View Full Version : Kaj se sa mnom dešava?
Bok!
Ovak stoje stvari, molim vas, nemojte se smijati.
Inače pijem Triguilar, ali prošli mjesec sam krenula na put i zaboravila uzeti tablete, pa sam kupila kutiju u drugom gradu i nastavila piti tamo gdje sam sa starom kutijom stala.
Međutim, iskrsnuli su mi neki problemi, bila sam zaposlena preko glave, dolazila doma kasno navečer, automatski pila tablete i zaboravila stati s pijenjem kada sam trebala.
Kada sam došla do oznake "start", jednostavno sam nastavila piti, dakle "od početka" (ne znam kako mi se to dogodilo, bila sam skroz rastresena).
Uglavnom, kada sam popila 3 tablete, skužila sam kaj radim, dobila sam mengu i stala s pijenjem tableta (vjerojatno sam trebala samo nastaviti, ali sad šta je, tu je).
Rekoh, ovaj mjesec neću piti kada sam već sve zaribala, pa ću lijepo početi kak spada od starta sa idućom mengom.
Zadnja menga je bila 6. 4., ja još mengu nisam dobila, inače mi je ciklus točno 30 dana, znači kasni 1 dan.
Napravila sam test na trudnoću, bio je negativan (a i koristili smo kondome u tom periodu od kada sam stala s tabletama, osim 1 put - pa sam zbog toga radila test).
Prema sluzi - ovulacija mi je bila negdje 26. 4. (ali ne znam koliko se u to mogu pouzdati, ako je doista tada bila, jasno je da će mi menga kasniti).
Mene brine to što sam već 2 dana napaljena doslovce ko stoka.
Nešto prestrašno, doista užasno, užasno napaljena neopisivo - nikada u životu nisam imala takav period napaljenosti!
Imam li kakav hormonalni pormećaj zato što sam skroz zahebala s tim tabletama ili što?
Inače od tih tableta imam nuspojave, a jedna od njih je da mi jako smanjuju libido.
Što vi mislite o tome?
Je li to normalno i zabrinjavam li se bez razloga?
Zvjezdica86
07.05.2008., 19:40
pa po meni, nisi nista zaj...
neznam..neke cure kad zele odgoditi na par dana mjesecnicu, nastave samo s drugom kutijom, bez pauze,..
i kad prestanu piti dobe..
milsim da nema razloga za uzbunu..
a to sto si zaboravila popiti tabletu i sad ti kasni....:rolleyes:
nemam pojma al dobit ces sigurno...
valneahana
07.05.2008., 19:47
Bok!
Inače pijem Triguilar, ali prošli mjesec sam krenula na put i zaboravila uzeti tablete, pa sam kupila kutiju u drugom gradu i nastavila piti tamo gdje sam sa starom kutijom stala.
Međutim, iskrsnuli su mi neki problemi, bila sam zaposlena preko glave, dolazila doma kasno navečer, automatski pila tablete i zaboravila stati s pijenjem kada sam trebala.
Kada sam došla do oznake "start", jednostavno sam nastavila piti, dakle "od početka" (ne znam kako mi se to dogodilo, bila sam skroz rastresena).
Uglavnom, kada sam popila 3 tablete, skužila sam kaj radim, dobila sam mengu i stala s pijenjem tableta (vjerojatno sam trebala samo nastaviti, ali sad šta je, tu je).
Rekoh, ovaj mjesec neću piti kada sam već sve zaribala, pa ću lijepo početi kak spada od starta sa idućom mengom.
Zadnja menga je bila 6. 4., ja još mengu nisam dobila, inače mi je ciklus točno 30 dana, znači kasni 1 dan.
Napravila sam test na trudnoću, bio je negativan (a i koristili smo kondome u tom periodu od kada sam stala s tabletama, osim 1 put - pa sam zbog toga radila test).
Prema sluzi - ovulacija mi je bila negdje 26. 4. (ali ne znam koliko se u to mogu pouzdati, ako je doista tada bila, jasno je da će mi menga kasniti).
Nešto prestrašno, doista užasno, užasno napaljena neopisivo - nikada u životu nisam imala takav period napaljenosti!
Imam li kakav hormonalni pormećaj zato što sam skroz zahebala s tim tabletama ili što?
Inače od tih tableta imam nuspojave, a jedna od njih je da mi jako smanjuju libido.
Što vi mislite o tome?
mislim da je to normalno jer mnogima se desi kad prestanu piti tablete da im menstruacija kasni ili čak uopće nedođe 2-3 mjeseca,nevjerujem da si trudna a to što ti je libido bio smanjen je normalno kad si na pilulama jer je to njihova nuspojava a sad pošto ih ne piješ normalno da ti se libido vratio,nevjerujem da je došlo do hormonalnog poremećaja nego jednostavno možda mali disbalans koji će se sam od sebe riješiti i moj savjet ti je da ne počneš odmah opet s pilulama sad kad dobiješ nego da pričekaš drugu mengu i tek onda zato da vidiš uopće kakva će ova biti i to a i da se tijelo malo oporavi od hormona,neznam dali si radila pauze i od kad piješ tablete ali to se treba bez obzira šta neki doktori govore da ne treba raditi pauzu i bez obzira šta su neke nisko hormonske,pauza je uvijek potrebna i to bar 2-3 mjeseca da se tijelo malo oporavi jer hormoni nisu bezazleni tako da pričekaj onda bolje do druge menge,ja sam isto pila te ko i ti i mene su one šorale na psihu da to nije bilo normalno i bacila sam ih i rekoh nikad više pilule,em zato što pušim a pušenje i istodobna primjena pilula se nepreporuča jer može doći do tromboze em zato kaj su me tak lupile na psihu,odlučila sam se na metodu tako da muž pazi i tako sam i prije pilula i nikad se nije ništa desilo,dapače imala sam predavanje gdje je čak postotak mogućnosti trudnoće bio manji od te metode nego od uporabe kondoma zato što oni znaju puknuti,neki ih neznaju pravilno staviti i znaju ispasti tokom odnosa a svatko osjeća kad će svršiti pa može na vrijeme izvući van.
