View Full Version : Nikšićko pivo.........
Kad ste zadnji put pili Nikšićko pivo, i da li ga uopšte ima u Hrvatskoj?
Pozdrav od strastvenog pivopije, odakle dugo, nego iz Nikšića :W
El Bradbury
08.01.2004., 23:52
Popio sam jedno nikšićko kad su ga kolege s posla donijeli i neću nikad više dok sam živ, a kad mi djeca narastu odgojit ću ih tako da mrze nikšićko pivo jer je odvratno, kiselo, negazirano, jadno... :bljak:
jesi li ti siguran da je to Nikšićko? Ili su ti podmetnuli bajato :)
Nikšićko GOLD pivo dobilo je prošle godine zlatnu nagradu na francuskom takmičenju evropskih piva... svi ga stranci piju.
Nisam imao priliku piti nikšićko, ali po predanjima naših starih, uz zlatorog najbolje pivo na području ex SFRJ. Ako je dobilo nagrade, znači da je zadržalo kvalitetu. :top:
Doći će valjda i ovdje.
Navodno ga ima. Testirali su u jednom magazinu sva piva kojih ima u HR.
Kolko se sjecam Niksicko nije briljiralo...
Nikšićko je najbolje. Kad ga lično probate, javite mi se... ili dođite kod mene u goste, i vodim vas da napravimo veliki test :)
IMF-ovac
09.01.2004., 03:41
Nikšićko nikad nisam probao, ali jelen mi je još uvijek :top:
Bercana
09.01.2004., 06:01
Nikšićko rules!
Doduše, kad sam zadnji put bila u istoimenom gradu, Nikšićko je bilo zakon iz limneke (oh bože, neobičnog li apsurda) a odvratno iz svih ostalih boca i ambalaža.
Uostalom, ne drže li sad stranci tu firmicu?
ROAD RUNNER
09.01.2004., 08:16
R@jko kaže:
Nikšićko je najbolje. Kad ga lično probate, javite mi se... ili dođite kod mene u goste, i vodim vas da napravimo veliki test :)
Zar je pivovara proradila? Tamo negdje u ljetu 2002. nije ga bilo ni za lijek u Montenegru! Kod nas ga je bilo ali Mađarskog:flop: koje mu nije ni sjena!!
Thurgood
09.01.2004., 08:37
svaki cigan svojeg konja hvali :D
meni osobno niksicko nikad nije bilo nesto posebno, s obzirom koliko je bilo hvaljeno. u rangu zuje i karlovackog. takvo mi je bilo prije rata, poslije ga nisam pio, ali sumnjam da je ista bolje. ista stvar je i sa laskim (meni ipak bolje od niksickog), punu buke ni za sto. meni najjace pive na ex-yu prostoru su termalni desert i crni baron, oba slovenska i oba crna.
linol3um
09.01.2004., 13:55
Nikšićko sam prvi i jedini put pio ovo ljeto u Novom Sadu. I nije me se dojmilo. Bolji mi je bio Apatinski Pils.
Dodao bih još i to da je Jelen odlično pivo. Ali ne za piti nego za proliti u WC školjku.
Bercana kaže:
Nikšićko rules!
Doduše, kad sam zadnji put bila u istoimenom gradu, Nikšićko je bilo zakon iz limneke (oh bože, neobičnog li apsurda) a odvratno iz svih ostalih boca i ambalaža.
Uostalom, ne drže li sad stranci tu firmicu?
Pivaru u Nikšiću već 5-6 godina drži belgijski koncern InterBrew, kao i vašu Zagrebačku Pivovaru, čuo sam. Moja sestra radi u Pivari na kontroli kvaliteta, i često je u vezi sa kolegama iz Zagreba.
banderas
09.01.2004., 15:33
Pio ga zadnji put prije godinu dana u CG i nije vise kao nekad :cry: :cry: :cry: :cry:
Ali, ipak jos uvijek klasu iznad 90% ovih nasih svakidasnjih piva :top:
MilkyWay
09.01.2004., 16:36
Hulk kaže:
meni najjace pive na ex-yu prostoru su termalni desert i crni baron, oba slovenska i oba crna.
E s ovim se apsolutno slažem. :top:
Nikad nisam probao Nikšičko pivo, ali to ne znači da neću biti u prilici.
