PDA

View Full Version : Metode, načini i pomoć pri začeću


stranice : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

MalaLola
11.04.2008., 11:41
Evo stvarno sam si dala truda i pokušala stavit na jedno mjesto sve moguće i nemoguće, učinkovite i manje učinkovite metode kako zatrudniti kad beba baš neće da se primi odmah..
I unaprijed molim moderatorice naše drage da ovu temu stave u Top, tako da svi mogu uvijek nači novi način kako da pokušaju još nešto, a i stvarno sam se potrudila. Ako je o nečemu od ovog bilo riječi na forumu nastojala sam staviti i taj link.
Dakle počinjem s onim što je već jako prošireno tu na forumu, ali čisto da ponovim :

1. LH trakice za utvrđivanje prisutnosi luteinizirajućeg hormona (LH) koji tijelo proizvodi kad je ovulacija. Trakice tunkate u mokraći svaki dan (najbolje poslije podne) u dane očekivane ovulacije, a to je obično 14 dan ciklusa. Znači početi već negdje oko 12dc pa mjeriti dok se ne pojave dvije jako vidljive i jasne linije (kao na testu za trudnoću, koji će vam nadam se isto to pokazati uskoro :D) - mogu se kupiti i kod nas, ali preko neta je jeftinije puno, linkove su cure već stavljale na wannabe, ali kopiram
http://www.accuratepregnancytests.com/
http://www.saveontests.com - najjeftinije trakice, a iste su kao i na ostalima
http://www.testforless.com

2. Billingsonova metoda predviđanje plodinih dana prema izgledu cervikalne sluzi - neposredno iza menstruacije tijekom prvih 4 - 5 dana su suhi dani i sluz nedostaje, onda 9-10 dan slijedi rana predovulacijska faza sluz se pojavljuje oskudno, zamućena je, žućkaste boje i ljepljiva, iza toga slijedi ovulacija kada raste količina sluzi koja je prozirna, jako rastezljiva i izgleda kao bjelanjak jajeta (to je pravo vrijeme za seks!) i to traje nekih 2-3 dana, iza toga slijedi postovulacijska faza kada se smanjuje količina sluzi koja postaje zamućena i ljepljiva i pred menstruaciju se još smanji količina sluzi koja čak postaje vodenkasta.

3. Mjerenje bazalne temperature (BT) trebate svakodnevno mjeriti tjelesne temperature prije bilo koje druge aktivnosti odmah nakon buđenja, uvijek istim toplomjerom i na isti način (kažu da je najbolje u ustima). Kada se povisi razina progesterona neposredno nakon ovulacije povisiti će se i tjelesna temperaturu za 0.5 do 1.0 °C nakon ovulacije, i ona će ostati tako povišena tijekom cijele druge polovice ovulacijskog ciklusa. Ovulacija počinje u vrijeme najniže točke krivulje BT prije skoka temperature, ili neposredno nakon povišenja temperature. Evo i neki linkovi za grafove ili tickere bazalne temperature
http://www.fertilityplus.org/faq/bbt/bbtdownload.html
http://babyshere.com/basal-body-temperature.html
http://www.fertilityfriend.com/ttc/login.php - morate se registrirati i onda idete na my chart i unosite podatke..

3. Ognio Knaus metoda - kalendarska metoda prema tome ovulacije počinju 12 - 16 dana prije početka slijedeće menstruacije, a tako je i plodno razdoblje onda od 12-19 dana prije menstruacije. Uglavnom se sredina ciklusa smatra najplodnijim razdobljem. Prema Knaus-u ovulacija se javlja uvijek 15 dana prije menstruacijskog krvarenja, a plodno razdoblje prema Knausu obuhvaća period od tri dana prije i jedan dan nakon ovulacije. Tu je bitno imati uredne cikluse, a ako postoji odsupanja u dužini trajanja ciklusa onda treba od najdužeg ciklusa oduzeti 15 i dodati 2, a od najkraćeg ciklusa oduzeti 15 i još oduzeti 2 dana. evo i nekih kalkulatora da vam olakša brojanje:
http://www.mef.hr/if/alati/racunala/skripte/k_koncep.html - tu ima i prikaz sluzi, a i predviđanje za BT
http://www.zena.hr/kalendar.aspx
http://mladost.plivazdravlje.hr/?section=spolnost&section_menu=kalendar
a dok ne dobijete trudnički ticker, možete koristiti i ticker za ovulaciju
http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php?ticker_type=0
http://lilypie.com/trying_to_conceive.php

4. Položaj cerviksa - prije nego si stavite prstiće u picu, operite dobro ruke (poželjno je da su nokti kratki) i nokte. Položaj cerviksa se gleda svaki dan u isto vrijeme počevši od dana kada vam je završila menstruacija. Čučnite sa savinutim koljenima i stavite jedan ili dva prsta u vaginu i dokučite svoj cerviks i obratite pozornost na slijedeće:
- možete li lako dokučiti cerviks?
- je li mekan ili tvrd ( :D )
- izglda li ulaz u cerviks otvoren ili zatvoren?
- i je li cerviks suh, vlažan ili jako vlažan?
Prije ovulacije cerviks se lako dokuči, tvrd je (ne baš ko kamen, ali recimo kažu kao vrh nosa), suh i ulaz je zatvoren. U vrijeme ili oko ovulacije cerviks se povlači prema gore, otvara se, jako je vlažan i pun cervikalne sluzi, mekan je i osjetljiv na dodir. A na vrhuncu ovulacije moguće je da ćete teško dokučiti cerviks. Nakon ovulacije cerviks se polako vraća u stanje prije ovulacije.

5. Maybe baby aparatić (mikroskop) - koristi se na tašte ili nakon što niste jeli barem 3 sata prije korištenja testa. ostatak uputa prevodim...kaže ovako, otvori se, pomakne se leća gdje se gleda, ali se onaj dio koji se može okretati ne dira (znači ne okreće), samo s gazicom se očisti leća (ne koristiti vodu), na čisti prst spustite malo sline, to stavite na staklo leće (ne bi smjelo biti balončića od sline), nakon 10 minuta što se slina osuši i kristalizira pogledajte kroz leću i ako slina izgleda kao paprat plodni su vam dani...Preporuča se koristit uz mjerenje BT. Košta oko 400kn.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=145182
http://www.forum.hr/showthread.php?t=80034

6. Persona aparatić ilivamga minikompjutor.. morate mjeriti BT i unositi podatke o njoj, a onda vas kompjuterčić zatraži da napravite test u mokraći sa LH trakicama (koje dobijete uz Personu). Dosta je bitno imati uredne cikluse.

Aparatić za određivanje FSH ženskog hormona i pokretljivosti spermija za muškarce - za sada se može naručivati samo u Americi, pa ako imate nekoga tamo da vam pošalje.. evo link: http://www.fertell.com/buy-now/index.html

7. Jonasova metoda - meni osobno najzanimljivija:mig: kod nje se ne predviđa mogućnost da zatrudnite u dane ovulacije i uopće ne prati ovulaciju, već kaže da žena može zatrudniti i u one dane kada je mjesec u onoj fazi u kojoj je bio u trenutku vašeg rođenja. Osobito je zanimljiva jer se prema njoj može zatrudniti i u vijeme menstruacije (što je i čest slučaj, pa možda otkriva i tu enigmu), a predviđa i spol i mogućnost začeća zdravog ili pak bolesnog djeteta. Najbolje je kad se Jonasov datum poklopi sa ovulacijom ili s mensturalnim ciklusom. Izračun se plaća na dosta mjesta, ali postoji i besplatni link za izračun (oni koji su platili i kasnije računali po besplatnom kažu da se podaci ne razlikuju):
http://www.astro.com/cgi/genchart.cgi - besplatan izračun (idete na special charts, pa onda u onom okviru odaberete zadnju opciju Lunar Phases Fertility Calendar) potrebno je unijeti datum rođenja i sat, te vremensku zonu.
http://www.drjonasmethod.com/
http://www.usmev.com.au/cji.htm
forum - http://www.forum.hr/showthread.php?t=163828&highlight=Jonas+metoda

8. Prirodni preparati i misli kao pomoć
Čaj od macine trave
Folna kiselina - ali ne za plodnost već ju treba piti prije začeća kako bi se bebini organi dobro razvijali :)
Homeopatski pripravci napravljeni baš za vas
Vjerovanje u misao da je sve što se događa u vašem savršeno i da ste duboko ispunjeni.
I ovo nije misao, ni preparat, ali provjereno znam da je jako puno cura koje nisu dugo mogle zatrudniti, zatrudnilo kada su došle na pregled kod dr. Fazlića koji ima ordinaciju u Velikoj Gorici.. pa eto možda i on nekome pomogne :ne zna:

9. Ciklus monitoring ultrazvučno praćenje rasta folikula uz određivanje bazalnog hormonskog statusa - bazalne razine (3. - 5. dan ciklusa) odnosno dinamičkog praćenja kretanja razine odgovarajućih hormona. Ukoliko se radi o odsustvu ovulacije i liječenju neplodnosti, uz otklanjanje primarnog uzroka anovulacije pristupa se stimulaciji i indukciji ovulacije medikamentoznim putem. U tu svrhu primjenjuju se clomifen, epimestrol i/ili gonadotropini: FSH, FSH+LH i hCG (bez ili u kombinaciji s GnRH-analozima) u svim mnogobrojnim varijacijama.

A MUŠKARCI ŠTO JE NJIMA ČINITI
- muškarci bi trebali nositi bokserice, jer nošenje uskih gaćica povećava toplinu oko testisa, što pak može umanjiti broj spermija (iz istog razloga ne bi trebali držati laptop u krilu, ali i zbog zračenja naravno), nošenjem pak komotnih gaćica, najbolje bokserica, održava testise hladnima. Što se tiče topline treba izbjegavati i vruće kupke, vožnju bickilom, saunu, sve što zagrijava testise prije seksa.
- pijenje cinka dokazano povećava broj spermija, odn. muškarci s manjim brojem spermija trebali bi uzimati nadomjestak cinka kako bi povećali njihov broj (na broj spermija i njihovu kvalitetu može utjecati niz faktora kao što su izloženost pesticidima, umjetnim gnojivima, olovo, nikal, živa, krom, benzen, antifriz, radijacija)
- također i selen i vitamin E su dobri za povećanje broja i kvalitete spermija
- izbjegavati alkohol, cigarete i droge, osobito za marihuanu kažu da usporava spermije i umanjuje njihov broj

Mogući uzroci neplodnosti stvarne ili privremene - endometrioza, hipertiroza, izostanak ovulacije, oštećenje jajovoda (neprohodnost), endometrioza, PCOS, anomalije spolnih organa, loš imunitet i opće zdravlje..

NAJVAŽNIJA METODA
Vodite ljubav, volite sebe i svoj život, budite zdrave i sretne, odbacite sve strahove vezane uz trudnoću, odgoj djece, svoje reproduktivne mogućnosti i uživajte u seksu i davanju i primanju seksualnih osjećaja, svršavajte, ševite se gdje god stignete, ali nemojte baš s kim god stignete :lol::cerek:

Nemojte me pitati kako mi se dalo.. nemam pojma :rofl: al bila je bitna želja da imamo sve na jednom mjestu..:cerek:

I ako ima tko šta za dodati neka napiše dapače:mig:

MalaLola
11.04.2008., 11:42
- metode određivanja spola djeteta - :rofl:
CURICE -
- učestalost i pravo vrijeme za sex - seksanje svaki dan nakon menstruacije do 2 pol ili 3 dana prije ovulacije, nakon toga ne seksati se nekoliko dana dok ne prođe ovulacija, to je zato što su ženski spermiji sporiji i izdržljiviji pa će biti više koncentrirani od muških kad dođe ovulacija.
- pozicije u seksu - ne stavljati penis preduboko u vaginu i najbolje u misionarskom položaju, a to je zato jer je dio pred ulaz u vaginu više kiselkast i lakše "ubije" muške spermije.
- orgazam - ako želite curicu orgazam bi trebao izostati (hm, ha zatrudnila s curicom i imala orgazam :) ) ili bi barem vaš muškarac trebao svršiti prije vas, to je zato što nakon orgazma vagina postaje lužnata što je pogodno za muške spermijem, a i kontrakcije pri orgazmu pomažu pomicanje spermija što daje veću šansu muškim spermijima da doplivaju do jajne stanice.
- vi trebate predložiti seks
- hrana - trebali bi piti dosta mlijeka i jesti mliječne proizvode, neslanu hranu, rižu, tijesto, mineralnu vodu, i smanjiti unos mesa, krumpira, soli, vina i piva, svježeg voća, špinata, gljiva, čokolade, kave i čaja.
- eh i još malo totalnog praznovjerja, stavite drvenu žlicu pod krevet i rozu vrpcu pod jastuk :rofl::D
DEČKI
- učestalost i vrijeme za seks - najbolje vrijeme je 24 sata prije ovulacije ido 12 sati nakon ovulacije.
- poze u seksu - duboka penetracija, doggy style (ilivam ga straga, sguza :rofl: )
- orgazam - svršavajte ako želite dječaka ;) i to prije vašeg partera
- hrana - treba jesti slanu hranu, puno mesa, ribe, bijelo brašno, tjesteninu, svježe voće, a izbjegavati mlijeko i mliječne proizvode, orašaste plodove, čokoladu, školjke i kruh od cjelovitog zrna.
- neka vaš muškarac popije kavu ili piće s kofeinom prije seksa jer su tad Y spermiji aktivniji

MalaLola
11.04.2008., 11:43
METODE UMJETNE OPLODNJE C/P sa Poliklinike Harni (nisam baš u tome, ali neka i to imamo za cure kojima je potrebno)
1. Inseminacija Unošenje specijalno pripravljene sjemene tekućine supruga ili partnera u ženski spolni sustav (rodnicu, najčešće maternicu ili jajovode), pri čemu je temeljni preduvjet za inseminaciju neoštećeni i prohodni jajovodi. Najčešći razlog za inseminaciju je smanjena plodnost muškog sjemena - mala ili slabija pokretljivost spermija, nepovoljan kvalitet sluzi vrata maternice ili protutijela protiv spermatozoida, kao i kod nepoznatog uzroka. Može se provoditi u prirodnom ciklusu ili uz kontroliranu stimulaciju ovulacije. Uz ciklus monitoring: ultrazvučna folikulometrija i LH timing, uspješnost ove metode iznosi 15 - 20%. Osim homologne inseminacije, ukoliko je nalaz spermiograma nepovoljan, može se pribjeći heterolognoj inseminaciji uz posudbu sjemena iz banke sperme. Uspješnost je 12 - 15% po ciklusu, zbirni uspjeh iznosi 55 - 70%.

2. GIFT (gamete intrafallopian transfer) Aspiracija zrele jajne stanice tijekom operacijskog zahvata (laparoskopija) i dodatak specijalno pripravljene sjemene tekućine, te vraćanje mješavine spermatozoida i jajne stanice istim putem u jajovod. Iako je uspjeh kod ove metode 35 do 40%, metoda se rjeđe primjenjuje jer zahtijeva operacijski zahvat, kao i potpuno zdrave jajovode.


3. ZIFT (zygote intrafallopian transfer) Aspiracija zrele jajne stanice na isti način kao kod GIFT-a ili transvaginalnim putem, te inkubacija jajne stanice sa spermatozoidima kroz 24 sata. Oplođena jajna stanica (zigota) vraća se potom u jajovod. Primjenjuje se rijetko, kod nešto lošijeg nalaza spermiograma, a uvjet je kao i kod GIFT-a intaktnost jajovoda.

4. IVF (in vitro fertilisation) - oplodnja u epruveti Aspiracija zrele jajne stanice se vrši transvaginalnim putem, bilo u prirodnom ciklusu ili nakon indukcije ovulacije (najčešće rFSH + GnRH agonisti). Inkubacija jajne stanice sa specijalno pripravljenim sjemenom je nešto dulja i traje 48 sati, a zametak se u stadiju od 4 do maksimalno 8 stanica vraća tankim kateterom u maternicu (embriotransfer). Uspjeh metode je 15 - 45%, zbirni uspjeh iznosi 60 - 80%. Uspješnost postupka opada nakon 38. godine života, a nakon 40. godine je 3 - 4 puta niža. Ukoliko svi zameci nisu preneseni u maternicu, pohranjuju se u tekućem dušiku na -196 °C (krioprezervacija) i čuvaju do 5 godina. Zameci se po potrebi mogu odmrznuti i u fazi žutog tijela prenijeti u maternicu (krio-embriotransfer). Uspješnost ovog postupka je 8 - 15% u jednom ciklusu.

5. ICSI (intracytoplasmatic spermatozoa injection) - mikroinjekcija Najuspješnija i najčešće korištena tehnika mikromanipulacije s gametama koja se primjenjuje kod teških oblika muške neplodnosti (oligo, astheno i oligoasthenozoospermia) ili ukoliko ne dolazi do oplodnje drugim tehnikama umjetne oplodnje. Kod ovog postupka se nakon aspiracije jajne stanice, specijalnim postupkom - mikromanipulacijom ili mikroinjekcijom svega jedan spermatozoid ubrizga u jajnu stanicu, koja se kao kod IVF potom inkubira te u stadiju 4 do 8-staničnog zametka vraća u maternicu. Prednosti ove metode je što se mogu korisititi spermatozoidi dobiveni i mikrokiruškim putem, tehnikama TESA, MESA i PESA. Oplodnja stanica iznosi oko 60 - 70%, a uspješnost metode je 25 - 40% po embriotransferu. Iako je zvanični stav kako djeca iz trudnoća nakon ICSI nemaju veću učestalost kongenitalnih anomalija niti kromosomskih aberacija, novija istraživanja stavljaju sumnju na ovu tvrdnju.

larazg
11.04.2008., 11:43
super lola. i na kraju nadodaj ako ne uspije.. odite doktoru!

svaka čast lola...

MalaLola
11.04.2008., 11:49
super lola. i na kraju nadodaj ako ne uspije.. odite doktoru!.

da... :D ili posvojite jedno od male slatke dječice

Twin
11.04.2008., 13:57
ovo je bilo divno za čitati, Mala Lola svaka ti čast na trudu, zaista je za top temu!
ali sami jedna mala digresija ako dozvolite! moj sex je bio koma! nikakav orgazam, dapače bilo je tu bljuvanja, bolova i svega ostaloga, dakle od orgazma niš pa evo nosim dva dečka! jesam li spomenula samo onaj dio da sam bila na IVF-u?

larazg
11.04.2008., 14:11
fala bogu za ovu temu.. samo se bojim da će sve kaj je nabrojeno u lolinom postu biti udarno razrađeno na wanabe.

snoopyca
11.04.2008., 14:15
fala bogu za ovu temu.. samo se bojim da će sve kaj je nabrojeno u lolinom postu biti udarno razrađeno na wanabe.

:lol::lol:

Ja osobno samo s jonasom namjeravam krenut, s drugim mi se neda, dok nebude bilo rezultata više od godinu dana... s obzirom na moje zdravstveno stanje naravno inače nebi ni jonasa.. al eto. :D

patka1973
11.04.2008., 20:08
mala lola, svaka ti cast za sve ovo!!

a jos jedno da dodajem u vezi spola:
lijepi i atraktivni roditelji dobiju cesce curice, a oni manje lijepi i manje atraktivni deckice.
razlog je navodno u evoluciji. za curice je povoljno kada su lijepe, jer je muskarcima to vaznije. a curama je manje vazno kako decki izgledaju. druge kvalitete su vaznije. tako da lijepi roditelji rode lijepu dijecu, a za evoluciju je povoljno ako je to curica. a za decke je to obrnuto.
zato wannabeke, dobro pogledajte partnera :D

cvijetić
11.04.2008., 20:53
a jos jedno da dodajem u vezi spola:
lijepi i atraktivni roditelji dobiju cesce curice, a oni manje lijepi i manje atraktivni deckice.
razlog je navodno u evoluciji. za curice je povoljno kada su lijepe, jer je muskarcima to vaznije. a curama je manje vazno kako decki izgledaju. druge kvalitete su vaznije. tako da lijepi roditelji rode lijepu dijecu, a za evoluciju je povoljno ako je to curica. a za decke je to obrnuto.
zato wannabeke, dobro pogledajte partnera :D

po toj logici ne bi postojao lijep muškarac!

Novel
11.04.2008., 22:51
:eek::eek::eek:AJME MENI SADA SAM SE ZASRALA OD STRAHA::::
nikada nisam geldala ovog Jonasa, ne vjerujem u to, ali meni je pogodio oba datuma kada sam zatrudnila i to u luuudim ciklusima:eek::eek::eek::eek:
prvo curica risk 1-missed
drugo dečko risk 3 -spontani!!!!!!!!!!!!!!
ma ne vjerujem...

zaručena
11.04.2008., 23:20
đizzz
evo ja si izračunala po jonasu
taj datum bi mi ionako trebali biti plodni dani pa se eto nadam, rizik je nula.

