View Full Version : Sennheiser PX 100 - najbolje portable slušalice!
Jango Fett
15.01.2004., 22:38
OK, priča je ovakva:
moja divna cura mi je odlučila kupiti slušalice (za MP3 player) za rođendan, ali nije znala koje pa je ipak skontala da bi iznenađenje moglo biti i neugodno, pa je prepustila meni izbor.
Nakon istraživanja, u uži izbor pale su Sony Fontopia in-ear sluše, i Sennheiser PX 100, koje po svijetu glase kao najbolje sluše za prijenosne playere ikad napravljene, sa sklapajućim dizajnom (sklapaju se slično kao naočale).
Sony Fontopia su otpale iz dva razloga: kao prvo, to su in-ear što znači da će me boliti uši i da ne mogu dostići kvalitetu većih slušalica, bez obzira što su Fontopie vrhunac kvalitete in-ear zvuka. Drugo, sve je otpalo nakon što su me tipovi iz Helikopa lagano odjebali tako da su rekli: "Evo cjenik, sve je u cjeniku i katalogu".
Dakle, počinje potraga za PX 100. Naravno, zaboravio sam da je ovo Hrvatska i da nema ničega. Kada sam prešao milijun trgovina koje prodaju Sennhiser ali iz nekog razloga ne prodaju BAŠ TE slušalice, skoro sam odustao, kada se ispostavilo da bi uskoro trebale doći u Bose Lifestyle centar tvrtke AScomm u Maksimirskoj. Nazvao sam za dva dana - i ima ih! Tip je bio toliko ljubazan da ne samo da mi je dozvolio da ih poslušam prije kupnje, nego mi je raspakirao i druge modele, uključujući ekstra-skupe i superiorne Bose TriPort. Petica za Lifestyle Showroom (iako taj tip nije baš upućen u zvuk koliko bi se očekivalo, ali ljubazan je).
No vratimo se na Sennheiser. Naravno, nije sve bez mane. PX 100 dođu čak 460 kn, što je mnogo više nego vani, jer je vani najviše 300 kn. Ali ipak to mojoj curi nije smetalo i kupila mi je da se ne moram zezati sa inozemstvom, jer je ipak riječ o poklonu...
Prvo sam poslušao PX 200, koje se razlikuju po malo drukčijem dizajnu i po tome što su zatvorene, tj. izolirane od vanjskog zvuka.
Solidna kvaliteta, ali slab bas. Šteta, jer su vjerojatno i PX 100 takve. Ali kad sam stavio PX 100 - to je bio preporod! Vrhunski zvuk i obilje basa. Kristalno čista, brza i precizna zvučna slika. Zaista impresivno - na razini skupljih kućnih hi-fi slušalica. Savršeno sjedaju na glavu i nježno ali sigurno te zgrabe i uvuku u svoj svijet vrhunskog zvučnog doživljaja. Da, najbolje prijenosne slušalice na svijetu!
Osim toga, izgledaju toliko cool da se osjećam kao da dolazim iz budućnosti. A da ne govorim o stylish kutijci koja dolazi s njima. Na svaki detalj je paženo - savršeno se sklapaju - to je gotovo ritual. Super zaštićene u svojoj kutijci daju ti ugodnost bez zapetljanja žice.
Iako dosta skupe - vrijedne su svake lipe! Moja preporuka, kupite ih, nemojte se natezati sa raznim Panasonicima, Philipsima i Sony-ima, radije dodajte još stotku za ovakav stil, dizajn i zvuk!
Ah, tako sam sretan!
AxMi-24
15.01.2004., 22:54
Pogledaj ti top model fontopie pa ces vidjet. Aktivna supresija zvuka je ludilo :D
Sem toga nisam bas primjetio da me boli uho od in ear slusalica. A i puno je lakse sa njima nego teglit neke druge.
Jango Fett
15.01.2004., 23:07
Fontopie su odlične nema tu dileme, ali jednostavno nisu ni do koljena Sennheiseru PX100. Naravno, prije bih uzeo Sony-eve najbolje Fontopie nego bilo koje konvencionalne slušalice, ali ove Sennhesierice su jednostavno iznimka. Predobre su i prelijepe da bi bile male i nevidljive. Uostalom, teže samo 60 g i uopće ih ne osjetiš na glavi, osim blagog i ugodnog pritiska na uši sa spužvom.
Evo malo: http://images-eu.amazon.com/images/P/B00009QH7P.02.LZZZZZZZ.jpg
E da, jesam li spomenuo da na našem tržištu NEMA najjačeg modela Sony Fontopia? :mad:
AxMi-24
16.01.2004., 20:54
Kvari frizuru majku mu. :)
Ovdje ima (a i uvijek mozes sa neta narucit). Samo su oko 1400 SEK pa nije bas jako zabavno. Ali ko zna priblizava se rodjendan :D
imagine
29.01.2004., 23:27
Šta ste navalili na ove gluposti?
Grado sr 80 ;)
Jango Fett
01.02.2004., 10:01
imagine kaže:
Šta ste navalili na ove gluposti?
Grado sr 80 ;)
Prošetaj se gradom sa tim slušalicama i probaj izbjeći podsmjeh, rijetko tko će ti se diviti jer ne zna što je Grado.
Hellllooooouuuu, govorimo o prijenosnim slušalicama do 500 kn, što je već dosta novaca.
Neću valjda uzimati Grado za 3000 kn za svoj MP3 player, a niti ću ikada imati takav hi-fi sustav da njih uzimam za kućnu upotrebu.
imagine
01.02.2004., 11:37
iako ide normalno
Smeće unutre-smeće vanka;)
neke stvari možeš popravit....
model ne košta 3000 već oko 800-900
i nikad nebi šeta zbog izložbe sa njima već ih slućam onako usput na nekim normalnijim mjestima van kuće ali iako je to samo usputno slušanje puno je bolje nego ove p....
e sad da sam tia nešto ozbiljnije za van uzea bi neki zatvoreni model ali bi izgubia osobitost Grado sluša da sviraju oko glave:(
Jango Fett
01.02.2004., 16:32
Čuo sam zaista brojne slušalice uključujući high-end audiofilske za 4000 kn, pa znam koliko dobro zvuče Sennheiser. Koliko god je Grado audiofilski nastrojen i najbolji, Sennheiser po ničemu nije inferiorniji.
Ako želiš zatvorene slušalice, Sennheiserov model PX200 nude i to za manje od 100 kn razlike, a model PXC250 za 900 kn nude čak i aktivnu NoiseGard zaštitu. Vrhunski.
imagine
02.02.2004., 15:35
Jango Fett kaže:
Čuo sam zaista brojne slušalice uključujući high-end audiofilske za 4000 kn, pa znam koliko dobro zvuče Sennheiser. Koliko god je Grado audiofilski nastrojen i najbolji, Sennheiser po ničemu nije inferiorniji.
nisam ja to ni reka-sve je stvar izbora......
a Stax-ovi elektrostati?:) ove za sad nebi mjenja u ovom cjenovnom rangu zbog osobitosti da mib se sviđa zvuk tj. to da sviraju oko glave...;)
Jango Fett
02.02.2004., 17:49
imagine kaže:
nisam ja to ni reka-sve je stvar izbora......
a Stax-ovi elektrostati?:) ove za sad nebi mjenja u ovom cjenovnom rangu zbog osobitosti da mib se sviđa zvuk tj. to da sviraju oko glave...;)
Elaktrostati su posebna priča, oni su pogotovo stvar osobnih afiniteta. Inače, čekiraj Sennheiserove Limited Edition Orpheus elektrostatske slušalice koje dolaze uz vlastitog lampaša... sweet... ;)
Jango Fett kaže:
Prošetaj se gradom sa tim slušalicama i probaj izbjeći podsmjeh
ja već mjesecima furam gradom na bajku s hd 25 na ušima i živo mi se jebe što drugi misle o tome...kad sam ih prvi put stavio na glavu više mi nije na pamet palo posegnuti za bilo kojim malim slušalicama...
ali jebi ga, čim ugrije morat ću ih vratit u njihovu primarnu funkciju jer će mi se inače uši istopit...:(
Jango Fett
22.02.2004., 14:10
Govorim o somenutim Sennheiser slušalicama najviše zbog njihovog nevjerojatnog basa. Naime, one izgleda jedine na tržištu prijenosnih slušalica nude bas kakvog se ne bi posramio nijedan jači subwoofer. Zaista dovode u pitanje nadmoć zvučnika! Čak ni Grado ne može isporučiti toliko basa. No govorimo o prijenosnim, ne kućnim Hi-FI slušalicama.
ja imam dva modela sennheiser slušalica...jedne velike otvorenog tipa (sigurno 15 godina star model, mislim da mu je oznaka 250) za po doma, a nevjerojatne hd25 za po ulici i u klubu...stvarno im se divim kako su uspjeli isfurati tako multifunkcionalan proizvod koji je praktično neuništiv, mislim naravno na hd25...
nisam probao px100 ali ako dođeš u priliku poslušaj hd25...em do te mjere prigušuju okolnu buku da je to za nevjerovati, em im je zvuk prekrasan...nije ni čudo da su postale svojevrsni standard kod koncertnih ton majstora...
Jango Fett
22.02.2004., 15:57
Ove moje su otvorenog tipa, ali postoji malo skuplja verzija PX200 koje su zatvorene, ali pate od nedostatka basa, pa nisam uzeo te. Nedostatak basa nije cijena koju sam spreman platiti da bude zatvoreno. Osim njih postoje najskuplje prijenosne slušalice, PXC250 (oko 1000 kn), koje su u What HI-FI-ju uzdigli u nebesa kao najbolje. Naime, one imaju aktivnu izolaciju, poseban Noise Guard modul na baterije. Nezgrapno i skupo, ali ako želiš hodati gradom da nečuješ buku automobila i kamiona, valjda se isplati.
ups zeznuo sam se...one velike su hd530
e da, jučer sam vidio i probao neke no name slušalice s ugrađenom vibracijom k'o kod mobitela...kompletno kučište im vibrira u ritmu basa...:cool:
AxMi-24
23.02.2004., 17:57
Jel iko od vas isprobo one Nx11 ili kako se vec zovu fontopia slusalice??
Nesto sam cuo da im supresija zvuka bas neradi kako spada a i da imaju grdnu naviku ispadat iz uha. E a posto stvar kosta samo 2000 SEK ovdje (800 u americi da nebi bilo zabune) nije bas da mi se kupuje a u lokalnim trgovinama nema za isprobat :(
Ja san kupija super slusalice u Mercatora! Pokusavam im nac marku i model ali nazalost nigdje nepise... to je tako kod tih high-end modela... Ali imaju i mikrofon! I zamislite, sve to za samo 15ak kn!
Svakako preporucam! :D
kako dolaze topli dani bilo je vrijeme tražit druge slušalice, neke od kojih mi uši neće patit...otiđoh danas i isprobah px100...kupio sam ih tako da sad imam 3 para sennheiserica...:o
u svakom slučaju hvala na preporuci...;)
Jango Fett
08.03.2004., 18:26
č.i.k. kaže:
kako dolaze topli dani bilo je vrijeme tražit druge slušalice, neke od kojih mi uši neće patit...otiđoh danas i isprobah px100...kupio sam ih tako da sad imam 3 para sennheiserica...:o
u svakom slučaju hvala na preporuci...;)
Čestitam! Imaš najbolje prijenosne slušalice, a moj cilj je također imati cijelu kolekciju Sennheiserica!
ima li tko ovdje ikakvih iskustava s B&O earphonesima (A8) ?
i zna li mozda netko kolika im je cijena kod hrvatskih distributera (mislim da su 'Mondi' u pitanju) ?
zahvaljujem...
Jango Fett
10.03.2004., 11:12
m0f0 kaže:
ima li tko ovdje ikakvih iskustava s B&O earphonesima (A8) ?
i zna li mozda netko kolika im je cijena kod hrvatskih distributera (mislim da su 'Mondi' u pitanju) ?
zahvaljujem...
Jesu to one za prijenosne playere?
Izuzetno lijepe i kvalitetne, ali opet nisu vrijedne te cijene.
Zar ih se može uzeti odvojeno od MP3 playera (oko 4000 kn za 128 MB!)?
Jango Fett kaže:
Jesu to one za prijenosne playere?
Izuzetno lijepe i kvalitetne, ali opet nisu vrijedne te cijene.
Zar ih se može uzeti odvojeno od MP3 playera (oko 4000 kn za 128 MB!)?
Aha, to su one lijepe :-D
Moze ih se uzeti i odvojeno, ali cijena novih je oko 100E vani. Osim ako se nema account na ebayu, onda ide i jeftinije :-), bas mjerkam jedne za 45E...
dakle, u Hrvata toga nema ?
zadnja tri dana skoro da nisam skidao px100 s ušiju, i stvarno su krasne male slušalice...
što se basa tiče, nije zapravo toliko dubok koliko je (pre)izraženo područje oko 80hz što stvara privid dubine...i zato s elektronikom zvuče genijalno, s instrumentalnim rockom odlično, a s jazzom već imaju malo problema pri reprodukciji kontrabasa...
ali ionako je to smiješna primjedba s obzirom na njihovu cijenu i dimenzije...
još jedan pun pogodak od strane sennheisera :)
Jango Fett
10.03.2004., 19:04
Slušalice, a posebno one prijenosne, već tradicionalno pate od nedostatka basa, tako da je ovo sa Sennheiserom izuzetan uspjeh. Osim njih, jedine koje nude dosta basa su Sony Fontopia, i začudo, to su čak male in-ear slušalice. Ipak, iako imaju solidan bas, ne mogu se mjeriti sa PX100.
Što se tiče B&O slušalica, vjerojatno se mogu nabaviti kod nas, ali ne jeftino...
a eBay još uvijek ne postoji za nas...
Anorgan
11.03.2004., 18:52
A ono headamp grado pojačalo na bateriju - na to se pikne grado reference headphone i imaš prijenosnu kvalitetu za nekoliko tisuča kn :).
Dobre su i MX500 - 400kn za slušalice za vanjsku upotrebu je ipak malo previše. Da li imaš kvalitetan discman?
p.s.: jango - jesi li ti i na audiofil.net?
Jango Fett
11.03.2004., 23:26
A ono headamp grado pojačalo na bateriju - na to se pikne grado reference headphone i imaš prijenosnu kvalitetu za nekoliko tisuča kn
Već sam spomenuo, u takvoj varijanti dolazi i Sennheiser PX250 - najkvalitetnije ali i najskuplje - po meni ipak neisplativo.
Da, ja sam i na audiofil.net
Jango Fett kaže:
Slušalice, a posebno one prijenosne, već tradicionalno pate od nedostatka basa, tako da je ovo sa Sennheiserom izuzetan uspjeh. Osim njih, jedine koje nude dosta basa su Sony Fontopia, i začudo, to su čak male in-ear slušalice. Ipak, iako imaju solidan bas, ne mogu se mjeriti sa PX100.
Što se tiče B&O slušalica, vjerojatno se mogu nabaviti kod nas, ali ne jeftino...
a eBay još uvijek ne postoji za nas...
Sto se tice in ear slusalica velika vecina tih malih drivera je sposobna isporucit u uho ogromne kolicine basa samo je problem u dizajnu kucista koje bi trebalo dobro brtviti u uhu...
Jer nemalo broj in ear slusalica koje sam gnjavio pouhu su dale drasticno bolju zvucnu sliku kad sam ih na silu drzau rukom u uhu, samo to nije nimalo ugodno!
Uglavnom kvaka je da se dobro napravi to kuciste da dobro lezi i brtvi...
Zanima me kod tog sony-ja kako te slusalice leze u uhu?
ZEGA
manager
30.03.2004., 03:55
Za GRADO SR80 sam vise nego siguran da mi odgovaraju.
Jel ima netko ideju koje wireless slusalice treba kupiti. Bez obzira na cijenu!
Jango Fett
30.03.2004., 07:54
manager kaže:
Za GRADO SR80 sam vise nego siguran da mi odgovaraju.
Jel ima netko ideju koje wireless slusalice treba kupiti. Bez obzira na cijenu!
Wireless slušalice ne treba kupitit. :D
Ne postoje takve slušalice koje mogu parirati žićnim slušalicama.
manager
30.03.2004., 08:34
Takav odgovor sam i ocekiva. Ali ipak, ono, kad bi bile samo wireless slusalice za kupit na sto se odlucit?
Jango Fett
30.03.2004., 13:54
manager kaže:
Takav odgovor sam i ocekiva. Ali ipak, ono, kad bi bile samo wireless slusalice za kupit na sto se odlucit?
Sonyeve wireless slušalice vjerojatno solidne kvalitete dođu oko 400 kn, možda i manje, dok su najbolje što postoje navodno neki Sonyev model koji dođe oko 4 000 kn.
manager
31.03.2004., 01:06
Ma cijena nema veze! Dali je bolje uzeti IR ili pravi radio wireless?
Ako imas oznaku kakvog modela, ili link na njega bilo bi odlicno!
Lululius
07.04.2004., 13:44
blablabla... Jango nemrem te vise slusati... blablabla
ako nemaš ništa pametnog za reći - šuti
1. upozorenje
Thurgood
Anorgan
09.05.2004., 19:13
Manager, ovo za Wireless sluše probaj Sennheiser RS 85 RF Wireless ili neke iz te serije.
Svaka čast na topicu, uvijek imam problema s izborom slušalica. Ove Sennheiser PX 100 mi zaista zvuče privlačno ali me zanima kakve su kvalitete, ne zvučne (jer su očito super), već što se tiče žica i konektora. Mjuzu slušam gotovo uvijek u pokretu i uvijek mi slušalice nakon par mjeseci riknu ili na onom vragu koji uguram u player ili u žicama. Jesu ove dobre što se tiče toga? Ak nisu koje mi možete preporučiti, ali da su stvarno dobre i da traaaaaju?
Jango Fett
14.05.2004., 10:53
Kvaliteta izrade je odlična. Doimaju se osjetljivo zbog kompleksnog mehanizma, ali evo ja ih nosim svaki dan već 6 mjeseci i ništa. Savršeno čvrsto stoje na glavi, a vrlo su lagane i udobne. Iskreno rečeno, ne znam kako im je to uspjelo, je bi čovjek rekao da su prilično labave zbog sklopnog sustava, no kad ih staviš na glavu, postanu dio tvoje glave.
Očuvanju svakako doprinosi posebna kutija uu koje dolaze. Savršeno su zaštićene u njoj, a kad se jednom navikneš slagati ih u kutiju, sve teče jednostavno i brzo, i više nema preplitanja žice.
a jel imaju koji model za mp3player budući da ide ljeto i nemam baš puno majica s džepom pa ga nemam baš gdje staviti a nemre mi visiti sam na žici?
Jango Fett
14.05.2004., 12:33
poirot kaže:
a jel imaju koji model za mp3player budući da ide ljeto i nemam baš puno majica s džepom pa ga nemam baš gdje staviti a nemre mi visiti sam na žici?
Ne razumijem. Misliš na slušalice za MP3 player? Ja koristim ove za MP3 player i sve je OK, player mi visi oko vrata, kao i slušalice.
Ako misliš na slušalice za u uho, tu su ipak Sony najbolje (oko 250 kn). Zapravo, najbolje su Shure, ali dođu oko 700kn, pa je Sony ipak daleko prihvatljivija solucija.
mislim na slušalice za mp3 player - player mi nema nešto čime se objesi oko vrata na sebi, već je ta špagica zajedno sa slušalicama, pa bih trebao takve slušalice jer s običnima (kao za walkman) ga nemrem objesiti oko vrata. Prosšvrljao sam malo po netu i na slikama Sennheiser PX 100 izgledaju kao najobičnije. Ako ih kupim, onda ne znam kak da objesim player oko vrata?
Jango Fett
14.05.2004., 14:00
Na tržištu postoji velik izbor privjesaka za sve vrsta gadgetsa, poput mobitela i MP3 playera, pa pogledaj malo po trgovinama poput Hama i slično.
Inače, ja sam Sennheiserice uzeo u AsComm Lifestyle centru u Maksimirskoj u Zagrebu, gdje sam na poklon dobio vrlo lijepi Sennheiser privjesak na koji se mogu objesiti ključevi, mobiteli i ostali gadgeti. Meni nije potrebno jer sam dobio privjesak uz MP3 player.
Čudno da nisi dobio privjesak uz svoj MP3 player.
la_chupacabra
10.04.2007., 14:24
Evo napokon sam ih i ja kupio, nakon dana pretraživanja foruma, stranica, dućana nekako sam kupio svoj primjerak. Dolaze tokom tjedna, sada sastavljam playlistu za testirat ih.
P.s. Velika pokuda Ve-mil(u) u Splitu jer mi ih nisu htjeli naručit iz Zagreba, te sam ih kupio preko tvrtke "biroteha" iz sl. broda, tj. njihove podružnice za namještaj u splitu. Također sam dobio i popust pa cijena sve skupa 350, prekrasno... Samo da se ne istopim u čekanju.:s
P.p.s. Također napominjem kako je ponuda kvalitetnih slušalica u Splitu nikakva, iako sam vidio jedne supač "JBL" in-ear od 700 kn.
Ja ih imam već duže vrijeme i očito nisam svjestan koliko su dobre, a drago mi je da sam baš njih kupio jer vidim da sam super prošo, a nisam uopće puno tražio po netu, već čim sam vidio sennheiser kupio i prazadovoljan, ali dakako moraš imati dobar mp3, a ne neko smeće za 300kn 50GB :)
Sponzor
08.07.2008., 14:59
Da malo osvježim temu.
Namjeravam kupiti slušalice, naravno da su i te PX 100 u užem izboru..Kako se u međuvremenu dosta novih modela zanimaju me Vaša mišljenja i iskustva..preporuke...
Limeni Nos
23.09.2008., 16:55
još uvijek najbolje slušalice za mp3 playere?
Di u Zagrebu ima najjeftinije? :D
nove boje zvuka 400kn - 10% za gotovinu. svugdje drugdje su min 400
atomic bomberman
28.09.2008., 23:47
vi ponosni vlasnici px100 jeli iko primjetia maalo naglašen jedan dio frekve..mislim na visoke tonove??
Ne! :zubo:
Naravno, zavisi na sto si prikljucio slusalice... Na iPodu rade super! :cerek:
atomic bomberman
29.09.2008., 20:01
ajpod klasik 6g 80gb....zvuk mi je užasan...na senn cx300 je zvuk dooosta bolji samo sta mrzim sluše in ear..:
iPod Classic 120 GB - zvuk odlican, isto tako isprobano na iPod Shuffle... Na ovom classicu nisam ni pokusao spojiti orginal slusalice. :zubo: Inace, slusalice imam nekih 2-3 godine i isprobao sam poprilicno MP3 playera, ali mi iPod nekako najbolje zvuci.. :cerek:
atomic bomberman
30.09.2008., 22:32
to je 5.5g ako se nevaram...u njemu je wolfson DAC a u mome 6g je pak cirrus logic koji je u d klasi :(...premetalan zvuk ima i još plus sluše ove hvaljene ...dobiješ kvalitetu 30 kuna mp3-a iz šopoteke...ubi cu se....ali nije mi jasno niti di je taj toliki bas o kojemu se prića da ove sluše proizvode???
sta ti ocekuje da ti nabija po usima od basa. prema ostalim sluskama px 100 imaju daleko bolji bas. ima manji bas od nekih in ear al to je normalno je in ear zatvara da ista ude od buke unutra. ali px 100 imaju bolju kvalitetu zvuka jer su otvorene i zvuk se moze siriti pa zvuce prirodnije, zajedno s visokim basem za mene su odlicne. ak oces slusalice samo zbog basa px 100 nisu najbolje al zbog cijene su best buy i toplo ih preporucujem svima.
to je 5.5g ako se nevaram...u njemu je wolfson DAC a u mome 6g je pak cirrus logic koji je u d klasi :(...premetalan zvuk ima i još plus sluše ove hvaljene ...dobiješ kvalitetu 30 kuna mp3-a iz šopoteke...ubi cu se....ali nije mi jasno niti di je taj toliki bas o kojemu se prića da ove sluše proizvode???
To je ovaj zadnji, od pred par tjedana... sto je unutra, pojma nemam! :zubo: Ali dobro mi zvuci :cerek:
Jos jedna napomena: ne volim prepumpani bas! SX100 mi je dobar upravo zato sto bas nije prepumpan, ali je cvrst, dubok i definiran.
I nadam se da ne slusas MP3 na 128 kbps, na toj razlucivosti ces sigurno cuti metalan zvuk!
Ako zelis da bas ubija, onda ovo definitvno nije tvoj tip slusalica!
atomic bomberman
05.10.2008., 11:58
ma nije meni do basa nego su negdi svi hvalili taj bas od ovih sluša(pa zato pitam di je toliki koliki su govorili jer bez equlisera(eq off na ipodu) mi nema uopce basa??)....a slušam najćešće mp3-ce ripane lame-om 192kbps mislim da priko toga nije potrebno a i prova san virovat pricama o usviravanju i prec na px100 zastalno(inace imam koss porta pro. pa sam senn zanemariva vec po godine otkad sam ih kupi i razocara se..) ..mogu rec da je ono "izoblicenje" kod nižih visokih još uvjek nakon evo vec tjedan dana problem ali cini mi se malo manje nego prije..opet mislim da je to samo placebo efekt..
atomic bomberman
05.10.2008., 23:35
a za bas iman cx300 pa se ponekad izživim..:mad:
pa sta se onda zalis. imas cx300 koji daju osjetno bolji bas i onda govoris kako px100 nema basa. pitaj ti nekog idiota koji nakon sluski od 20 kuna probo px100 i vidjet ces sta ce ti reci. po mom misljenju px100 ima i previse basa. meni je nakon godinu dana otisla desna slusalica zbog toga se membrana odlijepila vjerojatno zbog tog nabijanja jer ta membrana ti vibrira poput subwoofera. kupio sam si nove jer jednostavno volim zvuk sa px100, imaju baš ono prirodni zvuk prema ostalim slusalicama.
atomic bomberman
06.10.2008., 23:13
ja mrzim zvuk od cx 300 ali ponekad me uvati ono,,,moran nabit do daske da oglusin pa onda..
a sta se tice px100 malo sam istraziva ...mp3ce koje su do 160kbps imaju ono izoblicenje(najvjerojatnije neka greska u samome fraunhoffneru jer kod lame vec kod 128 se to ne cuje nego nesto drugo al to nije tema)....znaci odsad samo 192kbps lame i nema zime..inace moja preporuka za svih da kupe px100 jer su jednostavno best za ovaj ipod klasik...u ovo vrijeme su mi porta pro malo pretamne sta se tice zvuka...nije mi jasno jel ja to glušim ili ??? prije su mi bile odlicne a ove prenaglasene malo px ?????
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.