PDA

View Full Version : PWM - glukoza i whey pitanja

koveonline
12.10.2003., 20:15
Čujem da je ima u DM-a. Bio sam tamo, ali umjesto glukoze naiđem na dvi vrste voćnog šečera i fruktozu. Je li glukoza taj vočni šečer? Ima li još neki naziv za glukozu?

Komponenta 31
21.10.2003., 17:44
Glukozu mozes nabaviti u ljekarni.

Makar sam je ja tamo nabavljao.

Ne znam za sta ti treba ali okus joj je grozan,slatko,slatko ,slatko..:eek:

Karakala
21.10.2003., 17:48
Za bodybuilding jelda? :)

Antac
21.10.2003., 17:49
koveonline kaže:
Čujem da je ima u DM-a. Bio sam tamo, ali umjesto glukoze naiđem na dvi vrste voćnog šečera i fruktozu. Je li glukoza taj vočni šečer? Ima li još neki naziv za glukozu?

Pa ima je u DM-u...barem ovdje u Čk ima...Glukoza ili ti ga grožđani šečer...
Nagađam treba ti za poslje teretane :)))

Failed
21.10.2003., 20:25
pa koji ce ti kura* glukoza kad uzmes obican secer pomijesan s vodom -apsorbira se u 10min?
bar ja tak nakon treninga....
ista stvar ko secer.....

Karakala
21.10.2003., 20:54
Uuuuuuuuuuuuu, no no no no. Šuti bolje.

Antac
21.10.2003., 22:35
Failed kaže:
pa koji ce ti kura* glukoza kad uzmes obican secer pomijesan s vodom -apsorbira se u 10min?
bar ja tak nakon treninga....
ista stvar ko secer.....

svašta...:flop:

lahor
21.10.2003., 22:39
Moze li kakvo objasnjenje?

Ima valjda po apotekama...Mozete si odmah kupiti u otopini pa se pucati s tim u venu :D :D :D (shala mala, ne pokusavati doma)

Pallas
22.10.2003., 21:20
Nisi nam napisao koliko ti treba...

Ne znam za ljekarne i DM, ali mozes ju kupiti i od "Kemike", Zagreb (ako trebas bulk).

Rupa bez dna
26.10.2003., 22:02
DM,Traubencuker-glukoza

hrvl
16.12.2006., 03:24
imam pitanje,

dali se mogu koristiti skupa whey + glukoza (groždani šećer, može se kupiti u dm-u, pročitao negdje naforumu?) nakon treninga i koji su najbolji omjeri? jel se može koristiti još nešto? kako najbrže i najlakše ovo smješati?

i dali je ova kombinacija preporučljiva za vrijeme dijete? počinjem sa ultimate diet 2.0 al to pitanje postavljam u drugom postu, da vidim ima li ko kakav savjet.

cvio14
16.12.2006., 19:10
naravno da se mogu, omjer ti je mislim 30 g wheya : 60 g glukoze,
naravno da je preporučljiva u dijeti, pogotovo nakon treninga

detaljnije pročitaj na forumu teretana.net

ja inače ne koristim te suplemente ali sam puno čitao o tome na tom forumu

Kex Doomlich
16.12.2006., 23:06
imam pitanje,

dali se mogu koristiti skupa whey + glukoza (groždani šećer, može se kupiti u dm-u, pročitao negdje naforumu?) nakon treninga i koji su najbolji omjeri? jel se može koristiti još nešto? kako najbrže i najlakše ovo smješati?

Može se koristit, znao sam prije omjer al ne sjećam se sad. Uz to se koristi ja mislim i kreatin (ali s njim moraš jako pazit, tj nikad uzimat previše jer si najebo).

Pogledaj na nekom bodibilderskom forumu. :zubo:

hrvl
17.12.2006., 01:06
evo, našao sam ovo:

poslije treninga u recimo 0,5 l vode umjesaj dvije mjerice whey proteina, dodaj veliku jusnu zlicu glukoze (malo pogledaj po dućanima, to je grožđani sećer, ja ga kupujem u dm-u) , 5 grama glutamina ( jedna čajna žličica) i 5 grama kreatina....i popij poslije treninga, nema tu filozofije

cvio14
17.12.2006., 11:52
ako koristiš kreatin mislim da imaš neke faze punjenja i moraš piti puno vode

Dj Sheky
17.12.2006., 18:29
ne se zajebavat s kreatinom ak neznas nikaj o njemu...poslije treninga whey s vodom,ne mlijekom jer ce se sporije apsorbirat...

mozes i dvije mjerice uzet,a sto se tice glukoze,uzimaj od 40-80 g ovisno o intenzitetu

Johnny Depp
23.12.2006., 13:41
Ne možeš pogriješit s kreatinom. Pa nije to kvantna fizika. Ima dvije šeme kako ga piti.
Doziranje:
1. U ovom načinu postoje dvije faze: faza punjenja(prvi tjedan uzimanja) u kojoj svakodnevno uzimamo oko 5g CREATINE-a na svakih 15kg naše tjelesne težine i to ili odmah ujutro na tašte ili odmah poslije treninga ili raspodijelimo tokom dana na manje doze. Jedina napomena je da ga se ne uzima prije i poslije obroka (treba proći najmanje 30 minuta).
Faza održavanja (poslije prvog tjedna). Sve je potpuno isto kao i u prvoj fazi osim što uzimamo 5g na svakih 30kg naše tjelesne težine.
Ta faza traje 3 – 4 tjedna nakon čega treba napraviti pauzu u trajanju od oko 2 tjedna jer mu djelovanje lagano popušta.

2. Ovaj drugi način mi je kud i kamo jednostavniji i lakši pa ga osobno prakticiram: poslije svakog treninga uzeti oko 5g (jedna čajna žličica) CREATINE-a.

Kreatin uvijek uzimati sa nekim 100% koncentriranim voćnim sokom.

Sad sam zaglibio jer to nije tema ovog topika, al vidim da se spominje kreatin koji ti je isto vrlo bitan u PWM-u i reko, da riješim bilo kakve nedoumice.
A što se tiče glukoze i whey-a, pa to ti je praktički pravilo da to ide zajedno;). Dok nisam "otkrio" tu glukozu iz dm-a, u whey sam si uvijek miješao grožđice ili banane i onda to sve zajedno pio. Pravilo je da se uzima cca 0.8g glukoze na svaki kilogram tjelesne mase pa si izračunaj. To umiješaš sa cca 30 grama wheya u cca pol litre vode i lagano ispijaš cca 10 minuta cca:D. Zašto? Zato jer glukoza diže energetski nivo vrlo brzo, što znači da kad joj djelovanje popusti, taj nivo naglo i opada (može izazvati vrtoglavicu). A što se tiče dijete, mislim da glukozu i nije baš najpametnije uzimati. Ako baš hoćeš, smanji unos na cca 0.4-0.5g na kilogram tjelesne mase.

Eto, to ti je to. Ako sam izvalio neku glupost, nek me netko slobodno ispravi iako tu mislim da nema nikakvih grešaka. Najbolje vidim na vlastitom primjeru :mirko: :zubo:

tvuk
23.12.2006., 19:43
To umiješaš sa cca 30 grama wheya u cca pol litre vode i lagano ispijaš cca 10 minuta cca:D. Zašto? Zato jer glukoza diže energetski nivo vrlo brzo, što znači da kad joj djelovanje popusti, taj nivo naglo i opada (može izazvati vrtoglavicu).

Neznam, ja ak stavim previse glukoze onda mi se prispava (nagli skok pa pad inzulina potice lucenje nekog tam hormona), nikad mi se nije vrtilo u glavi.

I da, i na definiciji treba uzimati glukozu, od te male kolicine se neces udebljati, a ima vrlo vaznu ulogu.

fedex
24.04.2008., 23:47
Koje sastojke bi preporučili kao optimalni post workout meal nakon treninga u teretani, ali izuzevši whey i ostale proteinske koncentrate, znači samo prirodne proizvode.

dubrava
25.04.2008., 03:58
bas htio rec whey i... nego, a sad, treba ti brzo probavljivo... ja poslije pwm uzem rizu i piletinu, mozda bjelanjeke.. bijela riza ima veci gi od integralne.. al kolko god jeo, najeftinija opcija je kupit whey i glukozu(racunam, porcija od 40g wheya me ispadne tocno 5kn s popustom, znaci ovisi kolko uzmes i kolko te ispadnu, 6-7-8kn te ispadne brz obrok p i uh nakon treninga).. a poslije rokas meso

cocoo
25.04.2008., 11:50
Koje sastojke bi preporučili kao optimalni post workout meal nakon treninga u teretani, ali izuzevši whey i ostale proteinske koncentrate, znači samo prirodne proizvode.