Pika225
12.04.2008., 11:49
:eek::eek::eek:AJME MENI SADA SAM SE ZASRALA OD STRAHA::::
nikada nisam geldala ovog Jonasa, ne vjerujem u to, ali meni je pogodio oba datuma kada sam zatrudnila i to u luuudim ciklusima:eek::eek::eek:
prvo curica risk 1-missed
drugo dečko risk 3 -spontani!!!!!!!!!!!!!!
ma ne vjerujem...

Novel, ne mogu vjerovati :eek: Ni ja baš nisam sklona vjerovati u tu metodu, ali dosta je cura reklo da im se poklopilo s plodnim danima i da je spol točan! :confused: Ovi faktori rizika me jako plaše :horor: pa je bolje da uopće to ne gledam... Ali vidjela sam da mi je ovaj i prošli mjesec datum po Jonasu jako blizu ovulacije.

kinki
13.04.2008., 07:17
Meni je u 5. mjesecu konačno po Jonasu risk 0, nakon dugo vremena, spol curica:cerek::cerek::cerek:, moj muž i njegova familija bi rado curicu jer su sami muški, 3 brata i 2 rođaka, plus šta bratova žena nosi muško...Svekrva čezne za curicom... Meni je svejedno, samo nek je zdravo.
Prije 3 dana sam počela pit čaj Zdravac za plodnost žene i još neku mješavinu za zdravlje žene, naručila sam i matičnu mliječ pa ćemo vidit... U apoteci su mi preporučili da i muž pije folnu kiselinu, kao i to da oboje pijemo cink i vitamine E, C, i A.

misiz S
14.04.2008., 09:58
SImpatičan je taj Jonas, al meni je recimo fulao - rekao da će se zanijeti 22, a 20. je bila O, plus što je napisao rizik 3 i da će biti cura - a za sad neće nego dečko - to potvrdim u čet nakon UZV-a.
Al samo naprijed cure!!
Noge u zrak i svaka 2-3 dana hopsanja i da vidite plusić :)

putnica
14.04.2008., 11:35
MalaLola,
hvala na postavljanju ovako vazne teme i opsirnom opisu metoda i nacina postizanja tako zeljene trudnoce :top:

curke,
sve postove bodrenja, cestitke i zahvale MalaLola je procitala, a ja nakon toga obrisala kako bi nam tema ostala cista za diskusiju. slobodno ostavite komentare pokusanih metoda, valjanosti trakica, uspjesnosti polozaja...sve novosti vezane uz metode zaceca, ali molim vas da chat i svu ostalu malo lezerniju prijepisku nastavimo na Wannabe zboru, da ova tema ostane pregledna. :)

Gabrijela11
14.04.2008., 15:29
da li netko ima bilo kakvih iskustava sa čajevima, tableticama...i sl. koje bi mogle biti od pomoće za jedan veliki +?

MalaLola
14.04.2008., 17:44
Hej Gabrijela, nisam probala, ali mama mi je rekla da čaj od macine trave pomaže kod neplodnosti...
I gore sam to navela, i možda ako voliš te prirodne metode da se obratiš nekom dobrom homeopatu (možda nekom s ovog popisa http://www.homeopatija.hr/popis/ - navodno je Romana Đekić jako dobra što se tiče trudnoće i djece, ali sama odluči):mig:
Od tableta, cure su neke pile Dobrostone od mislim 12dc, ali to trebaš vidjeti u dogovoru s ginekologom.
A koji je tvoj problem, baš neplodnost? Mislim koliko dugo radiš na bebi?

patka1973
14.04.2008., 19:51
da li netko ima bilo kakvih iskustava sa čajevima, tableticama...i sl. koje bi mogle biti od pomoće za jedan veliki +?

ako ne imas redovite cikluse zbog povisenog prolaktina, ili opcenito, dobro zna pomoci agnus castus. ta biljka djeluje na hormonski sustav, i s time i na plodnost. u hrv se tablete zovu pms free, od enciana. posto su biljne, djeluju tek nakon par ciklusa. pogledaj na stranici enciana. tamo vise o tome pise.

kinki
15.04.2008., 06:22
Gabrijela evo sve što sam ja našla na internetu a da je dobro za plodnost:
Macina trava-Marulja ili Tianshi Maca
Noni sok, al originalni Tahitian
Čaj Zdravac
Vrkuta
Matična mliječ-Royal Jelly ili Revita
Vitex(ima ga u encianovom PMS-free)
Cink, vit A, E, C i B,Folna kiselina-sve to za nju i njega!!!
Također cure su tu spominjale otok Susak, navodno žene tamo idu zatrudnit, ima valjda neka ljekovita svojstva nemam pojma...
Jučer sam čula i za Varaždinske toplice da žene masovno tamo liječe neplodnost, :ne zna:
Uz sve to možeš koristiti famozne trakice za određivanje ovulacije koje se toliko spominju na wannabe temi. I naravno-sex svaki drugi dan da ništa ne prepuštaš slučaju! Što se tiče Dabrostona ili utrogestana-nikako bez liječnika, to se uzima ako su ti ciklusi neredoviti ili imaš nizak progesteron, zato treba napravit krvne pretrage prvo.
Također, čitala sam da nije dobro da muškarci jedu kiselo u doba oko ovulacije, npr kisele krastavce...

Gabrijela11
15.04.2008., 10:42
Draga MalaLola, MM i ja pokušavamo već 2 god. i ništa :(... U međuvremenu ja sam imala CIN II/III koji smo liječili terapijom citostatika, pa nas je i to usporilo,al sad je to sve iza nas i svi nalazi su uredni kod oboje.
Kupila sam i čaj od marulje i vrkute pa sad to kombiniram zadnjih par dana. Čula sam da je dobro i ulje noćurka koristiti. Ima li itko kakvih iskustva sa bilo čim takvim i kako to sve kombinirati. Malo sam zbunjena :confused:, toliko je toga....marulja,vrkuta, noćurak, čaj zdravac, vitamini....kako sve to koristiti tj. šta se s čim može kombinirati???? HELP please.

Gabrijela11
15.04.2008., 11:10
Patkice....mens su mi redovite tj rastežu se od 28 - 31 dana ali nikad preko..pa s time valjda i ovulacije...kako sam rekla više nama nikakvih problema ni sa hormonima...a ono i dalje neće pa neće +

Gabrijela11
15.04.2008., 11:12
Kinki hvala ti puno na trudu :cerek:, kupila sam već i marulju i vrkutu, danas ću otići kupiti vitamine E i B, folnu kiselinu i ostalo...tko se očajno borimo i molimio za taj +

larazg
15.04.2008., 11:14
Patkice....mens su mi redovite tj rastežu se od 28 - 31 dana ali nikad preko..pa s time valjda i ovulacije...kako sam rekla više nama nikakvih problema ni sa hormonima...a ono i dalje neće pa neće +

a nisi li poslije 2 godine neuspješnog zatrudnjivanja pomislila da odeš doktoru ili da pošalješ muža doktoru?

~loo~
15.04.2008., 11:17
Ja sam ostavila para i para travarima,apotekama itd. pila čajeve koje god bi mi tko preporučio i ništa :ne zna:
beš to sve odi dok. nek ti napravi AIH za početak :kava:

Gabrijela11
15.04.2008., 11:50
Draga Lara....pa baš tak zbunjena i nisam.... naravno da sam sve napravila i MM i ja i sve je sada OK...kao što sam već pisala imala sam ja nekih problema ali smo sve riješili hvala Bogu

larazg
15.04.2008., 11:54
pa ako i nakon svega ne možeš ostati trudna pa ima načina Bože moj.

Odi na umjetnu oplodnju. Pola foruma je bilo na tome.

kinki
15.04.2008., 16:06
Gabi imaš u matičnoj mliječi sve te vitamine...Ja je taman danas počela pit. Jesi radila šta od pretraga tipa spermiogram, HSG i to? Ajde dođi nam na wannabe temu! Također poviri temu pretrage u neplodnosti, sterilitetu, tamo ti je moja priča...

kinki
15.04.2008., 16:10
Gabi na Laru ćeš se s vremenom naviknuti, ne daj da te zbedira svojom brutalnom iskrenošću. Samo se ti jadaj i pitaj šta te zanima...

Twin
15.04.2008., 17:31
Cure, slušajte Laru! Zna ona šta priča, samo se ne zna uvlačiti u guz.... a to je i tak nebitno. Evo kopirala sam svoj post koji sam ostavila na topicu Čajevi i sl. za neplodnost (mislila da će putnica pripojiti ovom topicu ali nije...) a mislim da se post tiče svih vas pa evo - čitajte:

Ne želim vrijeđati nikoga, ali moje je mišljenje da su ti travari, čajevi i sl. varanje ljudi. Pobogu, imamo fantastične stručnjake (ponavljam, nosim blizance, začela IVF metodom), a ako ne vjerujete našima - široko vam polje, ali nemojte se zavaravati kojekakvim napicima i čarobiranjima. Pomoćna sredstva u vidu dodataka prehrani tipa raznih vitamina (E-vit. u konc od 400 I.J.) dapače, ali ne kao jedino sredstvo. Dakako, sad će svi oni koji su uspjeli "nekim čudom" opovrgavati ovo što pišem, ali te uspjehe opravdava tzv. placebo - efekt. Dakle, ta terapija uspijeva jedino zahvaljujući vašem vjerovanju u nju, a vjerojatno bi se isto dogodilo i bez nje jer, očigledno, u tom slučaju nije postojala objektivna prepreka začeću. E sad dolazimo do drugog dijela. Obzirom da je psihogeni faktor jedan od bitnijih (što zbog hormonske, čak i kemijske ravnoteže u organizmu) može se izvući zaključak da ta sredstva vrijedi probati. E, pa - probajte! Bitno da ne štete, ali svejedno ne zavaravajte se ili pak ne odustajte kod prvog neuspjeha jer današnja medicina čini "čuda" i ako je ovakav pokušaj promašen - pravac na medicinsku obradu! Savjet: kad saznate uzrok neplodnosti lakše će vam biti i razumjeti terapiju te pristupiti istoj! Ako sam pretjerala što u dužini, što u opisima - ne zamjerite! Sretno!

misiz S
15.04.2008., 19:22
Koliko god sam pobornik prirodnog - bojim se da travari mogu jako malo učiniti po ovom pitanju. Posebno ako ste bez dijagnoze.
Prvo treba vidjeti o čemu se radi, a onda na to djelovati.
Imate i onu knjigu Povećajte svoju plodnost - dobra je.

Mi smo uspjeli s trakicama i NUZ metodom (noge u zrak na 20-30 min nakon :Sex:)

Al definitivno ako nakon godinu dana rada na bebi nema plusa - doktoru i pretrage.
Nadam vam se što prije plusićima. Ja znam da je mene izludilo da so uspjeli tek u petom pokušaju, a mogu samo zamisliti kako je vama koje godinu, dvije i više pokušavate :kiss:

I pusa od mog popišanca koji upravo ima veeeeliiiikkkiii tulum u mom trbuhu :cerek:

kinki
16.04.2008., 07:16
Twin pa šta i da se radi samo o placebu, ako to nekom upali zašto ih ti sad razuvjeravaš jeba te...Ja sam sve žive pretrage napravila i nema nikakvog uzroka za moju neplodnost. Ne treba bacat goleme novce za travare ali jedan čaj Zdravac od 30 kn mi sigurno neće naškodit... Ili matična mliječ-dobra je za sve živo i ako sam ja zabrijala da će mi pomoć ti mi odmažeš s takvim komentarima. Ići ću ja i na umjetnu al morate kužit da se teško na nju odlučit kad je s oboje SVE u redu, a stimulirana umjetna se radi samo 2 puta godišnje...E sad, zamisli šta ti svi ti hormoni rade organizmu kad se treba 6 miseci oporavljat od njih...
Nemoj se ljutit al nisam rekla da ću ić u babe vračare da mi napravi amajliju da zatrudnim nego da pijem biljni čaj za plodnost žene...Vjerujem u prirodne lijekove i u homeopatiju i vidila sam x slučajeva di su ljudima samo oni i pomogli, pa čak i meni u nekim drugim zdrastvenim problemima...

misiz S
16.04.2008., 07:37
Vjerujem kako ti je, ne znam, ali vjerujem da je teško.
Ja ti imam jednu dobru tetu koja je završila srednju farmaceutsku i medicinski fax. Išla sam kod nje za policistične jajnike - i bilo je dobro (ne kao s Dianama, ali bolje nego bez ičega).
Ako hoćeš mogu ti potražiti broj.

Znam osjećaj jer sam 6 godina pokušavala naći lijek za PCOS koji nisu Diane i bila bi probala i crnog vraga (toliko sam bila iluđena i takvo mi je bilo lice). Bila sam kod travara koji su me blijedo gledali kad sam im pričala o čemu se radi - a ova teta je čak meni neke stvari objašnjavala.

Preporučam gore navedenu knjigu, a ako želiš pogledat ću ti. Koliko se sjećam preziva se Pokupec i tamo je blizu okretišta na Savi (dno Savske).

:kiss: i sretno :D

misiz S
16.04.2008., 07:42
Evo link na neki članak o njoj
http://damp.nsk.hr/arhiva/vol1/880/6945/www.24sata.hr/articles/view/17712/index.html

I kontakt - ako smijem, ako ne izbrišite pa šaljem na pp ili samo upišite u google :)

dr. med. KSENIJA KRAJINA POKUPEC, fitoterapeut
BOTANA, SPECIJALIZIRANI CENTAR ZA FITOTERAPIJU.
Konjička 3
Telefon 01 3839 096

Twin
16.04.2008., 07:53
Kinki, draga, oprosti, nisam te htjela ljutiti, ali čitaj malo bolje! Nemam ništa protiv, samo ne bih htjela da gajite lažne nade...
E sad, ako se radi o neplodnosti bez poznatog uzroka, zove se idiopatska neplodnost, to ne znači da medicinski problem ne postoji, samo ga oni nisu uspjeli otkriti (nije medicina svemoguća, ipak!) ili je tu "na snazi" taj tzv. psihogeni faktor kad od silne želje kočite sami sebe jer ste preopterećeni time da BAŠ MORATE ZATRUDNITI! Znam jer kod mene nije bilo u redu, ali sam ipak prepustila sve stručnjacima i nisam razbijala glavu stvarima koje niti ne razumijem jer nisam te struke, jasno.
Čajevi i ostala slična sredstva su SUPER jer ne škode organizmu, ali nemaju EFEKT LIJEČENJA, tek su pripomoć vašem organizmu da sam pokuša "popraviti" neke stvari. I, za to kažem , pokušajte, a ako s tim ne ide, vrijeme je da se povjeruje medicini!
Nadam se da sam bila jasnija jer ne postam ovdje kako bih ikoga vrijeđala, već mi je cilj savjetom pomoći onima koji prolaze isto kroz što sam i ja prolazila.

MalaLola
16.04.2008., 08:28
Kinki, draga, oprosti, nisam te htjela ljutiti, ali čitaj malo bolje! Nemam ništa protiv, samo ne bih htjela da gajite lažne nade...
E sad, ako se radi o neplodnosti bez poznatog uzroka, zove se idiopatska neplodnost, to ne znači da medicinski problem ne postoji, samo ga oni nisu uspjeli otkriti (nije medicina svemoguća, ipak!) ili je tu "na snazi" taj tzv. psihogeni faktor kad od silne želje kočite sami sebe jer ste preopterećeni time da BAŠ MORATE ZATRUDNITI! Znam jer kod mene nije bilo u redu, ali sam ipak prepustila sve stručnjacima i nisam razbijala glavu stvarima koje niti ne razumijem jer nisam te struke, jasno.
Čajevi i ostala slična sredstva su SUPER jer ne škode organizmu, ali nemaju EFEKT LIJEČENJA, tek su pripomoć vašem organizmu da sam pokuša "popraviti" neke stvari. I, za to kažem , pokušajte, a ako s tim ne ide, vrijeme je da se povjeruje medicini!
Nadam se da sam bila jasnija jer ne postam ovdje kako bih ikoga vrijeđala, već mi je cilj savjetom pomoći onima koji prolaze isto kroz što sam i ja prolazila.

Kako znaš da nemaju efekt liječenja kad nisi probala i kad kažeš da nisi te i te struke... ne kužim... ali znam da ti je s time napunila glavu ista ona liječnička struka koja toliko opovrgava prirodne metode liječenja jer je u neraskidivoj sprezi sa farmaceutskom industrijom koja vlada svijetom zdravlja ali nema odgovore na mnoga pitanja i bolesti pa ja kažem farmaceutika je isto placebo za koji određeni lobiji plaćaju masne svote da dobije i svoje tzv. empirijske dokaze..
Da netko odluči dati takve bijesne pare za empirijsku podlogu npr. homeopatije i sl. vjeruj mi da će takvi kao ti početi slijepo vjerovati da je to jedini put do izliječenja...
Zašto medicina ne može objasniti izliječenja od raka kod ljudi koji su pribjegli prirodnim metodama poput refleksologije, homeopatije, makrobiotike...
Zdravlje je subjektivna komponenta na koju utječe naša psiha i naučeni modeli ponašanja, pa tako nekome pomogne antibiotik a nekome trava...
Nemoj biti ograničena i misliti da je medicina svemoćna, mnoge žene ni putem IVF-a nisu zatrudnile, ti si samo dokaz da je tebi medicina i vjera u nju bila placebo...
A na kraju, mislim da uvijek čovjek treba jednako pokušati i prirodnim i medicinskim putem i prihvatiti ono što njemu daje osjećaj sigurnosti i puta ka izlječenju..
Svoje najteže bolesti sam izliječila homeopatijom i bachovim pripravcima i nitko me ne može uvjeriti u placebo, jer kad se od nečega liječiš gotovo godinu dana i onda u roku od tjedan dana od primjene bacha recimo potpuno ozdraviš, a to ti nije omogućio ni jedan medicinski pripravak.. e onda vjeruješ.. a inače sam tip koji se ne da zavaravati baš tako lako:mig:

Twin
16.04.2008., 08:43
MalaLola, ja se neću svađati... nije mi to namjera. Vidim da sam, očito, nerazumljiva. Boli mene briga za lobije i sl., znam i ja da nije farmaceutska industrija posve čist posao... (ma, priznajem, mafija čak!). Ali, samo zastupam stav da je bolje vjerovati u nešto objašnjivo i razumljivo, nego li se slijpo prepuštati kojekakvim postupcima za koje ni ne znamo kakav efekt imaju na organizam, osim, ponavljam, ako znamo da isti NE ŠTETE. Pa i antibiotik šteti, ali kad je indicirano radije ću ga popiti jer je očekivana korist veća od moguće štete, nego da pustima da mi se bakterijska upala širi po tijelu i izazove kojekakve komplikacije.
Smatram da imaš pravo na svoje viđenje stvari, a ti meni prepusti da i ja imam isto.

MALECKA23
16.04.2008., 08:43
evo gledala sam sad ovu tabelu, i samo jednu stvar ne kužim...ako je rizik 5 je to ok ili ne ili šta ako je rizik 0 oće beba bit zdrava ili ne:ne zna:

MalaLola
16.04.2008., 08:56
MalaLola, ja se neću svađati... nije mi to namjera. Vidim da sam, očito, nerazumljiva. Boli mene briga za lobije i sl., znam i ja da nije farmaceutska industrija posve čist posao... (ma, priznajem, mafija čak!). Ali, samo zastupam stav da je bolje vjerovati u nešto objašnjivo i razumljivo, nego li se slijpo prepuštati kojekakvim postupcima za koje ni ne znamo kakav efekt imaju na organizam, osim, ponavljam, ako znamo da isti NE ŠTETE. Pa i antibiotik šteti, ali kad je indicirano radije ću ga popiti jer je očekivana korist veća od moguće štete, nego da pustima da mi se bakterijska upala širi po tijelu i izazove kojekakve komplikacije.
Smatram da imaš pravo na svoje viđenje stvari, a ti meni prepusti da i ja imam isto.

Ma nisam se svađala:mig:, samo sam rekla svoje viđenje stvari koje je dijametralno suprotno tvome, a mene su liječničke dijagnoze i postupci dovoljno zjebali u životu da s punim pravom mogu ne vjerovati u njihovu svemoć..
Naravno kad imaš pozitivno i lijepo iskustvo kao ti s njihovim metodama i postupcima želiš to i drugima preporučiti:mig: Isto tako ja imam pozitivno i dobro iskustvo s prirodnim metodama i želim ih preporučiti..
A kome će šta upaliti opet sve ovisi o njima samima.. a zavaravanja mislim da nema uopće osobito ako čovjek nije ograničen na samo jednu mogućnost, a to je bit ove teme, da se zna što sve postoji i kamo krenuti dalje kada nešto ne bude davalo rezultate:mig:

MALECKA
koliko je kužim faktor rizika 5 predstavlja jako visok rizik da dijete neće biti zdravo, a faktor rizika 0 je najpovoljniji jer po tome ispada da će dijete biti savršeno zdravo..
No ja taj dio apsolutno uzimam sa zadrškom :ne zna:

Twin
16.04.2008., 09:03
MalaLola, bravo! Tu se slažem, svaka ima različita iskustva, a ja sam, vjeruj, presretna ako ikome upali bilo koje! Ako nekog bude zanimalo nek uči iz naših, posve različitih, iskustava, a sigurna sam da im obje od srca želimo sreću i što prije plusić!

MALECKA23
16.04.2008., 09:04
Ma nisam se svađala:mig:, samo sam rekla svoje viđenje stvari koje je dijametralno suprotno tvome, a mene su liječničke dijagnoze i postupci dovoljno zjebali u životu da s punim pravom mogu ne vjerovati u njihovu svemoć..
Naravno kad imaš pozitivno i lijepo iskustvo kao ti s njihovim metodama i postupcima želiš to i drugima preporučiti:mig: Isto tako ja imam pozitivno i dobro iskustvo s prirodnim metodama i želim ih preporučiti..
A kome će šta upaliti opet sve ovisi o njima samima.. a zavaravanja mislim da nema uopće osobito ako čovjek nije ograničen na samo jednu mogućnost, a to je bit ove teme, da se zna što sve postoji i kamo krenuti dalje kada nešto ne bude davalo rezultate:mig:

MALECKA
koliko je kužim faktor rizika 5 predstavlja jako visok rizik da dijete neće biti zdravo, a faktor rizika 0 je najpovoljniji jer po tome ispada da će dijete biti savršeno zdravo..
No ja taj dio apsolutno uzimam sa zadrškom :ne zna:

ah dobro je onda već sam se počela zabrinjavat....hvala:cerek:

Mznatizeljna
16.04.2008., 09:39
Potpisujem Kinki i Malu Lolu. Medicina na zalost u veini slucajeva lijeci posljedice ne i uzroke, a mislim da tu homeopatija i priroda i te kako pomazu. Evo ja sam dijagnosticirana endometriozom prije 8 godina, kad je otkrivena dvije godine su mi razni doktori pratili ciste i cistice da bi nakon 3 tjedna od pregleda zavrsila na hitni kirurski gdje mi je operirana cista 10x11 cm na lijevom jajniku - medicina nema iskljucivo objasnjenja zasto i kako endometrioza nastaje pa je ne znaju ni lijeciti - nakon operacije su me sibali Lupron inekcijama u stomak pola godine (inace se daju za rak prostate izmedju ostalog) pa su me htjeli staviti na tablete itd. Nakon sta sam procitala sve sta sam mogla naci na temu endometrioze rekla sam doktorima da ne zelim vise uzimati sve te hormone za koje nisu sigurni kako djeluju i okrenula sam se prirodnim metodama, pazila sam sta jedem, pila cajeve, aloa veru itd. Endometrioza je kao sto znate jedan od glavnih uzrocnika neplodnosti i toga sam bila svjesna kad sam pokusavala ostat trudna, pila sam caj zdravac prije prve trudnoce (koja je nazalost zavrsila spontanim) i prije ove trudnoce za koju se nadam da ce biti ok. Da li mi je aloa vera pomogla da se endometrioza ne vrati svih ovih godina ili zdravac da ostanem trudna, ne mogu sa sigurnoscu reci, ali isto tako ne bi mogla reci ni za hormone kojima su me doktori trpali bez jasnih ucinaka. Ja mislim da su prirodni pripravci u mom slucaju puno pomogli i ne vidim nista lose da netko daje prednost homeopatiji nad medicinom. Sretno svima na ovaj ili onaj nacin!

larazg
16.04.2008., 10:00
Ma nisam se svađala:mig:, samo sam rekla svoje viđenje stvari koje je dijametralno suprotno tvome, a mene su liječničke dijagnoze i postupci dovoljno zjebali u životu da s punim pravom mogu ne vjerovati u njihovu svemoć..
Naravno kad imaš pozitivno i lijepo iskustvo kao ti s njihovim metodama i postupcima želiš to i drugima preporučiti:mig: Isto tako ja imam pozitivno i dobro iskustvo s prirodnim metodama i želim ih preporučiti..
A kome će šta upaliti opet sve ovisi o njima samima.. a zavaravanja mislim da nema uopće osobito ako čovjek nije ograničen na samo jednu mogućnost, a to je bit ove teme, da se zna što sve postoji i kamo krenuti dalje kada nešto ne bude davalo rezultate:mig:

MALECKA
koliko je kužim faktor rizika 5 predstavlja jako visok rizik da dijete neće biti zdravo, a faktor rizika 0 je najpovoljniji jer po tome ispada da će dijete biti savršeno zdravo..
No ja taj dio apsolutno uzimam sa zadrškom :ne zna:

mala lola. po tom jonasu (ili koako se već zove) ja sam:

nosila curicu i faktor je bio 1.

po istini:

ja sam nosila sina i faktor je bio izgleda 6 (jer je umrlo)

tako da ja ta woodoo sranja ne jebam ni suhu šljivu

zaručena
16.04.2008., 10:30
lara, jesi li 100% sigurna da si začela baš i isključivo na taj dan? čini mi se da si negdje napisala da si dva dana prije jonasovom termina.

larazg
16.04.2008., 10:32
lara, jesi li 100% sigurna da si začela baš i isključivo na taj dan? čini mi se da si negdje napisala da si dva dana prije jonasovom termina.

ej ja za tog jonasa nisam čula u životu do lole. jučer sam se čula sa lolom koja mi je rekla da je ona računala za lolu (svoje dijete) i dobila rezultat.

Kako teško žabu u vodu natjeratui jučer navečer sam ja pokušala i danas napisala.

pobrkala si me sa nekim, nikad nisma to napisla

kinki
17.04.2008., 07:38
Twin, sve 5, jucer sam bila nadrkana...Sve vise mrzim zapadnu medicinu. Ispada da svaki lijek koji ti daju u necem pomogne a u 3 stvari steti. Onda si prisiljen uzimati druge lijekove i u zacaranom si krugu... U svakom slucaju, neko jako dobro zaraduje na tome...

Twin
17.04.2008., 08:03
Twin, sve 5, jucer sam bila nadrkana...Sve vise mrzim zapadnu medicinu. Ispada da svaki lijek koji ti daju u necem pomogne a u 3 stvari steti. Onda si prisiljen uzimati druge lijekove i u zacaranom si krugu... U svakom slucaju, neko jako dobro zaraduje na tome...

Ne se sekirati - to nije dobro (prava ti govori, ja sad živčana ko pas). A šta možemo, tak je to danas pa ti biraj! Lijek za upalu šteti želucu pa lijek za želudac šteti kaj ja znam čemu pa lijek za to šteti nečem trećem i upravo tako - možemo u krug! Lijepo treba mozak na pašu i pustit te svakodnevne sekiracije na stranu pa će već nekako, kojoj god metodi vjerovali! Ja ti od srca želim plusić (kao i svim wannabesicama) i samo hrabro naprijed!:)

Elana
17.04.2008., 08:59
Moram ubaciti vic na ovu temu da se malo oraspoložite:

Čovjek teško nagovarao suprugu na odnose u krevetu pa se požalio jednom učenjaku. Ovaj ga uputi na drugog koji ima velikih životnih iskustava.
Taj mu kaže: da, da, težak problem. Bojim se da ti ja ne mogu pomoći, ali ću te uputiti na najvećeg mislioca na svijetu, ali on ti je daleko iza sedam gora i sedam mora.
I ode čovjek tom velikom misliocu s istim pitanjem. Ovaj mu odgovori nakon dugog premišljanja: Evo ti ovaj posaban čaj. Sastavljen od mješavine posebnih ljekovitih trava. Nema boljeg i zdravijeg od ovoga.
Svaku večer kad ti i tvoja žena odete na spavanje, ti joj skuhaj ovaj čaj.
Stavi ga na pod s njene strane kreveta.
U trenutku kad se ona sagne po čaj --- ti je fino zaskoči...

Problem riješen.:D

Elana
17.04.2008., 09:03
P.S. nemam ništa protiv nekonvencionalnih metoda liječenja. Čajevi uključeni.
Ipak više naginjem modernoj medicini.
Bez obzira na to, sve što pomaže smatram da treba prihvatiti objeručke, pa makar samo djelovalo na psihičkoj razini. Dosta bolesti današnjice proizlazi iz psihičkih stanja čovjeka.

argentina
17.04.2008., 09:08
Malo sam zbunjena :confused:, toliko je toga....marulja,vrkuta, noćurak, čaj zdravac, vitamini....kako sve to koristiti tj. šta se s čim može kombinirati???? HELP please.

ulje nocurka sam ja pila, ali radi problema s kozom (i nije bas pomoglo).
osim problema s kozom, koristi se i kao pomoc kod pms-a, ali nisam znala da moze utjecat na plodnost :confused:

jesi li probala s klomifenom?

mateeaa=)
17.04.2008., 09:40
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/kind.gif (http://www.snukk.de)

mateeaa=)
17.04.2008., 09:42
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)
http://www.smilies-smilies.de/smilies/kinder_smilies/storchbrille.gif (http://www.snukk.de)

MalaLola
17.04.2008., 10:24
:rofl: ah čuj možda i ova tvoja metoda psihološkog uvjeravanja da roda stiže pomogne:D

argentina
17.04.2008., 11:07
ima tko kakav savjet za mene? imam tri banke, pijem pilule nekoliko godina i za pola godine se skidam s njih i pocinjemo intenzivno raditi na bebi.
s obzirom da su tu godine koje jesu, meni se zuri.
na pilulama sam radi razno raznih problema i komplikacija, pa bih voljela sto je prije moguce ostati trudna cim se s njih skinem.

e sad - kako pripremiti tijelo, sto jesti, sto piti, kako i kada se sexati, sve sve sve me zanima!

kinki
17.04.2008., 12:01
Jedna mala ispravka-sorry svima... Nekidan sam spomenula Varaždinske Toplice al zapravo se radi o Daruvarskim Toplicama! Sorry!
Argentina odi prvo na temu pretrage za ciljane trudnoće ako nisi već sve to obavila...A sve ostalo ćeš naći na ovoj i na wannabe temi. Osim tih pretraga nema neke posebne pripreme, samo folna kiselina i eventualno neki od ovde spomenutih preparata...Seksat se najbolje svaki drugi dan ili ići na folikulometriju pa ti dr kaže točan dan ovulacije!

argentina
17.04.2008., 15:10
odi prvo na temu pretrage za ciljane trudnoće ako nisi već sve to obavila...A sve ostalo ćeš naći na ovoj i na wannabe temi.

moze link? nisam našla... :kiss:

Osim tih pretraga nema neke posebne pripreme, samo folna kiselina i eventualno neki od ovde spomenutih preparata...Seksat se najbolje svaki drugi dan ili ići na folikulometriju pa ti dr kaže točan dan ovulacije!

se to plaća? oće mi moj socijalni doktor koji je škrt na vremenu i uputnicama i receptima to htjeti/moći obaviti ili se ide u bolnicu?

kinki
17.04.2008., 17:10
moze link? nisam našla... :kiss:se to plaća? oće mi moj socijalni doktor koji je škrt na vremenu i uputnicama i receptima to htjeti/moći obaviti ili se ide u bolnicu?

Na vrhu ti je među top temama. Neke pretrage ti radi tvoj gin a za većinu ti daje uputnice za bolnicu. Onda se ništa ne plača, a on ti je po zakonu dužan dati sve uputnice koje zatražiš... Folna se kupuje u apoteci.

argentina
18.04.2008., 08:35
silly me :bonk: :cerek:

folnu btw i ovako pijem, jer kazu da je dobra dopuna kontracepciji koja smanjuje razinu tog provitamnina.
samo ne znam koliko dugo to mogu gutat.

Lana99
18.04.2008., 08:48
Eh, curke, nije lako, znam. Taj dan kad sam završila na kiretaži baš se po novinama pisalo o bebi koja je bačena u more u plastičnoj vrećici. Poslije o bebi u kanti za smeće. I to me tak' zbediralo da nije za opisivanje. Netko ne može imati bebača, a silno to želi, a neki bacaju žive i zdrave bebe u smeće. Nije fer.
Međutim vrijeme je na vašoj strani, nikad ne recite nikad. Kakva god bila naša medicina ipak se treba obratiti za pomoć kada nakon višegodišnjeg pokušavanja ne dolazi do trudnoće. Alternativa i "narodna" medicina je ok, ali... ne bih se uzdala isključivo u to. Na kraju da vam kažem i ovo: ČUDA se dešavaju. Čak i kada službena medicina tvrdi da je trudnoća nemoguća, beba zna banuti nenajavljena. Zato imajte optimizma, radujte se životu, uživajte u mladosti i seksu. I doći će bebolino.

Lana99
18.04.2008., 08:54
ima tko kakav savjet za mene? imam tri banke, pijem pilule nekoliko godina i za pola godine se skidam s njih i pocinjemo intenzivno raditi na bebi.
s obzirom da su tu godine koje jesu, meni se zuri.
na pilulama sam radi razno raznih problema i komplikacija, pa bih voljela sto je prije moguce ostati trudna cim se s njih skinem.

e sad - kako pripremiti tijelo, sto jesti, sto piti, kako i kada se sexati, sve sve sve me zanima!

Jedi puno povrća i voća, hrani se zdravo, bavi se sportom, boravi na svježem zraku, budi opuštena i sretna, seksaj se svaki drugi dan, pij folnu kiselinu (folic + kupije se u apoteci bez recepta), posavjetuj se sa ginom da ti uzme papu i bris na aerobne i anaerobne bakterije i ostale beštije, možeš raditi i TORCH- ima o svemu tome poseban topić i što je najvažnije : riješi se STRESA što je moguće prije. (op.a. napeto isčekivanje + na testu trudnoće iz mjeseca u mjesec je također stres, pa "olabavi" što više možeš, nek isčekivanje bebe bude radosno,a ne grčevito i stresno). Sretno.

kinki
18.04.2008., 15:44
Lana99:top:
Argentina, dođi nam na wannabe!

larazg
18.04.2008., 15:47
na pilulama sam radi razno raznih problema i komplikacija,

a jesi li riješila sve te komplikacije zbog kojih piješ pilule???

nova_ovdje
19.04.2008., 09:03
silly me :bonk: :cerek:

folnu btw i ovako pijem, jer kazu da je dobra dopuna kontracepciji koja smanjuje razinu tog provitamnina.
samo ne znam koliko dugo to mogu gutat.

dobro se posavjetuj s ginom kada prekinuti piti kontracepcijske. Meni svi govorili da se treba organizam očistiti od pilula, pa ja prestala godinu dana prije nego smo počeli raditi na bebi, jer mi je stari gin otišao u penziju a ja nisam imala vremena (budala) odnijet karton negdje drugo i pitati. Sadašnji dok mi je rekao da je najveća šansa da zatrudniš (mislim da ima veze i s time koje tablete piješ) prva tri mjeseca otkad prestaneš piti pilule, a da prije nego prestaneš piti pilule počneš sa folnom kiselinom. ALI JA NISAM STRUČNJAK pa se obavezno posavjetuj s ginom po tom pitanju, i SRETNO!:top:

larazg
20.04.2008., 11:14
Pitanje za one koje se kuže u Jaonasonovu metodu.

Tu su neki datumi i rizici. Kaj ako se neka od nas seksa mimo datuma koji nije u toj tabeli i zatrudni da li se onda taj izračun spola i rizika odnosi na tu trudnoću ili ne??

Po meni ne, jer je začeta beba van termina.

Kaj vi mislite?

kinki
20.04.2008., 11:22
Ne odnosi se, vazi samo za bebe zacete u roku 24h prije tog termina po Jonasu...

zaručena
20.04.2008., 19:36
i ja kažem da se ne odnosi na duži period od 24h prije. ako se taj jonas računa prema položaju zvijezda, asterološki, onda je valjda važno uzeti bap taj datum, ne?

argentina
22.04.2008., 10:04
Sadašnji dok mi je rekao da je najveća šansa da zatrudniš (mislim da ima veze i s time koje tablete piješ) prva tri mjeseca otkad prestaneš piti pilule:top:

upravo to sam i ja cula sa vise strana, dok je moj ginić rekao da bih se trebala cuvati prvih nekoliko mjeseci dok se organizam ne ocisti od hormona :ne zna: :confused:

neko tvrde jedno, neki drugo, pa sad ti znaj sto i kako...:kava:

osim toga, žene moje drage :cerek: , imam jedno pitanje:
daje li se klomifen samo zenama koje nemaju ovulaciju, ili se on moze dati i zeni koja ima ovulaciju ali kako bi broj folikula (a time i sanse za trudnocu) bio veci?

kinki
23.04.2008., 06:10
Ja samo jednom nisam imala ovulaciju u zadnjih godinu dana i gin mi odma da klomifen, ali zato jer sam išla na inseminaciju...Ne daje se tek tako, iz razloga što ti se od klomifena stanjuje endometrij koji je jako bitan da bi se plod uopće održao u maternici. U jednom ti pomaže, u drugom odmaže. Ja ih pijem već 3 mjeseca i svaki put mi je endometrij (sluznica maternice) za jedan mm tanji. Da sam prije znala za to ne bi ih ni počela pit, plus što sam prvi misec od njih imala 3, drugi 2 a treći samo jedan folikul....Znači da idući možda neću imat nijedan, a bez klomifena vjerovatno par miseci neću ovulirat dok se jajnici ne oporave. Sranje totalno. I još nešto, ne reagiraju sve žene dobro na klomifene. Nekim se odma pojavi cista na jajniku od njih i onda opet ništa od trudnoće.... Ma nemoj ni u ludilu ih pit ako ovuliraš bez njih!

argentina
23.04.2008., 08:36
hm, ok. ima puno smisla to što kažeš.
samo da mi se domoć dobrog ginekologa, pa da mi recimo uzv-om prati kada dolazi ovulacija, pa me pošalje doma u pravom trenutku da se bacim s mužem na posao :zubo:... ako već nemam pomoć u vidu lijekova il nešto.

hm hm, meni se žuri i nestrpljiva sam, ja bih da odmah ostanem trudna.

kinki
23.04.2008., 12:07
To se zove folikulometrija i svaki privatni ginekolog ti to radi prilikom ultrazvučnog pregleda, a i većina socijalnih ginekologa također.... Najbolje ti je 12. dan ciklusa otići kod privatnika i onda će ti reči ili da ovuliraš sutra, preksutra, ili da dođeš opet za 2-3 dana da ponovi uzv... onda se lipo poseksaš i javiš na forum da si trudna! Zašto nam ne dođeš na wannabe temu, baš si neka!

argentina
23.04.2008., 13:26
pa idem kad me tako lijepo zoveš :cerek:

Nova Ja
23.04.2008., 16:11
Curke, citam ove forume, i puno sam naucila od vas.
Od mog spontanog je proslo 6 mjeseci. Napravila sam sve moguce pretrage. Bila sam kod prof. Simunica. Rekao mi je da sam od sebe napravila znanstveni rad i da si sa razmisljanjem o tome samo stetim. Rekao mi je da uzivam s muzem i da ce druga bebica doci, dolazila ja na preglede ili ne, da svu tu silnu zelju treba izbaciti iz glave i uzivati u sexu.
Hvala mateeaa na vibrama! Nadam se da su ti curice dobre, jake i vesele!

moongirl
23.04.2008., 16:41
danas došla iz IVF-a s transfera. negdje oko 8. pokušaj, nisam sigurna, više ne brojim. vraćena su mi 3 dobra zametka i sad ................ čekanje. ovo mi je prvi put da sam totalno flegmatična i normalna........ mislim u odnosu na prve pokušaje. valjda s vremenom oguglaš. ima li još neko ko je trenutno u istoj "fazi"? poruka argentini: nije panika s 30 godina. ima još dosta vremena. ja sam u 39-toj i ne paničarim. moj stav je: kako se osjećaš psihički i fizički i ako je seksualni život uredan i sve ok, smatram da još sve normalno funkcionira i da ima još koju godinu vremena za "biološki sat". :)

moongirl
23.04.2008., 16:48
Curke, citam ove forume, i puno sam naucila od vas.
Od mog spontanog je proslo 6 mjeseci. Napravila sam sve moguce pretrage. Bila sam kod prof. Simunica. Rekao mi je da sam od sebe napravila znanstveni rad i da si sa razmisljanjem o tome samo stetim. Rekao mi je da uzivam s muzem i da ce druga bebica doci, dolazila ja na preglede ili ne, da svu tu silnu zelju treba izbaciti iz glave i uzivati u sexu.
Hvala mateeaa na vibrama! Nadam se da su ti curice dobre, jake i vesele!

ej, i samnom je bio sličan slučaj, ali više se ne bavim znanstvenim radovima. ono kaj sam napisala valjda oguglaš.

kinki
23.04.2008., 17:38
Moongirl, u kurac, ubi me u pojam... Ja sve čekam da me strefi to famozno otupljivanje o kojem svi pričaju pa da se kao opustim i konačno zatrudnim...A kad ono, tebi se tek sad nakon 8 umjetnih to dešava... Ja sam tek početnik u odnosu na tebe. 3 godine i 2 neuspjele inseminacije... Baš bih idući tjedan trebala na treću...A jel kod tebe neki problem ili idiopatska neplodnost ko u mene???

