PDA

View Full Version : SOS! Moj kompjuter umire..help!!!

GothicA
15.01.2003., 18:07
Ovo shvatite ko očajnički krik u pomoć, jer to zaista i je. Kompjuter mi je totalno strgan. Stalno mi se ruši i blokira. Često nemrem ni otvorit najobičniju ikonu tipa "My computer" , jer mi se pojavi prozorčić koji veli da je User.exe, Gdi.exe ili Kernel32.dl izrokovao error i da bu se explorer zatvorio. Nudi mi il "close" il "ignore" . "Ignore" se nemre stisnut uopće, a ak stisnem "close", najčešće izbaci onaj plavi ekran s tim da je windows busy i da ima neki error i ak oću nastavit, nek stisnem bilo koju tipku, il resetiram, al naravno, može se jedino resetirat.
Nemrem ni snimiti važne fileove na CD jer Win on nemre radit također.
help! Možete li mi reći kaj da napravim? Probala sam s onim redigit..al nikakve koristi od toga :(

Nipple Twister
15.01.2003., 19:49
redigit :D će ti teško pomoć ...

Meni je jedanput neko odgovorio ovdje : osječam miris spaljenih windowza ! :)

Kad postane ovak gadno jedna stvar uvijek pali: "format c:"

Napravi si dvije particije i na C stavi samo Win, a na D sve ostalo, pa si to možeš malo češće radit jer se windowsi dosta brzo poj*bu ... pa kad formatiraš C sve na D ti ostane.

GothicA
15.01.2003., 20:06
To mi je i frend rekao za particije. E sad bum išla pogledat taj program koji to dijeli.
Al ja baš nisam na "ti" s kompjuterima, pa ne znam dal ću se snaći uopće.
Kaj samo onaj folder WINDOWS stavim na c?

Icepick
15.01.2003., 20:18
GothicA kaže:
To mi je i frend rekao za particije. E sad bum išla pogledat taj program koji to dijeli.
Al ja baš nisam na "ti" s kompjuterima, pa ne znam dal ću se snaći uopće.
Kaj samo onaj folder WINDOWS stavim na c?

Program je "Partition Magic".

Nego nemam baš puno iskustva s njim da ti znam sa sigurnošću reći možeš li zadržati svoje podatke ili moraš sve backupirat.

Najbolje bi ti bilo da zamoliš tog "frenda" da ti to sredi ako nisi na "ti" sa kompovima.

GothicA
15.01.2003., 20:52
Icepick kaže:

Najbolje bi ti bilo da zamoliš tog "frenda" da ti to sredi ako nisi na "ti" sa kompovima.

Ma ne trebaju navodnici na frend. Dečko je kompjuterski genije (stalno natjecanja u USA-i i tak), sam kaj žive (seka, on..) na sat i pol od mene, al bum ih nagovorila da dođu jedan dan kod mene pa bu mi sredil to valjda.

A gledala sam partition magic, sam kaj je švapski site, pa niš ne kužim, a ne vidim nigdje download il tak neš.

Icepick
15.01.2003., 21:00
GothicA kaže:
Ma ne trebaju navodnici na frend. Dečko je kompjuterski genije (stalno natjecanja u USA-i i tak), sam kaj žive (seka, on..) na sat i pol od mene, al bum ih nagovorila da dođu jedan dan kod mene pa bu mi sredil to valjda.

A gledala sam partition magic, sam kaj je švapski site, pa niš ne kužim, a ne vidim nigdje download il tak neš.

Navodnici su bili čist radi naglaska na frend. Da ga se ne bi zamjenilo sa nekim drugim. :D

PQMagic je malo teže naći jerbo se mora platit. Ali siguran sam da ima neki site gdje ga se može skinuti besplatno i full verziju. Netko će ziher ovdje dati link tko zna.

Ja recimo imam PQM 8.0 Full verziju koja ima nekih 50 MB. Pa nije baš da ju mogu staviti u attach ili neš slično. :D

Frend ti ostaje kao jedina i najbolja solucija.

Nipple Twister
15.01.2003., 21:33
Ma kad je već takva stvar jednostavno formatiraj sve i particije napravi fdiskom. Jel ti poznat fdisk ?

