View Full Version : Koliko vam je bitna financijska situacija potencijalnoga partnera?
Drage dame!
Koliko vam je bitna financijska situacija potencijalnoga partnera? Molio bih isključivo pripadnice ljepšeg spola za osvrt.
Smart_bitch
29.03.2008., 11:24
Drži na bitnoći, a nije presudna. :Osvrt:
deelayla.
29.03.2008., 11:41
nije mi bitno, situirana sam.. da nisam možda bi mi bilo bitno :ne zna:
Ne vidim zašto materijalna situiranost ne bi bila plus. To je kao da nekog pitaš je li fizički izgled plus u odabiru partnera. Naravno da je. Zašto ne bi bio? Treba ti osoba koja zarađuje. Ne samo zato što zarađuje i ima novaca, nego zato što time pokazuje da je sposobna i samostalna, što ima utjecaja na ostale segmente života.
Je li siromašan čovjek, nesposoban za zaradu, sposoban pružiti toplinu i ljubav svom partneru i svojoj djeci? Naravno. Jedna od dirljivijih životnih priča koju sam čitao u novinama bila je o tati koji nije jeo da bi mogao kupiti kartu za vlak i išao vidjeti svoje dijete koje su mu smjestili u dom zato što je on siromašan. Divan čovjek, bolji od ne znam koliko posto bogatih. Ali siromašan i nesposoban za zaradu, zbog čega je (između ostalog) došlo do situacije da ima dijete u domu. Je li mu to plus? Baš i nije...
girly-girl
29.03.2008., 12:08
ne biram tako partnera, niti me se što to tiče
Xena2000
29.03.2008., 12:09
Blue, al nije uvijek pravilo da su siromašni nesposobni zazaradit, a bogati isključivo sposobni.
Mutno ti je to područje, ima tu i tatinih sinova, lopova, malvezatora, kamatara, reketara.....
Jedan dečko koji recimo završi povijest i radi u školi, zarađivat će 4 soma kuna. I zapravo će biti siromašan, jer s tim nofcima kod nas teško možeš uživati u blagodatima života.
I naravno da je plus ukoliko ima novaca, ali nikad mi to nije bio kriterij. Nijedan moj dečko nije bio bogat. Osim duhom. :cerek:
Djelomično bitna. Ne mora plivat u novcu uopće, al ne smije se ponašat ko pijani kockar, to mi se ne sviđa. Štoviše, pomalo mi je primitivno :flop:
bluebox
29.03.2008., 12:16
Nije mi bitno, osim u slučaju da bi ga trebala izdržavati dugotrajno i zbog blesavih razloga :nono: za svoju financijsku sigurnost brinem se sama :raspa:
Zli Mali Medo
29.03.2008., 12:17
Blue, al nije uvijek pravilo da su siromašni nesposobni zazaradit, a bogati isključivo sposobni.
Mutno ti je to područje, ima tu i tatinih sinova, lopova, malvezatora, kamatara, reketara.....
Bas. Blue svijet vidi crno-bijelo.
I naravno da je plus ukoliko ima novaca, ali nikad mi to nije bio kriterij.
Ni meni. Kada se zaljubim nista mi nije bitno, kasnije svasta moze biti problem. :D
Koliko vam je bitna financijska situacija potencijalnoga partnera?
u vrijeme kad sam upoznala svog današnjeg muža bili smo profil 'crkvenih miševa', a same financije su me zanimale onoliko koliko nam je trebalo da kupimo nešto ekskluzivniju knjigu
naša intimna kompatibilnost mi je bila bitnija
da li sam tada znala da će moj odabrnik moći, u budućnosti, dobro unovčiti svoje kapacitete? :ne zna: ne sijećam se da sam razmišljala o tome....
svakako, mišljenja sam da ne treba financijska 'sigurnost' biti naročito važna jer je promjenjiva, a ako se dvoje iskreno vole onda će im međusobna podrška i povjerenje pomoći da stvaraju (pa i zarađuju) :)
Mantis Religiosa
29.03.2008., 12:18
kao sto neko rece, mali je plus ali nije presudan :) no ja se bas ne racunam "ne zaradjujem" jos .... a u mojim godinama mojai kolega ne mogu imati ne znam koliko para :ne zna:
ali, volim potencijale...... novci nisu presudni, ni auti....
nadam se da cu takva ostati i kasnije, poslije 25-te
novac te ne mozes usreciti, nije garancija srece a i uzivanje u blagodatima zivota ne mozes kupiti ako sam kao osoba nisi sposoban za uzivanje, jel si previse isfrustriran i nezadovoljan, sam sa sobom.
A onaj profesor moze davati instrukcije, otvoriti privatan biznis... tko je snalazljiv uvijek moze dodatno zaraditi, meni je biznije da ima karakter, tplinu, inteligenciju, osjecaje i da je COVJEK, tolerantan, da razumije, ne osudjuje.... da zna komuniciratil, sve ostalo se da prebroditi ako je tip normalan u glavi. A moze imati sve pare svijeta ako je primitivac i seljacina koji misli da sve moze kupiti :lol:, neke stvari jednostavno nisu za prodaju.
@
Blue nisu sve zene sponzoruse i nece sve pasiti na guzicu kada im pokazes pisu, bunt novcanica i kazes mala :rofl: Znas, i mi danas same zaradjujemo :lol:
Xena2000
29.03.2008., 12:20
Bas. Blue svijet vidi crno-bijelo.
Ne bi ulazila u njegov profil, čovjeka ne poznajem, komentiram napisano. A tamo stoji da su siromašni nesposobni, a bogati sposobni. S tim se ne slažem.
Ne vidim zašto materijalna situiranost ne bi bila plus. To je kao da nekog pitaš je li fizički izgled plus u odabiru partnera. Naravno da je. Zašto ne bi bio? Treba ti osoba koja zarađuje. Ne samo zato što zarađuje i ima novaca, nego zato što time pokazuje da je sposobna i samostalna, što ima utjecaja na ostale segmente života.
Meni doista nije bitno koliko netko zarađuje, niti mi je količina zarađenog dokaz nekakve sposobnosti i samostalnosti.
Bitno mi je samo da ono s čime raspolaže (bile to 3 ili 333 tisuće kuna) baš ne baca u vjetar kak mu se sprdne. Bitno mi je da kad štedimo pare za more ne potroši na tulumarenje mjesec dana prije. Bitno mi je da kad digne kredit za nekaj ne potroši pola na gluposti, i uopće ne dovrši ono za kaj ga je digao. Bitno mi je da se dodatno ne zadužuje ako već ima 20k kuna duga i slično. Bitno mi je da ne žica na posudbu pare od mene koja sam sposobna tu i tamo uštedit neku kunu i uskratiti svojoj guzici prohtjeve, i to samo zato kaj on nije bio u stanju živjeti u skladu sa svojim mogućnostima, a ne zato kaj nema.
Naravno, ne kažem da mora biti stisnut ko guzica, da se ne treba tu i tamo proveseliti i opustiti, ali apsolutna nepouzdanost me ljuti i zapravo odvraća od bilo kakvog planiranja zajedničkog života s nekim.
Zli Mali Medo
29.03.2008., 12:25
A onaj profesor moze davati instrukcije, otvoriti privatan biznis...
Tako pricaju ljudi koji nemaju iskustva s biznisom. Sada bih ti najradije dao okvirnu racunicu za jedan srednji softverski projekt i koliko pocetnog kapitala treba za takvo sto. :D Lako je otvoriti, ako imas cime otvoriti. :D
Xena2000
29.03.2008., 12:29
Ma ovakve komentare s privatnim biznisom...:rolleyes:
Ako je sposoban, onda će bla, bla, bla....neće. Jer nije u takvoj branši. Jer možda nema sreće. Jer možda nema veza. Jer nema poslovni duh. Jebiga, zato je i studirao povijest. Ne moraju svi bit poduzetnici i menadžeri.
I zar bi ja trebala takvu jednu osobu ispustit samo zato jer mu plaća nije 15 somova kuna? Ma da.
sto je bogatstvo, siromastvo?
za engleze je bogat onaj koji ima slobodnog vremena...
za neke je bogatstvo dusevni mir... za neke obrazovanje... za neke zdravlje...
ipak je u svemu tome nofac na zadnjem mjestu kao mjera bogatstva
Drage dame!
Koliko vam je bitna financijska situacija potencijalnoga partnera? Molio bih isključivo pripadnice ljepšeg spola za osvrt.
meni je bitno samo da ne zvoca i kokodače non stop
ostalo me više ni ne zanima...čak sam i od sisa odusto
:(
Školjka
29.03.2008., 12:43
Nije mi bitna financijska situacija partnera, ali mi je bitno da nije lijen, da nije nesposoban, da nije nezainteresiran za sve osim za udubljivanje rupe u kauču i šaltanje TV-kanala, da nije parazit, koji očekuje da ga drugi izdržavaju.......
kotulica
29.03.2008., 13:28
financijska situacija je bitna i što je čovjek stariji, sve mu je bitnija i bitnija. ove pričice da nije bitna su pričice za malu djecu. :rolleyes:
mislim, i ja sam se bila zaljubljivala u tipove koji su bili slabije financijski potkovani pa mi je brzo dosadilo da ih ja financiram. :rolleyes:
i da, da. bili su i oni kvalitetni. :rolleyes:
Malinnna
29.03.2008., 13:36
Drage dame!
E ja brate mili priznajem da mi je prilično bitna njegova financijska situacija... :mig: ali tu ne mislim na neke milionere, jer sa takvim niti bih htjela niti znala nositi...
Mada sam do sada većinom bila sa "crkvenim miševima" :cerek: jebiga, ali mladi su i vidim u njima određeni potencijal :top:
gdja Castro
29.03.2008., 14:07
Je li siromašan čovjek, nesposoban za zaradu, sposoban pružiti toplinu i ljubav svom partneru i svojoj djeci? Naravno. Jedna od dirljivijih životnih priča koju sam čitao u novinama bila je o tati koji nije jeo da bi mogao kupiti kartu za vlak i išao vidjeti svoje dijete koje su mu smjestili u dom zato što je on siromašan. Divan čovjek, bolji od ne znam koliko posto bogatih. Ali siromašan i nesposoban za zaradu, zbog čega je (između ostalog) došlo do situacije da ima dijete u domu. Je li mu to plus? Baš i nije...
Tako je. Gorski Kotar je jedno područje od nevjerojatnih mogućnosti za biznis.
Zašto se nije bavio nečim unosnim kao što je švercanje mesa ili prepariranje medvjeda? Ja stvarno to ne razumijem, pa samo ti nož treba.
Jel štagod studirao? Nije. A zašto? Mislim, neš ti spustit se do Rijeke i malo mućnut glavom, špedicija, kamioni, ribarstvo, usput studiraj i evo te na konju za par godina. Ma sve je to bolesno, u današnjem svijetu mogućnosti, u ovoj lijepoj zemlji punoj prilika, sramota je bit siromašan.
Pa pogle, čak i ovi što okopavaju kontenijere su bogataši, svaki ima minimalno tri puta po 300 kuna u džepu za slučaj da ga inspekcija ufati.
Osim aKO NIJE LIJENČINA ILI NESPOSOBAN DA IKADA ZARADI ONDA ME NJEGOVA MATERIJALNA SITUIRANOST NE JEBE POL POSTO ,POTPUNO SVEJEDNO KE KOLIKO IMA AKO SE VOLIMO:CEREK:
insomnia
29.03.2008., 15:26
osjećala bih se loše kad bi izašla van da mu nemam za platit pivu:D
siroče moje.obožavam ga.:D
Mantis Religiosa
29.03.2008., 16:00
Tako pricaju ljudi koji nemaju iskustva s biznisom. Sada bih ti najradije dao okvirnu racunicu za jedan srednji softverski projekt i koliko pocetnog kapitala treba za takvo sto. :D Lako je otvoriti, ako imas cime otvoriti. :D
pa valjda je zaradio nesto od svoje profesorske place :ne zna:
ma mogla bih i ja tebi kojesta poceti pricati : Studentica ekonomije: :lol:, kako ne kusis bitnija je ideja, i neki pocetni kapital, ovisno CIME SE ZELIS baviti. Ima i djelatnosti koji zahtijevaju minimalna ulaganja, stoga se na pocetku i napravi analiza resursa, optimisticka, pesimistica prognoza, troskovi, kratkorocna analiza, dugorocna. A moze i neku fransizu zakupiti, moze se baviti nekim poljop. biznisom. (jako je isplativo uzgajati povrce i cvijece, min. ulaganja, puzevi) Medo ne srackaj, i drzi se elektrotehnike ili cega vec god .... kuzis pojam biznisa je sirok pojam. :rofl: a neke uzem ilegalan softver :) Ja i dalje tvrdim da je bitnija dobro razradjena ideja, dobra analiza trzista, i dobro razradjen nacin proboja na trziste, za novce se vec nekako snadjes ako imas "poduzetnickoga duha " i voljan si riskirati
Mantis Religiosa
29.03.2008., 16:03
Zašto se nije bavio nečim unosnim kao što je švercanje mesa ili prepariranje medvjeda? Ja stvarno to ne razumijem, pa samo ti nož treba.
Jel štagod studirao? Nije. A zašto? Mislim, neš ti spustit se do Rijeke i malo mućnut glavom, špedicija, kamioni, ribarstvo, usput studiraj i evo te na konju za par godina. Ma sve je to bolesno, u današnjem svijetu mogućnosti, u ovoj lijepoj zemlji punoj prilika, sramota je bit siromašan.
Pa pogle, čak i ovi što okopavaju kontenijere su bogataši, svaki ima minimalno tri puta po 300 kuna u džepu za slučaj da ga inspekcija ufati.
eto potpisujem Castro od rijeci do rijeci
Medo procitaj ovo vise puta :rofl:
mislim, i ja sam se bila zaljubljivala u tipove koji su bili slabije financijski potkovani pa mi je brzo dosadilo da ih ja financiram. :rolleyes:
i da, da. bili su i oni kvalitetni. :rolleyes:Pa ako su očekivali od tebe da ih financiraš očito i nisu tako kvalitetni :ne zna:
Druga je stvar ako ti ZAISTA imaš novaca i navikla si na takav život, pa je teško naći nekoga tko će ti parirati.
eto potpisujem Castro od rijeci do rijeci
Medo procitaj ovo vise puta :rofl:Mislim da je Castro sarkastična :mig:
Mantis Religiosa
29.03.2008., 16:13
Mislim da je Castro sarkastična :mig:
znam ali ima istine u tome :rofl: u svakoj sali ima pola istine :lol:
cap_insanio
29.03.2008., 16:48
morala bih potpisat ovu oštroumnu mladu damu:D :p :grli:
bitno je da je sposoban. da nije livada. da se zna snać i pobrinut za sebe. mora imat zanimanje, i volim kad ljudi nisu ograničeno/slijepo/pupčanom vrpcom povezani samo za jedno jedino zanimanje. jer su "za to kvalificirani":rolleyes: volim snalažljivost i fleksibilnost.
a tatine sinove ne podnosim:D ono, in a quiet words of virgin mary "ne podnosim":D imućan tatin sin mi je teški turn off.
Mantis Religiosa
29.03.2008., 16:57
Ma moze svasta. A moze jednostavno raditi posao za koji se skolovao i dobivati placu, jebada je jedino sto je ta placa niska. Ti sada pricas o dobrim idejama, eh, za dobru ideju treba biti i kreativan, treba imati i dobar tim, svasta nesto treba. :mig:
ne nuzno..... ja pricam da i profa moze dodatno nesto zaraditi ako zna kako i ako malo mucne glavom. Moze u slobodneo vrijeme umjesto izlezavanja dupeta na kaucu voditi maleno poljop gospodarsvo i prodavati neke proizvode u malim kolicinama po jacim cijenama, npr. sir, posebno uzgojeno povrce, sok od rajcice, ciklu krastavce,.... pilice. Nesto za sto nisu potrebna velika ulaganja, proboj na trziste je omogucen i usmenom predajom ili imati neki hobby koji moze unovciti. Ljudi se skoluju za svasta, ali i rade svasta. Treba se znati "vrtiti" i docekati se na noge,a nedopustiti da propadnes. Lijep primjer ti je bila privatizacija..... ljudi su bili skolovani za nesta, par godina do mirovine.... otkaz, nikaka primanja, bez otpremnine. Neki su se snasli (kao moji starci) zato sto su bili sposobni, nisu ostali na ulici i tupili da nemaju sta jesti i da je drzava kriva :D Kazem da tko hoce moze. A i moj profa iz marketinaga je pricao o nekim "klincima koji su za jeftine pare nabavili preko neta stroj za pravljenje necega, ne znam tocno valjda je rijec o kovertama, nije niti bitno. Trziste su nasli preko neta, proizvodili za strance i zaradjivali pristojnu lovu..... Imali su minimalna ulaganja, dobru ideju, i sami nasli trziste. moguce je :cerek:
Zli Mali Medo
29.03.2008., 17:05
ne nuzno..... ja pricam da i profa moze dodatno nesto zaraditi ako zna kako i ako malo mucne glavom. Moze u slobodneo vrijeme umjesto izlezavanja dupeta na kaucu voditi maleno poljop gospodarsvo i prodavati neke proizvode u malim kolicinama po jacim cijenama, npr. sir, posebno uzgojeno povrce, sok od rajcice, ciklu krastavce,.... pilice. Nesto za sto nisu potrebna velika ulaganja, proboj na trziste je omogucen i usmenom predajom ili imati neki hobby koji moze unovciti. Ljudi se skoluju za svasta, ali i rade svasta. Treba se znati "vrtiti" i docekati se na noge,a nedopustiti da propadnes. Lijep primjer ti je bila privatizacija..... ljudi su bili skolovani za nesta, par godina do mirovine.... otkaz, nikaka primanja, bez otpremnine. Neki su se snasli (kao moji starci) zato sto su bili sposobni, nisu ostali na ulici i tupili da nemaju sta jesti i da je drzava kriva :D Kazem da tko hoce moze. A i moj profa iz marketinaga je pricao o nekim "klincima koji su za jeftine pare nabavili preko neta stroj za pravljenje necega, ne znam tocno valjda je rijec o kovertama, nije niti bitno. Trziste su nasli preko neta, proizvodili za strance i zaradjivali pristojnu lovu..... Imali su minimalna ulaganja, dobru ideju, i sami nasli trziste. moguce je :cerek:
Jasno da je moguce, ali na svaku realiziranu ideju imas ih valjda nekoliko neuspjesnih. :) Sto se tice poljoprivrednog gospodarstva, moji starci profi uzgajaju cvijece i to je full time job + godine iskustva i znanja, a para bas i nije kolosalna, iako jest dobra. To cu ja nastaviti raditi bez obzira na diplomu. :zubo:
Ne znam jesi li ikada radila, ali nakon 8 sati posla nekak je malo teze raditi jos dodatni posao. :D
kotulica
29.03.2008., 17:07
Pa ako su očekivali od tebe da ih financiraš očito i nisu tako kvalitetni :ne zna:
Druga je stvar ako ti ZAISTA imaš novaca i navikla si na takav život, pa je teško naći nekoga tko će ti parirati.
nisu očekivali. u stvari, tu moja priča uopće nije važna. u mladosti i za briju je važno da imaš za izaći vanka, počastiti društvo, s curom napraviti koji izlet i putovanje a ako se i za to nema, i ako to cura treba financirati i to po skrivečki (npr. ja sam jednom svom davala novce prije izlaska da bi on mogao platiti par tura) nastaju problemi i ja se u toj vezi nisam osjećala ugodno. kasnije, kada se planira brak, obitelj i što ja znam što već sve ne, financijska situacija je nekima itekako bitna.
AFRODITA69
29.03.2008., 17:50
Drage dame!
meni nije puno bitna.bitno mi je da nesto radi i da nesto privredi i da ne zivi sa starcima.a sad dal je bogat ili srednji ili vuce kraj s krajem,nije bitno.al nesme biti skrt.inace ja ne trazim puno,dapace vise dajem ako nekog volim..ali dokle god ne uvidim da je skrtac.besposlicari na maminoj i tatinoj grbaci u zajednickom stanu-:flop:
Miss Dee
29.03.2008., 17:57
Fajt, fajt! :kokice:
Nego, da se osvrnem na pitanje. Financijska situacija? Iskreno, apsolutno nebitna. Niti mislim da bi to bio nekakav plus.
Do sada sam uvijek naletila na one dečke koji su jedva imali prebijenu paru u džepu. :rofl:A i uvijek su me živcirali razmašeni tatini sinčeki koji su dobili bemvejčeka čim polože vozački. :rolleyes:
Mislim, s obzirom na godine i nisam imala baš neku priliku razmišljati o nečijoj financijskoj situaciji, ali svejedno, vjerujem kako ti je to ili oduvijek relevantno ili oduvijek irelevantno, pa ono. :ne zna:
RitaHayworth
29.03.2008., 18:31
A da se vratimo na temu?
Bitno mi je iako sam situirana. Štoviše, baš zato što sam situirana.
Ne mora biti bogat, ali da ga ja vučem kroz život, e to mi baš i nije napeto.
Doduše nije mi presudno, ali poželjno je da je na mojoj razini. Ne tražim ništa više, ali ni manje od onog na što sam navikla.
Osim toga, ima pik na cure s mode i stalka ih po ostalim podforumima jer na modi ima ban.
To je pozitivna osobina. :mig: Maškare. Tulum...
Septembar
29.03.2008., 19:43
PRESTANITE VISE SVI :mad:
eleuthera
29.03.2008., 20:55
Bitno mi je utoliko da nije besposličar, rasipnik i da ne troši moj novac kada ima svoj.
Naučila sam svoju lekciju u prošloj vezi gdje mi nikako nije bilo bitno čiji će se novac trošiti, no na kraju sam ja ostala u dugovima (minus i kartica), a on lijepo ima plaću skoro pa duplo veću od moje. :rolleyes:
Uvijek je bilo "pa daj ti na karticu, ja ću ti vratiti".
Ili "idi još malo u minus, ja ću kad tad dobiti minus pa ćemo trošiti moje".
Minus naravno nije dobio zbog zaduženja u drugoj banci, "vraćao" bi mi novce na način da bi on platio račune (što jest jest) ili platio večeru/ručak/izlazak no na moj račun se nikada nije ništa uplatilo, a to je bio dogovor. Još mi je od ukupnog duga za polog stana odbio pola telefonskog računa. :lol:
Zaista nisam materijalist i zbog toga sam popušila.
Nije mi bitno da bude bogat, ali mi je bitno da ne rasipa svoj, a potom i moj novac.
betiboop
29.03.2008., 23:56
ja mislim da sam ja materijalist, jarac sam u podznaku :D tako da ne bih nikad mogla reci da mi to nije neka veca stavka kod razmatranja potencijalnog partnera. ne tolko zbog mene, jer mi je bitno da ja sto vise zaradjujem, nego zbog djece. samo sto mi je vazniji potencijal, kako je neko rekao, od onoga sto tip vec ima. nikad se u ocjenjivanju necijeg potencijala za zaradu nisam prevarila. ne volim apsolutno bogataske sinove :flop: i tu ima vrijednih, ali cesce su nesposobni i prekomodni. volim odgovornost iznad svega kod muskarca, pa tako i prema novcu, a isto tako ne bi mogla biti na istoj valnoj duljini s nekim ko bezveze radi svoj posao.
betiboop
29.03.2008., 23:59
naravno, samo to sto je neko sposoban za zaraditi ne vrijedi nista ako tip nije dobar u dusi i ako ga lova moze pokvariti. a to je jako tesko naci.
eleuthera
30.03.2008., 00:10
ja mislim da sam ja materijalist, jarac sam u podznaku :D tako da ne bih nikad mogla reci da mi to nije neka veca stavka kod razmatranja potencijalnog partnera. ne tolko zbog mene, jer mi je bitno da ja sto vise zaradjujem, nego zbog djece.
:klap: :klap:
I moj bivši je jarac. :D
A za ovo boldano ti nemam što drugo reći nego to da razmišljaš na površan, plitak i na koncu - neiskren način.
Nije ti bitno zbog tebe već zbog djece? Imaš djecu? :)
cinober
30.03.2008., 00:53
ma naravno da je bitno.ali ne toliko nasljeđeni novac koliko mi je bitno da si je sposoban nać/stvoriti posao, i osigurati život.
da ne ispadnem totalni materijalista mogu reć da je moj muž kada smo krenuli skupa bio nezaposlen.
betiboop
30.03.2008., 04:25
:klap: :klap:
I moj bivši je jarac. :D
A za ovo boldano ti nemam što drugo reći nego to da razmišljaš na površan, plitak i na koncu - neiskren način.
Nije ti bitno zbog tebe već zbog djece? Imaš djecu? :)
nemam, ali ako je tip u igri onda su moguca i djeca, tebi to nije realno? :D
a od kad ti mene znas da mozes prosuditi da sam ja neiskrena? i zasto je to povrsno razmisljanje? kladila bi se da je tebi kod tipa vazna neka puno povrsnija osobina od ove :rolleyes:
pa nije ti valjda jarac bio ovaj sto ti je trosio lovu? znam jednog takvog ali vecinom su teska suprotnost od ovog sto opisujes, bas cudno :confused:
eleuthera
30.03.2008., 05:07
nemam, ali ako je tip u igri onda su moguca i djeca, tebi to nije realno? :D
Realno jest, ali ne gledam na muškarce kao na potencijalne očeve svoje djece. :D
Zato mi je plitko razmišljati na način "što će biti s djecom".
Ako mi je s njim dobro, dobro mi je. Ako ću poželjeti djecu s njim, poželjet ću. Djeca mi nisu niti u planu trenutno, a nisu mi bila niti kada sam bila u vezi.
a od kad ti mene znas da mozes prosuditi da sam ja neiskrena? i zasto je to povrsno razmisljanje? kladila bi se da je tebi kod tipa vazna neka puno povrsnija osobina od ove :rolleyes:
Možda. :) Tko zna.
Što ne mora opovrgavati ovo što sam ja napisala. Jedno nužno ne isključuje drugo.
Meni je površno gledati na muškarca ka na rasplodnu snagu, što je meni implicirala tvoja rečenica koja je ukjučivala djecu.
Jerbo, nemam stav da su djeca krajnji cilj jedne veze te samim time ne mogu razmišljati na način na koji ti razmišljaš. :)
pa nije ti valjda jarac bio ovaj sto ti je trosio lovu? znam jednog takvog ali vecinom su teska suprotnost od ovog sto opisujes, bas cudno :confused:
Upravo taj. :D
Drage dame!
pa bitna je jer je frajerima (muškom rodu) bitno koliko novaca imaju. Ništa muški rod toliko ne može sjebat koliko je neimaština u novčaniku. Oni se stalno uspoređuju sa svojim koelgama, frendovima koliko para imaju, koji auto voze itd
E kada to njih sjebe i stvori od njih nezadovoljnog i čangrizavog partnera.. ma koja li ga cura onda hoće?
Bitna im je jer je chovjek ipak samo zhivotinja i rezonira kao zivotinja. Nekad su muskarci skupljali bobice i lisce, klali bestije radi koze a danas sakupljaju pare, zlato i oruzje pa tko se pokaze uspjesniji u toj borbi, njemu vise zena poklanja paznju. A tako pise i u Glorii, zar ne :p
danas sakupljaju pare, zlato i oruzje pa tko se pokaze uspjesniji u toj borbi, njemu vise zena poklanja paznju
Autići? Enivan? :tuzni:
atlantis
30.03.2008., 12:22
bitno mi je da radi i zeli radit ;) sve ostalo cemo lako :zubo:
gdja Castro
30.03.2008., 12:38
Ja se grozim na neke poduzetnike. Nekako ne mogu ozbiljno shvatit čovjeka kojemu je glavni cilj prodavat bilježnice s omotima auta.
Bit faca. Neki odvjetnik, odijelo i gel. Imat kafić, gucci hlače i alfa. Srat o prodaji i kreativi, diesel i mini cooper. Pravit sapune, slikat se u polju lavandi za regionalne novine. Imat distribuciju igračaka, glagol: autsorsat. Totalni besmisao, francuski sir i podrigivanje na Dnevnik.
Ja se grozim na neke poduzetnike. Nekako ne mogu ozbiljno shvatit čovjeka kojemu je glavni cilj prodavat bilježnice s omotima auta.
Bit faca. Neki odvjetnik, odijelo i gel. Imat kafić, gucci hlače i alfa. Srat o prodaji i kreativi, diesel i mini cooper. Pravit sapune, slikat se u polju lavandi za regionalne novine. Imat distribuciju igračaka, glagol: autsorsat. Totalni besmisao, francuski sir i podrigivanje na Dnevnik.
Moj gotovo pa idealni zamišljeni život definitivno uključuje posjedovanje distribucije igračaka, Alfe i francuskog sira... :o
gdja Castro
30.03.2008., 12:49
Moj gotovo pa idealni zamišljeni život definitivno uključuje posjedovanje distribucije igračaka, Alfe i francuskog sira... :o
Jebla te Jagodica Bobica i njeni principali.
Jebo te Stanić.
U stanu javnog bilježnika na Malešnici.
Jebla te Jagodica Bobica i njeni principali.
Jebo te Stanić.
U stanu javnog bilježnika na Malešnici.
:misli:
Znam jednog Stanića, zalazio je u Alcatraz...
Čovjek je pravi, stari Zagrepčanec.
Ima stan negdje u samom centru, zaboravih gdje.
I vikendicu koju je u međuvremenu prodo i zapio pare, kolko sam čuo...
U čemu je keć?
U lokaciji...
Pitasmo ga gdje mu je vikendica, kad reče da je ima.
"Pa tamo, kod Cibone..."
Car... :s :s :s
Za Malešnicu ga ni ne pitaj, to je nakraj svijeta...
Strana i daleka Nedođija.
I ne vrijeđaj me s Jagodicom Bobicom.
Samo autići fronta. :usama:
sweet Irma
30.03.2008., 12:56
Drage dame!
Meni je novac važan. Daje slobodu i olakšava život. Nisam odrasla bez novca i u potpunosti sam svjesna njegove vrijednosti, i šta on kupuje, a šta ne.
Nije mi bitna partnerova trenutna financijska situacija, bitna mi je njegova perspektivnost i sposobnost i realnost i moja vjera da možemo zajedno stvoriti nešto. :cerek:
gdja Castro
30.03.2008., 13:02
:misli:
Znam jednog Stanića, zalazio je u Alcatraz...
Čovjek je pravi, stari Zagrepčanec.
Ima stan negdje u samom centru, zaboravih gdje.
I vikendicu koju je u međuvremenu prodo i zapio pare, kolko sam čuo...
U čemu je keć?
U lokaciji...
Pitasmo ga gdje mu je vikendica, kad reče da je ima.
"Pa tamo, kod Cibone..."
Car... :s :s :s
Za Malešnicu ga ni ne pitaj, to je nakraj svijeta...
Strana i daleka Nedođija.
I ne vrijeđaj me s Jagodicom Bobicom.
Samo autići fronta. :usama:
Dobro, šta ćemo s principalima? :D
Koliko vam je bitna financijska situacija potencijalnoga partnera? kako bih uopće trebala znat kakva je financijska situacija potencijalnog partnera? :confused:
kad sam se zaljubila u svog dragog, mogao je imat love do krova, a i nemat ni za kiflu.
sweet Irma
30.03.2008., 13:09
kako bih uopće trebala znat kakva je financijska situacija potencijalnog partnera? :confused:
kad sam se zaljubila u svog dragog, mogao je imat love do krova, a i nemat ni za kiflu.
znači to je bila ljubav na prvi pogled?:cerek:
atlantis
30.03.2008., 13:13
kako bih uopće trebala znat kakva je financijska situacija potencijalnog partnera? :confused:
pa valjda i pricate prije neg zabrijete? :zubo:
ak pricas s nekim tko ima 26 a nema niti dana rada, nije na zadnjoj godini faksa i nie volontirao u karitasu onda imash problem...
tj. ja bih imala problem sad, prije sam nasjela na 'nema posla' :rolleyes:
stellaa0407
30.03.2008., 13:22
s godinama su mi rasli kriteriji, al ne do te granice da mi je bitno koliko pun novcanik ima, vec da vidim da ima neke ciljeve u zivotu i da nije neki zgubidan koji ce radit recimo po kaficu jednu smjenu, a drugu provest u istom samo s druge strane sanka...karikiram, al gledala sam jel studira, kakav mu je pogled na zivot po tom pitanju i koliko je snalazljiv...cisto jer mi to govori dosta o karakteru, a ne o tome koliko ce para imat...inace po pitanju lovuse, imam svoj put i ne zelim se ni na koga oslonjat nego na sebe (i ponekad malo na starce kad skripi kao sad kad sam nezaposlena :( )
pa valjda i pricate prije neg zabrijete? :zubo:
pa da, al ne o tome koliko ima love. a netko s 26 može imat i 8 godina staža, a plaću od 25oo. :zubo:
pitanje je bilo koliko nam je bitna financijska situacija potencijalnog partnera. e sad, tip može radit, pa i imat veliku plaću - pa i 2ok kuna, al recimo bit kockar i imat desetke tisuća duga. i recimo, kaže mi da radi to i to i da je plaća tolika i tolika. ja i dalje ne znam financijsku situaciju. može kurca ne radit ali živit vrlo lagodno jer ima roditelje koji mu to financiraju drage volje.
u mojoj dobi, financijska situacija daleko češće ovisi o financijskoj situaciji roditelja, nego o vlastitim sposobnostima zarađivanja i raspolaganja novcem. :)
dakle, to bi morala bit pitanja tipa "čime ti se bave roditelji". ja ne pitam ljude takve stvari kad se upoznajemo :rofl:
atlantis
30.03.2008., 14:55
pa da, al ne o tome koliko ima love. a netko s 26 može imat i 8 godina staža, a plaću od 25oo. :zubo:
pitanje je bilo koliko nam je bitna financijska situacija potencijalnog partnera. e sad, tip može radit, pa i imat veliku plaću - pa i 2ok kuna, al recimo bit kockar i imat desetke tisuća duga. i recimo, kaže mi da radi to i to i da je plaća tolika i tolika. ja i dalje ne znam financijsku situaciju. može kurca ne radit ali živit vrlo lagodno jer ima roditelje koji mu to financiraju drage volje.
u mojoj dobi, financijska situacija daleko češće ovisi o financijskoj situaciji roditelja, nego o vlastitim sposobnostima zarađivanja i raspolaganja novcem. :)
dakle, to bi morala bit pitanja tipa "čime ti se bave roditelji". ja ne pitam ljude takve stvari kad se upoznajemo :rofl:
jbg :D meni financijska situacija znaci jel radi ili ne :zubo: placa mi nije bitna... a to jel radi ili ne, i sto je (nije) do tada radio ispipam vrlo rano :zubo:
vise cijenim onoga s 8 godina staza i 2550 od onoga kojeg mama i tata financiraju mjesecno s 20 000 kuna :(
Septembar
30.03.2008., 14:56
u biti nije bitno ak nije extrem ni u jednom smijeru
al uvijek naljepim na neke kokuze :(
evo danas idem da se nadjem sa bivsim koji me pa mjeseci gulio na finjaka i sad mi je duzan neke pare i stavri
bljaaaaaaaaaaak mrzim kad moram sama moljak da mi se vrate dugovi :rigo:
jbg :D meni financijska situacija znaci jel radi ili ne :zubo: placa mi nije bitna...
pa pitanje je o važnosti financijske situacije, a ne o važnosti zaposlenja. :)
da meni netko kaže da mu je financijska situacija loša, ja bih zaključila da nema love, a ne da je nezaposlen. jer nezaposlena osoba može imat love. pogotovo, kažem, ako je meni vršnjak ili tu negdje.
Marakana
30.03.2008., 15:45
Drage dame!
Bitna je..
Sve one koje tvrde suprotno, budu jednom odrasle..prioriteti se mijenjaju s vremenom..
;)
betiboop
30.03.2008., 16:39
Realno jest, ali ne gledam na muškarce kao na potencijalne očeve svoje djece. :D
Zato mi je plitko razmišljati na način "što će biti s djecom".
Ako mi je s njim dobro, dobro mi je. Ako ću poželjeti djecu s njim, poželjet ću. Djeca mi nisu niti u planu trenutno, a nisu mi bila niti kada sam bila u vezi.
Možda. :) Tko zna.
Što ne mora opovrgavati ovo što sam ja napisala. Jedno nužno ne isključuje drugo.
Meni je površno gledati na muškarca ka na rasplodnu snagu, što je meni implicirala tvoja rečenica koja je ukjučivala djecu.
Jerbo, nemam stav da su djeca krajnji cilj jedne veze te samim time ne mogu razmišljati na način na koji ti razmišljaš. :)
Upravo taj. :D
e vidis, meni je plitko i neodgovorno ne razmisljati o djeci :D svaki ti moze napraviti dijete i onda sta ces? sto god da se dogodilo s vama, bolje da je to neko odgovoran i prema djeci i prema novcu. ne razmisljam ni ja o svakom kao ocu svoje djece jer ne mislim sa svakim ozbiljno ali kao sto sam napisala, sve je to rizik i nikad ne znas kako ce zavrsit i zato je bolje imati uvijek uz sebe neku odgovorniju i moralniju osobu. djeca nisu krajnji cilj ali su vecinom rezultat. ja uvijek o svemu puno razmisljam i ne predstavlja mi to neki problem. brzo mislim i brzo procijenjujem :D
zao mi je zbog tvog jarca, vjerojatno je imao konjukciju sunca sa neptunom :flop: i meni ti se npr. tako nesto nikad ne bi moglo dogodit :D
ja uvijek o svemu puno razmisljam i ne predstavlja mi to neki problem.
:s :s :s
Moj partner sa stalnom i dobrom potencijom ima isto takvu i financijsku situaciju, normalno da tome isto pridonosi i moja malenkost.
Vazno mi je bilo da je muskarac sposoban i spreman raditi i zaraditi i znati se izvuci iz dreka ako kojim slucajem uleti. Volim uzivati, a za to je potreban novac, tako da ga zajednicki dovoljno zaradimo, uz to je vazno i stati kad treba kako bi ga i potrosili.
Enchantress
30.03.2008., 17:04
Koliko vam je bitna financijska situacija potencijalnoga partnera?
Bitno mi je da mi muškarac uliva sigurnost, da znam da uz njega nikada neću biti gladna, tj. da će u svakoj situaciji i u svim okolnostima biti sposoban da se snađe dovoljno da preživimo. Život je nepredvidljiv i nesiguran i želim da kraj sebe imam čoveka na koga ću moći da se oslonim ako sve krene po zlu.
Miss Kitty
30.03.2008., 17:09
Nije mi bitna financijska situacija partnera, ali mi je bitno da nije lijen, da nije nesposoban, da nije nezainteresiran za sve osim za udubljivanje rupe u kauču i šaltanje TV-kanala, da nije parazit, koji očekuje da ga drugi izdržavaju.......
Dijelim mišljenje s Školjkom, ne mora biti bogat, ali mora imati volju za napretkom - vidljivu of course. :hekla:
eleuthera
30.03.2008., 18:07
e vidis, meni je plitko i neodgovorno ne razmisljati o djeci :D
Ne nije.
Možda je nekonvencionalno, ali nije plitko.
ne razmisljam ni ja o svakom kao ocu svoje djece jer ne mislim sa svakim ozbiljno
Ovdje govorimo o partnerima, ne jebačima.
Ili hoćeš reći da misliš ozbiljno samo sa onim s kojim poželiš dijete?
Postoji cijeli niz čimbenika koji utječu na to da li ću poželjeti imati dijete ili ne. Prvi i najvažniji sam ja sama, moje želje i planovi.
ali kao sto sam napisala, sve je to rizik i nikad ne znas kako ce zavrsit i zato je bolje imati uvijek uz sebe neku odgovorniju i moralniju osobu. djeca nisu krajnji cilj ali su vecinom rezultat. ja uvijek o svemu puno razmisljam i ne predstavlja mi to neki problem. brzo mislim i brzo procijenjujem :D
Imati uz sebe odgovornu i moralnu osobu je dobro neovisno o imanju djece. Pa i mafijaši imaju djecu, no ne bih ih baš nazvala odgovornima i moralnima, iako imaju i više nego dovoljno novaca da bi prehranili obitelj. :mig:
Ako puno razmišljaš o svemu i to ti ne predstvalja problem, onda ti se boldano ne može dogoditi jer već sve znaš tri koraka unaprijed. Ili barem tako ispada prema ovome što si do sad napisala. :p
zao mi je zbog tvog jarca, vjerojatno je imao konjukciju sunca sa neptunom :flop: i meni ti se npr. tako nesto nikad ne bi moglo dogodit :D
Ne. Konjunkciju mu sunce tvori s merkurom.
Zato je tako kontradiktoran, prgav i nezreo.
Slažem se s ovime što je alex napisala.
Financijska situacija uopće ne mora ovisiti o zaposlenju i radu partnera. Pogotovo u ranim dvadesetima.
Puno više znače sposobnost i radne navike.
Kada sam upoznala svog bivšeg, nisam znala apsolutno ništa o njegovoj pravoj financijskoj situaciji. A bome niti o raspolaganju novcem. :rolleyes:
Tek kasnije sam saznala za neke ne tako male dugove i sklonost rasipništvu, tj. potpuni nedostatak organizacije u raspodijeli novaca.
Nije mi to bilo niti bitno na početku, no kasnije je postalo uzrok mnogih svađa.
A čovjek bio u radnom odnosu i imao relativno pristojnu plaću.
Sigurno neću na prvoj kavi ispitivati o financijskoj situaciji jer ona vrlo često ne odgovara vanjskoj slici dotičnoga.
Čak niti stvari koje posjeduje ne mogu dati realnu sliku prave financijske situacije (auto, odjeća, mobitel...), jer može biti u dugovima do neba.
Ma, ja sam posljednji romantičar..
Pored njega se moram osjećati, emocionalno sigurna..
Nije mi bitno toliko njegovo 'bogatstvo', koliko njegova želja da napreduje,
bori se kroz život i zarađuje,
jer se i ja trudim biti takva.. :mirko:
Bitno mi je da mi muškarac uliva sigurnost, da znam da uz njega nikada neću biti gladna, tj. da će u svakoj situaciji i u svim okolnostima biti sposoban da se snađe dovoljno da preživimo. Život je nepredvidljiv i nesiguran i želim da kraj sebe imam čoveka na koga ću moći da se oslonim ako sve krene po zlu.
Nekako mi 'starinski' zvuči ovaj post..:D
Sviđa mi se, jer me podsjeća na jednu meni jako dragu osobu, koja bi možda isto napisala..
Fora..:D
biancha
30.03.2008., 18:21
bitno mi je kad su financije u pitanju da partner i ja smo na priblizno istom nivou...... jer u protivnom jedan mora stalno vuci drugoga... a nitko ne zeli kroz zivot glumiti mamu i tatu partneru...
Walpurgas
30.03.2008., 23:07
:rofl::rofl::rofl:
On topic: To mi je posljednja rupa na svirali. Samo da u glavi nije siromašan i sve pet. :D
despina
30.03.2008., 23:11
Nije presudna ali je bitna :)
betiboop
31.03.2008., 00:09
Ne nije.
Možda je nekonvencionalno, ali nije plitko.
Ovdje govorimo o partnerima, ne jebačima.
Ili hoćeš reći da misliš ozbiljno samo sa onim s kojim poželiš dijete?
Postoji cijeli niz čimbenika koji utječu na to da li ću poželjeti imati dijete ili ne. Prvi i najvažniji sam ja sama, moje želje i planovi.
da, to je tako, ali djeca se dogadjaju, skoro svaki spolni odnos bez prezervativa podrazumijeva da moze nastati trudnoca. s nekim tipom brzo pozelis dijete, s nekim ti bas i ne dolazi zelja. ali ne znaci da se ne moze dogoditi. pa naravno da ako s nekim ne pozelim imat dijete da tesko da ga gledam kao buduceg muza. i to sve nema puno veze sa konvencijama vec sa zeljama i instiktima koji mogu biti produzena ruka razuma jer ti isto tako govore koliko ste kompatibilni. svi nesvjesno kod odabira partnera mislimo na produzenje vrste. mislis da muskarci ne gledaju na to kakva ce im zena odgajati dijete? to su sve jako bitne stvari u braku, i odgoj djece i odnos prema lovi tj. zajednicke ambicije. ako ne govorimo o braku vec o avanturi, onda tu kriteriji mogu biti blazi i vise se prepustas povrsnijim osjecajima i trenutnim potrebama. ako se kuzis u horoskop onda znas razliku izmedju 5. i 7. i koliko se u 7. kuci vaze i procjenjuje, to je zracna a ne strastvena kuca.
Imati uz sebe odgovornu i moralnu osobu je dobro neovisno o imanju djece. Pa i mafijaši imaju djecu, no ne bih ih baš nazvala odgovornima i moralnima, iako imaju i više nego dovoljno novaca da bi prehranili obitelj. :mig:
Ako puno razmišljaš o svemu i to ti ne predstvalja problem, onda ti se boldano ne može dogoditi jer već sve znaš tri koraka unaprijed. Ili barem tako ispada prema ovome što si do sad napisala. :p
pa ako mi se nece dogoditi da budem u vezi s nekim neodgovornim rasipnikom koji besramno trosi moju lovu onda mi se jos teze moze dogoditi veza s mafijasem :D
Nije mi to bilo niti bitno na početku, no kasnije je postalo uzrok mnogih svađa.
