PDA

View Full Version : Koliko vam je bitna financijska situacija potencijalnoga partnera?

stranice : 1 2 3 [4] 5 6

kukuriku
01.04.2008., 17:09
Oćemo vadit rečenicu po rečenicu iz konteksta RASPRAVE? Ako da, jebeš tolike stranice rasprave, ajmo svest stavove u jednu rečenicu i jebeš poantu foruma.

nećemo. : pokunjena:
to san ja samo podjebavala.:D
:govorimo hrvatski:

Drito Konj
01.04.2008., 17:10
Nije točno. Tvoj komentar na Xenu je bio da je licemjerna jer bi cijeli život financirala autistu, a cijeli život ne bi financirala zdravo dijete. Drugo, rekao si da bi financirao njegove interese. Što ako su djetetovi interesi ležanje na kauču i gledanje televizije jer je takav njegov karakter kojeg ne razumiješ, a zdravo je? Okej, možemo dodati i uzgajanje mravi na mravljim farmama. :D :D

Ne, to onda nije dijete, to je moron i to sam isto napisao.

A ono je bila izjava u kontekstu RASPRAVE, pa bi njoj trebalo dodati još neke postove, jelda? No, lakše je ić diskreditirat na osnovu jedne rečenice, jer se onda ne moraš potrudit argumentima.

Xena2000
01.04.2008., 17:11
na kojim faksevima?

Na društvenim....ekonomija, promet, novinarstvo, pravo, filozofski...mislim, izvanredni studij postoji, nije to neka masonska udruga..:D

Ja sam bila redovan student, al nisam dolazila na sva predavanja jer sam radila...naravno, nisu ni sva predavanja bila obavezna. Važnije je bilo položiti ispit.

alexxx
01.04.2008., 17:13
Djeca bi završila u domu dok ne steknu potrebne uvjete.
a u domovima sva djeca imaju svoju sobu :rofl:

kukuriku
01.04.2008., 17:14

A ono je bila izjava u kontekstu RASPRAVE, pa bi njoj trebalo dodati još neke postove, jelda? No, lakše je ić diskreditirat na osnovu jedne rečenice, jer se onda ne moraš potrudit argumentima.

je.
a opet, isto bi i ti moga pazit šta pišeš.
da te ne mogu zlobnim komentarima, floskulama i izvlačenjem iz konteksta te pukim citiranjem tek tako diskreditirat:D

oh, istino i pravdo, kako si krhka!
na forumu, a i šire.

Smart_bitch
01.04.2008., 17:15

Daj relaks, pol šest je, umorna sam ko isus, zajebavam :D

gdja Castro
01.04.2008., 17:16
Ne mislim ništa platit :mad:

Nemam novaca za to. :mad:

Nek ide radit, i ja sam :mad:

Da si moja, ja bih ti pomagala dok ne uspiješ jer brijem da bi bila genijalna glumica. :cerek:
Oš vezu na akademiji? :D

Smart_bitch
01.04.2008., 17:18
Da si moja, ja bih ti pomagala dok ne uspiješ jer brijem da bi bila genijalna glumica. :cerek:

Eeeee, da sam ja tvoja, Castro, da sam tvoja...:zvrko:

Oš vezu na akademiji? :D

A daj šta daš :rofl:

Al ne pravi mi dijete :D :D

Drito Konj
01.04.2008., 17:19
a u domovima sva djeca imaju svoju sobu :rofl:

Na ovo sam već odgovorio, ne čitaš pažljivo. Očito.

je.
a opet, isto bi i ti moga pazit šta pišeš.
da te ne mogu zlobnim komentarima, floskulama i izvlačenjem iz konteksta te pukim citiranjem tek tako diskreditirat:D

oh, istino i pravdo, kako si krhka!
na forumu, a i šire.

Pišem u kontekstu rasprave. Trebam svaki prethodni post pastat u novi da ne bi bilo zabuna?

miaR
01.04.2008., 17:19
Dobar dan :cerek:
Čitav ovaj topic i moram priznat da je stvarno zanimljiv.
Drito mi je oduvijek interesantan, al danas ga preteraše.
Vezano uz (ne)imanje djece, najbitnije je da je roditelj svjestan što to znači imati dijete,
da je spreman na takvu odgovornost, da ga ljubi svim svojim bićem, jer dijete je na prvom mjestu.
Ma nema tih tisuća koje mogu zamijenit istinsku brigu i ljubav roditelja.
Ako to postoji, taj isti roditelj će dat sve od sebe da omogući svom djetetu pristojan život .

baja
01.04.2008., 17:20
Al ne pravi mi dijete :D :Dja ću da te karam :D

Xena2000
01.04.2008., 17:20

Drito, ne kenjkaj.
Lijepo si rekao da mu ne bi visio na kičmi ako bi dijete drugi puta palo godinu na faksu nego bi mu to platio. Ja eto ne bi.
Nego, čudi me da stremiš ovim visokim zaradama, a trenutno si nezaposlen, bez diplome..:ne zna: :D

imam samo još jednu izjavu za ovu temu;

GDJE IMA VOLJE IMA I NAČINA. :cerek:

Drito Konj
01.04.2008., 17:23
Drito, ne kenjkaj.
Lijepo si rekao da mu ne bi visio na kičmi ako bi dijete drugi puta palo godinu na faksu nego bi mu to platio. Ja eto ne bi.
Nego, čudi me da stremiš ovim visokim zaradama, a trenutno si nezaposlen, bez diplome..:ne zna: :D

imam samo još jednu izjavu za ovu temu;

GDJE IMA VOLJE IMA I NAČINA. :cerek:

Napisao sam isto tako da bi razgovarao s njim i pokušao ga usmjerit ili neki kurac. Isto tako sam napisao da ne bi financirao studiranje zauvijek. Isto tako sam napisao da bi studirao kreativne interese, ne sjedenje pred krevetom.

Ne vidim 7500 kuna kao nekakvu visoku zaradu, nit se istoj treba stremit da bi ju se imalo. :mig:

Drito Konj
01.04.2008., 17:28
da je spreman na takvu odgovornost, da ga ljubi svim svojim bićem, jer dijete je na prvom mjestu.
Ma nema tih tisuća koje mogu zamijenit istinsku brigu i ljubav roditelja.
Ako to postoji, taj isti roditelj će dat sve od sebe da omogući svom djetetu pristojan život .

ajmo sad uzet ovaj post i:

if da je spreman na takvu odgovornost, da ga ljubi svim svojim bićem, jer dijete je na prvom mjestu. -> then -> Ako to postoji, taj isti roditelj će dat sve od sebe da omogući svom djetetu pristojan život.

I to je jedino kaj ja tvrdim čitavo vrijeme.

Ako mi je dijete bolesno, želim imat auto da ga mogu sigurno, brzo i udobno prevest do bolnice. Želim da i žena i ja što prije/sigurnije dođemo s posla jer tako štedimo vrijeme i nismo nadrkani po dolasku doma nakon 2 sata javnog prijevoza. Isto tako želim imat za sve troškove koji se s djetetom mogu dogodit. Ne donosimo stvar na život, donosimo OSOBU i to dijete se kao osobu treba tretirat. A za to nam, kako iznenađujuće, treba i novac.

One silne tisuće, JOŠ JEDNOM PONAVLJAM :rolleyes: su samo osnova za započet obitelj. 8000 minimum, 15000 optimum.

kukuriku
01.04.2008., 17:28
Pišem u kontekstu rasprave. Trebam svaki prethodni post pastat u novi da ne bi bilo zabuna?

šta si, duše ti, tako ozbiljan?:ne zna:

molim da mi netko drugi odgovori nije li, ako iz ničeg drugog, ono bar iz mog pozivanja na istinu i pravdu bilo sasvim jasno da samo oću da te karam, kako lijepo reče kolegica baja?:D

no, dobro, jasno mi je, ti ne gajiš seksualne osjećaje spram mene.
već samo one ozbiljne.
ok, i to je u redu.:D

Drito Konj
01.04.2008., 17:31
šta si, duše ti, tako ozbiljan?:ne zna:

molim da mi netko drugi odgovori nije li, ako iz ničeg drugog, ono bar iz mog pozivanja na istinu i pravdu bilo sasvim jasno da samo oću da te karam, kako lijepo reče kolegica baja?:D

no, dobro, jasno mi je, ti ne gajiš seksualne osjećaje spram mene.
već samo one ozbiljne.
ok, i to je u redu.:D

Imam ukočenje nekakvog živca na leđima i već 2 dana sam nepokretan, ako baš moraš znat. To me veseli koliko i guranje glave u nekakvu peć u kojoj je vruće i pjevanje himne pritom. :D

I izgrebali su me jebeni zečevi takvog ukočenog. :D

kukuriku
01.04.2008., 17:33

if da je spreman na takvu odgovornost, da ga ljubi svim svojim bićem, jer dijete je na prvom mjestu. -> then -> Ako to postoji, taj isti roditelj će dat sve od sebe da omogući svom djetetu pristojan život.

Ako mi je dijete bolesno, želim imat auto da ga mogu sigurno, brzo i udobno prevest do bolnice. Želim da i žena i ja što prije/sigurnije dođemo s posla jer tako štedimo vrijeme i nismo nadrkani po dolasku doma nakon 2 sata javnog prijevoza. Isto tako želim imat za sve troškove koji se s djetetom mogu dogodit. Ne donosimo stvar na život, donosimo OSOBU i to dijete se kao osobu treba tretirat. A za to nam, kako iznenađujuće, treba i novac.

One silne tisuće, JOŠ JEDNOM PONAVLJAM :rolleyes: su samo osnova za započet obitelj. 8000 minimum, 15000 optimum.

u redu je.:top:
sasvim si normalan.

a sve što ja, i neki drugi tvrde jest, da tvoj model ne mora biti jedini ispravan i jedini moguć.
OK?

Smart_bitch
01.04.2008., 17:39

A ako imaš sve to, i odgajaš dijete i u jednom danu ti izgori kuća, zajedno s garažom, a žena ti dobije otkaz (jer znamo da sve nevolje dolaze u paketu) i nakraju si ko crkveni miš, šta onda radiš s djetetom? Vratiš ga, ili staviš u dom, ili daš rodbini? :D :D

Drito Konj
01.04.2008., 17:41
A ako imaš sve to, i odgajaš dijete i u jednom danu ti izgori kuća, zajedno s garažom, a žena ti dobije otkaz (jer znamo da sve nevolje dolaze u paketu) i nakraju si ko crkveni miš, šta onda radiš s djetetom? Vratiš ga, ili staviš u dom, ili daš rodbini? :D :D

Ako sam mogao to sve napravit u startu, napravit ću opet. Bit će grbavo, ali ću napravit i potrudit se ko isus da bude što brže i bolje. I da, kuća i garaža bi bili osigurani.

Oni koji se ne mogu maknut sa svojih blagajničkih 2500 kuna godinama, kaj će oni napravit?

miaR
01.04.2008., 17:42

tu se slažemo :s :s :s

e vidiš, to je relativno :ne zna:
ponekad se i s manje može živjet bolje i kvalitetnije :s
živimo u potrošačkom društvu, umjesto izleta u prirodu,
djecu se vodi u shopping centar :confused: kupuje se nepotrebna roba,
od hrane, obuće, odjeće, unedogled.
Na nama je hoćemo li sudjelovat u tome :mig:

Drito Konj
01.04.2008., 17:42

Ako sam mogao to sve napravit u startu, napravit ću opet. Bit će grbavo, ali ću napravit i potrudit se ko isus da bude što brže i bolje. I da, kuća i garaža bi bili osigurani.

Oni koji se ne mogu maknut sa svojih blagajničkih 2500 kuna godinama, kaj će oni napravit?

Zli Mali Medo
01.04.2008., 17:44
Imam ukočenje nekakvog živca na leđima i već 2 dana sam nepokretan, ako baš moraš znat. To me veseli koliko i guranje glave u nekakvu peć u kojoj je vruće i pjevanje himne pritom. :D

I izgrebali su me jebeni zečevi takvog ukočenog. :D

<Natch mode>

Mozemo li onda zakljuciti raspravu i reci da je bolje imati 5 malih zeceva, nego djecu?

</Natch>

:)

Smart_bitch
01.04.2008., 17:47

Ali više nisi u startu. Sad si stariji, sa većim troškovima, sa djetetom....nije više isto. Pozicije nisu iste.

A oni koji se ne mogu maknuti moraju se prilagoditi onome što imaju, ili prilagoditi sebe da se maknu. A ionako, malo je ljudi na svijetu koji baš "ne mogu".

Mislim, na tu foru ja slobodno svojoj najboljoj frendici mogu reć da je sjebana u glavu što je išla radit dijete, a blagajnica je. Nastranu što ja to stvarno mislim, ali nisam ja ta koja odlučuje ni gdje će raditi ni za koju lovu, a ni kad će rađat.

Drito Konj
01.04.2008., 17:49
e vidiš, to je relativno :ne zna:
ponekad se i s manje može živjet bolje i kvalitetnije :s
živimo u potrošačkom društvu, umjesto izleta u prirodu,
djecu se vodi u shopping centar :confused: kupuje se nepotrebna roba,
od hrane, obuće, odjeće, unedogled.
Na nama je hoćemo li sudjelovat u tome :mig:

Vidim da ću morat ponovit računicu.

2500 kuna kredit za manji stan
1500 kuna mjesečno hrana, ako svaki od partnera jede 25 kuna dnevno
1000 kuna rabljeni automobil koji koriste obje osobe, i dalje tvrdim da je auto danas potreba, a ne luksuz

1000 kuna gorivo
1500 kuna 2 mobitela, grijanje, telefon, internet, struja

Vidi, već smo na 7500 kuna, a nitko nije popio kavu, nitko nije bio na večeri, djetetu ništa nije kupljeno, nije se bilo u šoping centru, nije se kupilo apsolutno NIŠTA ne luksuzno, nego ništa srednje klase. Ono, nabrijani televizor, alu felge na autu, odlazak na izlet na plitvice, more na ljeto.

7500 kuna. Za one koji ne sudjeluju ni u jednom dijelu odvratnog konzumentskog društva.

Xena2000
Ne vidim 7500 kuna kao nekakvu visoku zaradu, nit se istoj treba stremit da bi ju se imalo. :mig:

Ne moraš stremit cifri od 7500 kn, al prvo nju moraš zaradit da bi mogao zarađivat 15 somova. No, s obzirom da ne zarađuješ ni 7 i po, prilično si bahatih i razmaženih razmišljanja. Zato sam te i pitala neke stvari, ali si ti izbjegao odgovor.

Studiraš? Na kojoj si godini? Podstanar si? Tko te financira?

alexxx
Na društvenim....ekonomija, promet, novinarstvo, pravo, filozofski...mislim, izvanredni studij postoji, nije to neka masonska udruga..:D

Ja sam bila redovan student, al nisam dolazila na sva predavanja jer sam radila...naravno, nisu ni sva predavanja bila obavezna. Važnije je bilo položiti ispit.za filozofski odgovorno tvrdim da nema vanrednog studiranja. ni neobaveznih predavanja. za ostale ne znam.

Strašno mi je kad čujem da roditelji ne mogu djetetu priuštiti faks (mora se platiti godina u Hr), jer su svu lovu ukrcali u viksu. Za mene je to promašaj. Jer je to dijete kolateralna žrtva, htjelo je faks, no eto, lova je "preusmjerena".ako je htjelo, moglo je konobarit preko ljeta. :D

Drito Konj
01.04.2008., 17:50
Ali više nisi u startu. Sad si stariji, sa većim troškovima, sa djetetom....nije više isto. Pozicije nisu iste.

A oni koji se ne mogu maknuti moraju se prilagoditi onome što imaju, ili prilagoditi sebe da se maknu. A ionako, malo je ljudi na svijetu koji baš "ne mogu".

Mislim, na tu foru ja slobodno svojoj najboljoj frendici mogu reć da je sjebana u glavu što je išla radit dijete, a blagajnica je. Nastranu što ja to stvarno mislim, ali nisam ja ta koja odlučuje ni gdje će raditi ni za koju lovu, a ni kad će rađat.

Tako je, nisam u startu. Imam stabilan posao, kuća i garaža su bili osigurani, a sve ovo je manji setback od nekoliko mjeseci. Nije ugodno, ali se može.

Xena2000
01.04.2008., 17:52
Vidim da ću morat ponovit računicu.

2500 kuna kredit za manji stan
1500 kuna mjesečno hrana, ako svaki od partnera jede 25 kuna dnevno
1000 kuna rabljeni automobil koji koriste obje osobe, i dalje tvrdim da je auto danas potreba, a ne luksuz

1000 kuna gorivo
1500 kuna 2 mobitela, grijanje, telefon, internet, struja

Vidi, već smo na 7500 kuna, a nitko nije popio kavu, nitko nije bio na večeri, djetetu ništa nije kupljeno, nije se bilo u šoping centru, nije se kupilo apsolutno NIŠTA ne luksuzno, nego ništa srednje klase. Ono, nabrijani televizor, alu felge na autu, odlazak na izlet na plitvice, more na ljeto.

7500 kuna. Za one koji ne sudjeluju ni u jednom dijelu odvratnog konzumentskog društva.

Ovo sve stoji. Al zato Drito ljudi žive u minusu. Sve se plaća na rate. Malo pripomognu starci, ako imaju. Ne dižu svi kredite, neki žive u obiteljskim kućama. Kemijaju. Na sve načine. I ne, to nije život koji sebi priželjkujem, al ga većina živi. I to ne većina bijede, blagajnica, nego akademskih građana sa solidnim poslovima. To je realnost, a nikako nije realnost da svaki od bračnog para zarađuje 8 somova kuna.

Drito Konj
01.04.2008., 17:53
Ne moraš stremit cifri od 7500 kn, al prvo nju moraš zaradit da bi mogao zarađivat 15 somova. No, s obzirom da ne zarađuješ ni 7 i po, prilično si bahatih i razmaženih razmišljanja. Zato sam te i pitala neke stvari, ali si ti izbjegao odgovor.

Studiraš? Na kojoj si godini? Podstanar si? Tko te financira?

Ova pitanja, na koja sam ti već rekao da ne želim odgovorit, ponovo pokušavaš uvalit. Stvarno si toliko thick?

I nisam nimalo bahatih ni razmaženih razmišljanja. Nedavno sam odbio posao za toliko novaca, a kad sam švercao i radio za sebe sam zarađivao prilično veću svotu od navedene. No, to me nije veselilo jer mi je jelo previše vremena, pa sam obustavio radnju. Osim toga, opet ti lupaš o tome kako JEDNA osoba treba zarađivat 15 soma. Dobro, kaj je tebi, imaš pamćenje zlatne ribice, kaj?

Drito Konj
01.04.2008., 17:54
Ovo sve stoji. Al zato Drito ljudi žive u minusu. Sve se plaća na rate. Malo pripomognu starci, ako imaju. Ne dižu svi kredite, neki žive u obiteljskim kućama. Kemijaju. Na sve načine. I ne, to nije život koji sebi priželjkujem, al ga većina živi. I to ne većina bijede, blagajnica, nego akademskih građana sa solidnim poslovima. To je realnost, a nikako nije realnost da svaki od bračnog para zarađuje 8 somova kuna.

Ok, možemo se zadržat na osnovi koja drži ovu cifru, a to je par BEZ logistike?
Pričamo o jednoj stvari, ti odjednom skreneš na desetu.

Da mi auto izgleda ko alfa, ima alfin motor i filing je ko alfa, imao bi alfu a ne hondu. Ha? Kaj misliš?

Smart_bitch
01.04.2008., 17:54
Tako je, nisam u startu. Imam stabilan posao, kuća i garaža su bili osigurani, a sve ovo je manji setback od nekoliko mjeseci. Nije ugodno, ali se može.

Upravo si gadno zajebo, i dobio otkaz.

Osiguravalačka kuća ti odbija isplatiti štetu.

Što sad?

Xena2000
01.04.2008., 17:56
za filozofski odgovorno tvrdim da nema vanrednog studiranja. ni neobaveznih predavanja.

Dobro, nema. Ja imam dvije poznanice koje su studirale filozofski i radile istovremeno. Nisu ništa specijalno propustile. Nadoknađivale su gradivo učeći za ispite.
Može se raditi i pola radnog vremena....ja sam recimo u jednoj firmi radila pola radnog vremena, i u drugoj drugu polovicu. :rofl: Htjela sam skupiti što više iskustva tako da ne bi morala životarit s 45 godina. To je neka moja filozofija.

alexxx
01.04.2008., 17:56
Ne, napisao sam da bi financirao tj. potpomagao dijete koje je zbog karaktera koji ne razumijem izabralo branšu koju ne razumijem. a koja je sasvim neprofitabilna? mislim, zašto ga treba financirat?

nekako mislim da ću, kad mi dijete bude imalo 3o-4o, radije sebi financirat nešto neprofitabilno nego njemu. :D

a ja sam vrlo majčinski tip. oduvijek.

