View Full Version : Po namještaj u Sloveniju?
konspirator
09.06.2003., 07:49
Da li netko zna jer se još uvijek isplati kupvati namještaj u Sloveniji? Kolika je razlika u cijenama? Kako to prefurati preko granice? Gdje se kupuje?
xxGaladrielxx
10.06.2003., 21:57
odmah uz Breganu (bivsi remont). isplati se. imaju dostavu (u vrijednosti PDVa)
Garovix
11.06.2003., 08:55
to kaj ti galadriel kaže...ima nešto i u brežicama...platiš, a oni ti onda kažu da je dostava za dva tjedna...a dođe za tri, recimo...al dođu, to je bitno.:)
Stalker
04.10.2004., 08:04
Da li se isplati kupiti u Sloveniji Gorenje ugradbenu pečnicu i platiti carinu , ili kupiti kod nas.:confused:
SETRA Samoborček
04.10.2004., 22:03
kod nas
Jednostavnije kod nas u Petrovoj!
Ljudi bojkotirajte Sloveniju i njihove proizvode i tu, a pogotovo tamo
joj, daj nemoj biti smijesan!!! Kaj sad ne bi trebalo kupovati Gorenje proizvode zato sto se nasi i njihovi politicari kolju oko 3 kuce i malo mora?
Daj, molim te... :rolleyes:
shaahab
12.10.2007., 19:34
Pričala mi je frendica s posla da je bila u Sloveniji prije 6 mjeseci u nekoj Jako velikoj na katove prodavaonici namještaja, ima jedno oko 8 katova i sve je poredano po cjenovnom rangu po katovima.
Veće je i od lesnine , kike, soliduma zajedno...
1 kat diskont, najjeftiniji namještaj, 6 kat jako skupo itd.
Jel zna netko di je to u Sloveniji i kao se zove??
(ona se nije mogla sjetit, ime je nekakvo čudnovato)
Hvala
francesca_00
01.11.2007., 14:18
MEBLO?
Jel se to još uvijek isplati? Prije 10 godina se jako isplatilo, ali kako je sada?
crvenkapica33
24.03.2008., 18:28
pa provjeri u našim salonima koji drže npr. razgoršek, tom, štrukelj - koje su cijene pa provjeri kod njih pa izračunaj :ne zna:
u biti, a koji te namještaj zanima?
mi smo našli preeekrasan "trosjed" u tom.si
u solidumu košta oko 7 000kn, a to mi je malo too much. ne znam koliko bi se to isplatilo kupiti u slo,dostaviti i platiti carinu. njihova tvornica (a valjda imaju i neki tvornički dućan :ne zna:) je ful blizu granice
forumaš mali008 http://www.forum.hr/showthread.php?t=314061 ima taj trosjed
Konkretno, zanima me kuhinja. Imam jednu Sveinu 10 godina i odlična je. Pani ni makac, iako ih je klinac rasklimavao, fronte visoki sjaj ko da je tek kupljena.Kad sam je kupovala kod nas je koštala 12 000, a u Marosu me došla 7000. Prijevoz za merver, montažer zg, 8%.
Možda bi opet neku Sveu ... i za to sam postavila jedan post, pa ako netko ima iskustva, hvala na dojmovima.
dinoilela
20.11.2008., 22:37
Čuli smo da je u Sloveniji namjestaj najjeftiniji ako je netko bio vec i kupovao sta nek podjeli iskustva s nama molim ljepo.:)
Imam ovogodišnja iskustva iz Marosa. Već niz godina kod njih kupujemo baš zbog povoljnih cijena. Nema problema s prijevozom i iako ne uzmeš DDV još uvijek je dosta jeftinije. Uvijek smo s njima bili zadovoljni. Ali, upozoravam da trenutno imaju jako lošu montersku podršku. Ako imate poznatog montera svakako angažirajte njega, a ne ove koje će vam Maros preporučiti. Kod nas je prvi još i bio donekle OK, ali drugi koji je došao montirati ono što su Talijani krivo poslali, bio je prava katastrofa. Nije imao borer za bušilicu, list za ubodnu pilu pa me slao da to kupim. Rekao nam je da nije niti znao što dolazi montirati, nego da samo zna na kojoj se adresi treba nacrtati. Nije znao kako montirati bočnu masku kod suđerice pa sam mu ja davala sugestije što da napravi. Na pogrešno su nam mjesto montirali štopere pa to uopće ne radi i sad čekamo da to dođu ispraviti. Kuhinju smo naručili početkom svibnja, došla je krajem kolovoza i još uvijek nije kompletirana.
I još sam zaboravila napisati da su i suđericu krivo montirali (a ekstra računali montzažu jer nije kupljena u Marosu), pa nam se voda razlila pod elemente kad smo je uključili.
ajde navedite jos koji slovenski povoljniji ducan namjestaja, mozda nesto blizu Rijeke!!?
mozda u Ilirskoj Bistrici , u tom dijelu..
prijatelji su nedavno kupili djetetu sobu u Alplesu u Jelsanama. Imaju samo pozitivna iskustva. Dostava je bila u dogovoreni dan. Platili su carinu i prijevoz do kuce. Svi djelovi su stigli neosteceni, sve je bilo u redu. Kaze da bi ponovili.
imam ponudu za meblo kuhinju koja mi se bas svida, ali je (zajedno s aparatima) 45000 kn :( pa sam si mislila pogledati u sloveniji, ali je njihova stranica ful bezeveze i nisam skuzila tko su im disteibuteri.
da li netko mozda zna za neki ducan u sloveniji (što bliže rijeci) koji prodaje meblo namjestaj?? ona nova oprema u jelsanama mozda ili..?
hvala!
patientia
30.10.2009., 01:43
Crko frizider, gledala sam malo po ducanima, svidja mi se jedan Gorenje, pa me zanima:
- je li istina da je na proizvode proizvedene u EU carinska stopa 0%?
- neki su pisali da se na namjestaj ne naplacuje carina, je li to istina i ako da, spada li bijela tehnika pod namjestaj?
- ako ne budem trazila povrat poreza, Hrvati mi ga ne mogu naplatiti zbog sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, zar ne?
- traje li i u Sloveniji garancija na Gorenje frizidere 60 mjeseci?
Hvala!
kreso_zg
10.11.2009., 22:13
hmmm, carina na proizvode iz europske unije moguće da je nula posto, iako mislim da je oko 1%...mislim da ti kućanski aparati sigurno ne spadaju u namješta...i vjerujem da ti aparati nisu proizvedeni u EU nego u chini...što se tiče PDV-a, platit ćeš ga na ulazu u HR(23%) ali kod njih tražiš tax free i povratiš si 20%
Imam ja isto pitanje. Iz zagreba sam, zna li netko dućan sa gorenje kuhinjama u brežicama ili negdje okolo????
patientia
10.11.2009., 23:12
Ako ne trazim povrat poreza, Hrvati mi ga ne mogu naplatiti zbog sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja? Naime imam 4 razloga za platiti porez u Sloveniji umjesto u Hrvatskoj:
- u Sloveniji je porez manji
- traziti povrat poreza je gnjavaza
- Global Refund uzme 40%
- radije financiram skole, vrtice, bolnice... nego arene, stadione, Verone, janjetine, satove...
Imas u Krskom Lesninu (nisam bila, pa ne znam kakav je izbor):
Krško
CKŽ 137a, 8270 Krško
T: 07/48 80 390
pon.-pet.: 8-19:30
sob.: 8-13
Ulica je Cesta Krških Žrtev, neki koriste tu kraticu, manje vise svi ducani su u toj ulici.
http://www.lesnina.si/default.cfm?j=Sl&r=Sl&Kat=00
Imas i Merkur u Krskom, ali ne znam drze li Gorenje kuhinje.
kreso_zg
11.11.2009., 15:25
Siguran sam da se taj sporazum o dvostrukom oporezivanju ne primjenjuje u ovom slučaju. Probaj nešto prenesti preko granice pa ćeš vidjeti...ja sam probao.