A čovjek bio u radnom odnosu i imao relativno pristojnu plaću.
Sigurno neću na prvoj kavi ispitivati o financijskoj situaciji jer ona vrlo često ne odgovara vanjskoj slici dotičnoga.
Čak niti stvari koje posjeduje ne mogu dati realnu sliku prave financijske situacije (auto, odjeća, mobitel...), jer može biti u dugovima do neba.
pa ne gledas te vanjske stvari koje se ticu imidza niti ono sto ti neko prodaje vec opcenito odnos prema novcu. danas ima jako puno ljudi koji ne zive ni izgledaju u skladu sa svojim mogucnostima, ali i to se brzo procijeni ako znas sto osoba radi, ima li posao sa strane ili 'sponzore'. ne znam, ja ne mogu jako brzo zavrsit s tipom u vezi, al i da prije zavrsim s nekim, jos bolje, odma ste prisniji, vise ste skupa, pa kako ne mozes u 1. mjesec dana skuziti s kim imas posla bar u vezi odnosa prema novcu, pa necete zivjeti na pustom otoku pa da necete dolaziti u doticaj s materijalnim. rekoh ti vec, nema sanse da me u tome neko zavara. kad upoznam neku novu frendicu, jako brzo shvatim njen odnos prema novcu, zato jer izlazimo, jer pricamo o shoppingu. gledas detalje i stvoris sliku. eh, da je bar sve tako jednostavno kao to.....
atlantis
31.03.2008., 01:00
pa pitanje je o važnosti financijske situacije, a ne o važnosti zaposlenja. :)
da meni netko kaže da mu je financijska situacija loša, ja bih zaključila da nema love, a ne da je nezaposlen. jer nezaposlena osoba može imat love. pogotovo, kažem, ako je meni vršnjak ili tu negdje.
pa financijska situacija
ima prihode/nema prihode ;)
a) osoba koja zeli raditi, ima potencijala, nije ljena guzica
b) osoba koja je na roditeljskoj sisi, mozda i ima potencijala al je ljena guzica
Meni doista nije bitno koliko netko zarađuje, niti mi je količina zarađenog dokaz nekakve sposobnosti i samostalnosti.
Bitno mi je samo da ono s čime raspolaže (bile to 3 ili 333 tisuće kuna) baš ne baca u vjetar kak mu se sprdne. Bitno mi je da kad štedimo pare za more ne potroši na tulumarenje mjesec dana prije. Bitno mi je da kad digne kredit za nekaj ne potroši pola na gluposti, i uopće ne dovrši ono za kaj ga je digao. Bitno mi je da se dodatno ne zadužuje ako već ima 20k kuna duga i slično. Bitno mi je da ne žica na posudbu pare od mene koja sam sposobna tu i tamo uštedit neku kunu i uskratiti svojoj guzici prohtjeve, i to samo zato kaj on nije bio u stanju živjeti u skladu sa svojim mogućnostima, a ne zato kaj nema.
Naravno, ne kažem da mora biti stisnut ko guzica, da se ne treba tu i tamo proveseliti i opustiti, ali apsolutna nepouzdanost me ljuti i zapravo odvraća od bilo kakvog planiranja zajedničkog života s nekim.Ovo je ok, ali ljudi koji se tako ponašaju obično nekog vraga steknu u životu. Stvarno moraš bit pehist a uz to još i nesposoban da pametno trošiš novce a da na kraju ostaneš sirotinja.
Blue nisu sve zene sponzoruse i nece sve pasiti na guzicu kada im pokazes pisu, bunt novcanica i kazes mala :rofl: Znas, i mi danas same zaradjujemo :lol: Nisam to ni tvrdio. Za što ćeš me iduće optužiti bez osnove, nerede u Tibetu?
Blue, al nije uvijek pravilo da su siromašni nesposobni zazaradit (...) Jedan dečko koji recimo završi povijest i radi u školi, zarađivat će 4 soma kuna. I zapravo će biti siromašan, jer s tim nofcima kod nas teško možeš uživati u blagodatima života. Ako radi u školi, ima vremena za posao sa strane. :top: Npr. turistički vodič za vrijeme ljetnog raspusta. Malo putuje i zaradi taman toliko love da si podeblja nastavničku plaću.
Pa pogle, čak i ovi što okopavaju kontenijere su bogataši, svaki ima minimalno tri puta po 300 kuna u džepu za slučaj da ga inspekcija ufati.Dojma sam da nas većina govori iz iskustva života u gradu. Ne znam od kud ti Gorski Kotar u igri? Mislim, čak i da govorimo o nekome iz Gorskog Kotara, govorili bi o njemu u kontekstu da je trbuhom za kruhom došao u neki grad kako bi radio ili studirao. Ako ostaje u GK, onda je njegov mikrokozmos u kontekstu ovog pitanja nešto drugačiji i više je vezan uz materijalno stanje njegove familije nego uz njega samog.
Također, kad govorimo o odabiru partnera, iz postova korisnika na ovom podforumu čini mi se da govorimo o ljudima do nekih četrdesetak godina, s tim da se većina kreće u rasponu od 25 do 35 godina. Dakle, teško da se radi o penzionerima koji kopaju po smeću zato što ih je država zajebala i teško da se radi o ljudima pred penziju koje nitko ne želi zaposliti zato što su stari a nije im baš tako jednostavno napravit prekvalifikaciju za tražene poslove. Upravo suprotno, radi se o ljudima koji će uskoro diplomirati, koji su nedavno diplomirali i koji već neko vrijeme rade.
Ako se radi o urbanoj sredini i mlađim ljudima, onda je legitimno postaviti pitanje koliko netko zarađuje i što radi. Pogotovo kad vidiš da netko visi s lovom. Ako se radi o diplomiranom sociologu koji predaje u srednjoj školi i lovi satnicu na više adresa, onda možeš imati razumijevanja da nema veliku plaću, nema svoj stan i vozi stari auto. U ostalim slučajevima bi trebala razmislit gdje je problem i kako se taj problem može reflektirati na tebe.
Naravno da u ljubav ne ideš digitronom nego srcem, ali ako srce dopušta izbor među njemu jednako dobrih opcija, zašto onda mozak taj izbor ne bi iskoristio između ostalog i da srcu osigura lijepu budućnost. Što fali onoj misici Martini Novosel. Evo cura rodila mladom Todoriću treće dijete, ima kaj hoće, djeca također, a ljubavno, društveno i seksualno je ziher muče identične stvari kao i blagajnicu iz Bille koja hoda s profesorom povijesti. Mislim što, profesor bi je više volio jer je siromašan, ili bi je Todorić više varao zato što je bogat?
Nisam to ni tvrdio. Za što ćeš me iduće optužiti bez osnove, nerede u Tibetu?
A ti si dakle taj! :mad:
Priznajem, zapio sam se s Dalaj Lamom, krenuli pičkarat i malo se otelo kontroli. :o
Drito Konj
31.03.2008., 08:56
Ja imam strašan respekt za ljude koji ne rade skoro ništa, a zarađuju novac time. Ili koji rade ono kaj vole, a zarađuju novac time, to je ekvivalentno onom prvom. Okružen sam ljudima koji imaju pristojne, a neki od njih i više nego pristojne prihode i svaki od njih, do zadnjeg, je nesretan, nema vremena za nikaj, stalno "kukaju" kak puno rade, pičke materine. Naime, svaki moron može zaradit novac, uz malo sreće i želje da ga se lupa po kičmici na poslu koji ne voli. Ali svaki. To mi o osobi govori samo da je nedefinirana i da ima manjak kičme. Ili višak osjećaja odgovornosti. A za osjećaj odgovornosti moraš stvorit okolnosti u kojima odgovornosti imaš. Recimo, ova tu betibup il kak se već zove (sori, tvoj nick mi je na drugoj strani, ne vidim ga :D) brije da ti svatko može napravit dijete.
Onak, molim? Djevojko, da li si ti čula za kontracepciju? Birat ćeš potencijalnog životnog partnera po kriteriju kakva bi financijska podrška mogao biti tvom eventualnom klincu JEDNOM? Čak ne kakav bi mogao biti otac, nego financijska podrška. Mislim, meni je to prilično površno gledanje na stvari. I vrlo mi je površno računanje partnerove sposobnosti financijskog uzdržavanja klinca. Zamisli situaciju recimo 5 godina od sad, ti i tvoj financijski sposobni partner se raziđete u ružnim okolnostima, on više ne želi čuti ni za tebe ni za dijete, neće plaćat bijedu od alimentacije, a i da plaća, nebitno je jer je mizerna, kaj onda? Jedina osoba na koju možeš 100% računat si ti. A to je ono kaj ljudi ne vole radit, računat na sebe. Jer prva osoba na koju će naletit, a koja će pokazat lijenost i indolenciju smo mi sami, osim u trenucima POTREBE.
Partner je onaj koji nam može većinski prividno, podrškom, a u manjoj količini slučajeva konkretno pomoć što se tiče uletavanja s lovom ili krpanja momenata gdje sami ne možemo. Zato je bedasto tražit partnera koji je financijski potencijalno dobra podrška eventualnim klincima. Tu možemo računat isključivo na sebe. U to se ubraja i ono "ne imati dijete s debilom". No, da se vratim na početak.
Postoje i ljudi kojima ta lova nije toliko bitna. Kojima nije bitno zaradit za odlazak na skijanje nekam, jer ih ne jebe skijanje pretjerano. I onaj xenin/blueov profesor povijesti sa plaćom od 4000 kuna. Ljudi, realno, to je kurac od para za zaradit, a da je momka zanimala lova prije nego povijest, ne bi studirao istu, jer su financije u toj branši jasne davno prije diplome. Dakle, to je "siromaštvo" po izboru. Al eto, ja s tip tipom ne bi imao dijete. Onak, tip koji brije na povijest, bez obzira na malu plaću, ne može bit normalan. :D
Dakle, svo to procjenjivanje kakav je partner financijski na osnovu čega, temeljite povijesti ulaza/izlaza financija kroz godine mu, je zakurac i nepotrebno. Da, ne treba bit s moronom koji će prvu lovu odnijet u kvartovsku birtiju ili kladionicu, jer je očito debil, pa da zarađuje sto soma kuna mjesečno, al ne treba ni gledat osobu ko stroj za zarađivanje novaca i gledat financijski potencijal u odnosu na nadolazeće godine i okolnosti. Nekak je najbitnije da se ljudi nadopunjavaju tam di šteka, a šteka svima i uvijek. I ako jedan drugom popune te rupe, odlično. Pa taman da ona nema nikaj jer se bavi restauracijom rijetkih škrinja za odjeću iz Jemena, a on u 10 minuta minimalnim pokretom nosnice zaradi milijarde ili obrnuto. Novac nije, nit će ikada bit pokazatelj nečije sposobnosti ni radišnosti. Pogotovo nije pokazatelj kvalitete potencijalnog roditeljstva. Većinom je pokazatelj nečije ljubavi prema novcu/stvarima koje novac može kupiti. A to je opet drugi ekstrem.
malisunac
31.03.2008., 09:17
Autići? Enivan? :tuzni:
:cerek::cerek::cerek:
Xena2000
31.03.2008., 11:17
Ako radi u školi, ima vremena za posao sa strane. :top: Npr. turistički vodič za vrijeme ljetnog raspusta. Malo putuje i zaradi taman toliko love da si podeblja nastavničku plaću.
Ma da, sve to lijepo zvuči u teoriji, al ajd ti odi u turističku agenciju i zaposli se kao turistički vodič. Jebote, govorite kao da ste pali s Marsa. Kao da je ovdje sve dostupno samo ako to želiš, e pa nije.
Ne znam je li vama u životu uvijek teklo med i mlijeko i kako ste nalazili svoje poslove, al ja imam sasvim drugačija iskustva. Dobri poslovi su uglavnom zauzeti. Treba se pomučit ko majmun da ih dobiješ, a ni to ti nije garancija, jer se događa da ti ga pred nosom uzme nećak od direktora.
To je jako čest slučaj. :mig:
Mantis, živiš u oblacima. Sori, al daj molim te pokušaj obrađivat vrt i zarađivat od prodaje rajčica. Aj samo pokušaj, pa ti nama reci koliko zarađuješ. Nema svaki poljoprivrednik novaca, niti svaki privatnik. Što je vama ljudi?!
Naravno da mislim da se u životu trebaš potrudit za ono što želiš, ali nekad te i sreća može itekako posrat bez razloga. Ja sam uvijek kopala naprijed, trenutno radim tri posla u svojoj branši i mogu reći da sam zadovoljna, jer živim od onoga što volim.
Blackie
31.03.2008., 11:55
hm...i je i nije bitno...
moji su za naše pojmove poprilično situirani, spadam među ono malo ljudi koji se ne moraju misliti o cijeni cipela i hlača, i da li je gorivo poskupilo...i na tome sam neizmjerno zahvalna...
sa 18 sam dobila auto, i moram priznati da je vrlo malo muškaraca koji su recimo to tako, bili lošijeg imovinskog stanja htjeli imati išta samnom, misleći da imam neke nemoguće prohtjeve.
nikad mi nije bilo bitno ima li taj određeni netko ili nema auto, a kamoli koje kubikaže i marke. ali njima je očito bilo bitno...
moj dugogodišnji dečko je isto iz situirane obitelji, neiskvaren.
nedavno su mi moji priznali da im je drago što je i on iz slične obitelji, jer da nije, oni bi se dugo pitali da li je novac motiv što je samnom. bar malo...
eto toliko...
Modesti
31.03.2008., 12:09
Ako radi u školi, ima vremena za posao sa strane. :top: Npr. turistički vodič za vrijeme ljetnog raspusta. Malo putuje i zaradi taman toliko love da si podeblja nastavničku plaću.
Samo bi htjela pripomenuti da profesorima škola ne završava kada i učenicima te da se taj ljetni raspust nakraju svede na mjesec dana dan više gore dolje.
OT
Kad smo ja i zjenica oka moga:cerek:odlučili živjeti zajedno i praviti djecu bili smo dva crkvena miša.
No dva besmrtna crkvena miša.
Sada smo dobrostojeći , mogli bi biti i puno više od toga da nismo rasipni, no nismo više besmrtni.
Tako da to valjda ovisi i o godinama u kojima se nalaziš.
Jedna je priča kada si u dvadesetima, druga kada si u tridesetima, naročito ako imaš tereta na leđima, a sasvim treća u četrdesetima.
meni moj dragi uvijek uspije nabaviti besplatne karte za koncert i zato ga volim najviše na svijetu.
Modesti
31.03.2008., 12:16
Mantis, živiš u oblacima. Sori, al daj molim te pokušaj obrađivat vrt i zarađivat od prodaje rajčica. Aj samo pokušaj, pa ti nama reci koliko zarađuješ. Nema svaki poljoprivrednik novaca, niti svaki privatnik. Što je vama ljudi?!
Mislim da Mantis nije okopala niti tratinčicu.:D
Ja imam svoj vrt , dakle za naše potrebe jer volim znati što jedem, no da mi je on financijski isplativ nije.
U biti moj vrt je poprilično skup hobi.
Od vode ( istina mi uz Vis imamo najskuplju vodu u Hrvatskoj tako da to možda nije slučaj u drugim krajevima i kraški teren gdje voda samo prolazi ) , konjskog gnoja, samoga rada, koji je svakodnevan ukoliko ne koristiš pesticide i ostale cide i velike mogućnosti da ti povrće ode fuć. Padne tuča ode sve u vjetar, prošle godine su mi mušice napale mahune, ode sve k vragu.
I to u bio vrtu, koji je krcat bubamara ( njih sam nabavila vjerovali ili ne iz Holandije jer ih nema dovoljno kod nas, a papaju štetočine, no eto desi se da ni one ne pomažu) Nije da se sekiram jer ne živim od toga, no onaj tko od toga živi taj sa strahom gleda u nebo.
Zli Mali Medo
31.03.2008., 12:21
I to u bio vrtu, koji je krcat bubamara ( njih sam nabavila vjerovali ili ne iz Holandije jer ih nema dovoljno kod nas, a papaju štetočine, no eto desi se da ni one ne pomažu) Nije da se sekiram jer ne živim od toga, no onaj tko od toga živi taj sa strahom gleda u nebo.
Za kaj su tocno te bubamare? I koliko kostaju? :)
Septembar
31.03.2008., 12:24
.
Onak, molim? Djevojko, da li si ti čula za kontracepciju? Birat ćeš potencijalnog životnog partnera po kriteriju kakva bi financijska podrška mogao biti tvom eventualnom klincu JEDNOM?
. Tu možemo računat isključivo na sebe. U to se ubraja i ono "ne imati dijete s debilom". No, da se vratim na početak. .
najzalosnije sto se jedan dio osoba pretvori u debila tek kad dodje vrijeme za neke obaveze prema nekom trecem, NEVEZANO ZA FINANSISKU SITACIJU ... al to je treci par rukavica
CosmaShiva
31.03.2008., 12:25
ja u vrtu baš imam dosta bubamara a što to oni točno papaju?
Modesti
31.03.2008., 12:27
Za kaj su tocno te bubamare? I koliko kostaju? :)
Bubamare jedu uši.
No one ne mogu opstati u vrtu koji je tretiran kemijskim sredstvima.
Dakle ako se koriste pesticidi, kemijsko gnojivo itsl one neće opstati.
Koliko koštaju sada ne znam, jer sam ih nabavila pred jedno pet godina.
Ukoliko si negdje blizu livada ili staništa gdje bubmara ima privući ćeš ih tako da posadiš cinije.
Ma da, sve to lijepo zvuči u teoriji, al ajd ti odi u turističku agenciju i zaposli se kao turistički vodič. Jebote, govorite kao da ste pali s Marsa. Kao da je ovdje sve dostupno samo ako to želiš, e pa nije. ne mora biti turistički vodič :mig:
treba malo i riskirati...
Ne znam je li vama u životu uvijek teklo med i mlijeko i kako ste nalazili svoje poslove, al ja imam sasvim drugačija iskustva. Dobri poslovi su uglavnom zauzeti. Treba se pomučit ko majmun da ih dobiješ, a ni to ti nije garancija, jer se događa da ti ga pred nosom uzme nećak od direktora.uopće mi nije tekao med i mlijeko; radim od 19e godine (tada povremeno za studentski džeparac) i do danas sam si sve poslove našla sama i zadovoljna sam tempom kojim se odvija napredak
na tom putu je bilo i potplaćenih poslova, radila sam ih samo onda kad sam znala da mogu izvući neku drugu korist (naučiti nešto, poznanstva...)
čim bih to dobila išla sam dalje
danas radim vrlo solidan posao i to, dobrim dijelom, mogu zahvaliti činjenici da me nije bila frka pokušavati; reći poslu 'gud baj' i tražiti bolje
istina je da živimo u nepotističko /korumpiranom društvu i da mnogi sjede nezasluženo u svojim foteljicama ali sve manje jer kapitalističko ozračje žudi za profitom i stvara ga onaj tko zna :mig:
Što je vama ljudi?!
:rofl:
U biti moj vrt je poprilično skup hobi.
:rofl: :mig:
moj muž još nije sasvim shvatio smisao te moje rabote....
Modesti
31.03.2008., 12:35
danas radim vrlo solidan posao i to, dobrim dijelom, mogu zahvaliti činjenici da me nije bila frka pokušavati; reći poslu 'gud baj' i tražiti bolje
istina je da živimo u nepotističko /korumpiranom društvu i da mnogi sjede nezasluženo u svojim foteljicama ali sve manje jer kapitalističko ozračje žudi za profitom i stvara ga onaj tko zna :mig:
S ovim se slažem.
Na našoj tržnici gledam ženu koja radi sa suhomesnatim, sama nabavlja, sama organizira, prodaje, nema ni svetka i petka i radi za 2500 kn, kad sam ju pitala pa kog jarca ne uzme sama taj štand kad i onako sve sama radi , a onda me pogledala sa istinskim čuđenjem.
Ja sam uvjerena da kada bi se uzelo svo svjetsko bogatstvo i ravnomjerno raspodjelilo među ljudima da bi za pedeset godina opet imali bogate i siromašne tj istu situaciju kao i danas.
:rofl: :mig:
moj muž još nije sasvim shvatio smisao te moje rabote....
O vrtlarica:cerek:
Meni je povrtnjak manji dio vrta, veći dio je ukrasni vrt.:cerek:
Gledala sam jednom jedan filmić po Agati Kristi gdje je ubojica bila žena koja nije htjela prepustiti svoje ruže drugoj:D
Meni je to sasvim uvjerljiv motiv.:kava:
pakleni_patuljak
31.03.2008., 12:57
ja bi se samo tio poklonit dritu i njegovoj sposobnosti da stvari uvijek nazove njihovim pravim imenom... :s
Incongruity
31.03.2008., 12:58
Važnije od izgleda, manje važno od upotrebe pravilne gramatike i pravopisa.:D
..... a onda me pogledala sa istinskim čuđenjem....
Ja sam uvjerena da kada bi se uzelo svo svjetsko bogatstvo i ravnomjerno raspodjelilo među ljudima da bi za pedeset godina opet imali bogate i siromašne tj istu situaciju kao i danas.
istina :(
da bude drugačije trebalo bi obaviti promjene /unaprijeđenja na globalnoj svijesti :D
je li uopće moguće? :(
Meni je to sasvim uvjerljiv motiv.:kava:
:rofl: bolje da ne razrađujem ideju...
moj vrt je 2x3 m, možda čak i manji ali dovoljno da u sezoni uvijek ima nešto za ubrati
nasmijale su me bubamare jer, uistinu, naše ekološke borbe imaju zahtjevnije strategije; kao šah - tko će koga pojesti :cerek:
Smart_bitch
31.03.2008., 13:06
Naime, svaki moron može zaradit novac, uz malo sreće i želje da ga se lupa po kičmici na poslu koji ne voli. Ali svaki.
Ne, ne može. :)
To mi o osobi govori samo da je nedefinirana i da ima manjak kičme. Ili višak osjećaja odgovornosti.
O meni ti to konkretno govori...? :D
Pedeset?
Pet do deset uvrh glave...
Drito Konj
31.03.2008., 13:36
Ne, ne može. :)
Da, može. :)
O meni ti to konkretno govori...? :D
Da si ziheraš. :mig:
Smart_bitch
31.03.2008., 13:42
Da, može. :)
Ne, ne može. Jer to nije dovoljno.
Da si ziheraš. :mig:
A jebote, sad si mi toplu vodu otkrio :D
Drito Konj
31.03.2008., 13:48
Ne, ne može. Jer to nije dovoljno.
Da, može. Daj mi parametre i ja ću ti dat realni primjer kako može, imam ih.
A jebote, sad si mi toplu vodu otkrio :D
Pa kaj pitaš onda. :D
Smart_bitch
31.03.2008., 13:49
Da, može. Daj mi parametre i ja ću ti dat realni primjer kako može, imam ih.
Realan primjer...gle na poslu sam , a ti ne, stoga ja za to nemam vremena, ti imaš :D :D
Pa kaj pitaš onda. :D
Od tog dvoje sam pitala, ti si odgovorio nešto treće :confused:
pakleni_patuljak
31.03.2008., 13:53
Realan primjer...gle na poslu sam , a ti ne, stoga ja za to nemam vremena, ti imaš :D :D
Od tog dvoje sam pitala, ti si odgovorio nešto treće :confused:
prepucavaš se na razini osnovne škole.
ako netko mora zaraditi tisuću ili 2 uz posao, to zaista nije problem.
samo mora biti spreman saviti tu svoju platinastu kičmicu.
više od toga ne može baš svatko...
da ima cice kako ćišpe i velu rit ko velebit
i da zgleda kako bova, da se ne more potopit
i da je grda ko pol noći, da je.. hm, bela kako sir?
samo da mi ne prigovara, ja bin storil pir
:gitara:
pa financijska situacija
ima prihode/nema prihode ;)i to je to? ono, onaj tko ne radi, a ima masu para (npr. modesti :rofl: ) ima goru financijsku situaciju od onoga tko radi po cijele dane za dvije, dvije i pol tisuće kuna?
ono, kažeš "moj dragi ima odličnu financijsku situaciju, radi dva i pol posla". to što dragi (ne konkretno tvoj, no) od te dvije i pol plaće nema ništa, jer je dužan ko grčka jer je bio glup u mlađim danima, i to što se ne stignete vidjet osim ako odlučite ne spavat ponekad, to nema veze. financijska situacija je super.
s druge strane imaš čovjeka koji nema posao, ali ima para ko blata. ono, platio je financijskog stručnjaka da mu pametno investira obiteljsko bogatstvo pregolemo i sad živi od toga. na visokoj nozi. njegov otac je platio tog istog financijskog stručnjaka. dođe ti za rođendan s avionskim kartama za neko ono luksuzno odmaralište di te masiraju egzotične ljepotice dok uživaš u pogledu na bijeli pijesak, palme i plavo more, za vrlo mnogo eura po danu.
rekla bi da je njegova financijska situacija loša?
Naravno da u ljubav ne ideš digitronom nego srcem, ali ako srce dopušta izbor među njemu jednako dobrih opcija, zašto onda mozak taj izbor ne bi iskoristio između ostalog i da srcu osigura lijepu budućnost. kad su dvije opcije jednako dobre, obično su obje zakurac :cerek:
ne mogu si zamislit da paralelno mutim s dva potencijalna partnera, oba su mi jednako dobra opcija s emocionalne strane, ali je jedan bogat a drugi u najbolju ruku prosječnih primanja. i da su te "srcu jednako dobre opcije" stvarno dobre opcije.
Smart_bitch
31.03.2008., 13:57
prepucavaš se na razini osnovne škole.
That's the pot calling the kettle black. :confused:
Osim toga, zaista za to nemam vremena. I još, osim osim toga, nitko pod milim bogom isusovim uz sve parametre me ne može uvjeriti da ustvari ne treba raditi ništa, jer je sve drugo savijanje kičme. Osim savijanja kičme i malo sreće treba još stvari u poslovnom životu, ali hej - ja sam očito kreten.
Idem savit kičmu još malo.
Drito Konj
31.03.2008., 13:59
s druge strane imaš čovjeka koji nema posao, ali ima para ko blata. ono, platio je financijskog stručnjaka da mu pametno investira obiteljsko bogatstvo pregolemo i sad živi od toga. na visokoj nozi. njegov otac je platio tog istog financijskog stručnjaka. dođe ti za rođendan s avionskim kartama za neko ono luksuzno odmaralište di te masiraju egzotične ljepotice dok uživaš u pogledu na bijeli pijesak, palme i plavo more, za vrlo mnogo eura po danu.
Ne kužiš, to je fujfuj, zato kaj ih nije sam zaradio. Samo ono za kaj polomiš kičmu i ostaviš 80% živaca valja. Uf! Uf!
Drito Konj
31.03.2008., 14:02
Osim toga, zaista za to nemam vremena. I još, osim osim toga, nitko pod milim bogom isusovim uz sve parametre me ne može uvjeriti da ustvari ne treba raditi ništa, jer je sve drugo savijanje kičme.
Savijanje kičme je radit bilo kaj i ulagat sebe u bilo kaj osim onog kaj ti je životni san. Ako savijaš kičmu za nekaj u kaj vjeruješ čitavim sobom, savijaš ju za sebe i dobivaš nešto zauzvrat. Sebe. Ako ju savijaš za druge, e to je onda golema kurčina sloneća.
proVINCI'jalka
31.03.2008., 14:06
Savijanje kičme je radit bilo kaj i ulagat sebe u bilo kaj osim onog kaj ti je životni san. Ako savijaš kičmu za nekaj u kaj vjeruješ čitavim sobom, savijaš ju za sebe i dobivaš nešto zauzvrat. Sebe. Ako ju savijaš za druge, e to je onda golema kurčina sloneća.
a između te dvi krajnosti nema ništa? šta ako radim posao u koji ne vjerujem čitavom sobom, a ipak ne savijam kičmu? :ne zna:
Smart_bitch
31.03.2008., 14:07
a između te dvi krajnosti nema ništa?
Očito nema.
atlantis
31.03.2008., 14:10
:gitara:
i to je to? ono, onaj tko ne radi, a ima masu para (npr. modesti :rofl: ) ima goru financijsku situaciju od onoga tko radi po cijele dane za dvije, dvije i pol tisuće kuna?
ono, kažeš "moj dragi ima odličnu financijsku situaciju, radi dva i pol posla". to što dragi (ne konkretno tvoj, no) od te dvije i pol plaće nema ništa, jer je dužan ko grčka jer je bio glup u mlađim danima, i to što se ne stignete vidjet osim ako odlučite ne spavat ponekad, to nema veze. financijska situacija je super.
ejebiga :D
ja radim od 19. i imala sam dugove (od firme) kad sam upoznala dragog... i da, smatram se boljom od nekog kome je tata dao 1 000 000 ojra da se igra ulaganjima a da pri tom nije dana radio (daklem, izuzimam ljude koji su radili i poslom zaradila pa sad kurcerm ne mrdaju)...
i smatram da ovaj koji radi za 2500 ima bolji karakter i vise cijeni zaradjeno od onog koji je sve dobio na poklon, ma koliko go taj poklon bio velik ;)
i ne kazem da ima odlicnu fnancijsku situaciju, ali kazem da mi se takva njegova vise svidja od one druge... a onaj ko hoce raditi zaraditi ce ;) pa tako moj dragi koji je imao manje od 2000, i to na povremenom poslu, kad smo se upoznali, sad ima placu vecu od prosjecne hrvatske... ja ga derem za jedno 1500 kuna i nemam vise dugove a na sve to imamo i firmu doma...
(ovaj kojem je tatica sve poklonio kurca ne zna sto je zivot i s takvom osobom ne bih dugo izdrzala / imala sam jednog takvog / bez obzira na blagodati financija ja se nisam ugodno osjecala uz njega... da smo se skupa radom obogatili, onda da... ovako... ne )
i to je ono sto je meni bitno, ne konto na racunu...
Drito Konj
31.03.2008., 14:11
a između te dvi krajnosti nema ništa? šta ako radim posao u koji ne vjerujem čitavom sobom, a ipak ne savijam kičmu? :ne zna:
A ima, za ljude koji nemaju neku primarnu ljubav u životu. Onda se valjda živi za obitelj, zgrtanje novaca i te stvari. Ne bih znao.
No, ja i dalje vjerujem da većina ljudi ima ili je imala nekaj kaj primarno voli. Ali su odustali od toga jer im je rečeno da od toga nema kruha. Veće savijanje kičme ja zamislit ne mogu.
Drito Konj
31.03.2008., 14:15
i da, smatram se boljom od nekog kome je tata dao 1 000 000 ojra da se igra ulaganjima a da pri tom nije dana radio (daklem, izuzimam ljude koji su radili i poslom zaradila pa sad kurcerm ne mrdaju)...
Ti se smatraš boljom OSOBOM zato kaj RADIŠ, a ovaj drugi ne. :rofl: Fantastično. Meni je taj rezon fascinantan. :s
i smatram da ovaj koji radi za 2500 ima bolji karakter i vise cijeni zaradjeno od onog koji je sve dobio na poklon, ma koliko go taj poklon bio velik ;)
Reci to ovom koji radi za 2500. Poslat će te u tri lepe pičke materine. I tebe i tvoju procjenu karaktera na osnovu njegove nemogućnosti da si nađe bolje plaćen posao. For the record, ljudi koji pomoću zarađenog samo prežive, ne cijene to uopće. To je život jebene gorčine i frustracije, a ti tu pričaš o karakteru i sranjima.
Smart_bitch
31.03.2008., 14:15
No, ja i dalje vjerujem da većina ljudi ima ili je imala nekaj kaj primarno voli. Ali su odustali od toga jer im je rečeno da od toga nema kruha. Veće savijanje kičme ja zamislit ne mogu.
Baš ću se jebeno uzrujat na ovom topiku, pa :w
Drito Konj
31.03.2008., 14:16
(ovaj kojem je tatica sve poklonio kurca ne zna sto je zivot i s takvom osobom ne bih dugo izdrzala / imala sam jednog takvog / bez obzira na blagodati financija ja se nisam ugodno osjecala uz njega... da smo se skupa radom obogatili, onda da... ovako... ne )
Zakaj? Bio je loša osoba? Komunikacija vam nije valjala? Seks nije valjao? Ili nije valjalo samo to kaj on ima novaca bez rada?
No, ja i dalje vjerujem da većina ljudi ima ili je imala nekaj kaj primarno voli.
i tu se temeljito varaš. NEMA. Većina ljudi nema nešto kaj primarno voli, ako izuzmemo seks, čokoladu i ležanje u ligeštulu. A, objektivno, od toga se nemre živjeti, fakat ne može.
Pa onda upišemo škole faksove prema nekom nahođenju, intuiciji, ne znajući što ćemo jednog dana raditi, zaposlimo se da bismo mogli plaćat račune i vitamine, radimo u nadi da nam neće zauvijek kreteni skakat po glavi.
Da li nas to čini lošim ljudima i beskičmenjacima? Kamon, čini nas realnima i odraslima
sweet Irma
31.03.2008., 14:21
gdje je? :cerek:
rekla bih da bi se i moja mogla naglo poboljšat:D
atlantis
31.03.2008., 14:21
Ti se smatraš boljom OSOBOM zato kaj RADIŠ, a ovaj drugi ne. :rofl: Fantastično. Meni je taj rezon fascinantan. :s
Reci to ovom koji radi za 2500. Poslat će te u tri lepe pičke materine. I tebe i tvoju procjenu karaktera na osnovu njegove nemogućnosti da si nađe bolje plaćen posao. For the record, ljudi koji pomoću zarađenog samo prežive, ne cijene to uopće. To je život jebene gorčine i frustracije, a ti tu pričaš o karakteru i sranjima.
pa da, smatram da rad i odgovornost prema istom izgradjuju licnost dodatno :) i da osoba koja radi ima vise vrlina od one koja dana u zivotu prstom nije mrdnula ;)
to nisam rekla, citaj bolje... ja vise cijenim onog s 2500 koji radi (nisam rekla nista o nemogucnosti da zaradi vise) od onog s 20 000 koji kurcem ne mrdne ;)
Drito Konj
31.03.2008., 14:22
i tu se temeljito varaš. NEMA. Većina ljudi nema nešto kaj primarno voli, ako izuzmemo seks, čokoladu i ležanje u ligeštulu. A, objektivno, od toga se nemre živjeti, fakat ne može.
Pa onda upišemo škole faksove prema nekom nahođenju, intuiciji, ne znajući što ćemo jednog dana raditi, zaposlimo se da bismo mogli plaćat račune i vitamine, radimo u nadi da nam neće zauvijek kreteni skakat po glavi.
Da li nas to čini lošim ljudima i beskičmenjacima? Kamon, čini nas realnima i odraslima
Rekao sam da je to ona srednja varijanta između potpunog savijanja kičme i savijanja kičme za nekaj kaj voliš. Ako kroz život ideš po intuiciji i radiš te stvari zato kaj ti se to čini ok, bez da imaš određen cilj kaj bi zapravo konkretno htio, to te ne čini ništa realnijim i odraslijim od osobe koja cilj ima i najest će se govana da do njega dođe. Nitko nije rekao da su ljudi koji žive po inerciji pokušavajuć u tome nać što ugodnije življenje beskičmenjaci.
Ono kaj meni nije jasno su ljudi koji odustanu od cilja, a imaju ga. Ok, pogriješio sam, da, stvarno većina ljudi nema primarnu ljubav u životu, pa onda istu kompenziraju s puno malih ugoda kao što je sladoled, ležanje u ligeštulu i slično. Ali onaj profesor povijesti je jebiga, radi svoje ljubavi prema povijesti žrtvovao neka ležanja na ligeštulu i sladolede, i vjerujem da je on taj kojem to najmanje smeta.
atlantis
31.03.2008., 14:25
Zakaj? Bio je loša osoba? Komunikacija vam nije valjala? Seks nije valjao? Ili nije valjalo samo to kaj on ima novaca bez rada?
sve je valjalo osim njegovog odnosa prama radu, novcu, odgovornostima prema istom ;)
on je smatrao da je neimanje novca znacilo to da ne moze ostaviti tringlt u bircu nakon JD-a ;)
a ja se nisam mogla pomiriti s tim niti sam mu mogla 'parirati' u troskovima izlaska pa sam, kad se sve zbroji, zakljucila da mene sve to skupa opterecuje previse
Drito Konj
31.03.2008., 14:25
pa da, smatram da rad i odgovornost prema istom izgradjuju licnost dodatno :) i da osoba koja radi ima vise vrlina od one koja dana u zivotu prstom nije mrdnula ;)
Rad ili zarađivanje? Koje od toga? Pogubila si se malo ovdje. I ovaj koji ima sav novac na svijetu može radit nekaj iz gušta, iako mu ne nosi zaradu.
to nisam rekla, citaj bolje... ja vise cijenim onog s 2500 koji radi (nisam rekla nista o nemogucnosti da zaradi vise) od onog s 20 000 koji kurcem ne mrdne ;)
Mislim, ne kužim otkud pretpostavka da se tip sa 2500 mora polomit i da ovaj sa 20.000 kurcem ne mrdne?
Možda ovaj sa 2500 radi jedan dan mjesečno za tih 2500, a ovaj sa 20.000 neovisno o izvoru prihoda, radi neš drugo 18 sati dnevno. Specificiraj te stvari, ovak djeluje iznimno površno.
Drito Konj
31.03.2008., 14:27
sve je valjalo osim njegovog odnosa prama radu, novcu, odgovornostima prema istom ;)
on je smatrao da je neimanje novca znacilo to da ne moze ostaviti tringlt u bircu nakon JD-a ;)
a ja se nisam mogla pomiriti s tim niti sam mu mogla 'parirati' u troskovima izlaska pa sam, kad se sve zbroji, zakljucila da mene sve to skupa opterecuje previse
Zapravo je tebe smetalo kaj on život ŽIVI, umjesto da si dnevno krvlju, znojem i suzama zaradi pravo da bi živio.
Ako je sve bilo ok, ak ti je pasao što se tiče intelekta, zajebancije, seksa, ovih nekih drugih faktora, onda je jedina prepreka vašoj sretnoj vezi bila tvoja opterećenost radom i zarađivanjem. Ne vidim gdje je tu on loša osoba.
Da li je trošio desetke tisuća u kladionicama? Bio pijan čitavo vrijeme? I dalje imam problem shvatit zašto je taj čovjek loš.
Khm, a što je s ciljem da budeš samostalan i ne ovisiš o nikom?
Drito Konj
31.03.2008., 14:30
Khm, a što je s ciljem da budeš samostalan i ne ovisiš o nikom?
Uvijek ovisiš o nekom. O nadrkanom šefu, lošem direktoru, zlobnim i priglupim kolegama, poslovnim partnerima... UVIJEK ovisiš o nekome. Tvoj je izbor o kome i koliko želiš ovisit.
proVINCI'jalka
31.03.2008., 14:30
A ima, za ljude koji nemaju neku primarnu ljubav u životu. Onda se valjda živi za obitelj, zgrtanje novaca i te stvari. Ne bih znao.
Hm, nekako mi se ne sviđa ova konstrukcija 'ako nemaš primarnu ljubav, onda živiš za obitelj' :rolleyes: Kao da je obitelj automatski druga opcija.Zašto obitelj ne bi bila primarna ljubav? :ne zna: A da te posao koji radiš istovremeno sasvim zadovoljava.
Ja recimo radim posao koji volim, al ne mogu reć da ginem za njega. Definitivno ne savijam kičmu, imam boljih i gorih dana, ali sam sve u svemu zadovoljna.
U životu sam imala raznih faza. Od doktorice do glumice :D Al eto, što okolnosti, što sudba što unutarnje turbulencije dovele su me do ovoga gdje jesam. I baš mi je dobro. I nemam naročitu želju za nekim silnim promjenama. Što naravno ne znači da treba sidit na mistu i pretvorit se u biljku. :)
Uvijek ovisiš o nekom. O nadrkanom šefu, lošem direktoru, zlobnim i priglupim kolegama, poslovnim partnerima... UVIJEK ovisiš o nekome. Tvoj je izbor o kome i koliko želiš ovisit.
Ima tu istine, da. Ali se taj izbor može i suziti.
Ali moraš dopustiti da nečiji izbor bude financijska neovisnost u zamjenu za ovisnost o napr. radnom vremenu. Netko drugi će pak spavati do podne, stvar izbora. Ne možeš biti isključiv.
atlantis
31.03.2008., 14:38
Rad ili zarađivanje? Koje od toga? Pogubila si se malo ovdje. I ovaj koji ima sav novac na svijetu može radit nekaj iz gušta, iako mu ne nosi zaradu.
Mislim, ne kužim otkud pretpostavka da se tip sa 2500 mora polomit i da ovaj sa 20.000 kurcem ne mrdne?
Možda ovaj sa 2500 radi jedan dan mjesečno za tih 2500, a ovaj sa 20.000 neovisno o izvoru prihoda, radi neš drugo 18 sati dnevno. Specificiraj te stvari, ovak djeluje iznimno površno.
rad, ja cijelo vrijeme i pricam o radu ;) ne o kolicini para na racunu
vidi
i to je ono sto je meni bitno, ne konto na racunu...
ali pravi rad, ne onaj da bogu kradesh dane pa 'radish' nekaj :zubo:
gdje sam napisala da se onaj od 2500 mora polomit? mora ustat, otic na posao, ima odgovornosti i mora radit... onaj s poklonjenih 20 000 ne mora
(molim te da mi ne izvrces postove ;))
atlantis
31.03.2008., 14:41
Zapravo je tebe smetalo kaj on život ŽIVI, umjesto da si dnevno krvlju, znojem i suzama zaradi pravo da bi živio.
Ako je sve bilo ok, ak ti je pasao što se tiče intelekta, zajebancije, seksa, ovih nekih drugih faktora, onda je jedina prepreka vašoj sretnoj vezi bila tvoja opterećenost radom i zarađivanjem. Ne vidim gdje je tu on loša osoba.
Da li je trošio desetke tisuća u kladionicama? Bio pijan čitavo vrijeme? I dalje imam problem shvatit zašto je taj čovjek loš.
GDJE sam ja napisala da je on losa osoba? citiraj me
napisala sam da se ja nisam ugodno osjecala uz njega...
(opet izvrces)
Drito Konj
31.03.2008., 14:41
Ima tu istine, da. Ali se taj izbor može i suziti.
Ali moraš dopustiti da nečiji izbor bude financijska neovisnost u zamjenu za ovisnost o napr. radnom vremenu. Netko drugi će pak spavati do podne, stvar izbora. Ne možeš biti isključiv.
Ma naravno. Ali ta financijska neovisnost, bar po mom iskustvu, nužno dolazi u paketu s umorom, bezvoljom i kukanjem samo takvim. Velim ti, većina ljudi koje znam je odvratno nezadovoljna s poslom koji rade, iz ovog ili onog razloga. Ovi koji sjede doma i tu i tam nekaj odrade, po mom iskustvu, imaju momente kuknjave samo kad ih neki od ovih "velikih radnika" u njihovoj blizini stisne kak su neodgovorni i užasni. :D
Naravno, postoje ne samo 2 strane medalje, nego je ovo oktaedar, pa ti biraj stranu koju treba objasnit. No, ja nisam isključiv. Neću procjenjivat osobu na osnovu toga koliko radi/ne radi ili zarađuje/ne zarađuje, brijem da su to periferne karakteristike, jer se jebiga, svatko od nas treba nečime bavit. Ako se ne bavi ali baš NIČIME, onda nek slobodno krepa. :D
Drito Konj
31.03.2008., 14:43
rad, ja cijelo vrijeme i pricam o radu ;) ne o kolicini para na racunu
vidi
Ok, zašto je taj RAD, RAD i RAD tebi toliko bitan? Onak, postoji toliko interesantnih stvari na svijetu, ali stvarno, nevjerojatno puno. Koje nikad nećeš vidjet, a za mnoge ni čut da postoje, unatoč internetu. Jer jebiga, radiš, to je jedino bitno. :D
Ok, nije loša osoba. Dakle ti si se uz njega osjećala loše isključivo zato kaj ima novaca i drugačije ih tretira od tebe? Meni je to neshvatljivo.
da, u najopćenitijem smislu uvijek ovsimo o nekom
postajemo ovisni čim udahnemo; tko je koliko otrova ispustio i koje su posljedice :D
ali kad se govori o financijskoj neovisnosti onda onaj koji sam radi za svojih 2500 je uistinu neovisan raditi sa svojom crkavicom što stigne
onaj s darovanih 20 000 uvijek ima, makar i mali, uvjet kako raspolagati tim parama
a to njih dvojicu čini kvalitativno drugačijim osobama
edit; ovoga s parama bi se dalo čemu i podučiti tako da nije za bacit' :cerek:
Ma naravno. Ali ta financijska neovisnost, bar po mom iskustvu, nužno dolazi u paketu s umorom, bezvoljom i kukanjem samo takvim. Velim ti, većina ljudi koje znam je odvratno nezadovoljna s poslom koji rade, iz ovog ili onog razloga. Ovi koji sjede doma i tu i tam nekaj odrade, po mom iskustvu, imaju momente kuknjave samo kad ih neki od ovih "velikih radnika" u njihovoj blizini stisne kak su neodgovorni i užasni. :D
Naravno, postoje ne samo 2 strane medalje, nego je ovo oktaedar, pa ti biraj stranu koju treba objasnit. No, ja nisam isključiv. Neću procjenjivat osobu na osnovu toga koliko radi/ne radi ili zarađuje/ne zarađuje, brijem da su to periferne karakteristike, jer se jebiga, svatko od nas treba nečime bavit. Ako se ne bavi ali baš NIČIME, onda nek slobodno krepa. :D
Kuknjava je postala način života. :D
Svi kukaju, odnosno skoro svi. A kukaju zato da ne bi ispalo da im je dobro. :mig:
Nekidan mi kuka kako nema para tip koji vozi Mercedesa od 40.000 €. I ja ga gledam ... gledam ... ma čuj, jel ti to mene jebeš ili kaj??? :rofl:
Drito Konj
31.03.2008., 14:49
ali kad se govori o financijskoj neovisnosti onda onaj koji sam radi za svojih 2500 je uistinu neovisan raditi sa svojom crkavicom što stigne
onaj s darovanih 20 000 uvijek ima, makar i mali, uvjet kako raspolagati tim parama
a to njih dvojicu čini kvalitativno drugačijim osobama
A ovaj od 2500 nema uvjet? Ne vidim da su kvalitativno drugačiji po čistoj činjenici da jedan ubire kamatu, a drugi odradi svoje 2500kn.
Pretpostavili smo u startu da ovaj sa 20.000 sve pare zapije i pojede? Ne kužim, zakaj toliko površno gledat stvari?
Ovo mi jako ne štima.
Ne ukazuje ni na kakav njegov problem, nego na tvoj.
Na želju da "pariraš".
Je li njega opterećivao odnos prema novcu i radu? Iz priloženog, ne bih rekao. Tebe, sama priznaješ jest.
Super je imati para i biti financijski neovisan. Ali to nije uvjet i ne vidim zašto bi me opterećivalo što ne mogu parirati nekome. Iks puta sam se napio na tuđi račun, kad nisam radio ni imao para, i nemam ama baš nikakvu grižnju savjesti zbog toga. Iks puta je i netko pio na moj račun, i opet ne prigovaram...
Ne mogu reći da više cijenim one koji su nešto sami stvorili od onih koji su naslijedili novce (iako postoje određeni tipološki obrasci ponašanja i priče o dekadenciji nasljednika nisu bez veze), i među jednima i drugima ima i dobrih i loših ljudi.
Ono što me užasava je opterećivanje novcem. I guranje na šanku tko će platiti. Jer tako, kao, dokazujemo uspjeh. E pa vidiš, ja se ne guram i u nekim društvima (posebice onima vezanima za posao) možda me smatraju i škrtim, jer se očekuje da se ljudi guraju, a ja, očigledno, zato što to ne činim, plaćam rjeđe. U društvu koje znam odavno, ljudi s kojima sam dobar i najbolje se osjećam nemam takvih problema i nikada nisam imao. Jer se ne nadmećemo uspjehom, nego se družimo, i zato smo u birtiji. :)
proVINCI'jalka
31.03.2008., 14:51
Svi kukaju, odnosno skoro svi. A kukaju zato da ne bi ispalo da im je dobro. :mig:
Nekidan mi kuka kako nema para tip koji vozi Mercedesa od 40.000 €. I ja ga gledam ... gledam ... ma čuj, jel ti to mene jebeš ili kaj??? :rofl:
slažem se. a neki kukaju i zato jer im rastu apetiti...nikad dobro :rolleyes:
atlantis
31.03.2008., 14:51
Ok, zašto je taj RAD, RAD i RAD tebi toliko bitan? Onak, postoji toliko interesantnih stvari na svijetu, ali stvarno, nevjerojatno puno. Koje nikad nećeš vidjet, a za mnoge ni čut da postoje, unatoč internetu. Jer jebiga, radiš, to je jedino bitno. :D
Ok, nije loša osoba. Dakle ti si se uz njega osjećala loše isključivo zato kaj ima novaca i drugačije ih tretira od tebe? Meni je to neshvatljivo.
bitan mi je...
zasto je tebi toliko bitan... ne znam nerad, glazba, upisi po zelji
nalazis se u tome, sretan si u tome, gledas sebe ljepse kroz prizmu toga, upisi po zelji ;)
nekom je bitan izgled, nekom smisao za humor, nekom financijska neovisnost koja mu daje slobodu ili mogucnost osobnog razvoja ili mu otvara mogucnosti za gusteve, upisi po zeljama
nikada necu shvatiti zenu koja zivi za to da bude domacica, ili muskarca koji zivi za pivu i daljinski... ali takvi ljudi postoje pa ih kao takve moram prihvatiti bez da im se cudim jer ih ne razumijem ;)
Drito Konj
31.03.2008., 14:53
Pa da, ne kužim. Ja dok sam kukao, a kukao sam, imao sam zakaj kukat. :D Pogodilo me 100 pehova i sranja i bio sam u fakat lošoj poziciji, nije mi ostalo niš za radit nego kukat.
A ovak, znam nekoliko ljudi tj. parova koji imaju income oko 20 soma kuna i sad kukaju jer im je kreda za stan 4000, auto 2000 i gorivo 800 kn mjesečno. Onak, nemojte me jebat, mili ljudi.
To i dalje ostavlja preko 10 soma čistoga za trošit na jebene pizdarije. Ali joj pukla nam je cijev u kupaoni, to je soma kuna uf užas (objašnjavanje 20 minuta kak je to užas). Da, ali to je I DALJE PREKO 10 SOMA ČISTOGA.
I ja to nemrem kužit.
atlantis
31.03.2008., 14:56
Ovo mi jako ne štima.
Na želju da "pariraš".
Je li njega opterećivao odnos prema novcu i radu? Iz priloženog, ne bih rekao. Tebe, sama priznaješ jest.
Super je imati para i biti financijski neovisan. Ali to nije uvjet i ne vidim zašto bi me opterećivalo što ne mogu parirati nekome. Iks puta sam se napio na tuđi račun, kad nisam radio ni imao para, i nemam ama baš nikakvu grižnju savjesti zbog toga. Iks puta je i netko pio na moj račun, i opet ne prigovaram...
Ne mogu reći da više cijenim one koji su nešto sami stvorili od onih koji su naslijedili novce (iako postoje određeni tipološki obrasci ponašanja i priče o dekadenciji nasljednika nisu bez veze), i među jednima i drugima ima i dobrih i loših ljudi.
Ono što me užasava je opterećivanje novcem. I guranje na šanku tko će platiti. Jer tako, kao, dokazujemo uspjeh. E pa vidiš, ja se ne guram i u nekim društvima (posebice onima vezanima za posao) možda me smatraju i škrtim, jer se očekuje da se ljudi guraju, a ja, očigledno, zato što to ne činim, plaćam rjeđe. U društvu koje znam odavno, ljudi s kojima sam dobar i najbolje se osjećam nemam takvih problema i nikada nisam imao. Jer se ne nadmećemo uspjehom, nego se družimo, i zato smo u birtiji. :)
nisam pricala o susretu s ljudima u birtiji )
pricala sam o partneru, nekom s kim (potencijalno) provodish zivot...
i nigdje, NIGDJE, nisam napisala da je on imao problm s novcem ;) ja sam imala problem s njegovim odnosom prema novcu ;) a sad me razapnite sto nemam mindset sponzoruse :(
kao sto netko ima problem s njenim mljackanjem za stolom ili s nacinom na koji on vozi...
i jebe mi se za neciji uspesh, on se ne dokazuje novcem kao sto se postovanje ne stice bahatoscu i arogancijom...
proVINCI'jalka
31.03.2008., 14:56
ne kužim šta ne kužite? pa ekipa kuka radi kuknjave. više love, više potreba. veći standard, veći troškovi. i prevelik utjecaj marketinške industrije :cerek:
Drito Konj
31.03.2008., 14:57
bitan mi je...
zasto je tebi toliko bitan... ne znam nerad, glazba, upisi po zelji
nalazis se u tome, sretan si u tome, gledas sebe ljepse kroz prizmu toga, upisi po zelji ;)
nekom je bitan izgled, nekom smisao za humor, nekom financijska neovisnost koja mu daje slobodu ili mogucnost osobnog razvoja ili mu otvara mogucnosti za gusteve, upisi po zeljama
nikada necu shvatiti zenu koja zivi za to da bude domacica, ili muskarca koji zivi za pivu i daljinski... ali takvi ljudi postoje pa ih kao takve moram prihvatiti bez da im se cudim jer ih ne razumijem ;)
Ali meni nije bitan nerad, glazba ni ništa. O tome ti pričam. Ja ne diskriminiram ljude na osnovu radoholičarstva ili nerada. Svejedno mi je.
A moja sreća i nalaženje sebe kroz to je isključivo MOJA stvar, ne znači da to moram projicirat na potencijalnog partnera ne bi li u njemu našao karakteristike što sličnije svojima tako da možemo "parirat" jedno drugom.
Poanta veze je u nadopunjavanju.
Dal je tog tvog tipa smetalo to kaj ti radiš? Iskreno sumnjam.
I ti te ljude "prihvaćaš" ali ih debelo diskriminiraš. Jer, "tko radi - vrijedi, tko ne radi - ne vrijedi". Živio Otto. :D
A ovaj od 2500 nema uvjet?
nitko ga ne može jebati da mu je poklonio tih 2500
Ne vidim da su kvalitativno drugačiji po čistoj činjenici da jedan ubire kamatu, a drugi odradi svoje 2500kn. da, bankarstvo su izmislili židovi :D
čovjek koji radi uči, kroz taj proces, kako o poslu, tako i o životu
i utoliko se kvalitativno razlikuje od džabalebaroša koji troši kamate
primjer; paris hilton
primjer je, naravno, ektreman ali otprilike tako to funkcionira
Pretpostavili smo u startu da ovaj sa 20.000 sve pare zapije i pojede? u rijetkim slučajevima ih oplemeni, uglavnom samo troši jer nije svjetstan procesa kako se dolazi do tih 20 000
Pa da, ne kužim. Ja dok sam kukao, a kukao sam, imao sam zakaj kukat. :D Pogodilo me 100 pehova i sranja i bio sam u fakat lošoj poziciji, nije mi ostalo niš za radit nego kukat.
A ovak, znam nekoliko ljudi tj. parova koji imaju income oko 20 soma kuna i sad kukaju jer im je kreda za stan 4000, auto 2000 i gorivo 800 kn mjesečno. Onak, nemojte me jebat, mili ljudi.
To i dalje ostavlja preko 10 soma čistoga za trošit na jebene pizdarije. Ali joj pukla nam je cijev u kupaoni, to je soma kuna uf užas (objašnjavanje 20 minuta kak je to užas). Da, ali to je I DALJE PREKO 10 SOMA ČISTOGA.
I ja to nemrem kužit.
e, al to nema veze s tim što oni rade ili ne rade.
Meni isto takvi ljudi idu NEIZMJERNO na kurac, koji stalno oko love cvile i cmizdre i plaćipićkaju, a s druge strane, predloži im da još neki kurac zarade, e, to ne može jerbo bi to ubilo njihovo predragocjeno slobodno vrijeme. pa onda jebeno šuti, više ti je stalo do vremena nego do para, ne serkaj mi stalno da nemaš i da si sirotinja i :blabla:
zato ja uvijek govorim da sam puna para i preseravam se s njima. jer me nervira plaćipićkenje, pa neću bit takva. (ja plaćipićkim jer me jebu na poslu. svi, redom. ali i to radim samo odabranima. ostali misle sa mi je super na poslu jer imam pun kurac para i putujem i radim u divnoj firmi.)
seronjaa
31.03.2008., 14:59
ovisi za šta je..ako je tip na kratko apsolutno mi nije bitno ni jel je neku luđak, drogeraš, propalitet ili štagod...ak je tip za vezu,,onda mi je bitno da nije propalitet, ljenčina, ili tako nešto...ne da ja njega moram uzdržavat (a zasad ni nemam čime)..al inače se ne palim na neke tajkunjare i sl.
Drito Konj
31.03.2008., 14:59
pricala sam o partneru, nekom s kim (potencijalno) provodish zivot...
i nigdje, NIGDJE, nisam napisala da je on imao problm s novcem ;) ja sam imala problem s njegovim odnosom prema novcu ;) a sad me razapnite sto nemam mindset sponzoruse :(
Moja bivša je radila i zarađivala više od mene. Od svojih novaca je otišla na skijanje. Mene skijanje ne zanima, pa se nisam ni trudio zaradit. Da li imam mindset sponzoruše zato kaj me nije smetalo kako ona troši SVOJ novac?
slažem se. a neki kukaju i zato jer im rastu apetiti...nikad dobro :rolleyes:
Točno, porast apetita je pravi izraz. :top:
Ava Adore
31.03.2008., 15:01
pa tako moj dragi koji je imao manje od 2000, i to na povremenom poslu, kad smo se upoznali, sad ima placu vecu od prosjecne hrvatske... ja ga derem za jedno 1500 kuna i nemam vise dugove a na sve to imamo i firmu doma...
Meni je čudno ovo ja ga derem za 1500kn
Pa kaj je to bitno? Ili samo informativno napominješ? :D
Ja se uopće ne mogu ufurati u te spike o novcima na ovaj način na koji npr. ti pišeš o njima. Smetalo ti je što nisi mogla jednako plaćati u izlascima s bivšim? :confused: Ako je sve drugo bilo u redu, kaj je to problem?!¨
Mislim, o čemu pričamo, pa to je tvoj problem same sa sobom...
Da mom s neba padne 50 tisuća kuna na mjesec meni uopće ne bi bio bed :confused: Ili bi mi trebao biti bed ako odemo van i on plati pizzu i kino? :confused: Moram mu odmah vratit ili ga za 3 dana zvati i ja platit? Kaj?
Potpisujem Dritovih zadnjih 15 postova da ga sad ne citiram :D
I ja to nemrem kužit.
Kako ne kužiš? To sve rade da ih ne pitaš novaca. Ili da ti budu jamac. :D
Drito Konj
31.03.2008., 15:04
da, bankarstvo su izmislili židovi :D
Ja sam imao plaću 1600 kuna, a radio sam 10 sati dnevno. I da, moj šef se ponašao kao da mi poklanja taj novac. Ne može ga jebat? Može, itekako može.
čovjek koji radi uči, kroz taj proces, kako o poslu, tako i o životu i utoliko se kvalitativno razlikuje od džabalebaroša koji troši kamate primjer; paris hilton
u rijetkim slučajevima ih oplemeni, uglavnom samo troši jer nije svjetstan procesa kako se dolazi do tih 20 000
Iskreno sumnjam da onaj koji od kamata ubire 20 soma mjesečno, te dolazi iz obitelji poslovnjaka nije svjestan kako se dolazi do tih novaca. To je malo drugačiji sistem zarade od ovog našeg, ali velim, sumnjam da ne zna KAKO.
Ne bih pretpostavljao. Onak, pretpostavka stvarno jest majka zajeba.
supercunt
31.03.2008., 15:04
Bas ste se navukli..na pare:lol: Naravno da zelim financijski mocnog i darezljivog muskarca,ne kako bi mi imponiralo da je sposoban i neovisan vec kako ja ne bih morala nikad,odmah bi dala otkaz i upisala tecaj kukicanja.:lol:
betiboop
31.03.2008., 15:05
nema profesor u skoli vremena za posao sa strane, obicno nema ni snage i sranje je takva drzava di profesori moraju rintati sa strane. pretpostavljam da govoris o profesorima jezika kad spominjes vodice. njima nastava izgleda bitno drukcije od diktiranja jedne lekcije. po ljeti se ima vise vremena ali ne ide ti to s honorarnim poslovima kako zamisljas. i za njih treba veza, i za njih se treba dokazivati a to vise manje znaci biti stalno available a ne kad ti imas rupe. turisticki vodici jako tesko dobiju posao.
Drito Konj
31.03.2008., 15:06
:cerek:
Kako ne kužiš? To sve rade da ih ne pitaš novaca. Ili da ti budu jamac. :D
Ma da bar. Mislim da bi čak jedva čekali da ih pitam za lovu, tak da mi mogu DAT lovu i onda kukat kak su i meni dali novac, jadni. :D
Ovo mi jako ne štima.
Na želju da "pariraš".
ja sam zapravo sponzoruša jer onih par cuga s tobom nisam bila ni blizu platit:D
mislim, jebo lovu, to je ionak samo lova. više od toga koliko netko radi i kaj radi gledam odgovara li mi njegovo/njezino društvo i možemo li se zajedno smijat. što smo stariji, sve ostalo ionako je trivijalno.
proVINCI'jalka
31.03.2008., 15:07
Ja sam imao plaću 1600 kuna, a radio sam 10 sati dnevno. I da, moj šef se ponašao kao da mi poklanja taj novac. Ne može ga jebat? Može, itekako može.
e ovo fakat je savijanje kičme.
Ma da bar. Mislim da bi čak jedva čekali da ih pitam za lovu, tak da mi mogu DAT lovu i onda kukat kak su i meni dali novac, jadni. :D
Postoji i gora verzija - metropoduzetnici. Oni novokomponovani, sa dva džepa. Jedan je uvijek prazan, naravno. :D
.., in a quiet words of virgin mary "ne podnosim":D ...
Zar nisu "cum again?" :zubo:
atlantis
31.03.2008., 15:09
ava
htjela sam rec da, nakon neimanja posla/para i imanja dugova/malih primanja sad oboje zaradjujemo pristojno i dobro nam je zahvaljujuci vlastitom radu ;) i da onaj tko zeli raditi moze si stvoriti svasta...
onaj ko ne zeli raditi nije moj tip...
ja sumom vi drumom :zubo:
ja nemam problema s osobama koje zarade 50 000 kuna mjesecno... imam problema s onima koji dobiju na poklon tih 50 000 svaki mjesec i koji dana u zivotu nisu radili...
e sad, kak netko od vas ne zeli/ne moze biti sa crvenokosom, ili s dlakavim, s nekim tko slusa narodnjake ili tko ne voli sport tako se ja ne vidim s nekim ko zivi bez rada...
kak vi diskriminirate crvenokose, dlakave.... tak ja diskriminiram neradnike (ma koliko god para imali :D)
Meni je čudno ovo ja ga derem za 1500kn
Pa kaj je to bitno? Ili samo informativno napominješ? :D
Ja se uopće ne mogu ufurati u te spike o novcima na ovaj način na koji npr. ti pišeš o njima. Smetalo ti je što nisi mogla jednako plaćati u izlascima s bivšim? :confused: Ako je sve drugo bilo u redu, kaj je to problem?!¨
Mislim, o čemu pričamo, pa to je tvoj problem same sa sobom...
Da mom s neba padne 50 tisuća kuna na mjesec meni uopće ne bi bio bed :confused: Ili bi mi trebao biti bed ako odemo van i on plati pizzu i kino? :confused: Moram mu odmah vratit ili ga za 3 dana zvati i ja platit? Kaj?
uvijek je bitno znat koliko tko zarađuje. visina plaće nas definira kao osobe, to koliko zarađujemo govori nam koliko smo pametni, sposobni, koliko se trudimo, koliko vrijedimo, koliko nas cijene, kakav posao radimo, gdje smo u hranidbenom lancu. [ironija off]
ja znam okvirno koliko moj dragi zarađuje. u biti me uopće ne zanima - lova je ionak naša, računi se plaćaju iz iste hrpe, dao bog da mu sutra u krilo zvekne par tisućica ojra:moli:
Zar nisu "cum again?" :zubo:
:s:s:s:s
Drito Konj
31.03.2008., 15:11
Meni je to sve s lovom sick, ali stvarno. Ko vojky koji sa ženom ima striktni dogovor oko toga ko koliko smije trošit i na kaj.
Ili poznanik koji je curi prodao svoj lap. Ono, trebao joj je za posao, on joj ga je PRODAO. Ma nabij se na kurac.
Ja sam svojoj poklonio lap i kad je riko, dao joj dio love da si kupi drugi. Isto tako ona mene pokrije dok zaškripi. Ljudi, jebemu mater, ako ćete vezu svodit na podjelu financija, odite fino organizirat nekakve kolonije mravljeg uređenja i tamo fino imajte sve podijeljeno točno kak treba. Jer meni ovo zgleda prilično sjebano. Di tu ostane prostora za ikakve emocije?
ava
htjela sam rec da, nakon neimanja posla/para i imanja dugova/malih primanja sad oboje zaradjujemo pristojno i dobro nam je zahvaljujuci vlastitom radu ;) i da onaj tko zeli raditi moze si stvoriti svasta...
onaj ko ne zeli raditi nije moj tip...
ja sumom vi drumom :zubo:
ja nemam problema s osobama koje zarade 50 000 kuna mjesecno... imam problema s onima koji dobiju na poklon tih 50 000 svaki mjesec i koji dana u zivotu nisu radili...
e sad, kak netko od vas ne zeli/ne moze biti sa crvenokosom, ili s dlakavim, s nekim tko slusa narodnjake ili tko ne voli sport tako se ja ne vidim s nekim ko zivi bez rada...
kak vi diskriminirate crvenokose, dlakave.... tak ja diskriminiram neradnike (ma koliko god para imali :D)
ali zato dobiješ tantrum kad netko diskriminira grupu kojoj ti pripadaš:D
atlantis
31.03.2008., 15:12
da, bankarstvo su izmislili židovi :D
čovjek koji radi uči, kroz taj proces, kako o poslu, tako i o životu
i utoliko se kvalitativno razlikuje od džabalebaroša koji troši kamate
primjer; paris hilton
u rijetkim slučajevima ih oplemeni, uglavnom samo troši jer nije svjetstan procesa kako se dolazi do tih 20 000
evo, mozda se ti bolje izrazavas od mene :)
proVINCI'jalka
31.03.2008., 15:12
kakvih? baš me zanima. :D
Meni je to sve s lovom sick, ali stvarno. Ko vojky koji sa ženom ima striktni dogovor oko toga ko koliko smije trošit i na kaj.
Ili poznanik koji je curi prodao svoj lap. Ono, trebao joj je za posao, on joj ga je PRODAO. Ma nabij se na kurac.
Ja sam svojoj poklonio lap i kad je riko, dao joj dio love da si kupi drugi. Isto tako ona mene pokrije dok zaškripi. Ljudi, jebemu mater, ako ćete vezu svodit na podjelu financija, odite fino organizirat nekakve kolonije mravljeg uređenja i tamo fino imajte sve podijeljeno točno kak treba. Jer meni ovo zgleda prilično sjebano. Di tu ostane prostora za ikakve emocije?
između plusa i minusa u excel tablici.:D
dobro je jednom mwm reko, dobro on je to reko za djecu, ali isto vrijedi za veze, "nije obitelj nešto što imaš if all else -> then". nisu ni veze nešto što imaš ako minus i plus daju odgovarajuć zbroj.
atlantis
31.03.2008., 15:13
tko je pisao o tome o cemu si sad ti pisao? :confused::confused:
ne vidim niti jedan vojky post :ne zna::ne zna:
Drito Konj
31.03.2008., 15:14
e ovo fakat je savijanje kičme.
Bez brige, radio sam na takvom radnom mjestu da sam uz pomoć istog lahko dizao dodatnih 4-5 soma, to je bilo vrijeme kad sam stan plaćao 970 kuna mjesečno, a dani su mi bili podređeni 6 satnim probama nakon posla. :mig:
No, kad je postalo previše, dao sam otkaz. Nikakvo savijanje kičme.
Drito Konj
31.03.2008., 15:15
ja znam okvirno koliko moj dragi zarađuje. u biti me uopće ne zanima - lova je ionak naša, računi se plaćaju iz iste hrpe, dao bog da mu sutra u krilo zvekne par tisućica ojra:moli:
NE SERI! Ja bi ga odmah prestao voljet. Ne dao isus da si još k tome tip udovolji i potroši na nekaj kaj....VOLI! :eek:
NE SERI! Ja bi ga odmah prestao voljet. Ne dao isus da si još k tome tip udovolji i potroši na nekaj kaj....VOLI! :eek:
naravno da će na trošit na ono kaj voli. na mene:raspa::cerek::rofl:
proVINCI'jalka
31.03.2008., 15:17
Bez brige, radio sam na takvom radnom mjestu da sam uz pomoć istog lahko dizao dodatnih 4-5 soma, to je bilo vrijeme kad sam stan plaćao 970 kuna mjesečno, a dani su mi bili podređeni 6 satnim probama nakon posla. :mig:
No, kad je postalo previše, dao sam otkaz. Nikakvo savijanje kičme.
ako si radio 10 sati za 1600 kuna neki posao koji te, k tome, nije ni napaljivao, onda si, da ga jebeš, svijao kičmu. ali dobro, čini se da je nisi svijao predugo. :mig:
ja sam zapravo sponzoruša jer onih par cuga s tobom nisam bila ni blizu platit:D
mislim, jebo lovu, to je ionak samo lova. više od toga koliko netko radi i kaj radi gledam odgovara li mi njegovo/njezino društvo i možemo li se zajedno smijat. što smo stariji, sve ostalo ionako je trivijalno.
A drugi put ćeš. :ne zna:
Uostalom, uguzio sam ti se u auto onomad da mogu cugati, a ne razmišljati o vožnji natrag iz zg, već to vrijedi više... :zubo:
Ali da, svakako, ugodno društvo i zajedničko smijanje JESU jedini pravi kriteriji birtijaškog druženja. :cerek:
ja nikad ne bih mogao biti s policajkom :ne zna: :D
jebe me malo ta tvoja definicija rada. jel to neka aktivnost koja podrazumjeva patnju i muku? odricanje?
meni su savršeno ok ljudi koji su primili pare u nasljeđe, a recimo da imaju neku strast u životu. prate svoj đir. rodio se u bogatoj familiji, šta sad. može razdijeliti sirotinji i početi od nule, ali ono..
Drito Konj
31.03.2008., 15:18
tko je pisao o tome o cemu si sad ti pisao? :confused::confused:
ne vidim niti jedan vojky post :ne zna::ne zna:
Ti si ostavila tipa jer nije radio, iako je imao novaca, i nisi mu mogla PARIRAT. Ono, halo jebote.
Kaj da te ljubav tvog života oće odvest na bali na 2 tjedna? Rekla bi ne, jer niste zajedno zaradili te novce. I čini se da je uvijek taj neki twisted princip ispred sveg ostalog.
Ja tu ne vidim odnos dvije osobe. Vidim odnos dvije statističke crtice.
Drito Konj
31.03.2008., 15:21
ako si radio 10 sati za 1600 kuna neki posao koji te, k tome, nije ni napaljivao, onda si, da ga jebeš, svijao kičmu. ali dobro, čini se da je nisi svijao predugo. :mig:
Volio sam ja radit taj posao. I zarada od preko 5 soma kuna mi je bila ok, kad se sve zbroji. Ono kaj me smetalo je da te novce ne dobivam od šefa, nego moram koristit svoju radnu poziciju da bi nabavio fuš. I radio sam da bi mogao svirat, a to je ono svrhovito savijanje kičme o kojem sam pričao. :)
[QUOTE]I da, moj šef se ponašao kao da mi poklanja taj novac. Ne može ga jebat? Može, itekako može.
kad do toga dođe, već sam napisala; ili imam neku računicu iza toga ili šefu kažem; ja te pozdravljam zato jer znam raditi i nije me frka krenuti dalje
Ne bih pretpostavljao. Onak, pretpostavka stvarno jest majka zajeba.
jest :cerek:
ali dala sam ti primjer paris hilton koja je prototip ' pijanog bogataša'
postoje i oni, iz poduzetničkih obitelji, koji nastavljau biznis ali nije o tima riječ jer takvi rade
dakle, ne pada im novac iz vedra neba kao gore spomenutoj
između plusa i minusa u excel tablici.:D
dobro je jednom mwm reko, dobro on je to reko za djecu, ali isto vrijedi za veze, "nije obitelj nešto što imaš if all else -> then". nisu ni veze nešto što imaš ako minus i plus daju odgovarajuć zbroj.
Aupičkumaterinu, opet će me banat. :eek:
:kiss:
ne ide ti to s honorarnim poslovima kako zamisljas. i za njih treba veza
To s vezama mi je bio i ostao misterij. Mislim, ja sam poslove na područjima koja volim i znam raditi, a radim ih honorarno, kombinirajući hobi i zaradu, dobivao bez ikakve veze. Isključivo time što sam ukazivao na greške u objavljenim podacima, na osnovi čega su ljudi koji su ih objavljivali zaključili da im mogu pomoći i pozvali me da to i učinim. Kasnije, na osnovi kvalitete odrađenog posla, počeo sam dobivati druge poslove unutar istih branša na preporuke, ili, ako hoćeš veze. Ali naprosto zato što kada im ustreba netko za takve poslove, padnem na pamet ljudima. bez ikakvog moljakanja ili povlačenja za rukav.
Može se bez veze, i te kako, ako dovoljno kvalitetno radiš nešto. :mig:
Dijete Cvijeća
31.03.2008., 15:25
Drage dame!
Ako (on) nema love, onda nema ni love (s moje strane). :kava:
proVINCI'jalka
31.03.2008., 15:26
Volio sam ja radit taj posao. I zarada od preko 5 soma kuna mi je bila ok, kad se sve zbroji. Ono kaj me smetalo je da te novce ne dobivam od šefa, nego moram koristit svoju radnu poziciju da bi nabavio fuš. I radio sam da bi mogao svirat, a to je ono svrhovito savijanje kičme o kojem sam pričao. :)
ali drito, pa nitko ne svija kičmu radi svijanja kičme. nekom je svrhovito to što kičmu svija da bi mogao svirat, a nekom da bi klincu kupio plejstejšn, jebiga.
i jedno i drugo je legitimno. :)
stvar je u tome dokle se ide sa svijanjem kičme. :mig:
neovisan s 25oo kuna? u hrvatskoj?
mislim da se ljudi koji bukvalno samo preživljavaju od svoje plaće, dakle nisu neovisni raditi s njom što hoće, nego je vrlo neovisno moraju potrošiti na stan režije i hranu, ne bi složili s tim da su neovisniji od nekoga tko ima nekakve smjernice kako potrošiti deset puta više novaca, i ne radi za njih 3 tjedna bez slobodnog dana, i može ostat doma ležat s temperaturom 38 i ne bojat se da će zato dobit otkaz.
Savijanje kičme je radit bilo kaj i ulagat sebe u bilo kaj osim onog kaj ti je životni san. al jebiga, ako ti životni san ne nosi profit, isto ćeš morat savit kičmu za preživit. nekad, ovisi o tome kakve alternativne izvore prihoda imaš, jače nego da si je sve vrijeme savijao u malim količinama. kako bi rekla jedna poznanica, "ja ću onda radije radit svoj posao od 8 do 4, doć doma, imat vremena radit ono što volim i moć si to priuštit" - radije nego radit od jutra do mraka za daleko veću lovu, i radije nego ne radit uopće, pa si ne moć priuštit radit ono što je veseli.
smatram se boljom od nekog kome je tata dao 1 000 000 ojra da se igra ulaganjima a da pri tom nije dana radio samo zato što si ti radila, a on nije? (btw, ne bih rekla da ljudi koji se sami igraju ulaganjima ne rade, zato u mom primjeru i ima čovjeka koji to radi za njega)
i smatram da ovaj koji radi za 2500 ima bolji karakter i vise cijeni zaradjeno od onog koji je sve dobio na poklon, ma koliko go taj poklon bio velik ;)ovaj s plaćom od 25oo može bit sitna duša, pijanica, tuć ženu i djecu frustriran jer ne može nać bolji posao, i cijenit zarađeno utoliko što mu omogućava da se anestezira. dokoni bogataš može iz hobija uzgajat ono cvijeće koje bubamare vole, samo zato što voli bubamare, izrađivat prijateljima namještaj, ili ćilime, ili proučavat ruski realizam u količinama za koje ljudi kojimaje do toga stalo dobivaju doktorate i zvou ih da predaju na elitnim sveučilištima.
(ovaj kojem je tatica sve poklonio kurca ne zna sto je zivotkako znaš? možda zna. možda je baš zato odlučio da neće tratiti vrijeme zarađujući novac, jer ga ima i bez toga, i da će se posvetiti aktivnostima i ljudima do kojih mu je stvarno stalo. čak i ako to radi bez ugovora o radu i iako ne donosi materijalni profit.
imala sam jednog takvogja sam imala jednog koji je dolazio iz jako siromašne obitelji i radio u srednjoj. preko ljeta doduše, ko i dosta srednjoškolaca koji nisu iz siromašnih obitelji. tvojom logikom bih mogla reć da su ljudi koji u nekom periodu života nemaju novaca užasno opterećeni time, da im je grozomorno stalo do toga da imaju neke stvari koje si baš i ne mogu priuštiti, pa će si kupovati stvari koje kupuju višestruko bogatiji ljudi, samo zato da ih imaju, dakle - imat užasan odnos prema novcu.
i općenito je bio gnjida, tako da nešto ga baš i nije izgradilo to radno iskustvo :zubo:
da, jasno mi je da to nije pravilo i da bi bilo grozno ponašat se prema ljudima kojima mama i tata nisu mogli priuštit sve što su imali njihovi prijatelji gledajuć ih kroz prizmu jednog takvog iskustva. je li tebi? :)
Kaj da te ljubav tvog života oće odvest na bali na 2 tjedna?
:eek: Rekla bi da je balija!
:brukica:
Drito Konj
31.03.2008., 15:27
kad do toga dođe, već sam napisala; ili imam neku računicu iza toga ili šefu kažem; ja te pozdravljam zato jer znam raditi i nije me frka krenuti dalje
Pa to sam i napravio :D
jest :cerek:
ali dala sam ti primjer paris hilton koja je prototip ' pijanog bogataša'
postoje i oni, iz poduzetničkih obitelji, koji nastavljau biznis ali nije o tima riječ jer takvi rade
dakle, ne pada im novac iz vedra neba kao gore spomenutoj
Dobro, sad smo tu uletili u prototip intelektualnih dna obdarenih novcima, a takvih u hr baš i nema pretjerano. Ima, ekipa iz dubrave, sinovi mafijaša. Mislim da nitko od nas ne može ni doć u dodir s tim ljudima, a ovi ostali koji imaju love brijem da su ipak završili barem srednju te imaju nekakve interese. Ne znam, nikad nisam upoznao nekog bogatog ko nema interese, a znam par dosta bogatih ljudi, tj. sinova i kćeri bogatih roditelja.
To s vezama mi je bio i ostao misterij. Mislim, ja sam poslove na područjima koja volim i znam raditi, a radim ih honorarno, kombinirajući hobi i zaradu, dobivao bez ikakve veze. Isključivo time što sam ukazivao na greške u objavljenim podacima, na osnovi čega su ljudi koji su ih objavljivali zaključili da im mogu pomoći i pozvali me da to i učinim. Kasnije, na osnovi kvalitete odrađenog posla, počeo sam dobivati druge poslove unutar istih branša na preporuke, ili, ako hoćeš veze. Ali naprosto zato što kada im ustreba netko za takve poslove, padnem na pamet ljudima. bez ikakvog moljakanja ili povlačenja za rukav.
moje veze se sastoje od toga da otvoreno pitam jel potreban čovjek mog profila. ponekad nije, al me se onda sjete za 2-3 mjeseca kad bude. i sve pet.
a jedna bliska osoba ima mantru "svi dobri poslovi dobivaju se preko veza". i radi posao koji joj je koma.
Ava Adore
31.03.2008., 15:29
Ma dobro, ja nemam problema s tim. Idealno bi mi bilo da i meni i njemu svaki mjesec padnu novci s Marsa i da ujutro nitko ne mora na posao i da radimo ono što hoćemo i pijemo koktele i pola dana gladimo psa :zubo:
:ne zna:
Različiti smo, meni rad ništa ne znači. Niti mislim da sam vrednija ako radim i penjem se po stepenicama i molim Boga za dva slobodna sata na tjedan :D
dokoni bogataš može iz hobija uzgajat ono cvijeće koje bubamare vole, samo zato što voli bubamare, izrađivat prijateljima namještaj, ili ćilime, ili proučavat ruski realizam u količinama za koje ljudi kojimaje do toga stalo dobivaju doktorate i zvou ih da predaju na elitnim sveučilištima.
Ne bih ovo nazvao osobito preciznim opisom stvarnog načina života hrvatskih nouveaux riches... :D
Ne poznam nikog bogatog. Ima li kakav support-group za ovo? :tuzni:
prije je posao preko veze značio da ti je tetak direktor u državnoj firmi, pa te ubacio na neku mutnu funkciju suradnika ili asistenta, a danas za svaku preporuku kažu da je "veza".
Ava Adore
31.03.2008., 15:31
To je vrhunac... kad ti dečko tebi, svojoj curi, proda laptop, mobitel, televizor :confused::confused::rofl:
neovisan s 25oo kuna? u hrvatskoj?
nije bitno jel' 2500, i jel' u hrvatskoj ili svazilendu :mig:
radi se o tome da čovjek koji stvara u životu (dakle, radi, uči, propitiva mogućnosti...) ima drugačiju percepciju novca (pa i života) od onog koji lješkari ispijajući koktele te mu na račun sjedne 20 000 od rente djedove vile
betiboop
31.03.2008., 15:34
A za osjećaj odgovornosti moraš stvorit okolnosti u kojima odgovornosti imaš. Recimo, ova tu betibup il kak se već zove (sori, tvoj nick mi je na drugoj strani, ne vidim ga :D) brije da ti svatko može napravit dijete.
Onak, molim? Djevojko, da li si ti čula za kontracepciju? Birat ćeš potencijalnog životnog partnera po kriteriju kakva bi financijska podrška mogao biti tvom eventualnom klincu JEDNOM? Čak ne kakav bi mogao biti otac, nego financijska podrška. Mislim, meni je to prilično površno gledanje na stvari. I vrlo mi je površno računanje partnerove sposobnosti financijskog uzdržavanja klinca. Zamisli situaciju recimo 5 godina od sad, ti i tvoj financijski sposobni partner se raziđete u ružnim okolnostima, on više ne želi čuti ni za tebe ni za dijete, neće plaćat bijedu od alimentacije, a i da plaća, nebitno je jer je mizerna, kaj onda? Jedina osoba na koju možeš 100% računat si ti. A to je ono kaj ljudi ne vole radit, računat na sebe. Jer prva osoba na koju će naletit, a koja će pokazat lijenost i indolenciju smo mi sami, osim u trenucima POTREBE.
kao prvo, ja sam odma rekla da mi je odgovornost kod muskarca najbitnija, a dalje sam napisala da kod muskarca isto procjenjujem kakav bi bio roditelj i to mi je strasno bitno jer mi je stari grozan. tako da bi mogao citati s razumijevanjem prije nego li me napadnes kao glupu i neodgovornu prema svom buducem potomstvu.
znam za sve kontracepcijske opcije, pilule ne smijem piti, a prezervativi se u duzoj vezi cesto skidaju. a dobro ako si ti stroj pa nikad ne pozelis potpuno intiman odnos sa osobom koju volis onda si siguran. ja se ne mogu toliko kontrolirati. sto se tice plodnih dana, ciklus mi je malo cudan a i kad se zaljubim ili po ljeti imam duplu ovulaciju pa ti to sve povecava sanse. stalno cujem oko sebe za neplanirane trudnoce, to se dogodi u trenu. ne znam zasto je to povrsno u svakom decku gledati potencijalno oca svog djeteta bilo da to zelim ili ne zelim kad je to itekako realno. ljudi budu po 3 mjeseca zajedno i dogodi im se dijete i moraju se ozeniti iako se ustvari slabo poznaju.
znam da mogu jedino na sebe 100% racunati samo sto je to jadno, sretni su ljudi koji se mogu osloniti jedan na drugoga i koji su tu jedno za drugo bez obzira na sve. al inace sam prilicno samostalna i jaka i spremna na sve. i dalje mislim da uopce nije nimalo povrsno procjenjivati partnerovu sposobnost za zaradu i njegov odnos prema lovi. brak je izmedju ostalog snazno materijalna zajednica. danas se nece drzava brinuti o obitelji, sve je na to dvoje ljudi. i mozete se svi tu praviti uzviseni duhom, al u RL itekako sve procjenjujete kroz novac i status. probala sam biti i bogata i siromasna, znam kako se ljudi ponasaju prema tebi u jednom i u drugom slucaju. ne znaci da mi se to ne gadi, itekako mi se gadi, ja se prema svima jednako ponasam i gledam kakav je neko covjek. ali ne osjecam se dobro kad sam neuspjesna i bez love. sto se tice partnera, nije da sam nekog odbila bas zbog financijske situacije. nego valjda imam srece, nikad se nisam svidjela nekom besperspektivnom tipu, ama bas nikad.
Drito Konj
31.03.2008., 15:35
Ma dobro, ja nemam problema s tim. Idealno bi mi bilo da i meni i njemu svaki mjesec padnu novci s Marsa i da ujutro nitko ne mora na posao i da radimo ono što hoćemo i pijemo koktele i pola dana gladimo psa :zubo:
:ne zna:
Različiti smo, meni rad ništa ne znači. Niti mislim da sam vrednija ako radim i penjem se po stepenicama i molim Boga za dva slobodna sata na tjedan :D
Rekoh još u prvom postu, to je genijalno. Onak, zamisli imat svu lovu svijeta da se baviš čime god želiš. Isusati, upisao bi 2 faksa u londonu, išao na tečajeve svega, zajebavali bi se svuda po svijetu...onak, vrh. :D
To je vrhunac... kad ti dečko tebi, svojoj curi, proda laptop, mobitel, televizor :confused::confused::rofl:
Ja sam ti bivšoj ostao dužan 1400 kn za kuplung set koji sam potrgao, a nisam imao za popravit i za jedan mjesec za stanarinu. I uporno mi je nabijala na nos kako sam joj dužan. Mislim, nije mi onda još bilo jasno da ne bi trebao bit toliki bed, da se pokrivamo, ne. Ali sam se dosjetio kak ju sjebat. "Prodao" sam joj svoj dvd player koji je bio kod nje za taj dug. Jebi si mater, rospijo. :D
Zli Mali Medo
31.03.2008., 15:38
"Prodao" sam joj svoj dvd player koji je bio kod nje za taj dug. Jebi si mater, rospijo. :D
:D:D
Ima, ekipa iz dubrave, sinovi mafijaša.
vi'š da ih ima :cerek:
o takvima i govorimo jer, ipak, koliko got nam mrski bili ti grozni bogataši oni koji zarađuju (?) zaslužuju neki respekt :D
Drito Konj
31.03.2008., 15:40
radi se o tome da čovjek koji stvara u životu (dakle, radi, uči, propitiva mogućnosti...) ima drugačiju percepciju novca (pa i života) od onog koji lješkari ispijajući koktele te mu na račun sjedne 20 000 od rente djedove vile
Naravno da je jebeno bitno gdje i koliko.
Čovjek koji zarađuje 2500kn ne stvara goli kurac, percipira život ko golo nefer govno i općenito je vrlo nesretan. Gle, to dal osoba radi ili ne, ne definira AMA NITI JEDAN dio nje.
Ja trenutno ne radim apsolutno ništa i uživam u tome. Opet, radim dosta toga, samo kaj malo toga donosi profit. Da li drugačije percipiram novac? Da. Znači mi jednako koliko znači ovome s rentom djedove vile. Puca mi kurac za njega. Da li smo mi jednake osobe zato? Hm, toliko pitanja, a tako jednodimenzionalni odgovori.
proVINCI'jalka
31.03.2008., 15:42
Naravno da je jebeno bitno gdje i koliko.
Čovjek koji zarađuje 2500kn ne stvara goli kurac, percipira život ko golo nefer govno i općenito je vrlo nesretan. Gle, to dal osoba radi ili ne, ne definira AMA NITI JEDAN dio nje.
Ja trenutno ne radim apsolutno ništa i uživam u tome. Opet, radim dosta toga, samo kaj malo toga donosi profit. Da li drugačije percipiram novac? Da. Znači mi jednako koliko znači ovome s rentom djedove vile. Puca mi kurac za njega. Da li smo mi jednake osobe zato? Hm, toliko pitanja, a tako jednodimenzionalni odgovori.
dobro od čega ti živiš? :D
Ne bih ovo nazvao osobito preciznim opisom stvarnog načina života hrvatskih nouveaux riches... :Dali meni se sad užasno sviđa opcija da sam jako bogata i uzgajam cvijeće samo radi bubamara :cerek: :rofl:
ma gle, dal ti poznaš nekoga tko ne mora ništa raditi a dobiva hrpu novaca? ja ne. pričamo hipotetski.
ovaj, sori, al mislim da mentalno izjebana blagajnica u brodokomercu s ugovorom na neodređeno najčešće baš i ne uči i ne propituje mogućnosti, nego radi posao koji radi do penzije. inače ne bi bilo gospođa koje su voditeljice smjene s 3o godina staža u dotičnim trgovinama i zarađuju cca 25oo, ne znam točnu cifru, bilo u novinama nedavno.
ono, meni plaća od 25oo znači egzistencijalnu ugroženost, znači da ne možeš dat otkaz i ić tražit drugi posao -jer ti djeca moraju jest, a ne možeš uštedit za preživjet dva-tri mjeseca bez plaće. i nisi neovisan, ovisan si o šefovima u odvratnoj izrabljivačkoj firmi. nosiš pelene da ne moraš ić pišat dok si u smjeni, ako tako kažu. to nije neovisnost. to je kurac.
Drito Konj
31.03.2008., 15:43
valjda imam srece, nikad se nisam svidjela nekom besperspektivnom tipu, ama bas nikad.
