PDA

View Full Version : 4 ciljana ginekološka brisa u životu jedne žene


stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12

Dadushka
15.11.2011., 16:00
ja se naručila kod ginekologa, idem iduću srijedu, i tražit ću ga da mi napravi te briseve jer često imam nekakve upale..
nadam se da će napraviti, ipak idem preko socijalnog..
ugl to je besplatno?
imam dopunsko ;)

rossi79
15.11.2011., 17:18
E to nisam znala,da ona ima prirodno dolje u maloj količini.Zapravo,sve u svemu nebi se ni ja sad nešto zamarala s njom da nemam simptome.Znači grčeve,iscjedak,bolan grlić.:(Mislim da bi zato trebala antibiotik,ako se već ne izbaci totalno da se barem smanji broj,ublaži upala.Ima li to smisla?:confused:
Da mi antibiotik pomogne makar ju ne uništio u potpunosti.:confused:
U vezi sam i partner nije bio na brisu niti ga mislim slati.Ako je ona dolje i teško ju maknuti,kakve bi uopće bile šanse da oboje uzimamo antibiotik i da nam se oboma povuče u potpunosti?Imam osjećaj da jako male.Pa pošto ni ne znam dal ju on ima u većoj količini,ili titraju,ili ju nema,on nema smetnje,pa njega ostavljamo kako je.Od kad smo zajedno,2 brisa su mi bila negativna,a ovaj sad odjednom pozitivan.Moglo bi biti da ju je on prenio meni pa se sad tek ''primila'',moglo bi biti da sam ju imala ja al je bila pritajena a brisevi negativni pa se sad ''rasplamsalo'',možda smo ju imali oboje pritajenu,možda me prevario.Manje bitno.
Ja bi sad borila tu bitku da namjeravam zatrudniti uskoro,ali to još ne dolazi u raspored,pa bi sad uzela antibiotik da makar samo smanjim simptome.Ima li to ikakvog smisla?
Jedino me muči da do tog trenutka dok odlučim zatrudnjeti ne nastane neka steta zbog nje.Nek ona i bude prisutna,ako je već tako rasirena,al nek bude mala količina i da ne radi štetu.
Znači,htjela sam pitati da li bi mi moglo u ovom slučaju pomoći da ja uzmem antibitok,partner ne,i da mi to pomogne u smislu nestanka simptome upale za početak,pošto mi nije sad hitno da ju nemam?

s obzirom da mogu definitivno reći da ureaplasma nije normalni stanovnik našeg organizma već ozbiljna bakterija koja se neliječenjem širi, a time ju je teže i izliječiti ja ti savjetujem da ako već tvoj ginekolog takvo stanje neće riješiti da se javiš u polikliniku profozić. oni će definitivno inzistirati na izliječenju bez obzira bila ti trudna ili ne. ako ju ne izliječiš ona će se stalno izmjenjivati između tebe i partnera i onda kad ćeš se odlučiti za trudnoću možda će je se riješiti jedan partner, a drugi ne... da sam na tvojem mjestu ja bih inzistirala na antibiotiku, pogotovo jer ti stvara subjektivne smetnje. mislim ako su drugi brisevi negativni onda samo ureaplasma može biti uzročnik i treba ju svakako liječiti.

Lilit
15.11.2011., 22:35
ispricavam se sta upadam ko padobranac i sta nisam procitala sve nego samo par stranica ali stvarno ste puno natipkale.. ugl nadam se da ce neko imat malo strpljenja odgovorit mi :)
imam ceste kandide (navodno jer nikad nije napravljen nikakav test nego je samo gin to zakljucio na temelju pregleda) i kako sam postala skepticna htjela bi napravit neke testovo... jesu li mi ova 4 dovoljna? da li da napravim jos neki bas za kandiu (postoji li to uopce?)? te koliko kostaju takvi testovi privatno?
jos ako neko ima preporuku za gin u rijeci bila bi zahvalna :)
eventualno ako je neki senzacionalno dobar gin u zg moze i za tamo preporuka.
imam 27 god, nisam radjala, imam stalnog partnera, pijem kontracepcijske.
hvala unaprijed :)

Silvery
16.11.2011., 11:24
Znači,htjela sam pitati da li bi mi moglo u ovom slučaju pomoći da ja uzmem antibitok,partner ne,i da mi to pomogne u smislu nestanka simptome upale za početak,pošto mi nije sad hitno da ju nemam?
Prvo, doista se nemoj dati strašiti i paničariti da je ovo nekakva strahota i da će se bakterija doista proširiti i ući u svaku poru tvoje zdjelice, jajovoda i činiti nerede i biti svega i svačega. Po tome bi se meni proširila samo tako jer je ni brojni antibiotici (od toga dupla doza sumameda), sve po antibiogramu, nisu uspjeli niti smanjiti, uvijek bilo 10 na 4, na kraju mi se sva flora i organizam shebao od pustih antibiotika.

Kao i kod svake infekcije, naravno da se neke stvari mogu iskomplicirati, ali to nije uopće čest slučaj sa ureaplazmom i ne znači da će se obavezno proširiti. Ali, terapiju svakako trebaš s obzirom da je 10 na 4. Partner također treba na bris (recimo moj je bio negativan cijelo vrijeme, a ja pozitivna, ali svejedno smo poduzeli max mjere zaštite) i nakon toga, ovisno o rezultatima na terapiju, ako bude trebalo. Do tad, tj. dok je ne makneš nema smisla da se liječiš, a dragi ništa jer dolazi do ping-pong efekta i tako ćeš se samo vrtiti u krug.

Idi kod gina i objasni mu lijepo još jednom da imaš simptome koji te užasno smetaju, zatraži antibiotikm inzistiraj i that's it. Sretno i javi se svakako. :)
s obzirom da mogu definitivno reći da ureaplasma nije normalni stanovnik našeg organizma već ozbiljna bakterija koja se neliječenjem širi...
Vidim da se malo krivo shvatilo ono prirodno (zato i jest stavljeno u italic :zubo:)...nakon što sam se borila s tim više od godinu dana (bez ikakvih simptoma) gin mi je rekao da se u nekom malom titraju/količini/nazovi-kako-hoćeš nerijetko nađe dolje kao stanovnik (ili bolje reć podstanar) i kao takva je sasvim normalna i ne liječi se (ode, dođe, ode...). Jedno je to, a jedno je, ne znam, 10 na treću, tj. više od tog. Eto, tako meni objašnjeno jer me je išla na jetru borba s tom beštijom.
...ja ti savjetujem da ako već tvoj ginekolog takvo stanje neće riješiti da se javiš u polikliniku profozić. oni će definitivno inzistirati na izliječenju bez obzira bila ti trudna ili ne.
Mislim da ona nema potrebe ići u privatnika samo da joj se da antibiotik i eventualno odera džep sa sljedećim kontrolama, pogotovo kad već ima gotove nalaze. Ima soc gina, može doći kod njega ponovno i inzistirati na terapiji. :o

nee_postojim
16.11.2011., 11:48
Ova tema je fantastična i htjela bih dodati da sam zahvaljujući i njoj ja napravila briseve i riješila se kojekakvih gluposti. Nije bilo ništa strašno, ali tek sad vidim kako je divno nemati nikakve upale. Nema nikakvog iscjetka ni mirisa, što sam prije smatrala normalnim. Od konstante upale dobila sam i polipe, pa sam morala i to ići odstraniti, a samo zato što je ginekologicama godinama ignorirala na papi statuse: upala, teška upala, parakeratoza.

Parakeratoza se smatra već predkancerogenom promjenom, a može biti posljedica konstnatnih upala. Tijelo počne stvarati dodatan sloj "mesa" tj. na nekin način štititi te dijelove stvaranjem novih slovjeva tkiva, što je na neki način stvaranje tumorskog tkiva, polipa i slično. A sve to od upala.

Želim samo reći da postoji stanje bez ikakvih iscjedaka i mirsa i da se do toga može doći savjesnim liječenjem i da niti jedna žena ne bi trebala trpjeti takve neugode, a u dugom roku i tešku bolest, samo zato što ima maloumne ginekologe. Učinite to za sebe!

p..s
navodno tih epruvetica S PODLOGAMA ima kupiti u svakoj ljekarni, za par kuna, ali morate znati točno KOJE

nee_postojim
16.11.2011., 11:49
@lilit, da, 4 brisa + ev. HPV su ti dovoljni. iza kandide se nekad zna kriti i nešto drugo, pa svakako napravi 4 brisa, a ako dobiješ i HPV super, još bolje, probaj užicati!
ako se baš sve pokaže negativno, smanji ugljikohidrate, slatkiše i sl. u prehrani i počni nositi pamučni veš i koristiti takve higijenske uloške!

Lilit
16.11.2011., 12:24
koliko kostaju ti brisevi kod privatnika?
ne koristim uloske, ne nosim tange, peglam donje rublje, nosim pamucno, sve radim :) osim sta jedem ugljihodirata puno :o

rossi79
16.11.2011., 12:32
koliko kostaju ti brisevi kod privatnika?
ne koristim uloske, ne nosim tange, peglam donje rublje, nosim pamucno, sve radim :) osim sta jedem ugljihodirata puno :o

svi brisevi s HPV-om koštaju ca. 1300kn. mislim da je trenutno najjeftinije u beta plus poliklinici.

Sashica
17.11.2011., 07:50
ja se naručila kod ginekologa, idem iduću srijedu, i tražit ću ga da mi napravi te briseve jer često imam nekakve upale..
nadam se da će napraviti, ipak idem preko socijalnog..
ugl to je besplatno?
imam dopunsko ;)

Ako imaš dopunsko, besplatno je. :)

.........a samo zato što je ginekologicama godinama ignorirala na papi statuse: upala, teška upala, parakeratoza.

Parakeratoza se smatra već predkancerogenom promjenom, a može biti posljedica konstnatnih upala. Tijelo počne stvarati dodatan sloj "mesa" tj. na nekin način štititi te dijelove stvaranjem novih slovjeva tkiva, što je na neki način stvaranje tumorskog tkiva, polipa i slično. A sve to od upala.

Samo malo, možeš li ovo molim te malo pojasniti, odakle ti ova informacija. Meni je na zadnjem papa nalazu označena parakeratoza, sve ostalo je OK i rekli su mi da je to uredan nalaz.

Silvery
17.11.2011., 17:12
I CIN1 i sve nadalje se "smatra" tako (sve ono što bi moglo prethoditi tom stanju), ali kvaka leži u riječi predkancerogeno što nipošto ne znači da će se razviti niti da je stanje loše, a kamoli alarmantno. Ta riječ prilično ružno zvuči pa tako nerijetko čitamo cure s najblažom upalom (CIN1) kako paničare samo zato jer je to svrstano pod predkancerogeno (što nipošto, najvjerojatnije ni neće postati, ali i ako se poveća - na vrijeme se sve sredi). :)

A što se parakeratoze tiče - jednostavno to je stanje promjenjenog pločastog epitela koji prekriva vrat maternice i/ili rodnicu, može nastati uslijed (ili zbog) upala, uplanih procesa ili pak može nastati samo od spolnog odnosa i dr.. ;)

Stvar je u tome da to danas (a valjda i prije, kako mrzim tu riječ "danas" :zubo:) ima gotovo svaka spolno aktivna žena, barem neko vrijeme i kao takva parakeratoza se smatra normalnom pojavom kod žena sve dok se uz to ne nađu neke druge vrste promjena u vidu abnormalnih stanica (kao što je ASC-US, CIN i dr. koje su označene na papa testu). Dakle, sama se ne liječi jer je normlano stanje, a ako su tu prisutne abnormalne stanice, onda se ispituje uzrok i ide se na terapiju. Naravno, kod mnogih neće ni doći do abnormalnih stanica (najčešće je to onda uz HPV infekciju).

Lilit
17.11.2011., 20:00
svi brisevi s HPV-om koštaju ca. 1300kn. mislim da je trenutno najjeftinije u beta plus poliklinici.

poprilicna cijena, a jel se uopce moze dobit preko socijalnog zato jer ih zelim ili moram ima bolest neku da bi mi dali :bonk: ?

Sashica
17.11.2011., 20:45
A što se parakeratoze tiče - jednostavno to je stanje promjenjenog pločastog epitela koji prekriva vrat maternice i/ili rodnicu, može nastati uslijed (ili zbog) upala, uplanih procesa ili pak može nastati samo od spolnog odnosa i dr.. ;)

Nadam se da je do toga :D

rossi79
18.11.2011., 06:45
poprilicna cijena, a jel se uopce moze dobit preko socijalnog zato jer ih zelim ili moram ima bolest neku da bi mi dali :bonk: ?

naravno da se može dobiti i preko socijalnog, samo sve ti ovisi o dobroj volji tvog ginića. neki ginići šalju cure na briseve bez ikakvog problema, a drugi smatraju da za tim nema potrebe dok god je po njima sve ok. probaj razgovarati s ginićem. ja sam naučila da lijepa riječ sva vrata otvara. :)

ewwa81
18.11.2011., 10:54
Malo su ginići što se tiče tih briseva škrti? Mislim da bi trebalo barem jednom godišnje uz papu i uzv napraviti i sve briseve i urinokulturu.. Radi vlastitog zdravlja i zdravlja buduće bebe.. A oni škrtare na nalazima. Mene je mjehur čopio prije 2 tj i jajnici, i nisam znala jel su bakterije ili kaj se događa? Pa sam prvo otišla ginekologu, ali bez riječi mi je sve napravio . I briseve i uzv i vadit krv i urin. Što sam se začudila, jer sam bila u 5 mj na redovnoj kontroli i nije htio napraviti briseve ni uzv ni ništa.. A dns sam dobila nalaze, hvala Bogu nemam bakteriju :) :)

Silvery
18.11.2011., 16:06
a jel se uopce moze dobit preko socijalnog zato jer ih zelim ili moram ima bolest neku da bi mi dali :bonk: ?
Naravno da možeš. Cure se ovdje služe svakakvim metodama da dobiju, pa makar i lagale da i partner ima neku beštiju pa hoće provjerit kako je kod njih stanje.
Nadam se da je do toga :D
Moguće, vjerojatno.
Malo su ginići što se tiče tih briseva škrti?
Da. Uglavnom se ne daju kod čistog papa testa. Ili barem ako se pacijentica ne žali na neke simptome.

~StarPrincess~
18.11.2011., 22:48
da ponovim jos jednom, jel je pitanje ostalo na zadnjoj strani prosle stranice :)

da li neko zna koliko se placaju brisevi kod sicijalnog ako se nema dopunsko?
hvala

Sashica
19.11.2011., 10:36
da ponovim jos jednom, jel je pitanje ostalo na zadnjoj strani prosle stranice :)

da li neko zna koliko se placaju brisevi kod sicijalnog ako se nema dopunsko?
hvala

Ne znam, mislim da nije baš jeftino. Zašto ne probaš nazvati Zavod gdje ćeš nositi briseve pa pitaj?

~StarPrincess~
19.11.2011., 18:05
Ne znam, mislim da nije baš jeftino. Zašto ne probaš nazvati Zavod gdje ćeš nositi briseve pa pitaj?

nisam ja nikad bila na tom :S nazalost, niti znam di se to u Osijeku nosi :ne zna:
ja doduse nemam nikakvih problema, al koliko se spominje prevencija i koliko cura nadju svasta iako su mislile da je sve ok, misla sam ih radit reda radi
pitam koliko kosta, jel od nove god, imam dopunsko opet, pa ako je jako skupo bi sacekala, a ako nije platila

da napomenem da mi nisu nikad ni radili uzv a imam 27:rolleyes:, to cu sad svakako trazit

(idem kod gin od 18te i pijem kontracepcijske vec 3ci put i tak, al sta se to ima kontrolirat na uzv il brisevi, boze sacuvaj :S )

Sashica
19.11.2011., 22:28
nisam ja nikad bila na tom :S nazalost, niti znam di se to u Osijeku nosi :ne zna:
ja doduse nemam nikakvih problema, al koliko se spominje prevencija i koliko cura nadju svasta iako su mislile da je sve ok, misla sam ih radit reda radi
pitam koliko kosta, jel od nove god, imam dopunsko opet, pa ako je jako skupo bi sacekala, a ako nije platila

da napomenem da mi nisu nikad ni radili uzv a imam 27:rolleyes:, to cu sad svakako trazit

(idem kod gin od 18te i pijem kontracepcijske vec 3ci put i tak, al sta se to ima kontrolirat na uzv il brisevi, boze sacuvaj :S )

Za Osijek (divan grad :cerek: ) ne znam, ja sam iz Zagreba, možda ti se javi netko iz Osijeka. Ako ćeš uskoro opet imati dopunsko, možda da pričekaš? Mislim da su dosta skupi brisevi. Pričekaj bar dan dva, sigurno će ti se javiti netko od forumašica tko će ti moći bolje reći. :D

tina2701
19.11.2011., 22:59
nisam ja nikad bila na tom :S nazalost, niti znam di se to u Osijeku nosi :ne zna:
ja doduse nemam nikakvih problema, al koliko se spominje prevencija i koliko cura nadju svasta iako su mislile da je sve ok, misla sam ih radit reda radi
pitam koliko kosta, jel od nove god, imam dopunsko opet, pa ako je jako skupo bi sacekala, a ako nije platila

da napomenem da mi nisu nikad ni radili uzv a imam 27:rolleyes:, to cu sad svakako trazit

(idem kod gin od 18te i pijem kontracepcijske vec 3ci put i tak, al sta se to ima kontrolirat na uzv il brisevi, boze sacuvaj :S )

..mislim da ti se to u Osijeku nosi na zavod za javno zdravstvo..ili kako je zovu bivša drapšinova, adresa : ulica F krežme 1

i starno neodgovorno ovo za uzv...ideš kod ginekologa samo da te vidi :eek::eek:

edit..možda Leloo27 zna više :mig:

~StarPrincess~
19.11.2011., 23:14
..mislim da ti se to u Osijeku nosi na zavod za javno zdravstvo..ili kako je zovu bivša drapšinova, adresa : ulica F krežme 1

i starno neodgovorno ovo za uzv...ideš kod ginekologa samo da te vidi :eek::eek:

edit..možda Leloo27 zna više :mig:

i ja sam pomislila za taj zavod u "drapsinovoj" da, jel nista dr u Os ni nema, jedino ak mozd au bolnici rade s tim :ne zna:

a ovo za uzv, pda ono...nema smisla
idem jednom godisnje vec sto god, jednu god sam propustila ja mislim
i uzima mi redovno papu i to je ok, al uzv nikad ev...moram izgleda bas izricito trazit

@ Sashica tnx na odg i svemu, da da mozda napise neko iz Os ak zna

iako mislim da cu obavit papu i uzv do nove g., jel i tak moram po novi recept za tablete, jel su to ogranicili na 6 mj, pa ak je papa u redu onda mirno mogu cekat dopunsko pa naknadno ic briseve odradit

leeloo27
20.11.2011., 09:06
da ponovim jos jednom, jel je pitanje ostalo na zadnjoj strani prosle stranice :)

da li neko zna koliko se placaju brisevi kod sicijalnog ako se nema dopunsko?
hvala

Ne znam koliko sad dođe ali prije par godina sam ja platila nekih 60-tak kuna briseve na aerobne i anaerobne bakterije jer nisam imala participaciju. Kasnije kad sam išla ponovo raditi bris nisam morala ništa platiti jer sam imala participaciju.

Računaj si da ti tako nekako otprilike i sada dođe, možda čak i malkoc skuplje.

nisam ja nikad bila na tom :S nazalost, niti znam di se to u Osijeku nosi :ne zna:
ja doduse nemam nikakvih problema, al koliko se spominje prevencija i koliko cura nadju svasta iako su mislile da je sve ok, misla sam ih radit reda radi
pitam koliko kosta, jel od nove god, imam dopunsko opet, pa ako je jako skupo bi sacekala, a ako nije platila

da napomenem da mi nisu nikad ni radili uzv a imam 27:rolleyes:, to cu sad svakako trazit

(idem kod gin od 18te i pijem kontracepcijske vec 3ci put i tak, al sta se to ima kontrolirat na uzv il brisevi, boze sacuvaj :S )

Briseve ti napravi gin i onda do sama nosiš u drapšinovu (nemam pojma kak se sad ta ulica zove, svi je zovu drapšinova pa tak i ja :D). I to uđeš unutra na onaj kolni ulaz i ideš skroz do kraja dvorišta i uđeš tamo na onaj ulaz. I mislim da su ti prva vrata desno ta prostorija gdje oni primaju briseve i sl. Inače ja sam tamo nosila i urin, radila bris nazofariksa tak da mislim da se kod njih predaju sve te stvarčice.
I čekat ćeš nekoliko dana na rezultate.

ps. i kad ti uzme briseve odmah ih nosi tamo, ne znam jel primaju popodne pa ti je najbolje to obaviti ujutro

SallyBowles
20.11.2011., 09:34
da ponovim jos jednom, jel je pitanje ostalo na zadnjoj strani prosle stranice :)

da li neko zna koliko se placaju brisevi kod sicijalnog ako se nema dopunsko?
hvala

ja sam platila sva 4 brisa kod socijalnog, bez dopunskog 78 kn...u Bjelovaru...