Taj sporazum se primjenjuje kod nekih drugih stvari ali to nema veze sa pokućstvom, ima kod rada u drugoj zemlji ali sad da ne objašnjavam...
Taj Global uzme ako odeš u prvu poštu i podigneš iznos...
Tnx na adresi
patientia
11.11.2009., 16:12
Ako uzimam povrat poreza, daju mi obrazac za Global Refund. S tim obrascem se ne moze podici lova u trgovini nego samo u poslovnicama, nisam ju htjela dizati u hr bojeci se da ce me jos i posta oderati i da ce mi dati kune, pa sam digla u Menjalnici Azur u Brezicama. Na malo vise od 50 eura hrane dobila sam neka 2 eura povrata poreza. Doduse, porez za hranu im je 8.5%. Hrvatski carinik je pogledao obrazac i nije nam naplatio hrvatski porez. Samo je bio sumnjicav i pitao je li to sve sto imamo. Sad radije ostavim taj porez, valjda ce otic u neke korisne svrhe.
Dakle, ako i ne uzmes povrat poreza u Sloveniji, Hrvati ti naplate i porez i carinu?
BTW, pretpostavljam da znas za stari prijelaz Bregana-Slovenska vas, za koji ti ne treba vinjeta, a osim toga ne placas 5 kn Hrvatima.
kreso_zg
12.11.2009., 09:41
Uh u pravu si za taj Global, sad sam provjerio, uzmu ti cca 50% i drago mi je da si me upozorila na to...nisam razmišljao o tome
Ako ti je račun oko 500e ili malo veći vjeruj mi da si nastradala ako ne prijaviš, iznad te granice slovenci obavezno javljaju našim carinicima...onda pali samo ženski šarm(vidio sam)
Da siguran sam da će ti naplatiti porez i carinu bez obzira ako im pokažeš račun. I pazi se kod tog namještaja, carina za proizvode iz Eu je mala(oko1%), naravno moraš imati papir da je to proizvedeno u Eu, ako nije iz Eu ili ti nemaš papir onda opet plaćaš veću carinu. Ali to ti je najbolje da nazoveš neki granični prijelaz i oni će ti sve objasniti.
patientia
12.11.2009., 10:24
Ja cula da javljaju iznad 400 eura, ali samo ako trazis povrat poreza (sto ja ne bih trazila). Cak su nekima savjetovali da se vrate u ducan i traze robu na vise racuna kako ne bi morali zvati Hrvate.
Ali pazi ovo, prije oko godinu dana hrvatski carinik na Macelju je drzao hrpu obrazaca za povrat poreza iz Ikee. Ok, pretpostavljam da je Hrvatima predlozio ili da mu daju obrasce ili da plate hrvatski porez, pa su mu radije dali obrasce da ne bi mogli dobiti povrat poreza. No taj carinik je mogao s tim obrascima podici sve te poreze za koje su mu ljudi ostavili obrasce :eek:
te price o javljanju iznad 500 eur i sl. sam cula vec 100 puta.
U toliko navrata sam vec furala vrijednost vecu iznad 500 eur da ne mogu ni nabrojati i nikad nisam imala problema. A uredno potvrdila kod slovenaca. Ja bih prije rekla da je to faktor srece i raspolozenja na granici.
Recimo frendicu kad se vracala iz Mađarske su zezali za 100 eura ...
Jednom sam imala ikee za cca 800 eura, i nisam ni cjepkala racune jer smo bili spremni platiti carinu. Niti pogledali nas nisu na hrv. prelazu .... A opet znam i onih koji su platili carinu i na puno manji iznos, tako da .... treba biti spreman na sve rekla bih :mig:
A ovo za dojave vise nista ne vjerujem ... :raspa:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.