Ma nisam zaboravila...
Triguilar djeluje u 3 faze - znači ima 3 različite vrste tableta sa različitom razinom hormona.
Kod Cileste možeš samo početi piti drugu kutiju, jer svaka tableta ima istu koncentraciju hormona.
Ja sam otvorila drugu kutiju, ali ju nisam počela piti od oznake "start", zato što sam počela biti tablete iz kutije koju sam zaboravila doma.
Iz nove kutije sam nastavila usred ciklusa, gdje sam i stala, ali kada sam došla do zadnje tablete, nisam stala, već pila dalje - dakle od prve tablete (odnosno one koja treba biti prva nakon stanke od 8 dana).
A ta prva tableta nema isti sadržaj hormona, kao i zadnja.
Nakon 3 dana sam skužila što radim i prestala piti (vjerojatno nisam trebala uopće prestati, samo sam si "zbunila" hormone, bit će).
Zvjezdica86
07.05.2008., 19:51
e sad si zbunila i mene...uff..ne kuzim...
valjd ce sve bit ok...:rolleyes:
bas tablete nisu za zezat, sad ces valjda izvuc nekaj iz tog...
sretno
mislim da je to normalno jer mnogima se desi kad prestanu piti tablete da im menstruacija kasni ili čak uopće nedođe 2-3 mjeseca,nevjerujem da si trudna a to što ti je libido bio smanjen je normalno kad si na pilulama jer je to njihova nuspojava a sad pošto ih ne piješ normalno da ti se libido vratio,nevjerujem da je došlo do hormonalnog poremećaja nego jednostavno možda mali disbalans koji će se sam od sebe riješiti i moj savjet ti je da ne počneš odmah opet s pilulama sad kad dobiješ nego da pričekaš drugu mengu i tek onda zato da vidiš uopće kakva će ova biti i to a i da se tijelo malo oporavi od hormona,neznam dali si radila pauze i od kad piješ tablete ali to se treba bez obzira šta neki doktori govore da ne treba raditi pauzu i bez obzira šta su neke nisko hormonske,pauza je uvijek potrebna i to bar 2-3 mjeseca da se tijelo malo oporavi jer hormoni nisu bezazleni tako da pričekaj onda bolje do druge menge,ja sam isto pila te ko i ti i mene su one šorale na psihu da to nije bilo normalno i bacila sam ih i rekoh nikad više pilule,em zato što pušim a pušenje i istodobna primjena pilula se nepreporuča jer može doći do tromboze em zato kaj su me tak lupile na psihu,odlučila sam se na metodu tako da muž pazi i tako sam i prije pilula i nikad se nije ništa desilo,dapače imala sam predavanje gdje je čak postotak mogućnosti trudnoće bio manji od te metode nego od uporabe kondoma zato što oni znaju puknuti,neki ih neznaju pravilno staviti i znaju ispasti tokom odnosa a svatko osjeća kad će svršiti pa može na vrijeme izvući van.
Radila sam pauze i to čak po godinu dana, jer me isto smetaju brojne nuspojave.
U tim periodima smo isto koristili metodu prekinutog snošaja, ali jedna meni bliska osoba je ostala trudna, a dečko je bio totalno pijan i uopće nije ni svršio - od te priče sam postala paranoična i jako nepovjerljiva u tu metodu.
Naime, čula sam za to famozno izlaženje spermija i prije ejakulacije, iako sam ja prekinuti snošaj koristila godinama, pa nikada ništa.
Ne vjerujem ni ja da sam trudna - test je bio negativan, a i koristili smo kondome.
ZAdnji odnos bez zaštite je bio 16. 4., ali nije ejakulirau u mene, a i da sam onda začela, test bi to danas već pokazao (intim plus).
Brine me to što nije da se meni vratio libido - nego je astronomski!
U stanju sam svršiti 4 puta u pola sata i jebati se 24 sata na dan!
Danas sam jedva vozila 10 kilometara!
Ozbiljno kažem, uopće ne pretjerujem.
Kao da sam postala nimfomanka, zaboga! To me brine, jer to nije normalno.
e sad si zbunila i mene...uff..ne kuzim...
valjd ce sve bit ok...:rolleyes:
bas tablete nisu za zezat, sad ces valjda izvuc nekaj iz tog...
sretno
Kak ne kužiš.
Pila sam tablete normalno, redovito, od oznake "start" - i popila ih negdje 5 -6 kada sam otišla na trodnevni put i zaboravila kutiju.
Odmah sam kupila drugu i počela piti od 7. tablete, gdje sam sa prvom kutijom stala.
Znači, u novoj kutiji je ostalo 6 tableta koje sam preskočila, jer sam ih popila iz prve kutije.
Došla sam do kraja, ali nisam stala, nego popila prvu tabletu od tih preskočenih 6.
Jel sada jasnije?
Zvjezdica86
07.05.2008., 20:04
joj imam prokleti osjecaj ko da si sad poludjela na mene....al zbilja se ne kuzim ni malo u tu vrstu tableta koje pijes...kakve mogu bit posljedice i to...
ja svejedno milsim da nisi trudna i da ce na kraju sve bti ok..:mig:
joj imam prokleti osjecaj ko da si sad poludjela na mene....al zbilja se ne kuzim ni malo u tu vrstu tableta koje pijes...kakve mogu bit posljedice i to...
ja svejedno milsim da nisi trudna i da ce na kraju sve bti ok..:mig:
Sorry, nisam htjela da tako zvuči, samo sam htjela bolje pojasniti.