~StarPrincess~
20.11.2011., 12:14
uuu hvala svima na info :)
pa nije ovo puno, trazit cu ja to odma onda sve i pravac drapsinove :)

ovaj tjedan sam ujutro an jobu pa mogu popodne na dejt kod gin :S :D

valjd ce bit humana i ic sve kak sam si ja zamislila
javim ja svakako

tina2701
20.11.2011., 12:42
Briseve ti napravi gin i onda do sama nosiš u drapšinovu (nemam pojma kak se sad ta ulica zove, svi je zovu drapšinova pa tak i ja :D).
F. Krežme 1 :mig:

ps. i kad ti uzme briseve odmah ih nosi tamo, ne znam jel primaju popodne pa ti je najbolje to obaviti ujutro

mislim da uzorke primaju do 18 h ili čak 19 h ..

mogvaj
22.11.2011., 11:22
Cure sutra idem raditi briseve.
Prvo idem u Rockfellerovu po epruvete.
Zanima me da li se dugo čeka na te epruvete ili samo dođem i odmah ih dobijem?
Naručena sam u 9 za briseve pa da znam koliko ranije da dođem po epruvete?

tynaa
22.11.2011., 12:28
Ja imam dosta smetnji u zadnje vrijeme i zaista bih htijela napraviti ta 4 brisa, ali niti bivša mi nije htijela napraviti, a čitam za sadašnju dr.žigmund) da također ne želi raditi ukoliko nemaš neku boleštinu i sl. :( Jel postoji itko ko je uspio napraviti ta 4 brisa kod doktorice Žigmund na Borovju?

chocogirl
22.11.2011., 23:04
Meni je ginekologica uocila upalu te povodom toga radila briseve klamidija, mikroplazma, ureoplazma, hpv i aerobne. Sve mi je negativno osim ovog zadnjeg.
Uglavnom u nalazima mi pise citrobacter koseri .Znam samo da je to bakterija koja se inace nalazi u crijevima i nista vise :confused:
Dobila sam antibiotik i evo 20 dana poslije vidim razliku, ali moram do ginekologice provjerit stanje.

Mene zanima zna li netko koliko je ta bakterija opasna i kako se uopce moze nac tamo?

Teeja
23.11.2011., 00:24
te crijevne bakterije se prenose najčešće brisanjem od pozadi prema naprijed, u svakom slučaju, bakterije se presele tamo i eto partija. ja mislim da sam jednom imala vadit bris i našlo neku bakteriju.

sad bi baš htjela ta 4 izvaditi jer već duže vrijeme nisam zadovoljna sa stanjem i upalama koje se vraćaju.

trudnica1
23.11.2011., 20:11
Danas sam uspjela nažicati socijalnog ginekologa da mi da uputnicu za briseve (s jednim sam se posvađala već zbog toga - nije mi htio dati). Uglavnom, slušala sam propovjedi da se ti brisevi ne rade nigdje u svijetu rutinski, da koštaju preko 1.000 kn ali sve sam lijepo saslušala i "obradila" ga tako da mi je ipak napisao uputnice. Prvi put na papi imam cin1, iza sebe jednu liječenu ureaplasmu, pa da vidimo što će biti sad.

El Gato Félix
24.11.2011., 17:34
SweetHeart, post koji se odnosi na nalaz papa-testa premješten je ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=40021&highlight=papa&page=15).

Dinah
30.11.2011., 23:24
nažalost kod nas sve ovisi o dobroj volji ginića. neki ginići čak komentiraju da ne treba nikakve briseve raditi ako žena nema nikakve smetnje. zato često imamo slučaj da žena ima spontani ili prerani porod zbog bakterija koje joj ne smetaju, ali izazivaju kontrakcije u trudnoći npr. ureaplasma, e.coli... ili neliječena klamidija koja kroz dulje vrijeme utječe na prohodnost jajovoda i dovodi do neplodnosti... u pravilu bi se svi brisevi trebali raditi jednom godišnje kao i papa test.

ALI (da se nadovežem na citirano) opet ovisi o njihovoj volji!
Prošle godine sam imala upalu jer, boraveći u šatoru zbog posla, razbolila sam se nakon dana provedenih pod lošim vremenom. Papa nakon toga nije bio uredan, pa smo ponovili papa koji je bio uredan. No, ipak sam htjela provjeriti da nije ostala prisutna koja beštija nakon boravka u divljini. Iako je soc. ginekologica pristala obaviti briseve (usto sam ponudila da ću platiti što treba) svejedno sam dobila predavanje kako to nije toliko potrebno raditi jer mi je zadnji papa bio OK, da će ti novci utrošeni na moje briseve manjkati za liječenje neke treće osobe...:blabla: Ipak sam odlučila ne se svađati (i prepucavati se na temu novca koji je npr. ušteđen na mojoj majci koja godinama nije radila ni papa) i objasnila joj svoju situaciju na fin način. Uzela mi je 2 brisa (za klamidiju i aerobe) uz napomenu da više ne pitam takve stvari ako nemam konkretnih problema. Eto, da se čovjek zapita za koji klinac mu služi zdravstveno i dopunsko. :rolleyes:

I da, nalazi briseva su uredni :s a za ubuduće razmišljam o planu B.

tynaa
01.12.2011., 22:41
ALI (da se nadovežem na citirano) opet ovisi o njihovoj volji!
Prošle godine sam imala upalu jer, boraveći u šatoru zbog posla, razbolila sam se nakon dana provedenih pod lošim vremenom. Papa nakon toga nije bio uredan, pa smo ponovili papa koji je bio uredan. No, ipak sam htjela provjeriti da nije ostala prisutna koja beštija nakon boravka u divljini. Iako je soc. ginekologica pristala obaviti briseve (usto sam ponudila da ću platiti što treba) svejedno sam dobila predavanje kako to nije toliko potrebno raditi jer mi je zadnji papa bio OK, da će ti novci utrošeni na moje briseve manjkati za liječenje neke treće osobe...:blabla: Ipak sam odlučila ne se svađati (i prepucavati se na temu novca koji je npr. ušteđen na mojoj majci koja godinama nije radila ni papa) i objasnila joj svoju situaciju na fin način. Uzela mi je 2 brisa (za klamidiju i aerobe) uz napomenu da više ne pitam takve stvari ako nemam konkretnih problema. Eto, da se čovjek zapita za koji klinac mu služi zdravstveno i dopunsko. :rolleyes:

I da, nalazi briseva su uredni :s a za ubuduće razmišljam o planu B.


Eto al meni nije jasno zašto ti je samo na to radila briseve, mislim kako doktori odlučuju koji će bris napraviti, a koji ne?! Zašto ne naprave sve koje treba, što ako mi ta dva i budu negativna , a one koje nisu napravili možda bi bili pozitivni, a ja to nikad neću saznat (ili oću ako se stanje abnormalno ne pogorša i nedaj Bože dovede u pitanje funkciju mojih reproduktivnih organa).... koma :503:

I što je najžalosnije mi kao trebamo biti sretne ako nam naprave bilo koji bris....stvarno žalosno :durica

Sashica
02.12.2011., 09:06
Da, nažalost, mnogi ginekolozi ne žele raditi briseve ako je papa uredan. :rolleyes: Ja imam uredan papa nalaz već godinama, a mučila sam se s bakterijama na cerviksu. Zato da sam ja na mjestu tih cura, ja bih lagala. Rekla bih da me nazvao bivši skojim sam se nedavno poseksala bez kondoma i rekao da ima ureplasmu, klamidiju i ešerihiju. :kava: Onda nek proba ginekolog reći da ti ne želi napraviti bris.

Dinah
02.12.2011., 18:30
Eto al meni nije jasno zašto ti je samo na to radila briseve, mislim kako doktori odlučuju koji će bris napraviti, a koji ne?!

Tko će ga znati... Možda baš zato što cure redovito govore da ih nazivaju bivši sa spolnim bolestima, pa su i oni postali skeptičniji.

Zašto ne naprave sve koje treba, što ako mi ta dva i budu negativna , a one koje nisu napravili možda bi bili pozitivni, a ja to nikad neću saznat (ili oću ako se stanje abnormalno ne pogorša i nedaj Bože dovede u pitanje funkciju mojih reproduktivnih organa).... koma :503:

A valjda treba gatati iz kave da to saznamo. :kava:

I što je najžalosnije mi kao trebamo biti sretne ako nam naprave bilo koji bris....stvarno žalosno :durica

Pa da mi se dalo prepirati, pitala bih jel' tako svaka pacijentica dobije bukvicu, ili samom neke imaju tu "privilegiju", pa 'ko živ 'ko mrtav. :no:

Izgleda nema druge nego potražiti onoga tko će to napraviti bez zadrške.

Dadushka
02.12.2011., 22:19
bok cure :mig:
bila sam kod ginekologa prošlu srijedu, i bez problema mi je napravio briseve :)
danas sam dobila nalaze pa me zanima nešto ako netko zna, a doktor radi tek u srijedu.
ugl za bakterije aerobno mi piše "sterilno", za chlamydia trachomatis "negativan", za mycoplasma hominis "negativan", a za ureaplasma urealyticum ne piše ni pozitivan ni negativan nego ">10 ⁴ cfu/spec." i ispod toga piše "S doksiciklin, S eritromicin, S tetraciklin, S ciprofloksacin, S azitromicin, S klaritromicin".. (S=sensitive)
I sad je nemam pojma šta to znači :ne zna:

Vadila sam i krv, sve je u redu jedino je protrombinsko vrijeme 1,14 a normalna vrijednost je 0,7-1,1. i D-dimer je 510 a normalno je <500, i fibrinogen C je na granici tj.3,5 a normalno je 1,8-3,5 g/l..

Unaprijed hvala na odgovoru ako netko nešto zna što bi to moglo značiti :mig:

Sashica
02.12.2011., 22:37
daduska, odgovorila sam ti na temi o ureaplasmi :)

Ninna
04.12.2011., 18:17
evo i ja dobila napokon uputnicu za briseve zbog daljnje obrade i neplodnosti...
vidim da mi je gin napisala na uputnici za aerobe, klamidiju i mycoplasmu...
e sad mene zanima što je sa ureaplasmom :confused:
zar mi nije i to trebala napisati?? ili ću to sad morati sama nadoplatiti?

Sashica
04.12.2011., 19:55
ninna, ne znam zašto ti nije napisala ureaplasmu, to ti je ionako 1 bris mycoplasma/ureaplasma.

Ninna
04.12.2011., 20:47
to me zanimalo, jer svugdje vidim da piše zajedno mycoplasma i ureaplasma
pa nisam bila sigurna
hvala :)

Sashica
04.12.2011., 20:55
to me zanimalo, jer svugdje vidim da piše zajedno mycoplasma i ureaplasma
pa nisam bila sigurna
hvala :)

Najbolje da pitaš kad dođeš tamo (ne znam gdje ideš raditi briseve) hoće li ti napraviti i mycoplsamu i ureaplasmu.

Ninna
04.12.2011., 21:09
idem privatno izvaditi jer mi se neda čekati mj dana termin za uzimanje kod moje gin, pa ću pitati tamo
a i kad već radim briseve htjela bi da to napravim kako treba, a ne da mi onda poslije svega kaže da nešto fali i da moram opet

leeloo27
05.12.2011., 09:14
Fali ti bris i na anaerobne (bakterije kojima ne treba kisik da bi mogle preživjeti)

Linea Exclusive
05.12.2011., 09:35
ninna, ne znam zašto ti nije napisala ureaplasmu, to ti je ionako 1 bris mycoplasma/ureaplasma.

Koliko ja znam, Ureaplasma urealyticum i Mycoplasma hominis se zajedničkim imenom nazivaju mikoplazme. Tako da kad napišu samo to na up., vjerujem da se rade oba brisa (kod mene je uvijek bilo tako).

@Leeloo meni nikad nisu radili bris na anaerobe.:ne zna: Kad sam pitala soc. gin. zašto se vade samo na aerobe... ne mogu se sjetiti što mi je rekao.:rofl: Ali me ušutkao.:)

leeloo27
05.12.2011., 09:49
Treba vaditi i jedne i druge jer ako ti je sterilan nalaz na aerobne ne znači da nemaš neku bakteriju koja je anaerobna (i obrnuto). A brisevi se uzimaju zasebno jer aerobne bakterije ne mogu preživjeti bez kisika a anaerobne sa kisikom, tako da imaš zasebne štapiće i ovaj za anaerobne ima nekakav gel u sebi.

Ne dajte da vam prodaju nekakve fore da je to isto jer nije, radi se zasebno bris jer se drugačije tretiraju i trebaju drugačije podloge za razvoj.

0merta
05.12.2011., 13:30
http://www.forum.hr/showpost.php?p=37041565&postcount=160

Zvala sam Rockefellerovu, rekli su da mi da za urea/mikoplazmu i klamidiju treba 4 i 8 dana, a za aerobe/anerobe najviše..znači oko 2 tjedna valjda ili 4, nisam sigurna. Eh sad, ja sam u nedoumici...da li da platim oko 1000 kn kod privatnika pa dobijem sve za par dana ili da preko uputnice, privatnik mi izvadi briseve za 50 kn pa ih ja nosim u Rock. i ne platim skoro ništa, ali onda moram čekat. A ako ću čekat predugo, onda moram zahvat (laser) odgodit za poslje sljedeće menstruacije, a nekako ne želim više čekat. Ne znam šta da radim !! :503: Zahvat će bit skup, pa sad još da radim i briseve privatno, stvarno je previše. A opet, neda mi se više čekat, pošto imam CIN III i VaIN III i želim što prije to riješit. Ionako sam i nakon toga namjeravala radit i papu i briseve. Al kažu da je poželjno briseve radit prije zahvata, da budemo sigurni da nemam neku od bakterija, koja bi nakon zahvata mogla radit problem. Prvi i zadnji brisevi su mi rađeni prošle jeseni i tad je bilo sve negativno (kao i HPV) osim urea/mikop. koja je bila 10na5, i 10 na 4. Lječila sam je i kasnije mi je bila negativna (navodno). Nakon toga se i papa spustio sa CIN II na CIN I (u 4.mj) i moja ginićka je rekla da ćemo sad samo pratit papu svaka 4 mjeseca...i u 9.om je pokazalo CIN III. E sad ona mene nije slala više na briseve, nego odma dalje na Sv. Duh na kolposkopiju itd, gdje sam kasnije obavila i biopsiju i sad sam tu gdje jesam. Dakle idem na laser u polikliniku Vili, i tamo su mi rekli da ja odlučim kad želim termin, tj. da se javim kad dobijem pa da se dogovorimo, no zna se da je uvijek poželjno i imat čiste briseve, a ja nisam sigurna da li su moji OK ili NE. Jer kad mi je u 4.mj. na papi bio CIN I, moja ginićka me nije nikud slala niti je rekla da sad moramo radit briseve, samo ako se pogorša. I eto, u 9. mj. je već bilo CIN III, i naravno da sad kad je već bilo 5 do 12, slala me dalje. I šta sad da radim, nemam pojma. Brisevi, da ili ne ? U Poliklinici su spomenuli papu, jer kao možda mi je biopsijom dio toga skinut pa se malo smanjilo, ali to nije ni bitno kad ionako moram na zahvat, znači bitniji su možda ti brisevi. Da mi je barem moja ginićka napravila briseve onda kad mi je radila i zadnji papa test, znači u 9. mjesecu. Sad bi znala na čemu sam. Jedino što na papa testu piše je, pod mikroorganizmi: mješana flora, pod opća podjela: abnormalne stanice, reaktivne promjene na stanicama povezane s upalom. I pod napomene je uz HPV kružić prekrižen okomitom crticom. Što bi to značilo ??

Ninna
05.12.2011., 16:41
Fali ti bris i na anaerobne (bakterije kojima ne treba kisik da bi mogle preživjeti)

da i to sam skužila, zna možda netko koja bi bila cijena da nadoplatim za anaerobe?
ma kad već plaćam uzimanje briseva, onda mogu i platit za anaerobe, valjda nije neka velika cifra

Sashica
05.12.2011., 20:45
Koliko ja znam, Ureaplasma urealyticum i Mycoplasma hominis se zajedničkim imenom nazivaju mikoplazme. Tako da kad napišu samo to na up., vjerujem da se rade oba brisa (kod mene je uvijek bilo tako).

Ah, so, nisam znala, ok :D

A brisevi se uzimaju zasebno jer aerobne bakterije ne mogu preživjeti bez kisika a anaerobne sa kisikom, tako da imaš zasebne štapiće i ovaj za anaerobne ima nekakav gel u sebi.

Ne dajte da vam prodaju nekakve fore da je to isto jer nije, radi se zasebno bris jer se drugačije tretiraju i trebaju drugačije podloge za razvoj.

Sad mi nije jasno, mislila sam da ide jedan bris, ali zapravo je logično ovo što pričaš.

rossi79
06.12.2011., 15:27
cure, što znači ovaj nalaz, konkretno na aerobe... možda bih trebala pitati na 4 brisa, ali tu cure bolje znaju... imaju više iskustva... :D
što znači 0-2 pmn u velikom vidnom polju? kraj toga piše fiziološka flora vagine. to ne treba liječiti kaj ne?

dobila sam nalaz brisa na aerobe. i piše fiziološka flora vagine uz napomenu 0-2 pmn u velikom vidnom polju. što to znači? to ne treba liječiti kaj ne?

hrvoje dr.
06.12.2011., 20:07
dobila sam nalaz brisa na aerobe. i piše fiziološka flora vagine uz napomenu 0-2 pmn u velikom vidnom polju. što to znači? to ne treba liječiti kaj ne?
Dali je potrebno liječenje treba odlučiti vaš ginekolog. Inače ima malo tih neutrofila-granično.

leeloo27
06.12.2011., 20:27
da i to sam skužila, zna možda netko koja bi bila cijena da nadoplatim za anaerobe?
ma kad već plaćam uzimanje briseva, onda mogu i platit za anaerobe, valjda nije neka velika cifra

Pa koliko ti dođe za aerobne? Ne vjerujem da je nešto puno veća cijena za ove (zapravo mislim da je to tu negdje)


Sad mi nije jasno, mislila sam da ide jedan bris, ali zapravo je logično ovo što pričaš.


Ja sam radila i na jedne i na druge, za aerobne je štapić onakav ko za uši samo dugačak ali za anaerobne ima gel u toj epruvetici. I ne može ići na isti štapić jer ove što žive bez kisika ne mogu opstati kad dođu u okruženje gdje je kisik i obrnuto.

Ninna
06.12.2011., 21:09
Nemam pojma koliko dođe za aerobne jer mi je njih gin napisala na uputnici...
a anaerobne nije.

od toliko razmišljanja o brisevima počele su mi izbijat gljivice :503::503:
tko zna kakvi će mi sad biti nalazi

ovdje sam našla neki cjenik ali ne znam jeli to to ili se još dodatno nešto plaća
http://www.stampar.hr/lgs.axd?t=16&id=1464

leeloo27
06.12.2011., 21:28
Ne znam stvarno koliko dođe jer ja nisam to radila privatno. Jedino sam platila nekih 50-tak kn jer nisam imala tadašnju participaciju.

