 22:06
http://i30.tinypic.com/29qjwc1.jpg

Ma daj molim te...koji je ovo kurac e...?Jebo me pas ako Wartburg nije ljepši.

pazdrkan
22.03.2008., 00:01
[QUOTE=vitrys;13196290]http://i30.tinypic.com/29qjwc1.jpg

http://img86.imageshack.us/img86/8775/imgbig1jt0.jpg (http://imageshack.us)

baš ne znam što bolje izgleda:rolleyes:
a i pouzdanija je od lade 100 puta budući da je sve od renaulta

nenocutlas
22.03.2008., 00:33
još taj motor što je u ladi navodno nije loš, ali ostalo-to nebi čak ni komentirao jel bi bilo:ban::lol:

pavle čutura
22.03.2008., 10:53
Za 7500 eura koliko košta Lada ne možeš dobiti neku ljepotu. Rekao sam da mi treba novi auto za prijevoz od točke A do B. Za dizajn me boli k... Mislim da je auto bolji od nekog Golfa sa ko zna koliko km za iste novce. Ipak je nov.

Danny Z.
22.03.2008., 12:39
Shvaćam te u potpunosti ali mislim da je Dacia sprem te Lade svemirski brod. E a pa u autoklubu piše da je zastupnik adria lada.
www.open.hr/com/adria-lada
Ali nemoj to kupovat!

Baj de vej ovaj link ne radi. Pardon, išo sam pogledat tek kad sam napisao.

Vojky
22.03.2008., 12:57
Budući da mi treba jeftin auto za prijevoz od točke A do B sa velikim prtljažnikom zanima me nova Lada 2111 1,6 16V karavan. Dosada sam vozio nekoliko Lada s kojima sam bio dosta zadovoljan. Da li netko zna šta o njemu? I gdje ga kupiti?

U Hrvatskoj uz Nivu možeš kupiti još dva modela: LADA 1118 1.6i te LADA 1119 1.6i: http://www.adria-lada.hr/ponuda.aspx

http://www.adria-lada.hr/slike/art-3-001.jpg

http://www.adria-lada.hr/slike/art-2-001.jpg

Bilobrkster
22.03.2008., 13:01
Šutnja je zlato ili...
U Njemačku,a možda čak i bolje u Rusiju.

a možda u BIH :ne zna:

http://www.lada.ba/

evo ja bi kupio ovo: http://www.lada.ba/2131.htm samo neznam kako ide procedura kod kupovine auta iz BiH. isto kao iz svih ostalih država ili?

http://upload5.postimage.org/357945/nivaa_bok1_b.jpg

Danny Z.
22.03.2008., 13:57
Pa znači uopće ni nemaju karavan.

pavle čutura
22.03.2008., 14:54
Iz Bosne se ne može uvesti jer ne prolaze homologaciju. Modeli za njihovo tržište su sa Euro3 motorima Tako su mi rekli u Bugattiju. Niva sa 5 vrata se baš zbog toga i ne prodaje kod nas, a ni u Europi.

Vojky
22.03.2008., 14:58
Pa znači uopće ni nemaju karavan.

Te Lade gore su i dosta mali automobili - u toj klasi ima i boljih za sličan iznos.

Nema velikog karavana.

nenocutlas
22.03.2008., 15:04
barem je nova:s samo pazi da kupiš ispravnu:cerek:

gogo111
22.03.2008., 15:34
Koliko sam god žestoko protiv konfekcije i balkanizma, ali moram se složiti, da ponekad

NOVO NE ZNAČI UVIJEK I BOLJE!!!

PRIJE, puuno prije, kada su lade vozile cestama, izbor nije bio velik (što se moglo izabrati? Reno4, stoja, buba, ili fićo, peglica, PZ-jac ako si bio imućniji...), naravno da je tada LADA bila pojam...

Danas, kada su toliko eko norme na snazi, kada je hrđa nepoznat pojam unutar 6/9/12 godina... LADA nema što tražiti u ponudi NOVOGA...

Tako da ti je i moj savjet: Bjež od LADE, ima puno drugih automobila, NOVIH, za iste pare (možda ponekih manjih gabarita), vrlo kvalitetnije izrade... s koljima ćeš isto tako doći uz A u B, samo pouno elegantnije, pouzdanije i sigurnije...

pavle čutura
22.03.2008., 16:07
Tako da ti je i moj savjet: Bjež od LADE, ima puno drugih automobila, NOVIH, za iste pare (možda ponekih manjih gabarita), vrlo kvalitetnije izrade... s koljima ćeš isto tako doći uz A u B, samo pouno elegantnije, pouzdanije i sigurnije...