Oprosti, stvarno nisam poludjela na tebe.
Ne znam ni ja točno kako te tablete djeluju, ali znam da je zajebano kada tako "zbrkaš" baš zbog toga što nema svaka tableta istu koncentraciju hormona.
Ne mislim ni ja da sam trudna - iskreno, pribojavala sam se toga, ali kada sam vidjela da je test negativan, smirila sam se.
Inače, nemam nikakvih simptoma PMS-a, a bogme niti trudnoće.
Prsa su mi sasvim normalna, ne bole, nisu natečena, niti ništa slično.
Što se toga tiče, kao da ni nemam hormona u sebi, osim te napaljenosti koja mi nikako ne ide u glavu.
Znam da je možda smiješno, ali to naprosto nije normalno.
Hobby..ja se na tvom mjestu nebi brinula puno..eventulano bi prekinula ikakve tablete dok ne dobijes ovu sljedecu mengu koju cekas sad i onu poslje..da se tijelo malo oporavi..a sta se tice napaljenosti..ako ti je to jedina nuspojava sumnjam da ce ti se dragi zalit hehe
test je bio negativan..tako da bar to znas sigurno..a ostalo ce doc u red cim se tijelo oporavi..do tad kondomi
Hobby..ja se na tvom mjestu nebi brinula puno..eventulano bi prekinula ikakve tablete dok ne dobijes ovu sljedecu mengu koju cekas sad i onu poslje..da se tijelo malo oporavi..a sta se tice napaljenosti..ako ti je to jedina nuspojava sumnjam da ce ti se dragi zalit hehe
test je bio negativan..tako da bar to znas sigurno..a ostalo ce doc u red cim se tijelo oporavi..do tad kondomi
Nadam se da imaš pravo.
Zbog svega toga se nekako jako čudno osjećam, kao da nisam slična sebi.
Zabrinuta sam, a napaljena ko životinja, dok inače kada me more brige ne mogu smisliti seks.
Ne znam kako to opisati, ali doista nisam sva svoja - zbog toga mislim da mi se možda nešto u hormonima poremetilo.
Ali, imaš pravo, što sada mogu?
Ako odem ginekologu, reći će mi isto što i vi.
Menga mi kasni jedan jedini dan, da sada odem giniću, smijat će mi se, pogotovo ako mu kažem da me brine jaki libido.
Zvjezdica86
07.05.2008., 20:23
nemas frke...:mig:
milsim da sad i sama sebe ubijas sa milsima..mozda je sve to psiha...
test je negativan....dobit ces sigurno...
a to sto imas zelju za seksom...pa...sve je to normalno..covjek se mjenja...
mozda od tolko tableta..nemam pojma..
Moguće da je i psiha, jer sam već postala i paranoična.
Sada već razmišljam o tome koliko se uopće mogu pouzdati u taj test (Znam da je to bez veze razmišljanje.)
Logika i zdrav razum mi govore da nema neke šanse da sam trudna, a s obzirom da sam zahebala s tabletama, vjerojatno je u tome stvar - ipak su to hormoni, pitaj boga što se poremetilo.
Jel se kome od vas nešto slično ikada dogodilo?
Zvjezdica86
07.05.2008., 20:53
meni ne,,,
ja od kad pijem logest sam zbilja stroga sta se tice toga..ujutro cim se probudim, odmah popijem..kad putuujemo negdje, stavim ih u novcanik od dragog...tako sam uvijek sigurna da ih necu zaboravit kod kuce...
mogu milsit kako ti je, kak se osjecas sad...al nemoj panicariti..
pa ako nisi sigurna..pricekaj jos koji dan pa napravi test...
il ako i dalje ne dodje odi ginekologu...pricaj...nece te ubiti, samo ti moze pomoci i sprjeciti dodatne komlikacije i dati ti par dobrih savjeta da se smiris..
Ako ne dobijem mengu za koji dan, morat ću otići ginekologu, ali kasni mi sada tek 1 dan - ako i odem sada, reći će mi da još malo pričekam.
Nekakvih težih i dugotrajnijih komplikacija zbog tih tableta ne može biti - hormoni će se sigurno ustabiliti.
Ali, definitivno bih bila puno, puno smirenija da konačno dobijem mengu.
Zvjezdica86
07.05.2008., 21:20
Ako ne dobijem mengu za koji dan, morat ću otići ginekologu, ali kasni mi sada tek 1 dan - ako i odem sada, reći će mi da još malo pričekam.
Nekakvih težih i dugotrajnijih komplikacija zbog tih tableta ne može biti - hormoni će se sigurno ustabiliti.
Ali, definitivno bih bila puno, puno smirenija da konačno dobijem mengu.
imas pm
FASHION GIRL
08.05.2008., 11:46
[QUOTE=Hobby;13941886]Radila sam pauze i to čak po godinu dana, jer me isto smetaju brojne nuspojave.
U tim periodima smo isto koristili metodu prekinutog snošaja, ali jedna meni bliska osoba je ostala trudna, a dečko je bio totalno pijan i uopće nije ni svršio - od te priče sam postala paranoična i jako nepovjerljiva u tu metodu.
Naime, čula sam za to famozno izlaženje spermija i prije ejakulacije, iako sam ja prekinuti snošaj koristila godinama, pa nikada ništa.
Smiri se curo uvjerena sam da nije nista upravo zbog toga sta se brines tijelo je pod stresom pa te puca histerija.
Nego htjela sam pitat, jeste koristili metodu prekinutog snošaja i u vrijeme tvoje ovulacije?
Ja i dečko uvijek dosad koristimo dotičnu, ali mi je više bed stvarno mu odbijat uvijek kad imam ovulaciju a napaljena sam jaaako upravo zbog toga da ne bi slučajno što ispustio... jer on ima takav posao da se ne viđamo često a desi se da bi se sexali taman u vrijeme moje ovulacije i kad realno pogledam normalno se mogu seksat nekih 10 dana...
e sad jučer sam bila kod ginića i podigla tablete yasmin i čekam da dobijem pa da počnem pit, šta bi bilo prvi put da uzimam tablete pa kad čitam sve te moguće nuspojave po forumu i u uputstvima strah me da mi se nesto ne poremeti u tijelu. Ful me isfrustriralo sve što sam pročitala pa sad nisam pametna da ih počnem pit ili ne iako znam da na svakog djeluju individualno.
Inače imam sve normalne hormone nikad problema s menzisom ,nikad me nista ne boli , normalan ten i kilažu obzirom na visinu, traje mi 6 dana i dolazi na vrijeme.
Pa bi molila Hobby i ostale koje isto koriste metodu prekinutog ako mi mogu odgovoriti kako to ide u vrijeme vaše ovulacije dali ga odbijate??
Molim vas bez ikakvih osuda jer stvarno nisam pametna šta da napravim, a previše ga volim da mu to radim(odbijam ga) svaki mjesec.:ne zna:
valneahana
08.05.2008., 11:57
[QUOTE=Hobby;13941886]Radila sam pauze i to čak po godinu dana, jer me isto smetaju brojne nuspojave.
Smiri se curo uvjerena sam da nije nista upravo zbog toga sta se brines tijelo je pod stresom pa te puca histerija.
Nego htjela sam pitat, jeste koristili metodu prekinutog snošaja i u vrijeme tvoje ovulacije?
Ja i dečko uvijek dosad koristimo dotičnu, ali mi je više bed stvarno mu odbijat uvijek kad imam ovulaciju a napaljena sam jaaako upravo zbog toga da ne bi slučajno što ispustio... jer on ima takav posao da se ne viđamo često a desi se da bi se sexali taman u vrijeme moje ovulacije i kad realno pogledam normalno se mogu seksat nekih 10 dana...
e sad jučer sam bila kod ginića i podigla tablete yasmin i čekam da dobijem pa da počnem pit, šta bi bilo prvi put da uzimam tablete pa kad čitam sve te moguće nuspojave po forumu i u uputstvima strah me da mi se nesto ne poremeti u tijelu. Ful me isfrustriralo sve što sam pročitala pa sad nisam pametna da ih počnem pit ili ne iako znam da na svakog djeluju individualno.
Inače imam sve normalne hormone nikad problema s menzisom ,nikad me nista ne boli , normalan ten i kilažu obzirom na visinu, traje mi 6 dana i dolazi na vrijeme.
Pa bi molila Hobby i ostale koje isto koriste metodu prekinutog ako mi mogu odgovoriti kako to ide u vrijeme vaše ovulacije dali ga odbijate??
Molim vas bez ikakvih osuda jer stvarno nisam pametna šta da napravim, a previše ga volim da mu to radim(odbijam ga) svaki mjesec.:ne zna:
ja metodu prekinutog snošaja koristim od kad znam za sex i to sa svim partnerima sam koristila i nikad ništa a pažnju na plodne dane nisam ni obraćala tako da sam se i u vrijeme plodnih dana i nikad ništa a kad sam htjela ostati trudna onda je on normalno svršavao u mene ali mi je trebalo 5 mjeseci da zatrudnim tako da trudnoća nije baš tako lagano moguća,moj savjet ti je da nepiješ tablete a što se tiče kondoma već sam napisala da sam imala predavanje gdje je čak metoda prekinutog snošaja bila bolja od kondoma jer kondomi pucaju,neznaju se dobro staviti,znaju ispasti za vrijeme sex-a itd.
FASHION GIRL
08.05.2008., 12:06
I ja si sve razmišljam da ih ne koristim ne bi se htjela uništit, a od kad sam s dečkom već 2,5 godine koristimo metodu prekinutog i dosad je sve bilo ok.
Joj kako me počelo opterećivat sve to, čini me se da što više znaš i čitaš postaješ histeričan kako ja.
FASHION GIRL - ja sam godinama koristila metodu prekinutog snošaja godinama na isti način kao i Valneahana.
Nikada uopće nisam ni vodila računa o plodnim danima i nikada se ništa nije dogodilo.
Samo što sam prije bila puno nonšalantnija prema svemu tome, a sada se brinem za svaku glupost (valjda to dođe s godinama).
Zato sam i inzistirala na kondomima sada kada sam zaribala s tabletama, jer mi je dosta nerviranja, ali evo ti ga opet.
Imali smo samo jedan odnos bez zaštite ovaj mjesec i koristili smo metodu prekinutog snošaja i to u vrijeme kada mi nije trebala biti ovulacija - i sada mene to brine, a test je bio negativan.
Nisam uopće racionalna i znam da svi imate potpuno pravo - šora me histerija bez ikakvog osnovanog razloga.
Ja sam puno čitala o toj metodi i naišla sam čak na rezultate nekakvog istraživanja.
Metoda prekinutog snošaja se pokazala neuspješnom u 18 - 20 % slučajeva.
Najveća opasnost te metode je u slučaju ponovljenog spolnog odnosa, jer spermiji zaostali od prošle ejakulacije mogu dospjeti u rodnicu.
Osim toga, kod nekih muškaraca navodno spermiji izlaze zajedno sa onom sluzi koju izlučuju prolikom spolnog odnosa - međutim to je jako mali broj spermija koje uglavnom sluznica maternice uništi prije nego što uspiju obaviti oplodnju.