Drito Konj
01.04.2008., 17:59
Upravo si gadno zajebo, i dobio otkaz.

Osiguravalačka kuća ti odbija isplatiti štetu.

Što sad?

Dijete i majka umiru.
Pada ti kuća na glavu. Teško si ranjen.
Šta sad?

Kriste isuse. Ajde zato kaj se sve te stvari MOGU dogodit prestani radit planove. Ajde, molim te.

a koja je sasvim neprofitabilna? mislim, zašto ga treba financirat?

nekako mislim da ću, kad mi dijete bude imalo 3o-4o, radije sebi financirat nešto neprofitabilno nego njemu. :D

a ja sam vrlo majčinski tip. oduvijek.

Ko je govorio o 30-40 godina? Ko je govorio o APSOLUTNOM financiranju? Ali negdje do 30e, pomogao bi i brijem da bi se mogao rastegnut, ako mali pokazuje potencijal. :D

Xena2000
01.04.2008., 17:59
Ova pitanja, na koja sam ti već rekao da ne želim odgovorit, ponovo pokušavaš uvalit. Stvarno si toliko thick?

I nisam nimalo bahatih ni razmaženih razmišljanja. Nedavno sam odbio posao za toliko novaca, a kad sam švercao i radio za sebe sam zarađivao prilično veću svotu od navedene. No, to me nije veselilo jer mi je jelo previše vremena, pa sam obustavio radnju. Osim toga, opet ti lupaš o tome kako JEDNA osoba treba zarađivat 15 soma. Dobro, kaj je tebi, imaš pamćenje zlatne ribice, kaj?

A zašto ne želiš odgovorit? Nisam te pitala niti koji faks niti koja firma. Samo općenito. Ako ti nije bed reći da si se bavio švercom zašto bi ovo bilo bed?

Možda zato jer se tvoje tvrdnje ne podudaraju s tvojom realnošću.

Nemam pamćenje ko zlatna ribica, nego tebi logika bježi ispod tih priklještenih leđa. :D Ti si rekao da je 7,5 pi*kim dim, pa reko, bar je onda cifra od 15 neka dobra za stremljenje. Ili nije?

Xena2000
01.04.2008., 18:00
Ali negdje do 30e brijem da bi se mogao rastegnut, ako mali pokazuje potencijal. :D

:rofl:

Suhi
01.04.2008., 18:02
Imam ukočenje nekakvog živca na leđima i već 2 dana sam nepokretan, ako baš moraš znat. :D

Ma ne smijem se tebi, nego sebi. Od muke.

: gutavoltarenforteizaljevastellom:

Ovaj put ću to napisati jednostavno: Potpuno si u pravu.
Svi ostali imaju neke svoje idealističke oblake i izmaglice od kojih ne vide istinu. A ona je sljedeća:
Svatko tko svom djetetu želi pružiti samo ljubav, bez svega ostalog što mu je potrebno, nije to djete niti zaslužio. Niti uopće ima ljubavi za njega.

Ne radi se tu o nekoj točnoj količini novaca, nego o sposobnosti da se djetetu osigura sve što mu je potrebno za ostvarenje njegovih potencijala.
Ili si to u stanju ili - nisi.
Ako nisi, jajca na panj, a ne jebavati okolo. :D

Xena2000
Ok, možemo se zadržat na osnovi koja drži ovu cifru, a to je par BEZ logistike?
Pričamo o jednoj stvari, ti odjednom skreneš na desetu.

Da mi auto izgleda ko alfa, ima alfin motor i filing je ko alfa, imao bi alfu a ne hondu. Ha? Kaj misliš?

:ne zna:

bit će tebe taj živac dobro ukliještio....

samo sam ti pokušala dočarat kako ljudi s takvim primanjima žive...i na koje se načine snalaze, i ipak imaju djecu koja nisu gola i bosa. :mig:

alexxx
Dobro, nema. Ja imam dvije poznanice koje su studirale filozofski i radile istovremeno. Nisu ništa specijalno propustile. Nadoknađivale su gradivo učeći za ispite.
po bolonji? xena, ne kužiš, ja imam predavanja na kojima moram bit jer ako nisam, neću dobit potpis. imam seminare i pizdarije koje moram napravit, jer ako ne sad, morat ću ih napravit kasnije plus dodatne zadatke, a ako ne ni tad, neću dobit potpis. ako ne dobijem potpis, neću dat godinu.

i da, ja radim usput, one dane kad nemam predavanja - i to imam sreće da sam našla takav posao, i imam stipendiju, i sa svim tim parama ja ne mogu živjet.

Drito Konj
01.04.2008., 18:03
A zašto ne želiš odgovorit? Nisam te pitala niti koji faks niti koja firma. Samo općenito. Ako ti nije bed reći da si se bavio švercom zašto bi ovo bilo bed?

Možda zato jer se tvoje tvrdnje ne podudaraju s tvojom realnošću.

Nemam pamćenje ko zlatna ribica, nego tebi logika bježi ispod tih priklještenih leđa. :D Ti si rekao da je 7,5 pi*kim dim, pa reko, bar je onda cifra od 15 neka dobra za stremljenje. Ili nije?

Koje moje tvrdnje se ne podudaraju s mojom realnošću?
Da li imam djece?

Ne, ne postoji cifra za stremljenje. Ako je zadovoljen optimum, ja sam zadovoljan. Trenutno imam upravo taj optimum i super mi je. A što se tiče čime se bavim, jako dobro znaš čime se bavim i kaj radim trenutno, velim, ova pitanja tu su sasvim suvišna i ispadaš ne pretjerano bistra.

Smart_bitch
01.04.2008., 18:03
Dijete i majka umiru.
Šta sad?

Kriste isuse. Ajde zato kaj se sve te stvari MOGU dogodit prestani radit planove. Ajde, molim te.

Ček malo, stani burazeru. Ako već ideš na takav ziher odnos prema materijalnom stanju, ti moraš razmišljati i o ovom. Dakle, nemaš više stabilan posao, jer si dobio otkaz. Osiguravačka kuća te jebe cirka 6 mjeseci oko isplate. I to ako imaš sreće. Živiš isključivo od ženine plaće, a i njoj se trese stolica.

Što onda?

Xena2000
01.04.2008., 18:05
alexxx, ok, možda su sad postrožili pravila....al njih nisu pobrojavali na svakom predavanju, nisu ni mene. Ni mnoge druge.
A bome nismo ni imalo predavanja po cijele dane.

Nisam ja ni mislila da možeš preživjet s tim novcima, nego je to čisto da imaš za džeparac, za izlaske, za robicu, za kupit si komp, neku krntiju, za plaćat hranu ako već starci plaćaju sobu ili što te već veseli i uz to razvijaš odnos prema novcu. Moj prvi honorar je bio 800 kn. :brukica:

Xena2000
01.04.2008., 18:09
Koje moje tvrdnje se ne podudaraju s mojom realnošću?
Da li imam djece?

Ne, ne postoji cifra za stremljenje. Ako je zadovoljen optimum, ja sam zadovoljan. Trenutno imam upravo taj optimum i super mi je. A što se tiče čime se bavim, jako dobro znaš čime se bavim i kaj radim trenutno, velim, ova pitanja tu su sasvim suvišna i ispadaš ne pretjerano bistra.

U svakom slučaju ispadam bistrija od tebe koji cijelu temu loviš u mutnom i pričaš o stvarima o kojima pojma nemaš.
I Drito, ne laskaj si. Ne proučavam svakog člana foruma. Znam da se baviš glazbom, al meni to konkretno ne znači ništa. Na koji način od toga zarađuješ? E to je druga stvar. To nećeš reći. Ni na kojoj si godini faksa. Tko te finacira kad ne zaradiš ništa? :p
Uostalom, izabrao si poprilično nesigurno zanimanje za nekoga tko ima tako 'sigurne planove' u životu. Vrlo bistro.

cap_insanio
01.04.2008., 18:09

Svi ostali imaju neke svoje idealističke oblake i izmaglice od kojih ne vide istinu. A ona je sljedeća:
Svatko tko svom djetetu želi pružiti samo ljubav, bez svega ostalog što mu je potrebno, nije to djete niti zaslužio. Niti uopće ima ljubavi za njega.

Ne radi se tu o nekoj točnoj količini novaca, nego o sposobnosti da se djetetu osigura sve što mu je potrebno za ostvarenje njegovih potencijala.

aaaaand he`s back : pfju: :D

Drito Konj
01.04.2008., 18:11

Fala isusovom kurcu da neko konačno kuži o čem pričam :s

Smart_bitch
01.04.2008., 18:12

A kolega te prijatelj Suhi se smije vjerojatno iz razloga što ima dvoje djece tinejdžera i kad ih je radio nije imao ni pišljiva boba? :mig: :D :D

Gazda
01.04.2008., 18:18
Ostvariti djetetu potencijal možeš podrškom, a ne novcem. Evo ti primjer. Ja sam htio studirati nešto. Stari mi je dao podršku a onda mi objasnio svoj stav zakaj je taj faks u kurcu. Objasnio je to bez prisile, ljutnje i sl. i s razumijevanjem za moje želje i mišljenje. I, bogami, vidio ja da je on u pravu i otišao studirat nešto drugo i prilično uživao u tome. Dakle, ne možeš ti bacat novac na dijete i očekivat da realizira svoj neki potencijal. Dijete moraš vodit i usmjeravat, inače bi djeca bila kao životinje i nakon 3 mjeseca hodala okolo, pričala i donosila odrasle odluke. To je ono što ja podrazumijevam ljubavlju. Ne samo da ga zagrliš i ljubiš, nego i da mu rječju te djelom pokažeš da vrijedi, usmjeriš ga, podržiš. Novac je onda nevažan dok god imate krov nad glavom i šta jest. Dijete neće biti sretnije ako mu kupiš novi mobitel dugoročno. Jer će doć netko s više para i kupit klincu iz razreda bolji mobitel, i šta ćeš ti onda? Dakle, ok, moraš imat 8-10 soma kuna kao par da ti dijete ima šta jest. A sve iznad toga je dobro došlo, ali nije presudno za to dijete.

miaR
01.04.2008., 18:19
Dijete i majka umiru.
Šta sad?

:D :rofl: :rofl:

15 soma kn može postat iz nekih razloga 7 soma kn.
Ništa nije sigurno, zato ne treba bit isključiv.
Situacije se mijenjaju :ne zna:
Ako danas nemaš 15, ne znači da ih nećeš sutra imati ;) :s

Suhi
01.04.2008., 18:20

@Xena, ali Drito se barem potrudio napraviti kakav-takav budžet. Aktivno razmišlja o tome i ima realne strahove od mogućih problema.

A to je, moraš priznati, puuuuno više nego mnogi drugi prije nego što su saznali kako su postali budići sretni roditelji. A ti isti drugi dobijaju djecu. Bez ikakve svjesne namjere, a kamoli bez naznaka nekog financijskog plana kako to djete uzdržavati?

Jesi li ti ikad do sad pomislila napraviti mjesečni plan troškova u koji su uključene Pampersice i dječije kašice? :mig:
I? Zašto nisi?

Xena2000
01.04.2008., 18:25
Jesi li ti ikad do sad pomislila napraviti mjesečni plan troškova u koji su uključene Pampersice i dječije kašice? :mig:
I? Zašto nisi?

Jesam, a čak nemam djece. : organizirana : :D

Drito Konj
01.04.2008., 18:27
Ček malo, stani burazeru. Ako već ideš na takav ziher odnos prema materijalnom stanju, ti moraš razmišljati i o ovom. Dakle, nemaš više stabilan posao, jer si dobio otkaz. Osiguravačka kuća te jebe cirka 6 mjeseci oko isplate. I to ako imaš sreće. Živiš isključivo od ženine plaće, a i njoj se trese stolica.

Što onda?

A da isplaniram kompletan život do kraja? Kaj ako me kamion pogazi?
Ovo o čem ja pričam je maksimum kaj možeš planirat i na kaj možeš UTJECAT. Nemrem utjecat na višu silu, pa ju neću ni planirat. Touche.

U svakom slučaju ispadam bistrija od tebe koji cijelu temu loviš u mutnom i pričaš o stvarima o kojima pojma nemaš.
I Drito, ne laskaj si. Ne proučavam svakog člana foruma. Znam da se baviš glazbom, al meni to konkretno ne znači ništa. Na koji način od toga zarađuješ? E to je druga stvar. To nećeš reći. Ni na kojoj si godini faksa. Tko te finacira kad ne zaradiš ništa? :p
Uostalom, izabrao si poprilično nesigurno zanimanje za nekoga tko ima tako 'sigurne planove' u životu. Vrlo bistro.

Pričam o stvarima o kojima itekakvog pojma imam, a ti nemreš ispast bistra ni u slučaju odraza na brzacima.
Mene ne zanima kako itko od sudionika ove rasprave zarađuje, na kojoj godini faksa je i čime se bavi.

Da li sam ja na ijednom dijelu ove rasprave rekao da MORAM imat djece? Ne. Rekao sam da ću ih imat ako svi preuvjeti budu zadovoljeni. Vrlo jednostavno. Vidiš, ja raspravljam, a tebi se svađa i to na osobnom nivou. Nazovi si prijatelja ili prijateljicu s kojom si posvađana za tako nešto. Onda možeš koristit i informacije iz privatnog života tih ljudi. Ispuši se, u nedostatku valjanih argumenata, to ti je više nego potrebno. :w

Drito Konj
01.04.2008., 18:30
Ostvariti djetetu potencijal možeš podrškom, a ne novcem. Evo ti primjer. Ja sam htio studirati nešto. Stari mi je dao podršku a onda mi objasnio svoj stav zakaj je taj faks u kurcu. Objasnio je to bez prisile, ljutnje i sl. i s razumijevanjem za moje želje i mišljenje. I, bogami, vidio ja da je on u pravu i otišao studirat nešto drugo i prilično uživao u tome. Dakle, ne možeš ti bacat novac na dijete i očekivat da realizira svoj neki potencijal. Dijete moraš vodit i usmjeravat, inače bi djeca bila kao životinje i nakon 3 mjeseca hodala okolo, pričala i donosila odrasle odluke. To je ono što ja podrazumijevam ljubavlju. Ne samo da ga zagrliš i ljubiš, nego i da mu rječju te djelom pokažeš da vrijedi, usmjeriš ga, podržiš. Novac je onda nevažan dok god imate krov nad glavom i šta jest. Dijete neće biti sretnije ako mu kupiš novi mobitel dugoročno. Jer će doć netko s više para i kupit klincu iz razreda bolji mobitel, i šta ćeš ti onda? Dakle, ok, moraš imat 8-10 soma kuna kao par da ti dijete ima šta jest. A sve iznad toga je dobro došlo, ali nije presudno za to dijete.

Pa o čemu jebeno ja pričam čitavu temu?

:D :rofl: :rofl:

15 soma kn može postat iz nekih razloga 7 soma kn.
Ništa nije sigurno, zato ne treba bit isključiv.
Situacije se mijenjaju :ne zna:
Ako danas nemaš 15, ne znači da ih nećeš sutra imati ;) :s

Ponavljam, napisao sam 2 proračuna, minimalni i optimalni. Pa jebemu mater ljudi, dal vi čitate ovu temu il se zajebavate usput? I da, mijenjaju se, što ne znači da nije pametno unaprijed pokušat popravit okolnosti inicijativom.

alexxx
01.04.2008., 18:38
Nisam ja ni mislila da možeš preživjet s tim novcima, nego je to čisto da imaš za džeparac..
okej okej, to je onda sasvim druga priča od ove o financijski nezavisnim osamnaestogodišnjacima, malo napreskokce čitam, puno mi je toga :D sori

Suhi
01.04.2008., 18:42
A kolega te prijatelj Suhi se smije vjerojatno iz razloga što ima dvoje djece tinejdžera i kad ih je radio nije imao ni pišljiva boba? :mig: :D :D

:D
Gornji upitnik je u potpunosti opravdan.

Najme, pravi razlog mojeg razumijevanja onoga što Drito piše, je u tome što sam upravo tako kako on sad razmišlja i sam razmišljao.
Naravno kako sam u skladu s tim i djelovao.

Dakle, prvo sam osigurao i primjereno mjesto za život i primjerene prihode. :mig:

Osim toga, i mene je kičma ćopila.
: voltarenforte:

Ostvariti djetetu potencijal možeš podrškom, a ne novcem...

Slažem se. Samo, sa novcem je daleko lakše pružiti primjeren-ij-u podršku.

Jesam, a čak nemam djece. : organizirana :

:s
Svaka čast. Zašto si onda tako navalila na Drita? :ne zna:
Čini se kako ste prilično konstrrratibilni.... on je muzičar, a ti organizirana :cerek:

alexxx
01.04.2008., 18:45
Ako nisi, jajca na panj, a ne jebavati okolo. :Donda se ajmo svi skupa sterilizirat. jer nitko nikad neće svom djetetu moć osigurat sve što mu je potrebno za ostvarenje potencijala.

ono, u krajnjoj liniji vrijeme, da isproba sve za što ima interes i u svemu tome ostane dovoljno dugo da dostigne neki nivo kad bi se moglo vidjet dal ima potencijala za bit stvarno fantastičan u tome ili ne. ljudi se satiru na baletu godinama, tehnički su vrlo dobri, ali im fali još nešto šta jedna primabalerina mora imat. recimo.

gdja Castro
01.04.2008., 18:45
Tek sam sad vidjela tvoj upis, bejb, izgubila si mi se u šumi postova.
Pa gle, ne slažem se s tobom ni u čemu. :D

Ajmo redom.

Oh pa jebeš krajnosti. jedan dr.sc. koji ne može preko 8 somova je pljuger sve da ima strasti za opskrbit Vegas električnom strujom. Nitko ne kaže da ne treba radit ono što ga drajva, ali ako je sposoban, napravit će lijevom nogom dva prijedloga projekta izvan radnog vremena i zaradit sasvim solidno. Nije to pitanje o imanju ili nemanju strasti za nečim što radiš. Pitanje je koliko si uz sve to sposoban ili nesposoban (pogotovo kad si preodređen strukom i pozivom za uspjeh).

Bogami, masa ljudi koja je kreativna i zbilja dobra u onome što rade, nije poduzetna u tom praktičkom smislu. A vrijednije su osobnosti od nekog proizvođača čačkalica iz Delnica. Ne zanima ih dodatni angažman oko love jer ne rade to što rade zbog para nego prvenstveno zbog genijalnosti toga što jest. Ne jebe ih banalna spika 'jesam li pljuger ili nisam' po nekim tim kriterijima iznad 8/ispod 8.
Jebe ih to da li su dovoljno dobri u onome što stvaraju. Jednostavno, 6,7,8 je dovoljno. I jest. Jer su sretni i ispunjeni. Pitanje je usmjerenosti. Ako si usmjeren prema 'biti', nije ti najjači drajv 'imati', barem ne imati više. Logika ti kaže da moraš imati uvjete za normalan život, i za to se naprosto moraš potruditi (premda ti se najčešće ne da :D)

Što se tiče hedonizma, tu ne požeš postaviti vrijednosnu ljestvicu. Ja volim putovanja, ti gutaš knjige. Ja manje gutam knjige, ti manje putuješ. Recimo da su nam to hedonistički poroci. Nisam ja kriva što je moj porok skuplji.:D A bespotrebno pokazivanje nije sigurno.

Mogu postaviti vrijednosnu ljestvicu itekako.
Hedonizam zbog pokazivanja je debelo na dnu.
U stopu ga slijedi banalnost jela, pića, bijesnih kola, garderobe i ostalog sranja.

Drito Konj
01.04.2008., 18:48
onda se ajmo svi skupa sterilizirat. jer nitko nikad neće svom djetetu moć osigurat sve što mu je potrebno za ostvarenje potencijala.

ono, u krajnjoj liniji vrijeme, da isproba sve za što ima interes i u svemu tome ostane dovoljno dugo da dostigne neki nivo kad bi se moglo vidjet dal ima potencijala za bit stvarno fantastičan u tome ili ne. ljudi se satiru na baletu godinama, tehnički su vrlo dobri, ali im fali još nešto šta jedna primabalerina mora imat. recimo.

