PDA

View Full Version : Perut

stranice : [1] 2 3

malenaz
18.01.2003., 19:37
ima li tko kakav savjet kako se rijesiti proklete peruti?
s vremena na vrijeme i meni uspije, ali nakon sto isprobam svaki preparat opet isto...
posljednje sto sam koristila bilo je selsen blue..
cula sam da i njega vise nema nigdje za kupit.
stoga please, ako tko zna rjesenje... :s

indian
18.01.2003., 19:57
Head&shoulders možda.. :confused:

Najkomercijalnija varijanta..al meni pomaže (mada moji problemi s tim nisu baš neki) :)

malenaz
18.01.2003., 20:01
ma to sam odavno prevazisla... :)

indian
18.01.2003., 20:06
Ma da, mogla sam i mislit..nemam ti ja pojma :D, meni pomogne :)

Nemoj se svrbit nikad po glavi koliko god svrbilo..:D

*cactus*
18.01.2003., 21:02
ah, perut...
nemojte je spominjat :mad: :mad:
jedino što mi pomaže je head&shoulders, i to onaj - hidrantna njega za kosu i vlasište
inače, znam da mi i to što bojim kosu potpomaže perut, ali ne namjeravam prestati :B
ono što mi pomaže jest da perem kosu 2x tjedno obavezno,regenarator ili pakung obavezan, i onda je sve ok, nema uopće bedova

Ame®icano
18.01.2003., 21:04
Krkin Oranozol.

IMF-ovac
18.01.2003., 21:14
Oronazol šampon!!! :top:

U slobodnoj prodaji je skup, ali se može dobiti na recept ako ti ga preporuči dermatolog. ;)

Ame®icano
18.01.2003., 21:21
U Americi ga je bilo jako tesko naci, jer sve ide preko distributera. Nasao sam jednog u New Jersey, ali oni vise ne rade.

Za ove koji su preko bare, neka odu doktoru i traze Nizoral (2% ketoconazole), slicno je Orazonolu, tretman traje dvije sedmice. Meni pomoglo.

Hannah
18.01.2003., 21:40
Oronazol se tretira kao lijek, pa je super ako ga dobiješ na recept.
Inače, mislim da mu je cijena oko 150 kn.

Druga varijanta, bez recepta je Vichyjev šampon Dercos protiv peruti koji postoji u dvije varijante - za suho i masno vlasište. Cijena je oko 70 kn, i djelotvoran je, čak su rezultati iznenađujuće brzi.
:top:

indian
18.01.2003., 21:52
Hannah kaže:
Inače, mislim da mu je cijena oko 150 kn.

Druga varijanta, bez recepta je Vichyjev šampon Dercos protiv peruti koji postoji u dvije varijante - za suho i masno vlasište. Cijena je oko 70 kn, i djelotvoran je, čak su rezultati iznenađujuće brzi.
:top:

Bome fine cijene..:p

Za toliko para nebi baš smijeli proizvodi podbacit :rolleyes:

Sudden Sid
18.01.2003., 21:55
Ako peres s komercijalnim samponom onda trebas razmisljati kao general prije bitke. Strasni strateski plan satrat ce perut dok kazes "puh". Prvo operes kosu i bas kad perut misli `muahaha, odbili smo i ovaj napad` ti napadnes s leda tj opet operes kosu i onda perut ostaje nadmudrena ko ir baboon kad igra krizic- kruzic. Ponavljaj 1- 2 puta tjedno i uspjeh garantiran 2% ;)

Ona
18.01.2003., 22:49
Ame®icano kaže:

Za ove koji su preko bare, neka odu doktoru i traze Nizoral (2% ketoconazole), slicno je Orazonolu, tretman traje dvije sedmice. Meni pomoglo.

Nizoral je super, al ga se ne smije koristiti stalno, jer onda perut postane "rezistentna". I samo se na recept dobija.

malenaz
19.01.2003., 19:06
hvala svima, a sutra se vec budem bacila u potragu pa na eksperimentisanje... :D

Shtefitza
19.01.2003., 19:16
Ame®icano kaže:

I Oronazol i Nizoral imaju ketokonazol u sebi.

Nizoral mozes naci i OTC (over the counter), u obicnom drug store-u. Odlicno radi (prvih par puta nakon pranja, prhut ce se vise ljustiti, moze se ciniti kao da ne djeluje, ali poslje je odlicno!) :top: Jedino sto je malo skup.

Head and Shoulders, onaj tamnoplavi, je isto odlican!!

Winona2
19.01.2003., 20:34
Head and Shoulders, onaj tamnoplavi, je isto odlican!!

i meni je ovaj oke

obicno prvi dan nakon farbanja imam iritiranu kozu tjemena , pa tih par dana nakon, perem u Head and Shoulders-u i to onom za bojanu kosu....

Gospon Pes
19.01.2003., 20:41
Jednom sam imala perute i mogu vam reci, Head&Shoulders je 100% odrzao rijec!
Nakon pranja kose ne znam je li peruta bilo vise na glavi ili na ramenima. :D
Od njega su se tek povampirili. :flop:
Ali vidim da vecini pomaze, sto je samo dodatni dokaz da su vase OK, a moja glava luda. Nekak sam si to uvijek i mislila... :rolleyes: :D

Sudden Sid
19.01.2003., 21:43
Gospon Pes kaže:
Jednom sam imala perute i mogu vam reci, Head&Shoulders je 100% odrzao rijec!
Nakon pranja kose ne znam je li peruta bilo vise na glavi ili na ramenima. :D
Od njega su se tek povampirili. :flop:
Ali vidim da vecini pomaze, sto je samo dodatni dokaz da su vase OK, a moja glava luda. Nekak sam si to uvijek i mislila... :rolleyes: :D

2 lude glave. Mojoj peruti je head&shoulders samo afrodizijak pa ju drugi dan ima za 5 glava

Nipple Twister
20.01.2003., 01:19

Meni se dosta rijetko pojavi perut, al kad se pojavi... :eek: to mi je nešto stvarno bljak...
Pojavi mi se uglavnom u doba kad počnem nosit kape- zimi zbog hladnoće ili šilterica ljeti.

Head&Shoulders je pomagao neko vrijeme al pod zadnje baš i ne. Onda sam kupio Selsun Blue i mogu reć da je za ne povjerovat učinkovit - nakon jednog pranja se vidi djelovanje !
Bio sam miran skoro godinu dana i sad oko Božića sam je opet dobio, a Selsuna više nema u prodaji pa sam na preporuku kupio ovaj Vichyjev i mogu reć da je nakon nekih tri pranja perut nestala.

lala
20.01.2003., 02:02
....Srećom nemam taj problem, ali nisam došla vadit mast onima koji imaju :D ;nego, jedan od ukućana s tim problemom je probao dosta toga (uključujući i spomenute) i...zaustavio se (po preporuci liječnika) na nečemu što nevjerojatno isto izgleda i smrdi kao nafta (pa ti uzmi godišnji za vrime terapije), upotrebljava se neko vrijeme svakodnevno, pa svaki drugi dan.
Naravno, ja se ne mogu sjetiti sad točnog naziva-ali javit ću sutra.
I naravno, skupo je -ali isplati se, to sam i ja primjetila.
I naravno, kupuje se u ljekarni-a ne ide na recept.
Ako je taj proizvod već prozvan, ispričavam se unaprijed.;)

Shtefitza
20.01.2003., 07:39
Vjerojatno se radi o samponima s katranom. I to je dosta efikasno, vise za odrzavanje stanja bez peruti, kad se jednom covjek rijesi peruti. I ne bi se trebali koristiti svakodnevno.

Npr: Neutrogena T gel

penelopa
20.01.2003., 08:46
Zimi kad nosim kapu ima prhuti ko´u prici i ne pomaze nista. Probala sam sa svakakvim samponima ali nista. Meni je i inace zimi koza na tijelu jako suha ( od centralnog) pa je logicno da je suho i tjeme.
U proljece se stanje popravi samo od sebe, uz sasvim obicne sampone.

rafaela
20.01.2003., 09:07
Oronazol ne ide na recept (već par godina), a košta (150 ml) oko 60-70 kuna (niti u ludilu 150).

Meni je najbolji šampon protiv prhuti bio "Anne" od Leone-a. Cijena mu je prava sitnica. Mislim da je ovaj šampon dobio i nekakve svjetske nagrade za kvalitetu. Jedini minus mu je što ima stvarno neki šugavi miris.

ankada
20.01.2003., 09:42
Mom muzu je pomogao balzam od Amwaya, trosio je uz njega i sampon.
Fora je bila u balzamu, valjda su i oni skuzili da ljudi kupe balzam a sampon jeftiniji, pa su smislili da je sada sve u jednom proizvodu. Daklem balzam i sampon od njih garantirano pomaze, muz mi je probao svasta i Oronazol ali taj bas nije za cestu upotrebu, a nakon prestanka evo prhuti zacas.
Javite ako kome pomogne.

IMF-ovac
20.01.2003., 10:57
rafaela kaže:
Oronazol ne ide na recept (već par godina), a košta (150 ml) oko 60-70 kuna (niti u ludilu 150).

Ja sam prije otprilike godinu dana dobio oronazol na recept...
I raspitivao sam se koliko košta.
100 ml (ne 150) je bilo oko 120 kuna...
AKo nekog zanima preksutra se mogu raspitati.

Ame®icano
20.01.2003., 13:40
Ako ga dobijas na recept, onda bi trebao manje kostati. Medjutim, recept nije neophodan. Kada sam ga kupio prvi put, platio sam $23 po bocici od 100ml, plus dostava iz Jerseya. Ne zalim novca jer je pomogao.

rafaela
20.01.2003., 14:15
baš sam pitala.. 67 kn, 100 ml. To je 8-9$.

23 $, ajaaaaa, pa da ti ga poštom iz Hrvatske šaljem ne bi bilo toliko.

Bilo bi bolje da si se obrijao i napravio piling glave i tako riješio problem. Da sam muško sigurno bih to napravila, barem jednom godišnje prije ljeta. To je jedini sigurni način rješavanja prhuti

Samantha
20.01.2003., 15:28
ja sam imala groznu perut,kao ljuske,popracenu svrabom.svasta sam probala i jedino mi je pomogao sampon Selective...:top: sad imam manje,da ne cackam ne bi ni to imala

Ame®icano
20.01.2003., 15:31
by rafaela
23 $, ajaaaaa, pa da ti ga poštom iz Hrvatske šaljem ne bi bilo toliko.
A znas kako je, prvo se obradujes da takvo sto uopste ima s ove strane bare. Onda skuzis da jeste skupo, ali te nije briga, jer hoces da probas. Onda narucis dvije bocice, jer ko zna hoces li ga opet naci. Shipping UPS-om kosta nekh desetak dolara, pa cifra na kraju izgleda visoka.

Brijanje glave je nekada, dok sam bio mladji, dolazilo u obzir. A ne znam koliko bi i pomoglo jer se inace sisam na kratko. I problem s peruti nemam ljeti, nego zimi kada nema povecanog znojenja, a grijanje radi svugdje, suh zrak itd.

Na kraju, cijena je OK, ako posluzi svrsi. Ove zime nisam imao vecih problema s peruti, jer sam djelovao cim se pojavila i rijesio problem Nizoralom.

mala_slatka
21.01.2003., 04:28
Ona kaže:
Nizoral je super, al ga se ne smije koristiti stalno, jer onda perut postane "rezistentna". I samo se na recept dobija. Cudno kod nas ga mozes kupiti kao i svaki drugi sampon ali ako ga podes koristiti moras ga uzimati stalno a ima ljakkk miris ,uzas:eek:

Ame®icano
21.01.2003., 07:30
Ne bih se slozio. Po receptu, koristiti ga dvije sedmice svaki drugi dan, nakon toga jednom sedmicno sljedeca dva mjeseca, Meni nije trebalo ni toliko, ali sam nastavio.

Jak miris? Well, nije mirisljav kao "brand name" samponi, ali nije ni bas odvratan. Ocjena mirisa je prolazna. :D

tramway
22.01.2003., 23:11
Pa kaj je ovo ?
Već sam čul da se ljudi hvale svim i svačim , al da bu se neko hvalil " je i ja sam imal-a prhut", to si fakat ne bi ni zamišljal. Koliko ste se nahvalili još bum pomislil da ovo kaj je vani bijelo nije snijeg nego posljedica vašeg čohanja po glavi.

:s

Vjeveric
22.01.2003., 23:17
Ne hvale se, pričamo o svakodnevnim stvarima. Prhut je izgleda česta pojava. Kako sam ja normalna žena, i sama sam ju imala :) Ponekad se opet javi. Ali ja znam dobar lijekprotiv nje. "Crni šampon", kupim ga u apoteci.

tramway
22.01.2003., 23:33
Vjeveric kaže:
Ne hvale se, pričamo o svakodnevnim stvarima.

Čudna neka tema

Prhut je izgleda česta pojava.
Da ovisi s koje strane gledaš

Kako sam ja normalna žena, i sama sam ju imala

Ja sam nenormalan muškarac, jer ju nisam imao

Ponekad se opet javi. Ali ja znam dobar lijekprotiv nje. "Crni šampon", kupim ga u apoteci.
Ja znam dobru stranicu za tebe, zove se www. pliva.hr

margarita
23.01.2003., 19:39
tea tree oil sampon i regenerator

tea tre oil ima prirodnu antisepticku funkciju koja rastvara masne izlucevine koje zacepljavaju pore na tjemenu i uzrokuju prhut

mojoj seki pomoglo...probaj

dora
22.06.2005., 00:59
Dobar dan dobri ljudi, a i oni ne tako dobri ;)

Naime, prije nekog vremena skuzila sam prhut na mome vlasistu. E sad, cinjenica je nekad ju imam, nekad ne. Od cega zavisi jedno ili drugo stanje - ne znam. Prije ju nisam imala. Ili nisam kuzila da ju imam. Iako, ne znam, cisto sumnjam da ju nisam skuzila. No, dobro.

