View Full Version : Aiwa DVD?
Isplati li se kupiti rabljeni Aiwa dvd (jedan iz XD-AX serije, neznam tochno koji), malo korishten (kojih 20 cda pregledano) za 450 kn?
Vidim u duchanu ima za istu cijenu novi Quadro... Pa neznam, Aiwa je ipak pouzdanije ime... Shto vi mislite?
tnx
Jango Fett
13.01.2004., 19:56
Ako uzmeš u obzir da je Aiwa polovni, onda nije nimalo pouzdanije od Quadro-a.
a ti bi radje kupio novog Yuga neg polovnog Punta?
mikrob kaže:
Mislim da čovjek nije govorio o autima nego ti je odgovorio na tvoje pitanje.
Jango Fett
13.01.2004., 23:39
mikrob kaže:
Situacija nije baš takva. Iako je Aiwa duže vremena na tržištu, nema pokazatelja po kojima je Quadro lošiji od Aiwe. Koliko ja znam, svi su zadovoljni sa Quadrom.
Brazil kaže:
Mislim da čovjek nije govorio o autima nego ti je odgovorio na tvoje pitanje.
srechom pa znamo shto znachi misliti... :rolleyes: NHF
Jango, ja sam chuo i dobre i loshe kritike za Quadro, za Aiwu i nisam bash chuo puno, al imam njihovu liniju kojih 10 god koja radi mraq... pa zato pitam...
Jango Fett
14.01.2004., 09:23
mikrob kaže:
srechom pa znamo shto znachi misliti... :rolleyes: NHF
Jango, ja sam chuo i dobre i loshe kritike za Quadro, za Aiwu i nisam bash chuo puno, al imam njihovu liniju kojih 10 god koja radi mraq... pa zato pitam...
E pa sad... budi iskren prema samom sebi pa shvati da je to najniža moguća klasa uređaja i da je vjerojatnost da su nepouzdani izuzetno velika. Aiwa je ugo vremena na tržištu ali ne u smislu DVD playera - u tom segmentu je na istom glasu kao i Quadro i Roadstar i šta ti ja znam... a dok je polovna - tko zna...
Polovnjače se kupuju ako je stvar bila skupa i kvalitetna dok je bila nova, a sad želiš uštedjeti malo novaca. Stvari najniže cijene se nikad ne kupuju polovne - one se kupe jeftino da bi ih kasnije bacio u smeće. Pa nije to neki Marantz, harman/kardon, Krell ili Lexicon, koji koštaju bogatstvo i prodaju se polovni jer su bolji što su stariji i "usviraniji".
Ako želiš kvalitetu, udvostruči taj iznos i kupi Pioneera 454. Ako nemaš toliko - pomiri se sa činjenicom da u oba slučaja uzimaš najnižu klasu i ne očekuj čuda.
Aiwa i Quadro su podjednaki prema reputaciji DVD playera. Ali Aiwa je polovna.
Thurgood
14.01.2004., 09:38
Aiwa i Quadro podjednaki? ne bih rekao... Aiwa je u vlasništvu Sonyja, a Quadro je..... hm. nešto jako apstraktno ako se mene pita... o tome nitko ništa ne zna, osim da ih ima kod nas i valjda nigdje više na svijetu. made by Pevec, ili što? daj ozbiljno, jel ima tko kakve informacije o toj firmi, osim što sjedište, navodno, imaju u Švicarskoj?
Jango Fett
14.01.2004., 10:18
Thurgood kaže:
Aiwa i Quadro podjednaki? ne bih rekao... Aiwa je u vlasništvu Sonyja, a Quadro je..... hm. nešto jako apstraktno ako se mene pita... o tome nitko ništa ne zna, osim da ih ima kod nas i valjda nigdje više na svijetu. made by Pevec, ili što? daj ozbiljno, jel ima tko kakve informacije o toj firmi, osim što sjedište, navodno, imaju u Švicarskoj?
Nisam čuo da je Aiwa vlasništvo Sonya, ali ostavljam tu mogućnost. Aiwa je low-end u svakom slučaju.
Taman da ima Sony-eve mehanizme - Sony je iznimno loš u čitanju diskova kad je u pitanju low-end (kazetofoni, mini-linije...) - iskustvo na svojoj koži, i svjedočanstva mnogih.
Ipak, Quadro je engleska low-end firma koliko ja znam...
Thurgood
14.01.2004., 10:39
iznimno loš? teške riječi... stalno ćemo se oko sonyja sukobljavati :D
jesi siguran da je Quadro britanski? daj vidi dizajn, gdje je to od britanski konzervativnog i elegantnog dizajna... teški kič, jeftin na prvi pogled...
SETRA Samoborček
14.01.2004., 11:09
aiwa proizvodi kičaste stvari... :D
na quadro nemam zamjerke osim što su im preizvodi škart :D
Thurgood
14.01.2004., 11:33
istina, istina.... nisu normalni što rade s tim dizajnom :cerek:
Jango Fett
14.01.2004., 12:39
Thurgood kaže:
iznimno loš? teške riječi... stalno ćemo se oko sonyja sukobljavati :D
jesi siguran da je Quadro britanski? daj vidi dizajn, gdje je to od britanski konzervativnog i elegantnog dizajna... teški kič, jeftin na prvi pogled...
Evo jedna pričica:
godine gospodnje 1995. kupio sam Sony mini-liniju oznake 771. Iste godine moja frendica kupuje verziju 881 sa 5 zvučnika i Pro Logicom. Slijedeće godine druga frendica kupuje napredniju verziju ne znam koje oznake isto sa Pro Logicom i 5 zvučnika.
Godine 2000. kupujem kazetofon Sony (onaj prvi sa ugrađenim subwooferom). Kasnije čujem i od svojih frendova da su im crkli svi CD čitači na njihovim Sony linijama. Neki dan sam otišao do jednog drugog frenda i kaže da možemo pokušati staviti CD (linija stara 2 godine) ali da ne vjeruje da će izdržati bez preskakanja - i bilo je preskakanja.
SVI navedeni CD čitači su crkli ili ne rade dobro.
Svoju liniju sam dva puta nosio na čišćenje glave, a kasnije sam promijenio glavu - opet crkne i sad mi služi samo za spajanje na komp u Osijeku i za kazetofon/radio.
Ne znam kako je sa tvojim iskustvima, ali ja sam raščistio sa Sony CD čitačima u low-end sistemima.
S druge strane, u Osijeku u dnevnoj sobi imam Sony CD kao komponentu u hi-fi sustavu. Taj čita sve i to besprijekorno - zadnjih 8 godina. Jedan od najboljih CD playera koje sam vidio. Ne bih ga mijenjao ni za šta!
Jango Fett kaže:
Ipak, Quadro je engleska low-end firma koliko ja znam...
Engleska???Ne bi rekao.Kažu švicarska, proizvedeno Kina,Tajvan...
Thurgood
14.01.2004., 13:12
eh... ja imam sve sony, kao što rekoh prije, i nikad problema, već godinama. CD je QS sa onim fenomenalnim pick-up sistemom gdje u ladici izlazi i laser i cijeli mehanizam, pa vjerojatno nikad ni neće biti. imam i dupli deck, istina nije ekstremno puno korišten, ali opet nikad problema, PS2, i u kompu sam imao njihovu pržilicu koja je služila 3 g. i sad radi ali sam prodao komp, u autu imao 2 kazića i 1 MD (i hi-fi komponentu imam), VHS, TV... i sam zadovoljan sa njihovim proizvodima, kao i moji frendovi koji imaju mini-linije i komponente. čudno...
Jango Fett
14.01.2004., 13:16
CD je QS sa onim fenomenalnim pick-up sistemom gdje u ladici izlazi i laser i cijeli mehanizam,
Da, baš takav je i moj linijski player koji radi besprijekorno! :top:
U ostale stvari jednostavno nemam povjerenja.
ushirlo
14.01.2004., 13:28
Jango Fett kaže:
Quadro je engleska low-end firma koliko ja znam...
Quadro je samo brend.
Prima je firma koja proizvodi smartbox i smartvision.
A svi se oni kriju iza XOCECO multinacionalne kompanije sa središtem u Kini, koja drži skoro trećinu tržišta tv, video i audio opreme.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.