Moj dečko tvrdi 100 % da mu taj put nije ništa pobjeglo i ako se nikada prije nije ništa dogodilo - ne vidi načina i razloga zašto bi sada.
Logički mi to ima smisla - na početku veze smo znali imati odnose svki dan po više puta, koristili smo metodu prekinutog snošaja i nikad ništa, tako da mislim da su šanse da je sada od ovog jednog puta nešto nastalo nikakve, pogotovo što je to bilo puno prije ovulacije.
Makar, s obzirom da sam zeznula s tabletama, pitaj boga kada je ta ovulacija zapravo u uopće i bila.
Prema sluzi, negdje krajem 4. mjeseca (25., ako ne i kasnije).
[QUOTE=valneahana;13950623]
kad sam htjela ostati trudna onda je on normalno svršavao u mene ali mi je trebalo 5 mjeseci da zatrudnim tako da trudnoća nije baš tako lagano moguća
QUOTE]
To ti je uvijek tako.
Koga god pitam, kada žele dijete uvijek malo potraje, a kada ne želiš ostati trudna zalomi se skoro iz ničega.
Makar, od svih ovih slučajeva "zalomljenih" trudnoća, većina ljudi koju pitam kažu da se dogodilo tako što je dečku pobjeglo, ili pak nisu uopće niti pazili previše.
Znam samo ovaj jedan primjer trudnoće doslovno iz ničega kada dečko navodno nije niti svršio (ali kaže da je bio jako pijan, pa tko zna).
Znam ovo što si napisala o kondomima - mi smo imali kondom, nije pukao niti pao, a još ga je izvukao iz mene i svršio u kondom, ali izvan moje rodnice, tako da od tog seksa nema teorije da sam zatrudnila.
FASHION GIRL
08.05.2008., 12:23
Ja isto neke stvari koje sam radila kao balavica sad kad se sjetim padne mi mrak na oči, jer kako smo zreliji ne bi to ponovili.
Iako imam tablete u ladici mislim da se neću šopat s njima pa kako ti kažeš ako je po statistici, koliki je postotak da u to malo vremena što se sexamo bas mene zadesi trudnoća, iako se opet kaže dovoljno je jednom..
Ja isto neke stvari koje sam radila kao balavica sad kad se sjetim padne mi mrak na oči, jer kako smo zreliji ne bi to ponovili.
Iako imam tablete u ladici mislim da se neću šopat s njima pa kako ti kažeš ako je po statistici, koliki je postotak da u to malo vremena što se sexamo bas mene zadesi trudnoća, iako se opet kaže dovoljno je jednom..
Ma tu su ta istraživanja, po mome mišljenju, malo proturječna i teško je izvući nekakav suvisli zaključak.
Navodno - ako imaš nezaštićeni spolni odnos 2 puta tjedno, šanse za trudnoću su nekih 35 % (znači, ako muškarac svršava u tebe), kako sam rekla - prekinuti snošaj je pouzdan nekih 75 - 90 %, ali opet svi pljuju po tom načinu kontracepcije i uopće to niti ne smatraju kontracepcijom.
Kada se sve to uzme u obzir - ako koristiš metodu prekinutog snošaja, a još se niti ne zatrudnjuje baš tako lako sve da i svrši u tebe - šanse bi trebale biti manje od 1 %.
Ali, vidiš, ipak se događa. Koliko znamo slučajeva takvih trudnoća oko nas u posljednje vrijeme?
I ja sam svašta pročitala i naprosto više nisam pametna - ispada da možeš zatrudniti čak i ako samo izdrkaš dečku!
Ja bih ti preporučila da barem pokušaš s pilulama - ženama uglavnom smetaju njihove nuspojave, ali barem mirno spavaš, a menga ti dolazi točno u sat.
I neće ti ništa biti od njih - kada ih prestaneš piti, sve će se vratiti u normalu.
Ako si zdrava i nemaš inače nikakvih zdravstvenih problema, nemaš se razloga bojati piti ih.
Zvjezdica86
08.05.2008., 14:14
da se nadovezem na temu pilula i straha prema njima...
ja od 11 mjeseca prosl god pijem logest koje imaju najmanju razinu hormaona, iako ce neke cure reci da nemaju..da su yasmin te koje imaju najmanju...
od kad ih pijem..kao da ih ne pijem...jedna obaveze vise ...ujutro cim ustanem , tableta, i mirna sam...dva put na dan provjerim dal sam popila..i mogu reci da mirno spavam sto se tice sexa u bilo koje doba..i u bilo kojim danima...
ja nikakve nuspojave nisam imala...nisam se abnormalno udebljala, nisam se napuhala, nisam zivcana..vec sve nasuprot...
kilazu nikad lakse nisam odrzavala i gubila kile..pogotov sad prije ljeta..:D
lice i koza su mi ko bebina guza...bez pikica i bubuljica...
pms je puno blazi, a menstruaciju kao da nemam...traje 4-5 dana, za razliku od prije 6-7...
bolovi su zanemarivi...
meni su jako pomogle..
naravno, neko ko se boji treba popricat sa ginekologom, on odgovori na sva moguca pitanje, i on ce prema tvom zdravstvenom stanju tebi prepisat tablete koje ti najbolje odgovaraju..i nemas straha...
eto od kad pijem logest, totalno sam opustena sto se tice odnosa i svega ostalog...
znam da se nije dobro trpat sa tim tabletama...al sto je danas dobro??
vise ni te tablete nisu ko nekad...krcate hormonima i ko zna cime, da se tottalno izderfomira zena kad ih pocne piti...,
al stojim iza toga da bi svaka zena prije planirane trudnoce, trebala prestati piti tablete...barem 6 mj prije....
:mig:
Ja sam neko vrijeme pila Logest i bile su mi super.
To sam pila kada sam imala dečka u Ljubljani, pa sam ih tamo nabavljala, jer ih na našem tržištu još nije bilo.
Sada ih navodno ima.
Ginekolog mi je propisao Triguilar, pa sada pijem njih.
Nemam nekih strašnih nuspojava - najgore su mi bile Cilest, cijeli mjesec kada sam ih pila sam imala grčeve i lagano sam krvarila.
Jedine nuspojave su mi to smanjenje libida, na što se uglavnom jako puno žena žali. Osim toga, ništa.
Inače, od moje menge ni M, mislim da ću sutra ili prekosutra napraviti test ponovno, ako ne dobijem - barem da u potpunosti isključim mogućnost trudnoće, makar nekako ne bih rekla da sam trudna.
zed_alive
08.05.2008., 14:30
nekim curama izostane libido kod kontraceptiva. ti si ga imala ali sad kad si prestala libido ti se pojačao. po meni normalno i logično. libido ti je s godinama narasao i tek sad kad ne uzimaš vidiš koliki ti je potencijal jer nema tableta da ti priguše prirodni libido. ne vidim kaj ti je čudno i kaj te uostalom smeta :mig: pa seksaj se
nekim curama izostane libido kod kontraceptiva. ti si ga imala ali sad kad si prestala libido ti se pojačao. po meni normalno i logično. libido ti je s godinama narasao i tek sad kad ne uzimaš vidiš koliki ti je potencijal jer nema tableta da ti priguše prirodni libido. ne vidim kaj ti je čudno i kaj te uostalom smeta :mig: pa seksaj se
Čudno mi je to što nisam ja oduvijek pila tablete, pa znam kakav mi je inače prirodni libido.
Recept za njih imam već 6 godina, ali više ih nisam pila nego što jesam - imala sam veći libido kada ih nisam pila (što je normalno), ali nikada ovakav.
To je prevršilo svaku normalnu mjeru, ne pretjerujem.
Non stop sam vlažna bez apsolutno nikakvog povoda.
Poseksam se s dečkom i mirna sam svega pola sata - čovjek ni ne može toliko.
Ajme, kada čitam što sam sada napisala - stvarno zvuči smiješno.
zed_alive
08.05.2008., 15:01
a kao nikad nisi čula da libido ženama raste s godinama? znaš li ti koliko je to 6 godina? :mig:
a kaj da ti kažem. ak si moralna osoba, masturbiraj (drkaj), ili nek te dečko poliže kad god to može. ak nisi... :D
Zvjezdica86
08.05.2008., 15:13
ja vjerujem da ti bezveze panicaris....tosam ti napisala...sad tu citas nae pametne postove ii jos si vise u brigama...
jest da si pobrkala sve i zabrljala, tj...znaci da ti se malo zbrkalo i u organizmu...
dobrit ces samo kad se smiris...
i to sto kazes, pricekaj jos koji dan...daj si vremena npr.do srijede..ipak sad je vikend..mozda se oslobodis malo...ako do tad ne dodje, testic i sve pet..
sta bilo da bilo...
bilo plus il minus..svakk ginicu da popricas s njim i da ti kaze kako da nastavis sad piti itd.
samo se smiri, i odljepi malo sa ovog foruma.
on ti nece bas pomoci...mi svaka pisemo svoje iskustvo ,a ni jedna zena nije ista, a tebe to smao moze zbuniti i jos bolje te optretiti, a to ti sad ne treba.
Moguće da je i psiha, jer sam već postala i paranoična.
Sada već razmišljam o tome koliko se uopće mogu pouzdati u taj test (Znam da je to bez veze razmišljanje.)
Logika i zdrav razum mi govore da nema neke šanse da sam trudna, a s obzirom da sam zahebala s tabletama, vjerojatno je u tome stvar - ipak su to hormoni, pitaj boga što se poremetilo.
Jel se kome od vas nešto slično ikada dogodilo?
recimo, meni je libido bio slican (iako ne bas u takvoj mjeri) kad sam bila na diane, nego na cilest, iako nisam primijetila da mi tablete smanjuju isti. a dogodilo mi se da sam popila i dvije tablete u tijeku dana jer sam pila i nekaj drugo pa sam totalno smetnula s uma da sam vec bila popila:lol: ginicka mi je rekla da to nema veze, da ce mi samo menga doci ranije. ti si sebi svoju zapravo malo odgodila. e, sad, trikvilar nisam nikada pila pa ne znam za te tri vrste tableta...moguce se je malo poremetilo, ali, doci ce to u normalu, ne brini.
mislim da ti ne moze nista biti, a za libido:ne zna:, to je individualno
a kao nikad nisi čula da libido ženama raste s godinama? znaš li ti koliko je to 6 godina? :mig:
a kaj da ti kažem. ak si moralna osoba, masturbiraj (drkaj), ili nek te dečko poliže kad god to može. ak nisi... :D
Već sam par puta naglasila da ih nisam pila svih 6 godina - već da sam prije 6 godina dobila recept za njih.
ja vjerujem da ti bezveze panicaris....tosam ti napisala...
jest da si pobrkala sve i zabrljala, tj...znaci da ti se malo zbrkalo i u organizmu...
dobrit ces samo kad se smiris...
i to sto kazes, pricekaj jos koji dan...daj si vremena npr.do srijede..ipak sad je vikend..mozda se oslobodis malo...ako do tad ne dodje, testic i sve pet..
sta bilo da bilo...
bilo plus il minus..svakk ginicu da popricas s njim i da ti kaze kako da nastavis sad piti itd.
samo se smiri, i odljepi malo sa ovog foruma.
on ti nece bas pomoci...mi svaka pisemo svoje iskustvo ,a ni jedna zena nije ista, a tebe to smao moze zbuniti i jos bolje te optretiti, a to ti sad ne treba.
