PDA

View Full Version : Pitanja i odgovori u vezi Jupitera i njegovih aspekata

stranice : [1] 2

soks
15.05.2008., 19:00
. Jako je nezgodan kad se utrefi u nekom tranzitnom apsektu sa Venerom , pogotovo ako sa treće strane deluje neki malefik.

.

kaj se može dogoditi? ja sad imam takav tranzit preko venere u jarcu.

mamolina
15.05.2008., 21:44
Ljudi imaju dosta zabluda oko Jupitera.

Pogrešno je uvjerenje da on uvijek i isključivo daje pozitivan utjecaj. Pogledajte natale osoba koje su umrle i naći ćete sigurno trigon Jupitera sa nekom jakom planetom.

Zašto ?

8 polje je smrt a po nekoj logici 9 polje je ono što je iza smrti. Tu su Strijelac i Jupiter i ukazuju na putovanje. Dakle Jupiter paralelno sa Neptunom kao srodnom donekle planetom upravlja našim životom iza smrti a prije sljedeće inkarnacije.

Moje Sunce na 29* Jarca u 9.kući, a tranzitni Jupiter, doduše sad retrogradni, ide prego njega. Kako da ja sad to shvatim u kontekstu ovih umiranja...

Asteri
15.05.2008., 23:46
kaj se može dogoditi? ja sad imam takav tranzit preko venere u jarcu.

Sada je Jupiter u Jarcu, i ako ti je tu Venera onda je sa njom u konjukciji, što je vrlo dobro, tako da to konkretno ne treba da te brine....

Pri tome je Saturn u Devici, znači trigon prema Jarcu ... isto dobro...

Gadno je kad neki loš (ili čak i dobar) natalni aspekt JU i VE bude tranzitiran nekim lošim aspektom od strane malefika i, još gore ako trpi i loš aspekt od same tranzitne Venere istovremeno...

Asteri
16.05.2008., 00:29
Moje Sunce na 29* Jarca u 9.kući, a tranzitni Jupiter, doduše sad retrogradni, ide prego njega. Kako da ja sad to shvatim u kontekstu ovih umiranja...

Zavisi koliko imaš godina....:rofl::rofl::rofl:

Nego, ti bi mogla u neko inostranstvo ili neku nagradu da primiš ili da nešto diplomiraš (magistriraš itd...). To je mnogo dobar tranzitni aspekt ako nije baš jako ugrožen sa strane...pa čak i tada je koristan u smislu izbegavanja nečega još goreg.

Suspirium
16.05.2008., 15:58
ma svaka planeta ima više značenja, ne mora nužno biti putovanje mada je indikator, može značiti dobitak novca, ili promjena položaja oca, napredak muža. ima jako puno mogućnosti.

mamolina
16.05.2008., 16:29
:kava: sjetih se da je stupanj mog Sunca po sabijanskim simbolima "Zena koja čita iz listova caja", jos kad mu se Jupiter pridruzi...a u kombinaciji s Neptunom koji upravo stize na natalni sj. cvor u 10.k. - mozda napokon prosvijetlim samu sebe... Salu na stranu, mirise mi da taj Jupiter "ide" mene a ne nekog muskog iz obitelji...Inace, kad dodje u egzaktnu konjunkciju sa Suncem, u kvadratu je s Mjesecom (vaga, 6.k.), a provjerit cu ima li onda jos neki aspekt s nekim planetom...:kava:

mamolina
16.05.2008., 16:38
ma svaka planeta ima više značenja, ne mora nužno biti putovanje mada je indikator, može značiti dobitak novca, ili promjena položaja oca, napredak muža. ima jako puno mogućnosti.

Iako bi se na prvi pogled reklo da se radi o saturnovskom tipu (i saba se u dubini duse takvom cutim) vladalac iliti gospodar horoskopa uvjervljivo je po broju bodova Jupiter. Uzima li se i to u obzir kad promatramo tranzit doticnoga?

fassgodard
17.05.2008., 23:03
Jupiter u Ribama.....????

Sundust
25.05.2008., 20:12
evo pročitala sam sve što ste napisali i sada više ne znam ni sama što da mislim:ne zna:
naime imam trigon jupiter-venera kojeg je netko već spomenuo, ali isto tako trigon jupiter-sunce i koliko znam ovo su oba dobri aspekti kojim ukratko označavaju mogućnost uspjeha u društvenom i poslovnom životu (ako se ne varam). međutim, imam i konj. jupiter-satrun (oboje 2.kuća, vaga) koja također nije loš aspekt, a koja mi mislim daje dozu opreza i praktičnosti.
no ono što me sada nakon pročitanih postova brine jest kvadrat jupiter-neptun(4.kuća, strijelac), za kojeg sam do sada mislila da uopće ne mora biti tako loš već da zbog njega znam često biti ''neprizemljena'' i čak ne toliko vezana za obitelj i rodbinu, ali sada...:ne zna:

bema
26.05.2008., 00:14
Ja sam ne znam di sam pročitala ono za kvadrate Mars Jupiter, il sam umislila:misli: da je ray ban spominjala brata i operacije i sl.
A netko je spomenuo da se ti negativni aspekti daju dobro iskoristiti...

Pa imam i ja..Mjesec, Mars i Venera su u kvadratu s Jupiterom (jel t malo previše kvadrata?:zubo:) i Jupiter je u sekstilo s MC...a inače je u Lavu u 11. kući.

Ja sam svoje dosadašnje hospitalizacije vezivala za Saturna...:misli:

Na što upućuje u toj kući i tom znaku, s tim kvadratima?

Edit: ne smalazim se tolko ovdje, u smislit da sam možda fulala temu..sad vidjeh :bonk: da je ono bilo na temi Jupiter tranzitni i natalni..ispritka modovima, ako je bolje tamo il na Helpu..nek prebace, naravno, i sori na gnjavaži:zubo:

zvonkaaa
28.05.2008., 14:49
Imam jedno pitanje,

vezano za posao i karijeru, evo tranzitni jupiter baš prolazi mojom 10. kućom
i retrogradan je
i kada se zaustavi biti će u 9.
a tamo negdje oko studenog će opet doći na moj MC i krenuti nepovratno kroz moju 10. kuću

Jel to znači da će mi konačno svanuti, da će se na poslu cijeniti moj rad i hoću li to konačno osjetiti, u vidu dobivanja zasluga i pozicije koju (po mom - bez lažne skormnosti - mišljenju) zaslužujem?!

Zahvaljujem!

Ako kome treba karta samo recite..

KiDee
27.06.2008., 07:17
:kukuc: znači...konjukcija Jupitera i Neptuna u Jarcu? :kokice:

Fish 1968
17.07.2008., 17:26
:kukuc: znači...konjunkcija Jupitera i Neptuna u Jarcu? :kokice:
Ova konjunkcija se pojavljuje otprilike svakih trinaest godina i sadrži u sebi koncentriranu energiju znaka ribe (Neptun vladar, Jupiter suvladar). Kako je to ujedno i tvoj sunčani znak vrlo bitna razdoblja u životu su kada neosobna tijela prelaze ili rade aspekt preko ove točke u natalnoj karti. Od ove konjunkcije individua dobiva snažnu inspiraciju i želju da raste.

Jupiterov znak uvijek pokazuje kakva vrsta iskustva širi povjerenje i vjeru u individue. Pitanje povjerenja (Jupiter) je zasnovano na ljudskim i duhovnim vrijednostima (Neptun) unutar onih materijalističkih (jarac). Jupiterov osnovni princip je širenje i ekspanzija, dok je Neptunov princip emocionalno usklađenje s višim nivoima postojanja, poriv da se pobjegne od vlastitih ograničenja, ali i ograničenja materijalnog svijeta. Pa kada se pogleda u tom smjeru vidi se da oba tijela imaju jednu zajedničku crtu - prevazilaženje granica, Jupiter u intelektualnom smislu i smislu vlastitih uvjerenja, a Neptun u duhovnom i emotivnom smislu. "Natprirodna" je plemenitost ideala koja proizlazi iz ovog aspekta. Zato ovaj aspekt neprestano tjera osobu da traži ono "uzvišeno", ono "veće", ono veće od nje same. Tjera je da vjeruje u više nivoe postojanja od onog trenutka kada se rodila, jer joj je ovo materijalno tijelo preusko.

Međutim isto tako s ovim aspektom osoba može imati problema s nedostatkom poštovanja prema granicama, kao i iluzornu hrabrost da se upusti u stvari koje su izvan njenih sposobnosti ili mogućnosti. Zbog znaka jarca prisutna je nota "vrednovanja duhovnog" ili "investiranja" u vlastita uvjerenja.

Totto
11.12.2008., 13:36
Totto više gledaj Jupiter nego Neptun tu.

ja mislim da Neptun rijetkim ljudima donese neku duhovnost.

znači muž će mi biti sudac :D

Suspirium
11.12.2008., 13:46
Jupiter je klasična slika suca, čovjeka koji sudi , da. Saturn također samo Jupiter je taj koji ne označava najviše suca nego suca srednjeg ranga ako se radi o sucu.

To je jedno od mogućh tumačenja.

tvoj Makica
11.12.2008., 13:49
Jesu uključeni i nogometni suci? :D

Totto
11.12.2008., 13:50
Jesu uključeni i nogometni suci? :D

mali, ak me misliš ženit nemoj ovakve bedastoće pisat:D

nogometni suci bi bila eventualna kombinacija Marsa i Jupitera :D

Suspirium
11.12.2008., 13:50
Jupiter označava i nogometnog suca da.

Mada mi je ovaj tvoj post vrlo znakovit.

Totto
11.12.2008., 13:52
Jupiter označava i nogometnog suca da.

Mada mi je ovaj tvoj post vrlo znakovit.

a jel? :D

može pojašnjenje

Žulaj
11.12.2008., 19:17
e, jel jupiter kada uđe u neki znak pozitivno djeluje na područja koja označavaju planete koje su u tom znaku?

papavero
12.12.2008., 01:36
I meni ce Jupiter da predje preko Venere u 11.kuci. Doduse ona ima onaj famozni kvadrat sa Plutonom (kako ono fish nazva zene sa takvim chudom u natalnoj: Bogomoljke) :D

Petlja
12.12.2008., 09:47
Ovako samo da nabacim usput...

Sljedeći tjedan imam Obranu Diplomskog...da ne kažem nakon koliko godina studiranja :D:mig::s

Najbitniji tanzit ovih dana je Jupiterov u mojoj karti ,radi 120 na natalnu Veneru Vladaricu Ac-a ...nedavno je prešao i preko MC-a na 21. Jarca

Inače Jupi mi ne Vlada 9.kućom ali je natalno u konjukciji sa Vl.9. Saturnom...i natalno je ta konjukcija u trigonu sa Venerom...
(a i Saturn mi je ušao u 6. gdje se natalno nalazi i na 22.st Djevice...3 stupnja do 120 sa natalnom Venerom :) )

Zar nije ovo lijep primjer kako se stvari odvijaju...nije išlo ni prije ,ni poslje nego baš sad !

cecilia
15.12.2008., 22:57
Za jupiter u škorpionu sam negdje pročitala da ga opisuje izrekla: "Sav ulog na jedan broj na ruletu". Jel bi to bio dobar opis? Inače mi je 10.polju.

zvjezdoznanac
16.12.2008., 12:56
Za jupiter u škorpionu sam negdje pročitala da ga opisuje izrekla: "Sav ulog na jedan broj na ruletu". Jel bi to bio dobar opis? Inače mi je 10.polju.

Pa da, to bi bio dobar opis ali kod tebe isključivo u karijeri, jer je 10.kuća polje karijere, a jupiter u njoj pruža povoljne okolnosti u pronalaženju poslova i u napredovanju u njima,ali zbog pozicije u Škorpionu često je tu stav "sve ili ništa". Drugim riječima, ili će ti se posao odmah dopasti, pa ćeš ga brzo dobiti, ili će ti se brzo "zgaditi", pa ćeš dati petama vjetra, i jedno i drugo je ispravno:D

Maddie
17.12.2008., 01:09
Također, ovo s "uricanjem", ne možeš nešto "ureći zagledavanjem u budućnost".....prije će biti da se bojiš uspjeha (Jupiter/uspjeh kvadrat Saturn/strah) pa na taj način utječeš na "vlastitu budućnost".

ovo imam i ja i cesto se premisljam jer strah od uspjeha ili neuspjeha,ne mogu se odluciti

Maddie
17.12.2008., 09:14
Također, ovo s "uricanjem", ne možeš nešto "ureći zagledavanjem u budućnost".....prije će biti da se bojiš uspjeha (Jupiter/uspjeh kvadrat Saturn/strah) pa na taj način utječeš na "vlastitu budućnost".

ovo imam i ja i cesto se premisljam jer strah od uspjeha ili neuspjeha,ne mogu se odluciti

evo svatih,da se ipak bojim uspjeha

evo ovih dana se stvarno osjecam super,bez ikakog posebnog razloga,a to je cudno za mene

i odma legnem sinoc spavat i mislim si predobro mi je nekako,sretna sam,nesto ce se lose desiti,ali mislim da tta cinjenica porizlavi iz merkur/kvadrat/mars/uran,dakle mentalni sklop da ce te nesto strefiti:mig:

a sto se tice jupiter/kvadrat/saturn,budemo juce super volje,dobijem kompliment na faxu,kako sam pametna,kako razmisljam,zakljucujem,pitanja postavljam,odgovaram,a ja odma na predavanju,vata me panika/gusenje:lol:

stvarno sam cudna biljka
dajet jel ima neko rjesenje za ova 2 problema,neznam jel traziti na psihologiji ili astrologiji:mig:

Ramzes13
25.12.2008., 19:21
Imam Veneru i Jupiter u Blizancu...šta to znači???

Petlja
25.12.2008., 19:46
Imam Veneru i Jupiter u Blizancu...šta to znači???

Toznači apsolutno ništa :rofl: heheh...pričekaj da Jupiter dođe u Vodenjaka i da napravi trigon na Veneru...pa uz koju dobru zapavu,jelo i piće...možda dobiš koje kilo ili se zaljubiš ili dobiš veću plaću :)

cecilia
25.12.2008., 20:45
Kad sam tek počela čitati o astrologiji našla sam u jednoj astrološkoj knjižici tablicu po kojoj jupiter u škorpionu ima prosječno djelovanje, sad čitam uglavnom da ima loše, još je pisalo ,koliko se sjećam, najbolji položaj - strijelac, ribe, 2.rak, 3. lav,ovan 4. škorpion, vodenjak, vaga 5.jarac, 6.blizanci, djevica. A šta je onda točno ?

eneron
25.12.2008., 20:59
nisam astrolog, ali rekao bih da nema "tocnog polozaja", samo onoga koji naucis dobro koristiti, ili ne naucis..
drugim rijecima astrologija nam je alat od pomoci nebi li se pretocili u visi oblik koji odredjeni aspekt predstavlja i time nadvladali one potencijalno negativne osobine na koje nas upozorava..

cecilia
28.12.2008., 23:47
Ja imam jupiter u škorpionu.
Da li loše utječe na njega što mi je mars (dispozitor?) u vagi? Kod mene je inače prisutna velika neodlučnost a jupiter mi je bitan jer mi je ascendent u jarcu, a saturn(vaga) u 9.polju-polju jupitera.
Od aspekata imam samo Jupiter konjukcija MC(škorpion)

ana xd
07.01.2009., 22:37
eh sada ja imam 2 pitanja.
(rak sam, podznak škorpion, mjesec u raku):mig:

1. je malo čudno...tj. zbunjuje me-davno prije sam na www.astro.com unjela svoje podatke i 1.kuća mi je bila prazna, a na nekoj srpskoj stranici mi se u njoj našao pluton :ne zna:. svi kažu da je pluton u 1.kući loša stvar da recimo ja kao rak s tim aspektom gubim sve karakteriskike raka, ali ne znači li jupiter u prvoj- karizmu, jake manipulacije i ako je podznak još i škorpion kao kod mene da osobe s magičnom moći na mase, hipnotiziranje šarmom, ubitačnim pogledom, duhovnom snagom i da imaju veliku fizičku energiju te se osjećaju kao da su predodređeni za nešto veliko??

2. pitanje je vezano uz moju 9.kuću u kojoj mi se nalaze sunce, venera i mars koji me svi odreda sele u inozemstvo i žene za stranca i čine sretnom tamo? pitam još više zato što sam i više od godinu dana s jednim bikom koji je belgijanac...pojavljuje mi se samo venera u konjukciji s marsom a to je neko maltretiranje i sve loše, ne?

joj sad si razbijam glavu s tim jer sam samu sebe preopteretila s previše informacija...ali bila bi jako jako zahvalna da mi netko odgovori na ovo
:s:s:s:s:s:s:s:ne zna:

znashtikosam
08.01.2009., 03:44
eh sada ja imam 2 pitanja.
(rak sam, podznak škorpion, mjesec u raku):mig:

1. je malo čudno...tj. zbunjuje me-davno prije sam na www.astro.com unjela svoje podatke i 1.kuća mi je bila prazna, a na nekoj srpskoj stranici mi se u njoj našao pluton :ne zna:. svi kažu da je pluton u 1.kući loša stvar da recimo ja kao rak s tim aspektom gubim sve karakteriskike raka, ali ne znači li jupiter u prvoj- karizmu, jake manipulacije i ako je podznak još i škorpion kao kod mene da osobe s magičnom moći na mase, hipnotiziranje šarmom, ubitačnim pogledom, duhovnom snagom i da imaju veliku fizičku energiju te se osjećaju kao da su predodređeni za nešto veliko??

2. pitanje je vezano uz moju 9.kuću u kojoj mi se nalaze sunce, venera i mars koji me svi odreda sele u inozemstvo i žene za stranca i čine sretnom tamo? pitam još više zato što sam i više od godinu dana s jednim bikom koji je belgijanac...pojavljuje mi se samo venera u konjukciji s marsom a to je neko maltretiranje i sve loše, ne?

joj sad si razbijam glavu s tim jer sam samu sebe preopteretila s previše informacija...ali bila bi jako jako zahvalna da mi netko odgovori na ovo
:s:s:s:s:s:s:s:ne zna:

1.na prvo ti pitanje mogu odgovoriti i ja kao napredniji početnik: evo,da ti objasnim na svome primjeru.
Ja sam u podznaku Strijelac,Riba s Mjesecom u Raku,u prvoj kući imam Uran,koji mi ne krade strijelačke osobine,već me uz to sve boja i karakteristikama Vodenjaka (dakle,zaigranost,nekonvencionalnost,ljubav prema tehnologiji i novim stvarima)

Tako je i kod tebe,hej,ti si dvostruki Rak,još ti je Mjesec u domicilu (Raku),kao i meni,pa ne možeš ti samo tako biti,ne znam,Lav,ali te taj Pluton u prvoj čini možda tajanstvenijom,energičnijom,zainteresiranijom za okultno i duhovno,ukratko sličnijom Škorpionu.

Nije to sve crno-bijelo.Astrologija bi bila prelagana da je to tako.

S.C.
08.01.2009., 09:19
1. je malo čudno...tj. zbunjuje me-davno prije sam na www.astro.com unjela svoje podatke i 1.kuća mi je bila prazna, a na nekoj srpskoj stranici mi se u njoj našao pluton :ne zna:.

U astro.com se mozes pouzdati. Ako zelis stavi podatke pa ti ja mogu pogledati.

svi kažu da je pluton u 1.kući loša stvar da recimo ja kao rak s tim aspektom gubim sve karakteriskike raka,

A i kada bi ti Pluton bio u 1. kuci, to ne znaci automatski "losu stvar" a jos manje da gubis sve karakteristike Raka. Sunce i Mjesec su ti u Raku (a Venera i Mars?), ne moze se to "ponistiti". Podznak Skorpion i Pluton u 1. kuci dao bi posebnu skorpionsku energiju kojom zracis i poseban plutonski dubok nacin na koji dozivljavas svijet. Dodaje tvojoj Racjoj prirodi neke karakteristike poput potrebe da sve sto iskusis bude na onoj najdubljoj razini, da nista ne radis polovicno i da samu sebe izrazis u potpunosti.

Ili kako si i sama napisala: veliku energiju, karizmu, sarm i seksipil...uglavnom, snazan utjecaj na druge.

2. pitanje je vezano uz moju 9.kuću u kojoj mi se nalaze sunce, venera i mars koji me svi odreda sele u inozemstvo i žene za stranca i čine sretnom tamo?

9. kuca jeste kuca inozemstva, putovanja (dalekih), sirenja perspektive, zelja da se prijedje "granica", upoznavanje novog, daljeg, stranog.....pa tako sa Suncem u 9. kuci zaista stoji tumacenje kako bi mogla biti sretna i ispunjena negdje vani, daleko, na drugom mjestu. Ili u putovanjima.

Venera u 9. polju takodjer moze znaciti da ce se ljubav "dogoditi" u simbolici 9. kuce (putovanja npr.) kao i da sama gajis ljubav prema daljinama. Obicno su ta putovanja lijepa i ugodna (simbolika Venere). Osim toga, buduci da ti je podznak Skorpion, 7. kuca ili DSC ti pada u znak Bika. Sto znaci da je Venera Vladar 7. polja - planet koji se prema polozaju i aspektima gleda prilikom opisa partnera i braka. Tim vise stoji tumacenje kako taj partner zaista moze biti iz inozemstva, odnosno kako je sam brak moguc negdje vani (Venera u 9. polju).

Takodjer moze oznacavati partnera s kojim dijelis slicne poglede na zivot, slicnu zivotnu filozofiju, teznju rastu, razumijevanju ("viseg Ja"), ljubav prema prirodi, daljinama...i sl. (jer Venera oznacava potrebu za partnerom i za odnosom "u dvoje"....posebno na podrucju u kojem se nalazi).

Mars je, izmedju ostalog, jedan od faktora koji se gleda u opisu mladica kakav bi ti odgovarao pa i Marsovo prisutstvo u 9. kuci govori o nekom "strancu", filozofu, putniku i sl.

pitam još više zato što sam i više od godinu dana s jednim bikom koji je belgijanac...pojavljuje mi se samo venera u konjukciji s marsom a to je neko maltretiranje i sve loše, ne?

Ne znam je li se ovaj aspekt konjunkcije Venere i Marsa odnosi na Sinastriju ili na tvoju natalnu kartu, ali to nije "maltretiranje i sve lose". Natalno moze znaciti tvoj veliki sarm, senzualnost, seksipil, zavodljivost....opcenito privlacnost suprotnom spolu. Venera je zenski princip, princip ljubavi, odnosa, harmonije, ljepote, romantike i sarma...dok je Mars muski princip snazne energije, seksualnosti i strasti. Kada su u konjunkciji onda se ta dva principa ispoljavaju zajedno, ispreplicu se, nadopunjuju i pojacavaju. Zato ti (kao vlasnik konjunkcije) mozes djelovati vrlo privlacno, puna energije i zelje za kontaktom, dodirom, odnosom (Venera). Naravno da su tu i strasti naglasene, poput naglosti, impulzivnosti i ljubomore (Mars).

U Sinastriji je takodjer jedan od snaznijih pokazatelja zaljubljenosti, privlacnosti, strasti. Ona moze biti toliko jaka da prijedje i u grubost (Mars), ali samo po sebi to nije nuzno "maltretiranje".

Žulaj
08.01.2009., 11:40
9. kuca jeste kuca inozemstva, putovanja (dalekih), sirenja perspektive, zelja da se prijedje "granica", upoznavanje novog, daljeg, stranog.....pa tako sa Suncem u 9. kuci zaista stoji tumacenje kako bi mogla biti sretna i ispunjena negdje vani, daleko, na drugom mjestu. Ili u putovanjima.

eh sad, mene recimo po ovom pitanju zanima, kako (ako se uopće može) razlučiti radi li se stvarno o fizičkom putovanju, prelazak granica i težnja novom, ili na mentalnoj (psihičkoj) bazi? :misli:

S.C.
08.01.2009., 13:12
eh sad, mene recimo po ovom pitanju zanima, kako (ako se uopće može) razlučiti radi li se stvarno o fizičkom putovanju, prelazak granica i težnja novom, ili na mentalnoj (psihičkoj) bazi? :misli:

Radi se prije svega o unutrasnjoj teznji za spoznajom, za razumijevanjem, za slaganjem "velike slike". Radi se o pitanjima svrhe, zasto postojimo, gdje je i sto je istina...koji je cilj. Zato se uz seriju 9. (Jupiter, 9. kuca, znak Strijelca) veze filozofija, religija, "vise Ja", apstraktno misljenje, sreca, nada, optimizam, potraga i "putovanja". Od duhovnih puteva do onih konkretnih, stvarnih putovanja. Dakle, u temelju jeste zelja i potreba da se spozna vise, da se prijedju "granice", ali one cesto budu i na materijalnoj razini (fizicka putovanja). Sve iz zelje da se spozna sebe, svijet, zivot....pa tako i druga mjesta, kulture, ljudi, religije, obicaji. I sama priroda, odnosno ova nasa planeta Zemlja. Rijec je o zelji da se "izdigne", prosiri vidike i iskustva, da se vidi sto je razlicito a sto zajednicko....i u nasem selu i u onome na kraju svijeta. Pa je OK onda i otici tamo da covjek vidi. Da bi na kraju i sebe bolje razumio.

Znaci nije ili/ili nego je povezano istim principom. :mig:

Sunce u 9. kuci znacilo bi teznju tim "putovanjima", razmisljanjima, religiji, filozofiji, opcenito zivotnim putevima. Osoba se tada u simbolici 9. kuce osjeca ispunjeno.

Ako mislis na pitanje kako se u samome horoskopu vide konkretno putovanja....to bi bilo sa naglasenom serijom 9. (posebno 9. kuca)....uz dobru aspektaciju Vladara. :misli:

ana xd
09.01.2009., 03:25
S.C. imaš PP u vezi provjere

uvijek mi se činilo da imam više škorpije u sebi jer sam uvijek bila glasna, borbena i nedam se za***avat :rolleyes:
a i pluton bi objasnio snažan utjecaj na druge..kojeg imam :D

u vezi 9. kuće- doista me misli vode u inozemstvo em zbog ljubavi em zbog faxa koji sam željela...ali zasada novaca nema a nit podrške onih koji mi ga mogu dat...pa se sve to čini samo kao ljepa želja bez obzira na tolko aspekata :confused:

konj. venere i marsa vezana uz natalnu :mig:

i da hvala ti. igrat ću se još malo..htjela sam potvrdu stručnijih osoba u području ^^
:cerek:

Žulaj
09.01.2009., 09:08
Ako mislis na pitanje kako se u samome horoskopu vide konkretno putovanja....to bi bilo sa naglasenom serijom 9. (posebno 9. kuca)....uz dobru aspektaciju Vladara. :misli:

tx S.C.
ma zanimalo me zato kaj mi 9 naglašena a od putovanja ni P :ne zna:
ali zato u vlastitoj glavi stalno nekam putujem :rofl:

S.C.
09.01.2009., 09:42
S.C. imaš PP u vezi provjere

i da hvala ti. igrat ću se još malo..htjela sam potvrdu stručnijih osoba u području ^^
:cerek:

No problem. :mig:

I imas Plutona u 1. polju.

tx S.C.
ma zanimalo me zato kaj mi 9 naglašena a od putovanja ni P :ne zna:
ali zato u vlastitoj glavi stalno nekam putujem :rofl:

Stvarno je naglasena. Sunce, Mjesec, Merkur u 9., a i vrh 9. u Strijelcu. To ukazuje na tvoj otvoreni duh, zelju da se uzdignes, da ucis (to je polje studija, btw), da se razvijes, oplemenis.

A Vladar 9. u Skorpionu na samom DSC-u. Moze biti i kod tebe (sto je i kod mene moguci slucaj) da ce ti eventualna putovanja doci s partnerom.

Meni je naime Jupiter u 9. s time da je on Vladar 7. polja (partner). A moguce je da Saturn i kod tebe i kod mene donosi ta "ogranicenja". Jer su sve one tvoje planete u 9. kuci u Jarcu, a Saturn u 6., kao sto je kod mene sama 9. kuca u Jarcu, a Saturn u 6.

Iako, ne mora biti da su to neka teska ogranicenja vec sposobnost ili primoranost da se uci i duhovno uzdize upravo tamo gdje se osoba nalazi. :mig:

Žulaj
09.01.2009., 10:16
Stvarno je naglasena. Sunce, Mjesec, Merkur u 9., a i vrh 9. u Strijelcu. To ukazuje na tvoj otvoreni duh, zelju da se uzdignes, da ucis (to je polje studija, btw), da se razvijes, oplemenis.

A Vladar 9. u Skorpionu na samom DSC-u. Moze biti i kod tebe (sto je i kod mene moguci slucaj) da ce ti eventualna putovanja doci s partnerom.

Meni je naime Jupiter u 9. s time da je on Vladar 7. polja (partner). A moguce je da Saturn i kod tebe i kod mene donosi ta "ogranicenja". Jer su sve one tvoje planete u 9. kuci u Jarcu, a Saturn u 6., kao sto je kod mene sama 9. kuca u Jarcu, a Saturn u 6.

Iako, ne mora biti da su to neka teska ogranicenja vec sposobnost ili primoranost da se uci i duhovno uzdize upravo tamo gdje se osoba nalazi. :mig:

eh da, ograničenja...ma meni su ograničenja samo materijalno, a istina je (valjda zbog tog strijelca) da mi dođe da se spakiram i nestanem na par dana :ne zna:
a šta ćemo jadne nego se duhovno uzdizati, da ne vjerujem da se svako zlo događa za neko dobro i da se stvari događaju s nekim dobrim razlogom, odavna bi bila na antidepresivima :rofl::lol:

pa stvarno smo "sestrice" po kartama :rofl::cerek:
a 7 ti u strijelcu?jel imaš kaj u 7?

još po pitanju tih putovanja- prema solaru ja moram nekam otputovati ove godine zar ne? AC solara u 9 natalne, a još mi i sunce solara upada u 9 natalnu! ili je to opet približavanje Bogu, astrologija...isss koliko religijskog približavanja, još bum u časne otišla :rofl:

S.C.
09.01.2009., 10:28
eh da, ograničenja...ma meni su ograničenja samo materijalno, a istina je (valjda zbog tog strijelca) da mi dođe da se spakiram i nestanem na par dana

Takodjer. Samo da nije onog Marsa u Vagi.....dok se on odluci....prodje voz. :rofl:

Imam i ja tog Marsa, btw. :D

Ali nije uvijek tako neodlucan. :mirko:

a šta ćemo jadne nego se duhovno uzdizati, da ne vjerujem da se svako zlo događa za neko dobro i da se stvari događaju s nekim dobrim razlogom, odavna bi bila na antidepresivima :rofl:

Hvala na Jarcu i Saturnu. :s

pa stvarno smo "sestrice" po kartama :rofl:
a 7 ti u strijelcu?jel imaš kaj u 7?

Je, je...ima nekih slicnosti.

Da, 7. mi u Strijelcu a Vladar Jupiter u Vodenjaku :zubo: (9. polje) plus sto mi je Uran u Strijelcu u konjunkciji s vrhom 7. (ali iz 6.). To bi bila uzajamna recepcija. A u 7. Mjesecic i Neptun (konjunkcija u Jarcu).

Any comments? Opinions? :zubo:

još po pitanju tih putovanja- prema solaru ja moram nekam otputovati ove godine zar ne? AC solara u 9 natalne, a još mi i sunce solara upada u 9 natalnu! ili je to opet približavanje Bogu, astrologija...isss koliko religijskog približavanja, još bum u časne otišla :rofl:

Ili budes stvarno nekamo otisla ili ces doktorirati Astrologiju. :rofl:

Žulaj
09.01.2009., 11:02
Takodjer. Samo da nije onog Marsa u Vagi.....dok se on odluci....prodje voz.

Imam i ja tog Marsa, btw.

Ali nije uvijek tako neodlucan.

ma mrzim tog marsa, zbog njega padam na lijepe idiotiće :rolleyes:

Da, 7. mi u Strijelcu a Vladar Jupiter u Vodenjaku (9. polje) plus sto mi je Uran u Strijelcu u konjunkciji s vrhom 7. (ali iz 6.). To bi bila uzajamna recepcija. A u 7. Mjesecic i Neptun (konjunkcija u Jarcu).

Any comments? Opinions? :zubo:

hm, pa, negdje sam čitala da 7 u strijelcu zna aludirati na više brakova :rofl: teško tom strijelcu pada dati svoju ljubav samo jednome, a to još i neptunček u 7 tvrdi- nevjere i konfuzni odnosi :eek:
cccc :tuctuc: :rofl:
jadan tvoj mjesec u jarcu, jel to neki spoj tipa, unatarnja duboka ti bi ono pravo tradicionalno vrijedno, a ove dve zloće na drugome ramenu i stalno te podgovaraju na nekaj? :zubo:
Ili budes stvarno nekamo otisla ili ces doktorirati Astrologiju.

a možda odem doktorirati astro :eek:
hm, ali obzirom da mi tranziti pričaju o nekoj bolesti i bolnicama, možda otputujem na onaj svijet u vizitu i vratim se produhovljena i prosvijetljena :rofl::lol:

S.C.
09.01.2009., 11:44
ma mrzim tog marsa, zbog njega padam na lijepe i idiotiće : rolleyes :

Ma daj....to je najfiniji Mars. :mig:

Moramo ga volit. :cerek:

hm, pa, negdje sam čitala da 7 u strijelcu zna aludirati na više brakova :rofl: teško tom strijelcu pada dati svoju ljubav samo jednome, a to još i neptunček u 7 tvrdi- nevjere i konfuzni odnosi :eek:
cccc :tuctuc: :rofl:
jadan tvoj mjesec u jarcu, jel to neki spoj tipa, unatarnja duboka ti bi ono pravo tradicionalno vrijedno, a ove dve zloće na drugome ramenu i stalno te podgovaraju na nekaj? : zubo :

:D

Ma preveliki je idealist moj Mjesec zbog tog Neptuna.

Sto god Strijelac kaze o vise brakova, Jarac se s tim ne slaze. :rofl:

a možda odem doktorirati astro : eek :
hm, ali obzirom da mi tranziti pričaju o nekoj bolesti i bolnicama, možda otputujem na onaj svijet u vizitu i vratim se produhovljena i prosvijetljena : rofl :: lol :

Gledala sam ti malo tranzite. Onaj najveci i najznacajniji ti je Neptun sekstil Neptun:

Novi pogledi, misticna iskustva ("drugi svjetovi"), pozitivne promjene vlastite svijesti i razumijevanja. A i mnogi dozivljaji & promjene ce mozda biti malo "scary"...no u konacnici bi sve to trebalo zavrsiti najbolje po tebe. To ti inace traje kroz cijelu ovu godinu (pocelo je u 4. mj. 2008. i trajat ce do 11. mj. 2010.).

Osim toga, ucvrstit ces neke svoje stavove, poglede i razmisljanja. Postat ce zreli i trezveniji (Saturn trigon Merkur), a slicno ce se dogoditi i na emotivnom planu (Saturn trigon Mjesec). Znaci neko sazrijevanje i razumijevanje vlastitih zelja i potreba.

A mozda se uskoro i zaljubis. :cerek: U veljaci ti Jupiter radi konjunkciju na Veneru. :D

Žulaj
09.01.2009., 12:34
Ma daj....to je najfiniji Mars.

Moramo ga volit. :cerek:

kak misliš najfiniji? ma mene izluđuje, on uz venericu u vodenjaku samo radi razdor po pitanju potencijalnih partnera, jedino rješenje, za zadovoljavanje težnji i potreba je da nađem savršenstvo- prekrasnog, uspješnog, zriktanog, natprosječno pametnog čudaka posebnjaka :lol:

Sto god Strijelac kaze o vise brakova, Jarac se s tim ne slaze. :rofl:

he he! hvala Bogu na jarcu ha? :rofl:

Gledala sam ti malo tranzite. Onaj najveci i najznacajniji ti je Neptun sekstil Neptun:

Novi pogledi, misticna iskustva ("drugi svjetovi"), pozitivne promjene vlastite svijesti i razumijevanja. A i mnogi dozivljaji & promjene ce mozda biti malo "scary"...no u konacnici bi sve to trebalo zavrsiti najbolje po tebe. To ti inace traje kroz cijelu ovu godinu (pocelo je u 4. mj. 2008. i trajat ce do 11. mj. 2010.).
ma joj znam :( već me umorilo a imam još ohoho za guliti. i već sad je scary! čudne neke filozofije izbacujem da ni sama ne znam od kuda mi to a ljudi me gledaju onim pogledom: "a jadno čeljade, propucala je"
a još i u solaru krcata 12...:( i pluton tranzitira 9...mah...

Osim toga, ucvrstit ces neke svoje stavove, poglede i razmisljanja. Postat ce zreli i trezveniji (Saturn trigon Merkur), a slicno ce se dogoditi i na emotivnom planu (Saturn trigon Mjesec). Znaci neko sazrijevanje i razumijevanje vlastitih zelja i potreba.
e, a kaj se ne može saturn trigon merkur protumačiti i kao neku blokadu u pretakanju psiho-mentalnih stanja u riječi? kao neko otežano izražavanje (molim te reci da može :moli: u protivnom glupavim :rofl:)

e, i kaj znači (u tablicama astro.com) kada je kraj oznake aspekta, onaj mali apostrofić gore? :confused:

imaš dva planeta u 7, ima li to neko značenje? ono tipa, broj značajnih veza ili tak nekaj :misli:

sweet Irma
15.01.2009., 10:13
Meni je naime Jupiter u 9. s time da je on Vladar 7. polja (partner).

I meni je jupiter u 9. ( a inače je vladar 6.), zajedno sa suncem i merkurom, i obožavam putovanja. To mi je najefikasniji način punjenja baterija. Kada se desi da se par mjeseci nigdje ne pakiram, već me lovi barem lagana nervoza :D

S.C.
16.01.2009., 14:22
kak misliš najfiniji?

Najfiniji zbog Vage. Profinjena Vaga (Venera) je suprotnost (180°) grubom Marsu (Ovnu). Mars ovdje jeste u izgonu bas zato sto su neke njegove osnovne karakteristike izmjenjene (ublazene). Tipa agresivnost, naglost, nepromisljenost, bijes.

Ovdje je Mars najmanje agresivan (Venera = mir, sklad, harmonija), i nije tako nepromisljen (zrak = mentalna aktivnost). Vaga/Venera je princip para odnosno "dvoje" pa nije ni tako sebican Mars. Diplomat i sarmer. Pacifist. :D

ma mene izluđuje, on uz venericu u vodenjaku samo radi razdor po pitanju potencijalnih partnera, jedino rješenje, za zadovoljavanje težnji i potreba je da nađem savršenstvo- prekrasnog, uspješnog, zriktanog, natprosječno pametnog čudaka posebnjaka

Vodenjak s podznakom Vage i istaknutim Jarcem/Saturnom? :D

Ili varijacije na temu. :zubo:

ma joj znam : ( već me umorilo a imam još ohoho za guliti. i već sad je scary! čudne neke filozofije izbacujem da ni sama ne znam od kuda mi to a ljudi me gledaju onim pogledom: "a jadno čeljade, propucala je"
a još i u solaru krcata 12...: ( i pluton tranzitira 9...mah...

Otkud sad 12.? :misli: U solaru ti je naglasena 9. Ali sve ce to proci. :grli:

e, a kaj se ne može saturn trigon merkur protumačiti i kao neku blokadu u pretakanju psiho-mentalnih stanja u riječi? kao neko otežano izražavanje (molim te reci da može : moli : u protivnom glupavim : rofl : )

Vjerojatno osjecas poteskoce prilikom izrazavanja ovih stanja i uvida koje donose tranzit Neptuna i aktivirana 9. kuca. Sto ne znaci da glupavis :D, nego da treba malo pricekati dok se to iskristalizira. U medjuvremenu Saturn ti nudi disciplinu uma i dobru koncentraciju te mogucnost da postavis neke postene temelje vlastitog misljenja i stavova s kojih kreces na putovanja u apstrakciju. Jerbo ce, kako kaze astro.com, kroz neko vrijeme oni biti strongly challenged.

Mozda jedino postoji opasnost da ti stavovi i razmisljanja ne postanu prekruti.

e, i kaj znači (u tablicama astro.com) kada je kraj oznake aspekta, onaj mali apostrofić gore? : confused :

To u sinastrijskim tablicama mislis? Nisam sigurna, ali cini mi se da su to aspekti kojima je orbis malo upitan (presirok).

imaš dva planeta u 7, ima li to neko značenje? ono tipa, broj značajnih veza ili tak nekaj : misli :

Mislim da nema takvo znacenje (broj veza). :D Planete u 7. polju (ili bilo kojem drugom) pokazuju koji tip energije ulazes u odredjeno podrucje zivota. Koji "dijelovi tebe" se aktiviraju kada dodje do pitanja tog polja. Zato je Neptun u 7. "odgovoran" za stvaranje iluzija i idelanih slika o partneru (znaci Neptunova energija se primarno ispoljava vezano uz partnera - 7. polje). Polje u kojem se nalazi vise planeta je polje u koje ulazes dosta energije, kojim se "vise bavis".

minevra
31.01.2009., 22:17
Jupiter u lavu u 8???

Amidala84
03.02.2009., 17:16
Bok drustvo!

Meni je Jupiter u Jarcu u 7 kuci ? Kaj bi to moglo znacit ?? :rolleyes::misli:

Jos mi pise :Sextile Jupiter - Saturn
Opposition Jupiter - Podznak (Rak)
Sextile Jupiter – Zenit (Vrh X kuće)

Pa sad...ljubazno zahvaljujem na svakom odgovoru!:D

damir1976
07.02.2009., 23:30
Bokić
jel mi moze neko napisati nesto vise o natalnom retro jupiteru (6 kuca u Biku) koji radi kvadrat sa retro saturnom (8 kuca u Lavu)!?
Hvala

Graham
08.02.2009., 22:54
Klasično tumačenje Jupitera u 7. kući kako sam ja našao osoba se nemože zadovoljiti sa jednim partnerom, ali obzirom da je u jarcu sa sekstilom na Saturn koji je možda vladar kuće možda tu nađeš mjeru? Praktičnost i dobar organizator, aspekt Saturna sa Jupiterom sam po sebi.

Rosary
08.02.2009., 23:18
Bok drustvo!

Meni je Jupiter u Jarcu u 7 kuci ? Kaj bi to moglo znacit ?? :rolleyes::misli:

da ćeš se udat za bogatog tipa - blago tebi! :) :D

vannai85
09.02.2009., 01:16
ej ej, bok svima...

i ja imam jupiter u jarcu, ali u 10. kući; a dalje piše: 31 Sextile Jupiter - Saturn, 90 Conjunction Jupiter – Zenit (Vrh X kuće)...

što bi to značilo, da ću možda kasnije ostvarit karijeru ili? :raspa:

Rosary
09.02.2009., 02:07
ej ej, bok svima...

i ja imam jupiter u jarcu, ali u 10. kući; a dalje piše: 31 Sextile Jupiter - Saturn, 90 Conjunction Jupiter – Zenit (Vrh X kuće)...

što bi to značilo, da ću možda kasnije ostvarit karijeru ili? :raspa:

ma kakvi.
uspjeh u karijeri!!!:s tamo gdje je jupiter tamo je ekspanzija.
možda ćeš biti i slavna! :) :mig:
u svakom slučaju, to ti je super, pogotovo ako ti je stalo do karijere.

a znači i da imaš prirodno dostojanstvo, malo onak "image kraljice". :mig:

12.kuća
09.02.2009., 10:04
... a ako je Strijelac na vrhu 07., a Ju, vladar u 04., kako bi to moglo utjecati na karijeru i poslovna partnerstva?

vannai85
09.02.2009., 13:43
ma kakvi.
uspjeh u karijeri!!!:s tamo gdje je jupiter tamo je ekspanzija.
možda ćeš biti i slavna! :) :mig:
u svakom slučaju, to ti je super, pogotovo ako ti je stalo do karijere.

a znači i da imaš prirodno dostojanstvo, malo onak "image kraljice". :mig:

o jes, jes, jes...:top:
i "smrdilo" je to meni na nešto dobro, ali ono... a sad, imidž kraljice, hahah, prije sramežljive, :kada:, hahaha, ali lajave, :bonk:

samo mi ostalo nije baš tako krasno... u 8. kući su mi merkur, uran i neptun... i to se bojim da je skoro pa definitivno povezanu sa smrti mojih bližnjih i to će se definitino odrazit na karijeru, pa se bojim da niš od silne slave... ah....
no, uglavnom, pobježe ja s teme...

svejedno, hvala puno, na odgovoru...:top::five:

Rosary
09.02.2009., 14:19
o jes, jes, jes...:top:
i "smrdilo" je to meni na nešto dobro, ali ono... a sad, imidž kraljice, hahah, prije sramežljive, :kada:, hahaha, ali lajave, :bonk:

samo mi ostalo nije baš tako krasno... u 8. kući su mi merkur, uran i neptun... i to se bojim da je skoro pa definitivno povezanu sa smrti mojih bližnjih i to će se definitino odrazit na karijeru, pa se bojim da niš od silne slave... ah....
no, uglavnom, pobježe ja s teme...

svejedno, hvala puno, na odgovoru...:top::five:

da, jupiter u 10. kući stvarno krasna stvar. :)

a ovo u 8. kući može imati veze i s financijama i nasljeđem, nekakvim investicijama i slično, ne nužno sa smrti...

Amidala84
10.02.2009., 17:25
Hvala puno na odgovoru...ali mislim da bas i nije tako (ono za vise partnera)
:ne zna:
A Saturn mi je u skorpionu u 5 kuci....mozda to ponistava ono tumacenje...:D
Ako znas kaj o tome, slobodno mi napisi!

Hvala na tumacenju! :s

Rosary
10.02.2009., 20:32
Hvala puno na odgovoru...ali mislim da bas i nije tako (ono za vise partnera)
:ne zna:
A Saturn mi je u skorpionu u 5 kuci....mozda to ponistava ono tumacenje...:D
Ako znas kaj o tome, slobodno mi napisi!

Hvala na tumacenju! :s

šta za više partnera? ne razumijem šta hoćeš reći. nisam spominjala više partnera, nego da se jupiter u 7. k. klasično tumači kao bogat bračni partner, bogatstvo i blagostanje kroz brak i te spike.

to može značiti i da bi imala uspjeha u nekim javno orijentiranim poslovima. kažu da je to dobar položaj za pravnike, odvjetnike. (ne znam :ne zna:)

saturn u 5. kući bi davao neke teškoće i ograničenja u ljubavnom životu?
dosta starijeg partnera? partnera koji nije baš... hmmm... lepršav :mig:?

Amidala84
10.02.2009., 20:46
Hej...ma to sam napisala jer mi je prije tebe neko napisao ovo :
"Klasično tumačenje Jupitera u 7. kući kako sam ja našao osoba se ne može zadovoljiti sa jednim partnerom, ali obzirom da je u jarcu sa sekstilom na Saturn koji je možda vladar kuće možda tu nađeš mjeru?":ne zna:

Pa sam zato jos napisala da je Saturn u 5 kuci u skorpionu (Sextile Jupiter - Saturn).
Inace mi je 5 kuca krcata : imam tu i Mars i Pluton...:confused:

I drago mi je cuti da je to dobar polozaj za javna zanimanja... jer studiram pravo tj. nadam se uskoro diplomi....tak da su to lijepe vijesti :D

Hvala ti puno na odgovoru!!!

Rosary
12.02.2009., 19:00
"Klasično tumačenje Jupitera u 7. kući kako sam ja našao osoba se ne može zadovoljiti sa jednim partnerom

stvarno nikad nisam čula takvo tumačenje za jupiter u 7. kući. :ne zna:

znači, pravo nisi odabrala slučajno. :) bravo! :top:

Bosanka_88
14.02.2009., 14:24
jupiter najbolja planeta, planeta srece, kod mene se nasla u veoma slabom polozaju...
retrogradni jupiter u 11 kuci u blizancima, sta bi to trebalo da znaci? komunikacija itd?! (ve trine jupiter i mars sextile jupiter)
natalna u podpisu

hvala!!! :mig:

ista
16.02.2009., 16:37
Jupiter ima veze sa srećom koliko sam ja Lav :). To je vulgarno tumačenje Jupitera i sve me više nervira :D. On će više doneti duhovnost i eventualno kilograme nego nešto opipljivo (a i kako će govoriti neko s Ju u Jarcu :zubo:). Kad kažu - gde je Jupiter, tu je sreća - to veze sa životom nema. Poznajem nekoliko osoba sa Ju u 9. ili 10. kući koje su studirale po sto godina i na kraju napustile studije ili su nezaposlene. Nema 'leba bez motike (opet ja sa Jupiterom u Jarcu :zubo:).

Možda bi to kod tebe dalo dobre prijatelje, kreativne, neobične, sa kojima bi imala dosta živu komunikaciju, ali u drugom delu života :misli:. Ili dobru penziju :zubo:

Rosary
16.02.2009., 22:33
jupiter najbolja planeta, planeta srece, kod mene se nasla u veoma slabom polozaju...
retrogradni jupiter u 11 kuci u blizancima, sta bi to trebalo da znaci? komunikacija itd?! (ve trine jupiter i mars sextile jupiter)
natalna u podpisu

pa ne bih ja baš odbacila VE trigonal JU i MA sekstil JU. to su jako dobri aspekti.

da mi netko nudi, uzela bih. :mig: :D

zvjezdoznanac
17.02.2009., 09:21
natalna u podpisu

U astrologiji postoje neke osnovne stvari koje se nikad ne mijenjaju. Kao što šofer mora naučiti upaliti i pokrenuti auto da bi ga vozio(i ubaciti u brzinu:D) tako i u astrologiji postoje neka osnovna pravila, a što se tiče Jupitera on je uvijek, ponavljam uvijek sretan tamo gdje se nađe, u tom znaku i naročito kući možemo uživati u ovom životu bez obzira koliko se trudili jer trud nije Jupiterska priča.Znači tamo gdje je Jupiter uživamo i sve nam dolazi lakše nego drugdje. Kod tebe Jupiter je u izgonu(Blizanac znak nasuprot Strijelcu gdje je Jupiter najjači) pa će on biti ponešto oslabljen, ali to je i dalje Jupiter, planeta sreće i širenja. To znači da ćeš imati puno prijetelja i planova u životu, ali zbog toga što je u izgonu ti će se prijatelji i planovi više puta mijenjati u životu, dok ne budeš sa njima zadovoljna. To što je retrogradan taj proces još više usporava, pa nekad malo duže možeš ostati sa pogrešnim ljudima i u krivim planovima, ali će ti to pomoći kasnije jer ćeš zapamtiti dobro to loše iskustvo. Uglavnom velike štete u tome ne možeš imati(nije Jupiter saturn:lol:), a podržavaju te i aspekti Venere i Marsa, što znači da bi sa prijateljima moglo biti i ljubavnih veza a i seksualnih avantura, ovisno od situacije. Ukratko, Jupiter je uvijek dobar a kod tebe je mrvicu oštećen ali ništa strašno, aspekti su ti odlični:top:

sinderellaaa
17.02.2009., 23:25
?? jupiter u skorpionu, jupiter u 10.kuci,

sextile jupiter - asc jarac

conjuction jupiter - zenit ????????? sto to znaci????

veruschka
18.02.2009., 00:32
Taj isti kombo imam i ja, Jupiter i AC u egzaktnom sekstilu, Sunce u Djevici, u trigonu s AC i sekstilu s Jupiterom.
Ne bih o svojoj ne-karijeri :D a ni o faksu :D

Jupiter u skladnim aspektima može poticati lijenost, prokrastinaciju, go with the flow stav, manjak inicijative; napeti su korisniji ali potiču impulzivnost, nepromišljenost i fluktuacije raspoloženja, često s tendencijom ka naivnom optimizmu i lakovjernosti.

Jupiter ukazuje na dobre prilike, područja gdje uspjevamo bez truda i što uzimamo zdravo za gotovo - posljedica čega je da se nakon inicijalne ekspanzije ne razvijamo dovoljno da bi te šanse konstruktivno i produktivno iskoristili.

Jupiter u 10. kući ukazuje na blagonaklonost i patronažu očinskih figura na poziciji autoriteta, ali i na blagonaklonog roditelja (ovisno o tome koji roditelj je reprezentiran Jupiterovim ekspanzivnim superegom a koji je restriktivni Saturn) čija podrška, a često i veze i reputacija mogu donijeti poslovne prilike.
Isto tako, Jupiter u 10. može ukazivati na karijeru koja počne slučajno, dobrom ponudom ili spletom okolnosti, u oblasti koja nas previše ne zanima ali donosi prosperitet.

Ja bih rekla - bez dobre veze sa Saturnom, Plutonom ili bar Marsom, ništa od slave i uspjeha.

Rosary
18.02.2009., 02:25
bože, koliko vas tu ima s odličnim aspektima jupitera!!! :eek: :top:

sve neki srećkovići! samo morate paziti da se ne zalijenite, jer vam vjerojatno često sve dosta lako "kapne". :)

Azriela
18.02.2009., 12:24
Jupiter u Djevici, prva kuća, retrogradan? Što s tim? pomozite....

zvjezdoznanac
18.02.2009., 12:28
Jupiter u Djevici, prva kuća, retrogradan? Što s tim? pomozite....

Pa to znači da si generalno sretna(1.kuća) ali budući da je u izgonu(Djevica) neke darove i ne znaš iskoristiti, ideš na sigurno i ponekad previše čekaš iako se prilike nude:ne zna: to što je retrogradan znači da na neke stvari moraš duže čekati, one dolaze sa skupljenim životnim iskustvom:top:

Azriela
18.02.2009., 13:54
Pa to znači da si generalno sretna(1.kuća) ali budući da je u izgonu(Djevica) neke darove i ne znaš iskoristiti, ideš na sigurno i ponekad previše čekaš iako se prilike nude:ne zna: to što je retrogradan znači da na neke stvari moraš duže čekati, one dolaze sa skupljenim životnim iskustvom:top:

Jupiiii! Znači malo poduzetnije s jedne strane i malo strpljivije s druge strane, ne? :mig:

Hvala, zvjezdoznanac :cerek:

damir1976
18.02.2009., 14:11
Bokić
kratki osvrt molim na retrogradni Jupiter u 6 kući u Biku,kvadrat sa retrogradnim Saturnom
Hvala

zvjezdoznanac
18.02.2009., 14:20
Jupiiii! Znači malo poduzetnije s jedne strane i malo strpljivije s druge strane, ne? :mig:

Hvala, zvjezdoznanac :cerek:

Da, ali zbog Djevice(i sam je imam) moraš dobro proračunati prije nego se proširiš na novom područje:top:. A darovi retrogradnog planeta se ispoljavaju najjače kasnije u životu, pa ćeš otprilike poslije 35-40 imati od tog Jupitera najviše koristi:D

Azriela
18.02.2009., 15:52
Da, ali zbog Djevice(i sam je imam) moraš dobro proračunati prije nego se proširiš na novom područje:top:. A darovi retrogradnog planeta se ispoljavaju najjače kasnije u životu, pa ćeš otprilike poslije 35-40 imati od tog Jupitera najviše koristi:D

Ajde, još nešto što postaje bolje s godinama :cerek: aj lav maj Jupiter

darja1
18.02.2009., 17:50
Moj Jupiter je u 8 u Vodenjaku u konjukciji sa Marsom, i sad mi je tranzitni Jupiter sjeo na natalni, da trljam ruke ili?

zvjezdoznanac
19.02.2009., 07:16
Moj Jupiter je u 8 u Vodenjaku u konjukciji sa Marsom, i sad mi je tranzitni Jupiter sjeo na natalni, da trljam ruke ili?

Iskoristi sve što ti život sada pruža, samo to ću reći:mig:

darja1
19.02.2009., 14:15
Iskoristi sve što ti život sada pruža, samo to ću reći:mig:
Hvala na savjetu Zvjezdoznanac!!!:mig:

Bosanka_88
19.02.2009., 16:08
retrogradni jupiter u blizancima u 11 :confused:

ista
20.02.2009., 10:12
retrogradni jupiter u blizancima u 11 :confused:Odgovorili smo ti na prethodnoj stranici.

Moj Jupiter je u 8 u Vodenjaku u konjukciji sa Marsom, i sad mi je tranzitni Jupiter sjeo na natalni, da trljam ruke ili?Ovako, meni je seo na natalni pre par meseci, pa 2 stepena kasnije pravio konjunkciju sa tranzitnom Venerom i Mesecom (to je bila ona divna okultacija Venere u decembru) direkt na mom podznaku, napravivši sekstil sa Saturnom. Ama baš ništa lepo mi se nije desilo, već mi mesecima sve ide nizbrdo.

Juki mi je super kad ga posmatram u smislu dostojanstva, stila, velikodušnosti, filozofije, morala, ali kad je reč o sreći - nikako. :kava:

Bosanka_88
20.02.2009., 13:39
U astrologiji postoje neke osnovne stvari koje se nikad ne mijenjaju. Kao što šofer mora naučiti upaliti i pokrenuti auto da bi ga vozio(i ubaciti u brzinu:D) tako i u astrologiji postoje neka osnovna pravila, a što se tiče Jupitera on je uvijek, ponavljam uvijek sretan tamo gdje se nađe, u tom znaku i naročito kući možemo uživati u ovom životu bez obzira koliko se trudili jer trud nije Jupiterska priča.Znači tamo gdje je Jupiter uživamo i sve nam dolazi lakše nego drugdje. Kod tebe Jupiter je u izgonu(Blizanac znak nasuprot Strijelcu gdje je Jupiter najjači) pa će on biti ponešto oslabljen, ali to je i dalje Jupiter, planeta sreće i širenja. To znači da ćeš imati puno prijetelja i planova u životu, ali zbog toga što je u izgonu ti će se prijatelji i planovi više puta mijenjati u životu, dok ne budeš sa njima zadovoljna. To što je retrogradan taj proces još više usporava, pa nekad malo duže možeš ostati sa pogrešnim ljudima i u krivim planovima, ali će ti to pomoći kasnije jer ćeš zapamtiti dobro to loše iskustvo. Uglavnom velike štete u tome ne možeš imati(nije Jupiter saturn:lol:), a podržavaju te i aspekti Venere i Marsa, što znači da bi sa prijateljima moglo biti i ljubavnih veza a i seksualnih avantura, ovisno od situacije. Ukratko, Jupiter je uvijek dobar a kod tebe je mrvicu oštećen ali ništa strašno, aspekti su ti odlični:top:

bas su me prijatelji vec u ovoj dobi, mnogo puta iznevjerili...ja oprastam, al ne zaboravljami!!!Ovo sam pitanje prvenstveno postavila, jer me zanima, dali je moguce, da ce mi bas prijatelji pomoci...u pronalazenju posla, ili prijedlogu za posao? ...negdje sam to takodjer procitala

hvala na odgovoru!!! :)

Bosanka_88
20.02.2009., 13:41
Odgovorili smo ti na prethodnoj stranici.

:rolleyes: Nisam vidjela...to tek u drugom dijelu zivota, jer je retrogradan sigurno, pa dolazi kasnije ...
zahvaljujem ti na odgovoru!!! :mig:

Maddie
20.02.2009., 18:46
moze o jupiteru u ribama u 6 kuci
hocu poso,ali nigdje ga nema

i_and_i
20.02.2009., 19:44
moj je u istoj poziciji. u ribama mu je dobro (sjedište), a u 6. kući loše. tako da ga je i meni malo teže protumačiti :D. evo šta na http://cafeastrology.com kažu o njegovom položaju u 6. kući:

A career in one of the service or health occupations is possible, for you may find yourself automatically taking care of the needs of others. Your occupation involves health, food, and all attempts to restore, salvage, and make the best out of things.

u svakom slučaju moguća je orijentiranost na pomagačka zanimanja, kod mene je bar tako. nadam se da će ti odgovoriti podrobnije neko od znalaca :) i da ćeš naći posao, a s jupiterom u 6. vjerujem da je to samo pitanje vremena. (a i pomoglo bi kod tumačenja da napišeš neki aspekt) :mig:

znashtikosam
20.02.2009., 20:09
Pozdrav! Imam s Jupiterom malo specifičnu situaciju,a ne mogu je sama dokučiti. ASC mi je u Strijelcu,a vladar Strijelca,Jupiter,mi je u Blizancima,dakle imam ASC u opoziciji s Jupiterom.Ne znam što bi to trebalo značiti s obzirom na činjenicu da mi je Strijelac vladar ASC-a.

Meni je prvo palo na pamet da ću drugima djelovati skromno,siromašno,ali,osim toga se ničega drugog nisam sjetila. Hvala! Orbis je 6.16,ne znam gleda li se uopće na ovu moju opoziciju kao na legitimnu?

ista
20.02.2009., 20:26
Ja bih tu opoziciju ignorisala :zubo: . Možda sklonost rasipništvu? :misli: I napeti aspekti Jupiše mogu da donesu dobro materijalno stanje, ali i nesposobnost rukovanja novcem (tu uvek možeš da unajmiš nekog Jarca da ti vodi račune :o :zubo:).

Maddie
22.02.2009., 09:28
moj je u istoj poziciji. u ribama mu je dobro (sjedište), a u 6. kući loše. tako da ga je i meni malo teže protumačiti :D. evo šta na http://cafeastrology.com kažu o njegovom položaju u 6. kući:

A career in one of the service or health occupations is possible, for you may find yourself automatically taking care of the needs of others. Your occupation involves health, food, and all attempts to restore, salvage, and make the best out of things.

u svakom slučaju moguća je orijentiranost na pomagačka zanimanja, kod mene je bar tako. nadam se da će ti odgovoriti podrobnije neko od znalaca :) i da ćeš naći posao, a s jupiterom u 6. vjerujem da je to samo pitanje vremena. (a i pomoglo bi kod tumačenja da napišeš neki aspekt) :mig:

nadam se s tim polozajem da cu se baviti onime sto zavrsim,a to je pravo
problem je taj da bi ja trenutno neki poso za neku paru sastrane,kao student,ali nikad nista,obicno ostane prodavanje knjiga po kucama,a ko ce kupit,knjigu pogotovo.ponekad sam ocajna pa mi dodje i to da prihvatim,eto samo poradi nekog recimo iskustva,makar nista ne zaradila
jupiter je u t-kvadratu,tj zariste t-kvadrata u opoziciji mjesec/saturn(nekad mislim da mi poradi toga ce kreniti tek nakon 30-te na tom polju),sextil s neptunom i trigon s plutonom
ps.6 u vodenjaku,uran u strijelcu u 4 kuci,kvadrira sunce i merkur,i konjukcija s marsom

i_and_i
22.02.2009., 21:36
mi imamo dosta slične natalke :). i ja imam kvadrat na saturn i trigon s plutonom. mogu ti reći ono što sam primjetila iz svojeg iskustva vezano uz te aspekte. za jupiter kvadrat saturn karakteristično je izmijenjivanje velikog pesimizma i optimizma, pretpostavljam da može značiti i izmjenu "dobrih i loših" okolnosti vezanih uz kuće u kojima se nalaze- tj. vrijeme kad sve na poslu ide glatko i drugu fazu u kojoj se treba "saturnovski" potruditi da se dođe do rezultata. ja doslovno jedan dan mislim da sam bogomdana :D za to što radim, cijeli život mi se vrti oko posla, a drugi dan mi se čini da bi bilo najbolje da dam otkaz i odustanem od svoje profesije :D.
ne znam gdje ti je pluton, moj je u 2. i ja sam si to protumačila da će biti puno love :D i to kroz posao, 6. kuću. iako ja tu imam malo širi orbis pa ne znam da li je aspekt uopće aktivan.
jasno mi je da ti je posao tako bitan i da ti stvara probleme u životu kad je jupiter u žarištu t-kvadrata... a još je u njemu i mjesec, dakle izravno su uključene emocije.. ali mislim da je jedna od boljih varijanti imati jupiter u žarištu, već će se snaći on s vremenom :). to što kažeš, nakon saturnovog povratka... a to je i tako vrijeme kad se kreće ozbiljnije s poslom i karijerom. mislim da bi sad trebala pokušati ne brinuti toliko, sve u svoje vrijeme :).
ostale aspekte se ne bih usudila komentirati, ipak sam početnik i teško da bih rekla išta pametno :D. bilo bi mi drago da ti netko stručniji odgovori, i ja bih rado čula malo više detalja o tom položaju jupitera.

znashtikosam
23.02.2009., 02:25
Ja bih tu opoziciju ignorisala :zubo: . Možda sklonost rasipništvu? :misli: I napeti aspekti Jupiše mogu da donesu dobro materijalno stanje, ali i nesposobnost rukovanja novcem (tu uvek možeš da unajmiš nekog Jarca da ti vodi račune :o :zubo:).

Ali kako to ako je opozicija? Nije li to negativan aspekt?

I bude radio na minimal wage. :D

damir1976
23.02.2009., 05:33
Ok,hvala svima na odgovorima

ista
23.02.2009., 08:31
Ali kako to ako je opozicija? Nije li to negativan aspekt?

I bude radio na minimal wage. :DNije negativan u tom smislu. Jupi uvek donosi širenje. Mislim da ćeš eventualno morati da naučiš da barataš novcem, da ga ne rasipaš (što ti je i inače u prirodi podznaka :p). Recimo opozicija Jupija i Venere donosi bogatstvo, ali je osoba preširoke ruke, pa se lova praktično istopi :).

(Jarac uvek radi za minimalac, navikli smo :zubo:)

jovana84
26.03.2009., 23:07
da li neko moze da mi kaze o polozaju Jupitera u 5.kuci u Jarcu koji je u mojoj natalnoj karti?
i kako da gledam transit i gde se nalazi...jel to Jupiter Sextile Saturn sa 3.kucom ili sam lupila kao nikad do sad?
da li neko moze da mi objasni kod mene utiacj ove planete?
hvala unapred

Sunce01
27.03.2009., 00:44
da li neko moze da mi kaze o polozaju Jupitera u 5.kuci u Jarcu koji je u mojoj natalnoj karti?
i kako da gledam transit i gde se nalazi...jel to Jupiter Sextile Saturn sa 3.kucom ili sam lupila kao nikad do sad?
da li neko moze da mi objasni kod mene utiacj ove planete?
hvala unapred

Jupiter u petoj kuci daje ti sreću s djecom, kreativnost, uspjeh u financijama, i jarcu, organizacijske sposobnosti, ambiciju koja te moze dovest do uspjeha (ovisno o drugim aspektima takodjer) :mig:
da, imas jupiter sextil saturn, nisi lupila :mig: Jupiter u trećoj kući obično označava dobar odnos s rođacima trajan i dubok (saturn) a afliciran stvara probleme, pa su mogući trzavice i problemi. Saturn u trećoj kući inače označava i probleme u prometu.

jovana84
27.03.2009., 01:29
Jupiter u petoj kuci daje ti sreću s djecom, kreativnost, uspjeh u financijama, i jarcu, organizacijske sposobnosti, ambiciju koja te moze dovest do uspjeha (ovisno o drugim aspektima takodjer) :mig:
da, imas jupiter sextil saturn, nisi lupila :mig: Jupiter u trećoj kući obično označava dobar odnos s rođacima trajan i dubok (saturn) a afliciran stvara probleme, pa su mogući trzavice i problemi. Saturn u trećoj kući inače označava i probleme u prometu.

hvala hvala hvala:top:
a koji su to drugi aspekti ,mislim kako da vidim i uocim ih,mislim tek sam pocetnik i tek sada shvatam kao da gledam sve malo dublje u n.kartu...
ali hvala hvala....

12.kuća
27.03.2009., 13:39
... ako tranzitni Ju iz 09. kuće radi jaki trigon na natalni Pl u 05. kući, kako povezati ove dvije energije, što one u međusobnom djelovanju donose?

Ewanna
27.03.2009., 16:38
Jupiter Leo 27°33'58 in house 10

Ovako je meni Jupiter u natalnoj, sta to znaci? :D

Sunce01
27.03.2009., 17:09
Jupiter Leo 27°33'58 in house 10

Ovako je meni Jupiter u natalnoj, sta to znaci? :D

Jupiter u lavu daje ti organizacijske sposobnosti, vjeru u budućnost, ali često i egoizam. U 10 kuci daje uspjeh u karijeri, povoljne okolnosti, dobar odnos sa ocem. Retrogradan ili snažno afliciran; osoba mora razviti poštovanje prema ocu ili nadređenima, karijera se mora voditi ozbiljno, bez samopopuštanja.:mig:

Ewanna
27.03.2009., 17:20
Jupiter u lavu daje ti organizacijske sposobnosti, vjeru u budućnost, ali često i egoizam. U 10 kuci daje uspjeh u karijeri, povoljne okolnosti, dobar odnos sa ocem. Retrogradan ili snažno afliciran; osoba mora razviti poštovanje prema ocu ili nadređenima, karijera se mora voditi ozbiljno, bez samopopuštanja.:mig:

e meni je direktan taj jupiter!!! :) a ima netso o tome sa ocem, recimo, kada sa njim se nesto dogovori, rezultat neki bude ok...:top:

cedokralj
03.04.2009., 05:28
jupiter bik 8. kuća. kako je to? :)

Sunce01
03.04.2009., 08:26
jupiter bik 8. kuća. kako je to? :)

U osmoj kući, veliko nasljedstvo, financijska podrška drugih, afliciran ponekad označava probleme sa ozakonjenjem imovine.

JUPITER U BIKU - Vjera u bogatstvo, podjeli svoje vrijednosti

Jupiter u Biku je dobra pozicija za sticanje bogatstva i to u drugoj polovini života (poslije 35-e), dobro je ulagati u nekretnine i zemlju. Do novca se dolazi strpljivo, a to je teško jer čovjek voli luksuz i dosta da troši. Ma koliko II kuća ili Venera bili loši, uvijek će mu nešto ostati. Ima podršku kroz žene. Savjetuje se ulaganje u nekretnine. Ako ga imate, rođeni ste u godini kada je bio fokus na materijalnim vrednostima i njihovom rastu. Tako vi imate sposobnost da kreirate neophodne okolnosti za njihovo očuvanje i rast, jer uživate u njima. Prosto, sve što dokatknete, tome i uvećate vrijednost. U tom smislu imate jaka i staromodna uvjerenja i ne biste se promijenili. Sposobni ste da naštimate stvar i da izvučete energiju i vrijednost iz nečega što leži u njemu, a što vam u krajnjem slučaju donosi bogatstvo koje vas čini ispunjenim. Imate "slabost" prema dobrim stvarima u životu, koje vas mogu totalno opčiniti.

Vaš talenat da kreirate, očuvate i uvećate vrijednost zajedno s dobrim "njuhom" za točnu ocjenu vrijednosti nečega pruža vam prednost u profesionalnom životu nad drugima. Istina je da volite skupe stvari, ekstravaganciju - jer vaša deviza je da novac privlači novac, a to će većina odobriti. To će vam biti i "prolaz" ka prosperitetu u društvu i bogatstvu. Doklegod budete slušali svoje instinkte dotle ćete se i susretati sa okolnostima da uvećate nešto i steknete bogatstvo. U biznisu ste pažljivi i razmišljate, uvijek će vam na prvom mjestu biti sigurnost investicije, prije nego rizik. Pravi ste čovjek od koga treba primiti dobar financijski savjet.

Jupiter u Biku ukazuje da osoba TREBA U ŽIVOTU DA: poradi na sebi, da postane pouzdana, postojana, strpljiva. Mora se osloboditi svake lijenosti hedonizma, velike ljubavi prema luksuzu i novcu. Mora razviti sluh i za potrebe drugih, da ne bude uskogruda. Ovo je aspekt dobre karme kroz novac. Međutim ima zadatak da taj novac dijeli sa drugima, da to što stekne bude i drugima na korist. Ljubazna je i smirena, voli dobro jelo i seks.

SREĆA: dobra pozicija za stjcanje bogatstva i to u drugoj polovini života (poslije 35-te), dobro je ulagati u nekretnine i zemlju. Ovaj položaj je dobar i za trgovinu i ekonomiju. Do novca se dolazi strpljivo, a to je teško jer osoba voli luksuz i dosta trosi, ali uvijek će nesto ostati. Ima podrsku kroz žene. Savjet joj je da ulaze u nekretnine mada može da ocekuje uspjeh i u umjetnosti (pjevanje). :mig:

POZITIVNA KARMA: se ogleda kroz novac ili nepokretnosti. Medjutim, ima zadatak da taj novac dijeli sa drugima, da to što stekne bude i drugima na korist. Slijedi mu bogatstvo, imetak, lak život.:)

PRECI: U prošlosti, bogati preci sa velikim imanjima.

LOŠI ASPEKTI ukazuju na lijenosti, hedonizam, veliku ljubav prema luksuzu i novcu, proždrljivost, ortodoksnu religioznost i shvaćanje

tifani
03.04.2009., 09:19
jupiter u ovnu,4.kuca? asc u strijelcu,a sunce u ovnu :)

blueberry10
03.04.2009., 10:46
moj Jupiter na 23. stupnju strijelca u 10. kući. ....u konjukciji sa Merkurom isto u strijelcu u 11. kući. u sekstilu sa Venerom u vodenjaku u 1. kući i Uranom u vagi u 8. kući, a kvadratu s Plutonom u vagi u 7. kući...

onda, moželi netko znati kakav je moj Jupiter? umirem od želje da ga upoznam. i...mogu li ga iskoristiti?:):cerek:

cedokralj
03.04.2009., 12:37
želim ovim postom zahaliti suncu01 na trudu da mi odgovori, obrazloženjima i dugačkom postu koji me je na kraju i obradovao.:)
hvala još jednom :)

S.C.
04.04.2009., 13:27
... ako tranzitni Ju iz 09. kuće radi jaki trigon na natalni Pl u 05. kući, kako povezati ove dvije energije, što one u međusobnom djelovanju donose?

Tranzit Jupitera pojacava energiju Plutona. Kombiniraju se ekspanzija, sirenje i jacanje (Jupiter) sa zeljama, snagom volje i osjecajem moci (Pluton). Zato taj tranzit vrlo cesto donosi nova, dalekosezna i fanaticna nastojanja, izrazenu zelju za dokazivanjem, isticanjem, nametanjem. Osoba se osjeca prilicno snazno i samopouzdano, cvrstih stavova i namjera. Stjece veliku hrabrost i moc uvjeravanja (cesto i sklonost moraliziranju). Treba pripaziti na ambicije (koje su u kombinacijama Jupiter/Pluton izrazene) i kako one stete/koriste drugima, jer je u ovakvim slucajevima velika mogucnost da od siline Plutona (i te zelje za napretkom) osoba zanemari sve oko sebe. Uglavnom se javlja potreba za reformama, za poboljsavanjem (Jupiter) kroz rusenje tabua (Pluton).

Kako je ovdje rijec o vatrenim poljima kreativnosti i ekspanzije, najbolji nacin da se povezu i iskoriste ove energije jeste da se dozvoli necemu novom i svjezem, necem pozitivnom i poticajnom (Jupiter) kroz simboliku 9. kuce (ekspanzija, putovanja, stranci, visoko obrazovanje, filozofija i sl.) da osnazi, aktivira i potakne Plutona na djelovanje, da bi se ta potreba za isticanjem i dokazivanjem ocitovala na jedan iskren, kreativan i oslobadjajuci nacin (5. polje).

12.kuća
05.04.2009., 15:02
....kako je ovdje rijec o vatrenim poljima kreativnosti i ekspanzije, najbolji nacin da se povezu i iskoriste ove energije jeste da se dozvoli necemu novom i svjezem, necem pozitivnom i poticajnom (Jupiter) kroz simboliku 9. kuce (ekspanzija, putovanja, stranci, visoko obrazovanje, filozofija i sl.) da osnazi, aktivira i potakne Plutona na djelovanje, da bi se ta potreba za isticanjem i dokazivanjem ocitovala na jedan iskren, kreativan i oslobadjajuci nacin (5. polje).

... lijepo je objašnjeno:).

mrtva_pusa
05.04.2009., 15:35
kako bi se objasnio utjecaj Jupitera u opoziciji sa Plutonom?... Jupiter je Ovnu (u 7.kući) ..Pluton u Škorpionu(u 2. kući)... hvala unaprijed :)

adiam
27.04.2009., 14:10
Zanima me što znači trigon Merkura i Jupitera....Jupiter mi je u 3.kući u Jarcu,a
Merkur mi je izgleda u 10 kući...iako u obješnjenju karte piše da je u 11.kući,
a kad pogledam u kartu vidim da je u 10. :misli:

...pa onda neka bude taj Merkur u 10. u Djevici(a na vrhu desete kuće je Lav).

Ja baš i ne znam ništa o tim aspektima,pa se nadam da sam dobro postavila pitanje :)

zvjezdoznanac
28.04.2009., 07:14
Zanima me što znači trigon Merkura i Jupitera....Jupiter mi je u 3.kući u Jarcu,a
Merkur mi je izgleda u 10 kući...iako u obješnjenju karte piše da je u 11.kući,
a kad pogledam u kartu vidim da je u 10. :misli:

...pa onda neka bude taj Merkur u 10. u Djevici(a na vrhu desete kuće je Lav).

Ja baš i ne znam ništa o tim aspektima,pa se nadam da sam dobro postavila pitanje :)

Trigon Merkura i jupitera znači da dobro zaključuješ, da razmišljaš logički i donosiš ispravna rješenja. Položaj Jupitera u 3.kući to još pojačava jer je 3.kuća polje mišljenja i komunikacije, ali zbog toga što je u Jarcu dugo nisi sigurna u to što misliš, ili nešto znaš najbolje ali se bojiš iznesti van. Merkur u Djevici je u sjedištu pa i on djeluje jako pozitivno. Ako je u 10.kući ovaj trigon možeš koristiti u poslu(intelektualnom), a 11 u ciljevima karijere,a možeš imati i vrlo inteligentne prijatelje:top:

adiam
28.04.2009., 13:20
Trigon Merkura i jupitera znači da dobro zaključuješ, da razmišljaš logički i donosiš ispravna rješenja. Položaj Jupitera u 3.kući to još pojačava jer je 3.kuća polje mišljenja i komunikacije, ali zbog toga što je u Jarcu dugo nisi sigurna u to što misliš, ili nešto znaš najbolje ali se bojiš iznesti van. Merkur u Djevici je u sjedištu pa i on djeluje jako pozitivno. Ako je u 10.kući ovaj trigon možeš koristiti u poslu(intelektualnom), a 11 u ciljevima karijere,a možeš imati i vrlo inteligentne prijatelje:top:

Baš ti hvala na ovom odgovoru :)

Znači zbog toga što je u Jarcu,često sam nesigurna u ono što mislim.Da,to je istina.Često djelujem nesigurno u sebe i imam potrebu provjeravati i analizirati
neke stvari.Ponekad to i nije toliko loše,ali uglavnom mislim da mi to često
otežava neke stvari i izaziva određene strahove.Ovo u vezi zaključivanja mi se baš sviđa,jer mislim da je to baš tako:top:

Sapientia
10.05.2009., 14:58
Imam jupiter u skorpionu u 10 kuci-
i pluton u vagi u 10 kuci-moze li mi neko reci jeli to povoljno za poso,za nekakve vece ciljeve i napredovanje.

Za pluton sam citala da mozes dosegnuti visoko mjesto,a nakon toga te moze baciti na dno.:(

kandy7
27.05.2009., 01:33
natalni Jupiter mi je u 1. kući u Jarcu i radi trigon s Venerom u 5. kući koja je u Biku, - imam li možda šanse za dobitak na lutriji? :D :)

Bolji od tebe
02.06.2009., 20:05
Jupiter u X.kući,u znaku Blizanca?

http://www.youtube.com/watch?v=Imbxqv_5TJU&feature=related

cecilia
19.06.2009., 12:12
Sapientia, imam isti položaj kao i ti, kakvi su ti aspekti jupitera? Nisam astrolog ali dosta sam čitala o jupiteru, najbolji aspekt za jupiter je sextil, trigon donosi previše opuštanja.

Sapientia
19.06.2009., 14:15
Sapientia, imam isti položaj kao i ti, kakvi su ti aspekti jupitera? Nisam astrolog ali dosta sam čitala o jupiteru, najbolji aspekt za jupiter je sextil, trigon donosi previše opuštanja.

Nisu mi sjajni aspekti,imam kvadrat s venerom i merkurom,opoziciju sa mjesecom i konjukciju sa plutonom...:(

Ni ja se bas ne razumijem,ali moji aspekti nisu sjajni.Primjetila sam dok sam citala tu po forumu da ti i ja imamo dosta slicnosti.:)
I tebi je kao i meni neptun u 12 kuci na ac,ako se dobro sjecam i jos sam vidila slicnosti samo sam zaboravila:ne zna: i neptun ti je u strijelcu kao i meni,jesam li u pravu?

kandy7
29.06.2009., 01:05

ja sam čitala da je trigon Jupitera i venere najsretniji aspekt, možda donosi opuštanje zato što su prilike sređene :D ali ovisi i o drugim aspektima koliko se osoba može opustit :ne zna:

trigon Jupitera i venere npr. imaju Rafael Nadal i Zuckerberg, osnivač Facebook-a, njima definitivno nije donio opuštanje nego rad i samo rad, naročito kod Nadala :cerek:

Izvor: www.astrotheme.com

ERIKA 2
19.11.2009., 21:34
U jednoj astrološkoj knjizi sam našla tablicu po kojoj jupiter ima dobro djelovanje u 1.strijelac i ribe, 2.rak, 3.škorpion,ovan i lav
neutralno- vodenjak,vaga,bik
loše- 1.blizanac,djevica, 2.jarac. Da li je to točno? Ovo za škorpiona me zbunjuje da je ispred vage. No, površno poznajem astrologiju. :W

Baphomet
20.11.2009., 08:21
U jednoj astrološkoj knjizi sam našla tablicu po kojoj jupiter ima dobro djelovanje u 1.strijelac i ribe, 2.rak, 3.škorpion,ovan i lav
neutralno- vodenjak,vaga,bik
loše- 1.blizanac,djevica, 2.jarac. Da li je to točno? Ovo za škorpiona me zbunjuje da je ispred vage. No, površno poznajem astrologiju. :W
Jupiter je u sjedištu kad se nalazi u Strijelcu i Ribama, tamo se osjeća ugodno i slobodan je izražavati svoju energiju na prirodan način, u Raku je egzaltiran što bi značil oda se energija izražava na uravnotežen način. Ako se nalazi u znakovima koji su "nasuprot" tim znakovima (Djevica, Blizanci, Jarac) onda se njegova priroda malo izokrene i ne može se izražavati na njegov svojstven način.

Gosini
20.12.2009., 19:55
:misli:Sta moze doneti tranzitni Jupiter osmom kucom? Osma kuca u Ribama, tu je Merkur. Sem nasledstva, kako se jos moze odraziti ovaj tranzit? Sta se moze ocekivati?

tajeovo
20.12.2009., 21:14
meni je stelijum
7. kuća: jupi (2 lib 56,59), uran (1 lib 15,55), pluton (23 vir 22,43)
imal´ tu sreće?
a bebaču sisavcu jupi (retro) u strijelcu 12 kuća, a pluto (retro) isto u strijelcu prva kuća, treba znati odgajati plutonića i.t.d. :)

Baphomet
20.12.2009., 23:35
:misli:Sta moze doneti tranzitni Jupiter osmom kucom? Osma kuca u Ribama, tu je Merkur. Sem nasledstva, kako se jos moze odraziti ovaj tranzit? Sta se moze ocekivati?
Možda kreneš u ostvarenje nekog kredita. To mi je prvo palo na pamet a da nema veze sa nasljedstvom.

8. kuća je i novac od drugih ljudi/institucija, merkur ima veze sa papirima...

Gosini
21.12.2009., 21:33
Hvala! Mislim da cu za kredit sacekati povoljniju priliku s obzirom da imam natalno merkur 90 neptun... :bonk: Mada nemam neke planove sto se tice finansija u skorije vreme.... Zato me je zanimalo sta jos moze doneti...:kukuc:

znashtikosam
22.12.2009., 15:05
. Ako se nalazi u znakovima koji su "nasuprot" tim znakovima (Djevica, Blizanci, Jarac) onda se njegova priroda malo izokrene i ne može se izražavati na njegov svojstven način.

Baphonja, moram pitati što ti ovo znači? Jer, meni je vladar ASC-a,Jupiter, i suvladar Sunca i još dosta toga u izgonu, u Blizancima. Na samome kraju šeste. :( Dobro, u opoziciji je s ASC-om, ali je veliki orbis pa ne plačem baš zbog toga. :zubo:

U konjukciji je s Marsom, orbis je oko jedan stupanj, ne znam što to znači osim da sam čupava,što saznah od Fish još davno. :cerek:

Baphomet
22.12.2009., 15:18
Baphonja, moram pitati što ti ovo znači? Jer, meni je vladar ASC-a,Jupiter, i suvladar Sunca i još dosta toga u izgonu, u Blizancima. Na samome kraju šeste. :( Dobro, u opoziciji je s ASC-om, ali je veliki orbis pa ne plačem baš zbog toga. :zubo:

U konjukciji je s Marsom, orbis je oko jedan stupanj, ne znam što to znači osim da sam čupava,što saznah od Fish još davno. :cerek:
Pa jednostavno da se ne može lagano izražavati svoje karakteristike. Priroda Jupitera je otvorenost, širenje, ekspanzija, putovanja, mudrost, jasna uvjerenja....itd. što znači kad je planeta u izgonu onda teže izražava te svoje karakteristike.

Npr. rekao bih da je Jupiter u Blizancima previše raspršen, širi se na sve strane i na kraju umjesto da se osoba napuni energijom ona se totalno iscrpi. Ali, s druge strane, Jupiter je spora planeta pa ta njegova "negativna" karakteristika ipak mora biti podržana od strane ostalih aspekata u horoskopu.

Ali nek te to ne brine, imam ja 4 planete u izgonu (Mjesec, Merkur, Venera, Mars) pa sam živ i zdrav ;)

znashtikosam
22.12.2009., 15:23
Pa jednostavno da se ne može lagano izražavati svoje karakteristike. Priroda Jupitera je otvorenost, širenje, ekspanzija, putovanja, mudrost, jasna uvjerenja....itd. što znači kad je planeta u izgonu onda teže izražava te svoje karakteristike.

Npr. rekao bih da je Jupiter u Blizancima previše raspršen, širi se na sve strane i na kraju umjesto da se osoba napuni energijom ona se totalno iscrpi. Ali, s druge strane, Jupiter je spora planeta pa ta njegova "negativna" karakteristika ipak mora biti podržana od strane ostalih aspekata u horoskopu.

Ali nek te to ne brine, imam ja 4 planete u izgonu (Mjesec, Merkur, Venera, Mars) pa sam živ i zdrav ;)

Ne smeta meni što je ona u izgonu, već što je u izgonu u šestoj. :mad:

Kužim, Mjesec u Jarcu, Merkur u Strijelcu, Venera u Škorpi i... Mars u VaZi? :D
Nije ti lako, bogami. :D

Baphomet
22.12.2009., 15:32
Ne smeta meni što je ona u izgonu, već što je u izgonu u šestoj. :mad:
Hm, to bi trebalo imati neke veze sa zdravljem a takve stvari izbjegavam tumačiti.

Kužim, Mjesec u Jarcu, Merkur u Strijelcu, Venera u Škorpi i... Mars u VaZi? :D
Nije ti lako, bogami. :D
Bogami nije ali je bar zanimljivo i zabavno ;)

fassgodard
29.12.2009., 01:52
Jupiter (5. kuća, Ribe) kvadrat Mjesec (2. kuća, Strijelac)

.calexico.
31.12.2009., 10:25
Jupiter (5. kuća, Ribe) kvadrat Mjesec (2. kuća, Strijelac)

Obzirom da ti je Mjesec sjeo u 2. polje, poprilično cijeniš materijalnu sigurnost, moguće da su ti u materijalnom smislu žene (majka) podrška, ali i da si ti njima podrška, nestablini prihodi pogotovo obzirom na kvalitetu polja. Moguće da ti se prihodi ostvaruju od kreativnog posla, ali i rasipnost, sklonost kockanju, tipa nema granice kada je duštvo, zabava u pitanju. Dramatiziranje osjećaja.

fassgodard
31.12.2009., 20:59
Obzirom da ti je Mjesec sjeo u 2. polje, poprilično cijeniš materijalnu sigurnost, moguće da su ti u materijalnom smislu žene (majka) podrška, ali i da si ti njima podrška, nestablini prihodi pogotovo obzirom na kvalitetu polja. Moguće da ti se prihodi ostvaruju od kreativnog posla, ali i rasipnost, sklonost kockanju, tipa nema granice kada je duštvo, zabava u pitanju. Dramatiziranje osjećaja.

E hvala, carice, ovo sve potpisujem, osobito zadnju rečenicu-sintagmu.

Gosini
06.01.2010., 13:50
Jupiter konjukcija venera, venera vladar horoskopa, deveta kuca, blizanci. Sta moze doneti ovaj aspekt?:)

Bolji od tebe
06.01.2010., 14:02
Jupiter konjukcija venera, venera vladar horoskopa, deveta kuca, blizanci. Sta moze doneti ovaj aspekt?:)

puno ljubavi,topline i nježnosti :kiss:

skorpija_strela
06.01.2010., 14:03

ljubav prema putovanjima?:)

Gosini
06.01.2010., 20:01
Da, putovanja ima i te kako, cak i jedno vreme zivot preko! Negde procitah da ovaj aspekt donosi srecan brak? :Placebo: Posebno mi je interesantno jer je venera vladar horoskopa.

blond-beast
06.01.2010., 20:59
Da, putovanja ima i te kako, cak i jedno vreme zivot preko! Negde procitah da ovaj aspekt donosi srecan brak? :Placebo: Posebno mi je interesantno jer je venera vladar horoskopa.

po meni moze znacit brak sa strancem ili brak sklopljen vani....mislis Venera ti je vladar 1.polja ili? u tom slucaju nije ni cudno da te privlace putovanja,i mozda zivot u inostranstvu,ili negdje daleko od mjesta rodjenja...

Gosini
07.01.2010., 21:55
Da, venera vladar prvog polja, zbog toga mi je ta konjukcija zanimljiva... Deveto polje, blizanci:)

DivineChaoS
27.02.2010., 21:00
jupiter u 12 kucu u bliznak
Nekome?

elenni
27.03.2010., 14:46
kako bi se objasnio utjecaj Jupitera u opoziciji sa Plutonom?... Jupiter je Ovnu (u 7.kući) ..Pluton u Škorpionu(u 2. kući)... hvala unaprijed :)

MP, i mene zanima nesto slicno (Jupiter u 5. u Ovnu u opoziciji s Plutonom u 11. u Vagi) Sumnjam da donosi srecu s decom, ako ih uopste ima. (muski je horoskop u pitanju)

pic
23.04.2010., 18:52
strah od visina... jupiter u jarcu? ili... ?

lady vintage
19.05.2010., 13:53
Ja imam u natalnoj karti egzaktni sekstil Jupitera i MC-a, Jupiter mi je na 6.23 Raka, a MC na 6.04 Djevice. Navodno bi to trebao biti odličan položaj, ne sjećam se više za što, ali u svakom slučaju intrigria me taj aspekt.
Što vi, iskusniji od mene, kažete na to?

Mrs.Stelium
19.05.2010., 15:10
MP, i mene zanima nesto slicno (Jupiter u 5. u Ovnu u opoziciji s Plutonom u 11. u Vagi) Sumnjam da donosi srecu s decom, ako ih uopste ima. (muski je horoskop u pitanju)

JU 180 Pl meni liči na aspekt nemorala... JU je planeta morala, etičnosti, časti...osobe sa lošim aspektom PL i JU često su brutalne i ne biraju sredstva da dodju do cilja.

5 p. je polje ljubavi i veza...JU naglašava i preteruje ovaj deo života, pa u pogledu lujubavi osoba može biti sklona igrama dominacije pri čemu ne bira sredstva...ili drugi mogu biti takvi prema njoj...a bitan je i položaj MA kao dispozotora JU i vladara 5 p.

dersette
19.05.2010., 16:57
Meni je Jupiter vladar 11. kuće, a otišao je u 7....
Što bi to značilo?

Mrs.Stelium
22.05.2010., 12:11
Što bi to značilo?

Pa JU u 7 p. može da označava srećan brak, srećna partnerstva, dobre ishode u parnicama i na sudu.
Ako je dobro aspektovan, mogao bi značiti plemenitog i bogatog bračnog druga...
Takođe, može značiti da će se nade koje čovek ima ostvariti kroz brak, ali i da bi prijatelj mogao vremenom da postane partner, ili prijateljstvo koje vremenom prerasta u potrebu za partnerstvom, odnosno, da bi bračni drug bio neko koga će osoba upoznati među svojim prijateljima.

Mada, povezanost 7 p. i 11 p. može da donese i nestabilnosti u braku, jer je 11 p. polje Vodolije koja je nekonvencionalna i nije simbol braka već često razvoda, mada to ne mora biti tako, može se ispuniti kroz simoboliku Vodolije u pogledu karakteristika osobe...

Mrs.Stelium
22.05.2010., 12:17
jupiter u 12 kucu u bliznak
Nekome?

JU u 12 p. je "andjeo na ramenu", neočekivana sreća, zaštita koju osoba ima iz neobjašnjivih izvora...12 p. je nevidljivo, ono što nam je nejasno i nedokučivo, pa JU u 12 p. donosi neopbjašnjovu sreću...
JU u Blizancima je u egzliu, ali kako je benefik, donosi u 12 p. sposobnost učenja, strane jezike, intelekt, inteligenciju...

Maelys
22.05.2010., 12:59

Ovo me je zaista nasmijalo... :zubo: a i istina je. Znam nekoliko Jaraca koji zaista vode račune drugima i koji bi bez njih po tom pitanju bili izgubljeni. :D

Fata_Morgana
30.05.2010., 09:55
Što bi to značilo?

Meni lično se ne dopada postavka vladara 11. kuće u 7., jer 11. kuća predstavlja socijalne grupe, prijatelje pa čak i vanbračne veze kao 5. kuća od 7...Tako da neki prijatelji ili "prijateljice" mogu biti smetnja braku. Medjutim, ovo je samo okvirno, jer treba vidjeti dostojanstvo u aspekte jupitera. Jupiter je u suštini moralan, ali ako je peregriniran ili debilitiran, on samo može da izgleda tako pa lako biva naveden na pretjerivanje...

dersette
02.06.2010., 16:20
Meni lično se ne dopada postavka vladara 11. kuće u 7., jer 11. kuća predstavlja socijalne grupe, prijatelje pa čak i vanbračne veze kao 5. kuća od 7...Tako da neki prijatelji ili "prijateljice" mogu biti smetnja braku. Medjutim, ovo je samo okvirno, jer treba vidjeti dostojanstvo u aspekte jupitera. Jupiter je u suštini moralan, ali ako je peregriniran ili debilitiran, on samo može da izgleda tako pa lako biva naveden na pretjerivanje...
Vanbračne veze? Pa nisam sklona varanju...A prijatelji ne mogu biti smetnja braku ako je brak sam po sebi stabilan. Ja mislim da svi problemi u braku potiču iz braka samog, unutar samog odnosa, a ne izvana, ali dobro.
Jupiter je u lavu i retrro, u trigonu je s Venerom(u 2.)

Pa JU u 7 p. može da označava srećan brak, srećna partnerstva, dobre ishode u parnicama i na sudu.
Ako je dobro aspektovan, mogao bi značiti plemenitog i bogatog bračnog druga...
Takođe, može značiti da će se nade koje čovek ima ostvariti kroz brak, ali i da bi prijatelj mogao vremenom da postane partner, ili prijateljstvo koje vremenom prerasta u potrebu za partnerstvom, odnosno, da bi bračni drug bio neko koga će osoba upoznati među svojim prijateljima.
Mada, povezanost 7 p. i 11 p. može da donese i nestabilnosti u braku, jer je 11 p. polje Vodolije koja je nekonvencionalna i nije simbol braka već često razvoda, mada to ne mora biti tako, može se ispuniti kroz simoboliku Vodolije u pogledu karakteristika osobe...
Znači ukratko, može biti svašta i ništa od toga :D
Vodenjak mi je ukliješten u 1. kući, imam saturn u vodenjaku u konj. s Ac...ne positovjećujem se previše s tim znakom.

Od ovoga mogu samo reći da mislim da je baza svakog kvalitetnog odnosa pa tako i braka-prijateljstvo...

Vega_21
02.06.2010., 21:28
Meni je strijelac uklješteni znak dal' bi to značilo da jupiter nije vladar niti jedne kuće,inače mi se nalazi na kraju 11.kuće i ima najmanje aspekata od svih planeta,previše mi je čudan taj jupiter.

http://de.tinypic.com/r/t5je52/5

Evo karte pa presudite

Mrs.Stelium
03.06.2010., 09:35
Vanbračne veze? Pa nisam sklona varanju...A prijatelji ne mogu biti smetnja braku ako je brak sam po sebi stabilan. Ja mislim da svi problemi u braku potiču iz braka samog, unutar samog odnosa, a ne izvana, ali dobro.
Jupiter je u lavu i retrro, u trigonu je s Venerom(u 2.)

Znači ukratko, može biti svašta i ništa od toga :D
Vodenjak mi je ukliješten u 1. kući, imam saturn u vodenjaku u konj. s Ac...ne positovjećujem se previše s tim znakom.

Od ovoga mogu samo reći da mislim da je baza svakog kvalitetnog odnosa pa tako i braka-prijateljstvo...

Pa sve je to manje više opisano prijateljstvima i ljubavnim odnosima:
11 polje i 7 p. ali i znak Vodolije...sve što može potpadati pod ovu simboliku, a nešto od toga će verovatno biti, a šta, za to bi trebalo povezati malo više stvari od ovoga što si navela u svom pitanju.:mig:
Bitan je i vladar 7 p. zatim odnos vladar 1. i 7 p. i još mnogo toga...

dersette
04.06.2010., 14:54
Pa sve je to manje više opisano prijateljstvima i ljubavnim odnosima:
11 polje i 7 p. ali i znak Vodolije...sve što može potpadati pod ovu simboliku, a nešto od toga će verovatno biti, a šta, za to bi trebalo povezati malo više stvari od ovoga što si navela u svom pitanju.:mig:
Bitan je i vladar 7 p. zatim odnos vladar 1. i 7 p. i još mnogo toga...

7. polje mi je u Raku, a završava u Djevici(Jupi uklješten u Lavu)
Vladar 7. polja mi je Mjesec u Djevici koji je u 7. polju.

1. polje mi je u Jarcu, a završava u Ribama
Vladar 1. polja mi je Saturn u Vodenjaku koji je u 1. polju

Saturn i Mjesec su u inkonjukciji.

11. polje mi je u Strijelcu, završava u Jarcu.
Vladar Jupiter u 7. polju, u opoziciji s vladarem 1. polja(Saturnom) i nema aspekata sa vladarem 7. polja(Mjesec).

ERIKA 2
26.06.2010., 23:38
Fish, možete li nešto napisati o jupiteru u škorpionu?
Ne nalazim nigdje detaljniji opis. Znači li to da se osoba olako prepušta krajnostima?

Vega_21
27.06.2010., 20:06
Ovo je jupiter u Škorpionu,tekst sa Astro profila:

Jupiter u Škorpiji

Zaštita u kriznim situacijama, ne izazivati sudbinu

"Ovaj tip čoveka susreće se na poslovima Policije, tajnih službi i slično. Jako je zaćtićen od moćnika – ima jaku zaleđinu. Čovek koji ne voli da se eksponira. Jako lako stiče naklonost kriminalaca. Stiče novac kroz kriminal, nasledstvo, psihologiju, okultizam, medicinske poslove, pogrebne usluge, kasapnice.

Ako ga imate, priroda vam je napeta, s jakok verom, iznutra zategnuta. “Nabijena” dubokim i snažnim emocijama, ali to odmah ne znači da ste emotivni. U nekom trenutku života takva osećanja će doprineti situaciji da se fundamentalno promenite i napustite stara verovanja. Čak i kada mirujete, vi svojom energijom, utičete na ljude oko vas, slamate njihov otpor njihovom neverovanju u vaše sposobnosti. Zato je mudro da ipak malo kontrolišete taj svoj nagon i da se previše ne eksponirate, već da malo istražite šta je to što vas nagoni na takvo ponašanje, tj. da tako vatreno nastupate u pojedinim trenucima. Na ličnom planu je istaknuta posesivnost, sexualne želje, ideološke opsesije koje vas mogu odvesti na stranputicu. Prilika vam je da u ovom životu malo dublje sagledate sebe i pronađete neke odgovore koje drugi ne mogu – tajnu prirode ljudskog ponašanja.

Rođeni ste u vreme razvitka i usavršavanja sveta i istaknute aktivnosti međunarodnih finansijskih organizacija, situacija; istaknutog elitizma pojedinaca; nekih tajni; i snage nametanja i njene zloupotrebe. Kada budete potpuno vladali ovim sferama vi ćete se realizovati u potpunosti kao ličnost, jer tu leže vaši skriveni potencijali za sreću (i nesreću). To se pre svega odnosi na vaš uticaj na finansijske sfere, ali i upotreba snage uticaja na druge na psihološkom nivou, filozofskom ili religijskom. Jer kada vi verujete onda je to vrlo jako, pa zato lako utičete na druge – magnetski privlačni na tom planu. Uspeh dolazi naročito kada iskazujete i zauzimate se za druge, a kada je vezano za njihovu sigurnost ili emocijalno zdravlje. Imate takvu snagu verovanja da kada je fokusirate na ono što dolazi – da se stvarno i desi!

Jupiter u Škorpionu ukazuje da osoba TREBA U ŽIVOTU DA: svoj duhovni rast može postići preobražajem želja i nagona. Lako može da se prilagodi situaciji i da razume ono što većina ne. Mora da prevaziđe sopstveni strah razumevanja sebe da bi postigla taj cilj, i stekna samopouzdanje. Vrsta pravednosti i kritike društvenog morala postoji, ali sve to nisu dovoljni elementi za duhovni rast ove osobe, jer je ovde prisutan poriv za uspehom i položajem koji se ne zaslužuje.

SREĆA: Materijalni prosperitet stiče kroz kriminal, nasledstvo, okultizam, medicinske poslove, pogrebne usluge, kasapnice, opasne poslove.

POZITIVNA KARMA: Zaštita u opasnim situacijama. jako je zaštićena od moćnika. Ima jaku zaledjinu. Ima zelju da se digne iznad svih! AKO BUDE BILA POZITIVNA Jupiter će je štititi na tom putu i dati joj magnetski autoritet. Naglasen je interes za duhovno i sklonost religiji, misticizmu. Intuicija je izoŠtrena.

PRECI: neko je u prošlosti izgubio bogatstvo, na čudan način.

AFLIKTOVAN: Opasno izaziva sudbinu jer voli preterane rizike, izaziva autoritete jer precenjuje sebe."

Možda ti pomogne,ako ne onda će Fish na svoj način

kandy7
27.06.2010., 23:20
što znači kada Jupiter tranzitira nekom kućom i to retrogradno, npr. 6., i to u trenutku kada smo započeli neki posao?

da li to znači da možemo očekivati kašnjenja, odgađanja i slične probleme ali da će određeni posao ipak uspješno završiti

hvala

zvjezdoznanac
29.06.2010., 08:22
što znači kada Jupiter tranzitira nekom kućom i to retrogradno, npr. 6., i to u trenutku kada smo započeli neki posao?

da li to znači da možemo očekivati kašnjenja, odgađanja i slične probleme ali da će određeni posao ipak uspješno završiti

hvala

Istina, Jupiter u tranzitu 6.k.donosi prilike za posao, ali u retrogradnom hodu usporava i odgađa dobijanje ili proširivanje poslova. Tek kad krene direktno situacija se ubrzava. Ključni su i njegovi tranziti, jer u 6.k.donosi prilike u poslu ali ako uz to nema tranzita na neku planetu, to će na žalost samo i ostati na prilici

Mrs.Stelium
29.06.2010., 11:15

hvala

Za pravu i pozitivnu akciju, bilo bi dobro da JU napravi dobar aspekt u tranzitu na vladara 6 kuće, ili možda 2 kuće ( kao kuće novca) a možda čak i 11 kuće, jer ova kuća označava i naše planove i nade, a dobro je i ako aspektuje vladara 10 kuće...

U svakom slučaju, ni on ne deluje podjednako na svakoga, jer zavisi čime u natalnoj karti on vlada, i koliko je istaknut. Zato neki jednostavno ne osećaju njegove tranzite, dok je on za mene apsolutni gazda, jer mi vlada Sunčanim znakom, Ascedentom, a i suvladar je 4 kuće. :)

Meni su njegovi tranziti uvek najjači, a sreća koju mi donese, ne može se meriti ni sa jednom planetom, i nikada, apsolutno nikada nije omanuo!!!:)

kandy7
29.06.2010., 17:57
hvala vam na odgovorima :top:

lilith_zg
03.07.2010., 22:41
jupiter mi je u 3.-oj kući u jarcu!
šta to znači?

jupiter conjuction neptun
mecury square jupiter
jupiter square ASC
jupiter sextile saturn
venus sextile jupiter

Vega_21
06.07.2010., 01:31
Za pravu i pozitivnu akciju, bilo bi dobro da JU napravi dobar aspekt u tranzitu na vladara 6 kuće, ili možda 2 kuće ( kao kuće novca) a možda čak i 11 kuće, jer ova kuća označava i naše planove i nade, a dobro je i ako aspektuje vladara 10 kuće...

U svakom slučaju, ni on ne deluje podjednako na svakoga, jer zavisi čime u natalnoj karti on vlada, i koliko je istaknut. Zato neki jednostavno ne osećaju njegove tranzite, dok je on za mene apsolutni gazda, jer mi vlada Sunčanim znakom, Ascedentom, a i suvladar je 4 kuće. :)

Meni su njegovi tranziti uvek najjači, a sreća koju mi donese, ne može se meriti ni sa jednom planetom, i nikada, apsolutno nikada nije omanuo!!!:)

Meni je u kvadratu s neptunom vladarom 10 polja:flop:,ništa od posla ovo ljeto:(

Mrs.Stelium
06.07.2010., 14:43
Meni je u kvadratu s neptunom vladarom 10 polja:flop:,ništa od posla ovo ljeto:(

A možda to samo znači da ti slika o sebi samoj i onome gde sebe vidiš u ovom momentu neće biti najjasnija, odnosno, možda si trenutno sklona prevelikom entuzijazmu i očekivanjima...

Mogu ti reći, da je meni lično jedan od najgorih perioda života predstavljao tranzit Neptuna koji mi je pravio 90 na Mesec, a pri tome je Neptun cele prošle godine bio u konjunkciji sa Jupiterom, koji su svojum ujedinjenim dejstvom davali preveliku nadu i entuzijazam mojoj duši ( JU ) konstantno me držeći u nekim iluzijama koje su dovodile do razočarenja ( NE ).

Tek sada, kada je tranzit prošao, ja se osećam kao da sam se probudila iz nekog bunila i sna, i mnoge stvari koje sam doživela i emocije koje sam osećala uopšte mi nisu jasne...zašto sam se uopšte osećala tako loše i tako razočarano, sada se pitam? A u tim momentima, bila sam ubedjena da je to kraj sveta...jednostavno, tek kada prodje tranzit koji uključuje Neptuna, možemo da shvatimo i razumemo poptuno bistre glave šta hoćemo i gde se nalazimo...:)

tajeovo
06.07.2010., 19:18
i meni još ništa od posla:flop: natalno u 7.kući vage,
danas jup180jup traje do 02.2011, i pluto90jup do 11.2010. sve samo crnjaci:(

Vega_21
06.07.2010., 20:40
A možda to samo znači da ti slika o sebi samoj i onome gde sebe vidiš u ovom momentu neće biti najjasnija, odnosno, možda si trenutno sklona prevelikom entuzijazmu i očekivanjima...

Pa da logično,imam osjećaj da ovo vrijeme nije dobro za posao,sve mi je nekako mutno.

Mogu ti reći, da je meni lično jedan od najgorih perioda života predstavljao tranzit Neptuna koji mi je pravio 90 na Mesec, a pri tome je Neptun cele prošle godine bio u konjunkciji sa Jupiterom, koji su svojum ujedinjenim dejstvom davali preveliku nadu i entuzijazam mojoj duši ( JU ) konstantno me držeći u nekim iluzijama koje su dovodile do razočarenja ( NE ).

Tek sada, kada je tranzit prošao, ja se osećam kao da sam se probudila iz nekog bunila i sna, i mnoge stvari koje sam doživela i emocije koje sam osećala uopšte mi nisu jasne...zašto sam se uopšte osećala tako loše i tako razočarano, sada se pitam? A u tim momentima, bila sam ubedjena da je to kraj sveta...jednostavno, tek kada prodje tranzit koji uključuje Neptuna, možemo da shvatimo i razumemo poptuno bistre glave šta hoćemo i gde se nalazimo...:)

Pa ja mislim da je taj tranzit dobar za astrologiju,neptun je kao neobjašnjiva sila pod kojom nemaš kontrolu i vuće u nešto nepoznato gdje se možeš i izgubiti (To je bar moj subjektivan dojam neptuna).:top:

Mrs.Stelium
07.07.2010., 15:34
Pa da logično,imam osjećaj da ovo vrijeme nije dobro za posao,sve mi je nekako mutno.

Pa ja mislim da je taj tranzit dobar za astrologiju,neptun je kao neobjašnjiva sila pod kojom nemaš kontrolu i vuće u nešto nepoznato gdje se možeš i izgubiti (To je bar moj subjektivan dojam neptuna).:top:

Moguće je, Neptun daje mogućnosti čoveku da se pozabavi nematerijalnim stvarima, ali meni je konkretno, za naglo zanimanje za astrologiju ipak bio zaslužan tranzit Urana koji je napravio trigon na Mesec.:)

leticija5
01.10.2010., 14:49
ovako imala bi jedno pitanje. zanima me slijedeće; evo recimo tranzitni jupiter napravi trigon sa suncem (egzaktni), pa tjedan dana poslije trigon sa uranom, pa sekstil sa jupiterom itd. i ok, prođu ti tranziti, i on se počne vraćat retrogradno, pa onda ponovo direkt na sve te planete. i sad mene zanima, ok znam da kad će prvi put napravit te trigone da će donijet pogodnosti meni, al šta će bit kad će ponovit sve te aspekte ali u retrogradnom hodu?? hoće li to i dalje biti povoljan period za mene ili baš i ne zbog njegovog retrogradnog hoda???- to me jako buni, jer sam čitala da je retrogradni hod recimo saturna krajnje negativan, e sad za jupiter nisam sigurna jer je on benefik, pa jeli može mala pomoć!?!

(e da a na netu sam našla i objašnjenje da kao tranzitni jupiter u retrogradnom hodu je pogodniji i donosi više sreće od onoga u direktnom, jer je u retrogradnom hodu sporiji i jače se osjeća njegovo djelovanje. joj više niš ne znam... :o)

molim pooomoooć... :o

damir1976
02.10.2010., 20:48
Pozdrav
što ocekivati kada tranzitni Jupiter "sjedne" na natalni retro Jupiter i to sve skoro na vrhu 6 kuce u Biku? :)

europe
05.10.2010., 11:25
Ekipa, u natalnoj mi jupiter je u ribama na početku 8. kuće,
a sad šeta iz riba, pa malo u ovna (inače mi je MC u ovnu), jel bi mi trebaoneki dobar posao sjesti ili ?

Lyndra
27.10.2010., 23:28
Pozdrav, zanima me što mi znači Jupiter u Ovnu u drugoj kući, hvala.

zvjezdoznanac
28.10.2010., 08:35
Pozdrav, zanima me što mi znači Jupiter u Ovnu u drugoj kući, hvala.

Znači da ćeš uvijek moći lako zaraditi novac, a prva veća prilika za to ti je već u slijedećoj godini! Slobodno navali sa zarađivanjem u 2011:D

Lyndra
28.10.2010., 11:14
Da je to baš tako, danas bi bila na ručku s Trumpom.:D

Zanima me što predstavlja Ovan u svemu tome.

zvjezdoznanac
28.10.2010., 11:38
Da je to baš tako, danas bi bila na ručku s Trumpom.:D

Zanima me što predstavlja Ovan u svemu tome.

Možda danas baš i ne, ali ne znači da nećeš ručat sa njim za par godina:mig:. A sad ozbiljno, Jupiter u 2.k.znači da ćeš novaca uvijek imati, ali Jupiter je planet koji se ne voli truditi jer mu sve lako dođe pa moraš uložiti i nešto napora da zaradiš nešto više novaca ako to želiš. Znači ako želiš živjeti dobro ne moraš se previše truditi, ali ako želiš više novaca od prosjeka moraš se potruditi jer ti višak neće pasti sa neba:mig:. Ovan znači da je najbolje da sama pokrećeš svoje zarađivanje, drugim riječima što prije postaneš privatnica tim bolje:). A slijedeće godine je tranzitni Jupiter u Ovnu pa imaš priliku za povećanu zaradu. Jedini uvjet je da se malo više potrudiš nego obično:top:

Baphomet
28.10.2010., 11:43
Ček malo, zar nije problem ako taj Jupiter ima neki kvadrat pa onda sav novac nekontrolirano troši na bezvezne stvari?

zvjezdoznanac
28.10.2010., 11:52
Ček malo, zar nije problem ako taj Jupiter ima neki kvadrat pa onda sav novac nekontrolirano troši na bezvezne stvari?

Normalno da je problem ali ona nije pitala za aspekte. A sam položaj Jupitera u 2.k.donosi više novaca od prosjeka pa ako se i nekontrolirano troši uvijek ga nešto ostane, jer tamo gdje je Jupiter je obilje:)

Ludacha87
28.10.2010., 16:35
Ovo s Ovnom, Jupiterom i lakom zaradom stoji.
Ali meni se on smjestio u petoj kući, radi lijepe aspekte s Venerom u 2.kući i hoće me kocka,to je nešto nevjerojatno... :D
Mada sam negdje čitala kako Jupiter u petoj može značiti i činjenicu kako osoba ima puno veza, a ja definitivno nisam taj tip.
Možda zato što mi je ta kuća u romantičnim Ribama, a njen vladar Neptun u Jarcu, pa sam zato pomalo suzdržana po pitanju broja partnera.
Definitivno ne skačem iz kreveta u krevet, pa čak ni pored Jupitera u petoj (plus jakog Marsa i Plutona :ne zna: )

Lyndra
28.10.2010., 18:48
Možda danas baš i ne, ali ne znači da nećeš ručat sa njim za par godina:mig:. A sad ozbiljno, Jupiter u 2.k.znači da ćeš novaca uvijek imati, ali Jupiter je planet koji se ne voli truditi jer mu sve lako dođe pa moraš uložiti i nešto napora da zaradiš nešto više novaca ako to želiš. Znači ako želiš živjeti dobro ne moraš se previše truditi, ali ako želiš više novaca od prosjeka moraš se potruditi jer ti višak neće pasti sa neba:mig:. Ovan znači da je najbolje da sama pokrećeš svoje zarađivanje, drugim riječima što prije postaneš privatnica tim bolje:). A slijedeće godine je tranzitni Jupiter u Ovnu pa imaš priliku za povećanu zaradu. Jedini uvjet je da se malo više potrudiš nego obično:top:

Ma naravno da ćemo ručati, on mi je pri vrhu wish liste. :rolleyes::D
Kužim, no ima jedan drugi aspekt u nekoj drugoj kući koji bi mogao sve to zakomplicirati, ne bih sad o tome, ali sljedeće dvije god. će biti vatreno.:D No s ovom pozicijom valjda neće biti loše..valjda.:D
Sve si rekao prilično istinito, hvala.:)

stella25
28.10.2010., 18:54
Što znači ako mi se jupiter nalazi u 8.kući u znaku djevice?Ako mi tko može odgovorit... :-) hvala.

Saradonija
30.10.2010., 00:09
Što znači ako mi se jupiter nalazi u 8.kući u znaku djevice?Ako mi tko može odgovorit... :-) hvala.

pa u osnovi je dobro kad je u pitanju materijalna pomoć od drugih, za dobivanje zajmova i sl., al treba cijelu natalnu pogledati, jer bitno je i iz koje kuće je stigao Jupiter, pa kakve ima aspekte i kakav mu je vladar....

shopgirl
30.10.2010., 00:49
je u prvoj kuci u strelcu.bilo bi super ali opozicija saturn,kvadrat mesec,kvadrat mars sve nisti cini mi se.konjukcija sa neptunom mi da jos malo nade da sanjam ali ovaj jupiter u svemu mi izgleda kao lijepi kos bez poklona.

Saradonija
30.10.2010., 01:11
je u prvoj kuci u strelcu.bilo bi super ali opozicija saturn,kvadrat mesec,kvadrat mars sve nisti cini mi se.konjukcija sa neptunom mi da jos malo nade da sanjam ali ovaj jupiter u svemu mi izgleda kao lijepi kos bez poklona.
ma sigurno nije još proradio radi 180 SA, koje si godište, jesi prošla saturnov povratak?

Enlil
30.10.2010., 09:46
Što se tiče natalnog Jupitera u 2. kući, poznam mušku osobu koja ga ima natalno. Njoj je on u lavu u drugoj kući i ima jedino vrlo široki kvadrat (orbis je 9 stupnjeva) sa Uranom u 5. kući i mogu reći da je to osoba koja ne gleda na novce u stilu da bi škrtarila, voli dobro i pojesti i popiti i počastit i uglavnom nikad nije bez novaca. Taman kad mu se treba desiti da ostane bez novaca, oni stignu ili preko nekog zaostatka na koji je i zaboravio da ga treba dobiti ili preko kladionice ili preko nekog drugog načina.

Mrs.Stelium
30.10.2010., 10:00

Ja imam JU u 2 polju kao veliku sreću i VE kao malu sreću :)
JU mi je vladar SO i ASC, a još imam JU 120 PL na MC...:lol:
Joj, trebala bih biti jako bogata...

I stvarno nemam neki problem da dodjem do novca, u smislu da se nekom srećom uvek nešto desi, da imam posao, da sam retko u velikim finansijskim problemima.
Imam još i predivno aspektovanog JU 60 SO 0 ASC 0 NE, a JU mi je u Vodoliji.

I sve bi bilo bajno i sjajno da mi se taj novac ne odliva u 7 i 11 polje, pa ja skoro sve što zaradim potrošim na druge osobe...:lol::lol:
Da nisam takav veseli Strelac, nekada bi mi bilo tužno...sva sreća što mi je JU tako dobar tako da je to valjda po onoj staroj "kako seješ tako ćeš i žnjeti"...

12.kuća
30.10.2010., 14:20
... I sve bi bilo bajno i sjajno da mi se taj novac ne odliva u 7 i 11 polje, pa ja skoro sve što zaradim potrošim na druge osobe...:lol::lol:

... to nije loše, ako imaš takve položaje ( 07., 11. ) i trebaš ih " oživotvoriti ". Mislim da ti to ne bi trebalo stvarati osjećaj nezadovoljstva već sasvim suprotno jer " odljevom u 07. i 11. polje ", kako piše zapravo živiš dio svog natala:).
Problem bi bio kada bi te netko primoravao da se ponašaš drugačije kada je u pitanju novac i ono na što ćeš ga trošiti:).

shopgirl
30.10.2010., 20:37
http://de.tinypic.com/view.php?pic=14y2zv6&s=3
ma vec davno,sinoc mi je bio 39. rodjendan koji sam provela u bolnici i mislila sam,drugi slave rodjendan a ja slavim da mi je godina pakla prosla.i tako se redjaju godine sa tim utiskom.citala sam negdje mislim zbog oppo. saturna da sve dolazi kasnije ali nisam ni ja vise tako mlada ,doce vrijeme da ce mi jednom biti svejedno.

12.kuća
30.10.2010., 20:50
http://de.tinypic.com/view.php?pic=14y2zv6&s=3
ma vec davno,sinoc mi je bio 39. rodjendan koji sam provela u bolnici i mislila sam,drugi slave rodjendan a ja slavim da mi je godina pakla prosla.i tako se redjaju godine sa tim utiskom.citala sam negdje mislim zbog oppo. saturna da sve dolazi kasnije ali nisam ni ja vise tako mlada ,doce vrijeme da ce mi jednom biti svejedno.

... nemoj tako razmišljati, svi u životu imamo loših iskustava, netko manje, netko više, iskoristi loša iskustva kako bi iz njih nešto naučila - da neke greške kasnije ne ponoviš. To je dobra strana Saturna i godina općenito - sabranost, stabilnost i mudrost - ali samo kod onih koji se daju učiti:mig:.

shopgirl
30.10.2010., 21:14
da je to samo o cemu govoris bila bih tako sretna.ne znam puno ljudi koji su kao ja iz srzi zivota naucili,reflektirali.stvar je u tome da se stvari gomilaju kojima ja ne mogu nista da naslonim jer su iznad moje snage i mojeg perspektivnog oka u desavanjima.ja samo gledam sa ovim neptunom u magli sta se desava i ne mogu da vjerujem.focus da ja nesto poboljsam,njega nema jer su to vise sile.ne znam kako to da objasnim,strava me je vise svaki dan od novog sutra i tako se osjecam vec oko 30 god.znam da se ljudima ne moze da kaze jer svako misli ona je skroz skrenula ali ja nisam skrenula,vidim situacije sve jasne.ovo nije sudbina,ovo je kronican cin koji me vodi ne zivotu .izvini ali momentalno se osjecam kao da me vise nema,kao da sam vec god. mrtva i nekad mi je zao kad nesto zazelim jer imam osjecaj da je vrijeme moje vec davno otkucato za mene i mog strrelca-jupitera.
zivot je akcija-reakcija,dinamika,transformacija,rast,perspektiva. zar nebi tako trebalo da bude.ja uradim jedasn korak naprijed i baci me dvadest nazad.ima stvari koje traju predugo,sve ostalo bih lagala sebe.pozz.:)

12.kuća
30.10.2010., 21:46
... možda nisi uzalud " odabrana " da se sa svim time nosiš, vjerojatno si posebna po tomu da imaš skrivenu snagu koja može podnijeti puno toga i sav se taj proces odvija da bi ta činjenica kod tebe jasno osvanula u tvojoj svijesti umjesto da ostane zakopana u podsvijesti.

Osjetljiva si, vidi se, sva osobna tijela (osim Marsa) su ti " u vodi ", ali si i jako "regenerativna":).

Pokušaj gledati " obrnuto ", možda je ono što drugima znači " unaprijed " (kako si napisala) za tebe "korak unatrag ", a ono što ti se čini "korak unatrag " za tebe baš veliki "korak naprijed". Ovo pišem bas iz iskustva (jesam mlađa od tebe ali često godine nisu jedini kriterij za stjecanje iskustva:)).

shopgirl
30.10.2010., 22:21
i ja mislim da je u tome skripac da me zivot hoce da tjera u odredjeni pravac,u moj individualni pravac koji nema mislim mnogo veze sa konkencionalnim putem.ali znas znas kako je covjek-covjek hoce da bude slican svojoj speciji iako znas da nije tako jer tu druge enewrgije rade sto uvjek osjetim kad sam medju ljudima.koliko bila dobra ili tako imam utisak da ljudi osjecaju nesto u meni sto im je zagonetno,cudno,drugacije.a ja nisam osoba koja moze da zivi u izolaciji.ja dajem i kroz davanje tek osjetim u sebi zivot,cirkulaciju jer je kroz sebe samu ne znam.stime usrecujem ljude koji su mi bliski i kroz njihovu radfost sam ja na kraju sretna.ali vidjeti macro cijeli svijet a nikad sebi niti osjetiti to je tezak put i nekad me savlada.
nemoj da brines za tvoje god.,ja na to nikad ne gledam.znam da nisi povrsna cura.

12.kuća
30.10.2010., 22:53
i ja mislim da je u tome skripac da me zivot hoce da tjera u odredjeni pravac,u moj individualni pravac koji nema mislim mnogo veze sa konkencionalnim putem.ali znas znas kako je covjek-covjek hoce da bude slican svojoj speciji iako znas da nije tako jer tu druge enewrgije rade sto uvjek osjetim kad sam medju ljudima.koliko bila dobra ili tako imam utisak da ljudi osjecaju nesto u meni sto im je zagonetno,cudno,drugacije.a ja nisam osoba koja moze da zivi u izolaciji.ja dajem i kroz davanje tek osjetim u sebi zivot,cirkulaciju jer je kroz sebe samu ne znam.stime usrecujem ljude koji su mi bliski i kroz njihovu radfost sam ja na kraju sretna.ali vidjeti macro cijeli svijet a nikad sebi niti osjetiti to je tezak put i nekad me savlada.
nemoj da brines za tvoje god.,ja na to nikad ne gledam.znam da nisi povrsna cura.

... mislim da okolina zapravo niti ne cijeni previše ljude koji ju slijepo slijede, potiskujući same sebe, uzima ih zdravo za gotovo, rekla bih da prije cijeni individualce koji se znaju suprostaviti, oni djeluju kao svojevrsno osvježenje, a oni koji se kao takvi uspiju razviti " u samoga sebe " u smislu da budu pomireni sami sa sobom, oni su cjelovite osobe kojima malo toga " izvana " treba da ih učini sretnima jer su postali svjesni onoga što u sebi nose. I k njima se dolazi, oni su ti koji privlače jer " znaju način " koji je mnogima jednostavno nedostupan. Važno je prepoznati smjer orijentacije, a tvoj je vjerojatno " ka samoj sebi " i u tom pravcu (kako si gore spomenula) djelovati.

A astrologija nam baš za to i služi, da prepoznamo taj pravac i da ga oživotvorimo:).

Mislim da je kod tebe ključna " vjera " koju stalno testiraš na podsvjesnom nivou (Ve, Me u 12.), ali i svjesno je stalno na kušnji ( Ne, Ju u 01. ). Vjera je moćna, jako:).

shopgirl
30.10.2010., 23:09
skroz imas pravo.kad prostudiras kartu znas tasto su stvari takve kao sto jesu
i bolje mozes sa njima da postupas ili da ih nacinis na bolje.
kod mene su dva jaka srca,jedan hoce van a drugi tjera unutra i vec dugo znam da je fundament u tebi donosi najvecu srecu sto zivot moze da ti da.na kraju krajeva mislim da i jeste cijeli zivot na to nacinjen da ljudi sebi odgovore par pitanja koji zivot cine i sta je uopce svrha zivota.to sam vec kao dijete imala u savjesti.scime sam se uvjek dvoumila da nisam jaca,otpornija ali sam isto naucila kad sam svu kontrolu prepustila da je tu izasla prava,istinitas moc.ali i snjom moras da znas rukovoditi,za to isto treba manifestacija koja zeli svoje vrijeme.u cekanju nikad nisam bila najbolja ali i to se ucim.:)

12.kuća
30.10.2010., 23:22
skroz imas pravo.kad prostudiras kartu znas tasto su stvari takve kao sto jesu
i bolje mozes sa njima da postupas ili da ih nacinis na bolje.
kod mene su dva jaka srca,jedan hoce van a drugi tjera unutra i vec dugo znam da je fundament u tebi donosi najvecu srecu sto zivot moze da ti da.na kraju krajeva mislim da i jeste cijeli zivot na to nacinjen da ljudi sebi odgovore par pitanja koji zivot cine i sta je uopce svrha zivota.to sam vec kao dijete imala u savjesti.scime sam se uvjek dvoumila da nisam jaca,otpornija ali sam isto naucila kad sam svu kontrolu prepustila da je tu izasla prava,istinitas moc.ali i snjom moras da znas rukovoditi,za to isto treba manifestacija koja zeli svoje vrijeme.u cekanju nikad nisam bila najbolja ali i to se ucim.:)

... baš tako, i čovjek koji sam sebe ne može učiniti boljim, pomoći si, ne može pomoći niti drugima. Onaj koji " od početka " (od rođenja) može i treba samo davati jako je sretan jer to znači da već ima dovoljno, da je rođenjem nešto stekao dok drugi to isto stječu tijekom samoga života.
" Problem " je samo u tomu što to treba osvijestiti, treba vjerovati da " iza leđa " nešto postoji, a što je vjera jača, jači je i oslonac na kojeg se uvijek može osloniti. Ako se vjeruje:).

A očekivanja da se čovjeku bilo šta od danoga vrati su suvišna jer on za samoga uvijek ima dovoljno:).

shopgirl
31.10.2010., 00:16
kad odbacim svog fiksnog scorpiona sa egom i samo vidim taj jupiter sa tom univerzalnim znanjem za-sve je tu i sve je dobro-onda je to stvarno veliki poklon.znam sta mislis jer to dobro prepoznajem u sebi.to je i u najvecem mraku uvjek bilo tu,neka vrsta unutrasnjeg zadovoljstva sto je iz druge dimenzije kao donesen i mogu da ti kazem da nekad mislim sa tim strelcem u kombi kao pa tebi je normalno,to je kao zakon i to je mozda sto se isto kaze da si onda naduvan pa i sebican i ne znas da cjenis.znam se ja i u dobrom i u losem ali reflekciju se uvjek trudim poboljsati u nesto novo.mislim da zivimo u nekom ashramu mozda bi dosta toga bilo lakse ili kao sto kazes ashram u sebi to je postignuce.covjek u svojoj sredini pa bura moze oko njega da piri kako hoce on je uvjek i ostaje u sredini.

srcelence
23.11.2010., 14:16
Kad će Jupiter u blizance? Čitala sam da je u ovnu pa će se nakratko vratit u ribe i onda opet u ovna.

Fish 1968
24.11.2010., 10:38
Kad će Jupiter u blizance?
Jupiter u znak blizanca ulazi 11. lipnja 2012. godine.
Čitala sam da je u ovnu pa će se nakratko vratit u ribe i onda opet u ovna.
Sada je u znaku ribe, u znak ovna ulazi 22. siječnja 2011. godine i ne vraća se u znak ribe.

mjaumackica
24.11.2010., 19:57
jao sto ja volim moj jupiter :)))) jest' da gradi par losih aspekata ali nikad nije omanuo. U drugoj mi je kuci. I evo primera : ja se u fudbal ne razumem ali kad god sam odigrala neki tiket u kladionici dobila sam parice :D i uvek imam para i kad ne radim imam... e sad u vodoliji je pa bi to trebalo da znaci ( procitala ja negde) da volim i da ih trosim a to apsolutno nije istina! prava sam stekara.
E a ako neko zna koji aspekt bas govori o osobi koja skuplja novac u slamaricu nek mi kaze mora da ga imam u natalnoj :D

i jos nesto... jel bi jupiter u drugoj kuci mogao da znaci novac preko profesorskog rada?

Fish 1968
24.11.2010., 20:34
i jos nesto... jel bi jupiter u drugoj kuci mogao da znaci novac preko profesorskog rada?
Da. Kod prihoda od profesorskog (Jupiter) podučavanja bi trebalo imati vezu Jupitera s 2. poljem. Ili npr. vladar 9. polja u 2. polju.

Vega_21
25.11.2010., 15:25
Da. Kod prihoda od profesorskog (Jupiter) podučavanja bi trebalo imati vezu Jupitera s 2. poljem. Ili npr. vladar 9. polja u 2. polju.

A jel može obrnuta situacija da Jupiter ima vezu s 9.poljem.Ili da je vladar 2.polja u 9.polju (Pr.drugo polje počinje u vagi,vladar venera u 9.polju u ovnu).:kava:

Fish 1968
25.11.2010., 23:55
A jel može obrnuta situacija da Jupiter ima vezu s 9.poljem.Ili da je vladar 2.polja u 9.polju (Pr.drugo polje počinje u vagi,vladar venera u 9.polju u ovnu).:kava:
Da. Razlika je u tome što kod ove tvoje pozicije osoba više orijentirana na samu profesiju profesora, a kod one druge na zaradu (više to radi zbog novca i općenito "statusa vrijednosti" koji joj je omogućen statusom profesora).

Anavir
27.11.2010., 00:59
zanima me što znači kad se i jupiter i saturn nalazi u vagi u 12. kući i u konjukciji su, te rade trigon s mjesecom i kvadrat s merkurom?

Vega_21
27.11.2010., 20:04
zanima me što znači kad se i jupiter i saturn nalazi u vagi u 12. kući i u konjukciji su, te rade trigon s mjesecom i kvadrat s merkurom?

Pa jupiter i saturn mogu značiti ravnotežu u aktivnostima povezanim sa 12.kućom,ali ta je ravnoteža ovisi o osjećajnim refleksima (mjesec) koji imaju veze sa razmišljanjem (merkur) :D ,eto jednostavno a efikasno :lol:

Thunor
18.01.2011., 18:04
dosao slucajno u priliku da mi samoprozvan astrolog/ekspert pogleda natalnu kartu...i na prvi pogled mi rece jupiter u djevici...da mi je lose aspektiran...u smislu, donosi mi pad nekog carstva i probleme oko nasljedjivanja nekretnine...sad me nebi to toliko ni zabrinilo da u tijeku nemam slicna dogadanja u zivotu...jel mi moze netko protumacit znacenje jupitera u djevici...hvala! :D

Thunor
18.01.2011., 18:41
dosao slucajno u priliku da mi samoprozvan astrolog/ekspert pogleda natalnu kartu...i na prvi pogled mi rece jupiter u djevici...da mi je lose aspektiran...u smislu, donosi mi pad nekog carstva i probleme oko nasljedjivanja nekretnine...sad me nebi to toliko ni zabrinilo da u tijeku nemam slicna dogadanja u zivotu...jel mi moze netko protumacit znacenje jupitera u djevici...hvala! :D

e i dodatak...jupiter trine chiron? negdje kazu sve divno krasno o tom aspektu a negdje i ne bas...da se veselim ili ipak ne? :kava:

Andy007
20.01.2011., 11:34
što znači kada jupiter izlazi iz svog retrogradnog položaja. je li to dobro ili loše

sasa62
20.01.2011., 11:55
e i dodatak...jupiter trine chiron? negdje kazu sve divno krasno o tom aspektu a negdje i ne bas...da se veselim ili ipak ne? :kava:

A kako misliš da ti netko odgovori bez karte? Na osnovu jednog planeta i jednog aspekta????

zvjezdoznanac
20.01.2011., 12:28
što znači kada jupiter izlazi iz svog retrogradnog položaja. je li to dobro ili loše

Ovisi . Kad je bilo koji planet u retrogradnom položaju onda je njegovo djelovanje usporeno jer je planet kad se kreće unatrag (ali to je samo prividno u odnosu na zemlju) sporiji nego kad je direktan. Istovremeno kada u retrogradnosti gradi tranzite sa drugim planetama oni traju duže (vremenski), što je logički kad je sporiji. Ako radi loše tranzite (kvadrat, opozicija) onda nam je teže, a kada radi dobre(konjukcija, trigon) onda nam je lakše nego inače. U konkretnom slučaju retrogradni Jupiter kada radi teže tranzite nije tako strašno jer je on ipak benefik, ali tada možemo pretjerivati sa stvarima koje su nam nepotrebne (trošimo više nego inače, ulazimo i izlazimo iz veza, neplanski putujemo, previše radimo bez rezultata, itd.), uglavnom razbacujemo se energijom a malo toga postižemo. Obrnuto kada radi dobre tranzite možemo raditi iste te stvari ali to onda ima smisla (npr. puno trošimo ali na stvari koje nam stvarno trebaju, uživamo u ljubavnoj vezi koja ima budućnost, puno radimo ali sa odličnim rezultatima, itd.) Kada postane direktan sve se te stvari ubrzavaju, pa negativne traju kraće kao i pozitivne jer Jupiter brže prolazi planete. Drugim riječima bolje je imati Jupitera u retrogradnom položaju kad radi dobre tranzite a direktnog kada radi loše i obrnuto:)

Andy007
20.01.2011., 14:48
Ovisi . Kad je bilo koji planet u retrogradnom položaju onda je njegovo djelovanje usporeno jer je planet kad se kreće unatrag (ali to je samo prividno u odnosu na zemlju) sporiji nego kad je direktan. Istovremeno kada u retrogradnosti gradi tranzite sa drugim planetama oni traju duže (vremenski), što je logički kad je sporiji. Ako radi loše tranzite (kvadrat, opozicija) onda nam je teže, a kada radi dobre(konjukcija, trigon) onda nam je lakše nego inače. U konkretnom slučaju retrogradni Jupiter kada radi teže tranzite nije tako strašno jer je on ipak benefik, ali tada možemo pretjerivati sa stvarima koje su nam nepotrebne (trošimo više nego inače, ulazimo i izlazimo iz veza, neplanski putujemo, previše radimo bez rezultata, itd.), uglavnom razbacujemo se energijom a malo toga postižemo. Obrnuto kada radi dobre tranzite možemo raditi iste te stvari ali to onda ima smisla (npr. puno trošimo ali na stvari koje nam stvarno trebaju, uživamo u ljubavnoj vezi koja ima budućnost, puno radimo ali sa odličnim rezultatima, itd.) Kada postane direktan sve se te stvari ubrzavaju, pa negativne traju kraće kao i pozitivne jer Jupiter brže prolazi planete. Drugim riječima bolje je imati Jupitera u retrogradnom položaju kad radi dobre tranzite a direktnog kada radi loše i obrnuto:)

hvala puno na objašnjenju:s

ERIKA 2
20.01.2011., 20:12
Mislila sam da je jupiter "problematičan " u 10.kući, jer je u "padu" u znaku jarca?

Thunor
24.01.2011., 20:33
A kako misliš da ti netko odgovori bez karte? Na osnovu jednog planeta i jednog aspekta????

emmm...da, imas pravo...sorry :mig:

http://img208.imageshack.us/i/astrow2at01thunorhp7007.gif/

0merta
25.01.2011., 15:41
Dobila sam danas poruku od Astro showa: Jupiterov izlazak iz retrogradnog položaja uzrokuje promjene na svim područjima....šta bi to trebalo značit, jesu te promjene na bolje ili gore ??

sasa62
25.01.2011., 18:55
emmm...da, imas pravo...sorry :mig:

http://img208.imageshack.us/i/astrow2at01thunorhp7007.gif/

O kakvim se zbivanjima radi? Nevidim ništa konkretnog trenutno, zato pitam.

Postavi pitanje u topiku "natalne karte pitanja" i objasni što se zbiva...

riba34
25.01.2011., 19:05
A što donosi tranzintni Jupiter u 8. kući u Ovnu, uskoro će biti i u konjukciji sa natalnim ? Nasljedstvo ?!

Fish 1968
01.02.2011., 10:19
A što donosi tranzintni Jupiter u 8. kući u Ovnu, uskoro će biti i u konjukciji sa natalnim ? Nasljedstvo ?!
To ovisi o cjelini tvoje karte i o tome kako si do sada živjela. Jupiter u 8. polju u osnovi potiče oporavak od životnih kriza, donosi korist i općenito prosperitet od tuđih resursa (npr. partnera) ako nije afliciran.

riba34
01.02.2011., 18:09
To ovisi o cjelini tvoje karte i o tome kako si do sada živjela. Jupiter u 8. polju u osnovi potiče oporavak od životnih kriza, donosi korist i općenito prosperitet od tuđih resursa (npr. partnera) ako nije afliciran.

Eh da, afliciran je nažalost, u natalu tvori kvadrat sa Saturnom u Raku u 11. kući (negdje pročitah Ju90Sa aspekt gubitnika iliti loše sreće) ,sextil sa Marsom u Blizancima u 10. kući i konjukciju sa Kironom.
Hvala Fish !

opal7
09.02.2011., 18:35
Jupiter tranzitni u 8 kuci,konjukcija sunce.Da li se moze nadati nekom poslu ili mozda nasljedstvo?

Saradonija
09.02.2011., 20:33
kod nasljedstva se traži u natalu veza 2.k (novac, ono što posjedujemo) sa 8.k (imovina drugih, nasljedstvo), kad su u pitanju i nekretnine potrebno je da je uključena i 4.k (nekretnina)
Kod tebe konkretno Venera iz 2.k 90 Jupiter (vl.7.k), te Venera u 2.k 180 Neptun u 8.k. Ovo su dva izazovna aspekta koji upozoravaju na opasnost od bankrota kad je u pitanju privatan posao, ulaganja i zaduživanja, međutim Mjesec koji vlada 4.k nekretnina, ali i obitelji harmonično aspektira i 2. i 8.k pa svakako pokazatelj stoji. Ovi napeti aspekti i samo stanje JU ukazuje na neki manji dobitak.
Sad u ovom periodu, ukoliko imaš teškoća ove problematike oko novaca, ulaganja, nekretnina, nasljedstva i sl, tamo do ljeta tranzitni Jupiter te podržava trigonima na MO (dom, nekretnina), trigon na NE u 8.k - ako si u dugovima stoji vraćanje, ako se zadužuješ, povoljno je zaduživanje. Tranzitni Saturn iz Vage ti stvara tenzije na 4.k i teme dom, privatan posao....zahtjeva se veći oprez prilikom ulaganja.

sunčica.
11.02.2011., 11:46
JU u Strijelcu vladar 5.k. inkonjunkcija VE u 12.k. u Lavu 0 Asc (dispozitor SO 0 MA u Djevici)
tajna ljubav, sa strancem (ili čovjekom druge vjere, nacije)?
ili možda u inozemstvu ? osuda društva ? :confused:

JU kvadrat PL u Vagi ( Sco umetnut u 4.k.)
opet neka tajna ljubav ? odražava se na cijelu obitelj ?

jesam nalupala svašta ? :ne zna:

nastasja2
12.02.2011., 15:25
...Jupiter mi je u 7. kući u jarcu, a sunce mi je u strijelcu u 6. kući, pa bi malo htjela znati šta mi ti aspekti u vezi njega poručuju,
šta mi znači aspekt jupiter120pluton(pl u 4. kuća u djevici),
JU60NE, neptun u 5.kući u škorpionu(a vrh 5.kuće u vagi),
JU60MC, i JUsesqui-guadrate UR-u 3. kući ( šta mi to ruši ovaj uran),
zahvaljujem:five:

cici mici
21.02.2011., 11:21
pošto ono nije topic o jupiteru, ovdje ću reći da mislim da sam skužio... jupiter i pluton u konjukciji - sreća i prosperitet dolazi s dubinskim mijenjanjem ?

nastasja2
21.02.2011., 20:58
pošto ono nije topic o jupiteru, ovdje ću reći da mislim da sam skužio... jupiter i pluton u konjukciji - sreća i prosperitet dolazi s dubinskim mijenjanjem ?

:)...meni se čini da se ovaj odgovor odnosi na moje pitanje iako nije u pitanju konjukcija nego trigon, jer mi je jupiter u trigonu s plutonom, a nije u konjukciji, pa ću te pitati kakvo je to dubinsko mjenjanje, pluton kaže totalna transformacija, u smislu čega?

smedjišećer
23.02.2011., 19:40
Može li mi netko reći u grubo, što znači kad je slučaj kao kod mene:
vladar ascendenta je jupiter u biku u 5 kući. On ima 3 aspekta: konjukciju s venerom iz 6 (orbis 9) i opoziciju s uranom (orbis 9) i sj.čvorom (orbis 0) iz 11 kuće ? Nadam se da sam dobro napisala. Još jedno pitanje, uzimaju li se u obzir aspekti, kad je orbis tako velik i kada je aspekt separirajući? Je li to znači da oni ne djeluju toliko snažno?

veruschka
24.02.2011., 23:01
Može li mi netko reći u grubo, što znači kad je slučaj kao kod mene:
vladar ascendenta je jupiter u biku u 5 kući. On ima 3 aspekta: konjukciju s venerom iz 6 (orbis 9) i opoziciju s uranom (orbis 9) i sj.čvorom (orbis 0) iz 11 kuće ? Nadam se da sam dobro napisala. Još jedno pitanje, uzimaju li se u obzir aspekti, kad je orbis tako velik i kada je aspekt separirajući? Je li to znači da oni ne djeluju toliko snažno?

Ja ću ti napisati al me nemoj previše ozbiljno svhaćati :D
Dakle, Jupiter ti je u konjunkciji s južnim čvorom, pretpostavljam da si Strijelac a ne Riba u podznaku, i u znaku je plodnog, tromog ali i produktivnog Bika u kući kreativnosti, stvaralaštva i, recimo, ego-ideala. U opoziciji s Uranom. U konjunkciji s radišnom Venerom u šestoj.
Mislim da si blagoslovljena, ukoliko se ne ulijeniš i ne prepustiš hedonizmu i senzualnosti. I ne opireš promjenama. Prava Carica iz Tarota :D Sjediš na tronu, čekaš darove i baviš se osobnim razvojem.
Hm, da, sad vidim orbise - s Uranom ne bih baš uzimala u obzir, ali sjeverni čvor ipak malo reflektira potencijal tog aspekta. S Venerom bih ako je u Biku.

olja 100
25.02.2011., 11:02
Postovani!Moze li mi netko objasniti sta znaci Jupiter u Strijelcu u 8.kuci,413 konjukcija Jupiter-Neptun,55 sekstil Jupiter-Pluton.Inace sunce je u Vodenjaku u 12.kuci,mjesec u biku u 1.kuci,saturn u biku u 2.kuci,a podznak riba.Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Anida
26.02.2011., 09:43
Ali isto tako čovjek znanstvenik (Jupiter) visokih moralnih i etičkih načela (Jupiter), koje je propovijedao tijekom čitavog života.

Nikola Tesla - natalna karta (http://www.astro.com/astro-databank/Tesla,_Nikola)
Fish, kako možemo znati na temelju ovakvog Jupitera da je Tesla imao visoka moralna i etična načela?
(mislila sam da bi za to Jupiter trebao biti skladno aspektiran i u nekom povoljnijem znaku od Ovna) :)

Fish 1968
26.02.2011., 12:44
Fish, kako možemo znati na temelju ovakvog Jupitera da je Tesla imao visoka moralna i etična načela?
(mislila sam da bi za to Jupiter trebao biti skladno aspektiran i u nekom povoljnijem znaku od Ovna) :)
Odlično pitanjce ali rekla bih i idealističko kada je astrologija u pitanju. :) Jer astrologija ne funkcionira na taj način...tj. ovo je i pitanje astrologije kao umjetosti opisivanja života i svih njegovih nijansi. Jer ljudski životi su i jedninstveni i slojeviti. Ali budem se probala fokusirati na tvoje pitanje.

Pa hoću reći prije svega ono što i sama dobro znaš a to je da nisu plavi aspekti dobri, a crveni loši. Crveni prije svega ukazuju na napor na trud dok se plavi odvijaju spontano. Možda prvo da napomenem da je nekakva astrološka baza karakter osobe...možeš npr. pronaći visoko moralnu osobu koja ima cijelu kartu crvenu, a da živi visoka moralna i etička načela. To crvenilo iz njene karte govori o tomu da ona iznutra itekako živi svu napetost tog izbora, da se puno preispituje, puno trudi i puno unutrašnjeg psihičkog napora ulaže ne bi li nadišla svoje natalne pozicije. Volja da se iskreno suoči s samom sobom da rukovodi svoje slabosti ima najviše utjecaja na to da li će osoba biti "poražena nekim aspekom" ili ga integrirati.

Aspekt Sunce (volja) 90º Jupiter (moral) govori o visokim moralnim standardima na način da se osoba dobro osjeća samo kada ih dostigne a s Jupiterom u 12. polju ona ih "nikada ne doseže" ali nikada se niti ne prestaje truditi (Jupiter u ovnu). Također Sunce u raku u napetom aspektu na Jupiter ukazuje na sukob između osobne volje i religijske ili porodične filozofije da bi se razvilo vlastito samopoštovanje (otac mu je bio pravoslavni svećenik i roditelji su vršili pritisak na njega da on isto postane svećenik ali se on tomu protivio).

Što se tiče ovog primjera što pitaš Jupiter (znanost) u ovnu u svojoj najduhovnijoj varijanti može predstavljati snažni (silno žarki) individualni nagon za otkrivanjem konačne istine (zakona) na način da je to za osobu prije svega osobno pitanje. Da se u potpunosti identificirala s tim nagonom ali na način da joj je to važnije od "same sebe" (Jupiter u 12. polju).

Jupiter u 12. polju je pozicija poznata kao "anđeo čuvar na ramenu" čime u metaforičkom smislu govori o visoko razvijenoj duhovnoj osobi ili u nekoj svojoj karmičkoj varijanti govori o prošloživotnim - karmičkim zaslugama (Tesla ima i sjeverni mjesečev čvor u 12. polju). No najjednostavnje rečeno, ovo je jaka vjera osobe u dobrotu i budućnost zato jer je sama duhovno bogata. Poznato je i koliko su Teslu pokrali i koliko on "nije znao s novcem".

Poznato je iz Teslina života koliko se on u svom znanstvenom radu suzdržavao po pitanju "morala" tj. on nije ulazio u intimne odnose s ženama (Sunce 0º Venera, Venera 0º Saturn)...aa obzirom na svoj život ne da je mogao. :mudri: Ali ne samo to pa pogledaj kako je bio mršavček k'o kostur, čitala sam da je jako malo jeo i to do kraja života gotovo bilo posve "vegeterijanski". On je i svoje "materijalno tijelo" (Saturn) davao znanosti (90º Jupiter). No kako je on živio svoj Jupiter u ovnu u 12. polju, svoj moral (Jupiter) i svoju znanost (Jupiter) možda najbolje predočava ovaj citat:

"Naumio sam sav svoj život posvetiti radu i zbog toga sam se odrekao ljubavi i društva dobre žene, a i više od toga. Mislim da se književnik ili muzičar trebaju oženiti. Oni tako dobivaju nadahnuće koje ih vodi prema još većem uspjehu. Ali, pronalazač ima tako žestoku narav, s toliko divlje, strastvene osobnosti da bi morao sve to napustiti i tako se odreći izabranog područja rada kako bi se posvetio ženi. A šteta je što je tako, katkad se osjećamo tako usamljeni."

smedjišećer
26.02.2011., 19:11
Ja ću ti napisati al me nemoj previše ozbiljno svhaćati :D
Dakle, Jupiter ti je u konjunkciji s južnim čvorom, pretpostavljam da si Strijelac a ne Riba u podznaku, i u znaku je plodnog, tromog ali i produktivnog Bika u kući kreativnosti, stvaralaštva i, recimo, ego-ideala. U opoziciji s Uranom. U konjunkciji s radišnom Venerom u šestoj.
Mislim da si blagoslovljena, ukoliko se ne ulijeniš i ne prepustiš hedonizmu i senzualnosti. I ne opireš promjenama. Prava Carica iz Tarota :D Sjediš na tronu, čekaš darove i baviš se osobnim razvojem.
Hm, da, sad vidim orbise - s Uranom ne bih baš uzimala u obzir, ali sjeverni čvor ipak malo reflektira potencijal tog aspekta. S Venerom bih ako je u Biku.

Da, venera je u biku, a podznak u strijelcu. Blago se meni . Jupiter je inače 5 stupnjeva od vrha 6 kuće, ukoliko je vrijeme rođenja zaista točno. Radim u turizmu, sa strancima i volim taj posao. Otkad ga radim, nekako me prati sreća na radnom mjestu i nemam osječaj da zaista "radim". Čak me grize savjest, a s druge strane pomislim" konačno je došlo mojih 5 minuta sreće".
Hvala ti

Bolji od tebe
26.04.2011., 12:10
Planet Jupiter vlada kod muskih osoba u razdoblju od 36. do 56. godine starosti. Ake se Jupiter nalazi u 10. kuci, vrlo su vjerojatne promjene na podrucju karijere ili profesije. :kava:

novi početak
24.05.2011., 22:07
Zanima me što će mi se dogoditi u trenutku ulaska Jupitera u znak Bika, s obzirom da je u mojoj natalnoj karti Jupiter u Biku u 5. kući?

zvjezdoznanac
25.05.2011., 09:09
Zanima me što će mi se dogoditi u trenutku ulaska Jupitera u znak Bika, s obzirom da je u mojoj natalnoj karti Jupiter u Biku u 5. kući?

Dogoditi će se to da ćeš doživjeti Jupiterov ciklus kao i svako tko ima tu poziciju jupitera natalno. Jupiterov ciklus se događa otprilike jednom u 12 godina, i traje godinu dana i u tom periodu imamo sreće i prate nas dobre okolnosti u kući gdje se jupiter nalazi. U tvom konkretnom slučaju jupiter se nalazi u kući ljubavi, zabave, sporta, djece, itd, pa će te u tim područjima sreća pratiti godinu dana. Ako si sama ući ćeš u vezu, a ako si već u vezi moguća su i djeca:D. U svakom slučaju bila u vezi ili ne to je period u kojem se možeš dobro opustiti i zabaviti, a i zaraditi jer je to simbolika znaka Bika..uživaj:top:

novi početak
25.05.2011., 22:15
Dogoditi će se to da ćeš doživjeti Jupiterov ciklus kao i svako tko ima tu poziciju jupitera natalno. Jupiterov ciklus se događa otprilike jednom u 12 godina, i traje godinu dana i u tom periodu imamo sreće i prate nas dobre okolnosti u kući gdje se jupiter nalazi. U tvom konkretnom slučaju jupiter se nalazi u kući ljubavi, zabave, sporta, djece, itd, pa će te u tim područjima sreća pratiti godinu dana. Ako si sama ući ćeš u vezu, a ako si već u vezi moguća su i djeca:D. U svakom slučaju bila u vezi ili ne to je period u kojem se možeš dobro opustiti i zabaviti, a i zaraditi jer je to simbolika znaka Bika..uživaj:top:

Eh...da, pozlatile ti se riječi :D...no, ja zbilja osjećam neku pozitivnu vibru..tako da sve je moguće!:top:

nastasja2
26.05.2011., 14:48
...kad je jupiter imao svoj ciklus nakon 12 godina u mojoj natalnoj bio je meni u strijelcu u mom sunčevu znaku, ali je tada jupiter bio u konjukciji s uranom, meni se čini da je sve srušio taj uran, sve je lijepo počelo i ništa od svega...

zvjezdoznanac, da li mi možeš ovo potvrditi da li je to bio loš utjecaj urana?

zvjezdoznanac
27.05.2011., 12:09
...kad je jupiter imao svoj ciklus nakon 12 godina u mojoj natalnoj bio je meni u strijelcu u mom sunčevu znaku, ali je tada jupiter bio u konjukciji s uranom, meni se čini da je sve srušio taj uran, sve je lijepo počelo i ništa od svega...

zvjezdoznanac, da li mi možeš ovo potvrditi da li je to bio loš utjecaj urana?

Nisam te ništa razumio, možeš točnije postaviti pitanje? Jupiterov ciklus znači da je Jupiter napravio cijeli krug i došao u konjukciju sa samim sobom, je li to kod tebe bio tada slučaj?

kendi_xx
27.05.2011., 14:35
Jupiter Cancer 19°50'47 in house 10

+ jupiter opozicija retrogradnom saturnu :)

može li netko malo me uvest u značenje gore navedenog? :D

nastasja2
27.05.2011., 19:05
Nisam te ništa razumio, možeš točnije postaviti pitanje? Jupiterov ciklus znači da je Jupiter napravio cijeli krug i došao u konjukciju sa samim sobom, je li to kod tebe bio tada slučaj?

tranzitni jupiter i tranzitni uran su bili u uskoj konjukciji te godine i pravili su mi konjukciju sa natalnim SO u strijelcu i polusektil s natalnim JU u jarcu, tad mi je sve prekrasno počelo i sve se srušilo, svi poslovi, planovi... ja mislim zbog urana s kojim je JU tada bio konjukciji,NARAVNO U TRANZITU da je taj tranzitni uran sve srušio, nije dopustio tranzitnom JU da se razviju započeti planovi i događaji pozitivno...

smedjišećer
28.05.2011., 10:05

I kod mene je identična situacija, jedno pitanje, a što će se dogoditi kad taj jupiter postane retrogradan, negdje od kraja 8. mjeseca ove godine?

Općenito, što pretstavlja retrogradni jupiter? Npr. kada tranzitni radi konjukciju na natalnu veneru i jupiter i onda postane retrogradan?
Odgoda zaruka, odgoda vjenčanja, predomišljanje u vezi potomka ili nešto treće? Može netko objasniti?

Ice_scorpio
31.05.2011., 14:53
Da li je dobra ili losa pozicija za Jupitera ukoliko se nadje u 4. polju u vagi? Stim da pravi 4 kvadrata a koliko znam kvadrati nisu bas bezazleni :( oo ne razumijem tu poziciju jer Jupiter je planeta "srece" a ako pravi toliko kvadrata da li gubi te kvalitete ? Ako se neko razumije bolje molim za odgovor :)

evo i natalne ako ce se bolje shvatit o cemu pricam :D http://tinypic.com/view.php?pic=29ymsn9&s=7

Fish 1968
31.05.2011., 19:53
Da li je dobra ili losa pozicija za Jupitera ukoliko se nadje u 4. polju u vagi? Stim da pravi 4 kvadrata a koliko znam kvadrati nisu bas bezazleni :( oo ne razumijem tu poziciju jer Jupiter je planeta "srece" a ako pravi toliko kvadrata da li gubi te kvalitete ? Ako se neko razumije bolje molim za odgovor :)

evo i natalne ako ce se bolje shvatit o cemu pricam :D http://tinypic.com/view.php?pic=29ymsn9&s=7

Jupiter nije samo planet "sreće", on je i općenito "princip širenja". Njegovi napeti aspekti uglavnom su vezani uz pretjerivanje i prekomjernost što ponekada može biti pogodno a ponekada i ne.

...npr. Jupiter u kvadratu na Veneru i Neptun nosi "osjećajni nered" i nedostatak samonadzora u smislu da osoba živi na način da se ne brine previše što će biti sutra posebno kada su ljubavne veze i ljubavni život u pitanju (Venera vladar 5. polja). Ona si lako nalazi mnoštvo opravdanja za takvo ponašanje koje često prelazi granice dobrog ukusa (Venera 90º Uran). Makar zbog toga osoba može imati zdravstvenih problema (Jupiter vladar 6. polja) u smislu da si navuče nešto kronično što bi imalo veze s "žemskošću"/plodnošću (dispozitor Venere je Saturn 180º Mjesec u lavu)....ona se i dalje "kocka" (Jupiter 90º Uran)...

Ice_scorpio
31.05.2011., 22:55
Jupiter nije samo planet "sreće", on je i općenito "princip širenja". Njegovi napeti aspekti uglavnom su vezani uz pretjerivanje i prekomjernost što ponekada može biti pogodno a ponekada i ne.

...npr. Jupiter u kvadratu na Veneru i Neptun nosi "osjećajni nered" i nedostatak samonadzora u smislu da osoba živi na način da se ne brine previše što će biti sutra posebno kada su ljubavne veze i ljubavni život u pitanju (Venera vladar 5. polja). Ona si lako nalazi mnoštvo opravdanja za takvo ponašanje koje često prelazi granice dobrog ukusa (Venera 90º Uran). Makar zbog toga osoba može imati zdravstvenih problema (Jupiter vladar 6. polja) u smislu da si navuče nešto kronično što bi imalo veze s "žemskošću"/plodnošću (dispozitor Venere je Saturn 180º Mjesec u lavu)....ona se i dalje "kocka" (Jupiter 90º Uran)...

Znaci ipak su kvadrati losi u ovim slucajevima :( vec dugo tumacim pomalo nikako da se unesem skroz:lol: hvala ti na objasnjenju:)

zvjezdoznanac
01.06.2011., 11:51
I kod mene je identična situacija, jedno pitanje, a što će se dogoditi kad taj jupiter postane retrogradan, negdje od kraja 8. mjeseca ove godine?

Općenito, što pretstavlja retrogradni jupiter? Npr. kada tranzitni radi konjukciju na natalnu veneru i jupiter i onda postane retrogradan?
Odgoda zaruka, odgoda vjenčanja, predomišljanje u vezi potomka ili nešto treće? Može netko objasniti?

Jupiter je planet sreće, širenja i dobrih prilika, pa je dobar kad je retrogradan (za razliku od većine ostalih planeta) jer kad ponavlja dobar tranzit nudi i više prilika.. u ovom slučaju više prilika za ljubav, bolje planiranje vjenčanja, više novaca, uživanje u svim lijepim stvarima koje i inače natalna konjukcija venere i jupitera donosi..nema razloga za zabrinutost, treba samo uživati (pa i pretjerivati u tome:D)

savski most
01.06.2011., 16:05
Možete mi nešto napisati o tranzitu jupitera preko merkura? Ja sam primjetila kod sebe veliku nestrpljivost, slabije pamćenje. Ukratko- bilo mi je teško učiti nove stvari, radila sam samo ono što već znam tj. imam upamćeno. Jesu li to tipični primjeri-povećana mentalna aktivnost, ali nedostatak strpljenja za učenje novih stvari.

12.kuća
04.06.2011., 21:11
.....

... :), Fish, ovo je pitanje više individualne naravi ( ali je ipak vezano za Jupiter u znaku Blka) pa ćeš ga možda prebaciti na drugu temu:ne zna:.
Kako se gore opisana kombinacija (benefični Jupiter u zemljanom i praktičnom znaku Bika) ispoljava kod pojedinca kada se sve to događa u 12. polju natalne karte? Jer ... 12. polje niti je polje materije, niti praktičnosti (Bik), a niti naglašene benefičnosti (Jupiter). Što se zapravo " dobiva " ovim tranzitom Jupitera znakom Bika, ali i 12. poljem?

Fish 1968
04.06.2011., 21:53
... :), Fish, ovo je pitanje više individualne naravi ( ali je ipak vezano za Jupiter u znaku Blka) pa ćeš ga možda prebaciti na drugu temu:ne zna:.
Kako se gore opisana kombinacija (benefični Jupiter u zemljanom i praktičnom znaku Bika) ispoljava kod pojedinca kada se sve to događa u 12. polju natalne karte? Jer ... 12. polje niti je polje materije, niti praktičnosti (Bik), a niti naglašene benefičnosti (Jupiter). Što se zapravo " dobiva " ovim tranzitom Jupitera znakom Bika, ali i 12. poljem?
Planet u tranzitu je energetski nosioc, a polje je uvijek polje aktivnosti na kojem se taj utjecaj najdirektnije očituje. Tako da on Jupiter svoju "benefičnost" tj. sposobnost širenja prenosi bez obzira kojim poljem pohodi. Npr. u tranzitu 12. poljem znaka bika to jednostavno može biti razdoblje odmora.

To je tranzit popularno zvan tranzit Anđela zaštitnika jer Jupiter u tranzitu 12. poljem uvijek pomaže kod stvari "koje mogu biti gore", možda to osoba tada ne vidi ali tako jest. :)

12.kuća
04.06.2011., 22:13
Planet u tranzitu je energetski nosioc, a polje je uvijek polje aktivnosti na kojem se taj utjecaj najdirektnije očituje. Tako da on Jupiter svoju "benefičnost" tj. sposobnost širenja prenosi bez obzira kojim poljem pohodi. Npr. u tranzitu 12. poljem znaka bika to jednostavno može biti razdoblje odmora.

To je tranzit popularno zvan tranzit Anđela zaštitnika jer Jupiter u tranzitu 12. poljem uvijek pomaže kod stvari "koje mogu biti gore", možda to osoba tada ne vidi ali tako jest. :)

... da, imaš pravo tranzit djeluje samo je područje djelovanja kod svakoga drugačije:). A jel to može primjerice biti i razdoblje plodonosnog intelektualnog rada, učenja, usvajanja nekog znanja i sl., ali vjere u to da će taj proces učenja biti konstruktivan i uspješan?

Hvala na odgovoru:).

sasa62
05.06.2011., 00:37
... da, imaš pravo tranzit djeluje samo je područje djelovanja kod svakoga drugačije:). A jel to može primjerice biti i razdoblje plodonosnog intelektualnog rada, učenja, usvajanja nekog znanja i sl., ali vjere u to da će taj proces učenja biti konstruktivan i uspješan?

12 kuća je podsvjest prirodno pripada ribama odnosno Ne...

Nemože se reći da dolazi do širenja podsvjesti, što bi bila neka izvedenica od Ju i 12 polja...

Ali zato je to period nejasnih ciljeva, period planiranja i čestih promjena planova jer u 12 kući ništa nije jasno, ništa nema postojani oblik...znači bezoblično i nejasno, sve dok ne uđe u 1 kuću kada planovi postaju jasni i uobličeni i počinju se realizirati

12.kuća
05.06.2011., 02:12
12 kuća je podsvjest prirodno pripada ribama odnosno Ne...

Nemože se reći da dolazi do širenja podsvjesti, što bi bila neka izvedenica od Ju i 12 polja...

Ali zato je to period nejasnih ciljeva, period planiranja i čestih promjena planova jer u 12 kući ništa nije jasno, ništa nema postojani oblik...znači bezoblično i nejasno, sve dok ne uđe u 1 kuću kada planovi postaju jasni i uobličeni i počinju se realizirati

... nejasni ciljevi su mi svakodnevica:), a za tranzit Jupitera sam se nekako nadala da bi mogao na neki način konkretizirati (u smislu konkretnog rada) ciljeve koji već dugo postoje ali nikako da iziđu iz te 12. kuće. Jel misliš da rada na takvim ciljevima (koji su sada na razini ideje) ne može biti dok je Jupiter prolazi 12. poljem i svakako treba "čekati" njegov tranzit 01. poljem?

Nekako se nadam da je riječ o učenju jer je Jupiter prirodni vladar 09. polja ...

Fish 1968
05.06.2011., 11:01

Ovo što navodiš bi recimo bilo karakteristično za tranzit 9. poljem. :)

smedjišećer
05.06.2011., 11:25
Jupiter je planet sreće, širenja i dobrih prilika, pa je dobar kad je retrogradan (za razliku od većine ostalih planeta) jer kad ponavlja dobar tranzit nudi i više prilika.. u ovom slučaju više prilika za ljubav, bolje planiranje vjenčanja, više novaca, uživanje u svim lijepim stvarima koje i inače natalna konjukcija venere i jupitera donosi..nema razloga za zabrinutost, treba samo uživati (pa i pretjerivati u tome:D)

Dobro, znači retro jupiter ne donosi ograničenja i čekanja. Onda se veselim narednom periodu!

sasa62
05.06.2011., 13:08
... nejasni ciljevi su mi svakodnevica:), a za tranzit Jupitera sam se nekako nadala da bi mogao na neki način konkretizirati (u smislu konkretnog rada) ciljeve koji već dugo postoje ali nikako da iziđu iz te 12. kuće. Jel misliš da rada na takvim ciljevima (koji su sada na razini ideje) ne može biti dok je Jupiter prolazi 12. poljem i svakako treba "čekati" njegov tranzit 01. poljem?

Nekako se nadam da je riječ o učenju jer je Jupiter prirodni vladar 09. polja ...

Nažalost Ju u 12 nemože ništa konkretizirati... Sad je pravo vrijeme za planiranje i razmišljanje , dok realizacija dolazi tek po izlasku iz 12 kuće...

Dakle planiraj i razmišljaj koliko god želiš jer je to i cilj tr. Ju u 12...

Dok god je Ju u 12 ciljevi i ideje su podložni promjenama i to svakodnevnim doslovno, jer danas ćeš planirati jedno da bi sutra planirala nešto sasvim drugo i to s jednakim entuzijazmom kao i jučer i onda shvatiš da preksutra činiš to opet s nekom trećom idejom :lol::lol::rofl:

12.kuća
05.06.2011., 14:15
Ovo što navodiš bi recimo bilo karakteristično za tranzit 9. poljem. :)

... da, u pravu si, 09. polje je polje onoga na što sam mislila, a ne 12. polje.

12.kuća
05.06.2011., 14:23
Nažalost Ju u 12 nemože ništa konkretizirati... Sad je pravo vrijeme za planiranje i razmišljanje , dok realizacija dolazi tek po izlasku iz 12 kuće...

Dakle planiraj i razmišljaj koliko god želiš jer je to i cilj tr. Ju u 12...

Dok god je Ju u 12 ciljevi i ideje su podložni promjenama i to svakodnevnim doslovno, jer danas ćeš planirati jedno da bi sutra planirala nešto sasvim drugo i to s jednakim entuzijazmom kao i jučer i onda shvatiš da preksutra činiš to opet s nekom trećom idejom :lol::lol::rofl:

... dobro:), hvala na odgovoru. Znaš zbog čega sam ja mislila na određenu "konkretnost", zbog toga što mi Jupiter najprije radi konjukciju na Mars u 11. polju, a potom ulazi u 12. polje i radi redom: konjunkciju na Sunce (vladara 03.), potom Veneru ( vladara 12. i 05.), zatim konjunkciju s Merkurom (vladarem ASC i 04.), a nakon toga izlazi na ASC. Sudeći po onomu kako smo ranije "pričali", neosobna tijela u tranzitu uzrokuju događaje ako rade aspekte na osobna tijela, a kod mene same konjunkcije ... nekako mi se čini da tu mora biti nešto više od idealiziranja i reidealiziranja:). Samo naravno u sferi 12. polja jer nije 12. polje samo podsvijest, ono je i zatvoreni prostor, skriveno djelovanje, rad u tišini, rad u umjetnosti ... što kažeš:?

sasa62
05.06.2011., 14:33
... dobro:), hvala na odgovoru. Znaš zbog čega sam ja mislila na određenu "konkretnost", zbog toga što mi Jupiter najprije radi konjukciju na Mars u 11. polju, a potom ulazi u 12. polje i radi redom: konjunkciju na Sunce (vladara 03.), potom Veneru ( vladara 12. i 05.), zatim konjunkciju s Merkurom (vladarem ASC i 04.), a nakon toga izlazi na ASC. Sudeći po onomu kako smo ranije "pričali", neosobna tijela u tranzitu uzrokuju događaje ako rade aspekte na osobna tijela, a kod mene same konjunkcije ... nekako mi se čini da tu mora biti nešto više od idealiziranja i reidealiziranja:). Samo naravno u sferi 12. polja jer nije 12. polje samo podsvijest, ono je i zatvoreni prostor, skriveno djelovanje, rad u tišini, rad u umjetnosti ... što kažeš:?

Pa bilo je pitanje Ju u 12 ... vrlo dobro znaš moje mišljenje za objašnjavanje aspekata a bez uvida u kompletnu sliku...

Dakle i odgovorio sam što se tiče Ju u 12 i neznam koje su planete tebi u 12 dok sad nisi pomenula, a to naravno treba gledati u kontekstu cijele karte jer mi ti navodi ne znače puno bez kompletne karte...

12.kuća
05.06.2011., 14:38
Pa bilo je pitanje Ju u 12 ... vrlo dobro znaš moje mišljenje za objašnjavanje aspekata a bez uvida u kompletnu sliku...

Dakle i odgovorio sam što se tiče Ju u 12 i neznam koje su planete tebi u 12 dok sad nisi pomenula, a to naravno treba gledati u kontekstu cijele karte jer mi ti navodi ne znače puno bez kompletne karte...

... znam:), evo karta:

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=onifileCthAuy-u1259183374;gm=a1;nhor=2;nho2=2;btyp=2;mth=gw;sday =5;smon=6;syr=2011;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;add=20;ast=&lang=e&stx2=s=outs=24

sasa62
05.06.2011., 15:45
... znam:), evo karta:

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=onifileCthAuy-u1259183374;gm=a1;nhor=2;nho2=2;btyp=2;mth=gw;sday =5;smon=6;syr=2011;hsy=-1;zod=;orbp=;rs=0;add=20;ast=&lang=e&stx2=s=outs=24

Da ne začatavamo temu prebaci pitanje i kartu na topik pitanja o natalnim kartama i postavi konkretno pitanje što te u biti muči... jer ovdje se više radi o Pl i Sa već prošlim aktivacijama Ju 0 Sa konjukcije nego što ima veza s Ju odnosno temom Ju tranzita...

zvjezdoznanac
06.06.2011., 14:05
Dobro, znači retro jupiter ne donosi ograničenja i čekanja. Onda se veselim narednom periodu!

jupiter nikad ne donosi ograničenja, to radi saturn..jupiter sve širi i nudi šanse..a općenito kad je bilo koji planet retrogradan to znači da se više puta ponavlja njegovo djelovanje (tranzit), a u slučaju Jupitera to može biti samo dobro :top:

novi početak
06.06.2011., 22:59
Dakle, pitanje što se događa kada tranzitni Jupiter sjedne na natalni u 5 kući u Biku?

zvjezdoznanac
07.06.2011., 09:14
Dakle, pitanje što se događa kada tranzitni Jupiter sjedne na natalni u 5 kući u Biku?

to sam ti već odgovorio, vrati se na stranicu 12 :mig:

novi početak
07.06.2011., 19:33
to sam ti već odgovorio, vrati se na stranicu 12 :mig:

Hvala, malo sam onak...tupasta :p

zilo
05.10.2011., 00:53
Jel itko zna kakav bi bio uticaj jupitera kad tranzitira MC i 10. kucu?

Hvala!