Ja se potpuno slažem s tobom, ali šta da kupim za 7500 eura. Budući da sam dosad vozio 2 Lade bez većih problema mislim da bi me i ova služila dobro.

Vojky
22.03.2008., 16:19

Šteta što se Volga ne može kupit!

http://upload.moldova.org/galerie_auto/61/thumbnails2/norm_1_gaz_volga_31105_2004_ru.jpg

Jedino, sumnjam da ovo troši 5 litara... :)

Danny Z.
22.03.2008., 16:20
Ne znam kolko su bile te stare. Tj. godina proizvodnje. Ali moj susjed je imao samaru (moj stari mu je bio jamac za kredit), kupljena je bila nova, pa negdje 96. recimo i to je bio užas od auta. Sjećam se da smo pričali da bi svako reko da je lada čvrsta, masivna i izdržljiva. Građena za ruske uvjete. A ova je bila krš. Stalno ju je nešto mučilo. A osim toga nemaju karavan.

pavle čutura
22.03.2008., 16:26
To me upravo i zanima. Da li se karavan još prodaje kod nas. Prije se prodavao. U Njemačkoj se može kupiti. Ima 3 godine garancije.

http://www.lada.de/lada_2111.html

zacky
22.03.2008., 18:28
Karavan i nije nešto,ali sedan dobro izgleda,mislim na Ladu naravno.

lgo
22.03.2008., 20:10
već za 7500e možeš kupit dobar i pouzdan auto star par god a ne ladu

pavle čutura
22.03.2008., 20:22
dobar i pouzdan auto star par god

Rekao sam da želim novi auto. Također ti dobri i pouzdani auti stari par godina nemaju prtljažnik kao ta Lada, zar ne. O kilometraži da ne govorim. Što se tiče pouzdanosti Lade njihovu tehniku imam u malom prstu i iznadprosječno sam sposoban u automehanici tako da mi nije problem napraviti i generalku nasred ceste.

pazdrkan
22.03.2008., 20:33
:rolleyes:

Giko
22.03.2008., 20:50
Ja sam par godina vozio samaru iz '87 i nikad nisam imao vecih problema s njom, jednom mi se zaledio anlaser pa se nije htio prestat vrtit, spizdio sam ga s kisobranom pa je prestao, falabogu... :lol:

Edit: vidim da su prestali kod nas prodavat Lade iz obitelji 2110 (2110,2111,2112). A karavan jos nije u ponudi iz nove obitelji (kalina), steta.

nenocutlas
22.03.2008., 21:20
Lade njihovu tehniku imam u malom prstu i iznadprosječno sam sposoban u automehanici tako da mi nije problem napraviti i generalku nasred ceste.

gdje si pajdo dosad, takvih nikad dosta na podforumu, ovi stari već dosadili, a mušterije stalno zovu, luda kuća uglavnom:cerek:

Zek0slav
23.03.2008., 13:00
Karavan se moze kupiti, ali se treba naruciti u salonu!
Mislim da treba tri tjedna da dode. Auto je sam po sebi dosta zastario, ali zato nudi dosta opreme. Ako se ne varam, u serijskoj opremi su i grijaci sjedala.

pavle čutura
23.03.2008., 13:57
U kojem salonu?

johny5
23.03.2008., 14:11
Za 7500 eura koliko košta Lada ne možeš dobiti neku ljepotu. Rekao sam da mi treba novi auto za prijevoz od točke A do B. Za dizajn me boli k... Mislim da je auto bolji od nekog Golfa sa ko zna koliko km za iste novce. Ipak je nov.

Daj čovječe pazi šta pričaš! Uništen golf je šrot ali nije ni ova lada puno bolja! Nevjerujem da to moram govorim ali dacia mpv je najmanje trostruko bolji auto od lade! renault nije simbol pouzdanosti no kod dacije koriste stariju tehnologiju koja je kak se spada! Lada ima jeftinije održavanje zato što je rus no i osjećaj u vožnji je tipični ruski, nešto bolji od ugođaja u fap-u! Troši isto nešto manje od neke moderne dizelske limuzine sa 200 i kusur konja! Da želiš uštediti novac, što je lijepo razmišljanje i da nova lada košta 3500eura onda bih ti preporučio nju jer ima opravdanih ekonomskih razloga ali ta lada za 7500eura, grrrrrrrrrrrrrrrrr:flop::flop:

lgo
23.03.2008., 14:16
najbolje da se raspitas u komunalcu oni voze takve

johny5
23.03.2008., 14:18
Rekao sam da želim novi auto. Također ti dobri i pouzdani auti stari par godina nemaju prtljažnik kao ta Lada, zar ne. O kilometraži da ne govorim. Što se tiče pouzdanosti Lade njihovu tehniku imam u malom prstu i iznadprosječno sam sposoban u automehanici tako da mi nije problem napraviti i generalku nasred ceste.

