View Full Version : Treskavica / drhtanje tijela
u zadnje vrijeme, kad se god iznerviram/naljutim ili sam pod nekakvom vrstom stresa, uhvati me nekakva cudna treskavica - primijetim da mi ruke blago drhte, osjecam se cudno, osjetim neku slabost u organizmu i srce mi lupa ubrzano. imate ideju u cemu je problem? nekad se ovo manifestira i bez ocitog razloga, kao na primjer sad; osjecam se pomalo uznemireno (nemam pojma zasto), srce mi ubrzano lupa, i osjecam se slabo, ali manje nego inace.
sta se dogadja? jeli problem fizicki ili psihicki?
hvala unaprijed :)
Solaris
19.01.2003., 15:09
vjerovatno psihološki....RELAX....:)
pokušaj smanjiti razinu stresa, pa prati što će dalje biti ;), ako ne prestane idi dr-u
navala adrenalina kad se iznerviraš??? Ili poremećaj u izlučivanju adrenalina?? Frend mi to ima, niš strašno, samo ponekad lako plane (al se na to izvlači kad radi sranja i ponaša se ko pičketina).
Svakako posjeti doktora...
Zrinska
19.01.2003., 23:40
funky kaže:
u zadnje vrijeme, kad se god iznerviram/naljutim ili sam pod nekakvom vrstom stresa, uhvati me nekakva cudna treskavica - primijetim da mi ruke blago drhte, osjecam se cudno, osjetim neku slabost u organizmu i srce mi lupa ubrzano. imate ideju u cemu je problem? nekad se ovo manifestira i bez ocitog razloga, kao na primjer sad; osjecam se pomalo uznemireno (nemam pojma zasto), srce mi ubrzano lupa, i osjecam se slabo, ali manje nego inace.
sta se dogadja? jeli problem fizicki ili psihicki?
hvala unaprijed :)
Oboje,imas li osjecaj blage panike...?Jesi li mozda student....Studentima je to poznato....:(
Molim za "pomoć".
Sinoć mi je suprug dobio drhtavicu cijelog tijela iz čistog mira.
Jako se tresao,ruke su mu bile hladne,kao da nije imao cirkulaciju u prstima.
Dala sam mu Normabel i šalicu čaja,pokrila sa 3 deke.Ništa ga nije bolilo,ali smo se jako pretrašili.Jučer je vadio živac (zub),inače se boji zubara,pa sam mislila da je možda neki "šok"naknadno (nakon 5 sati od zubara).
Popustilo ga je nakon 2 sata,ali se preznojavao cijelu noć.Popio je i jedan lupocet prije spavanja.
dali netko zna što bi to moglo biti??
Molim za "pomoć".
Sinoć mi je suprug dobio drhtavicu cijelog tijela iz čistog mira.
Jako se tresao,ruke su mu bile hladne,kao da nije imao cirkulaciju u prstima.
Dala sam mu Normabel i šalicu čaja,pokrila sa 3 deke.Ništa ga nije bolilo,ali smo se jako pretrašili.Jučer je vadio živac (zub),inače se boji zubara,pa sam mislila da je možda neki "šok"naknadno (nakon 5 sati od zubara).
Popustilo ga je nakon 2 sata,ali se preznojavao cijelu noć.Popio je i jedan lupocet prije spavanja.
dali netko zna što bi to moglo biti??
Neka izmjeri temperaturu (drhtavica i zimica znaju se javiti pri naglom skoku temperature, i nakon toga preznojavanje) i ode lijecniku! Treba vidjeti zbog cega se to dogodilo. Nikakav "sok" nije u pitanju. Ima li kakvih drugih smetnji? Mucninu, povracanje, proljev, problem s mokrenjem, kasalj, osip, grlobolju, iscjedak iz nosa, glavobolju...?
Ivanicapeca
05.09.2007., 10:23
Neka ode kod dr. Pretpostavljam da je kod vađenja živca dobio lokalnu anesteziju. Treba provjeriti dali ona može prouzročiti takve simptome iako pretpostavljam da je ipak temperatura u pitanju. Vađenje živca nije mala stvar pa može biti da je reakcija.
Inače ima ulcerozni kolitis,ali mislimo da nije od toga.
Osim toga,dosta se živcira oko naših financija koje su koma:flop: ...i uvijek sve "drži"u sebi (kad ga nešto mući)...Rekla sam mu da ode doktoru,pa ćemo vidjeti.
thnx
mala_55
13.10.2011., 21:39
Evo ovako. Cesto se budim po noci :mad: uz strsno drhtanje cijelog tijela. kada do toga dodje tesko disem,ne mogu kontrolirati svoje tijelo i kako sam uspijela dohvatiti malo svog tijela nisam bila hladna pa da se kaze da mi je hladno.
e pa sad. ima ko kakvih iskustva?
samo da se zna imam 13 god.
Hvala :p
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.