Viš, ako je ta lova šljakala, a to je najbitnije, kak to da nisi ostala sa svima u vezi? :D
Btw, moj stari je radoholičar i to mu je najbitnija stvar na svijetu, a totalni je moron. I kaj to sad govori o njemu? Ništa.
...Ja trenutno ne radim apsolutno ništa i uživam u tome. Opet, radim dosta toga, samo kaj malo toga donosi profit. Da li drugačije percipiram novac? Da. Znači mi jednako koliko znači ovome s rentom djedove vile. Puca mi kurac za njega. Da li smo mi jednake osobe zato? Hm, toliko pitanja, a tako jednodimenzionalni odgovori.
Ako se ti pokriješ s tom lovom i ne žicaš nikog, ondak sve 5. To je beskompromisan stav, no ti ga živiš u svim njegovim usponima i padovima.
No, puno ljudi ima "principe" na račun onih koje smatraju blesavima jer "nemaju kičmu" i rade poslove koji ih ne čine sretnim, no nose ručak na stol. Biti parazit na tuđi račun je kod mnogih u nas, zamotano u neke veće "principe". Ne mislim na tebe, već samo lamentiram, a tvoj post mi je podloga :D
"Prodao" sam joj svoj dvd player koji je bio kod nje za taj dug. Jebi si mater, rospijo. :DROFL, carski. :s :s :s
Aj sad na fejsbuk i akseptaj. GOGOGOGOGO!
Drito Konj
31.03.2008., 15:44
dobro od čega ti živiš? :D
Kaj te boli kurac. :D
Imam 50 soma mjesečno. Kuiš. :D
Modesti
31.03.2008., 15:44
No on je vjerojatno u pravu.
Vrlo vjerojatno mu fale novci za nešto što je sebi zamislio ostvariti.
Čovjeku uvijek fali para, zato se i kaže da nije bogat ko puno ima nego ko malo treba.
Jedino je nepristojno kukati da nemaš novaca ako pokazuješ ( u ovom slučaju izborom automobila) da ih imaš puno više od većine.
proVINCI'jalka
31.03.2008., 15:46
Kaj te boli kurac. :D
Imam 50 soma mjesečno. Kuiš. :D
znala san. :rolleyes:
i dalje mislim da uopce nije nimalo povrsno procjenjivati partnerovu sposobnost za zaradu i njegov odnos prema lovi. brak je izmedju ostalog snazno materijalna zajednica. danas se nece drzava brinuti o obitelji, sve je na to dvoje ljudi. i mozete se svi tu praviti uzviseni duhom, al u RL itekako sve procjenjujete kroz novac i status.
ništa ne procjenjujem kroz lovu i status, uh :Pop:
da sam, stvarno, išla procjenjivati odnos mog partnera prema lovi ne bi se bila udala
ne postoji, valjda, osoba koja je manje zainteresirana za novac od mog muža
a gle, zarađuje sjajno
a to da će zarađivati sjajno nisam znala kad sam se udala ali sam znala da je inteligentan, da voli učiti...a za takve uvijek posla ima
betiboop
31.03.2008., 15:49
onda bi to znacilo da ja nisam dovoljno kvalitetna u onome sto radim, isto tako i oni ljudi koji su se bavili poslom turistickog vodica a jedva nesto zarade preko ljeta? ne bi bas rekla, prije bi rekla da si imao srece, posebno kod odabira onog sto radis. i ja sam u poslu ukazivala na greske pa bi to samo 'odgovornima' islo na zivce. valjda zato sto se ne bavim brojkama nego slovima, a to nije bogzna kako vazno. al uvalit cu se ja kad tad medju te brojke i pustit mozak da se odmara :kava:
Drito Konj
31.03.2008., 15:50
Ako se ti pokriješ s tom lovom i ne žicaš nikog, ondak sve 5. To je beskompromisan stav, no ti ga živiš u svim njegovim usponima i padovima.
No, puno ljudi ima "principe" na račun onih koje smatraju blesavima jer "nemaju kičmu" i rade poslove koji ih ne čine sretnim, no nose ručak na stol. Biti parazit na tuđi račun je kod mnogih u nas, zamotano u neke veće "principe". Ne mislim na tebe, već samo lamentiram, a tvoj post mi je podloga :D
Ko kaže da ne žicam? :D Gle, nisam rekao da sam svetac. Dok ne obavim ovo kaj trenutno radim, snalazim se kako znam za lovu. To uključuje i dugove i ponekad glupe situacije, but I get by, do momenta kad ne odradim ova sranja na koja čekam već godinama za realizaciju. Jebiga, tightspot, ali konačno s razlogom.
ROFL, carski. :s :s :s
Aj sad na fejsbuk i akseptaj. GOGOGOGOGO!
Si dodavao onog u egzilu il original? U egzilu je emergency klon za kad me banaju radi previše poruka. :D
znala san. :rolleyes:
Eto. Prokleto sam prljavo bogat zapravo. :D
ali meni se sad užasno sviđa opcija da sam jako bogata i uzgajam cvijeće samo radi bubamara :cerek: :rofl:
ma gle, dal ti poznaš nekoga tko ne mora ništa raditi a dobiva hrpu novaca? ja ne. pričamo hipotetski.
Doći će do toga, slažem se, u našem tranzicijskom društvu još je prilično nezamislivo, a i još nije zaživjelo okupljanje ljudi po interesima... I da, na Zapadu dobar dio takvih ljudi negdje volontira, pokreće akcije kojima se prikupljaju pare... Mislim, logično je da ako imam para i vozim Ferrari da ću se učlaniti u klub vozača ferrarija, družiti s njima i onda organizirati neku zajedničku vožnju, koja će ujedno biti i skupljanje para za, ne znam, medicinsku opremu za neku švorc bolnicu... Tako to funkcionira, kao neki moralni korektiv društva, poput one desetine u islamskom svijetu propisane Kur'anom...
Upoznao sam takve ljude za kakve pitaš, ali kad bolje promislim nisam se baš skompao ni s kime od njih i nisam se nastavljao družiti...
betiboop
31.03.2008., 15:52
Viš, ako je ta lova šljakala, a to je najbitnije, kak to da nisi ostala sa svima u vezi? :D
pa ko je reko da je to najbitnije? bezveze zakljucujes. pitanje je bilo koliko vam je bitno? meni je bitno, ubij me, al mi je bitno.
Smart_bitch
31.03.2008., 15:54
Dobro, nakon 9 stranica lamentiranja, dovoljno sam prisebna da pitam što smo zaključili. Jel point ovog topika zvređat ljude koji imaju love ili ljude koji nemaju love, ljude koji rade za tu lovu i dobivaju ju, ili ljude koji samo rade, a ne unovčavaju se ili nešto šesto?
poznam; i one koji dobivaju zavidne novce i oni koji dobivaju tek za cigarete i kavu
i jedni i drugi su mi patetični jer su nepokretni paraziti
ono, meni plaća od 25oo znači egzistencijalnu ugroženost, znači da ne možeš dat otkaz i ić tražit drugi posao -jer ti djeca moraju jest, a ne možeš uštedit za preživjet dva-tri mjeseca bez plaće. i nisi neovisan, ovisan si o šefovima u odvratnoj izrabljivačkoj firmi. nosiš pelene da ne moraš ić pišat dok si u smjeni, ako tako kažu. to nije neovisnost. to je kurac
da to je kurac
i ovdje se radi, onda, o neovisnom luzeru koji će radije kukati nego zariskirati
vrati se koji post unatrag; modesti je spomenula ženu koja radi na tržnici....
Drito Konj
31.03.2008., 15:55
Dobro, nakon 9 stranica lamentiranja, dovoljno sam prisebna da pitam što smo zaključili. Jel point ovog topika zvređat ljude koji imaju love ili ljude koji nemaju love, ljude koji rade za tu lovu i dobivaju ju, ili ljude koji samo rade, a ne unovčavaju se ili nešto šesto?
Za sad i dalje raspravljamo. Ono, doslovno jumpaš to conclusion, žensko. Daj polagano, ima vremena, zašto želiš zatvorit raspravu?
Si dodavao onog u egzilu il original? U egzilu je emergency klon za kad me banaju radi previše poruka. :D
Onog u egzilu. :zubo:
Ko kaže da ne žicam? :D Gle, nisam rekao da sam svetac. Dok ne obavim ovo kaj trenutno radim, snalazim se kako znam za lovu. To uključuje i dugove i ponekad glupe situacije, but I get by, do momenta kad ne odradim ova sranja na koja čekam već godinama za realizaciju. Jebiga, tightspot, ali konačno s razlogom...
Ondak si licemjerni parazit jer nemaš problema uzet lovu od nekog "beskičmenjaka" nad kojim se zgražaš ovdje, a koji eto šljakaju i financiraju i sebe i tebe, koji "beskompromisno" živiš svoj san. Na tuđ račun :D
Mislim, nemam ja niš protiv tebe i tvog načina života, daleko od toga, no nemoj biti licemjeran i prezirati ljude koji nemaju kao ti tu, ne bih to nazvala beskompromišnošću, već više zanesenost da mogu biti principijelni.
Život je zapravo vrlo neprincipijelan i prilagođavanje svojih snova stvarnosti nije uvijek nekaj jako bed. :D
Drito Konj
31.03.2008., 15:56
poznam; i one koji dobivaju zavidne novce i oni koji dobivaju tek za cigarete i kavu
Dobro zaboga, kakve ti to ljude poznaš? :D :D :D
Splenda
31.03.2008., 15:56
jedino mi je bitno da nije škrt. :D
poput recimo dečka od jedne moje poznanice koji ju je praktički natjerao da počne piti pilule jer su njemu kondomi skupi, i bezveze mu je davat pare na nekaj što se samo jednom upotrijebi. :rofl:
Smart_bitch
31.03.2008., 15:58
Za sad i dalje raspravljamo. Ono, doslovno jumpaš to conclusion, žensko. Daj polagano, ima vremena, zašto želiš zatvorit raspravu?
Ništa ja ne đampam, muško. Imam pravo pitat čemu sve ovo vodi i pitam.
atlantis
31.03.2008., 15:58
Ti si ostavila tipa jer nije radio, iako je imao novaca, i nisi mu mogla PARIRAT. Ono, halo jebote.
Kaj da te ljubav tvog života oće odvest na bali na 2 tjedna? Rekla bi ne, jer niste zajedno zaradili te novce. I čini se da je uvijek taj neki twisted princip ispred sveg ostalog.
Ja tu ne vidim odnos dvije osobe. Vidim odnos dvije statističke crtice.
pa da, JA nisam mogla biti s osobom koja se tako (lakocemo) odnosi prema novcu, koja ne zna i ne cijeni sto i kako treba uciniti da se isti stvori i da, nisam mu mogla pariati u tom lakocemo odnosu pa sam osjecala nelagodu u trosenju ogromnih kolicina novaca njegovih roditelja... jebiga, nikad sponzoruse od mene :(...
ljubav mog zivota i ja zajedno zaradjujemo i naravno da bih pristala da bali, kao sto mjesecima ja *spremam novce njemu za 'jebene' zvucnike za useljenje u novi stan ;)
brkas stvari...
ja nisam protiv puno para (dapace), ja nisam protiv balija, vecera, izlazaka - (dapace), ali sam za to da si covjek sam zaradi za sve to ;) a ne da provuce tatinu karticu... jer dok sam zaradish onda to i znash vise/bolje cijeniti, a meni je (a srecom imam i takvog dragog) veci gust uzivati ad znam da sam si taj gust sama omogucila
da, tako ja gledam na to, slobodno me razapnite :zubo:
*ovo je pod navodnicima zato jer ce ti zvucnici biti kupljeni zajednickim novcima (mi, naime, imamo zajednicku kasu) ali na moju zelju da njega razveselim
ako ništa; definira ga da je nesretan... i da nema muda probati išta drugo doli biti nesretan
proVINCI'jalka
31.03.2008., 15:59
Ko kaže da ne žicam? :D Gle, nisam rekao da sam svetac. Dok ne obavim ovo kaj trenutno radim, snalazim se kako znam za lovu. To uključuje i dugove i ponekad glupe situacije, but I get by, do momenta kad ne odradim ova sranja na koja čekam već godinama za realizaciju. Jebiga, tightspot, ali konačno s razlogom.
hipotetski govoreć, šta ako se sranja na koja čekaš godinama nikad ne realiziraju? kuiš, ne govorim ja da čovjek ne treba ić za svojim snovima dakako da treba, naročito ako postoje realne šanse da ih i ostvari. međutoa, nekako prečesto čujem za slučajeve onih koji tako tu i tamo nešto sitno raduckaju, stalno neki veliki projekti pred vratima, jebote nikako da i prođu kroz ista, a dug vamo, dug tamo...a četrdeseta samo šta nije. :ne zna:
Eto. Prokleto sam prljavo bogat zapravo. :D
dobro, bar znan ko će rućak platit. :mig:
Modesti
31.03.2008., 15:59
ništa ne procjenjujem kroz lovu i status, uh :Pop:
da sam, stvarno, išla procjenjivati odnos mog partnera prema lovi ne bi se bila udala
ne postoji, valjda, osoba koja je manje zainteresirana za novac od mog muža
a gle, zarađuje sjajno
a to da će zarađivati sjajno nisam znala kad sam se udala ali sam znala da je inteligentan, da voli učiti...a za takve uvijek posla ima
to ti na isto dođe baja.:D
Ako je neko inteligentan, oće učiti, sposoban, nije mu problem pokrenuti se, vrlo vjerojatno će imati para.
Ja se ne sekiram previše oko novaca, bilo je vremena kada ga nije bilo i kada sam kupovala dve naranđe za maloga, ali Bože moj, čovjek se snađe, ako nema posla tu ima negdje drugdje,danas ne možeš biti siguran taman da se sa svih strana osiguraš, tako da uopće nije sigurno da ako danas imaš da ćeš imati i sutra. Možda nećeš, no opet ćeš se snaći.
Ko mačka, uvijek na noge.
No nema besplatne vožnje, takvo što ne postoji.
Uvijek plaćaš na neki način.
Važno je samo izbalansirati odricanje i užitak.
onda bi to znacilo da ja nisam dovoljno kvalitetna u onome sto radim, isto tako i oni ljudi koji su se bavili poslom turistickog vodica a jedva nesto zarade preko ljeta? ne bi bas rekla, prije bi rekla da si imao srece, posebno kod odabira onog sto radis. i ja sam u poslu ukazivala na greske pa bi to samo 'odgovornima' islo na zivce. valjda zato sto se ne bavim brojkama nego slovima, a to nije bogzna kako vazno. al uvalit cu se ja kad tad medju te brojke i pustit mozak da se odmara :kava:
I ja se bavim slovima... A poznat mi je i ovaj slučaj s ukazivanjem na greške koje ide na živce, nije da i ja nisam popušio zbog toga. Ali među profesionalcima koji dugoročno obavljaju neki posao (govorim o medijima i novinarstvu, dakle onome što najbolje poznajem), cijenit će se ukazivanje na greške, jer je cilj kritike postići bolji i točniji finalni proizvod, emisiju, novine... Oni kojima je to udar na šefovski ego trip mogu neko vrijeme obmanjivati javnost, ali nisam baš uvjeren da mogu i dugoročno. I kako pratim sudbine medijski dosta poznatih osoba o kojima ovdje uvijeno pričam, mislim da se to pravilo samo potvrđuje... :D
Dobro zaboga, kakve ti to ljude poznaš? :D :D :D
bitange i princeze :D
al' to su poznanici :mig:
Drito Konj
31.03.2008., 16:01
Ondak si licemjerni parazit jer nemaš problema uzet lovu od nekog "beskičmenjaka" nad kojim se zgražaš ovdje, a koji eto šljakaju i financiraju i sebe i tebe, koji "beskompromisno" živiš svoj san. Na tuđ račun :D
Mislim, nemam ja niš protiv tebe i tvog načina života, daleko od toga, no nemoj biti licemjeran i prezirati ljude koji nemaju kao ti tu, ne bih to nazvala beskompromišnošću, već više zanesenost da mogu biti principijelni.
Život je zapravo vrlo neprincipijelan i prilagođavanje svojih snova stvarnosti nije uvijek nekaj jako bed. :D
Nisam licemjerni parazit, jer sam godinama radio i lomio se i jebo si milu mater da bi nekaj napravio, i onda sam skužio da nemrem i ovce i novce. Pa sam novce metnuo on hold i ganjam ovce jer su ovaj put jako blizu, a ja s mašinicom u ruci. Osim toga, kad sam napisao da prezirem ljude koji savijaju kičmu? Ne prezirem, nego ne mogu to razumjet. Ne mogu shvatit da netko čitav život ima želju radit jednu stvar, a bavi se nečim totalno desetim i nesretan je. Ove u sredini sam već iskomentirao, ne ulaze u raspravu.
Mislim, onda su recimo svi koji su kuću nasljedili ili dobili od roditelja licemjerni paraziti. Nisu li? Njihovi roditelji su se čitav život trudili i mučili i eto njih, žive u toj kući, puj puj.
Kao što rekoh, ove stvari nemaju samo dvije strane.
Ako je neko inteligentan, oće učiti, sposoban, nije mu problem pokrenuti se, vrlo vjerojatno će imati para...
Nije ovo baš uvijek tako. Pojednostavljeno je jer faktor sreće je nešto što uvijek može pomutiti računicu.
Znam previše ljudi, koji su i pametni i marni i sposobni no žive u zemlji gdje se limit doseže, neovisno o svim ovim osobinama i zbog toga im je ograničena količina love, odnosno u nekakvim je našim prosjecima. A kao antipod, su svi oni koji nisu ni pametni, ni marni, no rođeni su u npr. obitelji Todorić i mogu glumatati uspješne menadžere, roditelje :D
Smart_bitch
31.03.2008., 16:04
Nisam licemjerni parazit, jer sam godinama radio i lomio se i jebo si milu mater da bi nekaj napravio, i onda sam skužio da nemrem i ovce i novce. Pa sam novce metnuo on hold i ganjam ovce jer su ovaj put jako blizu, a ja s mašinicom u ruci. Osim toga, kad sam napisao da prezirem ljude koji savijaju kičmu? Ne prezirem, nego ne mogu to razumjet.
A ljudi koji su se odlučili za novce, a ovce pustili na livadu ne mogu razumjet tebe. I šta, živimo u nerazumijevanju. Jebeno.
Drito Konj
31.03.2008., 16:06
Ništa ja ne đampam, muško. Imam pravo pitat čemu sve ovo vodi i pitam.
Pa onda čitaj i vidi čemu vodi. Ko da mi znamo čemu vodi, da znamo, sad bi otišli drugdje raspravljat jer bi ZNALI kaj će se tu napisat. :mig: :D
ako ništa; definira ga da je nesretan... i da nema muda probati išta drugo doli biti nesretan
Super. Ja ni nisam branio tog tipa sa 2500 plaćom. To je atlantisin primjer super karaktera. Meni je to isto golo govno.
hipotetski govoreć, šta ako se sranja na koja čekaš godinama nikad ne realiziraju? kuiš, ne govorim ja da čovjek ne treba ić za svojim snovima dakako da treba, naročito ako postoje realne šanse da ih i ostvari. međutoa, nekako prečesto čujem za slučajeve onih koji tako tu i tamo nešto sitno raduckaju, stalno neki veliki projekti pred vratima, jebote nikako da i prođu kroz ista, a dug vama, dug tamo...a četrdeseta samo šta nije. :ne zna:
Ne postoje veliki projekti, sva se ta sranja rade godinama i ništa ne dolazi preko noći, zato je jebeno glupo odustat taman prije realizacije nečega na čemu si radio 10+ godina, jelda? Btw, jebiga, nisam ja kriv kaj ljudima četrdeseta samo što nije, koji su to ljudi? :D
Nisam licemjerni parazit, jer sam godinama radio i lomio se i jebo si milu mater da bi nekaj napravio, i onda sam skužio da nemrem i ovce i novce. Pa sam novce metnuo on hold i ganjam ovce jer su ovaj put jako blizu, a ja s mašinicom u ruci. Osim toga, kad sam napisao da prezirem ljude koji savijaju kičmu? Ne prezirem, nego ne mogu to razumjet. Ne mogu shvatit da netko čitav život ima želju radit jednu stvar, a bavi se nečim totalno desetim i nesretan je. Ove u sredini sam već iskomentirao, ne ulaze u raspravu...
Očito si inteligentan, pa nemrem shvatit da ti ne možeš shvatiti sve te ljude, koji za razliku od tebe, ne vide puno privlačnog u situaciji da moraju žicati, a da bi "živjeli svoj san"??? :confused:
Ako se može shvatiti tvoj stav, da ti nije problem živjeti na tuđ račun, kako je tebi problem shvatiti da je nekom to jednostavno nepodnošljivo? O tome je riječ, samo o tome.
Potraga za snom se rijetkima posreći, a u međuvremenu trebaš moći živjeti sa izborom. Autorica Harryja Pottera je mogla sad biti i dalje na socijali, te pisati i dalje u kafićima svoje romane, koje nitko ne želi objaviti. Posrećilo joj se i super, no to je malo pretežak život da baš bude svima jednostavan izbor.
Modesti
31.03.2008., 16:07
To su sve pizdarije.
ja se nikada nisam opterećivala koliko ko ima i na koji način dolazi do toga što ima.
neko teškim radom, neko nasljedstvom, a neko pretrpi pet minuta straha:D
Jedina osoba s kojom se mogu usporediti sam ja sama u odnosu na prije .
Blesavo mi je govoriti ljudima što moraju raditi da bi nešto vrijedili ili bili sretni.
Svako po svojim, željama , neko bi da živi kao ja popizdio u roku dve minute, ja bi popozdila da živim kao taj neko.
Svakom svoje.
Moj šogor radi ko konj. Ima sigurno puno više nego mi i umrijeti će s puno love na računu.
Ima gliser koji ne vozi, ima ženu koju ne jebe ( ona orgazmiči isključivo u šopingu) ima auto da ti ga gušta vozit ali on već razmišlja kupiti bolji.
Čovjek jednostavno nije sretan, radi jako puno da bi kupio stvari za koje misli da će ga učiniti sretnim, a za koje nema vremena, a opet njega smatraju vrlo uspješnim čovjekom.
Ja ga ne smatram u spješnim iz jednog jedinog razloga, nije sretan.
Drito Konj
31.03.2008., 16:07
A ljudi koji su se odlučili za novce, a ovce pustili na livadu ne mogu razumjet tebe. I šta, živimo u nerazumijevanju. Jebeno.
Koliko sam ja razgovarao s tim ljudima, prilično me dobro razumiju. :mig: :D :D
Modesti
31.03.2008., 16:09
Nije ovo baš uvijek tako. Pojednostavljeno je jer faktor sreće je nešto što uvijek može pomutiti računicu.