El Bradbury
10.01.2004., 10:14
Daj nemojte me jebat, šta oćete reć da je meni uvaljeno pet pokvarenih limenki?
ne vjerujem:mad:
Za Nikšićko ne znam, ali Jelen nije loše (ako ga uspoređujemo s Osječkim) dok je mađarsko Szalon pivo u ovoj konkurenciji nenajebivo!
Slučano naletio na Nikšićko u Budimpešti kad smo bili na tekmi prošle godine.
Nije loše, al ništ posebno..
testirali su ga u Kliku
njihov komentar
KONOBAR: Trebjesa Nikšić, Srbija Gora i Crna, svijetlo 5% alc.
ŠIFJELI:Davno prije najbolja piva u Jugoslaviji, danas *****
Hik!:Nekad bilo, sad se dpominjalo. Nejdeljko Kovinjalo. Od tri uvozne s one strane ipak najbolja s ikakvom aromom.
nisam je probao, ali ako je njima vjerovat a testirali su oko 70 vrsta pive onda... 100 ljudi 100 ćudi!
El Bradbury
12.01.2004., 08:28
Ja im ništa ne vjerujem, sve prepisuju papci
Thurgood
12.01.2004., 09:10
Rajko, a jel vi u CG pijete pan, žuju, karlovačko ili staročeško?
ili bar neku hrvatsku pivu?
rijetko imam priliku vidjeti hr pivo u prodavnici... najviše se, od tih ex-yu piva, pije slovenačko Lasko. Inače, čudim se da nema Karlovačkog kod nas, jer i tu fabriku drži isti vlasnik kao i nikšićku
Karlovačko sam pio u Herceg Novom, i ne čini mi se loše :)
Vincent V
15.01.2004., 12:50
Već posljednjih desetak godina slušam svakakva moguća sranja o tom pivu. Kao, najbolje na području bivše juge itd,itd,itd. Sranje, mislim da je to pivo niš posebno, puno mi je bolji jelen kojeg sam cugao u netom oslobođenom Slunju 95 godine.
Meni je Sarajevska zakon. :cerek:
Vincent Vega kaže:
Već posljednjih desetak godina slušam svakakva moguća sranja o tom pivu. Kao, najbolje na području bivše juge itd,itd,itd. Sranje, mislim da je to pivo niš posebno, puno mi je bolji jelen kojeg sam cugao u netom oslobođenom Slunju 95 godine.
meni je jelen koma, a najgore moguce je apatinsko iz konzerve (onak srebrna konzerva). niksicko mi je bilo super!
(i cipiripi uz to hahaha)
banderas
15.01.2004., 13:59
walter kaže:
Meni je Sarajevska zakon. :cerek:
Uzas :rigo:
Cak ni lokalpatriotski osjecaji ne mogu to popraviti. Mislim, bolja je od Starog Ceskog :D
banderas kaže:
Uzas :rigo:
Cak ni lokalpatriotski osjecaji ne mogu to popraviti. Mislim, bolja je od Starog Ceskog :D
Dobro, možda si i u pravu. Ali ja kad pijem Sarajevsku, meni je bura u šalici čaja... Mladost... Djetinjstvo.... :cerek: :cerek:
Kad ja pođoh na Bembašu na Bembašu na vodu
Ja povedoh bijelo janje
bijelo janje sa sobom
banderas
15.01.2004., 14:06
jagnje, lebe, jagnje :D
U Bijelovaru si zaboravio i jezik :flop: :B
banderas kaže:
U Bijelovaru si zaboravio i jezik :flop: :B
jebiga :(
Pokušali su odstraniti sve moje bosanske osobine.
Ali jednu neće, tu sam se zainatio! Ostaću vječno glup. :D :D :D
Pa nek si misle. :2up:
banderas
15.01.2004., 14:13
R@jko kaže:
rijetko imam priliku vidjeti hr pivo u prodavnici... najviše se, od tih ex-yu piva, pije slovenačko Lasko. Inače, čudim se da nema Karlovačkog kod nas, jer i tu fabriku drži isti vlasnik kao i nikšićku
Karlovačko sam pio u Herceg Novom, i ne čini mi se loše :)
Mislim da je vlasnik Niksicke vlasnik Zagrebacke pivovare a ne Karlovacke.
violent_femmes9
15.01.2004., 14:48
banderas kaže:
Moj djed Sarajlija uvijek je pjevao "janje" kad bismo se okupljali na njegov imendan u staroj kuci na Ilidzi. A nije se nesto furao na cisti hrvatski jezik, i te sheme. I uvijek su govorili "kava", i baka i on i cijela familija. I "opcina". Ja sam ih ispravljala, jer se u skoli govorilo "opstina" i "kafa". Sreca pa se komsiluk sastojao od doseljenika iz Duvna (sad Tomislavgrada), tako da ne zaboravih rvacki, issami
:cool:
banderas
15.01.2004., 15:18
Djeda ti je Sarajlija kao ja Zagrepcan :D
Mislim, Sarajlija pa da govori kava :rolleyes:
violent_femmes9
15.01.2004., 15:22
Pa kad si ti u Sarajevu bio prva generacija :p
Moj pokojni dedo bio je s Ilidze, isto ko i njegov dedo i pradedo i prapradedo, i dalje nisam sigurna
violent_femmes9 kaže:
Moj pokojni dedo bio je s Ilidze, isto ko i njegov dedo i pradedo i prapradedo, i dalje nisam sigurna
:top: :D :D
banderas
15.01.2004., 15:31
violent_femmes9 kaže:
Pa kad si ti u Sarajevu bio prva generacija :p
Bit ce prije da su vukli korijene malo lijevo, Kiseljak :D
Doduse, blizi je Ilidzi nego centar grada :D
violent_femmes9
15.01.2004., 15:35
Ne, moja baka je stvarno iz Kiseljaka, ali djed i njegovi su s Ilidze.
Nisam sigurna za udaljenost Kiseljaka i Ilidze, mislim da je barem 15-ak km, a od Ilidze do Alipasine dzamije je tocno 9 km. Ima tabla (il je bila)
banderas
15.01.2004., 15:51
Znao sam :D :D :D
Cuj, izgleda da ti je baka bila vrlo emancipirana zena pa je djeda od nje malo govora pokupio ;)
violent_femmes9
15.01.2004., 16:16
Ne, zapravo su prilicno konzervativni, dedo je radio, a ona je bila doma.
Sad ozbiljnije: pun mi je klinac nadobudnih pokusaja "autenticnih Sarajlija" da dokazu da su SVI u Sarajevu ODUVIJEK govorili onaj jezik koji je nakon 1945. nametan po skolama. Sori, tvoji su starci dosli u Sa odnekud (mozda iz Zg, mozda iz Pusce Donje, svejedno) i ti si prva generacija, moji su se tamo rodili, i moj djed je govorio kava. jebajiga kad je tako
Trenutno zivim u Zg i ne mislim da je regionalna pripadnost ("autenticnost") nesto samo po sebi pozitivno ili nedajboze negativno. Samo kazem da je moj pokojni dedo (rahmetli su govorili nasi muslimanski komsije) govorio kava i ne vidim zasto ti je toliko tesko povjerovati u to. To ga nije cinilo vecim Hrvatom, samo bi tako rekao kad bi usao u kafanu preko puta njegovog preduzeca "Stojanka, ocel ta moja kava vise"
Naravno, NIKO/nitko:D u Sa nikad nije govorio "kavana" (do nedavno)
violent_femmes9 kaže:
Ne, zapravo su prilicno konzervativni, dedo je radio, a ona je bila doma.
Sad ozbiljnije: pun mi je klinac nadobudnih pokusaja "autenticnih Sarajlija" da dokazu da su SVI u Sarajevu ODUVIJEK govorili onaj jezik koji je nakon 1945. nametan po skolama. Sori, tvoji su starci dosli u Sa odnekud (mozda iz Zg, mozda iz Pusce Donje, svejedno) i ti si prva generacija, moji su se tamo rodili, i moj djed je govorio kava. jebajiga kad je tako
Trenutno zivim u Zg i ne mislim da je regionalna pripadnost ("autenticnost") nesto samo po sebi pozitivno ili nedajboze negativno. Samo kazem da je moj pokojni dedo (rahmetli su govorili nasi muslimanski komsije) govorio kava i ne vidim zasto ti je toliko tesko povjerovati u to. To ga nije cinilo vecim Hrvatom, samo bi tako rekao kad bi usao u kafanu preko puta njegovog preduzeca "Stojanka, ocel ta moja kava vise"
Naravno, NIKO/nitko:D u Sa nikad nije govorio "kavana" (do nedavno)
Vidiš banderas, ona više iz Sarajeva nego ti. :top: :cerek:
violent_femmes9
15.01.2004., 16:25
ma lazem, u kafani je pio rakiju naravno. al stojanka je fakat bila
banderas
15.01.2004., 16:30
Prije 1945. se govorila kaHva ;)
violent_femmes9
15.01.2004., 16:39
Sad ti krivo zbog lebovog komentara :B
Moji su koristili puno turcizama, ali rijec kahva od njih nikad nisam cula.
Vidim mashala ti cesto u Sa otkako je stao rat
banderas
15.01.2004., 19:24
Pa, bio sam puno cesce dok nije stao rat :D, sad sam jednom godisnje :(
Ali, znao sam da je Kiseljak u igri, to je jedini dio Bosne u kojoj su govorili kava prije rata :D :D
banderas kaže:
Mislim da je vlasnik Niksicke vlasnik Zagrebacke pivovare a ne Karlovacke.
O, da, u pravu si. Moja je greška. Zagrebačka je pod InterBrew-om, kao i nikšićka piv(ov)ara
violent_femmes9
16.01.2004., 13:22
banderas kaže:
Pa, bio sam puno cesce dok nije stao rat :D, sad sam jednom godisnje :(
Ali, znao sam da je Kiseljak u igri, to je jedini dio Bosne u kojoj su govorili kava prije rata :D :D
Piva ti sprzila oba neurona pa ne povezujes bas cinjenice...Moja baka i njena familija su iz Kiseljaka, ja nikada tamo nisam zivjela, a baka je zivjela od 1923. do 1928, kad su joj roditelji umrli. Nakon toga je zivjela u Kovacicima, u kuci s pogledom na mjesto gdje je 50-ak godina kasnije bio Stelex.
Za neupucene, jer sigurna sam da banderas to zna, Stelex je nekad bio u Sarajevu ono sto je KSET u Zg.
Aj sad ponovo: familija nicka violent_femmes9 je unatrag 4 generacije s Ilidze (s obje strane, zaboravih na tatine), osim bake koja je rodjena u Kiseljaku (a odrasla na Kovacicima, kad vec pimplamo). Ilidza je dio Sarajeva, i nalazi se u zoni tramvaja (koji je Sarajevo dobilo par godina prije Zg, 1885). Kiseljak nije dio Sarajeva niti ce to ikada biti, izmedju tog nekadasnjeg izletista i Sarajeva nalaze se polja i sume.
Nick violent_femmes9 je prije rata od blize i sire familije ucena da treba govoriti kava i opcina, makar sam ih ja sve uredno ispravljala, da se ne bih razlikovala od druge djece u skoli.
Ah da jos jedan detalj, moji preci su za vrijeme Turaka bili kmetovi, a ne pripadnici plemstva. Krscani nisu imali druge nego biti raja, to objasnjava sto su zivjeli na Ilidzi i bavili se zemljoradnjom, a ne blize carsiji, koja je bila turska. Poslije dodjose Austrijanci, no moji ostadose na Ilidzi.
Aludirala sam na tvoje cesce odlaske u poslijeratno Sarajevo na osnovu toga sto si rekao da se prije 1945. tamo iskljucivo govorilo kahva, sto nije istina, ali podsjeca na neke suvremene tendencije "prepravljanja" povijesti.
Spominjanje Kiseljaka me zapravo zulja zbog toga sto, pored toga sto s njima nemam nikakve direktne veze, imam jako losa ratna iskustva vezana za tu kasabu. Ne zelim sada o tome, jer je prica bljak, reci cu samo ovo: moji nikada nisu bili nacionalisti.