Ninna
07.12.2011., 15:47
Nema veze, saznat ću uskoro pa javim ako koga zanima
Hvala :)

rossi79
08.12.2011., 06:21
ja privatno aerobni bris plaćam 110kn s napomenom da se rade i striktni anaerobi (najčešća skupina anaeroba). to je ananerobna skupina bakterija koju prisustvo O2 direktno ubija.
naime postoje brojni anaerobi koji se različito ponašaju i u istom brisu se ne mogu detektirati. tako imamao obligatne anaerobe (za rast je neophodan O2), fakultativne anaerobe (rastu bolje u prisustvu O2, ali im nije neophodan), mikroaerofili (trebaju male količine O2), aerotolerantni anaerobi (O2 ne koriste kao akceptor, ali im prisustvo O2 ne šteti) i naravno striktni. ali baš pravi bris na anaerobe radi se samo ako su aerobi negativni jer ne mogu biti u istom brisu prisutni i aerobi i ostale skupine anaeroba osim striktnih anaeroba.

mandy
13.12.2011., 10:34
nalaz brisa cerviksa kaže ovo
Nakon inkubacije u aerobnim uvijetima porasla je fiziološka flora. Gljive NISU izolirane

Jel to znači da je sve čisto? Gin mi tek popodne radi

rossi79
13.12.2011., 12:03
nalaz brisa cerviksa kaže ovo
Nakon inkubacije u aerobnim uvijetima porasla je fiziološka flora. Gljive NISU izolirane

Jel to znači da je sve čisto? Gin mi tek popodne radi

to je najnormalniji nalaz.

mandy
13.12.2011., 14:21
super :) hvala

mogvaj
13.12.2011., 16:06
cure savjet molim..
Izolirana mi je ureaplasma, niskog titra.
Kaže gin da se ne mora lječiti već držati pod kontrolom, ali kako bi uskoro na bebu prepisala mi je Doksaciklinin i Gynodactarin vaginalete.
Čitala sam dosta o tim tabletama i bojim se zbog nuspojava ali pregrmit ću nekako.
Zanimaju me te Gynodactarin vaginalete..
Nisam nikad u životu koristila vaginalete pa me zanima jel to jako neugodno..
I rekla mi je frendica da je i+ona uzimala Canesten zbog gljivica i da su bolje jer se koriste samo 3 dana.
No ona je imala gljivice, a ja sam ih dobila kao prevenciju pa ne znam ni sam kaj je bolje..
A jesam ga nadrobila..valjda ste me skužile..
Hvala.

rossi79
14.12.2011., 06:59
cure savjet molim..
Izolirana mi je ureaplasma, niskog titra.
Kaže gin da se ne mora lječiti već držati pod kontrolom, ali kako bi uskoro na bebu prepisala mi je Doksaciklinin i Gynodactarin vaginalete.
Čitala sam dosta o tim tabletama i bojim se zbog nuspojava ali pregrmit ću nekako.
Zanimaju me te Gynodactarin vaginalete..
Nisam nikad u životu koristila vaginalete pa me zanima jel to jako neugodno..
I rekla mi je frendica da je i+ona uzimala Canesten zbog gljivica i da su bolje jer se koriste samo 3 dana.
No ona je imala gljivice, a ja sam ih dobila kao prevenciju pa ne znam ni sam kaj je bolje..
A jesam ga nadrobila..valjda ste me skužile..
Hvala.

gynodaktarin je antimikotik i dobila si ga kako od doksiciklina ne bi dobila gljivice. koliko god traje antibiotska terapija trebalo bi koristiti i kremu za sprečavanje nastajanja gljivica. e sad ako uzmeš 3 dana canestena gljivice bi pri kraju terapije mogla ipak dobiti pa mislim da u ovom slučaju to i nije neka alternativa. a s druge strane meni osobno je gynodaktarin bolji od canestena, nekako je kremastiji i uglavnom meni osobno bolje odgovara. a kako bi donekle zaštitila dobre bakterije ne bi bilo loše uzeti oralno 2 kapsule lactogyna. o težini doksiciklina ti ne mogu ništa reći jer ga nisam nikad pila, ali mislim da je bolje to nekako izdržati kako bi imala zdravu trudnoću, a ne se stalno bojala mogućih problema koje ova beštija može uzrokovati...

miseducata
15.12.2011., 21:52
Kaže gin da se ne mora lječiti već držati pod kontrolom, ali kako bi uskoro na bebu prepisala mi je Doksaciklinin i Gynodactarin vaginalete.
Čitala sam dosta o tim tabletama i bojim se zbog nuspojava ali pregrmit ću nekako.


pila sam doksiciklin.isto sam se bila usrala nuspojava kad sam čitala iskustva po forumu.na kraju nisam imala nijednu.nisam ni osjetila te tablete a imam od prije sjeban želudac.nemoj se bojat unaprid.:)

0merta
16.12.2011., 05:42
Tako i ja...prvi put kad sam ih bila zbog ureaplazme i mikoplazne, par puta sam prekidala terapiju zbog tih nuspojava...baš mi je grozno bilo no kasnije sam nekako izdržala, bilo je bolje. Sad ih pijem opet, i da pokucam, nisam imala nekih problema...još, a nadam se da ni neću. Možda se samo treba dobro napapat prije i bude ok. A taj prvi put sa ja imala i nekih želučanih problema, pa je možda zato to sve tako loše ispalo.

mogvaj
23.12.2011., 09:43
Pozdrav svima.
Eto , dragi i ja završili terapiju doksaciklininom i dobro je podnjeli.
Ja sam paralelno koristila i vaginalete Gyno daktarin.
E sad, ono što me zabrinjava je da sam nakon treće vaginalete dobila sukrvicu, i to onako baš bistru. To traje sad već 3-4 dan..nije jako , već baš bistra sukrvica i malo me probada u jajnicima.
Kaj bi to moglo biti?
Mengu trebam dobiti oko 28.12. Jel moguće da mi je to spotting? Inače ga imam ali smeđe..
Na pregledu sam bila prije mj.dana i bilo je sve ok.

rossi79
23.12.2011., 09:51
Pozdrav svima.
Eto , dragi i ja završili terapiju doksaciklininom i dobro je podnjeli.
Ja sam paralelno koristila i vaginalete Gyno daktarin.
E sad, ono što me zabrinjava je da sam nakon treće vaginalete dobila sukrvicu, i to onako baš bistru. To traje sad već 3-4 dan..nije jako , već baš bistra sukrvica i malo me probada u jajnicima.
Kaj bi to moglo biti?
Mengu trebam dobiti oko 28.12. Jel moguće da mi je to spotting? Inače ga imam ali smeđe..
Na pregledu sam bila prije mj.dana i bilo je sve ok.

ja sam pod gynodaktarinom znala mengu dobiti koji dan ranije od očekivanoga. tako da je moguće da je to spotting pred mengu. ali to može trajati dan dva, ne dulje... inače gynodatktarin se koristi i za vrijeme menstruacije, hoću reći nema razloga za prekidanje terapije za vrijeme menstruacije.

mogvaj
23.12.2011., 10:04
ja sam pod gynodaktarinom znala mengu dobiti koji dan ranije od očekivanoga. tako da je moguće da je to spotting pred mengu. ali to može trajati dan dva, ne dulje... inače gynodatktarin se koristi i za vrijeme menstruacije, hoću reći nema razloga za prekidanje terapije za vrijeme menstruacije.


Hvala ti!
Ma meni je to onako vrlo slabo preko dana..par kapi na dnevnom ulošku..i nakon obavljana nužde, na papiru..
Meni je spotting ( smeđi) znao biti i po tjedan dan prije m. Zato pijem duphastone, ali sad nakon spontanog sam prestala dok se ne dovede sve u normalu.
Baš me to zabrinulo..ne znam jel bi išla ginekologu..malo mi glupo kad je sve bilo ok. prije mjesec dana..

rossi79
23.12.2011., 10:13
Hvala ti!
Ma meni je to onako vrlo slabo preko dana..par kapi na dnevnom ulošku..i nakon obavljana nužde, na papiru..
Meni je spotting ( smeđi) znao biti i po tjedan dan prije m. Zato pijem duphastone, ali sad nakon spontanog sam prestala dok se ne dovede sve u normalu.
Baš me to zabrinulo..ne znam je bi išla ginekologu..malo mi glupo kad je sve bilo ok. prije mjesec dana..

ako je bio spontani onda treba i koji mjesec do potpune normalizacije ciklusa. ja se osobno ne bih brinula. sam gynodaktarin nije toliko agresivan da bi baš direktno od njega krvarila. prije da se radi o hormonalnom disbalansu točnije "poremećenom" progesteronu nakon spontanog. u prilog tome ide i raniji spotting prije nastupanja prave menstruacije koji je zapravo posljedica insuficijencije žutog tijela uslijed manjka progesterona. zato se i daje duphastone.

mogvaj
23.12.2011., 10:15
ako je bio spontani onda treba i koji mjesec do potpune normalizacije ciklusa. ja se osobno ne bih brinula. sam gynodaktarin nije toliko agresivan da bi baš direktno od njega krvarila. prije da se radi o hormonalnom disbalansu točnije "poremećenom" progesteronu nakon spontanog. u prilog tome ide i raniji spotting prije nastupanja prave menstruacije koji je zapravo posljedica insuficijencije žutog tijela uslijed manjka progesterona. zato se i daje duphastone.


Hvala ti.
Malo si me umirila..
Brinulo me to što je bistra krv.
No kako imam i druge simptome pms-a bit će da će m.uskoro..

~StarPrincess~
23.01.2012., 20:58
isla ja zicat gin kak sam i rekla, u petak sam imala redovni pregleda pap i recept pa reko da pitam
i taman moja gin na bolovanju i mjenja je neki fini stariji ciko, prim.med i to sve moderno :D

i sad ja namulajm kak je partner imao ovo i ono i da ne znam sto tocno i da mi briseve...morala sam ic po epruvetice u zavod i sve
i sad pise mi u ambulantnom listu
bris cerviksa na aerobe, anaerobe i CUM ( ovo je pretpostavljam, clamidija, urea i mikroplazma)
iako sam ja imala samo 3 epruvete kolko mi se cini

i jos su mi danas na zavodu rekli da dojdem po nalaze u cetvrtak poslje 13 h ://
znaci 4 dana...sta to tak brzo gotovo bude?

e sad sto se tice epruveta, bila je jedna mala bocica to sam morala u friđu drzat, i 2je vece, al nisam u njih detaljno zagledala jel su bile upakovane, dal u nekoj ima 2 il 3 stapica il tekucine il staal et iznenadilo me kak je doca odma reko da cemo napravit :)

Silvery
23.01.2012., 23:11
Nije ti radio onaj na HPV. Njega, najbitnijega, obično češće znaju izostavit što je :flop:.

~StarPrincess~
24.01.2012., 17:33
Nije ti radio onaj na HPV. Njega, najbitnijega, obično češće znaju izostavit što je :flop:.

nije :S
iako sam napomenila da osim klamidije i ne znam ureaplazme nisam sigurna sto mi je "bivsi" rekao da ima :S

cak ni ne znam od ovog sto sam napsala dal su to sam aerobi anaerom i klamidija il i ove plazme :S

jel mi je ova u zavodu rekla kad dojdem da trazim 3 testa na svoje ime :ne zna:

Vodenbuha
24.01.2012., 17:41
Može li netko meni tulavoj objasniti kako to sve ide? :zubo:
Očigledno nisam jedina koja se uplašila čitajući ovu temu, a kako imam, rekla bih, nemarnog ginića, želim mu doći tamo i reći mu da želim ova 4 ciljana brisa :D
Uglavnom, kako je donedavno tatica sa mnom hodao po bolnicama, ambulantama i ostalim ustanovama, nisam baš previše samostalna u ovome svemu pa me zanima kako ovo ide.
Dođem kod ginića, kažem mu što želim i ako je dovoljno human da mi to i učini - kakva je procedura?

Silvery
24.01.2012., 18:42
Obično ti je procedura takva da ti briseve neće dati na lijepe oči, već se to obično dogodi kad papa nije besprijekoran ili ako namjeravaš raditi na trudnoći pa bi bio red prije provjeriti baš sve. I onda neki obično daju tri brisa, a onaj na HPV izostave (kao moja ex gin :s), a onda ti moraš povlačit za rukav iako bi po nekom postupniku nakon CIN1 obavezno trebao biti urađen bris na HPV, on bi dapače trebao biti najvažniji pored ostala 3. Ne znam što da ti kažem, probaj na foru da ti je dragi priznao da ima nešto, to je kod nekih cura prolazilo.

Vodenbuha
24.01.2012., 19:00
Obično ti je procedura takva da ti briseve neće dati na lijepe oči, već se to obično dogodi kad papa nije besprijekoran ili ako namjeravaš raditi na trudnoći pa bi bio red prije provjeriti baš sve. I onda neki obično daju tri brisa, a onaj na HPV izostave (kao moja ex gin :s), a onda ti moraš povlačit za rukav iako bi po nekom postupniku nakon CIN1 obavezno trebao biti urađen bris na HPV, on bi dapače trebao biti najvažniji pored ostala 3. Ne znam što da ti kažem, probaj na foru da ti je dragi priznao da ima nešto, to je kod nekih cura prolazilo.

Yup, na to i računam :D
Nego, zanimalo me hoće li mi baš ginić učiniti taj bris ili će mi dati uputnicu da idem u neku drugu bolnicu, a ako će to učiniti on, hoću li morati nositi nešto, negdje, vraćati njemu itd? Vidjela sam tu u par postova da su cure išle negdje po epruvete, vraćale ih, držale u frižideru.... :s

Silvery
24.01.2012., 19:06
Meni je moj gin uvijek radio sve. Jedino sam kod soc. gina, nakon što bi mi uzeo bris, morala nosit uzorke odmah na Higijenski (Split) i nalazi bi mi obično bili gotovo za 2-3 do 7 dana (ne čeka se dugo koliko i papa :D).
Kod privatnika, naravno, nisam ništa trebala. Oni sve obave. :)

Linea Exclusive
24.01.2012., 19:23
Yup, na to i računam :D
Nego, zanimalo me hoće li mi baš ginić učiniti taj bris ili će mi dati uputnicu da idem u neku drugu bolnicu, a ako će to učiniti on, hoću li morati nositi nešto, negdje, vraćati njemu itd? Vidjela sam tu u par postova da su cure išle negdje po epruvete, vraćale ih, držale u frižideru.... :s

Ginekolog ti uzima briseve.
A za epruvete itd. ovisi gdje si.:mig: Meni je gin oduvijek uzimao briseve, ja sam ih samo odnijela u lab u prizemlje (DZ Zagreb zapad), i došla nakon 2-3 tjedna po nalaze.

frkalo
25.01.2012., 09:17
jel normalno krvariti nakon uzimanja briseva , trudna sam

rossi79
25.01.2012., 10:30
jel normalno krvariti nakon uzimanja briseva , trudna sam

ako je sam kap dvije krvi može biti da je od uzimanja briseva. ali s obzirom da si trudna i ako više krvariš od nekoliko kapi, pogotovo ako je "svježa" krv trk ginekologu ili na hitnu. u trudnoći je krvarenje ozbiljna stvar i nema se što čekati. radije da se to pogleda i ustanovi odkud krvarenje.

Miss Piggie
25.01.2012., 12:54
Neka me neko utješi,molim vas :).
Imala sam neku upalu koju sam kao liječila vaginaletama i kremom. Nije prošlo. Dr me sad poslala na bris ureoplazme i anaerobe. čekam nalaze. rekla je da je to neka bakterija i da ćemo sad otkriti o čemu se radi. nemam nikakvih simptoma.menstruacija uredna. samo bolan odnos. bolan za poluditi. ta bakterija je vjerojatno uzročnik.
pitanje: ako se pokaže ta ureoplazma ili anaerobi koje su šanse da se to izlječi. ko je imao problema s tim nek mi reče,jer totalno sam zabrinuta i što više čitam forum i net još mi je gore.

Daisy28
25.01.2012., 14:01
Miss Piggie, i ja sam isto kao i ti u iščekivanju rezultata. Jesi sigurna da ti je uzela samo 2 brisa? Inače, brisevi se uzimaju na HPV, Chlamydiju, Myco-Ureaplasme i aerobe. Anaerobi se u pravilu ne testiraju jer se mogu skužiti tako da ako dobro recimo reagiraš na Metronidazol ili neki dr antibiotik protiv tih beštija, i upala se povuče, daljnja obrada ti ne treba. A ako se ne povuče ni tada, onda se rade briseve jer očito nije primjerice samo candida već i neka bakterija, a koja, to se onda može utvrditi tim brisevima.
Sve se može izliječiti samo je potrebno naći uzročnika i onda ga napasti sa pravim lijekom. Sretno i javi rezultate :mig:

Miss Piggie
25.01.2012., 18:15
sigurna sam da su samo 2 brisa,ureoplasma i mikro te aerobni i anaerobni. vidila sam da piše na epruvetama. klamidiju je rekla da nećemo. vučem t upalu/bakteriju/ranicu već dugo i još nismo otkrili uzročnik. a seks boli. nadam se što prije to otkriti i izlječiti. djeluje mi već psihički :( . javim rezultate drugi tjedan

Silvery
25.01.2012., 21:36
Što god da se bude pokazalo od bakterija dobit ćeš antibiotik (po antibiogramu), a uz to vjerojatno i vaginalete i nakon završetka terapije ćeš počekat još neko vrijeme pa ćeš raditi kontrolne briseve. Ako i dalje bude prisutna/prisutne, opet antibiotik. Klasika.

Nego vidim da si spomenula ranicu? Jel ti to gin rekla?

Miss Piggie
26.01.2012., 10:24
da,ona mi je rekla za ranicu. uzimala sam terapiju za to. sad nije spominjala ranicu nego jako crvenilo. to je valjda od te bakterije. jedva čekam nalaze . nemama nikakvih simptoma osim bolnog odnosa

Silvery
26.01.2012., 23:27
Ne znam, ranica znači eritroplakiju (nešto drugačiji, nježniji epitel na grliću koji je crvene boje i od tuda ime "ranica"). Može se maknuti (premazivanjem, krioterapijom itd.) ako pacijenitca često zbog nje ima problema. Sama po sebi nije ništa opasna niti je to neka rana, ali je magnet za upale, tj. bakterije i viruse, tj. takav epitel je podložniji infekcijama.

Vjerojatno ona misli na nešto drugo.

Miss Piggie
27.01.2012., 09:51
a neznam više ništa. želim samo znati točan uzrok boli da to mogu lječiti. javim kad dobijem nalaze

El Gato Félix
27.01.2012., 20:45
xena01 i hrvoje dr., postovi su vam izdvojeni i prebačeni u zasebnu temu na pdf Zdravlje i nalaze se ovdje (http://www.forum.hr/showthread.php?t=702029) (kliknite na link).

xena01, pošaljite mi poruku odgovara li Vam naslov i želite li neki drugi.

~StarPrincess~
30.01.2012., 19:30
evo mene s mojim brisevima koje sam jedva nazicala
i kazu ovako

kultivacija aerobna - patogene bakterije nisu izolirane
kultivacija anaerobno - patogene bakterije nisu izolirane

real time pcr
-COBAS taqman...dokazivanje chlamydiae trachomatis - NEGATIVAN

Identifikacija mycroplasmo
Mycroplasma hominis - negativna
Ureaplasma urealyticum -> 10 (4)

i sad izolat , i naprojani , doksiciklin, azitromicin,i jos nekih 6, i kod svih stavljeno slovo S


e sad ja kuzim da imam ureaplasmu jel :(

a bas sam bila sigurna da nemam nishta, trazila sam briseve reda radi :S

papa uvijek uredna, stalni partner (bez ekskurzija van veze) 2 i pol god

sad sam bas neugodno iznenadjena

sto znaci ovo S?
da li neko zna di se u Osijeku moj decko moze ic testirat na ovo, da vidimo da li i njemu treba ljecenje :S

Sashica
30.01.2012., 19:36
Ureaplasma urealyticum -> 10 (4)

i sad izolat , i naprojani , doksiciklin, azitromicin,i jos nekih 6, i kod svih stavljeno slovo S


..............
sto znaci ovo S?


S znači osjetljiv, tj. to ti je oznaka u antibiogramu koja pokazuje na koje antibiotike ureaplasma reagira.

~StarPrincess~
30.01.2012., 19:48
S znači osjetljiv, tj. to ti je oznaka u antibiogramu koja pokazuje na koje antibiotike ureaplasma reagira.

aha
a ovo 10(4) jel to znaci da ju imam il sto?
to se ljeci samo antibioticima?
i onda je ovo S valjda dobro

i da vec jedno mj dana me probadaju jajnici/bubrezi...ne mogu odredit, gin i je sad zadnji put prepipo i kaze da je s jajnicima sve u redu
i stalno imam temp izmedju 36,5 i 37 preko dana, a navece stalno 37,2
dal to moze bit od te ureaplazme?

mislim ja sad ispitujem a sutra idem kod gin :D al et cist da znam :)

Sashica
30.01.2012., 21:41
aha
a ovo 10(4) jel to znaci da ju imam il sto?
to se ljeci samo antibioticima?

10 na četvrtu znači da je imaš u tolikoj količini. Da, to se liječi antibiotikom, ali vidjet ćeš sutra s ginom hoće li ti ga propisati (mislim da se kod malih titraja ne propisuje antibiotik, a neki doktori količinu do 10 na petu smatraju malim titrajem), ovo što pitaš o temperaturi ne znam zbilja.

Silvery
30.01.2012., 23:14
Princess, 10 na 4 zna bit najčešće i to se većinom liječi antibioticima, najčešće Doksiciklin. Ali kako Sašica kaže, neki uzimaju čak i veći titraj da nije potrebno.
Ja sam pak imala s tom bakterijom borbu na duge staze i morala sam liječit 10 na 4 uvijek.

Što se dragog tiče, da, neka obavi bris i ako se pokaže da ima i on - dobit će također terapiju po antibiogramu. Za odnose se strpite za vrijeme terapije, a nakon toga (dok ne budete oboje negativni) kondom.

Ovo s temperaturom je nešto drugo vjerojatno.

~StarPrincess~
31.01.2012., 09:55
ev dosla od gin upravo
dobila hiramicin (doxycyclinum) 10 kapsula
pitala za decka, kaze da na nbris na urologiju
pitala za odnose, kaze da se ne moramo za to brinit :/
i za 14 dana na kontorluni bris

jel nije to malo brzo?

Silvery
31.01.2012., 19:25
Obično tako kažu, ali tih 14 počinju "teći" od završetka terapije. S tim da neki smatraju da je bolje još malo počekati, npr. nakon mjesec dana (čak i više ako je ureaplazma) od završetka terapije.
Ja sam isto tako u početku pa se na kraju svelo: 10 dana antibiotika, za par dana kontrolni bris, pa onda opet par dana antibiotika i tako nekoliko puta u kraće vrijeme onda me drugi gin slao nakon malo veće pauze na kontrolne briseve.

A s odnosima, ne znam što joj to znači da se ne morate brinit.

~StarPrincess~
31.01.2012., 19:37
ahaaa, od terapije :)
to vec ima malo vise smisla

hvala

ja ga pitam, kao dok decko napravi bris i dobje antibiotike dal se moramo suzdrzavat od odnosa, il koristit kondom, kaze on da ne...kao da se ne brinemo za to :ne zna:

Linea Exclusive
31.01.2012., 20:16
Moj iskreni savjet (borila se dugo s beštijama, uključujući ureaplazmu): pričekati barem mjesec dana od završetka terapije prije kontrolnog brisa.
Jer nakon dva tjedna u organizmu još ima tragova antibiotika, a i ne stignu se nakotiti u količini za bris (ako ih još ima, a nadamo se da ne, jel :D).

Sashica
31.01.2012., 20:44
ja ga pitam, kao dok decko napravi bris i dobje antibiotike dal se moramo suzdrzavat od odnosa, il koristit kondom, kaze on da ne...kao da se ne brinemo za to :ne zna:

Gle, ako ti već sad krećeš s terapijom, trebali bi se suzdržavati od odnosa, jer se tako preporuča.

Ovako možete jedan drugome stalno prenositi :ne zna:

Silvery
31.01.2012., 22:10
Da, definitvno se slažem.
U biti nemam se što slagati ili ne kad je tako - suzdržavanje za vrijeme terapije, poslije kondom dok oboje ne budu negativni jer naprosto nema smisla prenositi jedno drugome i vrtiti se u krug. ;)

Stvarno se nekad čovjek zamisli kakve sve odgovore znaju davati pacijenticama.

Miss Piggie
01.02.2012., 20:01
dobila sam nalaze. nije ureoplasma nego gardenella. nastavljam dalje s terapijom za to

Ivaaa.
09.02.2012., 14:21
Stvarno je nemarno od strane lijecnika da nas ne informiraju o takvim stvarima, pocela sam citat ovu temu od njenog pocetka i jednostavno ne vjerujem..
Ali da ne duljim jer prigovaranjem ne mogu postici nista, a informiranjem mogu, da vas pitam - studentica sam u Zagrebu, mjesto prebivalista nije u Zagrebu jel, nemam ginekologa, ali bih ga htjela ovdje naci...kad ga nadem i dodem kod njega na prvi pregled, on mi uzme uzorak za papa test, a ja spomenem kako sam se upustila u spolni odnos sa deckom kojem je dijagnosticiran hpv, hoce li mi on uzet jos te dodatne briseve i da li cu trebat platit to?
Procitala sam previse postova na ovoj temi pa mi se sve pomijesalo :D
Ako netko moze odgovorit.. :)

Mare1983
10.02.2012., 14:50
Da, definitvno se slažem.
U biti nemam se što slagati ili ne kad je tako - suzdržavanje za vrijeme terapije, poslije kondom dok oboje ne budu negativni jer naprosto nema smisla prenositi jedno drugome i vrtiti se u krug. ;)

Stvarno se nekad čovjek zamisli kakve sve odgovore znaju davati pacijenticama.

A vidis sta meni nije jasno... Vec sam ti to i pisala. U 6 mjesecu smo ja i muz radili sve briseve,ja imala svegaa,međuostalim i ureaplazmu,on nista. Sada ja opet radila briseve i opet imam ureaplazmu,i posaljem muza na briseve. Sad je na kraju i on ima,a od tada nijedan odnos nismo imali bez kondoma. I sad kako je on to dobio?
Zbilja mislim,a i citala sam da se ne prenosi to samo spolnim putem... Nisam pametna vise :confused:

lavida
13.02.2012., 20:35
Nikada nisam imala ginekoloških problema do ljeta 2011. Priča ide ovako:

Ja 27, mm 35, pape uvijek uredne, uzimala sam godinama oralnu kontracepciju. U ljeto 2010. sam je prestala uzimati, napravila papu (uredna), čekala da se tijelo očisti i uspostavi svoj ciklus. U travnju 2011. javljam se svojoj ginekologici na kontrolu te joj kažem da planiramo trudnoću i tražim briseve. Ona kaže da mi ne trebaju brisevi jer su pape uredne i da se oni rade tek kod obrade neplodnog para, da mi slobodno krenemo na bebu. Malo sam ostala razočarana, ali mislim si, ona je liječnik, pape uredne...i krenuli mi na bebu. Upalilo iz prve, našoj sreći nije bilo kraja. Kratko je trajalo, u 6.tj krenuo spontani. U 7. mj dolazim kod ginekologice, te mi ona tada radi briseve i ponavlja papu. Papa uredna, u brisevima izolirana klamidija na cerviksu. Tada sam odlučila promijeniti ginekologa :rolleyes:. Popili mm i ja turu doksiciklina. Slijedeće briseve radim ( kod novog gina) krajem 9 mj, brisevi sterilni, sve ok. U novu trudnoću se nismo tada upuštali radi psihičkog faktora.

Krajem 11. mj počinjem osjećati bolove u jajnicima i otežano mokrenje, javljam se ginu. Pogledao me ultrazvučno te utvrdio da su mi upaljena oba jajnika, kaže vjerovatno ste se nahladili. Svejedno, daje mi doksiciklin za upalu i kaže da se javim ako budem osjećala još neke tegobe nakon terapije.

Krajem prvog mjeseca zovem gina da još osjećam bol u desnom jajniku i da otežano mokrim i dalje, naručuje me opet na briseve. Otišla sam i (svojevoljno) kod dok.opće prakse koja me šalje obaviti urinokulturu radi problema s mokrenjem. Danas došli nalazi i za mene totalni šok:

-klamidija bris cerviksa - pozitivna
-klamidija bris uretre - pozitivna
-ureaplazma - pozitivna, 10/5 , S samo na doksiciklin i tetraciklin
-urin - nađen enterococcus faecalis, 10/5, S na ciprofloksacin, gentamicin, nitrofurantoin, vankomicin

Ja na rubu plača.
Odlazim kod svoje dok.opće p. , ona mi daje Cipromed 500 mg, kaže da bi ona prvo riješila bakterije u urinu, pa onda ureplazmu i klamidiju, ali da se konzultiram sa ginom. Također, preporučuje mi da mm obavi briseve jer se kod muških klamidija zna dublje začahurit ( u prostati ) i teže ju je iskorijeniti nego kod žena.
Dolazim kod gina, pripisuje mi doksiciklin, ali tek nakon cipromeda, slaže s dok.opće p. Pitam za terapiju za mm-a, na što mi sestra kaže da on ode kod njegove dok.opće prakse sa mojim nalazima po terapiju. ( tj.rekla je po kremu, a ja si mislim kakvu kremu ženo, ako ima i on klamidiju krema mu neće pomoć :confused: )
Pitam da li bi bilo dobro da mm ode napravit bris. Kažu da ga ,citiram, " ne treba mučit" , da ja popijem terapiju, pa dođem ponovit briseve.

Ja stvarno ne znam tko je tu lud. Ako su moji zadnji brisevi krajem 9 mj bili sterilni, a sada opet imam cijeli spektar std-a, očito je da si prenosimo međusobno. Mm tada samovoljno zove dok.opće i tražiti će uputnicu za briseve, pa ćemo vidjeti šta će oni pokazati.

Nije mi jasno od kuda sada ta ureaplazma ako je nisam imala :ne zna:

Sada sam opet počela sumnjati i u ovog gina kao u dobrog liječnika kojem nisam samo brojka na papiru, užasno me nervira što moraš biti sam svoj liječnik.

~StarPrincess~
13.02.2012., 21:35
Silvery, Sashica i Linea
cure hvala na savjetu, kad ste mi to napisali, moj decko je dodatno pitao svoju doc op za odnose i rekla mu je da se suzdrzimo, i eto mi se otada suzdrzavamo :(

s timda je on otisao na sve briseve (i cak ga nije ni bolilo, malo peklo) i na sve je negativan?
ja sam zavrsila svoju terapiju i sad cekam onih 14 dana da idem na ponovni bris :)

mene sad zanima dal se mi jos uvijek moramo suzdrzavat, posto decko nema nisht ??
jel nam je pomalo tesko vec
(a ja im am jos 10 dana cekat, i onda jos radit bris pa par dana cekat nalaze, znaci jos bar min 2 tjedna cekanja)
posto nema ni orali ni nikakvi, jel bar sam ja skuzila da ne smijemo nista :S

Sashica
14.02.2012., 08:04
Bolje da se još malo strpite, znam da nije jednostavno, ali zašto riskirati da ti preneseš njemu, ako on nema ništa.

Dragi i ja smo isto tako jedno vrijeme apstinirali kad sam se dugo mučila s bakterijama, sve se može kad se hoće :mig:

funnygirl33
15.02.2012., 17:01
@lavida, vjerojatnost da ti brisevi budu čisti pa za par mjeseci tako "nakrcani" svime i svačime, a ti stalno imaš jednog, istog partnera, znači samo jedno - a to je, da je tvoj partner u tih par mjeseci ševio sa strane i prenio tebi. jel ti to možda palo na pamet? jer da ih je imao oduvijek, bili bi na tvom prvom testu, ne bi on bio uredan 100 posto. stara, razmisli s kim se on ševi, za početak.

Silvery
15.02.2012., 19:52
@lavida, vjerojatnost da ti brisevi budu čisti pa za par mjeseci tako "nakrcani" svime i svačime, a ti stalno imaš jednog, istog partnera, znači samo jedno - a to je, da je tvoj partner u tih par mjeseci ševio sa strane i prenio tebi. jel ti to možda palo na pamet? jer da ih je imao oduvijek, bili bi na tvom prvom testu, ne bi on bio uredan 100 posto. stara, razmisli s kim se on ševi, za početak.
A jesi li ti pročitala dobro post i čemu ovakav zaključak?

Znači po tebi doživotno vjeran par više nikad ne bi smio imati ikakvu bakteriju?

Ima onih koji se i "vraćaju" nakon terapije, ali to je ovdje trenutno nebitno jer je cura navela da joj je papa bio čist, a ne brisevi. Citiram je: " Papa uredna, u brisevima izolirana klamidija na cerviksu. "


Dakle, možeš ti isto imat neku beštijicu, ali papa ti istovremeno može biti uredan.


Ne znam čemu ovi mitovi o ševi sa strane?

lavida
15.02.2012., 21:20
@lavida, vjerojatnost da ti brisevi budu čisti pa za par mjeseci tako "nakrcani" svime i svačime, a ti stalno imaš jednog, istog partnera, znači samo jedno - a to je, da je tvoj partner u tih par mjeseci ševio sa strane i prenio tebi. jel ti to možda palo na pamet? jer da ih je imao oduvijek, bili bi na tvom prvom testu, ne bi on bio uredan 100 posto. stara, razmisli s kim se on ševi, za početak.

:rolleyes:
Daklem, prvi brisevi mi nisu bili u redu, samo ne u ovoj količini. Kontrolni su bili u redu ( očito je terapija djelovala )
3. opet nisu u redu, što meni ne znači da me partner vara ( opet :rolleyes:), već da terapija koju smo pili kod njega nije imala takav efekt, on tada nije radio briseve i antibiogram, ovaj put će ih napraviti


Htjela sam dati primjer svima koji se pripremaju za trudnoću ili brinu o svom zdravlju, da papa test nije mjerilo
cure, žicajte svoje ginekologe briseveZnači po tebi doživotno vjeran par više nikad ne bi smio imati ikakvu bakteriju?

Dakle, možeš ti isto imat neku beštijicu, ali papa ti istovremeno može biti uredan.

Ne znam čemu ovi mitovi o ševi sa strane?

Dotična očito razmišlja na način "strahuj od onog što i sam radiš" :kava:

tina2701
15.02.2012., 23:12
@lavida, vjerojatnost da ti brisevi budu čisti pa za par mjeseci tako "nakrcani" svime i svačime, a ti stalno imaš jednog, istog partnera, znači samo jedno - a to je, da je tvoj partner u tih par mjeseci ševio sa strane i prenio tebi. jel ti to možda palo na pamet? jer da ih je imao oduvijek, bili bi na tvom prvom testu, ne bi on bio uredan 100 posto. stara, razmisli s kim se on ševi, za početak.

ureaplazma se može dobit i na bazenu... :bicedobro:

~StarPrincess~
16.02.2012., 10:42
@lavida, vjerojatnost da ti brisevi budu čisti pa za par mjeseci tako "nakrcani" svime i svačime, a ti stalno imaš jednog, istog partnera, znači samo jedno - a to je, da je tvoj partner u tih par mjeseci ševio sa strane i prenio tebi. jel ti to možda palo na pamet? jer da ih je imao oduvijek, bili bi na tvom prvom testu, ne bi on bio uredan 100 posto. stara, razmisli s kim se on ševi, za početak.

pa evo kak ja imam ureaplazmu a partner nema nishta
a ne varam ga
a mozda ju imam i od prije neg smo mi skupa
kad nikad nisam radila briseve do sad (dok nisam vidjela ovo na forumu)
mi smo skupa 2 i pol god, a ko zna kolkoja ovo mozda imam :S

nadam se da ce otic od ove terapije :D
al eto bar nema on, pa se samo ja ljecim :cerek:

lavida
16.02.2012., 15:57
molim za savjet sve koji su se liječili doksiciklinom

ovako, pripisana mi je terapija doksiciklin 2x1, svakih 12 h u kombinaciji za vaginaletama medazol ( svaku večer jednu )
šta ste još koristili od prirodnih stvari? trenutno pijem acidosalus forte ( nisam još počela sa terapijom sa doksi), a čitam da se on nikako ne pije sa mliječnim proizvodima
da li ga uopće ne smijem piti ili moram napraviti neki razmak između tablete i jogurta?

koje još eventualne čajeve, pripravke ste koristili?

Silvery
16.02.2012., 20:25
Ja sam nekoliko puta dobila baš istu kombinaciju terapije.

Nisam u to vrijeme ništa drugo koristila, nego tek kasnije (aloe vera) s tim da nije bilo rezultata. Ali inače u to vrijeme mi je imunitet bio :flop:.

Što se doksiciklina tiče, meni je teško znao pasti i preporučeno mi je da ga uzimam tokom jela i čak ako me bude doista jače smetao, da onda mogu gucnut i koji mliječni proizvod. Nije ta kombinacija toliko "strašna", ali možeš napraviti manji razmak slobodno.

tina2701
16.02.2012., 21:13
Lavida..ja sam imala i klamidiju i ureaplazmu supa i riješila sam ih se jdnom turom summameda....doksiklicin nikad nisam pila..

lavida
16.02.2012., 22:55
Ja sam nekoliko puta dobila baš istu kombinaciju terapije.

Nisam u to vrijeme ništa drugo koristila, nego tek kasnije (aloe vera) s tim da nije bilo rezultata. Ali inače u to vrijeme mi je imunitet bio :flop:.
.

Šta ti je pomoglo, kako si je se riješila?

Lavida..ja sam imala i klamidiju i ureaplazmu supa i riješila sam ih se jdnom turom summameda....doksiklicin nikad nisam pila..

Po antibiogramu mi Sumamed ne odgovara ( tj. ima oznaku R, može a i ne mora djelovati) , S imam samo na tetraciklin i doksiciklin, pa sam osuđena na njega :rolleyes:
Si dopunjavala terapiju nekim proizvodima na prirodnoj bazi?

Silvery
16.02.2012., 23:03
Šta ti je pomoglo, kako si je se riješila?
Rješila sam je se tek nakon krioterapije (kojom sam rješavala drugi problem). Gin je odmah rekao da će otić i ona. I eto, pokazalo se da je u pravu. :s

Do tad je bila duža bitka, ni nakon duple doze sumameda ništa, a partneru nije bila nikad izolirana (ne, nisam ga varala :D). Koliko me pamćenje služi samo sam je se jednom uspjela "rješit", al već na sljedećem je opet bila tu. Valjda je bila i na prošlom samo u manjem titraju, tko će ga znat.

Uglavnom i nema nekog pravila, nekom ode odmah, netko se malo duže muči.

lavida
16.02.2012., 23:10
Do tad je bila duža bitka, ni nakon duple doze sumameda ništa, a partneru nije bila nikad izolirana (ne, nisam ga varala :D).

ozbiljno?!! :eek: :D

Koliko me pamćenje služi samo sam je se jednom uspjela "rješit", al već na sljedećem je opet bila tu. Valjda je bila i na prošlom samo u manjem titraju, tko će ga znat.

Uglavnom i nema nekog pravila, nekom ode odmah, netko se malo duže muči.


da, to me i brine :(
a taman smo se spremili da bi opet probali ići na bebicu :tuzni:
ovo su trebali biti kontrolni brisevi

Silvery
16.02.2012., 23:23
ozbiljno?!! :eek: :D
:Dda, to me i brine :(
a taman smo se spremili da bi opet probali ići na bebicu :tuzni:
ovo su trebali biti kontrolni brisevi
Ma daj, bit će sve OK. :grli:
Nemoj tako razmišljat, ja sam onda imala prilično užasan i stresan period (dragi bio teže bolestan), organizam nikakav, nisam se ni okrenula izgubila sam dosta kila i svašta mi se nakačilo tako da se nemoj ravnat baš po meni. S druge strane, dobra prijateljica je imala tešku infekciju (klamidija) i uspješno su se iona i partner rješiliu od prve, krenuli na bebu i uspjeli skoro iz prve. :)

Iskreno se nadam da ćete to rješit vrlo brzo i uspješno tako da se možete bacit na bebicu. :top:

lavida
17.02.2012., 10:27
Ma daj, bit će sve OK. :grli:
Nemoj tako razmišljat, ja sam onda imala prilično užasan i stresan period (dragi bio teže bolestan), organizam nikakav, nisam se ni okrenula izgubila sam dosta kila i svašta mi se nakačilo tako da se nemoj ravnat baš po meni. S druge strane, dobra prijateljica je imala tešku infekciju (klamidija) i uspješno su se iona i partner rješiliu od prve, krenuli na bebu i uspjeli skoro iz prve. :)

Iskreno se nadam da ćete to rješit vrlo brzo i uspješno tako da se možete bacit na bebicu. :top:

Hvala ti, nadam se da s dragim sve ok :grli:
Čekamo nalaze briseva mm-a, u pon, pa ćemo vidjeti šta dalje...

Luka99
21.02.2012., 09:53
Lijep pozdrav svima

Isprika sam nisam izabrao dobru grupu ali citajuci postove vidim da se ovdje spominje problem oko kojeg molim savjet

Cura je prije 2mj imala gardnerellu-i ona i ja smo pili 7 dana doksiciklin(nismo imali spolne odnose)- njena ginekologica je rekla da ne trebam raditi posebne pretrage nego da pijem iste antibiotike kao i ona

Sada je ponovila pretrage i ima streptokok species(beta-hemoliticki grupe B)-
Amoksicilin-S
Klindamicin-S
Nitrofurantoin-S

Ovo gore je ako se ne varam otpornost na odredjene antibiotike?

S obzirom da, koliko vidim po iskustvima drugih, streptokok tog tipa se dosta uspjesno lijeci antibioticima, cura u pravilu ne bi trebala imati problema nakon terapije antibioticima plus koristenje probiotika (npr acidosalus vaginaleta)?
(Pretpostavljam da u praksi to sve cesto bude drugacije, npr da se bakterija ne izlijeci prvom turom antibiotika, da se antibioticima oslabi imunitet pa da se aktiviraju gljivice itd...)