Lake
23.04.2008., 18:04
Evo da vas malo ohrabrim, jučer sam saznala da je jedna tu susjeda uspila zatrudnit nakon 10 godina pokušavanja, mislim da je bila u Zagrebu na umjetnoj ali neznam kojom metodom...sad samo da sve bude ok jer je već dva puta izgubila bebe, jednom blizance :(
Isto je starija, valjda oko 36 godina ima :ne zna:

moongirl
23.04.2008., 18:10
iskreno se nadam da je to otupljivanje ono pravo otupljivanje, ali stvarno se osjećam totalno cool prema ishodu. čudan osjećaj. nije ti kod mene idiopatska shema već neprohodni jajovodi koji su ostali takvi nakon jedne jake upale kad sam završila na operacijskom stolu jer doktori nisu znali što mi je, a nisam se žalila na bol u tom dijelu tijela, već me sve boljelo. valjda refleksivno. tako su ostali neprohodni jajovodi i gomila priraslica koje sam u dva navrata išla odstranjivati i još je nešto ostalo što se nijie moglo odstraniti. i jajovode sam išla odstranjivati da ne bi predstavljali potencijalnu opasnost za plod ali ih nisu mogli odstraniti jer su priraslice nekako sljubljene s jajovodima i tako nešto, pa se to nemože izvesti laparoskopski već bi trebalo klasičnim rezom, a i to koliko sam shvatila nije baš bezazleno. tak da ti je to draga moja kinki totalno sranje. ali nadamo se. :)

kinki
23.04.2008., 18:21
Moongirl, stvarno ti je sranje... Ja sam imala neke priraslice na lijevom jajovodu ali su laparaskopski odstranjene i sad je sve ok al opet inseminacije ne uspijevaju. Ponekad mislim da bi mi bilo draže da imam neki stvaran problem i onda bi mi odlazak na IVF imao smisla, a ovako... Jel ti ideš na stimulirane ili ne? Ako su stimulirane ideš samo 2 puta godišnje jel da?

Lake, draga, i nisi me baš utješila...10 godina??? Znači još 7 godina, pa tada bih imala 39, šanse su mi sve manje plus što se užasno bojim downa nakon 35.... Ajme.

moongirl
23.04.2008., 18:45
uvijek sam išla na stimulirane, ali može se oko 3 - 4 puta godišnje. treba ti jedno dva mjeseca da ti se odmore jajnici. samo to ti izađe na manje jer je stvar u tome kad te naruči, ako si na listi čekanja, po ljeti su na godišnjem pa se i to otegne, i t.d. (to ako ideš u bolnici). ja sam sad pauzirala 1,5 godinu i ovo mi je drugi put u IVF poliklinici. i nemoj si željeti stvaran problem da moraš na IVF jer mislim da su veće šanse na inseminaciji, ali i prirodno u tvom slučaju. samo kad se kak se kaže sve poklopi. zato se nemoj bojati jer još si daleko od otkucavanja biološkog sata, a i down nije pravilo. ja o tome ne razmišljam jer ima i starijih žena koje su rađale pa je bilo sve ok. a ako ti je suđeno, onda hebi ga.

kinki
23.04.2008., 20:49
Hvala ti na informacijama, ja sam eto čula da treba proći 6 miseci između 2 umjetne pa me to ukomiralo... Ajde, držim fige da ti je uspilo!

larazg
23.04.2008., 21:47
šanse su mi sve manje plus što se užasno bojim downa nakon 35.... Ajme.

pa napravi amniocinezu ako ga se strašno bojiš, ni prva ni zadnja ne bi bila

smucek
23.04.2008., 23:25
Moongirl,
Lake, draga, i nisi me baš utješila...10 godina??? Znači još 7 godina, pa tada bih imala 39, šanse su mi sve manje plus što se užasno bojim downa nakon 35.... Ajme.
Što se bojiš downa,kad ti je na leđima već dan ovaj križ,nemoj paničariti od još jednog.
Zubarka moje djece rodila je svoju kćer sa 44.
Od 27. je pokušavala.
Nikad nije odustala.
Uspjela je.

kinki
24.04.2008., 06:24
Pa eto, da mi sad neko kaze da cu tek u 44 zatrudnit ja bih odustala od svega...
Amniocinteza mi nece pomoci ako se radi o Downu. Samo ce ga dokazati. A onaj 1% rizika je u nas malo veci od 1%... Ali to je druga tema, znam da sam glupa sta uopce o tome razmisljam i nemojmo vise o tome...
Moongirl kad ces znati rezultate? Daj javi mi molim te, navijam za tebe!

larazg
24.04.2008., 06:55
Pa eto, da mi sad neko kaze da cu tek u 44 zatrudnit ja bih odustala od svega...
Amniocinteza mi nece pomoci ako se radi o Downu. Samo ce ga dokazati. A onaj 1% rizika je u nas malo veci od 1%... Ali to je druga tema, znam da sam glupa sta uopce o tome razmisljam i nemojmo vise o tome...
Moongirl kad ces znati rezultate? Daj javi mi molim te, navijam za tebe!

pa sa down-om rađaju i one sa 18. nisu ti godine života prepreka za Down.

smucek
24.04.2008., 08:58
Pa eto, da mi sad neko kaze da cu tek u 44 zatrudnit ja bih odustala od svega...
!
Puno bi nas u koječemu odustalo da ne postoji nešto što se zove NADA.
Ako i zatrudniš tek sa 44,i za to će postojati neki razlog.
Držim ti fige.

moongirl
24.04.2008., 09:03
Pa eto, da mi sad neko kaze da cu tek u 44 zatrudnit ja bih odustala od svega...
Amniocinteza mi nece pomoci ako se radi o Downu. Samo ce ga dokazati. A onaj 1% rizika je u nas malo veci od 1%... Ali to je druga tema, znam da sam glupa sta uopce o tome razmisljam i nemojmo vise o tome...
Moongirl kad ces znati rezultate? Daj javi mi molim te, navijam za tebe!

znat ću oko 5.5., tj. za 12 dana trebam napraviti test. i ne spominji više downa. pretpostavljam da tako mali postotak i nije samo za downa, već i za hrpu drugih anomalija i bolesti. kad bi tak razmišljali, ne bi niko rađal. samo hrabro i bez suvišnih razmišljanja kreni naprijed.

Lana99
24.04.2008., 09:03
Cure postoji biološka i kronološka dob. Neke žene su biološki mlađe u 40. od nekih koje su u 30. To znate, ne? Nemojte se toliko opterećivati godinama i postavljati si granice. Dakako, bolje je imati bebolina kad si mlađi, ali...nekad ne ide, pa se posreći kad si stariji. I što onda? Pa hvala bogu.

moongirl
24.04.2008., 09:07
Cure postoji biološka i kronološka dob. Neke žene su biološki mlađe u 40. od nekih koje su u 30. To znate, ne? Nemojte se toliko opterećivati godinama i postavljati si granice. Dakako, bolje je imati bebolina kad si mlađi, ali...nekad ne ide, pa se posreći kad si stariji. I što onda? Pa hvala bogu.

tako je. to je i moj stav, mislim da sam jučer o tome nešto slično pisala.

MaLo
28.04.2008., 20:45
7. Jonasova metoda - meni osobno najzanimljivija:mig: kod nje se ne predviđa mogućnost da zatrudnite u dane ovulacije i uopće ne prati ovulaciju, već kaže da žena može zatrudniti i u one dane kada je mjesec u onoj fazi u kojoj je bio u trenutku vašeg rođenja. Osobito je zanimljiva jer se prema njoj može zatrudniti i u vijeme menstruacije (što je i čest slučaj, pa možda otkriva i tu enigmu), a predviđa i spol i mogućnost začeća zdravog ili pak bolesnog djeteta. Najbolje je kad se Jonasov datum poklopi sa ovulacijom ili s mensturalnim ciklusom. Izračun se plaća na dosta mjesta, ali postoji i besplatni link za izračun (oni koji su platili i kasnije računali po besplatnom kažu da se podaci ne razlikuju):
http://www.lunarium.co.uk/jonas.php - besplatan izračun
http://www.drjonasmethod.com/
http://www.usmev.com.au/cji.htm
forum - http://www.forum.hr/showthread.php?t=163828&highlight=Jonas+metodaI ako ima tko šta za dodati neka napiše dapače:mig:

Prošla sam na brzinu kroz ovaj post i vidim da si i ovu metodu napisala! :top:
Stvarno si si dala truda. :):mig:
Mi smo 'radili' po njoj i prepočam svima! Meni su australci napisali da taj site: lunarium.co.uk nema veze sa Jonasovom metodom (da su fejkeri) i da se nek NE ravnam po njoj. Vele da je nemoguće odrediti plodnost žene na temelju 2-3 podatka! Ja sam morala 2 lista ispuniti prije nego su mi izradili kalendar.

Cure, moja je preporuka www.usmev.com.au !!!! Sretno svima!

Maya_78
29.04.2008., 18:32
Prošla sam na brzinu kroz ovaj post i vidim da si i ovu metodu napisala! :top:
Stvarno si si dala truda. :):mig:
Mi smo 'radili' po njoj i prepočam svima! Meni su australci napisali da taj site: lunarium.co.uk nema veze sa Jonasovom metodom (da su fejkeri) i da se nek NE ravnam po njoj. Vele da je nemoguće odrediti plodnost žene na temelju 2-3 podatka! Ja sam morala 2 lista ispuniti prije nego su mi izradili kalendar.

Cure, moja je preporuka www.usmev.com.au !!!! Sretno svima!

e, a jesi li usporedila datume prema "australcima" i prema "jukejovcima"? ima li "matcha"?

winnerica
30.04.2008., 13:20
pa sa down-om rađaju i one sa 18. nisu ti godine života prepreka za Down.

I to je živa istina! U kvartu imamo mladi par sa Down curicom, drugo dijete poslije nje zdravo. Isto tako na poslu imam spremačicu koja je rodila sa 42 god! (da 42!)¨curicu 2 dana nakon što sam ja rodila sina. I curka je o.k. Na poslu imam puno primjera starijih trudnica koje su rađale s 38, 39 i sl., sva djeca zdrava.

Tara_24
02.05.2008., 21:37
Vidjela sam da je u prvom postu spomenut Maybe baby, pa sam se morala ukljuciti.
Dodje cca 380 kn, a vjerujem da sve znate da se radi o malom mikroskopu na cije stakalce stavljate sliku, ostavite da se osusi 10-15 min, nakon toga pogledate i ukoliko vam se pojavi slikica nesto nalik na gustu paprat, to oznacava plodne dane. U uputstvima pise cak i koja slikica znaci da bi mogla se zaceti curica, a koja za decka.
Kupila sam ga negdje pocetkom 10. mjeseca, a sto se ostalog tice, mogu samo reci da sam trenutno u sretnom 28 tjednu.
Sad, jel to bilo uz pomoc toga ili samo cista sreca, zbilja ne bi znala.

kinki
06.05.2008., 06:03
Moongirl ima li novosti, jesi radila test???
Žene moje ja sam uvjerena u djelotvornost Matične mliječi i čaja Zdravac!
Pijem ih misec dana i u ovom ciklusu imam 4 folikula i duplo deblji endometrij nego prošli misec. Da vas podsjetim, pijem klomifene već 4 ciklusa- prvi je bilo 3 folikula, drugi 2, treći 1, endometrij mi je bio 7, pa 6 pa 5 mm-sve tanji iz miseca u misec. Ovaj, četvrti ciklus, imam 4 folikula i 11mm endometrij! Nevjerovatno!
Po nekoj logici ovaj misec nisam trebala imat nijedan ili jedan, a endometrij mi je trebao biti tanji od 5mm.... A vidi sad? Ma ja vam kažem da je to matična mliječ i zdravac! Sad još nek se oplodi, sutra imamo tempirani odnos, jučer sam primila ovitrelle, ako uspije dižem spomenik Matičnoj mliječi!!!

MalaLola
07.05.2008., 12:49
Evo c/p sa wannabe.. kirshna je lijepo objasnila korištenje LH trakica.. a bum stavila i sliku od misizS gdje se vide razlike
Upute za testiranje LH trkicama (by kirshna):


Za razliku od testova za trudnoću, LH testovi se ne rade s prvim jutarnjim urinom, jer se hormon LH počinje izlučivati ujutro.
Da bi ga se moglo detektirati, treba proći 3-4 sata.
Za testiranje je dobro bilo koje vrijeme između 11 i 16 sati.


Test se smatra pozitivnim ako i samo ako je testna crtica jednako tamna ili tamnija od kontrolne. Sve drugo se smatra negativnim.


Ovulacija nastupa u roku od 12 - 48 sati nakon prvog pozitivnog LH testa. (Može se dogoditi da vam dva dana test bude pozitivan - rijetko). Ovo je prilično širok raspon, ali zato na pozitivan test - odmah u akciju. I s akcijom ne prestajete sve dok BT ne poraste, tj. dok se ne ustanovi da je ovulacija prošla.


Ovulacija može biti čak i isti dan kad imate pozitivan test. Zašto? Test je trenutno stanje hormona u vašem urinu (snapshot), a to je posljedica situacije u krvi, i dok vi detektirate LH u urinu, možda je u krvi razina već opala. Zbog toga nikako nemojte propustiti dan kad je test pozitivan za jedan keks na eks. :mrgreen:


Kada se prestati testirati?
Pa, čim ste imale jedan pozitivan test. Apsolutno je nepotrbno trošiti testove i živce na još testiranja, jer slijedeći dan može test biti pozitivan ili negativan, ali i pozitivan test drugi dan je sam snimka stanja od nekoliko sati ranije. Tako da nakon prvog poz. testa, ostavite čašice i bacajte se u krevet.


A šta da vam još napišem SRETNO! Kako vama, tako i meni.

evo slikica od trakica sa saveontests.com koje je misizS stavila, ona kaže da ove sve pokazuju da nije ovulacija jer ni jedna crtica nije bila jako roza ko kontrolna
http://img211.imageshack.us/img211/5478/27081520dcgn1.jpg

larazg
07.05.2008., 13:07
ove slike od MisizS - koji joj je dan bila tamna crta...meni su tu sve crte iste boje po danima ciklusa?????? :confused:

kiki008
07.05.2008., 13:14
Nije bila tih dana 15-20dc za koje ima slika..
Mislim da je Xena stavljala na wannabe slike kad je bila O.
Probat ću naći.

larazg
07.05.2008., 13:17
Nije bila tih dana 15-20dc za koje ima slika..
Mislim da je Xena stavljala na wannabe slike kad je bila O.
Probat ću naći.

probaj..jer ova je bezveze

misiz S
07.05.2008., 13:30
E sad, samo da ih nađem.
Dakle ovako - ovo je slika mojih trakica kad sam trakice dobila tek 15 DC i nije zabilježena ovulacija -došle su vjerojatno dan-dva prekasno.
Dalje postoji slika i slijedećeg ciklusa koji će za mjesec dana uroditi plodom :cerek:

Sad samo da ju nađem pa ju stavim :D

larazg
07.05.2008., 13:35
ajd nađi jer ova zbunjuje........

larazg
07.05.2008., 13:39
misizS - ti od ovih trakica nauku napravila..baš se vidi da si biolog... cijeli znanstveni rad

misiz S
07.05.2008., 13:39
http://img234.imageshack.us/img234/8893/lhdrugiciklusahr0.jpg

Evo sličice kad je 14 DC pokazala trakica pozitivno. Dakle 15 DC je bila ovulacija i mi smo napravili Vibora (izgleda da pali varijanta da su y spermići brži - keksanje je bilo na dan O i eto dečko).

Ono što bih htjela onako biološki još dodati postu Male je da je ovulacija kao takva zapravo trenutak otpuštanja jajašca iz jajnika - to jajašce može biti oplođeno samo unutar 12-24 sata od otpuštanja, nakon toga odumire.
I da, pozitivna LH trakica u pravilu pokazuje da će O nastupiti unutar 12-24-36 sati od testiranja jer to jednodnevno povišenje (koje je uglavnom sredinom dana) LH hormona (luteinizirajućeg hormona) je okidač za otpuštanje jajašca u jajovod :)

Nadam se da nisam zakomplicirala.

U svakom slučaju, uz to je nama pomoglo i 20-30 min držanje nogu u zraku - dok se cervix ne zatvori - i tada su plivači bili unutra, daleko i došli do jajašca (meni je uvijek puuuuno iscurilo, i koliko ginići tupili da dovoljno uđe - mislim da je uz točko vrijeme O ova metoda bila od velike pomoći, skoro bih rekla i ključna).

misiz S
07.05.2008., 13:40
misizS - ti od ovih trakica nauku napravila..baš se vidi da si biolog... cijeli znanstveni rad

Hebemu, mislim da ću prije na ovome doktorirati nego na mojoj stvarnoj temi :zubo:

Samo pitajte ljepotice :kiss:


P.S. te trakice su bile aktualne na wannabe zboru - evo link http://www.forum.hr/showthread.php?t=251725&page=180 pa pročeprkajte.

Xen@
07.05.2008., 13:42
evo cure sa fertility frienda slika trakica 15 dan ciklusa je pozitivna

http://img169.imageshack.us/img169/2959/trakicebk4.th.png (http://img169.imageshack.us/my.php?image=trakicebk4.png)

kliknite da se poveća!


pusa!!!!

kiki008
07.05.2008., 14:03
Evo ih!!
Ja sam samo čekala da se misiz i xena jave, ja ih nisam uspjela pronaći!!
Hvala curke :kiss:

misiz S
07.05.2008., 14:03
Super!!
Pravi rpimjer koji još k tome pokazuje da je maksimum LH baš sredinom dana.
Ja sam se testirala jednom dnevno (bodul, šta ćete :zubo:) i to oko 16 h.
Neki kažu bolje 2 puta dnevno - oko 11 i oko 18h.
Birajte :D

Ovo je slika školski primjer, a moja je malo čudnija, al ako vam se slično dogodi da znate da je to to.
Zapravo, ako vam nije čudno, ja ih još imam, možda, ako još pokazuju jednako ih mogu opet probati slikati :D

Xena :top:

larazg
07.05.2008., 14:14
vidim...sad se fakat super vide

moongirl
07.05.2008., 21:29
Moongirl ima li novosti, jesi radila test???
Žene moje ja sam uvjerena u djelotvornost Matične mliječi i čaja Zdravac!
Pijem ih misec dana i u ovom ciklusu imam 4 folikula i duplo deblji endometrij nego prošli misec. Da vas podsjetim, pijem klomifene već 4 ciklusa- prvi je bilo 3 folikula, drugi 2, treći 1, endometrij mi je bio 7, pa 6 pa 5 mm-sve tanji iz miseca u misec. Ovaj, četvrti ciklus, imam 4 folikula i 11mm endometrij! Nevjerovatno!
Po nekoj logici ovaj misec nisam trebala imat nijedan ili jedan, a endometrij mi je trebao biti tanji od 5mm.... A vidi sad? Ma ja vam kažem da je to matična mliječ i zdravac! Sad još nek se oplodi, sutra imamo tempirani odnos, jučer sam primila ovitrelle, ako uspije dižem spomenik Matičnoj mliječi!!!

nisam još, sutra ću ujutro. malo sam sumnjičava jer mi se danas pojavila sukrvica, neznam, vidjeti ću sutra. čujemo se. bok.

zaručena
07.05.2008., 21:33
šta se to tu gleda, trakice koje 15. dc pokazuju O?

kinki
08.05.2008., 06:49
nisam još, sutra ću ujutro. malo sam sumnjičava jer mi se danas pojavila sukrvica, neznam, vidjeti ću sutra. čujemo se. bok.