Ajde ajde, ako imaš ladinu mehaniku u malom prstu i izračunao si ekonomsku isplativost onda uzmi ladu! Užitak u vožnji je naravno u drugom planu no rekao si da ti to nije važno! Makar moj savjet da uzmeš ladu 3godine staru sa 30000km i oko 3000eura i ostatak love ti je dovoljno da ju servisiraš narednih 30 godina! No ak baš misliš da se nova lada nemože poderat za 2 godine onda ok! Pozdrav!

fil@
23.03.2008., 14:24
lada nula, golf 2, cady

Zek0slav
24.03.2008., 14:09
U kojem salonu?

Susjed mi vozi tog karavana, a vidio sam po kvartu i dvojicu zidara da se vozaju isto. Negdje oko vrapca ili spanskog u zagrebu ima taj salon, pitaj na informacijama.

pavle čutura
24.03.2008., 16:17
Kako je susjed zadovoljan tim autom? Da li se kvari? Što se tiče salona ja sam u Osijeku gdje Lade prodaje Bugatti koji se reklamira kao ovlašteni uvoznik. U Zagrebu je Adria-lada koja se reklamira kao "jedini ovlašteni uvoznik". Svaki od njih ima svoju prodajnu mrežu. Tko sad tu koga. U čijoj mreži kupiti auto zbog servisa i garancije? Ima li tko kakvih iskustava s oba "uvoznika"? :confused:

nenocutlas
24.03.2008., 16:25
ma kupi bilo gdje i šta će ti servis, još ti sjebu nešto na autu, btw mehaniku lade imaš u malom prstu jelde?:rofl::lol:

pavle čutura
24.03.2008., 16:31
Da imam, ali zašto ne isporistiti jamstvene pogodnosti. :B

nitkoiništa
26.03.2008., 09:00
evo rješenja tvog problema.....za duplo manje love...http://www.autoklub.hr/aktualno/vijesti/clanak/art-2008,3,26,ZASTAVA-OBNOVLJENA-SKALA-55-ZA-2008,3170.auto

Nino81
26.03.2008., 12:51
Ne znam za ove, ali vozili smo ja i stari rivu 1300 13 godina i samo smo na njoj menjali platine nikad ništa da zajebava.. i da ju ja šupak :D:nisam vozil bez ulja vozila bi ju i moja djeca:D

A da ne pričam kakva sad imam sranja sa ovim modernim autima, svaki tjedan neko sranje...:lol:

H-K
26.03.2008., 13:22
Ak je ova, onda OK:

http://www.abc.se/~m9805/eastcars/vaz/ladarev.jpg

gogiman
04.08.2008., 23:13
Budući da mi treba jeftin auto za prijevoz od točke A do B sa velikim prtljažnikom zanima me nova Lada 2111 1,6 16V karavan. Dosada sam vozio nekoliko Lada s kojima sam bio dosta zadovoljan. Da li netko zna šta o njemu? I gdje ga kupiti? Surfajući malo po netu vidim da svi saloni prodaju samo Nivu. Tko je uopće generalni uvoznik Lade za Hrvatsku - Adria lada iz Zagreba ili Bugatti iz Osijeka? I jedan i drugi su bože pomozi. Dođeš u salon a oni nemaju uopće auto za razgledati. o probnoj vožnji da ne govorim. Možda da odem u Njemačku po nju?

Imam Ladu 110 1.5 16V kupljena nova (2001god) prešla 120 000km nikakav ozbiljniji kvar - uvijek pali, nikad stala, dobro ubrzava (pretjecanje) a na potrošnji mogu zaviditi svi "štedljivi" auti (5-7l/100 km zavisno od vozača i ceste), servis jeftin, 60% limarije je pocinčano pa nema tragova korozije,kalina i priora su još bolje a tek kad se pojavi 2116 ........
U Sl. Brodu Autoservis Barta ima kalinu za pogledati i prodati - uvoznik je Adria lada (čak ni reklame nemaju) a što se tiče dacije - mom susjedu riknula dva motora u njoj i strunila napola za 5-6 god.