Kako neće? Naravno da hoće ako se potrudi. Govorimo o ostvarenju potencijala, ne da li je taj potencijal vrhunask ili nije. :mig:

alexxx
01.04.2008., 18:55
znate šta je samo varijabla, o kojoj neki s kalkulatorima ne vode računa? a to je plodnost.

dakle, u situaciji u kojoj djecu želite oboje, ali vam sad za to fali vlastita nekretnina ili ona u vlasništvu banke, i auto, i pičkematerine, može se desit situacija u kojoj imate nekretninu, vrlo dobra primanja, jako ste izrealizirani i sve to skupa, al eto, doktori misle da ćete se jebat* nekoliko godina da bi imali djecu, u najboljem slučaju. u najgorem ih nećete imat. što nije loše nekome kome djeca nisu bitan faktor u životu, i doživljavaju ih ko ja mobitel s kamerom i mp3 playerom - ako ga nekad budem imala dobro, ako ne boli me kurac. nekome tko stvarno želi imat djecu je to koma.

i da, ne zaboravimo da većini ljudi primanja rastu, što znači da nisu ista dok praviš dijete i kad ono ide u školu. ovo da im rastu nije statistički podatak, možda griješim, ali nekako mi se čini normalno. :confused: ispravite me ako griješim.

edit:
*pod "jebat" ovdje mislim patit ko isusi po kojekakvim klinikama, ne veselo spolno općiti.

alexxx
01.04.2008., 18:59
Kako neće? Naravno da hoće ako se potrudi. Govorimo o ostvarenju potencijala, ne da li je taj potencijal vrhunask ili nije. :mig:dobro, onda, dijete ima potencijal da bude almost vrhunska violončelistica i almost vrhunska balerina, te da osvoji srebro na OI u karateu. i sve to užasno jako želi.

kakav je to zli, zli roditelj koji to svom djetetu ne bi osigurao :zubo: i razvukao dan na 6o sati ako treba, i spriječio da ikad vrlo gadno potrga lakat i ne postane niti jedno od navedenog?

TincH
01.04.2008., 18:59
Nije istina. Život se štiti kao najveća moguća vrednota, i to je u redu. Ali problem je samih ljudi što žele samo svoj život vrednovati.Krivo, tek ideja o kontroli rađanja zapravo uzima u obzir kompletno čovječanstvo, u kolektivu :mig:

Rađanje pod svaku cijenu nije nikakva najviša moguća vrednota. I to pogotovo generalno gledano, za individualni nivo je još i lako.

alexxx
01.04.2008., 19:02
u krajnjoj liniji, za ostvarit potencijale ljudima treba, najčešće, rad, trud, motivacija, odricanje od nekih drugih stvari. to ne može roditelj napravit za dijete.

nov
01.04.2008., 19:09
dobro, onda, dijete ima potencijal da bude almost vrhunska violončelistica i almost vrhunska balerina, te da osvoji srebro na OI u karateu. i sve to užasno jako želi.

kakav je to zli, zli roditelj koji to svom djetetu ne bi osigurao :zubo: i razvukao dan na 6o sati ako treba, i spriječio da ikad vrlo gadno potrga lakat i ne postane niti jedno od navedenog?

ima i roditelja koji imaju iskrivljenu percepciju talenta svojih potomaka. kćerka mojeg šefa ima 29 i još studira. ocjene slabe, diploma se ne vidi, volje za učenjem nema, volje za radom još manje. živi na račun roditelja i momka. nema opravdanja za toliko godina studiranja (nije ju spriječila neimaština, bolest, dijete, hobby, angažiranost drugdje) jer nema interesa da bi se nečim bavila. istovremeno je uvjerena da će svaka firma biti zahvalna da ju dobije priliku zaposliti. a njeni roditelji, pogotovo otac, koji je sve u životu stekao sam svojim trudom i pameću, duboko vjeruju kako je njihovo dijete super talentirano za to što studira i, općenito, ne vide problem.

to je jedan ekstreman primjer kako teorije o kojima piše npr drito nisu baš uvijek suvisle.

Drito Konj
01.04.2008., 19:10

Ja nisam napisao da roditelj mora radit ove stvari. ;)

TincH
01.04.2008., 19:15
kakav je to zli, zli roditelj koji to svom djetetu ne bi osigurao :zubo: i razvukao dan na 6o sati ako treba, i spriječio da ikad vrlo gadno potrga lakat i ne postane niti jedno od navedenog?Čuj, ja dobro crtam. Rodila sam se s olovkom u ruci. Ali moji nisu imali love upisat me u školu koja bi mi popravila talent, i koju sam ja HTJELA. Bilo je to u vrijeme rata, kada je svima bilo grdo. Doduše, takvo stanje se proteglo i na moju srednju školu. Jebiga, nije se imalo još xtra parsto kuna da ja idem na Rokov perivoj crtat. Niti se imalo za koferčić sa silnim bojama (vodenima, flomnićima i pastelama) kojeg sam ja toliko silno htjela i kraj kojeg i danas uzdišem pred izlogom, i kojeg ću si ziher uskoro kupit, samo da ga mogu gledat i reć da ga imam :cerek:

Ja sam svoje crtanje razvila sama, jer ionako je to najbitnije, ali nisam bila sretno dijete. Nisam. Moji roditelji su mi omogućavali maksimalno koliko su mogli (likovna grupa u školi, dakle besplatno i jeftine bojice i flomići). Ali više od toga ne.

Također, nije baš lako kada u 6. razredu svi idu na skijanje tjedan dana, i ti SILNO hoćeš ići, sav žudiš za time, a starci ti kažu da nema novaca da ti plate to skijanje. I onda mrziš prijateljice koje su bile, a ti nisi. :D

Ne mislim ja da su moji roditelji zli zato kaj mi nekaj nisu priuštili. Znam da bi bilo drukčije da su tada imali, ali jebiga. Nisu.

Nimoy
01.04.2008., 19:15
Drito, prvo si navalio sa 15000kn, nekretninom, svime ikad, ono, super situacija, neću imat dijete dok nemam sve ikad riješeno. Sad odjednom se može i sa 7-8, ne mora se baš ni imat nekretnina, ono, gle. Ja totalno kužim što hoćeš reć, da ti znaš da ćeš bit nezadovoljan brinut se za nekog a da nisi zadovoljio svoje osobne potrebe, koje čak i nisu neki luksuz. Koje zapravo UOPĆE nisu luksuz!

Ali ono što ti ja govorim je da je to jebeno individualno. Ljudi se vole, razmišljaju o tome, imaju posao (oboje), ono možda i ne rade dream job, možda i nemaju svako 1000 eura income, ali se snađu, jer to ŽELE. Onako jako žele. I djetetu ništa ne fali od prvog dana. I super se slažu s njim.

I onda ti briješ nešto kao pa ako je znanstvenik i zarađuje 5000 kn nek nađe drugi posao. Gle, ja bi najradije našao drugu državu s obzirom na sve što se dešava i kakva je situacija, ali ono, realnost je da sam ovdje, i da nemam toliku želju ić jer ću izgubit previše toga što imam ovdje.

Meni samo ide na kurac marginaliziranje love. Ja nisam bogatun ali znam napravit lovu. Na 180 načina je znam napravit. Ali tko ti kaže da jednog dana neće bit drukčije? Btw trenutno imam sajt koji će donosit oko 1000 eura netto mjesečno, samo da krene kako treba. Ja sam još na jebenom faksu, za to mi nije trebao doktorat. Ali bilo je perioda kad sam šljakao u građevini od jutra do sutra za 4500. I spavao na parketu nakon što bi došao doma jer sam bio preumoran da odem pod tuš i preprljav da legnem na kauč, let alone krevet. Možda tako bude 'sutra' u jednom trenutku a ne budem imao druge prihode, nego eventualno nekretninu i to je to. Onako, treba bit skroman, shvatit da ne možeš potčinit svijet kako misliš kad ti se svidi.

I ja bi jako da zarađujem 8 k kuna plaću minimum, da imam i nekretninu i auto i ušteđevinu. Pazi, a ovo čak i nije neki uber luksuz što sam nabrojao. To su normalne stvari. Ali ako nešto od toga bude falilo, ako plaća bude 5400, ako zajedno jedva dođemo do 10k, svejedno ću htjet imat dijete i dat mu sve ikad i na emotivnom i na materijalnom planu. I neću mu nikad ni izravno ni neizravno zamjerat jer "je stari mogao ić u Švedsku na bolje plaćen posao i sad ne bi bio ćelav i frustriran".

alexxx
01.04.2008., 19:16
odgovor dritu na zadnji post

suhi je rekao da nego onaj tko je nesposoban djetetu osigurati sve što mu je potrebno za ostvarenje njegovih potencijala treba jajca na panj, a ne raditi djecu. njega sam i kvotala kad sam napisala da nitko nikad neće svom djetetu moć osigurat sve što mu je potrebno za ostvarenje potencijala.

čak i da je jako bogat, neće mu moć stvorit vrijeme, niti od njega učiniti marljivu motiviranu osobu koja se spremna odricati da ostvari svoje potencijale. :mig:

Drito Konj
01.04.2008., 19:18
ima i roditelja koji imaju iskrivljenu percepciju talenta svojih potomaka. kćerka mojeg šefa ima 29 i još studira. ocjene slabe, diploma se ne vidi, volje za učenjem nema, volje za radom još manje. živi na račun roditelja i momka. nema opravdanja za toliko godina studiranja (nije ju spriječila neimaština, bolest, dijete, hobby, angažiranost drugdje) jer nema interesa da bi se nečim bavila. istovremeno je uvjerena da će svaka firma biti zahvalna da ju dobije priliku zaposliti. a njeni roditelji, pogotovo otac, koji je sve u životu stekao sam svojim trudom i pameću, duboko vjeruju kako je njihovo dijete super talentirano za to što studira i, općenito, ne vide problem.

to je jedan ekstreman primjer kako teorije o kojima piše npr drito nisu baš uvijek suvisle.

Ovo je baš onak, užasno ekstreman primjer.

alexxx
01.04.2008., 19:20
Čuj, ja dobro crtam. Rodila sam se s olovkom u ruci. Ali moji nisu imali love upisat me u školu koja bi mi popravila talent, i koju sam ja HTJELA.

Ne mislim ja da su moji roditelji zli zato kaj mi nekaj nisu priuštili. Znam da bi bilo drukčije da su tada imali, ali jebiga. Nisu.i šta sad, dal bi bilo bolje da nisu imali ni tebe? :D

Modesti
01.04.2008., 19:21
znate šta je samo varijabla, o kojoj neki s kalkulatorima ne vode računa? a to je plodnost.

dakle, u situaciji u kojoj djecu želite oboje, ali vam sad za to fali vlastita nekretnina ili ona u vlasništvu banke, i auto, i pičkematerine, može se desit situacija u kojoj imate nekretninu, vrlo dobra primanja, jako ste izrealizirani i sve to skupa, al eto, doktori misle da ćete se jebat* nekoliko godina da bi imali djecu, u najboljem slučaju. u najgorem ih nećete imat. što nije loše nekome kome djeca nisu bitan faktor u životu, i doživljavaju ih ko ja mobitel s kamerom i mp3 playerom - ako ga nekad budem imala dobro, ako ne boli me kurac. nekome tko stvarno želi imat djecu je to koma.

edit:
*pod "jebat" ovdje mislim patit ko isusi po kojekakvim klinikama, ne veselo spolno općiti.

Napisala si veliku istinu.
Mi smo oba svoja sina željeli, jednog sam rodila mlada i bez sigurnih primanja plus je bio i rat no ja sam od onih koji su djecu oduvijek željeli i ona su mi prioritet u životu.
Drugoga smo odlučili imati nakon deset godina no eto nije išlo kako smo zamislili.
Punih dve godine smo bez opterećenja pokušavali, a onda smo odlučili k liječniku.
Jebga nije to baš neka sreća, oooo imam plodne sate ajmo ožeži, nije da ti je seks onda neko veselje. Naročito kada ti još tri godine ne uspjeva.
Nakon punih pet godina dobili smo još jednu sinčinu:cerek:, a rečeno nam je da smo oboje zdravi.
Ne ide to baš u životu kako si mi zamislimo, sada ćemo posao pa stan pa viksu pa zašparati na banci , e sad možemo na djecu.
Mene je iznenadilo koliko se ljudi bori sa neplodnošću, u pravilu starijih od trideset , a da nemaju neke konkretne probleme. Ono, baš sam se jebeno iznenadila koliko je takvih parova.

miaR
01.04.2008., 19:21

i da, ne zaboravimo da većini ljudi primanja rastu, što znači da nisu ista dok praviš dijete i kad ono ide u školu. ovo da im rastu nije statistički podatak, možda griješim, ali nekako mi se čini normalno. :confused: ispravite me ako griješim.

edit:

s ovim postom se u potpunosti slažem :s :s :s
čovjek sam s godinama raste, izgrađuje se, postiže više i bolje.
samim time svome djetetu može pružit više :s
naravno, ako ga ima :(

Suhi
01.04.2008., 19:22
...

:mad:
Uvodiš nove parametre, što onda komplicira formulu.

Plodnost uzimamo u obzir prilokom izbora partnerice i neovisna je o financijskim parametrima.
U kalkulaciju ulazi složeni obračun sastavljen od širine bokova, veličine grudi, broja zuba nezahvaćenih karijesom i ukupne dužine nepofarbane kose.
Ima tu još nekih veličina, ali ne bih sad u detalje...
onda se ajmo svi skupa sterilizirat. jer nitko nikad neće svom djetetu moć osigurat sve što mu je potrebno za ostvarenje potencijala.

Pretjeruješ. Nisam stekao dojam kako si tako defetistički nastrojena.

u krajnjoj liniji, za ostvarit potencijale ljudima treba, najčešće, rad, trud, motivacija, odricanje od nekih drugih stvari. to ne može roditelj napravit za dijete.

To je istina. No roditelj, u primjerenim životnim uvjetima, može svoje djete odgojiti na način da uspije radom, trudom, motivacijom i odricanjem, ostvariti, čak i svoje pune potencijale.
Jer ima li boljeg primjera za ostvarivanje svojih punih potencijala od roditelja koji je to isto već uspio? Makar i količinom zarađenih novčića kao usputnom aktivnošću?

TincH
i šta sad, dal bi bilo bolje da nisu imali ni tebe? :D
Znaš i sama da je u tim parametrima debilno razgovarati :)
Možda bi i bilo bolje, kaj ja znam :D

Uglavnom, podržavam svakoga tko hoće imati dovoljno da svom djetetu kupi koferčić s pastelama i pošalje ga s razredom na skijanje. Nije to nikakav luksuz, zaboga :D

alexxx
ima i roditelja koji imaju iskrivljenu percepciju talenta svojih potomaka. kćerka mojeg šefa ima 29 i još studira.
pravo, i želi se udat sad? :zubo:

nov
01.04.2008., 19:30
pravo, i želi se udat sad? :zubo:

udaja zahtijeva određeni trud i angažman - otpada. :D

alexxx
01.04.2008., 19:31
Znaš i sama da je u tim parametrima debilno razgovarati :)
Možda bi i bilo bolje, kaj ja znam :Dmeni je mnogo toga rečenog ovdje debilno. ono, ja jako puno toga materijalnog nisam u životu imala, jer mi nisu imali čime platiti to, i zna mi bit vrlo smiješno kad slušam kako ljudi koji krpaju kraj s krajem idu na skijanja, ljetovanja, kupuju si vikendice, i traperice jeftinije od 5oo kuna su im jeftino smeće. npr.

al me imao tko zagrlit i poljubit i pričat sa mnom pol noći o kojekakvim pizdarijama makar morao ujutro ić na posao. a ja mislim da je to puno važnije pitanje pri planiranju potomstva, dal možeš sam sebi obećat da ćeš se jebeno potrudit bit im dobar roditelj i puno uložit u učenje kako to bit, kako voljeti i razumjeti i podržavati svoju djecu, nego dal ćeš im moć kupit super komp i fensi tenisice.
ne pričam tu sad o ljudima koji preživljavaju od socijalne pomoći a štancaju djecu ko na pokretnoj traci, nego o ljudima koji nemaju nekretninu i 15k kuna, a ipak žele djecu.

miaR
01.04.2008., 19:33
@Dritozašto ne radi caffe:confused::(:ne zna:

TincH
01.04.2008., 19:41
Pa zapravo se ne razilazimo u mišljenjima.
Al ja svejedno kužim ljude koji baš ne skapavaju od gladi, ali imaju neku prosječnu plaću (ne više od toga) te im je zbog toga teško odlučiti se na klince. Kužim ih milijun posto.
S treće strane, ako netko toliko, toliko, svim srcem želi klinca iako zna da mu neće moći priuštiti baš sve, i njega ću podržati. Jebiga, ako ga toliko želi, valjda će malome biti dobro, bez obzira na količinu novca.

Ja osobno nisam nabrijana na skupu odjeću i slične pizdarije nimalo, niti bi (u nekom paralelnom svijetu) htjela da moj nekakav fiktivni potomak razvije takvo stanje uma. No, postoje stvari koje mi znače, i da, to je ljetovanje, to su putovanja, to je jebeni tečaj crtanja, i trening borilačkih. I to košta, i ne bih se htjela dobvesti u situaciju da djetetu mogu priuštiti ili-ili, ili nikaj od toga. Zapravo, i sama sam sada u ili-ili situaciji, iako radim, al plaća mi fakat nije kolosalna. I imam već dosta godina da se, teoretski, prokreiram, no ne znam kako bi to dijete od mene moglo ikaj dobiti. Pelenu za početak. Zapravo, ne mogu zamisliti ni da bi nešto puno bolje bilo kada bi mi plaća bila duplo veća. No, lako meni, ja ne želim klince, pa mi je možda lakše neemotivno pristupit cijeloj priči, već čisto matematički.

teniska loptica
01.04.2008., 19:46
vi i vaši smiješni planovi... moji roditelji nisu imali nikakve nekretnine ni pokretnine ni nasljednine kad su se vjenčali, imali su svoj posao (recimo, prosperitetnih fakulteta, obje struke su u deficitu u većini županija) i jedno drugo (ne i podršku roditelja)

vjenčali su se '86.

do '95 im se događalo ovo (ne točnim redoslijedom):
oboje su radili od 6 ujutro i dizali mene u 5 ujutro da bi me odveli vrtić, tata je otvorio uz stalni posao privatnu firmu, tata je zatvorio privatnu firmu, mama dobila otkaz dok je bila na porodiljnom, tata radio za 100 maraka i plaćao podstanarstvo 100 maraka (vrijeme hiperinflacije), dobili >1 dijete, preselili se se 3 puta, živjeli u podstanaRstvu, zajednici i vlastitom stanu, radili poslove koji nisu bili u struci, tata je našao drugi posao, tata je pozvan u civilnu zaštitu, tata je pozvan u vojsku, tata je radio dva posla, mama je bila nezaposlena, propala im je ušteđevina u ljubljanskoj banci, trčali u atomsko sklonište, itd.

sada je 2008., imaju plaće manje od 7000 kuna, više nekretnina, pokretnina, a i djece, sva djeca namjeravaju na fakultet ili već studiraju, nemamo psihičkih bolesti, trauma iz djetinjstva ni dugova (a ni nasljedstva na vidiku)

jesu li oni to ikako mogli isplanirati '86?

jesu li mama mogla izračunati tatinu financijsku situaciju ili obrnuto? (on je znao da ona neće ništa naslijediti jer je kći, a ne sin, ali ona za njega nije znala)

mogli su samo vidjeti da nisu lijeni, i da su spremni na žrtve i kompromise.

i ne, ne idealiziram roditelje, svađam se svakodnevno s njima :D, ali neki planovi i zaključci su presmiješni

mislim, da, možda bi neki drugi roditelji priuštili jednom djetetu da studira na oxfordu jer iq testovi kažu da je genij, a nastavnici ne znaju što bi s njim, a drugom privatnog trenera i treniranje u drugom gradu jer tako ne bi imao doma 20 medalja nego 200, ali bajke su bajke...

Drito Konj
01.04.2008., 19:51
Drito, prvo si navalio sa 15000kn, nekretninom, svime ikad, ono, super situacija, neću imat dijete dok nemam sve ikad riješeno. Sad odjednom se može i sa 7-8, ne mora se baš ni imat nekretnina, ono, gle. Ja totalno kužim što hoćeš reć, da ti znaš da ćeš bit nezadovoljan brinut se za nekog a da nisi zadovoljio svoje osobne potrebe, koje čak i nisu neki luksuz. Koje zapravo UOPĆE nisu luksuz!

NE, nije SAD se može. Pa isusamuboga, moram li tražit taj post i citirat sam sebe?! Čitavo vrijeme ISTO ponavljam. 15 soma, u to je uključena nekretnina. 8 soma budget verzija - u to je uključena nekretnina. Jebote, pa daj čitaj ZABOGA.

Ali ono što ti ja govorim je da je to jebeno individualno. Ljudi se vole, razmišljaju o tome, imaju posao (oboje), ono možda i ne rade dream job, možda i nemaju svako 1000 eura income, ali se snađu, jer to ŽELE. Onako jako žele. I djetetu ništa ne fali od prvog dana. I super se slažu s njim.

I onda ti briješ nešto kao pa ako je znanstvenik i zarađuje 5000 kn nek nađe drugi posao. Gle, ja bi najradije našao drugu državu s obzirom na sve što se dešava i kakva je situacija, ali ono, realnost je da sam ovdje, i da nemam toliku želju ić jer ću izgubit previše toga što imam ovdje.