Znam previše ljudi, koji su i pametni i marni i sposobni no žive u zemlji gdje se limit doseže, neovisno o svim ovim osobinama i zbog toga im je ograničena količina love, odnosno u nekakvim je našim prosjecima. :D
To važi ukoliko žive u Burmi , inače ne.
Mi smo isto bili ograničeni tim limitom pa smo se preselili u Brazil.Nakon Brazila u jebenu Saudijsku Arabiju.
Nekima je teško otići na posao od Opatije do Rijeke, nekima je Svijet dnevni boravak.
Smart_bitch
31.03.2008., 16:10
Koliko sam ja razgovarao s tim ljudima, prilično me dobro razumiju. :mig: :D :D
Koliko si ti razgovarao sa tim ljudom, ona te razumije jer je iznimna i prejebena osoba.
Ne zato što je tvoj način života prejeben.
jedino mi je bitno da nije škrt. :D
poput recimo dečka od jedne moje poznanice koji ju je praktički natjerao da počne piti pilule jer su njemu kondomi skupi, i bezveze mu je davat pare na nekaj što se samo jednom upotrijebi. :rofl:
Nisi skužila, a ni frendica.:D Tip je jednostavno našao argument da ju konačno počne ševit bez kondoma:s
proVINCI'jalka
31.03.2008., 16:11
Ne postoje veliki projekti, sva se ta sranja rade godinama i ništa ne dolazi preko noći, zato je jebeno glupo odustat taman prije realizacije nečega na čemu si radio 10+ godina, jelda? Btw, jebiga, nisam ja kriv kaj ljudima četrdeseta samo što nije, koji su to ljudi? :D
nemoj me zajebavat da ti fenomen 'velikog projekta' nije poznat? :D i oni traju godinama. ovisno o manipulativnim sposobnostima 'projektanta' :zubo:
ne kažem, oću reć, ne znam jesi li ti među takvima. nadam se da nisi. ali bogamu, puna ih 'špica' :mig:
Drito Konj
31.03.2008., 16:14
Očito si inteligentan, pa nemrem shvatit da ti ne možeš shvatiti sve te ljude, koji za razliku od tebe, ne vide puno privlačnog u situaciji da moraju žicati, a da bi "živjeli svoj san"??? :confused:
Ako se može shvatiti tvoj stav, da ti nije problem živjeti na tuđ račun, kako je tebi problem shvatiti da je nekom to jednostavno nepodnošljivo? O tome je riječ, samo o tome.
Potraga za snom se rijetkima posreći, a u međuvremenu trebaš moći živjeti sa izborom. Autorica Harryja Pottera je mogla sad biti i dalje na socijali, te pisati i dalje u kafićima svoje romane, koje nitko ne želi objaviti. Posrećilo joj se i super, no to je malo pretežak život da baš bude svima jednostavan izbor.
Ajmo probat ovak postavit stvari. Zašto bi nekome bio problem sa 18 godina, po završetku srednje škole, pokušat upisat likovnu akademiju ako ga to užasno zanima, ima talenta i voli to? Ne znam. Ali mnogi to nikad ni ne pokušaju, nego se utope u poslu, iako mogu živjet doma s roditeljima koji nisu grozni, nisu užasni i općenito im ne bi bilo loše. I onda od tih ljudi, koji sada imaju po 40 godina slušam kuknjavu "oh, da sam bar". Ma sisaj.
Osim toga, ne vidim gdje ja to živim svoj san? Kakav san, o čemu ti pričaš? Ko govori o životu na tuđi račun, mislim, di si ti pohvatala ove stvari?
Alo, svaki građevinac ili mali poduzetnik je u dugovima 1000x više nego ja, a kao "zarađuje". Kako se moji dugovi razlikuju od njegovih?
proVINCI'jalka
31.03.2008., 16:18
Alo, svaki građevinac ili mali poduzetnik je u dugovima 1000x više nego ja, a kao "zarađuje". Kako se moji dugovi razlikuju od njegovih?
sad san se sitila jedne anegdote s donaldon trampom. taman je bija u nekoj financijskoj krizi. i prića on: 'izađen ja tako iz limuzine i kroćin na ploćnik kad tamo prosjak. i shvatin da je taj prosjek bogatiji od mene za toćno sedan milijardi dolara' (koliko je on tad recimo bija u minusu) :cerek:
nako, podsjetilo me. :kava: :D
Drito Konj
Koliko si ti razgovarao sa tim ljudom, ona te razumije jer je iznimna i prejebena osoba.
Ne zato što je tvoj način života prejeben.
Kad sam ja rekao da je moj način života prejeben? Nikad.
Ganjam ono u kaj vjerujem i izganjat ću to do kraja. Ni u jednom momentu nisam rekao da je to nekaj prejebeno, čak sam u par navrata spominjao jedenje govana. Ali znam zašto jedem govna. Za nekaj u kaj jebeno duboko vjerujem, ne za novi auto, klima uređaj ili frižider s ugrađenim televizorom. I kad to konačno izganjam, okrenut ću se na zadnjih 10 godina svog postojanja i reć "evo vam, pička vam materina, jesam!". Mislim da se NIŠTA neće moć mjerit sa zadovoljstvom tog momenta. Ništa. Pa valjao moj cilj ili ne. I to je poanta.
nemoj me zajebavat da ti fenomen 'velikog projekta' nije poznat? :D i oni traju godinama. ovisno o manipulativnim sposobnostima 'projektanta' :zubo:
ne kažem, oću reć, ne znam jesi li ti među takvima. nadam se da nisi. ali bogamu, puna ih 'špica' :mig:
Naravno da je. Sudjelovao sam i sam u nekoliko ne velikih nego onak, svemirskih projekata. Majko isušlja, kako bijah mlad. :D
Smart_bitch
Ajmo probat ovak postavit stvari. Zašto bi nekome bio problem sa 18 godina, po završetku srednje škole, pokušat upisat likovnu akademiju ako ga to užasno zanima, ima talenta i voli to? Ne znam.
Ajmo malo o mom bivšem, da, zašto ne. On je sa osamnaest probao upisati likovnu akademiju. Primali su ih 15. On je bio 18-ti. Pa je sa devetnaest probao upisati likovnu akademiju. Primali su ih 12. On je bio 15-ti. Pa je sa dvadeset probao upisati likovnu akademiju. Primali su ih 12. On je bio 11-ti.
Tri godine pušenja godina. Tri godine vježbe, vježbe, nadanja, vježbe, nadanja, vježbe.
Sad radi u Getrou.
a gle, ja si ne mogu zamislit uopće nekoga tko ima toliko puno para da ne mora ništa radit, i stvarno ništa ne radi. :ne zna:
ono, ne u smislu da ne zarađuje, nego da.. nešto radi. recimo, drito je nezaposleni muzičar i ne zarađuje, al da zarađuje se više ne bi smatralo da ništa ne radi. dakle, razlika je samo u profitabilnosti onoga što radi, ali radi nešto.
e pa sad, ja ne mogu zamislit nekoga tko ne radi ama baš ništa, duže vrijeme. za kratko je okej, za malo se odmorit na par dana, al mislim da nakon toga postaneš glup i depresivan. tako da.. ne mogu to zamislit :ne zna:
jer dok sam zaradish onda to i znash vise/bolje cijeniti,da. vrlo potplaćene blagajnice i tekstilne radnice sigurno izuzetno cijene činjenicu da se ubijaju od posla za golo preživljavanje. osim možda ako kao drugu opciju uzmu to da nemaju ni taj skurcan posao, i da umjesto 25oo tisuće imaju 0. ako kao drugu opciju uzmu mogućnost da dobivaju hrpu para-sumnjam.
ako ništa; definira ga da je nesretan... i da nema muda probati išta drugo doli biti nesretana tko će plaćat stanarinu dok on probava? tko će kupovat hranu?
lako je imat muda za dat otkaz kad znaš da ti to ne utječe na egzistenciju i da ćeš imat di živit, šta jest, i da stvarno ne moraš trpit da te netko jebe u mozak.
To važi ukoliko žive u Burmi , inače ne.
Mi smo isto bili ograničeni tim limitom pa smo se preselili u Brazil.Nakon Brazila u jebenu Saudijsku Arabiju.
Nekima je teško otići na posao od Opatije do Rijeke, nekima je Svijet dnevni boravak.
Ne živim u Burmi, već u Hrvatskoj, za koju svi znamo koliko je teško promijeniti posao, pogotovo ako si "nedeficitarnog" zanimanja.
Za razliku od tebe, ne osuđujem sve koji nemaju previše jer mislim da nije svačiji (ne)uspjeh stvar izbora, već cijelog sklopa okolnosti.
Da ne spominjem kako se stvari mogu doslovce preko noći promijeniti, a obzirom živimo tu di živimo, početi iz početka je nemoguća misija.
Smart_bitch
31.03.2008., 16:21
Okej, nije prejeben. Ispravan. Jesi li na to mislio? Tvoj način života je za tebe ispravan. Primijeti ovo "za tebe".
Ganjam ono u kaj vjerujem i izganjat ću to do kraja
I zašto je to problem pustiti drugim ljudima da rade? Šta te briga za njihovu motivaciju. Šta te boli zašto to oni rade.
proVINCI'jalka
31.03.2008., 16:21
Ganjam ono u kaj vjerujem i izganjat ću to do kraja. Ni u jednom momentu nisam rekao da je to nekaj prejebeno, čak sam u par navrata spominjao jedenje govana. Ali znam zašto jedem govna. Za nekaj u kaj jebeno duboko vjerujem, ne za novi auto, klima uređaj ili frižider s ugrađenim televizorom. I kad to konačno izganjam, okrenut ću se na zadnjih 10 godina svog postojanja i reć "evo vam, pička vam materina, jesam!". Mislim da se NIŠTA neće moć mjerit sa zadovoljstvom tog momenta. Ništa. Pa valjao moj cilj ili ne. I to je poanta.
dobro. ali nisi mi odgovorio na ono moje hipotetićko :mig:
Naravno da je. Sudjelovao sam i sam u nekoliko ne velikih nego onak, svemirskih projekata. Majko isušlja, kako bijah mlad. :D
sad, neko to zove projekt neko 'ono u što vjeruje'...:kava:
Uh, trebalo je vremena za ovo pročitat. Ja bih se samo osvrnula na par izjava koje ne drže vodu.
Ovo se prvenstveno odnosi na Smart Bitch, koja je opravdano popizdila. U kurcu mi je kad se ljude etiketira kao beskičmenjake ili persone non grate jer rade posao koji nije njihova ''primarna ljubav'' ili čak ne uživaju u njemu. Ostala sam dojma da su ljudi koji nisu financijski reazirali tu svoju primarnu ljubav ili su na poslijetku radili nešto drugo ljudi bez kičme ili u najmanju ruku ljudi koji su dobar dio kičme savili radi obitelji, računa, vitamina ili skijanja..bla-bla...To je u kurcu jer uz primarnu neku strast većini je ljudi obitelj ipak primarna ljubav i zarađivanje love da se obitelji priušti što više nije savijanje kičme. Idemo sad govorit o solerima. Ja sam soler koji dobro zarađuje od nečeg što nikad nije bila ni u ludilu moja priamrna ljubav. Točnije, kad završi radno vrijeme, meni taj posao ne padne na pamet.. Da mi je na poslu loše-nije. Da me jebe šef-ne jebe, da mi je ekipa loša-nije. Da ima adrenalina kad se nešto dobro napravi-ima. Ali nema ni u ludilu onoliko adrenalina koliko imam dok plešem. E sad, ja plešem od malena, učim se i mučim od malena, al kod nas nema akademije. E sad, može se reć da sam kod iglene uši mogla imat neku šansu vani, ali u onim okolnostima (+ selidba zbog rata, bla-bla)nisam. Stvarno nisam.A nisu ni starci imali love za skupe akademije vani. Sad sam starija i tijelo nije ni blizu gipku da bih danas ganjala taj san.
Al ono, kompenzirala sam si to amaterskim plesanjem s jedne strane i dobrim životnim standardom s druge strane. Kičmu nisam savila ni 5 cm.
Drugo, koliko mi je bitno koliko on zarađuje?? Halo, odrasli smo ljudi, ajdemo ne glumit Isuse. Ne mora čovjek imat desetke tisuća. Al ako uzmem u obzir nekakav moj osobni prosjek, recimo da sam imala sve dečke VSS-e kojima je bilo lakše zaradit neku lovu. U startu su bili u nekoj boljoj poziciji. E sad uzmimo medicinare, strojare, dizajnere, farmaceute koji s diplomom rade za 4 500 tisuća kuna. Respect, buraz, tvoja odluka. Al meni osobno nije interesantna osoba kojoj je to plafon već par godina. I koja nema neke ambicije za zaradit više. Jebi ga, gledam po sebi, streljajte me. Nije da lova čini čovjeka, ali s 4 500 tisuće ne možeš danas ništa. I ako je tebi sasvim ok da ti imaš dovoljno za hranu i režije i ustegnut život, more na knap i polovan auto na kredu i ne jebe te to ni pol %, onda ti stari moj nemaš mašte jer nemaš pojma šta bi sve još mogao za barem 2,5 puta toliko. I kao takav mi nisi interesantan, jel..
Drito Konj
31.03.2008., 16:23
Ajmo malo o mom bivšem, da, zašto ne. On je sa osamnaest probao upisati likovnu akademiju. Primali su ih 15. On je bio 18-ti. Pa je sa devetnaest probao upisati likovnu akademiju. Primali su ih 12. On je bio 15-ti. Pa je sa dvadeset probao upisati likovnu akademiju. Primali su ih 12. On je bio 11-ti.
Tri godine pušenja godina. Tri godine vježbe, vježbe, nadanja, vježbe, nadanja, vježbe.
Sad radi u Getrou.
Ajmo malo i o mojoj bivšoj onda. Sa 18 je probala upisat akademiju. Bila je druga ispod crte. Pa sa 19. Prva ispod crte. Pa sa 20. Prošla je među prvih par. Te 3 godine, kao i nekoliko godina poslije je pušila od staraca ogroman kurac optužbi za neradništvo, zajebavanje, you name it, iako su joj pružali financijsku potporu, kao što to roditelji i trebaju radit. No, 10 godina je pušila kurčinu životu.
Danas se bavi time. Radi naslovnice, slika, kipari. Ništa ne zarađuje, ali je sretna.
My point: 3 godine su kurac od razdoblja i koga obeshrabre 3 godine neuspjeha, ne zaslužuje više od posla u getrou.
Modesti
31.03.2008., 16:24
Za razliku od tebe, ne osuđujem sve koji nemaju previše jer mislim da nije svačiji (ne)uspjeh stvar izbora, već cijelog sklopa okolnosti.
Da ne spominjem kako se stvari mogu doslovce preko noći promijeniti, a obzirom živimo tu di živimo, početi iz početka je nemoguća misija.
Zbog čega ti misliš da je nekoga osuđujem, upravo suprotno ja sam napisala da smatram da svako treba nastojati živjeti onako kako misli da će ga usrećiti.
Isto tako sam napisala i da se stvari mogu preko noći promijeniti, no ja to ne bi opravdala zemljom u kojoj živim.
Ne treba sva jaja držati u istom kokošinjcu.
No osim bolesti, rata, nesreće i smrti ja ne priznajem razlog za nesreću.
Sad radi u Getrou.
Pa zar nije treće godine prošao? :confused:
Drito Konj
31.03.2008., 16:25
Okej, nije prejeben. Ispravan. Jesi li na to mislio? Tvoj način života je za tebe ispravan. Primijeti ovo "za tebe".
Ne znam dal je moj način života ispravan kako se god pogleda, ne gledam na život kao "ispravan" ili ne, ukoliko se ne radi o čovjeku koji život živi ubijajuć ili neka slična sranja kao posao.
I zašto je to problem pustiti drugim ljudima da rade? Šta te briga za njihovu motivaciju. Šta te boli zašto to oni rade.
Pa ne boli me, samo ne mogu shvatit. Da li je problem kaj mi je nekaj neshvatljivo? Ili moram sve razumjet, ne kužim.
Smart_bitch
31.03.2008., 16:26
Te 3 godine, kao i nekoliko godina poslije je pušila od staraca ogroman kurac optužbi za neradništvo, zajebavanje, you name it, iako su joj pružali financijsku potporu, kao što to roditelji i trebaju radit. No, 10 godina je pušila kurčinu životu.
Danas se bavi time. Radi naslovnice, slika, kipari. Ništa ne zarađuje, ali je sretna.
My point je da sad samo nešto radi, ali pardon - od čega ona živi? Jer iskreno, ne vidim ikakvu razliku oko toga što su joj starci govorili tad i što bi netko tko ovo čita rekao sad.
Smart_bitch
31.03.2008., 16:27
Pa zar nije treće godine prošao? :confused:
:rofl: Obrni brojke. :D
aa tko će plaćat stanarinu dok on probava? tko će kupovat hranu? djeda mraz :D
lako je imat muda za dat otkaz kad znaš da ti to ne utječe na egzistenciju i da ćeš imat di živit, šta jest, i da stvarno ne moraš trpit da te netko jebe u mozak. da ne lamentiram previše opisat ću se riječima kojima me opisala moja teta;
kad smo muž i ja počeli zarađivati pristojne novce za svoje trude, i život se nanko ustabilo pita me teta - kako se osjećaš sad s takva dva primanja?
rekoh - pa vrlo mi je neobično jer sam naučila i s jednom plaćom, pola plaće...
kaže ona - o, pa ti si kao rijetko tko koga poznam! ti znaš živjeti i bez plaće! :cerek:
novaca trenutno, hvala Nebesima, imam
možda će ih opet ne biti....ali uvijek znam što si mogu priuštiti i nikad se nisam dovela u situacioju da ovisim u stupnju nečije ušljivosti :mig:
nije baš posve isto; i ja tu nešto navigavam :mig:
dakle, opet, radim :D
Drito Konj
31.03.2008., 16:29
Ovo se prvenstveno odnosi na Smart Bitch, koja je opravdano popizdila. U kurcu mi je kad se ljude etiketira kao beskičmenjake ili persone non grate jer rade posao koji nije njihova ''primarna ljubav'' ili čak ne uživaju u njemu. Ostala sam dojma da su ljudi koji nisu financijski reazirali tu svoju primarnu ljubav ili su na poslijetku radili nešto drugo ljudi bez kičme ili u najmanju ruku ljudi koji su dobar dio kičme savili radi obitelji, računa, vitamina ili skijanja..bla-bla...To je u kurcu jer uz primarnu neku strast većini je ljudi obitelj ipak primarna ljubav i zarađivanje love da se obitelji priušti što više nije savijanje kičme.
Uf, ti si tu pojednostavnila stvari. Ja sam davao primjer clean starta, ne obitelji kojoj treba tvoja pomoć i slično.
Ja sam soler koji dobro zarađuje od nečeg što nikad nije bila ni u ludilu moja priamrna ljubav. Točnije, kad završi radno vrijeme, meni taj posao ne padne na pamet.. Da mi je na poslu loše-nije. Da me jebe šef-ne jebe, da mi je ekipa loša-nije. Da ima adrenalina kad se nešto dobro napravi-ima. Ali nema ni u ludilu onoliko adrenalina koliko imam dok plešem. E sad, ja plešem od malena, učim se i mučim od malena, al kod nas nema akademije. E sad, može se reć da sam kod iglene uši mogla imat neku šansu vani, ali u onim okolnostima (+ selidba zbog rata, bla-bla)nisam. Stvarno nisam.A nisu ni starci imali love za skupe akademije vani. Sad sam starija i tijelo nije ni blizu gipku da bih danas ganjala taj san.
Al ono, kompenzirala sam si to amaterskim plesanjem s jedne strane i dobrim životnim standardom s druge strane. Kičmu nisam savila ni 5 cm.
Drugo, koliko mi je bitno koliko on zarađuje?? Halo, odrasli smo ljudi, ajdemo ne glumit Isuse. Ne mora čovjek imat desetke tisuća. Al ako uzmem u obzir nekakav moj osobni prosjek, recimo da sam imala sve dečke VSS-e kojima je bilo lakše zaradit neku lovu. U startu su bili u nekoj boljoj poziciji. E sad uzmimo medicinare, strojare, dizajnere, farmaceute koji s diplomom rade za 4 500 tisuća kuna. Respect, buraz, tvoja odluka. Al meni osobno nije interesantna osoba kojoj je to plafon već par godina. I koja nema neke ambicije za zaradit više. Jebi ga, gledam po sebi, streljajte me. Nije da lova čini čovjeka, ali s 4 500 tisuće ne možeš danas ništa. I ako je tebi sasvim ok da ti imaš dovoljno za hranu i režije i ustegnut život, more na knap i polovan auto na kredu i ne jebe te to ni pol %, onda ti stari moj nemaš mašte jer nemaš pojma šta bi sve još mogao za barem 2,5 puta toliko. I kao takav mi nisi interesantan, jel..
Ti si tu dala sasvim deseti primjer, potpuno izrealiziranu priču koja kao takva drži vodu, mi smo još na nivou apstraktne rasprave ovdje.
Drito Konj
31.03.2008., 16:31
My point je da sad samo nešto radi, ali pardon - od čega ona živi? Jer iskreno, ne vidim ikakvu razliku oko toga što su joj starci govorili tad i što bi netko tko ovo čita rekao sad.
Stara joj je sagradila atelje u dvorištu obiteljske kuće i spojila ga s njenom sobom. Ona tamo živi i radi. Zaradi si dovoljno da si može platit gluposti koje ju zanimaju. A oprosti, ako ne možeš priuštit klincima mjesto gdje će živjet - jebeno nemoj imat djece. Toliko jednostavno.
Modesti
31.03.2008., 16:32
Sad radi u Getrou.
Moja prijateljica nema likovnu akademiju.
Ona je inžinjer prometa, radi u državnoj firmi, no slikanje je njezina strast.
Kao amaterski slikar dosta dobro zarađuje.
E da, ima i dvoje klinaca jednog od dve i po godine i jednog od par mjeseci ( mislila je da je dojenje kontracepcija:D).
To što nema akademiju ne znači da mora odustati od onoga što voli.
a tko će plaćat stanarinu dok on probava? tko će kupovat hranu?
lako je imat muda za dat otkaz kad znaš da ti to ne utječe na egzistenciju i da ćeš imat di živit, šta jest, i da stvarno ne moraš trpit da te netko jebe u mozak.
Ja, junak Kosta Stamenković.:mirko:
Ja sam konobarila dok je on probavao, a imali smo i klinca.
Danas bi mi to bilo teže, bojala bi se, postavljala bi si upravo ta pitanja i još sto drugih. Nismo više besmrtni kao u dvadesetima.
Kad si klinac popneš se na najviše stablo , sada me vrtoglavica uvati pri samom pogledu.
Mene života nije bilo strah, ma nije me ni danas i danas sam uvjerena da bi se snašla,strah me bolesti , toga me jedino strah, da se mojima nešto dogodi, a za sve ostalo ćemo se snaći.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.