Ultimativno Zlo
04.08.2008., 23:53
Imam Ladu 110 1.5 16V kupljena nova (2001god) prešla 120 000km nikakav ozbiljniji kvar - uvijek pali, nikad stala, dobro ubrzava (pretjecanje) a na potrošnji mogu zaviditi svi "štedljivi" auti (5-7l/100 km zavisno od vozača i ceste), servis jeftin, 60% limarije je pocinčano pa nema tragova korozije,kalina i priora su još bolje a tek kad se pojavi 2116 ........
U Sl. Brodu Autoservis Barta ima kalinu za pogledati i prodati - uvoznik je Adria lada (čak ni reklame nemaju) a što se tiče dacije - mom susjedu riknula dva motora u njoj i strunila napola za 5-6 god.

Registrirao si se da napišeš ovo, a sasvim slučajno ti je lokacija Slavonski Brod.
I kak se trže Lade ovih dana:D

rocket86
05.08.2008., 00:58
http://i30.tinypic.com/29qjwc1.jpg

Ma daj molim te...koji je ovo kurac e...?Jebo me pas ako Wartburg nije ljepši.

na toj ladi mi se ne sviđa unutrašnjost, a svoj sexualni život ostavi za LJES(lada je ljepša),jedino je kvaliteta otišla unazad u odnosu na samaru, rivu, nivu...i da na ovu sliku gore bih nadodao ratkape..

testdriver
05.08.2008., 02:11
Iz Bosne se ne može uvesti jer ne prolaze homologaciju. Modeli za njihovo tržište su sa Euro3 motorima Tako su mi rekli u Bugattiju. Niva sa 5 vrata se baš zbog toga i ne prodaje kod nas, a ni u Europi.

znaš koliko imaš uvoznika za ladu kod nas? panda čakovec, adria lada zagreb i taj buggati osijek, i svako tera svoju politiku itd,po meni za ladu nivu najbolje otići u čakovec,možda da ih i pitaš za taj model

ta niva sa 5 vrata se nemože uvesti zbog više razloga, a u bosne zavisi od dilera do dilera, neki prodaju euro 3 verzije, neki euro 4, mislim da novi modeli kalina i prioria u bosni svi imaju euro 4, i sigurno se mogu uvesti u hr, treba imati malo dobre volje, ja znam dilera u BIH iz tuzle i ljudi su odlični,isto tako vozio sam tu ladu nivu sa 5 vrata, jedina razlika je što toliko ne skače u vožnji ko ova sa troje vrata

ovu automobili kalina, prioria itd se dosta prodaju u BIH, Srbiji i susjednim zemljama i ljudi sa kojima sam razgovarao su dosta zadovljni s njima, večina ih je odmah kod kupnje ugradila plin, cijene dijelova su dosta povoljne,također umjesto 13 cola večina naruči kotače 14 cola jer je auto malo stabilniji, a poželjno je i promijeniti ruske gume,ja sam vozio aute i ok je, meni osobno ljepši nego logan

testdriver
05.08.2008., 02:21
Daj čovječe pazi šta pričaš! Uništen golf je šrot ali nije ni ova lada puno bolja! Nevjerujem da to moram govorim ali dacia mpv je najmanje trostruko bolji auto od lade! renault nije simbol pouzdanosti no kod dacije koriste stariju tehnologiju koja je kak se spada! Lada ima jeftinije održavanje zato što je rus no i osjećaj u vožnji je tipični ruski, nešto bolji od ugođaja u fap-u! Troši isto nešto manje od neke moderne dizelske limuzine sa 200 i kusur konja! Da želiš uštediti novac, što je lijepo razmišljanje i da nova lada košta 3500eura onda bih ti preporučio nju jer ima opravdanih ekonomskih razloga ali ta lada za 7500eura, grrrrrrrrrrrrrrrrr:flop::flop:

dam ti ja broj od mog susjeda pa ga pitaj kako je zadovoljan daciom MPV.. tip bi ga spalio već 100 puta, krut auto, slab motor, troši ko lud, kvari se,pola obloga unutrašnjih mu se odljepilo..sad si je stavio plin i oko 12000 kn ga je koštao, tako ga želi prodati, motor je 1.4 mpi, jedino što hvali je to jer ima taj veliki gepek i more ga natvariti svim i svačim

sinisa_7
05.08.2008., 10:03
... a na potrošnji mogu zaviditi svi "štedljivi" auti (5-7l/100 km zavisno od vozača i ceste)...

Aha, je, da...dobro da nisi napisao da ti Lada zapravo proizvodi gorivo u vožnji.

lampion
05.08.2008., 10:05
Jebo vas...:azdaja:
čovjek odlučno kupuje Ladu a vi mu po svaku cijenu oćete uvalit konfekciju za HR nižu klasu društva: kojekakve aute za 10000-15000€ kojih ima ko blata...:kava:

vazmashina
07.08.2008., 10:10
Model 2111 je još uvijek u proizvodnji. Modeli 2110 i 2112 više se ne proizvode jer ih je naslijedila Priora sedan i Priora hetčbek. Lada 2111 je malo dotjerana i ima sad ljepši salon. Motor je jako dobar, startan je i preticanja na uzbrdici idu bez problema. Koliko ćeš benzina potrošiti to zavisi kakav si vozač. Za duža putovanja je udobna, ima mjesta i pozadi. Prtljažnik solidan, dosta stvari može stati. I kad je natovaren opet dobro vuče. Lim je zaštićen na nekim mjestima pocinčavanjem tako da je to oko 30%, ne više od toga. Kalina je zaštićena 49%. Preko rupa prelazi bez problema, penjanje na visoke ivičnjake isto bez problema. Dizajnirana je poodavno jer Rusi nisu imali love da je izbace na vrijeme već su zbog besparice nekoliko godina kasnili sa njenom proizvodnjom. Isti slučaj je i sa Kalinom. Ako ti se auto sviđa, kupuj. Ako namjeravaš da voziš sve i svašta, ako zidaš vikendicu ili ideš u ribolov, kupuj. A i za odlazak na more nije loša. Za te pare nećeš ništa naći te veličine a da je novo. Druga mogućnost ti je da je kupiš polovnu i da u nju ugradiš plin.

Actros1841
07.08.2008., 11:40
Zar se u ladu ne ugrađuju sad Opelovi motori? Nešto sam načuo o tome!
( isto ko što u Juga i Žiku ugrađuju Peugeot)

I wonder
07.08.2008., 13:35
Model 2111 je još uvijek u proizvodnji. Modeli 2110 i 2112 više se ne proizvode jer ih je naslijedila Priora sedan i Priora hetčbek. Lada 2111 je malo dotjerana i ima sad ljepši salon. Motor je jako dobar, startan je i preticanja na uzbrdici idu bez problema. Koliko ćeš benzina potrošiti to zavisi kakav si vozač. Za duža putovanja je udobna, ima mjesta i pozadi. Prtljažnik solidan, dosta stvari može stati. I kad je natovaren opet dobro vuče. Lim je zaštićen na nekim mjestima pocinčavanjem tako da je to oko 30%, ne više od toga. Kalina je zaštićena 49%. Preko rupa prelazi bez problema, penjanje na visoke ivičnjake isto bez problema. Dizajnirana je poodavno jer Rusi nisu imali love da je izbace na vrijeme već su zbog besparice nekoliko godina kasnili sa njenom proizvodnjom. Isti slučaj je i sa Kalinom. Ako ti se auto sviđa, kupuj. Ako namjeravaš da voziš sve i svašta, ako zidaš vikendicu ili ideš u ribolov, kupuj. A i za odlazak na more nije loša. Za te pare nećeš ništa naći te veličine a da je novo. Druga mogućnost ti je da je kupiš polovnu i da u nju ugradiš plin.

ma mrak.
super vozilo. čuo sam da je Batman sebi naručio jednu ladu, crnu.

Radna zapremina (ccm) 1596
Broj ventila po cilindru 2 / 8
Promjer cilindra (mm) / hod klipa (mm) 82 / 75,6
Maksimalna snaga
59,5 kW pri 5200 okr/min
Maksimalni okretni moment
120 Nm pri 2700 okr/min
Stupanj kompresije
9,6 - 10,0
Maksimalna brzina (km/h)
170
Ubrzanje 0-100 km/h (s)
12,9

stvarno, sa ovakvim karakteristikama, mora da trga poluosovine kad stisneš na uzbrdici :lol::lol:
podaci za ladu 1116 i.

werdas
07.08.2008., 14:04
kompresija je mala da lakše zavrti na -20 a valjda i da može palit na benzin lošije kvalitete
al to je 8v motor sad su i ovi u VAZ-u skužili dohc i 16v motore..bar se nadam da jesu ;)

vazmashina
07.08.2008., 14:09
ma mrak.
super vozilo. čuo sam da je Batman sebi naručio jednu ladu, crnu.

Ma pametan je Batman. Kad je čuo kako je Lada neuništiva onda je odlučio nabavit jednu. Čestitam mu na izboru. :top:

Josey_Wales
07.08.2008., 19:12
Ma pametan je Batman. Kad je čuo kako je Lada neuništiva onda je odlučio nabavit jednu. Čestitam mu na izboru. :top:

Mozda zato jer je akcija pa dobijes sa njom i *T-72 iz hladnog rata te AK-47*

*ponuda vrijedi do isteka zaliha

Svicar
07.08.2008., 19:53
Samo se vi salite na racun Lade..da negdje na fotografiji vidite kolika je to firma drugacije bi pricali...koji potencijal ima,od vlasite celicne do konacnog proizvoda.Vozila su im sve bolja i bolja,samo vi niste u toku,bitno je dasu u HR dosle zapadne banke,da daju krediti,pacemo se vozat...

Actros1841
07.08.2008., 20:09
E moj Jozo, da nisu još "piliči" bili bi sretni da im čača vozi ladu, jer u doba kad je prosječan Hrvat vozio "fićeka" ( Z 750) Lada je bila Mercedes!

Osim što su trošile mnogo, nije im baš bilo previše zamjerki. Svaki kovač u selu ih je mogao popravit, sjećam se i alata koji je isporućivan s tim autma ....3 ključa i čekić, probna lampa.....pola generalke si mogao s tim alatom napravit.

Talijani su Nivu radili kao kabrio, dodali malo šminke i bili prezadovoljni, išla je kud si zamislil još uvijek jedan od najboljih terenaca za teške uvjete....tamo gdje ovi šminkerski Vitara i X3 i X5 i ML nebudu nikad prošli!

Znam dečke koji su već onda u nju bacali Peugot dizel motor, i bili beskrajno zadovoljni s njom.

Danas je situcija takva da sline i kupuju na kredite makine da susjed vidi što se ima, a stanuju i dalje u "kokošinjcu" .....kad se jednom ta sapunica života na " imam karticu" raspadne onda bu bilo "nismo znali".

I wonder
07.08.2008., 20:40
zadržavam si pravo da se sprdam s ladom i njihovim autima čim ju netko ide uspoređivati sa ostalim autima i veličati dostignuća lade i superiornost njihovih motora.
ne sporim da je auto OK (kome treba takav auto) za novce koje platiš za nju. ali uspoređivati performanse, kvalitetu izrade, NCAP ili takve tričarije sa nekim europskim ili japanskim autima je suludo.

a prodajni rezultati lade i rasprostranjenost po svijetu mi daju za pravo.

Muciqa
07.08.2008., 22:56
Mislim da je u ovoj poplavi gay-konfekcije, jedan muški auto dobrodošao.
Bio bi gušt imati Ladu iz vica kao drugi auto.

Vojky
07.08.2008., 23:01
Samo se vi salite na racun Lade..da negdje na fotografiji vidite kolika je to firma drugacije bi pricali...koji potencijal ima,od vlasite celicne do konacnog proizvoda.Vozila su im sve bolja i bolja,samo vi niste u toku,bitno je dasu u HR dosle zapadne banke,da daju krediti,pacemo se vozat...

Da mi je samo znat zašto onda Nive korodiraju još na parkingu distributera, prije nego što uopće dođu u ruke kupca...

Josey_Wales
07.08.2008., 23:36

Moze biti jos tolika kad su im auti sranje(mali izuzetak je Lada Niva, zaista je ko macka ide posvuda), kad pocnu proizvoditi aute vrijedne paznje onda cemo ju pohvaliti ali ove Lade(limuzine) sto ih izbacuju sada su predmet sprdnje...

Kad ce ovo doci...:ne zna:

http://www.channel4.com/4car/media/motorshows/2007/geneva/lada-cclass/03-large/lada-cclass-f.jpg

BigCityBeats
08.08.2008., 02:30
Kupis tu ladu na slici, dignes haubu a ono motor od samare 1.3 :mad:
http://www.youtube.com/watch?v=6MwCc6OP1yg

werdas
08.08.2008., 09:31
a prodajni rezultati lade i rasprostranjenost po svijetu mi daju za pravo.

ajde da je Rusija neka mala državica ko San Marino još bi ovo prošlo al ovak...pa i na Kubi ih ima :cerek:
i u oo7 se ganjaju s njima...

i još su radili s wankel motorima

kolko godu su bile smeće bile su puno bolje od konkurencije
ionak je to poboljšani fiat lol

I wonder
08.08.2008., 12:56
kolko ono? preko 20 godina star dizajn nive?
terenac bez šasije?
reduktor prišarafljen na pod od pleha?
benzinski motor male snage i još manjeg momenta?

daj, nemoj me nasmijavati.
niva je dobra za neke specifične zahtjeve, jer je lagana, mala, jeftina i donekle pouzdana dok još miriši po novom.

za prave terenske zadatke se izabiru drugačiji auti, i to sa razlogom.
jebemu, pa samo zračni filter od patrola (model za afriku) je veličine kao pola ladinog motora. taj isti patrol ima duple uljne filtere (otprilike po litru svaki), duple naftne filtere, PRAVU šasiju, servo volan starog tipa, pojačano hlađenje motora, ogroman moment motora...
toyotini terneci dolaze sa snorkelima za vožnju kroz vodene prepreke, sa povećanim rezervarima, pojačanim klimama, ojačanjima za vitla....

ne boj se. kad u ladi naprave DOOOOBAR auto, to će se znati, prodavat će se ko vruće žemlje, a i koštat će ko pravi auto.

werdas
08.08.2008., 13:19
dok sakupiš love za jednog nissana ja već ubijem 10 niva i obiđem s njima ekvator :P

nisam mislio na terence nego na žigulje pa na samare
za tu lovu i predobri auti bili
to kaj niko neodržava pa im brzo krepaju radi par sitnica druga priča...

pavle čutura
08.08.2008., 16:25
Meni je i dan danas žao što sam prodao svoju Samaru.

vazmashina
12.08.2008., 14:15
Jesi li kupio Ladu?

pavle čutura
12.08.2008., 17:12
Ne, već bmw. Odnosno dva. Jedan i još jedan kroz dijelove za ovaj jedan. Za te novce sam mogao iskeširat novu Ladu. Ali jebi ga, htio sam auto s klimom. Dobio sam ga.

werdas
12.08.2008., 19:59
ma lada bmw sve je to na zadnji pogon....

pavle čutura
12.08.2008., 20:19
ma lada bmw sve je to na zadnji pogon....

Naravno. A samo pravi jebači voze aute sa zadnjim pogonom. Nije to za svakog.:rofl:

Josey_Wales
14.08.2008., 19:39
Naravno. A samo pravi jebači voze aute sa zadnjim pogonom. Nije to za svakog.:rofl:

Ma ove nove generacije nisu vise ono kao nekada, to je potpuno druga generacija, ovjes je evoluirao tu su jos elektronicka pomagala i masu stvari tako da je uvelike olaksan rad... Pravi macki voze americke muscle car-ove iz 60-ih i 70-ih, imas prastaru tehnologiju i po 400 i kusur konja(serijskih) pod haubom pa se ti snadji sa time...

lappino
14.08.2008., 19:59
Baj d vej, kolika je sada cijena slabije uščuvane Lade 1110? Jel se dadne dobit za njega duplo ako je s punim spremnikom?
...
Inače, ja JESAM ponosan vlasnik istog iz 2001 (Adrialada), sada ima 150 tisuća km i na cesti me nikad ostavio nije, ali druge stvari...hmm, pa to je ipak Lada, pa nema nikakvih drugih stvari...
Da, svojevremeno stvarno nije puno trošila (motor 1.5 16V) - ne se dmaho sprdati, starija Samara mi je trošila cca 9 litara, ova cca 7, a sada je postala žednija...
E, i još ovo: naplatne kućice Vukova Gorica (dok su postojale) - Lučko: 57 km, za 19 minuta...:zubo:
Enivej, čovjek koji si kupuje Ladu mora biti kompletno neosjetljiv na sprdnju okoline...

Steinmann
14.05.2010., 08:55
Sa samarom sam prešao 230 tisuća km i nisam imao nikakvih problema (samo sitnice koje sam uklonio u kratkom vremenu uz zanemariv trošak). Nagovoren od žene prije 7 godina kupio sam novi Peugeot 307. Još nema ni 100 tisuća km, a mogao bih napisati podeblju knjigu o ozbiljnim i vrlo skupim kvarovima. Poznato je u psihologiji marketinga da ako je nešto nekvalitetno mora biti skupo (čovjek ne želi sam sebi priznati da je dao silne novce za nešto nekvalitetno). Razmišljam prodati Peugeot i kupiti novu Ladu.

Mesar
14.05.2010., 10:12
ovaj forum je izgleda bogom dano mjesto za iskompleksirane veličine koji uvijek imaju nešto pametno za napisati pa su sretni kad netko pročita njihove mudrolije,a u čemu je stvar:čovjek lijepo pita gdje se prodaju lade pa jel stvarno nitko nemože normalno odgovorit na postavljeno pitanje neg se mora proseravat?????