Ne, nisam rekao da nađe drugi posao. Gdje sam to napisao? Citiraj me. Napisao sam da ako neko ima tu neku primarnu strast, da je se treba držat bez obzira na prihode.

Rad na blagajni u pevecu se imho, ne ubraja u to.

Meni samo ide na kurac marginaliziranje love. Ja nisam bogatun ali znam napravit lovu. Na 180 načina je znam napravit. Ali tko ti kaže da jednog dana neće bit drukčije? Btw trenutno imam sajt koji će donosit oko 1000 eura netto mjesečno, samo da krene kako treba. Ja sam još na jebenom faksu, za to mi nije trebao doktorat. Ali bilo je perioda kad sam šljakao u građevini od jutra do sutra za 4500. I spavao na parketu nakon što bi došao doma jer sam bio preumoran da odem pod tuš i preprljav da legnem na kauč, let alone krevet. Možda tako bude 'sutra' u jednom trenutku a ne budem imao druge prihode, nego eventualno nekretninu i to je to. Onako, treba bit skroman, shvatit da ne možeš potčinit svijet kako misliš kad ti se svidi.

Ako imaš nekretninu, to automatski skida 2500-4000 kuna iz onog mjesečnog proračuna. Da li sam igdje napisao da osoba mora imat papir stalnog radnog odnosa? Tvoja stvar kako zarađuješ novac.

I ja bi jako da zarađujem 8 k kuna plaću minimum, da imam i nekretninu i auto i ušteđevinu. Pazi, a ovo čak i nije neki uber luksuz što sam nabrojao. To su normalne stvari. Ali ako nešto od toga bude falilo, ako plaća bude 5400, ako zajedno jedva dođemo do 10k, svejedno ću htjet imat dijete i dat mu sve ikad i na emotivnom i na materijalnom planu. I neću mu nikad ni izravno ni neizravno zamjerat jer "je stari mogao ić u Švedsku na bolje plaćen posao i sad ne bi bio ćelav i frustriran".

Ako zajedno dođete do 8 soma, to je zdrava podloga za imat dijete. Ne kužim poantu ovog cijelog posta. :D Ja sam to sve napisao već.

miaR
01.04.2008., 19:52
al me imao tko zagrlit i poljubit i pričat sa mnom pol noći o kojekakvim pizdarijama makar morao ujutro ić na posao. a ja mislim da je to puno važnije pitanje pri planiranju potomstva, dal možeš sam sebi obećat da ćeš se jebeno potrudit bit im dobar roditelj i puno uložit u učenje kako to bit, kako voljeti i razumjeti i podržavati svoju djecu, nego dal ćeš im moć kupit super komp i fensi tenisice.

to je ono najbitnije :s
moja sestra se udala taman pred rat. S diplomom su si mogli rit obrisat,
niš im nije značila. U to vrijeme je jebeni kivi bio luksuz-karikirajući.
Krpali su se kak su mogli, al ljubavi i razumijevanja nije nikad nedostajalo :)
Al zato je danas situacija potpuno dugačija, oboje zarađuju puno,
a dijete na koje su se tad odlučili, bez obzira što nisu zarađivali 15-tak iljada, ima danas 20 godina, svoje životne ciljeve, uspješan student.
Najveće veselje moguće :)

Suhi
01.04.2008., 19:54
vi i vaši smiješni planovi...
...
, ali bajke su bajke...

Baš krasno.

I? Koliko djece ti planiraš imati u životu?
Ili ćeš samo puštati "da se događa..."?

Ili nešto između?
:confused:

Drito Konj
01.04.2008., 19:56

A ja sam, naravno, pričao o ultra kompjuteru, fensi tenisicama i svemirskom mobitelu. Ne o obrazovanju i izvanškolskim aktivnostima, kupnji trenirke djetetu koje želi trenirat nogomet i slično. Silly me. :bonk:

Drito Konj
01.04.2008., 19:58
vi i vaši smiješni planovi... moji roditelji nisu imali nikakve nekretnine ni pokretnine ni nasljednine kad su se vjenčali, imali su svoj posao (recimo, prosperitetnih fakulteta, obje struke su u deficitu u većini županija) i jedno drugo (ne i podršku roditelja)

vjenčali su se '86.

Za '86. to je ekvivalent ovih minimalnih 8000 kuna koje su potrebne danas.

alexxx
01.04.2008., 20:02
I? Koliko djece ti planiraš imati u životu?
Ili ćeš samo puštati "da se događa..."?
je li netko, itko, na svih ovih osamsto stranica rekao da treba pustiti da ti se djeca samo događaju, bez ikakvih planova? :confused:

Taroth
01.04.2008., 20:04
:kava:

alexxx
01.04.2008., 20:06
A ja sam, naravno, pričao o ultra kompjuteru, fensi tenisicama i svemirskom mobitelu. Ne o obrazovanju i izvanškolskim aktivnostima, kupnji trenirke djeteru koje želi trenirat nogomet i slično. Silly me. :bonk:pa, moji starci su imali manje para od ovih tvojih izračuna, pa se išlo na izvanškolske aktivnosti, privatno učila jezike u 1na1 aranžmanu, kupovale se trenerke, kopačke i.. well, ne znam, štucne kostobrani, ne kužim se u to, i nije baš bilo problema po tom pitanju. :confused:

Drito Konj
01.04.2008., 20:08
pa, moji starci su imali manje para od ovih tvojih izračuna, pa se išlo na izvanškolske aktivnosti, privatno učila jezike u 1na1 aranžmanu, kupovale se trenerke, kopačke i.. well, ne znam, štucne kostobrani, ne kužim se u to, i nije baš bilo problema po tom pitanju. :confused:

Da li je tada bila 2008. godina?

Mislim, svi daju primjere "kako su njihovi roditelji". Jebote, imam ja 100 primjera kako su moji roditelji i kako su se u 80ima dizali krediti i kako se milijarda stvari. Pričamo o 2008. godini, i TO sam već naglasio, ali očito to nikog ne jebe pol posto.

alexxx
01.04.2008., 20:12
pa da, bilo je puno bolje nego u nula osmoj, s obzirom na to da je bio rat, da su plaće kasnile, i slično. ono, ne pričam o osamdesetima.

Drito Konj
01.04.2008., 20:16
pa da, bilo je puno bolje nego u nula osmoj, s obzirom na to da je bio rat, da su plaće kasnile, i slično. ono, ne pričam o osamdesetima.

U osamdesetima se radila ta neka osnova za imanje djece. A kako je bilo u devedesetima ću bolje znat od tebe, jer sam sva ta sranja kao friški tinejđer prolazio s roditeljima.

A ništa ljudi, imajte djecu sa 4 soma kuna prihoda, od kojih 2 soma idu na podstanarstvo. Svako dobro želim. :D

Suhi
01.04.2008., 20:26
je li netko, itko, na svih ovih osamsto stranica rekao da treba pustiti da ti se djeca samo događaju, bez ikakvih planova? :confused:

A čuj tulj... ovaj ... mačkica.
Tako dugo koliko ti budeš toliko selektivna pri (ne)čitanju, pa onda nužno i pri (ne)razumijevanju do sada napisanog, dozvoli mi da se služim istom metodom.

U suprotnom bi se mi jako dobro razumjeli. A to bi onda tek bilo strašno :eek:

alexxx
01.04.2008., 20:28
pa ja jesam selektivno čitala, al mislim da bi mi takva glupost, da treba pustiti da ti se djeca samo događaju, ipak upala u oko :D

Drito Konj
01.04.2008., 20:34
Upravo mi palo na pamet.

Tko od vas zagovornika teorije "ljubav hrani djecu" ima konkretan proračun života i odgajanja djeteta s manje od 8 soma kuna?

Plan je "budemo nekak", "ljubav će pobijediti", "ako su mogli naši roditelji"? Mislim, to je PLAN? :D

Ako je to plan, onda da, onda se djeca događaju.

miaR
01.04.2008., 20:38
A čuj tulj... ovaj ... mačkica.
Tako dugo koliko ti budeš toliko selektivna pri (ne)čitanju, pa onda nužno i pri (ne)razumijevanju do sada napisanog, dozvoli mi da se služim istom metodom.

U suprotnom bi se mi jako dobro razumjeli. A to bi onda tek bilo strašno :eek:

nu, vidi svoj post :cerek:

U životu nisam bio isključiv...
...ali jedini koji ovdje nešto kurcem razmišlja je Drito.

Djeca rastu samo i isključivo od roditeljske ljubavi.

Jer roditeljska ljubav je dovoljno velik motivator, za sav trud i vrijeme koje treba uložiti u napore za priskrbom novčića u potrebitim količinama, za uzgoj i odgoj djece, svih mogućih tipova i modela.

alexxx
01.04.2008., 20:49
a šta ako je plan "za 2 godine će on imat plaću veću za x, a ona će do onda završit edukaciju za y i moć će na tome zarađivat, i tad će moć dić stambeni kredit, a tad će, ako se dijete "ulovi" iz prve, imat godinu dana, i do onda će moć bit u trideset jednom i pol kvadratu i štedit za polog za stan"?

Drito Konj
01.04.2008., 20:54
a šta ako je plan "za 2 godine će on imat plaću veću za x, a ona će do onda završit edukaciju za y i moć će na tome zarađivat, i tad će moć dić stambeni kredit, a tad će, ako se dijete "ulovi" iz prve, imat godinu dana, i do onda će moć bit u trideset jednom i pol kvadratu i štedit za polog za stan"?

Imat djecu tijekom educiranja? Ne, to je loš plan.

miaR
01.04.2008., 21:05
Imat djecu tijekom educiranja? Ne, to je loš plan.

jebemu Drito, pretjeruješ :confused:
u današnje doba edukacija ne završava :ne zna:
ako želiš radit i napredovat, moraš se i educirat :s

Suhi
01.04.2008., 21:06
nu, vidi svoj post :cerek:

Da i? Koji je tvoj point?

Čitaš selektivno?
Čupaš rečenicu iz konteksta?
Ili samo potvrđuješ moju tezu?

Drito Konj
01.04.2008., 21:09
jebemu Drito, pretjeruješ :confused:
u današnje doba edukacija ne završava :ne zna:
ako želiš radit i napredovat, moraš se i educirat :s

Govorim o onoj osnovnoj edukaciji tijekom tog životnog razdoblja, dakle fakultetu. Ne nakon. Predmnijevamo da osoba koja nije išla na fakultet već ima neki poziv i sukladno tome posao.
Ne o edukaciji vezanoj uz posao.

Ma kao što rekoh, boli me kurac, množite se, dovodite djecu u kurac od svijeta i još ih dodatno sjebite neadekvatnim uvjetima od doma, svijet sam po sebi nije dovoljno sjeban. :top:

miaR
01.04.2008., 21:10
Da i? Koji je tvoj point?

Čitaš selektivno?
Čupaš rečenicu iz konteksta?
Ili samo potvrđuješ moju tezu?

koja je tvoja teza :confused: :ne zna:
Sa svakim novim postom ulaziš u kontradikciju, to bi bio point :mig:

Drito Konj
01.04.2008., 21:12

Ja u njegovim postovima nisam vidio kontradikcije. Napisao je da ljubav prema djetetu osim ljubavi same, dakle savjeta i pusice navečer sadrži i zarađivanje novaca za tu djecu. Gdje je kontradikcija?

Suhi
01.04.2008., 21:14

Dokaži to bez čupanja iz konteksta ili šuti zuvijek.

Očito je samo kako ti nisi čitala ili razumijela ono što si quotala.

alexxx
01.04.2008., 21:14
Govorim o onoj osnovnoj edukaciji tijekom tog životnog razdoblja, dakle fakultetu.ja ne. da govorim o fakultetu, napisala bih "faks". a ljudi, kad imaju djecu, upisuju i završavaju magisterije, doktorate, i neke druge edukacije koje im omogućuju bolje radno mjesto, ili dodatnu zaradu uz posao.

i ne vidim zašto netko ne bi mogao, planirajući trudnoću, uzeti u obzir da će za 2 godine, ako se ne desi neko zlo u vidu bolesti, ili totalnog kolapsa gospodarstva, ili mu ne izgori kuća, imati 2-3-4 tisuće kuna više zahvaljujući dodatnim kvalifikacijama koje će u međuvremenu steći.

Drito Konj
01.04.2008., 21:20
ja ne. da govorim o fakultetu, napisala bih "faks". a ljudi, kad imaju djecu, upisuju i završavaju magisterije, doktorate, i neke druge edukacije koje im omogućuju bolje radno mjesto, ili dodatnu zaradu uz posao.

i ne vidim zašto netko ne bi mogao, planirajući trudnoću, uzeti u obzir da će za 2 godine, ako se ne desi neko zlo u vidu bolesti, ili totalnog kolapsa gospodarstva, ili mu ne izgori kuća, imati 2-3-4 tisuće kuna više zahvaljujući dodatnim kvalifikacijama koje će u međuvremenu steći.

Zašto ne bi? A zašto bi? Di to piše?
Ti računaš s golubom na grani. Zrelo.

Rekao sam više manje sve kaj sam imao za reć, to je to.
Množite se, uživajte, imajte klince i sretno vam bilo u podstanarstvu i na raznim blagajnama. :D

miaR
01.04.2008., 21:20
Ja u njegovim postovima nisam vidio kontradikcije. Napisao je da ljubav prema djetetu osim ljubavi same, dakle savjeta i pusice navečer sadrži i zarađivanje novaca za tu djecu. Gdje je kontradikcija?

ne, napisao je da djeca rastu samo i isključivo od roditeljske ljubavi.
Na taj post si mu i sam odgovorio kako ga ne kužiš :mig:

Drito Konj
01.04.2008., 21:22
ne, napisao je da djeca rastu samo i isključivo od roditeljske ljubavi.
Na taj post si mu i sam odgovorio kako ga ne kužiš :mig:

Ne, napisao sam da ne kužim prvi dio di je napisao da samo ja nekog kurca razmišljam, pa nisam znao dal je to u pozitivnom ili negativnom kontekstu, jer je bilo tako sročeno.

I rastu samo i isključivo od roditeljske ljubavi. Koja uključuje roditeljski novac i roditeljski stan. :D

miaR
01.04.2008., 21:27
Ne, napisao sam da ne kužim prvi dio di je napisao da samo ja nekog kurca razmišljam, pa nisam znao dal je to u pozitivnom ili negativnom kontekstu, jer je bilo tako sročeno.

I rastu samo i isključivo od roditeljske ljubavi. Koja uključuje roditeljski novac i roditeljski stan. :D

ne da mi se više :D znam da ću se potrudit najbolje što mogu kad dobijem dijete :cerek: a zaradjujem, po tvojim parametrima, već i sad dovoljno :p

nego, mene zanima kaj je s caffeom :confused: :( spameri pate :(

:zubo:

alexxx
01.04.2008., 21:30
Zašto ne bi? A zašto bi? Di to piše?zato što mu je jasno da će, ako bude čekao savršen trenutak da ima dijete, sam sebi napravit praunuke?
Ti računaš s golubom na grani. Zrelo.misliš da su ljudi koji planiraju životu u skladu s kontinuiranim profesionalnim usavršavanjem i pratećim porastom primanja nezreli ljudi koji računaju s golubom na grani? :rofl:

ustvari, da, realno je očekivat da će par primanja koja ima s 25, 27, 31 godinom ili kad već idu imat dijete, ista imat za 2, 5, 1o godina.

Nimoy
01.04.2008., 21:31
Množite se, uživajte, imajte klince i sretno vam bilo u podstanarstvu i na raznim blagajnama.

Gledaj, ne možeš mijenjat tezu usred diskusije i sad se pretvarat kao "ja sam to od početka govorio". Prvih par stranica nije bilo "optimum opcije" i "minimum opcije" (ili kako si je nazvao "budget" čini mi se). Postojala je tvoja teza da je 15000 kuna mjesečno MINIMUM za imat dijete i da svi koji ulaze u to s puno manje su neodgovorni i neće djeci pružit dobar život. Kasnije si promijenio tezu, kao nije 15k, i ovo je za Zagreb, i ovo je 2008. god...itd...

to sve stoji, ali daj onda reci "preračunao sam se s tih 15k kuna kao minimumom" da završimo diskusiju :D. Jer meni u cijeloj tvojoj priči samo to bode oči.

Sjeti se, na "15 k preduvjeta" sam ti ja odgovorio NE, nije minimum i nije nužni preduvjet. Super je ako se može, ali nije NORMALNI minimum (ne Isusov, normalan). Minimum sigurno postoji, dakle ne može se živit od zraka i s koricom kruha, ali da ti treba 15000 kuna mjesečno, ne treba ti. Neće ti uvijek bit super comfortable situacija, ali može se i to normalno. I ne samo da se može, već ljudi tako i rade. Većina. A to da većina roditelja nije dovoljno dobro ne proizlazi iz budžeta, nego iz činjenice da su jednostavno roditelji od krasnog kurca.

Ne može se sigurno sa 4000 kn zajedničkog budžeta UZ podstanarstvo. Ono, to se pak jebeno ne može. Možda jedan mjesec, uz posudbu, pomoć sa strane, itd...ali konzistentno, no fakin way.

Drito Konj
01.04.2008., 21:32

ne da mi se više :D znam da ću se potrudit najbolje što mogu kad dobijem dijete :cerek: a zaradjujem, po tvojim parametrima, već i sad dovoljno :p

nego, mene zanima kaj je s caffeom :confused: :( spameri pate

:zubo:

Ni meni se ne da više. Ne bi ni bio tu da mi kičma nije ukočena. :D
Još ne želim imat dijete. Guba su dok guguču i primaju ti prst. Tuđa. :D

Za caffe ću pitat. :mig:

miaR
01.04.2008., 21:34
Ni meni se ne da više. Ne bi ni bio tu da mi kičma nije ukočena. :D
Još ne želim imat dijete. Guba su dok guguču i primaju ti prst. Tuđa. :D

Za caffe ću pitat. :mig:

mašala :s :s :s

Drito Konj
01.04.2008., 21:36
Gledaj, ne možeš mijenjat tezu usred diskusije i sad se pretvarat kao "ja sam to od početka govorio". Prvih par stranica nije bilo "optimum opcije" i "minimum opcije" (ili kako si je nazvao "budget" čini mi se). Postojala je tvoja teza da je 15000 kuna mjesečno MINIMUM za imat dijete i da svi koji ulaze u to s puno manje su neodgovorni i neće djeci pružit dobar život. Kasnije si promijenio tezu, kao nije 15k, i ovo je za Zagreb, i ovo je 2008. god...itd...

to sve stoji, ali daj onda reci "preračunao sam se s tih 15k kuna kao minimumom" da završimo diskusiju :D. Jer meni u cijeloj tvojoj priči samo to bode oči.

Sjeti se, na "15 k preduvjeta" sam ti ja odgovorio NE, nije minimum i nije nužni preduvjet. Super je ako se može, ali nije NORMALNI minimum (ne Isusov, normalan). Minimum sigurno postoji, dakle ne može se živit od zraka i s koricom kruha, ali da ti treba 15000 kuna mjesečno, ne treba ti. Neće ti uvijek bit super comfortable situacija, ali može se i to normalno. I ne samo da se može, već ljudi tako i rade. Većina. A to da većina roditelja nije dovoljno dobro ne proizlazi iz budžeta, nego iz činjenice da su jednostavno roditelji od krasnog kurca.

Ne može se sigurno sa 4000 kn zajedničkog budžeta UZ podstanarstvo. Ono, to se pak jebeno ne može. Možda jedan mjesec, uz posudbu, pomoć sa strane, itd...ali konzistentno, no fakin way.

Onda oni zapravo ne žele dijete i to je ok. A što se osnova tiče, treba ih pripremit. Ja sam govorio da je uz primanja od 2500 kuna neodgovorno, nezrelo i sebično imat dijete.

Ajmo izračunat kaj nam je potrebno za dijete i troškove života. Kao prvo, ako želimo imat klinca, samo jednog, potreban nam je trosobni stan za komfor svih ukućana. Minimalno. Dnevna soba, spavaća soba, dječja soba. Tu čak nisam uključio nekakvu radionu il nekaj, jer bi i svaki od roditelja trebao imat svoj privatni prostor u kojem radi kaj već radi.

Dakle, krećemo. Sad prvo postavljamo optimalnu varijantu.

Rata kredita za stan cca 70m2 na 30 godina - 4000 mjesečno.
Rata kredita za automobil + osiguranje + kasko - 2500 mjesečno.
Gorivo za automobil - 1000 kn mjesečno.
Režije (2 mobitela, telefon, net, tv, grijanje tih 70m2, etc) - 2000 mjesečno
Kako bi ja otvorio djetetu nekakav račun odmah po rođenju i u njega neopozivo 18 ili 21 godinu stavljao po 1000 kuna mjesečno, onda imamo i 1000 kuna mjesečno za djetetovo daljnje školovanje ili kaj god već.