Joooj držim fige da bude plus!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Javi obavezno čim napraviš!

moongirl
08.05.2008., 21:28
Joooj držim fige da bude plus!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Javi obavezno čim napraviš!

Nije bio plus, nisam niti tulila kao prije, nemogu reći da mi je svejedno, nije i ipak je ta tuga prisutna kao i uvijek prisutni upitnik u glavi zakaj nije uspjelo kad su zameci bili dobri, jedan čak odličan prema njihovim kriterijima. probati ćemo opet krajem ljeta. kako je kod tebe?

kinki
08.05.2008., 21:48
Nije bio plus, nisam niti tulila kao prije, nemogu reći da mi je svejedno, nije i ipak je ta tuga prisutna kao i uvijek prisutni upitnik u glavi zakaj nije uspjelo kad su zameci bili dobri, jedan čak odličan prema njihovim kriterijima. probati ćemo opet krajem ljeta. kako je kod tebe?

Joooj draga stvarno mi je žao. Baš sam se nadala da ćeš doći s lipim vijestima.
A šta da ti kažem, čemu da se onda tek ja nadam što sam ovaj mjesec išla na tempirani odnos... Imala sam 4 folikula koji su pukli(ovitrelle) čak i endometrij je bio 11mm, al ko zna dali su dali kvalitetne jajne stanice.... Iskreno, opet sam se ponadala al sad kad vidim kako je kod tebe-nade su mi potonule....

moongirl
09.05.2008., 12:09
Joooj draga stvarno mi je žao. Baš sam se nadala da ćeš doći s lipim vijestima.
A šta da ti kažem, čemu da se onda tek ja nadam što sam ovaj mjesec išla na tempirani odnos... Imala sam 4 folikula koji su pukli(ovitrelle) čak i endometrij je bio 11mm, al ko zna dali su dali kvalitetne jajne stanice.... Iskreno, opet sam se ponadala al sad kad vidim kako je kod tebe-nade su mi potonule....

Ej, nemoj da ti tonu nade, moramo biti uporne. Ja ću još ići. Isto mi budu dobre jajne stanice i uvijek se naprava kvalitetni zameci, endometrij dobar ali hebi ga. Nešto ne štima, ali biti ću uporna. Te stvari se dešavaju i kod ljudi koji nemaju nikakvih problema, ali normalno da se na to ne obraća pažnja i uopće ne razmišlja kad nemaš problema, a iste se stvari dešavaju. Tako mi je jednom prilikom i doktor rekao, koliko parova ima odnose ali se trudnoća ne desi nakon svakog. Zato, idemo još!!!

šiljo
09.05.2008., 16:57
moongirl mogu li te pitati kakav je postupak za embriotransfer?
ja bi trebala ići pa eto malo gledam ovdje pa me živo zanima kakav je postupak ima li kakve pripreme ili samo dođeš određenog dana na transfer?
Tnx

šiljo
09.05.2008., 19:18
skužajte samo sam uletila..
nova sam na trudnicama i nisam trudna ali bi volila bit....opet...
inače mama sam jednog malo čuda od 16 mjeseci....
pokušavala dobrih 10 godina i nakon 10tak(a bilo ih je i više inseminacija)nakon IVF sam uspjela
zato me sad zanima jer neznam kako ide sa embriotransferom...
I cure nedajte se to je moje iskustvo...Go for it...

kinki
10.05.2008., 06:07
10-ak inseminacija???:eek: A jadna ti sam ja!!! A jel imaš neki poznati problem, ti ili muž, ili je idiopatska ko u mene???
Mene tek čeka IVF ako se sad nije primilo. Ja sam mislila da su IVF i embriotransfer jedno te isto:confused:
Ufff, nadam se da neću i na tome doktorirat... A IVF tije uspio iz prve? Zašto onda opet ne ponoviš isto? Jel bio stimulirani ili prirodan ciklus? Di si to radila? A jadna ti, došla nešto pitat a ja te izbombardirala pitanjima... Dođi nam na wannabe temu, tu sve čekamo i odbrojavamo... Evo baš smo jučer imali 2 plusića!

šiljo
10.05.2008., 12:02
eh..ovako
mm problem malo-sporo kod mene kao sve ok ali nakon toliko pokušaja
(nakon 9-10 ko bi više bio broio) imala sam vanmateričnu....
i ond je moj dr rekao da se pogleda prohodnost jajovoda....ee
onda je preporučio IVF stimulirani pusto hormona ....
i tako fala Bogu uspijeli smo od prve jer sam ja bila na kraju snaga i živaca i nebi više mogla....ali ostala su mi dva embria zamrznuta tako da se nadam još kojem čudu....:cerek:
e radila sam u IVF kod dr Tomić

kinki
11.05.2008., 07:01
eh..ovako
mm problem malo-sporo kod mene kao sve ok ali nakon toliko pokušaja
(nakon 9-10 ko bi više bio broio) imala sam vanmateričnu....
i ond je moj dr rekao da se pogleda prohodnost jajovoda....ee
onda je preporučio IVF stimulirani pusto hormona ....
i tako fala Bogu uspijeli smo od prve jer sam ja bila na kraju snaga i živaca i nebi više mogla....ali ostala su mi dva embria zamrznuta tako da se nadam još kojem čudu....:cerek:
e radila sam u IVF kod dr Tomić

Ajoj. A kakvi su ti bili rezultati HSG-a, jesu li ti jajovodi prohodni?
A di si to radila, u kojem gradu? Nikad čula za dr Tomić. Ja sam iz Splita. jesi to radila privatno ili preko socijalnog? Koliko para te došlo sve skupa sa hormonima i to??? Koji hormoni? Sorry na pustim pitanjima... Znači ideš ponovno sa tim zamrznutim embrijima???

šiljo
11.05.2008., 12:12
hay
prohodnost radila kod Poljaka i on preporučio metodu vantjelesne
inače sve ostalo radila u ZG privatno i to u IVF kod dr Tomić
došlo je oko 2.000 eura (hormoni+postupak...)

kinki
11.05.2008., 17:46
Thnx na info...

moongirl
12.05.2008., 10:00
moongirl mogu li te pitati kakav je postupak za embriotransfer?
ja bi trebala ići pa eto malo gledam ovdje pa me živo zanima kakav je postupak ima li kakve pripreme ili samo dođeš određenog dana na transfer?
Tnx

Nisam te baš shvatila. rekla si da si išla kod dr. Tomića. Koji je bio postupak? Ako je bio IVF, onda si radila embriotransfer. Znači nakon uzimanja hormona vade se jajne stanice, suprug isti dan daje sjeme i onda biolog to "kemija". Ako se "iskemijaju" zameci onda se vrši embriotransfer (vraćanje zametaka u maternicu). Mislim da sam dobro objasnila. A ako je bila inseminacija, nisam sigurna, ali mislim da je to samo uštrcavanje sjemena u jajovode. Isto se valjda UZV prati kad su folikule najoptimalnije (plodni dani) za taj postupak.

šiljo
12.05.2008., 12:34
hay
ja sam radila cijeli postupak i imam dva zamrznuta embriasad njih treba samo vratiti u maternicu taj postupak neznam
pretpostavljam da nema nikakvih novih uzimanja hormona nego samo
"vraćanje" embria?

moongirl
12.05.2008., 13:30
hay
ja sam radila cijeli postupak i imam dva zamrznuta embriasad njih treba samo vratiti u maternicu taj postupak neznam
pretpostavljam da nema nikakvih novih uzimanja hormona nego samo
"vraćanje" embria?

Pa ne znam, valjda nema uzimanja hormona, kad u ovom slučaju ne trebaju folikule. Možda samo da uzimaš one vitamine s folnom kiselinom i B vitaminima. To ionako samo može pripomoći. Preporuča se uzimanje i dva - tri mjeseca prije trudnoće. Kad ćeš ići po zametke?

Zaboravila sam reći možda i andol 100 radi cirkulacije i 1 normabel od 2mg na dan transfera radi opuštanja mišića maternice. Malo se posavjetuj s doktorom. Ja to tako radim kad idem. Andole pijem i ranije svaki dan po jedan, a normabele isto prepišu 3x na dan. Valjda je to tak bilo i kod tebe?

šiljo
12.05.2008., 14:12
ja sam prvi put kad sam radila vantjelesnu fala Bogu uspjela ostati tr.
zato neznam šta se daje i kako ide kad je samo embriotransfer

ali oću naravno da ću se raspitati kod dr samo nemogu još par mjeseci ići tako da sam se htjela samo tu polako informirati....
tnx

moongirl
12.05.2008., 14:21
ja sam prvi put kad sam radila vantjelesnu fala Bogu uspjela ostati tr.
zato neznam šta se daje i kako ide kad je samo embriotransfer

ali oću naravno da ću se raspitati kod dr samo nemogu još par mjeseci ići tako da sam se htjela samo tu polako informirati....
tnx

Sretno :top:

kinki
12.05.2008., 15:40
I ja sam čula za Andol 100 da je dobar za endometrij koji je važan za plod...
I ja sam pila normabele kod inseminacija al eto, nisu mi pomogli...

MaLo
16.05.2008., 01:54
e, a jesi li usporedila datume prema "australcima" i prema "jukejovcima"? ima li "matcha"?

Jesam! Usporedila sam konkretno svoj kupljeni kalendar s onim co.uk i u potpunosti s slažu datumi, al se vjerojatno i sve ostalo mora poklopiti :ne zna:

seven_
05.06.2008., 19:52
Pozz!

Kao prvo,moram vas "upozoriti" da sam nova na forumu i zato se unaprijed ispričavam zbog svih mogućih grešaka i propusta. :s
Od nedavno planiram trudnoću i počela sam raditi pretrage... Prvi papa-test je pokazao cin I + promjene povezane sa hpv-om. Dva mjeseca nakon toga, cin II. Mikrobiološki test je izolirao E.coli. Pozitivna na klamidiju. :horor: :(
Popila sam Sumamed,koristim Betadine vaginalete,pijem Ninur za E.coli,bildam imunološki sustav. Dragi se također liječi. Svjesna sam da me čeka mukotrpan put do čistih nalaza.
Teško mi je jer sam jako htjela bebicu,a sad se ne možemo ni seksat,a kamoli radit na djetetu :( .
Sad mi je malo lakše kad sam istresla dušu... :)

Budući da ne znam koliko dugo vučem te bolesti, bojim se da ću imat problema sa začećem. Konkretno, zanimaju me testovi za određivanje ovulacije. Htjela bih začeti curicu, a za curicu se, koliko znam, treba imati spolni odnos dan-dva prije ovulacije. Da li se s tim trakicama može odrediti to razdoblje? Koliko je pouzdan maybe baby?

Unaprijed se ispričavam ako je već odgovoreno na ista ili slično pitanja. Hvala vam na razumjevanju i na čitanju. Svaki komentar i savjet je dobrodošao. Kad se družim s drugim wannabe mamicama, imam osjećaj da sam i ja bliže ispunjenju želja. :):mig:

larazg
05.06.2008., 19:57
seven...

jebiga nalazi su takvi kakvi su.

želim ti brz oporavak. E colii se ninurom može riješiti a CIN-ove ne znam gdje kontroliraš i liječiš i da li si bila na kolposkopiji....

što se tiče trakica Xena, Krišna i Kiki su ti magistre trakica pa sve oko tog pitaj njih iz prve ruke

MalaLola
06.06.2008., 07:13
seven dobrodošla i pridruži nam se na wannabe:mig:
Što se tiče tvojih nalaza, ti cinovi su ti povezani sa tom klamidijom i evenutalno e. coli i kad to izliječiš otići će i cin, barem je meni tako. Ja sam imala cin1 zbog ureaplasme i kad sam ju izliječila više ga nije bilo. Čim se izliječiš od tih beštija možeš slobodno radit na bebici, a nadam se da će ti prva kura lijekova odmah pomoći:s pa da se uskoro možeš keksati do mile volje i ugledati plusić što prije. A što se tiče ovog prijedloga kolposkopije, mislim da je ona potrebna samo u težim slučajevima i ukoliko ti se taj cinII pretvori u cinIII, do tada samo mirno, pij puno puno brusnice za e.coli, a za klamidiju koliko znam pomažu samo antibiotici, no probaj i sa onim jogurtima tipa acidosalus i sl. i drugim razno raznim podizačima imuniteta..
Za ovulacijske trakice, imaš u prvom postu link na saveontests, svi su tamo naručivali, misilm da 20 o trakica i 5 testova za trudnoću dođe oko 100kn, stignu brzo, a za način korištenja pitaj curke na wannabe koje su ih koristile:mig:
Sretno:top:

larazg
06.06.2008., 13:22
ne slažem se lola sa tobom.

Ti uspoređuješ u generaliziraš CIN-ove koje si ti imala a nemaš HPV, sa njezinim CIN-ovaima a koja ima HPV. To nije isto.
CIN-ovi su premaligne promjene.
Ona ima Viskokorizičan HPV.
Vjerojatno ima i kondilome koje inače HPV uzrokuje i na stjenkama rodnice i na cerviksu. E baš zbog toga ispod tih kondiloma taloži se kod visokorizičnih HPV-ova acetobijeli epitel koji u biti uzrokuje premaligne promjene.

CIN bez HPV-a nije isto kao i CIN sa HPV-om.

Ispod ravnih kondiloma (a kod visokorizičnih HPV-a su ravni najčešći) nalazi se tkivo s premalignim promjenama koje mogu preci u maligne promjene, zato to treba sve prvo vidjeti pa po potrebito sve treba odstraniti.
ravni kondilomi su uzrokovani visokorizicnim i oni ti idu u paketu s cin-om.
Ravni kondilomi koje uzrokuje visokorizični HPV vrlo su infektivni i mozes si ih prenijeti na ostale sluznice pa bi ih trebalo utamaniti.
A da ne govorim o porođaju jer i porodjaj je problematican jer dijete prolazi kroz takvo tkivo i moze se inficirati

a Papa test jest samo probirna metoda, a ne dijagnostika a ti CIN-ovi često ovise o samom citologu koji ti radi Papa test (neki citolog nije savjesniji pa će napisati odmah CIN II a nekome tko je savjesniji te možda malo pažljiviji će napisati CIN III)

seven_
06.06.2008., 15:07
MalaLola,puno ti hvala na iskrenoj dobrodošlici u počasno društvo wannabe mamica :D!
Danas sam se prijavila kod divne ginekologice tako da mi se već nazire svjetlo na kraju tunela :mig:. Nakon terapije, ponovit ću briseve za E.coli i za Klamidiju. Nadam se najboljem...
Nakon toga krećem u žestoku borbu sa cinovima i visokorizičnim gospodinom hpv-om. Obavit ću sve moguće pretrage i raspitat se o alternativnim metodama liječenja. Naravno, isto vrijedi i za dragoga (koji je već lud što nema keksanja do dalnjega :eek:).
Nadam se da ću to relativno brzo izliječiti i normalizirati... :confused:

kinki
07.06.2008., 07:23
Svašta. Nemoj se ljutit ali s obzirom na sve što si navela mislim da ti je najmanji problem hoćeš li začet curicu ili dečka. A kad jednu wannabe(koja 3,4 ili više godina pokušava začeti) pitaš za savjet kako da začmeš curicu onda toj wannabe dođe da te probije nogom u dupe.... Jel ti muž radio briseve? Rezultat?

seven_
08.06.2008., 15:28
Svašta. Nemoj se ljutit ali s obzirom na sve što si navela mislim da ti je najmanji problem hoćeš li začet curicu ili dečka. A kad jednu wannabe(koja 3,4 ili više godina pokušava začeti) pitaš za savjet kako da začmeš curicu onda toj wannabe dođe da te probije nogom u dupe.... Jel ti muž radio briseve? Rezultat?

Kinki, ne znam da li je ovo dobronamjerna opaska, ali smatram da nije u redu da me osuđuješ zbog mog pitanja. Sudeći po svemu, još dugo neću moći raditi na djetetu, i nije isključeno da ću i ja imati problema sa začećem :(. Svejdeno se nadam najboljem i mislim da nema ničeg lošeg u tome što se raspitujem o metodama i pomoći pri začeću jer želim biti informirana. Sasvim je normalno da me to zanima jer više od ičega na svijetu želim biti mama. Ako to nije dovoljno da sudjelujem u raspravama na ovom forumu, onda isti ima sasvim krivu namjenu.

Hvala ti što si me upozorila na težinu mojih problema, ali i sama sam ih itekako svjesna :(.

Žao mi je ako sam u svom postu ikoga povrijedila time što sam tražila savjet takve vrste :ne zna:.

Dečko mi je napravio briseve, sad čekamo rezultate.

larazg
08.06.2008., 15:31
ajde seven...biti će sve ok...

seven_
08.06.2008., 15:56
Šmrc,šmrc... Hvala ti, Lara :).

larazg
08.06.2008., 16:01
ma znaš što... šta je tu je.
nemožeš iz svoje kože ma koliko god ti htjela iskočiti.
Rekla si ideš na PAPA, ideš na UZV...nevezano na nalaz PAPA odi na kolposkopiju da vidiš da li imaš kondilome...da stigneš ih odstraniti jer nije pametno zatrudniti sa kondilomima.. malo proguglaj pa ćeš vidjeti opasnosti za bebu kod poroda.

A da ih imaš to samo sa koloposkopijom možeš utvrditi

seven_
08.06.2008., 16:09
Nešto me muči :(...
Negdje sam pročitala da Dr.Frković ( privatna ginekologica kod koje sam bila ), kod svakog pregleda radi koloskopiju. Gledala je ona kroz neki mikroskop sa svjetlom, ali je li to koloskopija... Sigurno bi mi to napisala u nalazima, zar ne? Prvi put mi je rekla da mi je sve unutra upaljeno, a drugi put mi je rekla da je ok jer sam se riješila gljivica terapijom.

Mislim da ću otići kod tog Ljubojevića u Zg kad mi stigne plaća pa ćemo onda vidjeti...

larazg
08.06.2008., 16:15
Nešto me muči :(...
Negdje sam pročitala da Dr.Frković ( privatna ginekologica kod koje sam bila ), kod svakog pregleda radi koloskopiju. Gledala je ona kroz neki mikroskop sa svjetlom, ali je li to koloskopija... Sigurno bi mi to napisala u nalazima, zar ne? Prvi put mi je rekla da mi je sve unutra upaljeno, a drugi put mi je rekla da je ok jer sam se riješila gljivica terapijom.

Mislim da ću otići kod tog Ljubojevića u Zg kad mi stigne plaća pa ćemo onda vidjeti...

odi njemu. 200 kuna ti je pregled. stvarno nije puno za zdravlje. u centru je i lako se nađe

kinki
08.06.2008., 16:17
A ti si neka dobrica. S tobom se neću svađat:lol::lol:
Žao mi je zbog baja, nadam se da ćeš ih se brzo riješiti i da ćeš bez problema zatrudniti. A ako saznaš recept za curicu daj i meni javi, u mojoj familiji sami muški.

larazg
08.06.2008., 16:19
kunki...nešto je divlje u zraku...ja se smirila ti povampirila

seven_
08.06.2008., 16:30
Već mi je lakše... :)
Drago mi je da se ipak nećeš samnom svađati jer bi sigurno izvukla deblji kraj :lol:.
Primaš me u društvo wannabe mamica iako još nisam prošla kvalifikacije za članstvo :mig:?

kinki
08.06.2008., 18:01
kunki...nešto je divlje u zraku...ja se smirila ti povampirila

:lol::lol::lol::lol:

Seven dobrodošla si, ja sam ti bila vatreno krštenje, sad ćeš sve wannabe preživit:lol::lol::lol:

zaručena
08.06.2008., 20:26
Već mi je lakše... :)

ma hormoni nam divljaju od pokušavanja, želja i nada. ja isto nisam normalna a tek sam na početku, kao i ti. al šta ćeš, velika želja svaki neuspjeh čini još većim porazom...

CIPOLINA
09.06.2008., 10:48
Hello svima...evo, i ja nova :mig:
Mi još nismo počeli raditi na bebaču; uskoro...poslije ljeta :top:
Čitajuči malo...vidjela sam da se "to" ne hvata tako brzo :eek: , pa me malo strah! Počela sam gutati ulje nočurka i mogu vam reči da pomaže (kod plodne sluzi primjetila sam poboljšanje...)!
...ovo je sve od mene...
Pozdrav!

kinki
09.06.2008., 10:56
Cipolina nemoj se brinuti, uzmi u obzir da se ovde uglavnom jave žene koje imaju problema, isto tako oko mene su sve žene iz prve zatrudnile. Ulje noćurka kažeš? Ajde da i to probam.

Burmanska mačka
09.06.2008., 11:07
Bok svima!
I ja sam nova. Kao što se vidi po broju postova, ne nova na Forumu, ali nova na ovom PDF-u-
Zapravo ve sam pisala prije par mjeseci, tada sam samo najavila da planiram na ljeto biti wannabe:D. I sad sam tu. Kao prava wannabe.

CIPOLINA
09.06.2008., 12:05
Cipolina nemoj se brinuti, uzmi u obzir da se ovde uglavnom jave žene koje imaju problema, isto tako oko mene su sve žene iz prve zatrudnile. Ulje noćurka kažeš? Ajde da i to probam.

Hvala ti, Kinki! Probaj ulje (u kapsulama, ne tekuće)...meni je full pomoglo! :top:

seven_
11.06.2008., 18:09
Drage moje wannabe mamice... :mig:

Čitala sam o Jonasovoj metodi u prijašnjim postovima i zanima me koliko zbilja ima istine u tome s obzirom da po se izračunu povoljni datum za začeće može poklopiti s neplodnim danima i danima menstruacije :ne zna:.

Već sam luda od čekanja da dragi i ja počnemo raditi na djetetu, jedva čekam da dobijemo zeleno svjetlo od ginekologice. Unaprijed se bojim da ću nakon tih svih boleština imati problema sa začećem... :(

Nalazi od dragog još nisu gotovi, ja idem u utorak ponovno radit briseve na Klamidiju i E.coli. Nakon toga ćemo vidjet što je s Hpv-om, nadam se da koloskopija neće pokazat kondilome :confused:.

Nema keksanja već mjesec dana i skroz sam skrenula :eek:. Sanjam da sam trudna i budim se s rukom na trbuhu.

Danas mi je posebno depresivan dan :(.

kinki
11.06.2008., 18:52
Drage moje wannabe mamice... :mig:

Čitala sam o Jonasovoj metodi u prijašnjim postovima i zanima me koliko zbilja ima istine u tome s obzirom da po se izračunu povoljni datum za začeće može poklopiti s neplodnim danima i danima menstruacije :ne zna:.

Već sam luda od čekanja da dragi i ja počnemo raditi na djetetu, jedva čekam da dobijemo zeleno svjetlo od ginekologice. Unaprijed se bojim da ću nakon tih svih boleština imati problema sa začećem... :(

Nalazi od dragog još nisu gotovi, ja idem u utorak ponovno radit briseve na Klamidiju i E.coli. Nakon toga ćemo vidjet što je s Hpv-om, nadam se da koloskopija neće pokazat kondilome :confused:.

Nema keksanja već mjesec dana i skroz sam skrenula :eek:. Sanjam da sam trudna i budim se s rukom na trbuhu.

Danas mi je posebno depresivan dan :(.

Draga kao prvo, dođi nam na wannabe temu. Tamo je uvik živo. Koliko ja znam ni klamidija, ni HPV ni ešerihija ne moraju spriječit trudnoću, ali su opasne za plod ove dvi beštije.

Što se tiče Jonasove metode, bila je jedna wannabeica koja je po toj metodi kao zatrudnila. Meni se već 2 puta poklopila sa ovulacijom pa ćorak. Šta ja znam, valjda se tu puno zvijezda mora posložit, ali pokušaj, ništa ne gubiš!

Držim fige za uredne nalaze! BTW, i moj muž stalno sanja da ja rađam blizance:)

mafri
12.06.2008., 13:50
Molila bi nekog strpljivog ljudova da mi pojasni malo kako se mjeri bazalna temperatura i kad je ovulacija tad!Ja ono sve citam i nist mi nije jasno!Mozak mi odumro!

seven_
12.06.2008., 13:58
Imam jedno pitanje :confused:...

Čitala sam o načinima određivanja ovulacije jer svoju nikako ne mogu skužiti... Zadnja menga mi je došla 4.06. i trajala je do prije dva dana. Sad sam primjetila cervikalnu sluz na dnevnom ulošku i rasteže se kao žvakaća guma :eek:. Da li to znači da mi stiže ovulacija, ili već ovuliram ( malo je prerano ) :ne zna:?
Nažalost, ne mogu se keksati dok ne riješim boleštine, ali me zanima. Čisto informativno :D.

N0_NAME
12.06.2008., 22:08
Bog cure, pozdrav svima. Evo da vam se i ja pridružim. I ja bi htjela jednu malu bebe, doći će vjerovatno u pravo vrijeme, ali ja bih htjela da to bude što prije.
Seven preporučila bih ti da mjeriš bazalnu temperaturu. To ti je najbolji način za određivanje ovulacije i plodnih dana.
Ja osobno imam kratki ciklus (23 -24 dana) i ovulacija mi je 10 - 11 dan. Također ova plodna sluz krene nekad i 2 dana prije ovulacije. Također bih ti preporučila da izvadiš hormone. Meni je progesteron nizak, pa vjerovatno zato ne mogu ostati trudna. Trebala bih krenuti sa Klomifenima, no svaki mjesec odgađam za slijedeći, nadam se da će se to prirodno uravnotežiti. No za sad ne ide.
Marfi bazalna temperatura se mjeri svako jutro od 1. dana M otprilike u isto vrijeme. Toplomjer držiš u ustima 5 min. Najbolje ti je uzeti klasični živin jer oni digitalni nisu pouzdani. Bitno je da temperaturu mjeriš čim se probudiš. Dakle, ne smiješ se dizati, ništa raditi. Otvoriš okice, toplomjer u usta i držiš 5 min. Najbolje ti je poći na stranicu http://www.fertilityfriend.com/ tamo se logirati i ubacivati podatke. On će ti sam reći kad ti je bila ovulacija. Prvi mjesec ti je zeznuto to što će znati tek kad prođe. Meni je temp cijelo vrijeme slična (linija gore, linija dole). Dan pred O padne, i nakon O poraste i na toj razini stoji sve dok ne dodje M. Na ovoj stranici preporučuju praćenje barem 3 ciklusa da bi onda mogla znati kad ti je O (pouzdano).
No, bez obzira i kad imate O to ne znači da ćete ostati trudne. Možete imati "ćorave" folikule, tj. prazne folikule, ili da vam je progesteron prenizak (kao u mom slučaju) pa se jajašce ne može ugnjezditi.
Uglavnom, ima dosta toga .....

kinki
13.06.2008., 06:55
No Name, nemoj pit klomifene ako i bez njih ovuliraš. Od njih ti se stanjuje endometrij a uz nizak P plod ti se tek onda neće moć uhvatit. Koliki ti je bio P4 na 21. dan ciklusa? Meni je od klomifena endometrij sa 12mm pao na 5mm, a ispod 6 nema šanse da se plod uhvati... Osim toga, klomifeni ti samo napumpaju folikule a ko zna jel ijedan ima jajnu stanicu... I ako ne uzmeš štopericu(ovitrelle) često se desi da od klomifena folikul ne pukne i nastane cista. Ako ne ovuliraš i stvarno ti treba nešto za poticanje ovulacije, traži gina da ti da Femaru. Ona je skupa-400kn uz recept, ali nema negativne nuspojave. Čuj, nekim ženama je klomifen pomogao, ali da sam prije znala što sad znam nikad ga ne bih pila, mislim da i ti trebaš znat ovo pa sama odluči...

aleta
13.06.2008., 06:57
Bog cure, da se predstavim i ja sam nova. Citam vase postove vec skoro godinu dana, ali zbog zdravstvenih razloga nisam smjela pokusavat. sada se trudimo vec (tek?) 3-4 mjeseca, aktualne su marulja i vrkuta do O, a poslije samo vrkuta i mogu reci da stvarno pomazu kod regulacije ciklusa i sluzi (dijagnoza PCOS pa mi je svaki ciklus od 35 dana fantasticno normalan, ali samo onda kad svaki dan pijem po 1L caja). tocnije O odredimo LH trakicama, ali sve sto smo do sad smo uspjeli je bila biokemijska trudnoca. radi drugih zdravstvenih problema (ima toga vise, da) imam i problem s implantacijom. drzite fige za dalje, ovaj smo mjesec opet bili vrijedni...

kinki
13.06.2008., 07:10
Aleta vibre da uspije~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~i dođi nam na Wannabe!

aleta
13.06.2008., 07:49
Hvala, doci cu.. nisam bila skuzila jel su na wanabee samo "future to be mums", odnosno one koje vec cekaju ili su stvarno i "zeljelice", odnosno one koje se tek trude..:confused: svejedno, eto mene i tamo, hvala jos jednom..

N0_NAME
13.06.2008., 21:46
Progesteron mi je bio 7 a donja granica je 21. Doktoru uopće nije jasno kako imam M, jer prema njegovom objašnjenju i za M progesteron bi morao biti viši. Ne znam da li ovako nizak progesteron znači da ja uopće nemam ovulaciju. Bila sam i na folikulometriji (ne taj mjesec) i prema njemu imam ovulaciju. Možda su u pitanju prazni folikuli. :ne zna: nisam dr, a ovaj moj nije baš pričljiv pa iz njega moram odgovore čupati klještima.:flop:
Pitat ću ga za tu Femaru. Jest da se plaća, ali nema veze obzirom da sam imala endometriozu i sama pomisao da bi mi mogla nastati cista me baca u komu, zato ustvari i nisam počela piti klomifen. Hvala na info

kinki
14.06.2008., 07:14
Progesteron mi je bio 7 a donja granica je 21. Doktoru uopće nije jasno kako imam M, jer prema njegovom objašnjenju i za M progesteron bi morao biti viši. Ne znam da li ovako nizak progesteron znači da ja uopće nemam ovulaciju. Bila sam i na folikulometriji (ne taj mjesec) i prema njemu imam ovulaciju. Možda su u pitanju prazni folikuli. :ne zna: nisam dr, a ovaj moj nije baš pričljiv pa iz njega moram odgovore čupati klještima.:flop:
Pitat ću ga za tu Femaru. Jest da se plaća, ali nema veze obzirom da sam imala endometriozu i sama pomisao da bi mi mogla nastati cista me baca u komu, zato ustvari i nisam počela piti klomifen. Hvala na info

Draga moguće je da ti se folikul razvije ali ne pukne, to se meni desilo, jednostavno prestane rast i propadne. I zato ne dođe do ovulacije. Trebala bi ići na folikulometriju više puta mjesečno da se vidi jel se razvija i jeli puca. Ako budeš pila Femaru obavezno uzmi i ovitrelle, to ti je štoperica koja osigura da folikul pukne. Naravno, ginekolog će ti bit puno pametniji od mene jer ako si imala endometriozu sigurno postoji posebna terapija, ali pitaj ga, dosađuj, traži i drugo mišljenje, nek ti kaže koje su ti sve opcije.
Ginekolog ti ne može utvrdit dali ti folikuli daju jajne stanice. To se tek vidi kod umjetne oplodnje nažalost. I ja na to sumnjam jer sam imala nekad po 3-4 folikula i opet inseminacija nije uspila. A jesi li radila druge pretrage, tipa HSG i PTC???

kinki
14.06.2008., 07:18
Pardon, PCT:), post-koitualni test, tu se utvrđuje dali njegovi spermići prežive tvoje tjelesne tekućine. Ponekad se zna desit da par nije kompatibilan i njene tekućine ubiju njegove spermiće. U tom slučaju se radi AIH tj inseminacija.

N0_NAME
14.06.2008., 13:49
HSG su mi napravili istovremeno kad su mi skinuli endo tako da je s te strane OK. PCT nisam još radila, MM nije radio ni spermiogram. Znam da bi sve to trebalo, napravit ćemo, ali nekako se sve nadam da će se dogoditi prirodno.

kinki
14.06.2008., 13:54
Pa i treba da se nadaš i da misliš pozitivno. Tako ćeš i zatrudnit najprije:cerek:
Ja sam zaglavila u svojoj opterećenosti, a kako ne biti opterećen kad si stalno po doktorima. Sretno draga i dođi nam na wannabe!

kjava
14.06.2008., 23:29
bok,bok!
stalno sam na forumu i čitam vas,a nikako da nešt napišem...
sa puno volje i ljubavi dragi i ja pravimo bebu i ne uspjeva nam..mislim pravimo je 2 mjeseca.. i sad ja čekam i čekam taj 28 u mjesecu da vidim da li će me menga neugodno iznenaditi...

seven_
19.06.2008., 07:50
Evo,da i ovdje probam pitati, možda mi netko odgovori :s....

Koje tablete matične mliječi su najbolje za imunitet? Koliko prije začeća trebam počet piti folnu kiselinu? Čitala sam da je za proizvodnju spermija dobar cink i vitamin C. Da kupim pa nek dragi pije?

Što mi još preporučujete :eek:?

I na kraju... Želim vam svima VELIKI plusić :top:! I nek stigne čim prije... Dragi i ja još nismo ni počeli raditi na bebi jer se liječimo, ali nadam se ubrzo.... :(

kinki
19.06.2008., 16:17
Evo,da i ovdje probam pitati, možda mi netko odgovori :s....

Koje tablete matične mliječi su najbolje za imunitet? Koliko prije začeća trebam počet piti folnu kiselinu? Čitala sam da je za proizvodnju spermija dobar cink i vitamin C. Da kupim pa nek dragi pije?

Što mi još preporučujete :eek:?

I na kraju... Želim vam svima VELIKI plusić :top:! I nek stigne čim prije... Dragi i ja još nismo ni počeli raditi na bebi jer se liječimo, ali nadam se ubrzo.... :(

Royal Jelly od Bosnalijeka, u tabletama, košta oko 50kn. Folnu možeš piti cijelo vrijeme dok ne zatrudniš i prvih mjeseci trudnoće. Je, cink i vit C i E, za tebe i za dragoga, najbolje sve od Twinlaba ali i najskuplje. Može i on folnu pit, kažu da je i za muške dobra.
Preporučam ti još čaj Zdravac-moš ga kupit u Kauflandu kod travara na štandu. Također, muž nek ne nosi uske gaće i hlače, nek se ne kupa u kadi vruče vode-pogotovo ne u dane ovulacije, i nek ne jede ništa kiselo tih dana-npr kisele krastavce. Ako nisi naručila trakice i njih ti preporučam.. Nakon seksa noge u zrak i ostani ležat bar po ure. Što manje stresa.
Ako ne upali u roku od 6 mjeseci obavite spermiogram pa daljnje pretrage, inače se čeka 2 godine ali moj ti je savjet 6 mjeseci...Sretno!

kinki
19.06.2008., 16:19
bok,bok!
stalno sam na forumu i čitam vas,a nikako da nešt napišem...
sa puno volje i ljubavi dragi i ja pravimo bebu i ne uspjeva nam..mislim pravimo je 2 mjeseca.. i sad ja čekam i čekam taj 28 u mjesecu da vidim da li će me menga neugodno iznenaditi...

Sretno draga, dođi nam na wannabe da čekamo skupa!

tihana2007
20.06.2008., 13:35
bok djevojke evo da vam se i ja pridružim čitam vas već jako dugo i smam iste probleme kao i vi.mm i ja pokušavamo već 5 mj ali bez opterećenja iako bi ja htjela da to bude što prije radila sam par puta testove i razoćarala se ali imam nade uvijek,želim da se svakoj od vas ostvari vaša želja što prije isto tako se nadam da će se i meni puno pozdrava vam šaljem:)

zaručena
21.06.2008., 20:58
htjedoh pitati, što je to točno folikulometrija? mjerenje folikula? a folikul je... :ne zna:

larazg
21.06.2008., 21:19
folikuli su ti mjehurići u kojima se unutar jajnika razvijaju jajašca.

zaručena
22.06.2008., 11:58
folikuli su ti mjehurići u kojima se unutar jajnika razvijaju jajašca.

a folikulometrija je mjerenje tih mjehurića ili šta?

MM25
23.06.2008., 12:13
EVO OVAKO, JA SAM SAD SVE PROČITALA ŠTO STE TU NAPISALE I TOLIKO TOGA IMA DA NE ZNAM ŠTA BI PRVO PRIMJENILA!
JA U BITI NEMAM REDOVITU M I NEMA TEORIJE DA TO SVE PRERAČUNAM I IZRAČUNAM, KATASTROFA :(:(
RECIMO OVAKO JA SAM SADA ZADNJU M IMALA 28.04. ZNAČI OVO JE VEĆ 2 MJESEC DA NISAM DOBILA, A NEMA PLUSIĆA.
PAPA MI JE U REDU I MM JE UREDU, NEMAMO NIKAKVE INFEKCIJE NI NIŠTA, ALI NEMOŽEMO OSTAT TRUDNI.
ŠTA MI PREPORUČUJETE ZA POČETAK? AKO NARUČIM ONE TRAKICE KAKO SE TO PLATI?
HVALA PUNO

t.j.
24.06.2008., 06:59
Lijepi pozdrav drage žene...
Pitanje: Može li ginekolog točno otkriti kada su mi plodni dani?
Što je naj pouzdanije za otkrivanje plodnih dana?

kiki008
24.06.2008., 08:08
T.j. gin ti može preko uzv-a pratiti rast folikula i po tome odredi kada su ti plodni dani i O.
Što se tiče ostalih metoda piše ti na prvoj strani.

MM25 trakice platiš karticom. Cure ovdje uglavnom naručuju sa saveontest jer su najjeftinije.

MM25
24.06.2008., 11:11
Hvala kiki!
Ja sam odlučila pokušati mjerenjem temp svako jutro pa ćemo vidjeti kako će to izgledati!
Nadam se da ću uspjeti.....:ne zna:

t.j.
24.06.2008., 13:44
Hvala na odgovoru, a koliko košta kod vas??

kiki008
24.06.2008., 13:52
Što koliko košta? Trakice, uzv?

MalaLola
24.06.2008., 18:04
mm2 metoda mjerenja temperature je super, osobito kad se kombinira sa trakicama za ovulaciju, onda teško da možeš promašti.. iako ni to ne mora ništa značit:mig: ali opet nakon nekoliko mjeseci pokušavanja najvjerojatnije ćeš uspjeti zatrudniti

t.j. trakice se naručuju preko neta na www.saveontests.com imaš na prvoj stranici objašnjeno o LH trakicama za određivanje ovulacije. 20 trakica i 5 testova za trudnoću dođe manje oko 100kn, a u hrvatskim apotekama samo 5 ovulacijskih trakica dođe toliko, tako da se ovo preko neta super isplati. Uz to ti je dobro ići baš na folikulometriju ko što ti je kiki rekla, ali to moraš ići kog ginekologa svog i s njim vidjet. Ali na prvoj stranici ove teme imaš još nekoliko metoda, recimo ko i za mm2 mislim da je super kombinacija mjerenja bazalne temperature i trakica za ovulaciju, a i promatranje sluzi je super metoda no mnoge cure ne uočavaju neke velike promjene u sluzi, dok je meni npr. iz aviona vidljiva rastezljiva sluz u vrijeme ovulacije:mig:

seven_
24.06.2008., 18:27
Imam pitanjce... :confused:

Teoretski, da su mi ponovljeni brisevi na klamidiju i E.coli negativni (kao i dragom, ja još čekam nalaze) i da koloskopija i peniskopija ne pokaže kondilome (imam visokorizični hpv), mogu li se počet normalno keksati i nadat se plusiću :ne zna:?
Na zadnjem papi sam imala cin II za koji je moguće da je uzrokovan ili potpomognut spomenutim beštijama, a ne samo hpv-om?

Slijedeći papa mi je početkom 9 mjeseca :eek:. To mi je jako dugo za čekati... :( Htjela bih prije počet radit na bebi tako da se barem mogu nadat...

Navodno hpv ne izaziva nikakvu opasnost za plod ako nema kondiloma?

MalaLola
24.06.2008., 18:54
seven hej.. nadam se da nemaš više te beštije i da ćeš krenuti na keksanje i pravljenje bebice, ali to dal možeš na bebu je bolje da pitaš svog gina. Za papa test, možeš otići negdje privatno prije napravit ako ti nisu problem novci:ne zna:
Moja kuma je rodila bebu s visokorizičnim hpv-om:mig: i sigurno nije jedina, čak možeš vaginalno rađat

kinki
25.06.2008., 05:45
Seven, draga, nemoj bit nestrpljiva. Kužim te jer sam se i ja na samom početku pravljenja bebe borila sa ureaplazmom. HPV sam po sebi nije opasan za bebu ali e.coli i clamidija jesu. Moraš bit sigurna da si se njih riješila prije nego šta se počneš seksat bez kondoma. U protivnom ćeš opet prenit dragom ili on tebi i eto sranja. Ili ćeš zatrudnit i umirat od straha hoće li ti plod preživit te beštije. Riješi se tih sranja, pij lijekove, pij matičnu mliječ, pij čajeve, nosi pamučne gaćice i nikako tange, hrani se zdravo, ne kupaj se u bazenu ni za živu glavu.... Mislim da možeš otić ginekologu i u 7. mjesecu na briseve-pa moguće je da se do tad riješiš beštija zašto ne...

larazg
25.06.2008., 06:33
seven, tu se slažem sa kinki.