Ma, ja sam ti takva osoba da ću se brinuti bez obzira na sve.
Uostalom, malo ste me svi i smirili, jer ja sam užasan paničar, pa ponekada ne razmišljam racionalno.
Tuđa iskustva su uvijek dobrodošla i znam da nemam razloga za paniku, ali pak je tu taj crvić koji mi ne da mira.
I neću imati mira dok se sve ne vrati u normalu s mojim ciklusom.
Ja sam svjesna toga da je svako iskustvo individualno i svaka žena priča za sebe.
A ovdje ionako nitko od nas nije ginekolog da može išta tvrditi sa nekakvom sto postotnom sigurnošću, pa normalno da svačije mišljenje i iskustvo treba uzimati s rezervom.
A ipak kada mi 5 različitih osoba kaže da se ne trebam brinuti - to djeluje umirujuće i pozitivno.
Ja danas ponovno napravila test, opet je negativan.
Od menge i dalje ništa.
Partfiš
09.05.2008., 14:04
Daj ak skuzis kaj je izazvalo tu napaljenost posalji P.M....da podvalim te tablete zeni u kakao...:kava:
Bok!
Što vi mislite o tome?
Daj ak skuzis kaj je izazvalo tu napaljenost posalji P.M....da podvalim te tablete zeni u kakao...:kava:
Ha, ha, ha!
:lol::lol:
Vrlo rado, ali i mene samu to zanima.
Evo, da javim "novosti", odnosno, nisu novosti, jer je sve po starom.
Menge još nema, niti nikakvih naznaka da je na putu.
Kod ginekologa sam naručena tek u četvrtak, ranije nije bilo termina.
U međuvremenu sam napravila još 3 testa i svi su negativni.
Sada sam već ozbiljno zabrinuta da nešto jako nije u redu, pogotovo što me često zna probadati u jajnicima.
Da nemam policistične janike, možda?
Zvjezdica86
13.05.2008., 16:56
znaci ubila si se u testovima, a nista...
a vidi, i bez tih testova smo znali da nisi trudna..:mig:
da mozad nije neka upala?
vidjet ces sve u cetvrtak..
svakako javi..nadam se da je sve ok, i da nije nista lose sto bi moglo biti s pijenjem onih tvojih zbrkanih tableta..
drz se
Inače, da vam prenesem informacije.
Raspitala sam se kod žene u ljekarni malo o tim testovima za trudnoću, konkretno o onome koji sam ja koristila.
Intim plus (a i ostali), koji sam ja koristila, a navodno je jako pouzdan čak i par dana prije kašnjenja menstruacije niti ne mora uvijek baš biti tako pouzdan.
Rekla sam joj da je bio negativan na dan kada sam trebala dobiti, ali ona kaže da je lako moguće da sam ga, bez obzira što piše u uputstvima, napravila prerano.
Idući sam napravila treći dan kašljenja, ali je bio neki jeftini za 20 kn.
Ona mi je preporučila da napravim još jedan (kada sam ju to pitala, kasnila mi je tjedan dana), uzela sam opet Intim plus.
Kaže da, ako nakon tjedan dana kašnjenja bude negativan, da gotovo nema nikakve šanse da sam trudna.
Ona iskustva da ženama tek 20-ak dana nakon kašnjenja bude plusić su, prema njoj, slučajevi kada menga u početku uopće nije kasnila zbog trudnoće, već je kasnila ionako.
A do trudnoće je došlo u međuvremenu, odnosno puno kasnije, jer se pomakla i ovulacija.
Znači, žena je zatrudnila pred rok kada je trebala dobiti ili čak kasnije.
Tako barem ona kaže. (valjda, kao farmaceut nešto zna).
Zvjezdica86
13.05.2008., 22:46
isuse boze hobby ti bus poludjela tak...i bankrotirala radi tih testova..
vec sam ti rekla da se makni s tog foruma i prestani s mislima jer nikad mengu nebus dobila
kak da i dobis kad si skroz pod pritiskom i vrag ti neda mira...
samo kopas nekog vraga...
trudna nisi...po tisuciti put..
jooj vec jedva cekam taj cetvrtak da ides jer bum i ja poludjela radi tebe..samo radi tebe tu dolazim da vidim s kakvom si se novom idejom javila...:D
daj sve bu ok...nemoj se mucit bezveze...
ajmemeni
13.05.2008., 23:08
Ne brini se sve je u redu,nisi trudna sigurno,prošla sam i ja jednom tu paranoju,i par negativnih testića...ali sam bome čekala...i to mjesec dana.Da da mjesec dana mi je kasnila...
ajmemeni
13.05.2008., 23:12
I to bez ikakvog razloga ,prvi puta u životu ona je meni kasnila,a ja posijedila:eek:
Ma ne brinem se više zbog trudnoće - 3 testa su me ipak uvjerila.
Brine me to što osjećam probadanje u jajnicima posljednja 3 dana.
Naprosto, brinem se, jer ne znam što mi je, a već par puta ovih dana sam znala osjetiti one grčeve kao kada dobijem, ali ništa. Dođu i prođu.
Imam često stolicu (po 3-4 puta na dan), ali nije proljev (ne znam ima li to ikakve veze).
I primijetila sam obilan bjelkasti iscjedak.
Ono o testovima sam napisala čisto informativno, jer često žene znaju napraviti test na dan kašnjenja, on je negativan i uzmu rezultat zdravo za gotovo.
ajmemeni
14.05.2008., 13:01
Možda si imala ovulaciju pa te probada u jajnicima.Meni za vrijeme ovulacije isto probada u jajnicima i libido mi je jako poraste.Izmjeri temperanturu sa toplomjerom u ustima,ako je 36,8 ili više moguće je da si imala ovulaciju pa ti je to zbog toga.Od kad sam prestala piti pilule osječam svaku ovulaciju na taj način.A bjelkasti iscjedak ti može biti neka upalica,često se događa kod žena.
Ovulaciju sam imala krajem 4-og mjeseca. Trebala je biti 22., ali je kasnila (znam po iscjetku i ja je isto osjećam).
Ovo probadanje je drugačije, ne znam kako to objasniti, nikada nisam osjetila bol u jajnicima na takav način.
A taj bjelkasti iscjedak obično imam prije nego što trebam dobiti, samo što je sada bio puno obilniji i prestao je, a menge nema.
ajmemeni
14.05.2008., 15:36
a joj nemam pojma,možda je čak sve to utjecaj hormona,jer ako si dugo pila pilule možda ti se tjelo sada privikava.a može biti i cista,upala neka.meni kad je kasnila m mjesec dana sam imala isto razne bolove u jajnicima,trajali su mjesec dana.malo su se pojavili pa nestali i tako mjesec dana.A sve je u redu sa mnom,bila sam na pregledu.vjerojatno mi je bio hormonalni poremečaj jer sam bila na pilulama prije ili zbog putovanja.ma bit će sve ok.skoči kod ginića ,ako imaš para odeš kod privatnog na ultrazvuk,primi te isti dan,tako da se malo smiriš jer znam kako ti je.
ajmemeni
14.05.2008., 15:38
a sori vidim da ideš u čet kod ginića.sretno i vidjet ćeš da nije ništ strašno!:mig:
CosmaShiva
15.05.2008., 11:25
meni je jednom kasnila jer sam imala upalu jajnika,javi kak je bilo kod doktora.:mig:
Bok!
Evo, ja bila danas kod ginekologa.
Doista imam policistične jajnike koji odbijaju ovulirati.
Dobila sam neke tablete od kojih bih trebala dobiti mengu i onda moram početi piti Logest.
Ginekologica mi je rekla da Triguilar nikako nije za mene.
zed_alive
16.05.2008., 10:54
obzirom da imaš policistične, problemi su očito otprije...čudi me da se tek sad izmanifestiralo...valjda radi tableta...
ja da sam ti probao bih to prirodnom medicinom izregulirati, riješiti da ne bi bilo problema kad ćeš htjeti imati djecu
obzirom da imaš policistične, problemi su očito otprije...čudi me da se tek sad izmanifestiralo...valjda radi tableta...
ja da sam ti probao bih to prirodnom medicinom izregulirati, riješiti da ne bi bilo problema kad ćeš htjeti imati djecu
Da, i meni je čudno, jer sam do sada uvijek imala redovite menstruacije i nikada nikakvih problema.
Ne znam kako bih to regulirala, čula sam da kod policističnih jajnika daju kontracepcijske i da je to jedina terapija.
Meni su sada jajnici totalno zakazali. Doduše, ginekologica je vidjela folikul na desnom jajniku i procijenila da bi ovulacija trebala nastupiti tek za 5 -6 dana, odnodno menga za 3 tjedna - ali pitanje hoće li uopće doći do ovulacije.
Dala mi je neke tablete da ih počnem piti tek za 7 dana, jer želi prvo dati jajniku šansu da sam obavi ovulaciju.
zed_alive
16.05.2008., 13:57
@hobby: prouči na netu o fitoestrogenima. možda u tom smjeru...proučit ću jednu knjigu koju imam, ak nađem kaj pametno ti javim
Ma, ja sam sva naopako.
Ovo je vjerojatno nasljedno, jer mi i mama i sestra imaju policistične jajnike, ali one su oduvijek imale neredovite cikluse, a moji ciklusi su do sada bili takvi da si mogao štelati sat po njima.
Nije mi bilo ni na kraj pameti dok se sada ovo nije dogodilo.
Inače imam i povečanu štitanjaču i kvrgu na sisi... evo, sada još jedna pizdarija koju treba "kontrolirati svakih 6 mjeseci".
Više me sve to frustrira.
Čovječe, pa svako malo moram hodati na raznorazne "kontrole".
zed_alive
16.05.2008., 17:06
zeznuto je sve to s zdravljem...tvoje, ljudi oko tebe...
pokušavam razmišljati da se kad se pojavi neki problem čovjek možda treba zapitati u čemu je problem, zašto mi se to događa...i potražiti način kako da to spriječi...očuvanje zdravlja radije nego liječenje
ima jako puno znanja na ovom svijetu koje može pomoći, ali nije skupljeno već je rasuto
zed_alive
19.05.2008., 10:49
hobby, nisam našao puno pametnog, tj specifično rješenje za tvoje probleme. kinezi za reguliranje ginekoloških stanja preporučuju uglavnom preparat kanli (izoflavonoidi iz soje koji se u tijelu pretvaraju u fitoestrogene; pretpostavio sam da će preporuka ići u tom smjeru), te neke svoje bio inačice kalcija i cinka. enivej, isplatilo bi ti se izgleda jesti soju (ne GMO :D)
Soja baš i nije previše zdrava sama po sebi (unatoč uvriježenim mišljenjima), a i odvratna mi je u bilo kojem obliku.
Gle, meni su jajnici totalno otkazali, uopće ne ovuliram, tako da mislim da ovaj puta bez sintetike ništa.
Čovječe, zadnja 2 dana se osjećam kao u klimakteriju.
Nisam još počela piti tablete koje sam dobila, nadajući se da će se ipak nešto pokrenuti, ali nikakvog pomaka.
Menstruaciju još nemam, a osjećam se sve gore.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.