PDA

View Full Version : Treskavica / drhtanje tijela

funky
15.01.2003., 21:11
u zadnje vrijeme, kad se god iznerviram/naljutim ili sam pod nekakvom vrstom stresa, uhvati me nekakva cudna treskavica - primijetim da mi ruke blago drhte, osjecam se cudno, osjetim neku slabost u organizmu i srce mi lupa ubrzano. imate ideju u cemu je problem? nekad se ovo manifestira i bez ocitog razloga, kao na primjer sad; osjecam se pomalo uznemireno (nemam pojma zasto), srce mi ubrzano lupa, i osjecam se slabo, ali manje nego inace.
sta se dogadja? jeli problem fizicki ili psihicki?

hvala unaprijed :)

Solaris
19.01.2003., 15:09
vjerovatno psihološki....RELAX....:)

pokušaj smanjiti razinu stresa, pa prati što će dalje biti ;), ako ne prestane idi dr-u

Shoki
19.01.2003., 23:28
navala adrenalina kad se iznerviraš??? Ili poremećaj u izlučivanju adrenalina?? Frend mi to ima, niš strašno, samo ponekad lako plane (al se na to izvlači kad radi sranja i ponaša se ko pičketina).

Svakako posjeti doktora...

Zrinska
19.01.2003., 23:40
funky kaže:
u zadnje vrijeme, kad se god iznerviram/naljutim ili sam pod nekakvom vrstom stresa, uhvati me nekakva cudna treskavica - primijetim da mi ruke blago drhte, osjecam se cudno, osjetim neku slabost u organizmu i srce mi lupa ubrzano. imate ideju u cemu je problem? nekad se ovo manifestira i bez ocitog razloga, kao na primjer sad; osjecam se pomalo uznemireno (nemam pojma zasto), srce mi ubrzano lupa, i osjecam se slabo, ali manje nego inace.
sta se dogadja? jeli problem fizicki ili psihicki?

hvala unaprijed :)
Oboje,imas li osjecaj blage panike...?Jesi li mozda student....Studentima je to poznato....:(

bucek
05.09.2007., 07:48
Molim za "pomoć".
Sinoć mi je suprug dobio drhtavicu cijelog tijela iz čistog mira.
Jako se tresao,ruke su mu bile hladne,kao da nije imao cirkulaciju u prstima.
Dala sam mu Normabel i šalicu čaja,pokrila sa 3 deke.Ništa ga nije bolilo,ali smo se jako pretrašili.Jučer je vadio živac (zub),inače se boji zubara,pa sam mislila da je možda neki "šok"naknadno (nakon 5 sati od zubara).
Popustilo ga je nakon 2 sata,ali se preznojavao cijelu noć.Popio je i jedan lupocet prije spavanja.

dali netko zna što bi to moglo biti??

simple
05.09.2007., 09:08
Molim za "pomoć".
Sinoć mi je suprug dobio drhtavicu cijelog tijela iz čistog mira.
Jako se tresao,ruke su mu bile hladne,kao da nije imao cirkulaciju u prstima.
Dala sam mu Normabel i šalicu čaja,pokrila sa 3 deke.Ništa ga nije bolilo,ali smo se jako pretrašili.Jučer je vadio živac (zub),inače se boji zubara,pa sam mislila da je možda neki "šok"naknadno (nakon 5 sati od zubara).
Popustilo ga je nakon 2 sata,ali se preznojavao cijelu noć.Popio je i jedan lupocet prije spavanja.

dali netko zna što bi to moglo biti??

Neka izmjeri temperaturu (drhtavica i zimica znaju se javiti pri naglom skoku temperature, i nakon toga preznojavanje) i ode lijecniku! Treba vidjeti zbog cega se to dogodilo. Nikakav "sok" nije u pitanju. Ima li kakvih drugih smetnji? Mucninu, povracanje, proljev, problem s mokrenjem, kasalj, osip, grlobolju, iscjedak iz nosa, glavobolju...?

Ivanicapeca
05.09.2007., 10:23
Neka ode kod dr. Pretpostavljam da je kod vađenja živca dobio lokalnu anesteziju. Treba provjeriti dali ona može prouzročiti takve simptome iako pretpostavljam da je ipak temperatura u pitanju. Vađenje živca nije mala stvar pa može biti da je reakcija.

bucek
05.09.2007., 11:28
Inače ima ulcerozni kolitis,ali mislimo da nije od toga.
Osim toga,dosta se živcira oko naših financija koje su koma:flop: ...i uvijek sve "drži"u sebi (kad ga nešto mući)...Rekla sam mu da ode doktoru,pa ćemo vidjeti.
thnx

mala_55
13.10.2011., 21:39
Evo ovako. Cesto se budim po noci :mad: uz strsno drhtanje cijelog tijela. kada do toga dodje tesko disem,ne mogu kontrolirati svoje tijelo i kako sam uspijela dohvatiti malo svog tijela nisam bila hladna pa da se kaze da mi je hladno.
e pa sad. ima ko kakvih iskustva?
samo da se zna imam 13 god.
Hvala :p