E sad, zanima me, kada odem kod svoje doktorice i pokazem joj nalaz curinih pretraga, da li ja trebam inzistirati da mi uzme briseve i napravi pretrage kako bi dala meni odgovarajucu terapiju, ili je dovoljno kao i prosli put kada je cura imala gardnerellu, pa me doktorica zamolila da nazovem curu i pitam ju koje antibiotike je dobila kako bi ih i meni dala, jer kako kaze, najbolji ucinak imaju ako oba partnera lijece bakteriju istim antibioticima?

mili222
22.02.2012., 10:18
Evo i ja sam se izborila za briseve kod svoje doktorice!
I sad me zanima....s obzirom da me dr. svaki put naruci za 30 dana ili vise od zvanja ne bunim se na nikakav termin koji predlozi. Uglavnom, jucer sam bila popodne i uzela mi je briseve a kako Zavod za javno zdravstvo ne radi popodne dala mi je epruvetice da stavim doma u hladnjak do ujutro na +4 C.Ja naravno nemam pojma koja mi je temperatura u frizideru :ne zna:.
Mene zanima ako mi itko moze potvrdit da to nece utjecat na rezultate??

ane_007
22.02.2012., 14:53
cure, imam pitanje
sad sam u 19 tj trudnoće i na brisevima mi je otkrivena e. coli
ispod toga gdje piše e. coli piše ovako
komentar:
U anaerobnim uvjetima porastao je fakultativni anaerob E.coli

dr mi kaže da ne treba nikakva terapija jer na nalazu nema antibiograma, kaže da je to samo onda kolonizacija

jel netko imao isti slučaj??
molim vas ako netko zna

ane_007
23.02.2012., 15:41
nitko:(

lavida
24.02.2012., 18:59
Update: mm-ovi brisevi došli sterilni. Svi.

Popila Cipromed, u tijeku pijenja dala urinokulturu, nalaz sterilan, znači lijek djeluje. Napraviti ćemo kontrolu urinokulture za cca mjesec dana. Istovremeno sam pila acidosalus forte, brusnicu u kapsulama, puno čaja i probiotik kapsule (linex mislim) .Nadam se da je to jedna beštija manje.

Danas krećem u napad doksiciklinom i medazol vaginaletama na klamidiju i ureaplazmu. Također, naručila se kod homeopata na intervju, složit će mi terapiju s kojom ću početi nakon doksiciklina. Uzela sam si i acidosalus za rodnicu sa aplikatorima ( kad završim sa medazolom). Nastavit ću s brusnicom i probioticima.

Uglavnom, u čudu sam jer mm nema ništa, a ja puna :ne zna:
A inače baš pazim, ne sjedam na wc-e, nikakve, i napravim balon od papira, da me ništa ne bi pošpricalo, na bazene, saune, toplice ne idem...ne kužim.
Kaže mi doktorica op da se (nažalost) bakterije znaju pobrat kod ginekologa :503:
Jebem ti šugavo zdravstvo, šta ne mogu kupiti jednokratne plastične spekulume, pa nek ih naplaćuju, ja bi ga platila :503:

Daisy28
25.02.2012., 22:06
Ne kuzim kako bi se moglo pobrati, sav metalni pribor se sterilizira. Sad sam i ja zabrinuta :(

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Lilit
02.03.2012., 17:28
otkrivaju li ovi brisevi: na klamidiju, ureaplazme, mikoplazme, aerobne i anaerobne bakterije + HPV i bakterijsku vaginozu ako postoji? candidu ne jel tako?

Daisy28
03.03.2012., 10:31
Pa sama si i odgovorila na svoje pitanje. Kad se uzima bris na aerobe i anaerobe - detektira se ima li u brisu cerviksa bakterija. Ako ima, takvo stanje se zove bakterijska vaginoza (vaginitis). Kandida se ne otkriva tim brisevima. Ona se otkriva tako da ti prilikom pregleda doktor uzme malo iscjetka i razmaže ga na predmetno stakalce, doda neki kemijski reagens i po reakciji i promjeni boje može se odmah zaključiti jel ima gljiva ili ne.

Evo i malo literature: http://www.femigel.info/vaginoza/

Lilit
03.03.2012., 10:36
nisam znala da su anaerobni vaginitis isto sto i bakterijska vaginoza :brukica:
hvala na odg i linku...

sad me jos zanima koja privatna poliklinika ima i taj test na kandidu i razmazivanje po stakalcu jer planiram napravit ova sva 4 (to radi vecina poliklinika) pa bi onda zajedno i ovo peto :)

Daisy28
03.03.2012., 10:53
Lilit, to bi trebao pod standardno raditi svaki ginekolog čim legneš na stol :D U privatnim znam da je praksa da se uvijek napravi test na kandidu. Ako ideš kod privatnika, svakako će ti napraviti sve to nabrojano, ali ipak naglasi mu da ti i uzme malo isjetka, to se u manje od pola minute vidi na stakalcu jel je ima ili ne :)

Inače, kad smo kod vaginoza i vaginitisa. Stvar je sljedeća. Sve bolesti s nastavkom na -ITIS označavaju akutnu fazu bolesti (pr. artritis, vaginitis, cistitis). Kad je bolest u fazi kad se stalno ponavljaju jedne te iste upale, onda se označava kao nastavak - OZA (artroza, vaginoza....) Znači, označava neko kronično stanje. Eto, nadam se da sam ti pomogla :)

Lilit
03.03.2012., 10:54
privatnik kod kojeg sam isla do sad nikad mi to nije napravio :) mislim da nema mikroskop :lol: zato i pitam di da idem... mislila sam medico ili tako neka veca poliklinika :ne zna: oni valjda imaju sve zivo i nezivo

Daisy28
03.03.2012., 11:01
Hm, ne znam gdje si...ako si u Zg, možda da odeš do poliklinike Harni? Ne želim reklamirati, ali tamo su mi uvijek napravili test na candidu. Pa to je osnova svakog ginekološkog pregleda. Ajd kužim kod socijalnog ginića, da nema mikroskop, ali ako platiš privatniku, ima da ti naprave ono za što ih tražiš. Evo preporučam Harni što se tiče toga :)

Lilit
03.03.2012., 13:02
rijeka sam... iako mozda bi mogla to obavit i u zg kad odem gore... moze na pm da ne zachatavam ovdje kako ide narucivanje kod njih, koliko brzo i koliko traje da sve obavis i dobijes nalaze i cijena :mig:

Daisy28
03.03.2012., 15:17
Ah, pa toga ima i u Rijeci, ne moraš zbog toga dolaziti u Zg. Ako se ipak odlučiš za Zg: imaju par doktorica (njih 4 radi) i na pregled doslovce možeš doći idući dan, znači nema nekog prevelikog čekanja (osim ako se odlučiš za dr. Harni, kod nje se čeka koji tjedan). Nalazi briseva ti budu za cca 4 dana, HPV za cca 8 dana. Cjenik možeš naći na njihovoj stranici, proguglaj malo :mig:

Lilit
04.03.2012., 11:48
thx, mozda se netko javi i sa iskustvom gdje je dobro otic u ri :)

~StarPrincess~
05.03.2012., 17:59
evo podigla nalaz kontrolnog brisa i ureaplazma, obje, negativne
bris sam radila nakon 18 dana od popijenih antb, nadam se daje to to :)

Wedding
08.03.2012., 12:32
cure, imam pitanje
sad sam u 19 tj trudnoće i na brisevima mi je otkrivena e. coli
ispod toga gdje piše e. coli piše ovako
komentar:
U anaerobnim uvjetima porastao je fakultativni anaerob E.coli

dr mi kaže da ne treba nikakva terapija jer na nalazu nema antibiograma, kaže da je to samo onda kolonizacija

jel netko imao isti slučaj??
molim vas ako netko zna

Ima li antibiograma ili ne voisi i o tome dal je uputnicom zatrazen - ako nije zatrazen nece ti ga ni radit:mig:
Opcenito je nezahvalno terapirat bakterije u trudnoci ali se ipak lijece zbog djeteta i je bitno pri porodu znat stanje da nebi djete pokupilo u probavni trakt a tad nastaju gadni problemi:(

anamilan
08.03.2012., 16:33
evo podigla nalaz kontrolnog brisa i ureaplazma, obje, negativne
bris sam radila nakon 18 dana od popijenih antb, nadam se daje to to :)


na papirima koje je zzjz podijelio ginekolozima u splitu kaže da se brisevi rade najmanje 3-4 tjedna od popivene terapije i ako se ima partnera da bi on isti taj dan trebao također napraviti bris.

anamilan
08.03.2012., 17:28
Ima li antibiograma ili ne voisi i o tome dal je uputnicom zatrazen - ako nije zatrazen nece ti ga ni radit:mig:
Opcenito je nezahvalno terapirat bakterije u trudnoci ali se ipak lijece zbog djeteta i je bitno pri porodu znat stanje da nebi djete pokupilo u probavni trakt a tad nastaju gadni problemi:(

ginekolizi u splitu napisu A/A, M/U, Chlamidia t., i napravi se antobiogram jer se podrazumjeva (ne znam kako je u drugim gradovima), ako je recimo ureaplazma IZOLIRANA ali manje od 10 na 3, onda nema tablice i tada većina ginekologa ne daje nikakvu terapiju,ako je veća od 10na 3, onda ide tabela i antibiogram.
Tako da se njezin nalaz može objasniti kao kolonizacija ili kao kontaminiran uzorak, moj bi ginekolog ponovio taj bris za par tjedana. :ne zna:

Wedding
09.03.2012., 09:27
ginekolizi u splitu napisu A/A, M/U, Chlamidia t., i napravi se antobiogram jer se podrazumjeva (ne znam kako je u drugim gradovima), ako je recimo ureaplazma IZOLIRANA ali manje od 10 na 3, onda nema tablice i tada većina ginekologa ne daje nikakvu terapiju,ako je veća od 10na 3, onda ide tabela i antibiogram.
Tako da se njezin nalaz može objasniti kao kolonizacija ili kao kontaminiran uzorak, moj bi ginekolog ponovio taj bris za par tjedana. :ne zna:

Inace se antibiogram ne podrazumijeva ako se ne napise jer su to 2 pretrage. 1. je rast na podlozi a zatim se na bujon stavljaju antibiotici :)

Ali ureoplazma i da je 10 na 2 mora se lijecit:eek: pa nije to Escherichia pa da se konc. 10 na trecu i manje ne lijece - ajme i takvih ginekologa:mad:

BTW: ja sam imala Ureopazmu 10 na 3 i uzasne tegobe al sam je se rijesila 15 dnevnom kurom antibiotika - sva sreca
Inace me fascinira to ne lijecenje Ureoplazme kada se zna da ona moze uzrokovat mnostvo problema + sto se tesko iskorjenjuje i onda jos doktori cekaju da titar poraste pa da bude jos teze grrrr

anamilan
09.03.2012., 09:47
Inace se antibiogram ne podrazumijeva ako se ne napise jer su to 2 pretrage. 1. je rast na podlozi a zatim se na bujon stavljaju antibiotici :)

Ali ureoplazma i da je 10 na 2 mora se lijecit:eek: pa nije to Escherichia pa da se konc. 10 na trecu i manje ne lijece - ajme i takvih ginekologa:mad:

BTW: ja sam imala Ureopazmu 10 na 3 i uzasne tegobe al sam je se rijesila 15 dnevnom kurom antibiotika - sva sreca
Inace me fascinira to ne lijecenje Ureoplazme kada se zna da ona moze uzrokovat mnostvo problema + sto se tesko iskorjenjuje i onda jos doktori cekaju da titar poraste pa da bude jos teze grrrr

ok , onda su kolege u splitskom zzjz savršeni, rade ono šta im se i ne napiše :kava:

Wedding
09.03.2012., 11:42
ok , onda su kolege u splitskom zzjz savršeni, rade ono šta im se i ne napiše :kava:

ironicna si bez razloga

eto ja sam prosle godine nosila posebnu uputnicu za antibiogram jer mi isti nije bio naveden na uputnici za briseve:kava: i to nije nikakva mudrost isto kao i urinokultura, tj dal ce se radit sa ili bez antibiograma ovisi o nacinu na koji je napisan na uputnici tj sta je zatrazeno..a opet ako neki zavod to i ucini bez da je zatrazeno, svaka cast:s i dao Bog da tako bude svugdje..

A o nacinu lijecenja i ginekolozima niti ne zelim:kava: jer sam zbog toga i mjenjala ginekologa upravo u trudnoci jer mi je rekao da Betahemoliticki streptokok grupe B nije stetan za plod:eek:

BTW: i jucer kada sam nosila uputnicu u Mirogojsku 16 (tocnije 12 jer u glavnoj zgradi se se predaju ginekoloski brisevi ijako ginekolozi uporto salju na kucni br 16) bilo je naveden da se ucini po potrebi i antibiogram
Muz je radio i bakt. pretragu ejakulata gdje je naveden da se trazi antibiogram i ucinjen je ijako uopce ne pise u kojoj kon su nadjene bakterije

anamilan
09.03.2012., 11:49
ironicna si bez razloga

eto ja sam prosle godine nosila posebnu uputnicu za antibiogram jer mi isti nije bio naveden na uputnici za briseve:kava: i to nije nikakva mudrost isto kao i urinokultura, tj dal ce se radit sa ili bez antibiograma ovisi o nacinu na koji je napisan na uputnici tj sta je zatrazeno..a opet ako neki zavod to i ucini bez da je zatrazeno, svaka cast:s i dao Bog da tako bude svugdje..

A o nacinu lijecenja i ginekolozima niti ne zelim:kava: jer sam zbog toga i mjenjala ginekologa upravo u trudnoci jer mi je rekao da Betahemoliticki streptokok grupe B nije stetan za plod:eek:

e onda taj tvoj ginekolog nije imao pojma, i trebala si ga prominit, :D, možda se samo ne razumi u trudnoće :mig:
lp. sve pet, sorry ako sam bila ironićna...

Wedding
09.03.2012., 13:16
e onda taj tvoj ginekolog nije imao pojma, i trebala si ga prominit, :D, možda se samo ne razumi u trudnoće :mig:
lp. sve pet, sorry ako sam bila ironićna...

sve 5:D
eto ni u lijepoj nasj nije svugdje sve isto a govorimo o istom zdravstvu, barem smo i to saznali:D
Samo eka oni nas lijece kako treba a ostalo cemo pregrmit:mig:

Silvery
09.03.2012., 16:57
ginekolizi u splitu napisu A/A, M/U, Chlamidia t., i napravi se antobiogram jer se podrazumjeva (ne znam kako je u drugim gradovima), ako je recimo ureaplazma IZOLIRANA ali manje od 10 na 3, onda nema tablice i tada većina ginekologa ne daje nikakvu terapiju,ako je veća od 10na 3, onda ide tabela i antibiogram.
Tako da se njezin nalaz može objasniti kao kolonizacija ili kao kontaminiran uzorak, moj bi ginekolog ponovio taj bris za par tjedana. :ne zna:
da, otprilike tako nekako. Split je, što se tiče te procedure, stvarno za palac gore. Sve što ode na Higijenski automatski se podrazumijeva da uz nalaze briseva stoji i rezultat antibiograma.

Inace se antibiogram ne podrazumijeva ako se ne napise jer su to 2 pretrage. 1. je rast na podlozi a zatim se na bujon stavljaju antibiotici :)
Ovisi, kako gdje. Trebao bi se podrazumijevat, ali nažalost negdje se očito ne podrazumijeva. :ne zna:

Ali ureoplazma i da je 10 na 2 mora se lijecit:eek: pa nije to Escherichia pa da se konc. 10 na trecu i manje ne lijece - ajme i takvih ginekologa:mad:
Za ureaplazmu je općenito liječničko mišljenje da, ako je manja od 10 na treću, da se ne treba liječiti. Takav je stav ginekologa i više puta je ponovljeno na različitim topicima ovdje. A i sama sam je vukla dugo bezuspješno liječeći raznim antibioticima (po antibiogramu :D) pa sam imala prilike čuti nekoliko ginekologa i svi su složni u tome da se male titraje nije potrebno liječit.

Wedding
16.03.2012., 11:41
da, otprilike tako nekako. Split je, što se tiče te procedure, stvarno za palac gore. Sve što ode na Higijenski automatski se podrazumijeva da uz nalaze briseva stoji i rezultat antibiograma.


Ovisi, kako gdje. Trebao bi se podrazumijevat, ali nažalost negdje se očito ne podrazumijeva. :ne zna:


Za ureaplazmu je općenito liječničko mišljenje da, ako je manja od 10 na treću, da se ne treba liječiti. Takav je stav ginekologa i više puta je ponovljeno na različitim topicima ovdje. A i sama sam je vukla dugo bezuspješno liječeći raznim antibioticima (po antibiogramu :D) pa sam imala prilike čuti nekoliko ginekologa i svi su složni u tome da se male titraje nije potrebno liječit.

Eh ponavljano je i da se mora lijecit:mig:, svaki lijecnik ima svoj stav i radi po anamnezi pacijenta, daklem ako je netko sklon bakterioloskim komplikacijama lijecit ce tu osobu odmah a osobno ne pristajem da me netko otkanta sa nslazom 10 na3 jer sam sa svojoj kozi iskusila da se titar popeo na 10 na 4 ili 5 i napravio sranje. A na imunitet ne mozemo utjecat na nacin da znamo da se ogranizam nece borit protiv nekog patogena koji ce ga oslabit jer nemamo display na sebi :zubo: i pri tom padu imunita ce bakterije imat raj na zemlji:D

Sto se tice rada zavoda eto opet lapsusa HZJZ u Zg, prvo su mi zagadili uzorak na miko i ureoplazmu a nalaz aeroba je sa trazenim antibiogramom al bez velcine titra:rolleyes: na sto baba koja izdaje nalaze slijete ramenima - toliko o opcenito nasem zdravstvu i traljavosti

A inace kako nisam sklona ginekoloskim upalama moja soc gin na 10 na 3 E. Colli nije davala antibiotik i tako sam 2 puta zavrsila kod privatne gin sa opakom upalom mjehura.... Dobar dio socijalaca stedi na uputnicama za pretrage na stetu zene i buduceg ploda ako dodje do trudnoce. I zalosno je da se zena mora svadjat da bi obavila briseve prije planirane trudnoce:kava: uz glupo objasnjenje da ako ima bakterija u brisu da bi imala simptome:eek:

Lilit
16.03.2012., 11:49
i ja sam napokon, ponukana vama ovdje i ovim topicom, otisla na briseve :)
cekam nalaze iako vec imam bakterijsku upalu (vidljivo na mikroskopu i pri pregledu) i dobila sam antibiotike
ugl ja sam isla u Sunce u Rijeci pa ako koga zanimaju info kako to izgleda koliko kosta itd. pmajte me :)

lijepa alma
21.03.2012., 16:09
Plaćaju li se išta brisevi na klamidiju i ureoplasmu ako se ima dopunsko zdravstveno?

anamilan
21.03.2012., 19:28
Plaćaju li se išta brisevi na klamidiju i ureoplasmu ako se ima dopunsko zdravstveno?

ako ideš u liječnika preko hzzo onda se ne bi smjeli naplatiti brisevi ništa, a pogotovo ako imaš dopunsko

RBLG
22.03.2012., 10:07
Može mi netko pomoći?
Ovdje (http://www.poliklinika-harni.hr/pdf/Cjenik_2010.pdf) je popis usluga i cjenik poliklinike Harni u koju namjeravam otići. Zanima me koje sve briseve od navedena 4 trebam napraviti (kako bih unaprijed znala koliko ću platiti).
Vidim da ima Myco-/Ureaplasma (bris cerviksa) 250,00 - ali koji od izlistana dva za klamidiju (skuplji il jeftiniji :o), te što s HPV-om (nije li to sadržano u papa testu? :o)?

Wedding
22.03.2012., 12:23
Plaćaju li se išta brisevi na klamidiju i ureoplasmu ako se ima dopunsko zdravstveno?

ne, uz dopunsko ti su ti brisevi besplatni:mig:

Wedding
22.03.2012., 12:29
Može mi netko pomoći?
Ovdje (http://www.poliklinika-harni.hr/pdf/Cjenik_2010.pdf) je popis usluga i cjenik poliklinike Harni u koju namjeravam otići. Zanima me koje sve briseve od navedena 4 trebam napraviti (kako bih unaprijed znala koliko ću platiti).
Vidim da ima Myco-/Ureaplasma (bris cerviksa) 250,00 - ali koji od izlistana dva za klamidiju (skuplji il jeftiniji :o), te što s HPV-om (nije li to sadržano u papa testu? :o)?

znaci uzmi ovako:

- Myco-/Ureaplasma (bris cerviksa) 250,00
- Clamydia (imunokrom./bris cerviksa) 250,00
- Aerobi (bris cerviksa) 250,00 (E.Colli, Streptokok, Entekokoki i dru ge bakt)
= 750,00 kn

:mig:

HPV ako ga imac ce vidjet u PAPA testu pa tek ako je potvrdjen u Papi ide se na tipizaciju:mig:

miseducata
22.03.2012., 14:19
HPV ako ga imac ce vidjet u PAPA testu pa tek ako je potvrdjen u Papi ide se na tipizaciju:mig:

hpv se ne vidi u papi niti prisustvo virusa papa može potvrdit.papa može bit čist a da se ima hpv.samo bris pa tipizacija može potvrdit prisustvo hpv-a.

Silvery
22.03.2012., 16:44
Vidim da ima Myco-/Ureaplasma (bris cerviksa) 250,00 - ali koji od izlistana dva za klamidiju (skuplji il jeftiniji :o), te što s HPV-om (nije li to sadržano u papa testu? :o)?
Uzmeš ovaj od 250 kn.
znaci uzmi ovako:

- Myco-/Ureaplasma (bris cerviksa) 250,00
- Clamydia (imunokrom./bris cerviksa) 250,00
- Aerobi (bris cerviksa) 250,00 (E.Colli, Streptokok, Entekokoki i dru ge bakt)
= 750,00 kn
:top: + na bris na HPV (cca 500 kn)
HPV ako ga imac ce vidjet u PAPA testu pa tek ako je potvrdjen u Papi ide se na tipizaciju:mig:

Neće se vidjet na papi. To je samo sumnja citologa koji na osnovu promatranog stavlja x ili kružić u polje s HPV-om, al ne mora doista i značit da ga ima mada postoji veća vjerojatnost. :mig: Potvrđuje se tek brisom na HPV, tj. tipizacijom koja je skuplja od svih briseva - cijena se kreće oko 500 kn. Negdje naplaćuju, koliko vidim skuplje ako se uzme i low i high skupina.

U svakom slučaju, može se imat čist papa i HPV tako da ako već planira izdvojit za briseve kod privatnika mora računat na cijenu veću od 1000, 1200 kn.
edit: vidim da je miseducata napisala isto... :čorava sam kokoš:

dazzling
26.03.2012., 08:38
u četvrtak idem na briseve kod svoje hzzo ginekologice.. koliko to košta ako nemam dopunsko?? (čisto da se znam pripremiti da ne dođem s premalo lova :p)

anamilan
26.03.2012., 10:47
u četvrtak idem na briseve kod svoje hzzo ginekologice.. koliko to košta ako nemam dopunsko?? (čisto da se znam pripremiti da ne dođem s premalo lova :p)

ne bi smjela platiti doktorici ništa, plaća se tamo gdje češ odnijeti briseve...znaći ne plačaš onome tko uzima bris i daje ti uputnicu, nego onome gdje ćeš odnijeti briseve i tu istu uputnicu, barem bi tako trebalo biti po zakonu....

June177
26.03.2012., 10:56
Da, placas tamo gdje nosis briseve. Ja sam platila 100 kuna (bez HPVa).

Sent from my E10i using Tapatalk

Wedding
26.03.2012., 12:49
u četvrtak idem na briseve kod svoje hzzo ginekologice.. koliko to košta ako nemam dopunsko?? (čisto da se znam pripremiti da ne dođem s premalo lova :p)

ne znam koliko se placa u zavodu za javno zdravstvo, ali ginekolog ti ima pravo naplatiti i participaciju za uzimanje brisa:mig: - ne znam koliko je to:mig: (osim ako nisi trudnica - njima je sve besplatno)

dazzling
26.03.2012., 13:27
curke hvala na info.

dazzling
26.03.2012., 13:30
a po nalaze moram ići ja ili pošalju mojoj gin? i kolko se cca. čekaju ti nalazi??

Wedding
26.03.2012., 13:33
a po nalaze moram ići ja ili pošalju mojoj gin? i kolko se cca. čekaju ti nalazi??

inace oni salju tvom ginu postom al mozes doci i ti po njih ( ja sam dosla osobno jer mi je tako pasalo), - za nalaze ti kazu da su gotovi za 10 dana, dobis br telefona da provjeris ali su gotovi i ranije ( ja sma ih podigla nakon 8 dana):mig:

dazzling
26.03.2012., 13:37
super, to nije puno čekanja :)

Silvery
26.03.2012., 15:46
ne bi smjela platiti doktorici ništa, plaća se tamo gdje češ odnijeti briseve...znaći ne plačaš onome tko uzima bris i daje ti uputnicu, nego onome gdje ćeš odnijeti briseve i tu istu uputnicu, barem bi tako trebalo biti po zakonu....
Ja sam ginekologici ipak morala platiti dok tamo gdje sam nosila nisam. :ne zna: I tko će više znat kako to ide, zbunjuje čovjeka. Ispada da sve ovisi gdje si i u kojeg doktora. Govorim o soc. ginekolozima naravno.
a po nalaze moram ići ja ili pošalju mojoj gin? i kolko se cca. čekaju ti nalazi??
Ja sam morala ić sama, nikad nisu mojoj gin poslali nalaze već sam ih uvijek ja morala nosit, kao i briseve (privatnik je totalno druga priča). Ne znam u kojem si gradu, ali u ST na Higijenskom budu gotovi relativno brzo, unutar 5-6 dana, neki brisevi čak i nakon 2-3 dana mada ti uvijek kažu da dođeš za 7-10 dana.

anamilan
26.03.2012., 20:25
Ja sam ginekologici ipak morala platiti dok tamo gdje sam nosila nisam. :ne zna: I tko će više znat kako to ide, zbunjuje čovjeka. Ispada da sve ovisi gdje si i u kojeg doktora. Govorim o soc. ginekolozima naravno.

Ja sam morala ić sama, nikad nisu mojoj gin poslali nalaze već sam ih uvijek ja morala nosit, kao i briseve (privatnik je totalno druga priča). Ne znam u kojem si gradu, ali u ST na Higijenskom budu gotovi relativno brzo, unutar 5-6 dana, neki brisevi čak i nakon 2-3 dana mada ti uvijek kažu da dođeš za 7-10 dana.

zato šta ti je doktorica stavila šifru oslobađanja participacije ,a higijenski nije imao zakonske osnove naplatiti, najčešće ti bude član 66 (određene dijagnoze) a sebi stavila u "buštu" vjerovatno 100 kn, i to je to..
a u splitu je tako kako je silvery napisala sama nosiš briseve, a isto tako i sama ideš po njih,....može netko po njih drugi ali mora imati tvoju zdravstvenu.

Ninth
27.03.2012., 18:59
Večer!
Imam pitanje...Muž mi je išao na bris uretre i nalazi su došli čisti kao suza. Dali bi i ja trebala vaditi briseve? Ginekologica kaže da ne treba kad je kod njega sve ok....

Inače je kod mene uvijek sve bilo uredno s ginekološke strane...

~StarPrincess~
27.03.2012., 23:20
Večer!
Imam pitanje...Muž mi je išao na bris uretre i nalazi su došli čisti kao suza. Dali bi i ja trebala vaditi briseve? Ginekologica kaže da ne treba kad je kod njega sve ok....

Inače je kod mene uvijek sve bilo uredno s ginekološke strane...

ja sam imala ureaplazmu, a decku su svi nalazi i brisevi bili cisti

tako da bolje da i ti obavis sve

Silvery
28.03.2012., 00:14
Ista stvar i kod mene.

Pretpostavljam da misliš samo na papu i uzv da su bili uvijek uredni, no to nije baš garancija da ostali brisevi ne budu čisti.
zato šta ti je doktorica stavila šifru oslobađanja participacije ,a higijenski nije imao zakonske osnove naplatiti, najčešće ti bude član 66 (određene dijagnoze) a sebi stavila u "buštu" vjerovatno 100 kn, i to je to..
Ahaa, znači to je ta šema. Thanks!

Ninth
28.03.2012., 07:37
Istina, papa i uzv, ALI radila mi je briseve prije 3 god. kad sam bila trudna. Nebi se trebala za tim voditi jel?

Wedding
28.03.2012., 08:32
Istina, papa i uzv, ALI radila mi je briseve prije 3 god. kad sam bila trudna. Nebi se trebala za tim voditi jel?

To ni je garancija zdravlja:mig: - samo ti trazi briseve i nedaj da te otkantaju:mig:

Ninth
28.03.2012., 08:40
Hvala cure na odgovorima! :) Svakako ću napraviti te briseve. Da nije ove teme, nebi znala dalje od papa testa :facepalm:

Silvery
28.03.2012., 13:49
Ma nema frke dear :grli:, zatraži da uzme briseve pa si mirna. ;)

mima29
01.04.2012., 15:58
Dr.iz bolnice trazio je sve cervikalne briseve ukljucujuci i aerobe i anaerobe. To sam isla onda kod svoje gin.napravit. Hpv mi nije radilla. Ceka se papa. Ali na uputnici i na nalazu nije bilo navedeno aerobi i anaerobi nego samo jedno od to dvoje. Ne znam koje uglavnom neka gljivica. Jel ona to nesto zaboravila ili? Sto su aerobi a sto anaerobi?

Vodenbuha
02.04.2012., 21:51
Stigli su mi rezultati briseva i samo me zanima što znači da ureoplasma i mycoplasma nisu izolirane? :D
E da, i 'Fiziološka flora vagine - mikroskopski preparat: vidi se 0-1 PMN u velikom vidnom polju' :confused:
Hvala! :)

Lilit
02.04.2012., 21:58
Stigli su mi rezultati briseva i samo me zanima što znači da ureoplasma i mycoplasma nisu izolirane? :D
)

to je dobro, nemaas tu bakteriju/virus/sta li je vec to... to je kao negativan test

jbanic
13.04.2012., 11:35
bok ljudi...ako neko zna, neka pomaga :)
doktorica iz poliklinike sunca poslala me na cervikalne briseve (klamidiju, mikroplazmu i ureaplazmu, aerobi i anaerobi, HPV). Oni trenutno ne rade i ne znaju kad ce ih radit,
a vec jako dugo odugovlačim s tim, ne zelim vise...pa sam odlucila otici kod Harni..
E sad, zanima me postupak..

prvo odem kod socijalne giničke po uputnicu za briseve pa na hhzj po epruvete?
ili odmah kod harni na briseve?
koliko se ceka kod nje?
ima neko određeno vrijeme za uzimanje briseva? sredina ciklusa?
koliko platim kod nje ako imam uputnicu?
i kad to sve obavim, odnesem u hzzj epruvete - gdje točno? znam da je rockeffelerova 12, ali koji ulaz,
prizmlje, kat? nikad nisam tamo bila....
i dali tamo jos placam (nemam dopunsko) i koliko?

hvala vam unaprijed :)

Daisy28
13.04.2012., 14:28
Poliklinika Harni ti je privatna poliklinika. U cjelosti sve plaćaš. (čitaj: ne primaju uputnice)

Silvery
13.04.2012., 19:06
E sad, zanima me postupak..

prvo odem kod socijalne giničke po uputnicu za briseve pa na hhzj po epruvete?
ili odmah kod harni na briseve?
koliko se ceka kod nje?
ima neko određeno vrijeme za uzimanje briseva? sredina ciklusa?
koliko platim kod nje ako imam uputnicu?
i kad to sve obavim, odnesem u hzzj epruvete - gdje točno? znam da je rockeffelerova 12, ali koji ulaz,
prizmlje, kat? nikad nisam tamo bila....
i dali tamo jos placam (nemam dopunsko) i koliko?

hvala vam unaprijed :)
Ako si odabrala to raditi privatno (Harni) onda nema nikakve uputnice, kartice i sl. Samo keširaš cca 1200 kn i oni dalje obavljaju sve. Barem bi tako trebalo biti; ne nosiš ništa nigdje iako sam čula da se nosi i kod nekih privatnika pa je cijena nešto jeftinija. :misli:

Ne znam kakva je procedura u ZG kad soc. gin uzima briseve. U ST pacijentice same nose nakon što im gin obavi briseve i tamo gdje nose dolaze po nalaze nakon par dana. Gin vidi nalaze i dalje što bude. :D

Daisy28
13.04.2012., 19:48
Ima cjenik na njenoj stranici, ako radi sve briseve dođe i 1400 kn.

jbanic
16.04.2012., 09:27
a evo sto sam nasla na jednom drugom forumu, istina iz 2008...pa sam mislila da jos vrijedi :)

sumnjam da je puno skuplje, jer sam prije u harni radila masu briseva koje sam nosila u rockelerovu i uzeli su mi samo 100 kn za uslugu uzimanja briseva i na uputnicu sam to nosila u bolnicu. i to su me oni savjetovali da mi je to najjeftinija verzija.

ili ovo:
Eto,moje skromno iskustvo iz Harni poliklinike.
p.s. kad sam briseve radila platila sam samo uzimanje uzorka a na uputnicu od moje ginice išla gore na analizu:zaista su fleksibilni i¨korektni i ne deru po novčaniku!

Mala18
20.04.2012., 11:11
Pozz svima. Evo da vam kažem da sam napokon dobila uputnicu od dokt opće prakse za uzimanje brisa cerviksa,nakon moljakanja i svega. Bila sam kod urologa zbog ešerihije u mokraći i pošto se nalaz nikad ne popravlja rekao da to moram napravit. Imam dopunsko,znači ne trebam platit ništa? I još me zanima,napisala je bris cerviksa na MUCH. Jel to samo mikoplasma,ureapl.i klamidija? ja ju pitala jel pod to sve idu i aerobi i anaerobi ona rekla da. Da li je u pravu ili još nešto fali? Toliko sam se mučila da dobijem te briseve napokon pa da znam ako nešto fali da napomenem ginekologici da napiše,jer jedva sam namolila da mi i to napravi.

pepka
20.04.2012., 16:56
na uputnicu se može ići kod privatnika..
odnosno oni naplate imeđu 50-100 kn samo uzimanje brisa, a onda sama nosiš epruvete u mirogojsku, petrovu ili čije već podloge imaju i zapravo ti za tamo treba uputnica.
ako nemaju podloge(to se mora prije pitati gina) onda prvo ides po pdloge, pa kod gina, pa nazad vratit epruvete.
kod ginekologice silve babić je komplet briseva 550 kn (bez hpv-a).
ja bila danas jer mi u dz nisu dali uputnicu.

Verbena
20.04.2012., 18:14
thx, mozda se netko javi i sa iskustvom gdje je dobro otic u ri :)

u Suncu dr. Gusić redovito radi razmaz, i to dođe 100kn po cjeniku

bubicaa
21.04.2012., 09:27
Curke, ako mi neki od briseva ne bude čist, koliko mogu računati da mi u najgorem slučaju može trajati liječenje? Ili kako ide liječenje za koju od stvari?
Klamidija mislim da ima najdulje liječenje, a ostalo?

lavida
21.04.2012., 22:30
Curke, ako mi neki od briseva ne bude čist, koliko mogu računati da mi u najgorem slučaju može trajati liječenje? Ili kako ide liječenje za koju od stvari?
Klamidija mislim da ima najdulje liječenje, a ostalo?

Nemoj tako razmišljati. Možda bude i sve ok :mig:.
Može se izliječiti sa jednim ciklusom antibiotika, a može potrajati i par mjeseci, nažalost :(

Slijedeći mjesec idem na kontrolu briseva, prvi poz nalazi na klamidiju u 6 mj prošle godine, od tada radila briseve još u 2 navrata, svaki put sve gore ( ureaplazma, urinokultura) :( , sve nakon spontanog

Nakon silnih antibiotika, prošla sam kuru homeopatije, nadam se najboljem.
U petak išla po nalaz urinokulture : sterilan :). Nadam se najboljem.

bubicaa
21.04.2012., 22:46
Ma ne razmišljam, uvjerena sam da bude čisto :zubo:
ali zanima me što ako ne bude, jer mi ovo zadnja pretraga pred potpomognutu oplodnju...

anamilan
22.04.2012., 14:52
Ma ne razmišljam, uvjerena sam da bude čisto :zubo:
ali zanima me što ako ne bude, jer mi ovo zadnja pretraga pred potpomognutu oplodnju...
Ako ne bude koji bris u redu, onda lijecenje antibioticima pa dok se ne izljeci, a to vrijeme je individualno, nekome odmah nakon prve ture antibiotika nalaz bude b.o. A netko trosi par miseci antibiotike pa ne ide.

lana.ri
25.04.2012., 17:43
Pozdrav svima! Zanima me da li netko možda zna gdje u Rijeci analiziraju briseve sa DNK PCR Metodom? Napravila sam neke briseve i na nalazu uopće ne piše metoda :ne zna:, ali mislim da nisu analizirani sa ovom metodom. Tražila sam na internetu, ali samo nalazim na polikliniku Dijagnostiku u Zagrebu. Postoji li neka poliklinika u Rijeci di to rade?

Lilit
25.04.2012., 19:45
kakva je to metoda? i kako znas jel rade tom metodom?
koliko ja znam svi u rijeci rade analizu na zavodu samo sta ako dodjes iz privatne klinike placas tako da svi u ri rade istom metodom

Verbena
26.04.2012., 11:50
Privatnik me uputio na SVE briseve zbog trudnoće. Došla sam 2x moljakati socijalnu da mi to napravi, na što mi je izvadila anaerobe, a za ostale (klamidiju, hpv itd. ) rekla da ne smije vaditi trudnicama, SAMO onima na MPO. Jel to opet neki biser našeg zdravstva ili? po čemu normalna trudnica ne bi imala pravo prekontrolirati da li ima neku bakteriju???!!! GRRRRRRRRR
Koja su vaša iskustva???

Sashica
26.04.2012., 15:01
Tvoja ginekologica priča gluposti :rolleyes: Naravno da trebaš napraviti briseve, ali nažalost, s nekim ginekolozima se treba natezati.

lana.ri
26.04.2012., 15:39
kakva je to metoda? i kako znas jel rade tom metodom?
koliko ja znam svi u rijeci rade analizu na zavodu samo sta ako dodjes iz privatne klinike placas tako da svi u ri rade istom metodom

DNK PCR testovi najpouzdaniji u otkrivanju spolno prenosivih uzročnika

Zajednička osobina spolno prenosivih uzročnika je da ne rastu u standardnim mikrobiološkim kulturama. Njihovu prisutnost nije moguće otkriti mikrobiološkim testovima kao što su urinokultura, ejakulat bakteriološki te aerobna i anaerobna kultura obriska vrata maternice.
Za njihovo dokazivanje većina laboratorija koristi imunološke testove (najčešće testove imunofluorescence). Na tržištu je prisutan veliki broj ovih testova različitih proizvođača, a njihova pouzdanost se kreće od 50 - 80 %. To znači da će u najboljem slučaju svaka peta infekcija ostati neotkrivena.
Krajem prošlog stoljeća pojavili su se prvi hibridizacijski DNK testovi koji se zasnivaju na starijoj DNK tehnologiji (npr. Digene). Pouzdanost ovih testova kreće se oko 88%. Posljednjih godina razvijeni su DNK PCR testovi koji su za sada najpouzdaniji jer je njihova učinkovitost u otkrivanju spolno prenosivih uzročnika veća od 95%. To omogućuje njihovo korištenje u preventivnom testiranju, za pouzdano otkrivanje uzročnika kada postoje smetnje ili znaci upale, te za kontrolno testiranje kada drugim testovima nije moguće otkriti prisutnost vrlo malog broja uzročnika preostalih nakon provedenog liječenja.

Evo tu ti piše kakva je to metoda. I ja isto mislim da se u ri sve analize rade na zavodu. Ali nekako mislim da se oni koriste nekom najjeftinijom i najgorom metodom, a toga me strah jer onda neke infekcije mogu ostat neotkrivene :flop:. A ne znam kako saznat koju oni metodu koriste jer na nalazu apsolutno nista ne pise o tome.. Trebala bi pitat ginekologicu, ako ona zna. Jer negdje sam citala da nekim curama ispadne negativno kad se testiraju, a kad su radile s tom dnk pcr metodom, bude pozitivno jer ove druge metode nisu dovoljno pouzdane.

Lilit
26.04.2012., 15:43
pitaj zavod s kojom metodom rade
ja mislim da smo mi koje napravimo testove jos uvijek u debeloj prednosti pred onima koji ih uopce ni ne naprave a takvih je velika vecina pa se ne zamaram s metodoma

Mala18
26.04.2012., 17:21
Ja obavila briseve i čekam nalaze,jedino mi nije dala na HPV,čak mi je rekla da klamidiju ne trebam da se to pokaže na papa testu,ja rekla nema veze samo vi meni napravite i to da budem mirna,i napravila je. Sad ću vidjeti jel uzrok mojeg problema s ešerihijom u urinu i još nešto...

Mala18
02.05.2012., 09:42
Pozz,dobila sam nalaze briseva cerviksa,mikoplasma,ureaplasma,klamidija nisu izolirane,još jedan nalaz imam ali je otišao kod ginekologice ali sam pitala kakav je i rekli su da je dobar nema ništa. Znači onda samo se borim s ešerihijom,danas opet po antibiotik... :(

Wedding
02.05.2012., 14:18
Privatnik me uputio na SVE briseve zbog trudnoće. Došla sam 2x moljakati socijalnu da mi to napravi, na što mi je izvadila anaerobe, a za ostale (klamidiju, hpv itd. ) rekla da ne smije vaditi trudnicama, SAMO onima na MPO. Jel to opet neki biser našeg zdravstva ili? po čemu normalna trudnica ne bi imala pravo prekontrolirati da li ima neku bakteriju???!!! GRRRRRRRRR
Koja su vaša iskustva???

nazovi Odjel za medicinske poslove 01/4722-022 i njima to reci zajendo sa podacima doktorice i neka joj malo posalju inspekciju:D

To ne da je biser, nego i usudila bi se reci bezobrazluk bezobrazne i neodgovorne doktorice:eek:

O rezultatima briseva kao i o sto ranijem lijecenju pronadjenih patogena ovisi zdravlje tvog buduceg dijeteta:mig:

katarina789
02.05.2012., 15:49
Ako dođem u svog socijalnog ginekologa i tražim ova 4 brisa, dali je on to dužan napraviti na moj zahtjev, bez obzira što je papa test uredan ???

Prije godinu i pol dana sam to tražila od svog ginekologa, ali je on smatrao da nema potrebe za time, jer nemam nikakvih simptoma i papa test je uredan, a tadašnji momak mi je imao pozitivan nalaz na ureoplasmu.

Ove godine sam se prebacila u drugog ginekologa i s obzirom da imam novog momka, nebi želila njemu prenjeti tu bakteriju ako je i ja imam.
Nadam se da će ovaj ginekolog imati razumljevanja :/ Inače, preostaje mi da idem kod privatnika i dam puste pare na to testiranje,a stvarno nisam to u mogućnosti...
Nemam nikakvih simptoma, ali čula sam da mnogi nose bakteriju u sebi bez simptoma...
I koliko se uopće to testiranje plaća kod socijalnog gin, ako nemam dopunsko???

mima29
02.05.2012., 17:03
Ako dođem u svog socijalnog ginekologa i tražim ova 4 brisa, dali je on to dužan napraviti na moj zahtjev, bez obzira što je papa test uredan ???

Prije godinu i pol dana sam to tražila od svog ginekologa, ali je on smatrao da nema potrebe za time, jer nemam nikakvih simptoma i papa test je uredan, a tadašnji momak mi je imao pozitivan nalaz na ureoplasmu.

Ove godine sam se prebacila u drugog ginekologa i s obzirom da imam novog momka, nebi želila njemu prenjeti tu bakteriju ako je i ja imam.
Nadam se da će ovaj ginekolog imati razumljevanja :/ Inače, preostaje mi da idem kod privatnika i dam puste pare na to testiranje,a stvarno nisam to u mogućnosti...
Nemam nikakvih simptoma, ali čula sam da mnogi nose bakteriju u sebi bez simptoma...
I koliko se uopće to testiranje plaća kod socijalnog gin, ako nemam dopunsko???

Moj papa je uredan i nemam simptoma (ne acunajuci simptome endometrioze) a brisevi su pokazali ureaplazmu >10 na 5 i saccharomyces cerevisiae u velikom broju. Znaci bez ikakvih simptoma a papa uredan

katarina789
02.05.2012., 18:08
Moj papa je uredan i nemam simptoma (ne acunajuci simptome endometrioze) a brisevi su pokazali ureaplazmu >10 na 5 i saccharomyces cerevisiae u velikom broju. Znaci bez ikakvih simptoma a papa uredan

Zato pretpostavljam da i ja ima... :/ Ali doktor me nije želio testirati... niti mi je dao išta, kaže da mi ne tribaju antibiotici da čak nemam ni nikakve upale... Mislim da nema šanse ako sam bila sa nekim tko ima tu bakteriju da ja prođem bez nje i nebi želila sad još nekoga zaraziti...

Daisy28
02.05.2012., 20:48
Zato pretpostavljam da i ja ima... :/ Ali doktor me nije želio testirati... niti mi je dao išta, kaže da mi ne tribaju antibiotici da čak nemam ni nikakve upale... Mislim da nema šanse ako sam bila sa nekim tko ima tu bakteriju da ja prođem bez nje i nebi želila sad još nekoga zaraziti...

Ne mora znaciti da imas tu bakteriju. Stvar je imuniteta. Ali svakako se testiraj predostroznosti radi.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Silvery
02.05.2012., 22:58
Ako dođem u svog socijalnog ginekologa i tražim ova 4 brisa, dali je on to dužan napraviti na moj zahtjev, bez obzira što je papa test uredan ???

Prije godinu i pol dana sam to tražila od svog ginekologa, ali je on smatrao da nema potrebe za time, jer nemam nikakvih simptoma i papa test je uredan, a tadašnji momak mi je imao pozitivan nalaz na ureoplasmu.

Ove godine sam se prebacila u drugog ginekologa i s obzirom da imam novog momka, nebi želila njemu prenjeti tu bakteriju ako je i ja imam.
Nadam se da će ovaj ginekolog imati razumljevanja :/ Inače, preostaje mi da idem kod privatnika i dam puste pare na to testiranje,a stvarno nisam to u mogućnosti...
Nemam nikakvih simptoma, ali čula sam da mnogi nose bakteriju u sebi bez simptoma...
I koliko se uopće to testiranje plaća kod socijalnog gin, ako nemam dopunsko???
Ne mora značit da ju imaš.
Inače, ja sam ju imala - bez ikakvih simptoma, a partner nije imao.

bubicaa
04.05.2012., 20:38
Radila sam briseve u Rockfellerovoj, sve negativno, ali ispada da imam streptokok b.

Pise na nalazu streptokok i ispod tabela da je osjetljiv na navedene antibiotike. To je pozitivan nalaz? Jer me sad mpo doktor pitao jel pise koliko je nadeno, a to mi ne pise...

Silvery
04.05.2012., 22:07
Znači da nije sve negativno. Šteta što ne piše, pretpostavljam da te pita zbog terapije, valjda misli da nije potreno liječit ukoliko je nešto manje.
Vjerojatno će ti dat antibiotik i onda nakon određenog vremena opet na kontrolu.

leeloo27
04.05.2012., 22:08
Radila sam briseve u Rockfellerovoj, sve negativno, ali ispada da imam streptokok b.

Pise na nalazu streptokok i ispod tabela da je osjetljiv na navedene antibiotike. To je pozitivan nalaz? Jer me sad mpo doktor pitao jel pise koliko je nadeno, a to mi ne pise...

Jel to betahemolitički streptokok? I na šta ti reagira od antibiotika?

Ako je ovaj kojeg sam ja navela taj zna biti opasan u trudnoći, moće se kod poroda dijete zaraziti i izazvati sespu kod bebe. Tako da je bolje se riješiti te beštije prije.


edit: i baš te krenulo :grli:

bubicaa
05.05.2012., 07:44
Mislim da je to taj. Navedeno je 7 antibiotika,i na sve je osjetljiv (nije rezistentan ni na jednog)

Prije mpo, s 1dc bih trebala na hiramicin, ali dr sad trazi da mu donesem nalaz da vidi...

Yellow Label
11.05.2012., 01:32
Danas sam podigla svoje rezultate i Ureaplasma je izolirana. Nemam nikakvih simtoma. U obitelji imam 2 ginekologa i oboje misle da nema smisla lijeciti ureaplasmu koja ne uzrokuje probleme. U razvijenijim zemljama cak na nju niti ne testiraju pod normalnim okolnostima jer je vecina ljudi ima i nema smisla sopati svakoga antibioticima posto nisu niti oni bezazleni. A naravno, radi se i o velikim troskovima za zdravstvo.

Zanima me sto o tome misle drugi i da li netko zivi s neizlijecenom ureaplazmom koju imunitet drzi pod kontrolom?

leeloo27
11.05.2012., 11:47
A na koju ti je? Ne liječi se mislim do 10 na 3 (neka me netko ispravi ako sam fulala), preko toga se liječi.

Sashica
11.05.2012., 14:34
Danas sam podigla svoje rezultate i Ureaplasma je izolirana. Nemam nikakvih simtoma. U obitelji imam 2 ginekologa i oboje misle da nema smisla lijeciti ureaplasmu koja ne uzrokuje probleme. U razvijenijim zemljama cak na nju niti ne testiraju pod normalnim okolnostima jer je vecina ljudi ima i nema smisla sopati svakoga antibioticima posto nisu niti oni bezazleni. A naravno, radi se i o velikim troskovima za zdravstvo.

Zanima me sto o tome misle drugi i da li netko zivi s neizlijecenom ureaplazmom koju imunitet drzi pod kontrolom?

U svakom slučaju, ako uskoro planiraš trudnoću, treba je svakako liječiti, jer može uzrokovati velike probleme u trudnoći.

lavida
11.05.2012., 17:56
Nikada nisam imala ginekoloških problema do ljeta 2011. Priča ide ovako:

Ja 27, mm 35, pape uvijek uredne, uzimala sam godinama oralnu kontracepciju. U ljeto 2010. sam je prestala uzimati, napravila papu (uredna), čekala da se tijelo očisti i uspostavi svoj ciklus. U travnju 2011. javljam se svojoj ginekologici na kontrolu te joj kažem da planiramo trudnoću i tražim briseve. Ona kaže da mi ne trebaju brisevi jer su pape uredne i da se oni rade tek kod obrade neplodnog para, da mi slobodno krenemo na bebu. Malo sam ostala razočarana, ali mislim si, ona je liječnik, pape uredne...i krenuli mi na bebu. Upalilo iz prve, našoj sreći nije bilo kraja. Kratko je trajalo, u 6.tj krenuo spontani. U 7. mj dolazim kod ginekologice, te mi ona tada radi briseve i ponavlja papu. Papa uredna, u brisevima izolirana klamidija na cerviksu. Tada sam odlučila promijeniti ginekologa :rolleyes:. Popili mm i ja turu doksiciklina. Slijedeće briseve radim ( kod novog gina) krajem 9 mj, brisevi sterilni, sve ok. U novu trudnoću se nismo tada upuštali radi psihičkog faktora.

Krajem 11. mj počinjem osjećati bolove u jajnicima i otežano mokrenje, javljam se ginu. Pogledao me ultrazvučno te utvrdio da su mi upaljena oba jajnika, kaže vjerovatno ste se nahladili. Svejedno, daje mi doksiciklin za upalu i kaže da se javim ako budem osjećala još neke tegobe nakon terapije.

Krajem prvog mjeseca zovem gina da još osjećam bol u desnom jajniku i da otežano mokrim i dalje, naručuje me opet na briseve. Otišla sam i (svojevoljno) kod dok.opće prakse koja me šalje obaviti urinokulturu radi problema s mokrenjem. Danas došli nalazi i za mene totalni šok:

-klamidija bris cerviksa - pozitivna
-klamidija bris uretre - pozitivna
-ureaplazma - pozitivna, 10/5 , S samo na doksiciklin i tetraciklin
-urin - nađen enterococcus faecalis, 10/5, S na ciprofloksacin, gentamicin, nitrofurantoin, vankomicin

Ja na rubu plača.
Odlazim kod svoje dok.opće p. , ona mi daje Cipromed 500 mg, kaže da bi ona prvo riješila bakterije u urinu, pa onda ureplazmu i klamidiju, ali da se konzultiram sa ginom. Također, preporučuje mi da mm obavi briseve jer se kod muških klamidija zna dublje začahurit ( u prostati ) i teže ju je iskorijeniti nego kod žena.
Dolazim kod gina, pripisuje mi doksiciklin, ali tek nakon cipromeda, slaže s dok.opće p. Pitam za terapiju za mm-a, na što mi sestra kaže da on ode kod njegove dok.opće prakse sa mojim nalazima po terapiju. ( tj.rekla je po kremu, a ja si mislim kakvu kremu ženo, ako ima i on klamidiju krema mu neće pomoć :confused: )
Pitam da li bi bilo dobro da mm ode napravit bris. Kažu da ga ,citiram, " ne treba mučit" , da ja popijem terapiju, pa dođem ponovit briseve.

Ja stvarno ne znam tko je tu lud. Ako su moji zadnji brisevi krajem 9 mj bili sterilni, a sada opet imam cijeli spektar std-a, očito je da si prenosimo međusobno. Mm tada samovoljno zove dok.opće i tražiti će uputnicu za briseve, pa ćemo vidjeti šta će oni pokazati.

Nije mi jasno od kuda sada ta ureaplazma ako je nisam imala :ne zna:

Sada sam opet počela sumnjati i u ovog gina kao u dobrog liječnika kojem nisam samo brojka na papiru, užasno me nervira što moraš biti sam svoj liječnik.

Update: mm-ovi brisevi došli sterilni. Svi.

Popila Cipromed, u tijeku pijenja dala urinokulturu, nalaz sterilan, znači lijek djeluje. Napraviti ćemo kontrolu urinokulture za cca mjesec dana. Istovremeno sam pila acidosalus forte, brusnicu u kapsulama, puno čaja i probiotik kapsule (linex mislim) .Nadam se da je to jedna beštija manje.

Danas krećem u napad doksiciklinom i medazol vaginaletama na klamidiju i ureaplazmu. Također, naručila se kod homeopata na intervju, složit će mi terapiju s kojom ću početi nakon doksiciklina. Uzela sam si i acidosalus za rodnicu sa aplikatorima ( kad završim sa medazolom). Nastavit ću s brusnicom i probioticima.

Uglavnom, u čudu sam jer mm nema ništa, a ja puna :ne zna:
A inače baš pazim, ne sjedam na wc-e, nikakve, i napravim balon od papira, da me ništa ne bi pošpricalo, na bazene, saune, toplice ne idem...ne kužim.
Kaže mi doktorica op da se (nažalost) bakterije znaju pobrat kod ginekologa :503:
Jebem ti šugavo zdravstvo, šta ne mogu kupiti jednokratne plastične spekulume, pa nek ih naplaćuju, ja bi ga platila :503:

Kvotam samu sebe, rasplet:

- odradila intervju sa homepatom, pripisala mi prvo homeopatiju da pročistim organizam od silnih antibiotika, zatim popila homeopatiju chlamydia i onda homeopatski lijek koji mi je individualno pripisan po intervjuu, istovremenu, na preporuku homeopata pila alge spiruline

- na svoju ruku pila subanov čaj za ženske tegobe, koristila acidosalus probiotik za rodnicu sa aplikatorima

Urinokiltura krajem 4. mj - sterilna
Brisevi ovaj tjedan - svi sterilni

Ponovit ćemo za kojih 2 mjeseca, i dalje koristim alge, acidosalus probiotik i folnu za jačanje imuniteta

Hvala homeopatiji!

leeloo27
11.05.2012., 19:46
Drago mi je da si si pronašla nešto što ti je pomoglo.

I usput napominjem svim curkama, ako vas zanima ovo lavidino o homeopatiji to je pitajte na pp jer o tome na zdravlju ne raspravljamo. Hvala. :)

lijepa alma
15.05.2012., 10:18
Brisevi (za žene) se mogu izvaditi u Rockfellerovoj?

lorgan
16.05.2012., 09:05
bok,
dobila sam nalaze
klamidija -nije detektirana,mycroplasma nije izolirana niti ureaplasma

ali ne kužim ovo pa da li mi može tko pojasniti nalaz:

bris cerviksa-bakteriološki aerobno
fiziološka flora vagine
mikroskopski preparat: vidi se 0-5 PMN u velikom vidnom polju

hvala

frkalo
17.05.2012., 10:13
postavit cu pitanje i ovdje
molim pomoc ako tko zna bila bi zahvalna jako

nađena mi je esch.coli u mokraci 10 na 5
pila cefalin i sad je i dalje tu 10 na 4
sad pijem drugi antibiotik zove se NOFLOX , rađeni brisevi danas podignem i pise
u anaerobnim uvjetima porastao je fakultativni anaerob E.coli
KOLONIZACIJA ....sta bi znacilo kolonizacija ?

znaci imam je sad i u brisu i ginicka veli dovoljna je sad terapija NOFLOX
i nije potrebno ponavljati briseve ako je izlijecim u mokraci izlijecena je i u brisu jel to istina ? plizz odg. tako sam zabrinuta

izgubila sam bebu u 21tj prije mjesec dana i od tada su krenuli ovi problemi
trebam pomoc radi dalje trudnoce, jel tko imao u brisu ovu bestiju i jel se moze rijesiti ovom turom antb.
hvala

jbanic
18.05.2012., 09:06
nakon duge potrage za ginekologom koji ce mi napraviti briseve, isla sam u sunce... (kod Harni svi brisevi 1600 kn, ne prima uputnice!)

u suncu....180kn + 400kn HPV test - 180 kuna za uzimanje briseva, a HPV se tamo placa jer ne ide na uputnicu...zvat ce me kad nalaz bude gotov.

u hzzj sam zvala, nalazi gotovi nakon 7 dana, plaćam jos 77 kn, samo participaciju za ostale briseve jer sam im odnijela uputnicu...

e sad, u ponedjeljak cu po nalaze, pa cemo vidjeti sta dalje..nadam se da nebude puno bestija...drž'te fige :)

jbanic
21.05.2012., 11:07
evo i mojih nalaza...
nije izlolirana ureaplasma urealyticum
nije izolirana mycroplasma hominis

fiziloška flora

chlamydia trachomatis - negativna

znaci sve ok, HPV jos cekam da me nazovu iz sunca...ali me muci datum koji piše....zaprimljeno 14.5.2012, a ja bila na uzimanju briseva 10.05....kaj može to toliko stajati? zna netko? :o

Roly
21.05.2012., 11:57
Brisevi (za žene) se mogu izvaditi u Rockfellerovoj?

ja ih nosim u zavod za javno zdravstvo " dr. andrija štampar", to je u mirogojskoj ako se ne varam. znam da su me iz rockfellerove poslali tamo.
dakle briseve na mikoplazmu, ureaplasmu, klamidiju, i aerobe i anaerobe.
briseve ti uzme tvoj ginekolog i onda ih ili sama nosiš ili ako je moguće ostavljaš u domu zdravlja pa ih oni šalju.
nalaz sam zadnji puta čekala 7 dana.

Sheeva
22.05.2012., 13:41
Ne znam da li postoji već ta info negdje, ali ako netko zna...

Koliko se plaćaju brisevi kod socijalnog ginekologa bez dopunskog osiguranja? I bez neke uputnice.

anamilan
22.05.2012., 17:29
Ne znam da li postoji već ta info negdje, ali ako netko zna...

Koliko se plaćaju brisevi kod socijalnog ginekologa bez dopunskog osiguranja? I bez neke uputnice.

ovako,briseve u socijalnog ginekologa ako nemas dopunsko mozes platiti samo 10 kn za to isto dopunsko, samo je drugi par "postola" sto ginekolozi znaju to naplacivati, mada ne bi smjeli( vec smo o tome pisali par strana prije)problem je gdje ces te briseve odnjeti, to neko treba pogledati i obraditi, znaci platit ces ondje gdje ce briseve obraditi , ako nosis u ustanovu koja ima ugovor sa hzzo-m, kao sto je npr u spliti " higijenski", onda placas samo administartivnu pristojbu, ne znam kolika je, ali najcesce su 50-ak kuna, al ti za to treba uputnica, ali ako ces te iste briseve nositi u privatnika onda ti ne treba uputnica, ali i sva 4 brisa onda kostaju dosta, u splitu to dodje oko 800 kn.
Nadam se da ti je sad jasnije, ako nije pitaj sta je nejasno , pa probam objasniti ponovo, razumljivije!

miseducata
22.05.2012., 19:20
Ne znam da li postoji već ta info negdje, ali ako netko zna...

Koliko se plaćaju brisevi kod socijalnog ginekologa bez dopunskog osiguranja? I bez neke uputnice.

Kod soc.ginekologa ne placas nista osim 10 kn participaciju.on ti da uputnicu za zavod za javno zdravstvo di te briseve tribas odnit na analizu.tamo platis oko 100kn,ne sicam se tocno,al uglavnom nije vise od 100kn.rezultati budu gotovi za 7 dana.to je najjeftinija varijanta,znaci sve preko hzzoa i po meni,najbolja varijanta jer ne vidim zasto bi placala privatniku velike cifre kad rezultati kod njih nisu nista brze gotovi.

Sheeva
22.05.2012., 20:16
Hvala vam cure, sve jasno! :top:
Rađe ću izgubiti par sati da dođem na red kod svojeg socijalnog nego ići privatniku, ako je tolika razlika :eek:

Nek se nabiju u privatnu guzicu! :s

Yellow Label
25.05.2012., 12:30
A na koju ti je? Ne liječi se mislim do 10 na 3 (neka me netko ispravi ako sam fulala), preko toga se liječi.

Meni to na nalazu uopce ne pise. Pise samo:

Ureaplasma urealiticum - izolirana
Eritromicin S
Tetraciklin S

S=osjetljiv

Mycoplasma hominis nije izolirana

Yellow Label
25.05.2012., 12:39
U svakom slučaju, ako uskoro planiraš trudnoću, treba je svakako liječiti, jer može uzrokovati velike probleme u trudnoći.

Ne planiram trudnocu. Koliko shvacam iz vecine izvora koje sam procitala, nije dokazano da Ureaplasma urealiticum uzrokuje ikakve probleme u trudnoci niti ikakve probleme kod zena opcenito. A vrlo rijetko moze uzrokovati probleme kod muskaraca sa oslabljelim imunitetom.

No tema Ureaplazme je vec dulje vrijeme kontroverzna u cijelom svijetu.

Ja mislim da se treba dobro informirati i donjeti vlastitu odluku jer se kod nas antibiotici jos uvijek dijele ko bomboni.

mima29
25.05.2012., 13:07
Ne planiram trudnocu. Koliko shvacam iz vecine izvora koje sam procitala, nije dokazano da Ureaplasma urealiticum uzrokuje ikakve probleme u trudnoci niti ikakve probleme kod zena opcenito. A vrlo rijetko moze uzrokovati probleme kod muskaraca sa oslabljelim imunitetom.

No tema Ureaplazme je vec dulje vrijeme kontroverzna u cijelom svijetu.

Ja mislim da se treba dobro informirati i donjeti vlastitu odluku jer se kod nas antibiotici jos uvijek dijele ko bomboni.

Ja sam je imala >10na5 i izliječila je prvom turom doksiciklina. Bila je bez ikakvih simptoma, ali je meni potrebno za operaciju, a i da nije radije ja to izliječim nego da je vučem okolo. Al moja je bila u jako velikom broju...

leeloo27
25.05.2012., 14:08
Ne planiram trudnocu. Koliko shvacam iz vecine izvora koje sam procitala, nije dokazano da Ureaplasma urealiticum uzrokuje ikakve probleme u trudnoci niti ikakve probleme kod zena opcenito. A vrlo rijetko moze uzrokovati probleme kod muskaraca sa oslabljelim imunitetom.

No tema Ureaplazme je vec dulje vrijeme kontroverzna u cijelom svijetu.

Ja mislim da se treba dobro informirati i donjeti vlastitu odluku jer se kod nas antibiotici jos uvijek dijele ko bomboni.

Reci to ženama koje su izgubile bebu i kasnije otkrile da je sve u redu ali da su imale ureaplazmu.

Ja znam neke cure koje su imale u trudnoći problema zbog nje, a znaju da je zbog nje jer u brisevima je sve ostalo došlo sterilno. Tako da se ja u trudnoći sa ovom beštijom ne bi baš kockala.

Sashica
25.05.2012., 17:55
Ne planiram trudnocu. Koliko shvacam iz vecine izvora koje sam procitala, nije dokazano da Ureaplasma urealiticum uzrokuje ikakve probleme u trudnoci niti ikakve probleme kod zena opcenito. A vrlo rijetko moze uzrokovati probleme kod muskaraca sa oslabljelim imunitetom.


Dok sam ležala u bolnici, bilo je nekoliko cura sa mnom koje su imale Ureaplazmu i sve su ih stavili na antibiotik, najviše zbog toga jer može izazvati ''nagrizanje'' vodenjaka i prijevremeni porod.

pitamsezasto
26.05.2012., 04:10
No tema Ureaplazme je vec dulje vrijeme kontroverzna u cijelom svijetu.Užas.Živi užas.Toliko različitih mišljenja da to nije moguće:503:
Od kad znam za sebe jednom godišnje radim briseve i dva puta godišnje papu.Bila sam pozitivna na ureaplasmu prije nekih 4g.Dobila od tadašnjeg dečka.
Ginekolog(socijalni) mi rekao da to ne treba liječiti:ne zna: no ja sam inzistirala pa smo dobili Doxiciklin.Nije otišla pa smo dobili još neki antibiotik.Poslije toga je bilo u redu.Sljedeće dvije godine radila sam 3 brisa i svi su bili negativni.Da bi sad opet u novoj vezi bila pozitivna na ureaplasmu 10 na 4.Drugi ginekolog(privatni) opet tvrdi da se to ne liječi:ne zna:.
Ja više stvarno ne znam što bi:mama:.Ja bi da ju nemam,ginekolozi se ne slažu.Užasno zbunjujuće.
Tvrdi se da ona nema simptome:ALI ja tvrdim da ih imam.Imala sam ih prvi puta,imam ih i sad.Identični i uočljivi simptomi i koliko god pokušavala vjerovati ginekolozima da to nije tako,moram reći da su to NEBULOZE.
U oba slučaja imala sam:
grčeve-cijeli mjesec lagane,za vrijeme mjesečnice jače-a inače uopće nemam menstrualne grčeve nikad u 16g menstruacije,nikad osim za carovanja ureaplasme,ginekolog je rekao da su to možda crijevni grčevi,zanimljivo,zašto imam crijevne grčeve samo u slučajevima prisutnosti ureaplasme?
nabreklost maternice-ne znam jesam li se dobro izrazila,ali da dočaram:mršava sam jako u struku i trbuhu i svaka nadutost i sl mi se jače primjeti,u oba slučaja trbuh mi je u donjem dijelu pomalo napuhnut,kao u vrijeme mjesečnice,samo što je tako cijelo vrijeme,neovisno o hrani
iscjedak-koji također nikad nisam imala do prve zaraze ureaplasmom,nestao je izlječenjem i sad se opet pojavio kad je nalaz opet pozitivan,iscjedak je kremast i bijele boje,ginekolozi tvrde da je to normalan iscjedak:rolleyes:,ako dok sam potpuno zdrava nemam nikakav iscjedak,onda taj iscjedak ne može biti normalan(znam da ga neke žene uvijek imaju,ja ne)
bol za vrijeme odnosa-zapravo bol kod dublje penetracije,kod udaranja u grlić,kad nema ureaplasme to mi stvara ugodu,u oba slučaja ureplasme bol,to je također ginekolozima normalno,meni nije
kiseli okus vagine-ne pitajte,kiselo je
Zar to nisu simptomi?Ako ništa od toga ne postoji kad sam negativna,kako da drugačije to protumačim?
Kakva su vaša iskustva?Je li koja od vas imala simptome?Ili sam ja jedini primjer na svijetu?
I što sad raditi?Pozitivna sam mjesecima i ne poduzimam ništa jer tako veli ginekolog.Gore navedeni simptomi su sve jači.Tako da ću vjerojatno opet inzistirati na liječenju.

Užasno je ne znati kako stvari stvarno stoje:504:.Od toga da vele da nema simptome i ne radi nikakvu štetu pa do pobačaja,sepse,upale pluća,artritisa:eek:.

Razočarana sam u zdravstveni sustav više puta,u ginekologe ćesto.Jedan ne želi raditi briseve jer meni to ne treba,drugi ne želi raditi test na HPV jer meni to ne treba,treći ne želi liječiti ureaplasmu jer nju imaju svi,jedan mi lagao da imam CIN1,drugi mi lagao da imam ''upalu''-obojica sa svrhom da me odvuku u svoju privatnu ambulantu na dodatne pretrage-nije bilo ni CIN-a ni kod drugog nikakve upale.(vjerujem da imam više neugodnih iskustava jer idem ćesto,nisam luda btw:mig:)
Kome vjerovati?Što činiti?:(

rossi79
27.05.2012., 10:12
...Užasno je ne znati kako stvari stvarno stoje:504:.Od toga da vele da nema simptome i ne radi nikakvu štetu pa do pobačaja,sepse,upale pluća,artritisa:eek:...(

nadovezat ću se samo na pobačaje... ureaplasma je znanstveno dokazano najčešći razlog spontanih pobačaja, preranih poroda, čak i smrti bebe u kasnijoj trudnoći i zaista samo krajnje neodgovoran i nestručan liječnik može reći da ureaplasma u trudnoći nije opasna. za bebu nema opasnije bakterije od ureaplasme i obavezno ju treba izliječiti prije trudnoće. ako ne ide doksiciklinom onda inekcijama gentamicina. nebitno, ali trudnoća s ureaplasmom je tempirana bomba. ja ne bih nikad riskirala.

cici1810
27.05.2012., 13:50
Ja sam tako ljuta. Jučer sam bial u PEtrovoj kod sestrične koja je u 28. tjednu trudnoće završila u bolnici s prijevremenim trudovima, a sve zbog infekcije. A zašto, zato što joj socijalna ginekologica nije dala napraviti briseve na početku trudnoće. BIla je otvorena centimetar, i probadalo ju je, i CTG-om su utvrđeni trudovi. PA su naši u bolnici tražili da je se preveze u Zg, jer da se beba rodila, oni ovdje nemaju ni odjel ni inkubatore za tako male bebe.
Srećom, antibiotska terapija je riješila bakteriju (ona sama mi nije znala reći na koju je bila pozitivna jer joj je to sve bilo užasno stresno).

Sad je 31. tjedan i mora strogo mirovati, ali kriza je prevladana.

Ne možeš vjerovati. A drugoj sestrični je ista ta ginekologica već dva puta odbila napraviti briseve jer "to njoj ne treba" iako joj je izričito rekla da planira trudnoću. A kod iste ginekologice je kolegica prije par godina imala spontani, a brisevi također nisu napravljeni.... i onda si ti misli u malom gradu gdje kod ginekologa nema slobodnih mjesta, moraš ići gdje te dopadne. A ona vedri i oblači, kad je dobre volje ona je super, a kad je loše volje, onda joj se sklanjaj s puta, a to je veći dio vremena. A posebno je iritantno što je prema onima koje poznaje med i mlijeko. BLjakiii

lavida
27.05.2012., 14:12
Ne možeš vjerovati. A drugoj sestrični je ista ta ginekologica već dva puta odbila napraviti briseve jer "to njoj ne treba" iako joj je izričito rekla da planira trudnoću. A kod iste ginekologice je kolegica prije par godina imala spontani, a brisevi također nisu napravljeni....

Meni također moja ginekologica nije htjela napraviti briseve, tvrdeći da to meni ne treba a naglasila sam joj kako planiram trudnoću. Kako tada nisam bila informirana, a papa je uvijek bila ok i nisam imala nikakvih ginekoloških tegoba, smatrala sam da je to ok.

Ubrzo sam ostala trudna i imala spontani u 6 tt. Tek tada mi je išla raditi briseve. I naravno, našla nešto. I tada sam ja promjenila ginekologa.

Trebala je jedna velika trauma za mene, da ona pomisli da bi bilo dobro uzeti bris.

tiliw
27.05.2012., 17:26
cure koje su nosile briseve u rockfelerovu 12 u Hrvatski zavod za javno zdravstvo (ne u zavod za javno zdravstvo grada Zagreba u Mirogojskoj....vidim da se to miješa) jel vam bris na klamidiju rađen PCR DNK metodom ili kojom drugom

Roly
27.05.2012., 18:55
papa test ne pokazuje ono što pokazuju cervikalni brisevi, ako sam u krivu neka me netko ispravi.

maniakalna Zvjer
29.05.2012., 11:20
trudna sam 18+3, mislim da mi mpj soc. gin nece radit ta 4 ciljana brisa jer me vec jednom odbio... :504::503: skupo je pa valjda ne smiju... :mad: koje su mi opcije..? privatno..? gdje..? koliko novaca..? :rolleyes:

Aerin
29.05.2012., 15:41
Pozdrav cure,
trebam vašu pomoć. Od 12-og mj imam problema. Prvo mi je ginekolog rekao da imam bijelo pranje i dao rojazol vaginalete, u trećem mj. se pojavilo ponovno.. pojačani iscedak, peckanje, svrbež pa mi je dao canesten 3 + kremu (simptome sam mu opisala prek tel.) i isto mi se vratilo u 4om pa sam ponovno otišla na pregled i ponovno mi je dao canesten. U međuvremenu mi se pojavila nekakva upala mjehura il nešto pa sam popila 2 kutije ninura i canesten1 vaginaletu stavila, a mokraća u labaratoriju je bila ok.
Nakon menstruacije sam imala kuru s acidosalus vaginaletama koje su fenomenalne, vratile mi vlažnost dolje momentalno..
Jutros sam bila kod ginekologa i napravio mi je SAMO jedan bris i na uputnici je pisalo BAKTERIOLOŠKI BRIS CERVIKSA i još mokraću za urinokulturu. Maloprije sam bila na wc-u i primjetila sam dosta smečkaste krvi u sluzi. Menstruacija nije jer mi je zadnja bila 13.5. a ovulacija mi je bila u subotu tako da nije ni ovulativno krvarenje.
Da li je ta krv normalna? Ako ga zovem neću dobiti baš nikakav odgovor (jer je škrt s informacijama) i danas kada mi je uzimao bris ko da je bio ljut na mene..ne znam zašto kad mu je to posao. Da li će se na tom JEDNOM brisu vidjeti nešto. Danas mi je ponovno rekao da imam pojačano bijelo pranje i da ćemo vidjeti kakvi su nalazi za 7 dana.
Luda sam više.. :(( hvala vam

Aerin
29.05.2012., 15:57
trudna sam 18+3, mislim da mi mpj soc. gin nece radit ta 4 ciljana brisa jer me vec jednom odbio... :504::503: skupo je pa valjda ne smiju... :mad: koje su mi opcije..? privatno..? gdje..? koliko novaca..? :rolleyes:

Ja sam se isto raspitivala u Rijeci poliklinika medico i sunce obje oko 1000,00 kn al u suncu je 1000,00 bez hpv-a, a rekli su mi ako ti ginekolog da uputnicu onda 180,00 ne kužim kako, nisam se raspitivala jer sam otišla kod svog socijalnog koji mi je jedva napravio samo 1 bris. Ne kužim zašto im je to takav problem..

maniakalna Zvjer
30.05.2012., 08:42
ne kuzim to bas, ako dobijem uputncu zasto bi onda uopce isla privatno i placala...? uz to i uplacujem dopunsko vec vise godina i zvicira me sto uopce moram zicat doktora da mi obavi bris... :504:

Aerin
30.05.2012., 09:23
ne kuzim to bas, ako dobijem uputncu zasto bi onda uopce isla privatno i placala...? uz to i uplacujem dopunsko vec vise godina i zvicira me sto uopce moram zicat doktora da mi obavi bris... :504:

Ne znam ne kužim i ja plaćam dopunsko već dugo i nervira me sve to al moj ginekolog ne voli baš raditi briseve pa sam se raspitala. Vidila sam da je neka cura isto bila u suncu i platila 180,00 kn al kad mi već da uputnice onda može i on to. Budi uporna, možda ti uspije ko i mene al meni još uvijek nije jasno zašto mi je napravio samo jedan bris..

maniakalna Zvjer
30.05.2012., 09:33
tnx :)

Esthelle
31.05.2012., 11:38
Mene zanima na koje nas sve beštije testiraju kad se uzima bris za aerobe i anaerobe? Jel netko zna?

Esthelle
04.06.2012., 17:40
Mene zanima na koje nas sve beštije testiraju kad se uzima bris za aerobe i anaerobe? Jel netko zna?

Zar nitko ne zna? :(

mima29
04.06.2012., 17:58
Sve bakerije i gljivice :nezna:

Silvery
04.06.2012., 19:42
Sve anaerobne (bakterije koje žive bez kisika) i aerobne (uz pomoć kisika) bakterije. U to ne spadaju klamidija, ureaplazma i mikoplazma te HPV. Za ove ostale idu posebna 3 brisa.

Evo nekih: Escherichia coli, Enteroccocus faecalis, Streptococcus, Stafilokok aureus , Gardnerella vaginalis, Klebsiella pneumoniae, Neisseria gonorrhoeae (gonoreja), Granuloma venereum, Haemophilus ducreyi, Treponema pallidum (sifilis), Trichomonas vaginalis itd.

Daisy28
04.06.2012., 20:49
Hej Silvery, a da li se ovim brisevima detektiraju samo bakterije ili mogu i gljivice? :ne zna:

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Lilit
04.06.2012., 21:05
samo bakterije
za gljivice je poseban test koliko ja znam

mima29
04.06.2012., 21:32
meni je gljivica upravo tim brisom detektirana. aerobno.

Daisy28
04.06.2012., 22:31
meni je gljivica upravo tim brisom detektirana. aerobno.

Meni i dalje nista nije jasno. Ginekologinja mi je rekla, da ako bude gljiva da ce se to vidjeti na brisevima (aerobno, anaerobno), ali mislim da se to testira samo na bakterije. Ili zivim u zabludi?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Silvery
04.06.2012., 22:52
Daisy, koliko znam, "gljiva" bi se trebala detektirati na brisu (aerobi i anaerobi).

mima29
05.06.2012., 06:02
Ma 100%. Evo već treći put sam bila na brisu na aerobe baš da provjerim jel gljiva još tu. Pouzdano znam da taj bris to detektira

Aerin
05.06.2012., 09:17
A mene zanima što se vidi na bakteriološkom brisu? Jedva sam uspjela ginekologa nagovorila da mi napravi briseve i on mi napravi taj jedan.. Čekam nalaze već 8 dana.. Hoće se vidjet gljive na njemu ili samo bakterije? Zna netko? Hvala..

Daisy28
05.06.2012., 10:00
Silvery i mima29, hvala :mig: Valjda je to to :)

event girl
05.06.2012., 21:16
Curke, mogu li se u Puli kod hzzo-ginekologa napraviti tih 5 kontrolnih briseva za ureplasmu, mikroplazmu, klamidiju, aerobe i anaerobe i poslati na obradu PCR metodom gdje god ih treba poslati, Rijeka, Zagreb? Iako čisto sumnjam da bi to itko napravio. I kolika je cijena.

Daisy28
05.06.2012., 22:05
Curke, mogu li se u Puli kod hzzo-ginekologa napraviti tih 5 kontrolnih briseva za ureplasmu, mikroplazmu, klamidiju, aerobe i anaerobe i poslati na obradu PCR metodom gdje god ih treba poslati, Rijeka, Zagreb? Iako čisto sumnjam da bi to itko napravio. I kolika je cijena.

Pa u Puli,postoji zavod za javno zdravstvo pa pretpostavljam da tamo vrse obradu briseva :)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Silvery
05.06.2012., 23:33
Curke, mogu li se u Puli kod hzzo-ginekologa napraviti tih 5 kontrolnih briseva za ureplasmu, mikroplazmu, klamidiju, aerobe i anaerobe i poslati na obradu PCR metodom gdje god ih treba poslati, Rijeka, Zagreb? Iako čisto sumnjam da bi to itko napravio. I kolika je cijena.
Na to ti ide još poseban bris na HPV. Ako imaš dopunsko - onda je free.

event girl
06.06.2012., 15:57
Hvala cure, a dali se sve ove ranije nabrojane bakterije mogu provjeriti PCR metodom, ili je samo kod klamidije i hpv-a bitno da to bude PCR da pokaže što točnije rezultate, dok kod ostalih (ureaplasma, micoplasma, aerobi, anaerobi) mogu biti i neke druge metode obrade, manje pouzdane?

Aerin
07.06.2012., 20:44
A mene zanima što se vidi na bakteriološkom brisu? Jedva sam uspjela ginekologa nagovorila da mi napravi briseve i on mi napravi taj jedan.. Čekam nalaze već 8 dana.. Hoće se vidjet gljive na njemu ili samo bakterije? Zna netko? Hvala..

Nitko ne zna? :(

mima29
07.06.2012., 21:42
Nitko ne zna? :(

Trebalo bi i jedno i drugo se vidjet

Aerin
07.06.2012., 22:42
Trebalo bi i jedno i drugo se vidjet

Hvala ti.. Mislila sam da će mi uzet 3 brisa al on mi je uzeo samo 1.. Valjda on zna, ja ne znam :) škrti ginekolozi ..