Daj ozdravi, riješi se svega, utvrdi si kako moj Kos kaže 'Polaznu točku' i lijepo radi da ti ozdraviš. Kada ozdraviš sve je tada lakše.

i Praviti bebu.

seven_
25.06.2008., 16:56
Hvala vam, cure :kiss:!

Svakako se javim s novostima... :D Nadajmo se da će biti sve ok :s :s!

MM25
26.06.2008., 06:50
Sad ću ja bit opet malo glupa. :ne zna:
Sad ja ispunila sve za ove trakice i piše kao 30,45 dolara, a to je 270 kn, ne??:ne zna:
Druga stvar pošto nemam kreditne kartice (jer ih ne volim baš), ona zadnja opcija da ih platim kad stignu nadam se da se uvažava? Jel to dolazi u poštu ili ravno na kućnu adresu? Jer ja i MM radimo do 3 svaki dan pa neznam ako se treba nešto potpisat ili preuzet??:ne zna::ne zna::ne zna:
Hvala na razumjevanju, hehe:mig::mig:

kiki008
26.06.2008., 09:25
MM25 možda si ispunila za veliki paket, 20 komada trakica i 5 testova za trudnoću dođu 11,25 dolara+ nešto malo poštarine.
Mislim da ne možeš platiti pouzećem nego njima na račun uplatnicom i oni ti šalju trakice kada prime uplatu.
Trakice dolaze na kućnu adresu ali ako nema nikoga za preuzeti poštar ti ostavi onaj žuti papir s kojim odeš u poštu i podigneš..

MM25
27.06.2008., 06:26
Hvala ti kiki srce si :grli:
I ja jutros dobila M nećete vjerovat nakon točno 2 mjeseca, za poludit ništa drugo, šmrc :bang::bang:

t.j.
27.06.2008., 11:36
Ja se javljam kako stignem, s obzirom na posao...
Nego, vezano za trakice... koliko dugo im treba da ti pošalju? koliko se čaka??

kiki008
27.06.2008., 11:48
T.j. čeka se 5-15 dana.. nego, jesi ti dobila M...bila si nam na tablici na wannabe-ju i ne javljaš se više?

MM25 žao mi je za M.. jesi uspjela naručiti trakice?

t.j.
27.06.2008., 12:47
ma... dobila, na žalost i to 24. dan!!
Sve je to na psihičkoj bazi, naj bbolje čim manje razmišljati o tome! Ovaj mjesec aktivirati ću M i akcija!!! naj sigurnije!!!!

kiki008
27.06.2008., 13:39
T.j. sretno..i javi nam se na wannabe :mig:

kjava
29.06.2008., 17:37
moja metoda je stalno seksanje,digni noge u zrak nakon odnosa i nadaj se najboljem...nama je uspjelo nakon 3 mjeseca pokušavanja....danas napravila test,imamo plus i sad smo happy što želim i svima vama!!!!


:cerek::tulum::tulum::tulum:

MM25
30.06.2008., 06:00
Nisam naručila trakice, moram naći nekoga preko čije kartice da kupim jer ja nemam svoju.Ali sad samo da M prođe, temp. se mjeri.... hehehe:rofl::rofl:

t.j.
01.07.2008., 14:19
Nisam naručila trakice, moram naći nekoga preko čije kartice da kupim jer ja nemam svoju.Ali sad samo da M prođe, temp. se mjeri.... hehehe:rofl::rofl:

bravo bravo!!
Ja ipak kupila trakice u ljekarni,, jer nisam mogla čekati da stignu!!
Ta man ih aktivirala, pa ćemo vidjeti...još ništa, ali čekam da poljubičasti, pa akcija!! A ono o keksanju svaki dan- sigurnjak!!:)

svijet27
11.07.2008., 13:49
A MUŠKARCI ŠTO JE NJIMA ČINITI
- muškarci bi trebali nositi bokserice, jer nošenje uskih gaćica povećava toplinu oko testisa, što pak može umanjiti broj spermija (iz istog razloga ne bi trebali držati laptop u krilu, ali i zbog zračenja naravno), nošenjem pak komotnih gaćica, najbolje bokserica, održava testise hladnima. Što se tiče topline treba izbjegavati i vruće kupke, vožnju bickilom, saunu, sve što zagrijava testise prije seksa.
- pijenje cinka dokazano povećava broj spermija, odn. muškarci s manjim brojem spermija trebali bi uzimati nadomjestak cinka kako bi povećali njihov broj (na broj spermija i njihovu kvalitetu može utjecati niz faktora kao što su izloženost pesticidima, umjetnim gnojivima, olovo, nikal, živa, krom, benzen, antifriz, radijacija)
- također i selen i vitamin E su dobri za povećanje broja i kvalitete spermija
- izbjegavati alkohol, cigarete i droge, osobito za marihuanu kažu da usporava spermije i umanjuje njihov broj


MalaLola čitala sam što si napisala a baš sam tražila ovakvu temu.
Moj muž od uvijek nosi gačice, za bokserice ne želi ni čuti. Moja pitanje je može li količina spermija utjecati na oplodnju? Moj suprug jako malo sjemena izbaci ( otprilike 1 jušna žlica ) i uvijek me to nekako brine. Ima li to veze s nošenjem gaćica i može li mi to smetati pri začeću. U biti tek smo 2 mjeseca pokušavamo pa nije strašno ali mi je njegova mala količina sperme uvijek na pameti. Jeli dovoljno i sl. Inače on je uvijek vruć ima odličnu cirkulaciju, i po zimi hoda bos gdje god dođe jer mu je uvijek vruće. Znači da su mu i testisi uvijek zagrijani.
Dakle, mislite li da je količina sperme bitna?

Hvala!

MalaLola
11.07.2008., 13:59
svijet ne znam koliko često se seksate i da li on khm, jel ovaj mastrubira:D, jer to naravno utječe na količinu sperme, recimo da se ne seksate npr. 5 dana i da on u to vrijeme ni ne mastrubira uopće onda bi trebala biti veća količina.. E sad količina i ne bi trebala biti bitna ako su spermiji dobro pokretljivi, a naravno da u većoj količini sperme ima i više pokretljivih spermija. Ako ne zatrudniš slijedećih 3-4 mjeseca pošalji dragog da napravi spermiogram da vidite koliko su mu pokretljivi plivači (spermiji) pa ćeš riješiti tu dilemu. A i sad baš razmišljam, pa jedna jušna žlica i nije tako malo, onako osrednje.. u biti kako znaš koliko izbaci kad svrši u tebe :misli:, vjerojatno nešto i tamo ostane:mig::D
A što se tiče cirkulacije, stvarno ne znam, ali onako laički mislim da to što je njemu vruće ima više veze sa samom cirkulacijom nego sa zagrijavanjem testisa:ne zna:

seven_
13.07.2008., 13:04
Drage cure,imam par pitanja... :confused:

Ovako,zanima me koliko ima istine u slijedećim tvrdnjama :ne zna:;

Neki kažu da se netom prije i za vrijeme plodnih dana treba se što više seksati da bi se povećale šanse za začeće i da je dobro često izbacivanje sjemena jer to garantira da su spermići zdravi i pokretljiviji. Drugi pak kažu da između odnosa treba proći najmanje 24 sata ili čak dva dana da bi se nakupilo više sperme.

Navodno je najbolje imati odnos u misionarskom polažaju, s jastukom ispod guze i nakon sexa držati noge u zraku cca 30 min :eek:. Također je dobro mirovati, dakle ne ići na put i ne obavljati nikakve teže aktivnosti.

Koliko ima istine u tome i znate li još neke metode koje navodno pomažu kod začeća?

Nadam se da ćemo dragi i ja uskoro početi raditi na bebi pa me sve zanima jer želim što prije postati mama :D.

valneahana
13.07.2008., 19:44
Drage cure,imam par pitanja... :confused:

Ovako,zanima me koliko ima istine u slijedećim tvrdnjama :ne zna:;

Neki kažu da se netom prije i za vrijeme plodnih dana treba se što više seksati da bi se povećale šanse za začeće i da je dobro često izbacivanje sjemena jer to garantira da su spermići zdravi i pokretljiviji. Drugi pak kažu da između odnosa treba proći najmanje 24 sata ili čak dva dana da bi se nakupilo više sperme.

Navodno je najbolje imati odnos u misionarskom polažaju, s jastukom ispod guze i nakon sexa držati noge u zraku cca 30 min :eek:. Također je dobro mirovati, dakle ne ići na put i ne obavljati nikakve teže aktivnosti.

Koliko ima istine u tome i znate li još neke metode koje navodno pomažu kod začeća?

Nadam se da ćemo dragi i ja uskoro početi raditi na bebi pa me sve zanima jer želim što prije postati mama :D.

navodno ima knjiga s takvim stvarima šta sve pomaže oko toga,za mene su to gluposti,jedna cura je od silne želje radila stoj nakon sexa i svršavanja i tako stajala uz zid nebi li se primilo i nije,meni je to bezveze,ima istine u ovome što si napisala da se za vrijeme plodnih dana treba češće sexati jer su veće šanse normalno da ostaneš trudna ali ima i istine u onom da treba proći 24 sata da se opet dosta sjemena kod muškarca nakupi jer tako i onako samo se jedan spermij ili eventualno par njih oplodi(blizaci i tako to) od njih neznam koliko ih i ima,tako da što se toga tiče fifti fifti

misiz S
14.07.2008., 08:55
Ja ću vam reći samo da je upravo dizanje nogu u zrak nama donijelo plus.
Istina dan O smo znali pomoću trakica, ali taj mjesec smo prvi put upotrijebili tu metodu i evo ga spava :cerek:
4 mjeseca truda prije toga - nula bodova.
Nije tu samo pitanje količine sjemena, pitanje je i anatomije rodnice, cerviksa, maternice, jajovoda... - nije to standardizirano pa sve imaju isto. Meni je tad, kad smo uspjeli, bilo prvi put da ništa iz mene nije iscurilo - a to je bit :D

Samo naprijed cure - bit će plusića - od srca vam ih želim :kiss:


E da, dići noge treba na 20-30 minuta poslije :Sex: jer toliko otprilike treba cerviksu da se suzi i vrati u prvobitan položaj. I nije toliko bitno da su noge u zraku nego da je zdjelica u upside-down položaju (meni su noge trnule pa sam ih malo kvrčila malo dizala, al je cijelo vrijeme bio presavinuti jastuk pod riti :zubo:)

cuba libre
16.07.2008., 19:08
Evo da vam ja napišem svoje iskustvo. Mi smo pokušavali točno godinu dana, muž ima oko 50 posto pokretljivih spermija, i inače smo imali odnos svaki dan za vrijeme ovulacije. E onda je on negdje pročitao da ne bi trebali svaki dan, pa smo sljedeći mjesec probali svaki drugi dan u vrijeme ovulacije i...uspjeli. Ne znam, možda je to slučajnost, al malo mi se čini prevelika....
E da, i ja sam držala noge u zraku, jer sam imala osjećaj da mi sve to iscuri van.

bugaboo
17.07.2008., 11:34
Mi pokusavamo tek 2.mjesec, mjerim temperaturu i drzim noge u zraku 10-ak min nakon. Vidjet cemo dal to pali ako za tjedan dana ne dobim vjesticu.:moli:

-Maja-
18.07.2008., 07:20
Mi pokušavamo intenzivno već 3 mjeseca i ništa...uz trakice i NUZ i nikaj...znam da možda previše očekujem u prvim pokušajima, ali mi nije jasno zašto se neće primiti. Ovulacije imam, što se vidjelo prema zadnjem ultrazvuku na redovnom pregledu. Obavila sam PAPA-u i sve briseve i svi su nalazi negativni.
Sve si nekako milslim da je sve u redu da bi se već primilo...da pošaljem dečka (uskoro muža) na spermiogram i da ja odem obaviti pretrage (nit ne znam koje)?
Ima netko savjet?

MalaLola
18.07.2008., 07:47
Maja moj savjet ti je da si daš vremena još u ovim ljetnim mjesecima, jer moja ginekologica meni uvijek kaže daj si 4-5 mjeseci i bit će sve ok.. taman mjesec, dva tebi fale do tog njenog roka, a i do kraja ljeta, pa onda ako ništa ne bude, na jesen lagano na neke pretrage, cure tu su dečke slale na spermiogram, a sigurno će se koja javiti s nekim pretragama koje je obavila, mislim da se gleda prohodnost jajovoda ili tako nešto.. U svakom slučaju, sad fino prakticiraj seks svugdje i stalno, samo digneš haljinicu i eto ga:cerek::D:D

seven_
18.07.2008., 17:51
Maja,slažem se s MalomLolom.Daj si još vremena i uživaj,a na jesen ćeš na pretrage.Ako se opustiš i ne opterećuješ se toliko da li ćeš zatrudniti,možda baš tada bude +.Sretno :cerek:!

-Maja-
20.07.2008., 20:00
Curke, hvala vam na savjetu!
Probat ću se što više opustiti, neću koristiti trakice i što manje ću o tome razmišljati! Možda onda bude plusić!

lotus_flower
21.07.2008., 07:51
Mi pokušavamo intenzivno već 3 mjeseca i ništa...uz trakice i NUZ i nikaj...znam da možda previše očekujem u prvim pokušajima, ali mi nije jasno zašto se neće primiti. Ovulacije imam, što se vidjelo prema zadnjem ultrazvuku na redovnom pregledu. Obavila sam PAPA-u i sve briseve i svi su nalazi negativni.
Sve si nekako milslim da je sve u redu da bi se već primilo...da pošaljem dečka (uskoro muža) na spermiogram i da ja odem obaviti pretrage (nit ne znam koje)?
Ima netko savjet?

Draga Maja,
kod mene identična situacija, samo mi pokušavamo već nekih pola godine i još ništa. A sve super odlično, muž prošli tjedan bio na spermiogramu i ima odlične nalaze. Doktor ga je pitao zašto je došao, objasni on da se već 6mj ne događa ništa a meni nalazi uredni, a dr na to: "polako, samo se vi svaki dan i bit će, pa tek ste počeli!"
Smirila sam se i prepuštam sve sudbini - kad bude, bit će.Mislim da mi žene previše zabrijemo i na taj način si samo stres nabijamo.

t.j.
21.07.2008., 10:00
Draga Maja,
kod mene identična situacija, samo mi pokušavamo već nekih pola godine i još ništa. A sve super odlično, muž prošli tjedan bio na spermiogramu i ima odlične nalaze. Doktor ga je pitao zašto je došao, objasni on da se već 6mj ne događa ništa a meni nalazi uredni, a dr na to: "polako, samo se vi svaki dan i bit će, pa tek ste počeli!"
Smirila sam se i prepuštam sve sudbini - kad bude, bit će.Mislim da mi žene previše zabrijemo i na taj način si samo stres nabijamo.

Pozdrav ženama...
I to je isto istina...
Mi imamo za sada 3 pokušaja, a zadnji sam kupila i test plodnih dana, pridržavali se i ništa za sada...
Čim manje razmišljati o tome, i nadati se...
I Ovaj mjesec akcija...

Dandelion_seed
24.07.2008., 10:14
A MUŠKARCI ŠTO JE NJIMA ČINITI
- muškarci bi trebali nositi bokserice, jer nošenje uskih gaćica povećava toplinu oko testisa, što pak može umanjiti broj spermija (iz istog razloga ne bi trebali držati laptop u krilu, ali i zbog zračenja naravno), nošenjem pak komotnih gaćica, najbolje bokserica, održava testise hladnima. Što se tiče topline treba izbjegavati i vruće kupke, vožnju bickilom, saunu, sve što zagrijava testise prije seksa.
- pijenje cinka dokazano povećava broj spermija, odn. muškarci s manjim brojem spermija trebali bi uzimati nadomjestak cinka kako bi povećali njihov broj (na broj spermija i njihovu kvalitetu može utjecati niz faktora kao što su izloženost pesticidima, umjetnim gnojivima, olovo, nikal, živa, krom, benzen, antifriz, radijacija)
- također i selen i vitamin E su dobri za povećanje broja i kvalitete spermija
- izbjegavati alkohol, cigarete i droge, osobito za marihuanu kažu da usporava spermije i umanjuje njihov broj


Ne znam je li netko ovo vec spomenuo prije, ali ja mislim da je nama pomogao biljni preparat Bioastin (kupuje se u biljnim apotekama i ducanima sa zdravom hranom). Mi smo isto pokusavali neko vrijeme i nije se nista dogadjalo, a prvi mjesec kad je mm poceo uzimati navedene kapsule - pojavio se +.

Pa eto, mozda je slucajnost, ali ja svima preporucujem da probaju. Ne moze skodit jer je u pitanju prirodni pripravak, a u nasem je slucaju rezultat bio izuzetno povoljan :-)

seven_
24.07.2008., 12:42
Dandelion seed, čemu služi taj preparat Biostin? Nisam još čula za njega:confused:. Jel to za poboljšanje spermića?

Evo,da vam se požalim... Jako sam nestrpljiva da se testiram :rofl:. 20-tog mi je bila O,seksali smo se oko tog datuma i sad čekam i nadam se da će biti plusić... :s Koliko se rano može testirati?! 10-12 dpo? Navodno se Sign test može raditi 3-4 dana prije očekivane m. Ciklusi su mi 30 dana.

Dandelion_seed
24.07.2008., 19:17
Dandelion seed, čemu služi taj preparat Biostin? Nisam još čula za njega:confused:. Jel to za poboljšanje spermića?

Je, njegov glavni sastojak astaksantin poboljsava kvalitetu sperme - evo sto kazu o njemu:

Prirodni astaksantin poboljšava kvalitetu sjemena neplodnih muškaraca

Dvoslijepo kliničko istraživanje s kontrolom placebo efekta pokazalo je da prirodni astaksantin iz alge Haematococcus povećava plodnost neplodnih muškaraca. Prethodno je dokazano da prirodni astaksantin povećava plodnost mužjaka životinja, kao što su veprovi i pastusi. Istraživanje je provedeno na muškarcima kod kojih je dokazana neplodnost zbog nenormalne (patološke) kvalitete sperme. Eksperimentalna skupina primala je 16 mg prirodnog astaksantina dnevno u periodu od tri mjeseca, što je dovelo do povećanja broja začeća od 478% u odnosu na placebo grupu. Znanstvenici su zaključili da je uzimanjem prirodnog astaksantina došlo do poboljšanja kvalitete spermija, što je prihvaćeno kao zadovoljavajuće objašnjenje povećane učestalosti začeća.

Najsmjesnije od svega je to da mm uopce nije uzimao taj Bioastin zbog zelje za bebom, vec zbog druge indikacije. I tek kasnije, kad sam vec bila par mjeseci trudna, isla sam iz znatizelje googlat da vidim kaj to on tocno uzima i imam kaj vidit - gornji tekst :-)

Lindsay
24.07.2008., 19:56
Seven, malo sam čitala šta si imala problemčiće s beštijama jer sam i ja imala neke beštije pa sam sve čitala da vidim kako se drugi rješavaju. Vidim sad da pokušavaš dobiti plusić pa me zanima jesi sve riješila i izliječila?
mi bi također uskoro htjeli početi raditi na bebi ali ja si nekako mislim da možda pričekam nakon terapije neko vrijeme i da možda još jedanput sve provjerim da budem sigurna da je negativno i dalje negativno a ne da je bio lažan nalaz...nisam pametna....

seven_
25.07.2008., 10:02
Lindsay,kakve si ti probleme imala?Ja i dragi smo izlječili Klamidiju i E.coli.U 9-tom idem ponovno vadit papu,da vidimo šta je s Hpv-om.

Do nedavno smo se seksali smo s kondomom.Kada smo dobili nalaze,taman smo ostali bez i počastili se sa seksom baš oko plodnih dana.Tako da se sad nadam,možda se primilo iako još službeno nismo počeli radit na bebi...:cerek:

Merry Gentry
25.07.2008., 18:53
Bok svima!:)
Ja i m već 7mj radimo na bebi i još nažalost ništa :(
Ja sam obavila sve potrebne briseve ( sve negativno ) i ultrazvuk kojim je utvrđeno da je sve o.k. i da imam normalnu ovulaciju. Dr. mi je odredila najbolje vrijeme i dan ovulacije za odnos i opet ništa...
Kaže dr. da bi m sada trebao na spermiogram ali ja zaboravila pitati gdje se to može napraviti. Može li me netko od vas uputiti gdje se to može najbrže napraviti i koja je otprilike cijena ili se može i na uputnicu (ako se ne čeka duže od par dana na pretragu i nalaze ).Jednostavno želimo znati na čemu smo da znamo kako dalje.
Puno hvala!

larazg
26.07.2008., 08:43
može u IVF kliniku.... privatno je..isti dan nalaz gotov.

IVF se nalazi u Voćarskoj

seven_
26.07.2008., 22:52
Cure,jel netko zna gdje se u Rijeci može vadit beta,koliko košta i kada su gotovi nalazi?:rolleyes:

t.j.
27.07.2008., 10:03
Dandelion seed, čemu služi taj preparat Biostin? Nisam još čula za njega:confused:. Jel to za poboljšanje spermića?

Evo,da vam se požalim... Jako sam nestrpljiva da se testiram :rofl:. 20-tog mi je bila O,seksali smo se oko tog datuma i sad čekam i nadam se da će biti plusić... :s Koliko se rano može testirati?! 10-12 dpo? Navodno se Sign test može raditi 3-4 dana prije očekivane m. Ciklusi su mi 30 dana.

Pozdrav seven i svima ostalima!!!!
Nemoj niti pokušavati raditi test prije nego ti zakasni M!!
Trošiš novce i nerviraš se bez veze!
I ja sam dobila ovaj savjet: strpljena spašena... samo polako...

seven_
27.07.2008., 22:54
t.j.,hvala na savjetu... Probat ću se skulirat... :D

seven_
30.07.2008., 21:46
Cure,zanima me kada tijelo počinje proizvoditi hormone trudnoće? Nakon implantacije ili ranije? Hcg se u pravilu udvostručuje svaka dva dana?

katarina72
01.08.2008., 09:17
Zanima me nešto o Jonasovoj metodi. Računala sam i sve do 2 mj sljedeće godine mi se datumi ne poklapaju s ovulacijom a s M mi se poklapalo samo ovaj mjesec, točnije M mi je počela 25 a piše 27, sexala se 28 ujutro. Ovaj mjesec bi to bilo savršeno piše risk 0 a to mi se neće više pojaviti na tablici. ŠMRC jer sam profulala tu šansu. Zašto nisam prije naletila na ovo??? ŠMRC ŠMRC

N0_NAME
03.08.2008., 12:17
Meni ta Jonasova metoda, više liči na neku zezanciju i ne mogu je shvatiti ozbiljno. Do sada ovulaciju mi je redovito pokazivao u dane kada imam M, mada su mi ovulacije oko 12 - 13 dana što je dokazano i folikulometrijom. Dakle u mom slučaju čisti promašaj. Nemoj se previše pouzdavati u to. Bolje ti je mjeri BT.

MalaLola
03.08.2008., 17:33
Meni ta Jonasova metoda, više liči na neku zezanciju i ne mogu je shvatiti ozbiljno. Do sada ovulaciju mi je redovito pokazivao u dane kada imam M, mada su mi ovulacije oko 12 - 13 dana što je dokazano i folikulometrijom. Dakle u mom slučaju čisti promašaj. Nemoj se previše pouzdavati u to. Bolje ti je mjeri BT.

Meni nije baš neozbiljna Jonasova metoda ako znamo da se u vrijeme ovulacije događa samo 20% trudnoća. Što znači da se velika većina trudnoća ipak događa u vrijeme kada nije ovulacija, znam mnoge žene koje su zatrudnile za vrijeme menstruacije.
Nije da mislim da je Jonas svemoćan i da se po njegovoj metodi sigurno zatrudni, ali nije na odmet dati mu šansu. Mislim to je jedan seks više mjesečno:D:cerek::mig:

ivapetar
06.08.2008., 08:10
Igrala sam se malo po Jonasu i tužno utvrdila da mi je sve krivo rekao za moju dječicu..... Petar je bila curica, Iva dečko, ali nema veze.... fora je !

MalaLola
06.08.2008., 08:25
Igrala sam se malo po Jonasu i tužno utvrdila da mi je sve krivo rekao za moju dječicu..... Petar je bila curica, Iva dečko, ali nema veze.... fora je !

Ako nisi začela na dan koji je on odredio, onda ni to određivanje spola ne mora biti točno ako gledaš na mjesec začeća. Tako je barem objašnjeno, iako u toj cijeloj metodi je najmanje bitno određivanje spola, neki koji također rade profil za Jonasovu metodu čak ni ne priznaju to određivanje spola:mig:
Ispada da branim Jonasa, ali je bit samo u tome što ga se uzme zdravo za gotovo, a ima tu još puno caka i finesa oko te metode.

MajaF
06.08.2008., 09:02
drage cure, nemam pojma jesam li na pravom mjestu. postoji topic wannabe, pa wannabe 2, pa ovaj ovdje....zaista ne znam. moj problem je zatrudnjivanje. jednostavno se ne dogadja. nema razloga osim sto smo i muz i ja malo stariji. ja 42, on 38. sta da se radi?

ivapetar
06.08.2008., 09:36
Ako nisi začela na dan koji je on odredio, onda ni to određivanje spola ne mora biti točno ako gledaš na mjesec začeća. Tako je barem objašnjeno, iako u toj cijeloj metodi je najmanje bitno određivanje spola, neki koji također rade profil za Jonasovu metodu čak ni ne priznaju to određivanje spola:mig:
Ispada da branim Jonasa, ali je bit samo u tome što ga se uzme zdravo za gotovo, a ima tu još puno caka i finesa oko te metode.

Ma ne, sve 5 !!! Sa spolom mi je bilo najlakše objasniti "pogrešku". Jonas je meni super... i sada ga pratim i fora mi je, ali samo sam htjela reći da mi je u dva puta fulao i da me je to razočaralo iz razloga što je "on" meni super !!!

alex k.
06.08.2008., 11:03
drage cure, nemam pojma jesam li na pravom mjestu. postoji topic wannabe, pa wannabe 2, pa ovaj ovdje....zaista ne znam. moj problem je zatrudnjivanje. jednostavno se ne dogadja. nema razloga osim sto smo i muz i ja malo stariji. ja 42, on 38. sta da se radi?
Jeste obavljali kakve pretrage? Tu ima jako puno cura koje su već prošle sve i svašta pa će te sigurno uputiti koje pretrage biste trebali napraviti.

Nenuphar
08.08.2008., 10:03
Joj cure, moj dragi i ja planiramo od kraja ove godine počet radit na bebi, i to intenzivno.... I sad gledam onog Jonasa i računam si, i ispadne mi da je risk 0 ovaj mjesec (a trenutno ne radimo na tome i još pijem pilule, dakle ništa), a za one mjesece koji meni odgovaraju mi veliki risk faktor.......:(
Tek u drugoj polovici sljedeće godine bolje, a meni to dugo za čekat.....
I sad sam se prepala......:(

Dajte me utješite..... :ne zna:

misiz S
08.08.2008., 10:26
Nenuphar, mi složili malog popišanca a Jonas kaze: 22.09.2007 - zacece u 3:53 am, curica, rizik - 3

Mi začeli 20.09., popodne, (trakic pokazale ovulaciju - nema meni do kemije), došao nam naš mali dečko, zdrav zdravcat, nema ni kolike (još, ne želim ureći).

Dakle draga moja :top: ne brini :kiss:

Nenuphar
08.08.2008., 10:27
Fala.....:p

pusa

qsermadre
08.08.2008., 14:51
hola, cure

radimo dijete nekih godinu i po dana, dobro minus nekih 6 mjeseci unutar toga jer nismo uvijek bili disciplinirani. Imala sam spontani, rani, u 11 mj. Endometrioza, ne ciste, lezije, 8 godina, 5 godina nedijagnosticirana, bolna svih 8, osim 6 mjeseci klimaksa, laparaskopija, zoladex (gnrh) i to..pa osim što hocu bebu, i ovo opusti se i uzivaj je uzalud, i bolovi su tu kao faktor s kojim ne mrem vise.

malo procackah forum i vidim ove zdravec caj ili nesto tako i ove vrkuta i marulja, ako sam dobro zapamtila, gdje se to moze kupiti, ljekarna, biljna?
hvala

MalaLola
09.08.2008., 10:26
VAŽNO GLEDE JONASA!!!
Metoda začeća po Jonasu se odnosi isključivo na slijedeća 24 sata od datuma i vremena koje vam je naznačeno za taj mjesec. Dakle NE ZA CIJELI MJESEC, već isključivo ako se začeće dogodi po njegovoj metodi onoga dana koji vam je on odredio. Što se tiče spola i rizika, to su dodatne, popratne stavke te metode, ali ipak je datum taj koji je najbitniji za začeće i neke firme koje imaju licenciranu Jonasovu metodu i naplaćuju je nisu sklone računanju spola i faktora rizika.
Eto valjda će biti manje zabune oko njega. Ako niste začele na dan koji je on odredio, nikavi parametri koje on određuje ne vrijede!!

qsermadre čaj zdravac mislim da su cure pisale da ima na tržnici za kupit i u biljnim ljekarnama.

qsermadre
09.08.2008., 19:04
[B]qsermadre čaj zdravac mislim da su cure pisale da ima na tržnici za kupit i u biljnim ljekarnama.

hvala!

qsermadre
09.08.2008., 19:22
Meni nije baš neozbiljna Jonasova metoda ako znamo da se u vrijeme ovulacije događa samo 20% trudnoća. Što znači da se velika većina trudnoća ipak događa u vrijeme kada nije ovulacija, znam mnoge žene koje su zatrudnile za vrijeme menstruacije.
Nije da mislim da je Jonas svemoćan i da se po njegovoj metodi sigurno zatrudni, ali nije na odmet dati mu šansu. Mislim to je jedan seks više mjesečno:D:cerek::mig:

mislim, nemam pojma, pa mi ne pada napamet tvrdit.. ja sam ovaj mjesec bila dan kasnije s ovulacijom nakon jonasovog datuma, tako da i njega uzeli u obzir, brijem da nisam trudna, jer sam bila jednom (nakratko), i sise su me bolile vise nego sad, sto se tice ostalih simptoma, imam ih i kad nisam trudna, endo vise boli, temp. ne padne s menstruacijom, ne jede mi se, ponekad i metalni okus u ustima, malo zna bit mucno, idem na wc pred mengu svakih sat vremena, tak da te...osim nema menge i plus je tu nazalost sluze samo za izludjivanje,
no evo moja frendica, s redovitim ciklusima od 30 dana, ostala je trudna 5 dan ciklusa, ostale je idane zbjegavala jer nije htjela strijelca, (da da ti el bahatiji koji mogu.., sala, izvrsna zena), i dobila ga, i to decka. s tim da joj je to drugo dijete, tako da ostade paf s tom trudnocom. pa eto, prema svim knjiskim ne bi trebalo no dogodi se...

N0_NAME
10.08.2008., 08:42
Jedino u vrijeme ovulacije se može ostati trudan. To znam iz biologije. Problem je što svakoj ženi O ne pada školski - 14 dan, već šeta. Meni osobno je 10 -11 dan. Spermići, ovisno o njihovoj kvaliteti i brzini, mogu preživjeti i do 5 dana (u pravilu 3) i na taj način oploditi j. s.
Jonas mi ovaj mjesec daje da su mi plodni dani dan prije M :rofl:, a obzirom da lutealna faza mora trajati barem 9 dana, sumnjam da će mi ovaj mjesec pogoditi. Kako znam da će mi baš taj dan doći M? Tako što već pola godine na fertility friendu upišem 1 dan M (prije sam mjerila temp, sad sam lijena) i do sad mi je dolazila svako 23 - 24 dana.

slavaz
12.08.2008., 17:35
drage trudnice evo jedno pitanje za vas....
ove Lh trakice koliko otprilike dođu kod nas kupit, koliko ih dođe u jednom pakiranju....i koliko otrilike ih treba zajedno mjerenje??
koliko sam skužila par njih mjesečno??

Nova0303
12.08.2008., 18:11
ne kupuj ih kod nas...skupe su ko sam vrag...
ne sječam se točno ali mislim da je 5 kom oko 100 kuna...
volje ti je naručiti preko neta...

a koliko ti treba...a ovisi...počneš kad očekuješ
ovulaciju pa tunkaš dok ne dobiješ dvije crtice...

slavaz
12.08.2008., 18:54
ne kupuj ih kod nas...skupe su ko sam vrag...
ne sječam se točno ali mislim da je 5 kom oko 100 kuna...
volje ti je naručiti preko neta...

a koliko ti treba...a ovisi...počneš kad očekuješ
ovulaciju pa tunkaš dok ne dobiješ dvije crtice...

hvala :cerek:

narcius
12.08.2008., 19:39
helou cure.
ja sam pomalo van sebe.znam da je tema vec tisucu puta prozvakana,no ipak zelim to podijeliti.dakako problemi sa zacecem.probavamo tek tri mjeseca, no ja sam toliko van sebe od cekanja i zelje da mi je ovaj mjesec menga kasnila 4 dana.dakako, nikada mi nije toliko kasnila,katakada bi imala 30 dan ciklusa,no ovih 32 nikada.Naravno,bila sam uvjerena da sam trudna.imala sam vecinu sigurnih simptoma ,pa se uputila na betu.No nije pokazala trudnocu.dan sam provela van sebe od suza,bijesna na svoje tijelo ,na taj šok.
neznam kako da savladam taj osjecaj.vise od svega se bojim vlastitih strahova (ironija nad ironijama) i da ce mi oni onemoguciti normalno zacece.
inace imam hpv visokog rizika,pa to dodaje strah od koplikacija,premda mi je vecina dokotora rekla da nema apsolutno nikakvih problema kod zaceca.

Nova0303
12.08.2008., 20:34
hpv nema utjecaja na začeče...
čemu tolika drama nakon samo 3 mjeseca pokušavanja...
skuliraj se malo...jer neće ni beba u stresnu okolinu...
a tu imaš raznih metoda pa pročitaj malo...

narcius
12.08.2008., 21:24
znam,svijesna sam drame koju radim tek kada je sagledam izvana.
hvala na ostrini,treba mi.
sto je sa učestalošću seksa?
u pravilu, partner i ja smo oduvijek imali iznimno bogat seksualni život, stoga su se svakadasnje navike seksa i sada nastavile.
treba li se to prorijediti?načula sam da je prečesto preagresivno?

qsermadre
16.08.2008., 00:10
nedavno citah da je to glupost, jednom dnevno je ok, muskarcima koji nemaju problema sa spermijima ni iz dzepa ni u dzep, a onima koji imaju navodno cak bolje svaki dan nego svaki drugi. pa sad..

ribica0603
17.08.2008., 15:38
Pozdrav, i trebam pomoć. :D
Išla sam naručivati trakice sa saveontests.com, hoću platiti American Expressom. Upišem sve podatke, dođem do toga da trebam upisati broj kartice, i vidim u kutu desno (preko one 2Checkout.com stranice se plaća AMEX-om) da je shipping adresa moja adresa, ali pod country piše USA. :confused::ne zna: Billing adresa je normalna i piše Croatia. A prije sam normalno pod obje adrese upisala Croatia.

Molim dobru dušu koja je naručivala (i uspješno primila) trakice da mi pomogne, može i na pp uputama, da točno sve napravim, jer me frka da ne bi lova bila uzeta, a trakice poslane na neku zagrebačku adresu u SAD-u.:eek:

Hvala puno unaprijed :s, pusa od jedne wannabe iz prikrajka :cerek:

slavaz
19.08.2008., 21:11
Pozdrav, i trebam pomoć. :D
Išla sam naručivati trakice sa saveontests.com, hoću platiti American Expressom. Upišem sve podatke, dođem do toga da trebam upisati broj kartice, i vidim u kutu desno (preko one 2Checkout.com stranice se plaća AMEX-om) da je shipping adresa moja adresa, ali pod country piše USA. :confused::ne zna: Billing adresa je normalna i piše Croatia. A prije sam normalno pod obje adrese upisala Croatia.

Molim dobru dušu koja je naručivala (i uspješno primila) trakice da mi pomogne, može i na pp uputama, da točno sve napravim, jer me frka da ne bi lova bila uzeta, a trakice poslane na neku zagrebačku adresu u SAD-u.:eek:

Hvala puno unaprijed :s, pusa od jedne wannabe iz prikrajka :cerek:

i meni je ista stvar pisala....grad Kaštela a država USA
al nakon dan-dva mi je mail potvrde doša di piše adresa isporuke i država Hrvatska...
tako da mislim da neće bit problema pri isporuci :top:

bugaboo
20.08.2008., 10:47
Danas sam narucila trakice na saveontests.com pa me zanima koliko ste vi cekale da vam to dođe? Pise tamo 5-15 dana, a ja cu za 10 dana na godisnji pa me zanima jel postoji mogucnost da dođe do tada?:confused:

snupy
20.08.2008., 15:13
Danas sam narucila trakice na saveontests.com pa me zanima koliko ste vi cekale da vam to dođe? Pise tamo 5-15 dana, a ja cu za 10 dana na godisnji pa me zanima jel postoji mogucnost da dođe do tada?:confused:

piše 5-15radnihdana (ne računaju se subote i nedjelje, praznici i sl.)
meni su došle za 10 radnih dana ilitiga dva tjedna

ribica0603
20.08.2008., 19:32
piše 5-15radnihdana (ne računaju se subote i nedjelje, praznici i sl.)
meni su došle za 10 radnih dana ilitiga dva tjedna

a kako onda ide placanje?

ja sam ostavila broj kartice..jer oni posalju racun ili skinu s kartice?! :ne zna::confused:

snupy
21.08.2008., 08:00
mislim da ti pošalju kao nešto kao slip na mail i skinu ti taj iznos s kartice, (ja sam plačala s visom pa mi je na sljedećem računu došao iznos od 85 kn).
same trakice ti dođu poštom, meni su došle u žutoj velikoj kuverti i čekale su me u poštanskom sandučiću.

bugaboo
21.08.2008., 13:08
Snupy hvala na informacijama!
Izgleda da ce trakice doci dok budem na moru pa mi nece bas posluziti ovaj mjesec, a bas na GO planiramo biti vrijedni:grli::love:

kinki
25.08.2008., 06:33
[B]VAŽNO GLEDE JONASA!!!
Metoda začeća po Jonasu se odnosi isključivo na slijedeća 24 sata od datuma i vremena koje vam je naznačeno za taj mjesec. Dakle NE ZA CIJELI MJESEC, već isključivo ako se začeće dogodi po njegovoj metodi onoga dana koji vam je on odredio.

Pa tamo piše da se to odnosi na 24 sata PRIJE zadanog termina???

kinki
25.08.2008., 06:46
Ja mislim, tj uvjerena sam da su te priče o zatrudjivanju u vrijeme kad nema ovulacije čista glupost. To je ravno ideji da je žena zatrudnila po duhu svetom.
Nema jajne stanice-sorry, nema ni bebe. A to šta se ženi zna desit da joj je ovulacija nekad 7. a nekad 28. dan ciklusa-to je drugi par postola. Ta rečenica: samo se u 20 posto slučajeva desi da žena zatrudni u vrijeme ovulacije znači upravo to-samo će 20% žena koje imaju odnos u vrijeme ovulacije ostati trudne taj mjesec! Znači neće zatrudnit ni taj ni ijedan dugi dan u tom mjesecu.
Nemojte slušat te rekla-kazala priče. Čak i te žene koje su navodno zatrudnile u vrijeme menstruacije, moguće je da to i nije bila menstruacija, ili da su bile trudne od prethodnog mjeseca pa ipak dobile mengu-to se zna desit.
Uživajte, seksajte se što češće i beba će se desit kad tad, sve te metode i vradžbine vam neće puno pomoći, meni bar nisu....Pišajte po trakicama, pouzdane su, a ako neka od vas zatrudni van ovulacije obavezno mi javite, volim kad nisam u pravu:lol::lol::lol:

ribica0603
25.08.2008., 19:44
samo da javim da su danas stigle trakice...:jumping:

narucila sam 18.8. i danas su stigle....brzi su nema sta!

seven_
28.08.2008., 19:35
Cure ,zanima me da li je netko koristio ulje noćurka za povećanje plodne sluzi? Također bi počela piti vitex (PMS free od Enciana) pa me interesiraju iskustva cura koje su ga koristile. Zapravo, zanima me sve o prirodnim preparatima za povećanje plodnosti pa me slobodno bombardirajte postovima :D.

kinki
29.08.2008., 06:15
Cure ,zanima me da li je netko koristio ulje noćurka za povećanje plodne sluzi? Također bi počela piti vitex (PMS free od Enciana) pa me interesiraju iskustva cura koje su ga koristile. Zapravo, zanima me sve o prirodnim preparatima za povećanje plodnosti pa me slobodno bombardirajte postovima :D.

Ukucaj u google vitex pa ćeš naći puno iskustava...I ja sam čula da je dobar, kao i ulje noćurka. Pročitaj ovu temu od početka, tu ćeš naći sve vradžbine koje postoje:rofl: