View Full Version : Kako oprati veš - upute
funkster
14.01.2004., 23:19
Evo posto ja nisam jedan veliki frajer ali jesam papak znam da vas ima jos ovdje takvih. Naime dosao sam u situaciju da si sam mopram prat fakin ves. Pa zato evo vam direkt iz zenske ruke nacin pranja vesa.
odvojis sareno i bijelo,krem(uglavnom sve sviiijetlo, sto ne moze obojat bijeli.) One tvoje majice koje su bijele a imaju rukave u boji se peru s bijelim, ne sa sarenim. sareno vecinom moze sve jedno s drugim, ali ni slucajno nemoj prati onu svoju veliku majicu s kapuljacom crvenu(uopce) jer ona pusta boju. nju nikako nemoj prat.
uglavnom sam zakljuci koja boja ide s kojom.
stavis jednu onu mjericu praska(ne ariela, nego onog drugog-to je za sareni ves) u srednji pretinac u masini. okrenes onaj kolut(obavezno u desno) na 6(to pazi,jer ako okrenes krivo odjecu ces moci oblacit lutkama, a ne sebi). kkad dode na 8 u skroz desni pretinac stavi 2 cepa omeksivaca.
isprintaj si ovo i zaljepi u kupaonu. nemoj nista zeznut. i kad cujes da curi voda u wc odi prekontrolirat da li curi po podu,jer je crijevo suplje na jednom mjestu pa zna spricati van
i kad sama stane gotovo je. aha! zaboravila sam. kad okrenes na 6, onda povuces kolut prema sebi, a kad je masina gotova stisnes unutra
nadam se da sam bio od pomoci :W
Jebote, koje komplikacije... Lakse nabavit ljubavnicu...
divljakusa
15.01.2004., 10:40
Ma pitaj ti jednog forumaša, on sve zna :D iz tog podrucja i jos ce ti to jednostavno muski objasnit. Bez komplikacija :top:
heheheh
spominjati nekog forumaša u ovakvom kontekstu dozvoljeno samo ukoliko taj forumaš dozvoli da se spominje u takvom kontekstu. Dakle, očekujem PM od tog forumaša u kojem on pristaje da se spominje u ovakvom kontekstu. Niste vi ovdje da nas zajebavate, nego obratno. Ukoliko nastaviš sa provokacijama, pristup MK biže ti onemogućen
almighty walter
Sudden Sid
15.01.2004., 15:46
Odvoji ovu boju tamo, uspij onaj prasak vamo... al ga kompliciras! Jednostavno drmnes svu odjecu unutra, uspes nasumicni prasak, uspes koliko stane i upalis na 8. Ako pusti boju, vadis se da je to novi modni trend.
funkster
15.01.2004., 17:59
U qurac. Danas napokon skupim muda i krenem se uhvatit jedan na jedan s ves masinom i kreten umjesto da slijedim naredbe ja sve to stavim unutra i odem na fakin forum. Sve do prije par minuta dok nisam cuo da nesto šiklja. odem u kupaonu a tamo fakin poplava a isprintani šalabahter stoji iznad veš mašine s podvučenim: pazi kad voda počne curit jer je crijevo puknuto. Sad je trenutno poluvrijeme, ona šuti a šutim i ja u zasijedi dok ne počne ljevat mamu joj. Još mi ruke drhte od napetosti.
expatriate
15.01.2004., 20:42
nadji si zenu :D
atlantis
15.01.2004., 20:49
zena mu i je napisala one upute :D
jedino zemsko moze napisat tak nesuvisli tekst :D
ja ju nisam nish skuzila :D zamisli kak je njemu :D
expatriate
15.01.2004., 22:34
ma ne da pise upute, nego da pere ves (moze i masinom) :D
ili nek se uci prat i peglat sam :D ;)
funkster
15.01.2004., 22:40
U tom i je fora sto je ona otisla na par tjedana pa se nadoh u takvoj situaciji, ali uspio sam. peglo ne budem iovak ionak sam uvijek zguzvan i iznutra i izvana.
funkster kaže:
U tom i je fora sto je ona otisla na par tjedana pa se nadoh u takvoj situaciji, ali uspio sam. peglo ne budem iovak ionak sam uvijek zguzvan i iznutra i izvana.
Za peglanje je lako, obuces majicu ili kosulju ili sta li ti vec treba i valjas se po podu ili krevetu dok se sve lijepo ne poravna. :D
ROAD RUNNER
16.01.2004., 08:34
divljakusa kaže:
Ma pitaj ti Waltera, on sve zna :D iz tog podrucja i jos ce ti to jednostavno muski objasnit. Bez komplikacija :top:
heheheh
1. Svi nadaleko i naširoko znaju da je Walter najveći papak među forumašima!
2. Vešmašini se približavam samo kad crkne pa je treba popraviti ili šutnuti nogom vrata da proradi!!!!!
3. Jebo vas peglanje! Pegla se tako da ona obuče ono što treba ispeglati i onda je zajašite i spojite ugodnog sa beskorisnom!
Patagonija
16.01.2004., 17:40
funkster kaže:
peglo ne budem iovak ionak sam uvijek zguzvan i iznutra i izvana. Prije nego što staviš sušit obavezno dobro otresi veš. (Onako - primiš majcu za rubove i svom snagom lamataš s njom po zraku:D)
Bit će kad se osuši u sasvim solidnom stanju.. za jednog muškarca..:D
Ah što volem pomoći na Muškom kutku, više nego Boga vidjet:cerek: :D
..a unda
17.01.2004., 01:23
:top: za funkstera. makar bio on i provokator/ica. iako sumnjam. zasto? zato jer 90% kokosa ne zna prat nista. znaju samo ladit jezik.
par detalja.
vise se mi nisu smijesna pitanja, ili savjeti koje dajem kod servisa kompova..a jeste li ukljucili kompjuter u struju?..jer, meni se do sada dogodilo: ...bar tri puta..ili nisam ukljucio ves masinu u struju...ili nisam otvorio vodu. bem ti..cekao sam sedam sati.. pa koliko traje taj program za lancune?
jos jedan savjet...nista prati u stroju sto se skuplja...a sve se skuplja. na ruke prati. (ko mujo :D ).
i kad pise tamo...da je 40 stupnjeva c..laze..tri dzempera sam oprao u stroju i sve sam ih poklonio prijateljima koji imaju djecu od tri godine. dakle, na ruke prati..u hladnoj skoro, vodi.
bas me zanima kad ce tema o peglanju. naime, uvjeren sam da 99,99% forumasica ne zna ispeglat bijelu kosulju.
ja znam..ali mi se ne da...peglam kosulje samo od naprijed..ledja se i onako ne vide kad obuces smoking.
p.s.
preporucam ariel mountajn za bijelu i persil color za obojenu robu.. jel ovo epp?..nije..ovo je iskustvo samopijnog muskarca..
Jel` vi peglate donje gaće?
ja sam sad na jednoj posebnoj duhovnoj razini koja dozvoljava da si sam operem ves u ves masini pa, uz duzne zahvale odlicnom moderatoru na izvrsnoj reakciji glede zastite mog statusa, ipak odlucih priznati da sam TO UCINIO.
evo kako se to radi, tj. kako sam ja to napravio, vec triput.
stavi se sav ves, svih boja i materijala, u ves masinu. odabere se neki program koji zvuci najuniverzalnije od ponudjenih, nesto tipa "nesto nesto rublje od nesto nesto materijala normalno prljavo". ja sam zakljucio da je 1) moje rublje normalno, 2) sad je eto prljavo ==> pa je tako i normalno prljavo. ubaci se odokativno "dovoljno" detergenta, uz obaveznu napomenu "od visak glava ne boli". doda se i pol cepa neke tekucine na kojoj je neka zgodna zena i pise "nesto nesto omeksivac za nesto nesto"
upalis, odes. nakon nekoliko dana dodjes izvadit ves i stavis susit. nekoliko bijelih majci i carapa koje se ofarbaju u plavo (od pidjame, te su opake, pustaju farbu, njih vise nemoj prat, bar ne sa svojim stvarima) odsad nosis po doma. plave gace nisu bed. kupis jeftine nove bijele majice i/ili carape (sportske su skoro uvijek bijele op. a., ne ercegovacke) na placu
eto, jednostavno
divljakusa
19.01.2004., 10:13
divljakusa kaže:
Ma pitaj ti jednog forumaša, on sve zna :D iz tog podrucja i jos ce ti to jednostavno muski objasnit. Bez komplikacija :top:
heheheh
spominjati nekog forumaša u ovakvom kontekstu dozvoljeno samo ukoliko taj forumaš dozvoli da se spominje u takvom kontekstu. Dakle, očekujem PM od tog forumaša u kojem on pristaje da se spominje u ovakvom kontekstu. Niste vi ovdje da nas zajebavate, nego obratno. Ukoliko nastaviš sa provokacijama, pristup MK biže ti onemogućen
almighty walter
Moje iskrene isprike almighty moderatoru :s :s :s i jednom forumasu :D.
Sudden Sid
19.01.2004., 20:39
seti kaže:
ja sam sad na jednoj posebnoj duhovnoj razini koja dozvoljava da si sam operem ves u ves masini pa, uz duzne zahvale odlicnom moderatoru na izvrsnoj reakciji glede zastite mog statusa, ipak odlucih priznati da sam TO UCINIO.
evo kako se to radi, tj. kako sam ja to napravio, vec triput.
stavi se sav ves, svih boja i materijala, u ves masinu. odabere se neki program koji zvuci najuniverzalnije od ponudjenih, nesto tipa "nesto nesto rublje od nesto nesto materijala normalno prljavo". ja sam zakljucio da je 1) moje rublje normalno, 2) sad je eto prljavo ==> pa je tako i normalno prljavo. ubaci se odokativno "dovoljno" detergenta, uz obaveznu napomenu "od visak glava ne boli". doda se i pol cepa neke tekucine na kojoj je neka zgodna zena i pise "nesto nesto omeksivac za nesto nesto"
upalis, odes. nakon nekoliko dana dodjes izvadit ves i stavis susit. nekoliko bijelih majci i carapa koje se ofarbaju u plavo (od pidjame, te su opake, pustaju farbu, njih vise nemoj prat, bar ne sa svojim stvarima) odsad nosis po doma. plave gace nisu bed. kupis jeftine nove bijele majice i/ili carape (sportske su skoro uvijek bijele op. a., ne ercegovacke) na placu
eto, jednostavno
Napokon da je netko napisao normalno i jednostavno objasnjenje :s :s :s
Moje ce ti rublje biti zahvalno :top:
Pa nisu li sve veš mašine danas automatske, je je znam treba veš odvojit,i sortirat, i prašak staviti, ali nije ni to neka velika mudrost:top:
a sve se mora naučiti pa i pranje i peglanje veša, hm ni ja nisam znao a sada peglam i perem kak veliki :)
Glavno pravilo je: dok na vešu ne počnu rasti šampinjoni, može se nositi :D
:D ako počnu rasti šapinjoni onda si rješio i problem klope :)
Garovix
23.01.2004., 07:58
kod pranja treba pazit ak je u pitanju vuna ili crveni veš...desilo mi se jednom da sam si fino novu vestu hitil na 90 i poslje još na centrifugu da se prije osuši. kad sam ju zvadl van, bila je pre mala i za barbiku. a da ne pričam kolko sam roskastih bokserica imal...al to se skuži samo na jakom svjetlu pa nije tak bitno...:D
PrittPen
23.01.2004., 23:43
ovo je presmješno.....
inaće, svom sam momku u rokovniku u kojem piše gluposti i na kojem mota.... ovaj uglavnom u tom sam rokovniku našla upute, otprilike istog sadržaja kao i one u uvodnom postu ..... i još je ispod bila nacrtana ona ladica u koju sa stavlja deterdžent i nactani pretinci ispod svakog strelica i piše npr. "omekšivać 1/2" , ili "ništa"
a drugi put smo prijatelju ja i prijateljica kad se uselio u novi stan objašnjavale kako koristit mašinu za suđe i robu, ali nismo mogle koristit riječ ispiranje jer se tad napali i padne mu koncentracija. nakon nekih tjedan dana sam došla u njega i na stolu mu je stajao inaće okruglu drveni podmetač koji je sad jajolikog oblika i zakrivljen u profilu jer ga je oprao u mašini za suđe.....:D
vražiČak
27.01.2004., 21:48
inače, da ne bi moro sam prati veš, ti se lijepo oženiš! :B
Mooky Sissa
29.01.2004., 13:42
A zakaj je sve to tako komplicirano?
Evo kako ja to radim:
1. kupi Ariel color gel sa velikim čepom
2. sav veš u svim bojama i dezenima stavi u mašinu
3. ulij Ariel gel u veliki čep do 1
4. stavi čep u mašinu zajedno sa vešom
5.zatvori vrata od mašine i otvori ventil s vodom
6. nađi na kojem je broju 40 stupnjeva i na tom broju uključi
7. kada dođe do broja koji znači mehčanje (slovenska mašina)
u pretinac sa cvetićem staviš čep omekšivača
8. uključi broj za centrifugu i to ti je to.
Jel' lako?
Padobranac
04.02.2004., 09:49
...ja sve nosim na kemijsko :D
..je racku, postoje mjesta di se to moze odnjet, da ti speru, suse, speglaju.. za neke sitne pare.. ?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.