9009
14.05.2010., 10:22
Mislim da je u ovoj poplavi gay-konfekcije, jedan muški auto dobrodošao.
Bio bi gušt imati Ladu iz vica kao drugi auto.

tak je:top:

johny5
14.05.2010., 10:26
ovaj forum je izgleda bogom dano mjesto za iskompleksirane veličine koji uvijek imaju nešto pametno za napisati pa su sretni kad netko pročita njihove mudrolije,a u čemu je stvar:čovjek lijepo pita gdje se prodaju lade pa jel stvarno nitko nemože normalno odgovorit na postavljeno pitanje neg se mora proseravat?????

Hm, vidim jako stara tema. Možda sam čak i ja bilo malo pregrub prije 2 godine prema ladi, no s druge strane pavle je prihvatio sve savjete i nabavio bmw a budimo realni, bmw i lada nisu s istog planeta. :top:

Velebni
14.05.2010., 10:27
Istina da je to pitao prije dvije godine.:D

Mesar
14.05.2010., 10:38
gle,da ,nisam gledao datum pitanja al opaska stoji,ako netko želi kupit tačke i vozit se s njima to je njegova stvar ,odgovorite ljudima na postavljena pitanja i gotovo,jednostavno je

pavle čutura
14.05.2010., 11:59
Hm, vidim jako stara tema. Možda sam čak i ja bilo malo pregrub prije 2 godine prema ladi, no s druge strane pavle je prihvatio sve savjete i nabavio bmw a budimo realni, bmw i lada nisu s istog planeta. :top:

Istina, bimmer i dalje vozi. Sada ima 400tkm. Ja sam prešao nekih 80-tak tkm s njim. Što reći?

Nikad boljeg auta. Kvarova 0. Servisiranje, da košta, košta, ali jebi ga. Na toj kilometraži puno potrošnih dijelova je potrošeno.

Cirka 2000€ uložio na dijelove ovjesa, auspuha i kočnica.

Mislim da bih s ladom izgubio više živaca na kojekakve sitnice i drkanja. Doduše, dok sam vozio Samaru nisam ni radio toliko km kao danas (cca 100km dnevno). Vjerovatno bi onda imao više problema.

Vjerujem da su današnje Lade (Kalina i Priora) sasvim ok auti za novac koji koštaju ali kod nas ih je problem kupiti, vjerovatno i održavati.

Možda nisu na razini jedne Dacije Logan ali na razini Škode Felicije iz 90-tih jesu. A to je bio dosta solidan auto.

johny5
14.05.2010., 12:25
Istina, bimmer i dalje vozi. Sada ima 400tkm. Ja sam prešao nekih 80-tak tkm s njim. Što reći?

Nikad boljeg auta. Kvarova 0. Servisiranje, da košta, košta, ali jebi ga. Na toj kilometraži puno potrošnih dijelova je potrošeno.

Cirka 2000€ uložio na dijelove ovjesa, auspuha i kočnica.

Mislim da bih s ladom izgubio više živaca na kojekakve sitnice i drkanja. Doduše, dok sam vozio Samaru nisam ni radio toliko km kao danas (cca 100km dnevno). Vjerovatno bi onda imao više problema.

Vjerujem da su današnje Lade (Kalina i Priora) sasvim ok auti za novac koji koštaju ali kod nas ih je problem kupiti, vjerovatno i održavati.

Možda nisu na razini jedne Dacije Logan ali na razini Škode Felicije iz 90-tih jesu. A to je bio dosta solidan auto.

Hm meni je ovo troje prilično jeftina stavka u održavanju. naime na dislu auspuh traje 100 godina i tu nema diranja, kočnice su jeftine a budući da ga ne pržim dugo i traju. Nakon 4 godine sad bih prvi put trebao promijenit selene no oni nisu skupi samo je to velik posao. Ramena su još ispravna, amortizeri su još dobri a i ak riknu nisu skupi.
Uglavnom stari auto(1997) ima stariju konstrukciju ovjesa ali je zat izuzetno robusna na hr cestama, dakle puno km za malo kuna...:top:
Novije konstrukcije pružaju bolju udobnost ali su skuplje za održavat, bez obzira na to čim skupim para, uzimam neku bolju pilu, neka je skuplje održavanje no bar se ne kvari svaki čas i kilometri samo prolaze....:top:

pavle čutura
14.05.2010., 12:55
Ja sam za komplet auspuh dao oko 5000kn (zamjenski naravno). Cijevi su bile dobre ali su lonci i kat izgorili. Kugle i selene sam mijenjao isprešavanjem jer je auto 92' godište i nema alu-vilice. Problem je što na zadnjoj osovini ima ukupno 17 selena, a na prednjoj 4 kugle i 2 selena. Neka je svaki dio 100kn, a nije (neki su i 300kn) pa ti računaj. Plus spone i njihovi krajnici.