Uglavnom, kupila sam neke pizdarije u Lushu, neki sampon protiv prhuti i neku plocicu za masazu vlasista i treba tamo mi se klela majkom kak je to super i da to ona koristi (misim one tamo kao sve to koriste, pa nije vrag da svaka ima i masnu i suhu kosu i prhut i da joj ne znam, ispada kosa i to sve - kumulativno!), ono ajd dobro.

Iskreno, neki znacajniji ucinak za sad ne primjecujem (koristila sam ih za sad, dva-tri puta).
I uopce jel se ucinak treba primjetiti odma? Ono ko u reklami za Fructis i ta sranja? Ili ipak treba proci nesto vremena? Tipa tjedan, dva, mjesec?

Molim ekipu koja ima vise iskustva s prhuti da izdvoji vrijeme i napise koju rijec, recenicu, literarni rad.

Hvala :)

Tijana
22.06.2005., 01:05
Meni se prhut nekad pojavi, pa prođe sama od sebe. Operem za par dana kosu i nema više ničeg. :confused:

Možda treba bolje isprat šampon ili regenerator?

Muž mi ima Hed end šoulder :D

dora
22.06.2005., 01:13
Tijana kaže:
Meni se prhut nekad pojavi, pa prođe sama od sebe. Operem za par dana kosu i nema više ničeg. :confused:

Možda treba bolje isprat šampon ili regenerator?

Muž mi ima Hed end šoulder :D

Pa tak nekak i meni. Doduse ovaj sad put, ima vec jedno par dana, tjedan otprilike, svaki dan ju vidam na mome vlasistu :rolleyes:
Nije neka kolicina da bi mogla nahranit sve naseobine grinja svijeta, ali... ide mi na zifce.

I velim, kupila sam ovo kaj sam kupila ali mi ne daje konkretne rezultate osim tlpanji treba u ducanu, sto objesim macku (crnom) isprad zgrade o rep (al bi se bunio) :D

I kakv je taj Hed end Šoulder tvom muzu? Ima prhut, nema prhut, ima ju nekad? Jel se nesto desava ili onak sampon ko sampon?

Tijana
22.06.2005., 01:19
Dora, a da probaš promijenit šampon? Uzmi neki obični u DM-u, meni je Nivea čisto ok. Ili Afrodita.

A ovaj moj kaže da mu je Hed... dobar. A ipak ponekad ima, a ponekad nema prhut.

dora
22.06.2005., 01:26
Tijana kaže:
Dora, a da probaš promijenit šampon? Uzmi neki obični u DM-u, meni je Nivea čisto ok. Ili Afrodita.
Razmisljala sam i o toj opciji.

Medutim u vrijeme kad sam koristila te vulagaris sampone kosa mi je bila zivi uzas. Ono suha, jadna, sva nekakva polumrtva, stvarno je lose izgledala.
Od kad sam pocela rabit ta Lush sranja kosa mi je mrak, izgleda zdravo, sjajna, ma preporodila se. Zato mi se bas ne prelazi opet na vulgaris sampone :D

E sad, taj sampon koji sam ja uzela je bas za prhut (dobro i za kaniranu kosu) iako ima i jos jedan za prhut - al taj fakat smrducka (on je krajnja opcija), i nekak brijem da to nije od njega (ali ne iskljucujem mogucnost) jer sam ga vec prije koristila i nisam imala nikavih problema u obliku - prihuti.
E sad... ne bih znala.

Zasto opce prhut nastane? Misim koji je uzrok? Ako neko zna... bila bi mu zahvalna.
A ovaj moj kaže da mu je Hed... dobar. A ipak ponekad ima, a ponekad nema prhut.
A jebo to, tak imam i ja :) Al bitno da se i u toj reklami za Hed end Šoulders kunu u majku i oca da mice prhut. :rolleyes:

Tijana
22.06.2005., 01:35
Suha prhut
Prhut je izrazioto čest i iritirajući problem. Prhut se može opisati kao pojačano ljuštenje vlasišta. uzrok ovog ljuštenja je nadraživanje vlasišta povezano s pojavom mikroorganizama poznatih kao Pityrosporum ovale. Suha prhut obično pada na ramena vaše odjeće. Ljuske su male, lagane, od bijele do sivo-bijele boje i često su uzrok svrbeža.

Masna prhut
Pojačano ljuštenje vlasišta često je povezano s povečanom proizvodnjom loja: vlasište je masno, kosa je teška i izgleda masno. Ljuske prhuti su veće, žučkaste i prianjaju uz vlasište. Uz njih se često javlja svrbež, a ponekad i crvenilo.

http://www.iskon.hr/lijepiizdravi/page/2005/03/07/0364006.html

Lali Puna
22.06.2005., 03:33
uzmi taj smrdljivi u lushu
moja sestra imala, preporodila se

al stvarno smrdi k'o vrag!!!!!

Kyra
22.06.2005., 08:30
Moj dragi je u vojsci zaradio tu neman :D

Probali sve i svašta. Jedino učinkovito (mislim dulje od jednog dana :D ):

Fluacet gel (čini mi se da je do Jadran Galenskog Laboratorija, košta oko 20 kuna, gel u tubici, naneseš ga na vlasište kad opereš kosu. Ne masti);

Neutrogena T-Gel šampon (Dm, od 50 kn na dalje, ali nisam sigurna baš za cijenu).

dora
22.06.2005., 13:06
Tijana - :top: jeben link :top: ajd bar sad znam od ceg nastaje :D

Lali Puna - definitivno, ako s ovom 'blazom' varijatnom sampona i tom plocicom ne nestane, kupicu tog smrdljivka :) mozda rastjeram i komarce uz prhut :zubo: (jednom sam ga bila pomirisala... :eek: jebote od ceg ga radite :zubo: ).

Kyra - hvala :) tog tipa nesto kao taj Fluacet gel je ta plocica iz Lusha. Namazes po vlasitu i cekas 20ak minuta (moze i dulje) pa onda operes kosu.

Mrtva mrkva
22.06.2005., 13:10
dora kaže:
Al bitno da se i u toj reklami za Hed end Šoulders kunu u majku i oca da mice prhut. :rolleyes: Bjezi od tog uzasa. Ja sam jednom oprala kosu s tim sranjem (jer nije bilo drugoga) i dobila prhut. :rolleyes:

dora
22.06.2005., 13:13
Mrtva_mrkva kaže:
Bjezi od tog uzasa. Ja sam jednom oprala kosu s tim sranjem (jer nije bilo drugoga) i dobila prhut. :rolleyes:

O jebote... kaj ono sampon potice razvoj prhuti, pa onda preporucaju njihov sampon za prhut? :top:

Inace, znam, dosta ljudi mi je to reklo da taj Hed end Šoulders izbjegavam u sirokom luku upravo zato jer se svima cini da im potice prhut, a ne da ju mice s vlasista.

Necu ni pitat kako i zasto.

alexxx
22.06.2005., 13:31
e moram ga negdje popljuvat.
daklem ovako
onaj voćni šampon od schaume, narančasti, piše da je za sjaj, miriši jebeno, na voćnu salatu s marelicama, i navodno je za normalnu kosu nije za normalnu kosu. meni se glava inače ne peruta. od nijednog šampona. (lažem, od pantetna da, al to ne kupujem već godinama) a fakat ne znam jel ikad kupim dvije iste bočice za redom. i zadnji put sam kupila ovaj jer kao fino miriši. kosa mi se zamasti za dan i pol a ne trčim ne skačem previše ne preznojavam se ni ništa tome slično. i imam perut. ne snježno vlasište, al je imam. mjestimično raštrkanu po glavi. jebeni užas.

alexxx
22.06.2005., 13:32
dora kaže:
O jebote... kaj ono sampon potice razvoj prhuti, pa onda preporucaju njihov sampon za prhut? :top:

Inace, znam, dosta ljudi mi je to reklo da taj Hed end Šoulders izbjegavam u sirokom luku upravo zato jer se svima cini da im potice prhut, a ne da ju mice s vlasista.

Necu ni pitat kako i zasto. just guessing.. preagresivan?

Ava Adore
22.06.2005., 13:33
Mrtva_mrkva kaže:
Bjezi od tog uzasa. Ja sam jednom oprala kosu s tim sranjem (jer nije bilo drugoga) i dobila prhut. :rolleyes: E tak i moj tata. I brat. Rekli su nikad više pljuc pljuc :D :D

placebo
22.06.2005., 13:48
vjerujem da postoje neki dobri šamponi protiv prhuti, ali u par navrata kad sam je dobila riješila sam je se tako što sam neko vrijeme malo rjeđe prala kosu... ja sam prhut protumačila kao reakciju vlasišta na maltretiranje bilo koje vrste i onda sam joj priuštila malo mira i dala priliku da se obnovi.. nakon čega je prhut nestala sama od sebe... istina, rješenje baš nije osobito praktično, ali u tom razdoblju nisam stavljala ni lakove ni pjene, pa se i kosa manje prljala...

mrkvich
22.06.2005., 14:08
ja imam s vremena na vrijeme problema sa prhutima.mrzim to jer imam tamnu kosu pa se vidi.
enivej, kupila sam u Lushu onaj sampon u plochici, smedji, smrdi ko asfalt i jos par krepanih zivina, i kupila sam onu plochicu za masiranje tjemena (sneak nesto , roza je uglavnom).nis posebno nit jedno nit drugo.ova plocica nije bila cak ni losa al mi je smetalo kaj mi je cupala kosu, a sampon,nis nije pomogo, smrdil ko sam vrag i raspadal mi se u kosi i ostajale su mi po kosi one latice il kaj vec to je,i kosa mi je bila nekak suha nakon njega.
sada koristim sampon Squaphane (tak nekak se pise) i mogu ti rec da je odlican.koristi se 2-3 puta tj i onda se primjena smanjuje.
taj sampon je isto i mom bratu pomogo.on ima jako problema sa prhutima.bash onak lisajasto.sad mu se tu i tam pojave.
taj sampon ti toplo preporucam,imas ga u ljekarnama.oko 90kn (je malkice je skup...:) ).

dora
22.06.2005., 15:35
alexxx kaže:
just guessing.. preagresivan?

Da me jebes - ne znam, moze biti. Al ondasto ga reklamiraju kao sampon protiv prhuti?
Nikad nisu culi za istrazivanje trzista? Pa ono, ak ti 9 od 10 ljudi veli da neki drek ne valja u njemu - pa promijeni forumulu. Ono nemaju valjda te kemicare da im tam usisavaju prasinu po laboratoriju?

placebo kaže:
...neko vrijeme malo rjeđe prala kosu... ja sam prhut protumačila kao reakciju vlasišta na maltretiranje bilo koje vrste i onda sam joj priuštila malo mira i dala priliku da se obnovi.. nakon čega je prhut nestala sama od sebe... istina, rješenje baš nije osobito praktično, ali u tom razdoblju nisam stavljala ni lakove ni pjene, pa se i kosa manje prljala...
I ja sam pomislila da je malteretiranje vlasista i kose mozda jedan od razloga nastanka prhuti, ali iskreno, ne bi mogla bez svakodnevnog pranja i ostalih pripadajucih mucitelja kose (laka, gela i slicno).

mrkvich kaže:
sada koristim sampon Squaphane (tak nekak se pise) i mogu ti rec da je odlican.koristi se 2-3 puta tj i onda se primjena smanjuje.
taj sampon je isto i mom bratu pomogo.on ima jako problema sa prhutima.bash onak lisajasto.sad mu se tu i tam pojave.
taj sampon ti toplo preporucam,imas ga u ljekarnama.oko 90kn (je malkice je skup... ).
Da, da i ja sam kupila tu plocicu sa 'S' :zubo:
A reci ti meni mrkvich, jel ti imas bas ono ful vidljivu i jaku prhut i tu i tamo neki prh od prhuti? :D
Jel ak imas jaku prhut, onda ne bi ni probavala s tim samponom cudnog imena, da ne bi bilo preagresivno. Brijem da mi treba, opet velim ak ovo iz Lusha ne upali, nesto blago i plaho.
I jos nest... ak se odlucim na taj sampon, ajd budi dobra pa mi reci kak se to zamilogaboga cita? :D

tilla
22.06.2005., 15:53
eucerin ili ducray šamponi.

naizmjenice 4 tjedna koristim; držim prhut zasad pod kontrolom

Noemi
22.06.2005., 16:07
oronazol i fluacet gel

inace mi je dobar i od babylove shampon,bez sls-a.

ali meni se inace sva koza peruta i ljuska na sam spomen sodium lauryl ili laureth sulfata:(

mrkvich
22.06.2005., 18:18
dora kaže:
Da, da i ja sam kupila tu plocicu sa 'S' :zubo:
A reci ti meni mrkvich, jel ti imas bas ono ful vidljivu i jaku prhut i tu i tamo neki prh od prhuti? :D
Jel ak imas jaku prhut, onda ne bi ni probavala s tim samponom cudnog imena, da ne bi bilo preagresivno. Brijem da mi treba, opet velim ak ovo iz Lusha ne upali, nesto blago i plaho.
I jos nest... ak se odlucim na taj sampon, ajd budi dobra pa mi reci kak se to zamilogaboga cita? :D

sada imam jako rijetko prhut.hvala bogu.trudim se kupovat sto blaze sampone jer se bojim da mi se ne pojavi opet.
imala sam ti dosta vidljivu,rulilo se u vecim komadicima i na par mjesta po glavi,kao mali kruzici.vjerojatno mi je tjeme bilo presuho i iziritirano od farbanja itd pa sam taj sampon koristila prvi tjedan 2 puta u tjednu i onda ostale tjedne jednom tjedno,pa malo prestala i uzela neki sampon od pive (jako dobar i blag i jeftin),i sllijedeci put tek tolko opet sa ovim protiv prhuta da malo odrzim taj balans.
al bolji primjer je moj brat,on je bash imao roblema s tim.nikak se rijesit,malo suhi malo oni mokri il kak se zove ta vrsta prhuta.izgledalo je ko lisaj.jako mu se poboljsalo stanje otkako koristi taj sampon.
aha da, cita se (kolko ja znam) SKVAFAN (zdravo seljacki procitano:D ).imas i losion,al ga ja nisam koristla.
ako ti ovo iz lusha ne pomogne probaj taj sampon.ili pitaj u ljekarni sta imaju a da je blago.

