PDA

View Full Version : KAKO SA DVD PLAYERA SNIMATI DVD film NA VHS KAZETU

parsifal
30.12.2003., 20:44
ne znam je li ova tema bila i je li to uopce moguce ali me zanimaju vasa iskustva?

naime clan sam jedne vhs/cd/dvd teke i odjednom mi sinulo u mojoj maloj glavi :bonk:

pa sto ja nebi snimao dvdje koje iznajmim na vhs kazetu.

tj simple sa dvd-playera SAMSUNG koji iman spojin se na vcr(video) i/ili tv ili vec nekako sve to umrezin i sniman:)

je li to sve tako ko sto je mislio mali perica ili sam negdje nesto propustio i zafitiljio :mikroval:

nemam pojma je li to moguce?
dakle,genijalci -kazite mi
je li to moguce i kako ?

a na kompicu snimam cde koje iznajmim (imam clon- cd software)

i lako snimam te cd filmove.
zanima me kako to tj zar nemaju cd filmovi neku zastitu ili to clon cd sve ukloni i sve se to lijepo sprzi.
evo dok ovo pisen snima se cd-film HULK i svira CLON CD truba da je snimanje uspjelo :lux:

pa hebote-postao sam pirat :D
(ali ne prodajem to -samo za kucnu kolekciju )

Jango Fett
30.12.2003., 22:41
Ilegalno je kopirati DVD-ove čak i za svoju kolekciju ako su iz videoteke - to je legalno jedino kad su DVD-i tvoji, pa to radiš kao na vlastitu odgovornost.

Mislim da nema problema sa snimanjem, iako to nikada nisam radio (jer sve ripam na DivX i VHS-a se nerado sjećam), moj stari koji to stalno radi kaže da nema problema. O nekim mogućim zaštitama nemam informacija. A zašto jednostavno ne uzmeš kazetu i ne pokušaš?

splicanin
30.12.2003., 23:41
Nemoguce je kopirati sa DVD-a na VHS direktno zato sta DVD ima zastitu i snimit ce ti samo snijeg.
Moguce je jedino preko kompica pustit DVD i sa TV outom sa graficke se spojit na video,eto jedino tako mozes.

mirrorball
31.12.2003., 01:25
...možeš snimati sa DVD-a na kasetu, ali ne direktno, već moraš imati (ako nemaš komp) neki "pretvarač" - fakat nisam siguran kako se to zove koji ti pretvara (sada ispravite me jer ne znam da li točno zborim) digitalne signale u analogne ili nešto tome slično. Naime, ako snimaš direktno onda ti budu neujednačene boje na na VHS-u, i gubit će ti se zvuk....

splicanin
31.12.2003., 14:37
Sta ja rekoh:rolleyes:

A posto je pitao da li se moze preko foruma siguran sam da ima kompic ;)

mores
02.01.2004., 14:35
parsifal kaže:
ne znam je li ova tema bila i je li to uopce moguce ali me zanimaju vasa iskustva?

naime clan sam jedne vhs/cd/dvd teke i odjednom mi sinulo u mojoj maloj glavi :bonk:

pa sto ja nebi snimao dvdje koje iznajmim na vhs kazetu.

tj simple sa dvd-playera SAMSUNG koji iman spojin se na vcr(video) i/ili tv ili vec nekako sve to umrezin i sniman:)

je li to sve tako ko sto je mislio mali perica ili sam negdje nesto propustio i zafitiljio :mikroval:

nemam pojma je li to moguce?
dakle,genijalci -kazite mi
je li to moguce i kako ?

a na kompicu snimam cde koje iznajmim (imam clon- cd software)

i lako snimam te cd filmove.
zanima me kako to tj zar nemaju cd filmovi neku zastitu ili to clon cd sve ukloni i sve se to lijepo sprzi.
evo dok ovo pisen snima se cd-film HULK i svira CLON CD truba da je snimanje uspjelo :lux:

pa hebote-postao sam pirat :D
(ali ne prodajem to -samo za kucnu kolekciju )

Pa, probaj sve ide bez problema. Ali kad pustiš kasetu slika čas svjetlija, čas tamnija - zaštite na DVD- u radi.

mores
02.01.2004., 14:37
splicanin kaže:
Nemoguce je kopirati sa DVD-a na VHS direktno zato sta DVD ima zastitu i snimit ce ti samo snijeg.
Moguce je jedino preko kompica pustit DVD i sa TV outom sa graficke se spojit na video,eto jedino tako mozes.

Moguće, a zašto bi bilo nemoguće. Zvuk je dobar, jedino što već rekoh slika treperi. Ali se može gledati. Ako imaš dobre živce. :D :frajer:

Rain
03.01.2004., 03:36
Koliko me pamćenje služi, VHS je imao zaštitu od kopiranja MACROVISION, ista ta zaštita implementirana je i kod DVDa. Stoga ja za kopiranje DVDa na VHS koristim sljedeću metodu:

Smart Riperom skinem DVD na hard, pri tome uključim opciju demacrovision, mislim da bi to morali imati i ostali riperi. Tako sripan film spucam preko TVout na video i snimam, slika i zvuk su savršeni.

Thurgood
04.01.2004., 13:55
i ta metoda je gotovo pa jedina. ima još jedna sa kompa - ima programčića koji on-the-fly skidaju zaštitu - npr. TVtool. nisam probao, ali teoretski bi trebalo to raditi, pošto ima opciju "Macro off"

a jedan frend ima neki no-name DVD player (Mustek, tako nešto) sa izvučenim malim prekidačem koji gasi tu zaštitu. i presnimava... :misli:

HANS
04.01.2004., 14:15
DVD playeri imaju hardverski zaštitu..,a ne softversku ..tako da fore oko programa koji u letu skida zaštitu neće biti OK..

Ali neki NO-name nisu tu zaštitu ni ugrađivali..(to je nešto što se umixa u izlazni signal..tako nešto da radi nemoguće gledanje na video izlazu)

Čisto sumnjam da ima još playera koji nemajui tu zaštitu..

Samo je ripanje pravi način..ostalo je sr...

HANS
04.01.2004., 14:19
Ustvari sam krivo rekao ...onemogućava snimanje na VHS ili drugi magnetni medij (može se gledati na TV ???..logično je)
jer ubacuje frekve koje zbunjuju magnetiziranje i snimak ne valja...

Iako nisam to nikada gledao na OSC sigurno je tako nekakva fora ...

Nathan2004
06.01.2004., 00:00
Ja imam Quadro DVD 700 i mogu normalno presnimavati filmove na VHS.Samo spojim "činč" kablove na videorekorder i normalno radi.

Rain
06.01.2004., 12:01
Quadro je NO-NAME uređaj :lol: