PDA

View Full Version : Gdje ste bili za novu

alfred stokes
04.01.2004., 21:23
Evo zanima me gdje ste dočekali novu i dojmovi

Evo moje iskustvo
Krakow/Poljska - 4 dana
Predivan grad, pošto je bilo blagdansko vrijeme nismo baš mogli obići sve znamenitosti. Centralni dio grada je cijeli kao jedan spomenik. Stari rudnik soli u predgrađu je također nešto posebno.

Auschwitz - nevjerovatan spomenik ljudskoj patnji
(komentar jedne cure iz naše grupe : "jao kakvi su ovo neljudski uvjeti za razgledavanje, ja bi negdje na toplu kavu":bljak:
Nevjerovatno kolko ljudi mogu bit razmaženi :confused:

Šta se tiče ugostiteljske ponude, dosta je dobra, al me njihovi mesni specijaliteti kombinirani sa npr preljevom od borovnice uopće ne vesele :D
Razna peciva,voćni sokovi, votka, piva - odlični ;)

Konobare bi trebalo malo poučiti nekom boljem pristupu gostu, poprilično su usporeni za naše pojmove, a i nekako rezervirani

No uglavnom sam jako zadovoljan :top:
Preporučam

Marin23
05.01.2004., 17:38
home sweet home

*Vixo*
06.01.2004., 14:36
Bija san i ja u Krakowu prije 2 godine. Grad je stvarno prelijep, kafici jeftini, taksiji vrlo jeftini.
Par stvari mi se tamo nije svidilo. Ljudi su uzasno tmurni. U 3-4 dana koliko smo tamo proveli nismo vidili covjeka na ulici da se nasmija.
Promet je uzasno rjesen. Iz tramvaja izlazis ravno na
kolnik. Kad ti travaj stane moras prije pogledat ima li auta da te ne zgaze.
Za novu san bija na Korčuli. Mislija san ic u Sarajevo ali vremenske prilike i zelje suputnika su me odvele na Korculu. Nije mi za, bilo je odlicno.
Dobra muzika, ljubazni domacini i dobra atmosfera...

lappino
06.01.2004., 15:03
Atena...
iako maštasmo o Krakowu, ali je doslovno last minute bila moguća samo Atena...iznenadio me doček na otvorenom, sa strawa vatrometom, ali bez i jedne jedine petarde...!

Terkeš
06.01.2004., 21:29
sad ću ja ispasti papak :rolleyes: ... ja bijah u dubrovniku... u excelsioru...
kanio sam samo doći pogledati kaj ima, a ispalo čisto pristojno... pa smo se malo zanijeli... oko pol dva smo otišli put straduna i birceva...

:w

Kiki
07.01.2004., 21:35
Ja sam vas sve nadmasila...ja sam bila u Rio de Janeiru, a dojmovi su opisani na zenskom kutku na topiku Tutururur...prrr...Brazil. :D :D

Btw, da vam jos malo vadim mast, jos sam u Brazilu i ne vracam se do kraja mjeseca.... hi hi hi

Crow Jane
09.01.2004., 17:30
*Vixo* kaže:
Par stvari mi se tamo nije svidilo. Ljudi su uzasno tmurni. U 3-4 dana koliko smo tamo proveli nismo vidili covjeka na ulici da se nasmija.

Istina, takvi su u cijeloj Poljskoj! Ja sam baš zato odande izbjegla za Novu u toplije krajeve [u HR :D]

Inače, slažem se da je prekrasan grad, ali i da su specijaliteti s pekmezom od borovnice [na poljskom:jagode] :bljak: :D

Nexus
09.01.2004., 19:36
Prahaaaa... :D

Najbolja nova godina do sada!

Otkrijo sam da osim tequile blanco postoji i puuuno bolja tequila reposado koja se konzumira bez soli, ali sa kriškom naranče i malo cimeta... :o
Ušli smo u nekakav jazz club na jednu neobaveznu pivicu nakon ručka, a izašli smo tek 6 sati i 15-ak tura (piva-tekila) kasnije... :o

Imteresantno je da na samom dočeku nisam popio ni kap alkohola... :cool:

Grad je inače fantazmagoričan! Napravijo sam neke od najboljih fotki u životu i odlučijo da se obavezno moram vratit u kasno proljeće napravit drugu seriju fotki...

Najveće oduševljenje: Konobarica Mihaella u jazz clubu ''Blue nešto''
Najveće razočarenje: Zlatna ulička... Sprdnja smišljena za turiste. Jebo Kafku!

Marin23
11.01.2004., 04:15
samo mali dodatak sto se tice tequilice , tequila se pije samo s limunom (u meksiku) , a sve sto sam vidio po europi su totalna sranja od tequile , vecina tih tequila se uopce ne prodaje u mexicu , a one koje se ovdje kod prodaju po 100 i nesto kuna , tamo su 5-15 kuna , najjeftinije , dok prave tequile dodju od 100-300 kuna , kod nas bi vjerovatno bile 1000 kuna da su u prodaji , razlika je ogromna , u okusu naravno , to mi nikako ne ide u glavu , zasto ljudi masovno piju tequilu kad piju najobicnije smece nista bolje od domace rakije (cak je i ona bolja) , a da ne govorim o bezobrazno visokim cijenama npr. Corone , koja je najgore meksicko pivo (imaju fantasticna piva) a najskuplja je , u meksiku Corona dodje manje od 2 kune , i pivo je za siromahe , u rangu nasih najlosijih piva , a eto ljudi opet locu to smece diljem svijeta, unbelievable

326
11.01.2004., 06:19
Nexus kaže:
Prahaaaa... :D

Najbolja nova godina do sada!

i ja bijah u pragu :D
... :o

Nexus kaže:
Imteresantno je da na samom dočeku nisam popio ni kap alkohola... :cool:

ja jesam :o par 12% staropramena :zivili:

Nexus kaže:

Grad je inače fantazmagoričan! Napravijo sam neke od najboljih fotki u životu i odlučijo da se obavezno moram vratit u kasno proljeće napravit drugu seriju fotki...

i ja... se planiram vratiti u prolijeće :cheer:

Crow Jane
12.01.2004., 15:48
Nexus kaže:
Najveće razočarenje: Zlatna ulička... Sprdnja smišljena za turiste. Jebo Kafku!

Istina. Reci, naplaćuju li još ulaz u uličku? :rolleyes:

Inače, slažem se da je grad fantazmagoričan i vibra koja tamo vlada je neponovljiva :s :s :s

Winona
12.01.2004., 17:00
ne naplacuju. Bila prije 2 mjeseca. I svidja mi se Zlatna ulica :) I citav Prag.

To je jedan od gradova kojem cu se uvijek iznova vracati.

Nexus
12.01.2004., 19:47
Crow Jane kaže:
Istina. Reci, naplaćuju li još ulaz u uličku? :rolleyes:

Inače, slažem se da je grad fantazmagoričan i vibra koja tamo vlada je neponovljiva :s :s :s

Ulaz se ne plaća, ali svejedno nisu maknuli ona kovana vrata na ulazu, a to znači da 10 autobusa glupih talijana stoji ispred ulaza i nervozno se guraju naprijed pokušavajući proć kroz ta jebena vrata i ne kuže da je unutar ulice već zarobljeno drugih 10 autobusa glupih talijana koji ne mogu van iz razumljivih razloga.
Najbolje od svega je što velika većina tih glupih talijana uopće ne kuži kamo se to nalaze, što predstavlja to mjesto i koji je taj tip Kafka!

NoWa
12.01.2004., 22:47
ja bila samo na braču:)

Winona kaže:
Bila prije 2 mjeseca. I svidja mi se Zlatna ulica :) I citav Prag.

To je jedan od gradova kojem cu se uvijek iznova vracati.

me too Winona..

i nije bilo naplate ulaznica niti hrpe turista ili en znam cega...

ulicka mi je simpa..sve male kućice...nije ni cudo da je Kafka u takvoj atmosferi napisao onakve bolesnoće:)))

Partfiš
13.01.2004., 14:09
Kiki kaže:
Ja sam vas sve nadmasila...ja sam bila u Rio de Janeiru, a dojmovi su opisani na zenskom kutku na topiku Tutururur...prrr...Brazil. :D :D

Btw, da vam jos malo vadim mast, jos sam u Brazilu i ne vracam se do kraja mjeseca.... hi hi hi

:confused: :confused: Pa kaj onda radiš na internetu :confused: :bonk:

Carlos
13.01.2004., 14:49
Marin23 kaže:
, zasto ljudi masovno piju tequilu kad piju najobicnije smece nista bolje od domace rakije (cak je i ona bolja) , a da ne govorim o
ti si malo puko majstore....domaca rakija=smece?!?!?:bonk:

StetoCina
13.01.2004., 17:05
doma uz prehladu :eek:

Alyssa
15.01.2004., 22:43
alfred stokes kaže:
Evo zanima me gdje ste dočekali novu i dojmovi

Na Praputnjaku i ne preporucujem jer je bilo jako lose :flop:

SilentDriver
18.01.2004., 18:03
Pariz i poslije 2 dana sam se vratio:top:

Lolly
16.03.2004., 14:28
u BUDIMPEŠTI SA DRAGIM... Ahhhhhhhhhh....