Ce Vas
22.06.2005., 18:31
U nekim ljekarnama sam vidil reklamu za besplatan mikroskopski pregled vlasista. Je li netko probao? Vjerojatno ide skupa sa shamponom sto ti ga nakon pregleda savjetuju, za skupe novce.

dora
22.06.2005., 19:20
tilla kaže:
Ma jel? Vis vraga... Nisam znala da Eucerin ima i proizvode za prhut. :top: (inace volim Eucerin, mrzim Euc erinove cijene :D).

Noemi kaže:
oronazol i fluacet gel
inace mi je dobar i od babylove shampon,bez sls-a.
ali meni se inace sva koza peruta i ljuska na sam spomen sodium lauryl ili laureth sulfata
Babylove sampon je... sto, poseban sampon, neki proizvodac... ne znam jebiga :(? Di to ima za kupit? Nema SLS-a? Pozitivno, al brijem da ovo moje nije zbog istog, jer SLS rabim cijeli zivot u hrpama prizvoda.

mrkvich
A ne mrkvica... ja nemam takvu znacajnu prhut, zato sam te bas i pitala da ne bi bilo da ja sutra osvanem u apoteci, tazim sampon neizgovorljivog imena i kad tamo - opane mi sako :zubo:.

Ja vise imam prh od prhuti :D ono ja ti mam par tih mrvica po tjemenu :D i to velim, sam nekad, nemam jaku, pa stoga ni ne bi probavala s tim tvojim samponom jer misim da je on bas za ono - ak imas solidno izrazenu prhut. Ali... ako se pojaca, ak nist zbog blamaze pri izgovaranju naziva proizvoda - kupujem :top:
Da 'Skvafan' :rofl:

kem
22.06.2005., 19:34
Lali Puna kaže:
uzmi taj smrdljivi u lushu
moja sestra imala, preporodila se

al stvarno smrdi k'o vrag!!!!!

Smrdi par tjedana, onda miris ishlapi.
Head&shoulders lijepo mirise.

verica
22.06.2005., 20:27
Moj muž je imao užasnu perut, ono, padala mu je po ramenima :D i isprobao je sve i svašta, Oronazol (čini mi se) šampon, pa je išao na taj pregled vlasišta u onaj dućkas koji prodaje Lazartique proizvode za kosu i kupio cijelu kolekciju - nekakvu masku za kožu glave :rolleyes: nekoliko vrsta šampona, pa neki sprej, i ništa mu nije pomoglo. Onda je jednom kupio Pantene šampon za kosu i perut je nestala - eto, meni je skroz nevjerojatno da bi se takav problem riješio tako jednostavno, ali valjda Pantene ima neki čudesni sastojak koji je baš djelovao na perut mog muža :D - mislim da je kao i sa ostalim kožnim bolestima jako individualna stvar što će kome pomoći.

Kyra
22.06.2005., 20:31
dora kaže:
Kyra - hvala :) tog tipa nesto kao taj Fluacet gel je ta plocica iz Lusha. Namazes po vlasitu i cekas 20ak minuta (moze i dulje) pa onda operes kosu.

Ma ovaj gel se ne ispire, zato i je super. Doduše moj dragi ima gotovo obrijanu glavu :D ali ne ispire se fluacet nakon nanošenja.

BabyNicky
22.06.2005., 21:31
Meni je super Nivein obični dječji šampon kaj ga moš kupit u DM-u. Blag je i definitvno nemam prhut, makar sam je od nekih razvikanih šampona imala.

Lei
23.06.2005., 09:08
T-Gel od Neutrogene... jedino sto mene spasava :s U DM-u je 54 kn, u ljekarnama nesto skuplje.

undercover
23.06.2005., 17:14
tilla kaže:

naizmjenice 4 tjedna koristim; držim prhut zasad pod kontrolom

probala ducray šampon i tonik poslije pranja i bio mi :flop:

nakon toga kupila eucerin i spasila se:top:

prije toga godinama koristila plivin asebon i bio mi super, no nakon deseljeća korištenja prestao mi djelovat (ili su oni promijenili sastav)

Elektra
23.06.2005., 20:08
Moj stari je koristio neko vrijeme ducray i prhut mu je nestala. E sad, koliko se sjećam, taj šampon se koristi određeno vrijeme tipa dva-tri tjedna i onda se prestaje koristiti. Ne sjećam se kako dalje ide. Kao, uzme se pauza.

Što se tiče Head&Shouldersa moja frendica mi je rekla kako njoj jednom prilikom upao u školjku i kako ga se malo iscijedilo u školjku po onoj narančastoj hrđi ili što to već bi. Uglavnom, ujutro te hrđe nije bilo pa si vi sad mislite :D

p.s. oduvijek sam mrzila taj H&S i odvratan je. definitivno najagresivniji šampon koji sam isprobala za kosu. :flop:

dora
24.06.2005., 14:01
Hvala zene na savjetima i odgovorima :)

Evo, moram priznati da je upotebom Lush plocice i sampona ono malo prhuti odjezdilo :D u planine da se odmori od vrucine :D il jednostavno oslo na more :D

Ipanema
24.06.2005., 14:07
Nisam primjetila da se tu spominje, pa cu ga ja spomenut: sampon Asebon (mislim da se tak zove :misli: )

Isto peruti na izvoz, i to one masne :mad: nikako da je se rijesim, svi samponi protiv peruti izredani i nis, vidim ja u DM-u jednu neuglednu bocicu medicinskog looka :D sa imenom Asebon - protiv peruti.

Nakon 2 pranja ... perut :w

Kosta nekih 20tak kuna, tak nes.

kiki-j-zg
24.06.2005., 14:19
Pojavila mi se bila, probala par šampona, među njima i H&S i Eucerin, ali nije bilo koristi. Žena u apoteci preporučila Decros od Vichya i perut otišla. Preporučujem.

tilla
24.06.2005., 14:21
dora kaže:
Ma jel? Vis vraga... Nisam znala da Eucerin ima i proizvode za prhut. :top: (inace volim Eucerin, mrzim Euc erinove cijene :D).

i ja. ali vrijedi 50.ak i nešto kn za uložit.:)

Leda
24.06.2005., 14:57
Ipanema kaže:
Nisam primjetila da se tu spominje, pa cu ga ja spomenut: sampon Asebon (mislim da se tak zove :misli: ) da, da, tak se zove. spominjao se vec tu, a eto i ja sam ga htjela preporucit :top:

chrissy
24.06.2005., 15:01
Mrtva_mrkva kaže:
Bjezi od tog uzasa. Ja sam jednom oprala kosu s tim sranjem (jer nije bilo drugoga) i dobila prhut. :rolleyes:

Navodno svi ti šamponi tak i djeluju - prvo dobiješ prhut gore nego ikad, to traje tjedan - dva, a onda nestane...
Frendica je na savjet frizerke koristila H&S i fakat je (na nju) tak djelovalo... Ne znam samo kak je izdržala ta dva tjedna... :eek:

Moj stari koristi taj od Vichy-ja i kolko vidim djeluje...

brinetta
24.06.2005., 15:25
t-gel od neutrogene je odličan
H&S mi je bio potpuno uništio kosu :mad:

shirl
05.07.2005., 12:06
t-gel neutrogena :top:
za gore slučajeve perutanja i seboreični dermatitis oronazol - zakon!:s

:w

iggix
05.07.2005., 18:37
Samo da i ja prijavim: meni su predstavnice iz Loreal - a savjetovale da perem kosu s H&S kako bi saprala shto vishe crvene farbe s svoje kose. U roku mjesec dana kosa je iz tamnocrvene preshla u svijetlonarandzasto. A farbala sam se 4 godine svaka tri tjedna.

Jolly
06.07.2005., 10:40
Lei kaže:
T-Gel od Neutrogene... jedino sto mene spasava :s U DM-u je 54 kn, u ljekarnama nesto skuplje.

T-gel od Neutrogene, isprobano i 100% učinkovito

Ima za masnu , suhu, normalnu... kosu.
Miris je blagi do neutralni, ovisno koji.
A sto je najbolje, od njega je kosa mekana kao u u bebe.
Koristim ga stalno već pola godine i :top:
jedino cijena je malo veća s obzirom da je bočica od 125ml

(H&S je s*anje za ozbiljniju prhut)

suseda
05.09.2005., 12:17
pa kao da nije dovoljno da imam prhut,nego ja moram imati SUHU prhut..vec skoro 2 godine koristim Vichy šampon za suhu prhut,a onda mi je jedan dan mamam kupila krivi šampon..onaj za masnu prhut i ode sve u ....:mama: :mama: :mama:
i naravno,sad sam vec luda od grebanja i cohanja..kupila ja ponovo onaj koji mi je pasao al valjda se koza vlasista navikla i nikaj..:mad: :mad:
e sad nakon ovoga uvoda,jel netko od vas koka probao mozda Ducray šampone protiv prhuti..i jel koriste?znam da je to samo prolazno ali..ocajna sam..
:visi:

suseda
08.09.2005., 09:57
:confused: kaj nitko ne koristi il nije probal Ducray šampone?!

al,strpljen-spašen:hekla: :hekla:

matsa
10.09.2005., 12:04
suseda, baš sam, kad sam vidla naziv topica, htjela preporučit vichy.

Al dakle, ništ od toga. Dosta dobar za suhu prhut je i od j.f. lazartiguea (imaš u Plenitu u Vlaškoj, ak si u Zg).

suseda
12.09.2005., 11:44
u Vlaskoj velis..jesam iz Zagreba sam..dobro,hvala,bum probala..
:W :W

svadjalica
12.09.2005., 14:45
Probaj Eucerin za suho tjeme...ja sam ga tati kupovala, jest malo skuplji, ali njemu je nakon desetljeca problema to KONACNO pomoglo..
Mislim da se moze naaruciti u svakoj apoteci!

suseda
14.09.2005., 20:50
hvala koka..bum probala pa bumo vidli...:) :)

suseda
14.09.2005., 20:53
ah, da,sad sam kupila onaj sampon od j.f. lazartiguea ,pa ak to ne pomogne onda se prebacujem na eucerin..a jel to neki losion koji utrljas u vlasiste il sampon?!

svadjalica
14.09.2005., 21:00
To ti je sampon, pise na bocici 5% Urea !
Joj, ja sam ga placala oko 10 eura, mislim da ti je takva cijena i u hrvatskoj, posto znam da je u BiH ista!

Sretno!

chocogirl35b
14.09.2005., 21:07
A da probaš otići u neki frizerski salon ili još bolje - kod dermatologa???

Mi ti možemo preporučiti hrpu šampona, ali nema svaka isto vlasište i ne mora značiti da će ti pomoći isti šampon kao nekoj od nas...

Ipanema
14.09.2005., 21:14
matsa kaže:
Dosta dobar za suhu prhut je i od j.f. lazartiguea (imaš u Plenitu u Vlaškoj, ak si u Zg).

Upravo u tom Plenitu imaš (barem je bilo) laserski pregled vlasišta.
Pa nek ti pogledaju vlasište i daju što treba već.

Mene su pregledali i vidjeli lijepu kosu i vlasište u groznom stanju (seboreičnom).
To je naravno iziskivalo 6mjesečnu terapiju i 1000 kn potrošenih na preparate za kosu (od navedenog Lazartiguea).

Urodilo je plodom.
Ali samo jedno vrijeme ;)

matsa
17.09.2005., 11:04
Ipanema kaže:
Upravo u tom Plenitu imaš (barem je bilo) laserski pregled vlasišta.
Pa nek ti pogledaju vlasište i daju što treba već.

Mene su pregledali i vidjeli lijepu kosu i vlasište u groznom stanju (seboreičnom).
To je naravno iziskivalo 6mjesečnu terapiju i 1000 kn potrošenih na preparate za kosu (od navedenog Lazartiguea).

Urodilo je plodom.

Da, kad god dijagnosticiraju, nikad nije dijagnoza takva da ne moraš niš kod njih kupit, jel'de. Obično je dijagnoza oko 1000 kuna, kak ti veliš.

Ipanema
17.09.2005., 12:19
matsa kaže:
Da, kad god dijagnosticiraju, nikad nije dijagnoza takva da ne moraš niš kod njih kupit, jel'de. Obično je dijagnoza oko 1000 kuna, kak ti veliš.
Pa nitko nije mene tjerao da ja kupim od njih preparate, ali sam htjela rijesit te jebene probleme sa vlasistem.

suseda
18.09.2005., 16:21
Ipanema kaže:

Urodilo je plodom.

i kaj,sad se opet sve ponovno vratilo?! kaj si prestala koristit taj fejms Lazartigue shampon i stojaznamstojos..i opet sranje?!?! :confused: :confused:

Ipanema
18.09.2005., 19:25
suseda kaže:
i kaj,sad se opet sve ponovno vratilo?! kaj si prestala koristit taj fejms Lazartigue shampon i stojaznamstojos..i opet sranje?!?! :confused: :confused:

pa naravno da se vratilo :D
Negdje za godinu dana, ali vratilo se.
Onda sam išla doktorici pa mi je prepisala neke kreme i losione jer sam zapravo imala seboreju...
I tako u krug, malo dobro, malo loše, malo super kosa, malo užas...
Uglavnom opada stalno i peruta se povremeno i uvijek je grivasta, pa se ja i ona baš ne volimo :D

valnea
19.09.2005., 15:13
Ipanema kaže:
jer sam zapravo imala seboreju...
imala? ja imam. i rekli su mi da cu imati zauvijek... samo je ponekad u fazi mirovanja. sve u svemu: :mama:

jedino s godinama naucis kontrolirati, sprijeciti, zalijeciti, odabrati proizvode koji ti ne smetaju... tako da nitko osim tebe zapravo ne zna i ne moze vidjeti sto ti se s vlasistem dogada :p

Ipanema
19.09.2005., 15:48
valnea kaže:
imala? ja imam. i rekli su mi da cu imati zauvijek... samo je ponekad u fazi mirovanja. sve u svemu: :mama:

jedino s godinama naucis kontrolirati, sprijeciti, zalijeciti, odabrati proizvode koji ti ne smetaju... tako da nitko osim tebe zapravo ne zna i ne moze vidjeti sto ti se s vlasistem dogada :p

No krasno.
Onda ima da opet odem doktorici po recepte jer mi vlasiste i kosa idu zivce :rolleyes:

Nisam znala da je to neizljecivo :(
Tj, nisam si htjela priznati.

valnea
19.09.2005., 15:54
Ipanema kaže:
No krasno.
Onda ima da opet odem doktorici po recepte jer mi vlasiste i kosa idu zivce :rolleyes:

Nisam znala da je to neizljecivo :(
Tj, nisam si htjela priznati.
nisam godinama uzimala nista na recept. daju nesto pametno? :D jer meni je sve ono sto mi koristi pisala i onako na one 'druge recepte' (one kao kad dijete saljes u trgovinu pa nisi siguran hoce li zapamtiti) pa sam i onako sve placala :rolleyes: mislim, i sad placam, ali dodem bez papirica :rolleyes: :D

*starfish*
20.09.2005., 05:28
Cure, jabucni ocat i soda bikarbona (baking soda). Od sode bikarbone u posudici napravite gustu smjesu uz malo vode. S time dobro istrljajte vlasiste i kosu. Isperite s puno vode. Za zadnje isplahnjivanje razrijedite jabucni ocat i vodu (1:3), mozete dodati kap-dvije najdrazeg etericnog ulja za bolji miris i time isperite. I tako svaki put kad perete kosu (izbacite sampone).

Dajte 2-3 tjedna za potpuni efekt i imat cete najljepsu kosu i zdravo vlasiste. Isprva kosa ce biti mozda malo masnija ili cete imati malo pristica oko skalpa ali to je normalno i proci ce kada se stanje vrati na normalu.

Ukoliko vec imate osjetljivo vlasiste i problema s prhuti bilokakvi samponi i regeneratori samo jos vise iritiraju. Cista kemija nezdrava i za kozu i kosu.

Bit jabucnig octa i sode bikarbone je da vam vrati vlasiste na originalno pH i normalnu zdravu proizvodnju masnoce vlasista. Samponi previse isusuju kozu.

Isprobano i djeluje. :top: :)

Ukoliko vam se neda probajte svaki put prije pranja kose komercijanim samponima i regeneratorima istrljati vlasiste samo sa cistim jabucnim octom, staviti ili rucnik ili vrecicu preko kose i ostaviti da djeluje barem 30 minuta i onda isperite i operite normalno kako bi i obicno.

Za ljepsi sjaj i cvrscu kosu stavite bezbojnu hennu (kana?) barem jednom mjesecno.

Ipanema
20.09.2005., 09:24
Ovo kod mene nece ici - meni se od mirisa (smrada) octa povraca :rigo:

croft
21.09.2005., 10:21
Moja sestra je imala problema sa prhuti,pomogao joj je obicni baby sampon.Prhut nije u potpunosti nestala,ali zaista manje je ima.

bart_85
23.09.2005., 14:10
Head & shoulders? ili koji vi preporučujete?:rolleyes:

Ipanema
23.09.2005., 14:13
Head & Shoulders?

Katastrofa.

Sad reklamiraju Oronazol.
Ima samo u ljekarni, košta valjda nekih 80 kn, ali isplati se.

to je prije bio šampon za cucke, sad su ga valjda razradili :zubo:

bart_85
23.09.2005., 14:24
a od stvari ovako po dućanima..dm-u..?

Ipanema
23.09.2005., 14:26
bart_85 kaže:
a od stvari ovako po dućanima..dm-u..?

Pa ideš od šampona do šampona i uzmeš recimo onaj na kojem piše protiv peruti.

Nikad ne znaš koji će ti odgovarati, moraš probati.

Meni je dugo odgovarao od Fructisa protiv peruti, ali odjednom je prestao odgovarat.

Onda zadnjih par mjeseci koristim Asebon (isto ga ima u DM-u), ali zadnjih par pranja već vidim zasićenje vlasišta - dakle opet trebam nešto drugo.

I tak u krug.

bart_85
23.09.2005., 14:33
a jebem mu..zašto ništa na ovom svijetu ne može bit jednostavno?

pchelica maja
23.09.2005., 14:33
oronazol????
ne valja ni lipe!!
dercos od vichy je za iste pare puno bolji, aiko ni on nije bogznašto.
radje si smjesaj mix: ulje timijana (5 kapi), eukaliptusa (5 kapi) u 4 jušne žlice maslinovog ulja, stavi na glavu, ostavi 20-30 min i isperi. 1 u 2 tjedna ponovi postupak. meni je nakon raznih šampona jedino ova kombinacija smirila zbrku na glavi.
jeftinije je i prirodnije, a timijan i eukaliptus imaju fungicidna svojstva, bas kao i ketokonazol.

Ipanema
23.09.2005., 14:35
pchelica maja kaže:
oronazol????
ne valja ni lipe!! .

Meni je valjao, al ga ne kupujem zbog skupoce.

Ipanema
23.09.2005., 14:35
bart_85 kaže:
a jebem mu..zašto ništa na ovom svijetu ne može bit jednostavno?

Peruti se riješiti na jednostavan način?

Dream on ;)

pchelica maja
23.09.2005., 14:40
gle, valjao je i meni pred xy godina, al sad vise ne. valjda zasićenje vlasišta, previše stresa, loša prehrana...samo dan nakon pranja s njim ponovilo bi se isto. pa sam odustala.
ako za raznorazne kremice i šminkice možeš izdvajati kuna i kuna, onda 80 kunica kolko dodje oronazol ili nesto slicno bas i nije puno, a ove glupe gljive na glavi ako ih ne dovedeš ponovno na normalan broj podivljaju i ostaneš bez kose, a to baš i ne bi htjela?!?

Moky
23.09.2005., 14:41
Head&Shoulders je dobar za neko vrijeme ali se opet pojave. Ja sam naručio "KRON" i za sada (cca 3 mjeseca korištenja) je vrlo učinkovit. Kako će biti dalje ne znam. Imaš ga za kupiti u DM-u.

Ipanema
23.09.2005., 14:45
Ja sam imala i seboreično vlasište (masno, nadraženo, perutavo, iritantno do boga :mad: ) i dosta mi je bilo više raznih pokušaja samostalnog rješavanja.

Otišla sam svojoj doktorici opće prakse i prepisala mi je nekakve losione.

Pomoglo :)

Laganini
23.09.2005., 15:16
Oronazol i ja koristim, osim što stvarno više ne vidim prhut (doduše nisam prije imao veliki problem sa prhuti) dobro djeluje na vlasište u smislu da je anti-androgen, a to je rješavanje potencijalno većeg problema :)

Shan Yu
23.09.2005., 17:13
Nekoliko sampona koji su meni pomogli:
1. Psorinol - ima Activ i Daily, skup, nema ga u Hr (online ima u Njemackoj i Austriji), ali je najbolji (proizvodi Natumin Pharma AB, Svedska)
2. Gliss Kur dermo regulativ shampoo - od Schwarzkopf-a, nije skup, nekad ga je bilo u DMu, sad ne znam
3. Pantene ProV anti dandruff shampoo+conditioner

Navedeni u redosljedu kvalitete, odnosno trajnosti promjene nabolje. 1 i 2 su mi trajno smanjili kolicinu peruti, s time da sam 1 koristio prije svih ostalih, pa je mozda vise napravio.

dolinajabuka
23.09.2005., 17:48
nabavi od" dr.wolf" šampon protiv peruti,ali ti se prodaje samo u nekim frizerskim salonima .Meni je jako pomogao i mogu reći da je fantastičan jer sam probao puno drugih i nijedan mi nije valjao.:)

Kumica
26.09.2005., 14:25
Vichiyev Dercos, jedino kaj meni pomaže. Čula puno pohvala i od drugih ljudi.

Velvet
30.09.2005., 03:45
pchelica maja kaže:
gle, valjao je i meni pred xy godina, al sad vise ne. valjda zasićenje vlasišta, previše stresa, loša prehrana...samo dan nakon pranja s njim ponovilo bi se isto. pa sam odustala.
ako za raznorazne kremice i šminkice možeš izdvajati kuna i kuna, onda 80 kunica kolko dodje oronazol ili nesto slicno bas i nije puno, a ove glupe gljive na glavi ako ih ne dovedeš ponovno na normalan broj podivljaju i ostaneš bez kose, a to baš i ne bi htjela?!?

kakvo zasicenje vlasista od oronazola???

pa na njemu pise da se smije upotrebljavati samo 3-4 tjedna i to dva put tjedno max i samponirati samo jedamput i ostaviti da odstoji... i nakon tih 4 tjedna koristiti baby sampon jos 2 ili 3

i ja slusala uputstva i nakon 4 tjedna pocela koristiti baby sampon i koristim baby sampon vec 5 mjeseci i od peruti nista... dakle meni djeluje...

ali treba citati uputstva...

smiljana
30.09.2005., 12:07
Dugogodišnju perut sam riješila šamponom protiv peruti Neutro Roberts, nakon puno isprobanih.
Imam i seboreični dermatitis po obrvama i vlasištu, za to koristim belosalic losion i sve:top:

Nema pravila kod tih šampona, ne pašu svi svakome. Par puta operi kosu s jednim ak je isto prijeđi na drugi... Naći ćeš koji ti odgovara:w

papa štrumf
30.09.2005., 13:18
selsun blue je vrhunski proizvod, nakon prvog pranja skoro da nema prhuti, kupljen u ljekarni, košta oko 3-4 puta više od običnog šampona. ovo šta se reklamira na tv je smeće.

Lei
30.09.2005., 13:24
Neutrogena, T-Gel. Oko 50 kn u Dm-u. U ljekarnama nesto malo vise.

Jedino sto meni pomaze.

Zmijica
30.09.2005., 15:17
Isto Neutrogena T Gel.
Meni radi.
Al cim ga prestanem koristiti - opet perut.

No to nije garant da ce djelovat - na muzu ne djeluje. Ne djeluje ni Oronazol (meni tako tako), Dercos, H&S, Recept, Sebamed, onaj smrdljivi s katranom iz Lusha... Sve isto.
Jedino sto na njemu djeluje je Belosalic otopina, al to se ne smije duze od 3 tjedna koristiti. Sranje.

lalaa
01.02.2006., 21:31
meni je konačno dercos od vichy-a pomogao, bila sam oduševljena i zabrijala kak ga moram stalno koristit i nikad više neću imat perut. naravno, vlasište mi je ´podivljalo´nedavno. sad ni sama ne znam kaj da koristim. povremeno operem s h&s.
mislim da treba koji god se šampon koristi napravit pauzu, jer svi oni prestanu djelovat nakon nekog vremena. i povremeno oprat s dječjim, taj jedini neće iziritirat

magic blue
01.02.2006., 21:50
stoga please, ako tko zna rjesenje... :s

oronazol rulz i cini mi se da ti ga i teta doktorica, opce prakse, moze napisati :)
davno mi je proso pubertet kad sam se s tim mucila :kava:

simba
01.02.2006., 22:19
ja imam "krpe" na glavi,naslage...ugl.tvrdokornu perut i nema sta nisam probala....

jedino sto mi pomaze da se peret ne vrati nakon mjesec dana je neutro robertsov sampon protiv peruti...dode 12:cheer: kuna, ali ga je jako tesko naci....

H&S mi je naprvio jos vecu katastrofu na glavi

alexxx
02.02.2006., 12:17
za h&s je netko pisao da je njime skidao hrđu s kade ili tako nešto. :D

meni dobar onaj šampon iz lusha. je da ima miris po dimu al šta sad. :D

kemik
02.02.2006., 12:23
kozmetika, zdravlje, kozmetika, zdravlje :misli:

ako ga sibnem na zdravlje, onda cu imat potrebu proslijedit ga na kozmetiku, prema tome fijuuuuuuuuu kozmetika...

res publica
02.02.2006., 20:18
meni je konačno dercos od vichy-a pomogao, bila sam oduševljena i zabrijala kak ga moram stalno koristit i nikad više neću imat perut. naravno, vlasište mi je ´podivljalo´nedavno. sad ni sama ne znam kaj da koristim. povremeno operem s h&s.
mislim da treba koji god se šampon koristi napravit pauzu, jer svi oni prestanu djelovat nakon nekog vremena. i povremeno oprat s dječjim, taj jedini neće iziritirat

vichy se koristi 3-4 tjedna stalno,a nakon toga 1 put tjedno.

bubu
06.02.2006., 19:34
glasam za vichy! najbolji do sada!

lucky-strike
06.02.2006., 21:26
T-gel je odličan imaš ga u ljekarni, djeluje odma, :top:

crtica
07.02.2006., 09:07
Vichy Dercos definitivno. No, ne smije se stalno koristit, već samo dok se ne izlječi vlasište, a onda prati sa nekim neutralnim (mislim da i sam Vichy ima kolekciju).

ambasadorica
07.02.2006., 09:16
meni je H&S sve maknuo,koristim onaj sa limunom i super mi je. iako mi se čini da je on možda preslab za kritične slučajeve. čula sam super pohvale za taj vichyjev

Elektra
08.02.2006., 10:57
Vichy Dercos definitivno. No, ne smije se stalno koristit, već samo dok se ne izlječi vlasište, a onda prati sa nekim neutralnim (mislim da i sam Vichy ima kolekciju).

Moj stari i brat koriste Vichy Dercos. Stari dobio mini tester u ljekarni :cerek:

Rekao je kako je to najbolji šampon ikada, samo, moj stari ga stalno koristi :confused:

Princessgirl
09.02.2006., 10:39
i ja sam prije imala punu glavu peruta i odkad koristim head&shoulders nemam ni jednog *g* head&shoulders je naj bolji ^^ pokusaj jednom sa otim ^^

talia
11.02.2006., 18:04
Najjeftinije i najprirodnije rjesenje ti je jabukov ocat.
Isperes kosu, nakom pranja, jabukovim octom i ostavis preko noci.
Sutradan operes.
I tako jednom sedmicno :top:

Takoder pomaze kupanje u moru ljeti, jer je morska voda ljekovita.

Martinka
11.02.2006., 18:15
Ja sam imala godinama problema sa peruti, isprobala sam sve šampone iz trgovine i ljekarne, prirodne lijekove kao ulje, jabučni ocat, ispiranje nekim otopinama od trava i sl., a obišla sam i dosta dermatologa koji su mi prepisivali razne preparate. Jedino mi je pomogao Vichy i sada s njim kosu perem povremeno da se perut ne vrati, a za svaki dan mi je super Keune blagi šampon (narančasti).

Pipercub
03.05.2006., 13:03
...Da skratim pobao sam ih hrpu, no možda mi je promakako kakav dobar.

Dajte prijedloge...provjerene ako može...

dobardan
03.05.2006., 13:21
RougjHair active-Schiuma lavante univerzalna čisteća pjena
imaš i ampule za masnu perut, suhu perut, perut+ispadanje kose....
to je jedino šta je meni pomoglo.
Prvo navedeno ti je blagi šampon na biljnoj bazi a ako imaš problema s mašćenjem kose i ispadanjem onda se taj šampon kombinira s ampulama...
Ako ti perut ne prolazi onda moraš liječiti cijelo tjeme ( moj slučaj) i koristiti ove proizvode godinu dana ali vide se pomaci već prvi mjesec, prođe ti perut potpuno.

Šampon je oko 70 kuna, ampule su oko 130kuna.
Malo je skuplje al meni se isplatilo, svi ovi šamponi reklamirani na tv su ništa a sve sam ih isprobala.

Najbolje ti je otići na onaj besplatan mikroskopski pregled u ljekarnu pa će ti žena iskombinirati šampon s još nečim..
Obavezno provjeri hormone štitnjače ako već duže vrijeme imaš perut koja ne prolazi.

Evo nadam se da sam malo pomogla. Ako nećeš na taj pregled i ako ti ne trebaju ampule onda kupi samo šampon:top:

Vanjushka
03.05.2006., 13:28
Imao sam ogromnih problema sa prhuti, ne samo da je bila u kosi vec mi se na tjemenu stvarala tanka kora i spadala mi je kosa a inace imam gustu kosu.

Pokusavao sam sve i svasta i na koncu, uzeh Vichy anti-pelliculaire (svjetlo zeleno-bijela bocica, da pomognem) i u par pranja sam se rijesio prhuti. Sad, ako se slucajno prhut vrati i u najmanjoj kolicini zbog pranja drugim samponima, operem kosu samo jednom sa Vichyem i prhut opet nestaje.

Malo je skuplji, ali je izuzetno ucinkovit. Preporucujem.

tilla
03.05.2006., 15:34
selegel, vichy sve u ljekarnama.
60ak kn troška, ali radi.
6 tjedana, a onda pauza.

Alyssa
03.05.2006., 18:08
I ja sam imala prhut sve dok nisam pocela pred dva mjeseca prat kosu sa Rougj samponom, super je i ful mi je pomoglo. Kosta 70 kn i imas ga za kupit u svim ljekarnama ko i Vichy koji je isto jako dobar i kosta od prilike isto

Martinka
03.05.2006., 21:31
Vichy, jedini učinkoviti šampon protiv peruti nakon 10-ak godina isprobavanja i bezbroj dermatoloških pokušaja liječenja svim i svačim, a perut je bila toliko užasna da se i na čelo proširila. Od vichy šampona brzo nestane i onda ga treba povremeno koristiti da se perut ne vrati. Isplati se stvarno, fenomenalno nešto :s

bariole
03.05.2006., 21:50
Piper ovak zavisi što imaš. Neki ljudi imaju bijele grudvice masti u kosi. To tehnički nije prhut i iako je ljudi tako nazivaju. Ovi šaponi tipa head & shoulders su u biti napravljeni da srežu taj problem..

Ako imaš baš pravu prhut (sitni komadi kože, crvenilo i jak svrbež tjemena) postoji par kliničkih šapona. Vichy nisam koristio, ali Asebon T protiv prhuti (zeleni, ne smeđi koji je protiv mašćenja) možeš kupiti u svakoj apoteci. Košta svega 30-ak kuna i provjereno radi. Prvih par tjedana dva tjedno peri kosu istim dva puta. Poslije te kure jednom tjedno će biti dovoljno. Imeđu pranja Asebonom mžeš slobodno koristiti i druge šampone.

Inače problem je uzrokovan preosjetljivošću na neku bakteriju koja živi u tjemenu. Asebon T (a vjerujem da je i Vichy po tome sličan) naprosto kontroliraju količinu bakterije.

flakey
03.05.2006., 22:16
meni su se doslovno krpe kože ljuštile s glave i ništa nije pomagalo, i onda sasvim slučajno kupila Recept od Subrine... savršen, bar za mene, u mjesec dana perut je skroz nestala :top:

Katrin
03.05.2006., 22:22
i moj glas za recept :top:

nobrainatall
03.05.2006., 23:21
potpisujem za rougjhair - stvarno dobar i učinkovit
dobar mi je još i eucerin.
loš ducray.

jel ko probao j.f.lazartique šampon protiv peruti? meni je nestala perut od rougja i eucerina , ali me baš zanima jer su mi ga preporučali.

mrkvich
03.05.2006., 23:31
meni je odlican Squaphane S.
nemam frke sa prhutima al ih dobijem ovisno o samponu (neki mi izazivaju perutanje) i nakon jednog pranja ih nema vise.
brat ima vecih problema i zadovoljan je ovim samponom.
oko 80 kn.

Hoya
03.05.2006., 23:48
Ja sam kupila T gel šampon protiv prhuti. I ja i suprug imamo prhut. Nakon pola bočice kod mene je odlično, prhuti nemam ali mi se zato kosa više masti. dok recimo suprugu nije dobar, prhut mu je i dalje ostala...

naomi
11.05.2006., 19:42
dragi mi se cijeli život borio s prhuti dok nije sreo mene :D na netu sam našla da je oronazol navodno jedini šampon koji se riješava uzročnika prhuti, malo je skup 100ml 80kn, kupi se u ljekarni, al u 5 dana mu je SVE nestalo. nakon prve bočice se koristi preventivno 1 put tijedno pa traje.

Martinka
11.05.2006., 22:45
dragi mi se cijeli život borio s prhuti dok nije sreo mene :D na netu sam našla da je oronazol navodno jedini šampon koji se riješava uzročnika prhuti, malo je skup 100ml 80kn, kupi se u ljekarni, al u 5 dana mu je SVE nestalo. nakon prve bočice se koristi preventivno 1 put tijedno pa traje.

Oronazol je nekada bio na recept, i dobar je ali se perut opet vrati, a dermatolog mi je rekao da se ne smije taj šampon dugo koristiti zbog nekog sastojka, ne znam više zašto, davno je to bilo.

naomi
12.05.2006., 21:47
Oronazol je nekada bio na recept, i dobar je ali se perut opet vrati, a dermatolog mi je rekao da se ne smije taj šampon dugo koristiti zbog nekog sastojka, ne znam više zašto, davno je to bilo.

da sve mu se nakon nekog vremena vratilo pa je ponovo uzeo. znaci nije dobro dugo, baš šteta, rec cu mu da prirazi, thx :kiss:

malen@
13.05.2006., 01:00
Ma bilo koji šampoo iz apoteke samo ne Head and sholders, on ništa ne valja. Niti od Keune-a nije loš.

simba
13.05.2006., 23:37
ja sam od recepta dobila kraste po glavi.stvarno sam svasta probala i za mene je najucinkovitiji neutro roberts zeleni,Nema ga svugdje za kupiti.Meni je on jedinii potpuno uklonio perut,I kosta 15 ak kuna:top:

alexxx
14.05.2006., 11:36
Head and sholders, on ništa ne valja.
navodno je dobar za prat kadu. :zubo:

toncica
14.05.2006., 11:51
i ja ću se pridružiti preporuci za Vichy.
godinama sam se gnjavila i isprobavala sve moguće šampone i prije 2 godine kupila taj od Vichy-a i od tada nemam problema.

jest da košta dosta ali se isplati
:)

Martinka
14.05.2006., 12:10
Ma bilo koji šampoo iz apoteke samo ne Head and sholders, on ništa ne valja. Niti od Keune-a nije loš.

Slažem se za H&S, iako je nekima i on pomogao, meni je perut od njega podivljala. Od Keune sam koristila cijeli tretman (šampon, pilig i losion u ampulama), nije loše ali kad sam ja to koristila bilo ga je teško nabaviti i oko 300 kn je koštala mjesečna zaliha. Vichy je ipak bolji i nije skup :top:

sum zero
14.05.2006., 12:33
oronazol. odlicna stvar. osobno bolje od vichyijevog. ne toliko u samoj efikasnosti, vec ti je kosa poslije ljepsa (onako žičasta i ziva :D).

Elektron
14.05.2006., 13:19
masti li se nekome od vas kosa brzo?
ja operem kosu i vec mi je za dva dan masna ko da sam ju uljom polio...ima li ko isti problem? i ima li koji sampon protiv mastenja kose??

bianca
14.05.2006., 14:57
Imam isti problem al nemam rjesenja...jedino sam se rijesila peruti al masti mi se uzasno i dalje i svaki drugi dan ju MORAM oprat jer izgleda nauljena :visi:

kayla
14.05.2006., 15:12
pa fala bogu.....sta vam se tesko prat? pogotovo muskarci koji koriste gel i tako to.....sta bi vi da vam mjesec dana prode bez pranja kose...ajme tesko je stvarno

Oblak14
14.05.2006., 15:30
I meni se brzo masti, al zato ju perem svaki drugi dan i nije mi to neki problem. Pomirila sam se s tim da ju tako često perem i zato mi je uvijek lijepa i čista. :D

chupava&dlakava
14.05.2006., 15:48
meni se ne masti :B

a i bolje joj je...jer nebi imala živaca svaki dan prat i sušit ovu hrpu kose :cerek:

naomi
14.05.2006., 18:01
ja imam taj problem samo za razliku od vas mene dovodi do ludila :D
da se zamasti, al ono ful, treba joj oko 24 sata, a ako ujutro idem negje i operem ju vec popodne moram vezat rep koji mu uopce ne stoji :tuzni: a najgore je to što sam vec postala histrericna ako se dogodi da moram negdje ic jer a nisam ju taj dan oprala :(

ako netko zna riješenje ponizno molim savjet :o nemojte mi samo govorit da ju neperem tako cesto jer mi nakon 2 dana ako neoperem baš se nekako cuje po kosi :o a doktori kažu da mi je to tako :tuzni:

sepiani
14.05.2006., 18:54
pa fala bogu.....sta vam se tesko prat? pogotovo muskarci koji koriste gel i tako to.....sta bi vi da vam mjesec dana prode bez pranja kose...ajme tesko je stvarno

da, samo problem je u tome da što je više pereš, ona se brže masti. osim toga, od čestog pranja se jako i isušuje, zato se valjda toliko i masti. i ja imam isti problem - 2 dana maksimalno izdrži. probala sam svakakve šampone i ništa. samo mogu reći da je bolje prati blagim šamponom, recimo dječjim, nego onim za masnu kosu jer su ti uvijek, barem meni, preagresivni i ne pomažu. jedino što je popravilo stvar je bila promjena frizure, ne toliko duljine koliko gustoće - zadnji put mi je frizer dosta stanjio kosu i primjećujem da se sporije masti. osim toga, sad imam šiške pa manje diram kosu općenito. također izbjegavam gelove pjene itd.
pravi savjet nažalost nemam :zubo:

sepiani
14.05.2006., 18:56
usput, koji šampon koristite vi s masnom kosom? ja još uvijek tražim pravi pa...

Kyra
14.05.2006., 19:00
ja imam taj problem samo za razliku od vas mene dovodi do ludila :D
da se zamasti, al ono ful, treba joj oko 24 sata, a ako ujutro idem negje i operem ju vec popodne moram vezat rep koji mu uopce ne stoji :tuzni: a najgore je to što sam vec postala histrericna ako se dogodi da moram negdje ic jer a nisam ju taj dan oprala :(

ako netko zna riješenje ponizno molim savjet :o nemojte mi samo govorit da ju neperem tako cesto jer mi nakon 2 dana ako neoperem baš se nekako cuje po kosi :o a doktori kažu da mi je to tako :tuzni:

Ovako je bilo kod mene dok nisam promijenila kontracepciju. Sad izdržim dva dana.

naomi
14.05.2006., 23:05
usput, koji šampon koristite vi s masnom kosom? ja još uvijek tražim pravi pa...

ni slucajno nesmiješ koristiti dijecije! rekla mi je jedna žena u ljekarni da oni imaju drugaciji ph od nas i da korištenje dijecijih šampona onda još pospiješuje masnocu i može izazvati perut!

ja trenutno imam collistarov neki vitaminski, malo skuplji al je ok! ovdje sam procitala dobre preporuke za wellu pa cu poslje ovog na to!

naomi
14.05.2006., 23:09
Ovako je bilo kod mene dok nisam promijenila kontracepciju. Sad izdržim dva dana.

hm, a meni je ova koju koristim skroz super, da mijenjam radi kose :misli:

Kyra
14.05.2006., 23:50
Ja nisam mijenjala radi kose, ali sad primjetim veliku razliku i na kosi i na licu. Triquilar?

pumpkin pie
15.05.2006., 09:50
Meni izdrži oko 2 dana. Ako perem u utorak,moram u četvrtak. Neki puta čak i po četiri dana izdrži. Nemam pojma o čemu to ovisi.
Šampone stalno čenđam jer mi se čini da mi se kosa navikne pa se počne jače mastiti.

Dječji, a ne diječiji šampon. :horor:

sepiani
15.05.2006., 10:22
ni slucajno nesmiješ koristiti dijecije! rekla mi je jedna žena u ljekarni da oni imaju drugaciji ph od nas i da korištenje dijecijih šampona onda još pospiješuje masnocu i može izazvati perut!

ja trenutno imam collistarov neki vitaminski, malo skuplji al je ok! ovdje sam procitala dobre preporuke za wellu pa cu poslje ovog na to!

ma daj? :confused: ali ja često perem s dječjim i ok mi je! jedino mi johnson nije valjao, više ga ne kupujem a perut me ne muči pa ne znam...
hm, ja uvijek mučim frizere s pitanjima o šamponu, i svaki mi kaže nešto drugo. i savjet o dječjem šamponu je došao od jednog, a jedan mi je rekao da šamponi za obojenu kosu nisu loši za često pranje. ko će ga znat...
što se tiče welle, zadnji put na šišanju su mi prali s tim i :top:

atlantis
15.05.2006., 10:42
lush, shampon u plocici :top:

naomi
15.05.2006., 11:13
i savjet o dječjem šamponu je došao od jednog, a jedan mi je rekao da šamponi za obojenu kosu nisu loši za često pranje. ko će ga znat...
što se tiče welle, zadnji put na šišanju su mi prali s tim i :top:

to mi je rekla žena što radi u apoteci, ja sam ga koristila godinama (jonhsons) i isto na preporuke frizera i časopisa. al ima mi to smisla, čak i na reklami nekažu da je za odrasle nego da ga 'mama može nekad uzet' :misli:

Dječji, a ne diječiji šampon. :horor:

pravopis mi nikad nije bio jaka strana, da si vidila tek facu moje profe u gimnaziji kad sam cijali sastav o shakespearu pisala 'to bee or not to bee' (bee=pčela) :o

Triquilar?

logest

sepiani
15.05.2006., 11:24
logest[/QUOTE]

jesu li problemi počeli ili se pojačali s kontracepcijom?
ja sam isto na logestu i super mi je.

NoWa
15.05.2006., 12:02
masti li se nekome od vas kosa brzo?
ja operem kosu i vec mi je za dva dan masna ko da sam ju uljom polio...ima li ko isti problem? i ima li koji sampon protiv mastenja kose??meni je masna sutradan za popizdit:rolleyes: tj samo podrucje oko čela. ovo sve drugo okej...

vezem u rep i sutradan operem. svaki drugi dan. dosadno brate, duga kosa zahtijeva puno vremena.

priznajem, nisam probala nikakve posebne preparate, jer ne zelim isusivati kosu pa da, kad ju operem, bude ko slama, umjesto glatka i savrsena:cerek:

ljubaznagospodja
15.05.2006., 12:24
pa da i ja podijelim s vama svoju tužnu priču:
masna kosa, oduvijek, vrlo me kompleksirala u nježnim godinama.
svakodnevno pranje nije bilo nikakvo rješenje jer se počela još više mastiti, a više nije izgledala nikako ni nakon pranja, sva mi se nekako istanjila.
sad opet perem svaki treći dan, prvi dan je jako lijepa, drugi dan već gadno pada ali još nije za pranje, a treći je vežem pa me nije briga.

kod mene se pokazalo da su možda malo blagotvorniji od drugih šampona:
- nivea za masnu kosu
- lush rehab tekući šampon-možda pobjednik stoljeća jer je kosa nakon njega savršeno mekana, a ne masti se manijački ko npr. nakon nekih koji su baš za masnu kosu, a on je u biti za oštećenu.

svakoga sa masnom kosom bih svakako pokušala navući na lush pločice, jer se barem super pjene pa sve dobro očiste, a onda vidiš koliko ih često moraš koristiti.

naomi
15.05.2006., 14:05
logest

jesu li problemi počeli ili se pojačali s kontracepcijom?
ja sam isto na logestu i super mi je.

ne, pocela mi se grozno mastit i puno prije kontracepcije. doktorica mi rekla da mi to treba pomoć i za lice i kosu, lice mi se očistilo a kosa nikakvih pomaka.

naomi
15.05.2006., 14:14
kod mene se pokazalo da su možda malo blagotvorniji od drugih šampona:
- nivea za masnu kosu
- lush rehab tekući šampon-možda pobjednik stoljeća jer je kosa nakon njega savršeno mekana, a ne masti se manijački ko npr. nakon nekih koji su baš za masnu kosu, a on je u biti za oštećenu.

neznam za lush šampone ali koristila sam nivein i stvarno sve očisti al mi je preagresivan za često korištenje jer sam pretjeranim prenjem sa njim uspila sam skroz stanjit kosu pri dnu. po mojim iskustvima taj što kažeš da je za oštečenu kosu ili neki vitaminski za koji se vidi da nemasti su bolji za dužu kosu :D

pumpkin pie
15.05.2006., 14:39
Ja mjenjam Schauma za tanku (narančasta boca) i Balea za masnu (svakih cca 3 pranja zamijenim). Balzam Glis Kur za oštećenu. I onaj neki sprejić Glis Kur Asia nešto.
Šamponiram samo jednom.

sepiani
15.05.2006., 15:07
ne, pocela mi se grozno mastit i puno prije kontracepcije. doktorica mi rekla da mi to treba pomoć i za lice i kosu, lice mi se očistilo a kosa nikakvih pomaka.

hm, ne znam, nisam ja nikakav stručnjak, ali mislim da ti se ne mora nužno popravit ni pokvarit ni niš. sve je totalno individualno. meni po logestu koža i kosa ni trc ni mrc, sve isto. a sretna sam jer nemam ama baš nikakve nuspojave osim što me puno manje boli glava :top:

sepiani
15.05.2006., 15:16
a što se tiče šampona, ja sam slučajno dobila nivea vitalizing citrus + pflege (prepisujem s flašice). piše da je za normalnu/leicht fettendes haar - :misli: valjda koja se brzo masti, i dobar mi je. probala sam i ja gliss kur regenerator kad sam imala pramenove i kosa mi je bila jako suha (no naravno još uvijek masna), ali bio mi je prehranjiv. sad imam neki zeleni schauma i stavljam ga samo malo na vrhove i sve skupa nije loše. ali još uvijek mislim da bi moglo bit bolje, npr. da nađem neki s kojim mi se kosa UOPĆE neće mastit :zubo:

B.B.
15.05.2006., 15:20
Wellin šampon za reguliranje i mijenjanje jastučnice svaku noć. Izdrži i do 4 dana. Prije sam je prala skoro svakodnevno.

sepiani
15.05.2006., 15:48
Wellin šampon za reguliranje i mijenjanje jastučnice svaku noć. Izdrži i do 4 dana. Prije sam je prala skoro svakodnevno.

to je sljedeći potez! :)

Valery
16.05.2006., 14:29
Meni su uvijek govorili da što manje rukama prolazim kroz kosu! Meni se masti, ali ne baš tako jako! Perem ju dva puta tjedno!
Čula sam da nije dobro dugo koristiti isti šampon, jer se kosa navikne i postane otporna na njega. I tako sam ja sam sa Nivee za obojenu kosu, prešla na Garnier za obojenu kosu. I taj je prijelaz bio koma! Ali sada je ok, sasvim sam zadovoljna!
Koristim samo pjenu za kosu!

lioness
17.05.2006., 13:03
jos jedan glas zy Vichy!! Ja presretna jer stvarno funkcionira... samo sto smrdi

Hera
17.05.2006., 15:01
Imala sam strašnu prhut,užasnu...probala sve šampone koje ste vi tu nabrojali,i niti jedan nije pomogao...ampule,ovo,ono...probala vichy i funkcionira,nemam više peruti... zasada vrijedi svake kune

šlapica
19.05.2006., 22:37
Uf ta prhut......
Imam je već godinama i nikako je se ne mogu riješiti....
Isprobala sam sve gore navedene šampone i nema učinka. Kad operem kosu nekoliko puta njima, prhut nestane, ali nakon sljedećeg pranj (istim šamponom) ponovno se vrati.
Luda sam već.....

"dobardan"
Najbolje ti je otići na onaj besplatan mikroskopski pregled u ljekarnu pa će ti žena iskombinirati šampon s još nečim..

Mene zanima u kojoj ljekarni u Zagrebu mogu to obaviti jer nigdnje nisam vidjela da se to može (vjerojatno sam čorava) ?

Leeloo
20.05.2006., 12:45
Eucerin je meni pomogao.

dobardan
21.05.2006., 01:35
"dobardan"

Mene zanima u kojoj ljekarni u Zagrebu mogu to obaviti jer nigdnje nisam vidjela da se to može (vjerojatno sam čorava) ?

Nemam pojma, nisam iz Zg tako da ti ne mogu pomoći.
Kupi barem tu čisteću pjenu, za to ni ne trebaš pregled pa vidi hoće li se poboljšati samo s tim, bez seruma
Pitaj ljekarku šta da iskombiniraš, sve one to moraju znati a vidjeti ćeš sama jel šta pomaže :)

res publica
21.05.2006., 02:30
definitivno vichy, peruti više nije bilo već nakon prvog pranja. nakon 3 tjedna upotrebljava se samo jednom tjedno tj. kombinira se s drugim šamponom. vichy za osjetljivo vlasište je super izbor za taj drugi šampon.
ni t-gel od neutrogene nije loš, ali trebe par pranja da prodjeluje.plus mu je što znatno bolje miriše od vichya.

Hoya
22.05.2006., 23:57
Meni se sad od Tgela opet pojavila prhut. I što sad? Probati ču Vichy kupiti. Ali imate koje prijedloge za šampon između, mislim , ako mi Vichy sada uništi prhut koji šampon dalje da koristim::?

Bajadera
23.05.2006., 20:47
Vichy je najbolji! Jedini koji zbilja pomaže. I prhut ti se ne vrati kad ga prestaneš koristiti.

Neli
10.06.2006., 01:10
Meni su uvijek govorili da što manje rukama prolazim kroz kosu! Meni se masti, ali ne baš tako jako! Perem ju dva puta tjedno!
Čula sam da nije dobro dugo koristiti isti šampon, jer se kosa navikne i postane otporna na njega. I tako sam ja sam sa Nivee za obojenu kosu, prešla na Garnier za obojenu kosu. I taj je prijelaz bio koma! Ali sada je ok, sasvim sam zadovoljna!
Koristim samo pjenu za kosu!
Kosa ne postaje otporna na šampon, nego na kemikalije u njemu.Probaj sa šamponom za masnu kosu "Melissa"

Neli
10.06.2006., 01:48
Vichy je najbolji! Jedini koji zbilja pomaže. I prhut ti se ne vrati kad ga prestaneš koristiti.
Probaj koristiti Wichy dulje vrijeme, pa ćeš krenuti u potragu za šamponom protiv svraba koliko kemije ima, pomaže i češalj sa širokim zubcima, samo nemoj jako čohati, jer onda slijedi prhut

Neli
10.06.2006., 01:53
Uf ta prhut......
Imam je već godinama i nikako je se ne mogu riješiti....
Isprobala sam sve gore navedene šampone i nema učinka. Kad operem kosu nekoliko puta njima, prhut nestane, ali nakon sljedećeg pranj (istim šamponom) ponovno se vrati.
Luda sam već.....

"dobardan"

U svim privatnim ljekarnama, ali pripremi pola plaće kad ti počnu objašnjavati kaj ti sve treba, garantiraju 100 posto uspjeh ako kupiš, samo usmena, a ne pismena garancija da se poslije nemaš kome žaliti, i svaki put druga teta, pa se nemaš šanse ni izvikati nakon "učinkovitosti"

naomi
10.06.2006., 15:29
Kosa ne postaje otporna na šampon, nego na kemikalije u njemu.Probaj sa šamponom za masnu kosu "Melissa"

a ja se ponadala da mi je netko dao novi sajet za njegu masne kose jer sam već poprilično očajna kad ono opet 'kupujte melissa proizode' :tuzni:

ptanje za neli: ako oni daju hrpu testera, a da nama koji nismo iz zg ih ti počmeš slat kad već to toliko reklamiraš, dam ti ja adresu :D jer ako budu super kupit ću ja to, nebrini.

Ali G
06.07.2006., 13:44
ovako-moj problem je sljedeći- nemam klasične peruti u kosi, nego tanki sloj uz glavu; on se runi i stvara gadan pokrov.

Koristio sam oronazol mjesec dana (koliko i piše da se smije), i nakon toga jednom tjedno u kombinaciji s drugim šamponom. Kad sam ga koristio - ni traga peruti. Ni mjesec dana nakon toga. Međutim, sad se perut opet vraća. +lagani svrab kose kad neka 2 dana nakon pranja. Inače perem kosu cca.svaka 3 dana jer mi jako isušuje tjeme često pranje.

Koliko često se smije primjeniti to "jedno mjesečno pranje" oronazolom da mi sva ta silna kemija ne ubije kosu? ili da pređem na vichy, vidim da ga dosta ljudi hvali.?

Martinka
06.07.2006., 20:50
Vichy definitivno, a kad perut nestane onda jednom tjedno koristiti preventivno. U međuvremenu kosu peri blagim šamponom, meni dobar je onaj plavi vichy ili keune od naranče (puno jeftiniji od vichy a odličan).

tisa
13.07.2006., 20:54
postoji li neki sampon za masnu kosu koji omogucava da je ne peres svaki treci dan ili tu spasa nema?:confused:

Martinka
16.07.2006., 19:56
postoji li neki sampon za masnu kosu koji omogucava da je ne peres svaki treci dan ili tu spasa nema?:confused:

Nisam našla takav šampon, ali su super ampule za masnu kosu, mislim da se zovu vital ker, stvarno su super i kosa se puno manje masti, a jedna ampula je nešto manje od 10 kn.

naomi
16.07.2006., 21:41
Nisam našla takav šampon, ali su super ampule za masnu kosu, mislim da se zovu vital ker, stvarno su super i kosa se puno manje masti, a jedna ampula je nešto manje od 10 kn.

di se to kupi? :mig:

našla sam u nekom časopisu ayurvedsku njegu kose, masnoj kosi preporućuju jednom tijedno mazanje s maslinovim uljem kose i tijemena i nakon toga zamatanje u topli ručnik (namočen u toploj vodi) od sat vremena i ispiranje, probala ja danas da vidim hoče li mi pomoć :moli:

inače dobila sam i tester za vichyev šampon i blago rečeno pari mi savršen. nemogu se sijetit kad mi je zadnji put kosa izdržala da se ne zamasti puna dva dana(sigurno nije zadnjih par godina)....

sher
22.07.2006., 17:16
Ja vam savjetujem neki šampon koji će vam liječiti vlasište. Skužila sam da ne valja na masnu kožu ili kosu kretati sa stvarima koje isušuju, nego stvarima koje liječe i čiste.

Moja preporuka je Fitoval šampon. :top: :s :top:
Stvarno je odličan. Ja imala masnu kosu, perut, ispadala je cijelu godinu (i stres je tu nešto skrivio) a i vrlo mi je tanka.
Isuse, sad kad sam to napisala, čini se grozna! I sad je sve u redu, a ne koristim taj Fitoval bar mjesec i pol-dva od kad su počele ove vrućine. Sad koristim od Avona biljni od manga i ginsenga i kosa miriši danima. Inače samo Fitoval.

Pričekajte jesen i probajte Fitoval, na duže vrijeme. Nije najjeftiniji, ali se isplati (samo 30kn, ima i puno skupljih, a sigurna sam da nisu niš bolji)

Sa slične teme, da se ne ponavljam.

Inače, uz Fitoval, balzam nije potreban, kosa je čvršća i ne treba ni puno styling preparata. Stvarno je zakon :s

Jedina mu je mana što je meni pretežak za ljeto.

Martinka
22.07.2006., 22:22
di se to kupi? :mig:

Ampule kupujem u drogeriji tuš, nigdje dalje ih nisam vidjela.

Neli
03.08.2006., 08:20
a ja se ponadala da mi je netko dao novi sajet za njegu masne kose jer sam već poprilično očajna kad ono opet 'kupujte melissa proizode' :tuzni:

ptanje za neli: ako oni daju hrpu testera, a da nama koji nismo iz zg ih ti počmeš slat kad već to toliko reklamiraš, dam ti ja adresu :D jer ako budu super kupit ću ja to, nebrini.

Biljni šampon za masnu kosu možeš kupiti u svim Kozmo drogerijama

Neli
03.08.2006., 08:30

Ja sam ti dala savjet za masnu kosu, ako nisi iz Zagreba, imaš ih u svim Kozmo drogerijama na području Hrvatske, 300 ml oko 20 kuna:rofl:

Ako to nije savjet, daj me poduči, molim te, kakav savjet ti očekuješ, ili,možda stavljaš veta na neke određene savjete.:confused:

Ugodno ljeto , i dobar izbor kozmetike, ma kako se zvala!!!:)

Rock Star
03.08.2006., 11:30
našla sam u nekom časopisu ayurvedsku njegu kose, masnoj kosi preporućuju jednom tijedno mazanje s maslinovim uljem kose i tijemena i nakon toga zamatanje u topli ručnik (namočen u toploj vodi) od sat vremena i ispiranje, probala ja danas da vidim hoče li mi pomoć :moli:

Od toga će ti kosa biti prekrasna! Ja sam jučer probala po drugi put, prvi put nisam bila zadovoljna, al valjda zato kaj sam ulje stavila na suhu kosu i nisam se omotala ručnikom, al sad se samoj sebi divim kaj to imam na glavi... :cerek: A inače imam dost problematičnu kosu.

Neli
04.08.2006., 23:31
Jedan opći savjet kod problema s kosom:
u obični šampon, regenerator, pakung na cca 30 ml tekućine staviti 15-ak kapi eteričnog ulja, ne miješati više od 3 vrste eteričnih ulja:
MASNA KOSA eukaliptus, lavanda, limun, ružmarin
SUHA KOSA lavanda, menta, ružmarin, naranča
PRHUT eukaliptus, lavanda, limun, ružmarin

Kod prhuti potrebno razrijediti u bilo kojem nosivom-baznom ulju.

Primjena: na neopranu kosu umasirati lagano smjesu ulja u tjeme, zamotati u plastičnu kapu, umotati u topli, zagrijani ručnik, držati 30 minuta, prije ispiranja, dodati još malo šampona i opet umasirati u tjeme na 3 minute, potom normalnom procedurom kosu oprati šamponom, ev. regenerator, i dobro isprati.
Postupak ne treba ponavljati više od 1 tjedno.

Kod trudnica, novorođenčadi i kroničnih bolesnika, prije oporabe eteričnih ulja obavezno se savjetovati s dermatologinjom/om ( ja sam osobno protiv uporabe eteričnih ulja kod navedenih grupa osoba)

naomi
05.08.2006., 10:21
Ja sam ti dala savjet za masnu kosu, ako nisi iz Zagreba, imaš ih u svim Kozmo drogerijama na području Hrvatske, 300 ml oko 20 kuna:rofl:

Ako to nije savjet, daj me poduči, molim te, kakav savjet ti očekuješ, ili,možda stavljaš veta na neke određene savjete.:confused:

Ugodno ljeto , i dobar izbor kozmetike, ma kako se zvala!!!:)

ma problem je u tome što je podforum kozmetika mijesto gdije žene razmijenjuju osobna iskustva s kozmetikom, odnosno što im pomaže što ne. meni je prištiće riješio eucerin a mitesere garnier itd. ti kod bilo kakvog problema za bilo što guraš melissa proizvode a pošto je nemoguće da si imala sve žive probleme ,(masnu kosu i suhu kosu, masno lice i suho lice itd...) a za sve to imaš preporuku i to je uvijek melissa znaći da je nemoguće da su ti sve te preporuke (za svaki problem i svaki tip kože) iz iskustva, odnosno da muljaš ;)

da mi sad sepiani koja je prije mijesec dana napisala da prelazi na wellu kaže da je to njoj pomoglo vijerovala bi joj. da sam stekla dojam da imaš kronično masnu kosu ko ja i da ti je ovo pomoglo imala bi kredibilitet kod mene.

Neli
06.08.2006., 21:17
ma problem je u tome što je podforum kozmetika mijesto gdije žene razmijenjuju osobna iskustva s kozmetikom, odnosno što im pomaže što ne. meni je prištiće riješio eucerin a mitesere garnier itd. ti kod bilo kakvog problema za bilo što guraš melissa proizvode a pošto je nemoguće da si imala sve žive probleme ,(masnu kosu i suhu kosu, masno lice i suho lice itd...) a za sve to imaš preporuku i to je uvijek melissa znaći da je nemoguće da su ti sve te preporuke (za svaki problem i svaki tip kože) iz iskustva, odnosno da muljaš ;)

da mi sad sepiani koja je prije mijesec dana napisala da prelazi na wellu kaže da je to njoj pomoglo vijerovala bi joj. da sam stekla dojam da imaš kronično masnu kosu ko ja i da ti je ovo pomoglo imala bi kredibilitet kod mene.

Sve po pitanju početničkih grešaka u postanju i preporuka sam na više mjesta i u preko 15-ak tekstova objasnila.:blabla:

Argumentiraj mi , što sam od Meliisse preporučila u zadnjih , npr, 100 postova.
Gdje sam napisala da ja osobno imam suhu kožu?
Gdje sam napisala da ja osobno imam masnu kosu?

Ono što sam pisala bilo je vezano uz neke proizvode,npr, od nekih šampona dobila prhut, neke šampone jedva isprala, neki proizvodi za njegu tijela mi bili premasni itditd.

Dakle, pisala isključivo o problemima koji su mi nastajali od određenih proizvoda ,meni, ili nekom mom poznatom.:bara:

Ali, gotovo svugdje navodila,svatko treba pronaći za sebe odgovarajući proizvod, kako za kožu, tako i za kosu. Niti svim masnim kožama odgovaraju isti proizvodi, niti svim suhim kosama odgovaraju isti proizvodi.

ARGUMENTI, PLEASE, ARGUMENTI !!!!:s

Ono što sam napisala, jest vezano uz meni dragu osobu koja je imala karcinom, zatim da imam takav posao gdje radim s ljudima ( muškarcima i ženama) tj. širok krug poznanika/prijatelja.:)

Naime, ja sam od 1986. aktivna u najprije, udruženjima građana, nakon 1990. udruženja su preimenovana u nevladine organizacije, pa sam od 1990. aktivna u nevladinim udrugama, raznim udrugama za zaštitu ljudskih i životinjskih prava i imam jako širok krug ljudi s kojima, izvan posla, svakodnevno komuniciram.:)
Studirala vani, proputovala pola svijeta ( ne turistički, već radeći, što zbog faxa, posla, što zbog aktivizma)...:jumping:

Uostalom, imam i dosta godina, nisam baš u cvijetu mladosti, pa imam i dosta životnog iskustva.

Zato, još jednom, ARGUMENTI - KONKRETNO!!!!:s :s

Neli
06.08.2006., 21:21

:top: Pročitaj post odmah iznad tvog:top:onaj vezano uz opće savjete ns problemima s kosom

Neli
06.08.2006., 21:23

Daj mi , molim te , reci kakve veze biljni šampon za masnu kosu ima veze s Melissom?:confused:

Neli
06.08.2006., 21:25
Ampule kupujem u drogeriji tuš, nigdje dalje ih nisam vidjela.

Ampule za kosu ima u skoro svim specijaliziranim dućanima, ili biljnim ljekarnama.

Neli
06.08.2006., 21:38

Zakaj nemaš istu reakciju na stalne preporuke Wichija???

Neli
06.08.2006., 21:45
Daj mi , molim te , reci kakve veze biljni šampon za masnu kosu ima veze s Melissom?:confused:
Pa ne trebaš ga kupiti, to je prijedlog:cerek:

Ne trebaš ni ići u Centar.:cerek:

Biljnih šampona, osim Melisse, za masnu kosu, ima koliko voliš, u Kozmima, DM-ima,specijaliziranim dućanima , bilnim ljekarnama, običnim ljekarnama... po sličnim i različitim cijenama cijenama...:) , a na tebi je da izabereš!

Nisam ja tebi naredila da nešto kupiš!!!

Neli
06.08.2006., 21:49
Nije sve što preporučim, a prirodnije varijante, odmah Melissa, odnosno njihov Centar.

Jadna bi mi zemlja bila kad bi imali samo jednog proizvođača,jedan Centar ili jednu tvrtku s prirodnijim proizvodima.

Neli
06.08.2006., 21:52

Kaj bih ja sad trebala pljuvati po Eucerinu, ili su ti oni poslali hrpu testera, pa si zato kupila!!???:)

Neli
06.08.2006., 21:54

Ja ti upće ne brinem hoćeš li ti nešto kupiti , ili ne, vjeruj, tak mi je svejedno.:)

creative
06.08.2006., 22:06
..

Naime, ja sam od 1986. aktivna u najprije, udruženjima građana, nakon 1990. udruženja su preimenovana u nevladine organizacije, pa sam od 1990. aktivna u nevladinim udrugama, raznim udrugama za zaštitu ljudskih i životinjskih prava i imam jako širok krug ljudi s kojima, izvan posla, svakodnevno komuniciram.:)
Studirala vani, proputovala pola svijeta ( ne turistički, već radeći, što zbog faxa, posla, što zbog aktivizma)...:jumping:

interesantno. posebno kad se pogleda profil forumašice neli:

Mjesto::
Zagreb
Omiljene Web stranice::
kozmetika,psihologija, psihijatrija, filozofija, mame...
Interesi::
knjige, stručna literatura...politika, feminizam, alternativa, ekologija, prijatelji životinja, "drugačiji od većine..."
Zanimanje::
radim, volontiram, bavim sedjecom-aktivno, premalo mjesta za nabrajanje, radoholičarj+ka iz gušta...
Biografija::
feministkinja, alternativka, osnivačica brojnih nevladinih udruga, psihologinja, ljubiteljica prirode i životinja, altruistkinja, agnostkinja...

zatim kad se ugugla ime vlasnice bio centra melissa, pa ispadne na popisu osnivača autnomne ženske kuće. slučajnost? :zubo:

http://www.donacije.info/seek_details.php?sessionId=e95f6d6d8c50a0eb8e6dbdf 2f05ba302&entityId=256&keywords=

Neli
06.08.2006., 22:12

Najblaže varijante šampona su za svakodnevno pranje, za to trebaš savjet osoblja gdje kupuješ.:)

creative
06.08.2006., 22:14

možda ove? :D

sher
06.08.2006., 22:43
Cure, dajte, zakaj se pjenite?
Sve je OK.
:kiss:

Neli se iz nekog razloga sviđaju Melissa proizvodi pa ih tu pa tam preporuči.
Savjet neko može prihvatiti i probati, a može si i reći: "Ma, da, oću ti....".
100 ljudi, 100 ćudi. 100 žena, 200 .... no, da. :D

Budite si dobre cure, tu smo svi da pomognemo jedni drugima (osim možda par likova koje žalim što troše svoje i naše vrijeme na forumu a od njih nikakva korist, samo zbrajaju postove, al to je druga tema :rolleyes: ).

Dok god Neli ne veli: " :klap: Navali narode, još malo pa nestalo!!!" mislim da je sve u redu.

Duboko disati i vratiti se na temu.
:no: :nono:

:love: :Pivo:

:cheer:

naomi
09.08.2006., 00:23
Argumentiraj mi , što sam od Meliisse preporučila u zadnjih , npr, 100 postova.
Gdje sam napisala da ja osobno imam suhu kožu?
Gdje sam napisala da ja osobno imam masnu kosu?