To je za sad 10.500 kuna, a dijete još nije ni rođeno, roditelji nisu ništa pojeli taj mjesec i bili su samo na poslu. :D

2000 kuna je hrana. Pa su tu onda pelene, vrtić, izvanškolske aktivnosti, bicikl, konzola za igranje, obleka...ima tu troškova na koje očito nitko ne računa.

Možemo napravit i budget dijete izračun.

Stan od 40m2 na 30 godina - 2500 kn mjesečno
Rabljeni automobil na 5 godina ili mali gradski bez kaska - 1000 kuna mjesečno
Gorivo - 800 kuna mjesečno
Režije, ako se štedi - 1200 kuna mjesečno minimum
Dijete ne dobije kurca na račun
Hrana - 1500 kuna mjesečno, to je 50 kuna dnevno, 25 kuna po osobi. Minimum.

To je 7000 kuna, a jede se malo, ima se jedan zakurac auto, nismo se ni obukli ni otišli na godišnji odmor na more, nit imamo za pelene, vrtić, loptu za napuhavanje ili bicikl.

Ovo je moj prvi post vezan uz novac. PRVI. I u PRVOM sam napisao obje verzije.

Nimoy
01.04.2008., 21:36
Drito jeboga pas cijeli dan si na ovoj temi. Više nego na zečevima jebote. :rofl: :zubo:

Drito Konj
01.04.2008., 21:40
Drito jeboga pas cijeli dan si na ovoj temi. Više nego na zečevima jebote. :rofl: :zubo:

Ne samo to, nego sam u pravu. :mirko:

A msrtin srednji je tu kraj mene, radi mi društvo. :cerek:

Nimoy
01.04.2008., 21:50
Ovo je moj prvi post vezan uz novac. PRVI. I u PRVOM sam napisao obje verzije.

Yup, ali ovo:

To je 7000 kuna, a jede se malo, ima se jedan zakurac auto, nismo se ni obukli ni otišli na godišnji odmor na more, nit imamo za pelene, vrtić, loptu za napuhavanje ili bicikl.

baš i nije točno. Pazi, nećeš u toj poziciji uzet odmah kredit i za auto i za stan jebemu mater. I ono, baš ništa nisu donijeli ni jedno ni drugo u taj brak? NIŠTA? Ni jedan auto, ni dio stana, ni 3000 eura, ništa? Ok kužim da jedno može ne bit u situaciji, ali da baš oboje startaju od nule, nije baš za očekivat.

Pozdravi msrtina. :cerek:

Drito Konj
01.04.2008., 21:54
Pazi, nećeš u toj poziciji uzet odmah kredit i za auto i za stan jebemu mater. I ono, baš ništa nisu donijeli ni jedno ni drugo u taj brak? NIŠTA? Ni jedan auto, ni dio stana, ni 3000 eura, ništa? Ok kužim da jedno može ne bit u situaciji, ali da baš oboje startaju od nule, nije baš za očekivat.

Pozdravi msrtina. :cerek:

Nije ni za neočekivat. Rekoh, to je lova za ljude koji NEMAJU logistiku. Nema baka će uskočit, nema deda će. Clean početak. S tim je puno manje nagađanja nego "a kaj ako je ujak u njemačkoj...".

Pozdravljen :cerek:

edit: I nema sad ALI, rekao si da te JEDINO bode u oko kaj sam tek poslije uveo budget. A nisam. :mirko:

alexxx
01.04.2008., 21:56
šta, clean početak, iz škole/s faksa odmah brak dijete? :D
zaboravio si, treba i vozački platit.
namještanje stana isto nisi spomenuo.

Suhi
01.04.2008., 21:59
Idem ja s razumijevanjem dosađivati mojoj djeci prije spavanja. Već su mi uvalili prvotravanjsku spačku :cerek: pa me zanima tko je sve u školi danas slično prošao.

Sutra ću, naravno, vrijedno zarađivati novčeke za nove pumice i tečaj engleskog. A ponešto će ostati i za dječiju štednju. Tek za slučaj ako im zatreba za neki divlji studij ili put u Portugal.
:mig:

Drito Konj
01.04.2008., 22:00

Ne izvlači stvari iz konteksta priče.
Vozački su, nadam se, položili prije x godina. Ako ne, ni ne preporučam auto. :D
Namještanje stana je ušlo u cijenu rate kredita.
3400 kuna je rata kredita za stan od 68m2 po 1200€/m2. Dodatna lova je za adaptaciju. I ovo su sve niske cijene na periferiji.

Taroth
nofac je iznimno bitan za vezu...

to govori cinjenica da ista tema o znacenju... hm.. spolovila ima puno manje strana

dakle novac : spolovilo rezultat: 35:2
:D

Drito Konj

Vozački su, nadam se, položili prije x godina. Ako ne, ni ne preporučam auto. :D
3400 kuna je rata kredita za stan od 68m2 po 1200€/m2. Dodatna lova je za adaptaciju. I ovo su sve niske cijene na periferiji.

Drito Konj
01.04.2008., 22:01

alexxx
01.04.2008., 22:02
Vozački su, nadam se, položili prije x godina. a nisu si mogli i nekakav autić kupit prije x godina, nego su čekali da nađu osobu s kojom žele imat dijete? :D

Taroth
01.04.2008., 22:03
kvadrat stana 1200 eura???

di to ima???

Drito Konj
01.04.2008., 22:06
a nisu si mogli i nekakav autić kupit prije x godina, nego su čekali da nađu osobu s kojom žele imat dijete? :D

Ako im roditelji nisu kupili, ne, nisu si mogli kupit tijekom studija.
Pišeš kao nadrkana curica sad.

Drito Konj
01.04.2008., 22:06
kvadrat stana 1200 eura???

di to ima???

Gornje vrapče. Lijepo je, samo malo daleko. :)

alexxx
01.04.2008., 22:07
prema tu nekoj stranici sretneveze.com :D, prosječna dob sklapanja braka za muškarce je nešto više od 29 godina, a za žene oko 26. znači, on ima 29, ona 26, i nisu nijedan auto do tad kupili? ni polovni autić? a samo su na sebe trošili? :D

Taroth
01.04.2008., 22:10
Gornje vrapče. Lijepo je, samo malo daleko. :)

to onda nije mjerodavno...
zasto bi se neka cura/tip iz zg-a selio negdje na periferiju?
treba uzeti prosjecne cijene, prosjecne uvjete... prosjecni standard...

trenutno je u zg cijena kvadrata min. 1800 eura...
dakle, onu tvoju ratu treba povecati za 50%... bila je negdje oko 3200 kn, dakle min. 4.500 kn mjesecno... bez namjestaja

Drito Konj
01.04.2008., 22:10
prema tu nekoj stranici sretneveze.com :D, prosječna dob sklapanja braka za muškarce je nešto više od 29 godina, a za žene oko 26. znači, on ima 29, ona 26, i nisu nijedan auto do tad kupili? ni polovni autić? a samo su na sebe trošili? :D

Prema sretneveze.com, treba dat otkaz ako se želiš jebat sa šefom.

Drito Konj
01.04.2008., 22:12
to onda nije mjerodavno...
zasto bi se neka cura/tip iz zg-a selio negdje na periferiju?
treba uzeti prosjecne cijene, prosjecne uvjete... prosjecni standard...

dakle, onu tvoju ratu treba povecati za 50%... bila je negdje oko 3200 kn, dakle min. 4.500 kn mjesecno... bez namjestaja

Pa vidiš da su se ovi uzjebali već na 8000 kuna mjesečno za stan i dijete, kud da ih dalje šokiram, eksplodirat će.

Taroth
Pa vidiš da su se ovi uzjebali već na 8000 kuna mjesečno za stan i dijete, kud da ih dalje šokiram, eksplodirat će.

nisam citao...
sto su rekli na 8000?

alexxx
Ako im roditelji nisu kupili, ne, nisu si mogli kupit tijekom studija.mislim da oko 2o% ljudi koji upišu faks, isti i završe. a ne upisuju svi faks. i šta, do tridesete si nitko ne uspije kupit autić?

jasno mi je da ljudi koje poznajem nisu reprezentativni uzorak, al dal stvarno ima toliko ljudi koji odmah poslije faksa idu ženit se i imat djecu? :confused:
ili, ako ne studiraju, odmah poslije srednje, i maltene ravno iz dječje sobe u roditeljskom domu/studentske idu u bračnu? :confused:

Drito Konj
01.04.2008., 22:16
nisam citao...
sto su rekli na 8000?

Da pretjerujem. Ako se ljudi vole, i manje od 8 ZAJEDNIČKIH prihoda je dovoljno. Naravno, to su rekle žene. Jedini muški na topicu smo suha, gazda i ja, uz tebe, i mi tvrdimo da je novac potreban. Ali ne, ljubav je dovoljna.

A ti alex, prestani drvit po automobilu. Ako te toliko smeta taj auto, skini 800 kuna rate za auto jer ga već imaju. :D Nije ti niš drugo ostalo i već par stranica jebeš po automobilu. U nedostatku ostalih argumenata. Eto, imaju auto. Sretna? Bože isuse ženski.

alexxx
01.04.2008., 22:18
Prema sretneveze.com, treba dat otkaz ako se želiš jebat sa šefom.pretpostavljam da su im podaci ipak od dzs il nečeg sličnog. :mig:

na kraju krajeva, ljudi rade svadbe. par postova sa zadnje strane topika koliko košta vaše vjenčanje:

a iznos svadbe smo racunali i ispada oko 130 000 kn...
Pa jesi ti normalna? :lol:
A ja se jadna ŽALIM na 20 tis eura za 200 ljudi... :lol:
ja imam upola manje ljudi, ali cifru od 12000 ojrića. glava me boli od tolikih para, ali vrijedit će. :D

ukupno cca: 16-17000E, mislim da se tesko u ZG moze proci jeftinije za toliku svadbu :(

al šta, auto mora na kredit? :D
mislim, nisam čitala sve nit znam tko su ove žene i koliko para imaju, ovo je samo zadnja stranica.
al evo, ovo je par žena koje se sad udaju. :D

Taroth
01.04.2008., 22:19
Da pretjerujem. Ako se ljudi vole, i manje od 8 ZAJEDNIČKIH prihoda je dovoljno. Naravno, to su rekle žene. Jedini muški na topicu smo suha, gazda i ja, uz tebe, i mi tvrdimo da je novac potreban. Ali ne, ljubav je dovoljna.

A ti alex, prestani drvit po automobilu. Ako te toliko smeta taj auto, skini 800 kuna rate za auto jer ga već imaju. :D Nije ti niš drugo ostalo i već par stranica jebeš po automobilu. U nedostatku ostalih argumenata. Eto, imaju auto. Sretna? Bože isuse ženski.

mislim da je svijet ruzicast dok se studira i potrebe su ti relativno niske...
ja mislim da je ljubaf na prvom mjestu, ali treba biti i stomak pun...

a kad se pocnu gledati troskovi (dugorocni i vanredni) ljude zaboli glava

alexxx
01.04.2008., 22:20
Da pretjerujem. Ako se ljudi vole, i manje od 8 ZAJEDNIČKIH prihoda je dovoljno.
u trenutku začeća. modesti i plavva su dale i vlastite primjere. :)

za modesti se ne sjećam, mislim da je plavva spomenula 5 tisuća zajedničkih.

Taroth
01.04.2008., 22:20
alaj je ruzna ova rudanica na mom avataru... ajme

Drito Konj
01.04.2008., 22:22
al šta, auto mora na kredit? :D
mislim, nisam čitala sve nit znam tko su ove žene i koliko para imaju, ovo je samo zadnja stranica.
al evo, ovo je par žena koje se sad udaju. :D

Misliš da te žene plaćaju same to vjenčanje i to u kešu? Pa dobro DI TI ŽIVIŠ?
Nemrem više raspravljat s tobom, stvarno.

Taroth
u trenutku začeća. modesti i plavva su dale i vlastite primjere. :)

za modesti se ne sjećam, mislim da je plavva spomenula 5 tisuća zajedničkih.

sa 5k kn se mogu cuda napraviti..
ako imas rijeseno stambeno pitanje... bez kredita...
ako imas auto...bez kredita..
ako imas namjestaj... bez kredita...
ako imas odjecu, benkice i sl...

i jos da imas rijesen baka-servis (ne da moras placati jaslice) i da ista ta baka voli/zeli kuhati... ma milina

Nimoy
sisaj kurac Drito. Prvo, i ja sam na topicu od muškaraca :D, a drugo, Gazda se više nije složio s tobom nego što se složio. Ali ti si to pretvorio u "Gazda se slaže" :rofl:

:s :s :rofl: :D

baja
01.04.2008., 22:27
a kad se pocnu gledati troskovi (dugorocni i vanredni) ljude zaboli glava
moj zubar mi je danas ispostavio račun od 5000 kn i od toga me, stvarno, glava zabolila... i svi zubi :D

a imati dijete - ne zatjeva ništa od ovdje izvođenih kalkulacija
s obitelji se promjene kriteriji i prioriteti pa ćeš umjesto cd-a, knjige, novog procesora... kupiti dva paketa pelena

Drito Konj
01.04.2008., 22:28
sisaj kurac Drito. Prvo, i ja sam na topicu od muškaraca :D, a drugo, Gazda se više nije složio s tobom nego što se složio. Ali ti si to pretvorio u "Gazda se slaže" :rofl:

Ti svako malo mijenjaš izjavu oko toga kaj ti točno ne paše u onome kaj sam napisao. Malo je to da ja mijenjam izračun, pa dokažem da nije, pa je to malo neš drugo, pa malo neš treće...nevjerojatno. A gazda se složio sa mnom apsolutno.

Taroth
01.04.2008., 22:29
ako ce usteda na cedeovima, knjigama i procesorima omoguciti odgajanje djeteta, onda bi ih mogli jedno 3-4 nastancati

Drito Konj
01.04.2008., 22:29
a imati dijete - ne zatjeva ništa od ovdje izvođenih kalkulacija
s obitelji se promjene kriteriji i prioriteti pa ćeš umjesto cd-a, knjige, novog procesora... kupiti dva paketa pelena

Želiš reć da svaki tjedan ili mjesec kupujemo nove cd-e, knjige i nove procesore?

Gazda
01.04.2008., 22:30

Ma gle, Dritovi izračuni su točni, ne bih u njih ulazio. Ja sam htio reći što znači ljubav roditelja i to. A ak počinješ od nule i živiš u Zg, bez 10 soma nemreš djetetu niš pružit.

Drito Konj
01.04.2008., 22:31
ako ce usteda na cedeovima, knjigama i procesorima omoguciti odgajanje djeteta, onda bi ih mogli jedno 3-4 nastancati

Nisam kupio original cd već 10 godina, knjigu 2 godine, a procesor isto tak negdje, 2 godine. Bog te jebo, mogao sam petnaestero djece imat. :s :s :s

baja
01.04.2008., 22:31
Naravno, to su rekle žene.
:cice: :D
jesi primjetio da su žene te koje rađaju i uglavnom vode brigu oko tih sisavaca pa stoga i znaju kol'ko koštaju pelena, a koliko romobil?

Taroth
01.04.2008., 22:32
eto, da si slusao baju na vrijeme, mogao ti je Mesic biti kum... ili barem Bandic...

Drito Konj
01.04.2008., 22:34
:cice: :D
jesi primjetio da su žene te koje rađaju i uglavnom vode brigu oko tih sisavaca pa stoga i znaju kol'ko koštaju pelena, a koliko romobil?

Da, ali ne znaju koliko košta kvadratni metar stana, procesor ili cd.

slafko
01.04.2008., 22:34

Imaš novih stanova i za manje. :mig:

Taroth
01.04.2008., 22:35
Imaš novih stanova i za manje. :mig:

fala u one sa losom vodom ne bi..

baja
01.04.2008., 22:35
da, umjesto da štancaš nelicencirane cd-ove štancaj djecu :rolleyes: :D

jeste stvarno takvi bukvalisti ili vam se ne da do birca na pivu?

Taroth
01.04.2008., 22:36
cek, jel ti drzis da se sa 5k zajednicke place moze imati sve potrebno?

Drito Konj
01.04.2008., 22:37
fala u one sa losom vodom ne bi..

Ti s lošom vodom su ti bili 2100. :D :D

jeste stvarno takvi bukvalisti ili vam se ne da do birca na pivu?

A ti dijete hraniš apstrakcijom?

Nimoy
01.04.2008., 22:39
Ma gle, Dritovi izračuni su točni, ne bih u njih ulazio. Ja sam htio reći što znači ljubav roditelja i to. A ak počinješ od nule i živiš u Zg, bez 10 soma nemreš djetetu niš pružit.

da, gledaj, mi smo ovdje raspravljali a s različitim koncepcijama u glavi. Ono, ja nisam očekivao da baš od SAME NULE počinju, onako baš nemaju NIŠTA. To je danas rijetkost, nekog krasnog milog kurca donesu u taj brak, u tu zajednicu. Ako nije nekretnina, onda je auto. Ako nije ni to, neke ušteđevine imaju. A rekli smo da ljudi većinom napreduju, dobiju dijete i još se školuje (recimo jedan partner), magisterij, doktorat, nešto.

Nešto se događa. U takvim okolnostima i uz minimalnu pomoć njihovih roditelja rekoh da nije minimum minimuma 15 000 kuna. Onako, može se i s manje. A sad ako ćemo radit razlike ZG-periferija, ZG-drugi gradovi, itd, itd...

to su sad neke dublje analize.

Drito Konj
01.04.2008., 22:40

Pa kak ne. Ako imaš stan, auto, tak te neke sitnice koje su ekvivalent kupljenog cd-a ili knjige. :D

Taroth
01.04.2008., 22:41
magisterij, doktorat?
u drzavi u kojoj u prosjeku 7% stanovnistva ima faks...

osim toga, treba naci firmu koja ce ti financirati pds... nije da ih nema, a nije da ih ima toliko...

Nimoy
01.04.2008., 22:42
Nisam kupio original cd već 10 godina, knjigu 2 godine, a procesor isto tak negdje, 2 godine. Bog te jebo, mogao sam petnaestero djece imat. :s :s :s

ne, ali si mogao od drugih stvari :). No to nije poanta. Nije ni tema. :(

Taroth
01.04.2008., 22:42
Pa kak ne. Ako imaš stan, auto, tak te neke sitnice koje su ekvivalent kupljenog cd-a ili knjige. :D

najmanji je problem napuniti frizider, kad je frizider vec tu...

Drito Konj
01.04.2008., 22:44
da, gledaj, mi smo ovdje raspravljali a s različitim koncepcijama u glavi. Ono, ja nisam očekivao da baš od SAME NULE počinju, onako baš nemaju NIŠTA. To je danas rijetkost, nekog krasnog milog kurca donesu u taj brak, u tu zajednicu. Ako nije nekretnina, onda je auto. Ako nije ni to, neke ušteđevine imaju. A rekli smo da ljudi većinom napreduju, dobiju dijete i još se školuje (recimo jedan partner), magisterij, doktorat, nešto.

Nešto se događa. U takvim okolnostima i uz minimalnu pomoć njihovih roditelja rekoh da nije minimum minimuma 15 000 kuna. Onako, može se i s manje. A sad ako ćemo radit razlike ZG-periferija, ZG-drugi gradovi, itd, itd...

to su sad neke dublje analize.

Opet ti drviš po 15 soma kao minimum. A NITKO nije napisao da je to minimum. U nedostatku argumenata, svjesno pišeš krive navode. Napisano ti je koliko je minimum, a koliko optimum, ne razumijem zakaj svjesno koristiš krive citate. Magisterij se plaća i zahtjeva puno vremena. Kao i doktorat. Opet žrtvuješ dio roditeljstva za to.

Btw, čisto zabavni podatak, jimmy jazz je valjda jedini hrvat koji je danas, 1.4. popušio večernjakov članak da azra ima koncert u zg i oduševljeno otvorio temu na forumu. :s :D editirao sam, brijao sam da je legion. šteta kaj nije :D

baja
01.04.2008., 22:44
mene pitaš?
ne, mislim da je 5k - k
ali isto tako mislim da su kurac i sve kalkulacije koje se, ovdje, projiciraju u nerođena derišta
život je nepredvidiv i sve što si naumio svom djetetu može se promijeniti jednim krivim poslovnim potezom
jel' bi djecu trebalo i retrogradno oduzimati

ima jedna lijepa poslovica; kog je Bog stvorio i kaput mu je skrojio

Drito Konj
01.04.2008., 22:47
život je nepredvidiv i sve što si naumio svom djetetu može se promijeniti jednim krivim poslovnim potezom

I zato je bolje opće ne imat plan? :klap:

baja
01.04.2008., 22:50
dok ti i taroth završite sa skiciranjem financijske ponude koju ćete dati na uvid spermićima, jer možda se i oni odluče na bojkot ako ste šta previdjeli, moje će đete već diplomirati :D

Taroth
01.04.2008., 22:51
ima jedna lijepa poslovica; kog je Bog stvorio i kaput mu je skrojio

cuj, reci to onoj zeni koja je bila danas na dnevniku nove tv.. ona koja ima pravni fax a kopa po kontejnerima...

svatko ima onoliko sunca za koliko se izbori, i nikome nije mjesto pod suncem bogom dano..

Drito Konj
01.04.2008., 22:53
dok ti i taroth završite sa skiciranjem financijske ponude koju ćete dati na uvid spermićima, jer možda se i oni odluče na bojkot ako ste šta previdjeli, moje će đete već diplomirati :D

Lijepo je da imaš plan za svoje dijete. Znaš li i kaj će studirat i gdje će živjet? :klap:

baja
01.04.2008., 22:53
I zato je bolje opće ne imat plan? :klap:
moj je plan da pružim svom djetetu svo obrazovanje koje poželi
kad ga opremim dovoljnim znanjem i vještinom da samo brine za sebe onda ću prodati kuću i kupiti jedrenjak :cerek:

baja
01.04.2008., 22:54
Znaš li i kaj će studirat i gdje će živjet? :klap:kaže da će biti princeza :p

Drito Konj
01.04.2008., 22:56
moj je plan da pružim svom djetetu svo obrazovanje koje poželi
kad ga opremim dovoljnim znanjem i vještinom da samo brine za sebe onda ću prodati kuću i kupiti jedrenjak :cerek:

bravo :cerek:

A princeza...zakaj ne, pošalji ju na trening damskog ponašanja i jednosmjerna karta za Monaco, fu! :D Jednostavno :D
Dobro, bit će kneginja, al kaj sad. :rolleyes:

baja
01.04.2008., 22:56
svatko ima onoliko sunca za koliko se izbori, i nikome nije mjesto pod suncem bogom dano..
da, ali zato ti je Bog dao da se imaš čime boriti

Taroth
01.04.2008., 23:00
da, ali zato ti je Bog dao da se imaš čime boriti

nekima je dao pameti, nekima upornosti, nekima srece...
a ima ih kojima npr. srece uopce nije dao...

za takve ne postoji ovaj tvoj ruzicasti svijet...
i ne, ne mislim na sebe, jer sam se ja snasao, ali sam svjestan da ih ima mnogo koji unatoc trudu/radu nece moci 'uspjeti'...

ali ovo tvoje ima vise veze s onim 'sit gladnom ne vjeruje'

Drito Konj
01.04.2008., 23:01
nekima je dao pameti, nekima upornosti, nekima srece...
a ima ih kojima npr. srece uopce nije dao...

i ne, ne mislim na sebe, jer sam se ja snasao, ali sam svjestan da ih ima mnogo koji unatoc trudu/radu nece moci 'uspjeti'...

ali ovo tvoje ima vise veze s onim 'sit gladnom ne vjeruje'

Ovo u potpunosti potpisujem.

lana10
01.04.2008., 23:02
Da, ali ne znaju koliko košta kvadratni metar stana, procesor ili cd.

Konju, citam te, pa se malko slazem sa tobom i mislim pa nije ta konjina bas tak bedast, onda izvalis bljuvu, pa svatim da sam pogriješila i tako se vrtim u krug...

....ovako, znam i koliko koštaju, tj. kolko su koštale pelene i sve kaj ide uz malu djecu, znam koliko kosta kvadratni metar stana, kuzim se u gabarite, colazu i ni jedan zidar ni vodoinstalater ni ostali pizdeki me zajebati nece.

...sto se tice onih tvojih famoznih 7500 somova tu si u pravu, ali racunaj da ih neki ljudi da se okrenu naglavacke nemreju zaradit..

i nemoj se kurciti sa tom pameti, jer nije lijepo pred onima koji nemaju

jer kolo sreće se okreće

Drito Konj
01.04.2008., 23:08
Konju, citam te, pa se malko slazem sa tobom i mislim pa nije ta konjina bas tak bedast, onda izvalis bljuvu, pa svatim da sam pogriješila i tako se vrtim u krug...

....ovako, znam i koliko koštaju, tj. kolko su koštale pelene i sve kaj ide uz malu djecu, znam koliko kosta kvadratni metar stana, kuzim se u gabarite, colazu i ni jedan zidar ni vodoinstalater ni ostali pizdeki me zajebati nece.

...sto se tice onih tvojih famoznih 7500 somova tu si u pravu, ali racunaj da ih neki ljudi da se okrenu naglavacke nemreju zaradit..

i nemoj se kurciti sa tom pameti, jer nije lijepo pred onima koji nemaju

jer kolo sreće se okreće

Pa super da tebe neće zajebat, bravo, uz tebe frajer ima manje posla, a nemaš pojma koliko to cijenimo. :D I nitko se ne kurči ničime, samo argumentiram stavove. 8000 kuna dvije normalne osobe moraju moć zaradit. Ako ne mogu, stvarno ne trebaju imat djecu jer se ne mogu brinut ni za sebe. Bez zajebancije.

baja
01.04.2008., 23:11

u mom ružičastom svijetu brinem o sebi od 18e uglavnom, od 27e sasvim
sve sam si poslove nalazila sama, isključivo na temelju znanja
(znanja se možeš napiti i kad imaš dronjke na sebi )
živila sam s pola plaće, jednom, nijednom...
znam i što je imati, i što ne imati
poslove sam mijenjala vlstitom odlukom (dakle ja sam davala otkaz) i češće sam imala umjesto potpore zgražavanje
zašto? zato što su ljudi gnjide koje se zakelje za jednu vlas i ne puštaju
pa i ovi za koje tvrdiš da nikad sreće nisu imali niti će je imati - prije bi rekla da su opijeni svojom boli i posve joj posvećeni pa ni ne kuže što se događa oko njih...

trenutno prevodim nešto, dobila sam veću pošiljku nego sam očekivala i zamisli; ponudila sam posao četirima osobama - samo je jedna prihvatila
i totalno btw, prihvatila je jedna majka

Taroth
01.04.2008., 23:12
da pretpostavim...zivis u zg-u?

Drito Konj
01.04.2008., 23:14
u mom ružičasto svijetu brinem o sebi od 18e uglavnom, od 27e sasvim
sve sam si poslove nalazila sam, isključivo na temelju znanja
poslove sam mijenjala vlstitom odlukom (dakle ja sam davala otkaz) i češće sam imala umjesto potpore zgražavanje
pa i ovi za koje tvrdiš da nikad sreće nisu imali niti će je imati - prije bi rekla da su opijeni svojom boli i posve joj posvećeni pa ni ne kuže što se događa oko njih...

trenutno prevodim nešto, dobila sam veću pošiljku nego sam očekivala i zamisli; ponudila sam posao četirima osobama - samo je jedna prihvatila

Želiš reć da ne postoji peh? Da ne postoji jednostavno nevjerojatan splet okolnosti koji traje, traje i traje? S ovim se nemrem složit ali nimalo, jer znam previše primjera gdje je baš bad luck uzrok 90% sranja ljudima.

baja
01.04.2008., 23:14
da pretpostavim...zivis u zg-u?
u okolici

Taroth
01.04.2008., 23:16
u okolici

I rest my case..
daj se preseli u... slavoniju..zagorje... dalmaciju... dalmatinsku zagoru... baniju...
ili neki od ostalih 80% hrvatske

baja
01.04.2008., 23:18
Da ne postoji jednostavno nevjerojatan splet okolnosti koji traje, traje i traje?.
naravno da postoji, i sama sam ga iskusila
imala sam jednu takvu godinu, samo su se redala sranja.... ta godina me je totalno ispretumbala, iščupala mi srce....bila sam u stvarno jadnom stanju
ALI nisam se nastavila samosažaljevati ostatak života nego sam si zveknula 2-3 (figurativna) šamara i primila se posla

baja
01.04.2008., 23:20
ili neki od ostalih 80% hrvatske
iz takvih sam porijeklom, znam kako se živi
imam prijatelja, poznanika koji kukumaču, a imam i onih koji zakupe od države komad zemlje pa rade kao mravi (imaju 4 djece i nikome ništa ne fali)

Drito Konj
01.04.2008., 23:21
naravno da postoji, i sama sam ga iskusila
imala sam jednu takvu godinu, samo su se redala sranja.... ta godina me je totalno ispretumbala, iščupala mi srce....bila sam u stvarno jadnom stanju
ALI nisam se nastavila samosažaljevati ostatak života nego sam si zveknula 2-3 (figurativna) šamara i primila se posla

A sad zamisli par takvih godina za redom. Da, i to je moguće. Iz toga se iznimno teško izvuć. No, ljudi uspiju. Ali nije jednostavno. I zato je bedasto sudit samo na osnovu svog iskustva.

lana10
01.04.2008., 23:21
Pa super da tebe neće zajebat, bravo, uz tebe frajer ima manje posla, a nemaš pojma koliko to cijenimo. :D I nitko se ne kurči ničime, samo argumentiram stavove. 8000 kuna dvije normalne osobe moraju moć zaradit. Ako ne mogu, stvarno ne trebaju imat djecu jer se ne mogu brinut ni za sebe. Bez zajebancije.

Mislim da sam starija od tebe, sto znaci i iskusnija....zivot ti je jako jebena stvar i u trenutku kada mislis da sve imas ostanes na nuli, vazno je znati iz govana se izvuci, neko to mozda zna i sa 4 soma place neko ne zna ni sa 18 somova, u svom zivotu sam prosla od vrha do dna i nazad, bit je bio u tome sto smo suprug i ja znali zatvoriti knjigu i krenuti ponovo iznova zajedno
po tvome većina hrvata onda ne smije imati djecu, ali malo ti je bogatih koji se mnoze :ne zna:

sto se tice djece i studija
moj cilj ih je nauciti ziviti i cijeniti rad,tako da svaki i sad mora zaraditi djeparac, nauciti djecu cjeniti novac i znati raditi je prvi korak da zna i studirati jer ce svatiti razlog skolovanja, a vecina nasih studenata koje drzava i roditelji hrane studira u nedogled

Taroth
01.04.2008., 23:24
iz takvih sam porijeklom, znam kako se živi
imam prijatelja, poznanika koji kukumaču, a imam i onih koji zakupe od države komad zemlje pa rade kao mravi (imaju 4 djece i nikome ništa ne fali)

imam ih i ja koji su zakupili zemlju...
i nekima se desila zabrana cijepljenja svinja...
nekima se desio prekid ugovora sa Podravkom, jer je jeftinije uvoziti kineski paradajz za 0.2 kn kila...

ono sto bode oci je da oni koji nisu uspjeli za tebe su luzeri... kao da svi koji nisu uspjeli su si sami krivi...

Drito Konj
01.04.2008., 23:28
Mislim da sam starija od tebe, sto znaci i iskusnija....zivot ti je jako jebena stvar i u trenutku kada mislis da sve imas ostanes na nuli, vazno je znati iz govana se izvuci, neko to mozda zna i sa 4 soma place neko ne zna ni sa 18 somova, u svom zivotu sam prosla od vrha do dna i nazad, bit je bio u tome sto smo suprug i ja znali zatvoriti knjigu i krenuti ponovo iznova zajedno
po tvome većina hrvata onda ne smije imati djecu, ali malo ti je bogatih koji se mnoze :ne zna:

sto se tice djece i studija
moj cilj ih je nauciti ziviti i cijeniti rad,tako da svaki i sad mora zaraditi djeparac, nauciti djecu cjeniti novac i znati raditi je prvi korak da zna i studirati jer ce svatiti razlog skolovanja, a vecina nasih studenata koje drzava i roditelji hrane studira u nedogled

Osnovna pretpostavka je da valjda imaš kompatibilnog/komplementarnog partnera i da se sve radi zajedno, kaj ne? Iskusnija možeš biti ako imaš vlastite klince, što se ostalog tiče, ne znam.

Većina hrvata i ne bi trebala imat djecu. Naši starci su imali djecu, pa eto, opet smo moronski izabrali vladu govana koja će nas tlačit dokle je moguće. U čitavoj državi se događaju sranja, a narod inertno sjedi i gleda. I to je to.

Studiranje unedogled ne podržavam nikako, studira se iz interesa, ne po inerciji i zato kaj se tak odgađa odrastanje. Imaj interes i podržat ću ga. Pokaži da sereš i da to nije to, ukinut ću podršku. Pazi, bez obzira na to da li je taj studij/interes profitabilan tijekom edukacije, ja ću podržavat. Samo neka se time bavi i usavršava se. Kao što rekoh, negdje do 30e bi mogao pomagat moronu/kokoši. :D Jer realno, ako se studira do 26 i tek onda zapravo počinje živjeti, to su samo 4 nježne godinice. :D

lana10
01.04.2008., 23:28
u mom ružičasto svijetu brinem o sebi od 18e uglavnom, od 27e sasvim
sve sam si poslove nalazila sam, isključivo na temelju znanja

pa to ti je uvijek tako

ima radilica i matica, nametnika koji nisu u stanju prstom maknuti,
ali lako kazu kako mi je lako

Drito Konj
01.04.2008., 23:32
imam ih i ja koji su zakupili zemlju...
i nekima se desila zabrana cijepljenja svinja...
nekima se desio prekid ugovora sa Podravkom, jer je jeftinije uvoziti kineski paradajz za 0.2 kn kila...

ono sto bode oci je da oni koji nisu uspjeli za tebe su luzeri... kao da svi koji nisu uspjeli su si sami krivi...

Al jesi skužio da će žene prve skočit na to kak su si ljudi sami krivi za sve, bez da i razmotre sve aspekte neke priče. Ma kurac, neće poslušat ni priču. Meni je to fascinantno. :D

Btw, čisto mi je neugodno koliko reklamiraju busha po telki. :rigo:

lana10
01.04.2008., 23:33
Osnovna pretpostavka je da valjda imaš kompatibilnog/komplementarnog partnera i da se sve radi zajedno, kaj ne? Iskusnija možeš biti ako imaš vlastite klince, što se ostalog tiče, ne znam.

Većina hrvata i ne bi trebala imat djecu. Naši starci su imali djecu, pa eto, opet smo moronski izabrali vladu govana koja će nas tlačit dokle je moguće. U čitavoj državi se događaju sranja, a narod inertno sjedi i gleda. I to je to.

Studiranje unedogled ne podržavam nikako, studira se iz interesa, ne po inerciji i zato kaj se tak odgađa odrastanje. Imaj interes i podržat ću ga. Pokaži da sereš i da to nije to, ukinut ću podršku. Pazi, bez obzira na to da li je taj studij/interes profitabilan tijekom edukacije, ja ću podržavat. Samo neka se time bavi i usavršava se. Kao što rekoh, negdje do 30e bi mogao pomagat moronu/kokoši. :D Jer realno, ako se studira do 26 i tek onda zapravo počinje živjeti, to su samo 4 nježne godinice. :D

do 30 sam imala 12 godina staza, zavrsen faks koji sam sama platila i 1 dijete
sa 41 studiram na drugom faksu i ima dvoje djece a i 23 godine staza
A suprug jbt taj pak mora stalno ucit, ali zato ga i dobro placaju

Drito Konj
01.04.2008., 23:35
do 30 sam imala 12 godina staza, zavrsen faks koji sam sama platila i 1 dijete
sa 41 studiram na drugom faksu i ima dvoje djece a i 23 godine staza
A suprug jbt taj pak mora stalno ucit, ali zato ga i dobro placaju

Čestitam. Ti si stvarno kraljica svemira. Kaj želiš čut? :D

Taroth
01.04.2008., 23:39
Al jesi skužio da će žene prve skočit na to kak su si ljudi sami krivi za sve, bez da i razmotre sve aspekte neke priče. Ma kurac, neće poslušat ni priču. Meni je to fascinantno. :D

Btw, čisto mi je neugodno koliko reklamiraju busha po telki. :rigo:

aha...

generalno, ja primjecujem dvije stvari:
1) one koje su uspjesne smatraju da su mogli i svi drugi uspjeti ako su i one.. to se naziva 'oholost'.
znam ja super osoba, ali npr. nemaju nastup, ne znaju se prezentirati, prodati... pa sto onda s njima? da li su luzeri? da li su manje vrijedni?
one (baja) drzi da oni koji jednostavno koji nisu imali srece, da su si sami krivi... zamisli koja doza neljudskosti... i ni da trepne..

2) pricaju kako nofac nije vazan, vazno je nesto drugo... a onda pocnu pricati o svom uspjehu,... i o tome kako oni koji nisu uspjeli kako su luzeri... pa ti znaj sto zapravo misle...
zapravo, sto da pomislis o curi/zeni koja o nekome govori sa aspekta uspjeha/neuspjeha? da je materijalista?
sto jos ako se takva osoba poziva na... nesto drugo... ono, nofci nisu vazni...
okej, nisu nofci, ali je vazno da se radi...
dakle, nije vazno da novaca ima, nego da novac curi... ili barem da ce curiti...

no, to nije neka velika razlika... to je kao da pitas da li je bolje imati 100 barela nafte ili naftnu busotinu? i jedno i drugo su nofci...
dakle, ona jest za ljubaf... ali prema nekome od koga ce i biti... nesto...

lana10
01.04.2008., 23:39
Čestitam. Ti si stvarno kraljica svemira. Kaj želiš čut? :D

hmmmmmm moram razmisliti :cerek:

lana10
01.04.2008., 23:44
aha...

1) one koje su uspjesne smatraju da su mogli i svi drugi uspjeti ako su i one.. to se naziva 'oholost'.
znam ja super osoba, ali npr. nemaju nastup, ne znaju se prezentirati, prodati... pa sto onda s njima? da li su luzeri? da li su manje vrijedni?
one (baja) drzi da oni koji jednostavno koji nisu imali srece, da su si sami krivi... zamisli koja doza neljudskosti... i ni da trepne..

2) pricaju kako nofac nije vazan, vazno je nesto drugo... a onda pocnu pricati o svom uspjehu,... i o tome kako oni koji nisu uspjeli kako su luzeri... pa ti znaj sto zapravo misle...

kolko sam ja svatila baja je nekima ponudila posao tu se nisu trebale prezentirati pa su odbile.

evo ti jos jedan primjer: sretnem kolegicu sa kojom samm radila i kaze znas ja vec 10 god ne mogu dobiti posao jer nemam strucni, odgovorim joj dodji kod mene volontiraj 6 mj ostalo bu mo sredili i dobila bus strucni, a imam i neku zamjenu u planu....na to kaze ona meni ma znas sad ce ljeto idem prvo na more pa cu razmisliti.....fak ja te godine nisam isla na more jer sam zajedno sa zidarima mortala, to ti je baja zeljela reci.

baja
01.04.2008., 23:46
:) nisam rekla da su luzeri, ali jesu odgovorni za svoju sreću :D
sreća je, naravno, relativan pojam ali neki minimum egzistencije se mora imati pa ako pri tom stenješ i kukumačeš - mijenjaj nešto!
već sam negdje, ovdje, zaključila da su muda presudan faktor za sreću :D:D

Taroth
01.04.2008., 23:49
ja ne sporim da postoji hrpa lamudana koji ne bi nista radili... samo se bunili i spominjali tita... ili koga god vec...
no, drzim da ih ima i onih kod kojih postoje objektivne okolnosti..

vec mi to onemogucava da jednostrano sudim svima onima koji nisu uspjeli...

Drito Konj
01.04.2008., 23:49

To me podsjeća na mog bivšeg gitaristu koji je radio kao montažer i zarađivao bolesne količine novaca. Pa je on meni tako došao s idejom da kupim mali bubanj od 15.000 kuna, jer je jebiga, prenosan, a takav nam treba jer je on kupio NOVI renault kangoo za turneje (i metnuo 100 điđa u njega, od muzike do alu felgi) umjesto rabljenog kombija, jer mora bit fensi i novo. I jebao me užasno dugo da sam debil jer nemrem potrošit 15 soma na to, a ja sam živio ko podstanar i radio za 1900 kuna mjesečno. I ono, luzeruuu. :D A zarađivao sam još love povrh i živio sam dobro. Al da ga jebeš za taj bubanj nisam imao, jer mi je bilo nemoguće opće zamislit 15 soma kuna keša uz svu šljaku koju sam imao, a fakat sam radio puno. To je bilo negdje 2001., fakat nisu bili neki uvjeti. I onda sam kupio bubanj od 4500 kuna i nije bio zadovoljan. I tako je on meni onda ispričao nekakvu teoriju koja je jako slična ovim teorijama koje ove curice ovdje prodaju.

Postignuća su bitna, titule su bitne, te stvari su užasno bitne, a novac nije, al ako ga nemaš si luzer i debil.

S druge strane, ako napišeš da je novac nužan i da moraš imat osnovu, onda si glup i bezosjećajan jer ne razumiješ da se zapravo živi od ljubavi. :D

I nikako da se odluče. Zato su i izumile pms i ta razna stanja. Da prikriju iracionalnost. :D

baja
01.04.2008., 23:50
.. zamisli koja doza neljudskosti... i ni da trepne..

:rofl::rofl:

ali je vazno da se radi...
zar nije?

Drito Konj
01.04.2008., 23:52
kolko sam ja svatila baja je nekima ponudila posao tu se nisu trebale prezentirati pa su odbile.

evo ti jos jedan primjer: sretnem kolegicu sa kojom samm radila i kaze znas ja vec 10 god ne mogu dobiti posao jer nemam strucni, odgovorim joj dodji kod mene volontiraj 6 mj ostalo bu mo sredili i dobila bus strucni, a imam i neku zamjenu u planu....na to kaze ona meni ma znas sad ce ljeto idem prvo na more pa cu razmisliti.....fak ja te godine nisam isla na more jer sam zajedno sa zidarima mortala, to ti je baja zeljela reci.

Možda ona nije imala kuću u koju bi ulagala i ništa čvrsto za kaj bi se borila tih par mjeseci pa je jednostavno odlučila da je bolje tih par mjeseci provest na moru češuć pizdurinu, pardon my french. Ja to mogu shvatit.

:) nisam rekla da su luzeri, ali jesu odgovorni za svoju sreću :D
sreća je, naravno, relativan pojam ali neki minimum egzistencije se mora imati pa ako pri tom stenješ i kukumačeš - mijenjaj nešto!
već sam negdje, ovdje, zaključila da su muda presudan faktor za sreću :D:D

Ne, nemre netko bit ODGOVORAN za sreću jer se to direktno kosi s definicijom riječi sreća, zaboga. Muda su bitan stvar za pokretanje stvari, ali ako te krene loše, krene te loše. I nema tih muda koja će te iz toga izvuć.

Taroth
01.04.2008., 23:52
da...
ispada da je ovaj topik jedna velika racionalizacija...

ono, niti jedna nece reci - meni treba sposobno/radisno/bogato musko... hocu musko sa pedigreom, imanjem, obrazovanjem...
ne ne ne... sve je kemija...

lana10
01.04.2008., 23:53
Postignuća su bitna, titule su bitne, te stvari su užasno bitne, a novac nije, al ako ga nemaš si luzer i debil.

S druge strane, ako napišeš da je novac nužan i da moraš imat osnovu, onda si glup i bezosjećajan jer ne razumiješ da se zapravo živi od ljubavi. :D

I nikako da se odluče. Zato su i izumile pms i ta razna stanja. Da prikriju iracionalnost.

u krivu si ja zivim od ljubavi, novca i sexa za ljubav, novac i sex :ne zna:

Taroth
01.04.2008., 23:54
upravo to za muda...

ja sam ulijetao u neke stvari i uspio...
i sada se mogu busati u prsa i reci - eto, ja sam imao muda... vi niste :p

a istina je da sam se mogao poskliznuti... ne jednom... vise puta...
da li bi me 'docekala' takva koja sve mjeri kroz uspjeh? da li bi mi pomogla, podrzala?

ja mislim da ne bi

baja
01.04.2008., 23:58
da li bi me 'docekala' takva koja sve mjeri kroz uspjeh?
jel, nedajbože, misliš kao ja?

Drito Konj
da...
ispada da je ovaj topik jedna velika racionalizacija...

ono, niti jedna nece reci - meni treba sposobno/radisno/bogato musko... hocu musko sa pedigreom, imanjem, obrazovanjem...
ne ne ne... sve je kemija...

Aha, al onda ako kemija ode u kurac, onda ipak ide "ljubav nije dovoljna". :D

u krivu si ja zivim od ljubavi, novca i sexa za ljubav, novac i sex :ne zna:

Ne znam, ja sam vidio da si isticala rad, rađanje, obrazovanje i imanje djece. :ne zna:

upravo to za muda...

da li bi me 'docekala' takva koja sve mjeri kroz uspjeh? da li bi mi pomogla, podrzala?

ja mislim da ne bi

Pa i ja sam masu puta imao muda i uspio, pa kog boli kurac. To eventualno dočekaju tapšanjem po ramenu i "tako i treba" komentarom, a ako popušiš onda si moron koji nema dodira sa stvarnošću. :D

Taroth
da..ti

Taroth
02.04.2008., 00:00
Aha, al onda ako kemija ode u kurac, onda ipak ide "ljubav nije dovoljna". :D

ne, nadju neku manu...
dosadan je, prigovara... ne kuha... kuha preljuto... preslano... hrce... ne ceska me dovoljno cesto... lol..

lana10
02.04.2008., 00:00
upravo to za muda...

ja mislim da ne bi

a zakaj mislis da smo mi (moj suprug i ja) uspjeli zato jer se stalno podržavamo.....drugoga nema....inace odjebe se brak, djeca, zdravlje,

znaci, ljubav, lova, sex i velika muda da se za njih drzis/primis ili pregrizes kada terba

baja
02.04.2008., 00:03
Ne, nemre netko bit ODGOVORAN za sreću jer se to direktno kosi s definicijom riječi sreća, zaboga.
ima nešto u ovome :D
svejedno mislim da je svatko može pronaći; nabrijanim radom na burzi ili dubokom meditacijom pod palmom

Taroth
02.04.2008., 00:06
a zakaj mislis da smo mi (moj suprug i ja) uspjeli zato jer se stalno podržavamo.....drugoga nema....inace odjebe se brak, djeca, zdravlje,

znaci, ljubav, lova, sex i velika muda da se za njih drzis/primis ili pregrizes kada terba

nisam na tebe mislio

baja
da..ti
ja u općeprihvaćenim društvenim normama nisam uopće nešto uspješna
samo, ja sam zadovoljna onim što imam pa izgleda, na užas moj :(, da zvuči prepotentno
samo sam zadovoljna :)

Drito Konj
ima nešto u ovome :D
svejedno mislim da je svatko može pronaći; nabrijanim radom na burzi ili dubokom meditacijom pod palmom

Da, ali te stvari ne idu preko noći. Niti blizu. Zato je glupo postavljati biološke godine kao striktne granice. A i stvarno, moš ti bit jebeni ajnštajn ili tesla ako živiš u slavonskom selu gdje bakino i djedovo gospodastvo, a ni oni sami, iz raznih razloga, bez tebe ne mogu i neće preživjet. I onda umjesto da radiš izume za iduće generacije genijalaca da skuže kaj si brijao, fino radiš na gospodarstvu za preživljavanje sebe i obitelji. Pa ti reci da je tak lako nać sreću.

Curice, malo ste mi isključive. Malo puno.

lana10
02.04.2008., 00:08
Ne znam, ja sam vidio da si isticala rad, rađanje, obrazovanje i imanje djece. :ne zna:

a kako se deca delaju :ne zna:

a kako brak opstaje :ne zna:

ja bar o sexu i ljubavi pisem :confused:

baja
02.04.2008., 00:09
Zato je glupo postavljati biološke godine kao striktne granice.
koje mrtve granice? ja ih uspješno kršim :D :cerek:

lana10
Da, ali te stvari ne idu preko noći. Niti blizu. Zato je glupo postavljati biološke godine kao striktne granice. A i stvarno, moš ti bit jebeni ajnštajn ili tesla ako živiš u slavonskom selu gdje bakino i djedovo gospodastvo, a ni oni sami, iz raznih razloga, bez tebe ne mogu i neće preživjet. I onda umjesto da radiš izume za iduće generacije genijalaca da skuže kaj si brijao, fino radiš na gospodarstvu za preživljavanje sebe i obitelji. Pa ti reci da je tak lako nać sreću.

Curice, malo ste mi isključive. Malo puno.

i atmo se može dobro zaraditi :ne zna:

i ne kakaj konju

sutra slijedi nastavak, ako stignem, neko mora i raditi :mig:

laku noc

Drito Konj
a kako se deca delaju :ne zna:

a kako brak opstaje :ne zna:

ja bar o sexu i ljubavi pisem :confused:

Djeca se mogu napravit iz 2 seksa godišnje. Brakovi opstaju bez ikakve komunikacije ili seksa. Po inerciji. Ne postoji samo jedan način.

I nisam vidio da si pisala o ljubavi i seksu dok si pisala koliki ti je radni staž, kako si si plaćala faks i kako sad studiraš drugi, te kako ti muž dobro zarađuje. :D Sori, nekak sam profulao to. :D

Taroth
02.04.2008., 00:10
ja u općeprihvaćenim društvenim normama nisam uopće nešto uspješna
samo, ja sam zadovoljna onim što imam pa izgleda, na užas moj :(, da zvuči prepotentno
samo sam zadovoljna :)

da, ali ispada kao da ti je uspjeh prvo mjerilo osobe...

gdje su druge kvalitete?
zapravo... da li kod tebe neka kvaliteta moze zamijeniti kvalitetu uspjeha? imam osjecaj da ne
ne mislim da ti nisu vazne druge kvalitete... ali... uspjeh?

Drito Konj
02.04.2008., 00:11
koje mrtve granice? ja ih uspješno kršim :D :cerek:

Onda prestani nazivat luzerima ljude koji se još nisu definirali ili jesu, ali u istom nisu imali sreće.

i atmo se može dobro zaraditi :ne zna:

i ne kakaj konju

sutra slijedi nastavak, ako stignem, neko mora i raditi :mig:

laku noc

Dobro ti je lego :ne zna: smajli, jer ne znaš.

Laku noć.

baja
02.04.2008., 00:13
da, ali ispada kao da ti je uspjeh prvo mjerilo osobe...
o tome se priča na ovom topicu :rolleyes:
imam osjecaj da ne
imaš loš osjećaj

baja
02.04.2008., 00:14
Onda prestani nazivat luzerima ljude koji se još nisu definirali ili jesu, ali u istom nisu imali sreće.

Laku noć.
taroth je prvi upotrijebio tu riječ

laku noć :)

Taroth
02.04.2008., 00:14
znam, sam sam se snebdivao nad njime na ovoj temi...
maknut cu ga uskoro...

ne mogu se gledati :D

Taroth
02.04.2008., 00:15
laku noc rvacka

lana10
02.04.2008., 00:17
Djeca se mogu napravit iz 2 seksa godišnje. Brakovi opstaju bez ikakve komunikacije ili seksa. Po inerciji. Ne postoji samo jedan način.

I nisam vidio da si pisala o ljubavi i seksu dok si pisala koliki ti je radni staž, kako si si plaćala faks i kako sad studiraš drugi, te kako ti muž dobro zarađuje. :D Sori, nekak sam profulao to. :D

sori tema je financijska situacija,
a ne kolko mi je bitna kolićina sexa i ljubavi partnera sa kojim živim

a ti fakat samo svaćaš drito u tu konjsku glavu

pisala sam o svojim ostalim postovima

i samo nemoj plakat da sam te uvrijedila jer jedva cekam da me zbanaju

a sto se tice izrade djece nismo svi u svemu najbolji, pa smo se mi morali puuuuuno hebati kako bi decu napravili :ne zna: ali bilo je zabavno :cerek:

mwm
02.04.2008., 00:22
Jesmo već zaključili da je država u kurcu? :zubeki:

nisamlu
02.04.2008., 00:24
где си муме србине? :rofl:

Drito Konj
02.04.2008., 00:49
sori tema je financijska situacija,
a ne kolko mi je bitna kolićina sexa i ljubavi partnera sa kojim živim

a ti fakat samo svaćaš drito u tu konjsku glavu

pisala sam o svojim ostalim postovima

i samo nemoj plakat da sam te uvrijedila jer jedva cekam da me zbanaju

a sto se tice izrade djece nismo svi u svemu najbolji, pa smo se mi morali puuuuuno hebati kako bi decu napravili :ne zna: ali bilo je zabavno :cerek:

Piše se količina, abnormalno obrazovana ženo. Tvoje ostale postove nisam čitao, nit su bitni za temu. Došla si tu i pokurčila se kako si starija i iskusnija, te svojim dostignućima. Sad si se pokurčila eto, kako se i puno i kvalitetno jebeš. Užasno sam sretan za tebe, no ništa pametnog ontopic nisi rekla. No, eto ti es. :s Kraljice svemira.
Sretna? :cerek:

Drito Konj
02.04.2008., 00:50
Jesmo već zaključili da je država u kurcu? :zubeki:

Ne, to ćemo na nekom drugom topicu. Čemu miješat? :D

alexxx
02.04.2008., 02:11
sa 5k kn se mogu cuda napraviti..
ako imas rijeseno stambeno pitanje... bez kredita...
ako imas auto...bez kredita..
ako imas namjestaj... bez kredita...
ako imas odjecu, benkice i sl...

i jos da imas rijesen baka-servis (ne da moras placati jaslice) i da ista ta baka voli/zeli kuhati... ma milinapa vidi, da ti se dalo čitat topik umjesto dritovih sažetaka istog, vidio bi da tad nije bilo stana auta etc., ali u međuvremenu svega toga ima.

zašto? zato što ljudi nemaju ista primanja cijeli život. :)
zato što u zakonu o radu nema stavke "Plaća mora ostati jednaka onoj u trenutku začeća potomka barem dok dotični ne dovede prvu djevojku doma".
8000 kuna dvije normalne osobe moraju moć zaradit.
O ovome pričam. O JEBENOJ OSNOVI. Ne kužim, koji kurac je vama, ljudi?

Ili vam se cifra od 15 soma kuna čini toliko abnormalno visoka za dvije odrasle, sposobne osobe?kako kroz par sati jebena osnova koju dvije odrasle sposobne osobe mogu zaradit padne s 15 na 8 tisuća. skoro pola. kako kuna raste danas, ovo nije normalno.

ono, nije nitko tvrdio da se može normalno i bez ikakvih problema živjet od ljubavi i friške arije, ni da je odgovorno prema sebi i djetetu ić ga radit dok jedva imaš za jest i ne vidiš kako će se to promijenit. ali da su ljudi tvrdili, potkrijepili vlastitim iskustvom, da se može počet sa malo, pa u idućih par godina imat više, to da.
između ostalog i jer ljudi kroz roditeljstvo nauče bolje s parama.
pa je baja napisala da imaju tih 15ooo i da bi mogli i s manje, samo bez nekih investicija u kuću bez kojih bi mogla. na što je drito odgovorio "Reci da bi mogla s manje i da ti ne treba ušteđevina dok jedan od klinaca s 19 ne veli "e, ja bi išao u dansku studirat obradu metala", a ZNAŠ da je dobar u tome. Ja si ne bi oprostio da mu radi vlastite inercije 19 godina i 9 mjeseci prije toga, to ne mogu priuštiti."

ono, ne razumijem. da, za živjet treba imat novca.
da, za imat dijete treba imat novca.
da, da je dovoljno imat dvaput po dvije tisuće kuna za imat dijete, onda bih ja sa svojom uz faks zarađenom plaćicom i stipendijom mogla odselit od staraca. mogu i sad ako me netko pusti da mu živim u šupi. :rofl:
ali ne, nije uvjet za moć imat dijete to da mu s 19 godina, i to bez dizanja kredita, možeš priuštit da ide u dansku na faks jer si uplatio prvu tisuću u buba šparu prije nego je pokakalo mekonij.

onako, koliko ja shvaćam cijelu ovu trakavicu, nitko ne misli da treba štancat djecu pa krast kruh koji ljudi bace golubovima u parku da ih nahraniš. nitko ne misli da treba imat šesteročlanu obitelj u 25 kvadrata bez grijanja, jer oh jako želiš imat djecu. onako, nitko nije rekao: mi živimo već 15 godina na dva minimalca, bez pomoći sa strane, otplaćujemo stambeni kredit i vozimo opel astru. ali da su ljudi napravili prvu bebu dok nisu imali siguran posao i puno para, i da nisu odonda svaki dan prokleli svoju glupost što su išli imat dijete bez auta i skoro duple hrvatske plaće - jesu.
i da se moguće pokrpat i iskemijat nešto, makar nemaš idealnu financijsku situaciju, ako želiš to dijete.

jedino što ne shvaćam je s kim se drito bori. :D

tilla
02.04.2008., 05:25
da sumiram :zubeki:
ko mi obeća nebo, ljubaf i 3 tisoč orja per mont; sutra krećem ovulirati!

i da, mora trpjet moje mačke... :cerek: di će to sve stati, bokte :eek:

alexxx
02.04.2008., 05:35
i potemciju :zubeki:

tilla
02.04.2008., 05:42
i potemciju :zubeki:

to stiže jer je u korelaciji s računom...:D
* pusti me u kuki, nakon ovogo topika došlo mi povraćati (mislim, to je slučajno)a ja nikad ne povraćam, tako da sam se prestravila...:D
jebo.
pyzdarija nikad ne dolazi sama... :E
da ne bi ja za koji dan otvorila topik; skupe su mi nekretnine, potencijalni i nije nešto potkožen, primam donacije :D

Taroth
02.04.2008., 08:06
da sumiram :zubeki:
ko mi obeća nebo, ljubaf i 3 tisoč orja per mont; sutra krećem ovulirati!

i da, mora trpjet moje mačke... :cerek: di će to sve stati, bokte :eek:

ces mi radjat male hrvate?

tilla
02.04.2008., 08:29
ces mi radjat male hrvate?

za tebe specijalna cijena. 33 333 e/mj
jebga.:(

slafko
02.04.2008., 08:52
fala u one sa losom vodom ne bi..Meni je voda totalno super, iako na reklami kažu da je voda u Hrvatskoj jako tvrda. :kiss:

Taroth
02.04.2008., 09:07
za tebe specijalna cijena. 33 333 e/mj
jebga.:(

ae, al kako cu ti virovat, kad postas u 5 ujutro...
nemre to bit dobra zena :(

tilla
02.04.2008., 09:09
bogati, što blago zna koliko je uri. :rospija:

Drito Konj
02.04.2008., 09:38
kako kroz par sati jebena osnova koju dvije odrasle sposobne osobe mogu zaradit padne s 15 na 8 tisuća. skoro pola. kako kuna raste danas, ovo nije normalno.

I, u nedostatku argumenata, opet potežemo "razliku od par sati" u 15 i 8 tisuća kuna, a obje cifre su spomenute u istom postu. Nakon kaj sam napisao da ok, imaju auto, vrtiš se opet oko istog, i u krivu si. Jer kaj? Nemaš argumente. I to je to. I samo ti vadi stvari iz konteksta rasprave i kači se za njih, jer ti niš drugo ni ne ostaje. To je jedini način da zabriješ da si u pravu. Pa ti slobodno misli da si u pravu, očito to čini da se osjećaš bolje. Meni je svejedno. :)

TincH
02.04.2008., 09:44
prema tu nekoj stranici sretneveze.com :D, prosječna dob sklapanja braka za muškarce je nešto više od 29 godina, a za žene oko 26. znači, on ima 29, ona 26, i nisu nijedan auto do tad kupili? ni polovni autić? a samo su na sebe trošili? :DČuj, ja imam 25 i ne vidim na koji bih si način mogla priuštiti auto, pa makar i polovni :ne zna:

proVINCI'jalka
02.04.2008., 09:44
dobro jutro dobri ljudi :cerek:
svi ste mnogo pametni :s i ne sumnjam, kako god se okrene, da ćete bit dobri mame&tate :cerek: budete li se oko dice trudili upola toliko koliko ste se trudili ovđeka dokazat da ste u pravu.

drito nek ne puca prije nego osigura čistog 15k ćuna. :top:
jedino šta se nadan da ga neće odveć mučit križobolja kad to i ostvari :D

kisi, kisi :kiss:

Smart_bitch
02.04.2008., 09:47
Kako je ovo jeben topik :cerek:

Drito Konj
02.04.2008., 09:52
Čuj, ja imam 25 i ne vidim na koji bih si način mogla priuštiti auto, pa makar i polovni :ne zna:

Piše na sretneveze da možeš, pa ti vidi. :D

dobro jutro dobri ljudi :cerek:
svi ste mnogo pametni :s i ne sumnjam, kako god se okrene, da ćete bit dobri mame&tate :cerek: budete li se oko dice trudili upola toliko koliko ste se trudili ovđeka dokazat da ste u pravu.

drito nek ne puca prije nego osigura čistog 15k ćuna. :top:
jedino šta se nadan da ga neće odveć mučit križobolja kad to i ostvari :D

kisi, kisi :kiss:

Ja nisam dokazivao da sam u pravu recimo, ja sam govorio mišljenje i stav baziran na promišljanju, a koke mi idu dokazivat da sam u krivu. Čak sam napisao i parametre po kojima sam došao do zaključaka, a koje se išlo obarat izvlačenjima rečenica iz konteksta, "kaj ako" teorijama i slično. A ja sam postavio sasvim konkretnu teoriju sa sasvim konkretnim brojkama. Evo čak i tebe sa "čistog 15k kuna". Strašno.

baja
02.04.2008., 09:55

:s

Lyla
02.04.2008., 09:55
Tilla, jel ti šta spavaš?? :eek: Mislila sam da si ćubila do 5 uri i onda te vidim u 9..:eek:
on topik, men ne treba muška kuna da b rađala nejač. meni treba muški jač za rađat nejač. :cerek:

proVINCI'jalka
02.04.2008., 10:03
Ja nisam dokazivao da sam u pravu recimo, ja sam govorio mišljenje i stav baziran na promišljanju, a koke mi idu dokazivat da sam u krivu. Čak sam napisao i parametre po kojima sam došao do zaključaka, a koje se išlo obarat izvlačenjima rečenica iz konteksta, "kaj ako" teorijama i slično. A ja sam postavio sasvim konkretnu teoriju sa sasvim konkretnim brojkama. Evo čak i tebe sa "čistog 15k kuna". Strašno.

ja sam ti davno rekla da se okvirno s tobom slažem. glede plana i promišljanja. i da smatram kako mnogi naprave dijete ne misleć uopće o tome imaju li mu štagod pružit. debila ima, to svi znamo.

ono šta je, vjerujem, iziritiralo masu koja ti je kontrirala je tvoja ISKLJUČIVOST koja se očitovala u rečenicama tipa 'blagajnica koja radi za dvijeipo tisuće kuna ne smije imat djecu'. to onako zvuči malo šovinistički. :mig:

TincH
02.04.2008., 10:09
Piše na sretneveze da možeš, pa ti vidi. :D
Baš si nešto gruntam. Sada zarađujem nekakvu početničku lovu, oko 3k kn. Na stranu to kaj trenutno 2k štedim svaki mjesec. Da tako nastavim za godinu dana eto auta, riješeno. I recimo da mi plaća čak skoči na 4-5k, i da se odselim u neki podstanarski stančić. I dalje ne vidim kako bi tada mogla tankat taj auto, također servisirat ga i registriravat :ne zna: Jebeno ne vidim. Pol ljudi oko mene pare mi žešći čarobnjaci :D

Drito Konj
02.04.2008., 10:09
ja sam ti davno rekla da se okvirno s tobom slažem. glede plana i promišljanja. i da smatram kako mnogi naprave dijete ne misleć uopće o tome imaju li mu štagod pružit. debila ima, to svi znamo.

ono šta je, vjerujem, iziritiralo masu koja ti je kontrirala je tvoja ISKLJUČIVOST koja se očitovala u rečenicama tipa 'blagajnica koja radi za dvijeipo tisuće kuna ne smije imat djecu'. to onako zvuči malo šovinistički. :mig:

Ok, skladištar koji radi za 2700 u pevecu ne bi smio imat djecu. Mislim, glupo je raspravljat o tome jer ti svi ljudi imaju djecu i nisu socijalni slučajevi dok dijete ne počne imat stvarne potrebe. A kako su prvih par godina proveli u žicanju rodbine i prijatelja, nakon nekog vremena ta rodbina i prijatelji više ili nemaju, ili im se jebeno ne da financirat tuđu obitelj i onda ta obitelj fino ide pod kvačicu di piše "socijalni slučaj".

Mislim, ja sam se toliko toga nagledao iz prve ruke, da mi je čisto užasno gledat kak vi brijete da ljubav sve pobjeđuje. I da, svi ti ljudi PREŽIVE, to nije upitno, jer je nagon za preživljavanjem uključen oma, ali ne žive. A ono kaj ja govorim je da kad želiš imat dijete, trebaš razmišljat o tome kako to dijete treba, skupa s tobom, živjet. Ne preživljavat.

Drito Konj
02.04.2008., 10:15
Baš si nešto gruntam. Sada zarađujem nekakvu početničku lovu, oko 3k kn. Na stranu to kaj trenutno 2k štedim svaki mjesec. Da tako nastavim za godinu dana eto auta, riješeno. I recimo da mi plaća čak skoči na 4-5k, i da se odselim u neki podstanarski stančić. I dalje ne vidim kako bi tada mogla tankat taj auto, također servisirat ga i registriravat :ne zna: Jebeno ne vidim. Pol ljudi oko mene pare mi žešći čarobnjaci :D

Zato jer je nemoguće. Ja sam si prvi auto kupio tako da sam uzeo neku zemlju u podravini koju je stari kupio dok sam se tek rodio i napisao da je moja kad navršim 18 i prodao ju. Nitko ju nije obrađivao, nitko nije išao na nju, bila je višak. I sad, x godina kasnije bi i dalje bila višak, tako da sam dobro napravio. Tu sam namaknuo 1000 maraka. Onda sam drugih 1000 maraka posudio od valjda 15 različitih ljudi i to po onak 150 kuna, 400 kuna, koliko je tko mogao posudit i pobrinuo sam se da se rok vraćanja računa u mjesecima. I tako sam ja imao 2 soma maraka, kupio sam razjebanu hondu iz '85. i vrum, vozio se na posao, polako vraćajuć novac ljudima. Mislim da sam ga vratio kroz jedno 2 mjeseca sve skupa. Opet sam u 6. mjesecu te godine ostao 5 puta bez goriva jer mi masimo nije isplaćivao lovu za sessione, a lova od šljake je odlazila na podstanarstvo i klopu.

Eto čarobnjaštva. Zemlja za koju sam se, iako je bila moja na papiru, morao svađat sa starim i posuđivanje love od mase ljudi. I velim, opet gorivo nije bilo baš najsretnije. :D A da sam išao skupljat lovu i odvajat od plaće, auto bi si kupio kroz koju godinicu.

Xena2000
02.04.2008., 10:17
Drito, nitko ne brije da ljubav sve pobjeđuje, samo da je važnija od materijalnog. No, ti to uporno ne želiš vidjeti i svakome tko se ne slaže s tobom pokušavaš nešto kao spustiti. :mig: Pa pusti ljude onda da žive od 'ljubavi', što se to tebe tiče...ti ionako nećeš imati djecu dok ne budeš zarađivao XY.

I ne, ne želim se svađati, nemoj projicirat svoje osjećaje na mene. :kiss:

proVINCI'jalka
02.04.2008., 10:18
Ok, skladištar koji radi za 2700 u pevecu ne bi smio imat djecu. Mislim, glupo je raspravljat o tome jer ti svi ljudi imaju djecu i nisu socijalni slučajevi dok dijete ne počne imat stvarne potrebe. A kako su prvih par godina proveli u žicanju rodbine i prijatelja, nakon nekog vremena ta rodbina i prijatelji više ili nemaju, ili im se jebeno ne da financirat tuđu obitelj i onda ta obitelj fino ide pod kvačicu di piše "socijalni slučaj".

Mislim, ja sam se toliko toga nagledao iz prve ruke, da mi je čisto užasno gledat kak vi brijete da ljubav sve pobjeđuje. I da, svi ti ljudi PREŽIVE, to nije upitno, jer je nagon za preživljavanjem uključen oma, ali ne žive. A ono kaj ja govorim je da kad želiš imat dijete, trebaš razmišljat o tome kako to dijete treba, skupa s tobom, živjet. Ne preživljavat.

nisam mislila na muški šovinizam nego materijalni :D

vidi, kužim ja šta ti hoćeš reć. i slažem se. kad sam napisala da ima debila mislila sam na one koji se GODINAMA ne pomaknu od tih jebenih 2700 kuna. jer im je lakše žicat okolo nego povit kičmu i nešto zaradit sa strane il već kako...

faktor ljubavi kao motiva je tu kao motor pokretač cijele priče. pa te taj pokretač lupi nogom u guzicu onog trenutka kad shvatiš da novac kojim raspolažeš nije dovoljan za SVE ono što želiš priuštit svom podmlatku.

ako voliš dovoljno SEBE i svoju obitelj, to ćeš i napravit. dapače, u tome češ nalazit zadovoljstvo.

a ona blagajnica može bit jedna sasvim pametna osoba i jedna sasvim dobra majka koja je odlučivši rodit iako zarađuje 2700 donijela jednu sasvim dobru odluku. ali i ne mora. možda je ta blagajnica debil. a možda je debil i menađer u belupu koji ima 15k ćuna. i upravo je 'rodio'. :mig:

Drito Konj
02.04.2008., 10:20
Drito, nitko ne brije da ljubav sve pobjeđuje, samo da je važnija od materijalnog. No, ti to uporno ne želiš vidjeti i svakome tko se ne slaže s tobom pokušavaš nešto kao spustiti. :mig: Pa pusti ljude onda da žive od 'ljubavi', što se to tebe tiče...ti ionako nećeš imati djecu dok ne budeš zarađivao XY.

I ne, ne želim se svađati, nemoj projicirat svoje osjećaje na mene. :kiss:

Važnija je od materijalnog one sekunde dok imaš materijalno. Dok je materijalno u deficitu, egzistencija je prva na meniju životnih delicija, a onda pusica, razgovor i zagrljaj.

A što se tiče ovog kaj me se tiče, napisao sam već da sam imao direktnih dodira s gomilom tih ljudi koja živi od ljubavi, i to u puno puno navrata i onak, to nisu nit sretni ljudi, nit lijepe priče, a svi su krenuli u obitelji s idealističkim stavom da ljubav sve pobjeđuje. Pobjeđuje, dokle god imaš kaj za stavit na stol i na sebe.

Taroth
02.04.2008., 10:31
drito, upravo mi se jedna forumashica odlucila podati :D ako promijenim stranu...
hoce li te smetati ako te pocnem pljuvati na jedno krace vrijeme?

Drito Konj
02.04.2008., 10:38
nisam mislila na muški šovinizam nego materijalni :D

vidi, kužim ja šta ti hoćeš reć. i slažem se. kad sam napisala da ima debila mislila sam na one koji se GODINAMA ne pomaknu od tih jebenih 2700 kuna. jer im je lakše žicat okolo nego povit kičmu i nešto zaradit sa strane il već kako...

faktor ljubavi kao motiva je tu kao motor pokretač cijele priče. pa te taj pokretač lupi nogom u guzicu onog trenutka kad shvatiš da novac kojim raspolažeš nije dovoljan za SVE ono što želiš priuštit svom podmlatku.

ako voliš dovoljno SEBE i svoju obitelj, to ćeš i napravit. dapače, u tome češ nalazit zadovoljstvo.

a ona blagajnica može bit jedna sasvim pametna osoba i jedna sasvim dobra majka koja je odlučivši rodit iako zarađuje 2700 donijela jednu sasvim dobru odluku. ali i ne mora. možda je ta blagajnica debil. a možda je debil i menađer u belupu koji ima 15k ćuna. i upravo je 'rodio'. :mig:

Pazi, ja ne znam osobu kojoj više puca kurac za materijalno od mene. Onak, stvarno mogu živjet u hrpi govana u kartonskoj kutiji i može mi bit prejebeno. Jedino za kaj sam trebao novac je taj studio u kojem snimam, a i to će mi, kad zgotovim ovaj sad materijal, opet postat prilično nebitno zapravo. Nisam odrastao u obilju i nikad me nije interesiralo. Kad sam i htio nešto kao klinac, htio sam sredstvo rada onoga kaj me zanima, a to je glazba. Novac nije ni blizu presudni faktor za eventualnu sreću podmlatka, jer ako se klinca razumije, lova će se kako tako namaknut. Ali one brojke koje sam ja dao su dvije tisuće i osme godine gola osnova/optimum za život u gradu zagrebu. I tko god tvrdi da su te brojke nerealne, ima još dosta godinica zarađivanja i življenja sam da bi uvidio neke stvari.

Ali to kaj meni puca kurac za materijalno ne znači da ću isto priuštiti djetetu. Ne, kad su djeca i životinje u pitanju nemrem koristit iste parametre koje koristim za sebe ili ljude oko sebe, jer se djeca, kao i živine, ne mogu branit, ne mogu donosit odluke, ne mogu ništa. I trebaju nekoga da se za njih brine. Da, prilično sam fašistički raspoložen po tom pitanju jer sam kroz odrastanje, a i kasnije vidio previše primjera djece odrasle isključivo na ljubavi. Hranjene pusicom za doručak. To promijeni te osobe i pretvori ih u drugačije ljude nego što bi bili da nisu bili hranjeni samo ljubavlju. I nerijetko samo nastavlja liniju inercije i neplanskog imanja djece dalje.

Ako dovoljno voliš sebe, potrudit ćeš se da ti bude dobro i prije nego što imaš dijete. Ne govorim sad o požarima, poplavama, "kaj ako" i slično. Napravit ćeš najbolje kaj možeš za sebe, partnera i dijete, nadajuć se najboljem, dakle da neće tajfun proć usred tvoje novosagrađene kuće. Dakle, pokušat ćeš. Trudit ćeš se. Na svijet donosiš osobu koja, ako već na svijet kakav je, a ružan je, mora doć, neka bar dobije osjećaj sigurnosti i doma od osobe koja ga je na svijet donijela. Te financije su samo osnova osnove. U roditeljstvu postoje tolike zamke da ih ja valjda nemrem ni pojmit, koliko god probao pohvatat sve moguće začetke i ishode pizdarija. Mogu računat samo s onim kaj sam sam iskusio i kaj sam vidio iz bliskih primjera. A kaj kad se pojavi neš nepoznato, a nužno bude? To su sve stvari o kojima možeš razmišljat mirno i čistog uma tek dok znaš da ti je dijete zadovoljeno u osnovi, a to je da spava na čistom, da ima kaj za jesti i da je zadovoljno s tim.

Zato nemrem ne reagirat oštro na "budemo nekak", jer to budemo nekak ne postoji u praksi osim ako se ne svede na preživljavanje, a upravo na to se svodi. Mislim, mene ste napali da kaj ja brijem da je lova bitna. Jebemu, ak to nemaš osigurano, i svo ekstra vrijeme trošiš na zarađivanje više novaca, na putovanje posao-kuća, na razmišljanje kaj ćete jest čitavo vrijeme, gdje je tu to dijete? Gdje je razgovor, podrška, razumijevanje njegovih želja i potreba, savjetovanje, ako si sav u egzistenciji?

A ko god je bio u toliko sjebanoj poziciji da nije znao kaj će sa sobom i kako će sa sobom te kaj će jest u narednih x vremena, zna koliko osobe to jede. A onda nema mjesta ni za kakvo dijete. Ni za koga.

edit: Moramo uzet još jedan faktor u obzir, a koji nismo uopće spominjali do sad. Život roditelja se ne smije svest na življenje radi djece. Ti roditelji su isto tako osobe sa svojim željama, potrebama i ljubavima. Kaj je s vremenom za sebe? Previše tu parametara treba zadovoljit da se dijete ne bi planiralo.

gdja Castro
02.04.2008., 10:39
Ajme teme :s

Taroth
02.04.2008., 10:41
ja sam vec ustvridio da su nofci vazni...
jer ista tema ali o vaznosti penisa ima samo 3 strane... a ova vec 41

dakle nofac : penis vodi 41:3

proVINCI'jalka
02.04.2008., 11:13
Ali one brojke koje sam ja dao su dvije tisuće i osme godine gola osnova/optimum za život u gradu zagrebu. I tko god tvrdi da su te brojke nerealne, ima još dosta godinica zarađivanja i življenja sam da bi uvidio neke stvari.

dakle, po tebi je, za goli početak jedne obitelji koja je pala s marsa u grad zagreb potrebno minimalno 8, a optimalno 15 tisuća kuna? ok. recimo da je. zašto bi nužno ta obitelj morala u startu izdvajat novac za dječju štednju? zašto je to tako jebeno važno i bez toga se ne može? zašto mora kupit auto iznad ne znam, četristo kuna rate mjesečno? zašto MORA ići na ljetovanje van grada tih prvih godina?

ekšli, ako dvoje ljudi zaključi da se voli i da eto sad žele imat dijete jer se oboje osjećaju zrelo za to i ZNAJU da će sve OSNOVNE dječje potrebe bit zadovoljene, mogu i sa manje. dapače, mnogi tako počnu. i mnogi SRETNI parovi su tako počeli. s vremenom su podigli svoj standard.

Da, prilično sam fašistički raspoložen po tom pitanju jer sam kroz odrastanje, a i kasnije vidio previše primjera djece odrasle isključivo na ljubavi. Hranjene pusicom za doručak. To promijeni te osobe i pretvori ih u drugačije ljude nego što bi bili da nisu bili hranjeni samo ljubavlju. I nerijetko samo nastavlja liniju inercije i neplanskog imanja djece dalje.

meni ovo nema ama baš nikakvog smisla. previše primjera odraslih isključivo na ljubavi? jebote, zvuči ko da kažeš da si vidio previše primjera odraslih samo na šparogama. šta je ljubav? pusica u čelo? je kurac. ljubav prema djetetu, ako je zaista ima, podrazumijeva da ćeš mu dati sve što mu treba i što možeš. ali te potrebe se jebiga također moraju prilagodit nekim razumnim okvirima. živim pristojno. i djeci mi ništa ne fali. al možda mom malom puhne da oće bit, šta ja znam, golfer. jegiga, golf je skup sport. rezerviran za 3% :mig: e sad, mali gine za golfom i baš nekako zgodno vitla šćapima po dvorištu. morebit bi bija novi tajger vuds. al u kurac, kad je to van mog domašaja. možebit se ipak nisam morala onomad puknit s mužem? naravno da ću razmislit o mogućim opcijama i učinit sve U OKVIRU MOJIH MOGUĆNOSTI. ali ako ja ne mogu priuštit njemu golf opremu i članstvo u klubu, jebiga, ne mogu. ali ću mu dat pusicu u čelo i najtopliji majčinski pogled kad mu kažem 'sretno' u traženju sponzora za kupnju palica i loptica.

Na svijet donosiš osobu koja, ako već na svijet kakav je, a ružan je, mora doć, neka bar dobije osjećaj sigurnosti i doma od osobe koja ga je na svijet donijela. Te financije su samo osnova osnove. U roditeljstvu postoje tolike zamke da ih ja valjda nemrem ni pojmit, koliko god probao pohvatat sve moguće začetke i ishode pizdarija. Mogu računat samo s onim kaj sam sam iskusio i kaj sam vidio iz bliskih primjera. A kaj kad se pojavi neš nepoznato, a nužno bude? To su sve stvari o kojima možeš razmišljat mirno i čistog uma tek dok znaš da ti je dijete zadovoljeno u osnovi, a to je da spava na čistom, da ima kaj za jesti i da je zadovoljno s tim.

svijet je i ružan i lijep. kao i ljudi. kao i situacije. kao i životi. u svim nijansama. nekad si djetetu dao puno više ako ga naučiš na svijet gledati kao na nešto lijepo (ne mislim kroz ružičaste naočale pritom) nego da mu u startu usađuješ grč u želucu jer je život samo borba. da, borba je. ali borba koja može bit zadovoljstvo. slažem se da je prvo i osnovno djetetu osigurat pun trbuh i krov nad glavom, ponavljamo se. to nikad nije bilo sporno.

Zato nemrem ne reagirat oštro na "budemo nekak", jer to budemo nekak ne postoji u praksi osim ako se ne svede na preživljavanje, a upravo na to se svodi. Mislim, mene ste napali da kaj ja brijem da je lova bitna. Jebemu, ak to nemaš osigurano, i svo ekstra vrijeme trošiš na zarađivanje više novaca, na putovanje posao-kuća, na razmišljanje kaj ćete jest čitavo vrijeme, gdje je tu to dijete? Gdje je razgovor, podrška, razumijevanje njegovih želja i potreba, savjetovanje, ako si sav u egzistenciji?

postoji 'budemo nekak' i budemo nekak. ovo prvo često je mantra onima koji to ponavljaju od prvog osnovne do groba. i obično završi s 'ne budem nikak'. a ovo drugo je, štagodtisadrekao, realnost. budemo nekak. ljudi se snalaze. dižu kredite, posude pa vrate, rade u fušu. ali pametni ljudi pritom UČE, zarađuju više, rastu skupa sa životom. ne puštaju da ih on pregazi i isiše zadnji atom strasti iz njih. razgovor, podrška, razumijevanje djetetovih želja i potreba te savjetovanje su tu, ako je tu ljubav. ali drito mili, zajeb je u tome što se ponekad i ono šta nije nazove ljubavlju.

A ko god je bio u toliko sjebanoj poziciji da nije znao kaj će sa sobom i kako će sa sobom te kaj će jest u narednih x vremena, zna koliko osobe to jede. A onda nema mjesta ni za kakvo dijete. Ni za koga.

ako ne znaš što ćeš jest, onda stvarno ne treba pravit klinca. ali to smo apsolvirali davno.

Moramo uzet još jedan faktor u obzir, a koji nismo uopće spominjali do sad. Život roditelja se ne smije svest na življenje radi djece. Ti roditelji su isto tako osobe sa svojim željama, potrebama i ljubavima. Kaj je s vremenom za sebe? Previše tu parametara treba zadovoljit da se dijete ne bi planiralo.

ja živim i za sebe i za svoju obitelj. usput imam i neku karijeru i društveni život. ne osjećam se uskraćeno, ali daleko od toga da ne bi moglo bolje. no bilo je i puno gore. nekad. stvar je u svijesti. i želji da se ide dalje. :)