FANCY
15.01.2003., 21:36
Jednostavno ponekad se jseti da tvoj PC treba, nove driwere za svaku komponentu ,novi Direct X 8.1, novi I.E 5.5 ili 6.0 , pobrisati temp i bak datoteke i sve one nepotrebne programe, iz system tray poskidati sve one ral plajere i mali milijun gluposti koje startaju sa winom ,te na kraju defragmentirati isti (što zna trajati i do tri dana) i kad ove sve budeš napravila ja ti mogu 99% garantovati da će sve da radi kao vurica.
A što se tiče kolega kompjuterski genija?? Imam ih par komada, sve vrsni poznavaoci comp tehnologije :top: samo što ih ponekad nešto zna iznenadit, a onda nastupe oni manje genijalni. Dakako ovo je stvarno i naravno ne odnosi se na tvoje kolege.:top:

GothicA
15.01.2003., 22:07
Nipple Twister kaže:
Ma kad je već takva stvar jednostavno formatiraj sve i particije napravi fdiskom. Jel ti poznat fdisk ?

Nije mi poznat fdisk. :( Što je to? I kako se time radi :confused:

Icepick
15.01.2003., 22:40
GothicA kaže:
Nije mi poznat fdisk. :( Što je to? I kako se time radi :confused:

Hmh...ovako.

Ako instaliraš Windows XP u samoj instalaciji možeš izabrati da ti napravi particije kako hoćeš.

FDisk je stara ali učinkovita metoda, ali bi mogo predstavljati problem onima koji ga nikad nisu vidjeli.

Najbolje riješenje, ako ne instaliraš XP, bi bila jedna od starih verzija PQMagica koji ide na 1 disketu.

Sa tom disketom digneš sistem i pokreneš PQMagic. Onda se unutra igraš sa particijama, tj. oderediš koliko ih želiš imati, koje veličine i slično.

Ako nemaš puno iskustva ne prepoučam da to radiš sama.

GothicA
16.01.2003., 11:10
Thanx, Icepick, no ja bum tražila pomoć nekog kompjuteraša za 1. put. Ne želim si totalno zdrmat komp.

softic
16.01.2003., 11:30
s obzirom na uvodni post, tvoje (sama priznaješ) ne baš neko poznavanje kompjutora, pa prčkanje sa regedit, trenutno mi na pamet pada samo jedno pitanje:

uplaćuješ li ti posmrtnu pripomoć za kompjutor?

:B

GothicA
18.01.2003., 15:14
softic kaže:
s obzirom na uvodni post, tvoje (sama priznaješ) ne baš neko poznavanje kompjutora, pa prčkanje sa regedit, trenutno mi na pamet pada samo jedno pitanje:

:B

Ma tak mi svejedno jel redigit il regedit kad neam pojma kaj je to :D . Uglavnom regedit sam upisala i frend mi je govor kaj da dalje delam. No ni to nije pomoglo. Sutra bu mi taj frend došel, pa bumo vidli kaj se može s kompom.

Icepick
18.01.2003., 16:30
GothicA kaže:
Ma tak mi svejedno jel redigit il regedit kad neam pojma kaj je to :D . Uglavnom regedit sam upisala i frend mi je govor kaj da dalje delam. No ni to nije pomoglo. Sutra bu mi taj frend došel, pa bumo vidli kaj se može s kompom.

Eh kad ni regedit ne pomaže to znači da je došao dan se radi format a windoze reinstaliraju.

BTW, koje su windoze gore i koliko ih dugo imaš?

TomK
18.01.2003., 18:19
Softic pise:

:) Ovo je definitivno najbolja ideja ikada napisana o ovome forumu :).

A kad se to dogodi, nadam se da slijedi ono :" Tuznim srcem javljam rodbini i prijateljima da je moj dragi kompjutor preminuo nakon duze bolesti u svojoj 3 godini....bla bla bla"

Mozda da mu napravimo neku virtualnu grobnicu ovdje na forumu? Smrc,smrc, smrc.....

Javi nam kakvo je trenutno stanje i ima li neke nade za njega? Siroti kompic, smrc, smrc, smrc.....

Puno ga pozdravi i zazeli sve najbolje......

Smrc, smrc, smrc.....

Shadowman
18.01.2003., 18:29
Možda mu treba transplantacija srca. Čuo sam da ih Dr. Linux, koji često nosi crveni šešir, vrlo uspješno radi. :D

GothicA
18.01.2003., 18:33
Icepick kaže:
Eh kad ni regedit ne pomaže to znači da je došao dan se radi format a windoze reinstaliraju.

BTW, koje su windoze gore i koliko ih dugo imaš?

Yup, vreme je za format C

Windows me millenium ..oko 2-3 g.

Kaj da si instaliram? Ja bi windows XP s particijama. jel to ok?

TomK
18.01.2003., 18:34
Cuj, moguce je da je kompi samo malo 'nazebo' posto je zimsko vrijeme, ali je jasno da bi moglo biti i nesto puno ozbiljnije. Zato nestrpljivo ocekujem sljedeci izvlestaj o nasem dragom prijatelju.
Smrc smrc smrc, samo da ne umre..... trebalo bi mozda da uplatimo jednu misu u Crkvi za njega? Siroti kompi......
Ups, nisam vidio ovaj zadnji post!
"Vrijeme je za Format C: " NE NI ZA BOGA MILOGA SAMO NE TO!!!! Tko zna dali ce sirotan to prezivjeti? Pa sve ce jadan zaboraviti, nicega se vise nece sjecati! Molim te samo to nemoj ciniti!!! Mozda ima neki drugi lijek?
Smrc smrc smrc

Morbid Angel
18.01.2003., 23:50
GothicA kaže:

Ak se mene pita, nije!!!!!!!!!!!!!!!

WinXP je teško sranje. Više usporava komp nek ga ubrza i nije uopće tak jako stabilan kak je bilo najavljeno, i k tome nemreš veliki broj igrica igrati, za neke komponente nemreš nikak drivere naći itd...... uglavnom sami problemi.

Icepick
19.01.2003., 01:30
GothicA kaže:

2-3 GODINE!!!! :eek: :eek: :eek:

Pa čudo živo da ti se sistem uopće diže od smeća koje se nakupilo gore.

WinXP, ha? Pa ovisi prije svega o količini memorije, RAM-a, koje imaš.

Za XP se preporuča 256 MB. Radit će i na manje, 128 npr, ali ždere više nego što imaš.

Onda je tu i pitanje procesora. Neka je barem neki Celeron na 850 Mhz.

Ako je recimo Celeron na 400 Mhz dobro bi bilo da imaš 512 RAM-a.

Ako je nešto slabije od toga onda ti je bolje ostati na ME ili možda još bolje na Win98 SE ili Win 2000.

Particije svakako možeš imati bez obzira ne verziju Windowsa.

Nikola
19.01.2003., 16:07
Morbid Angel kaže:
Ak se mene pita, nije!!!!!!!!!!!!!!!

WinXP je teško sranje. Više usporava komp nek ga ubrza i nije uopće tak jako stabilan kak je bilo najavljeno, i k tome nemreš veliki broj igrica igrati, za neke komponente nemreš nikak drivere naći itd...... uglavnom sami problemi. ,

XP nije tesko sranje, pa najstabilniji OS je....!!! iako se i meni cinio u kurcu, zakon su...

mozd hoces reci da je win ovca (ME) bolji?!?

GothicA
19.01.2003., 16:12
Frend bu dofural danas Win 98 ak se sjeti. Valda bu pomogel mom bubanom bokčeku :(

Shadowman
19.01.2003., 16:31
TomK kaže:

"Vrijeme je za Format C: " NE NI ZA BOGA MILOGA SAMO NE TO!!!! Tko zna dali ce sirotan to prezivjeti? Pa sve ce jadan zaboraviti, nicega se vise nece sjecati! Molim te samo to nemoj ciniti!!! Mozda ima neki drugi lijek?

Čuj, Tom, ima i ljudi, koji pokušavaju da zaborave svoju prošlost, okrenu novu stranicu u svom životu i počnu sve ispočetka. Možda je i njegova kompjuterska duša (OS) puno zgriješila i traži novi početak. Možda mu stari grijesi ne daju mira pa je ovako psihološki nestabilan. Koliko ja znam, psihološki problemi su vrlo česti u njegovoj obitelji (Windowsi). Izgleda da je nasljedno. Možda mu treba zaborav. Bolje i to nego da tugu utapa u alkoholu (plavi ekrani). :D

GothicA
20.01.2003., 16:52
Shadowman kaže:
Čuj, Tom, ima i ljudi, koji pokušavaju da zaborave svoju prošlost, okrenu novu stranicu u svom životu i počnu sve ispočetka.

Možda je i njegova kompjuterska duša (OS) puno zgriješila i traži novi početak. Možda mu stari grijesi ne daju mira pa je ovako psihološki nestabilan. Koliko ja znam, psihološki problemi su vrlo česti u njegovoj obitelji (Windowsi). Izgleda da je nasljedno. Možda mu treba zaborav. Bolje i to nego da tugu utapa u alkoholu (plavi ekrani). :D

Moja beba ne treba svećenika. Nije katolik. No pokupio je virozu. A mama je neiskusna pa nije znala koje cjepivo bebi treba (anti-virus).
Mami bi bilo jako teško obrisati pamćenje svojoj bebi (format), no ako je to jedini način da se bebu izvuče iz opake bolesti (trojanski konj), onda bude mama i to učinila. :)

Nikola
20.01.2003., 23:56
GothicA kaže:
Moja beba ne treba svećenika. Nije katolik. No pokupio je virozu. A mama je neiskusna pa nije znala koje cjepivo bebi treba (anti-virus).
Mami bi bilo jako teško obrisati pamćenje svojoj bebi (format), no ako je to jedini način da se bebu izvuče iz opake bolesti (trojanski konj), onda bude mama i to učinila. :)

a prica se da mama po cijeli dan prica na mobitel sa "komsijom" perom, izgleda da ce i susjed imate svoje prste u svemu tome, ali mora biti dobar prema baki :D :D :D

GothicA
21.01.2003., 20:34
Ma baka je baba roga, tak zna znervirat mamu da mama popizdi. A susjed nema kulena, jao...a baka samo kulen priznaje.:eek:

Nikola
22.01.2003., 19:07
E V O G A

RADI, RADI, RADI ,RADI, RADI I OPET RADI...

I RADI

SVE SMO SREDILI!!! ja i moja draga GothicA!!!

:D :D :D :D :D:lux: :lux: :lux:

gospodo draga, RADIIIIIIIIIIIII

Nikola
22.01.2003., 19:08
al stvarno radi....

:D :D

i jedemo GothicinE grehote :D :D :D

GothicA
22.01.2003., 19:13
l(al ono dalmatinsko)udil(opet ono dalmatinsko)o

Radi ko lud!

Al nikak da se napijemo od grehota

:top: :D :top: :D

TomK
22.01.2003., 20:42
JUPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Veseli smo, veseli
Kako nebi bili........

Veseli smo, veseli
Kako nebi bili........

Veseli smo, veseli
Kako nebi bili........

Nikola
22.01.2003., 22:33
radi, brale, radi

jest da sam u medjevuremenu uspio i sjebat stogod, ali to je razlog da opet dodjem!!! :D

al smo jeli picu i pili soka i jeli grijote i tako to

i bas mi je fino ovdje i opet cu doci....

eeeeee :lux: :lux: :lux: :lux: :kiss:

GothicA
22.01.2003., 23:49
Veni, veni, veni mihi! LOL :D

Neće bit pice, al će biti cokića i sl. gluposti :) Jao a moja dz iz kemije sada, iz matematike, lektira..jaooo ..ma nema veze...see ya on monday..i hope so :)

Nikola
23.01.2003., 00:21
GothicA kaže:
Veni, veni, veni mihi! LOL :D

Neće bit pice, al će biti cokića i sl. gluposti :) Jao a moja dz iz kemije sada, iz matematike, lektira..jaooo ..ma nema veze...see ya on monday..i hope so :)

veniam, veniam, veniam...

:top: :D :top: :D

samo nek tvoja beba sad radi, makar i ovako kako je ispalo....

Nikola
23.01.2003., 10:46
_xxxx-man_ kaže:
Nikola koji si joj win instalirao.

98-icu, naravno :D

me - :bljak: :bljak:

2000 - ostavio kod kuce

xp profesnl - mislio sam, ali 600 mhz i 128 rama je mozda nedovoljno

GothicA
23.01.2003., 13:39
_xxxx-man_ kaže:
GothicA moj kompjuter umire..please odi mi ga složi..moju bebu..:cry: