View Full Version : KAKO SA DVD PLAYERA SNIMATI DVD film NA VHS KAZETU
parsifal
30.12.2003., 20:44
ne znam je li ova tema bila i je li to uopce moguce ali me zanimaju vasa iskustva?
naime clan sam jedne vhs/cd/dvd teke i odjednom mi sinulo u mojoj maloj glavi :bonk:
pa sto ja nebi snimao dvdje koje iznajmim na vhs kazetu.
tj simple sa dvd-playera SAMSUNG koji iman spojin se na vcr(video) i/ili tv ili vec nekako sve to umrezin i sniman:)
je li to sve tako ko sto je mislio mali perica ili sam negdje nesto propustio i zafitiljio :mikroval:
nemam pojma je li to moguce?
dakle,genijalci -kazite mi
je li to moguce i kako ?
a na kompicu snimam cde koje iznajmim (imam clon- cd software)
i lako snimam te cd filmove.
zanima me kako to tj zar nemaju cd filmovi neku zastitu ili to clon cd sve ukloni i sve se to lijepo sprzi.
evo dok ovo pisen snima se cd-film HULK i svira CLON CD truba da je snimanje uspjelo :lux:
pa hebote-postao sam pirat :D
(ali ne prodajem to -samo za kucnu kolekciju )
Jango Fett
30.12.2003., 22:41
Ilegalno je kopirati DVD-ove čak i za svoju kolekciju ako su iz videoteke - to je legalno jedino kad su DVD-i tvoji, pa to radiš kao na vlastitu odgovornost.
Mislim da nema problema sa snimanjem, iako to nikada nisam radio (jer sve ripam na DivX i VHS-a se nerado sjećam), moj stari koji to stalno radi kaže da nema problema. O nekim mogućim zaštitama nemam informacija. A zašto jednostavno ne uzmeš kazetu i ne pokušaš?
splicanin
30.12.2003., 23:41
Nemoguce je kopirati sa DVD-a na VHS direktno zato sta DVD ima zastitu i snimit ce ti samo snijeg.
Moguce je jedino preko kompica pustit DVD i sa TV outom sa graficke se spojit na video,eto jedino tako mozes.
mirrorball
31.12.2003., 01:25
...možeš snimati sa DVD-a na kasetu, ali ne direktno, već moraš imati (ako nemaš komp) neki "pretvarač" - fakat nisam siguran kako se to zove koji ti pretvara (sada ispravite me jer ne znam da li točno zborim) digitalne signale u analogne ili nešto tome slično. Naime, ako snimaš direktno onda ti budu neujednačene boje na na VHS-u, i gubit će ti se zvuk....
splicanin
31.12.2003., 14:37
Sta ja rekoh:rolleyes:
A posto je pitao da li se moze preko foruma siguran sam da ima kompic ;)
parsifal kaže:
ne znam je li ova tema bila i je li to uopce moguce ali me zanimaju vasa iskustva?
naime clan sam jedne vhs/cd/dvd teke i odjednom mi sinulo u mojoj maloj glavi :bonk:
pa sto ja nebi snimao dvdje koje iznajmim na vhs kazetu.
tj simple sa dvd-playera SAMSUNG koji iman spojin se na vcr(video) i/ili tv ili vec nekako sve to umrezin i sniman:)
je li to sve tako ko sto je mislio mali perica ili sam negdje nesto propustio i zafitiljio :mikroval:
nemam pojma je li to moguce?
dakle,genijalci -kazite mi
je li to moguce i kako ?
a na kompicu snimam cde koje iznajmim (imam clon- cd software)
i lako snimam te cd filmove.
zanima me kako to tj zar nemaju cd filmovi neku zastitu ili to clon cd sve ukloni i sve se to lijepo sprzi.
evo dok ovo pisen snima se cd-film HULK i svira CLON CD truba da je snimanje uspjelo :lux:
pa hebote-postao sam pirat :D
(ali ne prodajem to -samo za kucnu kolekciju )
Pa, probaj sve ide bez problema. Ali kad pustiš kasetu slika čas svjetlija, čas tamnija - zaštite na DVD- u radi.
splicanin kaže:
Nemoguce je kopirati sa DVD-a na VHS direktno zato sta DVD ima zastitu i snimit ce ti samo snijeg.
Moguce je jedino preko kompica pustit DVD i sa TV outom sa graficke se spojit na video,eto jedino tako mozes.
Moguće, a zašto bi bilo nemoguće. Zvuk je dobar, jedino što već rekoh slika treperi. Ali se može gledati. Ako imaš dobre živce. :D :frajer:
Koliko me pamćenje služi, VHS je imao zaštitu od kopiranja MACROVISION, ista ta zaštita implementirana je i kod DVDa. Stoga ja za kopiranje DVDa na VHS koristim sljedeću metodu:
Smart Riperom skinem DVD na hard, pri tome uključim opciju demacrovision, mislim da bi to morali imati i ostali riperi. Tako sripan film spucam preko TVout na video i snimam, slika i zvuk su savršeni.
Thurgood
04.01.2004., 13:55
i ta metoda je gotovo pa jedina. ima još jedna sa kompa - ima programčića koji on-the-fly skidaju zaštitu - npr. TVtool. nisam probao, ali teoretski bi trebalo to raditi, pošto ima opciju "Macro off"
a jedan frend ima neki no-name DVD player (Mustek, tako nešto) sa izvučenim malim prekidačem koji gasi tu zaštitu. i presnimava... :misli:
DVD playeri imaju hardverski zaštitu..,a ne softversku ..tako da fore oko programa koji u letu skida zaštitu neće biti OK..
Ali neki NO-name nisu tu zaštitu ni ugrađivali..(to je nešto što se umixa u izlazni signal..tako nešto da radi nemoguće gledanje na video izlazu)
Čisto sumnjam da ima još playera koji nemajui tu zaštitu..
Samo je ripanje pravi način..ostalo je sr...
Ustvari sam krivo rekao ...onemogućava snimanje na VHS ili drugi magnetni medij (može se gledati na TV ???..logično je)
jer ubacuje frekve koje zbunjuju magnetiziranje i snimak ne valja...
Iako nisam to nikada gledao na OSC sigurno je tako nekakva fora ...
Nathan2004
06.01.2004., 00:00
Ja imam Quadro DVD 700 i mogu normalno presnimavati filmove na VHS.Samo spojim "činč" kablove na videorekorder i normalno radi.
Quadro je NO-NAME uređaj :lol:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.