Zato, još jednom, ARGUMENTI - KONKRETNO!!!!:s :s

upravo ovo su moji ARGUMENTI. glavni cilj je bio implicirat da je forum upravo zato super jer razmijenjuju osobna iskustva u vezi nekog problema. šta je preporučljivo za koji problem, kako koji prizvodi trebaju dijelovat i koji su biljni mogu pročitat i u časopisu ili na proizvodu.

on topic: kupila u ljekarni biljni šampon za masnu kosu biokap i grozan mi :flop:

Neli
10.08.2006., 03:04
možda ove? :D
Ja sam , osim Melisse, koja je nekima pomogla, napisala da šampona za masnu kosu ima brdo, na svim mogućim prodajnim mjestima, i po svim mogućim cijenama.
Čak sam i dala savjet kako s eteričnim uljima i običnim šamponima pokušati riješiti problem.
Zaista je nevjerojatno kako si od svega napisanog, reagirala samo na taj post!?!:confused:
A i nevjerojatno mi je da si od svih imena šampona, reagirala samo na taj, jedan jedini??!!:confused:

Neli
10.08.2006., 03:13
Razlika između možeš kupiti i kupujte????
Nigdje, i nikada, nisam napisala, niti za jedan proizvod, bilo kojeg imena ili tvrtke, "kupite"!!!
Dapače, uglavnom naglašavam da treba uspjeti pronaći proizvod koji odgovara po tipu kože ili kose!!!
Da ti netko da prijedlog, npr. da stojiš gola pola sata nasred ulice, bi li ga poslušala, ili bi odlučila ????

Neli
10.08.2006., 03:18
interesantno. posebno kad se pogleda profil forumašice neli:

zatim kad se ugugla ime vlasnice bio centra melissa, pa ispadne na popisu osnivača autnomne ženske kuće. slučajnost? :zubo:

http://www.donacije.info/seek_details.php?sessionId=e95f6d6d8c50a0eb8e6dbdf 2f05ba302&entityId=256&keywords=

Očito si zaboravila da profil pišu forumaši, i mogu pisati kaj god im padne na pamet!

strangelove
10.08.2006., 08:40
apsolutno potpisujem sher!!
creative, nemoj me zajebavat da si išla čitat ostale neline postove i čeprkat profil?!?!:zubo: a điz, ženo.. get a life!
istina je, da je neli pretjerivala na početku s melissom, al bilo pa prošlo.. curke, smirite živce, bore će navalit!!

ontopik
davno prije kad sam imala prhut, ubila sam ju Asebonom(čudo od proizvoda!), par puta koristila Vichyjev šampon(isto odličan), i evo fala bogu, neam prhut već godinama..

alexxx
10.08.2006., 14:46
meni dobar onaj šampon iz lusha. je da ima miris po dimu al šta sad. :Dnije dobar. neko vrijeme je super i djelotvoran i sve divno, onda šipak.

nakon što sam napravila kosu na salatu (istoimeni topik :D) se ne peruta i ne masti jako.

lioness
03.06.2007., 23:46
protiv peruti. Jeste li probali i da li ste otkrili nesto slicno tomu, a jeftinije? Imam iritaciju vlasista koje se javlja samo kada se, nakon vjezbanja, oznojim i za to mi je belosalic bio super, ali bih neku jeftiniju verziju. prijedlozi? :)

mrkvich
04.06.2007., 00:50
ne znam koliko to kosta al meni je bio ok losion od hasuchke za kosu od neema,a kazu da je dobar i losion za kosu od subana.
naime,meni se isto javlja iritacija od znojenja dost cesto,ovaj losion mi je bio ok al malo rpe skup i brzo se trosio.

extreme
05.06.2007., 11:59
protiv peruti. Jeste li probali i da li ste otkrili nesto slicno tomu, a jeftinije? Imam iritaciju vlasista koje se javlja samo kada se, nakon vjezbanja, oznojim i za to mi je belosalic bio super, ali bih neku jeftiniju verziju. prijedlozi? :)

imaš od balee takav tonik...jako jeftin. mom mužu pomaže...kad je dovoljno uporan da ga redovito umasirava.
velika je boca, mislim da ima pol litre

lioness
05.06.2007., 12:04
imaš od balee takav tonik...jako jeftin. mom mužu pomaže...kad je dovoljno uporan da ga redovito umasirava.

ma daj?! hvala na info, budem probala! jel' se to nalazi kod sampona ili lijekova?

emergence
05.06.2007., 12:05

joj to ti je dosta agresivan losion.
ja imam psorijazu na vlasištu pa ga rijetko koristim jer se radi o dosta jakom kortikosteroidu.:flop:
ja se ne bi s tim mazala samo tako

lioness
05.06.2007., 12:18
joj to ti je dosta agresivan losion.
ja imam psorijazu na vlasištu pa ga rijetko koristim jer se radi o dosta jakom kortikosteroidu.:flop:
ja se ne bi s tim mazala samo tako

to sam ja davno prije koristila i to samo nakon sto bih se oznojila (obicno je to tik ispod repa jer imam jako puno kose) i onda me vlasiste ne bi svrbilo. ionako mi je trenutno preskupo, pa sam htjela vidjet koje su alternative

lioness
05.06.2007., 12:19

dal' bi ti se dalo da prepises sastojke tog losiona, pa da pitam patientiu sta misli o tome! ona nam je referentna, trebao bi svako imat jednu u drustvu :zubo:

pati :kiss:

extreme
05.06.2007., 12:42
dal' bi ti se dalo da prepises sastojke tog losiona, pa da pitam patientiu sta misli o tome! ona nam je referentna, trebao bi svako imat jednu u drustvu :zubo:

pati :kiss:

idem po bocu..ak se slova nisu izlizala...čekaj...

edit: našla bocu: stavit ću sastav na "sastav proizvoda"
edit: stavila sam...

lioness
05.06.2007., 12:55
idem po bocu..ak se slova nisu izlizala...čekaj...

edit: našla bocu: stavit ću sastav na "sastav proizvoda"
edit: stavila sam...

ok, :kiss:

panama
01.09.2007., 15:24
Hitno trebam pomoć!

Kosa mi je duga, gusta, savršeno zdrava (ne hvalim se). Imam samo jedan problem. Užasna perut. Kako je se riješiti?

Ima li tko kakav prijedlog? Probala sam svakakve šampone - ne pomažu!

ruzy
01.09.2007., 16:32
i moja je bila takva :D dok je nisam osisala :tuzni:

pa... i ja sam imala problema s peruti i nista mi nije pomoglo osim onog sampona iz avona... a dosta je jeftin...

Edea
01.09.2007., 16:36
Hitno trebam pomoć!

Kosa mi je duga, gusta, savršeno zdrava (ne hvalim se). Imam samo jedan problem. Užasna perut. Kako je se riješiti?

Ima li tko kakav prijedlog? Probala sam svakakve šampone - ne pomažu!
Meni je jedno vrijeme tjeme bilo oštećeno jer sam ga grebala od živaca (ispiti :mad: ) Pomogao mi je Vichy šampon protiv peruti(žuti). Dobar je ali smrdi ko kuga :zubo:

Lei
07.09.2007., 15:30
Neutrogenin T-Gel :top:

extreme
08.09.2007., 09:07
eo , baš sam na web stranici 24 sata pročitala da limu pomaže oko peruti..

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=27091

*Crvenkapica*
08.09.2007., 12:38
Trenutno koristim Baleu protiv peruti. Smirilo se stanje, no samponiram 2x.
Ima li nekog kome je djecji sampon pomogao protiv peruti?

frayla
08.09.2007., 22:34
Meni problem riješio Head shoulders ali samo onaj od mentola i dan danas ga koristim makar nema više peruti...možda baš zato, ne znam kako bi bilo da prekinem, ali sad mi je super općenito kao šampon, a ne zato kaj je za perut...

sretnodijete
09.09.2007., 00:26
Očito svatko drukčije reagira na određeni šampon.Pokušaj jedan po jedan dok ne otkriješ koji tebi odgovara.Meni pomaže od Vichiyja(jel se tak piše?).Mome mužu ne,on mora prati s Oronazol šamponom.

tikvic30
09.09.2007., 11:48
meni je pomogao fructis protiv peruti a dobar je i aplecin mislim da ga u hrvackoj ima samo Muler

*Crvenkapica*
10.09.2007., 17:53
Je, svakom odgovara nest drugo. Meni je pomogao Balein sampon protiv peruti nakon 2 pranja. Preporucam da se sa njime samponira 2x, jer sadrzi salicilnu kiselinu. Kazu da tako prvo pranje odradi mikropiling, a drugo - antibakterijsko djelovanje.
Ako je moguce, probati neki djecji sampon, ja probala Bubchen 2in1 :cerek: Kosa mi je nikad ljepsa - meka, sjajna i cvrsta. Nema svraba.

bucek
11.09.2007., 08:41
PHYTO šamponi!!Jesu skupi (oko 120 kn)ali odlični!
Pokušaj u ljekarni tražiti tester:top:

lioness
11.09.2007., 13:40
sampon koji mi je djelovao i jos uvijek dijeluje je vichyjev. imas za masnu i za suhu prhut. dodju oko 70-ak kn, ali stvarno se isplate. pogotovo zato sto kosu najprije peres tim samponom kod svakog pranja, a nakon 3 tjedna pocinjes prat jedanput u svakih par pranja, pa ti se protegne i na jedanput u mjesec dana, a ostatak vremena koristis neki obicni sampon.

same pohvale :top:;

Tia Dalma
12.09.2007., 12:03
meni je pomogao jedino šampon s propolisom L'Erbolario. košta oko 50-tak kn.

Dubrovcanka_25
15.09.2007., 20:54
a da li je ikome perut od vas potencirana sa godisnjim dobima i stresom?
ja imam jako suhu kozu na cijelom tijelu pa tako ocito i vlasista.
ljeti prakticki nemam perut ali cim zahladi odma mi se peruta i to najvise na rubu cela di pocinje rasti kosa!
isto tako kad sam pod stresom,pocme me srbit vlasiste i isto mi se pojaca...
Nanosila sam maslinovo ulje direkt na vlasiste pa bi drzala kosu u rucniku zamotanu i kasnije isprala... malo je kao pomoglo ali bi htjela neko manje komplicirano rjesenje...
postoji li neka krema ili ampule za vlasiste koja bi ga nahranila?

shljokica*
16.09.2007., 15:16
joj ja se nikako ne mogu rješit peruti već oko 4 godine, takj vichy sam imala i bilo je dobro a nakon nekog vremena opet isto

Coco Vanilla
17.09.2007., 21:24
preporučam da odeš na besplatan pregled vlasišta,imaš u ljekarnama po zagrebu.. ja sam išla i popravilo mi se stanje otkad koristim njihove preparate..
A prije sam novce i novce potrošila na sve moguće šampone protiv peruti i NIŠTA!

znatiželja
18.09.2007., 16:37
ljeti prakticki nemam perut ali cim zahladi odma mi se peruta i to najvise na rubu cela di pocinje rasti kosa!
Nanosila sam maslinovo ulje direkt na vlasiste pa bi drzala kosu u rucniku zamotanu i kasnije isprala... malo je kao pomoglo ali bi htjela neko manje komplicirano rjesenje...

probaj s phyto šamponom za osjetljivo vlasište, to ti umiruje svrbež

Hydralisk
19.09.2007., 15:19
Imam suhu perut koja nažalost pada na ramena, ništa previše ali je se ne mogu riješiti. Volim nositi crne majice i košulje, posebice kad idem van. Znate i sami da se perut na crnom jako vidi pod određenim svijetlom u klubovima. Užasno za vidjeti.

Evo moja iskustva:
H&S - dobar šampon, ali kod mene izaziva iritaciju i crvenilo kože. Nakon duljeg korištenja mi je čak i koža na obrazima jako crvena i ljušti se.
Neutrogena T-Gel - nije loš, ali mi je od njega kosa sljedeći dan jako masna.
Fructis - meni ne valja, upotrebom ovog šampona imam još više peruti, kao da se javiju naslage peruti užas
Dove - ista stvar
Alverde (DM) - Nakon tretmana mi kosa super izgleda, ali ne odstranjuje perhut
Asebon - tek sam ga počeo koristiti, ali mi kosa također izgleda sranje i perut je vidljiva već drugi dan na vrhu čela gdje kosa počinje rasti.
Palmolive - kosa mi je masna sljedeći dan.
Jeftini šamponi od kamilice - više štete nego koristi.

Više sam puta isprobavao različite jeftine šampone od koprive. Neki su totalno koma, a neki su dobri. Problem je u tome što sam zaboravio kako se zove onaj s kojim sam imao najviše uspjeha.

Nakon svih tih eksperimenata vidim da mi se i kosa oštetila od brojnih kemikalija. Jel netko probao ove Aubrey Organics prirodne šampone? Kolika je cijena? http://www.gea.com.hr/display.asp?prikazi=aubrey2

Dubrovcanka_25
19.09.2007., 15:48
http://www.hairfinder.com/hair-problems/scalp_problems.htm

zanimljiv link....
treba razlikovat perut od suhog vlasista jer se u protivnom stanje pogorsava!
..."Dry scalp conditions are often misidentified as dandruff, and
are treated as such, which can worsen the condition depending on the treatments used..."
ja po svemu sudeci imam ljuskanje zbog suhog vlasista jer moj problem ljeti prestaje! ne bi smjela koristiti medicinske sampone vec eto masaze vlasista, kreme za vlasiste isl.....

Dubrovcanka_25
19.09.2007., 15:56
Evo da jos malo pametujem:

What is the difference between dandruff and just dry skin?
The main difference iare flakes from dandruff are medium to large in size. The flakes are usually white and oily in appearance. The flakes are believed to be caused by Malassezia, a naturally occurring fungus found on the scalp. Dry scalp on the other hand is not quite as noticeable and is characterized by smaller flakes, excessive itching and occurs when your scalp lacks its natural oils.

jeli otkrivam svima toplu vodu?:confused:

Dorée
19.09.2007., 20:21
Evo da jos malo pametujem:

What is the difference between dandruff and just dry skin?
The main difference iare flakes from dandruff are medium to large in size. The flakes are usually white and oily in appearance. The flakes are believed to be caused by Malassezia, a naturally occurring fungus found on the scalp. Dry scalp on the other hand is not quite as noticeable and is characterized by smaller flakes, excessive itching and occurs when your scalp lacks its natural oils.

jeli otkrivam svima toplu vodu?:confused:

meni ne:zubo:

ruzy
21.09.2007., 20:29

samo mi reci nesto... jel ti se to isto dogadja i na podrucju oko obrva?

Dorée
21.09.2007., 21:33
Dr.Tempt,čula sam dobre komentare,iskustva