zašto ne whey?

od toga ćeš umrijet... hmm da :)

Zli Mali Medo
25.04.2008., 12:08

Zanima me jedna stvar, kod svih vas wheyfobicara: jedete li kupovni kruh, pijete li sokove, konzumirate li bilo kakvu hranu koja nije ekoloski uzgojena (bez spricanja)? Sve se bojim. I bojite se wheya. Strasno. :D

Paprika koju kupis na placu je, na zalost, 10 puta neprirodiniji proizvod od wheya. :rolleyes:

dubrava
25.04.2008., 17:11
ma ja mislim da ne piju whey jer je "skup". tj puno ljudi bar tako kaze puno im je dat nekoliko stotica za kantu proteina, a hrane kao imaju doma, no kad gledas dosta isplativije je kupit tu kantu wheya i pit je onda samo poslije treninga jer je najkvalitetniji obrok tada.. a i najeftiniji..
tako da i ako starce nagovaras il sam kupujes hranu se isplati uzet.. uzmi neke jeftine, glavno da su proteini, marka se placa, kvaliteta nijanse..

fedex
26.04.2008., 00:25
Cilj otvaranja ove teme mi je bio isključivo čuti savjete ljudi koji se duže vrijeme bave fitnesom, a ne raspravljati o tome koja hrana ili preparati su manje ili više zdravi, zato bi vas molio ako nije problem iskren odgovor na gore navedeno pitanje.

bibendum
26.04.2008., 11:25
Ajde prirodno... Npr., poneseš sa sobom grožđice i koju litru sirutke (glukoza + whey):ne zna:. Ne znam koliko bi sirutke trebao popiti jer nije pisalo koliko čega ima od makronutrijenata na boci kad sam jednom kupio.

edit: Ne bavim se fitnesom uopće pa me nemoj shvaćat preozbiljno :D

Clarky
07.11.2008., 19:27
Eto, nadam se da sam kupio odgovarajuci proizvod.
Glukoza - Traubenzucker, imaju ga u Cakovcu u "DM-prodavaonici"
pola kile platio 15 kuna. Plavo pakovanje sa +dodatnim B vitaminima.
slika:
http://img360.imageshack.us/img360/5718/dmtraubenmo9.jpg

MaCkIc@2134
07.11.2008., 19:43
kae to..mislim za kaj sluzi:misli:

Walker_CRO
07.11.2008., 21:06
kakve lopuze u Cakovcu, u Zg-u je 11.50 kn...:azdaja:

2cool4school
07.11.2008., 21:40
To je to, da.

tvuk
07.11.2008., 22:21
kae to..mislim za kaj sluzi:misli:

Al da nije barem 100 puta napisano na ovom podforumu...

MaCkIc@2134
07.11.2008., 22:46
Al da nije barem 100 puta napisano na ovom podforumu...

nisam cest gost na ovom pdf:rolleyes:

Clarky
08.11.2008., 17:32
kakve lopuze u Cakovcu, u Zg-u je 11.50 kn...:azdaja:

Ispravak:
Sad gledam na originalnom racunu pise: 11,50 KN
Teta preko telefona rekla da se krece oko 15 kuna,
mozda je mislila na Fruktozu

juma
01.07.2009., 18:58
Da li uzimate pwm (glukozu - traubenzucker) i nakon "treninga bez utega", npr. nogometa, tenisa, odbojke,..?

Rekreativno treniram kickboks, ne dižem utege ali se dobro izmorimo (vježbe + sparing), ali kako sam na dijeti i izbjegavam Ug (ketoza) ne znam da li je pametno izbaciti i traubenzucker nakon treninga?

Plavi Lav
01.07.2009., 19:39
Da li uzimate pwm (glukozu - traubenzucker) i nakon "treninga bez utega", npr. nogometa, tenisa, odbojke,..?

Rekreativno treniram kickboks, ne dižem utege ali se dobro izmorimo (vježbe + sparing), ali kako sam na dijeti i izbjegavam Ug (ketoza) ne znam da li je pametno izbaciti i traubenzucker nakon treninga?

Tu ti fali whey protein.
Ali mislim da je zecinjo pisao još davno o samom uzimanju glukoze bez wheya...

Makar,mislim da ne može škoditi a može samo pomoći.
Pričekaj malo,napisat će ti netko nešto više.

Pilatus
01.07.2009., 20:16
ne.

ne uzimam uopće klasični PWM.

ne koristim whey niti bilo kakve druge dodatke osim multivitamina.

a što'š sad:kava:

Jericho
01.07.2009., 20:51
glukoza služi za vračanje snage

2cool4school
01.07.2009., 21:01
glukoza služi za vračanje snage

Ne sluzi za vraĆanje snage nego za punjenje zaliha glikogena koji se potrosi u misicima nakon vjezbanja.

@Juma, zasto si na keto dijeti? Mislim, logicno je da ako si na keto dijeti koja dozvoljava 20 grama UH dnevno, da neces uzeti 100 grama glukoze nakon treninga. Ali mislim da bi ti bilo pametno popiti pwm sa glukozom i wheyom, bez obzira.

IcedEarth
01.07.2009., 22:20
možeš je slobodno pit i samu poslje treninga

Stipe23
01.07.2009., 23:27

Kako kad.
To su (meni) rijetke situacije pa ne igra neku ulogu.
Ako se npr. igra nogomet, to je neko vikend roštiljanje pa se nakon toga ne pije glukoza, nego se pojede pola kile ili kila mesa kroz to popodne i večer.

Ako si na keto dijeti, ne pije se glukoza ni nakon treninga.

-Stipe

juma
02.07.2009., 01:09
Tu ti fali whey protein.
Ali mislim da je zecinjo pisao još davno o samom uzimanju glukoze bez wheya...

Makar,mislim da ne može škoditi a može samo pomoći.
Pričekaj malo,napisat će ti netko nešto više.

Može li kakav hint ili search term na tu temu od uzimanju glukoze bez wheya?

Glavno pitanje je da li mišići "pucaju" i kod takvog treninga te u kojoj mjeri ili je to samo bitno za trening s utezima.

Cilj mi je izgubiti cca. 20kg u 2mj., 13 sam već izgubio (u 20tak dana), ali bi želio izgubit što je moguće manje mišića. Znam da ću ih morat žrtvovat velikim djelom, na to sam pristao, ali bi bio sretan ako uspijem bar nešto sačuvat.

Plavi Lav
02.07.2009., 11:52
Može li kakav hint ili search term na tu temu od uzimanju glukoze bez wheya?

Glavno pitanje je da li mišići "pucaju" i kod takvog treninga te u kojoj mjeri ili je to samo bitno za trening s utezima.

Cilj mi je izgubiti cca. 20kg u 2mj., 13 sam već izgubio (u 20tak dana), ali bi želio izgubit što je moguće manje mišića. Znam da ću ih morat žrtvovat velikim djelom, na to sam pristao, ali bi bio sretan ako uspijem bar nešto sačuvat.

Stvarno ne znam gdje je to bilo...Davno sam to čitao...

A ovo gubljenje kilaže... :eek:

A sve ovisi kako trčiš...
Ako je HIIT onda bi i mogao...Za lagani kardio...Mislim da ne treba.

Zli Mali Medo
02.07.2009., 12:19

Da, naravno.

Luka07
30.08.2009., 23:15
Malo sam razmišljao i pala mi ideja napamet.
Sad mene zanima dali bi to imalo kakvog smisla i koristi.
Inace se bavim veslanjem i prelagan sam, trebao bi dobit snage i kila, a treninzi su mi uglavnom aerobni, tu i tamo je neka teretana, nesto takvo.
Znaci necu ic u teretanu i bildat se, doslovno, i nemam para za proteine.

Zanima me dali bi bilo pametno recimo prije ručka ili doručka ili pogotovo prije postworkout meala dodati par žlica glukoze, to bi mi diglo šećer u krvi i ručak bi se bolje primio zar ne?
Naravno da bi mnogo toga išlo u salo, ali mogu uvijek dodat poslije treninga zgibova, trbušnjaka, čučnjeva...
nešto od toga doma radit s vremena na vrijeme...
tako bi se proteini iz ručka nadajmo se otišli u mišiće.
računajte da ozbiljno treniram jedino je problem što to nije teretana i ne napravim 3 ponavljanja od 500kg, nego radim 2000 zaveslaja i poslije toga recimo sklekova,čučnjeva...

naglašavam da je ovo moja ideja i razmišljanje nemojte me popljuvat neko mi objasnite zašto bi to bilo dobro ili nebi bilo, tako da znam
hvala

Pharadox
30.08.2009., 23:22
Glukoza inace ide u PWM pa nevidim problem:).

Sad neznam bas za rucak i dorucak,jedino ako imas kakvu aktivnost prije tih obroka:ne zna:.

Luka07
30.08.2009., 23:53
pa znam, ali pošto ja ne pijem neki shake ili niš za PWM, pojedem neki junk, ili voća...
dali da k tome dodajem glukozu?

i što bi se desilo da dodajem glukozu za obroke prije kojih nije bilo neke aktivnosti?!

Pharadox
31.08.2009., 00:00
Pa nema bas veze sto nepijes shake.Smuckaj glukozu u vodu i popij to.

Luka07
31.08.2009., 00:02
daj samo reci kolko bi bilo pametno?
koja količina?

Pharadox
31.08.2009., 00:09
A 50-70 g bi bilo dosta,neki kazu vise,neki kazu manje.

Samo nemoj biti lud i stavit to u 2dl vode ko neki likovi sta vidim po forumima jer ce biti pregadno za piti.Stavi bar pola litre:).

Luka07
31.08.2009., 14:00
Hvala, ali još nisam dobio odgovor što bi se desilo da glukozu dodajem i ostalim obrocima, bili tako lakše dobio kila?

Bili to otišlo samo u salo ili i u mišiće, iako nisam imao trening konkretno prije tog obroka ?

unkn0wn
31.08.2009., 14:59
otislo bi u salo

vidra
31.08.2009., 16:49
ne sve otišlo u salo , ali ono što ne potrošiš će se spremiti u salo

unkn0wn
31.08.2009., 19:17
ne sve otišlo u salo , ali ono što ne potrošiš će se spremiti u salo

reko covjek bez fizickih aktivnosti... sad racunaj brzi UH + ostali UH iz obroka + masti...

vidra
31.08.2009., 19:40
nije bez aktivnosti veslanje troši kolko i plivanje , a sigurno je i ektomorf tako da mu ni sama glukoza ne bi pomogla u izgradnji mišića

dakle treba otići po sveto pismo na forum.teretana.net

unkn0wn
31.08.2009., 23:34
a to.. pa poslje veslanja bi bilo pozeljno da rokne glukozu da napuni misice... al ovak prek dana je nepotrebno

Frank
17.04.2010., 15:12
Ne znam je li pravi podforum... uglavnom uzimao sam Traubenzucker nakon teretane. Danas sam obišao 5-6 dućana, nema ga više nigdje. Imaju po ljekarnama grožđani šećer u bombonima, pakovanje od 30-40g za 10-15kn što mi je malo preskupo. Znate li gdje se može još nabaviti taj Traubenzucker ili što bi mogao uzeti kao alternativu a da nije preskupo?

Plavi Lav
17.04.2010., 15:24
Ne znam je li pravi podforum... uglavnom uzimao sam Traubenzucker nakon teretane. Danas sam obišao 5-6 dućana, nema ga više nigdje. Imaju po ljekarnama grožđani šećer u bombonima, pakovanje od 30-40g za 10-15kn što mi je malo preskupo. Znate li gdje se može još nabaviti taj Traubenzucker ili što bi mogao uzeti kao alternativu a da nije preskupo?

Kupujem ga u DM-u ali ga trenutno nemaju...
Kažu da se vjerojatno mijenja pakiranje pa treba pričekati.
Možeš pojesti bananu poslije treninga i popiti whey dok ne nabaviš glukozu.

Druga solucija ti je trgovina suplementima(Heliks).

Inesy
17.04.2010., 15:41
ima ga i u svim većim dućanima (getro,metro,konzum), ali je od drugog proizvođača i malo skuplji , žuto pakiranje , neznam firmu al neka poznata za te gluposti.
Provjeri u nekom većem konzumu i naći ćeš sigurno

vidra
17.04.2010., 16:09
U apoteci , dođe nekih tri kuna jeftiniji od onog u DM-u