:W
banderas
16.01.2004., 13:35
OK, ispravit cu se: Nikada u Sarajevu niti njegovoj okolici prije rata od domesticus stanovnistva nisam cuo "kava" osim u Kiseljaku, ok? ;)
Ne trebas objasnjavati sto je Ilidza. To je otprilike zagrebacki Dubec, isto vozi tramvaj do tamo i kvart je poznat po svojoj gentleman maniri :D :D :D
violent_femmes9
16.01.2004., 13:52
Pa kad se nisi druzio s mojim dedom.
Cuj, Ilidza je Ilidza, ti i tvoji ste u Sarajevu bili dotepenci (OK, ti si se mozda rodio na Jezeru, a mozda cak i na Kosevu) i sasvim mi je logicno da nemas pojma o povijesti grada, osim par serviranih cinjenica.
Silogizam po banderasu: nikad prije rata nisam cuo da neko u Sa kaze kava, dakle NIKO NIKAD NIJE REKAO KAVA U SARAJEVU.
Koliko si ono godinica zivio tamo? I jos vaznije, koje su to godine bile, 70-te i 80-te, cini mi se
Inace, jebala te ova analna muska rasprava, na tren i sama postadoh brrrr ...slicna :D
banderas
16.01.2004., 16:10
ma sve ok, mozemo ako hoces otvoriti topic "Muke po Sarajevu" s raspravom "kaVa ili kaFa u SA", i tako ima na forumu dosta domesticus Sarajlija koje ce se ukljuciti u topic ;)
Samo ne znam pod koji forum bi to spadalo :D :D
violent_femmes9
17.01.2004., 09:36
banderas kaže:
Samo ne znam pod koji forum bi to spadalo :D :D
pa na papanluk, ofkors :rolleyes:
pravi sam pivopija :s, a do prije mjesec dana o nikšičkom sam pivo samo slušao... ali onda sam preko prijatelja saznao da jedna zagrebačka videoteka ima u ponudi ovaj vrhunski "prehrambeni" proizvod. Ne želim previše reklamirati, ali ako ste zainteresirani pogledajte www.daniel.hr :top:
zed_alive
13.03.2007., 15:01
nikšičko je za juge bilo daleko najjače pivo u jugi...iako juga nije bila jelte, nešto po pivu ;) kako su poslije stvari se razvijale, ne znam, ali zlatna medalja ako je to istina govori dobre stvari ;) rado bi ga probao ponovo :)
Vincent V
13.03.2007., 15:42
meni je jelen koma, a najgore moguce je apatinsko iz konzerve (onak srebrna konzerva). niksicko mi je bilo super!
(i cipiripi uz to hahaha)
kajjaznam, tada nismo pili pivo 10-tak dana pa da smo i popili kravlju pisalinu bila bi nam dobra. Sad kak sam u njemackoj par mjeseci, bas me zanima dal bi mi bilo tak dobro ko onda......prosto se satirem u ovim njemackim pivama, sstvarno ga znaju slozit....
probala prije godinu i po... inace ne volim pivo... al ovo :top:
banderas
13.03.2007., 17:25
nikšičko je za juge bilo daleko najjače pivo u jugi...iako juga nije bila jelte, nešto po pivu ;) kako su poslije stvari se razvijale, ne znam, ali zlatna medalja ako je to istina govori dobre stvari ;) rado bi ga probao ponovo :)
Sloboština, Cafe bar Tropic, pola litre 10 kn.
da lee boor
13.03.2007., 17:30
jako dobra piva...jako
El Rodeo
13.03.2007., 20:17
Pio jednom i bila mi dobra...
knoppixx
13.03.2007., 21:11
Sloboština, Cafe bar Tropic, pola litre 10 kn.
ima i u jednom dućanu blizu Šubićeve. Ulica se zove Natka Nodila iliti Nodilova i tam ima Nikšičkog, ima bomba od 2 litre,:s limenke i normalne boce od pol litre. Dućan se zove Vilva.:D :D :D
mukiklc
13.03.2007., 21:26
Karlovačko i Union :top:
Meni je to zakon pivo.
Imaju u sloveniji po kafićima,
al najveći gušt mi je to pit kad sam u CG :zubo:
Vincent V
14.03.2007., 16:07
R*s uskrsnuo
DrougArt
14.03.2007., 16:08
i otišo spavat :zubo:
nije loše pivo, jeftino..............
DrougArt
14.03.2007., 16:11
pa di ga kupuješ'
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.